Definitieve en allesbeslissende IJSJESPOLL
☀ U moet keezen ☀
Makkers, het is 30 graden. Derhalve komt onderzoeksbureau GeenStijl tot u. Wij zijn een onderzoeksbureau, maar eigenlijk zijn we een online proeflokaal: we proeven de smaak van de samenleving en dat brengen we dan in kaart, om iedereen in Nederland een ultieme onderzoekservaring te geven. "Goh vinden de Nederlanders echt?" Ja Samantha, dat vinden de Nederlanders echt. Duidelijk, overzichtelijk, hoogwaardige consultancy, grafisch prachtige alsook uitermate heldere (en verhelderende, ha-ha!) cirkeldiagrammen, en dat allemaal gratis, voor iedereen inzichtelijk, dankzij de Joristechnologie™ die zich al jaren bewijst op het allerhoogste niveau. Gaarne in de comments uitleggen waarom juist uw keuze correct is en alle andere opties mogen branden in de hel. De vraag van vandaag:
"Welk ijsje?"
U mag een ijsje
Kies maar
Poll is Verlopen.
U mag een ijsje
Kies maar
Nazorg voor Kees
Reaguursels
InloggenEen ijsje voor een dubbeltje. Dat was pas lekker.
En een dubbeldik van Jamin. Mmm met de wafels apart erbij.
Anders:
Een slagroomijs van banketbakkerij Van der Linde (sinds 1935) op de Nieuwendijk in Amsterdam.
Lekkerder ijs bestaat niet. Nergens.
Anders: de Napolitana.
Anders; een ijssie met een porumpie
Anders:
Namelijk de frambololly's van De Friese Koe ouderwets lekker zoals bijna de historische waterblok ijsjes van weleer,
frambololly.nl/
Daarna de raketijsjes van de Aldi minder zoet dan de raketijsjes van Ola maar toch veel smaak en ook nog eens goedkoper.
Pas dan de Twister.
Zijn inderdaad erg lekker. Onlangs een doos van gekocht.
IJssalon Meent, Rotterdam. Winnaar beste NL ijs meerdere malen. Kerel is helemaal gek van ijsmaken.
Chocolade sorbetijs van Intelligentia in Eindhoven… En dan niet 1, 2 of 3 bolletjes, maar gewoon direct een literbak…
Vroeger in de voetbalkantine het allergoedkoopste waterijsje. Roodachtig met iets van een frambozensmaak in een zilverkleurig pulkwikkel.
Dat was ijs van de Friesche koe vlgs mij. images.app.goo.gl/YoWsjhLhNeQK4pDZA
@decaliter | 18-06-22 | 21:50: Inderdaad, die !!
Winner taco!!!
Eigenlijk jammer dat er niet meer varieteit is, wat is de laatste keer dat Ola iets nieuws op de markt heeft gebracht? En dan bedoel ik niet nog meer smaken magnums.
In andere landen vindt je weer hele andere soorten ijsjes die hier ook zouden kunnen werken, maar Ola heeft een monopoliepositie en hoeft niet meer echt te innoveren.
Ola raket
Waterijs: Raket.
Puur chocoladeijs van Florencia in Den Haag, zonder slagroom, da's vies.
doe mij maar een dubbele wodka ijs
Watermeloen, gat erin maken, fles wodka op de kop erin. Paar uurtjes in de koelkast. Bedank me later (als je nog in staat bent).
Calippo, onbetwist op nummer één. Het enige ijsje dat ook tijdens het sabbelen eventjes in de nek gelegd kan worden voor bonus verkoeling. Daarnaast op het einde een heerlijke mierzoete sinas zonder prik maar wel ijskoud. Ook verkrijgbaar in cola smaak maar die is meer voor Duitsers en kleine kinderen (als ervaren ijscoman weet ik dingen).
Nu je het zegt. Idd veel "clippo's" gegeten. en inderdaad ook voor de verkoeling in de nek. Lol!
Een rad-ijsje...
Festini perenijsjes. Met afstand. Einde discussie.
Hear hear!
Was er niet ooit een clown-ijsje met een kauwgombal als neus? Staat me iets van bij.
Antwoord na zelf onderzoek doen is dus: ja, dat klopt.
www.croquegel.com/boutique/details/6-...
@Hieronymus-ego-sum | 18-06-22 | 18:08:
Mooi. Daddy cool! Hahahaha!
Bolletjes, maar wel in een versgebakken wafeltje aub. Dank.
Softijsje met nootjesdip
Cornetto anno 2022 is een schim van de cornetto jaren 80/90: anno nu is het een schim van bevroren lucht met quasi vanille-ijs zonder vet, en raar zoet.
Ze lijken ook gekrompen …
Viesss
Dat rare zoet is bij veel zoete snacks. Ik wijt het aan de glucosefructosestroop en zoete weipoeder. Kristalsuiker, e.d. lijken daardoor verdrongen. Zal wel goedkooer zijn (geopolitieke wereldhandel noemen ze dat) of beter in de productieprocessen passen.
Mee eens. Ze smaken raar en hebben zon beschermkapje (soms) die er pas af te krijgen is als t ijs begint te smelten.
De lekkerste cornetto zijn die van de Jumbo, vind ik. Kosten de helft van het origineel van Ola.
@quigg | 18-06-22 | 18:48: Dit dus, die van de Jumbo zijn prima, de originele Cornetto lijkt wel poederijs met ene geveinsd smaakje. Echt niets meer wat het ooit was.... Daarom nu mijn stem naar Liuk, aangezien de Jumbo Cornetto er niet tussen staat en ik gun het de originele Cornetto mijn stem niet.
"Vroeger" (jaren 70tig) had je ook een superlekker en romige chocolade-achtig ijsje op een houten stokje. Voor die tijd in heel chique zilver/goudkleurig papier verpakt (strak). Was volgens mij Koetjes-ijs (merk). Of weet iemand het beter?
klopt die waren de shit. Ik ken ze nog uit de jaren 80 maar op een gegeven moment waren ze weg. Ik mis de dubbellikkers en die goedkope waterijsjes in veel smaken in doorzichtig plastic.
Friesche koe? images.app.goo.gl/YoWsjhLhNeQK4pDZA
@decaliter | 18-06-22 | 21:52: Fuck, geweldig. Dat is hem. Goed man. Maar zal wel niet meer gemaakt worden. Volgens mij maken ze alleen nog frambozenlolly's. De roomchoco was de lekkerste.
Kan iemand zich de Winner Taco nog herinneren? Op het raam van cafetaria's stond een afbeelding van een ijsbeer met dat ijsje. Het leek een enorm ding. Maar als je er dan om vroeg was het een wafeltje ijs kinderformaat.
Ja ken ik, nooit genomen overigens …
Zo’n eendagsvlieg onder de ijsjes
De marketingman die dat heeft bedacht... wat een dieptrieste merknaam voor een ijsje.
Ik lik liever iets anders.
Fietszadels?
Een ijzeren lantaarnpaal bij -30?
Hallucinerende gifkikkers?
www.bol.com/nl/nl/p/kikkerlikken-voor...
De kunst was altijd om zo'n doos raketjes op te hebben voordat je buikpijn kreeg .....
Zero Gradi
I.i.g. niet: de nieuwe Double Gold Caramel Billionaire van Magnum.
De vullingen en/of kronen springen spontaan je kaakbot uit.
Amarena extra van talamini met afstand het lekkerste.
Idd een van de betere ijszaken. En kersenijs met stukken kers erin, heerlijk!
Alles van ijssalon Lorenzo in Utreg
Als je het over een stukje paradijs op aarde hebt...
Perenijsje of magnum classic
Inderdaad: magnum classic, varianten met nootjes en andere shizzle laat ik liggen.
Doe mij maar Sophie kees of bestaat die nog niet?
Ik heb de magnum ingevuld, maar dat moest van mijn 14-jarige ijsjes-fanaat. Zelf zou ik bolletjes van een echt goede ijsboer willen stemmen, maar dat gaat niet meer. Mag ik een extra stem GeenStijl?
De Split.
Nostalgie, betaalbaar, Nederlands want 'doe maar normaal, die je al gek genoeg'. De combinatie roomijs/waterijs.
Jezus, gelijk trek en water in onze monden!
Probeer de rip-off van het albert heijn huismerk eens. De korst is een stuk lekkerder, plus, flink goedkoper.
Anders... een Cornetto maar dan met aardbeidenijs van eigen merk, 6 stuks voor 1,75.
Semifreddo
Bacio Mierlo/ Asten.
Ciao Bella met witte chocolade eroverheen. Wat een traktatie.
Frambo lolly's van de Friesche Koe. Wereldberoemd in Friesland!
En daarbuiten.
Het allerlekkerste ijsje maak je overigens zelf;
-Men neme: zo'n plastic of desnoods papieren hulsel dunne patatzakvorm / buisje
-Men snije en plette fruit naar keuze
-Men hakt en maalt milde chili pepers
-Men pakke de zuurfrisse yoghurt naturel
-Men mixt dit evt. met wat water naar smaakstructuur
-Men proppe het mengsel in zijn cabine
-Men opene de vriezer en men pleurt de nu volle ijscabines op een mooie plek waar uw nieuwsgierige neefje en nichtje het niet ziet liggen
-Men wacht een dag / nacht en ete of likke het dan op.
-Men spreke er vooral in de aanvoegende wijs bij voor het optimale resultaat.
Ik mis de alcoholische ingrediënten?
@Graaisnaaiert | 18-06-22 | 17:07:
Mij vinde het wel van de leuke.
Goed recept, maar de laatste regel doet je de das om. Tegenwoordig moet alles meteen en niet pas na 24 uur wachten.
Die meid van die ijsjes foto zou ik een flinke magnum aanraden. Of goed zekeren bij een sterke wind.
Ik eet regelmatig ALLES wat er in de italiaans ijs winkel ligt. Maar dus letterlijk; wat wilt u? Nou alles. Schep maar op.
Maar qua waterijs wint het raketje wel van het perenijsje. Ergo: final vote: Het raketje!
Geniet van het ijs en de warmte medeguurders!
Twee Spaanse bolletjes citroen ijs. Die ouderwetse waar je bek bij elke lik scheef van trekt.
Ikke ook
Hier. Pak aan. Drie bolletjes er op gepropt, met servetje om het hoorntje.
Heeft dat ijsje-meisje nou een blauw oog?
Ja, heeft de voorgaande likactie niet naar behoren uitgevoerd denk ik zo.
Dubbeldik van Jamin
Auw! Doet mijn geheugen, met de wafeltjes apart geloof ik …
Dat waren inderdaad de echte van Jamin. En die rollen van dat karretje van de Sierkan vroeger. Ijsjes van 10 cent en 20 cent. Ijslollies toendertijd 5 cent. Stond er altijd één bij het molentje van het Groenendaalse bos in Heemstede. Daar aan het begin van het hertenpark op de brug.
Het ambachtelijke ijs van boer Wilco natuurlijk, waterijsjes drink ik wel als ze gesmolten zijn.
Italiaans ijs wordt op de voet gevolgd door dat van boer Wilco!
Daisy's is ook niet gek.
@Roos | 18-06-22 | 16:43: zit Wilco in het ijs tegenwoordig? Ik dacht dat hij nog in de leugendetectors zat.
Haagen Dazs Belgium chocolate. Bij gebrek aan goed Italiaans schepijs alhier.
Huismerk roomijsjes van Spar / Kooplokaal.
Mmmm!
2 bollen, hazelnoot pistache, in een bakje.
Heb een hekel aan die stokjes. Dus mijn verzoek aan de fabrikant: calippo peer met een mini tikje kaneel erin. Of een appel calippo mag ook.
De winner taco natuurlijk!
Die heb ik vroegah veel gegeten.
Houd niet écht (meer) van ijsjes.
Maar áls k ze eet, is de keus en de leus oersimpel;
-Festini Perenijsje [9/10]
-Bolletjes > citroen, louter citroenijs [8.5./10]
Maar doe mij anders beter gewoon een koude Duitser 05.ltr 12% [10/10]
.
Er staat er hier eentje geopend reeds. Voorafgegaan aan een hálve halve ltr van gisternacht laat.
Jaja.
Het is haast 16.30 dus de 5 zit fonetisch in de klok. /*KLOK!*
Nah vooruit... Calippo Cola is ook wel lekker [8.0/10] Veel op terrassen op vakanties gegeten. Smelten wel erg rapido.
Preauscht!
Heb jij nou je dooie bier van vannacht op zitten drinken?
Sowieso glas in de vriezer, blikje/fles bier ook 5minuten voor nuttigen. Ijskoude kletser. Aaahhh...
@Moeki de Meeuw | 18-06-22 | 16:35: Oh ja. K was vroeg wakker.
*en ons bin zuunig*
@chicago river
Bierontbijtje vanochtend? Lekker man. Duitse worst erbij. Niets meer aan doen.
Zozo; Ola (= Unilever) gestrikt ja? Nou ja, ze scoren goed. Niks mis mee. En is waar, twijfelde bij Raketje, Magnum (mini), Split, Cornetto, Soleo. Dus graag gewoon allemaal in de handel houden svp.
Maar er gaat uiteindelijk niks boven bolletjes echt Italiaans ijs met eindeloze combinaties.
Magnum goeie herinneringen aan Force, plus happen heerlijk weg.
Elke smaak van Professor Grunschnabel. Geen koe nodig voor een lekker ijsje.
Graag een Dubbellikker.
Bijvoorkeur 2 blondines maar sla brunettes en of Ginger ook niet af....
Sinds Kees blief ik geen ijs meer en kan de opwarming van de aarde me niet hard genoeg gaan.
Citroen/lemonijs vond ik altijd wel lekker fris. En in een restaurant een lekkere dame blanche. Maar deze sjors saaimus eet eigenlijk geen ijs meer.
Gelato al Limon - Paolo conte. Mag die vanavond op de playlist?
@Joyce | 18-06-22 | 16:27:
Van mij wel. Trap me even aan als ik het linkje vergeet.
@Graaisnaaiert | 18-06-22 | 17:01:
Aan jou de eer. GS cafe valt waarschijnlijk samen met kwalificatie GP Canada om 10 uur.
Ijs van Gerringa uit Oude-Pekela. Super romig, en zelfgemaakt. Met heerlijk veel slagroom in de punt van de hoorn, én er boven op. En vriendelijke dames achter de toonbank.
Oet Peekel. Is goud mien jong.
Dat klinkt wel goed eigenlijk!
Heerlijk, heerlijk, heerlijk... Haagen Dasz... Salted caramel.
Tering, hoeveel zout wil je binnenkrijgen?
Lekkerlekkerlekker.... Lekkere tegenhanger van het zoet.
Oh wat een heerlijke eikels zijn jullie toch GS, prachtig.
De Speedy uit de vorige eeuw was top!
Ow, de raketjes zijn op, doe dan maar een Speedy. Zo lekker.
IJssalon Garrone, Haarlem.
PATernotte is zonder ijsje net zo’n griezel als Kees Verhoeven met.
Ik vind ijs maar niets. Koud, mierzoet en met een beetje pech krijg je er 'brainfreeze' van. Begrijp werkelijk niet waarom mensen er helemaal zot op zijn. Doe mij maar een koud biertje dan of desnoods een koud wit wijntje.
Daarnaast zijn ijsjes vaak ook nog calorieënbommen.
@thanseeuwen | 18-06-22 | 16:13:
Wijntjes en biertjes dan weer niet, gelukkig...
Ik kies voor de Dubbelliker bij mijn Raket.
Ik kon geen keuze maken; "Beach Boobies 1985.vhs".
Gisteren magnum genomen. En toen wist ik weer waarom het jaren geleden was.
Kennelijk gaat het geheugen achteruit.
Jammer dat de Magnum de Magnum niet meer is: kleiner, andere (mindere) chocolade, minder vanille.
Ik snapte die hype nooit. Werd er kotsmisselijk van, zo ontzettend druipend van het vet en een hele nare smaak, niet wat je van vanilleijs met chocola verwacht.
@Graaisnaaiert | 18-06-22 | 16:20: Toen het geïntroduceerd werd (1991) was het een verbetering. Chocoladeijsjes hadden toen alleen een flinterdun laagje chocolade en toen was daar een Magnum met een lekkere laag chocolade. Het was een beetje een VHS/DVD-moment: de gewone chocoladeijsjes waren goed genoeg, maar nadat ik een Magnum op had heb ik nooit meer een gewoon chocoijsje aangeraakt. Ik weet zelfs niet meer eens of je die met die flinterdunne chocolade eigenlijk nog wel kan krijgen.
De Magnums van nu zijn kleiner en minder lekker. Misschien heb ik er nu één in de paar jaar en dat is meer dan genoeg.
Effe lancering en landing meepakken:
Om 16:19 zal SpaceX weer een Falcon 9 lanceren met de Sarah 1 satelliet van Airbus.
De Booster B1071 zal na zo'n 8 minuten landen op LZ4
Live vanuit Californië : youtu.be/lCX-KUCn4A4
Hoe kan het live zijn als de ondertiteling eerder is dan de commentaarstem?
@WernerT | 18-06-22 | 16:25: Ik heb geen verstand van youtube.
Van ijs eten word je lelijk
IJsje gesmolten over het decolleté.
Softijs van de Hema.
Alles wat niet van landverraders unilever is.
Anders, namelijk de pistache Gelatelli van de Lidl.
Veel smaken voor weinig knaken. (daar zit net copyright op)
Raket, Solero, Magnum almond. Nooit zomaar, meer bij een dagje uit of als er ergens iets leuks te doen is. Calvinistische zelfbeperking, denk ik.
Een beetje ijs komt met een bak. Voor mij Mango sorbet ijs, van de appie ofzo.
Anders, Yoghurtijs naturel
Splitjes. Maar dan van het huismerk van die Zaansche grootgruttert. Het sinaasappelkorstje smaakt net even wat meer naar de sinaasappelvulling van die sinaasappelsnippers met chocolade van Lonka dan bij de originele split.
Sluit het topic maar, alle andere antwoorden zijn fout.
Op warme dagen neem ik soms wel twee anders, namelijks.
Poolkapijs,haast u.
Met groenlinkse verpakking en D’66 stokje.
Nog 5 graden en de thermometer zit op niveau koorts.
Magnum almondo
Kees en zijn soya ijs.. Echte mannen vreten hagelstenen.
Die conus met die kauwgombal onderin!
Volgens mij worden die niet meer gemaakt.
Solero, het enigs juiste antwoord
Peren
Met of zonder?
Bij de Lidl hadden ze lekkere ijsjes.
Een soort nep magnums, maar dan van aardbeienijs gehuld in witte chocolade met stukjes amandel.
Helaas slecht verkrijgbaar. Of ze zijn uit het assortiment.
Als man nooit likken aan een ijsje, bijten en grote happen.
Echt vanille roomijs zonder kunstmatige toevoegingen. Eidooier, vanille, suiker, room, melk.
Zelfde als vegan-ijs. Alleen daar zit geen dierlijk spul in. En ook geen suiker dus nog goed voor de lijn ook.
Met een scheutje limoncello.
Ga er maar vanuit dat het merendeel wat vanille is gewoon vanillesuiker uit de klier van de muskusrat is.
Malaga, rum rozijnen.
U heeft er kijk op.
Ik vind het te heet om te bakken.
Zo’n citroenijsje met een dropstaaf erin. Je vreet ‘m toch op, ook al heb je daarna weer dorst
Zolang er wat te zuigen en te likken valt zie ik geen problemen. Overigens ben ik de hele dag druk met gymnastiek oefeningen voor morgen. Vaderdag. Mannen, zorg dat je in shape bent want de beloning komt er aan voor een jaar hard werken. Proost !
Mmm, is het niet de bedoeling dat jij op Vaderdag niets hoeft te doen en je mag laten verwennen?
Niet gestemd. Zonder plaatjes erbij ben ik zo de weg kwijt in ijsland.
De chocolade onderin het hoorntje van de cornetto is ook zo lekker.
Schepijsje van Nolle, Frisia.
Cornetto classic heerlijk, wel een kleine dan hè want kcal.
Die echte cornettos zijn super ranzig geworden. Veel te romig en vet. Het lekkerste ijsje is de double raspberry van de lidl
@Middensteun | 18-06-22 | 15:46: Ah, dat verklaart waarom ik op een dieet van cornetto's >35 kilo zwaarder werd. Bedankt voor de tip!
Citroenijs is kut. Rot op.
Voor hen die niet voor ‘Split’ gekozen hebben, die tribunalen komen reken daar maar op
Hmm, smaken verschillen, ik vind het helemaal niks...
Italiaans schepijs natuurlijk, verkrijgbaar bij de betere ijssalon. Pistache, banaan en meringue zijn mijn favoriete smaken. Overigens heb ik in de zomer meestal wel van die Hertog bakken in de vriezer.
Chocola en kokos ook lekker.
@voldemort | 18-06-22 | 15:44: Chocolade is zeker lekker en daarom bestel ik vaak Dame Blanche in restaurants. Kokos heb ik nog nooit geproefd in een ijssalon, ik houd het in mijn hoofd voor de volgende keer, dank voor de tip!
Heb je ook meringueijs tegenwoordig? Hm. Toch eens proberen, wel benieuwd.
@Graaisnaaiert | 18-06-22 | 16:21: Als ik Hertog ijs koop in de super, die 1ltr bakken, is het vrijwel altijd Meringue/Aardbei, prima van smaak. Ik weet niet of er veel ijssalons zijn die meringue hebben, je kunt het altijd vragen, eventueel in combi met aardbeien.
@Andreas_Kruis | 18-06-22 | 16:34:
Ik eet weinig ijs meer maar als ik het doe wel lekker bij de ijssalon. We gaan het proberen.
Een raketje, en dan geen Russische maar de klassieker rood-geel-oranje. En laat je vooral niet afschepen met een Apollo van de concurrent, zo'n laf ding met chocolade en rood-wit waterijs.
De klassieker is ook niet meer helemaal hoe hij vroeger was. Sneller productieproces denk ik. Goedkoper geproduceerd en toch tig keer over de kop qua prijs. Wel mijn stem gekregen natuurlijk, nog steeds.
Inderdaad, toen ik een jochie van 5 was smaakte het ding veel beter. Ik heb zo'n vermoeden dat er toen veel meer suiker in zat...
Sowieso perenijsjes.
Zijn dat die waarbij het lijkt alsof er zaagsel in zit?
Inderdaad die dus.
@enfant_terrible | 18-06-22 | 15:44: Juist. Dat zaagsel maakt het helemaal af, niks meer aan doen.
‘After eight’ van Luciano Den Haag.
Italiaans!
Geen ijsje, water helpt tegen de dorst.
Solero is zo’n episch lekker ijsje dat we de parkiet ernaar vernoemd hebben. En die vogel is de allertofste vogel die je je maar wensen kunt, dus wint het ijsje ook. Period.
Je kunt wel Winnetou heten maar dat maakt je nog geen indiaan.
@quigg | 18-06-22 | 15:54: Kan me niet schelen. Zijn kleur klopt en zijn karakter is net zo fijn als het ijsje.
REAGEER OOK