Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De schijnvertoning

We huldigen onze veteranen met een mooi defilé, maar de nieuwe garde mag het uitzoeken met te weinig munitie, materieel of collega's.

Dam, Amsterdam, 4 mei 2022

De twee minuten stilte tijdens dodenherdenking wordt ruw verstoord door wapengekletter in twintig gebieden. Als je het leed kent van vandaag, is het moeilijk stil te staan bij het verleden. Deze gevangenisplaneet is een kerkhof die nooit slaapt, maar altijd vecht. Wereldvrede is iets voor mooie meisjes om tijdens een missverkiezing over te prevelen.

Bevrijdingsdag is ook zo'n symbolische dag die haar anker in de realiteit mist. De IND misbruikt de geboorteplaats van bestuurders om fraude te signaleren. Slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire gooien we op die dag uit hun aanvullende zorgverzekering. Geen gerechtigheid, gezondheid of vrijheid. Creperen kan je leren!

Ditzelfde slachtoffer van de Nederlandse overheid zag na vier maanden radiostilte haar schulden onderverdeeld in 19 categorieën, waarvan er twee uitbetaald worden. Er wordt niet gekeken naar hoeveel er gestolen is en gevolgschade, nee, we kijken naar hoe diep het schip gezonken is, en beoordelen dat. De knevelarij is betaald met geleend geld van familie?! Dat is pech, geld weg.

Zes mei herdenken we de beste premier die Nederland nooit gehad heeft. Zelfs de inspecteur generaal van de arbeidsinspectie praat over migratiebeperking alsof hij op de Lijst Pim Fortuyn staat. Ten opzichte van de ILO-norm heeft Nederland ongeveer een derde van het aantal benodigd inspecteurs, dus die ambtenaren kunnen hooguit documenteren hoe het misgaat.

Binnen de zendtijd voor politieke partijen kwam zelfs een heuse tv-serie uit om het straatje van de PvdA en Ad Melkert schoon te vegen. De beste man moet gerehabiliteerd worden. Alsof de kogels niet van links kwamen, alsof er niet een klimaat geschapen werd door hem een buitengewoon minderwaardig mens te noemen. Een klimaat dat zelfs na zijn dood lang na etterde.

Houwitsers!

Sigrid Kaag sprak mooie woorden dat de journalistiek aan de basis staat van een democratie. Ze speelt tweede viool in een kabinet dat gemiddeld 161 dagen pakt om een besluit te nemen over een WOB-verzoek, en verstrekt pas na rechtszaken dossiers die zwarter zijn dan de A10. Peperdure onderzoeksjournalistiek sterft ondertussen af, terwijl het kabinet in de nacht haar zaakjes regelt.

Het is precies die omgang met de pers, die Rutte-doctrine, die de kinderopvangtoeslagaffaire drie Kabinetten Rutte lang in stand hield. Politici, rechters, deurwaarders en politieagenten waren allemaal gewillige collaborateurs, waarvan enkele gelauwerd zijn gepromoveerd, niemand werd vervolgd. Nu heeft de aanjager van de val van Rutte twee minuten spreektijd en soms stemrecht.

Dit kabinet en de EU spreekt regelmatig over nepnieuws, wil zelfs Russische zenders blokkeren, maar vergeet in eigen huis de fysieke veiligheid van journalisten, vergeet internationale vervolging van uitgevers en vergeet Kamerleden en pers in eigen land direct en vorstelijk te bedienen. Door bijvoorbeeld Kamerleden met vijf zetels aan voorkeurstemmen genoeg personeel en geld te geven.

Nu we een paar houwitsers weggeven is Defensie gelijk in paniek of ze wel genoeg vuurkracht hebben. Als dat afhangt van 12 (zegge: twaalf), dan heb je voor en na verzending te weinig. Materieel gaat tijdens een oorlog sneller kapot. We huldigen onze veteranen met een mooi defilé, maar de nieuwe garde mag het uitzoeken met te weinig munitie, materieel of collega's.

De mantra dat wereldvrede volgt uit wederzijdse economische afhankelijkheid en globalisatie, kent een denkfout. Je neemt aan dat het andere staatshoofd voor rede vatbaar is. Wederzijdse afschrikking stottert een beetje op verdeeldheid en vergadercultuur. Stel Poetin vuurt een neutronenbom, gaan we dan voor een dempend effect, of de totale vernietiging?

Poetin beloofde stevige bedragen voor de familie van gesneuvelde Russische militairen. De families van 500 matrozen van het vlaggenschip de Moskva krijgen geen geld, het was een ongeluk, geen gevechtshandeling. Rusland repatrieert geen gesneuvelde militairen, dat is slecht voor het draagvlak, er wordt gewoon ontkend dat ze gesneuveld zijn. Erkennen kost geld dat Poetin niet meer heeft.

Gelukkig is er een crowdfund-actie van € 135 per nabestaande. Aanstaande maandag wil de opvolger van Lenin en Stalin over het Rode plein een Triomftocht vieren, helaas duurt de oorlog geen paar dagen, maar een paar maanden. Hij is hard op zoek naar een geitenpaadje zonder gezichtsverlies om aan de macht kan blijven. Er gaat in Rusland vrij veel spontaan in de fik.

Oekraïne weet de oorlog te winnen met drones, draagbare complexe geleide raketten en buitenlandse inlichtingen. Allemaal zaken die gebaseerd zijn op computerchips. Nu hadden we voor de oorlog al tekorten, en ik zie nog geen strategisch besluit de complete productie van ASML alleen nog naar Canada, Verenigde Staten en Noord-West Europa te leveren.

Het maakt niet meer uit welk politiek dossier je pakt, de kaft zegt niets over de inhoud. 

Reaguursels

Inloggen

De herdenking van "dit nooit weer". "Dit nooit weer" werd na WOII ingeluid door de VS door, nadat de oorlog eigenlijk al afgelopen was twee bommen op Japan te gooien. Daarna kwam de jacht op communisten door de VS, Korea, Vietnam etc., Nooit weer? Toen de communistenjacht niet meer zo lekker viel bij het grote publiek ging het verder met vredesmissies, opbouwmissies en democratiebrengmissies. Nooit weer? Nu kijken we allemaal naar Ruslan en Oekraine, waar een oorlog (weer) kunstmatig uitgelokt wordt en in stand gehouden wordt door "onze vrienden" .

Nee, ik praat de acties van Rusland zeker niet goed, verre van dat, maar de adders zitten aan beide kanten.

bergsbeklimmer | 08-05-22 | 08:17 | 1

Met dit nooit meer , zijn behoorlijke stappen gezet met Volkerenbond , Veiligheidsraad en verenigde naties , welke na 2e WO werkelijk een garantie leek om 3e Wereldoorlog te voorkomen .
Genoemde conflicten zijn allen besproken in vn ..

Nu heeft Rusland nota bene een vast lid in Veiligheidsraad, nooit enige verwijt gemaakt richting Oekraïne over wat ze nu in media lopen te verspreiden .

Dat maakt dat we op wereldniveau weer terug zijn in dezelfde geopolitiek als voor de 2 Wereldoorlog .. met een verschil de aanwezigheid van kernwapens , op het moment durft niemand uit te sluiten dat deze niet worden ingezet op zijn minst als verschroeide aarde tactiek
En lijkt

sparrow | 08-05-22 | 08:48

Kommer en kwel, dit regeringsbeleid...

johnyl | 08-05-22 | 07:30

Op de rand van een kernoorlog én een diepe economische crisis ziet de toekomst er zwart uit. Is dit de toekomst waar de de doden voor zijn gestorven en is dit de vrijheid die we willen vieren?
De EU bestaat op een belofte van vrede en welvaart. Maar de honger naar macht, zonder transparantie, controle, begrenzing en democratie is juist de grootste bedreiging van vrede. En welvaart. De EU heeft Putin rijk gemaakt met gasimport, en geprovoceerd met gestage uitbreiding naar het Oosten. Ursula zit nu hoog op het morele paard te toeteren dat we van het Russisch gas af moeten. En is kennelijk vergeten dat haar zusje Angela bij uitstek de Putinknuffelaar was die maar wat graag de EU aan het Russisch gas wilde krijgen.
Na de coronadip en met de onvermijdelijke aankomende recessie zullen Italië en Griekenland weer aan de bedelstaf geraken. Helaas kan een Draghi dit keer niet de geldpers aanzetten: Het einde van de EURO is nabij. We hopen Putin financieel te treffen, maar we zullen zelf aan de bedelstaf geraken.
U heeft nooit kunnen stemmen over de EURO, en nooit over de uitbreiding van de EU naar het Oosten. Was niet nodig, want goed voor vrede en welvaart. Beiden werden beloofd, geen van beiden geleverd.

Zeddegeizot | 08-05-22 | 07:09 | 1
-weggejorist-
Flurpy | 08-05-22 | 07:54

".. Stel Poetin vuurt een neutronenbom, gaan we dan voor een dempend effect, of de totale vernietiging?.."
Realistische stelling, maar een tikkeltje arrogant en best wat grootheidswaanzin om te denken dat "wij" als Nederland daar ook maar iets over te zeggen hebben. Ten eerste; wij hebben die dingen helemaal niet (we mogen misschien hoogstens die van anderen gooien). Ten tweede; "wij" hebben al heel lang bij lange na niet voldoende contributie betaald, en "onze" pot met mensen en spulletjes is gewoon nog steeds kapot en leeg (dank aan Rutte, Balkende, Kok). Daar heeft Ollongren (of haar voorgangers) nog geen ene zak aan gedaan, helemaal niets!

Nederlanddraaitdoor | 08-05-22 | 05:08

Slordige vertaling bij het filmpje over de houwitsers: De Duitse fabrikant is Krauss-Maffei Wegmann, en dat vertaalt zich ook in het Engels niet naar cross maffi.

Rhenium | 08-05-22 | 03:21 | 1

Dat is door een automatisch systeem gedaan dat de namen niet kent.

Trekhaas | 08-05-22 | 08:17

Onsamenhangend , valt wel mee noemt gewoon een aantal storende gebreken op van een heel slecht onderhouden schip van staat.

Pensionista | 08-05-22 | 00:44

Heel langzaam vraag ik mij af of geweld tegen deze overheid de oplossing is.
Ik vraag het me af, het zit in mijn hoofd....

Foxcave | 08-05-22 | 00:08 | 2

De oplossing voor wat? Wat is je doel?

Komjehiervaker | 08-05-22 | 00:13

Daar gaat het inderdaad wel naartoe als we zo doodvriezen, terwijl je het aan ziet komen en er tijd is om voor te bereiden. De kans is alleen wel erg groot dat we een pro-Russisch regime krijgen over extreem-links of extreem -rechts.

Alexander des Burgus | 08-05-22 | 04:03

De reden hiervoor is dat Links pacifisme gewonnen heeft. Het idee dat je een oorlog niet hoeft te voeren als je geen wapens hebt.

Maar ze beseffen niet dat aan de andere zijde een groep moordenaars en verkrachters zit die alles willen veroveren. Waar niet mee te praten is. Dat kunnen ze ook niet beseffen omdat ze in een eigen bubbel van hun eigen politieke vrienden leven.

Tegen geweld helpt helaas alleen geweld. Wel kunnen we door de NAVO samenwerken en de militaire uitgaven wat meer beperkt houden.

Rest In Privacy | 07-05-22 | 23:48 | 2

Een paar duizend jaar geleden begreep een zekere Sun Tzu al hoe het zat, wie in vrede wil leven bereid zich voor op oorlog.
Niet leuk, wel realistisch.
Maar ach, links en realiteit.

Kruimel | 08-05-22 | 00:11

Wellicht kent u het voorstel nog van niet heel lang geleden. Het voorstel om het leger helemaal af te schaffen.
En niet te vergeten om met milieuvriendelijke voertuigen het gevecht aan te gaan, ook zoiets grappigs.

donkieshot | 08-05-22 | 06:08

Ik zag net op Netflix het laatste deel van de al een paar jaar oude Franse TV serie Au Service de la France. Over de Franse geheime dienst rond 1960. Het is een mix tussen 007, The Office en Kuifje. In die serie naait en chanteert iedereen elkaar de moeder. Het is bij de Nederlandse overheid geen haar beter.

Colin.Fart | 07-05-22 | 23:33 | 1

Ik vergat Dr. Strangelove.

Colin.Fart | 07-05-22 | 23:35

Ik heb een Vredeling huwelijk, ik hoefde niet in militaire dienst als ik getrouwd was. Vind dan maar eens een mooi meisje dat met je wil trouwen. Is me gelukt want ik had haar al. En ze is nog steeds bij me. Ik prijs me gelukkig. Maar m'n AOW stijgt niet mee met het minimumloon. Ik moet houtkachel stoken anders kan ik het niet betalen. Gaat lekker, ik krijg nu gratis van die grote dikke pallets voor zonnepanelen. Ik heb uitgedeeld aan m'n kinderen, nou krijg ik eindelijk ook zorgtoeslag, man wat veel is dat. En ik roep de hele dag Slavo Ukraine, laat ze maar winnen die gasten en de Russen een lesje leren die ze nooit zullen vergeten. Houdt de chiptechnolgie maar bij ons want die andere landen doen rare dingen met mensenlevens. En de linkse kerkiërs hebben een manier gevonden om de immigratie te beteugelen. Nu roepen ze hetzelfde als Pim 20 jaar geleden deed. Nou de groeten, ik ben pitten. Moet maandag een paar stapels met die grote pallets in stukken gaan zagen op kachelformaat. Voor wie het wil weten, zes dagen gratis wegwerppallets halen, zagen, tassen is zes maanden gratis stoken!

VolgendjaarkrygikAOW | 07-05-22 | 23:33 | 4

@Patatter | 07-05-22 | 23:49: Ik hoop het. Mensen gooien er alles in wat maar een beetje op hout lijkt. Vraag mij af of pallets nou zo’n prettig is voor de buurt, tenzij je zeker weet dat het ‘schone’ zijn. ZIt veel meuk tussen.

Komjehiervaker | 08-05-22 | 00:06

@Patatter & @Komjehiervaker
Als je het alternatief doodvriezen is, boeit het je geen ene flikker wat de overheid of je buren ervan vinden.

plaatjesdraaiert | 08-05-22 | 07:25
▼ 1 antwoord verborgen

Maar ik had wél dividend op mn Besi aandelen…

apek00l | 07-05-22 | 23:21

Lekker met z'n allen hypen&deugen over 20 jaar gelee.....(emmertje pakt..)

grapjasz | 07-05-22 | 23:12 | 1

Ik vraag mij af of Fortuyn het nou mooi of niet mooi had gevonden, al dat zaad dat nu over hem heen wordt gefapt…

Komjehiervaker | 07-05-22 | 23:35
-weggejorist-
Unsinkable-Sam | 07-05-22 | 23:06 | 2

Één dingetje: asml maakt geen chips. Ze maken lithografie machines om chips te kunnen produceren..

DatInternetDingetje | 07-05-22 | 23:04 | 2

En helaas neemt nog niemand het initiatief om het chiptekort structureel aan te pakken en wat fabs te bouwen. China wil wel maar ASML mag hun mooiste spul daar niet leveren. En het aandeel daalt vrolijk met de rest mee. (Behalve Shell dan).

Muxje | 08-05-22 | 00:45

Rabobank: Olieboycot Rusland brengt Nederland direct in recessie
Een volledige boycot van Russisch olie en gas kost Nederland 4,5 procent van het bbp, berekenden economen van de Rabobank. Het land zal direct in een recessie terechtkomen.
Bij een onmiddellijke gasboycot is Nederland in november al door de gasvoorraad heen, als het verbruik niet hard omlaaggaat. Rabo-econoom Hugo Erken in de Volkskrant: "Het probleem is dat Nederland voor 80 procent van zijn energieverbruik afhankelijk is van fossiele brandstoffen. In andere Europese landen is dat lager. Daarom zal bij een gas- en olieboycot de Nederlandse economie met 4,5 procent krimpen, tegen 2,6 procent voor de hele eurozone."
www.welingelichtekringen.nl/economie/...

chausson61 | 07-05-22 | 22:45 | 3

Valt me nog mee. Lijkt me zwaar optimistisch ingeschat

Hadena | 07-05-22 | 22:48

@Hadena | 07-05-22 | 22:48: Toch fijn dat Rutte het aan de vrijearkt heeft overgelaten om onze wintergasvoorraden aan te vullen.

chausson61 | 07-05-22 | 22:52

Met dit soort klimaatdrammende weekhoofden kunnen we beter direct maar Thierry Baudet een staatsgreep laten plegen zodat we een Russische vazalstaat worden.

Alexander des Burgus | 08-05-22 | 03:48

Arme nabestaanden van die matrozen dat ze zo worden voorgelogen. En misschien dachten die matrozen dat ze alleen op militaire interventie gingen. Maar er is geen vrijheid voor deze nabestaanden voor protest en juridisch verzet is uiteraard zinloos.... Zo'n foto van 1 van die jonge matrozen, het doet wel wat met je. Veel te jong nog denk ik dan. Al die jonge mensen, gezinnen, de verwoesting is onbegrijpelijk. En dat gewoon in Europa. Wanneer stopt deze gekte? Stopt het eigenlijk nog?

Jan, Leiden | 07-05-22 | 22:40

En nu? Moet ik me bezuipen?

Hadena | 07-05-22 | 22:37

De kerkhof die..... niet de moeite waard om verder kennis te nemen van waarschijnlijk nogal warrige gedachtenspinsels.

bdn01 | 07-05-22 | 22:16

Die houwitsers is serieus spul maar stond al vele jaren in de opslag omdat er geen personeel voor was en ze vooral een nieuwe subtype gebruikten.
Okje kunt redeneren dat bij opschalen die dingen nuttig is en dat is zo.
Maar van de andere kant, het enige risico van een landoorlog hier komt van de Russen.
Wat je nu aan de Oekraine geeft maakt acuut het russisch leger minder gevaarlijk, ze hebben al heeel wat tanks en generaals platgeschoten.
Alleen de munitie raakt daar op en er zijn weinig voorraden in die oude sovjetmaat, het is dus handig hun spul te geven waar westerse maten in passen want voorradig.
Vooordat Rusland zijn leger weer een beetje op orde heeft hebben we al lang de nieuwe bestelling.

Shoarmamasutra | 07-05-22 | 22:13 | 2

De productlijn opstarten van die dingen kost jaren.

Frau Merkel | 08-05-22 | 02:48

Nee, die houwitsers waren van het nieuwste type, PzH2000. De oudere (M109A2/A3) waren al verkwanseld. Waar ik die Feynman in zijn rammelende draadje niet over hoorde was over de gloednieuwe CV9035NL's die onze YPR-765 gingen vervangen en waarvan er een aantal meteen werden doorverkocht voor een appel en een ei aan een ander NAVO-land.

KMW, fabrikant van de Leopard 2, heeft een orderportefeuille van 2 jaar wat inhoudt dat als bijvoorbeeld de Bundeswehr voldoende tanks voor hun (povere) 3 divisies wil hebben ze pas over 2 jaar kunnen leveren. NL zal dus nog langer moeten wachten op hun eigen gewilde tanks, terwijl we er 445 hadden die vrijwel allemaal zijn verkocht of weggegeven.

SDI | 08-05-22 | 08:54

Heel simpel, Volkert van de Graaf heeft de democratie in Nederland doodgeschoten. Een ander geluid, de discussie, moest dood. Daarom is en blijft Volkert van de Graag een vijand van het Nederlandse volk.

Portemonnee van de A | 07-05-22 | 22:09 | 1

Die lacht elke dag in zijn vuistje en teert voort op kosten van de samenleving.

Veepert | 07-05-22 | 22:22

Ik probeer te begrijpen wat Feynmens hier zegt, maar om 4 mei, 5 mei, toeslagenaffaire en Oekraïne op ëén hoop te gooien?

Ruimedenker | 07-05-22 | 21:56 | 5

@niv01 | 07-05-22 | 22:08: Ik ben van mening dat er paal en perk gesteld moet worden aan wat we herdenken op 4 en 5 mei, er is al inflatie genoeg in de economie en dat moeten we met die 2 dagen zien te voorkomen, 4 en 5 mei voortaan alleen nog voor het herdenken van de slachtoffers en vieren van het het einde van WW2.

BadPatNL | 07-05-22 | 22:18

Ik had er nog iets van begrepen als de vogelgriep in de discussie was meegenomen en niet te vergeten het songfestival.

bdn01 | 07-05-22 | 22:23

Proost

niv01 | 07-05-22 | 23:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Een kerkhof DIE... is dit als schijnvertoning bedoeld om het artikel linea recta (rectum) naar het kerkhof te wijzen?

Verwerpelijk_sujet | 07-05-22 | 21:54

Er staat me iets van bij dat ASML hun nieuwste technieken niet aan china mag leveren van de USA. Hoe dat kan en mag in een kapitalistische, globalistische, "vrije" markt, geen idee, maar het kan. Als ze wel aan Taiwan worden geleverd zou dat wellicht net weer wat motivatie kunnen zijn voor de CCP om dan toch die afvallige provincie maar weer in te lijven. Ach, uiteindelijk doet iedereen ook maar gewoon wat op dat moment de minst slechte optie lijkt. Net doen alsof er een plan achter zit is leuk, maar Hanlon's Razor is nog steeds van toepassing.

PolarWolf | 07-05-22 | 21:51 | 3

ASML mag niets zonder vergunning aan China leveren dat op de lijst van strategische goederen van Economische Zaken staat. De inhoud van die lijst is met de EU en andere bondgenoten samengesteld.

bdn01 | 07-05-22 | 22:45

Dat heeft te maken met het Wassenaar Arrangement.

Alexander des Burgus | 08-05-22 | 03:51

Er staat mij iets van bij dat leden van partijcommitées van de CCP in China bij ASML werkzaam zijn en ASML dus op die manier bij een politieke partij in China is aangesloten. Geldt overigens niet alleen voor ASML. Dus buitenlandse private bedrijven maken op die manier deel uit van de Chinese politieke partij, omdat ze anders sowieso de Chinese markt niet op kunnen. Zeer bedenkelijke situatie. Het voelt aan alsof het niet klopt en tegelijk denk je, tja, als het handel oplevert waarom niet? Omdat het ook algemeen bekend is dat de politieke campagnes in de USA betaald worden door sponsorgelden vanuit buitenland?

Joyce | 08-05-22 | 08:21

Kan iemand vertellen op welke van de 18322 onderwerpen ik moet reageren?

Komjehiervaker | 07-05-22 | 21:47 | 2

Ik heb ook geprobeerd een rode draad eruit te halen, maar dat is best lastig.

Keutels | 07-05-22 | 21:49

Samenvatting is dat de politiek er een ShitShow van maakt.

Astroturfer | 07-05-22 | 23:23

Blij dat ik weg ben uit die bananen republiek.

rifraf | 07-05-22 | 21:45

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, geweld komt altijd van links. De moord op Fortuin, RaRa, de rote armee fraction. Weet je nog? Geen woning geen kroning.
De krakersrellen in de jaren tachtig. Altijd, ALTIJD komt geweld van links. En kijken we naar de geschiedenis van de afgelopen honderd jaar wereldwijd dan zien dat miljoenen doden zijn veroorzaakt door links. China, de USSR, Cambodja, Cuba, Vietnam, Venezuela, Noord Korea en ga zo maar door. Links is gek op geweld en oorlog. Ze noemen het alleen revolutie.

Zwezerik | 07-05-22 | 21:43 | 10

@EEnzame SchizofrEEN | 07-05-22 | 22:26: borst was uit de politiek maar is wel vermoord om haar linksliberale standpunten en ean met name abortus/euthanasie.

Shoarmamasutra | 07-05-22 | 22:38

@Shoarmamasutra | 07-05-22 | 22:38: door iemand in een psychose die handelde in een goddelijke opdracht. Die moord (wat het formeel niet eens was, het was doodslag) was niet politiek.

Komjehiervaker | 07-05-22 | 23:39
▼ 7 antwoorden verborgen

Stuk gaat van de hak op de tak. Lastig om de aandacht erbij te houden.

Hou je bij 1 onderwerp en bespaar ons de zijpaden.

Keutels | 07-05-22 | 21:40

OT:

Vroem22:00 uur...

@Feynman kijkt ook graag...

neonreclame | 07-05-22 | 21:38 | 2

Hoop voor je dat je chips in huis hebt.... Lees net dat dat een probleem gaat worden!

Lorejas | 07-05-22 | 21:41

Slaaf Okki Rina!

UnderTheDevil | 07-05-22 | 21:37

Al die wereldijiders in bikini: give peace a chance. Nah: wereldlijders in bikini www.youtube.com/watch?v=nPPM-Xun7ww Ik wilde iets met Donald Trump. maar dan ben ik maar in de war. Excuses.

Hetkanverkeren | 07-05-22 | 21:36 | 1

Het grootste deel van de productie van computerchips zit in Taiwan. Zolang China dat niet verovert gaat oorlog daar geen invloed op hebben.

Ook een belangrijke reden waarom de VS hoogstwaarschijnlijk zeer hard zou reageren als China een poging zou wagen. En wat dat betreft, de VS is wel bezig om meer lokaal te gaan produceren.

Leyrann | 07-05-22 | 21:33 | 3

Gelukkig zijn de chinezen veel berekender.
Ik denk dat nu ze zien hoe het in de Oekraïne loopt ze zich zelf liever niet in zoveel gedoe willen laten terechtkomen.

Shoarmamasutra | 07-05-22 | 22:40

Niet alleen lokaal, intel gaat 17 miljard in DE investeren...

robbie103 | 07-05-22 | 23:20

@Shoarmamasutra | 07-05-22 | 22:40: Of ze kijken nu waar de zwakheden van de Amerikanen liggen. Qua techniek zijn ze nu aan elkaar gewaagd, het ligt nu echt aan de militaire strategie. Maar buiten dat, de Chinezen hebben door corona zo'n beetje het laagst mogelijke moraal wat je maar kunt hebben.

Alexander des Burgus | 08-05-22 | 03:54

Een eclectisch geheel met een uniforme teneur: deze hele wereld is stuk. En ik heb geeneens jenever in huis om het weg te spoelen.

MickeyGouda | 07-05-22 | 21:33 | 9

@MickeyGouda | 07-05-22 | 21:59: Dus hoor ik daar een 'ja'?Beetje uitgeschoten met de gin... geniet er van! Fles op het aanrecht, limoen er naast, tonic en bitter lemon in de koelkast... I'm out now. Sleep well! (En niet de hele nacht moeilijk-mooie zinnen aan elkaar rijgen en verweven met 'eclectisch' en 'teneur' en zo...;-)))

Yrrab | 07-05-22 | 22:15

@Yrrab | 07-05-22 | 22:15:
Ik voel mij verwend. Sleep tight! *broeden gaat op moeilijke zinnen*

MickeyGouda | 07-05-22 | 22:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Oekraïne gaat winnen. Poetin begreep niet door dat oorlogen niet meer door tanks, maar door drones en laptops gewonnen worden. Sinds het zinken van de Moskou doet de USA er ook niet meer geheimzinnig over de intelligence die Oekraïne krijgt. De boodschap aan Poetin is: hou er maar mee op, je kunt nooit winnen.

USA kan ook gewoon de eigen drones vanuit Polen bedienen, Storten ze neer dan krijgt Oekraïne de schuld, maar feitelijk zit USA aan de trekker. De drones zijn natuurlijk voorzien van Oekraïense plakkertje.

ED-209 | 07-05-22 | 21:31 | 6

@theo-is-dood | 07-05-22 | 21:58: de piloten zitten meestal bij de vliegbasis van vertrek. En er vliegen geen USA drones boven Oekraine.

AntiZanicz | 07-05-22 | 23:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Weer dat eeuwige Oekraïne.. Draagvlak is weg foetsie jochie...

niv01 | 07-05-22 | 21:25

"Deze gevangenisplaneet is een kerkhof die nooit slaapt, maar altijd vecht."

Wat is dit dan? Te bekrompen van geest om de stupiditeit van zulk handelen in te zien? Onze imperfectie is iets dat we zullen moeten overwinnen.

Neuth | 07-05-22 | 21:25 | 2

Dit is vooral een ongelofelijk kromme zin die afbreuk doet aan een verder sterk rijtje feiten.

Dr. Worstenbroodje | 07-05-22 | 23:14

een kerkhof dat nooit slaapt

AntiZanicz | 07-05-22 | 23:36

maakt allemaal niet uit, je hebt er toch geen invloed op, keuzes van anderen, primitieve hersenbrein blijft onder velen, daarom is nederland zo primitief geworden door niet te evolueren omdat groenjassen graag gewetenlozen het land binnen heeft gehaald de afgelopen 50 jaar ondanks dat er ook, uitraart, in ons holland minder getalenteerde met forse persoonlijkheidsstoornissen zijn, helaas zijn die zelf gemaakt door de psychopathische medemens denkend aan ouders etc.

skylos | 07-05-22 | 21:24

Leeft Marcel van Dam nog en zo ja, waarom?

eerstneukendanpraten | 07-05-22 | 21:11 | 5

Johnny Cash had een boodschap voor die gore PvdA klootzak:
youtu.be/IStlBOX9F4o

smdyasc | 07-05-22 | 21:27

omdat het zijn tijd niet isgeweest.
Fortuyn is vermoord door een dierenvriend en dat was vooral door de luchtige de opinie van Pim over de nertsenfok. Niet door de buitenlanders en niet linkse lieden of kogels van enige richting anders dan uit de gun van Volkert

AntiZanicz | 07-05-22 | 23:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze hanteren een interessante definitie voor oorlog. Bij sommige landen denk je inderdaad huh, bijv. Mexico, maar als je dan de definitie leest is het logisch en is het de 'oorlog' tegen de drugskartels.

Keutels | 07-05-22 | 21:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl