achtergrond

Geenstijl

Ten minste 13 gewonden na schietpartij in metrostation New York

Oei

Zorgwekkende berichten uit New York. Waar iemand om zich heen lijkt te hebben geschoten in een metrostation in de wijk Brooklyn. Er zou op dit moment ook onderzoek gedaan worden naar meerdere explosieven die nog niet zijn afgegaan. *"The New York Police Department confirmed that a shooting took place at a Brooklyn subway station Tuesday morning during peak commuting hours for employees headed into Manhattan. An NYPD spokeswoman confirmed to Fox News Digital that a shooting took place at the 36th St. station in Sunset Park, Brooklyn, but she did not. immediately have information on how many people were wounded and whether a suspect had been taken into custody. "*Het gaat om het metrostation op 36th street. Later meer.
UPDATE: Brandweer meldt tenminste 13 gewonden, verdachte zou nog niet gepakt zijn.
UPDATE: Politie laat weten dat er op dit moment "geen actieve explosieven" zijn 
UPDATE: NBC meldt dat bronnen rond het onderzoek laten weten dat een man die eruitzag alsof hij een uniform van de Metropolitan Transportation Authority (het ov-bedrijf) droeg, iets in de metro gooide, waarna hij het vuur geopend zou hebben.
CBS-LIVESTREAM: Na de breek
UPDATE: De dader zou een rookbom in de metro hebben gegooid voordat hij het vuur opende, aldus CBS. Hij zou zelf een gasmasker hebben gedragen. 
INSTA STORY: Ooggetuige daar
UPDATE: Van de 13 gewonden zouden er ten minste vijf zijn neergeschoten, meldt CBS. Één van die vijf zou ernstig gewond zijn.
UPDATE: Een ooggetuige meldt aan de NY Post dat de dader een zwarte man van ongeveer 1m65 en 77 kilo zou zijn, en een oranje hesje en een gasmasker droeg.
UPDATE: De schietpartij zou al op 25th street zijn begonnen, waarna de metro nog zou zijn doorgereden.
UPDATE: Ten minste tien mensen van de dertien gewonden zijn neergeschoten, meldt CBS nu
UPDATE: In totaal 16 gewonden inmiddels, het wapen van de schutter zou geblokkeerd zijn. Volgens NY Post was zijn hesje overigens groen.  Dader nog steeds niet gepakt. De politie beschouwt het incident voorlopig niet als terroristische aanslag, maar sluit niets uit.
UPDATE: De politie is op zoek naar de 62-jarige Frank R. James - foto's in de tweet hieronder.
UPDATE 13 APRIL: FRANK JAMES GEPAKT

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Update: Rookbommen en vuurwerk achtergelaten door Gunman

Chaos

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.