achtergrond

Geenstijl

Ramadan! Gezellig meevasten bij doofpotkantoor toeslagen PwC en delinquentenlabel TopNotch

Geweldig!

De ramadan is begonnen en om dat te vieren verschijnen in onze media allemaal inspirerende verhalen over hoe geweldig het is om een maand lang overdag niet te eten uit naam van de religie van de vrede. Zo ook bij de NOS, de omroep voor objectief nieuws die u van de NOS geen Staatsomroep mag noemen. Het blijkt namelijk een trend onder mensen die niet in Allah geloven, om tijdens de ramadan toch een dagje niet te eten. Uit solidariteit! Geweldig toch. Wij dachten dat Nederlanders alleen maar solidair waren met Oekraïners omdat ze blond haar en blauwe ogen hebben, maar dat is dus helemaal niet zo. 

Zo zijn ze bij PricewaterhouseCoopers ontzettend solidair met de moslims en organiseren ze een one day fasting experience. "Ieder heeft zijn eigen redenen, maar solidariteit springt er wel uit." Alsof iemand na het lezen van de woorden one day fasting experience überhaupt **nog een hap door zijn keel krijgt. U kent PricewaterhouseCoopers misschien wel van het actief meehelpen aan het dichthouden van de doofpot in de toeslagenaffaire. Toen was het bedrijf vooral solidair met zijn eigen opdrachtgever.

Ook bij het bekende platenlabel TopNotch/De Stroom wordt er een dagje gevast. ""Ja, één dag hè", zegt Ivo Duijsings. "Ik geef toe, dat stelt niks voor in vergelijking met een hele maand, maar toch. We vinden het heel bijzonder. Het zorgt voor verbondenheid met elkaar."" U kent het platenlabel TopNotch/De Stroom van de persoonlijke band die het bedrijf onderhield met Lil' Kleine en allerlei ander gespuis. Toen Lil' Kleine zijn vriendin in elkaar had geramd had het platenlabel vooral verbondenheid met zijn eigen bankrekening en bracht het het album Ibiza Stories uit. Heel bijzonder. 

Wij zijn even met de NOS bellen voor een 13-delige podcastserie over dat we gisteren pas om acht uur 's avonds gingen ontbijten dankzij een megakater. Groetjes!

PS Telt deze reportage nou ook voor de Divibokaal, of juist niet?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.