achtergrond

Geenstijl

LIVEBLOG. 'Rusland zwakt oorlogsdoelen af', Oekraïne belooft 'real hell' voor de Russen

Dag 31 van de driedaagse oorlog +++ LIVEBLOG

Weer een nacht voorbij in de waanzin en weer is Rusland geen zak dichterbij het doel gekomen. Althans, het doel is weer wat veranderd en op die manier komt een goed resultaat vanzelf naar je toe: volgens generaal Sergei Rudskoi is het doel van de oorlog nu alleen nog maar 'de bevrijding van de Donbas' (artikel hier, draad hier). Dat is toch even wat anders dan dat gelul van Poetin en Lavrov over denazificatie, demilitarisatie en regime change. Het is ook wat de Amerikanen zien. Maar waarom brengt Rudskoi dat nieuws: is het om Poetin en andere hooggeplaatsten (Kiev: Shoigu heeft een 'hartaanval' gehad) niet in verlegenheid te brengen? De Oekraïners verdedigen hun grote steden met hand en tand en veel zin in keiharde straatgevechten hebben de Russen nog steeds niet: liever de boel platgooien en dan maar zien. Ook vannacht was het weer op diverse plaatsen raak - ook in de buurt van Kiev - maar die grote, allesbeslissende slag was er weer niet en die gaan we ook gewoon niet meer zien. Het momentum is weg, het vertrouwen is weg, de raketten raken op, de Tsjetsjenen raken op en op de grond kampen ze met aanvoerlijnen, materiaal en moreel uit de hel, en ook te weinig warme kleren, tenten, kookstelletjes - en het is guur en KOUD. Het is al een hel en Oekraïne belooft bij monde van Kyrylo Budanov, hoofd van de inlichtingendiensten, nog meer: "I should say that soon the spring will come, our forests will become green, and a real hell will open up for the aggressor." Later meer... LIVEBLOG!
UPDATE 10.07 uur - Nieuwe (te hoge) claims van Oekraïne: 16.400 Russen dood
UPDATE 10.45 uur - Heeee daar is Shoigu! Eerste 'betrouwbare' teken van leven in twee weken
UPDATE 11.00 uur - Kijk hoe prachtig plat dit vliegtuig is! [Update: is van 5 maart]
UPDATE 12.35 uur - Turken boos: Russen hebben bij Odessa zeemijnen in de Zwarte Zee gepleurd. Kennelijk drijft er nu een door de Bosporus. Daar vaar je dan, met je vrachtscheepje
UPDATE 14.40 uur - 2 minuten en 20 seconden dode Russen hier

DIT lijkt ons wat overdreven

RF may conduct a full-scale offensive on 🇵🇱 , the Baltic states & 🇰🇿 as part of a global military special operation on demilitarization & denazification. This was stated by 🇷🇺 MP Savostyanov. It's only the beginning. 🇷🇺 frankly promises there will be a lot of European blood.

3.4K
Reply

Joehoe wat is dit

KAART met tegenaanvallen

Draad over die debiele gek Medvedev

Veel Russische activiteit in de lucht

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.