Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Het Toulouse van Mohamed Merah in een Frankrijk dat geen Fransen meer maakt

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. Hij is aanbeland in het Toulouse van totale loser Mohamed Merah, die tien jaar geleden dood en verderf zaaide op een joodse school

Wat doet een normaal mens of een Viva-vrouwtje in het pittoreske Toulouse? Nou, dit dus. Mijn notoire Twittervriend Marcus alias @Echoduider woonde drie jaar in de stad en tipte het dakterras van Galeries Lafayette voor het prachtige uitzicht, waarvoor dank. Restaurant Ma biche sur le toit was mij echter te tragically hip, amigo. 

In het oude centrum van Toulouse heerst de terreur van de jeugd, de studenten, BCBG (Bon Chic Bon Genre) en BoBo (bourgeois-bohemian). In de Algarve ben ik een jonge God tussen al die veenlijken in hun campers, maar in Toulouse ben ik dor hout. Een Luftmensch. In het kader van mijn ramptoerisme verliet ik daarom rap de oude binnenstad en wandelde ik naar de Joodse school Otzar ha Torah (Schat der Tora) in de Rue Jules Dalou 33. 

De wijken achter het station zijn al meteen een rafelrand, met veel Algerijnse, Marokkaanse, Turkse, Libanese en Syrische toko's, halal-slagers, gokhuisjes, verbrokkelde kroegen als Le Jockey, clochards bij de supermarkt, antifakrakers met schurftige honden, rijen huizen waar alleen de gevel nog van staat en een kunstproject met grote foto's van buurtbewoners die moesten verhuizen door de sloop. Dit alles in het decor van spuuglelijke Plattenbau. Otzar ha Torah is een complex met onder andere een synagoge, scholen en een sportcentrum. Bij de ingang staan zes zwaarbewapende Franse soldaten. Een Israëlische beveiliger doet de poort open. Het is één van die schaarse keren dat ik profijt heb (buiten Israël en bij shoarmatenten in Europa) van mijn studie Semitische talen. 

Normaliter zijn dit soort gastjes van de bitachon (de beveiliging) terecht paranoïde als Gordon op crack en crystal meth, maar mijn Hebreeuws doet wonderen. Ik hoef alleen maar achi, te zeggen, broertje. En altijd de klemtoon op de a van Shaloom en nooit Shalooooom want dat klinkt als als een stomdronken Nederlander in Salou die ooolé ooolé brult. Ik maak een praatje met de jongen, die de volgende naar huis vliegt voor vakantie. Hij lijkt niet echt blij, hier in het steenkoude Toulouse, op deze macabere plek. 

Op 19 maart 2012 parkeerde Mhamed Merah omstreeks 08.00 zijn gejatte scooter (goh) en voor de poort van Otzar ha Torah. De aanslag was niet gepland want hij had opnieuw een soldaat op het oog, die hem wist af te schudden. Gewapend met een pistool en een mini-Uzi-machinepistool, opende hij het vuur op een groepje mensen bij de poort en vermoordt een leraar en diens twee kinderen. 

Het eerste wapen blokkeert, de terrorist trekt het tweede tevoorschijn, gaat de binnenplaats op en schiet de achtjarige dochter van de directeur neer in de synagoge. Merah slaat op de vlucht nadat hij eerst nog een scholier verwondde. 's Middags speelt hij hij een potje voetbal met de kinderen van een vriend en hij eindigt de avond in een nachtclub. Dat doet me een beetje denken aan die gasten van 9/11 die de avond ervoor nog flink aan de gin-tonic zaten. 

In de trein van Nice naar Toulouse las ik het boek Souviens-toi de nos enfants (Onthoud onze kinderen) van Samuel Sandler, een voormalig luchtvaartingenieur. Hij verloor zijn zoon Jonathan en zijn twee kleinkinderen, Arié en Gabriel bij de aanslag. Sandler noemt geen één keer de naam van de moordenaar want de herinnering aan zijn familie moet de herinnering aan "het monster" voor altijd afschaffen. Hem een naam geven is hem een vleugje menselijkheid geven, aldus Sandler, en dat heeft hij altijd geweigerd omdat Merah voor Sandler geen deel uitmaakt van de mensheid.

Sandler vond het proces tegen Abdelkader Merah (de broer van de moordenaar die veroordeeld werd tot 20 jaar gevangenisstraf) de hel. Hem was verzekerd dat hij de moeder van "het monster" niet zou ontmoeten. Ze zat echter heel dicht bij hem in de rechtszaal en gaf kusjes naar haar zoon in het hokje. Sandler vond dit onaanvaardbaar, obsceen en ondraaglijk. 

Éric Zemmour - hij weer, de eeuwige provocateur - schreef in zijn laatste boek: De familie van Mohamed Merah vroeg om hem te begraven op het land van zijn voorouders in Algerije. We wisten ook dat de Joodse kinderen die voor de deur werden vermoord van de religieuze school in Toulouse zou begraven worden in Israël. Moordenaars of onschuldigen, beulen of slachtoffers, vijanden of vrienden, ze wilden in Frankrijk wonen maar er niet begraven worden. Ze blijven buitenlanders, ook na hun dood. Het Franse drama is dat we geen Fransen meer maken. We kunnen niet langer assimileren en dat is triest. 

Het beeld voor de vermoorde vier op de binnenplaats van het Joodse complex doet mij denken aan de mattenklopper van het Simplisties Verbond. Ik neem afscheid van de bitachonik en wandel naar naar het huis van Mohammed Merah, op nog geen kwartier van de Otzar ha Torah. Vlakbij het flatje waar hij terugkeerde naar zijn Schepper staat een gigantische Pérignon-kazerne. 

De Côte Pavée is vriendelijk buurtje, bijna landelijk, met vrijstaande huisjes en een paar flatjes van de sociale woningbouw. Het meest opvallende gebouw in de Rue du sergent Vigné is een gereformeerde kerk met een manshoog kruis aan de gevel. Mo Merah keek daar op uit. Op nummer 17 wonen weer mensen in het destijds totaal vernielde appartement maar de boel zit potdicht. 

Op 21 maart 2012, twee dagen na de aanslag op de Joodse school, omsingelde de RAID het pand. Tijdens een eerste aanval, om 12 uur ' s nachts, dachten de elitetroepen dat Merah lag te slapen. De interventiegroep, die geen kogelvrije vesten droeg, ramde de deur in en Merah begon als een gek te schieten en liep twee schotwonden op.

's Middags arriveerde president Nicolas Sarkozy bij de kazerne van Pérignon, om de hoek van het flatje van Merah. Tijdens de onderhandelingen die volgden, verklaarde hij dat hij had gehandeld als een al-Qaida-strijder, om Palestijnse kinderen te verdedigen. Zijn aanslagen waren een protest tegen de buitenlandse interventies van het Franse leger, met name in Afghanistan. Hij zei zich te willen overgeven aan de RAID, maar wilde plotseling als martelaar sterven. Op 22 maart 2012, na een 32 uur durende belegering, werd de aanval gelanceerd. Mohammed Merah stormde de badkamer uit, gekleed in een kogelvrij vest van de politie, een zwarte djellaba en een spijkerbroek. Er werden meer dan 300 schoten uitgewisseld, waarvan 30 door de terrorist. Merah probeert via het balkon te ontsnappen en op dat moment dat hij uiteindelijk dodelijk in het hoofd werd geschoten door een sluipschutter die buiten het gebouw was gepost 

De buitensporige lange duur van de belegering van een enkele man en zonder gijzelaars, lokten heftige discussies uit. Christian Prouteau, oprichter en ex-commandant van de special forces van de GIGN, vraagt zich af: “hoe komt het dat de beste politie-eenheid van het land er niet in slaagt, in zo'n lange tijd, om één man te arresteren?"

De begrafenis van Merah vond plaats op de begraafplaats Cornebarrieu, vijf kilometer van Toulouse. Zijn mama protesteerde fel omdat ze vreesde dat het graf geplunderd zou worden. Door wie, vraag ik me af. 

Und jetzt: Schaft er das ins Deutschland?

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuurgevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Op Netflix de hilarische film 'le facteur de Saint Tropez' gisteravond gezien. Heimwee. Netflix heeft vergeten te blurren. Wat een heerlijke tijd, dit maakt de jeugd helaas nooit meer mee. Ook een tip 'la vache et le prissonier'.

Frans1156 | 06-03-22 | 09:45 | 1

Ja prachtig al die Franse, en Italiaanse oude films op Netflix. Heb je eindelijk wat aan die treurbuis.

Pieter Breydel | 06-03-22 | 12:16

Arthur, dank voor deze duistere, angstaanjagende en verderfelijke inkijk op onze nabije toekomst. Want waar de ellende nog niet is, komt ie sneller dan je kunt voorstellen. Het moet welhaast bijna een kwade opzet zijn. De oorspronkelijke bewoners hebben straks geen identiteit meer, behalve een digitale…

davidhasseltoff | 05-03-22 | 21:57

Poel des verderfs, de islam

Portugalisch | 05-03-22 | 21:45

Heerlijk die treurnis.

Piet Karbiet | 05-03-22 | 20:29
-weggejorist-
nednied | 05-03-22 | 20:23

Bedankt! Nieuwe informatie.

rifraf | 05-03-22 | 19:42
-weggejorist-
Butt-head | 05-03-22 | 18:29

Wat zijn eigenlijk precies Viva-vrouwtjes?
Bestaat de Viva nog wel?

laurentius | 05-03-22 | 18:28 | 6

@MickeyGouda | 05-03-22 | 18:30:
Ok! Dat klinkt spannend! Las je ook de Viva?
Mijn zus had een hele stapel liggen, kan ik me herinneren, daar werden onderwerpen aangesneden die heel vernieuwend waren…

laurentius | 05-03-22 | 19:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Algerijnen in Frankrijk Marokkanen in Nederland zoek de verschillen.

de uitbater | 05-03-22 | 18:17 | 4

Marokko was nooit een kolonie van Nederland.

Piet Karbiet | 05-03-22 | 20:34

Er zijn geen verschillen. Allebei zijn het Noord-Afrikanen - naffers - en het is over het algemeen kutvolk, dat je liever kwijt dan rijk bent.

Dr_Johnson | 05-03-22 | 21:45

Maar Nederlanders wel slaven in Marokko.

Pieter Breydel | 06-03-22 | 12:18
▼ 1 antwoord verborgen

"Binnenkort Ook in dit theater"

Untermensch | 05-03-22 | 18:34

Uitermate deprimerend.

Otto Normal | 06-03-22 | 10:49

Toulouse lijkt nog treuriger dan een wijk vol sociale woningbouw in Oost Groningen.

Duwbak_Linda | 05-03-22 | 18:08 | 2

Het centrum is prachtig en er is een zeldzaam mooie romaanse kathedraal. Ook is Toulouse het centrum van de Franse burgervliegtuigbouw. Maar er zullen ook wel heel veel mohammedaanse pauperwijken zijn...

staat het bier koud? | 05-03-22 | 20:10

@staat het bier koud? | 05-03-22 | 20:10:
Het centrum van Groningen is ook prachtig. Behalve dan de Grote Markt, schuld van Hitler.

Duwbak_Linda | 05-03-22 | 21:03

Huh ...?!? Dat zijn de verkeerde bontkraagjes op de feauteau, deze dagen een keppeltje!

Patrick-Haemers | 05-03-22 | 18:05

Denk er om!
Als twee vechten om een been gaat de derde er mee heen.
Houdt de ogen op de bal, mensen.

tattooboer | 05-03-22 | 18:02

Religie, dogma, staat vrijwel tegenover (kritisch) nadenken. Niet iedere dogma is even schadelijk als de ander, maar niet nadenken lijdt sowieso tot inferieur gedrag.

Neuth | 05-03-22 | 18:00

Ik dacht het al: Protestanten in Toulouse, daar zit een verhaal achter en.wikipedia.org/wiki/1562_Riots_of_T... Een van de wreedste confrontaties tussen Katholieken en Protestanten vond plaats in Toulouse in 1562.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-03-22 | 17:54 | 1

Dank je, interessant.

guldenmiddenweg | 05-03-22 | 19:40

32 uur? Hebben ze nog uitgebreid thee zitten drinken met die eikel?

UnderTheDevil | 05-03-22 | 17:53 | 1

Zo'n hakbar met een martelaarswens is extreem gevaarlijk. Nog afgezien van nog meer onschuldige doden als gevolg van zijn Uzi-gebruik heb je te maken met explosieven, boobytraps, et cetera. Misschien zelf zenuwgas. Het maakt die lui allemaal niet uit in hun trip naar die 72 maagden zonder schaamhaar.

goedverstaander | 05-03-22 | 18:04

Toulouse is beter te hachelen dan Parijs.

miko | 05-03-22 | 17:53 | 2

Ja ok, Almere is beter te hachelen dan Parijs.

John McClane | 05-03-22 | 18:19

@John McClane | 05-03-22 | 18:19:
Ook weer zo, zou liever in Kiev wonen dan in Parijs

miko | 05-03-22 | 18:30

Op YouTube kwam ik toevallig filmpjes tegen van de Franse versie van Opsporing Verzocht. Het is serieus bijna hetzelfde als de Nederlandse versie. Zowel qua daders, kledingstijl en de strafbare feiten die ze plegen.

Argo182 | 05-03-22 | 17:43 | 6

@,Argo182,
NATO’s.
Noord-Afrikaanse Teringlijers

De Profundus | 05-03-22 | 21:26

Op Sportschoenen.

De Profundus | 05-03-22 | 21:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Leven als god in Frankrijk, over welke god hebben we het dan?

Mr_Natural | 05-03-22 | 17:39

Autochtone Fransen zijn zelf al in staat hun fantastische land naar de filistijnen te helpen maar de miljoenen Algerijnen doen daar nog een schepje bovenop. Het is net het omgekeerde van de vloek van Midas: alles waar die lui mee in aanraking komen lijkt in stront te veranderen.

_pacman_ | 05-03-22 | 17:38

In het hypothetische geval dat Nederland wordt binnengevallen door een vreemde mogendheid, zouden die 3 of 4 generatie moslimboys dan meevechten met ons?

SterF... | 05-03-22 | 17:34 | 5

@de uitbater | 05-03-22 | 17:38:
Ja, je hebt gelijk.

SterF... | 05-03-22 | 18:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn neef woont in de Pyreneeën en zodoende ben ik wel eens op de motor door Toulouse gereden. Wat een paurperzooi is dat geworden de laatste jaren.

de uitbater | 05-03-22 | 17:31 | 4

Ik ben er nog nooit geweest. Maar als ik u zo hoor koop ik geen motor en op een neef in de Pyreneeën zit ik al helemaal niet te wachten.

goedverstaander | 05-03-22 | 17:53

@de uitbater | 05-03-22 | 18:00: Dat weet ik, meerdere malen geweest. Ik had het over het lommerrijke Toulouse.

goedverstaander | 05-03-22 | 18:06
▼ 1 antwoord verborgen

Een achtjarig meisje neerschieten en jezelf daarmee de toegang tot het paradijs verschaffen. Wat een triestheid. Kutgeloof.

SterF... | 05-03-22 | 17:27 | 6

Voor de duidelijkheid: ze is dood. Point blank door de slaap geschoten. Uit naam van de islam.

Weetje71 | 05-03-22 | 19:03

al 10x gelezen en 10 pislink over geweest vandaag. Kutzooi.

En zo gelovig zijn ze niet. Alleen als het ze uitkomt.

CoffeeDick | 06-03-22 | 00:36
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
pejoar | 05-03-22 | 17:27

Don Arturo kan hier wel wat populair-negatief over de moslims jeuzelen, maar het zijn wel hele nette mensen. Overal waar de lui neerstrijken worden onmiddellijk de handen uit de mouwen gestoken. Er wordt gemetseld, getimmerd, gestucadoord en geschilderd dat het een lieve lust is. Er ligt geen papiertje op straat en graffiti is uit den boze. Drugshandel moeten ze niets van hebben. Die stinkscooters worden geweerd, jongeren doen vrijwillig tuinonderhoud in parken en ze betalen als hardwerkende burgers veel belasting. Het is een verrijking.

goedverstaander | 05-03-22 | 17:26 | 3

Schrodingers asshole
A person who decides whether or not they're full of shit by the reactions of those around them.

Untermensch | 05-03-22 | 17:30

Vergeet niet dat deze jongeren onze universiteiten opstuwen naar ongekende hoogte. Tevens zijn ze als een lichtend voorbeeld voor onze vrouwen- en homo-emancipatie. Wát een verrijking.

SterF... | 05-03-22 | 17:32

@SterF... | 05-03-22 | 17:32: Ik heb me laten vertellen dat het leeuwendeel van de buit van plofkraken op gaat aan de aanleg van gaybrapaden.

goedverstaander | 05-03-22 | 17:41

Gaat prima toch ?
Dit is wat het volk wil.
Anders hadden ze wel anders gestemd

Het leven is zwaar | 05-03-22 | 17:19 | 2

Erhmm, nee dus, wist mijn wijze moedertje me vandaag nog te zeggen. Niks lag aan hun stemgedrag, want ze wisten niet beter en daar konden ze niks aan doen. En ook diegenen op wie ze gestemd hadden konden er niks aan doen, die deden gewoon hun best. En toen kwamen er wat namen voorbij, het kwartje van Kok bijvoorbeeld. Dat was toch zo'n aimabele man, een echte vakbondsman, van het gewone volk die zich op gewerkt had. Op mijn opmerking dat dergelijke mensen, die uiteindelijk op raad van commisaris posities in China terecht komen, ergens iets fout hebben zitten in hun psyche, viel hoon mij slechts ten deel. Ik zou ook wel zo'n baantje willen, was jaloers en zag alles zo negatief. Mijn repliek, dat ik daar het type mens niet voor ben, voor zo'n huichelachtige loopbaan lostte op in de stilte.

Die doorbroken werd om Joris Voorhoeve eens flink op te hemelen over zijn heldenddaad om een Oekraïens gezin op te halen. Een standbeeld verdiendt die man!
Een paar cynische, maar rake opmerkingen van mij verder was ik bijna de satan, zag alles veel te duister en ik moest maar eens wat beter naar de positieve dingen in het leven kijken. Ik deed er het zwijgen toe.

We passeerden een benzinepomp en moeders begon te klagen over de exorbitante prijzen en vaders was ook eindelijk wakker geworden over nieuws van gisteravond. Ja ja, die afschuwelijke Shell koopt voor dump prijzen in Rusland en kijk eens naar de prijzen aan de pomp. Alles wordt alleen maar duurder, nooit goedkoper... Zoefden we in de zeer ruime SÜV die zij meestal alleen, of met zijn twee-en berijden, naar hun vrijstaande, vrijwel hypotheek vrije huis. En die caravan houden we ook nog een tijdje, al gebruiken we hem niet meer zoveel...

Ik hield mijn mond verder en zag mijn ouders maar weer eens voor wie ze zijn op gebied van politiek en sociaal-economisch inzicht. Ze hebben werkelijk geen benul. De excessieve kapitalen die door de bv Nederland jaarlijks weggepist worden aan precies niks nuttigs. De ontwrichting van de sociaal-maatschappelijke samenhang door massa-immigratie...
De nadelige gevolgen, daar zijn ze natuurlijk "tegen", maar realistisch opmerkingen met betrekking tot oorzaken zijn echt aan dovemansoren gericht. De ontvangst en verwerking daarvan lijkt werkelijk weg geprogrammeerd. En als het kwartje wel eens valt, dan "kunnen we er toch niks aan doen, toch niks aan veranderen, dus maak je niet zo druk".

Nee eerlijk, het meeste stemvee is echt zo onschuldig als een pas geboren baby. Het is niet wat ze willen, maar toch hebben ze niet anders gestemd want dat konden ze niet.

WasHetMaarMakkelijk | 05-03-22 | 18:22

@WasHetMaarMakkelijk | 05-03-22 | 18:22: Goede post. Ik vrees dat er maar weinig mensen zijn die echt verstand hebben van politiek en weten waar ze op stemmen. Onze ouders komen uit de tijd dat je de hele week op een kantoor of in een fabriek doorbracht. Politiek, daar hield je je niet zoveel mee bezig, want je moest werken. D.w.z.: gewoon dat ene brokje maatschappij dat op maandagmorgen voor je klaarlag, zo goed mogelijk doen. Als ik naar mezelf kijk: ik ben niet achterlijk maar vind het ook behoorlijk lastig om alle gevolgen van de keuzes van de div. partijen te overzien. Voel me soms strijdbaar, soms al op voorhand verslagen. Ik herken me in jou én in je ouders. Ze lijken als twee druppels water op mijn ouders overigens.

CoffeeDick | 06-03-22 | 00:50

Met heel mijn voorhuidje: die bedevaartstocht door Duitsland. De bakermat van het Jiddisch. En dan terug op het Adlerhorst: Amsterdam. De plaats waar je echt niet wilde wezen in de jaren 40 vorige eeuw. J'Accuse . Wist dat puberwicht achter de boekenkast veel.

Hetkanverkeren | 05-03-22 | 17:13 | 1

Wut?

Piet Karbiet | 05-03-22 | 20:28

Heu, het was toch de religie van de vrede?

Wijze uit het Oosten | 05-03-22 | 17:09 | 4

Nee.

Nuuk | 05-03-22 | 17:31

Nee

Weetje71 | 05-03-22 | 19:00

als je religie en vrede zo dicht naast elkaar plaatst, heffen ze elkaar op.

CoffeeDick | 06-03-22 | 00:55
▼ 1 antwoord verborgen

We drinken een glas, doen een plas en niets blijft wat het was....

draak | 05-03-22 | 17:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen