Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uitwaaien van Eunice in het Stamcafé

Alles gaat open want het stormt

Heeft u wel eens een trein van de rails zien waaien? Wij ook niet. Treinen zijn typhuszwaar. Maar ja, wie zijn wij? De NS, een organisatie die bekend is geworden voor treingerelateerde activiteiten, houdt zijn wagons liever aan de grond. Net als de KLM. Nee, dan kun je maar beter met de auto gaan. Maar kijk wel uit dat je niet met je kop tussen de deur komt, dus beter laat je je kleuterrapvriendje thuis. Waai niet van je barkruk & prettig weekend.

GEENPRIKPOLONAISE!

Wanneer komen de Gregoriaanse vertalingen?

Mag je eigenlijk wel carnavallen van de Conservatieve Alliantie?

😬

Social

Reaguursels

Inloggen

Sleep like a BALR. Tussen de vangrails.

Lopende-Hollander | 19-02-22 | 14:02

The Softies : we don't want you back. en Suicide Pilot.

JProton | 19-02-22 | 10:38

"Freeland said those who have their big rigs on Ottawa's streets [vert.: de truckers] will see their insurance cancelled and their corporate accounts suspended — a move that could make it difficult for these drivers to ever work again."
www.cbc.ca/news/politics/ottawa-prote...

De bankrekeningen en accounts bij de cryptobrokers zijn al bevroren. Hun GoFundMe acvounts en hun verzekeringen raken ze straks ook kwijt. En straks ook hun werk, voorgoed.

Is er nog iemand die nog steeds denkt dat Trudeau geen dictator is? Of dat politiek links alleen maar groene natuur en levensovertuiglijke vrijheid en wereldvrede is, en echt geen mensen onderdrukt?

De roep om tribunalen begin ik steeds beter te begrijpen.

gaffelbaard | 19-02-22 | 10:13 | 10

Dan zou ik toch maar eens de wet gaan bestuderen..

Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 10:49

@Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 10:49: Volgens de wet mag je dus als regering iemand zijn rechten afnemen omdat hij een andere mening heeft? Dacht dat het alleen zo was in bepaalde dictatoriale landen, noord-korea, china, turkije etc...

MrGrey | 19-02-22 | 12:05
▼ 7 antwoorden verborgen

Ja gaffel, maar achter die beperkingen waarover je het hebt zit een zeer goede reden. Een besmettelijk en dodelijk virus. De overheid beperkt je niet omdat het zo leuk is maar omdat het noodzakelijk werd geacht. Waar ik overigens helemaal achter sta.

Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 10:45

@Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 10:26: Dictators verdienen wat pittigere demo,s anders begrijpen ze het niet.. met de punnikclub ga je het niet redden..

broervandenhollander | 19-02-22 | 12:29

@gaffelbaard | 19-02-22 | 10:22: "Het recht op demonstratie is een fundamenteel grondrecht!" zo schrijft u. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar daar hoort, net als bij de vrijheid van meningsuiting, wel "behoudens je verantwoordelijkheid voor de wet" nog bij. Dat maakt de vrijheid van demonstreren en meningsuiting m.i. niet onbeperkt. En dat is nu juist weer bedoeld voor: "Of moet de wereld alleen maar gaan om wat jij vind, en wie het er niet mee eens is moet maar voelen. Of anders. Leg uit aub".

Het beoefenen van mijn democratische recht begint in het stemhokje door op een persoon te stemmen (in mijn geval Renske Leijten) die m.i. democratie en het beschermen van de rechtstaat het belangrijkste vindt en ook het beschermen van de rechten van de minst weerbare groepen. En op het m.i. onterecht inperken van persoonlijke vrijheden vanuit Brussel reageerde ik door zelf aan de Europese Commissie kenbaar te maken dat ik niet achter hun inmiddels ondemocratisch genomen besluit sta waarop iedereen nog tot 8 april a.s. kan reageren. ec.europa.eu/info/law/better-regulati...

Het filmpje over die Franse politieagent, die na twee keer de tevergeefs gegeven aanwijzing om door te rijden als reactie dat autoruitje intikte, heb ik al eerder gezien. Als ik die agent was dan had ik, gezien mijn karakter dat ik de stront ook weleens wat kort bij het hart heb zitten, dat denk ik ook gedaan. Ik geloof dat hoe zuidelijker je in Europa bent des te groter de kans is dat je met politieagenten te maken krijgt die, na voldoende redelijk te zijn geweest, wat minder geduld hebben met tegen hen gericht weerspannig gedoe.

Vuurspuger | 19-02-22 | 16:34
▼ 5 antwoorden verborgen

@Beste_Landgenoten
Omdat ik laatst niet online was, kon ik ook niet direct reageren op uw opmerkingen en vra-gen. Laat ik het daarom nu alsnog doen... Dat is wel zo fatsoenlijk, tóch?
U verweet mij dat ik doe aan D66 ‘bashen’ en de partij als Kop van Jut behandel maar roept D66 dat niet over zichzelf af? Een partij die haar bestaansrecht ontleent aan het referendum, maar indien de mensen er vervolgens gebruik van maken en voor de andere optie kiezen dan D66 graag wil, schaft ze datzelfde referendum bij monde van D66 minister Ollongren ook net zo makkelijk weer af. Hieruit blijkt dat D66 geen vertrouwen in de kiezers heeft en democratie met een korreltje zout neemt want de mening van de meerderheid wordt door D66 duidelijk niet gerespecteerd. D66 is een elitaire en ondemocratische partij als ze alles in het werk stelt om háár zin door te kunnen drijven, zonder dat de kiezer het laatste woord kan hebben. Politici staan in dienst van de mensen maar D66 heeft die rollen omgekeerd! Alleen D66 weet volgens D66 wat goed is voor Nederland en het kiezersvolkje wordt door die partij voor onwetend en onbekwaam versleten. Kaag straalt de arrogantie uit die daarbij past en dát zou Nieuw Leiderschap moeten zijn? D66 wil bijvoorbeeld dat er minder gevlogen wordt vanwege het milieu en als Wilders vervolgens Kaag vraagt waarom zij steeds, zelfs voor kor-te afstanden, in een privévliegtuig stapt, antwoordt ze hautain dat zíj daar recht op heeft omdat zíj belangrijk werk doet. Met andere woorden: het klootjesvolk moddert maar wat aan.

Tevens verweet u de PVV en haar kiezers niet democratisch te zijn. Maar wat vindt u dan van het volgende voorval:
“Toen ik afgelopen zomer met mijn vriend door Madrid liep, viel me op hoe gemakkelijk het daar is voor twee mannen of twee vrouwen om hand in hand te lopen. Met trots, zonder eni-ge bedenking. Vrijheid zoals het moet zijn. Misschien kan niet iedereen in de zaal het zich voorstellen, maar homo’s in Nederland – in het land waar het huwelijk als eerst werd open-gesteld – denken wel twee keer na voor ze dat doen. Uit angst voor negatieve reac-ties. Soms uit angst voor agressie. Vaak van mensen met een migratieachtergrond. En dat zeg ik met pijn in mijn hart.”
Getekend: Rob Jetten

De D66 lijsttrekker noemde de achtergrond van de daders die in groten getale verbaal en fysiek geweld gebruiken tegen homo’s en hen wegtreiteren uit ‘hun wijken’ door ook hun ei-gendommen zoals auto’s en huizen te vernielen. Hij hoopte wellicht dat hij door de agressie-velingen daarop aan te spreken, iets zou kunnen veranderen. Zijn speech werd door D66 na de lezing op hun site aangepast, van probleemsignalering naar slachtofferbeschuldiging:
“Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Die angst wordt vaak ge-projecteerd op mensen met een migratieachtergrond."

www.geenstijl.nl/5146574/jetten-geeft...

Mijn vraag aan u luidt dan ook: vindt u dit dan wel democratisch? Liegen om ‘woke’ te kun-nen zijn en wegkijken voor de problemen die de massa-immigratie heeft veroorzaakt? Ik heb u namelijk nooit zien reageren op deze manier van politiek bedrijven door D66 maar wel zie ik u steeds afgeven op de critici van Kaag en Jetten. U verweet mij ook dat ik nooit het D66 verkiezingsprogramma heb gelezen. Ik kan u verzekeren dat ik alle verkiezingsprogramma’s (online) las voordat ik mijn stem uitbracht. Een aantijging dus die ook weer nergens op geba-seerd is.

U reageerde verwijtend op mijn betoog maar nergens gaat u in op mijn argumenten. Waar-om gaat u de discussie niet aan? Weerleg mijn stellingname dan als u D66 zo geweldig vindt. Leg uit waarom D66 volgens u de beste partij is en maak duidelijk wat D66 ministers willen bereiken met hun beleid. Verdedig Kaag met duidelijke en concrete voorbeelden als u haar ‘Nieuw Leiderschap’ toedicht en licht toe wat ze allemaal al bereikt heeft. Maar wat doet u in plaats daarvan? Als ik met voorbeelden aantoon dat ze absoluut geen geschikte premiers-kandidate is, probeert u de aandacht af te leiden door mij te beschuldigen van het verkondi-gen van leugens over jonge Marokkanen die een oudere mevrouw hebben bespuugd. Daar-bij vermeldde u niet eens alle feiten en daarom dwingt u mij dat nu nogmaals te doen:
Studenten betalen via hun lening indirect mee aan hun OV-kaart, waarmee ze vervolgens ‘gratis’ gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. In het centrum van Utrecht rijden bussen met verschillende eindbestemmingen, routes die elkaar gedeeltelijk overlappen en als je slechts enkele haltes verder moet zijn, spring je in de eerste de beste bus, zonder er acht op te slaan welke bus het is. Een oudere mevrouw, die slecht ter been was, deed er volgens enkele Marokkanen te lang over om in te stappen en omdat ze vanwege haar moesten wachten, werd ze bespuugd. Daardoor raakte ze behoorlijk van streek omdat toen in Neder-land de corona-angst al was uitgebroken. Over het gedrag van deze ‘jongeren’ heb ik me vreselijk geërgerd en er op dit blog over geschreven. Ik ben namelijk juist vanwege dit soort misstanden ooit op de PC van mijn vader begonnen met het plaatsen van reacties op Geen-Stijl (en meer dan eens hielp hij me dan mijn gedachtes ook correct te verwoorden) Zo wilde ik destijds bekendheid geven aan de ingrijpende documentaire -Femmes de la rue- van Sofie Peeters, waarin ze uitlegt en met beelden aantoont, hoe intimiderend deze Noord-Afrikanen zich gedragen naar vrouwen. Door hun gedrag veroorzaken ze enorme angst maar de poli-tiek bleef en blijft wegkijken en deed en doet er niets tegen. Misschien dat deze documentai-re helpt uw vastgeroeste standpunten te herzien:

www.dailymotion.com/video/x3fb4sp

Wat u hier ziet, gebeurt niet alleen in België maar ook in elke Nederlandse stad waar veel immigranten ‘rondhangen’. Vrouwen worden niet alleen belaagd, betast en uitgescholden maar bij afwijzing van de ‘avances’ soms ook bespuugd. Bij het bus incident werd er ge-spuugd om een andere reden maar in coronatijd is mensen bespugen extra beladen. Het is ook niet voor niets dat twee weken na dit bus incident de politie verkondigde dat er streng zou worden opgetreden tegen het bespugen, of hoesten in het gezicht van mensen, waar veel meldingen over binnenkwamen en niet alleen in Utrecht:

www.ad.nl/utrecht/man-en-vrouw-in-gez...

www.limburger.nl/cnt/dmf20200330_0015...

www.ovpro.nl/corona/2020/05/14/corona...

Angélica de Sancé | 19-02-22 | 09:54 | 21

Ach ja dat vliegen van Kaag. Ze was minister van BuZa. Met de trein naar Luxemburg is een reis van 13 uur en zij zat uiteraard niet alleen in dat vliegtuig. De post van minister van BuZa brengt met zich mee dat je een eens snel van A naar B moet en terug. Daarop kritiek gaan leveren alsof ze dan maar, bij afwezigheid van een goed alternatief, zelf met de trein moet gaan omdat ze anders niks mag zeggen over milieubeleid vind ik zo ontzettend niet terzake doen. Het is echt puberaal, zo'n opvatting over de persoon en de functie van een minister. De minister vertegenwoordigt het beleid van de regering.

Ik ga Wilders toch ook niet afzeiken omdat hij zelf een vrouw heeft uit Hongarije met Turkse roots? Dat is privé.

Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 10:59

@Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 10:59:
Dat laatste zou u van X66 nou juist moeten toejuichen. Wilders de multiculturalist ipv Wilders de racist. Toch?

Graaisnaaiert | 19-02-22 | 11:04

Ik denk dat heel veel D66-stemmers teveel in hun eigen bubbel zitten. Eigenlijk zouden alle D66-kamerleden eens 4 jaar verplicht in een achterstandswijk moeten wonen. Om voeling met de samenleving te houden, om hun idealen kracht bij te zetten. Graag ook hun kinderen naar een "gemengde"/"zwarte" school én de Saab laten staan en uitsluitend met het openbaar vervoer gaan reizen.

Benieuwd hoeveel van hen binnen 4 jaar dan nieuwe inzichten over de samenleving zullen hebben.

D66 is een partij die eigenlijk alle kroonjuwelen heeft verpand om maar in het pluche te kunnen zitten. Hoe geloofwaardig ben je als je eerst strijdt voor de gekozen burgemeester en je daarna als burgemeester laat benoemen door de "kroon" (hallo Thom)... en vervolgens het referendum de nek onmdraaien omdat het volk toch niet begrijpt waar het om gaat.
Wie zijn toch die mensen? Die mensen die daarop stemmen? Ongetwijfeld ontzettende deugers met voldoende centen die het liefst ver genoeg wonen van alle deugprojecten en neerkijken op de "arbeiders" die de eindjes aan elkaar moeten knopen.
Hans van Mierlo zou zich kapotschamen als hij het huidige D66 zou zien.

PieterPuk | 19-02-22 | 16:25
▼ 18 antwoorden verborgen

Vervolg
In Nu van 14 april 2020 staat daarover: Ook het aantal incidenten in het ov is toegenomen. Behalve een toename van het aandeel zwartrijders, constateert Peters ook een toename van het aantal gewelddadige incidenten in vooral bussen en trams. "We registreren in de laatste weken opvallend veel spuugincidenten in alle vormen en maten", stelt hij. "Dat gaat van spugen naar andere passagiers of de bestuurder tot het spugen op knopjes en deuren." In dit geval gaat het overigens wel veelal om jongeren. "Ze vervelen zich en worden extreem baldadig", constateert Peters. "Soms gaat het slechte gedrag ook verder. Er zijn zelfs al stenen door ruiten van bussen gegooid." Het ging de afgelopen weken om "zeker tientallen spuugincidenten". Bestuurders en passagiers maken hier overigens veelvuldig melding van, maar in de praktijk blijkt het lastig om daders op te pakken. "Politie en justitie pakken deze excessen waar mogelijk wel hard aan. Er zijn al daders tot acht weken cel veroordeeld: dit wangedrag moet heel krachtig worden bestreden."

U eiste van mij echter dat ik zou achterhalen in welke bus het specifieke incident waarover ik me had geërgerd en geschreven, had plaatsgevonden en hoe laat dat precies was gebeurd. Dat zou veel moeite gekost hebben, zoals het laten uitlezen van de OV-kaart, alleen om u, een ‘deugende wegkijker’ te plezieren. Dat ging mijn zus, die alles van dichtbij had meege-maakt, veel te ver. Vervolgens vond u dat ik loog en leed aan spontane Alzheimer omdat ik uw vraag niet kon beantwoorden: nog meer aantijgingen zonder gegronde redenen.

Ten slotte nog een opmerking over tolerantie. Het volgens u veel te rechtse GeenStijl laat iedereen zijn/haar verhaal posten, ongeacht de politieke mening of overtuiging die iemand heeft, mits het fatsoenlijk blijft. Het merendeel van de reacties op dit blog is afkomstig van mensen die vinden dat Nederland verloedert en een betere regering verdient dan de huidige. Bij peilingen scoort de PVV hier ongeveer de helft van de stemmen en als je BBB, FvD, JA’21, SGP en BVNL ook meetelt, zit je rond de 80%. Samen scoren die partijen landelijk momenteel ongeveer 30%. Toch kunnen hier ook aanhangers van regeringspartijen of linkse oppositiepartijen reageren. Daarmee zijn GeenStijl en het reaguurdersvolkje veel toleranter dan menige politieke partij, krant, Joop of de MSM, die alleen de deugmening accepteren: familie Meiland slecht, familie Salah goed, einde discussie! En als je er anders over denkt, wordt je account gewist en krijg je een permaban! (Ook buiten NL, vooral door zogenaamd progressief liberale kranten als de NYT en HuffPost, die pretenderen voor vrijheid van me-ningsuiting te zijn! Soms huren ze columnisten in die blanken haten en er hun BLM-riedeltje afsteken, waarop je alleen bevestigend en positief kunt reageren. Als je alle reacties leest, denk je wellicht de enige te zijn met een afwijkende mening maar dat is ook de bedoeling van de ‘deugers’ die menen op deze manier iedereen te kunnen manipuleren en hersenspoelen) Ik moet ineens denken aan een artikel op GeenStijl dat over NPO-ja-knikkers ging om de ‘deugmening’ te propageren maar wat kun je anders verwachten van de propagandamachine van D66!

www.geenstijl.nl/5146241/complot/

Ook daar mag u eens over nadenken als u moppert op mij of andere mensen die hier hun mening posten omdat ze elders niet gewenst zijn. De tolerantie bij wegkijkers met een poli-tieke deugmening is helaas vaak ver te zoeken maar manipuleren kunnen ze!

Angélica de Sancé | 19-02-22 | 09:53 | 4

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 10:02: Angélica beschrijft haar afkeer jegens D66. Niet jegens buitenlanders. Jammer dat dit volledig langs je heen gaat en in de aanval schiet. Precies waar ze bij D66 last van hebben.

Papa Jones | 19-02-22 | 10:13
-weggejorist-
horsteknots | 19-02-22 | 10:27
▼ 1 antwoord verborgen

Fake news. Ik zag net een trein rijden.

kleybeuker | 19-02-22 | 09:49 | 2

Komt wel heel dichtbij zo.

Is dit nog nieuws? | 19-02-22 | 09:54

@Is dit nog nieuws? | 19-02-22 | 09:54: dan zou ik van het spoor stappen als ik u was.

Crankhead | 19-02-22 | 11:29

Lekker voor bij de koffie in het zonnetje.

letopuwzaak | 19-02-22 | 10:41

Een hoop kritiek op een amazon serie die probeert geld te verdienen aan een serie in de wereld van lord of the rings.
De liefhebbers van het boek vinden het slechte commerciële vervuiling waar identiy politics in is geschoven.
Het lijkt erop dat ze gelijk krijgen.

AdvocatusDiaboli | 19-02-22 | 09:33 | 2

Waren de 3 films toch ook al? Het boek is een gebakje voor je hoofd.

Lorejas | 19-02-22 | 09:52

Gewoon niet kijken, klaar.

Is dit nog nieuws? | 19-02-22 | 09:54

Echt speciaal voor Mickey.
Doris Day ( zuchtend en steunend ).
Ergens over de regenboog heen ?!
Somewhere Over The Rainbow - Doris Day.
www.youtube.com/watch?v=_SFM8eFSQm8
Wat een stem.

Bad - Casey | 19-02-22 | 09:31 | 2

Er hoef niet eens een pot met goud te staan, als er maar vrijheid en normaliteit is. Doris, de vrouw met de mooie, open lach waarachter veel verdriet schuilging.
fahrenheitmagazine.com/nl/kunst/muzie...
Fijn weekend, BC, en je weet het. ;-)) Ik ga horderennen over afgebroken takken.

MickeyGouda | 19-02-22 | 09:44

Prachtig. Youtube gaf erna me 'Perhaps, perhaps, perhaps' en daarna Killing me softly van Frank Sinatra. Ik denk al 25 jaar dat dat het enige behoorlijke nummer van de Fugees was.
En dat Perhaps, perhaps, perhaps.. Dank u.

Alquest | 19-02-22 | 09:57

Goedemorgen reaguurders. Minder goede morgen voor Ottawa demonstranten. Die worden plat getrappeld door Justin's Castreau popo:

nitter.net/VigilantFox/status/1494808...

Snap alleen niet wat dit nog te maken heeft met het CCP hoestje of de maatregelen daaromtrent. Waarom zou je over demonstranten heen moeten rijden voor wat voor de meeste mensen inmiddels een griepje is?

Graaf_van_Hogendorp | 19-02-22 | 09:30 | 3

Omdat het kan?

Is dit nog nieuws? | 19-02-22 | 09:31

Omdat ie een dictator is?

knutsel_ | 19-02-22 | 09:32

Ach ja. Die demonstranten zullen ook wel wat flikken. Maar dat zie je natuurlijk niet in dit filmpje.

Papa Jones | 19-02-22 | 10:01

Gezeik weer.... nu moet ik de dochter, 18, van mijn beste vriend verwijzen als 'hen". Ook haar naam heeft ze veranderd in een neutrale variant. Mama staat er helemaal achter. Het haar blauw was al een poos... maar nu dus full retard. Het komt nu wel erg dichtbij.

horsteknots | 19-02-22 | 09:28 | 18

'Hen', ach ja waarom niet. Heeft juist iets moederlijks.
In de klas van mijn zoon zitten een paar haantjes.

Papa Jones | 19-02-22 | 10:04

Nou, dat "hen" is een rechtstreekse vertaling van het Engelse "them" en dat schijnt dus wel een correcte term te zijn.
Maar goed, blauw haar en genderdoubts is tegenwoordig trendy bij opgroeiende kinderen dus laat lekker gaan. Het trekt wel weer bij als ze 25 is en haar verstand terug heeft gevonden of ze rolt kansloos de GroenLinks/PVDA kraakbeweging in of erger. In beide gevallen kun je er toch niets tegen doen als buitenstaander, dus kun je alleen maar hopen dat ze de pil slikt en condooms gebruikt.

Graaisnaaiert | 19-02-22 | 11:14
▼ 15 antwoorden verborgen

Lieverd,
Roos | 19-02-22 | 09:13.
Dit was mijn 1e singeltje die ik van mijn buurmeisje kreeg ( ook dood ).
The Night Chicago Died.
www.youtube.com/watch?v=p-L0NpaErkk

Bad - Casey | 19-02-22 | 09:21

Dank! Ik luister meer naar de Stones, wat rauwer, maar de Beatles zijn ook geniaal. Van mijn eind lagere schooltijd, begin HBS.

cugel | 19-02-22 | 09:22

Alle vier Nederlanders plaatsen zich voor de finales van de massastart in Peking.
Sven Kramer: op een paar 100ste seconden.
Jorrit Bergsma: met heel veel moeite.
Renate Groenewoud: ondanks valpartij.
Irene Schouten: met twee vingers in de neus.

De finales zijn om tien uur.

goedverstaander | 19-02-22 | 09:11 | 2

Herstel, het begint nu al!

goedverstaander | 19-02-22 | 09:30

Maar daarna zijn we er eindelijk vanaf.

SterF... | 19-02-22 | 09:36

Speciaal voor Roos en Mickey en voor iedereen die zich in dit nummer kan vinden.
Carly Simon - Coming Around Again.
www.youtube.com/watch?v=c0A7jAVDPJU

Bad - Casey | 19-02-22 | 09:05 | 2

Gevoelige snaren verpakt in sterke teksten. Carly is een klasse apart. Dankjewel, BC, ook voor het entertainment door de nachtdraadjes heen.

MickeyGouda | 19-02-22 | 09:18

Fijn, heb een zwak voor Carly Simon

Roos | 19-02-22 | 10:08
-weggejorist-
Nolimmittotalk | 19-02-22 | 08:55 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

3 mensen dood door omvallende bomen! Waar blijft dat nationale actieplan ?

LucaBrasi | 19-02-22 | 08:46 | 1

Vier.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:47

Even wat anders. Kroonprinses Amalia is volgens de Story op vakantie in Canada met de Duitse miljonairstelg Isebrand Kaldewei. De vaderlandse boulevardpers zal ongetwijfeld in het verleden van zijn steenrijke familie aan het wroeten zijn, op zoek naar foute dingen. En die zullen ze zeker vinden.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:44 | 19
-weggejorist-
Graaisnaaiert | 19-02-22 | 11:17

De kroonpinses die met een steenrijke Duitser gaat lijkt mij geen nieuws. Het lijkt mij pas nieuws worden als zij met een Nederlandse jongen gaat, die geen cent te makken heeft en ergens in een achterstandswijk drie hoog achter woont.

Vuurspuger | 19-02-22 | 15:04
▼ 16 antwoorden verborgen

"Fuellmich zegt dat de uitbraak van de "Mexicaanse griep" (H1N1) in 2009 werd beraamd "door een groep superrijke sociopaten en psychopaten" die de definitie van een pandemie zouden hebben veranderd om H1N1 als zodanig te bestempelen "en de mensen af te leiden van hun frauduleuze acties"." Etc
www.msn.com/nl-NL/health/medical/rein...
De advocaat verzekert dat deze doelstellingen duidelijk worden uiteengezet in het initiatief "The Great Reset": een reeks voorstellen om de wereldeconomie te herstellen door het WEF na de coronapandemie.

cugel | 19-02-22 | 08:44 | 10

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 09:50: Met mijn eigen mening! U gaat weer niet in op de inhoud maar let alleen maar op de vorm: waar iets wordt geschreven. Dat is de inhoudelijke discussie niet aangaan. Dat is een spellingsfout zien in een tekst en wegkijken voor de rest.

Angélica de Sancé | 19-02-22 | 09:57

@Angélica de Sancé | 19-02-22 | 09:57:

Heeft het zin om de discussie aan te gaan met iemand die geradicaliseerd is? Het is niet mijn vak. Ik spreek niet met jihadisten en ander extremistisch volk. Elke discussie is zinloos want er is geen discussie.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 10:00
▼ 7 antwoorden verborgen

Leg een paar bomen op de sporen verdeeld over het land en je hebt duizenden mensen in wagons vastzitten in afgezonderde weilanden. Misschien was dat de reden om ze maar niet te laten rijden.

John McClane | 19-02-22 | 08:43 | 1

Spoorwegovergangen worden van tijd tot tijd geblokkeerd door gestrande voertuigen, al dan niet als gevolg van een ongeval. Helemaal ophouden met die treinen dus. Scheelt ook weer bomen in de biomassacentrales.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:46

Down-light. En deug deug.

horsteknots | 19-02-22 | 08:49

De grote vraag is; zou u haar doen?

SterF... | 19-02-22 | 08:51

Andere storm.

twitter.com/search?q=Donetsk&src=...

Russische propaganda breekt los. Laten we gaan kijken hoeveel mensen erin trappen hier in de panelen. De nuttige idioten zeg maar.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 08:41 | 8
-weggejorist-
Angélica de Sancé | 19-02-22 | 10:03

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 09:49: Ik ben geen d66-ster die voor een miljoen overal heen kruipt... Maar inhoudelijk komt er weinig van terecht vandaag hè?

Angélica de Sancé | 19-02-22 | 10:04

@Angélica de Sancé | 19-02-22 | 09:01: Bedankt voor dit prachtige essay. Had je eerder al als favoriet aangeklikt. En dat vind ik steeds terechter.

WirMachenMusik | 19-02-22 | 13:37
▼ 5 antwoorden verborgen

Stelling: veel mensen nemen de weeralarmen van het KNMI niet meer serieus. De voorspelling wordt altijd schromelijk overdreven. Bang als het KNMI is dat ze gevaarlijk weer niet heeft voorspeld. Liever dat het tien keer meevalt dan dat ze één keer tekort zijn geschoten. Mensen weten dat, gaan toch de weg op en worden geraakt door een omwaaiende boom.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:31 | 5

Ja, op zich... Aan een loterij met een winkans van 4 op 17 miljoen doet ook niemand mee.

John McClane | 19-02-22 | 08:39

@Hangtietsmurfin | 19-02-22 | 08:37: Dat snap ik. Maar als ze altijd overdrijven, en dat is gewoon zo, dan schiet de voorspelling haar doel voorbij.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Elk nadeel heb ze voordeel : Een dagje geen of nauwelijks woke gezeik in de krant.

Asteroid-B612 | 19-02-22 | 08:23 | 3

Het schijnt dat LHBT+QRST'ers en mensen van kleur gevoeliger zijn voor wind. Stormen zijn discriminatoir.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:27

Koud weer is sowieso dicriminatoir voor uitheemse soorten.

FogerRederer | 19-02-22 | 08:37

+s

FogerRederer | 19-02-22 | 08:38

@Roos | 19-02-22 | 08:39:,
Nee, volgens mij niet?!
Had wel een vrouwelijke beroeps Sergeant.

Bad - Casey | 19-02-22 | 09:39

@Bad - Casey | 19-02-22 | 09:39: it wasn't me.. Ik ben nogal uh .. meisjesachtig qua kracht zeg maar. Het leger zou niets voor mij zijn geweest. Kan niet goed tegen bevelen én ik zou al spierpijn krijgen van het rondlopen met een geweer :-P

Roos | 19-02-22 | 09:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Sven Kramer plaatst zich net dankzij een tussensprintje op haren en snaren voor de finale van de massastart.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:13 | 2

Jorrit Bergsma ook door. Als aller- allerlaatste.

goedverstaander | 19-02-22 | 08:25

Matig ja.

van Oeffelen | 19-02-22 | 08:57

@Bad - Casey | 19-02-22 | 08:16: blijft een heel aparte klassieker.

Phantomas | 19-02-22 | 08:24

Nog een oudgediende met een zwitsal die een nummer uit de jukebox geplaatst wil hebben? Ik heb nog een kwartje...

horsteknots | 19-02-22 | 08:04

Vannacht hadden wij de woei. Durfde niet naar buiten om de stoel neer leggen, hond lag zo lekker te slapen in haar mandje, binnen. Dan wil en moet ze naar buiten, gek beest.

gato | 19-02-22 | 07:53 | 4

Heerlijk, die eigenzinnigheid van dieren. Tot mijn schande ben ik tijdens de lockdown zo'n gekske geworden dat dierenfilmpjes op You Tube binged.

MickeyGouda | 19-02-22 | 08:27
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
DorothyLittle | 19-02-22 | 07:53 | 3

@Bad Casey :

---> tinyurl DOT com SLASH 2p8ue86m

Heh heh heh..

Asteroid-B612 | 19-02-22 | 07:50 | 1

Asteroid-B612 | 19-02-22 | 07:50,
Mijn excuus, ik krijg het niet te pakken ?!

Bad - Casey | 19-02-22 | 07:53

Gewoon omdat ik dit leuk vind ( naar mijn vader gestuurd en die vond het het prachtig ), ik stuur dit nummer voor ons allen.
Dennie Christian - Rosamunde 1975.
www.youtube.com/watch?v=YIBV9WYIkR0

Bad - Casey | 19-02-22 | 07:40

Yrrab,
Een Moeder zonder een zoon is Moederloos, maar een zoon zonder een Moeder is wezenloos.
Marlene Dietrich - Sag mir, wo die Blumen sind.
www.youtube.com/watch?v=aLAxbQxyJSQ

Bad - Casey | 19-02-22 | 07:16 | 6

Ooit door de groen linkse khmer misbruikt als campagne lied

Carlos_I | 19-02-22 | 07:35

Wow BC, wat mooi verwoord. Moge!

MickeyGouda | 19-02-22 | 07:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Je fietst op de Vrijheidslaan en komt een afzetlint tegen dat een afzetting van een gevaarlijke locatie waar een boom ieder moment kan neer gaan is. Wat doe je?

aflaatverkoper | 19-02-22 | 07:08 | 4

Je telt tot Zeven en fietst je vrijheid tegemoet?

Yrrab | 19-02-22 | 07:17

Je klaagt de gemeente aan?

Bataafje | 19-02-22 | 09:11
▼ 1 antwoord verborgen

@Bad - Casey | 19-02-22 | 07:04: "I love the colorful clothes she wears..." Stiekem gaat dit over mevrouw Gundogan...

Yrrab | 19-02-22 | 07:12

@gato | 19-02-22 | 07:57: Vrouwen onder elkaar -Vrouwen boven elkaar -Vrouwen voor vrouwen...

Mevrouw Gundogan is me er eentje!

Yrrab | 19-02-22 | 09:43
▼ 2 antwoorden verborgen

@MickeyGouda | 19-02-22 | 09:59: Ik hoop dat die horecadeur dan voor mij opengaat. Zoniet, beschouw ik het als het zoveelste bewijs dat het bestaan wordt aangestuurd vanuit het Hiernamaals. Dat zou ik in zekere zin zelfs toejuichen.

Minder reizen kan geen kwaad. Als kind voorgenomen ooit met eigen ogen de Taj Mahal te zien. Toen ik er voorstond, was het zoiets van 'is dat het nou?' Tot overmaat van ramp viel voor m'n ogen een schilder van de steiger. De man werd onder een lakentje afgevoerd.

De oude verwondering was weg, bedoel ik, en komt niet meer terug. (Zo stond ook de Euromast nog op m'n lijstje... en ik laat het ding graag aan mensen met een voorliefde voor de EU. Stel je ook voor dat Frans Timmermans die dag de mast schildert, uit z'n tuigje flikkert en zo het hele Maastunnel-tracé ontregelt. Ik wil er geen getuige van zijn!)

Geniet van het weekend!

Yrrab | 19-02-22 | 11:04

@Yrrab | 19-02-22 | 11:04:
Lolol. Frenske, dan hè, niet die arme sukkelaar van de Taj Mahal!

MickeyGouda | 19-02-22 | 11:51

@MickeyGouda | 19-02-22 | 11:51: Ach, dat was lelijk van me! Flauwe woordgrappen met Frenske in de hoofdrol. Frenske is ook een arme sukkelaar. Maar hij weet het nog niet...

Yrrab | 19-02-22 | 12:16
▼ 9 antwoorden verborgen

Goedemorgen!
Straks foto's maken van de ravage in onze tuin voor het indienen van de schadeclaim bij de verzekeraar.
3 bomen geknakt en die vielen op de pergola die ook verwoest is.
Diverse mooie (klim)struiken ook geknakt.

steekmug | 19-02-22 | 06:42 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we hopen dat door deze storm we klimaatverandering eindelijk eens serieus gaan nemen en werkelijk elke boom omhakken om in de biomassa te flikkeren. Ik wil geen boom meer zien, we moeten het klimaat gaan redden anders krijgen we nog veel meer stormen als dit. Ook eis ik elke mijn tot op de bodem wordt uitgehold zodat we zoveel mogelijk zonnepanelen kunnen maken. Alles omploegen en benutten! En daarnaast de hele zee vol met windmolens, alles helemaal vol. Het is eropuit eronder nu, go Frans!

opblaasschaap | 19-02-22 | 06:41 | 1

Vergeet niet 1953.

gato | 19-02-22 | 07:59

Met dank aan @Bad - Casey ook hier een toffe rustige song van Fleetwood Mac.
m.youtube.com/watch?v=fXeKi6ZkbOw
Fleetwood Mac - Albatross

chicago river | 19-02-22 | 06:39

Loop nog even door de kroeg rond, zie soms daar een enige vorm van een verschijnsel liggen.
En die trap ik even omver.
Daartussen lag dus, zij.
The Knack - My Sharona.
www.youtube.com/watch?v=bbr60I0u2Ng

Bad - Casey | 19-02-22 | 06:31

Home by the sea!

van Oeffelen | 19-02-22 | 06:34

@van Oeffelen | 19-02-22 | 06:34: gaaaaaaap

dathoujetoch | 19-02-22 | 08:31
▼ 1 antwoord verborgen

Mijzelf gisteren opgesloten in de kroeg... en ja, het werkte. Niets van de storm meegekregen.

salsaparilla | 19-02-22 | 06:08

Gewoon naar mannetjes in een bobslee aan het kijken.
Absurd. En zodalijk komen ongetwijfeld de schansspringers, de ijshockeyers, de kunstschaatsers en de ski-lieden langs
En dat nu al dágenlang.

chicago river | 19-02-22 | 06:01 | 1

Ach, na vandaag ben je ervan verlost.

CLoVis | 19-02-22 | 06:16

En ik maar nadenken ( over Hans Vermeulen ).
Door dit nummer kwam ik ( middels mijn broer ) op dit nummer.
Anita Meyer & Rainbow Train - The Alternative Way • TopPop
www.youtube.com/watch?v=gfwRUFvx6Sc
Dankzij mijn broer.

Bad - Casey | 19-02-22 | 05:43 | 1

Aan de titel te oordelen een liedje over Butt Secks. De kaktunnel doorsmeren.
De kaneelring glazuren. Da binne fane dinge foda minseh.

Asteroid-B612 | 19-02-22 | 05:56

kan nier meer slapen. dan maar eruit.

SinisterNL | 19-02-22 | 05:19 | 1

Ja dat is hem.

TheOne48 | 19-02-22 | 05:21

Bedankt, lieve kerel.

WirMachenMusik | 19-02-22 | 13:10

Thx, mooi, best wel ELO achtig nummer:)
pluto the Dog vind ik nog steeds het meest rare en leuke van Manfred.

TheOne48 | 19-02-22 | 04:51

@TheOne48 | 19-02-22 | 04:51,
" Geheugen als een olifant, zie hieronder ".

Bad - Casey | 19-02-22 | 05:13

Er bestaat een vrouwtje van 73 dat geboren is met het Nonan syndroom waartoe meestal een aangeboren hartafwijking, groeivermindering en afwijkingen van oogstand en oorinplanting behoren.
In haar peutertijd onderging ze al hartoperaties in verschillende universitaire klinieken. De mediane prognose van de specialisten van toendertijd was een levensverwachting van 10 jaar. Daardoor had ze zo lang in "Hollandse" ziekenhuizen verbleven dat ze het streekdialect van haar familie nauwelijks nog kon spreken. Tot de symptomen behoorden ook leerproblemen, alhoewel ze een geheugen als een olifant heeft. Maar schrijven en rekenen gaat slechts moeizaam.
Desalniettemin vond ze een goede man die echter al voor zijn vijftigste overleed aan een spierziekte.
Maar lief is ze, heel lief zelfs. Maar ook bij tijd en wijle een commandantje. Een eigenschap, trouwens, die al haar 13 broers en zusters eigen is.
Ze heeft ongeveer een maand geleden besloten om alle medicatie voor van alles en nog wat fors te reduceren en een medaillon met "ik wil niet gereanimeerd worden" droeg ze al langer. En ze weet drommels goed wat haar te wachten staat: een gestaag toenemende dosis morfine-pleisters en- tabletten.
Het is het tweede jongste zusje van mijn vrouw. Nu eenduidig terminaal dus. In een bed dat een prominente plaats in onze huiskamer heeft gekregen. En waar ze als ze wakker is TV-kijkt: sport, vooral voetbal en krimi's. Precies dat waar ikzelf een hekel aan heb. Maar ze is zo lief dat ik het graag voor haar over heb om te doen alsof het mij ook interesseert.
Zowat een maand is ze nu bij ons en ik moet zeggen: zeer aangenaam gezelschap
Ze wordt voor vijfentachtig procent verzorgd door mijn vrouw, voor 10% door zorgmedewerkers die haar zowat iedere morgen komen wassen en voor 5% door mij als til-assisent voor mijn vrouw,
Een prachtige ervaring waardoor ik me voor de tweede keer, nadat we dat ook al zo'n 25 jaar geleden voor mijn vader hebben gedaan weer eens een "goed mens" voel. Zeer aan te raden dus.
Alhoewel ik moet toegeven dat ik het zonder mijn "mancave" misschien niet had volgehouden.
Maar het gaat dus om Tiny, die mij, sinds ze hier in huis is heel veel levenswijsheid heeft geleerd.

WirMachenMusik | 19-02-22 | 04:40 | 6

Wat een verhaal.
13 broers en zussen ja?
K gok op Limburg, maar kan er een provincie of wat naas zitten.
Komt ook door je Duitstalige nick. Want dat jebben ze, in Zuid Limburg.

chicago river | 19-02-22 | 05:08

@TheOne48 | 19-02-22 | 04:59: Ik heb 5 schoonfamilie met aanhang, toen ik ziek was ook geeneen gezien, ze kunnen allemaal de schijt krijgen van me.

gato | 19-02-22 | 08:07

Dit kleine vrouwtje en haar verhaal maken grote indruk, WMM. Zo ook de manier waarop zij dankzij jullie afscheid mag nemen. Als dit geen "goed mens" maakt, dan weet ik niet wat wel.

MickeyGouda | 19-02-22 | 08:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Best wel jaren op honkbal gezeten ( te weinig :).
De enige honkbal team hier is, das verdwenen, helaas.
Maar ik prijs mijzelf gelukkig in deze, want ik heb tot 3 maal toe een echte wedstrijd in Amerika moge meemaken.
Bruce Springsteen - Glory Days.
www.youtube.com/watch?v=6vQpW9XRiyM

Bad - Casey | 19-02-22 | 04:23 | 3

Heb niks met honkbal, maar gaaf dat je in de USA daar bij bent geweest!

TheOne48 | 19-02-22 | 04:40

Hier ook zo een honkbal familie, man, zoon en dochter softbal.Kan geen honkbalveld meer zien.

gato | 19-02-22 | 08:09

BC! Meer dan 30 jaar gehonkbald. Leukste dat ik ooit heb gedaan in mijn leven. Take me out to the ballgame!!

Lorejas | 19-02-22 | 09:03

Hallo Is daar nog iemand?!
*naar mijn nest waggelt

Flightless bird | 19-02-22 | 04:20 | 3

Hebbie iets leuks te vertellen?

TheOne48 | 19-02-22 | 04:22

Otbijt.

van Oeffelen | 19-02-22 | 06:35

@van Oeffelen | 19-02-22 | 06:35: geiten voederen?

dathoujetoch | 19-02-22 | 08:31

Noodoproep van NL Alert goed begrepen. #ErIsHoop
t.co/W7jljzzORP

keestelpro | 19-02-22 | 03:28 | 2

Hoeveel stormschade heb jij?

jaja | 19-02-22 | 03:31

@jaja | 19-02-22 | 03:31:
1 conifeer = rip en wat schade aan mijn tuinhuisje.
Zoals je al zei: we krijgen niet de wereld terug van voor Storm Eunice.
Wat te doen nu: own nothing & be happy of build back better...

keestelpro | 19-02-22 | 09:47

keestelpro | 19-02-22 | 03:14,
Zag hem al vanmiddag ( filmpje ).
Pommetje Horlepiep ( terugkomend ).
www.youtube.com/watch?v=T6iB0yzm9rE
Persoonlijk, " schijthekel aan die vent ", beetje " Swiebertje" willen overtreffen.
Sorry!

Bad - Casey | 19-02-22 | 03:22

@Bad - Casey | 19-02-22 | 03:22,
Even terugkomend, laat dit de jeugd van nu, maar eens even opschrijven.
Dit is volgens mij een prachtige uitvoering voor een dictee ?!
Nee Mickey ( jij mag niet meedoen ), jij zal geheid winnen ;D.

Bad - Casey | 19-02-22 | 03:41

Kon mn lachen niet stoppen. Wat een filmbeeld.

chicago river | 19-02-22 | 06:33
▼ 1 antwoord verborgen

keestelpro | 19-02-22 | 03:08,
Kees, ik kan toch nergens om uit te gaan eten heen.

Bad - Casey | 19-02-22 | 03:15

@Bad - Casey | 19-02-22 | 03:15:
Jawel want je krijgt over een week alles terug wat sowieso al van jou was: je vrijheid om tyfus veel te betalen in de horeca wat thuis 1/5 kost maar dan zonder geyle serveerstertjes.

keestelpro | 19-02-22 | 03:19

@keestelpro | 19-02-22 | 03:19,
ik ben ziek Kees.
Maar ik gun het iedereen.

Bad - Casey | 19-02-22 | 03:33

Ben nog wakker.
Voor zij die nog wakker zijn, shit, ( moet ik zo direct weer een andere excuus verzinnen om een nummer hier op te zetten ;)).
Bette Davis Eyes - Kim Carnes.
www.youtube.com/watch?v=PCYCULjrdeA

Bad - Casey | 19-02-22 | 02:54 | 7

@Bad - Casey | 19-02-22 | 03:35:
Ja dus nee, als in: leuke hoor, maar niet mijn ding, maar alsnog wel leuk.
Goedenacht!
www.youtube.com/watch?v=kQsLmEwozGM

PaardenliefhebberVet | 19-02-22 | 03:43

@PaardenliefhebberVet | 19-02-22 | 03:43,
Prachtig!
Voor jou.
Blade Runner (1982).
www.youtube.com/watch?v=eogpIG53Cis
Ik denk dat ik je nu begrijp ?!

Bad - Casey | 19-02-22 | 03:49

@Bad - Casey | 19-02-22 | 03:49:
PKD kon ik inderdaad ook hebben gekozen als avatar, maar dan zat ik niet aan het limiet van 20. Maar Ik ga nu wel slapen ;) Paarse laser stralen opnemen enz.

PaardenliefhebberVet | 19-02-22 | 03:56
▼ 4 antwoorden verborgen

@jaja | 19-02-22 | 03:54:
Oh, je hebt voorkennis. Wachten is op tot de boel live in elkaar klapt.

drs.Nee | 19-02-22 | 03:56

De 3 kwartier ex-reclameformule werkt niet, is te kort en te vaak. Dit is het laatste kunstje van de heren in deze combinatie, Derksen lijkt het allemaal toch wat tegen te vallen - en zijn geheugen laat hem al een tijdje af en toe in de steek - dus ik denk ook dat het gaat ontploffen.

Graaisnaaiert | 19-02-22 | 11:22
▼ 17 antwoorden verborgen

@Bad - Casey | 19-02-22 | 02:34:
Vind je likker of proever beter?

jaja | 19-02-22 | 02:38

@jaja | 19-02-22 | 02:38,
Ik lik aan een ijsje en vervolgens ga ik het proeven.
Beiden ;)

Bad - Casey | 19-02-22 | 02:48

@Bad - Casey | 19-02-22 | 02:48:
Jij snapt verdomme het leven! hahaha..

jaja | 19-02-22 | 02:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb nu wel trek in een geroosterd varken.
Al denk ik erover om veganist te worden.

jaja | 19-02-22 | 02:23

Over twitter, het product, en de storm:
Combichrist - Sent To Destroy (music video)
www.youtube.com/watch?v=A8pBe1Zbd3Y
Want daar lijkt de MSM 'met een andere kijk' te liggen.

PaardenliefhebberVet | 19-02-22 | 02:17 | 2

Als paardenliefhebber zal dit afschuwelijke bericht van een vastgebonden hondje urenlang aan een boom tijdens de storm, je zeker aanspreken.
Hopelijk wordt de schunnige dader achterhaald.
www.hartvannederland.nl/nieuws/dieren...

drs.Nee | 19-02-22 | 03:22

@drs.Nee | 19-02-22 | 03:22:
Dat wel zeker, ik vind het gerookte paardenvlees van de aldi best te nassen.
Maar die zijn beter omgebracht en verwerkt dan dit hondje, daar kan je geen frikandel meer van draaien.

PaardenliefhebberVet | 19-02-22 | 03:39

Beste @Sneerpoets,
Ja ik houd ook van Kate Bush.
Kate Bush - Wuthering Heights ( ik weet het, bekend, maar toch wel behoorlijke herinneringen vanuit mijn jeugd heb ik hier toch wel door ).
www.youtube.com/watch?v=Fk-4lXLM34g
;)

Bad - Casey | 19-02-22 | 02:08 | 8

@TheOne48 | 19-02-22 | 02:24,
Prachtige herinneringen, koester het, wat je dus duidelijk ook doet.
Ik wil zoveel meer vertellen, maar dat doe ik pas, als ik jou ontmoet ;)

Bad - Casey | 19-02-22 | 02:30

@Bad - Casey | 19-02-22 | 02:22:
Nein.

jaja | 19-02-22 | 03:12

@jaja | 19-02-22 | 03:12,
Dat is toch 9 in het Engels ?!

Bad - Casey | 19-02-22 | 03:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik mag niet in verband met een covid-besmetting niet naar buiten en daar houd ik me braaf aan. Daardoor heb ik uiteraard minder meegekregen van de storm. Maar het leek vanaf mijn locatie (Zuid-Holland, troosteloze kudt-Vinex) toch alleszins mee te vallen.

Een paar buren zaten wel te janken in de buurtapp over dakpannen, maar dat was het wel.

de IJsman | 19-02-22 | 01:45 | 8

@TheOne48 | 19-02-22 | 02:11:
Blijf ondanks tijdstip scherp ;).
Hoe gaat het met jou en jullie? Neem aan dat je (inmiddels gisteren) vanwege de storm thuis bent gebleven?

drs.Nee | 19-02-22 | 02:22

@drs.Nee | 19-02-22 | 02:22:
Nee, tuurlijk niet, al moet ik kruipend naar mijn vrouw toe.
60’ muziek proberen gaat.

TheOne48 | 19-02-22 | 03:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Is er nou nergens eens een windmolen naar de galemiezen gewaaid?

D-Fens_1963 | 19-02-22 | 01:27 | 2

Of allemaal hopelijk?

prekert | 19-02-22 | 01:31

Europa vertilt zich allerwegen aan
de wederopstanding van "das 4e Reich".

Een bloeiende Europese beschaving,
Das war einmal.

Dan rest slechts een lied tot besluit.

Roxy Music - A Song for Europe
youtu.be/fFPQa-pEt9c

Truste allen.

Milton_Styx | 19-02-22 | 01:26 | 3

Milton_Styx | 19-02-22 | 01:26,
Beste Milton,
Ik vrees deze vrees ook.
Was Europa vroeger niet door/naar een Godin zo benoemd ?!
Slaap fijn Milton.
Welterusten.

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:36

@Bad - Casey | 19-02-22 | 01:36:

In de Griekse mythologie was Europa (Grieks: Ευρώπη, Európê) een Fenicische prinses op wie oppergod Zeus het wellustig oog liet vallen. Zij was de dochter van het koningspaar Agenor en Telephassa en de zuster van Cadmus.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Europa_(mytho....

Milton_Styx | 19-02-22 | 01:42

@Milton_Styx | 19-02-22 | 01:42,
Dus ik zit goed ?!
Dank voor de link ;)

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:52

Mis guurders @Nacho_Vidal (ook een Red dead redemption player), en @threeheadedmonkey.
Ja. Dat kan zo wezen.

chicago river | 19-02-22 | 01:24

Is ook niet slim, om tijdens een zware storm de weg op te gaan.

Zenzeo | 19-02-22 | 01:14 | 5

Inderdaad. Zie dit filmpje van een omvallende boom, gemaakt door gillende kakkermeisjes vanuit hun Amsterdamse appartement en een totaaldebiele MUNJEEEER die doodleuk langsfietst terwijl er een boom naast hem omflikkert. Door dat malloten betaalt u een onnodig hoge verzekeringspremie. +1 voor de Volvo btw.

9gag.com/gag/aeggnV5

de IJsman | 19-02-22 | 07:37

@de IJsman | 19-02-22 | 07:37: Viel mij ook op, dat. In dat andere video'tje, hoor je de kijkerTs alleen maar roepen "Neee... NEE !!! Neeneenee !! O God ! O MIJN GOD NEEEE !!!! Neeneeneeeee ! NEE ! "
Wat een STOM commentaar ! Met mijn vrienden was dat toch anders geweest (misschien een beetje gemeen, maar ja zo zijn wij nou eenmaal en de amusementswaarde ligt beduidend hoger en daar gaat het om) :
"Kijk hem effe."
"Jezus wat een domme lul..."
"Wie dan ?"
" Die gast in dat zwarte auto'tje daaro."
"HE ?? WAT DOET HIJ NOU ? WAT EEN MAFKEES !?"
"Ik zou hem nu toch even aan de kant zetten als ik hem was nou."
"Volgens mij hij aan de lachgas ofzo."
"Teeeeeeeeeeeeee-ring !!!! WTF !! Zag je dat ??"
"Fucking HELL ! DIE HELE BOOM VALT GEWOON OM !! Hahahaha ! "
"JEZUS CHRISTUS ! Hahahahahaha ! "
"HOLY SHIT ! Hahahaha ! "
"Hij rijdt gewoon door ! Hahahaha ! "
*Iederen moet keihard lachen*
"Jezus wat een mazzel heeft die klootzak !"
"Echt. Niet normaal meer man !"
"Dat scheelde echt HEEL weinig, ,*proest*"
"It's his lucky day !" Enz.

Asteroid-B612 | 19-02-22 | 08:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Gewoon even dit.
LICENCE TO KILL HIGH DEFINITION ( zo high is het niet, sorry ;))
www.youtube.com/watch?v=vQKaujX6R-U
En toch zingt zij " killed ", kan misschien door mijn " slechte " gehoor komen ?!

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:12

Waarom zeiken vrouwen altijd?

jaja | 19-02-22 | 01:09 | 9

@wilderst | 19-02-22 | 01:34:
Derdelijns communicatie gaat de toekomst worden en vrouwen zijn daar heel goed in.
Ze zeggen het ene maar bedoelen het andere.

jaja | 19-02-22 | 02:12

Gewoon negeren.

kleybeuker | 19-02-22 | 07:14

@wilderst | 19-02-22 | 01:34:
Ja, maar dat is lastig voor iemand die in oplossingen denkt ipv het probleem te ervaren en te bespreken. Wat zij doen is van hun probleem ook het jouwe maken en dat trek ik heel slecht.

Graaisnaaiert | 19-02-22 | 11:23
▼ 6 antwoorden verborgen

Transatlantic - Sylvia & Hocus Pocus
(with Thijs van Leer - Live in Tilburg)
youtu.be/zzlTOqWU-78

Milton_Styx | 19-02-22 | 01:07

Zo dan, dat is anders... Dank je wel !

MagnificentRon | 19-02-22 | 01:16

“We cannot expect the Americans to jump from capitalism to Communism, but we can assist their elected leaders in giving Americans small doses of socialism until they suddenly awake to find they have Communism.”

–Soviet Leader Nikita Khrushchev, 1959
Vervang Amerikanen maar door mensen.

prekert | 19-02-22 | 01:00 | 1

prekert | 19-02-22 | 01:00,
Zo, dit is er 1.
Een ( voor mijzelf dan ) heerlijk " iets " om over na te denken.
Mar dat kan toch ook andersom zo zijn ?!

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:09

Storm.
Omgewaaide bomen.
Je zal er maar karma in het aangezicht kijken.
Gelukkig hebben we de video nog.

Road Kill Café - Got You On Tape
youtu.be/fiJc-eQsoBg

Milton_Styx | 19-02-22 | 00:52

Heeft iemand een beetje betrouwbare live-update site over de situatie in Oekraine op dit moment? Heb een slecht voorgevoel...

Graaisnaaiert | 19-02-22 | 00:42 | 13

@de IJsman | 19-02-22 | 01:54: Zorgen ze we wel voor dat dat leger een beetje inklusief is ? Dus lekker veel vrouwen, regenborgerts, andere kleuren en moslims erbij ? Hoofddoekje moet kunnen, anders is het discriminash. Tja het moet wel een beetje aan afspiegeling zijn de maatschappij natuurlijk dat Europese leger. Maar welke maatschappij dan ? De Nederlandse, de Finse ? De Portugese ?? O, XNAPPUMAL ! Dat zijn we juist allemaal aan het nivelleren ! Op Europees niveau. Dus dat leger komt onder direkt bevel van Brussel te staan. Zie ik Timmermans en Verhofstadt daar al staan met harde pook uit de broek "eikeltje klap" doen ? De nieuwe LGBHTQ@%C community approved non-binaire versie van de "boks" waarmee je laat zien "samen op te staan" (heh) tegen racisme, uitsluiting, discriminatie, fascisten die overal om de macht twisten, en elkaar fisten, wat wij overigens al wisten, het marginaliseren van margarine, "toxische" witte mannen, en zo meer ? Uiteraard betaalt Nederland, solidair als altijd, graag wat meer om de zwakke broeders met de kleine beurs te ontzien.
Europees leger : totaal bespottelijke bullshit. Slecht idee.

Asteroid-B612 | 19-02-22 | 06:14

@jaja | 19-02-22 | 02:07:
We hebben daar wel investeringen lopen en we zijn nog steeds afhankelijk van gas uit die contreien. Nu al kunnen minima het amper betalen en als ik Kaag zo hoor gaan ze het probleem eerst verkennen, benoemen, evalueren en er een commissie op zetten "want het is wel een probleem ja en het kost veel geld" terwijl de enige juiste stap is - net zoals destijds bij de horeca en evenementen had gemoeten bij de verplichte sluiting - direct te korten op heffingen, belastingen en premies. Dat merken mensen direct, gaan ze geen stunts met valse meteropgaves doen of het probleem verschuiven naar een onzekere toekomst. Maar dat doet de politiek nou net weer niet.

Graaisnaaiert | 19-02-22 | 11:27
▼ 10 antwoorden verborgen

Hee, als u in Midden-Brabant bent, ik kom uw hout halen mits gezaagd op lengtes van maximaal 240cm. flic.kr/s/aHskGf9wq6

VolgendjaarkrygikAOW | 19-02-22 | 00:37 | 1

Als je hout enkele centimeters van de muur legt waait het beter door en droogt het beter. Wist je trouwens dat wanneer je de kachel warm genoeg hebt gestookt je bruinkool erbij kunt stoken in je kachel waardoor de kachel efficiënter brandt want met alleen dat hoop vuren kan je haast iemand inhuren om je kachel bij te houden.

Brabeaulander | 19-02-22 | 00:48

Zac Brown Band - The wind
https://m.youtube.com/watch?v=Ef201LbbAPE
Yeehaw!

Kameraansteker | 19-02-22 | 00:35

Megadeth - The Kliing Road, live, Osaka, 1995.
m.youtube.com/watch?v=CoEgnAuWykE
"I lost my mind, lost all my money, lost my life to the killing road..."

chicago river | 19-02-22 | 00:32

Miscommunicatie. Gebeurt dat, dan heb je een probleem. Vandaag was afgesproken dat de tegels van de badkamer verwijderd worden. In de ochtend komt er een persoon langs van logistiek voor de leidingen et cetera, denkende dat de tegels al verwijderd waren. Wij waren verbaasd, want ons werd meegedeeld dat vandaag de tegels vervangen zouden worden. Miscommunicatie dus. Man van logistiek boos, wij verbaasd en ook soort van boos.

Aanstaande maandag komen ze de tegels vervangen. Ja, rare bedrijven heb je hier. Het gekke is, tegels vervangen op vrijdag? En in het weekend wat? Makes no sense. Rare lui.

VoltaireJohn | 19-02-22 | 00:30 | 2

John, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

jaja | 19-02-22 | 00:36

In welk bejaardentehuis is dat?

bisbisbis | 19-02-22 | 01:30

Geweldige band!

Kowalski11 | 19-02-22 | 00:30

Dat. Op zich had het beschieten van een de kinderopvang, als daar kinderen bij waren omgekomen, al zomaar kunnen leiden tot die ze gewenste Oekraïense militaire actie.

De Russische strategie lijkt nu te zijn onrust zaaien in de Donbass, de bevolking schrik aanjagen, chaos veroorzaken en dan de schuld naar Oekraïne schuiven. En dan militair "terugslaan".

Mijn gevoel is dat er geen all out oorlog komt maar de komende dagen we Russische troepen de grens over zullen zien gaan in de Donbass. Om het volk daar te "beschermen". Dan even afwachten, de westerse reactie peilen en dan kijken hoeveel meer er nog inzit.

Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 00:45

Sam Cooke - They call the wind Maria
https://m.youtube.com/watch?v=MkvlRPprpp0
Leugenaar.

Kameraansteker | 19-02-22 | 00:22 | 2

Heel, heel mooi.

chicago river | 19-02-22 | 00:42

Ondertussen vallen de Russen naar binnen in Oekraïne.

VolgendjaarkrygikAOW | 19-02-22 | 00:22 | 1

Bron?

davidhasseltoff | 19-02-22 | 00:46

Heb er iemand nog een beetje kachelhout voor mij? Moet wel in m'n aanhangwagen passen.

VolgendjaarkrygikAOW | 19-02-22 | 00:21

Ik heb vanavond voor het eerst een dickpic verstuurd omdat er om gevraagd werd.
Die foto is erg goed gelukt.

jaja | 19-02-22 | 00:20 | 9

@jaja | 19-02-22 | 00:26:

Maak je geen zorgen, je staat in dat geval niet vóór maar achter...
Het gevaarte reikt toch tot je neus?
Of is 't andersom?

Milton_Styx | 19-02-22 | 00:43

@jaja | 19-02-22 | 01:00:

Nee maar Harry.
Zie ik nu bescheidenheid?
Let wel, een telelens geeft vertekening.

Milton_Styx | 19-02-22 | 01:12
▼ 6 antwoorden verborgen

Zondag 12.57 slotceremonie OS. Wat een bevrijding.

Lorejas | 19-02-22 | 00:14 | 2

Aansluitend live verslag van de slag om Kiëv.

grapo | 19-02-22 | 00:18

Da's het enige wat mij een beetje kan boeien aan die winterspelen.
Wat een triest evenement zeg.

keestelpro | 19-02-22 | 00:22

Ik kan niet slapen vanwege een klapperend vogelhuisje en ander stom lawaai.

kleybeuker | 19-02-22 | 00:06

Haha. Wat nou Ukraine of trudeau, in Brabant zijn er belangrijkere zaken.

davidhasseltoff | 19-02-22 | 00:05


-corona overleefd
-storm des doods februari 2022 overleefd
-nu nog WWIII Rusland-Europa overleven

Heb alvast 10 blikken tomatensoep in blik met extra veel ballen van de Coop gehamsterd (sorry) en de badkuip vol laten lopen (ouwe truc).
Ook de knijpkat en de stalen hakbijl uit het vet gehaald, 10 kippen en een geit gekocht als voedselvoorziening en een pallet toiletpapier gekocht op Bol.

King of the Oneliner | 19-02-22 | 00:02 | 7

@wilderst | 19-02-22 | 00:14,
Das voor vandaag ?!

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:05

@Bad - Casey | 19-02-22 | 01:05: Nee joh, ik heb maar 1 levering per week!

wilderst | 19-02-22 | 01:30

@wilderst | 19-02-22 | 01:30,
;D

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Iemand met een toupet had vandaag een slechte dag.

jaja | 19-02-22 | 00:00 | 6

En de overkammers hebben vandaag ongetwijfeld wat extra plaksel gebruikt.

Spring Bruissteen | 19-02-22 | 00:14

Die toupet die Eunice heeft weggewaaid en nu bovenin m'n kastanjeboom hangt?

drs.Nee | 19-02-22 | 00:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedenavond allemaal,
Ik wilde even komen melden dat ik vandaag niet kom. Dan weten jullie dat.

Kopieerapparaat | 19-02-22 | 00:00 | 9

Grinnik

kroel | 19-02-22 | 00:28

Kopieerapparaat | 19-02-22 | 00:0o,
Hahaha, je doet je nick wel eer aan, want alles wat je kopieert is al gebeurd.

Bad - Casey | 19-02-22 | 00:58

@Kopieerapparaat | 19-02-22 | 00:23,
Hahaha.

Bad - Casey | 19-02-22 | 00:59
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat een heerlijk weer om vlees te stoven! En het is zo simpel!

Benodigdheden:

Zware braadpan, zoals bijvoorbeeld een Creuset of Sola
Iers rundvlees, bijvoorbeeld sukade of riblap (AH 9,99 per kilo t/m zondag)
Margarine
Vers gemalen peper
Zout

Het kost niet veel meer tijd dan een biefstuk bakken, alleen dan + 4 á 5 uur wachten. Doe ruim zout en peper op beide kanten. Stook de pan heet. Boter erin. Als de boter bruin is vlees erin. Als donkerbruin draaien en andere kant ook. Scheut water erop en 'klaar'.

Pas wel op dat je niet van die dunne lappen krijgt, Jumbo heeft daar een handje van. Ipv 3 cm dik zoals het hoort, zijn het er ooit 2 van 1,5 cm dik. Die passen niet of amper in de pan.

Jan Linders flikt het zelfs om bief zoals entrecote op 1 cm te snijden. Roepen hard om hun Limousin. Entrecote wil je sowieso al niet eten, want is niet doorregen. En het beetje vet zit aan de verkeerde kant van die rotzeen. Maar als het dan ook nog van een groot beest komt, dan snijden ze op 1 cm, want het mag niet boven 250 gram uitkomen, pff. Doe dan 2 cm en noem het voor 2 personen? 1cm is niet bruin te bakken voordat het doorbakken is. Sukkels!

wilderst | 18-02-22 | 23:59 | 2

En dan wat frieten uit de airfreiert erbij? Klinkt lekker, smakelijk

davidhasseltoff | 19-02-22 | 00:03

De sukade is zo zacht als witbrood gedrenkt in melk! Mooi donkerbruin en met een heerlijke plakjus. Een wonder, amen!

wilderst | 19-02-22 | 01:29

De jongens zijn naar bed. Ik denk dat ik weer eens ga playstationen, net als 20 jaar geleden. Lekker tot diep in de nacht.

* gooit Red Dead Redemption II in de PS4 *

Papa Jones | 18-02-22 | 23:59 | 4

@King of the Oneliner | 19-02-22 | 00:04: Kan ook... maar ik zag de jongens dit deze week spelen, toen werd ik weer enthousiast. Ben drie jaar geleden gestrand in een dorpje waar wat ál te veel idioten op me begonnen te schieten.

Papa Jones | 19-02-22 | 00:15

Papa Jones | 18-02-22 | 23:59,
Op een console ??!
Weet niet of u het weet ?!
Maar console gamers, zijn dus voor de PC gamers, " luie gamers ".
Maar, Red, wat een gave spel is dat, nog steeds.
Ik heb een high end PC ( nog wel, nieuwste BF trekt ie niet echt meer, maar das online, dat vreet even wat ), maar wat is dit spel ( Red ) een genot, ik ga op vakantie en ik reis terug in tijd.

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:21

@King of the Oneliner | 19-02-22 | 00:04,
Jaaaahhh, Vice City vind ik de mooiste, je waant jezelf terug in de jaren 80.

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:26
▼ 1 antwoord verborgen

https://m.youtube.com/watch?v=vWwgrjjIMXA
Ik vond Dylan best een intelligente man, maar blowen in de wind is gewoon niet te doen.

Kameraansteker | 18-02-22 | 23:58

Gaat geenstijl eens ophouden met die weerzinwekkende reclames te tonen van dat online gokpaleis batavia?
Zijn wij, bezoekers en reaguurders, echt het juiste publiek hiervoor? de redactie denkt kennelijk wel, en dat stemt mij treurig over hun niveau.

Druganov | 18-02-22 | 23:57 | 3

Zie ik nooit wat van.

Kopieerapparaat | 19-02-22 | 00:02

Als jij niet betaalt moet de poen ergens anders vandaan komen.
Ik zie nooit gokreclame.
Betalen of accepteren.
En het niveau ter discussie stellen is iets voor mensen die het niveau opkrikken.
Gaat jou niet lukken, da’s duidelijk.

Ruimedenker | 19-02-22 | 00:14

Ik gok dat ze daarmee niet gaan ophouden.

superduperadmin | 19-02-22 | 00:43

Beste Milton,
Ik zag je net door de kroeg heen struinen.
Dit nummer had ik hier vanochtend voor Roos al opgezet, eerlijk gezegd werd ik er zelf helemaal vrolijk van ;D
Nogmaals, maar nu speciaal voor jou.
The Muppets Sing Mr. Blue Sky | Dear Earth.
www.youtube.com/watch?v=iRNl0iWE490
Proost!

Bad - Casey | 18-02-22 | 23:56 | 4

@Milton_Styx | 19-02-22 | 00:24,
Dat was ook mijn bedoeling ;)

Bad - Casey | 19-02-22 | 00:49

@Bad - Casey | 19-02-22 | 00:49:

Met jou in het café Casey,
Is er altijd een sfeer van warme verlichting.
Dat doet een mens goed.
Geslaagd.

Milton_Styx | 19-02-22 | 00:56

@Milton_Styx | 19-02-22 | 00:56,
Dank je Milton.
Dat gevoel deel ik t.o.v. jou eveneens.

Bad - Casey | 19-02-22 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe zit dat met 3 doden door vallende bomen alleen in de regio Amsterdam? Staan er extra veel bomen daar? Bomen van kutkwaliteit?

Is het wortelstelsel van een stadsboom beïnvloed door al die tegels er omheen?

kleybeuker | 18-02-22 | 23:55 | 3

Amsterdamse bomen is inderdaad iets mee.

jaja | 18-02-22 | 23:57

Amsterdammers zijn stronteigenwijs.

Papa Jones | 19-02-22 | 00:05

Ik denk dat het komt door de zachte grond, en inderdaad, de wortels zullen niet zo diep gaan. Bovendien staan ze al jaren redelijk beschut, maar met zulke enorme rukwinden redden ze het niet, en zijn bovendien topzwaar. Maar wat ikzelf denk, is dus dat de omliggende aarde te los is.

King of the Oneliner | 19-02-22 | 00:08

Merkwaardig. Ik ben er bijna zeker van dat toen de coronamaatregelen weggingen vorig jaar, dat het ook stormde.

VoltaireJohn | 18-02-22 | 23:47 | 2

Wordt er nog gedemonstreerd tegen de stormmaatregelen?

R. Skickr | 18-02-22 | 23:54

@R. Skickr | 18-02-22 | 23:54: Goede vraag.

VoltaireJohn | 19-02-22 | 00:11

Moet zeggen; dat Brante en Immink is wel allejezus effectieve hulp voor mensen met een slaapstoornis

muppet020 | 18-02-22 | 23:46 | 1

muppet020 | 18-02-22 | 23:46,
Ik vind hun beiden prachtig, ik houd van dat " droogklotigere ".
Maar goed dat smaken ( in wat dan ook ) verschillen.

Bad - Casey | 19-02-22 | 00:55

Ja, je moet ervan houden.
Metal uit Noorwegen.
Man heeft zn straf voor moord op een mede muzikant uitgezeten.
m.youtube.com/watch?v=vfBmYfnjLho
Burzum / Varg Vikernes - Jesus' Tod
Song geproduceerd in de Noorse cel.

chicago river | 18-02-22 | 23:46

Is de pandemie nu weggewaaid ?
Kan ik morgen zonder mondkapje weg op? Beschermt eenmondkapje tegen vallende bomen? Als Eunice een booster prik krijgt, leven we dan morgen nog? Waren de slachtoffers van de storm gevaccineerd, zo niet hadden ze het met prik wel overleefd( rip)? Ik kan niet slapen , zoveel vragen. Zou het een complot zijn?

hero_of_heaven | 18-02-22 | 23:44

Nog even over Volt: ik heb nog warme herinneringen aan Winnie de Jong. Wellicht kan die geschorste mevrouw bij haar te rade gaan hoe het beste te handelen.

RGV42 | 18-02-22 | 23:40


Soms ben ik wel eens heel filosofisch en denk ik: de tweedehands vrouw/auto die ik over vijf jaar de mijne mag noemen loopt/rijdt nu al ergens rond, zonder dat wij van elkaars bestaan weten en hoeveel ellende/plezier we met elkaar gaan beleven.

Daarom wil ik altijd maar door leven, gewoon uit nieuwsgierigheid eigenlijk.

King of the Oneliner | 18-02-22 | 23:39 | 8

Daar wilden die jonkies toch al niks van horen. En vreemd genoeg had ik ook opeens minder trek om over politiek te praten.

Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 00:17

Die enkele keer dat ik in die situatie verkeerde, ahum.

Beste_Landgenoten | 19-02-22 | 00:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Voor een Boston liefhebber
"the wind in your long hair blowin' "
youtu.be/SYj3RX525-U

Roos | 18-02-22 | 23:32 | 5

Oh geweldig! Ik kocht de elpee Third Stage in 1988 in de uitverkoopbak bij de Free Record Shop of de Fox voor 5 gulden, maar wat een goed album, van begin tot eind! Op kamers in Enschede, beugeltjes Grolsch erbij...

steelbreeze | 18-02-22 | 23:56

@steelbreeze | 18-02-22 | 23:56,
Mooie tijden, eerst nog even luisteren met twee van die losstaande koptelefoons eer je een album/CD of een single ging kopen.
Voor jou en Roos.
Boston - More Than A Feeling.
www.youtube.com/watch?v=zOILAZHf2pE

Bad - Casey | 19-02-22 | 00:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Vanmiddag vrouwen curling gekeken Zweden -VK.
Het is een echte vrouwensport, bezemen, poetsen en schreeuwen.

BrutusBosch | 18-02-22 | 23:27 | 1

en winkelen, squirten en facebooken!

King of the Oneliner | 18-02-22 | 23:41

Nou, de was doet zichzelf niet, nog eventjes, en dan op bed.

Toedels.

GKJP | 18-02-22 | 23:19


Het is toch wel een ongelofelijk karma dat je moet sterven omdat je precies daar bent/voorbij rijdt waar een boom precies jou moet pletten.

Heb je daarvoor heel je leven je uitgesloofd.

Aan de andere kant: ik had wel eens een bijna-dood ervaring toen ik door vermoeidheid eventjes voor 6 seconden of zo mijn ogen dicht deed/indutte, terwijl ik op de snelweg zat. Toen ik ze weer open deed, zat ik helemaal aan de andere kant van de vierbaansweg, maar ik had al slapende toch behoorlijk de rechte lijn gehouden.

protip: als je slaap krijgt in de auto of zo: NIET met je ogen gaan knipperen, dat wekt namelijk nog meer slaap op.
Wel helpt het om een praatprogramma op te zetten, en het gesprek goed te volgen.
En natuurlijk koffie en even de benen strekken, of een mini-dutje op de parkeerplaats, waarbij je op een natuurlijke manier wakker wordt, bijvoorbeeld 15/20 minuten.

King of the Oneliner | 18-02-22 | 23:18 | 16

@MickeyGouda | 19-02-22 | 00:37:
Ik ga al;-). Ik ontken niet dat er niet meer is tussen hemel en aarde, zeker niet, maar die hele law of attraction gaat er nu juist over dat gedachten je handelen beinvloeden en je daardoor dichterbij je gewenste dingen komt. Omdat je tijd en aandacht gaat investeren en keuzes maakt etc. Is toch hartstikke leuk? Nou... ik ga nu hard denken aan slapen. En dat lukt niet:-)

letopuwzaak | 19-02-22 | 00:44

@MickeyGouda | 18-02-22 | 23:58: je gedachten kennen het woordje "niet" niet.
Ik weet niet of je de tegel nog ziet, zal het vanavond opnieuw zeggen

Roos | 19-02-22 | 09:39
▼ 13 antwoorden verborgen

En daar ging Mo. Kort en krachtig.

Kameraansteker | 18-02-22 | 23:13 | 5

En de afdronk?

Komjehiervaker | 18-02-22 | 23:25

@BrutusBosch | 18-02-22 | 23:24:
Yep. De volgende heet Nassim. Altijd doen wat Papa zegt. Vermoedelijk gaat Nasssssimmm zijn naam eer aan doen.

Kameraansteker | 18-02-22 | 23:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Gelukkig kan de gasprijs nu omlaag nadat de windmolens op volle kracht gedraaid hebben, toch, toch?

g[E]ulden | 18-02-22 | 23:09

Tsja Cugel, je kunt hier in de panelen wel lekker contrair de groen linkser uit lopen hangen, maar zolang men links van het midden denkt dat trannies vrouwen zijn, biologische vrouwen enkel wandelende baarmoederverplaatsers, hoofddoekjes slechts een onhandig gevouwen sjaal, arbeiders tuig zijn, genderstudies een echte academische richting, Kaag een fijn en empatisch persoon, Jetten niet weet waar stroom vandaan komt en blanken uitgescholden worden voor witten, zal rechts altijd groter blijven dan links. Jouw dedain en misplaatste Schimmelpenninckact hebben exact 0 personen hier overtuigd van je vermeende gelijk.

The-loopy-cowboy | 18-02-22 | 23:06 | 11

Ik heb ook voor mijn nummer in dienst gezeten, lichting 73-1.
@The-loopy-cowboy: ik ben cultureel ook tamelijk rechts, ik heb lang Wilders gestemd, ben niet erg voor BLM en allemaal gender dingen, Maar ik vind wel dat onder de culturele strijd, als gepromoot door Bannon, zoals elders betoogd, de miljardairs ermee weg kunnen komen dat mensen voor weinig werken bij bijvoorbeeld Amazon terwijl Bezos zonder nu zo verschrikkelijk hard te hoeven werken wel verschrikkelijk rijk wordt. Ik ontken niet dat mensen als Bill Gates een grote bijdrage hebben geleverd aan de wereld en daarom terecht rijk zijn, maar vakbonden en eerlijk loon voor werkers lijkt mij zinnig.
En dat is belangrijk, maar de rijken zien met veel genoegen toe hoe de armen elkaar op cultureel vlak de tent uitvechten. En of ik nu hier erg populair word of niet is niet erg belangrijk, hoewel het je natuurlijk toch wel beïnvloed.
En groen vind ik één van de belangrijkste dingen terwijl hier heel erg lang ontkend is dat er door mensen veroorzaakte klimaatverandering is en erg spottend wordt gedaan over het verdwijnen van dit of dat zeldzame dier uit Limburg. Vooral Pritt vindt dat we de kinderbadjes op hete dagen maar flink moeten vullen, vooral als de waterschappen oproepen om zuinig te doen.
En ik ben het niet met je eens dat rechts aan de winnende hand is: de jeugd is veel linkser. Zij zien dat hun toekomst wordt opgeconsumeerd door rechtse mensen.

cugel | 19-02-22 | 10:26

@cugel | 19-02-22 | 10:26: dank voor je reactie. Wat ik dan niet begrijp, en nooit zal begrijpen, is het volgende. Jij, en ook BL en GML, zullen VVD/D66/GL stemmen. Toch zie ik jullie drieën als cultureel rechts van het midden, en links of midden economisch. Althans, dat is wat ik mee denk te krijgen op basis van je antwoorden en betogen. Hoe kom je dan in godesnaam uit bij D66 of GL, die juist exact het tegenovergestelde zijn?

The-loopy-cowboy | 19-02-22 | 10:52

@The-loopy-cowboy | 19-02-22 | 10:52: Sorry, was andere dingen aan het doen, oa door het bos lopen om te zien wat de storm had aangericht.
"cultureel rechts van het midden, en links of midden economisch." Klopt.
1952 geboren, PSP gestemd toen het mocht, daarna lang PvdA, daarna lang Wilders, Soms lokaal De Groenen (in Amsterdam). Laatste keer landelijk D'66 om de onvermijdelijke coalitie wat naar links te trekken. De stemwijzer voor GR'22 zei Volt, maar ik weet nog niet, kan ook GL of De Groenen worden als ik tegen die tijd niet in Ierland moet zijn en daarmee voor het eerst van mijn leven een verkiezing verzaak.
Ik had een relatie met een Egyptische waar ik twee kinderen mee heb gekregen waarvan de jongste de islam heeft omarmt, hoewel zijn moeder katholiek is geworden. Ik ben uiteindelijk met een jeugdliefde, een Ierse getrouwd, geen kinderen, maar die heeft Alzheimer gekregen.
Vanwege mijn jongste zoon slik ik mijn kritiek op de islam wat in.
Ben zelf agnostisch atheïstisch met een beetje een zwak voor mystiek, yoga, zen maar lichtjes.
Groenlinks past wel, hoewel ik Jesse niet zo veel vind.

cugel | 19-02-22 | 17:17
▼ 8 antwoorden verborgen

Biden zegt zinnige dingen. Al klinkt hij een beetje schor. Teveel aan de telefoon gezeten.

Maar inderdaad, de strategie van de VS is om alle info en Intel over Russische plannen meteen in de openheid te gooien in de hoop ze daarmee te voorkomen. Dat lijkt een beetje te helpen, maar toch, inmiddels is in Donbass duidelijk dat Poetin het pad naar oorlog prefereert. Jammer, dat men niet in staat is een oorlog in Europa te voorkomen. Hopelijk loopt dit niet totaal uit de klauw. We vergeten iets te vaak dat Rusland de tweede kernmacht in de wereld is.

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 23:02 | 14

@Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 23:26: dank! Ik vond deze wel leuk voor een dagelijkse samenvatting: defensiefotografie.nl/ (Dank aan de reaguurder die hem postte)

Onze Jaap lijkt overigens nog niet overtuigd dat Poetin de beslissing heeft genomen. Maar ik vermoed dat zijn informatiepositie ietsjes slechter is dan die van Biden..

Komjehiervaker | 18-02-22 | 23:34

@mijosa | 18-02-22 | 23:15:
Daar wil ik wel wat onderbouwing over horen.

Overigens stel ik nergens dat Putin onschuldig is. Die stookt er op los en past bij het geopolitieke spel tussen grote landen. Het is bijzonder dom om daar met linkse studentenkamerwijsheden op los te gaan. Pakt hij delen Oekraïne (hele land is echt onbegonnen werk) dan is dat jammer voor dat land.

Biden en de macht in de VS is het al Lang een doorn in het oog dat Europa zo weinig wil doen aan tegenwicht bieden aan de Russen. Sterker nog; we hebben Nord Stream met ze aangelegd en toen kwam leiding 2 ook nog. De Amerikanen gaat het om macht en gas.

Voor Afghanistan wilden ze geen poot meer uitsteken, terecht ook wel. Idem met onlangs nog Armenië.

@B-L: Een grote Europese oorlog is onwaarschijnlijk hoewel een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Een grote oorlog zal eerder VS tegen Rusland zijn. Je had het eerste over weer dienstplicht enz. Je vergeet echter dat dienstplicht er was in een tijd waarin de dreiging van de communisten reeel was of in ieder geval zo voelde. Er waren nog zelfstandige natiestaten waar dan nog een bereidheid ligt tot dienstplicht, maar die is er onder Europeanen niet tav EU. Een neptanden, zonder binding tussen burgers. De basis voor werkelijke macht is zo gering in de EU. Een staat gevormd door technocraten die gewend zijn aan een ambtelijke werkelijkheid.

Nuuk | 18-02-22 | 23:34
▼ 11 antwoorden verborgen

Frank Boeijen had ook een liedje over Eunice.
"Huhuhuh storm, huhuhuh toekomst". De rest was onverstaanbaar.

Kameraansteker | 18-02-22 | 22:58 | 3

Ganieweeniewui! Één seconde huwawiewui. Nooit begrepen dat hij ga die wereld uit zong, tot ik de lyrics een keertje onder ogen kreeg.

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 23:21

De filmer uit het eerste filmpje had op zich best 2 rijstroken naar rechts gekund.

Keutels | 18-02-22 | 22:53 | 2

Ik vond hun hysterische reactie meer schokkend. Zeker snowflakes.

BrutusBosch | 18-02-22 | 23:04

Je moet echt niet je auto op de snelweg stil zetten om te gaan 'helpen'.
Gewoon eventueel 112 bellen en het overlaten aan de professionals.
Bovendien kan je toch niets doen als leek zijn, behalve jezelf enorm in gevaar brengen.

King of the Oneliner | 18-02-22 | 23:26

Someone take these dreams away
That point me to another day
A duel of personalities
That stretch all true realities

Joy Division - Dead Souls

youtu.be/kTdFsXc7zFg

Dr.Mabuse | 18-02-22 | 22:53

Lijkt me wel geil om als piloot een enorm vliegtuig te laten landen bij windkracht code rood. Voor de rest is het na alle automatisering ook een simpel en saai vak.

Leptob | 18-02-22 | 22:47 | 3

Of deze dan
https://m.youtube.com/watch?v=rqf9_Wiq-HA
Iedereen peentjes zweten.

Kameraansteker | 18-02-22 | 23:21

Alles gaat op de hand met dit weer. Vliegers vinden dit fantastisch.
Moet je wel een vrachtvliegtuig vliegen geen pax bak.
Mensen kotsen en in paniek achterin moet je niet hebben.
Lekker op de eindstop van de ailerons.
Dikke vrachtbak(A300-b4F en B747-4F)!is dikke pret met extreem weer. Mooist wat er bestaat naar mijn mening. Oh, en bootje varen natuurlijk.

Flightless bird | 19-02-22 | 02:21

Waar de wind waait waait mijn vestje.

g[E]ulden | 18-02-22 | 22:47 | 2

Ik zag hem voorbij vliegen.

Kowalski11 | 18-02-22 | 22:51

En mijn broekje....

Blonde Nel | 18-02-22 | 22:58

Moved in a hired car and I find no way to run

Joy Division - The Kill

youtu.be/7uzpzvffyCE

Dr.Mabuse | 18-02-22 | 22:44

Sommigen hebben deze storm niet overleefd.
Erg triest. Moet ook denken aan Bert van Poesmobiel.

Wild is the Wind zong David Bowie.

youtu.be/YsqlXkkEKxI

Roos | 18-02-22 | 22:43 | 4

Ja, die foto van die auto waar dus iemand in zat, is erg naar. Dan kan er wel gezegd worden dat niemand de weg op moet, maar zat mensen die wel moeten. Stomme pech, zelfs met een storm, dat een boom op je valt.

Nuuk | 18-02-22 | 23:05

Heel triest, inderdaad. Wat een domme pech.

letopuwzaak | 18-02-22 | 23:21

Vier doden…
Zomaar, vanaf pak ‘m beet vanmiddag 14.00 uur.
Vier mensen die het lootje leggen door een f#cking windje.
Mensen die nog even naar huis bellen, met “ik ben onderweg hoor”…
Ongelooflijk.

Ruimedenker | 18-02-22 | 23:32
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ga denk ik maar slapie doen, het is genoeg geweest.

*De laatste fles Paulaner in de lijkenbak gooien doet…*

Wijze uit het Oosten | 18-02-22 | 22:43

Er zijn zoveel meer mensen die nutteloos werk doen.
Deze bladblazer is niet uniek.

Ruimedenker | 18-02-22 | 23:04

Racistisch wijf. Die kerel zijn gevoel van eigenwaarde helemaal onderuit halen.

keestelpro | 19-02-22 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Verslag commissie klimaatontkenning, 24 oktober 2027

[voorzitter] Op 18 februari 2022 schreef u ‘in 1990 was er pas een echte storm. Alles lag plat, het hele land zat op slot.’ Wat bedoelde u daarmee?
[FustViking] Wat ik zeg uwe eerbare. Ik was die dag met mijn jaarclub in Amsterdam. Gelijktijdig was de landbouw-RAI. Het was een nacht van hoeren, boeren en volharden. Pas om 7 uur ’s ochtends was ik thuis in een beschadigde stad - Leiden.
[VZ} Maar in de 20ste eeuw waren er helemaal geen verwoestende stormen
[FV} Nou, uwe edele, ik wil niet vervelend doen, maar 1 februari 1953….de overstromingen in Zeeland en Zuid-Holland? De watersnoodramp?
[VZ] Ik weet niet waarover u het heeft. Aisha, heb je daar een filmpje van?
[griffier] [zoekt] Nee, tante N’zume
[FV] Maar. Maar. Ik bedoel de Watersnoodramp? 1900 of zo doden?
[VZ] Sorry dat kan niet. Onmogelijk. De gemiddelde windsnelheid in 1953 was windkracht 3,4. Er was toen nog geen klimaatcrisis.
[FV] Maar de feiten tonen toch dat -
[VBZ] U HOUDT UW MOND. Met uw ‘feiten’. Uw RACISTISCHE feiten. U kent de straffen die staan op het ontkennen van de klimaatcatastrofe?
[VF] Ehhh even denken… conversie naar het Ware Geloof, lijfstraffen en het lezen van ’Stikstof verstikt de natuur’ van onze wijze doorluchtige Stip op de Horizon Rob Jetten?
[VZ] Bijna goed.
[FV] En natuurlijk heropvoeding, zwaar. Veenhuizen.
[VZ] Inderdaad. U begrijpt; het heeft vóór 2020 nooit gestormd. Stormen worden veroorzaakt door Klimaatverandering. Wilt u dit even herhalen?
[FV] Maar de storm van 1990 heb ik echt-
[VZ] WILT U DIT EVEN HERHALEN - dóe het nou, meneer Viking…
[[FV] [zacht] Er bestonden geen stormen voor 2020. Alles wat ik mij denk te herinneren is een product van een reactionaire geest die de waarheid wil verdraaien. [blij] Wilt u dat ik er het klimaat-dansje bij doe?
[VZ] Heel goed. Hoeft niet. Ik geloof het zo.
[FV] dank u, o hoogedel verhevene.
[VZ] Zoals u weet meneer Viking treft de klimaatcatastrofe uitsluitend niet-witte mensen. Derhalve en dientengevolge is het ontkennen ervan een directe uiting van onverbloemd racisme. U maakt zich dus niet alleen schuldig aan werkelijkheidsontkenning - Artikel 4, zesde Lid Wet Timmermans - maar ook aan direct racisme - artikel 21 f, vierde Lid, Wet Simons. Waarin vastgelegd is, dat elke mening van een Witte Man ouder dan 40 jaar per definitie racistisch is. U kent die wet?
[FV] ik…
[VZ] Ja dank u. Ik denk dat wel genoeg van uw verwerpelijke geluid gehoord hebben. Ik vat even samen: Ontkenning klimaatverandering binnen een kader van inherent en virulent racisme. Nou, dat is niet best, [wendt zich to zaal] Burgers van Europa-Noordwest: wat is de straf?
[zaal] قتله بشكل مؤلم
[VZ] Ja maar dat is niet leuk - dan houdt het op…
[zaal] يعذبه الى آخر الايام
[VZ] Gaan we doen! Leuk! Aisha, jij nog wat?
[griffier] Nee dank je tante N’zume
[VZ] Mo, jij?
[parkeerwachter] Mag ik hem nu, wollah, helemaal de tyfus slag?
[VZ] Gs je gang, leef je uit!
[parketwachter slaat FV helemaal de tyfus met een ebbenhouten stok van 1,30 meter]
[VZ] Nou die zegt niet veel meer, met zijn storm in de jaren ’90. Ha. Aisha, wie is de volgende?
[griffier][bladert] Leon van Houwelinghe. Zei op 12 februari 2023 in de kroeg tegen vrienden ‘zullen we een roti gaan halen?’. Overduidelijke cultural appropriation. Dat mag echt niet…
[VZ] Waaide het toen?
[griffier] Geen idee. We hebben de archieven vernietigd weet je.
[VZ] Wat een goor tuig. Sleur hem naar binnen.
[zaal] دم دم دم

FustViking | 18-02-22 | 22:43 | 8

Als je vond dat N’zume vandaag wat ruimer was dan normaal, waarde Fustviking, excuus: ik had zin in een potje ochtendvuisten.

The-loopy-cowboy | 18-02-22 | 23:13

FustViking | 18-02-22 | 22:43
Heerlijk!

aflaatverkoper | 19-02-22 | 05:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Jazz om vrolijk van te worden. Ik krijg althans bij het luisteren naar deze ‘Happy Little Sunbeam’ van Chet Baker altijd op slag een goed humeur.

Prachtige trompettist, Chet Baker, en ook geliefd als ‘crooner’. De anekdote gaat dat toen altsaxofonist (en jazzlegende) Charlie Parker van een tournee aan de West Coast – waar hij Baker gehoord had - teruggekeerd was in New York, hij tegen een paar trompettisten daar gezegd heeft: “’There’s a little white cat out west and he’s going to eat you all.’’ Parker heeft Chet Baker ook niet lang daarna opgenomen in zijn combo.

Chet Baker’s leven is helaas wel getekend door zijn drugsverslaving – en hij was, wederom helaas, niet de enige jazzmuzikant wat dat betreft. Hij woonde aan het eind van zijn leven in Amsterdam, toch wel een beetje ‘down and out’, waar hij in 1988, ook alweer zwaar onder invloed, uit het raam van zijn hotel is gevallen; hij heeft de val niet overleefd.

Maar van al die ellende – van alle ellende überhaupt - is in dit nummer helemaal niets te merken. Enjoy!

www.youtube.com/watch?v=4Xa0X0Y27Og

Dr_Johnson | 18-02-22 | 22:40 | 2

Met een biertje erbij! Dank Dr Johnson

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:43

Voor straks bij het ontbijt, dank! En proost!

letopuwzaak | 18-02-22 | 23:28

De man die de NAVO weer leven in ademende nadat het bijna was gestikt in de kots van Trump, zo live over de situatie in het oosten: www.whitehouse.gov/live/

Komjehiervaker | 18-02-22 | 22:39 | 3

Ja ik zit te kijken. Maar eh, het is al begonnen. De bevolking van Donbass wordt "in veiligheid" gebracht voor de aanval die Oekraïne, bijzonder genoeg juist nu, zou willen beginnen. Olympische spelen zijn bijna klaar, zondag kan het helemaal los gaan.

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:51

@Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:51: dat denk ik ook, zondagmiddag om precies te zijn. Ik vind het fascinerend om te zien hoe Biden ervoor kiest om zoveel mogelijk inlichtingen vrij te geven. Je weet nooit precies wat je kan geloven, maar het bied een mooi inkijkje in wat er speelt. En tot nu toe…. Loopt het zoals voorspelt. Ben benieuwd wat Biden zo te melden heeft.

Komjehiervaker | 18-02-22 | 22:54

@Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:51: Je hebt gelijk dat je de aandacht vestigt op de Oekraïne crisis. Maar ik denk dat Putin niet echt openlijk de streep durft over te gaan ook al hebben ze Europa bij de ballen met hun gas. Putin zal sneaky doorgaan zoals tot nu toe, denk ik, hoewel hij meer openlijk is opgetreden in Georgië, toevallig ook tijdens Olympische spelen in Beijing.
theconversation.com/russias-recent-in...

cugel | 19-02-22 | 09:57

"Voor bezoekers die zijn werkkamer in het tijdelijke Tweede Kamergebouw nog niet kunnen vinden, heeft Joost Eerdmans een grapje paraat: „Vierde etage, bij de poster van Mark Rutte rechtsaf.” Dat is hoe hij zijn partij JA21 wil profileren: rechtser dan de VVD. Want die partij is, in de ogen van Eerdmans, onder Rutte „linksaf geslagen”.
Eerdmans zegt dat graag, dat JA21 „een fatsoenlijke partij” is. Zijn boodschap: het is, in tegenstelling tot PVV en FVD, die hij beide „een doodlopende weg” noemt, wél een partij waarmee zaken te doen valt.
www.nrc.nl/nieuws/2022/02/18/joost-ee...
Dus Eerdmans, die me overigens, net als Baudet, best een aardige man lijkt, impliceert min of meer, met uitzondering van zijn eigen partij uiteraard, dat het meeste rechts van de VVD ( hij noemt overgens BBB niet, misschien omdat dat een één vrouws partij is) niet zo fatsoenlijk is.

cugel | 18-02-22 | 22:38 | 9

@cugel | 18-02-22 | 23:41:
Klopt. En bij fvd was het wel en niet. De van oudsher linkse en rechtse standpunten zijn niet altijd in één partij te vatten. En ik weet dat de vvd concessies doet, maar ik vind dat een erg rechtse partij in hun standpunten en idealen.

letopuwzaak | 19-02-22 | 00:07

@cugel | 18-02-22 | 23:18:
Hoewel niet sympathiek ben ik de beroerdste niet, mocht je dit vandaag nog lezen: Sogni d'oro, en anders voor morgen.

IosefTarasov | 19-02-22 | 00:56

@letopuwzaak | 19-02-22 | 00:07: Helemaal mee eens. Na Thatcher en Reagan vonden ook centrum linkse partijen dat ze meer naar rechts moesten, de derde weg, zoals onder Blair, daarbij zijn (waarschijnlijk noodzakelijkerwijs?) veel sociale voorzieningen afgebroken.
De huidige rechtse partijen zijn meer cultureel rechts. Niemand lijkt het meer veel te kunnen schelen dat er verpaupering is en flexwerk. Als mijn culturele kant maar wint. De miljardairs kunnen Bannon niet dankbaar genoeg zijn: de armen bevechten elkaar ipv dat ze klassiek socialistisch zijn en een meer eerlijke verdeling van de rijkdom willen. Als je nu je geld investeert in huizen die je voor woekerprijzen verhuurt wordt je slapend rijk.
@IosefTarasov: ik moest het opzoeken: mooi dat je dit soort kennis paraat hebt! Als het nu zonnig blijft moet ik trouwens maar even naar het bos: de schade opnemen.

cugel | 19-02-22 | 09:41
▼ 6 antwoorden verborgen

'Toon Hermans gevoel'

Het waait, ik zit binnen, achter mijn raam (voor diegenen die zich afvroegen), dames liggen op bed, houtkachel brandt, bier is koud.

Wie doet mij wat.

Ik begrijp echter wel dat mijn vriendin niet naar de dijk wilde met de kinderen, ik heb het lief gevraagd.

Iemand nog op het dak gezeten?

GKJP | 18-02-22 | 22:33

@GKJP
Nog bedankt voor de slaaptip. Hielp wel een beetje. Probeer het nu elke avond. Heb gemerkt dat het ontspant, en dat is wel zo handig als je wilt gaan pitten...

Kameraansteker | 18-02-22 | 22:31 | 3

Wel verdomd, daar ben ik oprecht blij om, en u bedankt.

GKJP | 18-02-22 | 22:43

Wat was de tip als ik zo onbeleefd mag zijn?

Mauguio | 18-02-22 | 22:59

@Mauguio | 18-02-22 | 22:59:
Ik kreeg twee tips van GKJP
1) Om te slapen:
op uw rug liggen, benen enigszins gespreid richting de hoeken van het bed, kussen zo onder uw hoofd dat uw hoofd als het ware achterover hangt, oftewel het kussen onder uw nek, als soort van wig, en dan uw armen net zo, enigszins gespreid richting de zijkanten van het bed, palmen naar beneden. Slapen met het raam open.
2) Voor rust/ontspanning:
Ga met je onderbenen op de zitting van de bank en met je rug op de grond liggen, en dan concentreren op ademhaling, in, uit. Na uit, 5 seconden wachten en dan weer in.

Kameraansteker | 19-02-22 | 01:01

Chris Rea - Windy Town (semi live)

youtu.be/cmmUa6a-aLk

En wie begon er ook weer over zijn belachelijke knotje? Mickey zeker?

Papa Jones | 18-02-22 | 22:27

Twee dingetjes wilde ik vertellen, maar ben er eentje vergeten.
Blijft dus over toen ik vanmorgen nog even een stuk op de motor reed, ging mijn kilometer teller van (1)16.999,9 naar (1)17.000.0.
Goed op de weg blijven letten alsmede op de teller. Altijd een leuk gezicht.

Mongeaulie waarsguwt | 18-02-22 | 22:25 | 1

Ik kan niet wachten totdat dat andere verhaal je te binnen schiet

Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:32

Leuk, maar zoals @kopieerapparaat vanochtend al zei:
"Hetzelfde geldt voor treinen. Milieu is belangrijker dan de rest. Vroeger woog een gemiddeld treinstel rond de 120 ton, intercity's waren nog zwaarder, 140-160 ton. Een diesel stoptrein op een lokaal lijntje 90 ton. Tegenwoordig zijn ze gebouwd uit aluminium en glasvezelkunststof en hebben dan een gewicht van ca 60 ton, het gewicht van anderhalf keer een beladen vrachtwagen. De oppervlakte is groot, asdruk relatief laag. Het is zeker niet ondenkbaar dat ze met een zijwaartse storm gewoon van de baan waaien, zoals ook vrachtwagens kantelen. Dus ja, treinen laten rijden tijdens een dergelijke storm is tegenwoordig niet meer verantwoord."

Daarnaast; heb je wel eens gezien hoe gigantisch veel bomen er langs het spoor staan en enig idee hoeveel er vandaag wel niet omgevallen zijn (op het spoor)?

Dus buiten het feit dat het niet mogelijk is te rijden, zijn er hier denk ik ook maar weinig die de verantwoording voor bijvoorbeeld een ontspoorde trein willen dragen...

Zekur | 18-02-22 | 22:24

Hangt ie niet aan het kruis, dan hangt Jezus wel in de vangrail.

Kowalski11 | 18-02-22 | 22:23

Ja maar het spoor ligt vol omgewaaide bomen hoor. Heb ik gelezen. Dus kan NS niks aan doen. Heeft dus niks met gewicht van de treintjes te maken.

Leptob | 18-02-22 | 22:22 | 5

Vroeger hadden ze gewoon zo'n soort bullbar voor de trein, maar dan voor rommel. Dat waren nog eens tijden

Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:25

@Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:25,
In Alaska rijden dat soort prachtige treinen.
En die blijven wel rijden.

Bad - Casey | 18-02-22 | 22:30

Omgewaaide bomen? Storm?
Is Jetten nu al bezig met ge-engineering om z'n bio-massacentrales van faillissement te redden?

Milton_Styx | 18-02-22 | 23:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch in ėėn klap die hele CO2 uitstoot boven Nederland weggewaaid dus we kunnen weer bouwen

Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:22

Tsja, Trump, niet verstandig er hier wat over te zeggen. Niemand hier heeft het meer over hem, maar er is natuurlijk wel nieuws: ten eerste de firma die tot nu toe zijn financiële papieren goedkeurde, met een hoop van gemompeld voorbehoud heeft zich nu helemaal teruggetrokken omdat, zoals ze het niet met zoveel woorden zeggen, Trump voortdurend de zaak bedonderde zodat ze achteraf niet achter hun verklaringen van de laatste tien jaar kunnen staan. Ten tweede: een rechter heeft beslist dat Trump en twee van zijn kinderen voor de rechter mogen komen. Ten derde: het blijkt dat er geclassifieerde papieren in die 12 dozen zitten die Trump illigaal heeft meegesleept uit het Witte Huis. Hij kon nu eenmaal niet alles door de toiletten spoelen zoals we van loodgieters hoorden die geregeld toiletten moesten onstoppen waar verscheurde papieren in zaten.
Maar goed, als je rechts bent wil je natuurlijk niets ten nadele van Trump horen, dus als ik nu het goede voorbeeld geef door iedereen een prettige nacht te wensen en lekker te gaan slapen? Dan weet iedereen het laatste Trump nieuws (oh, zijn eigen "twitter" draait nu op proef) en hoeven we niet te discussiëren over dingen waar ze het nu op GS liever niet over hebben, laat staan in het nachtcafé waar we het bij voorkeur gezellig houden.

cugel | 18-02-22 | 22:22 | 10

@Ruimedenker | 18-02-22 | 22:54: Ja, soms vraag ik me ook af waarom ik hier tegen de stroom inroei. Maar dan lees je weer iets in een fatsoenlijke krant (niet alleen de Guardian, zoals je zou moeten zijn opgevallen) en dan denk ik: laten we het maar even delen. Bovendien had ik het bovenstaande uit mijn geheugen getypt. Maar goed je ontkent mijn feiten ook niet, je hebt alleen geen zin iets te lezen waar je het niet mee eens bent. Je kunt het natuurlijk altijd overslaan.

cugel | 18-02-22 | 23:14

Trump heeft geluk met Oekraïne. Juist nu leidt het mooi af.

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 23:35

@Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 23:35:
Dat geldt ook voor Biden.
Net zo populair als Ajax in Rotterdam.
Zonder fan te zijn van Trump, heeft Biden nóg minder bereikt dan z’n voorganger.
Oekraïne komt als een geschenk uit de hemel.
Biden is dan ook niet gekozen om zijn kwaliteiten, maar omdat Trump er een zooitje van maakte.
Biden had er 40 jaar voor nodig om President te worden.

Ruimedenker | 18-02-22 | 23:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Deze storm is niks in vergelijking met wanneer ik Chinees heb gegeten. kúdt chinezen.

Brabeaulander | 18-02-22 | 22:22 | 3

Daar hebben wij gelukkig geen last van.

Kowalski11 | 18-02-22 | 22:24

Brabeaulander | 18-02-22 | 22:22,
Ghehehe.

Bad - Casey | 18-02-22 | 22:28

Met een uienbom ga je nucleair?
Tricky in these times.

Milton_Styx | 18-02-22 | 23:36

Was vanmiddag prima weer voor NK tegenwindfietsen. Wellicht wel zonder winnaar, dat dan weer wel.

Cornelis12 | 18-02-22 | 22:20

Maar dus. Ondertussen is de boel begonnen in Donbass.

Halfbakken pogingen een voorwendsel voor een aanval te fabriceren zijn allang weer ontkracht door de typisch Russische blunders die we kenen van Skripal, Litvinenko en Navalny met gif in zijn onderbroek. In dit geval is een filmpje van de aankondiging van de evacuatie wegens de "aanvallen" van het Oekraiense leger op de burgers van Donetsk al twee dagen voor die "aanvallen" opgenomen, zo blijkt uit de niet verwijderde metadata van het fimpje, dat op Telegram verscheen.

twitter.com/IntelDoge/status/14947466...

Nog knulliger is dat de folder waarin dit filmpje op de computer van deze functionaris staat heet "Lancering Mongoose". Nu is "Operation Mongoose" bekend van de Cuba-crisis, namelijk een geheim CIA project dat aanslagen op burgers in Cuba omvatte, met als doel destabilisatie van Castro.

Hoe cynisch moet je zijn als GRU, of wie dit heeft bedacht dat je een operatie die als doel heeft eighen burgers te treffen, deze operatie naar een oude CIA operatie te noemen met hetzelfde doel? Grapje? Humor?

Nog knulliger is de "aanval" op een chemische opslag, door zogenaamde Poolse aanvallers, die stomtoevallig hun aanval hadden opgenomen op een helmcamera, en zijn gedood bij die aanval. Die knulligheid van het toneelspel overstijgt nog niet een groep 8 voorstelling.

Niet dat het ertoe doet: Het Russische publiek zal het wel weer slikken, de opzichtige evacuatie van weeskindertjes uit het "oorlogsgebied" wegens de dreiging van een aanval van Oekraine, de Russische overheid die heel bezorgd de opvang gaat regelen in Rostov. Toevallig valt dit samen met het verzoek van de Doema om erkenning van de DPR en de LPR.

Het laat zich raden waar dit heen gaat: Rusland zal zich opwerpen als de beschermer van de bevolking in de Donbass, door soldaten te sturen. Daarna worden deze republieken bij Rusland gevoegd.

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:20 | 12

Ik ben bang dat dit niet over waait.

mijosa | 18-02-22 | 22:41

Nah...
Inmiddels ook een gas pijplijn opgeblazen. De zogenaamde aanval van Oekraïne op de arme Donbass is echt begonnen. Jaja.
t.me/WarLife/6084

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:45
▼ 9 antwoorden verborgen

Het gaat wel lekker volgens het aangekondigde draaiboek in het oosten. Wel jammer dat het echte werk pas na het weekend begint.

Komjehiervaker | 18-02-22 | 22:19

Iemand al een opmerking gemaakt over de wind?

Goedenavond allen.

GKJP | 18-02-22 | 22:16 | 3

Dat waait ook wel weer over.

goedverstaander | 18-02-22 | 22:18

Krijgt hij/het/zij dan de wind van voren van u?

BrutusBosch | 18-02-22 | 22:20

Hier waait het niet, dus ben er niet zo mee bezig. Buiten gaat het wel te keer, maar ja, daar ben ik niet.

Ik zit hier wel met een zeer tevreden kind op de bank. Hij is blij dat ik vanmiddag extra chips heb ingeslagen, mochten we door de storm van de buitenwereld afgesloten worden.

Nuuk | 18-02-22 | 22:40

Derksen gaat los op Gijrath, lachen.

Roehm | 18-02-22 | 22:16

Belasting als sturend middel schiet bijna altijd zijn doel voorbij.

Andersdenkend | 18-02-22 | 22:18

Zag vanavond mijn schoonmoeder voorbijvliegen, op een bezemsteel. OT: Volgens iemand bij Zeiksnor had de geschorste mevrouw van VOLT grensoverschrijdende dingen gedaan bij jongedames. Het kan verkeren…

eerstneukendanpraten | 18-02-22 | 22:15 | 3

Het verhaal wordt alsmaar beter. Zijn er beelden van?

goedverstaander | 18-02-22 | 22:16

Seksueel goz.

BrutusBosch | 18-02-22 | 22:16

Voor degenen diem deze weekop het spoor hebben gebracht van de serie "bron/broen" dank daarvoor.

Andersdenkend | 18-02-22 | 22:15 | 7

@Andersdenkend | 18-02-22 | 22:15: Als op een Android apparaat, komt doordat de videos willen gaan afspelen als je op spatie drukt. Ik typ meestal gewoon door en kies dan wat de spellingscontrole als optie geeft dat ik wilde typen.

Met_baard | 18-02-22 | 22:27
▼ 4 antwoorden verborgen

jaja. Lekker aan de Moerseutel Maple Pecan Pie vandaag. 18% Freeze distilled

SinisterNL | 18-02-22 | 22:14 | 3

Emelisse 'Lazy Liquorice' Iced IPA, 17% alhier.

Mbovenka | 18-02-22 | 22:17

@Mbovenka | 18-02-22 | 22:17: 17% IPA? netjes. Emelisse heeft wel meer harde knallers, voor een degelijke prijs.

SinisterNL | 18-02-22 | 22:23

M'n schutting 15-06-2017------ 18-02-2022
RIP

Cornelis12 | 18-02-22 | 22:13 | 7

Wel meteen genoeg hout voor de vuurkorf, de open haard, de pellethaard en de BBQ?

Met_baard | 18-02-22 | 22:21

Wel genoeg hout voor een mooie kist nu.

Lorejas | 18-02-22 | 22:21

Je moet de verticale palen ook in een dikke pvc-buis zetten en die opvullen met beton.

eerstneukendanpraten | 18-02-22 | 22:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Kom... hoe was het ook alweer... ga niet met een lege windvanger de weg op. Maar waarom eigenlijk niet?

Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:13 | 1

Ook handig, met het hele gezin gewoon uitstappen op de meest linker baan om hulp te bieden

Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:17

Die Ellemiek Vermolen (met d'r Mini) is echt een domme kudt, naderhand liet ze weten een engeltje op haar schouders te hebben gehad.

Mensen die kunnen nadenken trappen op het rempedaal als ze zien dat een boom neerwaarts gaat en zij zich daar een paar meter vanaf bevinden.

HankHill | 18-02-22 | 22:13 | 1

Heb je kans dat ze er precies onder zat. Gezien die andere geplette auto...

Met_baard | 18-02-22 | 22:20

You said some winds blow forever, One Way Wind - The Cats.

van Oeffelen | 18-02-22 | 22:12

Ik zal mijn winden ook namen gaan geven. Best wel leuk eigenlijk. De eerste vanaf nu gaat Mo heten.

Kameraansteker | 18-02-22 | 22:12 | 5

Christus, die moest er uit.

GKJP | 18-02-22 | 22:20

Mark maar die stinkt wel ontzettend.

MargauxGrandCru | 18-02-22 | 22:30

Hoog ingezet, na de z moet je wachten tot de volgende dag

Mark van Leeuwen | 18-02-22 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een stijlloze muziek!
Laat die jukebox gewoon aan mij over Brante & Immink. XD

keestelpro | 18-02-22 | 22:12

Inmiddels al vier doden geteld. Ik herinner me nog 13 november 1972, toen vielen er negen slachtoffers. En het dak van onze lagere school lag er half af.

goedverstaander | 18-02-22 | 22:10 | 3

Ze vielen nadat ze vlogen. Natuurkunde.

Komjehiervaker | 18-02-22 | 22:18

@Komjehiervaker | 18-02-22 | 22:18:
Ik ben drie maanden later pas uit mijn ei gekropen dan de storm waar goedverstaander het over heeft.
Toch heb ik er ook ervaring mee, dat vliegen en dan vallen. Gelukkig heb ik het overleefd.

Flightless bird | 19-02-22 | 00:53

@Flightless bird | 19-02-22 | 00:53: username checks out.

Komjehiervaker | 19-02-22 | 09:25

... oeps...

Beste_Landgenoten | 18-02-22 | 22:06 | 2

laffe zakken met filmtelefoontjes die wel popi doen maar niet eens even stoppen om hulp te verlenen. laffe schijters in de bouw.

AntiZanicz | 18-02-22 | 23:27

@AntiZanicz | 18-02-22 | 23:27:
"ff kijken hoe het gaat met hem" (eh, ja goed idee!)
"stop maar, stop maar"
Kwam wel goed deze keer, schat ik.

hotmint | 19-02-22 | 03:26

En Storm was gewoon aan het stiften?

van Oeffelen | 18-02-22 | 22:06 | 3

hahah????

dathoujetoch | 19-02-22 | 08:40

Dan kan je nog zo het nieuws volgen. Maar de helft vergeet ik weer. Toen ik vanmiddag op het punt stond om een supermarktmedewerker de overbodige vraag te stellen (want die medewerker is ook maar ook een medewerker) waarom die winkel wel 22 (!) varianten satesaus in het schap heeft staan en géén zigeunersaus, hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd zeggen vraag het niet. Je staat voor lul. Rondje gelopen, opnieuw met een frisse blik naar het schap gekeken en toen ging er een lampje branden

Leptob | 18-02-22 | 22:05 | 6

Hoe zit het dan met de zigeunerschnitzel?

MargauxGrandCru | 18-02-22 | 22:36

Heet nu gevulde paprikasaus. Wat een kutnaam.

gristen | 18-02-22 | 22:45
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen