Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Sluwe Angela, jihadisten en het smoelenboek van Portugese loverboys

De Profeet van Molenbeek op op bedevaart voor Safari Eurabia. Vandaag: Een beetje achtergrond bij de Nederportugese kalifaatkip die vrijdag voor het hekje stond

Trendwatcher des vaderlands Adjiedj Bakas had een paar jaar geleden serieuze plannen om met zijn joodse echtgenoot Vinko David in de Algarve te gaan wonen. Bakas voelde zich bijzonder veilig in mijn biotoop en vertelde me: "Hier zijn geen mohammedaanse potenrammers dus ik kan hand in hand met mijn man over straat flaneren. Er is nauwelijks misdaad, hoogstens wat dronken Britten die elkaar en kroegmeubilair slopen in Albufeira. Je kan hier dus gewoon het touwtje van opa Terlouw uit de brievenbus laten hangen. Portugal ligt niet op de route voor mensensmokkelaars en is te arm om horden migranten van uitkeringen te voorzien, zoals in Noord-Europa wel gebeurt. Met circa 0,2% moslims is Portugal praktisch islam-uitgedaagd, en dat vinden veel Noord-Europeanen rustgevend."

Ik ken in de Algarve eigenlijk maar twee mohammedanen. Eentje dealt toevallig hasjiesj in een park in Olhão en de andere verkoopt heerlijke Marokkaanse lekkernijen, zoals zijn huisgemaakte harissa. Er waren een paar Portugese jihadi’s maar die groeiden op in Engeland en bekeerden zich tot de islam. Zoals Nero Saraiva. Tegen zijn Nederlands-Portugese bruidje Angela Barreto uit Soesterberg werd afgelopen vrijdag zes jaar celstraf geëist. Zij is een van de bekendste Nederlandse jihadsnollen (die door de vaderlandse media liever 'Syriëgangers' worden genoemd). Tijdens een eerdere zitting vorig jaar noemde ze zichzelf een dom gansje. 

Nuno Tiago Pinto, de diretor executivo van Sábado (het grootste weekblad van Portugal) denkt heel anders over. Ik ken Pinto omdat hij mij ooit interviewde over Molenbeek en de overwegend Belgisch-Marokkaanse daders van de aanslagen in Brussel en Parijs. Pinto schreef onder andere Herois Contra o Terror, een pakkend boek over Mário Nunes, the Portugese militair die voor de YPG (de Koerdische strijdkrachten) ging vechten tegen ISIS.  Een ander geweldig boek van de Portugese terreurexpert is Os Combatentes Portugueses do Estado Islâmico

Ik ontmoet Nuno op de redactie van Sábado, op een boogscheut afstand van het Estádio da Luz, de voetbaltempel van Benfica. Voor Os Combatentes Portugueses do Estado Islâmico, de Portugese strijders van Islamitische Staat, interviewde hij Angela over een langere periode via Skype. Pinto: “Dom is ze absoluut niet, al moet ik eerlijk zeggen dat ik geen hoogte van haar kon krijgen. Dan zou ik haar in echt moeten ontmoeten. Ze praatte wel een soort gebroken Portugees, ik hoop dat haar Nederlands beter is. Ze lijkt me eerder sluw.”

Pinto begon aan de research voor zijn boek nadat fotojournalist John Cantlie in de zomer van 2012 na een week gevangenschap terugkeerde naar Groot-Brittannië. Cantlie vertelde dat er onder zijn claque ontvoerders Britten van Portugese afkomst waren. Vanaf dat moment volgde de Portugese én de Britse veiligheidsdiensten de jihadi’s Nero, Celso, Edgar, Fábio, Sandro, hun vrouwen en enkele vrienden, zoals te zien in het smoelenboek hieronder.

De man van 'Mooie Angela' staat linksonder in het smoelenboek

Tot hun bekering voetbalden de Portugezen in parken in Londen en keken ze naar Portugese voetbalwedstrijden in Portugese café’s. Ze dronken en blowden en hoerden en snoerden tot ze zich bekeerden tot de islam. Geleidelijk dreven ze weg van de de Portugese gemeenschap. Ze brachten veel tijd door met praten over religie, leerden Arabisch en bestudeerden de Koran. Er is heel weinig bekend over hoe de groep als geheel radicaliseerde. 

'Vreedzaam en gelukkig' in het Kalifaat
Pinto: "Sadjo Turé, die het langst in Londen had gewoond, begon op een gegeven moment de haatprediker Anjem Choudary te bewonderen en sleurde de rest van de Portugese groep mee. Bij een latere huiszoeking vond de politie cd's en dvd's met predikingen en geschriften van de Jemenitisch-Amerikaanse geestelijke Anwar al-Awlaki (later geneutraliseerd door een Obama-drone) en een pdf-kopie van Join the Caravan."

In de zomer van 2014 reisde Angela naar Syrië om te trouwen met Fábio Poças, beter bekend als Abdulrahman Al-Andalus. Ze was net bekeerd en kreeg twee kinderen met Fábio. Het gezin leefde volgens haar vreedzaam en gelukkig in Manbij totdat ze de stad moest verlaten toen de bombardementen door de internationale coalitie begonnen. 

Fábio sneuvelde in 2017 (dat zijn herinnering tot een zegen mag zijn) en Angela werd doorgeschoven naar Nero Saraiva (ook hierboven in het smoelenboek), de gevaarlijkste en de enige van de Portugese jihadistische groep die de val van IS overleefde. Met hem met trouwde ze en vluchtte ze naar Baghouz, waar beiden gewond raakten. 

The Beatles
Pinto: "Nero Saraiva was een van de eerste jihadisten die in 2012 in Syrië aankwam, en werd emir van een bataljon. Hij was het oudste lid van een jihadistisch netwerk van Portugese staatsburgers dat zich bij de Islamitische Staat aansloot." Saraiva had nauwe banden met de bende die bekend staat als The Beatles en te maken hebben gehad met de executie van de Amerikaanse journalist James Foley.

"Angela vertelde mij dat ze amper kon geloven dat haar nieuwe echtgenoot emir was", vervolgt Pinto. "Hij zat meestal thuis en snauwde dagelijks dat ze Portugese gerechten als rijstpudding of een nepversie van kabeljauwpastei moest maken, met tonijn uit blik. Daar klaagde ze over. En ze klaagde over de sleur."

Volgens Angela stortte ISIS ineen door de zonden van moslims die daar woonden. Het had niks te maken met de slappe  amateurvijanden van de PKK. Als moslims zondigen, kan Allah een straf uitspreken – zelfs tegen degenen die niets met de zonden te maken hadden maar die mensen er niet van weerhielden ze te begaan. 

Pinto: "Volgens haarzelf was ze maar een doodgewoon huisvrouwtje en had ze bovendien nergens spijt van. Allah had alles zo gepland. Ze wil uiteindelijk het liefst met haar zoon in Portugal gaan wonen. Dat vond ze een veel betere optie dan Nederland. Daar kon haar zoon geen vredig leven hebben."

Social

Nou, zuster: Portugal zit op je te wachten! De 65.000 moslims in het land kunnen nog wel een goede kokkin gebruiken. Hallalle bolinhos de bacalhau, met Syrische IS-kruiden! Dan kom ik wel even langs met Adjiedj en Vinco om te kijken of we ze trending kunnen maken. Vái com Deus!

p.s. Je wettige echtgenoot Nero wil ook graag terug naar Portugal om je bakkeljauwballetjes te proeven maar zit nog even vast in Irak, waar de doodstraf tegen hem is geëist. Hij ziet er met zijn oorlogswonden tegenwoordig een stuk minder florissant uit dan in het smoelenboek. Coole scarring, bro!

De niet zo mooie tweede man van Angela

De reis vervolgt: na Portugal via Galicië naar Poitiers

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet, een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Een beetje tegenvallend kort vandaag Arthur. Had gehoopt op een long read.

SaintNick | 06-02-22 | 17:13

Mooie herinneringen aan Albufeira. Cafe Linneker. The Strip. Zoveel voelbal schermen dat je er spontaan bier ging drinken. Ajax kijken met opa en zijn kleinzoon.

Piet Karbiet | 06-02-22 | 12:48

Waarom geen
Neurenberg achtige tribunalen? Actief afreizen naar zon duivels systeem zou al 50 jaar opsluiting moeten opleveren. Dat gajes wilde daar voor god spelen en moorden, walgelijk.

Fra Lippo Lippi | 06-02-22 | 07:57 | 2

Begreep omdat het kalifaal niet als land erkend is door de rest van de wereld.

Piet Karbiet | 06-02-22 | 12:49
-weggejorist-
Rest In Privacy | 06-02-22 | 17:03

In de WO-2 hadden ze ook velen Angela's

Hitler's Furies -bGerman Women in the Nazi Killing Fields (National Book Award finalist)

www.bol.com/nl/nl/f/hitler-s-furies/9...

Ervaringsdeskundige | 06-02-22 | 00:09 | 1

Een griezelboek.

Rest In Privacy | 06-02-22 | 03:15
-weggejorist-
Bret24286011 | 05-02-22 | 21:44

Os Combatentes Portugueses do Estado Islâmico en ook Herois Contra o Terror staan beide niet op Amazon? Zijn de complete edities opgekocht door Quatar?

theo-is-dood | 05-02-22 | 20:52

In Frankrijk woedt momenteel discussie rond het programma Zone Interdit van zender M6. De journalisten staan onder zware bewaking nadat ze een uitzending hebben gemaakt over islamiering in Roubaix. Sowieso staan ruim 30 journalisten etc onder zware bewaking, omdat ze opmerkingen over de islam hebben gemaakt.
De raad die nu actueel is, is of de islam zoveel invloed heeft door deze geweldsuitingen, dat de vrijheid van meningsuiting beperkt is en er simpelweg geen debat of kritiek meer mogelijk is.
Volgens de documentairemaaksters is het alsof Charlie Hebdo nu al uit het collectieve bewustzijn verdwenen is.

Bataafje | 05-02-22 | 20:47 | 3

Ik vermoed dat het een collectieve menselijke eigenschap is. We voelen aan dat er iets niet goed gaat, dat de toekomstige ontwikkelingen er niet goed uitzien. De menselijke eigenschap is dan om het er maar niet over te hebben. Om er vooral niet over na te denken en liefst dood te zwijgen. In de hoop dat deze toekomstige ontwikkelingen zich niet zullen voltrekken.

Wie zal zich straks Van Gogh nog herinneren? "Theodoor (Theo) van Gogh (Den Haag, 23 juli 1957 – Amsterdam, 2 november 2004) was een Nederlands regisseur, acteur, scenarioschrijver, columnist, programmamaker en televisiepresentator. Van Gogh werd op 2 november 2004 door Mohammed Bouyeri vermoord in de Linnaeusstraat te Amsterdam"

theo-is-dood | 05-02-22 | 20:58

@theo-is-dood | 05-02-22 | 20:58: Hoe meer men te verliezen heeft hoe minder men bereid is tot het uiterste te gaan om dat te verdedigen, lijkt wel. Het gaat te goed en men wil niet dat die roes wordt verstoord.

Sans Comique | 06-02-22 | 10:51

@Sans Comique | 06-02-22 | 10:51: Aha vandaar dat Prutje er nog steeds zit.

kapt.Jerkoff | 06-02-22 | 11:06

Tot zeer grote opluchting las ik de volgende woorden van Don Arturito: "enige van de Portugese jihadistische groep die de val van IS overleefde."

Toen ik deze week een linkje plaatste naar het boek "Les tueurs de la République: Assassinats et opérations spéciales des services secrets" van Vincent Nouzille, toen ging dat voor de Joris van dienst kennelijk wat te ver. De titel van het boek impliceert dat Frankrijk vrij resolute methoden hanteert om La République veilig te houden.

theo-is-dood | 05-02-22 | 20:18 | 2

Is een bekend verhaal, dat van die methoden. Frankrijk ziet in secularatie staatsveiligheid...

F. von Zeikhoven | 06-02-22 | 00:20

Ik vermoed (en hoop) dat Joris niet zo zeer struikelde over de link je plaatste, maar over dát je een link plaatste. Dat voorrecht is namelijk, en dit weet ik uit eigen ervaring, alleen toebedeeld aan mensen die niet recent over de schreef zijn gegaan.

SaintNick | 06-02-22 | 17:18

Granaatscherven koppen, dat zouden er meer moeten doen.

sallandstrots | 05-02-22 | 20:10

Gelukkig heeft de beschaving gewonnen in 732. Daarna kregen we nog de vrolijke middeleeuwen, de Spaanse inquisitie en de heksenwaag van Oudewater. Werden de jongens van de Wit geslacht op een plein. Heerlijke, vrolijke tijd maar gelukkig heeft onze manier van leven uiteindelijk gewonnen.

Beste_Landgenoten | 05-02-22 | 20:09 | 9

@theo-is-dood | 05-02-22 | 20:20: Je cijfer van 25% loopt zo'n 50 jaar achter. Inmiddels is de bevolking in de rest van de wereld verdubbeld.

DutchLion33 | 05-02-22 | 23:51

Het was tot zeg maar 1500 tamelijk kut in Europa, sowieso geen haar beter dan in de Oriënt. Daarna kwam echter de Verlichting, wat pas de basis vormde voor onze huidige superieure cultuur.

Beste_Landgenoten | 06-02-22 | 00:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Zelfjoris. Laat maar.

Normpje | 05-02-22 | 19:43

Bakken en bakken met geld heeft Kaag naar de voor haar vertrouwde islamitische clubjes gestort, maar waarom niet even verder denken als top NX66-er?
Waarom kan er nou niemand hier of bij die EU subsidie prutsclub bedenken dat het handig om het gevangeniswezen daar in Koerdisch Syrië maximaal te ondersteunen. Net als het rechtssysteem.
Goed voor de werkgelegenheid aldaar en dan kunnen ze de onmenselijke misdaden die ze daar gepleegd hebben via tribunalen omzetten in passende straffen.
Hier krijgt dat wijf na voorarrest hooguit twee jaartjes effectief en daarna staan alle instanties (bestaande uit niets producerende GL trutten) te trappelen om ze aan een huisje te helpen en tachtig andere trajecten.
Trots op Nederland dat we ze hier berechten, die mooie deugende Twitter berichten van VVD/GL/PvdA/NX66 politici maken een hoop goed. En zijn al dat maatschappelijke geld meer dan waard. Toch?

bananabanana | 05-02-22 | 19:23 | 1

Ja en dan komen de factuurtjes herstelbetalingen en wiedergutmachung naar Den Haag.
Ze halen die rotte appels snel terug omdat ze bang zijn, dat ze in de zandbak RECHTEN gaan begrijpen.

Piet-Kietelaar | 05-02-22 | 21:44

Wat een woordenkunstenaar is Arthur toch. Alles wat je al wist in een nieuw jasje gegoten. En daar een mooi verhaal van maken. Dat is een kunst mag niet vaak genoeg gezegd worden.

Ik ben wel heel benieuwd naar "Poitiers" zoals iedereen weet een nogal belangrijk momentje in de geschiedenis toen we in 732 de destijds relatief beschaafde Moorse barbaren versloegen om genoeg te doen met een nog veel wreder "Christelijke" overmacht. Iets wat velen met veel ellende en moord hebben moeten bekopen. Vooral joden. Voor mensen die geschiedvervalsing houden een punt waar de westerse beschaving (die er toen nog niet was) werd gered. Voor andere het begin van de de middeleeuwen waar gebrek aan hygiene armoede en ellende hoogtij vierden terwijl de moslims en joden aan de andere kant hun gouden eeuw beleefden. Erg interessant altijd.

GrandMechantLoup | 05-02-22 | 19:02 | 7

Dus GML is een bukker. Duidelijk. U weet toevallig dat Poitiers een defensieve veldslag was, uitgevoerd op het juiste moment omdat anders de weg naar Noordwest Europa open lag voor ze? Kijk even op de kaart waar Poitiers ligt, het is het hart van Frankrijk, niet ergens aan de voet van de Pyreneeen.

Graaisnaaiert | 05-02-22 | 22:28

Het gouden tijdperk van de islamitische beschaving was in werkelijkheid de nabloei van de Griekse, Romeinse en Sassanidische beschavingen onder islamitische bezetting. En bloedige Jodenvervolging had je ook in islamitische landen.

DutchLion33 | 05-02-22 | 23:58

@DutchLion33 | 05-02-22 | 23:58:

Jodenvervolging in islamitische landen is een relatief nieuw iets in "moderne" islam. In tegenstelling tot wat veel mensen hier willen geloven vluchtte joden massaal naar islamitische landen waar ze veilig waren omdat ze gezien werden als 'mensen van het boek'. Dit gaf ze een Dhimmi status wat verre van ideaal was maar stukken beter dan wat de "christenen" met ze deden in Europa. Waar ze trouwens ironisch genoeg weer vaak weer opvallend vaak werden vervolgd door "christenen". Die geloven namelijk dat de joden verantwoordelijk zijn voor de dood van Christus.

en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_...

GrandMechantLoup | 06-02-22 | 10:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Inshallah, ik heb totaal geen verantwoordelijkheid, hier nemen we die gewoon niet...

Neuth | 05-02-22 | 19:02
-weggejorist en opgerot-
DeMolenbeekse | 05-02-22 | 19:00 | 3

In Engeland zijn er al langere tijd sharia-rechtbanken. Ze handelen alleen civiele zaken af, bijvoorbeeld op het gebied van erfrecht of burenruzies. Beide partijen moeten het er dan wel over eens zijn dat het voor die rechtbank komt. De vraag is natuurlijk wanneer die rechtbanken zich (illegaal) met het strafrecht gaan bemoeien. Dat is mogelijk al aan de hand.

goedverstaander | 05-02-22 | 19:00 | 1

Sharia-rechtbanken geven naast rechtspraak ook allerlei adviezen af aan de gelovigen, reken maar dat er heel wat giftige zaadjes worden gezaaid.
Daarnaast helpt het de segregatie van moslims enorm, en wordt radicalisatie in de hand gewerkt.

Zeurders | 05-02-22 | 20:27

Ah, tot de terechte duiding met "jihadsnollen" in deze eerste sessie gelezen.. daarvoor alleen al +veel voor van Amerongen!

MondKapper | 05-02-22 | 18:55

Nog even en de Algarve is het nieuwe Amsterdam, het district waar alles nog kan.

Duwbak_Linda | 05-02-22 | 18:51 | 3

Zou het iets te maken kunnnen hebben met de bevolking in Portugal dat voor 90% katholiek is?

Robert Haynes | 05-02-22 | 19:13

@Robert Haynes | 05-02-22 | 19:13: Denk niet dat dat het enige is. Dan zouden alle katholieke gebieden cultureel laissez faire zijn.

Duwbak_Linda | 05-02-22 | 19:28

Citaat: "Als moslims zondigen, kan Allah een straf uitspreken – zelfs tegen degenen die niets met de zonden te maken hadden maar die mensen er niet van weerhielden ze te begaan." Deze uitspraak deed me denken aan die van een moslimgeestelijke nadat Banda Atjeh was weggevaagd door de vloedgolf op 26 december 2004. Het was een straf van Allah voor het gepleegde overspel en de prostitutie in de stad. En wat zeggen we dan? "Wat een kutgeloof!"

Rhenium | 05-02-22 | 18:51 | 3

"christelijke" kindjes die niet gedoopt zijn door de ouders en komen y overlijden gaan naar de hel. Niet de nalatige ouders, maar het onschuldige kind. Wat een kutgeloof!

Mokum Kosher | 05-02-22 | 19:31

@Mokum Kosher | 05-02-22 | 19:31: Tsja, de imbeciel Mohammed liet zich inspireren door de zoon van een soldatenhoer, wat verwacht je?

Rhenium | 05-02-22 | 20:38

Zoals Theo en Pim al melden, de Islam is een achterlijk geloof. Dat heeft de heren geen goed gedaan. Maar het klopt wel.

pibasso | 05-02-22 | 21:14
-weggejorist-
dathoujetoch | 05-02-22 | 18:46 | 1

Wat aandoenlijk dat ze spijt heeft. En wat fijn dat alle media dat herhalen. Straks gaat ze zelf nog geloven dat het waar is omdat het in de media staat.

Schadenfreude | 05-02-22 | 18:39 | 2

Ja, dadelijk bij M in het programma, of een boek door ClaudiadeBreij, of een lidmaatschap van de VVd, of zoiets.

dathoujetoch | 05-02-22 | 18:50

@dathoujetoch | 05-02-22 | 18:50: Bij M is vijf van die plofkippen weer precies een weekje gevuld. Het lijkt wel afgesproken werk.

goedverstaander | 05-02-22 | 18:52

Dus..... alle geloof verbieden. Wordt je alleen maar mentaal zwakker van.

rifraf | 05-02-22 | 18:31 | 3

U wilt een stalinistische dictatuur invoeren?

J.P.Drapeau | 05-02-22 | 18:49

@J.P.Drapeau | 05-02-22 | 18:49:
Flinke waarschuwingsstickers op religieuze boeken dan?
Ik snap niet zo goed wat Stalin hier mee te maken heeft.

SterF... | 05-02-22 | 18:55

Dat is al vaak zat geprobeerd. Altijd een grote bak ellende. Het is natuurlijk ook geen wonder dat het verbieden van iets wat door 85% van de mensen wordt gedaan, alleen door enorme sadistische narcistische eikels kan worden gedaan. En als die aan de macht zijn, loopt het natuurlijk nooit goed af.

Allemaal | 06-02-22 | 01:58

Hoe kan een mens zoveel haat in zich hebbenl?

MickeyGouda | 05-02-22 | 18:26 | 2

Godsdienstwaanzin in combinatie met een IQ dat dichter bij de 50 dan de 100 ligt.

goedverstaander | 05-02-22 | 18:30

@goedverstaander | 05-02-22 | 18:30:
Klinkt plausibel. Nero's toetebakkie is een mooi symbool voor de verwoesting die deze ideologie wereldwijd aanricht.

MickeyGouda | 05-02-22 | 18:36

Nog even over die lekkernij harissa: volgens mij komt het meeste uit Tunesië maar het wordt ook in Marokko gemaakt. Ik kocht het in Spanje altijd bij een Marokkaanse slager, zelf uit zijn vaderland geïmporteerd. Het is een scherpe saus die ik gebruikte in plaats van sambal maar helaas kon er niet zo veel in een gerecht omdat de smaak vele malen zouter was. Elke maal pepers hakken word je ook gaar van en daar had ik ook geen tijd voor. Ik heb me er mee gered tot ik bij een Spaanse groothandel drie liter-emmers sambal op de kop kon tikken.

goedverstaander | 05-02-22 | 18:24 | 8

Sambal bij?

vanvandaag | 05-02-22 | 19:30

En in Spanje wat pepertjes kopen?

bitterpete | 06-02-22 | 00:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Doe lui zijn geradicaliseerd door in de inhoud van de koran serieus te nemen. Niets meer en niets minder.

SterF... | 05-02-22 | 18:19 | 7

@Aristotalloss | 05-02-22 | 18:50: Goh, wat een baanbrekend onderzoek! En ik maar denken dat een knakker op een wolk een beetje had zitten schrijven!

Rhenium | 05-02-22 | 19:01

@Rhenium | 05-02-22 | 19:01: Het is belangrijk om dit soort onderzoek te doen om zo die gevaarlijke religie te ondermijnen. Wanneer dit in boeken komt en op universiteiten wordt gedoceerd kan aan iedereen duidelijk worden gemaakt dat deze religie niet is wat wordt gepretendeerd. Zodat het fundamentalisme z'n achterban en ondersteuning verliest.
Hier overigens deeltjes 1 en 2 over dit onderwerp:
www.youtube.com/watch?v=4CWvnQnXwYQ
www.youtube.com/watch?v=HBc66ylaqr0

Aristotalloss | 05-02-22 | 19:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een avonturen weer lees ik met rode koontjes met pantoffels aan voor het haardvuur

thanseeuwen | 05-02-22 | 18:18 | 3

Pijp in de mondhoek, remy martin in het glas en de rode kamerjas aan?

SterF... | 05-02-22 | 18:23

@SterF... | 05-02-22 | 18:23: Straks de pendule op de schoorsteenmantel ook nog even opwinden. Het is tenslotte zaterdag.

goedverstaander | 05-02-22 | 18:27


Er zitten nog een paar taalfoutjes in het topic. Alhoewel ik precies weet hoe dat gaat: je bent klaar met de tweede/derde edit, maar je bent moe, een beetje woordblind en er is een deadline.

Als je helemaal fris bent haal je die laatste foutjes er meteen uit, maar zoals gezegd door iemand die ook vaak met lange teksten werkt, die je uiteindelijk zelf ook kotsbeu bent, kan ik er begrip voor hebben.
Het verraad trouwens ook de werkwijze: in het Engels werd op Google de juiste spelling gezocht, en per ongeluk is het woordje: the gekopieerd en geplakt, en blijven staan, want overheen gelezen.
Nu over de inhoud: ik moet zeggen dat die Fabio wel een sexy uitstraling had, en hoe zij op hem gevallen kan zijn.
Nou ja, ze heeft spijt en zal het nooit meer doen (sarcasme).

King of the Oneliner | 05-02-22 | 18:15 | 3

Muphrys law King, met je Het verraad.

gestoptmetroken | 05-02-22 | 18:25

Drosteblik

GregorVanPallandt | 05-02-22 | 18:42

Portugezen.
Okee. Beetje lang in de airfryer gezeten dan.
Ik zou zweren dat het zwarte Afrikanen zijn.

getergde kaasboer | 05-02-22 | 18:04 | 5

@SterF... | 05-02-22 | 18:42: Ja, dat het doodarme Mozambique door de Jihad naar de klote wordt geholpen, dat lees ik nooit in de krant.

Vroeger, heel vroeger gingen dan een paar vrijwilligers van Koevoet orde op zaken stellen. Zoals in 2015 in Nigeria. Maar Nigeria is rijk en kan zich het inhuren van private military contractors veroorloven.
Citaat: "South African Mercenary Killed In Friendly Fire In Borno State -
The first South African has been killed in north-eastern Nigeria, where he was participating in the fight against Boko Haram. Leon Lotz, an apartheid-era Koevoet operative, was reportedly killed in a friendly fire incident when a Nigerian tank destroyed the wrong target."

zie: saharareporters.com/2015/03/11/south-a...

theo-is-dood | 05-02-22 | 20:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Cassimo Ture, rechtsonder, loopt gewoon vrij rond in Engeland in afwachting van zijn rechtszaak in Portugal. Wordt het geen tijd om hem in een Portugese kerker te gooien voordat de vogel is gevlogen?

goedverstaander | 05-02-22 | 17:57 | 1

Staat inderdaad in de Daily Mail. Cassimo Turé heeft een flatje van de woningbouwvereniging en ontvangt een uitkering.

Echter in december 2020 heeft de portugese rechter uitspraak gedaan: "Het Strafhof van Lissabon heeft Rómulo Costa en Cassimo Turé veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk negen jaar en acht jaar en zes maanden voor misdaden ter ondersteuning van terroristische organisaties die verband houden met islamitisch radicalisme."

Cassimo heeft echter een kind genaakt in Engeland. Dus of hij gaat worden uitgeleverd aan Portugal?
Link: www.theportugalnews.com/nl/nieuws/202...

theo-is-dood | 05-02-22 | 21:05

Het blijft onbegrijpelijk dat islamfanaten zo vaak steun krijgen van, met name linkse klunzen.
Lees net dat vluchtelingenwerk, een behoorlijk linkse club ,de Taliban een zeer geschikte organisatie om mee te praten.
Hoe achterlijk moet je dan zijn?
Snappen ze niet dat liegen gewoon bij hun cultuur hoort.

pejoar | 05-02-22 | 17:56 | 5

In veel gemeenten wordt "vluchtelingenwerk" met bakken vol belastingeld gesteund, baantjes voor linkse sletjes bleken in sommige regios meer te kosten dan er opbrengsten waren, afdeling failliet........

vranac | 05-02-22 | 19:06

En wat dacht u dat de opiumteelt in Afghanistan opbrengt?

theo-is-dood | 05-02-22 | 20:35

Leuk leeswerk!
Die linkse betweters zijn wereldvreemd en hebben hooguit een keer vakantie gevierd in een wat verder land, daarna zijn ze buitenland expert.
Kaag is een staatsgevaarlijke arafat groupie.

28 | 05-02-22 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Ha daar heb je hem weer... Adjiedj Bakas , onze technologisch deterministische toekomst sjamaan. Renteniert ie nu ook al in de Algarve het wordt druk daar....

Smoelensmid | 05-02-22 | 17:46 | 3

Dat is toch de Surinamer die zo hard werkt?

thanseeuwen | 05-02-22 | 18:20

Het was altijd het grapje dat Adjiedj maakte.

thanseeuwen | 05-02-22 | 19:16

Mmm, de Algarve, Albufeira en Lagos, leuke stadjes! Alleen die hordes met dealers die je lastig blijven vallen...

BadPatNL | 05-02-22 | 17:45 | 2

Maar 0,2 % mossels is wel jaloersmakend.

bqbq | 05-02-22 | 18:18

Er komen tribunalen!

van Oeffelen | 05-02-22 | 17:44

Vrouwen vallen nu eenmaal het liefst op foute mannen.

Swoop | 05-02-22 | 17:38 | 4

Ze vallen nog eerder op mijn labrador dan ikzelf

thanseeuwen | 05-02-22 | 18:22

Hij is inderdaad een mannetjes lab

thanseeuwen | 05-02-22 | 18:59
▼ 1 antwoord verborgen

Leve de boogscheut!

JohanF | 05-02-22 | 17:36 | 1

Weer een woord geleerd.

Piet Karbiet | 06-02-22 | 12:45

Wie islam zaait, zal sharia oogsten.

Wombats | 05-02-22 | 17:32 | 2

Als ze nu de sharia in Nederland wel invoeren. Maar dan alleen voor moslims. Dan zullen we veel afgehakte ledematen zien en zullen de stadions volhangen.

Ik hoor vaak dat moslims de sharia graag willen voortrekken dan de wetgeving van een land.

upgent | 05-02-22 | 17:50

@upgent | 05-02-22 | 17:50:
Helaas is dit wishful thinking. Jij en ik, als ongelovige honden, gaan er als eerst aan.

Wombats | 05-02-22 | 17:55

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl