Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De Molshoop

De achterstand in honderden zedenzaken is totaal onacceptabel. Daders wanen zich onaantastbaar, omdat ze het zijn.

Een bandleider, een regisseur en twee juryleden konden jarenlang binnen en buiten The Voice hun gang gaan. De bandleider kreeg 1 aangifte en tientallen meldingen. De regisseur kreeg 1 aangifte en 15 meldingen. Ali Bouali kreeg twee aangiften waaronder verkrachting. Marco Borsato heeft al langer te maken met meerdere aangiftes, waaronder tieners. Dit is gigantisch en structureel.

Menig praatprogramma startte met de steniging van John de Mol. Hij wordt harder aangepakt dan deze vier smeerpijpen. Talkshows ontstegen het niveau “mannen slecht, vrouwen goed” niet vaak. Alsof alle mannen daders zijn. (denk aan Johnny Depp & Amber Heard of een Amerikaanse schooljuf). Alsof slachtoffers altijd vrouwen zijn, (denk aan Job Gosschalk en 37 verschillende acteurs).  

Daarin is regelmatig verweten dat John de Mol dingen niet heeft gezegd, die hij letterlijk heeft gezegd. John de Mol startte met een mea culpa. Letterlijk uit het Latijn: “mijn schuld”, dat is ietsje meer dan alleen excuses. Daarna maakte hij duidelijk dat alles ook zijn verantwoordelijkheid is. Dat is een stap persoonlijker dan Willy van Berloo, die de verantwoordelijkheid bij daders legt.

John de Mol had een vrij duidelijke boodschap tegen daders: Ben je ziek in je hoofd? ... hoe haal je het in je hersens om dit te doen? Dan ben je volgens mij vrij duidelijk dat de oorzaak bij daders zit, niet bij slachtoffers. Hij is agressief ingesteld tegen daders en wilde direct op jacht. Helaas zit je dan te veel in achteraf achtervolgen, in plaats van leed voorkomen, dat leerde John een dagje later.

John de Mol loopt daarna vast op een uitdaging die bestuurders en werkgevers hebben. Je krijgt een zedenaffaire in je schoot geworpen, je moet een positie innemen, maar je bent geen getuige en je bent geen rechter. Al verzuip je in bewijs, het is onjuist om te vonnissen wat wel of niet gebeurd is, maar het is ook onjuist om slachtoffers niet volledig te geloven. Er bestaat geen goed antwoord.

Ook de vraag of de bandleider macht had, is niet eenvoudig antwoord te geven. Vanuit de hiërarchie had hij geen macht, vanuit slachtoffers gezien kan de bandleider zich machtig voordoen en overkomen. John de Mol gaf die nuance meerdere keren aan, maar de aflevering van BOOS is dermate schokkend dat mensen alleen de eerste helft van dit antwoord verwerken.

John de Mol verzuchtte dat er toch van hem niet verwacht kon worden om een geheime dienst op te zetten van vijftig man. Toch is dat wat we in dit open riool binnen en buiten het televisiewereldje nodig hebben. We zien een privatisering van de rechtsstaat met beveiligers en privé-detectives, maar ook televisieprogramma's die meer recherchewerk verzetten dan menig politiebureau.

Daarom zijn de woorden van de Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz-Zegerius zo goedkoop, de soundbite op camera is prachtig, maar vindt niet haar echo in de rechtszaal. De pakkans is zo zielig, straffen zo zeldzaam dat de lengte niet meer uitmaakt. De achterstand in honderden zedenzaken is totaal onacceptabel. Daders wanen zich onaantastbaar, omdat ze het zijn.

De Rotterdamse gemeenteraad probeerde straatintimidatie strafbaar te stellen om vrouwen een veilig klimaat aan te bieden. Het Hof vond die bepaling in de APV niet rechtsgeldig, seksueel getinte opmerkingen vielen onder de vrijheid van meningsuiting. We willen graag problemen samen bij de bron aanpakken, maar het lukt totaal niet.

De documentaire Sekspolitie waar een zedenafdeling anderhalf jaar gevolgd werd, leidde niet tot een vervolging. De uitzending van BOOS heeft een aantal slachtoffers de kracht gegeven aangifte te doen. Ze zijn een helse weg ingeslagen, die meestal niet leidt tot een veroordeling. Soms wel tot een tegenaangifte. Het is logisch dat slachtoffers vaak liever in stilte lijden.

Voormalig D66 Minister van Justitie, Winnie Sorgdrager vond het in 1999 al een idee om de zedenpolitie af te schaffen. De politie mag best losse specialisten hebben, maar geen gespecialiseerde afdelingen. Hoe je dan kennis structureel overdraagt aan een nieuwe generatie, specialisten met elkaar laat sparren of ervoor zorgt dat zedenzaken opgelost worden is mij duister.

“Tijd om duidelijk en éénduidig te formuleren wat grensoverschrijdend gedrag is” Dit voorstel klinkt fantastisch, totdat je beseft dat ieder mens uniek is, met een eigen set grenzen, die ook nog eens regelmatig verlegd worden. We kunnen niet een of andere zelfbenoemde delegatie daarover laten beslissen, daar moet je dus openlijk over blijven communiceren. Consent is key.

Voor iedereen die denkt dat opvoeden ALLE delicten gaat voorkomen kan ik aanraden eens te kijken op een schoolplein, asielzoekerscentrum of winkelcentrum waar deze uitdaging begint. Dat er culturen bestaan die een ongesluierde vrouw zonder een broer, neef of oom als chaperonne als een gratis hoer beschouwen helpt niet. We moeten soms van heel ver komen.

Herinner eens wat er in een uitgaansgebied allemaal gebeurd, (ik weet het, twee jaar terug) en je begrijpt waarom de meeste vrouwen niet meer gingen stappen. Dat mannenoverschot in de kroeg en discotheek is de schuld van het deel van die mannen die zich niet konden gedragen. Ik schrijf kunnen, want daar zitten figuren tussen met een psychische beperking. Die horen niet buiten.

De Utrechtse serieverkrachter, die onder andere een zestienjarig meisje vastgebonden aan een boom achterliet, laten we binnen 16 jaar vrij. Gedwongen prostitutie is een foutieve term voor commerciële verkrachting op industriële schaal en daar hoort meer dan een paar jaar cel op. 10% doet aangifte. Robert Mikelsons koos slachtoffers die te jong waren om te praten.

De gedachte dat we dit probleem volledig kunnen uitbannen door mensen op te voeden is naïef. Je zult altijd smeerpijpen overhouden die zich crimineel misdragen. Daar moeten we niet alleen elkaar op aanspreken op wat we spontaan zien en steekproefsgewijs stevig op onderzoek gaan, maar ook meldingen vanuit slachtoffers zijn welkom. Die meldingen waardevol vinden is geen victim blaming.  

Een rechtssysteem faalt op het moment dat het delict gepleegd wordt.

Reaguursels

Inloggen

Iedereen die zegt dat John de Mol onduidelijk was, is een sneue aandachtshoer. Die was oh zo duidelijk. Maar ja, als je nog niet genoemd bent en de schijnwerpers staan al die dagen nog niet jouw richting op, moet je toch wat roepen hè,,,

Jan Gordelroos | 23-01-22 | 14:20

Gedwongen prostitutie is een foutieve term voor commerciële verkrachting op industriële schaal

Eens.

Dat heet namelijk: moderne slavernij.

Opvallend. Dat veel mensen, meestal mannen maar vaak ook vrouwen en vaak óók de media, niet het verschil kennen tussen een verkrachtingsslachtoffer, een prostituee, en een slachtoffer van vrouwenhandel of moderne slavernij.

gaffelbaard | 23-01-22 | 12:19
-weggejorist-
Leffe Blonde | 23-01-22 | 12:05 | 2

Waar men denk ik het meest over viel is het feit dat JdM geen vooraf gescript juridisch en empatisch afgetimmerd PR lul verhaal hield, maar zo oprecht als mogelijk was. Dat zijn we niet meer gewend. Had hij woorden anders moeten kiezen, zeker! Maar ook hij is al aan t uitrekenen wat dit hem gaat kosten, en niet alleen aan de onvermijdelijke schadevergoedingen.

WibionFire | 23-01-22 | 10:06 | 2

Rijk, man, wit en al wat ouder. Hij past precies in het 2022 daderprofiel.

pejoar | 23-01-22 | 11:29

Ik heb het gisteren gekeken en ik vond hem integer en oprecht overkomen.

Tapu | 23-01-22 | 12:03

serieverkrachter Gerard Tuns zit sinds 2014 vast. Hij is veroordeeld tot 16 jaar celstraf zonder voorwaarden. Dit betekent dat hij na 2/3 van z’n straf mag ‘resocialiseren’ en vrij komt. Dat is dus in 2024/2025. inderdaad, binnen 16 jaar. Maar wel ietsjes dichterbij dan geschetst.

Justin_Case | 23-01-22 | 09:45

Laten we toch maar wel even beseffen dat "deze vier smeerpijpen" nog helemaal niet veroordeeld zijn. De muziek van Marco en Ali B is niet de mijne, TVOH boeide me nooit en die bandleider had ik nog nooit van gehoord. Maar een rechtsstaat geldt voor iedereen, dus ook voor beroemdheden.

We hebben het hier over "zijn woord tegen haar woord", en dan is het woord van de vrouw niet per se geloofwaardiger dan dat van de man. Want mensen zijn nou eenmaal bereid valse aangiftes te doen als dat geld oplevert. Sommigen steken zelfs hun eigen huis of bedrijf in brand voor de verzekering. De politie kampt met behoorlijke percentages "valse aangiften", tot wel 30% als het gaat om gestolen mobieltjes. Bij zedenzaken wordt dat percentage een stuk lager geschat op 5%; dat maakt de overige 95% echter nog niet bewezen. Relatief vaak gaat het om rancuneuze exen of vechtscheidingen rond de kinderen. Maar zeker bij beroemdheden kan geldelijk gewin ook een motief zijn.

Niet dat ik deze dames nu bij voorbaat hiervan beschuldig, overigens. Het gaat mij erom dat we eerst even het proces af moeten wachten. Dat doen we ook als iemand beschuldigd wordt van diefstal of mishandeling.

Want een ander punt werd wel al genoemd; het is lastig om "grenzen van gedrag" vast te leggen. Die zijn niet alleen per persoon verschillend. Elke individuele persoon zal zijn eigen grenzen ook voortdurend verleggen afhankelijk van zijn/haar bui; en van zijn/haar gevoelens voor degene die toenadering zoekt. Het gaat hier niet om de spreekwoordelijke "vreemde verkrachter uit de bosjes", maar om mensen die met elkaar werkten.

Lees vooral ook het stukje van @Schoorsteenveger | 22-01-22 | 23:15.
Mensen houden van elkaar uitdagen, flirten, versieren, seksuele spanning opzoeken. Dat is ook logisch; dat is nou eenmaal de drijvende kracht achter de hele evolutie. We kunnen dat verbieden zodat echt misbruik ook verborgen blijft. Of we kunnen met seksualiteit leren leven en onszelf aanleren dat je ook altijd "nee" mag zeggen. Maar dan wel op dat moment en niet een paar jaar later.

Dandruff | 23-01-22 | 09:40

Als Tim dan toch bezig is excuses te maken voor zijn eigen vrouwonvriendelijke gedrag in het verleden, dan kan hij misschien ook nog even meepakken dat hij, al filmende, politici confronteerde met (asiel)kinderen.
Dat was moreel gezien ook geen hoogstandje.
www.ad.nl/politiek/tim-hofman-heeft-a...

Wering | 23-01-22 | 09:08

Eigenlijk hebben moslims in deze materie de juiste keuze gemaakt; ze pakken hun vrouwen helemaal in....
En zooo heurt het!

meneer Q | 23-01-22 | 08:43 | 1

Lijkt me ook echt een fijne samenleving, rokjesdag voortaan Burkha in fleurig donkerblauw ipv zwart dag. Maar als ik diverse reacties op de kledingkeuze van de betrokken dames in talkshows aanhoor, verwachten sommigen echt dat die meiden voortaan in een burkha rondlopen.

WibionFire | 23-01-22 | 10:00

BOOS heeft het geweten dat ze onder andere een Marokkaan beschuldigd hebben: woedende anonieme reacties aan BOOS.

meneer Q | 23-01-22 | 08:33

Het is heel makkelijk om tegen De Mol aan te trappen, veel andere verantwoordelijken in Hilversum en op de grachtengordel Zijn maar wat blij dat de aandacht van hen wordt afgeleid. Dat maakt De Mol niet minder schuldig, maar de anderen ook niet. NPO, RTL, SBS: één pot nat.

Aan de andere kant mag het in een vertrouwensrelatie niet ongewoon worden dat je elkaar aanraakt. Een arm om je heen kan in veel gevallen onzekerheid wegnemen of troost bieden. We moeten al heel lang oppassen dat lichamelijk contact niet altijd seksueel van aard is, juist kwetsbare groepen (b.v. kinderen) hebben behoeft aan aanraking. In Amerika zien we al regelmatig berichten verschijnen over kinderen die bij de ouders weggehaald worden omdat iemand aangifte gedaan heeft over onoorbaar gedrag. We moeten er wel voor zorgen dat je je eigen kinderen nog mag knuffelen en baby´s nog mag verschonen.

bergsbeklimmer | 23-01-22 | 06:56

Zo Tim Hofman goed gedaan. Zullen we nu de andere omroepen eens doorlichten? Met.o.a. Jouw geliefde BNN/VARA dat even voos is met de witte onderbroek van Van Jole en je eigen rol in diverse vrouw onvriendelijke gedrag. Je komt niet weg met het excuus het het 10 jaar geleden was. De aanklacht is terecht maar onderschat je eigen rol in deze affaire niet. Die is ingegeven door een verdienmodel van iemand met een zeer narcistisch zelfbeeld zoals dat bij die derde rangs artiest Ali B. Ook was. Even doorgraven bij de niet commerciële omroepen levert hetzelfde resultaat op met dat verschil dat die niet aan de subsidie tiet van de overheid hangen. Begin maar bij de vroegere directie (van Dam en consorten ) dan praten we verder. Verdienmodellen die ten koste van anderen gaan zijn niet oké. Hoop dat jouw rol in deze ook aan de orde komt bij een eventuele vervolging. Jouw vermeende vrouwvriendelijkheid trek ik zeer in twijfel.

I.Q. NUL | 23-01-22 | 06:25 | 3

Tim Hofman heeft zelf kilo's boter op zn hoofd. Hoe hij in het verleden vrouwen, en mannen trouwens ook, belachelijk maakte en met flauwe seksistische grappen de mond probeerde te snoeren is stuitend. Alleen al hoe de assistent Marije (leuk meiske trouwens) aanspreekt met KutMarije kan echt niet.

Maar goed, dat Ali, Marco en Jeroen nu door de plee moeten vind ik dan wel weer genieten.

Arietjuh | 23-01-22 | 08:00

Tim is boos op iedereen die wel seks heeft omdat z’n eigen lief niet met hem wilt. Oei foute opmerking. Maar inderdaad misschien moet er eens goed gekeken worden naar andere talentenjachten, en zenders. Maar dit gebeurd bij modellenbureaus, rijscholen eigenlijk overal waar iemand m/v een “machtspositie” heeft.

WibionFire | 23-01-22 | 10:11

Het word zo wel moeilijk; als ik een in mijn ogen aardige dame tegenkom en haar gewoon vraag of ze met mij een poging tot voortplanting wil wagen, pas na de vraag zal blijken of de vraag ongewenst was.
Het kan natuurlijk wat subtieler, je kunt aanbieden je genen met haar te delen omdat je denkt dat het resultaat iets geweldigs zal worden...
Het moet wel met een vrouw zijn, die zijn van nature uitgerust met een spermastortkoker.
Tja, ik ben niet mooi, rijk of machtig; dames lopen dus niet echt welwillend om me heen te draaien.

Hendrikaatje | 23-01-22 | 04:24

John de Mol cancelt de samenwerking met het AD wegens columniste Angela de Jong.

John de Mol zorgt dat mensen die hij niet mag uit Hilversum worden geweerd.

John de Mol, je moet er geen ruzie mee krijgen, niet tegen spreken, al zeker niet in het openbaar, je moet als acteur, cameraman of presentator John niet irriteren met je uiterlijk of gedrag want of je nou bij de Mol of ergens anders werkt, hij laat je er uit schoppen.

Als je zijn zwager, een goed acteur of een vriend bent krijg je hooguit een uitbrander en vegen we het schandaal onder het tapijt.

John de Mol is verantwoordelijk voor de angstcultuur door zijn gedrag. Dat hij zijn macht niet voor sexueel misbruik heeft ingezet, voor zover we nu weten, maar wel om onwelgevalligen aan te pakken en zijn zin door te drijven, is waarom het zo breed en zo lang uit de hand kon lopen bij the voice. John de Mols leiderschap stijl is de basis waarop de rest voortborduurt.

Geen dank.

Stil_Haben | 23-01-22 | 00:40 | 2

Spijker, kop, raak. Eens met je betoog. Monkey see, Monkey do

Arietjuh | 23-01-22 | 08:02

Je zit dicht bij de waarheid denk ik

Mascal | 23-01-22 | 12:21

Ik erger mij al jaren aan al die molshows waarbij de menselijk waardigheid door de peop wordt gedouwd.

grapjasz | 23-01-22 | 00:39 | 1

Die shows hoeft u niet te kijken. U kunt ze zelfs niet bekijken als u geen abonnement op die zenders heeft. BNN/VARA waar u wel aan meebetaalt is geen haar beter ook die Hofman niet die tot voor kort nog zeer vrouw onvriendelijke uitspraken deed.

I.Q. NUL | 23-01-22 | 06:59

Kennelijk een lastig onderwerp voor veel reaguurders. Zelden zo veel tegels net veel woorden. Zo ingewikkeld is het niet. Respect en poten thuis, tenzij…

Tjemig | 22-01-22 | 23:43 | 2

idd..... een knappe schooljuf die je neemt op je 14 e. in haar auto..... dan ga ik toch echt niet naar de zedenpolitie de volgende dag, ergo dan had ik heel wat te vertellen op schoolplein...... helaas.helaas

oranger | 23-01-22 | 00:37

We zouden meer oog kunnen hebben voor de mate waarin bepaalde omgevingen in algemene zin geseksualiseerd worden. Dat zijn bij uitstek de contexten waarbinnen sommige individuen het niet kunnen laten de grenzen op te rekken en waar mogelijk te overschrijden.
Wij samen creëren dergelijke geseksualiseerde omgevingen, gewoon omdat we ons daar lekker in voelen. Daar kunnen we flirten, versieren, elkaar uitdagen, de erotische spanning voelen, ermee spelen. En wij samen creëren ook de regels en regeltjes die ons zeggen wat er wel en niet mag, wat wel en niet betamelijk is en ook en vooral dat uiteindelijk wederzijdse toestemming doorslaggevend is.
We zouden terug kunnen naar een samenleving waarin dergelijke omgevingen niet of nauwelijks bestaan, waarin die vrijplaatsen uitgebannen worden, maar dat wil eigenlijk niemand, dat wordt ervaren als een weg terug naar een verstikkende moraal waarin overige het misbruik andere, meer verborgen en afgeschermde vormen heeft. We zouden, omgekeerd, kunnen proberen om binnen die omgevingen de regels en regeltjes te vermenigvuldigen en duidelijker te krijgen, maar dan lopen we het gevaar de spontaniteit te verliezen en ons gevoel van vrijheid kwijt te raken, angstig als we zijn dat elke flirt, elk ambigu moment, al is het maar een fractie van een seconde, gevaar betekent en onmiddellijk ongedaan gemaakt moet worden met een soort van contract waarin mintieus wordt vastgelegd wat door de één en door de ander wel en niet gewenst wordt.
Slachtoffers en daders bewegen allebei binnen die contexten, het is niet anders. En zo gauw je je op bepaald terrein begeeft is het absolute houvast en de gegarandeerde vrijheid niet iets wat vanzelfsprekend geëist kan worden. Dan komt het er volledig op aan op in hoeverre de regels en regeltjes per individu geïnternaliseerd zijn en iedereen zich daar netjes aan houdt.
Als straks de lente aanbreekt (en hopelijk de coronaregels niet al te streng meer zijn) vieren we op de eerste zonnige dag weer 'rokjesdag', zoals Martin Bril dat noemde. Dat kan enkel als we als samenleving met elkaar afgesproken hebben dat we als mannetjes niet zomaar, zonder meer en zonder waarschuwing, de vrouwtjes bespringen als ze zich mooi en verleidelijk tonen. We moeten niet onderschatten hoeveel beschaving er nodig is geweest om tot dit niveau van zelfbeheersing te komen. Beschaving is een continue rem op de driften die ons beheersen, en elke geseksualiseerde omgeving is als een lakmoesproef. Sommigen kunnen daarbinnen gewoon de verleiding niet weerstaan. Dat is niet verwonderlijk, we weten dat het kan gebeuren, en in de opvoeding proberen we onze kinderen ook te waarschuwen voor de gevaren die ze lopen, zoals de moeder van Roodkapje haar waarschuwt niet van het rechte pad te gaan. Moeder wéét dat het gevaar op de loer ligt en moeder weet óók dat ze Roodkapje niet overal voor kan behoeden, dat het meisje een pad moet gaan dat door een omgeving slingert waarin de grote boze wolf huist, azend op prooi.

Schoorsteenveger | 22-01-22 | 23:15 | 1

Amen.

grapjasz | 23-01-22 | 00:32

Wat ik vooral veel hoor terugkomen is dat 'we' 'ze' (jongens en mannen) moeten vertellen dat dit niet het juiste gedrag is en ze anders moeten opvoeden.
Correct, het is niet het juiste gedrag. Zoals het in de serie mr. Mayor (S1:E6) perfect werd uitgelegd 'You can ask a woman out once, if she doesn't react enthusiastically don't ask her again'.
Maar waar we nu naar toe gaan is dat het gedrag van mannen enorm aan banden gelegd wordt en geen uitleg krijgen over hoe hun gedrag overkomt bij vrouwen.
Het gevolg is dat er een onduidelijke relatie ontstaat tussen mannen en vrouwen omdat in principe alles dat een man doet als male toxity kan worden bestempeld.
Want een vrouw die jou helemaal niet ziet zitten zal zich sneller ongemakkelijk voelen als je haar uitvraagt dan iemand die je wel ziet zitten.
Maar hoe kom je dat te weten? Door te vragen? Waarmee je het risico loopt van school geschorst te worden of je baan kwijt te raken?

Maar omgekeerd is het evenzo dat vrouwen geen duidelijke beperkingen opgelegd krijgen of betere uitleg over hoe hun gedrag op mannen overkomt.
Een vrouw kan doodleuk in een doorkijk blouse in de kantoortuin gaan zitten en de eerste die kijkt of, God verhoedde, er een opmerking over plaatst is af en mag met een beetje mazzel zijn vrije zaterdag opofferen om mee te doen aan een training van HR.
Martin Gaus zei het al, als je constant 'mag niet' roept tegen een hond dan leer je hem binnen de korstte keren zijn open en onderzoekende gedrag af en blijft er een bangig neurotisch hondje over.
Als je hem daarentegen beloont voor wat hij wel goed doet, en afleid van de dingen die niet goed zijn, dan hou je een enthousiaste en speelse hond.

Woke links is nu echter bezig om al het enthousiasme dood te schreeuwen door met een megafoon steeds 'nee, mag niet te gillen'.

Johanvb | 22-01-22 | 23:04 | 4

Het is een machtspel. Je hebt slachtoffergroepen die bij woke links nooit verantwoordelijkheid hoeven te nemen. Je mag ook geen verantwoordelijkheid van ze verwachten. (gelijk aangifte doen, contact gelijk afsnijden wanneer het richting ongewenste gedrag lijkt te gaan bewegen)

Bij woke links zijn er daders en slachtoffers waarbij de daders uit een homogene groep bestaan. Slachtoffers hebben altijd gelijk en daders moeten hun best doen om de slachtoffers in alles tegenmoet te komen. Dader zul je altijd zijn, puur op basis van je geslacht, maar wanneer je met knikkende knieen en gebogen hoofd door het leven gaat en andere daders overtuigd dat ze ook niet zonde vrij zijn, dan misschien mag je wel een kleine plekje opschuiven op de maatschappijlijke ladder.

JanFTE | 22-01-22 | 23:28

Johan, je hebt echt een prima betoog in een verder puike tegel!

Maar wat ik een beetje mis is het belangrijke punt van dat de vrouw altijd de man kiest! Er zijn kleine uitzonderingen, want die bevestigen de regel.

Denk maar eens terug aan alle vrouwen waar je een echte relatie mee hebt gehad, die kozen jou en lieten je duidelijk weten dat je er voor moest gaan.

Vrouwen willen niet alleen maar veroverd worden, ze laten zich veroveren, en dat is het enige wat een jongen/man moet leren, de rest loopt vanzelf.

BadPatNL | 23-01-22 | 00:11

Johan, Precies dit! Wat ik ook meemaak is dat moeders hun drukke zonen niet aankunnen en ze continue afremmen. Vervolgens achter een PlayStation zetten om hem rustig te houden, om vervolgens weer te klagen dat ze teveel achter dat rotding zitten. En wat betreft de meiden, dat “hard to get” spelen is wel leuk, maar afwijzen oké maar pas op dat je betreffende jongen niet afzeikt! Hij is ook onzeker en zoekend naar de juiste snaar net als jij! Bedenk eens hoe het op hem overkomt als hij jou zo respectvol mogelijk benaderd en jij hen afwijst en met de grootste gladjakker die je kunt vinden wel meegaat.

WibionFire | 23-01-22 | 10:27
▼ 1 antwoord verborgen

Ik geloof dat hij er geen klap van begreep maar zich dat ook wel realiseerde want hij wil vooral vrouwen in de commissie die hiermee bij Talpa aan de slag gaat. Bij RTL is hetzelfde gebeurd toen een aanranding werd uitgezonden als entertainment in 2019. Ik denk dat je er echt wel wat aan kan doen maar John de Mol heeft zelf bijgedragen aan deze bedrijfscultuur dus moet dat vooral niet zelf gaan doen.

Simon_GS | 22-01-22 | 22:57

Het was vrij duidelijk dat omdat Tim Mea Culpa en excuses in één adem noemde dat John niet door had dat Mea Culpa eigenlijk betekent dat je alle schuld op je neemt. Ik stond er zelf ook van te kijken, maar het was vrij duidelijk dat John geen idee heeft wat Mea Culpa precies behelst.

kovariant | 22-01-22 | 22:52

Moet even denken aan de foto van een tijd terug. Menner de Mol moest even bij een notaris zijn vlakbij het van Gogh. De bak werd gewoon op de stoep gekwakt. (ik ken dat adres toevallig, mijn echtscheidingen papieren daar getekend.)
Een boete maakt hem echt niets uit denk ik.

bitterpete | 22-01-22 | 22:39 | 1

Maar een claim van 100 miljoen van ITV misschien wél! En die zou er best eens kunnen komen omdat ze gaan aanvoeren dat er teveel betaald is voor Talpa.

Simon_GS | 22-01-22 | 23:00

Ethiek/nivo/fatsoen ?
John de Mol: Big Brother, Lang leve de liefde en nog meer.. overal camera's om te kijken wie t met wie gaat doen
Johnny: op tv ergens in reisprogramma na flirt: "Dat wordt neuken" en in een interview:
De 27-jarige acteur is met een stuk of vijftig vrouwen naar bed geweest, onder wie een prostituee. "Ja nou ja, ik weet het ook niet meer precies" en
"Als je al meer dan tien jaar seksueel actief bent en je hebt nog nooit een soa gehad, dan doe je gewoon niet mee." De seks was dan ook niet altijd veilig. "Het gaat wel eens een keertje de mist in."

selectief verontwaar | 22-01-22 | 22:38

En misschien leuk om niet alleen tim’s filmpje waar hij rijk mee zal worden te bespreken, maar ook hoe hij er écht over denkt te laten zien, zweven mooie filmpjes rond op internet

geen_kwijl | 22-01-22 | 22:34

Ik vraag me af waarom Anouk wel tegen die jonge gasten mag zeggen dat ze “lekker in hun broek zitten” of dat ze “wel mee naar huis mogen” .. is het omdat die jongens niet zeuren of wordt er weer met twee maten gemeten?

geen_kwijl | 22-01-22 | 22:31 | 2

Tja je kan er van alles van vinden maar er is ten principiale een verschil tussen wat een vrouw ongewenst traumatiseert en wat high fivwwaardige gelukjes voor een gozer zijn.

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 23:51

Dat is inderdaad precies hetzelfde maar het wordt gezegd door een vrouw (nou ja...) dus dan mag het...

Jafco | 23-01-22 | 10:03

Mooie column. Geen fan van je corona paniekzaaierij, maar deze kan ik wel waarderen.
John verdient wat mij betreft het voordeel van de twijfel. In deze wereld en gelet op alle verhalen vind ik het al heel wat dat hij door niemand beschuldigd is.

C1O2 | 22-01-22 | 22:31 | 1

Dat is misschien wel zo. Ik ken de sfeer in zijn bedrijf niet. Het lijkt mij dat hij daar wel een verantwoordelijkheid heeft, maar hij is ondernemer, geen OM of politie.
Nu is er een rel over een klein deel van de zedendelicten in Nederland. Het merendeel van de daders in het land zijn onbekende Nederlanders en BNers vinden we met elkaar interessanter en daarom die enorme media-aandacht. Het is dan te hopen dat het niet daar stopt, maar dat justitie zich eens gaat afvragen waar ze mee bezig zijn en het slachtoffers meer gaat steunen en daders opsporen.

Nuuk | 22-01-22 | 22:42

"Luctor et emergo" zei de mol, as he turned his blind eye...

Yrrab | 22-01-22 | 22:29 | 1

Het is "Luctor et abortus"

I.Q. NUL | 23-01-22 | 07:11

Ik snap het probleem niet. Laat om te beginnen mannen die beroepsmatig veel met vrouwen om moeten gaan verplicht een libido-verlagend middel innemen. De drang tot seksuele bevrediging kan dan gemakkelijk worden gereduceerd tot 90%.

isitsoornot | 22-01-22 | 22:24 | 7

@bowlfabriek | 22-01-22 | 22:36: Zo gek is het niet. Toen ik in dienst zat kregen we kamfer door de week en extra eieren bij verlof. Dus.

isitsoornot | 22-01-22 | 22:51

De prijs voor de domste tegel van 2022 tot nu toe gaat naar u! U heeft met een straatlengte gewonnen, tenminste, als we de A2 een straat mogen noemen.

Rhenium | 22-01-22 | 23:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Om een idee te geven over achterstand in zedenzaken; enkele jaren geleden kon het zo een jaar duren voor er überhaupt iets voor de rechter kwam. Niet prettig voor slachtoffers en ouders.

letopuwzaak | 22-01-22 | 22:22

Heb je zorgvuldig laten lekken dat je naar Zuid-Afrika bent gevlucht zodat alle journalisten daar gaan lopen zoeken, verklapt een KLM medewerker dat je in Nashville zit.

Osdorpertje | 22-01-22 | 22:17

De jonge dames waren kanonnen-voer met als lokmiddel de kans om een C-sterretje te worden.

Het vreemde is dat je de mannelijke deelnemers niet hoort ......... hadden er misschien minder problemen mee om de bef-prins te moeten uithangen.

Los hiervan vond ik de Mol redelijk goed overkomen. Dat gezeur over woord gebruik: De intentie was goed.

Ervaringsdeskundige | 22-01-22 | 22:16

Iedere man weet intuitief wanneer hij fout zit met zijn avances. Het paringsritueel tussen zoogdieren (zijn we) is heel erg complex en kan niet even in wat oneliners of simpele regels worden vastgelegd. Vouwen weerbaar maken helpt in elk geval wel.

pleemobiel | 22-01-22 | 22:14 | 2

De nijlpaardmethode werkt niet heb ik geleerd.

dhrat | 22-01-22 | 22:22

Zeker.

letopuwzaak | 22-01-22 | 22:23

Oei oiou oeo oioioiu Uioei.
Wannfangt das Stamm Cfeé ann >
Bitte

LD69 | 22-01-22 | 22:13

Het lijkt voornamelijk op huilie huilie doen omdat het 'opneuken' niet gelukt is...
Jaren later, dat maakt het vooral wrang en dom..

hang-time | 22-01-22 | 22:13 | 3

Door dit soort gedachtes wordt deze cultuur in stand gehouden...

johnyl | 22-01-22 | 22:22

@johnyl | 22-01-22 | 22:22: die gedachtes hadden die vrouwen zelf, ja dan happen sommige mannen..
beetje kip / ei verhaal...

hang-time | 22-01-22 | 23:19
-weggejorist-
badboydutch | 22-01-22 | 22:11 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien dat het ook een keertje tijd wordt om dit soort zaken op school wat beter te belichten. Een school kan bij uitstek zien wie kwetsbaar is en wie niet en daar gericht voorlichting en bijvoorbeeld weerbaarheidstraining geven. Nu worden kinderen gehersenspoeld met de onzinnigheid dat ze zich als wat voor gender ook mogen identificeren.

EEGlivesagain | 22-01-22 | 22:10 | 6

@letopuwzaak | 22-01-22 | 22:36:
Wij worden het niet eens, beste louz.
Op het moment dat je dit "klassikaal" gaat maken, maak je het voor de personen in kwestie vaak alleen maar erger, denk.

chicago river | 22-01-22 | 22:40

@chicago river | 22-01-22 | 22:40:
Ik weet het niet. Het zal ook aan de persoon in kwestie liggen. De ene is erbij gebaat en de ander vindt het genant. Ik ben natuurlijk ook een vrouw en ik denk dat het mij had kunnen helpen als het een keer besproken zou zijn.
Het hoeft niet te gaan over je eigen ervaring, maar meer over wat kan er gebeuren. Van duidelijk geweld tot subtiel machtsmisbruik etc. Vooral bij dat subtiele zie je vaak dat meisjes 'verstijven'. Dat fenomeen begreep ik zelf nooit zo goed, maar nu ik ouder ben wel. Nou, proost! Agree to disagree!

letopuwzaak | 22-01-22 | 23:07

@chicago river | 22-01-22 | 22:40: Weerbaarheids training in zijn algemeen is niets mis mee. Het hoeft niet specifiek over seks of ongewenste intimiteit te gaan. Ook zaken als groepsdruk, 'foute' vrienden, drugsgebruik e.d. vallen daaronder. Ik heb liever dat mijn kinderen nee leren zeggen, dan dat ze weten waar bijvoorbeeld Wolvega ligt. Van ouders nemen kinderen en meer specifiek pubers niet al teveel aan.

EEGlivesagain | 22-01-22 | 23:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Buiten de sex om wie kon nu echt het best zingen?

dhrat | 22-01-22 | 22:06 | 3

Hind

jeweettochniet | 22-01-22 | 22:10

Het sterretje van Maan heeft aardig wat teweeggebracht op vocaal gebied.

R. Skickr | 22-01-22 | 22:11

Nou de stemmen van de slachtoffers zijn voorgoed onklaar gemaakt.
Wat een vreselijk stemgeluid hebben ze sindsdien. Het lijken wel aliens.

keestelpro | 22-01-22 | 22:12

Dit is wederom aanval op het "patriarchaat" wat mij betreft. De man moet kapot want dat is het kwaad! Er is in die hele aflevering van boos geen bewijsbaar strafbaar feit te bekennen. Begrijp me niet verkeerd, wat mij betreft mogen ze in de Hilversumse bubbel allemaal de ouderwetse kolere krijgen, maar dit is gewoon een heksenjacht door mislukte figuren.

R.F.Pickering | 22-01-22 | 22:06 | 2

Dat patriarchaat bestaat niet.Met die Jacht door heksen heb je wel gelijk.

Ambiorix | 22-01-22 | 22:19

Nou, die andere rapperpijpster krijgt ongevraagd 2 vingers in haar terwijl ze hem al meermalen afgewezen had. Dat is ongeoorloofde binnendringing en dus verkrachting.
Die afgewezen kandidate die hem liet betijen omdat ze verstijfde: dat is een ongelijkwaardig gebeuren en dus juridisch gezien ontucht.
En te lang betasten van oa konten van minderjarigen dat mag niet he

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 23:58

Vooral het proces tegen die mocro kan nog wel eens interessant worden. Dikke kans dat ongevraagd je vingers in een meisje steken ook als verkrachting wordt gezien.

Rest In Privacy | 22-01-22 | 22:06 | 2

Er is wel een bepaalde context die ook zal meewegen. Hoe het werd omschreven klinkt het als een half seksfeest

jeweettochniet | 22-01-22 | 22:12

@jeweettochniet | 22-01-22 | 22:12: Ja context inderdaad. Iedereen was dronken of stoned en ze zat in haar blootje een medewerker te pijpen. Dus context is niet onbelangrijk. Ze zat niet in een burka te haken.

pleemobiel | 22-01-22 | 22:19

Die Molletjes zijn allemaal niet te vertrouwen. De rotzooi die ze op tv slingeren zou genoeg moeten zijn voor jarenlange eenzame opsluiting.

R. Skickr | 22-01-22 | 22:06

Tis ook zo errug voor Linda. Die valt steeds op foute mannen. En de echte leuke mannen blijken achteraf Albert te heten.

Ambiorix | 22-01-22 | 22:00 | 1

Albert Mol?

Moresnetunited | 23-01-22 | 11:00

Dat John de Mol van niks wist, daar geloof ik geen ene fuck van. Als je als coach van 32 meisjes van 18 neukt, is dat misschien legaal, maar niet okay. Don’t shit where you eat. John de Mol had die patjepeeërs al lang uit zijn winkel moeten trappen maar in plaats daarvan zei ie dat er een “loket” was. Nou, sorry, die man wist waar elke paperclip in dat bedrijf lag. Ik vind ‘m niet zielig. Je moet niet met proleten werken en denken dat het wel gaat.

Sarcasper | 22-01-22 | 21:57 | 5

@Shoarmamasutra | 22-01-22 | 22:10: maar dat heeft ie toch niet gedaan? Lijkt me nou geen overtuigend bewijs dattie t niet wist. Is gewoon een gratuit statement nadat het te laat is

Auchie | 22-01-22 | 22:17

Ja, zijn lezing; elf jaar trouwe dienst en één incident. (En zwager...) Dan geef je een waarschuwing aan een vooraanstaand bandleider.
Dat is inderdaad geen zero tolerance en de omvang van Rietbergens preditorgedrag was dus aanzienlijk.

letopuwzaak | 22-01-22 | 22:26

Hij zal niet alles geweten hebben want niet overal bij geweest maar dat hij wist dat een aantal mensen van twijfelachtig allooi was lijkt me evident. Mijns inziens ben je tamelijk naief wanneer je denkt dat dit niet zo is.

ijstijger | 22-01-22 | 22:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Zakenman / miljardair is sinds de ophef maar met één ding bezig en dat is zich indekken tegen miljoenenclaims.

Cornelis12 | 22-01-22 | 21:54 | 1

Besef wel even dat hij het al lang verkocht heeft. Schadeclaims komen dan bij ITV.
Hij had kunnen doen alsof hij zijn opvolgers/concurrenten niet voor de voeten wou lopen maar hij koos voor de eerzame weg en zat er

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 22:13

VI-vandaag met Ebru. Gijp die spontaan zijn hand op de hare legt waarna zij achteruitdeinst.
De Intro van VI-vandaag, met 2 vrouwelijke modellen waarvan 1 zich duidelijk gaat omkleden achter een semi doorzichtig scherm waar 1 van de hoofdrolspelers zeer duidelijk naar kijkt in een luie stoel.

Als je goed zoekt is iedereen een viezerik.

Ik ook. Maar gelukkig heb ik vrienden die mij behoeden.

Bootvisser | 22-01-22 | 21:52 | 2

Mijn vader was ook een viezerik.
Gelukkig maar. Anders zat ik hier niet te reaguren.

keestelpro | 22-01-22 | 22:00

A dirty mind is a joy forever

yokiamy | 22-01-22 | 23:24

Een prominent reaguurder heeft ongevraagd z’n hand in m’n broekje gepropt. Ik zeg niet wie.

Komjehiervaker | 22-01-22 | 21:49 | 4

*divan bijtrekt, moeilijke bril opzet, notitieblok pakt* GS is een veilige plaats, hier kun je vrijuit praten. Vertel, vertel!

MickeyGouda | 22-01-22 | 21:51

Hij wilde misschien controleren of er komjehiervaker in braille ook in je broekje stond. Was dus gewoon een technisch onderzoek.

jan huppeldepup | 22-01-22 | 21:57

Komt hij daar vaker ?

BMS | 23-01-22 | 08:31
▼ 1 antwoord verborgen

Twijfel nog steeds aan de oprechtheid dat John de Mol niets wist... het kan zeer aannemelijk zijn dat hij niets wist gezien volle agenda, maar geheel overtuigd ben ik niet, ondanks de schijnbaar oprechte verontwaardiging. Lastig.

Jan, Leiden | 22-01-22 | 21:44 | 4

Zo' n machtige baas zijn heeft ook nadelen. Als je kijkt is iedereen ineens actief en perfect. In de rapportages roept iedereen hoe geweldig ze het doen.
Ik geloof echt dat hij beter zicht gehad had willen hebben en misschien ook niet beseft hoe mensen voor hem sidderen en tegen hem opkijken.

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 22:02

De Mol zal alles doen om reputatieschade te vermijden want dat kost altijd geld. Veel geld. En als er iemand is die geen geld wil verspelen dan is het John wel.
Een tikje ondeugend voor de camera bij zoiets als big Brother is van een totaal andere orde met wederzijdse toestemming. De Mol zou nooit de grens oprekken of het risico willen lopen , maar hij heeft toch een grote blunder gemaakt door een man te laten zitten die het niet verdiende en ook nagelaten dat later te controleren. Ziende blind wat tevens voor Linda de Mol geldt. Bizar eigenlijk dat deze mensen die eigenlijk alles wel meegemaakt hebben en aan de top van de amusement industrie staan als leidinggevende zich zo makkelijk om de tuin te leiden zijn. Na zoveel succes meenden ze over geweldige mensen kennis te beschikken. Wie een ster in potentie is misschien wel, maar de schaduwkanten in de meest nabije omgeving bleven onzichtbaar. Tragisch.

dijkbewaker | 23-01-22 | 01:05
▼ 1 antwoord verborgen

Achterstand honderden zedenzaken daders wanen zich onaantastbaar, las recentelijk politieapparaat zwaar onderbemand/vrouwd/x. Tja hoe zou dat nu kome?

william7055 | 22-01-22 | 21:36 | 1

Wie leverde sinds jaar en dag bijna alle minsters van veiligheid/justitie?

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 21:56

Goed stuk, alleen mis ik de 10.000 euris die slachtoffer zouden moeten aftikken als ze in de media hier iets over zouden vertellen. Dat zwaard hangt dus wel boven je hoofd als druk middel, en daaraan is John schuld. Er staat namelijk niet duidelijk in dat je bij seksueel misbruik wel mag praten.

jan huppeldepup | 22-01-22 | 21:35 | 5

Die contracten betreft bedrijfsinformatie. Er is geen enkel contract dat je verplicht strafbare feiten te verzwijgen...

johnyl | 22-01-22 | 21:53

@johnyl | 22-01-22 | 21:53: Leuk dat wij dat allemaal weten, maar een meisje van 18 in die situatie?

jan huppeldepup | 22-01-22 | 22:00

@johnyl | 22-01-22 | 21:53:
Dat een bandleider je appt is niet direct strafbaar, wel intimiderend en bedrijfsinformatie.

letopuwzaak | 22-01-22 | 23:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Al die voorgestelde maatregelen zoals "iets" aan de opvoeding doen, strenger straffen, normen helder stellen: het is evenveel waard als al die obligate verontwaardiging. Het is vooral gemakkelijk, de sprekers zitten volop in hun comfort zone. Geen wonder dat er niets verandert.

Muxje | 22-01-22 | 21:30
-weggejorist-
Briver | 22-01-22 | 21:29 | 1

Ik snap Jeroen wel, met zijn 7 jaar oudere alfa-ega.
Maakt mij dat minder sympathiek ? Zeker.

LD69 | 22-01-22 | 21:27 | 8

Ik snap dickpicks e.d vrijwel nooit. Gaan daar echt ooit vrouwen op in, zo van: goh dat is wel een uiterst fidele tampeledoris?

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 22:04

Zeg maar gerust 7 jaar oudere 'dominatrix'.
Man, die laat je echt kruipen volgens mij.
Moet er niet aan denken.

Aristotalloss | 22-01-22 | 22:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat voor lul heeft een mol eigenlijk?

Hadena | 22-01-22 | 21:26 | 2

@de IJsman | 22-01-22 | 22:14: de zelfgenoegzame blik van dan beest, hilarisch

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 23:47

Johnny (junior) heeft zo'n beetje de hele TMF opstelling in bed gekregen. Zou hier ook kwade wil in het spel zijn geweest...

Drs. D. | 22-01-22 | 21:22 | 8

@Shoarmamasutra | 22-01-22 | 22:06: sterker nog, Molletje junior heeft zich laten afzuigen door een staguaire van 17, Waarna zowel Harding als de toenmalig algemeen directeur hebben geprobeerd om haar na een etentje ‘thuis te brengen zodat ze niet met de trein hoefde’

vaas klaak | 22-01-22 | 22:25

Johny was gewoon was sociaal vaardiger. Er is ook nog zoiets als sex met wederzijdse instemming. Dat lijken sommige mensen weleens te vergeten. Alsof een gezond libido zelfs al een ziekte is.

pleemobiel | 22-01-22 | 22:25

toen molletje junior VJ werd zaten tooske, bridget, sonja, renée en daphne dr alleen nog. Tooske deed een grote meneer met een pigment overschot, bridget ging aan de slag met Pepijn (die vormgever was daar en papa vam brid’s kind) Somja was met Spiros en Daphne deed Wessel. ‘Officeel’ waren alle honken bezet ;)

vaas klaak | 22-01-22 | 22:36
▼ 5 antwoorden verborgen

@keestelpro | 22-01-22 | 21:37:
Wat jij zegt, Kees. Hoe frustrerend moet het zijn voor de immer professionele John de Mol om op het matje te worden geroepen vanwege de uitspattingen van een paar amateuristische, over het paard getilde, overbetaalde behangers.

MickeyGouda | 22-01-22 | 21:46

@keestelpro | 22-01-22 | 21:37:
Bijzonder dat je dit aankaart wat toendertijd zat ik er net zo in. Jong gezin, klein kindje en dan is je wereld heel intensief en vrij klein. Druggs: my ass en we zijn allemaal jong geweest maar ik heb ff andere besognes.
Tegelijkertijd las ik wel iets over spuiten en slikken en de bijbehorende entourage en ik dacht twee dingen: de producer en de presentatie heeft 'goud in handen' en als dit echt los gaat is Nederland voorgoed van God-los. En wellicht een poort richting repressie-vrije drugsbeleving.
Inmiddels, vele jaren later geloof ik dat het een handig tv-format was, goed genoeg om geld mee te verdienen. Alle actoren (oa. Sophie, Dennis, Nicolette etc) zijn op een zijspoor of uitgerangeerd, alleen de VARA-diehard Tim loopt nog rond te bazuinen.

LD69 | 22-01-22 | 21:55

Geeft maar weer aan dat Hofman gewoon een manier gevonden heeft om in het reine te komen en lekker gaat lopen deugen. Door anderen te naaien en te framen. En natuurlijk niet z´n eigen broodheer. Dat dan weer niet. Enfin. Je weet dat het op enig moment gaat komen die hypocriete demasque. Nu nog wachten op de dames die een beerput kunnen opdoen over Hofman. Nu verwerp ik zijn gedrag in dit filmpje niet, maar wel de hypocrisie

Lafayette | 22-01-22 | 23:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Er viel echt wel wat te verbeteren op het #metoo gebied en het praten over seksuele intimidatie of strafbare feiten.
Uiteraard moeten we mannen beschermen tegen overenthousiaste beschuldigingen en vileine vrouwen (die met hun rok omhoog lopen @Roos, prachtig:-), maar dat vrouwen aangemoedigd worden hun ervaringen te delen juich ik, als vrouw, toe. Veroordeling van machtsmisbruik en seksuele intimidatie en/of geweld, wanneer dat door de bevolking breed wordt uitgesproken, helpt slachtoffers naar buiten te treden ondanks schaamte.
Zeker op een werkvloer - wat the Voice is- moeten vrouwen veilig zijn. Ik betwijfel of alles even strafbaar is, (verkrachting zonder geweld is terecht een vaag gebied) maar het is op zijn minst ongepast en machtsmisbruik. En dat is voor zo'n productie misselijkmakend.

letopuwzaak | 22-01-22 | 21:21 | 2

'Misselijkmakend' lijkt me wel een mooie noemer om de hele affaire onder weg te schrijven.

MickeyGouda | 22-01-22 | 21:40

Goed geschreven GS!

Blablabla | 22-01-22 | 21:20

Ja, Feynemans, die grote lijn, dat lijkt zo allemaal wel te kloppen.
Maar die TV/film etc. wereld (niet alleen in NL) is natuurlijk één grote incestueuze, hypocriete slangenkuil.
Daar kun je heel veel geld verdienen.
Maar zeker en absoluut niet als deskundige, eerlijke, hardwerkende zakenman.

vliegende knorrepot | 22-01-22 | 21:20

Ineens herinner ik mij mijn oude buurmeisje, te schuren met haar ontluikende tieten. Maandag maar even aangifte doen mocht ze nog leven.

Lukiluuk | 22-01-22 | 21:18 | 1

Voor u moeten vrouwen dus ook uitkijken...

johnyl | 22-01-22 | 21:23

Zou liever sex met Ali hebben in zijn studio dan naar muziek daar te moeten luisteren.

dhrat | 22-01-22 | 21:17

Als dit in mij eigen kring gebeurt.... ik zal het niet pikken. Daders gaan dat voelen, guerrilla stile, anoniem en stealthy as hell.

Smeggel | 22-01-22 | 21:17 | 1

Toch wel met een mooi, net pak aan en een zonnebril op?

Komjehiervaker | 22-01-22 | 21:23

Klasse is dood. Ik vertrouw sowieso nooit een man die zijn uiterlijk radicaal verandert à la Madonna.

MickeyGouda | 22-01-22 | 21:34

@MickeyGouda | 22-01-22 | 21:34: in het Engels hebben ze een toepasselijk spreekwoord: 'every dog has it's day'
Tim Hofmann is meestal op een irritante manier spijkers op laag water aan het zoeken met #BOOS, maar trekt hier toch even een beerput open, kudo's voor Tim in deze.

Incitatus | 22-01-22 | 21:48

Zo dan. Die Tim.
En dan verbazing veinzen over de cultuur zo links en rechts op een werkvloer.

Wering | 22-01-22 | 21:54

Woord van het jaar 2022: 'Ex-knuffelmarokkaan'.
Voor het overige: ook ik vond dat De Mol een gigantische blunder maakte door te zeggen dat de Jeroen geen machtspositie had.
Vanuit het perspectief van de kandidaten - en dat is hier het enige juiste perspectief - had hij absoluut een machtspositie; geen twijfel over mogelijk!

Aristotalloss | 22-01-22 | 21:14 | 5

Hij had ook geen machtspositie, daar was de Mol duidelijk in. Maar wat ik jammer vond was dat het leek alsof hij het belangrijker vond om de kijker duidelijk te maken dat zijn zwager niets, maar dan ook niets te vertellen had en absoluut geen enkele machtspositie had en dat hij dat ook dondersgoed wist, terwijl hij niet leek te kunnen begrijpen dat een meisje van achttien anders tegen de man van Linda de Mol, de zus van John de Mol aan kijkt dan hijzelf.

Dooiemus | 22-01-22 | 21:36

Alibi B

ole guapa | 22-01-22 | 22:31

Jeroen heeft aanzien en is de zwager van. Dat is macht. Geen macht om iets te beinvloeden in de show, nee. Daar maakt John de Mol zich te makkelijk vanaf, want het is wel degelijk een vorm van macht (aanzien) als je bandleider bent van niveau.

letopuwzaak | 22-01-22 | 22:40
▼ 2 antwoorden verborgen

John senior speelde zijn onwetendheid vakkundig. Welke kunde er in deze mediawereldvreemde frottekst zit moet in nog ontdekken..

vaas klaak | 22-01-22 | 21:12

Die hier in de kelder en geketend aan het aanrecht hoor ik nooit klagen.

Lukiluuk | 22-01-22 | 21:10 | 2

Wat een topper waar vind je ze tegenwoordig nog

jeweettochniet | 22-01-22 | 21:12

Kan niet anders of jij bent een sexueel gefrustreerd mannetje met dit soort puberale praatjes

johnyl | 22-01-22 | 21:24

OK die mannetjes zijn verwerpelijk, maar er zijn ook meisjes als Maan die hun voorbibs gebruiken om hogerop te komen op de Gooisematras. Het is lastig voor een rechter om te bepalen dit is strafbaar, of dit meisje vrouw wil kosten wat kost beroemd worden.

homieguerneville | 22-01-22 | 21:09 | 7

@johnyl | 22-01-22 | 21:37: het meisje koos er zelf voor om die macht te gebruiken. Het is een reden voor ontslag als het tijdens werk gebeurt, zeker, maar is het misbruik? Het was seks met wederzijdse goedvinding, de betaling is alleen mislukt. Vrouwen vallen op macht. Waarom zijn er geen lelijke sterren? Omdat de mooien zich ten koste van die groep omhoog neuken. De echte slachtoffers zijn lelijke mensen met talent.

Spekjehersendood | 22-01-22 | 22:02

@TeeJee | 22-01-22 | 21:48: Exact. Dat je je achteraf (misschien wel een beetje terecht) schaamt voor je mislukte investering maakt het geen misbruik.

Spekjehersendood | 22-01-22 | 22:03

@Spekjehersendood | 22-01-22 | 22:02:
Bij de opening van de OS in China, zong een leuk uitziend jong meisje een lied. Goede stem, vertederend.

Totdat bleek dat de zangeres ietwat onooglijk was en de chinezen de zangeres (wel op band) op toneel/tv vervangen hadden door een aangenaam ogend meisje. Iedereen over de zeik. De chinezen deden slechts wat de Amerikanen en Hollywood al decennia doen.

Arachne | 22-01-22 | 23:18
▼ 4 antwoorden verborgen

"Een rechtssysteem faalt op het moment dat het delict gepleegd wordt."
Dit weet ik niet hoor.

Duwbak_Linda | 22-01-22 | 21:08 | 6

"Als vrouwen een klacht moeten indienen is het al te laat. Mannen moeten gewoon met hun poten van vrouwen afblijven"

Als een winkelier aangifte moet doen van diefstal heeft het systeem al gefaald. Mensen moeten gewoon niet stelen. Dommer kan ik het niet maken, dit is wat er gezegd wordt.

Spekjehersendood | 22-01-22 | 22:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi stuk. Nergens genoemd maar oh zo belangrijk; (ook) jonge meiden weerbaar maken. In mijn sportschool hebben ze daar training voor voor jonge kinderen. Wat komen er… jongens. Gemiste kans.

FordPrefect | 22-01-22 | 21:07 | 3

Helaas heb je niets aan weerbaarheid op het moment dat het overlevingsmechanisme, de " bevriezing", het overneemt. Echt: je kunt niets.

Blablabla | 22-01-22 | 21:26

@Blablabla | 22-01-22 | 21:26: Onzin. Ga maar eens praten met de trainers bij mijn sportschool. Ze maken “kleine” mannetjes groot en weerbaar door juist de angst weg te nemen. Het werkt echt.

FordPrefect | 22-01-22 | 22:26

Wat een onzin, meisjes weerbaar maken. Die meiden doen mee aan een talentenjacht en komen zó dicht bij de "sterren" dat ze zelf in de waan zijn dat ook te kunnen bereiken. En als Ali dan over je borsten wrijft, dan crasht je inschattingsvermogen en kun je geen afweging meer maken of je dat wel wilt.
Er bestaat een onevenredige machtsverhouding tussen zo'n bakvis en een BN-er en dat wisten Ali en John ook en tóch vond het plaats zonder waarborgen.
Dat is net zo iets als rijden zonder autogordel: dat gaat vrijwel altijd goed, tot het fout gaat. En omdat beide heren (en de rest ook trouwens) dat vanuit het professie hadden moeten weten, zijn ze nalatig geweest.
Ali is een smeerbeer en John een lul. Dat de pijlen nu op John worden gericht is niet waar, slechts een deel van de pijlen moet hij incasseren omdat hij notabene wíst dat het plaatsvond toen zijn zwager dat had geflikt en op kantoor moest komen. En als dat niet was gebeurd, dan hadden de affaires met Weinstein, Bill Cosby, R Kelly en tal van artiesten toch wel een belletje moeten laten rinkelen het afgelopen decennium? Niet bij John. John heeft een miljardenbedrijf en dat is allemaal gezeur, dat leidt alleen maar af. Maar het blijkt dus in het DNA van de showbizz te zitten en dat had hij als mediatycoon gewoon moeten weten en ik mag kapotvallen als hij het niet ook gewoon wist.
Hij zegt heel gratuit dat je debiel bent als je zoiets doet maar in dezelfde zin zegt hij ook dat de vrouwen/meisjes het hadden moeten zeggen. Dat geeft nou precies aan waar het bij John verkeerd gaat: hij kan zich geen voorstelling maken van gewone mensen, van plebs dat blij is om een keer in een spotlight te staan, niet wetende dat laten graaien in je broekje erbij hoort.
Dat is ook waarom dit stukje van Feynman echt kant noch wal raakt. John schiep de gelegenheid en Ali greep 'm aan. Dat maakt beide heren strafbaar en dat zal John ook nog wel merken, niet alleen in zijn beurs.

Bakkeleures | 23-01-22 | 09:11

Zeg GS, komt er een stukje over de hypocriete Tim Hofman? Wat een vunz. Bah. Maar oh gelukkig hij betuigt spijt. Jammer jongen, je bent ook af. Vuile rat.

RGV42 | 22-01-22 | 21:04 | 4

Goed zo RGV42, we schieten alle klokkenluiders voor hun raap. zodat de daders verder kunnen misbruiken bij de voice. ( raadselde even met de afkorting RGV=Rotte Gore Verliezer zei mijn vrouw, ik ben er nog niet uit).

jan huppeldepup | 22-01-22 | 21:53

Rare reactie van jouw vrouw, huppeldepup.

RGV42 | 22-01-22 | 22:11

Ja laten we naar goed middeleeuws gebruik de boodschapper gaan pakken. Daar heeft t probleem niet van terug!

Shoarmamasutra | 22-01-22 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

Nou is Tim Hofman zelf de lul. Maar probeer maar eens tijdens een programma met als titel 'spuiten en slikken' geen foute opmerkingen te maken.
www.telegraaf.nl/entertainment/213629...

Leptob | 22-01-22 | 21:03 | 4

Even wat beelden bij deze tegel. dailybuzz.nl/buzz/beelden-van-intervi...

Zij die zonder zonde zijn, werpen de eerste steen.

Een mooie Bijbelse gedachte, maar ook de kortste route naar een complete anarchie.

Feynman | 22-01-22 | 21:12

@Feynman | 22-01-22 | 21:12:
Dank voor de link. Die werkt niet maar ik heb de youtube versie verderop onderaan geplempt. Hofman heeft een boterberg op ze harses.

keestelpro | 22-01-22 | 21:25

@Feynman | 22-01-22 | 21:12:
Anarchie? Man oh man. Jezus voorkwam een dood door steniging.

Hij liet de vrouw gaan met de boodschap: zondig niet weer.
Een moreel oordeel. Die mogen tegenwoordig niet meer.

Arachne | 22-01-22 | 23:13
▼ 1 antwoord verborgen

Deze is echt fijn man! Heerlijk om in dit post-corona tijdperk weer de oude Feyman terug te zien.

keestelpro | 22-01-22 | 21:03 | 6

@FordPrefect | 22-01-22 | 21:29:

En een waarachtige.
Dat heeft u in de spiegel gezien.
Een eerzame man heeft dan nog twijfel.

Mooi. :)

Milton_Styx | 22-01-22 | 22:02
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland