Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Poederbrieven sturen naar het Stamcafé

Of mag dat soms ook al niet meer?

Wat is die Kaag lekker gewoon gebleven, hè? Kabinetsplannen doorrekenen? Nee, joh, ben je mal! Veel te druk met het sturen van aardappelzetmeel naar Willem Engel. Dat moet ook helemaal stiekem natuurlijk, want anders klaagt ie je aan. Oh wacht… Dus je kunt ook aanklagen zonder bewijs? Maar goed. Dat is dus de tijd waar we in leven. Een mevrouw die het verschil niet weet tussen aardappelzetmeel en een boormachine, wordt aangeklaagd door een dansleraar voor het zenden van een poederbrief. Sinds wanneer is het verboden om poeder te sturen? Inmiddels heeft u natuurlijk precies het kabinet dat u wilde. Want dat kan niet anders. Zo werkt een democratie nu eenmaal. Is er trouwens een bioscoop in Almere?

Kabinet Wooncrisis 1...

Social

Dagblaadje, knipselkrant, gratis bezorgd

Social

Leuk die nieuwe achtergrond

Reaguursels

Inloggen

Aan het begin van de eenentwintigste eeuw liep je meer kans te overlijden aan teveel voedsel dan aan een oorlog. Zo’n 700.000 mensen stierven jaarlijks door misdaad, terrorisme en strijd. Zwaarlijvigheid en daaraan gerelateerde ziekten maakten drie miljoen slachtoffers per jaar. Vandaar dat multinationals als McDonalds en Coca Cola een grotere bedreiging vormden voor een mensenleven dan terreurgroepen als Al-Qaeda en Islamitische Staat.
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...

cugel | 15-01-22 | 18:51

Allereerst is daar wat hij ‘Vrij Amerika’ noemt, gepersonifieerd door Ronald Reagan, ‘libertaire ideeën die gemonteerd worden in de krachtige motor van het consumentenkapitalisme. […] Het is de persoonlijke vrijheid die niet op anderen let – de negatieve vrijheid van “Trap niet op mij”.’

Onthutsende stupiditeit
Het ‘Echte Amerika’, een term die hij allereerst uit de mond van Sarah Palin optekent, leek pas echt gewicht te krijgen halverwege de jaren tien, toen Donald Trump zijn kandidatuur voor het presidentschap bekendmaakte. De onthutsende stupiditeit van de bewoners van dit Echte Amerika kan niet beter worden aangetoond dan door het mooiste citaat in dit boek, de woorden van een Tea Party-aanhanger: ‘Blijf met je regeringspoten van mijn Medicare af!’

Maar Packer is niet in het linkse blok te vangen, want hij onderscheidt ook het ‘Slimme Amerika’ van de meritocraten wier bestaan draait rond computers en internet, en die neerkijken op de obese en domme klasse onder hen. ‘Zij zullen getrouwd blijven, biologisch eten bereiden, iedere avond hun kinderen voorlezen’, et cetera.

En dan is er, een tikje verrassend, het ‘Rechtvaardige Amerika’, dat aan tractie won met de #MeToo- en Black Lives Matter-bewegingen, en ondertussen volgens Packer in verschillende maten van toondoofheid en intolerantie aan het doorschieten is, en evenmin als de Echte Amerikanen tot enige mate van dialoog bereid. Waar behoefte aan is, is een activisme op basis van cohesie, niet op basis van cancellation.
www.nrc.nl/nieuws/2022/01/06/hoe-kunn...

cugel | 15-01-22 | 17:37

Komisch te zien dat alle blikken naar binnen blijven gericht terwijl we afstevenen op een heel echte oorlog, afsluitingen van gas, een banksysteem dat losgekoppeld wordt van Rusland en meer leuks. Zoals vluchtelingen uit Oekraïne, dat land wat volgens velen hier eigenlijk best weer mag worden ingepikt door de grote buurman. Want het zijn toch maar giftige kippenboeren. Ach, en MH17. Bedrijfsongelukje. Komt allemaal door van Baalen. Die heeft eigenhandig een staatsgreep gepleegd immers? Nou mensen, jullie krijgen wat je hebben wilde, ome Vladimir heeft net dat steuntje in de rug vanuit ons land bijvoorbeeld, gevoeld.

Dit is zijn moment, Biden leidt nederlaag na nederlaag in de senaat, China rommelt aan Taiwan, corona, gasprijzen, Merkel weg, Frankrijk verkiezingen, Brexit. Plus bevroren grond in Oekraïne volgende week en 100.000 soldaten die al maanden paraat staan met alle kosten van dien.

Ondertussen heeft Poetin de hype flink aangefakkeld thuis, zijn burgers dagelijks bestookt met kwaadaardige propaganda en een setje onmogelijke eisen gesteld. Kortom, er lijkt nauwelijks meer een weg terug zonder groot gezichtsverlies.

apnews.com/article/europe-russia-ukra...

Beste_Landgenoten | 15-01-22 | 11:01 | 11

@Graaisnaaiert | 15-01-22 | 12:40:

Eerlijk gezegd maak ik mij het meeste zorgen over de situatie binnen onze grenzen. Het is omdat het Westen intern ernstig verzwakt is dat Poetin straks zijn slag slaat. Wat spierballentaal van de muis doet daar niks aan af.
Met Taiwan zie ik het ook nog slecht aflopen als het Westen zo door gaat.

Dandruff | 15-01-22 | 12:49

Ik zou toch meer rekenen op zelfinteresse dan wonderen.
responsiblestatecraft.org/2022/01/13/...
Natuurlijk is daarbij nog steeds niets opgewassen tegen de almacht van menselijke stommiteit.

Mazzelstof | 15-01-22 | 12:55

@Dandruff | 15-01-22 | 12:49:
Taiwan ( en China ) maak ik me ook grote zorgen over. iets met 2 honden die om dat been vechten. Dat in de EU een veenbrandje van onvrede woedt is ook een groot probleem ja. Denk echt dat de tijd van vrede en voorspoed in Europa voorbij is na die 75 jaar. Jammer. Had gehoopt dat het nog even voort zou duren, niet alleen voor mijn generatie maar ook die van onze kinderen en kleinkinderen.
Dit was allemaal niet nodig geweest bij normaal beleid.

Graaisnaaiert | 15-01-22 | 13:16
▼ 8 antwoorden verborgen

GU | 15-01-22 | 10:26 | reageer,
Gaaf zo niet een heerlijk nummer !
Dank je.
Heb ik er 1 voor jou.
Heat Of The Moment.
www.youtube.com/watch?v=nvdYll1euGU
;)

Bad - Casey | 15-01-22 | 10:53

Ha ha, VN verdachte Halsema. Ze was al eerder op d’r vingers getikt toen ze waterkanonnen en ME liet losgaan op bejaarden en kinderen bij de AJAX Entrada. Een recidivist dus.

Piet Karbiet | 15-01-22 | 10:12 | 1

Piet Karbiet | 15-01-22 | 10:12,
Volgens mij zijn zij die daar lid van zijn, dat zijn eigenlijk allemaal recidivisten, een voormalige lid of zo ook een aanhanger van een terroristische beweging zijn strafbaar.
GL, behoort tot dat clubje ( Rara ).
Zij die het toelaten, idem, hey Rutte en consorten.

Bad - Casey | 15-01-22 | 10:25

Voor Mickey en Duwbak, niet sarcastisch bedoeld, integendeel.
ELVIS PRESLEY - Fever (Live-1973).
www.youtube.com/watch?v=PU0kuKPDMkc
Dit is trouwens echt prachtig, alleen zoals Elvis het kan doen.

Bad - Casey | 15-01-22 | 10:02

Deel 2
Ik geef drie tips.
Eén: kom uit die ivoren toren, ga het land in en voel wat het betekent als de overheid lokale gemeenschappen onttakelt door voorzieningen weg te halen, azc’s te droppen, werkgelegenheid te elimineren, windmolenparken op te richten, boerenbedrijven de nek om te draaien en het openbaar vervoer te schrappen.
En – als je het begrijpt, doe er dan wat aan. Jullie zitten aan de knoppen.
Twee: keer terug op aarde. 
Immigratie is niet die lieve au pair uit Singapore en die beleefde kleermaker uit Irak.
Woningnood is niet een tekort aan huizen, maar een teveel aan mensen.
Integratie is niet het verdoezelen van antidemocratische en homofobe tendensen in islamitische kring.
Stikstof is niet een reëel, maar een bureaucratische probleem dat alleen in Nederland voorkomt.
Vergrijzing los je niet op met de import van analfabeten.
Houden van je land is geen eng nationalisme.
Niet vaccineren komt vaker door onbegrip dan door onwil.
Woke is geen bevrijding van minderheden, maar een perfectionering van de polarisatie.
En wees eens wat bescheidener, met je koplopersambities. ‘We moeten natuurlijk wel de planeet redden!’ liet een hoge baas van Unilever laatst in de krant optekenen. Je zult als afgehaakte Nederlander net de laatste restjes pindakaas uit het potje schrapen.
Tot slot, drie: kijk eens wat vaker in de spiegel.
Je bent geen winnaar als er veel verliezers zijn. Je bent pas winnaar als er geen verliezers zijn.
Paul Verburgt

von Amsberg | 15-01-22 | 09:27 | 2

De essentie. Maar het gaat niet werken. De huidige linkse politiek heeft haar oorspronkelijke achterban verraden voor onbetaalbare utopische vergezichten. Politiek is een elitaire deughobby geworden voor een beperkte kring van gelijkgestemden. Niet voor de burger maar over de burger. Links is de gewillige secondant geworden van het grootkapitaal.

Phantomas | 15-01-22 | 09:56

nummer drie is me te woke, die mag je houden.

stunter | 15-01-22 | 11:19

Je bent pas winnaar als er geen verliezers zijn

‘Wie zijn toch die mensen?’

Het was geen vraag die Sigrid Kaag op de achterbank van haar dienstauto stelde. Het was een uiting van onbegrip en afschuw over kiezers die zich naar de flanken van het politieke spectrum hadden verplaatst.
Arrogant en elitair inderdaad, maar geen opvatting waarin mevrouw alleen staat. Het is gemeengoed in de bovenlaag van onze samenleving. Het was ook tekenend, dat de spindoctors die de ‘onafhankelijke’ documentaire over Kaag mochten oppoetsen, deze scène lieten staan. Het was ze kennelijk niet opgevallen.
Die bovenlaag is niet zoals in vroeger tijden een klein groepje patriciërs of regenten. Dankzij opleiding en welstand zit inmiddels 30 procent van de bevolking in de top van onze samenleving. Dat zijn ruim vier miljoen mensen.
Ze zijn heel tevreden met hun leven en vinden dat het met Nederland de goede kant op gaat. Tijdens de recente kabinetsformatie deden VVD, D66, CDA, CU, PvdA en GL alsof ze hemelsbreed van elkaar verschillen, maar als het erop aankomt zitten ze op hetzelfde spoor. Globalisering, EU, immigratie, klimaat, digitalisering, woke, ze vinden het allemaal even belangrijk en prachtig.
Ze hebben hoger onderwijs genoten, lezen dezelfde kranten, verdienen stevig, hebben een mooi pensioen, zijn gezond en weten dat ze geboren zijn als kwartje en een dikke kans hebben om een euro te worden.
Ze voelen zich de winnaars
De dames en heren van de spraakmakende gemeente hebben het volste vertrouwen in de overheid en haar instituties. In eigen kring zal dat klinken als een bewijs van hun democratische gezindheid, maar bij een ietwat kritischer toeschouwer valt het opportunisme op. De bovenlaag heeft de overheid immers niet erg nodig om een aangenaam leven te hebben. En als er op dit vlak toch wensen zijn, dan weten ze dat dit wel goed komt: ze zitten tenslotte zelf aan de knoppen.
Aan de andere kant van de voedselketen staat het deel van de maatschappij dat in een recente studie ‘afgehaakt Nederland’ wordt genoemd. Ouderen, praktisch opgeleiden, handarbeiders, laaggeletterden, langdurig zieken, werklozen, niet-stemmers.
Mensen kortom die van al dat fraais waar de bovenlaag zo enthousiast van wordt, slechts de nadelen ervaren. Wegvallende arbeid, toestroom van buitenlanders, lage lonen, slechte gezondheid, geen of een heel dun pensioen en een overheid die wegtrekt uit hun gemeenschappen, gevolgd of voorafgegaan door banken, scholen, vervoersmaatschappijen en hun beter opgeleide plaatsgenoten.
De andere vier miljoen mensen
Ze zijn niet afgehaakt omdat ze dat wilden, maar omdat het hen overkwam of beter: hen werd aangedaan. Ze voelen zich de verliezers van deze tijd.
Met elkaar maken ze zo’n 30% van de bevolking uit. Ruim vier miljoen mensen dus.
Tussen de bovenlaag en de onderkant zit een even grote middengroep die soms in de slagschaduw van de winnaars zit en dan weer de zuigkracht van de afgehaakten aan den lijve ervaart. Steeds vaker worden in deze middenlaag scheuren zichtbaar en vallen meer en meer mensen af, de onderlaag in.
Dit is geen nieuwe informatie. De afgelopen jaren is het ene na het andere rapport over de groeiende ongelijkheid verschenen. Niemand in de bovenklasse kan dus zeggen dat ie het niet wist.
Niet willen weten
Maar kennelijk wilde men het niet weten. Geen interesse in de onderkant van de samenleving. Geen affiniteit met mensen die anders leven en praten. Die zich in de kou gezet voelen door liberalisering, marktwerking, immigratie en digitalisering en dat niet laten weten in fijnzinnige betogen bij Jinek of OP1, maar met bittere tweets en soms bruuske demonstraties.
Ze laten zich in met partijen met extreme opvattingen, niet omdat ze die per sé delen, maar om zich af te zetten tegen de onbereikbaren, de bovenlaag die dingen belangrijk vindt die in hun leven geen of de verkeerde rol spelen.
De kortsluiting die dit oplevert, zou vermakelijk zijn als die niet zo pijnlijk was. Dat de woningnood nummer 1 op de prioriteitenlijst van het grote publiek staat, was in de gated community van de betere kringen, een verrassing. Had dat niet het klimaat moeten zijn, of de stikstofcrisis?

‘Beter uitleggen’
“We moeten het ze beter uitleggen.” Ook zo’n legendarische uitspraak, dit keer van een voormalige ceo van Shell die het domme deel van Nederland wilde duidelijk maken wat voor zegen de multiculturele samenleving is. Hij wist daar alles van, zo liet hij parmantig in de media weten. Niet omdat hij in de Haagse Schilderswijk woonde, maar omdat hij er regelmatig doorheen fietste.
Dit is nog het beschaafde gezicht van het onbegrip. Steeds vaker spreken opinieleiders in de bovenklasse over ‘bruine massa’s’ en fascisten die met harde hand moeten worden aangepakt. De uitspraken van Forum-leiders (tribunalen, nieuwe Joden) zijn stuitend, maar de woede daarover is buiten proportie. Of wordt die nijd vooral gevoed door het gevoel dat de academische gevormde heren van Forum eigenlijk hun oorspronkelijke nest, de bovenlaag, bevuilen? Geen grotere haat dan de haat tegen de drop-outs uit eigen kring.
De cesuur die de samenleving splijt, is niet typisch Nederlands. In heel Europa zie je deze tweedeling: bruisende stedelijke agglomeraties versus achterblijvende krimpregio’s, de anywheres versus de somewheres.
Wie dit als de onvermijdelijke overgangsfase ziet naar een verdere globalisering van ons land en Europa, zal de schouders ophalen. Jammer voor de achterblijvers, maar zo gaan de dingen, the survival of the fittest.
Ik zeg niet dat onze kosmopolitische bovenlaag op dit staalharde, darwinistische standpunt staat, maar haar daden wijzen nog niet op het tegendeel.
Groningers in de rij
Heel recent mochten we meemaken hoe 50.000 gedupeerden van de aardbevingsschade in het Groninger gasgebied uren in de rij moesten staan om kans te maken op een uitkering uit een subsidiepotje dat op voorhand te klein was. Als bedelaars. De grote verliezers waren de bejaarden die niet handig met een computer zijn en de beoefenaars van ‘essentiële beroepen’ zoals verpleegkundigen die moesten werken. Zo creëer je zelfs onder bedelaars nog winnaars en verliezers.
En wat te denken van de ontkoppeling van de AOW van het minimumloon? Een plannetje van het nieuwe kabinet. Ouderen die hun pensioenen al in geen jaren geïndexeerd zagen, krijgen nog even een optater. Was getekend het kabinet dat vol elan aan de nieuwe bestuurscultuur gaat werken.
De coalitie van de bovenlaag
Het coalitieakkoord spreekt de taal van de bovenlaag en agendeert de onderwerpen van deze groep. Klimaat, stikstof, Europa, koploper hier, leider daar, maar het politiebureau en de bibliotheek op het platteland blijven dicht.
En kom me niet aan met de onderwijsplannen in het coalitieakkoord. Die zouden ook in een niet-gepolariseerde samenleving geschreven (moeten) zijn.
Dit kan niet goed gaan. Je kunt als samenleving wel een tijdje wijdbeens staan, maar eens val je om.
Als je je als hoogste klasse niet uit empathie kan verplaatsen in de ‘afgehaakten’, doe het dan om de teloorgang van de maatschappelijke cohesie te stoppen. De polarisatie is een veenbrand, er hoeft weinig te gebeuren, zoals de opkomst van een kwaadaardige charismatische politicus, en de poppen zijn aan het dansen.
De eerste stappen zullen gezet moeten worden door de bovenliggende klasse. Noblesse oblige. Dat is Frans, geen Engels, maar voor hoogopgeleiden vast wel te vertalen.

von Amsberg | 15-01-22 | 09:26 | 3

Prima verwoord. En het is ook nog eens allemaal waar wat je zegt. Maar gaat er wat veranderen? Nee omdat die 4 miljoen al zijn afgehaakt en ook nog eens worden uitgemaakt voor racisten, fascisten en wat er meer is van het jargon van de zelfverklaarde elite. En ik heb het al meerdere keren hier genoteerd dat de jeugd de toekomst heeft en geen weet heeft van de afgrond waar ze voor staan door de utopische vergezichten die de door hun ge en verkozen machthebbers hun voorschotelen.

forecastle | 15-01-22 | 09:51

Meesterlijke analyse. Over 'de Groningers in een rij' nog: wat een symboliek om zo veel mensen letterlijk in de kou te laten staan.

profX | 15-01-22 | 10:19

Niet alleen de lagere klasse, maar vooral ook de midden klasse die getroffen worden zoals de middenstand. Gebrek aan woonruimte, klimaatgekte enz. Daarnaast plaatst dit kabinet zich op de flanken als ik zou bijna zeggen met extreem links beleid. Een kwaadaardige charismatische politicus is er niet en komt er ook niet. Of je moet iemand als Pieter Omtzigt, P. Fortuyn, of wilders zo willen betitelen. terwijl deze mensen juist de vertolkers zijn van wat er leeft en als het even kan buitenspel worden gezet door het kartel.

dijkbewaker | 15-01-22 | 11:07

Goedemorgen allen,
Laat naar bed en vroeg er weer uit, lekker vrij..... welkom in het leven van de onregelmatigheidsdiensten, net maar bij dag en dauw boodschappen gedaan.

Bad - Casey | 15-01-22 | 09:26 | 4

@letopuwzaak | 15-01-22 | 09:41,
Goedemorgen, had wat voor je geschreven en ook in de vroege ochtend.
Charmes, tja, zekers in de lente als de dag wordt geboren, dat maak ik dan idd mee, dat heeft idd zijn charmes.

Bad - Casey | 15-01-22 | 09:53

Ik hoop op een goedevandaag... morgen is weer die andere dag...
Dus ik wens iedereen een goede vandaag...

Troyan horse | 15-01-22 | 10:13

@Troyan horse | 15-01-22 | 10:13,
Dank je en voor jou ook eveneens.
Maar, " morgen " is eigenlijk nooit ;)

Bad - Casey | 15-01-22 | 10:20
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertemperatuur (niet ongewoon), overal pijntjes en huidpijn (idem), een klein waasje over de longen (idem). Het enige dat anders is, is de combi en de gloed in mijn gezicht. Maar goed, de zelftest is negatief. Zou het kunnen dat er ook nog zoiets is als doodordinaire griep? Tot zover het nieuws van het wappiefront.

MickeyGouda | 15-01-22 | 09:17 | 14

@letopuwzaak | 15-01-22 | 09:45,
Louz, goedemorgen, had vannacht ( met mijn suffe kop ) nog iets ingetikt, gelezen ?!
Ik bedoel het natuurlijk wat genuanceerder.

Bad - Casey | 15-01-22 | 09:47

My goodness gracious me, Mrs M! Zeg 'ns AAA.... Doe maar warmte, passiefruit en verse jus d'orange. En vooruit... elk uur 25 gram ribbelchips.

De ondertemperatuur springt in het oog. Op een warme juli-dag in 2020 werd bij mij 32,6° gemeten. "Ben ik al dood, maar weet ik het nog niet?" vroeg ik aan de vrijwilliger die het 'pistool' op z'n eigen voorhoofd zette bij wijze van test. Hij stamelde nog iets over 'toch nieuwe batterijen' en deed voor de zekerheid een extra stapje naar achter.

En ik ben er nog (geloof ik...)

Sterkte & beterschap voor vandaag!

Yrrab | 15-01-22 | 10:49

@letopuwzaak | 15-01-22 | 09:45:
@Louz, dankjewel voor de goede zorgen!

@Mr. Y: heel fijn om je nog in ons midden te weten. :-) Ik bestrijd de ondertemperatuur met schoonmaken en wat gematigd sporten. Alles staat op valt immers met een goede doorbloeding. Fijne dag gewenst vanuit het Goudse!

MickeyGouda | 15-01-22 | 13:01
▼ 11 antwoorden verborgen

Winkels weer open.
Niet iedereen is fan van volle winkels. Ik ga snel naar de Hema voor de gezinsuitjes uit.

Roos | 15-01-22 | 09:11 | 3

Mij doe je er ook geen lol mee.

letopuwzaak | 15-01-22 | 09:48

@letopuwzaak | 15-01-22 | 09:48,
Ik snap je, maar ik snap Roos ook.

Bad - Casey | 15-01-22 | 10:33

Wat koop je nou in zo'n Hema, dat je er speciaal voor naar toe gaat?

Ik kom er ook vaak, maar dan alleen voor een halve warme hemaworst. Beloning voor de kinderen als ze zijn meegegaan voor het kopen van kleding in de stad.

Papa Jones | 15-01-22 | 12:20

Halsema over slachtoffer politiegeweld: "Je weet niet wat er aan vooraf is gegaan"

Dezelfde Halsema vertrouwt haar eigen politie bij voorbaat niet als het om om preventief fouilleren gaat maar als er een blanke bruut neer geknuppeld wordt dan vraagt ze zich af of hij het niet aan zichzelf te danken heeft.

Freezzz | 15-01-22 | 09:03

Iemand al bezig geweest met het uit het hoofd leren van de namen die nu horen bij de ministers en de staatssecretarissen?

Leptob | 15-01-22 | 08:57 | 2

De kabinetten voorheen leek dat op een schriftelijke overhoring, maar nu met 29 bewindspersonen lijkt het op het eindexamen waar je weken voor nodig hebt om voor te bereiden.

Sinterbikske | 15-01-22 | 09:02

Nee, de telegram groep met de namen en adressenlijst staat in de favorieten.

MondKapper | 15-01-22 | 09:24

Als je een poederbrief krijgt dan is het eerste wat je doet daar lekker mee stuiven op je bureau en dat in een analyseapparaat met het juiste reagens waarover je toevallig dan beschikt stoppen en aantonen dat het is waar het wel wat op leek.
Zou ik denk ik ook doen.

Mazzelstof | 15-01-22 | 08:49 | 3

Denk dat tie er eerst een pannenkoek mee gegeten heeft. Heb er met verbazing naar gekeken. Gelukkig heeft de wijkagent die euvel eigenhandig opgelost.

de Voorzittert | 15-01-22 | 08:51

@de Voorzittert | 15-01-22 | 08:51: van aardappelzetmeel toch hoop ik niet, bah.

horsteknots | 15-01-22 | 08:53

RTL: Ongehoorzaamheidsacties
Horeca vandaag op veel plaatsen open uit protest tegen maatregelen

Maar wat gaan de politie en de rechters nu doen? Rechters hebben in het afgelopen jaar mensen die opriepen tot koffiedrinken in de openbare lucht straffen opgelegd en de politie mepte er op los bij anti-corona-demonstraties .

Freezzz | 15-01-22 | 08:30 | 1

Ik vraag me dat af staatsrechtelijk gezien. Draaien de rechters en de politie nu mee nu de draaiende staatsomroep en hun draaiende geloofsgenoten het ook zat zijn?

Freezzz | 15-01-22 | 08:40

Is er ergens een lijst waarop staat welke horeca vandaag open is?
Ik heb honger.

TonAlias | 15-01-22 | 08:25 | 2

Elias heeft altijd honger.

MargauxGrandCru | 15-01-22 | 08:46

IK HEB HONGERRRRR!!!... groetjes, Lange Pier.

Kowalski11 | 15-01-22 | 09:10

Het zou zo maar kunnen. Blijkbaar is deze info door een soort Bellingcat opgespoord.

TonAlias | 15-01-22 | 08:27

Wetenschappers over de hele wereld hebben Covid-19 bestudeerd, maar niemand zou met zekerheid kunnen zeggen wat de herkomst is van dit virus? Dat leek mij sowieso al ongeloofwaardig, dus fijn dat de aap langzaam maar zeker uit de mouw gaat komen.
nypost.com/2022/01/11/fauci-called-wu...

MickeyGouda | 15-01-22 | 08:33

@MickeyGouda | 15-01-22 | 08:33: Begrijp ik nou goed dat ze aan Fauci zelf zijn gaan vragen of Fauci's bedrijfje iets met het WIV te maken had (en of het daar fout ging, waarop Fauci zei dat het een storm in een glas water was en dat ze vooral ergens anders moeten gaan kijken? Dit kan toch alleen maar in Nederland?

EEnzame SchizofrEEN | 15-01-22 | 09:47

Het zou zomaar een model van de zeespiegelstijging kunnen zijn gemaakt door Al Gore.

Sinterbikske | 15-01-22 | 08:25

RIVM modelleurs zijn geen waarzeggers hè? Een vreemd misverstand in de panelen. Die modelleren (en kan best dat hun model niet goed is) met alle variabelen, inzichten en factoren van dát moment. Op basis daarvan komen politieke besluiten die al niet 1-op-1 aansluiten op het model en daarna heb je nog de werkelijke invloeden die je vantevoren niet weet: de mate waarin mensen zich aan de maatregelen houden en/of de ontwikkeling van het virus zelf. Het is op zichzelf niet vreemd dat je daarmee buiten een range kan komen. Maar goed, wetenschap en reaguursels hier staan nogal op gespannen voet helaas.

de Voorzittert | 15-01-22 | 08:50

@de Voorzittert | 15-01-22 | 08:50: Het zou inmiddels toch bekend moeten zijn bij wetenschappers dat na vele mutaties virussen vaak in kracht verliezen. Daar had inmiddels toch wel rekening mee gehouden kunnen worden lijkt mij. Maar goed, ik ben ook geen wetenschapper, fijn dat ze er naast zaten iig.

Sinterbikske | 15-01-22 | 08:53

Op de website van De Telegraaf lees ik: "Brussel wil klimaatles in klas, terwijl EU-bestuur helemaal niet over onderwijs gaat".
Brussel gaat overal over. Weten ze dat bij De Telegraaf nu nog niet?

MAD1950 | 15-01-22 | 08:05 | 3

Niemand van al die klimaatridders begrijpt zelfs maar de eerste zin van een serieus wetenschappelijk artikel.

tectonicos | 15-01-22 | 08:12

@tectonicos | 15-01-22 | 08:12: Op zijn best evenmin geldt dat voor klimaatontkenners. Maar goed, dat is dan ook weer veel minder belangrijk omdat aan die kant in de eerste plaats al geen serieuze wetenschap wordt bedreven.

Mazzelstof | 15-01-22 | 08:42

@Mazzelstof | 15-01-22 | 08:42: Ik laat mijn wetenschappelijke onderzoeken altijd doen door Diederik Stapel, en de uitkomst daarvan is altijd wat ik vooraf voorspelde.

Sinterbikske | 15-01-22 | 09:00

Veel plezier met winkelen, GU.
Perfect weertje om je geld uit te geven.

Ruimedenker | 15-01-22 | 08:01

De auto's beginnen weer meer te roesten! Zelfs een Tesla al na één winterseizoen. Misschien komt dan eindelijk weer het item 'het wrak van de week' op tv. Dat vond ik altijd leuk. www.ad.nl/auto/auto-s-roesten-weer-en...

Leptob | 15-01-22 | 07:49 | 4

Een Tesla is dan ook geen auto. Dat is een hoop electronica met staal er rondom heen.

TonAlias | 15-01-22 | 08:18

@Ruimedenker | 15-01-22 | 08:05: Daar is mijn pa, onder dezelfde bruine omstandigheden door het roest, mee van de weg gehaald in 1974.

TonAlias | 15-01-22 | 08:19

@Ruimedenker | 15-01-22 | 08:05: Laat je niet van de wijs brengen. In spiegels zit een deep fake technologie ingebouwd. De spiegel neemt je in de maling.

Leptob | 15-01-22 | 08:38
▼ 1 antwoord verborgen

Op de site van de T. staat te lezen dat de nieuwe zorgminister Ernst Kuipers vrijdag tijdens de corona persconferentie zei dat 2G „absoluut gaat helpen bij het sneller en langer openhouden van sectoren.” Hij verwacht komende week de resultaten van een onderzoek door de TU Delft naar het systeem.
Gezien zijn uitspraken heeft Kuipers een glazen bol en heeft hij die resultaten niet nodig.

goedverstaander | 15-01-22 | 07:26 | 3

@goedverstaander: ... maar dan hebben wij nog wel twee verstopte rapporten die aangeven dat 2G niet zo'n goed idee is.

Zoelense Hobbyboer | 15-01-22 | 07:44

@Zoelense Hobbyboer | 15-01-22 | 07:44: Wat Kuipers zegt is waarheid, de rest is nepnieuws. Kuipers heeft het ministerie van Waarheid, tot voor kort geleid door Ollongren, achter zich.

MAD1950 | 15-01-22 | 08:11

Waarom gebruikt Kuipers de adviezen van de Raad van de Rechtsspraak en die andere club, de Begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Bestrijding Covid-19 niet?
Waarom niet? Omdat het er gewoon moet komen, dáárom.

TonAlias | 15-01-22 | 08:24

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het een opstandig weekend gaat worden.

Freezzz | 15-01-22 | 07:15

Wie zijn toch die mensen, de verslaggevers, journalisten bij zo'n persconferentie die niet de juiste vragen stellen en zich laten afschepen met flut-antwoorden? Waarom niet doorvragen, waarom niet gewoon zeggen: "Rutte dit is geen antwoord op m'n vraag" en dan net zo lang blijven herhalen tot het heel ongemakkelijk wordt en dan nogmaals blijven doorvragen.......

Blonde Nel | 15-01-22 | 07:06 | 4

@MickeyGouda | 15-01-22 | 07:39: al die (vooraf geselecteerde) journalisten en verslaggevers hebben allemaal een hypotheekje, telefoon, laptop en telefoon van de zaak en zijn derhalve best afhankelijk...

EEnzame SchizofrEEN | 15-01-22 | 09:56

Allemaal gestudeerd in een "safe space" waar ze niks leren, Nederlandse journalisten zijn fake. Kijk naar de London correspondent van de NOS, het mens giechelt en hakkelt erop los!

lanexx | 15-01-22 | 10:03

Een verkeerde vraag en je werkgever krijgt geen "gelekte" nieuwtjes meer van de "bronnen", lees spindokters, uit den Haag en dan is dat dus einde carriere en verder wat EEnzame SchizofrEEN zegt.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 10:48
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen!

Wat staat er vandaag op uw racistische planning?

Ik ga binnenkort kijken of ik een vakantiewoning op de kop kan tikken. Heeft iemand tips?

Die politici verdienen aardig, of niet? Helemaal voor onkundige, luchtfietsende kutmensen.

kleybeuker | 15-01-22 | 07:03 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Geweldspleging door super aggressieve woesteling (zie AT5 : "minutenlange mishandeling op station overamstel man bijna op spoor geduwd"). Aan de uitgedeelde knietjes en elleboogstoten te oordelen heeft de dader enige vechtsport ervaring. Lekker op tijd ook die beelden. Incident vond JULI VORIG JAAR plaats.

Asteroid-B612 | 15-01-22 | 07:01 | 3

En afgelopen week al op GeenStijl Zwitsal.

Cunts-en-kitsch | 15-01-22 | 08:03

Ja, de politie moet eerst een half jaar lang proberen de zaak op te lossen voordat beelden vrijgegeven mogen worden. In andere landen sta je de volgende dag al met je tronie op internet. Die achterlijke privacywetgeving zit opsporing serieus in de weg. Nederland is een paradijs voor criminelen.

Trekhaas | 15-01-22 | 08:56

@Trekhaas | 15-01-22 | 08:56: Die laatste zin, daar zullen de policor figuren het geheel oneens mee zijn, maar die beseffen niet dat je haast mag stellen dat het land inmiddels geregeerd wordt door witte boord criminelen.

EEnzame SchizofrEEN | 15-01-22 | 09:59

Die achtergrond met dat WEF, is dat nu echt of nep?

SinisterNL | 15-01-22 | 06:27 | 3

Photoshop

Trekhaas | 15-01-22 | 06:38

Ja, het staat op GS. Dus ff dubbelcheck ;)

SinisterNL | 15-01-22 | 06:41

2001 A Space Odyssey Opening in 1080 HD

Freezzz | 15-01-22 | 06:12 | 1

Iedereen klaar om vandaag weer van de vrijheid te gaan genieten? Boodschappentassen klaar staan? Gewassen, geschoren, lekker luchtje op en 5 tientjes gepind om weer eens lekker van bil te gaan?
The breakfastclub- Detention Dance. youtu.be/VG78fq6KAPA

Sinterbikske | 15-01-22 | 06:08 | 1

Wie gaat er mee in de rij staan bij de hoeren?

kleybeuker | 15-01-22 | 07:04

ik ga nu echt naar bed en om mijn waardeloze Italiaanse avond af te sluiten.
Mario Venuti - Tutto questo mare (Video Ufficiale)
www.youtube.com/watch?v=Fj-D_HvgkYU
Alla prossima!

Basil Fawlty | 15-01-22 | 04:53

The Stone Roses - I Wanna Be Adored (Official Video) / 4D2qcbu26gs

Robert Haynes | 15-01-22 | 04:47

Simon & Garfunkel - I Am A Rock / JKlSVNxLB-A

Robert Haynes | 15-01-22 | 04:31 | 2

Heb vandaag niks te doen maar richting bed.
Zeer relaxed slaapnummertje (en nee geen jazz vingerknippen aub. Op de bar dansen mag dames maar geen vingerknippen.)
Kenny Dorham - Sao Paulo
www.youtube.com/watch?v=5bpX_F_kuhU
Was weer gezellig en tot straks.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 04:28 | 5

Hier maak je, je vrouw blij mee.
Assassination Tango (9/9) Movie CLIP - Last Tango with Manuela.
Ik blijf erbij, ik vind dit zo mooi.
www.youtube.com/watch?v=Sms4grRcCck
Dikke kus Basil ;))

Bad - Casey | 15-01-22 | 04:36

@Bad - Casey | 15-01-22 | 04:36:
Schitterend!
Mooie acteur ook Robert Duvall. Een van mijn favorieten. Bescheiden man.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 04:38

Link aangeklikt.
Na 2 seconden koptelefoon opgezet, betere werk, top, Thx!

TheOne48 | 15-01-22 | 04:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Kings Of Leon - Notion (Official Music Video) / NT6mB8N24_g

Robert Haynes | 15-01-22 | 04:22 | 1

Mijn Moeder leerde mij zoveel qua muziek, zij had slechts 6e klas als hoogste niveau behaald.
Mijn Vaders kant, komt uit een zeer rijke milieu.
Maar ik leerde meer qua lezen en kunst van mijn Moeder, qua lef van mijn Vader.
Voor beiden.
Jewish Survivor Maria Altmann on the Women in Gold.
Hoe mooi is dit en doch zo bizar.
www.youtube.com/watch?v=bbDnh3jW5IY
Voor mijn Vader ( hoe hij ook was, zijn ouders hadden echte lef, de onderduikers ).
Het Verborgen Front: De Knokploegen.
www.youtube.com/watch?v=qx6vta6bISs
ik ga zo naar bed.
Louz jij snapt het, bijna iedereen die zegt dat ze een verzetsstijder aan het einde van de oorlog zijn, die liegen!
Voor 1 ieder die lef hebben.
Johnny Mandel - Suicide Is Painless.
www.youtube.com/watch?v=ODV6mxVVRZk
Ik heb altijd geleerd van de goede kant.

Bad - Casey | 15-01-22 | 04:17 | 4

@jaja | 15-01-22 | 04:21,
Qua karakter wel.
Maar vlak mijn oude heer ook niet uit, die vind nu alles wat er gebeurt, behoorlijk fout.
Harrie, je zit goed.

Bad - Casey | 15-01-22 | 04:24

@Bad - Casey | 15-01-22 | 04:24:
Mooi...

jaja | 15-01-22 | 04:26
▼ 1 antwoord verborgen

Puccini - Turandot: Nessun Dorma [HQ] / Uau48wh5CeI
Dat gevecht van Puccini, zo mooi!

Robert Haynes | 15-01-22 | 04:03 | 1

www.youtube.com/watch?v=Uau48wh5CeI
Carreras op z'n best.
Mooi verhaal over Puccini. De beste man hield van de lunch (en eten an sich), kwam uit Lucca maar had ooit een zomerhuis aan de Ligurijnse kust en iedere dag als hij daar was had hij een mooie zware lunch bij hetzelfde restaurant met veel wijn en daarna uren uitbuiken of zoals hij het zelf noemde: Inspiratie opdoen. Ghehehe. Herkenbaar en ik ben geen componist.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 04:13

Voor Bad - Casey
Nummer met "lelijk" Romeins accent maar wel relaxed.
De Rommelzotti.
Eros Ramazzotti - Un angelo disteso al sole (con testo)
www.youtube.com/watch?v=bzZzpIe5_Ps

Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:54 | 4

@Bad - Casey | 15-01-22 | 03:58:
Over tragisch leven gesproken.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 04:06

Heb Ramazotti altijd een toffe artiest gevonden.
Corny, maar wél goed. Puike strot.
m.youtube.com/watch?v=dCBwyuFjX_g
Eros Ramazotti - Cose della Vita, live, Palermo 2017.

chicago river | 15-01-22 | 04:08

@chicago river | 15-01-22 | 04:08:
Corny! Inderdaad en ik mag 'm ook. Prima gozer. Schitterend lelijk Romeins Italiaans maar niks mis mee.
een van mijn favorieten:
Giorgia feat. Eros Ramazzotti Inevitabile
www.youtube.com/watch?v=7KmuSAb5lLY
Heerlijk corny! Volle bak op mijn koptelefoon en meeblèren!

Basil Fawlty | 15-01-22 | 04:18
▼ 1 antwoord verborgen

Geweldig. Ging het er maar zo eens aan toe in ons Parlement.
m.youtube.com/watch?v=NUC2EQvdzmY
DJ Shadow feat. Run the Jewels - Nobody Speak

chicago river | 15-01-22 | 03:51

Echo & The Bunnymen - The Killing Moon (Official Music Video) / LWz0JC7afNQ

Robert Haynes | 15-01-22 | 03:48 | 1

True Detective-Rust and Marty Hot Tempers Best Scenes / 50Sx2Bx9rFU

Robert Haynes | 15-01-22 | 03:13 | 14

@Robert Haynes | 15-01-22 | 04:14:
Dat is gelijk, gelijke mijn gelijk, mijn QED;
Ga je nog 33, Someday, katholiek gekreun, en je out-takes van True detective season 1 aan elkaar knopen?
Heeft dit allemaal te maken met 1 iets of zit het thema gewoon leuk in je hoofd en kan je het niet verwoorden? [heb ik ook last van, niks om je voor te schamen, ik gebruik komma's]

Wat is de boodschap, zoals je ziet heb je redelijk de ruimte om te typen....

Maarja weer een (IMHO) K.U.T. youtube video zonder iets... zoek het zelf uit, NEE! Zoek JIJ het verdikkeme maar zelfs eens uit, paaskuiken.
Zie hier, je kan typen tot redelijk ver, ver genoeg om namen, rugnummers, en misdaden te lijsten.

PaardenliefhebberVet | 15-01-22 | 04:34
-weggejorist-
PaardenliefhebberVet | 15-01-22 | 04:44
▼ 11 antwoorden verborgen

Verklaar mij maar voor gek.
Ik heb dingen gezien, das niet best en ook onverklaarbaar ( aangezien ik nachten draai ).
Ik durf te stellen dat er meer is dan wat wij tot nu nog toe kunnen bevatten.
Das aanwezig, morgenochtend krijg ik hier spijt van, maar ik meen het wel.
Fire Island Feat. Loleatta Holloway - Shout To The Top.
www.youtube.com/watch?v=LRKMNKprGF4&a...

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:13 | 2

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:13,
Sorry Basil, dit is voor jou, maar dat snapte je wel... denk ik ?!

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:20

Maar natuurlijk mijn beste.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:51

Vloog hier net gewoon een steekmug rond. Heb deze laten leven.

Brabeaulander | 15-01-22 | 03:09

Wat moet ik nou met het getal 7, zoveel vragen.

TheOne48 | 15-01-22 | 03:18

www.geenstijl.nl meldt het volgende 200366987

Brabeaulander | 15-01-22 | 03:21
▼ 1 antwoord verborgen

Blaze Foley - Clay Pigeons, rare Live / uM3YROq_cLY

Robert Haynes | 15-01-22 | 02:58

@Kees
Het origineel:
Eduardo De Crescenzo - Ancora
www.youtube.com/watch?v=mEn6m1Ct6Is
Winnaar van San Remo 1981, voor Italianen 1000 maal belangrijker dan dat Eurovisie gekloot. Dit is ieder jaar hun, nog steeds, belangrijkste muziekfestival en als je dat wint ben je binnen qua muziek in Italie.
En jij kent de Nederlandse versie!
Live webcam richting het theater (links): www.skylinewebcams.com/en/webcam/ital...
Haha!

Basil Fawlty | 15-01-22 | 02:57 | 7

@Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:29,
Zover mijn vermogen is, das toch een Centurion ?!

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:36

@Bad - Casey | 15-01-22 | 03:15:
Overigens een lelijk accent maar iedere D66/GL bakfietsmuts In Amsterdam glijdt van haar zadel als ze dit accent horen want zo Italiaaaans! Mwoah want in Noord Italie (daar waar de centen worden verdiend) zien ze het als boerenaccent want alles onder Florence is Afrika en zeker de corrupte boel in Rome.
Ik huur thans en mijn huiseigenaar is een zeer aardige Milanees en die moet niks hebben van die klaplopers uit Rome.
Een belangrijke regel hier. Nuance (en die ken ik al heel erg lang vanuit de jaren '90 toen ik een jaar heb aangerommeld in Florence). Mijn huisbaas mag iedereen beneden Florence afzeiken maar ik, als Nederlander, niet want dan is het Italie tegen iedereen in de wereld.
Ik weet dat en als hij weer eens losgaat dan laat ik het gaan. Ik ken mijn plaats. Zo werkt het.
Enige wat ik dan nonchalant zeg is: "Certo". Beste stopwoord in Italiaans dat er is.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:48

@Bad - Casey | 15-01-22 | 03:36:
Ghe.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Ego, The Ultimate Chess Game / wn90gdjfzRQ

Robert Haynes | 15-01-22 | 02:49 | 7

@Robert Haynes | 15-01-22 | 03:09:
Hey, fijne nacht nog met je idee van ego.

PaardenliefhebberVet | 15-01-22 | 03:16

@Robert Haynes | 15-01-22 | 03:42: 33, someday, Crowley? Hij hield niet van Nasi...
En naja, de cover van ozzy vertelt het verhaal:
www.youtube.com/watch?v=T5lBiyTwcR4 (vind het instrumentaal en vocaal beter klinken in deze cover, om terug te gaan op de 'heavy').

PaardenliefhebberVet | 15-01-22 | 03:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga wat vertellen, waar " onze " Kees in zijn mix begint.
Dat is " The war off The worlds ", ik scheet daar altijd peuken van als mijn broer dat nummer destijds draaide ( 1977, 7 jaar ).

Vreemd verhaal, mijn ouders gingen destijds samen op pad.
Op de 1 of andere manier, als mijn broer dat draaide.
Kwamen 2 blonde dames en altijd kwamen zij in de zomer, en die ene troostte mij altijd.
War of the Worlds, ik scheet bagger door dit nummer, vooral met die schroef.
Alleen al door dit deuntje....
www.youtube.com/watch?v=BEkYo6_kmeM&a...
Hoe het ooit is gebeurd, die 2 blonde dames kwamen er altijd destijds aan.
Die ene om mij te troosten en die andere, vond wat mijn broer deed geweldig ?!
Ok, ik heb verteld.

Bad - Casey | 15-01-22 | 02:44 | 7

@Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:02,
Ik heb nu al spijt, wat ik naar jou toe stuurde ;)

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:04

@Bad - Casey | 15-01-22 | 03:00:
Deed je broer prima. Kleine Bad beetje traumaatje bezorgen:)
Hij was gewoon leuk met z’n broertje bezig.

TheOne48 | 15-01-22 | 03:16

@TheOne48 | 15-01-22 | 03:16,
Hij heeft hierdoor nu voor eeuwig spijt.

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:26
▼ 4 antwoorden verborgen

@Bad - Casey | 15-01-22 | 02:58:
Ik heb ooit in een studentenhuis gewoond met een ietwat vreemde buurjongen die 1 lp had en die lp was van die magere pseudo rocker en die draaide hij dag in dag uit en dat was de lp waar "cradle of love" op stond. Mijn andere buurman was een (zeer goede vriend) die de grootste Reggae LP collectie in Nederland heeft en die pielde dan aan van de andere kant. Oh joy! Beiden qua muziek gehaat door mij. Kun je je voorstellen hoe ik nog steeds over die muziek denk? ;-)))

Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:09

@Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:09,
Dat van die buurman komt namelijk wel weer in dat nummer overeen.

Bad - Casey | 15-01-22 | 03:44

Morgen Nationaal Gebed 20.00 uur

thanseeuwen | 15-01-22 | 02:41 | 2

Nou ja het is nu al zaterdag

thanseeuwen | 15-01-22 | 02:42

Ik ga bidden voor grotere geslachtskenmerken.

Brabeaulander | 15-01-22 | 02:45

Aparte "it's something" film voor de mensjes: The Scary of Sixty-First (Epstein warning)

Liedje: THE SISTERS OF MERCY - THIS CORROSION
www.youtube.com/watch?v=HIMdpruORPE
(je kan Corrosion vervangen met Corona :D )

Oh nee, ik ben volwassen nu, geen smileys! @:)

PaardenliefhebberVet | 15-01-22 | 02:36

@Bad - Casey
Battisti. Absolute held van mij. Veelschrijver met Mogul voor Mina. Helaas veel te vroeg gestorven.
De dag voordat wij vertrokken naar Lugano en behoorlijk wat was ingepakt behalve bed en mijn i-pad en een bluetooth box.
Doodmoe maar fles wijn, pak peuken (voor mij) en dit nummer:
Arrivederci A Questa Sera - Lucio Battisti
Mooi en de volgende dag naar het zonnige zuiden om de verhuiswagen op te vangen. Kreeg ik weer kracht van!
www.youtube.com/watch?v=fXj_yG1bvzQ

En die dwerg live samen met Mina.
www.youtube.com/watch?v=eRM7SB50KWw

Basil Fawlty | 15-01-22 | 02:35

beterdanhugo nl

thanseeuwen | 15-01-22 | 02:34 | 1

Deze website werkt enkel met javascript...
Stelletje privacy pooiers.

PaardenliefhebberVet | 15-01-22 | 02:50

Miles Davis - Go Ahead John / KmSQqtCZJ9s

Robert Haynes | 15-01-22 | 02:33 | 1

m.youtube.com/watch?v=8slwIW_xbso
Miles Davis - Go Ahead John.
Heb zelf liever John Coltrane, in jazz.
Maar sowieso geen kenner in deze muziek.

chicago river | 15-01-22 | 02:46

Ernst kon Hugo niet doen vergeten

thanseeuwen | 15-01-22 | 02:33

Dees is voor jou, Fawlty.
m.youtube.com/watch?v=cVSioCwCTtg
Lucio Battisti - Ancora tu
Luister deze plaat enigmaal al minstens mn halve leven.

chicago river | 15-01-22 | 02:23

Wil óók wel een al dan niet leegstaande vakantiewoning.

chicago river | 15-01-22 | 02:14 | 2

@Bad - Casey | 15-01-22 | 02:19:
Fijn repeterende riff / synths.
Kende het niet! En nu wel, Casey.

chicago river | 15-01-22 | 02:32

Leuke podcast.

Masturwasbeert | 15-01-22 | 02:14

Gaaf t-shirt heeft die gitarist aan en hij kan ook nog eens een mooi stukkie gitaarspelen,
youtu.be/U4KOvffyPHw

steekmug | 15-01-22 | 02:12 | 5

@bitterpete | 15-01-22 | 04:11: Ik werd in 1984 een voorgesteld aan Gibby tijdens een feestje ergens in Texas bij vrienden.Die hadden een platenlabeltje Rabid Cat records. Gibby zat in een hoekje knetterstoned van de LSD, ik dacht dat hij een sigaar aan het roken was maar hij bleek al een kwartiertje met een zippo aansteker de kop van een fucking TEXAS COCKROACH te branden. "Whoa it's still alive ! Look at it !". We hadden een kort filosofisch gesprek over hoe het zou zijn als je je ene oogbal eruit zou trekken en recht tegenover je andere oog zou laten kijken.
"You would encounter the most intense video feedback EVER ! Left brain, right brain, you know ?"
Ik dacht "die gast is gek."

Asteroid-B612 | 15-01-22 | 06:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Terugkomend op vele nummers hier.
Dit blijft prachtig, helaas is zij op de 12e van deze maand overleden.
Voor haar.
𝐓𝐡𝐞 𝐑𝐨𝐧𝐞𝐭𝐭𝐞𝐬 - 𝐁𝐞 𝐌𝐲 𝐁𝐚𝐛𝐲 - 𝐥𝐢𝐯𝐞 ( en ik had het met een dame hier vorige maand... hierover ).
www.youtube.com/watch?v=jrVbawRPO7I

Bad - Casey | 15-01-22 | 02:10 | 5

@Bad - Casey | 15-01-22 | 02:22:
Mooi!

Basil Fawlty | 15-01-22 | 02:24

Ronnie Spector was de BAD GIRL of rocknroll. Heb haar auto bio nog gehad (helaas weggeleend). Daarin beschreef ze hoe ze werd voorgesteld aan Bowie. Dat werd meteen seksen natuurlijk. Maar ze vond zijn piem0l aan de dunne kant. "Net een asperge". Dus ik dacht HEEEEEEE, dus DAAROM noemden ze hem "The Thin White Duke".

Asteroid-B612 | 15-01-22 | 06:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Barfuß Am Klavier - AnnenMayKantereit / tERRFWuYG48

Robert Haynes | 15-01-22 | 02:03 | 1

Ik heb het sfeertje in brabant altijd als benauwend ervaren. Die claim op 'gezelligheid' die daar gemaakt wordt vind ik heel eng, vooral als je niet in de pas wilt lopen met die versie van 'gezelligheid' en dan die muffe deken van het oude katholicisme eroverheen; doe de ergste dingen, maar daar hebben we dan het biechten voor en dat blijft wel tussen ons.
Enge provincie is het.
Gelukkig ligt Helmond in Limburg.

SterF... | 15-01-22 | 02:00 | 5

@keestelpro | 15-01-22 | 02:05:
Eigenlijk is alles kudt.
Maar toch ook zo heerlijk.
Brabantse wijven neuken wel lekker.
Maar Limburgse beter.
(Anekdotisch bewijs... N = 4)

SterF... | 15-01-22 | 02:10

Als je niet in de stemming voor “gezelligheid” bent ga je ook niet in zo’n café zitten toch

Icewallowkum | 15-01-22 | 02:32
▼ 2 antwoorden verborgen

300 Movie - Wolf Fight Scene HD / dW2Zwif1ZfY

Robert Haynes | 15-01-22 | 01:57

@Bad. Ik denk het wel. Moet wel bekennen dat ik soms moeite heb met het interpreteren van nummers. Daarom ben ik al ruim 30 ,jaar bezig met Leonard Cohen zijn nummers:-).

Lady Midnight | 15-01-22 | 02:17

@Lady Midnight | 15-01-22 | 02:17,
Jij houdt toch ook van country ?!

Bad - Casey | 15-01-22 | 02:24

@ Bad. Oh ja. Absoluut. Ben ik gek op. En ook reggae liefhebber:-).

Lady Midnight | 15-01-22 | 02:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Over paradijsvogels gesproken. Lugano is briljant. je struikelt hier over de oude chique Milanese (weduwe) madammekes die hier met pensioen zijn gegaan en iedere dag eerst naar de kapper gaan en dan met de bontjas (kein problem hier) naar de Manor (lokale Bijenkorf) supermarkt (en die is echt qua kwaliteit schandalig goed) gaan. Volledig gesoigneerd en nooit dik want men eet goede kwaliteit voedsel. Geen wandelrekje of scootmobiel want men sterft nog liever dan met zo'n pauperdingen rond te hobbelen.
Anyways. Vandaag was mooi. Ik kwam terug van Manor om een uur of twaalf na mijn wijninkopen en op via Nassa, met de stralende winterzon in zijn rug, liep mij een vent tegenmoet.
Hij deed mij aan deze idioot denken: historycouk.s3.eu-west-2.amazonaws.co... maar dan een jaar of dertig ouder. Haar perfect gesoigneerd, korte stapjes loop, klassieke zwarte Persol zonnebril op, Italiaans maatpak en met een gigantisch grote glimlach!
Briljant! Ik had echt zoiets: Zo hoort het. Deze man geniet echt van het leven! En dat kan in deze stad. Niemand kijkt er van op want hij is perfect "ridicuul" gestileerd. Maar die stijl werkt want het zit in hun genen. Het is niet hysterisch belachelijk Amsterdams om erbij te horen. Nee, hier kan en mag dat want hier (Lombardije, Piemonte, Ticino) wordt stijl gemaakt en niet gekopieerd.
Ik heb die stijl niet en pretendeer het ook niet maar vind het fantastisch om te aanschouwen. Dagelijks live Fellini-achtige types.
Nummertje van mijn huidige "buurvrouw"
Mina - L'immensità (1967)
www.youtube.com/watch?v=jkRwSTJ1cj0

Basil Fawlty | 15-01-22 | 01:51 | 2

Dat is in Leon, Spanje ook enigszins zo. Living the good life. Uitgebreid schransen. Liefst op Plaza Mayor. Uren lang vreten, lekker veel drank en vrienden erbij, n daarna gaat iedereen op zijn paasbest gekleed, flaneren. D.w.z. een paar uur rondjes om de kathedraal wandelen, beetje keuvelen, bekenden begroetend. Nog even stoppen voor een drankje, enz. Die dametjes zijn allemaal super klein. 1 meter 50 ofzo. Van die vierkantje blokjes. Wij waren een keer met de band op tour in Spanje (weet niet meer welk jaar, of welk stadje, heb er wel 20 x getourd) dus wij meedoen, een beetje Orujo zuipen (mierzoet goedje, vekocht in cola flessen, moonshine dus). Het duurde niet lang voordat onze gastheer allemaal telefoontjes van zijn bezorgde moeder kreeg, die was namelijk geinformeerd dat haar zoon zich in gezelschap bevond van ongure types. We werden omschreven als "een stuk of vijf in leer gehulde, 2 meter lange vikings."

Asteroid-B612 | 15-01-22 | 06:40

@Asteroid-B612 | 15-01-22 | 06:40:
Mooi verhaal! Herkenning hier. Ik zie het al voor me en inderdaad die dropjes zijn me toch klein en ze blijven krimpen maar wel piekfijn gekleed en ouwehoeren als een waterval.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 11:02

On repeat:
Gusgus - Arabian Horse (live @ Nasa 2011.06.18) / R2ubpKryjDI

Robert Haynes | 15-01-22 | 01:51

De kolonisten hebben de Keltische muziektraditie overseas genomen en geperfectioneerd. Oh man I love this music! <3

keestelpro | 15-01-22 | 01:53

#Kees. Ik ook. Ik kan zo genieten van deze dames. Gewoon heerlijk!

Lady Midnight | 15-01-22 | 02:04

küdt chinezen

keestelpro | 15-01-22 | 01:46 | 20

@SterF... | 15-01-22 | 02:30:
Sterf, vrede op aarde.
Je lijkt me leuk en ook al vind je mij een lul vind ik je nog leuk.
Ik ga plaatsjes draaien...

jaja | 15-01-22 | 02:36

Enkele jaren in Taiwan gezeten en dan draait je mening ook wel bij over hoe China te werk gaat. Het was echt bizar. Vliegtuigen stonden zo goed als paraat voor wanneer er eventueel "gedoe" zou komen. Dan zouden "westerlingen" direct gerepatrieerd worden. In het nieuws gaat het vooral over Rusland en de zandbak maar China is echt een heel groot probleem.

Brabeaulander | 15-01-22 | 02:37
▼ 17 antwoorden verborgen

Dat werd niet bezorgd door De Harde Lul. (DHL)

keestelpro | 15-01-22 | 01:40

Heeft iemand vandaag Poesmobiel toevallig nog langs zien komen?

MickeyGouda | 15-01-22 | 01:37 | 1

Nope

RickyLaRue | 15-01-22 | 01:52

Typisch Nederland. Overreacties op incidenten en de structurele problemen niet bij de kern aanpakken.

Krijg je dit:

"Zeven politieauto’s rukten vrijdag uit in Bergen op Zoom na een melding van een scholier die met een mes zou rondlopen. Bij aankomst bleek de scholier niet een mes maar een kam op zak te hebben.
De scholier liep rond met een uitklapbare kam, ook wel een stiletto kam genoemd. Via een bericht op Instagram laten de wijkagenten van Bergen op Zoom Noord weten dat ze de melding erg serieus namen vanwege het mogelijke gevaar.

Volgens de wijkagenten was het uitrukken toch niet voor niets. In het bericht laten ze weten dat de boodschap, om verantwoord om te gaan met spullen, is aangekomen bij de jongeren die ter plekke waren.".......
(BN de Stem)

Potsierlijk smoesje op de koop toe.

Abject | 15-01-22 | 01:35 | 2

küdt chinezen

Brabeaulander | 15-01-22 | 01:34 | 4

Lunning joke van Blabeaulandel. XD

keestelpro | 15-01-22 | 01:36

@keestelpro | 15-01-22 | 01:36: Het heeft extreme vormen aangenomen in mijn omgeving tot de pensionado's aan toe. Dan vraag je hoe het is en als antwoord krijg je dan "küdt chinezen."

Brabeaulander | 15-01-22 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

Hoi Kees. Deze dames heb ik net ontdekt. Maar vind ze echt te gek. Heerlijk om naar te luisteren.

Lady Midnight | 15-01-22 | 01:50

@Lady Midnight | 15-01-22 | 01:50:
Ja echt heel goed hoor! Super mooie samenzang en teksten. Alles klopt.

keestelpro | 15-01-22 | 01:51

Idd. Verdienen echt wel aandacht en erkenning. Ik ga ze echt wel draaien.!

Lady Midnight | 15-01-22 | 02:08
▼ 1 antwoord verborgen

Spiritualized - I Think Im in Love (The Chemical Brothers Remix) / lZ8bfsL-awY

Robert Haynes | 15-01-22 | 01:27

... Wat..?? Nee, vergeet ik niet... Ja, omdat ik het niet vergeet, dat zeg ik toch..??

Waarom vraag je het dan... Neeheee, ik vergeet het echt niet maar ik ga nu ja..??

Ok, doei, doeidoei, doeg doei doei doeg, doe ik, doe doeg doei ,weet ik, komt goed.. doei doeg. Ik zie je later doei....

neonreclame | 15-01-22 | 01:26 | 5

@keestelpro | 15-01-22 | 01:30:
Tijdens familieweekenden en bij crematies heb ik mij steeds weer verbaasd over de Brabantse omgangsvormen. Teneinde niet teveel te detoneren, heb ik mij de diverse kreten eigengemaakt. Zo moeten de neanderthalers ook hebben geklonken, in die grot. *wegduikt*

MickeyGouda | 15-01-22 | 01:41

@MickeyGouda | 15-01-22 | 01:41:
De Neanderthalers konden waarschijnlijk niet tegen kritiek daarom zijn ze uitgestorven.
Maar je kan Brabanders niet beledigen. Da's het mooie van deze landstreek.

keestelpro | 15-01-22 | 01:50

@keestelpro | 15-01-22 | 01:50: Jawel hoor.
"Achterlijke frikandel ! Gij zijt de grootste schaaf van Woensel"
roepen doet.

Asteroid-B612 | 15-01-22 | 06:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Blijft goed.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 03:59

We zitten nu bijna 2 jaar in een lockdown en ik heb nog maar 1% van de muziek waar ik van hou gedeeld. Dus daar ligt het allemaal niet aan.
Bonnie St. Claire - I Won't Stand Between Them (1970)
www.youtube.com/watch?v=yx7epTpv_1U

keestelpro | 15-01-22 | 01:16 | 9

@keestelpro | 15-01-22 | 01:27,
Smaken verschillen ( Godzijdank ).
Maar Kees, in deze hoedanigheid ( zal ik jou sowieso missen ;)).

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:32

@keestelpro | 15-01-22 | 01:31,
" De mens is uniek, waarom is de mens uniek ?!
Omdat de mens in staat is om zijn dromen kunnen te verwezenlijken ".
Einstein.

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:33

@keestelpro | 15-01-22 | 01:31,
Ik vind hem mooi, ik vind eigenlijk alles van Einstein mooi.
Behalve zijn uiterlijk ;D

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:34
▼ 6 antwoorden verborgen

Tribute to ‘the Office’.
Tijd om ze weer eens allemaal te bekijken.

youtu.be/pHXfU2rx_jg

J.Cash | 15-01-22 | 01:13 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik werd er vanmiddag om gejorist (want offtopic), maar vandaag ging zeker 90% over corona. Maakt niemand zich zorgen om de houding van Rusland? Er is best een dingetje gaande daar aan de rand van Europa.

SterF... | 15-01-22 | 01:11 | 8

@P-unit | 15-01-22 | 01:35:
Bij ons horen?
Ik weet niet welke sentimenten jij hebt bij die regio maar die heb ik niet.

jaja | 15-01-22 | 01:41

@P-unit | 15-01-22 | 01:35: Helemaal correct! De situatie is uitermate complex. De helft van het land voelt zich met Russen verwant. En laten we niet vergeten dat hier in Nld ooit een referendum is geweest over dat land, wat tot een inlegvelletje werd.

straatsurfer | 15-01-22 | 01:43

@straatsurfer | 15-01-22 | 01:43:
Het overgrote deel voelt zich absoluut niet met de Russen verwant...
Alleen in het uiterste oostelijke deel wonen etnische Russen. Dit is precies wat Poetin wilt wat je denkt.

SterF... | 15-01-22 | 01:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Thans nummer 1 aan de Italiaanse kant van de Alpen. Vergis jullie niet, is een 60 miljoen zeer patriottistische muziekmarkt.
Aardig nummer, maar een beetje 13 in een dozijn qua Italiaanse muziek. Niet vervelend op de achtergrond in de supermarkt maar geen knaller voor mij.
Colibri (2022)

www.youtube.com/watch?v=7l-8r0xSn5E
Volgens mij voortbordurend op dit nummer van hem, welke ik veel beter vind.
Cesare Cremonini:
A telefono (2019)
www.youtube.com/watch?v=gQIi-5K7Tt0

Basil Fawlty | 15-01-22 | 01:06

Waar kan je liggen in het zand
totdat je hele lijf verbrandt?
Waar kan je zuipen als een beest,
waar vind je vrienden voor elk feest?
Waar kan je zwemmen als een rat,
waar word je zelfs van binnen nat?
Dat is aan de rand van Nederland,
dat is aan ons onvolprezen strand.

WillSchmidt | 15-01-22 | 01:00 | 2

Een zwoele mooie Engelse vrouw die in Frankrijk woonde in de jaren 70:
Jane Birkin - Ex-Fan des Sixties
youtu.be/tXvgdtbzNyc
(kuch,)

Patje | 15-01-22 | 01:00 | 3

Schitterende vrouw inderdaad

WillSchmidt | 15-01-22 | 01:06

Patje | 15-01-22 | 01:00,
Zal zij het van haar hebben afgekeken ?!
Vanessa Paradis - Be My Baby ( gezien de clip, droogleggende zwembad ).
www.youtube.com/watch?v=WXnR7iZy0ZM

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:48

@Bad - Casey | 15-01-22 | 01:48:
Scherp. Ook al een mooie vrouw!

Patje | 15-01-22 | 03:25

Speciaal voor Steekmug.
Sheena Easton - 10 to 5 (Morning Train). ( ik heb lopen manipuleren ;))
www.youtube.com/watch?v=S_3vZYOYNYU
Zo lekker normaal en dan toch knap zijn.
En die machinist had volgens mij de dag van zijn leven ?!

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:58 | 2

@steekmug | 15-01-22 | 01:23,
Wat een stem!!
Krijg door dat nummer, kippenvel.
En die 2e, wat een mooie samen song.

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:40

Is de verkoop van aardappeltetmeel verboden of moet je bij aankoop je paspoort al laten zien?

jan huppeldepup | 15-01-22 | 00:57

Serge Gainsbourg

/watch?v=v66HiF91gjQ

Trofl | 15-01-22 | 00:52 | 3

/watch?v=pfpAxYSQVdQ

Trofl | 15-01-22 | 01:09

Ja.

RickyLaRue | 15-01-22 | 01:30
▼ 1 antwoord verborgen
▼ 4 antwoorden verborgen

Nederlands blues,
Peter Struijk - Sinner's Prayer,
youtu.be/OvcFTLPWCiY

steekmug | 15-01-22 | 00:45 | 1

steekmug | 15-01-22 | 00:45,,
Blijft heerlijk.

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:53

Er is een bepaald Frans liedje wat ik niet op kan komen.
Volgens mij begin jaren 70 met zo'n zwoel zuchtmeisje.
Het is iets van 100 BPM en het akkoordenschema is een kwintencirkel.
De zang is Franstalige maar klinkt een beetje van na na na na naaa naan aa
Iemand een idee?

keestelpro | 15-01-22 | 00:43 | 12

Ik ken wel een franstalige na na na, maar daar zingt vooral een kerel:

youtu.be/tBZHN-iR0l0

Papa Jones | 15-01-22 | 01:09

Is dat niet “ wat kan ik doen, om vooral bij jou te zijn”.
Staat me iets van bij, wel de vertaling dan.

J.Cash | 15-01-22 | 01:44
▼ 9 antwoorden verborgen

Qua muziek? Laat ik rustig beginnen.
Mix van relaxte Joao Gilberto van hem zelf en stukjes uit de film Orfeo Negro (niet meteen hysterisch worden woke wankertjes die meelezen is nml de naam van de flim uit 1960, gouden palm in Cannes)
Medley (O Nosso Amor / A Felicidade) - Joao Gilberto
www.youtube.com/watch?v=tsL8kye6LS4
Origineel van "O nosso Amor":
www.youtube.com/watch?v=Nh7j31A9vdA
Origineel van "A Felicidade":
www.youtube.com/watch?v=4vxpHfCNITA
Film en de muziek waren ook de eerste keer dat de Europeanen kennis maakten met echte Braziliaanse muziek. Ik ben opgegroeid met die lp want mijn pa (bless him) kocht hem in '61 (vertelde hij mij ooit). Vandaar ook mijn "fiemel" met Braziliaanse muziek (en later toen ik opgegroeid was met Braziliaanse meisjes maar dat is een ander verhaal voor een andere dag). ;-)
Enjoy!

Basil Fawlty | 15-01-22 | 00:39 | 7

@Basil Fawlty | 15-01-22 | 00:54:
Nou vooruit, dit maakt het een beetje goed. ;-))

MickeyGouda | 15-01-22 | 01:00

Nou, Basil, als we er dan toch een 'bossa' avondje van maken, post ik toch nog een keer deze van Eliane Elias, die ik twee of drie weken geleden ook al eens plaatste, maar hij is zo goed! Prachtige bassolo van Marc Johnson (de echtgenoot van Elias, trouwens), en mooie drumsolo - met Zuid-Amerikaanse ritmische invloeden - van topdrummer Rafael Barata. Enjoy!

www.youtube.com/watch?v=dR5ufJo-j-c&a...

Dr_Johnson | 15-01-22 | 01:27

@Dr_Johnson | 15-01-22 | 01:27:
Niks mis mee en ook niet met Eliane. Haar gezicht doet mij denken aan een middelbare school vriendinnetje. ;-)) Mooie herinneringen. Dank!

Basil Fawlty | 15-01-22 | 01:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Het leven is niet eerlijk met veel geluk.

VoltaireJohn | 15-01-22 | 00:37

Nieuwe buren, nieuwe kansen. De vorige was wel ok, maar z'n muzieksmaak, meh, Franske Bouwer en zo. En dan ook nog eens een viswijf als vriendin, die ga ik niet missen.
De nieuwe daarentegen ben ik blij mee. Muzikaal precies in mijn straatje, '90 rock, ook al zijn ze ca. 10 jaar jonger. Huis vol instrumenten, vaak vrienden over de vloer. Hij is begaafd gitarist, en een matig zanger, maar zij heeft een dijk van een stem (zingt nu loepzuiver Alanis Morissette - You Oughta Know) waarvan acte.
Ik ga niet zo'n buur zijn die klaagt over de herrie, ik zet mijn eigen geluid uit en luister lekker mee.

Abject | 15-01-22 | 00:35 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Een poederbrief van aardappelzetmeel of een fakkel met koudvuur, het is maar met welke woorden je de aanslag duidt. Ik voel een gedicht aankomen, of een rechtzaak met mooie woorden.

kroel | 15-01-22 | 00:33

Judiciary - Social Crusade
AhY0ig6gonE

Spaanders | 15-01-22 | 00:32 | 1

Soms koop ik een zak Doritos en kweenie, dan zitten er gewoon niet genoeg kruiden op. Net alsof ze wel chips over hadden, maar niet genoeg kruidenmix ofzo.
Maar hoor je ze daar over in Den Haag?

Nee, het volk mag dat zelf uitzoeken zeker!

SterF... | 15-01-22 | 00:30 | 1

Doritos droeg ooit de naam "GeenStijl". Dat waren nog eens tijden.

straatsurfer | 15-01-22 | 01:46

Vlinders in je buik

'Elk jaar krijgen we een halve tot een hele kilo insecten binnen, die zich in onze etenswaren hadden genesteld. Dat is de schatting van Scientific American'

Patje | 15-01-22 | 00:30 | 7

@SterF... | 15-01-22 | 00:34: n
Haha nee ik ben nog nooit in Thailand geweest. Mensen eten maar wat ze willen als ze het mij maar niet opleggen.

Patje | 15-01-22 | 00:42

Vroeger op de fiets op weg naar school hoefde ik van tevoren niet te ontbijten. Gewoon met open mond fietsen langs de IJssel en dan kreeg ik meer dan zat vliegjes binnen.

Nuuk | 15-01-22 | 00:51
▼ 4 antwoorden verborgen

En toen werden ze beroemd en ze leefden nog lang en gelukkig.
Berywam - Asia Beatbox Championship (2019)
www.youtube.com/watch?v=12UGaPCoI8k

keestelpro | 15-01-22 | 00:29

youtu.be/FQ3slUz7Jo8?t=241

Vanaf hier, ( als het goed is ), al is het verder een prima liedje voor iemand die zeg maar eehhmm, wat ouder is...!!

neonreclame | 15-01-22 | 00:29

keestelpro | 15-01-22 | 00:26,
Een vorm van a capella, wel leuk hoor dit.

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:30

https://www.youtube.com/watch?v=c7V-1OuYL8U

miko | 15-01-22 | 00:25

Dies goe

SterF... | 15-01-22 | 00:24

(cowboy)Snoop Dogg & Everlast ft. Willie Nelson - My Medicine
youtu.be/fWCa3GvbNUE

Patje | 15-01-22 | 00:21

Godverdomme, dit is weer zo'n pareltje, zo mooi:
youtu.be/83doKEASdKA
Ethereal Shroud - Chasmal Fires

SterF... | 15-01-22 | 00:16

Vitalic feat. Kiddy Smile - Rave Against the System
/watch?v=banmBw8I760

Trofl | 15-01-22 | 00:08 | 1

Wat een takkeherrie man.

RickyLaRue | 15-01-22 | 00:56

@RickyLaRue | 15-01-22 | 00:56,
Sorry.

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:08

@Bad - Casey | 15-01-22 | 00:43:
Gna. Op dit soort momenten baal ik van mijn mistige geheugen. ;-) Deze song triggert daarentegen allerlei fijne herinneringen.

MickeyGouda | 15-01-22 | 01:03

@MickeyGouda | 15-01-22 | 01:031,
Aangezien jij veelal misdaad programma`s bekijkt, dan snap je dus wel dat je daar via een " mistige geheugen " niet verder komt.
Deze vind het mooist van haar.
Chris Norman & Suzi Quatro - Stumblin' In. ( toen was ik 8 en jij 10 jaar ).
www.youtube.com/watch?v=Z1PcY59AX2Q
Idem, v.w.b. fijne herinneringen.

Bad - Casey | 15-01-22 | 01:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Absoluut, het is niet alleen maar wat hier qua ELO de klok slaat.
Als reactie beste Neon.
Dj Raijin- Club Rockets Vol.1 Party Non Stop House, Elektro & Dirty Dutch.
www.youtube.com/watch?v=CpLKQRCk_cA

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:03

@Bad - Casey | 15-01-22 | 00:03:

Lekkere dammende club, dingetje op en gaan...!!

neonreclame | 15-01-22 | 00:11

@neonreclame | 15-01-22 | 00:11,
Je moest eens weten ;)))
Vandaar ook mijn nick.
Mede.

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:16
▼ 1 antwoord verborgen

Maar goed, ga er alweer vantussen. Morgen hele dag cursus dus moet toch een beetje helder zijn.
Geniet jullie avond.

youtu.be/TxbIU0X-lCI

reservebelgië | 14-01-22 | 23:53 | 1

Slaap licht, dat is helder blijven.
Truste

Milton_Styx | 15-01-22 | 00:01

Over " kudtwijven " gesproken.
NEW! Honey Birdette - Lingerie Try On Haul! ( ik houd gewoon van mode ).
www.youtube.com/watch?v=xtSh4z25sa0
Proost Kees !

Bad - Casey | 14-01-22 | 23:53 | 9

@Bad - Casey | 15-01-22 | 00:18,,
En ik maar nadenken, ik weet het nu.
Komt van...... Happy Days.

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:25

@Bad - Casey | 15-01-22 | 00:12:
Ah wat mooi! Dank.

RickyLaRue | 15-01-22 | 00:38

@RickyLaRue | 15-01-22 | 00:38,
Graag gedaan Ricky, ik houd sowieso van oude(re) nummers.
Dus dit was een kleine moeite voor mij.

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:50
▼ 6 antwoorden verborgen

Heb je er 1 ?

dhrat | 14-01-22 | 23:52

@dhrat | 14-01-22 | 23:52: 2 zelfs! Als de ene in de vaatwasser zit kan ik mooi de andere gebruiken!

steekmug | 14-01-22 | 23:57

Daan Prevoo is toch wel een held hoor!

J.Cash | 14-01-22 | 23:44

Kaag is een hete aardappel, maar Willem is een eigenheimer in poedervorm.
Van allebei kun je een puree maken, maar het blijft niet te vreten.

Ruimedenker | 14-01-22 | 23:43 | 1

Maar het ruimt wel op.

koeberg | 14-01-22 | 23:44

Vet!

renootje | 15-01-22 | 00:02

Voor alle eenzame jongeren met een kop vol tollende gedachten.
Hollis P. Monroe
I'm Lonely
Original Radio Edit
Via Youlube2.
Voor wie wil linken, het gaat ook om de clip met vissen en robots. Alvast bedankt.
Rustig nummer en filmpje voor de late avond.

zeurmachine | 14-01-22 | 23:37 | 3

@neonreclame | 14-01-22 | 23:40: Ja, maar dan mèt originele videoclip liefst. (ZEURmachine, hè?). Maar dit is ook goed, hoor.

zeurmachine | 14-01-22 | 23:55

hahaha mijn vader vroeger ook gedaan, zat mijn moeder met de buurvrouwen te koffieën, kwam mijn vader tussen de middag thuis, strompelend, witte overal onder zijn arme, helemaal onder het bloed, kreunend van ah pijn aah pijn, heb me gestoken op het werk met uitbenen. Iedereen in paniek , waar heb je pijn laat zijn , hij weer nee nee pijn moet naaar de dokter. Maar hij had helemaal niks , was er gewoon een vat met bloed omgevallen en had ie dat over zich heen gekregen, hij kwam zich alleen maar omkleden. Heb in een deuk gelegen, tis al 50 jaar geleden, maar nooit meer vergeten

Stijlloser_from_NL | 15-01-22 | 00:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik liep vandaag uit een supermarkt. En zag buiten een vrouw huilen.
Ze had €200 verloren. Ik heb haar dus €50 gegeven van de €200 die ik eerder had gevonden.
Als je wat geluk hebt is het fijn om wat van dat geluk te delen.

BrutusBosch | 14-01-22 | 23:35 | 8

@Nuuk | 14-01-22 | 23:54,
Ok, Rutte ?!
;D

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:32

@R. Skickr | 15-01-22 | 00:10,
Mooi.

Bad - Casey | 15-01-22 | 00:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Godsamme, ik heb toch een last van m'n poot, hee! Nog nooit gehad zo. Dat ik dit nog mag meemaken!

kleybeuker | 14-01-22 | 23:33 | 3

Gewoon op straat schoppen die flikker.

keestelpro | 14-01-22 | 23:37

gister moest ik de paarden binnenzetten, ging het kleine paardje ervandoor, trok mij ondersteboven, rechterknie afgeschaafd, linkerknie al de hele dag pijn achter knieschijf. Maar gaat vanzelf wel weer over. alleen hardlopen maar een weekje opschuiven

Stijlloser_from_NL | 14-01-22 | 23:53

Dit altijd een mooi lied gevonden, maar deze live versie vind ik de beste aller tijden. Schitterend gezongen, sorry dat ik 'm weer deel.
Hoort al jaren tot een van mijn YouTube favorieten
Black (Live) - MTV Unplugged - Pearl Jam
www.youtube.com/watch?v=5ZH2it92ZmA

Stijlloser_from_NL | 14-01-22 | 23:32 | 1

Van mij ook ;-)

Roos | 14-01-22 | 23:38

Maar goed dat mijn nagels geknipt zijn. Nu mijn haar nog.

VoltaireJohn | 14-01-22 | 23:30 | 1

Gewoon kaal Sjon... Heerlijk..!!

neonreclame | 14-01-22 | 23:32

Het Japanse YYZ
Nah misschien nniet helemaal maar toch, koga op bass, mormeltje op gitaar en hana op slag.
https://www.youtube.com/watch?v=VXAB83r0lbQ&ab_channel=TomMasci

miko | 14-01-22 | 23:28

Dit is gewoonweg geweldig. Zou meteen verplicht op elke boot moeten.

de Voorzittert | 14-01-22 | 23:38

Als ze dit toch uitgevonden hadden voor Baywatch!

Nuuk | 14-01-22 | 23:56
▼ 1 antwoord verborgen

> Inmiddels heeft u natuurlijk precies het kabinet dat u wilde.
Vrijwel niemand heeft het kabinet dat hij of zij wilde (misschien morgen wanneer de kringloopwinkels weer open gaan):
VVD-stemmers hebben niet gekozen voor D66, CDA of ChristenUnie.
CDA-stemmers hebben niet gekozen voor D66, VVD of ChristenUnie.
D66-stemmers hebben niet gekozen voor VVD, CDA of ChristenUnie.
ChristenUnie-stemmers hebben niet gekozen voor D66, CDA of VVD.
En zij die geen van vier partijen hebben gestemd hebben niet gekozen voor VVD, D66 CDA of ChristenUnie.

koeberg | 14-01-22 | 23:24 | 1

Ik denk dat VVD stemmers er vrede mee hebben dat de coalitie bestaat uit VVD, CDA en D66.
CU was nodig, maar niet gedroomd.
Alles beter dan VVD, GL, PvdA, D66.

Ruimedenker | 14-01-22 | 23:32

Wanneer het donker is komt neonreclame beter tot zijn recht.

Brabeaulander | 14-01-22 | 23:22 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo morgen maar naar het Zuiden, lekker terrasje pikken in Valkenburg, gewoon open, moet kunnen , de helden
David Bowie - Heroes (Live in Berlin, 2002)
www.youtube.com/watch?v=bsYp9q3QNaQ

Stijlloser_from_NL | 14-01-22 | 23:21 | 1

Die bassiste, fantastisch, heeft 16 jaar in zijn band gezeten.

Uw Verzekeringsadvis | 14-01-22 | 23:51

a-ha • Take On Me • Jennifer Connelly 2022 Edit • Career Opportunities • 1980s Music Hits

Remixed remastered en dergelijke.

m.youtube.com/watch?v=pFotKbjdAzQ

RickyLaRue | 14-01-22 | 23:20 | 4

Zo, die is jong!
Nog steeds een mooie vrouw trouwens.
youtu.be/rTwhu0xly3Q

koeberg | 14-01-22 | 23:30

die was lekker.

miko | 14-01-22 | 23:39

Jeetje, die ogen van dat meiske... mijn hart maakt een sprongetje. Ze komt ergens héél bekend voor. Dus ik googlen... en ja hoor:

youtu.be/0diCvgWv_ng

Papa Jones | 14-01-22 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Kings Of Leon - Notion (Official Music Video) / NT6mB8N24_g

Robert Haynes | 14-01-22 | 23:18 | 1

Voor Graaisnaaiert en Neon de themasong van hun cinematische hoogtepunt.
youtu.be/nlDg7cLjzSA

BrutusBosch | 14-01-22 | 23:17 | 4

Moet je Graaisnaaiert eens vragen naar Regula of Vincenzo. Als hij daar over begint te praten, kun je me wegslepen

Roos | 14-01-22 | 23:22

Schitterend, en ik had net iets gepost over Wasn't born to Follow in Easy Rider en dan krij je dit. Briljant.

Graaisnaaiert | 14-01-22 | 23:53

@Roos | 14-01-22 | 23:22:
Vicenzo, Roos. Vietsjenstjo ofzo. Van het mandje met mandarijntjes Maare, ik mis Oeffeltje. Het werd op een gegeven moment hilarisch, zijn oneliners.

Graaisnaaiert | 14-01-22 | 23:55
▼ 1 antwoord verborgen

Wat vond u van Ebru Umar bij VI?

Patje | 14-01-22 | 23:15 | 8

@stijlloser de snor heeft moeite tegengesproken worden door vrouwen

thanseeuwen | 14-01-22 | 23:31

@Patje | 14-01-22 | 23:24:
Zal trouwens wel. Ze heeft zich aten vaccineren omdat ze anders nergens naar toe kan.

Patje | 14-01-22 | 23:33

Ga het zo integraal terugkijken, nog even bezig. Ben benieuwd, ze is rechtser dan Derksen en er zit karakter in.

Graaisnaaiert | 14-01-22 | 23:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Alleen samen krijgen we Corona eronder

thanseeuwen | 14-01-22 | 23:13 | 1

youtu.be/uhYZpc91lFU
Uit “Easy rider”, toen vrijheid nog normaal was
zonder prik- en poespassen.

J.Cash | 14-01-22 | 23:11 | 5

@J.Cash | 14-01-22 | 23:58:
Absoluut. maar ook die sfeer, die beelden, die kleuren, daar word ik helemaal gelukkig van.

Graaisnaaiert | 15-01-22 | 00:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Rossem moet toch met gepaste jaloezie toekijken hoe een VI soepeltjes wegloopt met zijn concept van een non-woke en absoluut niet deugend uurtje toogpraat op internet.
De VI-ouwe-lullen hebben bijna schaamteloos zijn concept gejat en verdomd, ze zijn er gewoon mee op tv!!

reservebelgië | 14-01-22 | 23:11 | 4

Met Ebru vanavond. Ze had wallen onder haar ogen die doen vermoeden dat de zeespiegelstijging van Gerrit Hiemstra een peulenschil is.

goedverstaander | 14-01-22 | 23:15

@goedverstaander | 14-01-22 | 23:15:
Het lichaam was onderhevig aan een nakende milieu-catastrofe.
De geest daarentegen was helder en loepzuiver.

reservebelgië | 14-01-22 | 23:18

@goedverstaander | 14-01-22 | 23:15: moest er wel om lachen dat haar kat Turk heet en als ze een tweede kat had , die Mocro zou noemen.

Stijlloser_from_NL | 14-01-22 | 23:27
▼ 1 antwoord verborgen

De lol is er nu wel af met corona, de scherpe kantjes zijn eraf.

dhrat | 14-01-22 | 23:10 | 2

Ja, we gaan niet allemaal dood. Valt toch wat tegen deze pandemie.

P-unit | 14-01-22 | 23:21

Wil er eigenlijk niks meer over horen over die Corona, ben er nu wel een beetje klaar mee.

Stijlloser_from_NL | 14-01-22 | 23:28

Ankie lekker bijschnabbelen in shitville Almere om daarna stilletjes 5 jaar wachtgeld te toucheren!

De_Middelvinger | 14-01-22 | 23:08 | 5

Ank Bijltjesdag? Mooi dat die weer onder de pannen is en dan ook nog eens ver weg in Almere. Topdag.

Graaisnaaiert | 14-01-22 | 23:48

Totaal incompetent en meteen doorgeschoven naar een middelgrote stad waar het politiek behoorlijk kan rommelen. Dat wordt met haar "track record" een succes. Proest.
Maar toont maar weer eens aan. Als je faalt in de politiek is dat geen probleem.

Basil Fawlty | 15-01-22 | 00:12
▼ 2 antwoorden verborgen

neon's dagboek:

Ik ging dus bij Robbie weg vanochtend, "trek de deur maar gewoon dicht" en ging lopend naar de scooterboer in Zuid.. ( Kwam ik over de van Baerlestraat en moest ik denken dat het lang geleden is dat ik hier zonder boete de straat uit kom, hihihi) .Scooterboer was daar dus ik zo van ja. Hij zo van Ja.. Dus ik zo van ja eh.. Scootertje rijdt weer dus ik naar huis, maar ik moest ook weer terug de stad in.. Dus ik terug de stad in maar die afspraak werd niet nagekomen.. Dus ik weer terug naar huis om comments te lezen tijdens de persconferentie en kwam ik een plaatje tegen van Hugo... En toen dacht ik lief dagboek, wat een ongelooflijke @#%$#$ is die kerel toch..!! Kan ie het wel zwaar gehad hebben maar om bepaalde mensen zo in de bek te schijten getuigd niet echt van klasse.. Toen ik even later er aan terug dacht,dacht ik van fuck em.. Ik doe het lekker toch niet en het zal mij benieuwen wat er tegenin gezet zal worden om mij wel te overtuigen...

Ohja, en ik ging een liedje uitzoeken...

www.youtube.com/watch?v=0P4A1K4lXDo&a...

neonreclame | 14-01-22 | 23:07 | 10

@neonreclame | 14-01-22 | 23:47:
Hahaha! maar als je wordt aangehouden ter hoogte van ziek zaak heb je alle tijd om het bekijken terwijl die bromsnor slap ambtenaarlijk tegen je aanlult.

Basil Fawlty | 14-01-22 | 23:50

@Basil Fawlty | 14-01-22 | 23:50:

Haha.. Klopt.. Ik gooi dat bakkie op de scooter altijd open en zeg, "Gooi em daar maar in.."

neonreclame | 14-01-22 | 23:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Envelop in de bus?
Stop!
Busstop?
Waarom stoppen, we moeten rijden!
Roos, trek dat blik aan, ik blik haar aan.
Instapuhhhhh mensuhhhhhh

Canned Heat - On The Road Again
youtu.be/qRKNw477onU

Milton_Styx | 14-01-22 | 23:07 | 17

@Graaisnaaiert | 14-01-22 | 23:43:

Het is een lange rit.
Roos houdt van een pittige rijstijl, als van een haastige suikerriet. Geeft een hoop energie en ze stopt niet zomaar, bv omdat er nog iemand in zijn Honger Spel zit Graaisnaaiert.

Milton_Styx | 14-01-22 | 23:52
▼ 14 antwoorden verborgen

Even wat illusies armer

John Hiatt - your dad did

youtu.be/yccCjIsapr8

Wat een stem die man

Carlos_I | 14-01-22 | 23:07

Ik zag Ernst Kuipers op een foto van de persco. Hij verkeert plots niet meer in een blakende gezondheid. Hij was bij de bevrijding van een Duits concentratiekamp niet echt opgevallen. Ik mag hopen dat ie nog wat contacten heeft in zijn vorige professie zodat hij in een goed bedje terecht komt.

goedverstaander | 14-01-22 | 23:06

Hij had pannenkoek beslag moeten krijgen. Dat zou hem meer aan moeten spreken, de pannenkoek.

Korrel_zout | 14-01-22 | 23:06 | 1

Probleem is dat in de begeleidende brief zelden staat om wel poeder het gaat. En dat maakt wel uit als je het wil gebruiken in een recept. Daarnaast wordt er doorgaans te weinig poeder in de envelop gedaan voor een beetje recept.
Al met al een vrij kansloos concept, zo'n poederbrief.

koeberg | 14-01-22 | 23:38

Handig die lege bewindslirdenhuizen! Morgen in de verhuur?

Jan, Leiden | 14-01-22 | 23:06

Je zal nu maar handhaver of politie zijn met een burgemeester in een stad die wil dat er wordt opgetreden tegen elke overtreding.... waar ga je morgen dan beginnen en hoe lang mag je de komende dagen wel niet overwerken?

Jan, Leiden | 14-01-22 | 23:04 | 1

Gaat niet gebeuren.

goedverstaander | 14-01-22 | 23:08

Baudet zou wel raad weten met een poederbrief maar dit terzijde.

Supermatthijs | 14-01-22 | 23:02 | 2

Hij praat al met een aardappel in zijn keel.

Rest In Privacy | 14-01-22 | 23:03

Tribal sociëty.
Willen van een tweede wereld onomkeerbaar terug naar een derde wereld.
Wat is de hoofd-eis?
Lijkt erkenning. Maar de aap komt al snel uit de mouw. Land!!
Common tribal. Negeren!

reservebelgië | 14-01-22 | 23:28

Dan bak ik alvast wat uien. Proost!

Brabeaulander | 14-01-22 | 23:01 | 4

Gefruit en lichtjes aangebakken.

Brabeaulander | 14-01-22 | 23:14

Als de kardinaal een scheet heeft gelaten, zeggen ze:
‘Sjonge jonge, wat ruikt het hier lekker,
net of iemand lever met uien staat te bakken,’
Dat soort katholieken, daar ben ik niet dol op.

Gerard Reve, ‘Nader Tot U’, 1966.

entwederoder | 14-01-22 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Als je maar een niet medisch mondkapje op hebt.
Met dat poeder....

Is dit nog nieuws? | 14-01-22 | 23:01

Envelopjes met poeder, in het café. Is Hugo er ook dan?

P-unit | 14-01-22 | 22:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen