Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ja hoor. Hugo de Jonge draait over vaccinatieplicht

Kom nou toch zeg

14 september...

"Laat ik het nog maar eens heel duidelijk zeggen: er komt geen vaccinatieplicht." Was getekend, Hugo de Jonge, 14 september. Sterker nog, op 23 november zei Hugo de Jonge in het ND dat geen vaccinatieplicht een belofte is. En twee dagen geleden nog ontraadde Hugo de Jonge een motie tegen de vaccinatieplicht, omdat die overbodig zou zijn.

En dan nu, tussen neus, lippen, de piepers, de Sintinkopen (nou ja Sintinkopen, Sinterklaas is ook al weer zo goed als verpest door het gepruts van deze lui) en een PR-offensiefje over boosters (die te laat zijn) door opeens zeggen 'dat je het niet meer kunt uitsluiten'. Maar dat er echt nog geen plan voor is hoor. En bij navraag ook nog eens herhalen dat je heus niet anders over vaccinatieplicht bent gaan denken. Terwijl je dus eerst de vaccinatieplicht uitsloot, maar nu niet meer. Dat is wel degelijk een verandering in denken. Zelfs bij het bedekken van de leugens liegt ie dus nog een keertje. Godskolere zeg. 

En u weet hoe dat ging met 3G: daar was eerst geen sprake van, tot er opeens sprake van was, maar beperkt hoor, zeker niet op de werkvloer, en al helemaal geen 2G. Alleen werd er even later opeens toch zo zachtjes aan over nagedacht, lag alles op tafel, en opeens waren er wetsvoorstellen voor 2G en voor nog veel meer 3G. Het enige waar we deze crisis op lijken te kunnen vertrouwen, is dat als Hugo de Jonge zegt dat iets niet aan de orde is, dat het daarna alsnog heel snel aan de orde is. Dus bereidt u zich maar voor. Op de vaccinatieplicht. 

Social

Reaguursels

Inloggen

Dit kun je verwachten van een man met zijn kermis pantoffels.

Bataaf | 04-12-21 | 15:03

De ultieme consequentie van een verplichte prik (of welke andere medische behandeling dan ook) is dat het leidt tot het gebruiken van geweld door de overheid, tegen die mensen die het echt niet willen.

Ik geloof dat niemand daarop zit te wachten. Wél denk ik dat dit kabinet het geen snars uitmaakt dat die “weigeraars”, voordat ze uit hun huis getrokken worden voor die prik, volledig financieel uitgekleed worden met behulp van boetes en allerlei andere beperkingen die opgelegd worden.

Wat los je dan eigenlijk nog met een verplichting op, en wat veroorzaak je daarmee?

Ik vraag mensen gewoon voordat ik afspreek of ze klachten hebben en of ze het afstand houden bij mij willen respecteren, omdat ik met kwetsbare mensen om ga. Daar gaat iedereen op een verantwoordelijke manier mee om. Ook dáár zou het kabinet op kunnen aandringen. Zelf verantwoordelijkheid nemen en naar elkaar omkijken, in plaats van dwang, verplichtingen opleggen en verdeeldheid creëren.

GizzleMolby | 04-12-21 | 14:47
-weggejorist-
Toverkol | 04-12-21 | 13:43

Probleem met Hugo (en al het andere volk in zijn kielzog) is dat Hugo de dagelijkse realiteit meent te kunnen regisseren en daarbij de spreekwoordelijke kool en de geit meent te kunnen sparen.. Met als gevolg: te vaak te laat, te weinig, te zwalkend en behoorlijk tegenstrijdig in informatie. Voldoende voer voor het volk wat vanaf dag 1 als grotendeels in de ontkenningsstand zat en vanaf dag 2 de realiteit met zelfdienende complottheoriën begin in te kleuren. Terwijl de overgrote meederheid van NL zoiets heeft van "ja! Wàt is het nu Hugo ?!" en het avond aan avond "welles, nietes" gezeik op de televee, in de krant en binnen de familie wel helemaal spuugzat is. Ik zou maar gewoon stoppen met de beloftes/uitspraken van Hugo. Vroeg of laat zullen de maatregelen, waarvan Hugo nog zo "plechtig" beweerde dat zulks niet aan de orde is, eerder een noodzaak dan een keuze zijn. Of blijft een marginaal deel van Nederland geloven dat wat in de ons omringende landen gebeurt hier nevernooit de oplossing gaat zijn ? Het is de realiteit die dicteert en Hugo is niet de doortastende crisismanager die kordaat optreed. Is ook nuet makkelijk met een bonte verzameling aan instanties en instituten op de 2e rang en 2 miljoen feesboek virologen (die het allemaal veeeel beter menen te weten) op de trubune.

Grijskijkert | 04-12-21 | 12:02

Dit is waarschijnlijk de laatste tegel die u van mijn hand zult zien. Ik heb er geen zin meer in. Al twee jaar heb ik geprobeerd met ratio, nuance en fatsoen waarschuwingen te tegelen over waar we met zijn allen op af denderen. Ik heb gezien hoe de nuance totaal uit het debat, voor zover daar überhaupt nog sprake van is verdween. De gretigheid waarmee mensen ongevaccineerden nu willen dwingen, hun recht op zelfbeschikking en lichamelijke integriteit willen ontnemen op straffe van hoge boetes of zelfs gevangenisstraf, de totàle ontmenselijking van die groep en de achteloosheid waarmee e.e.a. gepaard gaat vervullen me met een diepe walging en angst zoals ik hem zelden heb gevoeld.

Ja, Covid is hier. Mensen kunnen er ernstig ziek van worden en zelfs aan overlijden. Dat is allemaal waar. Maar Covid is ook niet de Ebola of Zwarte Dood waarvoor men het ons verkocht. Dat men in het begin het zekere voor het onzekere nam is te billijken. We wisten immers niet waar we mee van doen hadden. Nu, twee jaar later weten we dat redelijk goed en Covid blijkt in de verste verte niet op de eerder genoemde zeer dodelijke ziektes te lijken. Met wat we nu weten had men vol moeten inzetten op één centraal gelegen Covid behandelcentrum in één van vijf leegstaande ziekenhuizen met verpleegkundigen die enkel specifiek voor die taak zijn opgeleid. Onder Rutte zijn er bijna 100.000 man zorgpersoneel aan de straat gezet. Men had in ieder geval een poging kunnen doen ze te benaderen en te vragen wat er voor nodig is om hen terug naar de Zorg te halen. Daarmee had vervolgens de rest van de Zorg ontlast kunnen worden. Er is zelfs nog geen beginnetje gemaakt.

Hetzelfde geldt voor zaken als goede ventilatie in scholen toen dat echte virushaarden bleken te zijn. Ook daar heeft men nagenoeg niets aan gedaan.

Maatregelen die wel genomen werden waren onzinnig, kwamen te laat of schoten hun doel totaal voorbij. Zowel Rutte als de Jonge blijken volstrekt onbekwaam te zijn in hun management van het e.e.a.. Wat ook weer bleek toen er vorige week een nieuwe Zuid-Afrikaanse variant boven kwam drijven. I.p.v. álle vluchten uit de streek tot nader order pèr direct stil te leggen landden de vakantievluchten met besmette, gevaccineerde en van een QR-code voorziene passagiers doodleuk op Schiphol. Zelfs een verplichte test werd niet afgenomen, het bleef allemaal vrijblijvend. Een paar dagen later luidt men dan de noodklok want oh, oh, oh, de nieuwe variant is hier! Het tweespan hangt al twee jaar van leugens en bedrog aan elkaar.

De mogelijke aanstaande vaccinatieplicht is in mijn optiek niet één, maar vele bruggen te ver. Er zijn medische en ethische grenzen die je als Overheid niet moet over stappen. Het onvervreemdbare recht op lichamelijke integriteit is er zo één. Want als deze horde eenmaal genomen is, waar stopt het dan? Wilt u allen nu werkelijk leven in een maatschappij waar je de rest van je leven je 'vrijheid' moet afkopen met om de zoveel tijd een booster prik? En dan ook nog met een vaccin waarvan men de reguliere lange-termijn bijwerkingen niet eens weet, laat staan wanneer je ze ook nog gaat stapelen over langere tijd? Het is in ieder geval een maatschappij waarin ik niet wil leven, dan stap ik er net zo lief uit. Zeker wanneer je met een notoir onbetrouwbaar gebleken Overheid te maken hebt die er geen been in ziet om tienduizenden mensen onrechtmatig compleet te ruïneren (#Toeslagenaffaire). Een Overheid die zelfs, op het moment dat ze echt niet meer onder hun schuld uit kunnen komen, de slachtoffers in kwestie nòg op alle mogelijke manieren traineren, natrappen en tegenwerken wanneer die slachtoffers hun recht proberen te halen. En dit is de Overheid die u uw lichamelijk integriteit toevertrouwt??? Het zelfs maar overwegen zou u moeten nopen tot diepgaande zelfreflectie.

Ik wens u allen veel wijsheid en gezondheid toe.

Sjefke7807 | 04-12-21 | 12:01 | 6

@Sjefke
Het was beter geweest als je gisteren had besloten geen tegels meer te plaatsen

neolib | 04-12-21 | 13:12

100% mee eens. Blijf dus maar aub

pete1023 | 04-12-21 | 14:38

Mooie tegel weer Sjefke. Ik hoop stiekem in de toekomst nieuwe tegels van uw hand te mogen ontdekken en anders; het ga u goed, in voor- en tegenspoed.

zegmaarwij | 04-12-21 | 16:15
▼ 3 antwoorden verborgen

"kan het niet meer uitsluiten".
Dat kan je wel, sterker, dat is het ENIGE wat je in deze zou moeten doen.
Ik verwacht van de EU eigenlijk een vuist op tafel. 'Dit gaan we niet doen. Dit is tegen alles waar we voor staan.'
Of van Rutte. Als president van alle Nederlanders.
Dat mooie moment waarop je geschiedenis kan gaan schrijven die in je voordeel werkt.

Maar het zal wel niet. En dan kies je voor een groter probleem.
We gaan het wel zien.
Eenzijdige contractbreuk wordt dan denk ik 'tweezijdig.'

IndoorexpaT | 04-12-21 | 11:57 | 2

Vaccinatie "dwang" mag misschien een brug te ver zijn, de samenleving blijvend laten gijzelen door een marginale minderheid is niks minder dan een dictatuur. En dat door een clubje wat de vrijheid zgn. zo hoog in het vaandel heeft staan. Met delen die niet terugschrikken voor rellen en intimidatie richting een meerderheid die een andere heeft gemaakt. Een zgn. elite, bestaand uit een bonte verzameling lieden (sterk varierend in IQ) die keuzevrijheid claimt maar de consequenties van die vrijheid slachtofferig afschuift op anderen. Dikke doei.

Grijskijkert | 04-12-21 | 12:18
-weggejorist-
skullfuckedbyhesher | 04-12-21 | 11:11

Wat een vreselijk figuur die Hugo. Hij spreekt het land toe als een schoolmeester die voor groep 3 staat te preken.
Hij doet niet eens moeite om de illusie van competent bestuur hoog te houden.

Norbert-Oreply | 04-12-21 | 11:00 | 1

Als een gedeelte van het land zich als kleuters gedraafd.....

pdvd | 04-12-21 | 11:46

Ondertussen lijkt het helder dat Omikron een zeer steile stijging kent in Zuid-Afrika:
twitter.com/rid1tweets/status/1466828...
Ook is er geen teken dat deze variant voor veel mildere ziekte zorgt, er is ook een vrijwel even sterke stijging in ziekenhuisopnames:
twitter.com/DrEricDing/status/1466831...
Ofwel beste mensen, bereid je maar voor op een nieuwe ronde, met helemaal nieuwe kansen.
Voor het virus dan.
Fijne kerst alvast!
Of moet ik zeggen: Lichtjesfeest..

Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:59 | 1

Ik wilde zeggen, u moet niks. Maar we moeten van alles, is het niet? Dank voor de fijne kerst. Ik wens u hetzelfde, en vooral alle goeds, een lang en gezond leven in vrijheid en met veel begrip en naastenliefde.

Ramsesz | 04-12-21 | 11:12

Je leest ook hier weer dat we geen BOA's maar verpleegkundigen moeten opleiden. Op zich is dat verdedigbaar omdat we te korten hebben. Maar die tekorten komen ook omdat we ons niet aan maatregelen houden en een deel vaccinatie weigert. Om het plaatje maar duidelijk te maken: In Rotterdam gaan we de spoedeisende hulp en IC flink uitbreiden en treden we niet meer op (geen BOA's) tegen geweld met messen. Onzin. We moeten in maatregelen in balans nemen. Dus voorkomen dat er mensen op de IC komen (vaccineren/medicijnen/maatregelen) en zorgen voor voldoende verpleegkundigen.

dartfrogger | 04-12-21 | 10:54 | 2

En dus de specifieke doelgroepen targetten met het vaccin en niet de gehele bevolking tarten. Want je weet dat in Rotterdam (en de overige grote steden) met name niet-westerse allochtonen met onderliggend lijden de IC's bezetten. Waar blijft de prikbus bij de moskee?

bobsyouruncle | 04-12-21 | 11:03

Je doet een paar aannames;

- de maatregelen werken;
- vaccinatie helpt;

Om 2 maar meteen te ontzenuwen: de boostercampagne zou niet nodig zijn als dit een effectief vaccin zou zijn. Om 1 te ontzenuwen: als de maatregelen zouden hebben zou er veel verschil moeten zijn tussen landen die (strenge) maatregelen nemen en landen die dat niet doen. Voor zover dat verschil er al is, is dat in het voordeel van de landen die geen of minder maatregelen nemen.

Jij stelt dit allemaal, dus onderbouw het dan ook maar, en deze keer fatsoenlijk...

HoogToontje | 04-12-21 | 11:51

Het zijn net jehova’s getuigen. Liegen tegen anderen is toegestaan en als ze eenmaal een voetje tussen de deur hebben….

Joffri | 04-12-21 | 10:47

Wat een onzin weer. Als je ergens over nadenkt en je ziet dat de buurlanden het gewoon doen wil dat nog niet zeggen dat het ook gebeurd. En al helemaal niet zonder toestemming van 1e en 2e kamer. Op zich zou ik er voor zijn om de mafklappers die ook hier hun gif spuiten de wind uit de zeilen te nemen. Maar van Ranst zei al dat dit averechts kan gaan werken. Antivaxxen is een egoïstische en intolerante levenswijze geworden. Zulke mensen moet kan je niet overhalen en ook niet verplichten. Het is ook helemaal niet nodig want de Delta of de Omikron gaat iedereen (her) besmetten dus 2G komt vanzelf.

dartfrogger | 04-12-21 | 10:40 | 3

Denk ook dat Omikron alle kaarten opnieuw gaat schudden. En dat we nog verbaasd gaan zijn over de verschuivingen in opninie over vaccinatie en/of 2G.

Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:46

U ontwaart geen patroon???

Joffri | 04-12-21 | 10:48

Intolerant? Wie is intolerant? De pot of de ketel? Leven en laten leven, beste vriend. Angst is een slechte raadgever.

Ramsesz | 04-12-21 | 11:30

Dat was 14 September en dit is nu. Gewijzigde omstandigheden nopen tot nieuw beleid. Dat is gewoon besturen. Doen wat nodig is.

JanP999 | 04-12-21 | 10:22 | 5

Precies. Paar weken geleden had niemand van de Omikron gehoord. Niemand kan goed voorspellen hoe maatregelen uitpakken en in hoeverre we ons er aan houden. De houdbaarheid van Hugo de Jonge op dit ministerie is wel nihil. Daar moet dus echt iemand met vakkennis en gezag komen. Eentje die gewoon zegt dat we volgende maand vaccineren verplicht maken als dat nodig is en dat we dat dan allemaal doen. Of nog beter iemand die vaccineren aanbeveelt en we dat allemaal doen zoals in Portugal.

dartfrogger | 04-12-21 | 10:47

Wat Hugo doet heeft niks met besturen te maken. Hij heeft de afgelopen maanden aan de lopende band dingen geroepen die hij stuk voor stuk weer heeft moeten terugnemen. Een behoorlijk bestuurder zou zich minder opportunistisch moeten uitlaten. Schets een keer een realistisch beeld voor het volk. We zijn niet voor niets de corona gekke henkie van europa. Te danken aan Hugo en Jaap.

Norbert-Oreply | 04-12-21 | 11:09

Dit zat allang in de koker.

Ben Adam | 04-12-21 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ken er nog een paar:

We hoeven ons geen zorgen te maken want er zijn geen directe vluchten vanuit Wuhan naar Amsterdam.

Het is onwaarschijnlijk dat we in Nederland met dit virus te maken krijgen.

Met 60% groepsimmuniteit komen we van Corona af.

Er komt geen avondklok.

Er komt geen QR-code toegangsbewijs.

Er komt geen vaccinatiedwang noch - drang

Er komt geen 2G.

Mondkapjes hebben geen bewezen meerwaarde.

Door vaccinatie herwinnen we onze vrijheid.

Het Coronavirus is niet overdraagbaar van kinderen naar ouderen.

We prikken ons de crisis uit.

Dansen met Janssen.

Het lijkt niet besmettelijk van mens op mens

Door de coronapil beleven we de laatste winter met maatregelen.

Tini | 04-12-21 | 10:06

Eerst harde beloften uitspreken, vervolgens 180 graden draaien en wegkomen met "ik ben te stellig geweest".

Nee idioot, je bent niet te stellig geweest, je bent een leugenaar eerste klas. Door jouw soort ben ik in een aantal jaren veranderd van iemand die polici het voordeel van de twijfel gunde naar iemand die er in eerste instantie vanuit gaat dat er wel weer gelogen zal zijn.

Zoelense Hobbyboer | 04-12-21 | 09:59 | 5

Onderwijs is overheid. Dat is geen goeiste combinatie..

superb_de_lux | 04-12-21 | 10:34

@Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:31: vooruit dan, na mijn 18e, toen mocht ik gaan stemmen. Na de eerste keer stemmen, ja op de SP voor de gemeenteraad in Oss, toen zag ik ineens alle leugens en beloftes van Politici. Toen was het voorbij voor mij.

Stijlloser_from_NL | 04-12-21 | 10:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Dan maar maar het Malieveld met z'n allen toch? Oh nee, Nederlanders laten graag over zich heenwalsen en stemmen straks gewoon weer CDA, Deug'66 en VVD. Eigen schuld eerst.

bobsyouruncle | 04-12-21 | 09:20 | 7

@bobsyouruncle | 04-12-21 | 10:28:
"Dat reaguurders dat niet inzien geeft te denken."

Denk eigenlijk dat iedereen dat argument wel begrijpt.
Maar zet dat eens af tegen de lichamelijke integriteit (of zo je wil gezondheid) van mensen die wachten op een noodzakelijke operatie, of door een ongeval geen medische zorg kunnen krijgen. Doordat die zaken aan elkaar gekoppeld zijn helaas, is ook jouw lichamelijke integriteit direct gekoppeld aan de gezondheid van anderen. Dat levert een conflict op.

Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:34

@Beste_Landgenoten | Nee. Iemand die geen injectie wil, hoeft die niet te halen, zeker niet onder dwang. Punt. Klaar.

Ramsesz | 04-12-21 | 11:35

@Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:34: Daar is de overheid verantwoordelijk voor, die hebben een puinhoop gemaakt van de zorg en nog geen enkele stap gezet om dit op te lossen. Wat de overheid doet is verbieden in plaats van oplossen, ze zijn zwak uitgedrukt zeer nalatig.

hisxxx | 04-12-21 | 11:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk dat 2G en een vaccinatie verplichting niet alleen bedoeld is om ongevaccineerden over te halen. Maar vooral ook om gevaccineerden in het booster regime te laten mee doen.

BrulSpin | 04-12-21 | 09:15 | 3

Zou het echt heel ongezond voor ons zijn, elk jaar een booster?

Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:14

@Beste_Landgenoten | Zeer wel mogelijk.

Ramsesz | 04-12-21 | 10:24

@Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:14: Dat weten we niet, misschien niet eens maar het is vooral heel erg lucratief voor anderen en schept een in mijn ogen gevaarlijk precedent.

Joffri | 04-12-21 | 10:55
-weggejorist-
pieterS | 04-12-21 | 09:12 | 2
-weggejorist en opgerot-
Wit-Privilege | 04-12-21 | 08:55 | 3

Bedreig je me nou?

De paus | 04-12-21 | 09:03

Ik denk dat je anders gaat piepen als het systeem beslag op inkomen/uitkering/vermogen etc gaat leggen via bijvoorbeeld de gerechtsdeurwaarder.

superb_de_lux | 04-12-21 | 09:05
-weggejorist en opgerot-
Gecensureerde-Mening | 04-12-21 | 09:22

Iemand verrast?
De vraag is : gaan we als bevolking nog iets doen?
Iets.

Ben Adam | 04-12-21 | 07:45 | 6

Daar is de opruier weer. De bevolking gaat iets doen ja. Vaccineren en je gewoon aan de maatregelen houden. Gewoon burgerschap tonen ipv klagen en boe roepen.

dartfrogger | 04-12-21 | 10:29

moeten we iets doen dan?? De hele wereld loopt achter de feiten aan. Uitspraken van politici gelden alleen voor de dag zelf. DUS DE Uitspraak van 14-09 gold alleen voor die dag.

Stijlloser_from_NL | 04-12-21 | 10:33

@Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 10:16: De wonderen en virussen zijn de wereld nog niet uit . Bosma is mijn hoop,Geert is te lomp in zijn uitlatingen en moet wijken .

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 13:02
▼ 3 antwoorden verborgen

We worden steeds verder geEUthanaseerd . Waarom nog luisteren naar de NARcistische hofnar?

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 07:30 | 1
-weggejorist-
dartfrogger | 04-12-21 | 10:31

Tja, minister Stoethaspel praat nou eenmaal graag, en denkt blijkbaar wat minder graag.

Homer P. Simpson | 04-12-21 | 06:20 | 2

Waar camera’s lampen en aandacht zijn daar is Hugo. Zonder spotlight is er alleen leegte.

ratelaar | 04-12-21 | 07:25

@ratelaar | 04-12-21 | 07:25: Den narcist is nergens zonder zijn publiek . Het maakt 'm niet uit hoe hard men 'm slaat als hij maar in de schijnwerpers staat.

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 07:33
-weggejorist-
Anomiemus | 04-12-21 | 04:01

*worldometer checkt* Als je het toch invoert, doe dan dat Chinese vaccin.

dugo | 04-12-21 | 03:33

Wie nog denkt dat "Nederland" een (semi) soeverein gebied is waar er binnen de marges van internationale samenwerking nog enige vorm van autonomie bestaat is zo onderhand toch wel behoorlijk naïef. Dat gaat veel breder dan het corona narratief. De leden van de tweede kamer komen echt alleen nog maar voor die 8k per maand opdagen want daarbuiten is het volledig nutteloos, nutteloos voor ons allemaal.

Joffri | 04-12-21 | 03:18 | 9

@Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 13:10: ach ik heb niet zo’n fixatie ten aanzien van politici in het algemeen en geert in het bijzonder. Gratis tip: laat dat los

Joffri | 04-12-21 | 16:40
▼ 6 antwoorden verborgen

En het OMT maar zeggen dat de basisregels de belangrijkste maatregelen zijn. Waarom dan een vaccinatieplicht?

LuNaTeeQ | 04-12-21 | 01:15 | 2

Omdat niemand zich er meer aan houdt?

Beste_Landgenoten | 04-12-21 | 11:46

Te veel narcisten die er schijt aan hebben.

De Eierbal | 04-12-21 | 12:11
-weggejorist en opgerot-
Mentor | 04-12-21 | 01:10 | 4

Doe nu eens echt research en ga uit die antivax groepen.

Misterspok | 04-12-21 | 08:21

Anti-vaxxers kunnen niet rekenen, noch logisch nadenken, dat is het echte probleem.

Diederik_Ezel | 04-12-21 | 08:51
-weggejorist en opgerot-
fapsjaak | 04-12-21 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig komt er een vaccinatie plicht.

Ookalweer | 04-12-21 | 01:08 | 1

Vrije keus moet blijven anders komt er in no-time een wet dat je bij 'bepaalde' omstandigheden onder curatele komt van de staat .En dat is in Nederland een groep van incompetente narcisten.

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 07:42
-weggejorist-
LD69 | 03-12-21 | 23:58 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Machteloosheid en moedeloosheid overmeestert me. Verder ben ik gehouden aan de geldende huisregels.

Rhenium | 03-12-21 | 23:44 | 2

Wij ook jij, hebben niet alleen een schild, doch ook een zwaard.

LD69 | 04-12-21 | 00:18

Heb met zoiets juist dat ik de neiging krijg om me niet in te entendre, alleen maar omdat ik weiger mee te werken aan zo'n verplichting. Dat is zo onethisch. Terwijl ik in principe erg voor vaccineren ben en snap hoeveel waarde vaccinaties kunnen hebben. Het zou niet eens in me opkomen om het polio vaccin te weigeren ofzo

Fijn_dat_je_er_bent | 04-12-21 | 05:23

De laatste tijd wordt het me steeds meer duidelijk dat deze maatschappij echt erg veranderd is in de laatste jaren. Ik denk dat de grootste boosdoener hiervan ‘internet’ is met dan vooral de sociale media platforms in het bijzonder. Daarbij draait het vooral om: kijk mij, like mij, en support mij doordat ik xontractjes af kan sluiten en zo kan leven van de ‘aandacht’. Ditzelfde soort fenomeen komen we ook bij de woke beweging tegen.

Het is vooral het belangrijk maken van het individu. Nog meer dan ooit tevoren vinden we blijkbaar het individu veruit het meest belangrijke goed dat bestaat. En dit uit zich dus in alle ‘kijk onze leef’ op de insta, facebook, alle volmaakte levens vol perfectie en alleen maar leuke dingen. Het leven is niet ‘leuk’. En als individu doe je er juist helemaaaaal niet toe.

Maar we vinden dit nu dus zo belangrijk dat we niet eens meer in staat zijn ok een pas op de plaats te maken en kunnen kijken naar het grote plaatje. Waar gaan WE nou naartoe. Is dit wat we met zijn allen als individu bewerkstelligen echt de weg die we in willen slaan?

Ik vind mezelf geen domme jongen. Ik heb ook best wat intelligente(re) mensen om mij heen en ik merk echt de laatste maanden dat er een soort van afstand begint te ontstaan vooral op dit punt. We spreken dezelfde taal niet meer. Van hen waar ik ooit van dacht dat ze toch ook wel verbanden konden zien, data kunnen lezen, oorzaak en gevolg kunnen duiden lijken het halve spreekbuizen geworden die alleen maar dat herhalen wat ik al de hele dag op het nieuws hoor.

Het grappige soms in die gesprekken is die tegenstrijdigheid. Nu voor een vaccinatieplicht zijn en als je niet wil dat je geprikt wordt dat dat je baan kan kosten en uiteindelijk je huis etc en dan zonder te blikken of blozen zeggen dat je dan dus ‘een keuze’ hebt… HOE. Maar als ik het dan even projecteer op zijn kinderen: wat zou je er van vinden als straks evt een bepaald scoringssysteem bepaald of ze mogen trouwen en kinderen krijgen, een dagje uit kunnen met de auto of iets nieuws willen kopen. Nee dan is het van dat willen we niet. Maar als het 2G en alles NU nodig is om uit de crisis te komen dan zijn ze geoot voorstander.

Ik maak me oprecht zorgen over de staat waarin we ons als mensheid, als maatschappij en ook als individu bevinden. Het gaat bergafwaarts. We zijn alles aan het verplaatsen naar ‘data’ in plaats van ftsiekheid. Opvoeding bestaat uit regeltjes die opgelegd worden in een telefoon, wat is er mis met aangeven dat je graag ziet dat het anders kan of motiveer ze om iets anders te doen. We creeeren een bestaan waarbij we denken in contact te zijn met alles en iedereen maasr raken steeds meer afgestompd van wat gewoon het leven is..

Theo? | 03-12-21 | 23:31 | 11

@De Eierbal | 04-12-21 | 01:08: wauw… onder welke steen heb jij geleefd? Waarom moeten we een grondrecht opgeven voor iets dat ten eerste alleen bepaalde groepen ouderen en kwetsbaren treft (die hebben baat bij een vaccinatie), maar vooral om een commerciële bedrijfstak (wat de zorg dank zij onze verlichtte leiders is geworden, met miljarden winsten!) te ontzien? Totaal debiel! Ga snel mensen aannemen, gesloten ziekenhuizen weer opengooien en zorg gvd eens voor je personeel…

Als_je_me_nou | 04-12-21 | 07:55

@Als_je_me_nou | 04-12-21 | 07:55:
De IC is vol dus die vlieger gaat niet meer op. Iedereen die nu naar de IC moet voor whatever is de sjaak door de narcistische wappies. Daarom komt de plicht. Mag ook volgens de grondwet.

De Eierbal | 04-12-21 | 12:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Tja, puur op t veranderen van je mening zeg ik: moet kunnen. Alleen hele domme mensen houden halsstarrig aan een mening vast

Auchie | 03-12-21 | 23:25 | 5

Die laatste opmerking lijkt me onwaar.

intrigant | 04-12-21 | 00:16

Ik heb mijn mening best wel eens bijgesteld, of op zijn minst opnieuw beschouwd dankzij onder andere dit mooie platform.

You-On-A-Gin | 04-12-21 | 00:30

Die laatste opmerking geldt voor extreem linksch menschen neem ik aan...... zoniet is de zin onzin.

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 08:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Graag Hugo de Jonge per onmiddellijk vervangen door Marcel Levi. Als die het ministerschap erbij doet in zijn pauze’s, terwijl hij ook nog de kruiswoordpuzzel invult, doet hij het nog altijd veel beter dan ‘mees Hugo’. Dan kan die laatste weer terug voor de klas zodat de groep pechvogels in ieder geval een half miljoen keer zo klein is geworden.

benjeallanggek | 03-12-21 | 23:24 | 5

Want 100% vaccinatiegraad lost het IC probleem per direct op?

kyriaap | 04-12-21 | 00:27
-weggejorist-
LD69 | 04-12-21 | 00:37

Vertel eens wat meer over die inhoud van die uitweg? Ben wel benieuwd…

KritischeKrikker | 04-12-21 | 00:45
▼ 2 antwoorden verborgen

VVD = vrede, vrijheid en democratie. Daar is toch geen woord gelogen aan hé Mark?

Teluitjewinst | 03-12-21 | 23:07 | 6

@KritischeKrikker | 04-12-21 | 00:28: De meerderheid was voor behoud Zwarte Piet. De meerderheid was tegen toetreding EU .De meerderheid kan zijn stem niet meer laten horen via referenda ..... enz. enz.

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 08:18

Het feit dat jij denkt dat het referendum ging over “toetreding tot de EU” zegt genoeg. Sommige zaken zijn niet referendabel.

KritischeKrikker | 04-12-21 | 10:36

@KritischeKrikker | 04-12-21 | 10:36: Dat zeg ik helemaal niet... Mijn opmerking over de EU en mijn opmerking over het afschaffen van referenda zijn twee aparte zaken die weergeven dat democratie in dit land een gepasseerd station is. En dat sommige zaken wel referendabel zijn is D66 kennelijk ontgaan

Koning BongoBongo | 04-12-21 | 13:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Dan twijfel je misschien nog om welke reden dan ook over het al dan niet laten vaccineren. Het werkt dan niet echt overtuigend dat de eindverantwoordelijke voor wat betreft de vaccinaties, aantoonbaar liegt aan de lopende band. Daar ga je inderdaad vertrouwen mee winnen. En goodwill voor de toekomst. Uitstekend gespeeld weer.

zegmaarwij | 03-12-21 | 23:04 | 6

Heerlijke tegel, hulde. Sluit mij hier volledig bij aan. +1

kyriaap | 04-12-21 | 00:30

Eensch. Totaal. Alles.

Koffie ? | 04-12-21 | 08:05
▼ 3 antwoorden verborgen

De stap van beperkingen opleggen aan ongevaccineerden naar verplicht vaccineren is een fundamentele grensoverschreiding waar we spijt van gaan krijgen; Whats next?!

mreasyaloha | 03-12-21 | 22:53 | 8

Gin is iets op het spoor! Dat vaccin inderdaad, tadaaa! Te toevallig.
Ik denk aan een complot, wat jij Gin? Aangestuurd door Soros/Merkel/Schwab/Balkenende/Gates denk ik. (Doorhalen wat niet van toepassing is)

KritischeKrikker | 04-12-21 | 00:33

Balkende = Gates hè! Als je het ziet, dan zie je het.

KritischeKrikker | 04-12-21 | 00:35

@KritischeKrikker | 04-12-21 | 00:33:
Eerder dat ik mijn plempsel niet te lang wilde maken. U kunt uw eigen wilde theorieën erop loslaten naar believen.

You-On-A-Gin | 04-12-21 | 00:50
▼ 5 antwoorden verborgen

En dan vraagt de politiek zichzelf af waarom de mensen het vertrouwen in hun zijn verloren. Het is al twee jaar niets anders dan liegen, liegen.

Plaque-doctor | 03-12-21 | 22:34 | 2

Het liegen was al veel langer aan de gang; wat veranderd lijkt te zijn is dat ze zich er nu niet eens meer voor schamen of het onder het tapijt proberen te vegen. Ze komen er toch wel mee weg.

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 22:47

Misschien dat we dit hele verhaal terug kunnen brengen naar de essentie... we leven in een SAMENleving of GEMEENschap. Sociale cohesie is ook in dit virus verhaal essentieel omdat ons allemaal raakt. Vaccineren of niet vaccineren dat moet iedereen vooral zelf weten als je je maar beseft wat dat voor een ander wel of niet betekent en daar naar handelt in het belang van de gemeenschap waarop onze democratie op is gestoeld.
Maar van samen zijn we al een tijd geleden losgezongen. Eén egocentrisch circus waardoor 'we' nooit meer uit deze of gelijksoortige ellende komen en het steeds sterkere individualistisch denken zal leiden tot niets anders dan chaos.

Ik pak er nog een neutje bij.

Dr.Rotten | 03-12-21 | 22:17 | 8

@Ramsesz | 04-12-21 | 11:03:

U wilt nog niet de kleinste moeite doen voor een land in crisis. Veelzeggend decadent.

De Eierbal | 04-12-21 | 12:14

@De Eierbal | Ik doe veel, heel veel.

Ramsesz | 04-12-21 | 12:27

2 x geprikt en 5 maanden genoten van de bijwerkingen.
Booster komt er niet in, als het vaccin niet werkt dan moet je dat ons zeggen en niet onder de mat vegen. Lijfeigenen zijn we al maar het besef ontbreekt.
Verplicht stoppen met alles wat de gemeenschap ( welke ? ) schaadt gaat dus groot worden.

Pensionista | 04-12-21 | 12:43
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Hercule Poirot | 03-12-21 | 22:09 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ze zullen wel weer een bedenkelijk modelletje produceren bij het RIVM die dit mogelijk moet gaan maken… en dan blijkt dat er nog steeds mensen doodgaan, en wat wordt dan het plan?

deugallergie | 03-12-21 | 22:05 | 3

Boosteren, of een aangepast vaccin want Omicron, Tefliban, Prutslutsion..

Ben wel oprecht benieuwd hoeveel mensen die nu dubbel gevaccineerd zijn opzeker niet een booster gaan halen bijvoorbeeld, of sterk twijfelen.

Theo? | 03-12-21 | 22:33

@Theo? | 03-12-21 | 22:33: ik ken er een hoop in mijn omgeving die het vertrouwen inmiddels zijn kwijtgeraakt. Maar als ze niet op vakantie kunnen capituleren ze waarschijnlijk weer.

deugallergie | 03-12-21 | 22:36

Niks tegen verplicht prikken. Alleen /als/ er een zware bijwerking optreedt, /dan/ complete schadeloosstelling door de overheid. Als het er-snel-doorgejasde vaccin zo veilig is, dan kan je er ook volledig voor aansprakelijk zijn, of niet, overheid?!

Pferdefotze | 03-12-21 | 22:03 | 3

Dat ging ook zo goed bij de toeslagenaffaire of de instortende huizen in Groningen.
Ies koeltoer in Nederland, want kent u deze nog nog nog...
www.ad.nl/binnenland/ombudsman-begrij...

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 22:29

Schadeloosstelling heb je ook lekker veel aan als je dood of zwaar gehandicapt bent.

Divergente_Integraal | 03-12-21 | 23:12

Ik ben in principe ook niet tegen een vaccinatieplicht, maar absoluut niet via 2G. Laat het maar aan de ziekenhuizen over om te kijken of iemand daar gevaccineerd is of niet en daarvoor evt kosten in rekening brengen als dit niet het geval is. De overheid moet niet overal ertussenin zitten. Iedere kledingzaak, bouwmarkt, restaurant wordt dan verplicht de QR-code te scannen, maar je hebt ook een identificatieplicht. Je moet je rijbewijs/ID/paspoort dus ook laten zien. Grapperhaus wilt dat natuurlijk ook kunnen controleren of dat wordt nageleefd, dus die moet dan ook worden ingescand. De overheid kan zo buiten de CoronaCheck-app om mensen verplichten te testen als ze kort na een besmet persoon inchecken met bijbehorende verplichte quarantaine, eventueel binnen een bepaald tijdsbestek (een uur of zo) dmv een gesprek met de GGD om te checken of je thuis bent, zodat je mensen kunt forceren niet te ver op pad te laten gaan. Je kunt met dit systeem ook checken of iemand dingen niet koopt. Als dat opvallend veel is tov pinnend Nederland en daaruit de conclusie trekt dat die veel contante betalingen doet, dan kan je diegene dan direct op de zwarte lijst voor witwassers/belastingontduikers zetten met bijhorende problemen die daaruit voortvloeien.

Alexander des Burgus | 04-12-21 | 10:35

Waarom zouden we ons blijven bezighouden met de domste mensen? Check even hoe je dacht over poliopatiënten op de bible belt. Of homo's die in celibaat gingen (een soort wappies) na aids

borderlijntje | 03-12-21 | 21:57 | 5
-weggejorist en opgerot-
intrigant | 04-12-21 | 00:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Al die vaccins richten meer schade aan dan je met jonge genever kunt genezen. Hik, hik en proost maar weer.

wolfje65 | 03-12-21 | 21:55 | 2

"Jonge genever"? Dat zal zoiets zijn als "niet-werkzame mondkapjes". Het leven wordt er niet eenvoudiger op

borderlijntje | 03-12-21 | 22:04
-weggejorist-
poepdoos | 03-12-21 | 21:50 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Behalve dat ik tegenstander ben van deze verplichting: als u besluit zich toch te laten vaccineren, eis dan om de injectie te laten voorafgaan door aspiratie, zodat het spul niet in uw bloedbaan zit. Komt het vaccin wél in uw bloedbaan, dan kan u net als ik levenslange schade overhouden.
De kans is reëel dat de meerderheid van de vaccin-bijwerkingen te wijten zijn aan een foute injectietechniek.

Nonkel Frituur | 03-12-21 | 21:50 | 11
-weggejorist-
benjeallanggek | 04-12-21 | 00:00

@Nonkel Frituur | 03-12-21 | 22:12: sleep ze maar voor het gerecht de staat. Laat ze er niet mee wegkomen. Dat er geaspireerd moet worden is al heeel lang bekend, ook in de bovenarm. De fysiologie van niet iedereen is hetzelfde. SUE! en sterkte

moonshiner3519 | 04-12-21 | 01:40
▼ 8 antwoorden verborgen

Vaccinatieplicht: goed idee. Zeur niet zo over dat prikje, mietje.

zwaaropdehand | 03-12-21 | 21:50 | 18

@De Eierbal | 04-12-21 | 01:16:
Decadent, arrogant, narcistisch. Check. Dat is je conclusie. Next.

You-On-A-Gin | 04-12-21 | 01:42

@De Eierbal | 04-12-21 | 01:16:
Als je nu eens uit die amateur-psycholoog leunstoel probeert omhoog te komen en een beetje empathie poogt toe te passen, dan ben ik gematigd benieuwd waar volgens jou nu die "rommel" vandaan komt.
En misschien ook wel wat je bedoelt met "ongeveer alle medische professionals". Beetje vaag, niet?

You-On-A-Gin | 04-12-21 | 01:47

@naall Ik heb die rommel niet nodig zwitsal

ceriel82 | 04-12-21 | 12:02
▼ 15 antwoorden verborgen

Tja hij weet dat Nederland vol met bange autoritaire types zit die dit nog een goed idee vinden ook. Zelf houdt ie ook wel van een beetje dictatortje spelen, dus dan heb je een fantastische match.

Upendo | 03-12-21 | 21:46

En nu blijf ik helemaal bij nee.

Ik ben niet tegen vaccinatie, maar wel tegen dwang.

Denk dat ik zo toch even op mijn balkon ga staan.

GKJP | 03-12-21 | 21:42

Verplichten idd. Per direct. Ik zet de 2 prikken wel in Tim Douwsma.

Naall | 03-12-21 | 21:42 | 2

Probeer het eens bij mij. Ik kijk er naar uit. Een op een en jij mag uiteindelijk zelf zeggen op welke plekken van je lichaam je ze geinjecteerd wilt hebben Zwitsal. (En nee, beslist niet erotisch bedoeld.)

benjeallanggek | 03-12-21 | 23:46

Ja, kom maar op naall!

ceriel82 | 04-12-21 | 12:04

We weten toch al lang dat Hugo alles beloofd wat vervolgens niet kan? Is toch geen nieuws?? Ik was dus heel blij toen hij zo stellig beweerde dat er geen vaccinatie plicht zou komen. Die komt er dan dus wel :-)

heppykemper | 03-12-21 | 21:39 | 1

Als dat u behaagt wordt het tijd om een afspraak te maken met een psycholoog.

intrigant | 04-12-21 | 00:09
-weggejorist en opgerot-
Hugohater | 03-12-21 | 21:39

Dit is dus het bewijs dat inze ministers niks te zeggen hebbeb in ons eigen land, hij voelt de hete adem van de EU in zijn nek en weet dat hij moet gaan draaien.

shimanski | 03-12-21 | 21:37 | 1

Zal me niet verbazen als hij het zelf aan de EU uitbesteed heeft. Alleen zou hem dat nooit lukken.

SailingDuck | 04-12-21 | 00:33

De belofte heeft hij onder zijn Delftsblauwe schoenen geschreven, over een paar dagen niks meer van te zien.

likdoorn | 03-12-21 | 21:35

Is er een jurist in de zaal die kan uitleggen hoe vaccinatieplicht valt te rijmen met het recht op lichamelijke integriteit in de grondwet? (In Amerika heeft een federale rechter recent en besluit om zorgpersoneel verplicht te gaan vaccineren ongeldig verklaard. Ingewikkelde uitleg, maar vooral ook omdat eea waarschijnlijk niet consitutioneel is)..

Poes Fiep | 03-12-21 | 21:33 | 5

Hier is al diverse malen uitleg over gegeven, als u even de moeite neemt om even naar beneden te scrollen en te lezen...

johnyl | 03-12-21 | 22:32

Als de IC's overvol zijn door ongevaccineerde narcisten die het allemaal beter weten raakt dat ook de lichamelijke integriteit van normale mensen die naar de IC moeten.

De Eierbal | 04-12-21 | 00:17

"Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam."

De grondwet voorziet gewoon in wettelijke beperkingen op dit recht. Dus die vaccinatieplicht kan gewoon.

De Eierbal | 04-12-21 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
jeweettochniet | 03-12-21 | 21:33 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Prima. Het zal de verhoudingen tussen de weldenkende gevaccineerden en de verwende recalcitrante egoïsten geen goed doen, maar laatstgenoemde groep is er helaas niet op andere wijze toe te bewegen om het juiste te doen.

de IJsman | 03-12-21 | 21:22 | 24

@Hunter S. Thompson | 03-12-21 | 21:38: dat grenzeloze narcisme. "ik heb geen risico dus ik doe geen fuck voor de risicogroep ook al is het een minimale inspanning". Kom maar op met die vaccinatieplicht.

De Eierbal | 04-12-21 | 00:22

@De Eierbal | 04-12-21 | 00:22:
Oh, een herhalio. Mag hier eigenlijk niet, hè. Ik denk, ik waarschuw maar.
Met je minimale inspanning.

You-On-A-Gin | 04-12-21 | 00:39
-weggejorist-
__dictatuur | 04-12-21 | 09:12
▼ 21 antwoorden verborgen

Voor de plicht gezwicht, maatschappij ontwricht, normaal uit het zicht. Gebracht als goed bericht, tegengeluid onbelicht, politiek en media goed werk verricht! Vroeg of laat ziet men het licht, zo pijnlijk als jicht, het moment dat de burger zich tegen u richt.

INTP | 03-12-21 | 21:15 | 1

Dat heeft u daar fraai gedicht.

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 22:07

Ik heb bij mijn huisarts vandaag maar eens gevraagd of het geen kwaad kan als ik dadelijk in januari opgeroepen wordt voor de 3de prik.

Wat doet het met mijn lijf , dokter?

Wel, vooralsnu zegt de medische wetenschap dat het vooralsnog geen kwaad kan. Er is natuurlijk ook niet veel onderzoek naar gedaan. Corona lijkt toch dodelijker dan we dachten, En als je van de eerste 2 prikken alleen maar een zere arm hebt gehad, is ons advies: gewoon vaccineren.
Maar dokter, nu is er weer een variant en dadelijk weer een, kan ik dan niet beter ff wachten op service pack 1 van het vaccin?
Ja het is eigenlijk hetzelfde als met de griep, die spuit verandert ook continu van samenstelling en dat zal met corona ook zo gaan.

Heb ik eigenlijk nog niet een antwoord, want ik geloof niet dat service pack 1 volgende maand al gereleased wordt

bekijk_ut | 03-12-21 | 21:11 | 2

Als je maar niet tijdens het updaten crasht, vaak halen ze dan de stekker er even uit.

johnyl | 03-12-21 | 21:17

Ieder zijn eigen beweging om wel of niet te prikken, maar liever idd een 'service pack' dan een 'out of band patch' of 'current release'

kyriaap | 04-12-21 | 00:48

Hoorde ik nu onlangs Omtzigt zeggen dat er in ieder ziekenhuis 4 lieden met corona op de ic liggen? Wat zijn de totale cijfers van corona-ziekenhuisopnames, waar kan ik deze terugvinden?

mozaard | 03-12-21 | 21:06 | 3

Ga naar coronadashboard.rijksoverheid.nl. Onderaan de pagina klik je op 'bekijk alle cijfers op dit dashbord'.

Poes Fiep | 03-12-21 | 21:26

@Poes Fiep | 03-12-21 | 21:26:
De Echte cijfers, waar kan ik die vinden?

zwenkwieltje | 03-12-21 | 22:02

Liever had hij zich verscholen achter EU-regelgeving, maar nu moet ie toch echt zelf zijn woorden intrekken alvorens later met een wettelijke verplichting te komen. Hoe zit dat eigenlijk met mensen met fybromyalgie, r.s.i. en dergelijke meer, krijgen die een ontheffing?

mozaard | 03-12-21 | 21:03

Als je geld genoeg hebt kom je er nog steeds onderuit :-)

Arendsoogje | 03-12-21 | 20:55 | 4

@keistad | 03-12-21 | 21:11: Ik denk niet dat dit per se is wat @Arendsoogje bedoelt, maar misschien vergis ik me. Iets met, als je geld genoeg bent is alles te koop...

paradoxal.truth | 03-12-21 | 21:24
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
General McAuliffe | 03-12-21 | 20:55 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik ben ergens in mei 2020 bekeerd tot het wappiedom. En sindsdien heb ik de meeste dingen wel een beetje aan zien komen. De niet werkende mondkapjes, de coronapaspoorten en dergelijke. Maar zelfs nadat Oostenrijk met die plicht begon heb ik nooit gedacht dat we het hier ook maar zouden overwegen.
Het enige argument dat voor het vaccin pleit is hetzelfde argument dat altijd wordt aangevoerd voor alle andere kansloze maatregelen "Ja, het lijkt alsof het niks doet maar zonder was het nog veel erger geweest". Prima dat je dat argument gebruikt in online discussies of in toneelstukjes voor de pers, maar voor een vaccinatieplicht lijkt het me toch echt wat te mager.

C1O2 | 03-12-21 | 20:44 | 3

Dit was ook een toneelstukje voor de pers. En de pers sprong erbovenop als een geit op een haverkist.

grietmetgroenefiets | 03-12-21 | 20:52

Hij komt, hij blijft en wordt periodiek. Stond in mei 2020 ook al vast.

luistukvreten | 03-12-21 | 22:01

Uit alles blijkt dat het helpt, behalve als je alleen maar binair kan denken.

Een autogordel aandoen helpt niet tegen 100% van de ongelukken maar je bent wel dom als je hem daarom niet aandoet. En nu met de volle IC''s raakt die eigenwijsheid ook normale mensen.

De Eierbal | 04-12-21 | 12:18

Langzaamaan zie je vanuit het bedrijfsleven ook wat meer tegengas ontstaan tegen de richting die het kabinet opgaat. Een goede ontwikkeling.

lekgoot | 03-12-21 | 20:38 | 4

@antfukker | 03-12-21 | 20:42:
Ik zie nu nog kleine en middelgrote bedrijven zich verenigen. Op linkedin zie ik CEO's op elkaar reageren en contact zoeken. Ik zeg niet welke bedrijven want ik weet niet of zij op persoonlijke titel spreken of voor het bedrijf waar zij voor werken.

lekgoot | 03-12-21 | 20:50

Noemt u eens een bedrijf, ik zie het wel andersom dat ze veel liever het personeel gevaccineerd zien, zodat ze gewoon door kunnen draaien. Ben benieuwd welk bedrijfsleven u bedoelt.

johnyl | 03-12-21 | 21:01

@lekgoot | 03-12-21 | 20:50:
Lekker vaag allemaal weer. Ik zie juist dat CEO's ongevaccineerden willen ontslaan, maar kan geen namen noemen. Maar je moet het wel echt geloven.

RandyBiel | 03-12-21 | 21:35
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
W_F | 03-12-21 | 20:38 | 2

Laten we vooral even kijken hoe het in Portugal gaat over een week of 3 en oordeel dan in welke mate een vaccinatieplicht qua baten opweegt tegen de lasten. Hint, de stijgende lijn is al ingezet en de beperkende maatregelen zijn ook daar alweer ingevoerd.

FGAINA | 03-12-21 | 20:31 | 1

Daar is al een "preventieve" lockdown van de 1ste week na nieuwjaar ingeluid. Wat een vertrouwen heb je dan in het vaccin en je 98% vaccinatiegraad.

antfukker | 03-12-21 | 20:43

Haha, wel mooi omschreven van geenstijl; goed stukje. Wat een show is het ook. Aan fijn dit gaat nog wel een jaar of wat door zo

Boompjeoud | 03-12-21 | 20:30 | 2

10 jaar of langer.

tectonicos | 03-12-21 | 20:42

Iedere gevaccineerde die roept "kom maar door met die vaccinatieplicht" moet zich realiseren dat het hier niet stopt. Een dergelijke verplichting schept een precedent voor de staat om van alles en nog wat via plichten en torenhoge boetes op te leggen. Matig uw alcoholconsumptie. Matig uw vleesgebruik. Albert Heijn zal uw boodschappenbon en bonuskaartgeschiedenis graag doorgeven - wat zal het 's lands grootste kruidenier schelen of u een biefstukje of een sojasteak koopt (mind you: Zwarte Piet ging daar ook zonder morren in de ban). Warmtepompplicht. Benzinequotum. Noem maar op. Als het hek eenmaal van de dam is, zal er weinig leuks overblijven. Oftewel: be careful what you wish for.

Dan maar liever een jaar langer maatregelen en geen vaccinatieplicht. Maar wel je vrijheid (terug). Dat is de prijs van vrijheid.

Professor Superhirn | 03-12-21 | 20:28 | 7

Vergeet de gloeilampen niet die ons zijn afgenomen!
Ben er nog altijd kapot van.

RandyBiel | 03-12-21 | 21:36

@letopuwzaak | 03-12-21 | 21:00:
Klopt natuurlijk als een bus. Maar zoals tegen ongevaccineerden dan gezegd wordt: wat zou JIJ dan NU doen om dit probleem op te lossen. Stel ik de volgende vraag dan maar: hoe ga je dat tegenhouden dan als het zover komt?

Het principe is heel simpel he. Je hebt ‘een gevaar’, we nemen iets van je af, tijdelijk, maar je kan het weer terugkrijgen, op bepaalde voorwaarden dan. Eerst is dat vaccineren, dan gebruik van 2G. Dan gebruik van boosters en zo rolt dat balletje langzaam maar zeker verder. Want dit is slechts EEN crisis waar we nu inzitten. De klimaatreligie staat te popelen in baan 4 om het estafettestokje over te nemen hoor.

Kijk want even heel simpel gezegd: ALS we straks allemaal gevaccineerd zijn, WAT is dan het nut precies van de 2G app en vinkjes shit precies? Niets meer want iedereen valt eronder. Toch? Dan kan je nu toch al zeggen: als straks 99,x% gevaccineerd is dan vervalt dat hele coronacheckgebeuren. Maar denk je echt dat ze dat gaan doen? En wat nou als ze dat niet doen dan? Wat ga je DAN doen? Ze wegstemmen? Buiten in de tuin boe roepen?

Theo? | 03-12-21 | 23:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Godver.. jezus

ivo_nl | 03-12-21 | 20:26

Going underground - The Jam. Na 42 jaar snap ik dat nummer nu pas.

Piet Karbiet | 03-12-21 | 20:26 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe je het wend of keert: het merendeel van def mense krijgt een prik, de rest niet. Dwang. Er is geen andere acceptatie behalve de dekkingsgraad rond de 85 % houden. En alsnog gaan er mensen dood.

Paniek, wat doen we eraan?
Niks, Accepteren. Net zoals bij bijvoorbeeld de griep;.....

Of iedereen platspuiten voor de rest.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:26 | 2

Geen nieuws/ nog nooi riep gehad ondanks verplegen van anderen. Corona...., nog geen blafje kon eraf, Oeps, volgens de bloedbank heb ik antistoffen. Me dunkt dat zulks genoeg zou moeten zijn voor een doeiiii.

toetssteen | 03-12-21 | 20:47

Ik ben toch bang dat onze grote vriend Hugo toch wat naast z'n schoenen begint te lopen.
Vaccinatieverplichting betekent ook een verplichting die de overheid zichzelf oplegt om de veiligheid van de bevolking te garanderen, waarbij dus ook alle nadelige gevolgen van het vaccin gedekt moeten zijn.
Maar het zal er wel op neer komen dat ze een groningen of een toeslagenaffaire doen op de burger doen, verplicht meedoen, overheid draagt geen enkel risico of verantwoording en de burger zoekt het maar uit.
Het is dan ook de vraag wanneer het breekpunt komt waarbij het demissionaire kabinet meer schade aanricht dan dat het virus doet, en er dus een gegronde reden is om een rechtzaak te beginnen waarbij de aanklacht duidelijk mag zijn, dat de geheim gehouden afspraken, de overkoepelende regelgeving van de EU en het gekonkel van de overheid (en met name Hugo en Mark, met meelopertje Wiebes) nadeliger zijn voor de bevolking dat dat hun werk ooit goed kan maken.
Tijd voor een functie elders en een zeer dringend advies (geen verplichting) aan de heren om een niet politieke voortzetting van hun loopbaan te gaan bedenken.
Iets van straatveger ofzo.

Dezenaamhier | 03-12-21 | 20:22 | 3

"Iets van straatveger ofzo" Liever putjesschepper op zee, anders loop je het risico ze tegen te komen als je onderweg bent naar je werk of de winkel. Zou je hele dag verzieken.

keistad | 03-12-21 | 20:29

@Deze naam
Dat dus. Maar dat kunnen ze niet.....

toetssteen | 03-12-21 | 20:33

Dat breekpunt was al bereikt toen Rutte de 1e lockdown afkondigde. Het kabinet was op de hoogte van het EZ rapport met de beruchte 620.000 qaly opgeven om 100.000 qaly te redden. Toen Hugeau er in de kamer (na WOB) op moest reageren vertelde ie dat ie niet elk rapport heeft gelezen en dat daar blij om was.

4HoogAantWater | 03-12-21 | 20:49

Nog weinig .. zeer weinig gehoord over die tsunami van lockdown baby,s zo,n 180.000 .. gaat dat de zorg niet belasten? of kruipen die er op eigen gelegenheid uit?

broervandenhollander | 03-12-21 | 20:22

De huidige vaccins helpen, maar duidelijk niet genoeg. Hugo kan zich beter bezig houden met beter vaccins, zowel betere bescherming als minder bijwerkingen, dan komt de bereidheid voor (extra) vaccineren vanzelf.

W_F | 03-12-21 | 20:20 | 5

Dit dus, en garantie dat het niet schadelijk is voor de lange termijn. Dan neemt iedereen (behalve enkele zwaar gelovigen) die spuit wel. Ik heb mezelf voorgenomen om eens een paar jaar af te wachten wat die spuit doet. Maar met die plicht kan dat niet. Lekker dan.

ceriel82 | 03-12-21 | 20:36

Hugo vergeleek zelf het vaccin met een frikandel. Dan weet je toch dat je troep krijgt.

MistaRazista | 04-12-21 | 01:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja dit artikel is hot vandaag. Maar aangezien onze leiders een bors voor de kop hebben gaat dit gewoon genegeerd worden of als nepnieuws beoordeeld. Ze kunnen toch alles flikken in den Haag en ermee wegkomen.

ceriel82 | 03-12-21 | 21:00

Bors = bord

ceriel82 | 03-12-21 | 21:00

Hij, of iemand die op hem lijkt, zei ook dat het beleid stopt als mensen willen dat het stopt. Dit is gewoonweg niet acceptabel.

naamengetal | 03-12-21 | 20:19

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen straks ook nergens meer binnen zonder QR denk ik.
Ik had een herstelbewijs op papier aangevraagd voor de kleine Brulspin (9 jaar).

Zat ook een QR code bij voor Nederland.

BrulSpin | 03-12-21 | 20:08 | 1

Kweenie. Vaccineren kan vanaf 12 maar qr is pas met 13 nodig. Die grens ligt nu ook niet samen. Of ze onder de 12 ook iedereen de kans op inenten gaan geven js ook nog niet duidelijk

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 20:23

Recent begonnen met bijprikken. Dan nog verplichten van vaccineren. In het achterhoofd houdende een shotje pas na 2 weken 'effectief is' en het tempo van onze voortvarende overheid, zal het nog wel weer een winter en halve lente gaan duren. Dan mag de rest ook weer een prikje halen. Voor anderen, niet waar?

Ik trek er nog eentje open.

Boerhoektvrouw | 03-12-21 | 20:07 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Er was eens een gozer in Dongen
die kreeg een partij last van zijn longen
inmiddels drie keer gespoten
en toch voel ik mij klote
bedankt Hugo de Jonge

nednied | 03-12-21 | 20:04 | 3

die's leuk!

horsteknots | 03-12-21 | 20:05

Goeie!

Schwanzeleber | 03-12-21 | 20:12

mooi.

nobodiesunmighty | 03-12-21 | 20:27

Ik dacht, ik laat dit coronaslagveld aan anderen en ga een podcast luisteren. Gaat dat ook al over corona. Enfin.

Wellicht beetje OT, en toch ook weer niet. Podcast Wierd begint met de interessante vraag waarom we in NL zo weinig IC-bedden hebben (het is niet alleen maar vvd-eske schraperigheid). En over de vraag of uitbreiding van die capaciteit wel zou helpen (ja en nee).

open.spotify.com/episode/2ZfCjigTAMJM...

Duwbak_Linda | 03-12-21 | 20:03 | 12

@Saboteerik | 03-12-21 | 20:49: Zal het doorgeven aan al die mensen met fors onderliggend lijden. Gewoon je BMI in de gaten houden, beetje sporten, vitamine pilletje. Hatseflats.

Duwbak_Linda | 03-12-21 | 20:52

@Duwbak_Linda | 03-12-21 | 20:52:
Ach je kunt zulke uitspraken hem niet kwalijk nemen.
Hij meent oprecht dat hij er meer verstand van heeft dan menig arts.

botbot | 03-12-21 | 22:24
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik vind het zo vreemd dat geen enkele rechtsgeleerde, hoogleraar grondrecht, een hele hoop professor doctorandus ingenieurs die verstand hebben van zaken reageert.
Je zou toch verwachten dat er uit DIE hoek een soort van opstand komt.

TonAlias | 03-12-21 | 20:02 | 16

Dat was al raar toen Nederland soevereiniteit ging overdragen aan de EU. Feitelijk is elke overdracht een grondwetswijziging en toch geen staatsrechtsgeleerde die er ooit zijn mond over opengetrokken heeft.

Alleen de SGP heeft een beetje tegengestribbeld ooit middels een wetsvoorstel waar je ook niets meer van hoort.

Wattman | 03-12-21 | 20:39

In de Volkskrant van 26 november staat een interview met Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht: 'De machtsbalans in Nederland slaat te ver door naar bestuurders, vindt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans. ‘Ze runnen het land steeds meer als een bedrijf en het democratisch eigenaarschap gaat kapot.’
Maar hij ziet ook een lichtpuntje, de Kamer wordt volgens hem assertiever.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

grietmetgroenefiets | 03-12-21 | 20:47
▼ 13 antwoorden verborgen

Als het toch komt, zeg het dan nu zoals Duitsland en Oostenrijk doen. Ik snap niet waarom je mensen aan het lijntje houdt. Je gaat partij gaat toch ten onder bij de volgende verkiezingen.

Adriel | 03-12-21 | 20:02 | 2

Niet als je de mensen gewoon voorliegt in verkiezingstijd dan stemmen ze zo weer op je. De meeste stemmers hebben nog nooit 1 debat gezien. Eigenlijk zou elke stemgerechtige verplicht de politiek moeten volgen.

ceriel82 | 03-12-21 | 20:06

@ceriel82 | 03-12-21 | 20:06: je gelooft nog in de democratie zie ik. Wie zegt dat er nog verkiezingen komen met dit kabinet dat gewoon doormodderd al zijn ze al 11 maanden geleden afgetreden.

turbotrut | 03-12-21 | 23:02

Wel apart dat voor de verandering de rechten en mening van de minderheid opgeschort worden ten behoeve van de meerderheid. Komt niet meer vaak voor in deze tijd€ van wokies en BLM waar heel de maatschappij zich moet vormen naar de mening van een paar activisten en activistische media. Ik zou bijna voor een vaccinatie plicht zijn als we afspreken dat de minderheid zich voortaan gewoon moet voegen naar de meerderheid. Of tenminste de meerderheid met rust laat. Amsterdam en Utrecht mogen die wokies houden als enclaves. In hun kansen wijken zitten toch in absolute aantallen de meeste ongevaccineerden, maar dat mag je van diezelfde wokies niet zeggen.

Snap_het_ook_niet | 03-12-21 | 20:01 | 1

Gek is dat, ik snap dat ook niet.

Joris Beltsin | 03-12-21 | 20:06

Splits de IC-capaciteit in een provax- en een antivaxdeel. Dat is een veel beter idee dan vaccinatieplicht. Dan is het nodig dat je het kunt aanschouwen dat mensen waar je het fundamenteel niet mee eens bent, kreperen, en dan denkt: eigen schuld. Dat is beter dan de fascistische vaccinatieplicht: wij weten veel beter wat goed voor u is dan uzelf. Je moet je niet te veel laten leiden door je eigen arrogantie. Misschien zit je er zelf wel naast. Die kans bestaat altijd. Die twijfel toelaten, dat is democratisch. Misschien hebben de antivaxxers wel gelijk. Weten we 100% zeker hoe de werkelijkheid werkt? Ik weet wel 100% zeker van niet.

Leven en laten leven. En soms ook leven en laten sterven.

Rest In Privacy | 03-12-21 | 20:01 | 6

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:07:
Handelen op basis van een illusie is nog nooit goed afgelopen.

elfenstein | 03-12-21 | 20:10

@jan cioran | 03-12-21 | 20:09: Als zowel de pro- als antivaxxers zouden verliezen zou jou wel aan moeten spreken gezien je nick.

Rest In Privacy | 03-12-21 | 20:14
-weggejorist-
Rommelaar | 03-12-21 | 20:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Hugo en Mark gaan voor het eerst in zeventig jaar een inbreuk maken op de lichamelijke integriteit van de burgers. En het enige wat het ze gaat opleveren is een rustige zomer (zoals elke zomer) en volgende winter begint het gezeik gewoon weer opnieuw. Oh nee, een nieuwe variant allemaal in lockdown. Tja dat konden er niet weten natuurlijk. Nou, allemaal verplicht een nieuw vaccin.

C1O2 | 03-12-21 | 20:00 | 3

70 jaar... nou nou, denk eens aan abortus en ethanasie, euh , de orgaanhandel van D666. Zo nieuw is het niet.

horsteknots | 03-12-21 | 20:04

Dat het voor het eerst in zeventig jaar gebeurt is geen argument om het niet te doen. Ik zelf heb zoiets van iedereen boven de zeg maar 30 jaar een verplicht vaccin. Het helpt bewezen tegen de overbelasting van de IC's en daardoor zullen anderen weer geholpen kunnen worden. Verder is het beleid van de Jonge met zijn baas Rutte zwaar onder de maat.

metdedag | 03-12-21 | 20:05

@metdedag | 03-12-21 | 20:05: een leeftijdsgrens zou het in ieder geval nog een beetje rationeel maken. Maar die komt er dus niet. En het werkt op dit moment tegen ic opnames lijkt het. Laten we eens kijken of dat over een jaar ook nog zo is.

C1O2 | 03-12-21 | 20:08
-weggejorist-
Tollebol | 03-12-21 | 19:59 | 1
-weggejorist-
TonAlias | 03-12-21 | 19:58

Gemiddeld 53 coronadoden per dag. En elke dag sterven er 13 mensen als gevolg van een val. Is daar een booster voor?

squadra | 03-12-21 | 19:58 | 8

@funda doodgaan door corona is ook niet besmettelijk.

ceriel82 | 03-12-21 | 20:22

Een hogere trap?

kyriaap | 04-12-21 | 01:04
▼ 5 antwoorden verborgen

En terwijl nu iedereen elkaar in de haren vliegt over wel of geen vaccinatieplicht, is het de overheid allang gelukt om veilig te stellen waar ze als eerste(!) over begonnen toen covid Nederland had bereikt: De Economie Vooropstellen. Want die draait als een tierelier voor grote bedrijven. Alsof er nooit een John Molkenboer geleefd heeft.

zeurmachine | 03-12-21 | 19:57 | 5

Nadat in 2018 de Chinese Wondermotor begon te pruttelen gebeurden er interessante dingen in de wereld. Bereid je maar voor op gebeurtenissen die Lehman 2008 doen lijken op een verloren potje monopoly.

squadra | 03-12-21 | 20:07

@infidel103 | 03-12-21 | 20:07:
Komkom, nog maar 5,6% yoy volgens bronnen die er alle belang bij hebben het cijfer laag te houden.
Slaap zacht lieve burgers, en bekommer u om de vaccindiscussie.

funda | 03-12-21 | 20:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel mensen die twijfelen zijn gebaat bij een plicht. Kun je ook niet meer bij de verkeerde info terecht komen. En van lockdown via wat versoepelingen naar lockdown houdt een land niet vol. Dus ook de christenen moeten er aan geloven...
Hoe eerder hoe beter. In de winter werkt zo'n waterkanon stukken beter dan in de zomer. Get it done!

Het brein erachter | 03-12-21 | 19:56 | 4

Denk je. Ik denk dat de wappies alleen maar verder gaan doordraaien. Die zitten al in een soort dictatuurframe, straks plegen ze nog aanslagen ofzo.

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 20:28

Meld je snel aan, misschien is er nog plek bij de Hugojugend. Discriminatie heb je in ieder geval al goed onder de knie!

4HoogAantWater | 03-12-21 | 21:06

Gaat u ook zo te werk bij het versieren van vrouwen? Gewoon de keuzevrijheid ontnemen, dan is de kans het grootst dat je krijgt wat je wilt. Ok, het kan zijn dat ze een beetje huilt terwijl u haar onteert, maar dat komt omdat ze niet beter weet.

intrigant | 04-12-21 | 01:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ja en, iemand anders met een oplossing !? Floris van bommel ?

postbus51 | 03-12-21 | 19:55 | 1

Geef alles vrij, accepteer de doden en chronisch zieken, besteed het bespaarde geld (coronastreun, hoop aow en pensioen) aan het ontwikkelen van een medicijn, geen vaccin, verkoop dat aan de rest van de wereld en word weer een wereldmacht van formaat.

John McClane | 03-12-21 | 20:14

We hebben als volk in het voorjaar de kans gehad om dit kabinet weg te stemmen, maar we hebben het niet gedaan. Dat kun je alleen de kiezer kwalijk nemen.

ZoltarTheMagnificent | 03-12-21 | 19:55 | 3

Ik heb dat wel gedaan.

MonsantoSucks | 03-12-21 | 20:00

De 'kiezer', de door staatsmedia gehypnotiseerde 'gewone' man? Die de hele dag hard heeft gewerkt, thuis komt in een chaotisch gezin met veel te veel kinderen, bij nieuwsuur langzaam in slaap dommelt en rtl darts opzet om nog wat spanning te hebben en met net een biertje teveel om half een naar bed waggelt om het verhaaltje de volgende dag weer te herhalen?
Ik heb overigens ook niet Kutte met Rutte 4 gekozen.

4HoogAantWater | 03-12-21 | 21:03

Toen hadden we nog hoop dat het vaccin zou werken en 80% voldoende zou zijn..

antfukker | 03-12-21 | 21:33

Je zou bijna gaan verlangen dat vaccins nooit waren uitgevonden. Dit middel had nooit in de handen van overheden mogen vallen.

lekgoot | 03-12-21 | 19:55 | 2

Dat verlang ik zeker. Ze werken namelijk ook nog eens niet geweldig.

C1O2 | 03-12-21 | 20:01

Beetje mensen lopen te beschermen, the horror+

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 20:45

Als Irakese minister van informatie zou hij het goed doen. Het wordt 2G in 2022. Hier im Deutchland is 2G van kracht: restaurants nagenoeg leeg, mensen bestellen of halen op.

whitechocolateface | 03-12-21 | 19:54

Er zijn een handje vol believers hier die van dit soort berichten helemaal opgewonden van raken. kwestie van tijd dat ze Hugo en Mark heilig verklaren.
wanneer is de eerste ticker-tapeparade voor wat en half wat?

zoalsikhetzeg | 03-12-21 | 19:54

Deze man is nog minder geloofwaardig dan de stront onder mijn schoenen.

MaarIkBenErOokNog | 03-12-21 | 19:54 | 2

Als er stront onder zit is dat toch redelijk geloofwaardig .

bowlfabriek | 03-12-21 | 20:08
-weggejorist en opgerot-
DolfWeerwolf | 03-12-21 | 19:52

I've said it before and I'll say it again. Mother. Fucker.

MonsantoSucks | 03-12-21 | 19:51

Het is helemaal niks geen liegen van De Jonge en Rutte. Die jongens hebben toch ook geen idee, zoveel pandemieen hebben ze nog niet bestreden. En dan komt er steeds weer nieuwe informatie, na onderzoek, lang leve de wetenschap. Dus dan kan een standpunt veranderen. De wappies en anti-vaxxers graven zich alleen maar dieper in en geven nooit toe dat ze niet alleen geen gelijk hebben, maar levensgevaarlijk bezig zijn.

jan cioran | 03-12-21 | 19:51 | 6

Wappies zijn nog steeds een ijzersterk argument in de wellesnietespandemie .

squadra | 03-12-21 | 20:11

Vertrouwen is goed, controleren is beter.. Maarja dat controleren lukt niet echt hè?

ceriel82 | 03-12-21 | 21:06

Het gaat niet om gelijk krijgen! Het draait om eigen keuze.

Gomezlopez | 03-12-21 | 21:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Het wordt tijd voor een optiefplicht.

Gaat het niet dan? | 03-12-21 | 19:50

Hugo heeft ook altijd ontkent dat reaguurders miljonair worden. Tjakaaaa!

Acidstain | 03-12-21 | 19:50 | 4

Ten koste van basisvoorschriften voor spelling. Wees er maar trots op.

dathoujetoch | 03-12-21 | 19:55
▼ 1 antwoord verborgen

"... maar ik kan het niet helemaal meer uitsluiten.”
Alleen het taalgebruik al. Wat is het verschil tussen "niet helemaal" en "niet"? Versluit hij ons voor gek? Dat wij denken dat er zoiets bestaat als een verplichting die niet helemaal een verplichting is? Dat we slechts een beetje verplicht gaan worden, dus dat het eigenlijk niet helemaal een verplichting zal zijn maar dat we er toch niet onderuit komen?
En "te stellig"? Zijn er dan gradaties in stelligheid? Hij had maar een beetje te veel beweerd dat er nooit een verlichting zou komen?
Hij heeft keihard beweerd dat er geen verplichting zou konen en komt daar nu keihard op terug. Hij is dus niet op zijn woord te vertrouwen. Zo simpel is het.

Schoorsteenveger | 03-12-21 | 19:49 | 1

hear hear. Maar dat was al volkomen duidelijk. De vraag is nu of we deze man nu en in de toekomst nog ons over ons leven laten bepalen

moonshiner3519 | 03-12-21 | 19:56

De generatie naoorlogse geboortegolf zijn gewoon de "knie" van 70+ ingeschoven en mensen gaan simpelweg dood vanaf die leeftijd - dus massaal op het moment. Het afbouwen van de zorg loodrecht in lijn met deze trend is wat deze crisis veroorzaakt, niet dit lullige virusje waarvan er tal eens in de zoveel jaar hun kop opsteken.

WorkAholix | 03-12-21 | 19:45 | 6

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:46: een welvaards-ziekte is ook slecht spellen.

dathoujetoch | 03-12-21 | 19:58

@dathoujetoch | 03-12-21 | 19:58: Prima. Hoe is het in 3e wereld landen met welvaartsziekten? Oh, wacht, iedereen is dar al dood voor ze betreffende luxe kunnen krijgen.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:08

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:08: u kunt dus wel spellen?

dathoujetoch | 03-12-21 | 20:18
▼ 3 antwoorden verborgen

De middeleeuwen zijn weer begonnen. Maakt u op voor onzekere tijden.

rectormagnificus | 03-12-21 | 19:44 | 4

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:46: In zekere tijden.

whitechocolateface | 03-12-21 | 19:47

Eerder een omgekeerde kruistocht.

Acidstain | 03-12-21 | 19:51

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:46: Een staatsgreep hebben we hier al 200 jaar niet gehad en de communistische partij is hier ook nog nooit aan de macht geweest. Communistische/totalitaire maatregelen zijn inmiddels aan de orde met het QR beleid en de vaccinatiedoctrine. Het is de mate van wasdom die de staatsgreep waarschijnlijker maakt.

rectormagnificus | 03-12-21 | 19:58
▼ 1 antwoord verborgen

Het IQ wordt gemiddeld wel omhoog geschroefd door het sterven van ongevaccineerden, mis er zelf weinig aan .

dhrat | 03-12-21 | 19:43 | 5

Met uw EQ is in ieder geval niks mis.

squadra | 03-12-21 | 20:14

Toch heb je af en toe van die mensen die volkomen rabiaat in het antivaxkamp zitten terwijl je op grond van je ervaring met hen of op basis van studie of beroep zou verwchten dat ze wel een beetje kunnen relativeren en bronnen kunnen inschatten. Maar die denken soms ook zonder te knipperen dat er wereldwijde complotten zijn

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 20:49

@Shoarmamasutra | 03-12-21 | 20:49:

MK Ultra was ook een complottheorie eerder... Bleek gewoon waar. Check verder de geschiedenis van buitenlandse interventies van de CIA even goed.

Kom dan terug om te verkondigen dat je het allemaal niet gelooft, ondanks dat het inmiddels publieke informatie is ipv dat het complottheorieën zijn.

Sterkte verder met het wankelen van uw wereldbeeld indien u dit daadwerkelijk gaat doen (heeft even tijd nodig, komt wel weer goed).

Saboteerik | 03-12-21 | 21:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor alle tegenstanders: Leg aub even uit hoe we zonder vaccinatieplicht de ongevaccineerde 50+ers ervan weerhouden op de IC te eindigen. Ik ben bang dat als we zo doorgaan het land tot april op slot blijft en dat we volgende winter opnieuw in deze situatie zitten.

bamitoren | 03-12-21 | 19:42 | 14

@johnyl | 03-12-21 | 19:49:
Nee. Het gaat om een universeel recht waar je als gevaccineerde ook van profiteert. Er zijn tal van gezondheidsmaatregelen te bedenken die je ook als gevaccineerde niet opgelegd wenst te krijgen. Verplichte maagverkleiningen (uw bmi is ongezond), verplichte anti-alcoholcursus (u drinkt meer dan een glas per dag). En het zal zich niet tot medische zaken beperken. Vlees eten? Tweemaal per week, en steekproefsgewijze controles van uw koelkast. Geen warmtepomp? Jammer, maar de staat heeft besloten dat uw CV niet meer voldoet. Of u even een afspraak wilt maken met de installateur, en anders 10.000 euro boete.

Professor Superhirn | 03-12-21 | 20:18

Leg aub even uit hoe we MET vaccinatieplicht de ongevaccineerde 50+ers ervan weerhouden op de IC te eindigen.

W_F | 03-12-21 | 20:29
-weggejorist-
Toepin | 04-12-21 | 11:57
▼ 11 antwoorden verborgen

Politici liegen, dat is bekend. Maar zoals nu is wel absurd, verraderlijk en ronduit gevaarlijk.

Ramsesz | 03-12-21 | 19:42 | 6

@rectormagnificus | Het is kwaadaardige misleiding.

Ramsesz | 03-12-21 | 20:20

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:09: Net zoals piramidespel een verboden tactiek is, mag de salamitactiek van mij ook verboden worden.

rectormagnificus | 03-12-21 | 21:50
▼ 3 antwoorden verborgen


https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland
Wijzigingsdatum 02-12-2021 | 15:14
In de week 3733 van 18 november tot en met 24 november 2021 was de totale sterfte in Nederland sterk verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 4.054 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.726 en 3.053 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 321.
...gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.726 en 3.053 sterfgevallen. n totaal zijn 4.054 sterfgevallen gemeld;
De gemelde sterfte aan laboratorium bevestigde COVID-19 was in diezelfde week 321.

3.733 Mensen overleden maar niet aan Corona.

*paniek*

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:40 | 11

@botbot | 03-12-21 | 20:20: Bekijk graag de cijfers van 2013, 2016, 2018 en 2019 eens. Uw uitspraak van lege IC bedden klopt niet.

Gomezlopez | 03-12-21 | 21:39

@botbot | 03-12-21 | 20:20: in de zomer dan want we schalen elk jaar af vanwege de griep. En als dat elk jaar is, iets met een lampje.

BootleggersSmurf | 03-12-21 | 21:42
▼ 8 antwoorden verborgen

Eindelijk, mocht tijd worden ..

TimmyTurner | 03-12-21 | 19:39 | 7

@TimmyTurner | 03-12-21 | 20:10: Het Oostenrijkse model? Wat is dat? Wanneer je gelooft dat je almachtige god je beschermt tegen het virus je overheid zegt dat je god je niet beschermt?

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:11

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:11: Als je niks te zeggen hebt, hou dan gewoon je mond

TimmyTurner | 03-12-21 | 20:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Hugo, een gladde schoenenverkoper die bij het passen van te krap zittende schoenen je vertelt dat ze nog uitlopen en bij te groot zittende schoenen komt met ze krimpen nog. Bijnaam onder z'n collega's ' de rekkert en de strekkert '

Bibop | 03-12-21 | 19:38 | 1

Hugo heeft eigenlijk meer weg van een tweedehands autoverkoper.

Nivelleermarionet | 03-12-21 | 19:57

Rutte heeft totale schijt aan de Nederlanders, omdat die toch wel weer op hem stemmen en bij de Jonge denk ik dat die totale schijt heeft, omdat ze toch nooit meer op hem stemmen.

Blauwpetje | 03-12-21 | 19:37

Juridisch een onhaalbare kaart. Maar we weten nu echt zeker, dat alles wat uit Hugo de Jonge z'n mond komt verbale poep is. En niets minder. Wat een zak hooi, wat een leugenaar.

VP732 | 03-12-21 | 19:37 | 10

@lekgoot | 03-12-21 | 19:41:-
Hadden we maar allang geleden moeten rellen om een Grondwettelijk Hof.
Eigen schuld dikke bult.

HogeNood | 03-12-21 | 19:55

Zie mijn tegel

MaarIkBenErOokNog | 03-12-21 | 19:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Als hij het lef heeft voorzie ik branden groter dan die in Dresden. 7200 euro in Oostenrijk, gelieg en gedraai en continu falen van die schoenenfetishist, met Rotterdam en de avondklokrellen nog vers in het geheugen durf ik er op in te zetten dat Nederland en waarschijnlijk ook de rest van Europa gaat branden. Ik mag hopen dat ik er naast zit, maar de verdeeldheid is ondertussen zo groot en Europa is in een wespennest veranderd. De Russen staan ondertussen aan de grenzen van Polen en Oekraïne. Het gaan spannende tijden worden.

Sinterbikske | 03-12-21 | 19:36 | 7

Waterkanonnen op die protesterende eikels. Zal ze lekker tegenvallen in de winter.

nowomowa | 03-12-21 | 20:03

@nowomowa | 03-12-21 | 20:03: Gewoon met scherp schieten zoals bij alle mensen met een andere mening,.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:12

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:12: heb je die filmpjes wel gezien?

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 20:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Ben al 4 jaar geëmigreerd naar Thailand, maar ik kom af en toe nog eens in Nederland. Mocht er een vaccinatieplicht komen, dan zal ik misschien nog één keer in NL familie en vrienden bezoeken (voor de plicht ingaat), maar daarna niet meer tot de idioterie ophoudt.

Ik hoop dat we hier in Azië niet dezelfde maatregelen gaan krijgen, want dan zal ik ook hier moeten verkassen.

De president van El Salvador gaf onlangs in een Tweet aan dat men in El Salvador alleen een PCR test wil zien. Mensen mogen daar zelf beslissen of ze zich willen vaccineren of niet. 70% van de bevolking is gevaccineerd en er is geen druk van overheidswege om de vaccinatiegraad te verhogen. Ik heb begrepen dat men in Mexico ook heel vrij is en ook weinig restricties bij het reizen naar Mexico. En zo zijn er nog een paar landen die hopelijk gevrijwaard blijven van deze compleet van de pot gerukte maatregelen.

De EU lijkt af te stevenen op een totalitaire maatschappij, het is jammer dat veel mensen dat nog niet inzien. De vaccinatie-paspoorten gaan de vrijheden van burgers flink beperken en de kans is klein dat ze ooit nog zullen verdwijnen, zelfs als p(l)andemie over is. Dan gaan er gewoon andere zaken aan dit vaccinatiepaspoort gehangen worden waarmee bepaald kan worden of je een burger bent die aan de maatschappij mee mag doen.

DolfWeerwolf | 03-12-21 | 19:36 | 3

Kwade tongen zeggen ook dat het westen en met name hun proletariaat meer de volgzame slaafs volksaard van de Aziaat moeten overnemen.

Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:40

@Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:40: Wat me opvalt in mijn dorp, is dat eigenlijk heel weinig mensen het vaccin willen. Mijn vriendin heeft met veel mensen in het dorp gepraat en eigenlijk neemt meerderheid van de mensen alleen het vaccin omdat ze anders hun baan verliezen of problemen krijgen bij het "runnen" van hun zaak. In dat opzicht lijken de mensen hier veel minder volgzaam dan Nederland. Misschien is er meer wantrouwen tov de overheid hier vanwege de grote corruptie oid?

DolfWeerwolf | 03-12-21 | 19:55

Ik hoop dat u ook uitgeschreven bent uit Nederland anders mag u wel maandelijks de boete betalen.

ChristianV | 03-12-21 | 19:58

Zoiets ingrijpends, het opzij zetten van grondrechten die dus feitelijk niet zoveel voorstellen, zou je nooit moeten doen zonder of referendum of na verkiezingen waarbij deze vraag het thema is.
Ik vin het heel eng wat er gebeurt en vooral hoe makkelijk het allemaal gebeurt.

Bataafje | 03-12-21 | 19:35 | 20

@johnyl | 03-12-21 | 19:39:
Dus de plicht van de overheid om zich in te spannen voor de volksgezondheid maakt alle grondrechten dus waardeloos.
Moeten de maatregelen die in strijd zijn met de "Onaantastbaar­heid lichaam" in ieder geval zinvol zijn? Portugal bijna 90% volledig gevaccineed maar nog steeds oplopende besmettingen.
Kan je ook een hogere vaccinatiegraad bereiken met andere methode dan een verplichting?
Een aantal voorbeelden van zaken die de vaccinatiegraad zouden kunnen verhogen;
- een traditioneel vaccin aanbieden.( Corovac van Sinovac, Valneva COVID-19 vaccine)
- Onderzoek naar de oversterfte om de zorgen over de veiligheid van het vaccin weg te nemen.

mikes43357369 | 03-12-21 | 20:14

@mikes43357369 | 03-12-21 | 20:14: U heeft het over "alle" grondrechten, door zo te generaliseren blijft het onduidelijk wat u bedoelt. En ja u heeft liever een ander vaccin, helaas deze regering en het OMT niet. En ze kunnen niet met allerlei wensen of voorkeuren van 17 miljoen Nederlanders rekening houden. Vraag is meer of de overheid zich voldoende heeft ingespannen voor de volksgezondheid.

johnyl | 03-12-21 | 20:22

@johnyl | 03-12-21 | 20:22:
Ik noem specifiek het grondrecht "Onaantastbaar­heid lichaam". Maar je kan ook het recht op vereniging verbieden vanwege de volksgezondheid.
Het grappige is dat Chinese toeristen met een coronavac vaccinatie gewoon een QR-code krijgen. Ik ken Nederlanders die in China wonen en bewust zich met het corornavac vaccin laten vaccineren voor de QR-code in Nederland. Dus wat zou erop tegen zijn dat mensen zich op eigen kosten laten vaccineren met het coronavac vaccin? Juist in een democratie moet je een zo groot mogelijk draagvlak krijgen. Maar er wordt alleen maar met geboden gewerkt.
Laten we Nederland een vergelijken met Zweden.
Zweden heeft nu de laagste besmettingscijfers, laagste hospitalisaties en de minsten sterfgevallen wat Corona betreft.

mikes43357369 | 03-12-21 | 21:10
▼ 17 antwoorden verborgen

Nou, wat een verrassing. De Jonge en zijn woord/belofte nakomen. Wat een oplichter in het kwadraat zeg.

Voor uw info; conclusies mag u zelf trekken.

Ongeveer de helft van de mensen die een kerstfeest van een bedrijf in Oslo bijwoonden, waar alleen gevaccineerde medewerkers werden toegelaten, is positief getest op het coronavirus. Eén van de gasten was net terug uit Zuid-Afrika en had kennelijk het omicron-virus meegenomen. Het feestje in restaurant Louise vond plaats op de dag dat de wereld zich bewust werd van het omicron-probleem. Nu pas zijn de gevolgen van het diner bekend.
Meer dan 120 mensen woonden het evenement bij, zijn er zestig besmet. Van een deel staat vast dat het de omicron-variant is.
"We verwachten dat meer van hen waarschijnlijk Omicron-infecties zullen zijn," zei ze.
Een woordvoerder van het bedrijf zei dat alleen gevaccineerd personeel tot het feest was toegelaten en dat iedereen vóór het evenement negatief was getest op het coronavirus.

Krijgtheenenweer | 03-12-21 | 19:35 | 2

Besmet met omicron. Dat kan. Hoeveel doden, hoeveel naar ic?
Anders gaat je verhaal natuurlijk nergens over.

Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:45

@Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:45: Precies. Dat verhaal hierboven zegt niks. Maar zulke verhalen maken wel weer stemming, in de verkeerde richting. Heel treurig, kindertjes.

jan cioran | 03-12-21 | 20:04
-weggejorist en opgerot-
samsung9409 | 03-12-21 | 19:35 | 4

Een handtasje kan hard aankomen hoor.

Zapata10 | 03-12-21 | 19:37

Als je buik nog vol zit, doekoe nog op de bankrekening staat en kinderen nog naar sgool kunnen.... wie verwacht u precies dat de barricades opgaat?

Zelfs Troelstra kreeg dat niet voor elkaar in 1918 en het levensstandaard lag toen beduidend lager.

Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:38

@sjef-van-iekel | 03-12-21 | 19:36: Nou ik lees het hier al een jaar of 16 bij de verschillende onderwerpen. Begon al in de tijd van Botte Hond en Koerbagh. Veel geschreeuw en weinig wol.

Zapata10 | 03-12-21 | 19:39
▼ 1 antwoord verborgen

Vorige eeuw is de autogordel verplicht gesteld. Steeds meer mensen kopten hun voorruit, wat de zorgkosten exponentieel deed stijgen. Dit was ook een inbreuk op de vrijheid van het individu. En ook hier waren de reacties hetzelfde als nu met corona. Sommigen weigerden, anderen gingen demonstratief met gordel achter rug om rijden. Of riepen dat ze zulke goede chauffeurs waren dat ze het jiet nodig hadden. Nu 50 jaar later is er niemand meer die aan nut twijfelt. Dus laat het drammen om het drammen en denk eens na.

Nescio73 | 03-12-21 | 19:34 | 26

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:13:
Hoeft niet meer, al gehad en stelde niks voor. Gerne wieder. Five Stars.

elfenstein | 03-12-21 | 20:18
▼ 23 antwoorden verborgen

Mazelen, Polio, vaccineren NIET verplicht, maar iets onbenulligs als COVID waar enkel de 2e wereldoorlog boomers aan dood gaan wel verplichten.... Wat de fuuu.....

WorkAholix | 03-12-21 | 19:34 | 1

Het was al onlogisch, maar het kan dus nog erger.

VP732 | 03-12-21 | 19:40

'Hugo de Jonge over vaccinatieplicht: “Er is op dit moment geen plan voor, maar ik kan het niet helemaal meer uitsluiten.”
Op welke vraag van Hart van Nederland was dit het antwoord? En heeft Hart van Nederland hiermee nu een primeurtje? De journalisten maken het onze bewindslieden wel heel erg makkelijk.

grietmetgroenefiets | 03-12-21 | 19:33

We worden op onze wang geswaffeld door Mark en Hugo. En wat doen de meeste Nederlanders dan? Juist ja, de andere wang toekeren. Goed volk.

Teluitjewinst | 03-12-21 | 19:32 | 2

U heeft een levendige fantasie.. ik sla het liever even over als u het niet erg vindt.

johnyl | 03-12-21 | 19:35

Dat volk is dolgelukkig omdat ze voor het eerst in hun leven ergens bij horen. Nu mogen ze op jacht gaan naar ongevaccineerde. It happened once, it can happen again.

zoalsikhetzeg | 03-12-21 | 19:45

Ik weet even niet meer wie de term Vaccinazi's opperde in één van de vorige topics, maar die term gaat nog eens heel populair worden.

BakkerHenk | 03-12-21 | 19:31 | 9

@johnyl | 03-12-21 | 19:41: Lachen hé, om +- twee miljoen mensen die spoedig waarschijnlijk financieel gesloopt worden door idiote boetes. Geen geld = Geen onderdak + Geen eten = ?

keistad | 03-12-21 | 19:51

@johnyl | 03-12-21 | 20:04: In sommige opzichten is het inderdaad best wel een heel klein beetje vergelijkbaar.

keistad | 03-12-21 | 20:23
▼ 6 antwoorden verborgen

Het moment dat de EU zijn hand overspeelt? Want dit is natuurlijk een reactie op die uitspraak van Von der Leyen.

UnderTheDevil | 03-12-21 | 19:31 | 1

De eu is niks anders dan Duitsland en Frankrijk die alles verdelen. Zie nu von der leyen als voorzitter commissie en die franse miep hoofd centrale bank. Wat Duitsland€ wilt is EU beleid en de vazalstaten moeten volgen.

Snap_het_ook_niet | 03-12-21 | 19:56
-weggejorist-
knutsel_ | 03-12-21 | 19:30 | 3

Van de week voor werk weer eens door Engeland gereden. Als je baas de papieren prima in orde meegeeft hoef je bij de grens alleen maar Transfer te roepen en krijg je de norrige Franse of vriendelijke Engelse lach en kan je zo de boot op en af rijden.
Onder het genot van Whiskey en Bier met mijn favoriete barman in Dagenham weer even bijgepraat.
Als je als niet-gevaccineerde naar een concert wilt heb je een test nodig, maar deze is gratis verkrijgbaar en kan thuis worden gedaan. De maskerverplichting is deze week wel weer opnieuw ingevoerd, maar mensen die geen masker dragen, wordt er over het algemeen niet naar gevraagd.

Zoethoudertje | 03-12-21 | 19:30

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn besmet in de periode van 02-12-2021 tot 03-12-2021 is;
0-9 3076 personen
10-19 3526 personen
20-29 2601 personen
30-39 3263 personen
40-49 3136 personen
50-59 2281 personen
60-69 1714 personen
70-79 1128 personen
80-89 611 personen
90+ 193 personen
Totaal 21529

mikes43357369 | 03-12-21 | 19:29 | 4

@dathoujetoch | 03-12-21 | 19:34: En dat dan ook nog voor besmettingen die bij de groep tot pakweg 60 leiden tot een loopneus, paar uitzonderingen daargelaten.
Ook zonder enige samenhang of vergelijking - kijk, daar gaan we veel aan hebben.
What a fucking waste of time.

Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:41

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:41: zelfs dat, overbodig.

dathoujetoch | 03-12-21 | 20:07
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
HenkyPanky | 03-12-21 | 19:29 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Voortschrijdend inzicht. Heb ik anti-vaxxers/wappies nog nooit op kunnen betrappen. Komen telkens met nieuwe kletsverhalen nog voordat het vorige kletsverhaal debunked is.
Overigens niet meer dan terecht dat Hugo en Rutte gaan ingrijpen nu grondrechten (recht op goede zorg) van heel NL in de knel komen door een klein groepje anti-vaxxers dat niet voor rede vatbaar is. Prima als je in lulverhalen wil geloven, maar nu gaan de rechten van anti-vaxxers ten koste van mensen met andere gezondheidsproblemen die ook geholpen moeten worden. Dat moet zsm stoppen.

Diederik_Ezel | 03-12-21 | 19:29 | 21
-weggejorist-
Saboteerik | 03-12-21 | 21:49
-weggejorist-
intrigant | 04-12-21 | 01:14
▼ 18 antwoorden verborgen

Als niet gelovige heb je je nog steeds te houden aan de opinie van een ander m.b.t. bijv abortus, verkrachting, moord, doodstraf, werken op zondag. Fuck de religieuzen: laat je maar (verplicht) vaccineren.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:28

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 02-12-2021 tot 03-12-2021 is;
50-59 2 personen
60-69 4 personen
70-79 10 personen
80-89 31 personen
90+ 15 personen
< 50 0 personen
Totaal 62
Waarvan 11 in het ziekenhuis
Waarvan 26 in het verpleeghuis
Waarvan 28 boven 70 thuiswonend
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is, volgens GGD;
0-9 4 personen
10-19 0 personen
20-29 1 persoon
30-39 1 persoon
40-49 6 personen
50-59 9 personen
60-69 15 personen
70-79 23 personen
80-89 26 personen
90+ 3 personen
Totaal 88

mikes43357369 | 03-12-21 | 19:28 | 8

@dathoujetoch | 03-12-21 | 19:30
Jij doen in sjwarma zaak van neef, sahbi?

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 19:35

Hee .. vorige week ook.. en daarvoor.. en... Bedankt Mike.. de meeste zijn te lui om het op te zoeken.

broervandenhollander | 03-12-21 | 20:12
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
moonshiner3519 | 03-12-21 | 19:27 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik kan me niet voorstellen dat dit iemand verbaast. Ik bedoel: dat zagen we maanden geleden toch aankomen?

FustViking | 03-12-21 | 19:27

Als ik zo veel zou liegen tegen mijn werkgever lig ik er volgende week nog uit. En technisch gezien zijn wij Hugo zijn werkgever. Ik begin dit echt heel erg zat te worden, wil Joris ook een fijn weekend gunnen dus hier laat ik het bij.

keistad | 03-12-21 | 19:27 | 2

Helaas voor u maar de werkgever (u dus) is van plan om zijn contract te verlengen.

johnyl | 03-12-21 | 19:33

@johnyl | 03-12-21 | 19:33: Vandaar dat ik er "wij" van maakte in mijn tegel. Als ik alleen zijn werkgever zou zijn had hij zijn kleding en schoenen allang in kunnen leveren.

keistad | 03-12-21 | 19:40

waar gaat dit heen ??

newray | 03-12-21 | 19:26 | 2

gaat ook ff complot denken : stargate sg1 ... the ashjen..

newray | 03-12-21 | 19:30

Naar links.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:32

Je kunt niets bij voorbaat uitsluiten, want je weet niet welke rampspoed je in de toekomst tegen gaat komen. Een maatregel voor altijd uitsluiten betekent dat je het alternatief voor die maatregel gaat accepteren, nog voordat je weet wat dat alternatief gaat zijn.

koeberg | 03-12-21 | 19:26 | 1

Dan had hij dat dus ook gewoon niet moeten doen. Maar dat deed hij wel, dus nu kan hij ongezien de tyfus krijgen.

keistad | 03-12-21 | 19:28

Staat de stalmeid in de maan
En gaat u er alras eraan
Want alwie zich niet verplicht laat vaccineren
Daarmee zal het niet goed verkeren

Edoch is daarmee niet afgelopen en zal men nog middelen vinden
Om u nog meer te doen in te binden
Want in Brussel loopt men al te koeren
Met welke middelen u nog meer de mond kan snoeren

En in Den Haag?
Daar zit men met u in haar maag
Want ondanks de pauperprogramma om u te mennen
Blijft u toch op Rutte stemmen.
*
Zo, daar moet u het mee doen. Had wat last van anale oprispingen, vandaar.

Geil Kippetje | 03-12-21 | 19:25

Ja wie had anders verwacht?

ikworstelengadouchen | 03-12-21 | 19:25 | 1

Nee, het wachten was op de moffen en zij zijn full godwin gegaan dus gaan we als trouw vazal erachter aan.

Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:27

Degenen die niet willen prikken laten we stikken. Het motto van Rutte4.

BoerKoekoek | 03-12-21 | 19:24

Er liggen verdomme zeshonderd mensen op de IC. Er komt elke week een veelvoud aan nieuwe mensen bij Ter Apel binnen. En dat zou genoeg reden moeten zijn om je zelfbeschikkingsrecht aan banden te leggen? Voor een ziekte waar je als gezond persoon onder de 35 geen ene fuck voor te vrezen hebt? Compleet schandalig, dat het überhaupt overwogen wordt.

JohnLocke | 03-12-21 | 19:24 | 3

Eens!

Krijgtheenenweer | 03-12-21 | 19:27

Wacht ff. Wat hebben deze twee zaken met elkaar te maken?

Beste_Landgenoten | 03-12-21 | 19:29

Ben fervent kijker van programma's als Hunted en Jachtseizoen maar krijg steeds meer het idee dat ik eerdaags als ongevaccineerde in zoiets van staatswege mee ga doen. En dat ongevraagd en niet aangemeld. Iemand nog ruimte in z'n achterhuis ?

Bibop | 03-12-21 | 19:24 | 1

Omdat je misschien tzt de ikea niet in mag zonder testje. Nou nou zeg.

Shoarmamasutra | 03-12-21 | 21:00

Seegers gaat akkoord?

Bataafje | 03-12-21 | 19:23 | 2

Even aan God vragen, zo terug...

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:30

Waarmee niet?

Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:31

Voortschrijdend inzicht, overkomt ons allemaal wel eens een keer. Iemand op woorden vangen terwijl het land in brand staat is een beetje flauw. Ben overigens ook geen Hugo de Jonge fan, maar het is even niet anders. Nou ja alle overtrokken reacties over een eventuele verplichte vaccinatie kan ik wel dromen zoals; vergelijkingen met WO II, dictatuur, totalitaire staat, uitsluiting, de Jonge voor een tribunaal etc etc ... erg vermoeiend allemaal.

johnyl | 03-12-21 | 19:23 | 2

Ik tegelde juist wat anders. Lolz

BootleggersSmurf | 03-12-21 | 19:26

"terwijl het land in brand staat"
[...]
"overtrokken reacties"

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 19:38

Vertrouwen komt te voet maar gaat te paard. Het zijn ranzige populistische tactieken. Via de media, het beleid laten inmasseren een beetje dreigende taal erbij en dan door de strot rammen. U wilde het zelf, we kunnen niet anders...

Ik hoop van ganser harte dat vaccinatieplicht en dus 100% vaccinatie graad de oplossing is. Het lijkt er echter op dat dit deels waar is en alleen in combinatie met boosteren. Maar de problemen met de zorg zijn er niet mee opgelost, hooguit zorgt het voor een tijdelijke verlichting.

U heeft verder niets meer te zeggen over uw lichaam want het hogere belang. Laat het in godsnaam werken en laten we hopen dat die oplossing verder geen ander leed veroorzaakt.
En laten we ook hopen dat de stemming niet omslaat.

Het is meedoen of stikken...

ratelaar | 03-12-21 | 19:23 | 6

@grietmetgroenefiets | 03-12-21 | 19:26:
Omdat het corona is en pandemie en dan kan ineens alles. Onder druk wordt alles vloeibaar.
Bovendien Ursula hint er al op en als de EU begint te duwen. Je wil toch niet dwarsliggen hè? Misschien liggen onze Duitse ziekenhuizen dan ineens vol. En hadden jullie een capaciteitsprobleem Niederlande.

ratelaar | 03-12-21 | 19:36

@ratelaar | 03-12-21 | 19:36: het is zo'n zware pandemie dat de wereldbevolking gewoon groeit..

Nog steeds heeft het merendeel (>98%) van de bevolking niets te vrezen van corona... niets.. wel van een overheid die zich steeds meer vrijheden permiteert..

VolleBak | 03-12-21 | 20:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Uitgezonderd moslims. Wedden?
Het vliegverkeer lag stil indertijd, behalve vluchten naar Turkije.

bigstone | 03-12-21 | 19:23 | 1

Halsema maakt een uitzondering voor Amsterdammers, omdat het niet te handhaven is ;-).

Bataafje | 03-12-21 | 19:27

Kijk. Als gevaccineerde en straks ook geboosterde kan ik over die vaccinatieverplichting, net als de wappies over de volle IC's, zeggen: "Lekker boeie!". Ik bedoel is niet mijn probleem hè..! Hadden ze maar... etc.

Maar.. Zo ben ik dan weer niet. Vind het ondanks de wapperds met hun toch wel egocentrische bezwaren toch weer te ver gaan om zoiets te verplichten. En wel om de volgende reden: Ook als je gevaccineerd bent kan je de ziekte doorgeven. Vaccinatie remt dus de transmissie wel iets, maar niet zoveel dat je op basis van dat geringe verschil een verplichting kunt rechtvaardigen. Blijft over het argument dat ze veel meer de IC plekken bezetten en daarmee andere zorg beletten. Ja ook dat is waar, echter ze zijn daar niet uniek in. Ook andere onvoorzichtigheid kan leiden tot een IC opname. Dus, ook al is het beter als iedereen die prik haalt, een verplichting moet het niet worden. Dat leidt tot zoveel gemor, daar heb je als samenleving nog jaren last van. Het kost wel doden deze houding, maar alles heeft zijn prijs. Die betalen we dan maar. Uitgestelde zorg kost levens.

Beste_Landgenoten | 03-12-21 | 19:22 | 11

@Ruud5 | 03-12-21 | 19:39:
Dat klopt en daarna ontstond er vanuit het VK een enorme anti-vaccinatie beweging die de hele wereld overging. Daarna is de bereidheid deel te nemen aan het vaccinatieprogramma een tijd lang gedaald en laag gebleven. Tot na een aantal deccennia het vertrouwen weer toenam en bijna iedereen deelnam aan het vaccinatieprogramma. Wat ook meespeelde was dat er in die tijd een hoop mensen in armen huizen woonden en dat de omstandigheden erbarmelijk waren. En nu was gezondheid ineens heel belangerijk?
Bovendien is het twijfelachtig of de pokken dankzij het pokkenvaccin zijn verdwenen. Dat het een belangrijke rol heeft gespeeld staat buiten kijf, maar waarschijnlijk speelde hygiëne en verbeterde leefomstandigheden ook een rol, de levensstandaard ging omhoog.
Wellicht dat leefomstandigheden ook de oplossing zijn tegen covid, samen met een vaccin.
Het zou alleen jammer zijn als je vertrouwen schaad, de bereidheid om je aan regels te houden afneemt waarmee je onbedoeld meer problemen veroorzaakt om op korte termijn een probleem op te lossen. Zo rooskleurig ziet het er niet uit, een flink deel van de Nederlanders voelt zich los van corona toch al genaaid.
Kortom, het lijkt me een onhandige zet. Snelle oplossingen zijn er niet... Oh, wacht toch wel.... Toch?
We zullen zien wat er gebeurd.

ratelaar | 03-12-21 | 20:05

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:04: Daarna vertelt BL dat hij dus niet zo is. BL blijkt redelijker te zijn dan iedereen hier dacht.

grietmetgroenefiets | 03-12-21 | 20:12

Wat een verstandige tegel, ik ben aangenaam verrast met uw standpunten.

zegmaarwij | 03-12-21 | 23:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Je verwacht het niet…..

WibionFire | 03-12-21 | 19:22 | 1

Jawel. Al 2 jaar.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 20:00

Hey schoentjes, Marxje Rutte, Sieg Kaag en hun perverse stemmers. Wat dacht u van de grondwet?

"11.
Onaantastbaar­heid lichaam
Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam."

"10.
Privacy
1.
Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.
2.
De wet stelt regels ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met het vastleggen en verstrekken van persoonsgegevens."

De grondwet zegt weliswaar ook dat de overheid de volksgezondheid moet bevorderen maar dat is niet hetzelfde als samenspannen met big pharma om iedereen verplicht te jabben met een relatief experimenteel goedje voor een supergriep waar het overgrote deel van de bevolking niet deaud aan gaat. Om ook nog eens medische gegevens met jan en alleman te delen via een QR ausweis bitte.

f*ck schoentjes en f*ck CDA/VVD/D66 stemmers.

Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:21 | 8

Stem DENK!

Sofa1 | 04-12-21 | 01:32
▼ 5 antwoorden verborgen

De vaccinatiegraad in Oostenrijk is 65%, in Griekenland was de vaccinatiegraad half november 62%. In Nederland is de vaccinatiegraad 85%. Waarom zouden ze in Nederland een vaccinatieplicht instellen? Ik ben trouwens heel benieuwd hoe dat in die twee landen uitpakt.
En Hugo de Jonge draait over de vaccinatieplicht omdat 2G dan veel minder erg lijkt. 2G is nog niet door de Tweede Kamer.

grietmetgroenefiets | 03-12-21 | 19:21 | 8

@Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:46: de coalitieleden wisten niet hoe hard ze weg moesten rennen om een stemming over structureel hogere salarissen in de zorg mogelijk te maken, daar is uw antwoord.

VolleBak | 03-12-21 | 20:01

@Graaf_van_Hogendorp | 03-12-21 | 19:46:
Het zorgpersoneel werkt zich de krampen, omdat er niet genoeg personeel is. Je kan niet zomaar een zooi migranten inzetten op de IC. Dat zijn verpleegkundige die eerst een HBO opleiding volgen en daarna nog een specialisatie. En dat 2 jaar geleden bij het begin an de pandemie iemand een soort visioen gehad zou moeten hebben die dit allemaal aan zag komen is een beetje flauw.
Er Zijn Niet Genoeg Mensen Voor...

Wat betreft salaris had er allang wat aan gedaan moeten worden ja.

SterF... | 03-12-21 | 20:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Walgelijk.

lekgoot | 03-12-21 | 19:20 | 1

Geweldig.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:27

Overheid: 'iedereen vaccineren want dat helpt enorm!'
Wappies: 'ik wil geen vaccin want bla!'
Overheid: 'ja maar doe het nou want reden!'
Wappies:'Nee, want ik laat me tot niks verplichten en straks wordt het verplicht!'
Overheid: 'Zucht... Dan moeten we het gaan verplichten'
Wappies: 'zie je wel!!!'

Ik heb de kracht niet meer voor

Piet Pielemuis | 03-12-21 | 19:20 | 4

Je vergeet een stap:
Overheid: zet met rooie letters in hinderlijk wetboek in rode letters NU EVEN NIET, kunnen jullie je niet gewoon VACCINEREN! Nu moeten wij het doen. Om van mensen te houden moet je ze vaccineren.

ratelaar | 03-12-21 | 19:31

@Piet Pielemuis | 03-12-21 | 19:42: een natuurlijk besmetting is vele malen effectiever in het maken van antilichamen en herbesmetting dan vaccineren. Gommers op NPO1 vorige week. Vandaar dat het ook cruciaal is kinderen NIET te vaccineren; als zij het krijgen komen ze én niet in het ziekenhuis, en ze krijgen het niet nog een keer. Maar goed, met de angstwappies meelullen is makkelijker.

opblaasschaap | 03-12-21 | 19:53
▼ 1 antwoord verborgen

Christelijk? Betrouwbaar? Solide? Eerlijk? Netjes? Nee, want k ben Hugeau, in de baas zijn tijd clown, narcist en coverboy. Principes? Nee, want ik ben toch van het CdA?

dathoujetoch | 03-12-21 | 19:20

Ik heb niks met wappies of antivaxxers. Maar een vaccinatieplicht is een brug te ver. Zelfs voor mij.

Hiesjes | 03-12-21 | 19:19

Agendapunt voor de komende redactievergadering bij GS; minder, minder Corona gezever ja/nee?

Ik hoop op ja.

FordPrefect | 03-12-21 | 19:18

Als een voorzitter van een voetbal vereniging die zegt; de trainer heeft ons volle vertrouwen

3Xniks | 03-12-21 | 19:18

Laat dit dan ook het begin zijn van een individualistisch zorgstelsel: ik heb dan ook zin meer om te betalen voor dikke mensen, kettingrokers en families met overdraagbare aandoeningen die toch kinderen krijgen. Als we dan toch de rubicon overgaan, laten we het dan meteen goed doen.

Want voor mensen die gezonde tieners willen uitsluiten van de samenleving als ze geen voor hen zinloze prik halen wens ik niet meer te betalen.

JohnLocke | 03-12-21 | 19:18 | 12

@Smoelensmid | 03-12-21 | 19:31: elke vaccinatie in Nederland nemen mensen voor zichzelf, als je tieners vaccineert dan zou je dat doen om oude mensen te beschermen (omdat het dan als een soort extra buffer vormt). Dat is nieuw. Nog nooit eerder gedaan. En om dat te gaan verplichten? Dat is ziek.

JohnLocke | 03-12-21 | 19:33

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:59:
nee, achterelkaar.

zwenkwieltje | 03-12-21 | 22:13
▼ 9 antwoorden verborgen

Zou je daar iets mee kunnen, met die uitspraak van de Jonge, voor de rechtbank ?

Der Schnitzeljäger | 03-12-21 | 19:17 | 4

Een minister liegt niet, volgens Ivo Opstelten.

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 19:21

Persconferrenties hebben geen juridische waarde.

Schemerlamp | 03-12-21 | 19:27

@schnitzel klopt, en als het tegendeel zich voordoet heeft hij/zij geen actieve herinnering, mochten er videobeelden opduiken dan zijn deze gemanipuleerd… etc

WibionFire | 03-12-21 | 19:32
▼ 1 antwoord verborgen

Elke politicus die denkt dat zijn burgers tegen hun wil mag laten injecteren moet van zijn positie verwijderd worden. Met alle middelen.
Stel dat je terug in de tijd zou kunnen reizen om Hitler te vermoorden, zou je dat doen?

C1O2 | 03-12-21 | 19:17 | 3

Nee. Waarom Hitler? Waarom niet Adam? Of Mohammed?

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:23

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:23:
Als ik er een mocht kiezen,... andre hazes. Daar heb ik meer last van dan van Hitler. De oorlog levert nog mooie documentaires op. Die klotemuziek van Hazes verpest menig gezellige avond.
En dan hadden we zijn zoon ook niet gehad,.. hoewel de meningen daar over verdeeld zijn

miko | 03-12-21 | 19:52

@miko | 03-12-21 | 19:52: Mwah, zit wat in: Hazes of Mo. Nja, alsnog Mo. Gewoon omdat de keuze te makkelijk is. Was het nou Mo of Pol Pot...

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:58

Ik ben zelf niet bespoten. Dat is mijn recht en mijn keuze. Denk ook dat het gevolgen gaat hebben om mij wel te bespuiten.
Dat is de ene kant.
Maar ik ben dus wel al een tijdje gewaarschuwd en kan elke dag gratis inlopen om bespoten te worden.
Als ik op de IC kom hou ik 14 dagen een bed bezet. Veel operaties worden uitgesteld terwijl die mensen echt geholpen moeten worden en minder lang dat bed bezet houden. Tegen mijn 14 dagen staan vaak 14 mensen.
Als we het dan over triage gaan hebben...
Keuzes hebben gevolgen en dat is de andere kant.
Overigens heb ik persoonlijk al besloten het uit te zieken en dus hoe dan ook niet het ziekenhuis te belasten. waar je niet deaud aan gaat maakt je sterker. Ga je er wel deaud aan is het pech hebben, dood ga je toch, uiteindelijk.

Maar erm. Dit tuig in den haag veegt de reedt af met de grondwet en das niet alleen kwalijk maar ook schadelijk!
Vaccinatieplicht. Ha! Laten die volksvertegenwoordigers zich eerst maar gaan houden aan hun eigen plichten...

BootleggersSmurf | 03-12-21 | 19:17 | 5

'waar je niet deaud aan gaat maakt je sterker'
Ken een polio patiënt,... die ziet er niet zo sterk uit hoor Meest onzinnige uitspraak ooit.

miko | 03-12-21 | 19:50

@miko | 03-12-21 | 19:50: die vergelijking weer. Het poliovaccin immuniseert wél en maakt dat je niet meer besmettelijk bent. Doe voor de gein ook even VAERS vergelijken voor beide vaccins..

VolleBak | 03-12-21 | 19:57

@miko | 03-12-21 | 19:50: Polio is beetje erger dan corona. Ook minder muterend enzo.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Als de vaccinatieplicht komt
En als ik dan moet schuilen
Mag ik dan bij jou?
Als er een clubje komt
Waar ik niet bij wil horen
Mag ik dan bij jou?

Als er een regel komt
Waar ik niet aan voldoen kan
Mag ik dan bij jou?
En als ik iets moet zijn
Wat ik nooit geweest ben
Mag ik dan bij jou?

Prof. D.A.H. Vintik | 03-12-21 | 19:15 | 5

Hoezo niet voldoen aan een injectienaald?
Daar is de dwangbuis voor uitgevonden.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:22

Doei, een parasitaire snotkop in huis. Ga weg.

Zapata10 | 03-12-21 | 19:25

@Zapata10 | 03-12-21 | 19:25: Liefst nog gekleurd, gender neutraal, intersekueel en klimaat afhankelijk.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:56
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
JohnLocke | 03-12-21 | 19:14 | 3

Hugo de Jonge, Kletsmajoor in de Orde van Oranje-Nassau

Duwbak_Linda | 03-12-21 | 19:14

En nu is het verdorie de hoogste tijd dat de voorzitter zegt dat hij nog alle vertrouwen heeft in trainer Hugo….

theHoodedMan | 03-12-21 | 19:13

Ik ben antiantivax, maar vaccinatieplicht is fascistisch. De twee grootste partijen in de regeringscoalitie zijn zogenaamd liberaal, maar dit heeft niets met leven en laten leven te maken.

Ik snap dat we in de penarie zitten. En trouwens ook dat dat niet alleen door antivaxxers komt, maar ook door gebrek aan IC-capaciteit en dat er te laat met boosters is begonnen. Maar de spuit er tegen de wil van mensen in rammen, dat de baby met het badwater weggooien. Dan zijn we allemaal staatsslaven. Dan is het individu niet meer van belang. Waar staan we ook al weer als Nederland voor?

Rest In Privacy | 03-12-21 | 19:13 | 6

Weet je nog die tijd dat we neerkeken op Russische en Chinese praktijken?

Vandaag de dag zijn we niet veel beter meer en dan zijn er mensen die openlijk beweren dat het een goede zaak is.

Rechts door zee | 03-12-21 | 19:20

De nieuee fascisten zullen zich anti-fascisten noemen

Ruud5 | 03-12-21 | 19:41
▼ 3 antwoorden verborgen

U moet kiezen: Immigratie of vaccinatie.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:10 | 6

Immigratie

Botte Hork | 03-12-21 | 19:16
-weggejorist-
Botte Hork | 03-12-21 | 19:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Een goede zaak die vaccinatieplicht

thanseeuwen | 03-12-21 | 19:10 | 7

Stoer hoor!

dathoujetoch | 03-12-21 | 19:22

Ik ben in de eerste plaats gevaccineerd voor mezelf maar ik hou me ook aan de basisregels inclusief mondkapje om anderen niet te besmetten.

thanseeuwen | 03-12-21 | 19:26

@thanseeuwen | 03-12-21 | 19:16: ik heb al 2 jaar zowat geen artiesten meer gezien die ik graag zie. Geen verre reis gemaakt die ik graag maak.

Ik heb vooral het eerste jaar de regeltjes gevolgt. Voor een ander. Maar dat hielp kennelijk niet.

Ik heb in het 2e jaar regeltjes gevolgt maar geen prik gehaald. Ik geloof er niet in dat die prik meer doet dan mijn lichaam kan doen. En ik geloof niet dat die prik het virus tegen gaat. Vooral niet als de rest van de wereld nauwelijks prikt.

Die 80+ oudjes hebben nu 2 jaar van mijn leven gehad.

En ik weet zeker dat we met 100% vaccineren in NL, er ook niet vanaf zijn.

sjef-van-iekel | 03-12-21 | 19:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe eerder een vaccinatieplicht hoe beter, ook een kans om via boetes belasting te heffen.

RandomAct | 03-12-21 | 19:09 | 6

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:11: die doen dat dan op eigen kosten, niet ten laste van de maatschappij

BoerKoekoek | 03-12-21 | 19:31

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:11:
Beter minder rekening te houden met mensen die geloven in een of ander opperwezen. Er komt alleen maar narigheid van die lui.

SterF... | 03-12-21 | 19:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Die wappies beginnen zo wel de Nostradamus van de 21e eeuw te worden.

JohnLocke | 03-12-21 | 19:09 | 1

Ja

Therrie | 03-12-21 | 20:35

Hier stonden in eerste instantie Joris waardige verwensingen.

Brabeaulander | 03-12-21 | 19:08 | 2

Je kan beter een Hugootje schrijven....

Ing. eslapen | 03-12-21 | 19:10

@Ing. eslapen | 03-12-21 | 19:10: Dan een Ruttetje voelen.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:11

Ik heb de 3e prik al gehad, en ik moet zeggen: ik word meer en meer voorstander van alle maatregelen. Gek is dat.

John McClane | 03-12-21 | 19:08 | 8

@Prof. D.A.H. Vintik | 03-12-21 | 19:19: Dat ja.

Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:24

Het tast dus ook de hersenen aan..

spamzuiger | 03-12-21 | 19:50


John McClane | 03-12-21 | 19:08 |
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/derde-prik-voor-specifieke-groep-patienten-met-ernstige-afweerstoornis

Niet iedereen zit in die situatie... Laat de rest van de mensen met rust...

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Vrijwillig.

Hoe is het ondertussen met de griep?

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:06

Zijn die vaccins al veilig of nog steeds risico belastingbetaler?
Dan weet je genoeg namelijk.
Elke producent is voor 100 % verantwoordelijk voor zijn product.
Als je dat overdraagt aan de overheid klopt er iets niet.
Haastige spoed zelden goed.
En ja tijdens babyboom 70 jaar geleden werden er 2.4 miljoen mensen geboren in korte tijd en die nu gaan nu spijtig genoeg ook in korte tijd heen.

van stampij | 03-12-21 | 19:06 | 8

@Rechts door zee | 03-12-21 | 19:42: Weet je wat de bijwerkingen zijn van pokken?

Linkse Zakkenvuller | 03-12-21 | 19:44

@Ing. eslapen | 03-12-21 | 19:38:
Hoe vaak komt trombose voor bij een coronabesmetting?
Mensen die met een coronabesmetting in het ziekenhuis belanden, hebben een aanzienlijke kans om trombose te ontwikkelen. Tot 50% van de mensen met een coronabesmetting op de ic ontwikkelen (ernstige) trombose, en zo’n 10% van de mensen met corona op de verpleegafdeling. En ook hartschade en hersenschade lijkt vaker voor te komen bij mensen met een coronabesmetting. Voor iedereen boven de 60 is het risico om ernstig ziek te worden van corona vele malen groter dan het risico op de zeldzame trombosebijwerking.

miko | 03-12-21 | 19:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Herinner je nog 2 jaar geleden China met hun plicht. Wat hebben we hier om het hardst geroepen dat dat hier in Europa en zeker Nederland absoluut nooit zou komen. Totaal onmogelijk werd er geroepen.
En voor het eind van dit jaar zal het er doorgedrukt zijn en zijn we qua vrijheden net zo diep gezakt als China.

sinar2 | 03-12-21 | 19:06 | 5

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:19: Ik zou het niet weten. Al anderhalf jaar is bekend wat de risicogroepen zijn, bejaarden en mensen met onderliggend lijden (vaak ook bejaard trouwens). Focus daarop, en laat de rest met rust.
Wil je toch een vaccin, prima, doe je dat op basis van vrijwilligheid.

Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Lichamelijke integriteit, kent u die uitdrukking?

Egerius | 03-12-21 | 19:06 | 10

@miko | 03-12-21 | 19:42: dus omdat je op andere punten vrijheden hebt noeten inleveren geef je alle vrijheden maar op... tsja... daar kan ik niet tegenop

VolleBak | 03-12-21 | 19:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Tsja, een belofte van Hugo, dan weet je wel wat je daar voor kan kopen.

Binnenbaan | 03-12-21 | 19:06

Het is een dilemma. Ik ben geen wappie, heb me altijd netjes aan alle regels gehouden, mensen vermeden, hygiene gehanteerd, ik ben pro vaccinatie maar heb geen covid vaccine genomen. Wil ik niet momenteel. Veel redenen voor. Maar ben ook net vader geworden... Kan ik mijn principes nog wel overeind houden als deze plicht er echt komt en ik zwaar beboet ga worden of de cel in moet terwijl ik een klein kindje heb waar ik voor moet zorgen? Toegeven is mijn eigenwaarde en al mijn gevoelens opzij schuiven en onder dwang deze prikken laten zetten. Verzet is de levenskwaliteit van mijn gezin in gevaar brengen. Wat zijn we in een nachtmerrie beland... en het lijkt soms alsof het allemaal nog maar net begint.

Ambrose | 03-12-21 | 19:05 | 7

Precies dit. Sta normaal niet op de barricade maar dit gaat te ver.

LJSarz | 03-12-21 | 19:53

Ik heb nog nooit ergens tegen gedemonstreerd. Maar dit zou zeker de eerste keer worden.

Analiste | 03-12-21 | 19:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Double jabbed hier en geen enkel probleem met een booster. Máár zodra er een verplichting gaat gelden, we riot.

Druist tegen elke liberale vezel van mijn lijf in.

Iedereen heeft het fucking grondrecht om een (in jouw ogen) irrationele beslissing te nemen. Daar waar het schuurt, wringt en frot, dáár leeft de vrijheid en enkel daar.

Het binnenhof bestormen én Willem Engel op zijn bek slaan op één dag.

Linkse Zakkenvuller | 03-12-21 | 19:04 | 9

@Kaas de Vies | 03-12-21 | 19:19: Precies, nog geen booster gehad. Op leeftijd pas in maart (oid) aan de beurt, maar vanuit wetenschappelijk oogpunt niks op tegen.

Linkse Zakkenvuller | 03-12-21 | 19:24

Dit is wat liberalisme inhoudt.

lekgoot | 03-12-21 | 19:24

@Ivoren Toren | 03-12-21 | 19:18
@Kaas de Vies | 03-12-21 | 19:19: Waarom konden betreffend mensen niet een booster krijgen? Die zijn toch kwetsbaar....

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Als Hugo de Jonge in het bedrijfsleven had gewerkt was hij allang op straat geflikkerd, ongelooflijk wat een incapabale zool dat het is.

luukeeeeeert | 03-12-21 | 19:03 | 6

Nog bijlange niet capabel voor de vuilkar..

broervandenhollander | 03-12-21 | 19:16

Altijd dat feitenvrije gezeur over 'het bedrijfsleven'. Het is bij lange na niet allemaal efficiënt geregeld daar. Alsof daar helemaal geen incapabelen rondlopen.

Amsterdamsko | 03-12-21 | 19:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Gisteren was Hugo al bezig over de aankomende pandemieen, en dat dat goed te controleren moet zijn.
Dus als u echt denkt dat u er met 2 spuiten vanaf was.
No way.
Sowieso 2x per jaar verplicht spuiten, of je nou een jochie van 14 bent of een vetzak van 75.
Daarbij is het batuurlijk ook een geweldig idee om iedereen elk jaar een griepspuit te laten nemen en daar bovenop een vaccin voor elke rare uitbraak van iets vaags ergens op de wereld.
Dit alles volledig gemonitord door uw overheid, met boetes, uitsluiting en het totaal kapot maken van burgers als ze niet meedoen.
Wat een walgelijke wereld is het aan het worden.

LonelyWanker | 03-12-21 | 19:03

Ik heb al aan de GGD gevraagd of het uitmaakt in welke arm dat vaccin geprikt wordt. Make niet uit in welke arm was hun antwoord. Nou dan morgen ze die van mij in de arm van Hugo steken.

polletjepiekhaar | 03-12-21 | 19:02 | 3

haha

Wattman | 03-12-21 | 19:04

*padoem pats*

RickyLaRue | 03-12-21 | 19:15

Haha, die van mij erbij.

ChalinaRosa | 03-12-21 | 19:29
-weggejorist-
Pieter01 | 03-12-21 | 19:01 | 1

May day may day CDA going down.

sjef-van-iekel | 03-12-21 | 19:01
-weggejorist-
Isan | 03-12-21 | 19:01 | 1

Weet u wie ook draaide / draait?

Geil Kippetje | 03-12-21 | 18:59 | 1

Deze weet ik: dj Jean.

John McClane | 03-12-21 | 19:02

Voortschrijdend inzicht van deze dappere bewindsman.

thanseeuwen | 03-12-21 | 18:59 | 5

.......ja, hier partijbureau CdA.......ja schrijft u maar op......voortschrijdend inzicht. . Ja... echt, doe nou maar... en dappere bewindsman....hebt u dat? Fijn, zodat we zien dat het bericht is geplaatst krijgt u ons cda kerstpakket....ja, groeten en gods.....Hugeaus zegen.

dathoujetoch | 03-12-21 | 19:28

@Ruud5 | 03-12-21 | 19:10:
Klaagde u ook toen er 'te snel' werd afgeschaald? Neen! Achteraf is het altijd makkelijk kletsen.

Amsterdamsko | 03-12-21 | 19:28

@Ruud5 | 03-12-21 | 19:10: Voor de rest alles in orde?.. dus in het belang van U, moet ik hier in mijn woonland Spanje, een aantal "prikjes" ( even downplayen ) gaan halen? deze logica is van de zelfde strekking als neem even een paracetamol voor mij in..
De bijwerkingen van dit faalproduct beginnen erg duidelijk te worden.

broervandenhollander | 03-12-21 | 20:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit was te voorzien
We volgen Duitsland altijd, über alles.

laurentius | 03-12-21 | 18:59 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is gewoon een spelletje voor dat rapalje uit Den Haag. “Wedden dat ik de mensen meer in hun bek kan schijten dan jij?” Maakt geen reedt uit joh, je kan liegen en bedriegen, geen hond die je erop afrekent.

Pferdefotze | 03-12-21 | 18:59

Valt me tegen. Kan ook dat ermee dreigen toch weer een setje weigeraars over de schreef trekt. Maar fraai is niet deze draai.

Beste_Landgenoten | 03-12-21 | 18:57 | 1

Denk juist dat het de weigeraars niet zal stimuleren als ze voor de zoveelste keer die draaikonterij van een Hugo aanhoren.
De grootste groep ongevaccineerden zijn trouwens jeugdigen (die het ook helemaal niet nodig hebben) en moslims die, als bekend, de overheid nauwelijks vertrouwen, om wat voor reden dan ook.

Sorry, maar een grotere fluim dan deze Hugo ga je niet vinden in onze politieke geschiedenis. Zou ik nog de voorkeur geven aan Den Uyl...

Ichneumonidae | 03-12-21 | 19:04

Je verwacht het niet he?
We hebben nog één kans en dat is nu Hugo en Mark eruit schoppen, doen we dat niet en laten we ze doorgaan met de EU doctrine invoeren dan is het te laat en herhaalt de cyclus van opkomst, verval en destructie zich.

elfenstein | 03-12-21 | 18:57 | 4


"We hebben nog één kans en dat is nu Hugo en Mark eruit schoppen"
Hoe dan? Zijn er verkiezingen? Slaap lekker verder.

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:51

Autobom? Scherpschutter? Dit is uiteraard Joris.

ceriel82 | 03-12-21 | 21:19

Dit is satire uiteraard bedoelde ik.

ceriel82 | 03-12-21 | 22:04
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe lang pikken we dit nog?

JesseGatsie | 03-12-21 | 18:57 | 11

De meesten worden pas wakker na spuit 11 vrees ik..

VolleBak | 03-12-21 | 19:43
▼ 8 antwoorden verborgen

Om te huilen deze man.

tq255 | 03-12-21 | 18:56

Kwaak, ik ben een kikker in een pan met steeds heter wordend water. Al bijna 2 jaar wordt mijn vijver steeds meer verhit en ik kan er maar niet uit. Help me uit deze vijver, het wordt me te heet onder mijn pootjes en de andere kikkers vechten maar onder elkaar.

Ambrose | 03-12-21 | 18:56 | 2

Dan ben je echt een uitzondering. De andere kikkertjes vinden het nog steeds lekker warm..... totdat

Smeggel | 03-12-21 | 19:02

Hier. Pak mijn poot. Kom bij ons op de kant staan. Je weet niet wat je allemaal ziet als je over de vijver heen kan kijken. Er is nog een hele wereld!

ik.zou.haar.doen | 04-12-21 | 08:14

Een echt politicus draait 180 graden.

Wattman | 03-12-21 | 18:55

♪♫ Surprise, surprise
De verrassing bracht u zomaar van de wijs... ♪♫

You-On-A-Gin | 03-12-21 | 18:55 | 2

Ik dacht altijd dat het: Een verrassing was.

Ashtrey | 03-12-21 | 19:00

Ik heb ook liever een vaccinatieplicht dan de QR aussweiss

PolarWolf | 03-12-21 | 18:54 | 6

Er komt waarschijnlijk ook verplicht testen voor evenement. Gewoon net als met vliegen vandaag de dag. Dat gaat overal plaatsvinden. Anders geen vinkje.

sjef-van-iekel | 03-12-21 | 19:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Ongelooflijk, wat zitten we met een verschrikkelijke bende aan leugenaars.
Ze jassen er snel van alles doorheen omdat ze demissionair zijn.
Totaal onbetrouwbaar, die QR maatschappij moet en zal er komen.

LonelyWanker | 03-12-21 | 18:54

Kan die clown niet gewoon oprotten naar groep 1?

Ichneumonidae | 03-12-21 | 18:54

Weet je wat? Bekijk het maar.

Colin.Fart | 03-12-21 | 18:53

Zeg nooit nooit, zei mijn spirituele leider al.

John McClane | 03-12-21 | 18:53 | 4

Nee, dat was Hans Gruber, die lul.

John McClane | 03-12-21 | 19:04

@Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:09: Leuke auto's.

Harry_Witkamp | 03-12-21 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Tja duitsland/EU bepaald nu eenmaal wat de vazalstaten moeten doen. En in Duitsland heb je nu eenmaal een coalitie van maoisten (Groenen). Leninisten (sdp) en wokies/stalinisten (liberalen). Dus fan krijg je dat.

Snap_het_ook_niet | 03-12-21 | 18:53

Nou mensen. Die vaccinatieplicht is een kwestie van tijd.

RickyLaRue | 03-12-21 | 18:52 | 6

@Roorda van Eyssinga | 03-12-21 | 19:41: waar bent u toch zo bang voor, u bent gevaccineerd, ik begrijp het echt niet..

VolleBak | 03-12-21 | 19:42

@Roorda van Eyssinga | 03-12-21 | 19:41:
wat zijn ongevacicineerden?

zwenkwieltje | 03-12-21 | 19:46

@zwenkwieltje | 03-12-21 | 19:46: van die mensen waar je als gevaccineerde bang voor moet zijn, want je eigen vaccinatie werkt niet...

Is dit nog nieuws? | 03-12-21 | 19:49
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl