achtergrond

Geenstijl

Ja hoor. Hugo de Jonge draait over vaccinatieplicht

Kom nou toch zeg

14 september...

"Laat ik het nog maar eens heel duidelijk zeggen: er komt geen vaccinatieplicht." Was getekend, Hugo de Jonge, 14 september. Sterker nog, op 23 november zei Hugo de Jonge in het ND dat geen vaccinatieplicht een belofte is. En twee dagen geleden nog ontraadde Hugo de Jonge een motie tegen de vaccinatieplicht, omdat die overbodig zou zijn.

En dan nu, tussen neus, lippen, de piepers, de Sintinkopen (nou ja Sintinkopen, Sinterklaas is ook al weer zo goed als verpest door het gepruts van deze lui) en een PR-offensiefje over boosters (die te laat zijn) door opeens zeggen 'dat je het niet meer kunt uitsluiten'. Maar dat er echt nog geen plan voor is hoor. En bij navraag ook nog eens herhalen dat je heus niet anders over vaccinatieplicht bent gaan denken. Terwijl je dus eerst de vaccinatieplicht uitsloot, maar nu niet meer. Dat is wel degelijk een verandering in denken. Zelfs bij het bedekken van de leugens liegt ie dus nog een keertje. Godskolere zeg. 

En u weet hoe dat ging met 3G: daar was eerst geen sprake van, tot er opeens sprake van was, maar beperkt hoor, zeker niet op de werkvloer, en al helemaal geen 2G. Alleen werd er even later opeens toch zo zachtjes aan over nagedacht, lag alles op tafel, en opeens waren er wetsvoorstellen voor 2G en voor nog veel meer 3G. Het enige waar we deze crisis op lijken te kunnen vertrouwen, is dat als Hugo de Jonge zegt dat iets niet aan de orde is, dat het daarna alsnog heel snel aan de orde is. Dus bereidt u zich maar voor. Op de vaccinatieplicht.

Hugo de Jonge over vaccinatieplicht: “Er is op dit moment geen plan voor, maar ik kan het niet helemaal meer uitsluiten.” Rutte zei dit ook op de persconferentie, maar De Jonge was altijd stellig: een plicht komt er niet. “Te stellig”, geeft hij nu toe. @HartvNL

Image
197
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.