achtergrond

Geenstijl

Turkse praktijken bij DENK: afdeling Den Haag afgeluisterd en gechanteerd door TK-vleermuizen

"Uit eigen onderzoek van de afdeling is gebleken dat de Tweede Kamerfractie van DENK beschikt over professionele afluisterapparatuur"

Vertrouw nooit iemand op z'n mooie blauwe ogen en zeker niet als diegene Farid Azarkan heet! De Haagse afdeling van de Nederlandse afdeling van de Turkse AK-Partij, namelijk DENK Den Haag, laat in een brisant persbericht weten dat twee leden 'wekenlang' zijn afgeluisterd tijdens gesprekken met 'familieleden, kennissen en partijleden'. De dader zou 'een medewerker van de Tweede Kamerfractie van DENK' zijn.

De heimelijk opgenomen gesprekken kwamen terecht bij Azarkan en zouden gebruikt zijn om een lokaal bestuurslid te chanteren en hem afstand te laten doen van zijn lijsttrekkerschap voor DENK voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. En het schijnt dus niet de eerste keer te zijn geweest: "Daarnaast hebben wij meerdere signalen gekregen van personen binnen de partij die gechanteerd zijn om afstand te doen van hun kandidatuur of andere functie binnen DENK." Het komt erop neer dat de Lange Arm van DENK lokaal afdelingsbestuur wil passeren door zélf bepaalde poppetjes op bepaalde plekken te krijgen - en de daarvoor gebruikte tactiek hebben ze geleerd van BNNVARA. Het lokale afdelingsbestuur dreigt met klachten, juridische stappen en aangifte, natuurlijk met de allerbeste bedoelingen: 'een duurzame oplossing'. HÜMMÜLÜS!
UPDATE: Eerste 'reactie' Stephan van Baarle hierboven
UPDATE: Volgens DENK heeft Abdoel Haryouli, de lijsttrekker in kwestie, 'kwetsende en racistische uitlatingen gedaan waar hij niet van terug wil komen'. "Zero tolerance racisme en discriminatie", aldus het landelijk bestuur in een verklaring. Haryouli is afgezet. Misschien is Van Baarle van de video boven wel uitgescholden voor 'vieze Nederlander'! Dat kan natuurlijk niet in een partij als DENK.
UPDATE: Volgens onze bijzonder correspondent Kalifaatzaken & Upside Down, te weten Arnoud van Doorn, was Haryouli niet blij met de voorliefde van het landelijk bestuur voor Somaliër Nur Icar (nu nog van Islam Democraten).

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.