Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zeikpandemie: minder vliegtuigen, meer klachten

Geïrriteerd zijn als levensstijl 

Dat ene huis voor de foto

Ah ja, de vliegtuigklagers. Een groep mensen waar al jaren veel te veel rekening mee wordt gehouden. Huizen zijn geïsoleerd, vliegroutes omgelegd en de vliegtuigen worden elke generatie stiller, maar het is niet genoeg. Het is nooit genoeg, zo blijkt uit de laatste cijfers. Want ondanks dat er aanzienlijk minder vliegbewegingen zijn, kwamen afgelopen maand meer klachten binnen dan in dezelfde maand in het veel drukkere 2019. Dit bewijst dat het verminderen van het aantal vluchten niet gaat helpen voor de geluidszeikerds. Van die mensen die in het bruisende centrum van de Randstad willen wonen en dan verbaasd zijn dat het geen stiltegebied is. Mensen die hier bewust voor gekozen hebben, want Schiphol ligt hier al honderd jaar (nog gefeliciteerd!), dus die vliegtuigen zijn geen recente toevoeging. Dit zijn mensen die 'geïrriteerd zijn' als een karaktereigenschap hebben. Die gezellig met elkaar alle feiten naar de prullenbak verwijzen op hun forum en dan ieder bericht een overlastmelding noemen. Laten we geluidsoverlast voortaan alleen registreren via meetapparatuur en niet via sneuneuzen die met gespitste oren op het volgende toestel zitten te wachten zodat ze zich met een belletje naar de klachtenlijn weer even goed kunnen voelen over hun eigen treurige leven. 

Reaguursels

Inloggen

Het is ook gewoon kut, al die herrie. Los daarvan wordt vliegen nog steeds op een bizarre manier gesponsord doordat er geen milieu of CO2 heffingen worden geheven en is het er verantwoordelijk voor dat Corona zo snel wereldwijd een probleem is geworden. Gewoon beprijzen voor wat het daadwerkelijk kost en alleen vliegen als het noodzakelijk is.

Homer P. Simpson | 21-09-21 | 12:37 | 1

We betalen al wat het kost, wat u wil is extra belastingen omdat we blijkbaar nog niet genoeg uitgeperst worden...

FW Ta-183 Huckebein | 21-09-21 | 17:51

Allemaal richting de USA

MartinElla | 21-09-21 | 12:00 | 1

Nee hoor. Die kisten zitten nog niet half vol.

SDI | 21-09-21 | 15:50

Mijn favoriete "Geluid" klacht op die site:

"21-09-21
10:31
1394
Nederhorst den Berg
Geluid
Hopeloos zo veel lawaai deze ochtend. Moet vandaag tijd voor tijd opnemen dus verdien je helemaal niets dan wordt ook nog je rust verstoord en nog erger, met je gezondheid gespeeld. De economie groeit en wij leveren alleen maar in. In wat voor maatschappij leven wij nu eigenlijk waarin je nog wel een boterham maar zonder beleg mag verdienen. Jongeren willen geen beroeps chauffeur meer worden omdat zij alleen van 7 tot 16. uur willen werken er wordt niet bij vermeld dat je aan.veel te veel Europese regeltjes moet voldoen die het er niet veiliger opmaken. Veel te veel zogenaamde geleerde eten mee uit de ruif van wat de chauffeur toekomt. Kijk bijvoorbeeld naar het achterlijke afpak beleid van de grote bedrijven als bol.com en andere die de pakketdiensten uitknijpen ga gewoon naar een winkel en houw daarmee de middenstand in ere. En zorg voor minder vervuilend vlieg verkeer. vandaag ben ik weer dubbel genaaid. Dank je wel wetenschappers"

AapjeVanDeFBI | 21-09-21 | 11:57

plemp Shithol in zee. praten we nergens meer over. Immigratie stoppen, dan kan dat makkelijk uit, zo'n Doggersbank 2.0

Dr.Utker | 21-09-21 | 11:48

Volgens wetenschappelijk onderzoek kan in navolging van de vervuiling van Tata Steel dat tot gevolg kan hebben van mogelijk intelligentieverlies bij kinderen, geluidhinder leiden tot intelligentieverlies bij volwassenen.

forecastle | 21-09-21 | 08:12

Er bestaat een Stichting die meetapparatuur uitgeeft welke zelf de Schiphol klachtenlijn belt als er een vliegtuig 'te veel' herrie maakt... Hang er een paar meer op en zet de normwaarde iets lager zodat het gezeik kan beginnen.

Sjompie | 21-09-21 | 07:06 | 2

Bestaat er ook apparatuur die de klacht aanneemt en automatisch je appartement op funda zet?

echtpaul | 21-09-21 | 10:28

@echtpaul | 21-09-21 | 10:28: daar is een pilot mee gedaan (pun intended), maar mijn buren waren over de zeik van alle gegadigden twee dagen na hun tuinfeest

Dr.Utker | 21-09-21 | 12:19

Beetje simpele conclusie. Het is waarschijnlijker dat de overgang van 'lekker stil' naar weer al die gesubsidieerde vakantievluchten tot een hoop overlast leidt. Kan zelf ook klanten en collega's een paar keer per dag twintig seconden niet verstaan en daar hebben we maanden geen last van gehad wat natuurlijk prettig was.

Watching the Wheels | 21-09-21 | 03:45

"Geïrriteerd zijn als levensstijl": is dat niet het "verdienmodel" van rechts, zoals ingevoerd door het internet en Steve Bannon?
Maak de mensen boos, dan krijg je veel meer reacties.
We moeten juist ontspannen, de wereld is niet slecht. Lees eens wat meer Steven Pinker of Rutger Bregman!

cugel | 21-09-21 | 03:36

Snap het dan ... vliegroutes worden aangepast naar gebieden waar de mensen het minst klagen. Het is dus zaak om te blijven klagen anders ben je bij de volgen de vliegroute aan passing de klos.
Huizen zijn idd geïsoleerd ..
Maar als je een raampje open zet dan help dat niet zo veel. (best lekker z'n frisse slapen kamer) maar 6:00 mogen ze weer allemaal vertrekken.
Zomers wil je dus nog even in de tuin zitten en dan is een gesprek voeren, als elke drie minuten een vliegtuig langs komt, is best lastig.

NatNiks | 21-09-21 | 02:48 | 3

Tja en dat had je natuurlijk niet verwacht toen je onder de rook van Schiphol een huis kocht.

voorbips | 21-09-21 | 07:52

En waarom zou je een mondeling gesprek willen voeren? Dat kan toch net zo goed met Whatsapp?

Aisie | 21-09-21 | 10:33

@voorbips | 21-09-21 | 07:52: Als ik bij het kopen van een huis ook de groei van omliggende bedrijvigheid mee moet nemen wordt het wel heel lastig inschatten wat een geschikte woning is.

Als ik al keus heb…

Soyboy | 21-09-21 | 12:08

Mijn eigen gemeente maar eens opgezocht: 3 meldingen op de 20e. En dan deze: Op de mooie Bussumse heide hoor je op de meeste stukken geen auto's. Maar het ene na het andere vliegtuig komt over, motorgeluiden dus. De lucht boven de hei is bezaaid met vliegtuigstrepen.

Condensstrepen zijn alleen van kisten boven zeg de 25.000 voet. Dus die hoor je niet. Sukkels.

SDI | 21-09-21 | 01:27

Opgegroeid onder die krengen. 1 in 15 min. Nu 2 in elke minuut op 400 meter hoogte. Je kan elkaar niet verstaan of beschreeuwen op 10 meter.

bigstone | 21-09-21 | 00:54

Ze kunnen best een paar honderd meter hoger aanvliegen alvorens te landen. Dat zou bij honderdduizenden huishoudens herrie schelen. Dus ook minder meldingen lijkt mij.

sjef-van-iekel | 20-09-21 | 23:29 | 1

Passagiers waarderen het financieel als er laag gevlogen wordt.

bigstone | 21-09-21 | 00:46

Kan wel zijn maar net als mijn vriendin zie ik de lucht ook graag streeploos. Ga lekker varen met die vliegtuigen en stijg op voorbij het kanaal of zo!

Mark van Leeuwen | 20-09-21 | 23:23

Vergunning intrekken van Schiphol.
Schijnt nogal eenvoudig te zijn.

Schipperke | 20-09-21 | 22:44 | 1

Net als bij de boeren, opgelost.

Watching the Wheels | 21-09-21 | 03:50

Ik heb ook een tijdje in Nieuw West gewoond. Hele wijk was nieuwbouw, sommige huizen appartementen 1-2 jaar geleden opgeleverd, meesten in de laatste 12 maanden en mijn gebouw net een maand van tevoren toen. Doe ik voor de eerste keer mijn brievenbus open liggen er al meerdere pamfletten over hoe erg de overlast is en om dit vooral te melden.

Ik ging er wonen om dichtbij het vliegveld te zitten (binnen 15-20min bij de gate in B of C), neem aan dat de andere bewoners ook al afwisten van dat vliegveld bij de volgende afslag van de A10 voor ze het koopcontract tekenden....

kipkip | 20-09-21 | 22:38 | 1

Ik denk dat we in dezelfde wijk hebben gewoond (Nw-Sloten, of de Aker?). Eigenlijk heel weinig overlast gehad van startende of dalende vliegtuigen.

Phantomas | 21-09-21 | 07:33

Al weer jaren geleden: bij geluidoverlast kon je dat telefonisch melden. Veruit de meeste klachten kwamen van 2 tel.nrs nabij Spaarndam. Totdat Schiphol expres wat foutieve gegevens doorgaf die op Teletekst automatisch werden geplaatst. Belden de nietsnutten om geluidsoverlastklachten te melden van vliegtuigen die er nooit waren geweest! Haha, er is weinig veranderd

selectief verontwaar | 20-09-21 | 22:29 | 1

Een reporter van t Haarlems Dagblad heeft een klager weten te interviewen. De man had niets te doen (leve onze welvaartsuitkeringen) en zat de hele dag naar de aankomende en vertrekkende vliegtuigen op Teletekst te kijken. Als op Teletekst bijvoorbeeld verscheen dat een vliegtuig om 10:15 was vertrokken, belde hij om 10:18, want hij had uitgerekend dat hij 3 minuten later daar geluidsoverlast van zou krijgen. Overigens: nadat de 2 multimelders door de mand waren gevallen, daalde het aantal klachten enorm

selectief verontwaar | 20-09-21 | 22:36

Ah ja, de vakantiegangers. Een groep mensen waar al jaren veel te veel rekening mee wordt gehouden. Landingsbanen zijn aangelegd, vliegroutes toegevoegd en de vliegtuigen worden elke generatie groter, maar het is niet genoeg. Het is nooit genoeg, zo blijkt uit de laatste cijfers.

Martin007 | 20-09-21 | 22:09 | 1

Gelukkig niet. Sommige mensen leven.

Bumper | 20-09-21 | 22:19

Stel zeikerds. Schiphol ligt er niet sinds gisteren. Als Schiphol er niet had gelegen hadden ze vast niet hun huis daar kunnen kopen, dan had er een ander prijskaartje aan gezeten.
Ik hoop dat het aantal vluchten snel weer toe gaat nemen. Kijk uit naar weer m'n eerste vluchten.

benbenieuwd2021 | 20-09-21 | 21:32 | 2

Je zult ooit maar een huis hebben gekocht onder een aanvliegroute... voordat je wist dat er zoiets als een Polderbaan zou worden aangelegd...

bisbisbis | 20-09-21 | 21:53

Vreemde luchtjes in de portiekhal zijn anders ook geen pretje hoor. Als je daarover klaagt ben je geen kosmopoliet. Datzelfde geldt voor de querulanten die zeiken over vliegtuigherrie.

gestoptmetroken | 20-09-21 | 21:20 | 2

Vliegtuigen maken geluid, geen herrie.

TheseDays00 | 20-09-21 | 21:31

Als ik in Ierland ga wonen moet ik niet klagen dat het de hele tijd regent. Als ik in het VK ga wonen moet ik niet klagen dat de gemiddelde maaltijd niet te vreten is. Als ik in Lapland ga wonen moet ik niet klagen dat het 's winters overdag donker is. Als ik in Somalie ga wonen moet ik niet klagen dat het onveilig is. Als ik in Australie ga wonen moet ik niet klagen dat de hele flora en fauna probeert om mij te doden. Als ik in China of Rusland ga wonen moet ik niet klagen over het gebrek aan democratie.

Dus waarom zou ik wel heel hard mogen klagen en janken en serieus genomen worden als ik recht onder een aanvliegroute van Schiphol ga wonen?

Jessinator | 20-09-21 | 21:05 | 1

Omdat je in NL woont. Daar is altijd die 0,001 procent lijdend, leidend, zielig en dus waar

Mark van Leeuwen | 20-09-21 | 23:29

Zijn dat dezelfde sneuneuzen die een huis kopen naast het circuit van Zandvoort en vervolgens moord en brand schreeuwen dat ze 'motorgeluiden' horen?

DatInternetDingetje | 20-09-21 | 21:01

Ach. Ik woon ook onder de aanvliegroute van Schiphol. Het zijn er inderdaad een hoop. Soms tijdens het thuiswerken moet het raam dicht. Niet zo heel erg. Maar als je je realiseert dat het overgrote deel overstap-vluchten zijn waar "we" niks mee verdienen, en er zijn zoveel mensen die overlast ervaren... Daar moeten we wel wat mee

Vunzigheid | 20-09-21 | 20:59 | 2

Ik geniet van het geluid van vliegtuigen en woon ook in een aanvliegroute en vele niet-klagers met mij. Daar moeten we wat mee! En jij? Verhuis!

TheseDays00 | 20-09-21 | 21:05

Je woont onder *een* aanvliegroute, ze hebben er meer en spreiden de vluchten dan ook.
We verdienen genoeg aan overstapvluchten. Misschien niet in de souvenirwinkel in Amsterdam, maar op Schiphol worden tienduzenden banen in stand gehouden door deze overstappers. Denk aan het personeel van KLM, maar ook de schoonmakers, bagagemedewerkers, cateringbedrijven, beveiligingsbedrijven, logistieke bedrijven die cargoruimte vullen in de vliegtuigen, en noem maar op. Schiphol is de grootste private werkgever van Nederland: 65.000 mensen werken er. En dat komt echt niet door de zuipvakantievluchten naar Palma...
Als we niet meer hub and spoke zouden mogen vliegen dan zou voor de meeste mensen een heel groot deel van de wereld haast onbereikbaar worden. Dan moet je namelijk eerst een visum regelen voor je overstaplocatie. Dan wordt het een beetje zoals overstappen op internationale vluchten in de VS: dat gaat ook niet zonder eerst de VS zelf binnen te komen. Mijn ervaring is dat dat veel lastiger is en veel oponthoud geeft.

Jessinator | 20-09-21 | 21:17

Zijn waarschijnlijk dezelfde klagers die zich niet willen laten vaccineren en nu jammeren dat ze niet naar pillenfeestjes met "muzikale" lawaaiherrie mogen, of naar de kroeg om zich lam te zuipen.

Two can play that game. Haha!

J.P.Drapeau | 20-09-21 | 20:50

Logisch toch. Iedereen zit meer thuis. Dus om gek van te worden dan.

Tribion | 20-09-21 | 20:48

Alle geenstijl lezers blaten weer eens lekker mee. Als er volgende week iets tegen geluidoverlast staat op gs, draaien ze sllemaal 180 graden om. Mooi experiment overgens. Watch this space

Fapfap | 20-09-21 | 20:37 | 1

Zeker. Om 5.00 kan hier het raam dicht en ook s'avonds na 20.00 en nog hoorbaar binnen. Overdag zo'n 50. Dit is tot windkracht 3 en verder bij noord/oostwind. Afstand 20 km en Polderbaan sinds 24 jaar, dus geen vrije keuze voor velen.
stuks

ger1306 | 20-09-21 | 22:12

Over Schiphol moet je niet zeiken, maar die nieuwe aanvliegroute van Lelystad airport veroorzaakt wel tering veel herrie in mijn omgeving. Beduidend erger zelfs, omdat ze lager vliegen dan de aanvliegroute die er al was.

Old_Spice | 20-09-21 | 20:31

Er komen hier ongeveer 2x week Chinooks langs, is dat ook goed?

rifraf | 20-09-21 | 20:25

Goh, zo'n topic had op 2 september van dit jaar ook bij TATA gekund; vervang vliegtuig door staal, Schiphol door TATA en geluid door stof. Heeft die struikrover soms aandelen Schiphol?

TmC | 20-09-21 | 20:19 | 1

Zit wel wat in, die redenatie.

Peter-Rissing | 20-09-21 | 20:56

Woon zelf onder de aanvliegroute naar Volkel, en ik vind het schitterend. Vliegtuigen zijn fraai, ook met lawaai!

Sinterbikske | 20-09-21 | 20:18 | 1

Dat heb ik nu met windmolens, schitterende aerodynamische dingen.

funda | 20-09-21 | 20:28

Ga je in Hoofddorp wonen blijkt er een vliegveld om de hoek te liggen, niemand zegt ook wat.....

Sinclair | 20-09-21 | 20:17 | 1

In Hoofddorp heb je er eigenlijk nog het minste last van.
Want daar vliegen ze niet overheen, ter hoogte van Hoofddorp zijn ze al geland.

Hiesjes | 20-09-21 | 20:47

Kwam hier laatst een vliegtuig over onderweg naar La Spezia. Vliegtuig was erg stil maar kon de passagier hier horen, niet normaal!

Sinterbikske | 20-09-21 | 20:13

Neem gewoon een zweefvliegtuig. GroenLinks Airlines met kapitein Icarus in de cockpit.

Kaal-dik-en-lelijk | 20-09-21 | 20:03 | 1

zelfs die worden tegenwoordig met elektrische hulpmotor uitgerust.

Dr.Utker | 21-09-21 | 12:17

Prikkelend stukje, Struikrover. Overigens hebben omwonenden jarenlang gevraagd om "metingen" ipv "modellen". Het is dankzij de "modellen" dat Lelystad er uberhaupt is gekomen want volgens de "metingen" had dat nooit voor vakantievluchten open gemogen.
Les die we hieruit kunnen trekken is meer meten en minder modelleren.

Graaisnaaiert | 20-09-21 | 20:01

Ik heb geen last van vliegtuigen wel van irritante bakfietsen met luidruchtige kinderen. Is ook erg.

thanseeuwen | 20-09-21 | 20:01

Ja hoor, zal wel. Maar alles tot 30/40 km en soms nog verder hoort ze. Als je er een probleem mee hebt ligt het vaak aan de klager zelf.

Woon ik onder een Vliegroute ? :

www.schiphol.nl/nl/schiphol-als-buur/...

Zo had ik een collega , 20/25 jr geleden , die tot de hoofdklagers behoorde op 30/35 km van Schiphol. Elke dag melden via wat gangbaar was. Met Internet wel heel makkelijk. Na zijn pensionering ging ie de overdrive met melden. Hij heeft het niet lang gemaakt.

Zwizalletju | 20-09-21 | 20:00

Die Argentijnse stewardess op Mykonos.. Wel betalen en de clou helemaal missen. Alsof laatbloeier de lading dekt. Claudia. Wat een kanjer.

Hetkanverkeren | 20-09-21 | 19:57

En als ze dan naar het platteland verhuizen klagen ze dat die koeien zo naar poep stinken.

2voor12 | 20-09-21 | 19:56 | 2

@2voor12
Ik denk dat het inderdaad dezelfde lieden zijn.

toetssteen | 20-09-21 | 20:03

Dit zijn waarschijnlijk klagers die van het platteland naar de grote stad zijn getrokken.

Lorejas | 20-09-21 | 20:05

Dit artikel gaat voorbij aan het feit dat er in de laatste decennia steeds meer op Schiphol wordt gevlogen en dat Schiphol deze groei wil voortzetten. Steeds meer vliegtuigen en dus steeds meer ernstige overlast. Wat moeten al die vliegtuigen hier? Het gaat niet om Nederlanders die vertrekken of aankomen, maar voor het grootste deel om buitenlanders die alleen overstappen op Schiphol. Dat is leuk voor het bedrijf Schiphol dat daar dan wat aan verdiend, maar dit gaat dus letterlijk en figuurlijk over de rug van miljoenen omwonenden die betalen met hun bedorven nachtrust en hun beschadigde gezondheid. Geluidsoverlast, beter gezegd geluidsmarteling, wens ik niemand toe. Een beschamend slecht artikel voor GeenStijl.

Grauwbaard | 20-09-21 | 19:56 | 6

ik denk dat ondertussen GS ook geld krijgt van de overheid om een beetje met ze mee te kletsen. En dit is niet het eerste artikel op deze manier.

gevulde koek | 20-09-21 | 20:47

@Randall3.0 | 20-09-21 | 20:22: Bullshit, als ze over Amsterdam/Amstelveen laag vliegen wordt je er wakker van.
Er was een isolatie potje, maar die is allang leeg.
Iedere keer rekt Schiphol de normen weer opnieuw op.
Nu effe een Corona dip.
Maar voor een paar knaken laten ze iedereen landen en weer doorvliegen hier.
Worden er een paar beter van en de bevolking ziek.

Hiesjes | 20-09-21 | 20:50

@Hiesjes | 20-09-21 | 20:50:

En? Heb jaren in de binnenstad gewoond met in de nacht herrie van uitgaanspubliek en heb een buitenhuis naast een spoorlijn. Dat veroorzaakt ook herrie. Wil je dat niet ga dan in Schubbekutteveen wonen

Randall3.0 | 20-09-21 | 21:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze hebben bij ons al ruim voor die vermeende pandemie geklaagd. Ligt er dus nu een start- en landingsbaan waar je kunt hardlopen en boeings langs de baan staan om te worden gesloopt. Dat is ook een visie.

Dubbelepunthoofd | 20-09-21 | 19:56

Ik wordt al schijtziek van de vibrator van mijn buurvrouw. Blij dat ik geen rijtjeshuis van 700k in Amstelveen vlak voor de Buitenveldertbaan heb.

De Pilsvogel | 20-09-21 | 19:54 | 1

*word

De Pilsvogel | 20-09-21 | 19:56

Ik woon al mn hele leven onder de aanvliegroute van de Kaagbaan, en ik kan me er iets bij voorstellen.. Ergens piek-pandemie vloog er een vliegtuig over, en besefte ik me A) hoe lang ik die al niet gehoord had en B) hoe LUID die dingen eigenlijk zijn... Alsnog goed mee te leven verder, maar ik ergens begrijpelijk dat men meer last ervaart sinds het even rustig is geweest. Vooral voor diegenen die niet zijn opgegroeid met een vliegtuig iedere 2 a 4 minuten zoals ikzelf.

Williz | 20-09-21 | 19:51 | 6

@RigouReus | 20-09-21 | 20:00:
Koeienpoep ruikt als thuis.. Maargoed, net als met onder een aanvliegroute wonen; Ik weet niet beter.

Williz | 20-09-21 | 20:01

@Williz
Yep. Jaren pal op het toenmalige Zestienhoven gewoond. Je kon bij wijze van spreken de wielen van het landingsgestel aanraken; ik hoorde de vliegtuigen niet eens en op een mooie dag gingen de missus en ik en ons zoontje lekker bij de dijk liggen om te kijken. Mwah en als we in Singapore zijn, vliegen ze tussen de flats door, nou, lekker boeien!!!

toetssteen | 20-09-21 | 20:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Klagen is wel een typisch Nederlands dingetje

laurentius | 20-09-21 | 19:49 | 4

Ja, nu zit Struikrover weer te klagen over mensen die klachten over Schiphol indienen.

Nuuk | 20-09-21 | 19:54

Nee, dat is Kaagen.

Dubbelepunthoofd | 20-09-21 | 19:57
▼ 1 antwoord verborgen

Zo had ik ooit een collega die in Amsterdam aan het Stadionplein woonde tegenover het Olympisch Stadion. Altijd boos en verbaasd dat Ajax daar toentertijd regelmatig z'n wedstijden speelde. Toen ik vroeg of ze niet eerst de buurt verkend had voordat ze daar kwam te wonen, begon ze snel over een ander onderwerp.
Tja, zo lust ik er nog wel tien...

Hendrick9999 | 20-09-21 | 19:49

"Er komt iedere seconde een vliegtuig over. Niet normaal. Van alle kanten".
Klinkt eerder als slechte XTC. Volgende keer moet hij maar bij een andere dealer kopen.

2voor12 | 20-09-21 | 19:47

Huizen van klagers plat bulldozeren en aan de boeren geven, kunnen die daar landbouw en veeteelt gaan bedrijven.

Crusher | 20-09-21 | 19:46 | 1

Nee, aan vluchtelingen geven. Die wonen dan lekker dicht bij het vliegtuig waarmee ze op vakantie gaan naar het land waaruit ze 3 maanden daarvoor gevlucht zijn.

gestoptmetroken | 20-09-21 | 19:56

Eerst een huis kopen vlak naast een vliegveld voor weinig en dan gaan zeiken dat het vliegveld weg moet. Wat een goedkope truc om je huis in waarde te laten stijgen.

ceesreis | 20-09-21 | 19:43 | 2

Exact!

L.E. Raar | 20-09-21 | 19:50

Eh... lees de reaguursels. We hebben het hier bijvoorbeeld over Noordwijk of Heerlen. Niet bepaald naast luchthavens, wel onder aanvliegroutes. Maar niet getreurd; binnenkort ook in uw buurt! Want de Ruttemolen moet blijven draaien.

kapoerewiet | 20-09-21 | 20:00

Ik bennie gek, ik héb een vliegtuig.
Het grootste voordeel van vliegtuigherrie is dat andere herrie ook niet meer uitmaakt. En dat is voor een dj pure winst. Ik *hartje* Schiphol, mijn dekmantel, mijn vrijbrief voor heul veul boenkaboenkaboenka, niemand hier die het in zijn hoofd haalt om te gaan klagen, zaaaaaalig echt.

elfenstein | 20-09-21 | 19:43

Sneuneuzen wonen niet alleen in de Randstad. Hier in Heerlen (geen Randstad) vliegen iedere werkdag meerdere AWACS over mijn appartement. Hoog als het onbewolkt is, laag als het bewolkt is. Enig idee hoeveel lawaai die dingen maken? Als ze hoog vliegen het geluid van een klopboor, gehanteerd door mijn bovenbuur, als ze laag vliegen het geraas van een zeurende schoonmoeder. En ik heb er niet over geklaagd. Ik wist ervan toen ik dit huis kocht. Liever iedere dag een paar AWACS dan een schoonmoeder. Every cloud has a silver lining.

Albert61 | 20-09-21 | 19:41 | 3

Als je haar voortaan uitnodigt tijdens vliegbewegingen heb je nog maar de halve smart.

funda | 20-09-21 | 19:55

Vind het wel lief dat je uitlegt dat Heerlen niet in de Randstad ligt. Dat is voor sommige zolderkamerbewoners wel nodig.

kapoerewiet | 20-09-21 | 20:01

Die oude E-3's maken inderdaad een bak herrie. Zo veel lawaai maken de 777-787-A350s bij elkaar niet eens.

RideFreeOrDie | 20-09-21 | 20:37

Wat een gezeur. Ik ben opgegroeid in Haarlem. Woon tegenwoordig in Nieuw-Vennep, ik verleen nog net geen overpad aan KLM. Het valt allemaal best wel mee. En als je hier komt wonen, weet je dat er vliegtuigen langs vliegen. Wij zitten zelf regelmatig met flightradar24 erbij in de tuin, kijken wat er allemaal langs komt vliegen.

kstrike6 | 20-09-21 | 19:41

Wij, de Van Knorresteins, zijn ook wel eens in een vliegtuig geweest. Nou, dat hebben ze geweten, we hebben om een extra zakje pinda's gevraagd, en gekregen. Ons hoor je niet klagen. En we stemmen altijd trouw KVP, we zetten het er tegenwoordig bij op het stembilet.

dathoujetoch | 20-09-21 | 19:41 | 3

GekkerT, je doet van Oeff na.
Malle meid!

Ruimedenker | 20-09-21 | 19:45

Kamperen in Noord Holland is prachtig maar de hoeveelheid vliegtuigen die je nachtrust verstoren is verschrikkelijk. Zelf woon ik onder een aanvliegroute en de mooie bijkomstigheid voor de bamihoest is dat het tegenwoordig stukken rustiger is. Het is trouwens de hoogste tijd voor een vliegveld in de Noordzee.

Brabeaulander | 20-09-21 | 19:41

Ik heb weleens een kijkje mogen nemen in het online geluidsklachtensysteem van de luchthaven. Er waren twee grote klagers die elk vliegtuig rapporteerden.
En dan niet van "Geachte heer, het KLM toestel dat om 11:32 uur overvloog maakte bijzonder veel herrie." Het ging van " godverdomme ik word knetter gek van die verdomde herrie, willen jullie mij knetter gek hebben stelletje ...."

BrutusBosch | 20-09-21 | 19:40 | 1

Echt waar!

dathoujetoch | 20-09-21 | 19:41

Hoe moeilijk kan het zijn?
Bouw gewoon wijken voor doven en slechthorenden.
Blinden gaan maar in de Flevopolder wonen, die zien die foeilelijke windmolens toch niet,
Mensen met Corona kunnen naast de boer gaan wonen, zij ruiken de stront toch niet.
Zo hoeft er niemand te klagen.

Ruimedenker | 20-09-21 | 19:40 | 2

Blinde mensjes tegen windmolens aan laten lopen. Da's niet lief.

Duwbak_Linda | 20-09-21 | 19:41

Ik word al gek van een brommetje of drup.

Blij dat ik de facto zulke geluiden niet heb. Zou de eerste zijn om volledig onredelijk te worden.

Knufter | 20-09-21 | 19:38 | 1

Een ejaculerende bromvlieg gaat eraan bij jou, begrijp ik dat goed?

Ruimedenker | 20-09-21 | 19:41

Ah. Er is dus vastgesteld dat er een omgekeerd evenredig verband is tussen het aantal vliegbewegingen en het aantal klachten hierover.
De oplossing is dus het vliegverkeer zodanig intensiveren totdat het aantal klachten is gedaald tot 0.

jemagookniksmeer | 20-09-21 | 19:37 | 1

Dat zouden de wiskundigen onder ons denken ja.

funda | 20-09-21 | 19:57

Sommige mensen hebben teveel vrije tijd en te weinig hobby's...

Air van Boven Dorens | 20-09-21 | 19:31 | 1

Inderdaad, die pakken om het minste of geringste een goedkope vlucht naar La Palma. Terwijl daaronder steeds meer mensen thuiswerken en zich proberen te concentreren.

kapoerewiet | 20-09-21 | 19:33

Is Nooit Genoeg (ING), waar heb ik dat vaker gezien…

HebjeHemweer | 20-09-21 | 19:31

Ik kan door de vliegtuigen de imam niet meer horen gillen gotverdomme.

Beertjealchoholakol | 20-09-21 | 19:31

En gelijk hebben ze. Naast dat Schiphol of de daaraan gelieerde bas stelselmatig cijfers verduisterend, is het hier aan de kust in de nacht echt niet meer vol te houden door de dalende vliegtuigen. De vliegtuigen moeten een bocht maken om het dorp heen, maar door de mogelijke te laat boete, welke hoger is dan de te hoog geluid boete, gaan ze over het dorp. Heerlijk die cargokrengen om 4 uur in de ochtend met trillende ramen tot gevolg. Klagen? Heeft geen zin meer.

keizeradmiraal4 | 20-09-21 | 19:30 | 2

Ook Noordwijk zeker?

AstraalPenisme | 20-09-21 | 19:45

Haha, klagers in Alkmaar. Als je hier last hebt van vliegtuigen ben je toch iets overgevoelig.

Ananas Skaiwokker | 20-09-21 | 19:28

Vootheen kon je gewoon zeggen: dan verhuis je toch lekker?
Dat station zijn we in NL inmiddels ook wel gepasseerd
Blijft wel zo dat als je tolerantie minder wordt uitgedaagd je bij een opgaande lijn meteen stress ervaart. Snap ik ook wel

sqlMaster | 20-09-21 | 19:27

Er lopen dus mensen rond die de dB's van vliegtuigen meten, gaan ze zeuren dat ze 55dB, dat is het geluid van een koffiezetter, waar hebben ze het over. Blij dat het mijn buren niet zijn want dan heb ikze elke avond over de vloer geloof ik

JeanDragage | 20-09-21 | 19:26

21.000 op geluk wachtende Afghanen, 80 per vliegtuig = ruim 260 vluchten. Dus ......

Nomen | 20-09-21 | 19:25 | 3

Die maken de meeste herrie.

Nederlander1 | 20-09-21 | 19:32

Hier gaan ze dan moskeetorens eisen waar ze uit kunnen skreeuwen.

Ray Skak | 20-09-21 | 20:15

Er gaan flink wat huizen bijkomen rond de luchthavens; hoog tijd voor andere lawaaimetingen en andere mathematische correcties (wegingen).
Hele wijken waar je niet eens hoort dat er geen Nederlands meer gesproken wordt.

funda | 20-09-21 | 19:24 | 3

Die kunnen ook niet klagen dan.

Rdock | 20-09-21 | 19:25

Ik adviseer een model. Als je dat goed inregelt heeft niemand meer overlast.

Harry.Langezwaal | 20-09-21 | 19:24

Ze mogen van geluk spreken dat die vliegtuigen herrie maken… doen ze dat niet dan….uh…. Sink rate …. Pull up …Pull up…

Beertjealchoholakol | 20-09-21 | 19:23 | 4

@funda | 20-09-21 | 19:26 hahahha lol

Beertjealchoholakol | 20-09-21 | 19:29
▼ 1 antwoord verborgen

Net als die mensen die naast de Efteling gaan wonen, en dan gaan klagen over geluid...

Stijlicoon | 20-09-21 | 19:23 | 3

Mensen die niks liever zien dan dat de hele wereld verandert in een groot Efteling, te bevliegen met goedkope chartervluchten?

kapoerewiet | 20-09-21 | 19:34

Goh, die sneuneuzen. De geluidsmeting staat 500 meter verderop. Zestienhoven heeft besloten de vliegtuigen direct over mijn geisoleerde huis te laten vliegen.
Om vijf minuten voor zeven word ik gewekt. Tienduizend vliegbewegingen boven mijn hoofd.
Afgelopen weekend was ik in Groesbeek. Wat een rust is daar. Heerlijk.

Moestuinier | 20-09-21 | 19:23 | 7

@DrCreep | 20-09-21 | 19:41: Dat nieuwe systeem en zogenaamd stillere vliegtuigen. Ik werk in een natuurgebied. Alle zakenvliegtuigen, vooral op zaterdagmorgen vliegen over dit natuurgebied. De koeien mogen niet in de wei sinds dit jaar. Maar alle krakkemikkige vliegtuigen mogen wel. Onbegrijpelijk

Moestuinier | 20-09-21 | 19:52

Moet je gaan wonen Moes

wim1900 | 20-09-21 | 20:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Mensen die om 5 over 10 gaan bellen dat de muziek te hard staat op een examenfeestje van je zoon of dochter.
Veelal zijn het verbitterde mensen, zonder levenslust en humor.

laurentius | 20-09-21 | 19:22

Vanormgen even gekeken nav het bericht in het AD, Het waren 30000 klachten van 3000 zeikerds. In de randstad wonen ruim 8 miljoen mensen, dat houdt dus in dat 1 op de 2000 bewoners last meent te hebben van het geluid van vliegtuigen. In het kort, geen aandacht besteden aan deze anzijnpissers

JeanDragage | 20-09-21 | 19:22

Advies van onze premier rutte: 'Kóóp die batterij luchtdoelgeschut met bijbehorende munitie'.

pa_niek | 20-09-21 | 19:22

Ik erger mij vooral aan mensen die zich ergeren.

Geil Kippetje | 20-09-21 | 19:21 | 2

Ja erg he.

Nederlander1 | 20-09-21 | 19:22

#gekvan

funda | 20-09-21 | 19:27

Kan me voorstellen dat de Kaagbaan flink wat meer weerstand oproept dan een paar jaar geleden.

Der Schnitzeljäger | 20-09-21 | 19:19

Mensen die klagen over geluidshinder bij schiphol …. Laat dat even op je in werken .

Beertjealchoholakol | 20-09-21 | 19:18 | 1

Beverwijk. Het was er voor Schiphol. Ik zal er een keer of twintig van gevlogen zijn. Het waarom. Schijnheilig. Neuken en koken. Je hoeft er niet ver voor weg.

Zaken doen. Eigenlijk ook niet echt. Denken dat je belangrijk bent? Hou het bij de Volkskrant lezen.

Hetkanverkeren | 20-09-21 | 19:26

Sinds ik weet dat Bert Brussen er woont, Big ol' Jet Airliner: Gran Canaria www.youtube.com/watch?v=AZJFrWZ9-u0 Het klopt niet: rood is voor de groente, groen voor de vlees en vis. Deze video is helemaal fout. Technisch en inhoudelijk. Mojo is echt iets heel anders.

Hetkanverkeren | 20-09-21 | 19:18

Ik ken zo'n klager.

Kast van een huis.
Voert geen reet uit.
Man werkt.
Pro-asielzoeker.
Stemt GroenLinks.

Papa Jones | 20-09-21 | 19:17 | 6

Oei, als je vrouw dit maar niet leest.

funda | 20-09-21 | 19:28

@funda | 20-09-21 | 19:28: Hahaha. Die doet ook geen reet inderdaad. Maar heeft niks met asielzoekers gelukkig. En zeikt niet over vliegtuigen. Terwijl we jarenlang onder de aanvliegroute hebben gewoond. Dat weet je toch van tevoren.

Papa Jones | 20-09-21 | 20:28

Dat zijn de ergste Papa

wim1900 | 20-09-21 | 20:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Zelfde gezeik met crossbanen. Vaak volk van buitenaf (zal niet zeggen "uut' westen") dat eerst een boerderijtje koopt en na een paar jaar begint te zeuren. Terwijl ze vantevoren donders goed wisten dat die crossbaan er lag.

Der Schnitzeljäger | 20-09-21 | 19:16

Wanneer wordt Schiphol naar de zee verplaatst? 50km vanuit land. Mooi weggetje erna toe met een bovengronds metro en/of NS trein. De eerste plannen waren ook maar >50 jaar geleden gepresenteerd?
Op de vrijgekomen oppervlakte a 27.870.000 m2 kan vervolgens superveel en superluxe nieuwbouw gerealiseerd worden voor vluchtelingen. Bente ook weer blij.

TERUGVANWEGGEWEEST | 20-09-21 | 19:15 | 2

Kunnen we geen drijvende asielhokken op de Noordzee in elkaar zetten?

MargauxGrandCru | 20-09-21 | 19:20

Als de windmolens weg zijn, die zijn zo slecht voor de vleugels.

lirft | 20-09-21 | 19:21

Woon al mijn hele leven in een (groot) dorp. Nooit last van vliegtuigen gehad. Totdat in ene... ze vier jaar geleden opeens van drie verschillende richtingen aankomen op 500 meter hoogte om richting de polderbaan te gaan. Horen en zien vergaan je. Om de twee minuten weer een nieuwe.... 's morgens voor dag en dauw wakker door die kleaute herrie.... 's middags... 's avonds... Niks zeikerd, en heb hier zeker niet voor gekozen. Toen ik mijn huis kocht waren er nauwelijks vliegtuigen en geen plannen om vliegbanen boven mijn huis te beginnen. Heel slim van Schiphol; we vallen buiten het gebied wat wordt gemonitord om geluid. Dus tellen we niet eens mee in de zeik-statistieken, maar wel zeshonderdduizendmiljardmiljoen van die kudtdingen boven m'n kop. Does wat beter je huiswerk, GS. De geluidsoverlast van Schiphol is vele malen groter dan wordt gemeld, maar wordt door slimme trucjes veel kleiner gemaakt dan het werkelijk is.... En ondertussen slaap ik voor geen meter, kan mijn tv en bezoek de halve avond niet meer verstaan, en nérgens waar ik terecht kan om te klagen......

Zeikkonijn | 20-09-21 | 19:15 | 5

Regio 0251?

keizeradmiraal4 | 20-09-21 | 19:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Zeurkousen.
Hier in de Achterhoek komt er ook wel eens een vliegtuig over. Hoor je mij klagen?

SNAFU | 20-09-21 | 19:13 | 3

Nee want je komt niet boven het geluid van het vliegtuig uit.

MargauxGrandCru | 20-09-21 | 19:20

Als Lelystad open gaat waarschijnlijk wel.

lirft | 20-09-21 | 19:22

Jullie binn'n al blie als oe 'n vliegtuug ziet

JeanDragage | 20-09-21 | 19:23

Denk es ff na beste redactie: er werken nu véél meer mensen thuis overdag dan in september 2019.....

Elpefo | 20-09-21 | 19:12

Een 99% van de vliegbewegingen is volstrekt overbodig.
Die jankerTs durven dat niet te benoemen, omdat ze anders in de zomer niet meer met het vliegtuig naar een of ander kutresort kunnen in Turkije, Griekenland, Spanje etc.

Ichneumonidae | 20-09-21 | 19:12 | 2

Als men anders niet meer naar Turkije etc. kan, dan zijn die vluchten dus niet overbodig. Of zijn dat inmiddels ook al zondige "lustreizen" die maar eter verboden kunnen worden, zoals Maij-Weggen dat noemde toen zij de studenten een stuk studiebeurs afpakte, daar een OV-kaart voor teruggaf, en vervolgens ging zeiken dat de studenten dat ding ook daadwerkelijk gebruikten.

Muxje | 20-09-21 | 19:17

@Muxje | 20-09-21 | 19:17: Gaat erom dat die zeikerTs ook zelf het vliegtuig nemen. Vakantie is maar een voorbeeld.
En ja, moet je daar niet gaan wonen.

Ichneumonidae | 20-09-21 | 19:34

De stilte van de lockdown wordt gemist. Niet laten vaccineren dus.

Nederlander1 | 20-09-21 | 19:11

Sneuneuzen, treurig leven... nog zo wat denigrerende stickertjes... Ik liep laatst door het Amsterdamse bos. Eens aangelegd voor de arbeiders, om in het weekend toch een hapje frisse lucht te kunnen happen. Maar daar vliegt dus tegenwoordig elke twee minuten een vliegtuig over. Wie was er eerst? Die arbeiders of de vliegtuigen van overstappende buitenlandse reizigers?

kapoerewiet | 20-09-21 | 19:10 | 3

Als dat Amsterdamse bos niet zo dicht bij schiphol zou liggen was het allang volgebouwd.

C1O2 | 20-09-21 | 19:20

@C1O2 | 20-09-21 | 19:20: Wellicht. Maar het is opmerkelijk dat men in 1908 meer gaf om welzijn en volksgezondheid van de stadsbewoners dan nu.

kapoerewiet | 20-09-21 | 19:21

Volgens mij is met de komst van de Polderbaan de Buitenveldert een stuk minder druk. Hooguit bij pal westenwind zullen ze die veel gebruiken.

RideFreeOrDie | 20-09-21 | 20:48

Op de wallen gaan wonen en klagen over prostitutie.

Hypno2050 | 20-09-21 | 19:09 | 1

Niemand op de Wallen klaagde over de ramen. Mensen morren inmiddels wel over het steeds massaler wordende toerisme dat erop af komt dankzij... de spotgoedkope vliegtickets. Maar ik begrijp dat jij het helemaal niet erg vindt dat alle unieke plekken van de wereld hun authenticiteit opgeven voor dezelfde voortsjokkende Ryanair-meutes? Dan ben je óf te jong om te weten wat die authenticiteit waard is, of je behoort zelf tot de voortsjokkende, amorfe meute. Bewoners horen bij een binnenstad. Hoeren ook. Toeristen met mate.

kapoerewiet | 20-09-21 | 19:30

"Van die mensen die in het bruisende centrum van de Randstad willen wonen"
De meeste mensen worden er geboren en kunnen er door een tijdelijke kleine krapte op de huizenmarkt niet 1,2,3 weg, mocht dat een vurige wens zijn.
Hier in Zoetje heerlijk rustig. Woonerfje, geen doorgaand verkeer in de buurt, geen hinderlijk vlieglawaai, we hebben heerlijk onkruid te koop.
Sod off, Struikje, met je randstadfobie.

NiCeY | 20-09-21 | 19:08

Naast Schiphol gaan wonen en dan klagen over vliegtuiglawaai; veel Nederlandser dan dit wordt het niet.

Do-na-zi | 20-09-21 | 19:08 | 5

Op een tendentieus weblog gaan klagen over klagers die klagen.

funda | 20-09-21 | 19:35

Klagen.
Veel Nederlandscher wordt het niet.
Overigens ben ik van mening dat Nederland weer een republiek moet worden.

vliegende knorrepot | 20-09-21 | 19:57

@kapoerewiet | 20-09-21 | 19:16: jep, mijn ouders hebben een vakantiehuis in Zuid-Limburg en daar heb je ook het nodige lawaai van vracht met bestemming Luik. Hier in Utrecht was het altijd rustig maar sinds er wat routes zijn verlegd wel aanmerkelijk meer lawaai. Wil het geen keiharde overlast noemen maar prettig is anders.

hetgeleteken | 20-09-21 | 20:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Het ging in het verleden om een klein clubje mensen dat heel veel klachten indiende. Ben benieuwd hoeveel personen het zijn die klagen.

Zoelense Hobbyboer | 20-09-21 | 19:08 | 1

Je moet gewoon de top20 klagers wegstrepen en dan kijken wat er overblijft. Anders blijven die paar psycho's je data vervuilen. Klachten hoeven niet perse gecorreleerd te zijn met aantal vliegbewegingen, als er in totaal minder, maar juist meer 's nachts gevlogen wordt kan de overlast ook toenemen met minder vliegbewegingen.

Incitatus | 20-09-21 | 19:48

Vroeger had Van Duin "de vloeklijn" op de radio. Misschien dit concept toepassen op overheid.nl? Elke week een compilatie op het 20 uur journaal?

horsteknots | 20-09-21 | 19:07 | 5

Ja nou wordt ie mooi !

Tobi | 20-09-21 | 19:37

@van Oeffelen | 20-09-21 | 19:09: spiegelbeeld?

dathoujetoch | 20-09-21 | 19:47
▼ 2 antwoorden verborgen

De schoorsteen van de Nederlandse economie moet weer roken, dus niet zeuren.

MickeyGouda | 20-09-21 | 19:06 | 1

In Rotterdam zeuren ze gelukkig niet over overvliegende schepen.
En dat zijn er nogal wat.

Ruimedenker | 20-09-21 | 19:09

Ik blijf erbij dat Schiphol naar een eiland in de Noordzee moet verhuizen. Daarmee komen duizenden en duizenden hectares grond vrij waarop nu geen huizen gebouwd mogen worden.

theo-is-dood | 20-09-21 | 19:06 | 2

Neem dan Amsterdam ook mee, als je toch bezig bent

The-loopy-cowboy | 20-09-21 | 19:17

Hoeft niet. De ruimte tussen Almere en Lelystad ligt er toch al. Gevoed door mooie snelwegen, en beter gesitueerd 'in het centrum van het land'. Die Oostvaardersplassen waren toch vooral een excuus om een paar koeien te zien creperen. En om een paar grijpstuivers doen we dat niet.

konjodebonjo | 20-09-21 | 19:34

Mensen die klagen over geluidshinder van Schiphol moeten ze hun huis afnemen en verkopen aan iemand die snapt dat vliegtuigen geluid maken.

Gaat het niet dan? | 20-09-21 | 19:05 | 1

Pilotenhuisvesting, het hele COA en first arrivals in Holland. Gaaf plan.

funda | 20-09-21 | 19:38

Meestal draait het om geld.
Geef geld en de klachten nemen af.

Ruimedenker | 20-09-21 | 19:04 | 2

Ontneem landingsrechten en de klachten nemen af

Tobi | 20-09-21 | 19:36

Geef huis en de klachten nemen toe.

funda | 20-09-21 | 19:38

Laatste maanden ook veel last van vliegtuig lawaai,
haast niet te doen die herrie als je erin zit.

dhrat | 20-09-21 | 19:04

Boeren pas weg als Schiphol weg is, zou ik zeggen als ik van Groenlinks was.

Wassila | 20-09-21 | 19:03 | 1

Maar je bent niet van GroensLinks
prima idee overigens, daarom ben je ook niet van GroensLinks he

Tobi | 20-09-21 | 19:35

Ahaah!
Amerika gaat weer open…….dussss.

Ruimedenker | 20-09-21 | 19:02 | 3

Damn. wilde ook eens de eerste wezen.

Wassila | 20-09-21 | 19:04

Op met de golfclubs naar Mar-a-Lago.

funda | 20-09-21 | 19:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com