Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ontluisterend: wappieterroristen terroriseren hardop in NRC

Wappies hebben ook wel eens dorst

Melding voor alle veldeenheden AIVD: PRIO 1.

Ja, wappieterroristen. We bedoelen heus niet alle antivaxxende, paardenmedicijnslikkende, virusontkennende, gele ster dragende zelfbenoemde 'vrijheidsstrijders'. Ook wel bekend als FvD-leden. A.k.a. Jensen-kijkers. A.k.a. werkloze uitkeringstrekkers. A.k.a. complotdenkers. A.k.a. Cafe Weltschmerz ('''kunstproject'''). Heus, wij vinden dat elke gek met een gebrek mag zeggen wat 'ie vindt. Dus ook als 'ie vindt dat vaccineren niet nodig is omdat er ivermectine bestaat of omdat het virus eigenlijk een uitvinding is van Bill Gates & Klaus Schwab en het vaccin door Rutte persoonlijk is gemaakt van satanisch babybloed in ondergrondse FEMA-kampen. Lachwekkend dom, maar het mág. Ook de extreemrechtse oplichter tevens virusontkenner Willem Engel mag kotsopwekkende opmerkingen maken op social media of de rechtsstaat misbruiken door continu (zinloos) huiliehuilie te doen bij de rechter telkens als iemand hem een extreemrechtse virusontkennende oplichter noemt. Is ook vrijheid. Maar zullen we de grens trekken bij terreur? Zullen we daarover gewoon zeggen dat het NIETS te maken heeft met vrijheid? En als er brandbommen in het huis van een slapende journalist worden gegooid, alleen maar omdat die journalist óók een mening heeft en óók graag gebruik maakt van die vrijheid, zullen we dan zeggen: van journalisten blijf je AF GVD? En daarna gaan we ons hardop afvragen of de AIVD misschien ligt te slapen en wellicht nog steeds denkt dat alleen de islam een broeinest is van terreur, terwijl de wappieterroristen zichzelf met naam, toenaam, bedrijfsnaam en woonplaats op een presenteerblaadje aanbieden in NRC Handelsblad. Het zou leuk zijn als die meer dan 99% van gewone normale burgers die elke keer als ze de vuilniszak te vroeg buiten zetten 300 euro boa-boete krijgen en elke keer als ze kinderopvangtoeslag aanvragen kapot worden gemaakt door de Belastingdienst eens een keer zien dat diezelfde ijzeren vuist van de overheid ook werkt tegen totaalterreur, vrijheidsverlamming en alles verziekende intimidatie door een heel klein groepje IQ-loze halveliterblikbieralcoholisten. Want nogmaals: aan journalisten komen is aan vrijheid komen en aan vrijheid komen is De Grens. Tot. Daar. En. Niet. Verder. Het is hier geen Malta. Nóg niet. Met je Neurenbergcode.

Citaten: wappieterreur ten voeten uit in NRC

"Nu het tot een moordpoging is gekomen, klinkt er vanuit de hoek van corna-activisten sympathie voor de actie. 'Of ik het afkeur? Forméél keur ik het af. Maar mijn onderbuik zegt iets heel anders. Haaa!' Jan Huzen buldert het uit in het kantoortje van zijn omheiningsbedrijf in het Drentse Geesbrug. 'Jongens, ik zeg het jullie maar eerlijk', zegt Huzen terwijl hij aan tafel een sigaar opsteekt. 'Willem Groeneveld heeft dit helemaal aan zichzelf te danken. Daar ben ik van overtuigd. Als alle journalisten zich zouden gedragen zoals Willem, dan heb je morgen dertig aanslagen.'

'Willem Groeneveld zet ons te kakken op zijn site', zegt Wesley Wiltschut verontwaardigd in zijn kleine, Groningse flatwoning. 'Mensen zijn heel boos op je', schrijft Wiltschut halverwege 2020 in een privébericht aan Groeneveld, na de publicatie over hem. De boosheid komt uit 'de groepen tegen corona bullshit', verduidelijkt Wiltschut. 'Hoelang kan ik ze nog tegenhouden?' Ze zouden Groeneveld willen „ophangen, je ruiten ingooien'. 'Heb je adres', zegt Wiltschut er onheilspellend bij.

Volgens de arbeidsongeschikte moeder van 52 'Karin Zwijgrecht' werd binnen haar netwerk regelmatig gesproken over het opzoeken van Groeneveld. 'We hadden het er vaak over: we moeten bij hem langs voor een face-to-face-gesprek. Dat gaat een beetje lacherig, weet je wel, dat mensen vragen: waar woont-ie? Laten we een demo houden voor zijn huis!'

Het hangt dan al in de lucht dat Groeneveld spoedig problemen aan huis zal krijgen.

Op videobeelden is te zien hoe een vrouw met een petje zijn telefoon wegduwt en schreeuwt: 'Jij wil altijd mensen te kakken zetten! Je plaatst alleen maar onzin.' Ook andere demonstranten bemoeien zich ermee. Ze noemen hem 'rioolrat' en zeggen dat hij 'over z’n schouder moet kijken'. 

Het is de vriendin van een van de brandbomgooiers met wie Groeneveld het aan de stok krijgt.

De dreiging tegen Groeneveld lijkt eerder toegenomen. Corona-activisten uit heel Nederland hebben het nu op hem voorzien. Marijke de Jong bijvoorbeeld, die eerder met een hakbijl in beeld verscheen, zet een filmpje online waarin ze zegt dat 'een groep mensen' Willem Groeneveld die avond nog zou willen 'neersteken'. 'Ik heb ook momenten gehad dat ik dacht: nou, ik grijp er één en ik maak ’m gewoon af.' Corona-activist Chris Folgers noemt Groeneveld een 'nazi en volksverrader' die 'zijn verdiende loon' heeft gehad. Jan Huzen schrijft dat 'tientallen mensen' Groeneveld wat aan zouden willen doen: 'Willem kan beter vluchten.'

 'Ik heb al eerder tegen Willem gezegd: het is een wonder dat je nog leeft.' Hij zegt dat een groot aantal coronademonstranten 'onberekenbaar' is geworden. De toenemende druk op ongevaccineerden leidt er volgens hem toe dat een deel verder radicaliseert."


Reaguursels

Inloggen

Wow, weggejorist. Omdat het de heer Brussen niet beviel?

De_dorpsgek | 10-09-21 | 17:31

En gisteren een zogenaamde reportage van Zembla over de dreiging van terreur uit extreemrechtse hoek waarvoor geen aandacht zou zijn.
De conclusie was, dat er in Europa en in NL geen enkele groepering gesignaleerd staat. Toch zou er een flukse dreiging zijn. Het kwartje dat geweld bijna nooit van rechts komt (in Europa) wilde maar niet vallen...

Het brein erachter | 10-09-21 | 11:02

Ik snap niet dat dit soort hoogst gewelddadige wappies gewoon vrij rond mag lopen en met bijlen mag zwaaien naar iedereen die iets onwelgevalligs zegt of scrhijft. Dat doodsbedreigingen uiten de normaalste zaak van de wereld is en dat niemand ingrijpt. Zouden we misschien bij Karin Zwijgrecht een lawinepijl in de brievenbus mogen afsteken gewoon omdat we het niet met haar eens zijn? Is normaal voor dat soort lui, toch?

Het is wel goed om te zien dat GeenStijl eindelijk inziet dat antiparasitaire medicijnen (ontwormers) wellicht niet werken tegen viri. Dat is geen rocket science. Natuurlijk, we zien wel vaker dat medicijnen op onverwachte manieren ook voor andere doeleinden effecief kunnen zijn, maar daar is eerst altijd wel wetenschappelijk bewijs voor. Daar gaat veel testen aan vooraf en dat soort onderzoek moet ook duidelijk repliceerbaar zijn zodat peers het kunnen reviewen.

Als Joe Rogan nou zie dat hij iedere dag een snee roggenbrood at toen hij besmet was, zou GS dan roepen dat roggenbrood effectief is tegen Covid of zouden zelfs Spartacus en Van Rossem snappen dat die twee zaken helemaal niks met elkaar te maken hebben?

Jessinator | 10-09-21 | 10:38
-weggejorist-
ceriel82 | 10-09-21 | 10:14
-weggejorist-
De_dorpsgek | 10-09-21 | 09:57

Volgens mij is het leggen van bommen, meer een dingetje van extreem linkse partijtjes, hadden we er niet eentje in groenlinks destijds die in z'n jeugd ook bommen maakte om de samenleving onveilig te maken, en daarna dacht als linkse politicus kan ik de hele samenleving echt onveilig maken.

Maar goed, echt in een hooiberg zoeken naar een plekje waar je problemen kunt vinden, terwijl de hele samenleving een groot probleem aan het worden is.

flappie | 10-09-21 | 09:36 | 2

Het is niet de eerste aanslag van wappieterroristen.
Eerder waren o.a. testlocaties en een ziekenhuis al het doelwit van deze gevaarlijke malloten.

Rest In Privacy | 10-09-21 | 09:41

Links geweld heeft een lange historie. En die loopt door tot in het heden. In welke categorie deze wappies vallen weet ik ook niet precies, maar met zo'n overheid als die we nu hebben, kun je er vergif op innemen dat er een keer iets uit de hand gaat lopen.
Alleen onmogelijk te voorspellen waar en wanneer precies.

Het brein erachter | 10-09-21 | 11:06

Het hele probleem rondom de vaccinatie is dat niemand er iets over weet. Het is allemaal denken te weten. Zelf ben ik wel gevaccineerd, maar niet omdat ik iets weet over corona of de vaccinatie. Ik denk te weten, dat corona gevaarlijker is dan de vaccinatie, maar het is en blijft een mening. Als iemand er anders over denkt kan die persoon best gelijk hebben. Mijn keus om wel een vaccin te laten inspuiten is mijn eigen vrije keus, die uitsluitend mijzelf betreft. Wie het niet doet is niet wijzer of dommer dan mij, maar heeft wellicht andere informatie en een andere conclusie die daarop gebaseerd is. En dat geldt voor alle aspecten van onze samenleving, niet alleen voor vaccineren. Niemand weet iets, zogenaamde deskundologen spreken elkaar tegen, cijfers zijn onbetrouwbaar en de media staan vol 'politiek correcte' leugens. Iedereen heeft een mening, niemand heeft de feiten. En men laat zich tegen elkaar uitspelen. Dat is pas echt dom.

Aisie | 10-09-21 | 09:27 | 1

Het is een wetenschappelijk feit dat covid-19 dodelijk kan zijn en ernstige schade in de longen veroorzaakt. Een vaccinatie kan dit voor 99% voorkomen en de vaccins kennen vrijwel geen ernstige bijwerkingen.
Al het andere wat mensen roepen is flauwekul.

Rest In Privacy | 10-09-21 | 09:44
-weggejorist-
Balgesjaakt | 10-09-21 | 07:56 | 3

Kijk en hier geeft ook gs weer vrij ruimte om iedereen die ook maar enigsinds tegen vaccinatie is, om wat voor reden dan ook, op één hoop te gooien met de wappies. Ook al ben je vóór vaccinatie an sich maar tegen de manier hoe dat gaat verplicht gedwongen, met uitsluiting uit het maatschappelijk leven, verlies van baan, globale registratie met een compleet privacy verneukend systeem dat op zo'n hellend vlak staat dat het harder naar beneden glijd dan een vetklep op een ingezeepte glijbaan, dan is dit weer een mooie openingsalinea om *iedereen* die om wat voor reden dan ook kritisch is over vaccinaties weg te zetten als complotdenker, wappie, mafketel etc. Hier draait gs even hard mee als de hele msm die het compleet waanzinnige beleid dat nu gaande is legitimiteit te geven. Ik weet dat gs het prachtig vind om even tegen wat benen aan te schoppen en wat olifanten de porseleinkast in te jagen, geen probleem, vooral doen. Maar dan niet in een volgend artikel gaan bitchen dat kritiek op het beleid niet kan, klagen dat iedereen die kritiek heeft monddood wordt gemaakt en kritische geluiden gecensureerd of op zijn minst belachelijk worden gemaakt. Maak een keuze. Scheid even kritische geluiden over het gedwongen vaccinatie beleid van 5g complotdenkers. Dat doen jullie nu niet. En daarmee is dat even erg als de overheidsapplausmachine van de npo.

peterdh | 10-09-21 | 07:07 | 3

Onzin, dat doet GS juist niet. De moederkoeken die worden geciteerd zijn werkelijk van een niveau wat zijn weerga niet kent. Dit zijn de mensen die daad bij het woord voegen, hun moment of fame pakken en alles op 1 hoop gooien. Van 5g tot de pedo sektes. Stuk voor stuk GGZ materiaal. Ik ben ook kritisch op veel zaken maar trek de grens bij fysieke uitvoering van dreigementen. En dit volk heeft geen grenzen. Lees.het.stuk

Dhr. W. Anhoop | 10-09-21 | 08:01

Als ik jou was zou ik mijn schoolgeld van de lagere school terugvragen. Ze hebben duidelijk niet goed werk geleverd. Begrijpend lezen is zo te zien volkomen mislukt.

Kijk nou nog eens goed naar wat er in het artikel staat...

Jessinator | 10-09-21 | 10:16

Je kunt het artikel wel beginnen met "Natuurlijk bedoelen we niet alle antivaxxende, paardenmedicijnslikkende, virusontkennende, gele ster dragende zelfbenoemde 'vrijheidsstrijders'. ...... enlijk een uitvinding is van Bill Gates & Klaus Schwab en het vaccin door Rutte persoonlijk is gemaakt van satanisch babybloed in ondergrondse FEMA-kampen. "

Omdat er technisch gezien staat "natuurlijk bedoelen we niet alle", maar contextueel gezien valt pratisch iedereen die kritiek heeft of het vaccin weer onder wappie. Vergelijk: "Natuurlijk niet edereen die kritiek heeft op mijn tegel is super dom, kan niet begrijpend lezen en zou daarom zijn schoolgeld moeten terugvragen, maar sommigen zijn echt zwaar debiel."

Technisch gezien bedoel ik jullie hier helemaal niet mee. Maar even eerlijk, voel je maar eens niet aangesproken.

peterdh | 10-09-21 | 10:56

Tja, in China zou je voor zulk gedrag in een heropvoedingskamp worden gestopt, totdat je weer normaal doet. Dus zo erg is het hier nog niet qua onvrijheid. Maar wat die wappies niet weten is dat ze zelf hun eigen vrijheid aan het slopen zijn

elco485 | 10-09-21 | 04:16

Tsja, ik lees dagelijks op insta dat haters are gonna hate. Dat blijkt dus in de echte wereld ook zo te zijn.

Het brein erachter | 10-09-21 | 03:19
-weggejorist-
KittyPussy17 | 10-09-21 | 02:48
-weggejorist-
Kisexa17 | 10-09-21 | 02:23
-weggejorist-
Kissisa17 | 10-09-21 | 01:39
-weggejorist-
rattenvanger XL | 10-09-21 | 00:05

Het is tijd om op te houden met alle coronamaatregelen. 85% van de bevolking is beschermd tegen ernstig ziek worden doordat ze ingeënt zijn. Een deel van de rest is beschermd omdat ze het al gehad hebben.

Nu is het tijd voor een laatste vriendelijke waarschuwing: Laat je nu inenten en over 3 weken voor de tweede keer, want over 5 weken laten we alle maatregelen varen die de ongevaccineerden nu nog beschermen.

Wie dan nog in het ziekenhuis, de intensive care of het uitvaartcentrum komt heeft dat helemaal aan zichzelf te danken.

robot from 1984 | 09-09-21 | 22:53 | 4

Daar ben je voor verzekerd. Een roker met longkanker wordt ook verzorgd. Het kan wel gebeuren dat je op een wachtlijst komt, want reguliere zorg gaat natuurlijk voor.

robot from 1984 | 10-09-21 | 00:04

@robot from 1984 | 10-09-21 | 00:04: exact dit, loslaten. En de mensen die geen vaccinatie willen, mogen dan achteraan aansluiten. Je hebt zelf gekozen om het niet te doen. Je moet dus ook zelf het risico dragen, en niet de mensen met kanker e.d. die door jouw weigering in de problemen komen omdat er geen plek meer is in het ziekenhuis.

elco485 | 10-09-21 | 04:22
-weggejorist-
peterdh | 10-09-21 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom zou je als wappie wel eventueel Ivermectine willen hebben als medicijn om covid te behandelen, maar wil je geen vaccin om covid te voorkomen? Want de covid-patiënten zijn toch echt voornamelijk ongevaccineerde personen. Ja, met vaccin kun je het coronavirus dragen en anderen besmetten, maar toch zal het virus zich minder vaak tot covid ontwikkelen. Daarom vind ik het voor de discussie ook relevant om deze twee zaken van elkaar te scheiden. Je hebt het coronavirus en je hebt covid. Twee verschillen. Je vaccineert je niet tegen corona, je vaccineert je tegen covid.
Of ik gevaccineerd ben?

rectormagnificus | 09-09-21 | 22:40 | 4

Omdat het vaccin niet beschermt tegen het krijgen van covid, met name de delta variant zie Israel, Gibraltar enz

Masteryu | 09-09-21 | 23:49

@Masteryu | 09-09-21 | 23:49:

Het voorkomt wel dat je de zorg overbelast door in het ziekenhuis te komen.
Vaccinweigeraars zijn de dronken spookrijders op de sociale snelweg.

Rest In Privacy | 10-09-21 | 00:21

@Masteryu | 09-09-21 | 23:49: Israel heeft totnutoe nog steeds een relatief lage vaccinatiegraad van rond de 60%. Dus die vergelijking gaat niet goed op. Er zijn veel orthodoxe Joden die zich niet laten inenten.

elco485 | 10-09-21 | 04:29
▼ 1 antwoord verborgen

Nee Nee Nee!
Ze moeten van iederéén af blijven. Niet enkel van journalisten.

zetje01 | 09-09-21 | 22:36 | 2

Precies.

2021 sla ik ff over | 09-09-21 | 23:02

Jeeeeh! Een redelijk denkend persoon. Mijn hele dag is nu al goed!

Aisie | 10-09-21 | 09:38
-weggejorist en opgerot-
Meneer_van_Hooydonk | 09-09-21 | 21:56 | 2

Stel jezelf de vraag "vertrouw jij de overheid?"
Waarom zou je alles wat Mark en Hugo roepen voor waar aannemen?

Mastermattie | 09-09-21 | 21:51 | 1

Ik wacht nog steeds op die 5% rente op rente uit Griekenland. En op de duizend euro van Mark.

Ivoren Toren | 09-09-21 | 21:59
-weggejorist-
Lubitch | 09-09-21 | 21:36
-weggejorist-
dihydrogenmonoxide | 09-09-21 | 21:27

Handelsblad had toch een verschijnigsverbod na WO II? Maar goed bedreigingen van wie dan ook hoeft geen journo te zijn kunnen niet door de beugel.

bijna_raak | 09-09-21 | 21:22

Het overgrote deel van de 'wappies' heeft een migratieachtergrond. De vaccinatiecijfers van de grote steden laten dat keurig zien. Staat ook in alle kranten. Oh, wacht.

goedverstaander | 09-09-21 | 21:12 | 1

Ja, wat zegt dat eigenlijk over de etnische achtergrond van de gewelddadige wappies in kwestie als die met deze verzwegen getalsmatige minderheid zo uitzonderlijk hoog scoren op eh.. laten we zeggen "actiebereidheid" en luidruchtigheid.
Zou hier sprake kunnen zijn van een artefact van selectie op verstandelijk vermogen?

Mazzelstof | 10-09-21 | 08:52

En ongetwijfeld vinden deze types jihadisten het schuim der aarde terwijl ze exact hetzelfde doen. Ongelofelijk

YoMoms | 09-09-21 | 21:10

Een enkele blanke wappie mafkees is wel te doen! Echte terreur en in zijn hoofd waarschijnlijk heel erg georganiseerd!!
Maar de mocromaffia die Journalisten poppen daar wordt niet zo hard tegenop getreden, en als ze advocaten poppen trouwens ook niet, deze gasten neuken jullie terreurbestrijders allemaal de moeder.

TijdelijkOptimist | 09-09-21 | 21:06

Ik ben tegen elke vorm van geweld behalve geweldig. Maar ff serieus. Iedereen ja echt iedereen heeft last van cognitieve dissonantie (dus ik ook). Niemand weet precies wat de absolute waarheid is. Neemt niet weg dat we dat van elkaar moeten accepteren en bij sterke voorkeur ons nog steeds binnen de lijnen van beschaving moeten gedragen. Polarisatie en extremisme neemt toe maar is gelukkig niet de norm. Laten we dat zo houden en blijf met je klauwen van journalisten, advocaten, hulpverleners, officieren van justitie, rechters, of wie dan ook en Gulliver af. Dank

Mr Moore | 09-09-21 | 21:04 | 5

@Mr Moore | 09-09-21 | 21:11:
Nee aan het eind stonden twee handjes,.. Joris was genadig en heeft enkel dat weggejorist.

botbot | 09-09-21 | 21:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb niets met de MSM, beschouw ze vaak als partijdig en voor mij verkondigen ze slechts het woord van hun broodheer.
Maar wie gaat dreigen of geweld toepast is af. Die hoort in de bak thuis. Overigens wordt dat altijd tegen je gebruikt.

Zapata10 | 09-09-21 | 21:02

Volgens mij heb ik deze film al gezien. Iets met Maart 2002, Pim en een taart. Twee maanden later was het echt mis. Ik vond dat geen leuke film; daarom ga ik deze maar niet kijken...

MagnificentRon | 09-09-21 | 21:00
-weggejorist-
gestoptmetroken | 09-09-21 | 20:59

Ivermectine helpt niet tegen covid maar maakt wappies wel onvruchtbaar.
Zo heb ook dit nadeel weer een voordeel.

Rest In Privacy | 09-09-21 | 20:57 | 7

Deze stelling wordt in het volgende topic al weer ontkracht, jou kunnen ze ook alles wijsmaken.

Wattman | 09-09-21 | 21:16

@2021 sla ik ff over | 09-09-21 | 21:06:
Ik ben die Barnevelders nog steeds dankbaar.
Twee trays met eieren op en was mooi van mijn schaamluis af.

botbot | 09-09-21 | 21:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Gewetensvraagje even. Deze dame is vandaag positief getest maar wil graag onvoorwaardelijk de nacht met u doorbrengen. Wat doet u?
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=t...

goedverstaander | 09-09-21 | 20:55 | 6

Aangezien ik positief ben ingesteld zou ik ze toch doen.

komtdatschot | 09-09-21 | 21:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach ja, iedereen is tegenwoordig extreem rechts.

Is dit nog nieuws? | 09-09-21 | 20:55

Hahaha, die Bert.

revolte | 09-09-21 | 20:54

Alleen bij die laatste zin kan ik me wel wat voorstellen. Zelfs ik als overtuigd pro-vaxxer krijg bij het komende dagelijkse verplichte gebruik van die QR-code een hele vieze smaak in mijn mond.

Ivoren Toren | 09-09-21 | 20:53 | 1

Eens met je. Die QR samenleving die ze ons door de strot willen drukken zint me niks

LonelyWanker | 09-09-21 | 20:58

Mag je nog wel goede avond zeggen van Brussen?

komtdatschot | 09-09-21 | 20:53 | 1

No way. Discriminerend jegens de andere dagdelen.

Eric Newby | 09-09-21 | 21:06

Waarom wordt mijn tegel verwijderd? Sinds wanneer mag je niet meer inhoudelijk reageren?

gebakkenzuchten | 09-09-21 | 20:52 | 1

Take it like a man. Or like a woman. Or A2Z.

goedverstaander | 09-09-21 | 20:57

Nazitokkies met fakkeloptochten ( Arend Glas ). Moet niet gekker worden.

Graaisnaaiert | 09-09-21 | 20:51

-wegejorist-

BadPatNL | 09-09-21 | 20:50 | 1

Volgens mij is die nep ,;-)

Befkracht69 | 09-09-21 | 20:52
-weggejorist en opgerot-
Befkracht69 | 09-09-21 | 20:48

Hier heb je nog zo’n enge zwakstroompatient, hij roept op om scholen binnen te gaan om daar tegen de kindjes de waarheid te gaan schreeuwen. youtu.be/pj6H-MpOqHg

Kokkie_Balneger | 09-09-21 | 20:47
-weggejorist-
gebakkenzuchten | 09-09-21 | 20:46

Sylvana en Gideon kunnen samen een partij starten, tegen de media en tegen de politie.

Sinterbikske | 09-09-21 | 20:45

Willem Engel is de Osama Bin Wappie van het wappieterrorisme.

Rest In Privacy | 09-09-21 | 20:44 | 4

Omdat hij uit een rijke familie komt?

Nuchternederland | 09-09-21 | 20:47
-weggejorist-
smdyasc | 09-09-21 | 20:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees geen HandelsbladNRC, ik lees een echte objectieve krant.

dathoujetoch | 09-09-21 | 20:42 | 6

De T? De T is alleen interessant als ik wil weten hoe nat de kut van de hond van de tante van Samanta is, verder is de T onderdeel van hetzelfde probleem als alle andere Belgische deughuizen.

The-loopy-cowboy | 09-09-21 | 20:56

Er is niets mis met pluriforme nieuwsgaring. Dat betekend niet dat je alles uit het NRC voor zoete koek moet aannemen. Dit is een rapportage, geen opinie stuk.

DrFibonacci | 09-09-21 | 21:05

Een krant, een echte objectieve krant. Zo. Ik zou niet eens weten hoe die er uit zien.

nobodiesunmighty | 09-09-21 | 23:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen geweld maar wel zeggen wat je hebt te zeggen.
Klinkt mooi, maar Joris heeft iets andere regels.
Is er al een advocaat ingeschakeld??

Schadenfreude | 09-09-21 | 20:40

Is Willem Engel extreemrechts?
Op basis van zijn dreadlocks en dansschool zou ik eerder de esthetiek van een extreemlinksfiguur inschatten maar goed ik ken de beste man verder niet.

Barre_de_k | 09-09-21 | 20:40 | 6

@SterF... | 09-09-21 | 20:42: ik verwacht dat de studie die hij heeft gedaan niet voor de meeste is weggelegd.

Dom valt denk ik dus wel mee. Maar soms is het wat vergezocht en soms spijker op zijn kop zoals bijvoorbeeld bij Marc van Ranzig.

Remi A. | 09-09-21 | 20:51

@Gulliver | 09-09-21 | 20:46: Alsof extreem links en extreem rechts niet beiden dezelfde kant op richting extremisme kunnen bewegen...

ReyNemaattori | 09-09-21 | 21:15

Dat links en rechts snapt niemand meer. Extreem, ten aanzien van wat?

nobodiesunmighty | 09-09-21 | 23:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Kunnen we er niet beter -weggebert- van maken? *wegduiken doet*

keistad | 09-09-21 | 20:39 | 1

wat als zaterdag in het kader van het CDA congres in plaats van weggejorist en opgerot er iets komt als:
- gesensibiliseerd en functie elders -

Barre_de_k | 09-09-21 | 20:41


Dat elke gek mag zeggen wat hij vindt is prima, maar tussen de legioenen wapperds en complotdenkers zie je de gemiddelde gek niet eens meer.

funda | 09-09-21 | 20:39

Leuk. Stukje over kerona waarin alleen de totaalontkenners en andere idioten worden aangehaald. Niets over hen die goed beargumenteerd niet zoveel op hebben met verkapte vaccinatieverplichting. Kolfje naar de hand van de door persco's gebrainwashte feitenvrije reaguurders alhier. Nog vermakelijker.

goedverstaander | 09-09-21 | 20:37 | 3

Tegel du jour.

IkwilJinekwel | 09-09-21 | 20:43

Zou het een complot zijn?

Rest In Privacy | 09-09-21 | 20:46

verdorie, we worden toch niet gedemoniseerd, he? We moeten allemaal over onze schaduw stappen en onnodig geweld keihard aanpakken. We gaan dat niet verplichten, maar dwang mag zeker gebeuren. Op andere zaken kom ik later terug, want het boek heb ik nog niet gelezen, zodat mijn wegen hier scheiden. Verder kan ik mij niks actiefs herinneren en zullen we vooral het geld moeten steken in veiligheid en klimaat.

nobodiesunmighty | 09-09-21 | 23:30

Ik ga ook even ergens anders buurten vanavond, Joris is mij nét even iets té "triggerhappy"

Mastermattie | 09-09-21 | 20:37 | 2

Jeaup?

dathoujetoch | 09-09-21 | 20:45

@dathoujetoch | 09-09-21 | 20:45: Mogelijk kan Gulliver wat linkjes droppen over de dichtstbijzijnde GGD vaccinatieposten. Lijkt me wel iets voor die Facebook-geleerde. Gezellie.

goedverstaander | 09-09-21 | 21:03

Kan er volgende keer een spiegeltje komen voor Facebook video’s? Niet iedereen heeft dat.

BrulSpin | 09-09-21 | 20:35

Hee wat is er nu weer mis met halveliterblikken bier? Stigmantiserend wegzetten van een groep mensen puur vanwege hoe de lippen, tong en keel geschapen zijn en daardoor andere behoeftes hebben dan u? Echt een aanklacht waard.

GeenAccount | 09-09-21 | 20:34 | 1

Hear hear!

Kernsplijter | 09-09-21 | 20:55

Jesus wat heeft deze Groenenveld dan geschreven dat hele achterlijke volkstammen hem willen doden? Het moet iets ergs zijn zoals dat Corona wel bestaat of dat vaccineren helpt, gruwelijk.

jan huppeldepup | 09-09-21 | 20:33 | 3

In zijn artikelen drijft hij de spot met de ideeën van de activisten, die hij omschrijft als „gezwets”, of absurde complotten”.

Journalist met een waardeoordeel, meer dan alleen feitelijkheden opschrijven.

Wattman | 09-09-21 | 20:39

'Gezwets' en 'absurde complotten' klinkt anders behoorlijk feitelijk?

blikjegrolsch | 09-09-21 | 21:05

@blikjegrolsch | 09-09-21 | 21:05:

Nou nee, dat mag de lezer zelf bepalen. Een goede journalist schrijft gewoon de feiten op en de lezer trekt dan wel zijn conclusies.

Wattman | 09-09-21 | 21:21

Fascisme is van alle tijden en vindt zijn weg vooral bij diegene wiens intelligentie niet verder reikt als die van een pantoffeldiertje.

johnyl | 09-09-21 | 20:32 | 3

Verder dan lijkt me

Canis.bonus.es | 09-09-21 | 20:33

Het zijn ook vaak types die iedereen behalve zichzelf de schuld geven van hun situatie

priwax | 09-09-21 | 20:36

Het nieuws is tegenwoordig net een boek dat ik al 3 keer heb gelezen.

Mr_Natural | 09-09-21 | 20:32 | 1

Kijk naar de ophef gisteren over die Madrileense meneer die blijkbaar toch niet mishandeld was. (Neemt niet weg dat wanneer het waar zou zijn het wel schandalig zou zijn, maar kom op, Madrid? Dat is lokaal nieuws.)

Is dit nog nieuws? | 09-09-21 | 20:58

Complimentje Bert
De eerste tegel over dit onderwerp waar ik het hardgrondig mee eens ben !

neolib | 09-09-21 | 20:31 | 1

U gaat helemaal Hugo op dit topic?

goedverstaander | 09-09-21 | 20:39

Dat iemand ongestoord moet kunnen zeggen in dit land wat hij of zij wil:

absoluut - en poten thuis.
-
Maarrrr: laten wij nu alsjeblieft niet iedere lokale blogger tot 'journalist' bombarderen, zeg!

bisbisbis | 09-09-21 | 20:31
-weggejorist en opgerot-
MarcelloDH1962 | 09-09-21 | 20:31

"Never underestimate the power of stupid people in large groups." (G.Carlin)

Montgomery Burns | 09-09-21 | 20:30 | 1

Agreed.

goedverstaander | 09-09-21 | 20:38

Nee hoor. Vrijheid van meningsuiting is een uitsluitend recht voor wappies. Een ieder ander die dit recht praktiseert zorgt alleen maar voor 2-deling in de maatschappij.

flame_me | 09-09-21 | 20:28 | 1

We ziiten nu op de 12-deling.

Mr_Natural | 09-09-21 | 20:30

Weltschmerz zie ik nog wel langs komen, maar ik ben afgehaakt. Dat corona-gelul ben ik een beetje moe. Er waren vroeger wel mooie en zinnige gesprekken op WS. Nu luister ik maar naar de Nare Jongens of zo.

En verder wat betreft corona, die ongelooflijke eikels Engel en Baudet. Als dat de uithangborden zijn van antivax, geef mij maar de lijn Trump wat betreft vaccinatie. Is zo ongeveer hetzelfde als de lijn GS. Meer hoef ik niet te horen. Klaar met de rest.

Toch vind ik het ook wel mooi dat mensen in opstand komen. Ze weigeren geknecht te worden en ze werpen het juk van zich af. Dat gaat gepaard met heel veel dom gelul. Maar ik denk dat ze intuïtief slim handelen. Vitaal, eigenwijs, koppig. Redelijke mensen passen zich telkens aan, sluiten compromissen, en kunnen met salamitactieken tot slaven gemaakt worden. Wappie = niet wappie.

Rest In Privacy | 09-09-21 | 20:27 | 2

Cafe Weltschmerz was voor corona best leuk, maar die zitten nu ook inmiddels op nivo anunaki en David 'holographic reptilians op de maan' Icke.
Jammer.

nutsniet | 09-09-21 | 20:33

@nutsniet | 09-09-21 | 20:33: dat waren geen reptilians op de maan. Dat waren nazies. Ik heb hier twee betrouwbare Finse documentaires gezien. Ging over dat de lucht van ijzer was. Echt waar.

nobodiesunmighty | 09-09-21 | 23:34

Laten we een ieder in zijn waarde.

smdyasc | 09-09-21 | 20:27

Dames/heren, i'm out. Iets te groot 'weggejorist en opgerot'-risico. Wens u allen nuttige en vriendelijke voortzetting.

Ichneumonidae | 09-09-21 | 20:26 | 2

Lafaard.

Mr_Natural | 09-09-21 | 20:28

Ik stop er ook mee om dezelfde reden.

T. Rammel(l)an(d)t | 09-09-21 | 20:33

Iemand neersteken met een bijl, dat gaat veel te ver.

Mr_Natural | 09-09-21 | 20:26

Aan vrijheid van komen is de grens. Behalve als je de overheid bent. Of een filosoof die ongevaccineerden overal wilt weigeren. Dan is aan vrijheid komen helemaal prima.

C1O2 | 09-09-21 | 20:25
-weggejorist-
PjotrIvan | 09-09-21 | 20:25 | 1

De vaccinatie dwang zal ze nog meer onvoorspelbaar maken.

Wattman | 09-09-21 | 20:25
-weggejorist-
Julianalaan | 09-09-21 | 20:24
-weggejorist-
Capt. Iglo | 09-09-21 | 20:21 | 2

Voor een deel eens met het stuk.
Leef en laat leven?
Maar veel mensen wordt t leven inmiddels onmogelijk gemaakt door mensen die zo van t leven genieten dat de onherroepelijke dood geen plek meer heeft in de halfzachte breintjes.
Daarbuiten dan nog: Vanwaar de ‘status apartus’ voor journalisten? De vorige eeuw wellicht. Inmiddels schrijven ze exact wat de broodheer bepaald.
Daarmee behoren vele voorhoeders van t vrije woord inmiddels tot het dictatoriale schuim der aarde.
Van de hoofdpersoon dit artikel weet ik niks. Heb t niet over individuele accidenten.
Nee.. bedreiging nooit doen. Vecht terug met dezelfde wapenen.
Maar journalisten zijn inmiddels verworden tot knoeperds van ongeloofwaardige klootzakken die helemaal niet gevrijwaard dienen te zijn van welke ellende deze maatschappij te bieden heeft.
Wellicht leren we een lesje?
Onafhankelijke pers…. Haha

geen koning | 09-09-21 | 20:21 | 2
-weggejorist-
nope | 09-09-21 | 20:29

Journalisten schreven in de vorige eeuw ook wat de broodheer bepaalde.

Arachne | 09-09-21 | 22:08

Vanavond Zembla over extreemrechts. Werd een keer tijd na al die reportages over extreemlinks en moslimradicalisme.

Alsdan | 09-09-21 | 20:21 | 5

@Guy Fawkes | 09-09-21 | 21:18: of je haalt je hoofd gewoon uit je reet.

Rest In Privacy | 09-09-21 | 21:29

ook nog iets over extreem onder en extreem boven?

nobodiesunmighty | 09-09-21 | 23:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Mensen die weigeren zich te laten vaccineren is prima. Maar dan moeten ze ook een verklaring tekenen dat als ze toch covid-19 krijgen geen aanspraak op de gezondheidszorg claimen en gewoon thuis dood gaan of lang ziek blijven.
Bij café, restaurant, bios, enz enz bezoek op eigen kosten zich laten testen dat er geen covid aangetoond is.

Breakdance | 09-09-21 | 20:19 | 23

@Guy Fawkes | 09-09-21 | 21:03:
Kunt u het niet bevatten? eerlijk gezegd verwonderd mij dat niets.

botbot | 09-09-21 | 21:33

@Dattis-Natoer | 09-09-21 | 21:30:
Fijn die geruststelling dat het goedaardig is! We hebben dan dezelfde achtergrond. Bij mij ook goedaardig maar pas bekend na operatie. Jammer voor de nier, maar het zij zo ben allang blij. Bijzonder dat het met jou zo snel ging tussen eerste echo en operatie zat bij mij 8 weken. Ik denk dat ze kans op uitzaaiingen bij mij wel laag in hadden geschat en iets meer risico hebben durven nemen. Maar het zat mij persoonlijk niet lekker en men zat wel te verkondigden dat het toch redelijk hoge prio was. Sterkte met het herstel nog!

flame_me | 09-09-21 | 21:42

@flame_me | 09-09-21 | 20:33: Het wordt tijd voor een Covid ziekenhuis. Kan de rest lekker doorgaan.

Meneer_van_Hooydonk | 09-09-21 | 21:52
▼ 20 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Dubbelepunthoofd | 09-09-21 | 20:19 | 1

Wat Gulliver zei.

Juffrouw op de fiets | 09-09-21 | 20:14 | 4

Iets met woppie?

Nuchternederland | 09-09-21 | 20:46

"Het wappieterrorisme gaat nog een probleem worden."
Een paar maanden geleden.

Rest In Privacy | 09-09-21 | 20:49

Daar had je een punt.

Juffrouw op de fiets | 09-09-21 | 21:00
▼ 1 antwoord verborgen

Je kan paarden ontwormen maar andersom, kan dat ook ?

Befkracht69 | 09-09-21 | 20:14 | 3

Ja, dan moet je het paard afmaken.

Harry.Langezwaal | 09-09-21 | 20:21

Wormen ontpaarden?

Wit-Privilege | 09-09-21 | 21:10
-weggejorist-
T. Rammel(l)an(d)t | 09-09-21 | 20:11 | 3
-weggejorist-
Transgender-Airlines | 09-09-21 | 20:11 | 3
-weggejorist-
Mastermattie | 09-09-21 | 20:09

Verder gaat het wel bertje?

Nilfisk | 09-09-21 | 20:09

Waarom wordt Willem Engel eigenlijk extreem rechts genoemd? Oprechte vraag overigens, voordat iemand me verdenkt van sympathieën richting die gast. Maar behalve van zijn bespottelijke Corona-idee weet ik te weinig van hem. Is hij niet gewoon ‘normaal’ geschift, zonder rechts te zijn? Of links of centrum? Kan ook toch?

The-loopy-cowboy | 09-09-21 | 20:08 | 9

@Mastermattie | 09-09-21 | 20:10: Extreem rechts was toch altijd van de kaalkopjes met bomberjacks en kisten, die allochtonen in elkaar schopten?

BadPatNL | 09-09-21 | 20:42

@BadPatNL | 09-09-21 | 20:42: Maar was ook de kledingdracht van Ska-figuren, die zo antifa-links, als de neten waren

Guy Fawkes | 09-09-21 | 21:06

@Guy Fawkes | 09-09-21 | 21:06: Dat waren ook kaalkopjes met bomberjacks en kisten, maar schopten dan zeg maar alleen autochtonen in elkaar?!

Ja, nu ben ik ook even links en rechts kwijt..

Dit komt vast door die Jan Paternotte van D66 en zijn tweet van afgelopen zondag, en dat hij jongeren/ouderen, allochtoon/autochtoon, links/rechts, ongevaccineerden/gevaccineerde, hetero-cis/LHGBT-ers demonstranten voor vrije keuze allemaal wegzette als extreem rechts. (En dat vanwege een paar lieden, maximaal 50 op de 35.000, die een onsmakelijke keuze maakten door met een bepaald symbool uit een niet nader benoemde periode op het shirt te dragen.)

BadPatNL | 09-09-21 | 21:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Mn oma zei altijd; er lopen er meer buiten dan dat er in het gesticht zitten. Wordt tijd dat we er eens wat meer in het gekkenhuis stoppen, want Covid heeft duidelijk gemaakt dat er toch erg veel engnekken en debielen rondlopen.

Nice_Wheels | 09-09-21 | 20:07 | 6

Uw oma was een visionaire.

Montgomery Burns | 09-09-21 | 20:28

Allemaal in een heropvoedingskamp. Dat zal ze leren.

Ivoren Toren | 09-09-21 | 21:06

@Montgomery Burns | 09-09-21 | 20:28: Yup. Andere uitspraak van d'r, je bent niet van suiker gemaakt (oftewel, niet nuilen). Mensje heeft de hele 20e eeuw meegemaakt.

Nice_Wheels | 09-09-21 | 21:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Je zou bijna vergeten dat de paardenontwormer hier zeer recent nog meermaals is gepusht. Dank voor het voortschrijdend inzicht!

BobDobalina | 09-09-21 | 20:06 | 3

Mensen met paarden zijn niet te vertrouwen, daarom luister ik enkel nog naar mijn dansleraar.

amateurrr | 09-09-21 | 20:09

Ja, Van Rossem en Spartacus passen ook redelijk in de eerste alinea's.

swaggerton | 09-09-21 | 20:19

You couldn't be more wrong.

goedverstaander | 09-09-21 | 20:29

Je kunt ze alle namen geven, maar je zult toch toe moeten geven dat de overheid zwaar haar boekje te buiten gaat en dat rechtzet door het boekje aan te passen naargelang dat even zo uitkomt.

Mastermattie | 09-09-21 | 20:05

'Heus, wij vinden dat elke gek met een gebrek mag zeggen wat 'ie vindt'
Ik ben echt een gek met een gebrek maar toch af en toe een Weggejorist en opgerot

Leptob | 09-09-21 | 20:05
-weggejorist-
Ichneumonidae | 09-09-21 | 20:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl