Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jee. Naast iemand van kleur zitten in het StamCafé

Jij nog een pilsie, Stanley?

Weet u nog? In 1975 kregen we opeens heel veel nieuwe buren. In totaal: 40.000. In een keer kregen we er een gemeente als Hellevoetsluis bij. Wij dachten dat die Surinamers dolgelukkig met de Onafhankelijkheid waren. Maar TWEE AZ Stadions vol dacht daar destijds anders over en leverde het Suri-paspoort in voor zo'n kek Je Maintendrai-boekie. Van Schubbekutterveen tot Friesland kregen we Surinaamse gezinnen in het dorp, want in tien jaar tijd liep het halve land leeg. En er waren toen ook al heel wat mensen van kleur die In Nederland Door Omstandigheden waren, zoals de oma van Tante Bel en Theodor Holman. En dan waren er ook nog de Molukkers, maar die werden in kampen gestopt omdat ze toch teruggingen (spoiler: ze gingen niet). Bottom line: wij kennen helemaal niemand die in de klas niet naast iemand uit de Sam-Sam heeft gezeten. En het kon ons niks schelen ook - wisten wij veel, we waren acht. Anno 2021 marcheert de Ku Klux Klan in racistenblaadje de Volkskrant opeens onze mooie polder binnen. ‘Veel jonge witte kinderen willen in de klas niet naast kinderen van kleur zitten’Wat meester Eelco zegt. Aperte bullshit.

ORANGE ARMY *geluid AAN*

Social

Reaguursels

Inloggen

In Nederland wordt woke-activisme rijkelijk beloond. Deze mevouw krijgt met de haar toegekende Stevin premie 2.5. miljoen euro toegeworpen. Zij blijkt bij lezing van het artikel in de Volkskrant een gefrustreerde indo te zijn.

Willibald von Klúúúk | 05-09-21 | 20:24

Er is een aanhoudend spervuur van racismebeschuldigingen, tot in het absurde: van gebak tot zwarte gaten in het heelal, ALLES is racistisch.
De meeste beschuldigingen zijn zo zwak dat ze gemakkelijk weg te lachen zijn. Maar dat is het doel van deze beschuldigingen niet.
Alle racismebeschuldigingen zijn samen te vatten als: blank is dader, niet-blank is slachtoffer. Maar als je bijvoorbeeld naar de misdaadstatistieken kijkt dan komt een heel ander beeld naar voren.
Wat deze beschuldigingen doen is blanken permanent in de verdediging drukken. Of, net zoals goochelaars doen, met hun ene hand wapperen om de aandacht af te leiden van wat de andere hand doet.
Waar wordt de aandacht van afgeleid? Van het feit dat de aanhoudende massa-immigratie uit de derde wereld een hele slechte deal is voor de inheemse Nederlanders: groeiende overbevolking, groeiende criminaliteit, stijgende kosten van scholing en het sociale stelsel: voor de inheemse Nederlanders zitten er ontzettend veel nadelen en ontzettend weinig voordelen aan ons huidige immigratiebeleid.

DutchLion33 | 05-09-21 | 17:20 | 1

Alles is racisme, volgens de linkse ayatollahs en hun onbelezen volgelingen..
En dat is deels inderdaad een afleidingsmanoeuvre. Afleiding terwijl we worden overlopen door een religie die onze openlijke vijand is; die hardop aankondigt onze samenleving, onze rechten, onze vrijheden en onze kinderen te gaan vernietigen.

Maar deels is het ook gewoon "verdeel en heers". Onze elite heeft baat bij een verdeeld land, denkt zij, omdat zij dan zelf buiten schot blijft.
Kennelijk niet beseffend dat die tactiek hier door de KGB is geïntroduceerd tijdens de Koude Oorlog. Met als enige bedoeling het Westen te ondermijnen. De oud-KGB agent Yuri Bezmenov waarschuwde hier nota bene 40 jaar geleden al voor. Het draait om destabilisatie en demoralisatie. Yuri voorspelde letterlijk wat we nu allemaal zien gebeuren;
- creëren conflicten tussen jong en oud, man en vrouw, zwart en blank, etc;
- institutioneel wantrouwen tegen instituties zoals de politie (BLM);
- bejubelen van criminelen en extremisten (rap, KOZP);
- angst om onze eigen normen en waarden te verdedigen ("racisme").

Elk van deze punten ondermijnt een samenleving, en de mensen die dat in gang hebben gezet wisten dat dondersgoed; dat was hun bedoeling. Yuri voorspelde dit omdat hij als KGB-er was opgeleid Westerse landen op deze manier te destabiliseren. Dat de USSR nu niet meer bestaat doet daar niks aan af; de marxistische studenten van toen zijn later hoogleraren geworden, en hebben meerdere generaties journalisten, juristen, politici en (hoog-) leraren verziekt met dit gif.
Er staan talloze filmpjes op YT waar Yuri alles heel uitgebreid uitlegt.

Dandruff | 05-09-21 | 19:06

Wat een gejank en gelul weer. Je kan niet alle allochtonen over 1 kam scheren, maar bepaalde groepen steken met kop en schouder boven iedereen uit als het gaat om achterlijkheid. Die blanke kids weten heus wel welke kinderen 'vervelend' zijn en welke 'aardig'.

Marokkanen/Moslims sturen hun kinderen bewust naar 'zwarte' scholen (lees: scholen met veel Moslimkinderen). En als er een Islamitische school in de buurt is, dan sturen ze hun kind daarnaartoe.

Maar waarom hoor je daar niks over? Of dat blanke kids worden weggepest als ze op zo'n mocro-school zitten. In Amsterdam schijnt het regelmatig voor te komen. Daar ben je als blanke gewoon de lul als je op het VMBO terechtkomt.

Hefbrug | 05-09-21 | 13:42

Ik ben 60, ik heb het grotendeels meegemaakt, hoe Nederland veranderd is:
Dit is geen proefschrift in de Sociologie, maar een globaal beeld in grote lijnen, pin me ook niet vast op de jaartallen, ik tik dit even snel uit het hoofd.
1958- Indo's komen aan in Nederland, met de tjoekie-tjoekie stoomboot, Ze waren in de ogen van Indonesië en Soekarno; heulers met de vijand, vaak ook halfbloed/ambtenaar/KNIL, de zogenaamde Indo's. Ze gingen vooral wonen in Den Haag en Brabant. Gingen naadloos op in de Nederlandse maatschappij, gemengde huwelijken, defensie, ambtenaren. Ze hielden hun verdriet en/of frustratie van binnen.
1959: Molukkers, vaak of alleen maar beroepsmilitairen van het KNIL naar Nederland. Tijdelijk. Met hun familie. Ze werden in kampementen gehuisvest, voor jaren in barakken in het Oosten en Zuiden van Nederland (kamp Vught).
1963: aardgasbel ontdekt. Nederland komt in een boom-economie, ook door de wederopbouw, die bijna klaar was. Grote vraag naar arbeiders, die meer loon kunnen gaan vragen. tv, auto, vakantie naar Spanje. De gewone arbeider was niet te beroerd om straatveger te zijn, maar kon gewoon met zijn skills beter krijgen, bijvoorbeeld chauffeur, elektromonteur etc.
Dus de fabrieken: Hoogovens, de NS, glasblazerijen, Twente textiel, Verolme had dringend behoefte aan lassers, slachters, inpakkers, schoonmakers etc.
1968: ideetje! Nederlandse officials gaan arbeiders selecteren in Marokko, als alles klopt, gezond, vrijgezel, gehoorzaam etc, kregen ze een welkomstcontract en werk in Nederland. Marokko schuift stiekem hun Berbers naar voren. "Je mag 'm hebben!" (Annie M. G. Schmidt-style).
Toen al zijn we erin getuind. Maar dat had niet gehoeven.
Er werden ook mensen uit Joegoslavië, Griekenland, Italië, en Spanje geronseld. De meesten keerden terug toen er geen werk meer was. Sommigen openden, met succes vaak, een restaurant.
1974: Oliecrisis. De economie klapt in elkaar.
Verolme, textiel gaat failliet. Massaontslagen.
Marokkanen leven als mannenbroeders onder elkaar in hospita huizen, 8/10/20 man in één kamer/huis. Branden/ uitbuiting/misstanden door bazen en pandjesbazen.
Vechtpartijtjes met autochtone Nederlanders. CDA mevrouwen vinden het, net als vandaag, allemaal wat zielig, zulke bonkige mannen met grote Kader Abdolah snorren zonder vrouw om hun huisje-boompje-geitje ideaal te beleven, het leven waarvan zij het vochtig krijgen in de zwarte kous.
Dus: weet-je-wat: je mag je vrouw ook laten overkomen, hoor, geen probleem, misschien worden ze daar rustiger van.
Ondertussen bellen ze in belhuizen en theehuizen alle tips en trucs door. Kom naar Nederland, alles ies goed hier, we hebben zelfs een moskee in een oud schoolgebouw, en thee en zo. Dus via de mond-op-mond telegraaf komen dorpsgenoten, clangenoten, familiegenoten op de bonnefooi naar het koude Nederland.
Binnen zonder kloppen.
Den Uyl, (Sinterklaas bestaat, en hij zit daar!), de man met het grote rode hart uit Buitenveldert, die heel eenvoudig één kaakje bij de thee serveert op zijn kampeervakantie met tent, tekent bij het kruisje: Jawel: Jij een verblijfsvergunning! En jij een verblijfsvergunning! Iedereen een verblijfsvergunning! (Het is maar tijdelijk meneer, just the tip, )
1971: Molukkers kapen trein en school. Ingenieur Johan Manusama weet ervan, maar ja, kwajongens hè. En wij willen terug naar Maluku, Island under the Sun, vol kruidnagels en klapperbomen, ons eigen kleine Hawaï.
Nou ja, even een real-live oefening voor ONZE jongens in het effen veldgroen, die MAG-machinegun knalt inderdaad dwars door 3 mm dik plaatstaal. En dan door een Molukker/gegijzelde . Nou ja, collateral damage, hou je toch.
Fast Forward naar 1981/84: Weer een crisis in Nederland. Massaontslagen. De bedrijven lozen hun overtollige werknemers, destijds bijna allemaal met vast contract in de WAO. Makkelijkste weg. Goeie deal voor Mo.
Dit loopt de spuigaten uit. Wordt aangescherpt.
Zoals het altijd gaat: een goedbedoelde wet wordt misbruikt, daarna aangescherpt, daarna toch weer omzeild, dan nog meer aangescherpt. Slim, slimmer, slimst.
1975: Suriname onafhankelijk. Heel Paramaribo neemt het tsjoekie-tsjoekie KLM vliegtuig om te landen in een mooie 12 verdiepingen betonkolos in de Bijlmer, met hutkoffers vol mango's, tamarinde, haar-extensions, en heilzame kruidenmengsels uit de binnenlanden, die je overal op kan smeren.
In het begin werden ze messentrekkers genoemd, maar langzamerhand naadloos opgegaan in de Nederlandse maatschappij, op de jaren 80 na, toen heroïne en junkies de Bijlmer en Zeedijk en metrostations tot een no-go zone lieten uitwoekeren. Veel Surinaamse dames werken nu in de verpleging/ouderenzorg/onderwijs, geen kwaad woord over Surinamers. Het zal ook liggen aan het feit dat ze al Nederlands spraken, in feite gezellig zijn en goed hun cultuur met de Nederlandse konden mixen, met wederzijds plezier (muziek, culinair).
Chinezen hadden al sinds 1920 hun eigen Chinatown, omgeving Zeedijk, Amsterdam. De Pindachinees, vaak een aangespoelde zeeman, bleef lang rustig in de stad. Hun verdienmodel was: het chinees-afhaalrestaurant, groot geworden door de Nederlandse zondags-lethargie.
Nu zijn hun kinderen doorgegroeid tot doktoren, economen, businessmen.
In de jaren vanaf 1976 tot aan 1986 was hun businessmodel trouwens heroïne, wat veel leed, autoradio's, junkies a la Christiane F. gekost heeft.
Toen kwam AIDS, toen was topless zonnen opeens voorbij in 1987, witte memmen was het nieuwe normaal, nou ja, is ook sexy.
1986: Tamil Tigers wisten ook Nederland te vinden, soort Indiërs on meth. Zijn nu volgens mij allemaal opgewaardeerd naar Engeland/UK.
Nederland als springplank, niet eens als einddoel. Ik ben beledigd, op een rare manier...
Een Mevr. uit Somalië zit nu ook lekker bij te denktanken in de VS.
Van uw belastinggeld!
Goed, ik dwaal af, net als de duizenden "vluchtelingen" trouwens uit ons eigen? Joegoslavië in 1995.
Nederland had blijkbaar zijn neus weer eens in een wespennest laten steken, en mocht als dank de weduwen en getraumatiseerde balkan-tijgers opvangen tot aan hun dood.
No problem toch, het beursgeld klotste tot aan het onderste bordes van de Tweede Kamer, en sopte als een getijdenstroom in de Oosterschelde heen en weer tussen burger-belasting-ambtenaar-burger-. Wat een prachtig ecosysteem met virtueel geld van enen en nullen hebben wij gecreëerd.!
En het werkt!
Totdat het niet meer werkt, natuurlijk. En dan zien we dan wel weer. Als je bij dit motto leeft, heb je drie carrière-opties: politicus, junkie of kunstenaar.
Of potsenmaker. Zoals Balkenende, de man die alles kan: F1 racen, de boel bij elkaar houden, een Zeeuwse bolus neerleggen op een skateboard, en nog heel veel meer, zoals tekenen bij het kruisje. Ongezien en ongevraagd tekenen bij elk kruisje wat in zijn comfort-zone komt.
OK, ik liet me even meeslepen. Terug naar het oude normaal.
Een goed evenwicht van uppers en downers tot je nemen. "That's what she said." Als je deze zin erachter kan zetten, weet je automatisch dat het GOED is.
Waar waren we gebleven?
De jaren negentig. Wat een tijd. Wat een lol. Wat een levenskracht en liefde in de vergrote pupillen der GabberHousers die er lekker op los hakten op XTC.
AIDS was alleen gevaarlijk voor kontenjonkers, en let's party like it's 1999.
En dat deden we.
Totdat. Totdat 9/11, wij zeggen dan hier in Rotterdam: ellef septembert, maar u weet nog precies waar u was, toen u de beelden zag op de breedbeeld TV.
Ik wel, ik lag in bed met een enorme Morning Glory, want net weeken

King of the Oneliner | 05-09-21 | 13:42

Gistermiddag na de "moetjes" nog even een rondje "strand" Harderwijk gedaan. Harinkje gehapt, heerlijk. Maar daar zie je dus gewoon heel veel gemengde stellen, zwart met blank, indo's, mediterraantjes ( ok, die vaker onder onder elkaar dan de rest ) maar ze komen dus ook gewoon hollandse vis eten en hollands pootjebaden. Eigenlijk net zoals het hier in de stad gaat. En dan denk ik, ja, Nederland is echt een diep- en diep racistisch land, "we" moeten echt niets van donkere of getinte mensen hebben, die vinden we viesbahstom.
Kunnen we nou alsjeblieft eens een keer kappen met dat aangeprate racismecomplex? Echt, klinkklare onzin. Slaat totaal helemaal nergens op.

Graaisnaaiert | 05-09-21 | 13:26

Hallucinant dit; een "wetenschappelijke" prijs?
Voor iemand die een racistisch opstel schrijft...
Waarin zij alle blanke kinderen ongezien seksistisch en racistisch noemt met als enige drogreden; "ik ben ook een seksist en een racist"?

Judi Mesman zal ongetwijfeld een seksist en racist zijn, maar dat bewijst nog niet dat blanke kinderen ook allemaal seksisten en racisten zijn. Normale kinderen zijn daar namelijk helemaal niet mee bezig. Tenzij ze daartoe worden aangezet door racistisch onderwijs zoals de "Critical Race Theory" die tegenwoordig op scholen en in kinderprogramma's wordt onderwezen.

Maar normale kinderen boeit dat niks. Ik wed dat zelfs Judi als klein kind helemaal niet zo seksistisch en racistisch was als zij nu is. Judi's blinde haat is haar aangepraat door de linkse kerk. Die stelt dat de socialist Hitler gelijk had dat mensen alleen op geslacht of huidskleur beoordeeld mogen worden, niet op gedrag of prestaties. Een bekend links dogma dat niet alleen tot waanzinnig grootschalig geweld zal leiden, maar sowieso onze economie zal slopen.

Onze overheid is al flink gecorrumpeerd door "positieve discriminatie" waardoor huidskleur, geslacht en genderverwarring boven ijver, kennis en talent werden geplaatst. Vandaar dat onze almaar groeiende overheid op alle belangrijke punten (onderwijs, zorg, veiligheid, infrastructuur) veel slechter presteert dan 30, 50 of 70 jaar geleden. Door ook het bedrijfsleven wettelijk te verplichten tot deze apartheid zal dat bedrijfsleven eveneens volledig corrumperen tot het niveau Zimbabwe.

En waarom?
Ook volwassen blanke Nederlanders zijn maar zelden net zo seksistisch en racistisch als Judi Mesman. Nederland is geen racistisch land, al heel lang niet meer. Zelfs kindervriend zwarte Piet was bedoeld om zwarte mensen als volwaardige mensen neer te zetten. Zwarte Piet hielp een heilige, en mocht stoute blanke kindertjes de roe geven; geen slaaf zou dat aangedurfd hebben. De auteur van het eerste boek met zwarte Piet, Jan Schenkman, was tegen de slavernij. Hij schreef zijn boek in een tijd dat Nederland de slavernij wilde afschaffen, maar de regering dat vanwege de kosten 10 jaar uitstelde.

Rotterdam vierde twee jaar terug "100 jaar jazz in Rotterdam". Zelfs in de tweede wereldoorlog speelde er regelmatig een jazzbandje in Rotjeknor van ondergedoken Amerikaanse zwarte muzikanten die door het uitbreken van de oorlog hier vast zaten. Tijdens hun optredens stonden mensen op de uitkijk zodat ze zich op tijd konden verstoppen als NSB-ers of ander gespuis zich aandiende.
Na Jazz en Blues werden ook Soul, Disco en Reggae populaire zwarte muziekstromingen in NL. De anti-muziekstroming rap is eveneens vrij populair, en criminele rappers worden vrijwel allemaal gesubsidieerd.

In de jaren '50 werd de zwarte Amerikaan Donald Jones hier een populair TV-acteur. Later keken Nederlanders massaal naar de populaire Cosby Show en Oprah Winfrey.
Flikker toch op met dat niet-bestaande "institutioneel racisme".

Dandruff | 05-09-21 | 13:03 | 3

Ter aanvulling wat veel anderen ook al opmerkten; het is juist door het 24/7 hameren op niet-bestaand "institutioneel racisme" dat inmiddels vele tientallen blanken al net zo racistisch zijn als Judi Mesman en cs. Dit soort publicaties zetten de boel op scherp. Het belonen van die waanzin met fopwetenschappelijke prijzen is helemaal olie op het vuur. Iedere talentloze clown die met kinderlijk slachtofferisme subsidies en prijzen wil winnen gaat hierdoor klagen over niet-bestaand "institutioneel racisme". Want dat wordt beloond.

Zo heb ik al meerdere subsidie-allochtonen horen klagen dat blanken bij een eerste ontmoeting vragen "waar kom je vandaan"?
Die vraag vinden ze namelijk racistisch.
Maar het is een hele normale vraag die normale blanken ook aan een blanke uit België of Zweden stellen; zelfs aan blanken uit een andere Nederlandse stad. Het is deels belangstelling, en deels zoeken naar gespreksstof met iemand die je verder niet kent.

Als goedbedoelde opmerkingen al "racistisch" zijn dan wordt "diversiteit" natuurlijk op eieren lopen. Iemand-van-kleur een keer vergeten te groeten is "racisme"; maar groet je hem wel dan kan dat ook verkeerd worden opgevat. De bekende fopwetenschapper Gloria Wekker schreef al haar racistische psychoses op. Later werden die voor de grap "wetenschappelijk" genoemd, omdat Wekkers waanzin links goed uitkwam. Volgens Wekker bestaat er een niet-bestaand racisme-gen waardoor elke blanke vanaf de geboorte bijna half zo racistisch is als Wekker. Als bewijs kwam ze met enkele tientallen "ervaringen" met blanken afgelopen 60 jaar, die haar of bekenden van haar "vreemd aankeken", of zoiets. Dat zijn natuurlijk nogal subjectieve en vooral oncontroleerbare incidenten.

Het zijn bovenal volstrekt onschuldige incidenten, zelfs als ze allemaal waar zouden zou zijn. Als ik mag kiezen tussen vanwege mijn huidskleur "raar aangekeken worden" of "afgetuigd worden", dan weet ik het wel. Toch hoor ik de racistische "anti-racisme lobby" nooit over de pakweg 95% kopschopfilmpjes op youtbe waar knokploegen-van-kleur eenzame blanke jongens en meisjes lens schoppen. En dat ligt niet aan internet; een willekeurige aflevering van Opsporing Verzocht geeft hetzelfde beeld.
Dus ja, als slachtoffers van dergelijk geweld niet naast hun beul gaan zitten dan vind ik dat niet eens zo raar.

Maar zelfs het benoemen van dat racistische geweld is al "racisme". dat maken deugmedia en fopwetenschappers ons 24/7 wijs. Ook opbouwende kritiek is racisme; iemand op zijn prestaties beoordelen is racisme; een keertje chagrijnig, moe of ongesteld zijn in het bijzijn van "mensen-van-kleur" is racisme; iemand verkeerd verstaan is racisme... Dat laatste wordt nog best een probleem trouwens, in landen waar links schreeuwt dat immigranten onze taal niet hoeven te leren.

Niemand kan toch serieus geloven dat achter al dit racisme-geneuzel goede bedoelingen schuil gaan?

Dandruff | 05-09-21 | 13:47

@Dandruff | 05-09-21 | 13:47: Oei, daar vraagt u zoiets.
De jongere generaties krijgen van jongs af aan met een paplepel ingegoten hoe het volgens links in elkaar steekt. Er is steeds minder tegengas, in het onderwijs zijn de boodschappers van 'vervelende waarheden' netjes uitgefaseerd, gelijktijdig zijn er studierichtingen bij bedacht, die de quatsch moet legitimeren. Inmiddels zijn we zo ver, dat er in die richtingen dus ook 'wetenschappers' ontstaan die moeten promoveren op... Ja, op onzin eigenlijk.
Het is net als met flat earthers, ze zijn dermate overtuigd van hun gelijk dat elk ontkrachtende signaal voor een totale melt-down zorgen in de hoofdjes van de 'wetenschapper'; de fout moet overal gezocht worden behalve in de aanname die geponeerd is.
Inmiddels hebben we een complete generatie docenten en studenten die netjes het racismeverhaal volgen, gevoed worden met rammelende 'bewijzen' die kant nog wal raken, 'onderzoeken' die extreem gestuurd zijn uitgevoerd, alles om maar het systeem in stand te houden. Goede bedoelingen? Inmiddels wel, onder de studenten en een hoop naïeve docenten. Alleen willen ze tegelijkertijd niet worden geconfronteerd met onwelgevallige zaken. Ziende blind, horende doof.

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 14:26

@EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 14:26:

Naïviteit speelt inderdaad een grote rol bij jonge gelovigen, maar de achterliggende bedoeling was altijd kwaadaardig. Het is tragisch dat er zo weinig volwassen journalisten, politici en (hoog-) leraren zijn die dat zien en uitdragen.

De tijdens het interbellum actieve pacifisten achter "het gebroken geweertje" bleken achteraf te zijn gesponsord door de Duitse nazi's. Na de val van de muur bleken opnieuw dat veel "Westerse" pacifistische clubjes (waaronder IKV) decennialang werden gesponsord en/of geïnfiltreerd door USSR en DDR. Deze linkse dictaturen (en hun Arabische bondgenoten, oa Yemen, Syrië, Libanon) leverden bovendien decennialang geld, wapens en trainingen aan linkse terreurbewegingen zoals de RAF, IRA, etc.

Grappig detail is dat een Nederlandse "pacifiste" aanwezig was bij een militaire parade in de DDR, vlak voor de val van de muur. We zagen destijds dus al dezelfde hypocrisie die we nu zien bij linkse "nuttige idioten" die nu veel kritiek hebben op denkbeeldige "glazen plafonds"; maar niks durven zeggen over gedwongen huwelijken, gedwongen prostitutie, eerwraak, vrouwenbesnijdenis en andere multikul-verrijkingen.

Dat besef valt makkelijk door te trekken naar linkse "idealen", zoals legalisering van drugs; gedogen van (seksueel) geweld; subsidiëren van extremisten die ons haten; etc. Al deze volstrekt achterlijke "idealen" waren ondenkbaar in de linkse heilstaten waar linkse fellow-travellers zo naar leken te verlangen - al gingen ze er nooit wonen.
Een paar jaar geleden wees iemand op GS me op ex-KGB agent Yuri Bezmenov die hier 40 jaar geleden al voor waarschuwde. Mijn onderbuik had gewoon gelijk.

Dandruff | 05-09-21 | 19:34

Stemmingmakerij om het vanuit de blanke hoek te bekijken. Andersom geldt precies hetzelfde. Hoofddoekjes-moeders stappen niet op blanke moeders af en als je aan gekleurde kinderen vraagt naast wie ze het liefst willen zitten kiezen ze voor meestal voor datzelfde kleurtje. Tussen een groepje Marokkaanse jongetjes zie je zelden een blank jongetje. Is dat enkel en alleen te danken aan blanke jongetjes ? Ik denk het niet. Zet een gekleurd gezin in een wijk en je ziet nauwelijks blank bezoek of blanke kindertjes die er bij dat gezin komen spelen. Je ziet het aan de uitleg die wordt gegeven bij bruine poppen. Een kind kan zich dan volgens de "experts" identificeren met dat kleurtje speelgoed. Blijkbaar gebeurd dat ook gewoon in het echte leven alleen dan zou het ineens racistisch zijn ? Iets dergelijks levert natuurlijk wel weer een lekkere pot subsidie op voor verder onzinnig onderzoek.

Ruikbaard | 05-09-21 | 12:39

Veel jonge kinderen van kleur willen niet naast witte kinderen zitten.

squadra | 05-09-21 | 12:32

Mensen van kleur, daar horen de zwarte mensen dus niet bij !
Zwart is geen kleur dombo's ! Ha ha ha ha ha ha haaaaaaaaaaa !!!

dathebikweerniet | 05-09-21 | 12:13

Spoiler? Is er dan ook ooit echt iemand gegaan? Grapje zeker?

De echte reden is het nieuwe racisme. Het verplicht wit en zwart moeten zeggen om de tegenstellingen te vergroten. Ingesteld door mensen die racistisch denken, maar zelf denken juist niet racistisch te zijn. Gewoon een beetje lichter of donkerder houden en niet zo'n tegenstellingen maken zou al veel oplossen.

Gewoon een beetje normaal.

Patatter | 05-09-21 | 11:51

En zo wordt het racistisch gif verder de samenleving ingespoten. En ook beloond. Dit kan gewoon niet goed blijven gaan.
Als je het racistische CRT importeert uit de VS, moet je niet gek staan te kijken als je de alt right tegenhanger mee importeert.
En mensen die Baudet en FVD al erg vonden, zijn echt niks gewend. Het echte alt right is, net als CRT, veel radicaler.
Dat gaat gezellig worden hier.
Geef je kinderen de tip om een goede medische of technische opleiding te volgen en hun talen te spreken. Dan kun je hier altijd weg.

Bataafje | 05-09-21 | 11:32

Het zijn er teveel, ook hier in de stad Groningen. Elk jaar komen er nog meer bij. Stranger in a Stranger land i feel ~ Yoda.

Acidstain | 05-09-21 | 10:58

Ging ooit nog wel ontspannen met buitenlanders om. Verdroeg zelfs de abjecte leugens over hoe geweldig hun kutland van oorsprong was, zonder te vragen waarom ze dan hier wonen. Maar sinds ik door de ene helft wordt uitgemaakt voor ongelovige hond, omdat ik wel mijn verstand gebruik, en door de andere helft als slavendrijver, omdat ik wit ben, mijd ik alle buitenlanders als de pest.

Aisie | 05-09-21 | 10:49 | 2

Idem dito met die linkse wegkijkers. Wat was ik toch een fout persoon toen ik begon over die Afghaanse Nederlanders die Kabul uit wilden.

Acidstain | 05-09-21 | 11:01

Kaag haar kinderen kwamen tijdens Sinterklaas elke dag huilend thuis uitgemaakt voor Zwarte Piet let wel elke dag he volgens Kaag

dedwarsligger | 05-09-21 | 11:52

Nieuws: Wetenschapper staat zover van de maatschappij dat ze waanbeelden krijgt over kinderen die helemaal nergens mee zitten.

Omebert | 05-09-21 | 10:10

Weer betoging tegen coronapas in Frankrijk, massaliteit lijkt af te nemen
nos.nl/artikel/2396546-weer-betoging-...

Massaliteit? Heeft de NOS eerder wel eens gesproken over massale protesten tegen Macron? Ik kan het me niet herinneren.

Freezzz | 05-09-21 | 09:54 | 7

@Papa Jones | 05-09-21 | 10:09:
De NOS was decennia oppermachtig, nu nog, decennia hebben ze recht gepraat wat krom was. De NOS was decennialang meester in propaganda, en nu nog.

Freezzz | 05-09-21 | 10:19

@Freezzz | 05-09-21 | 10:19:
Ik irriteer me er bijzonder aan omdat ik vroeger niet in de gaten had hoe doortrapt de NOS was.

Freezzz | 05-09-21 | 10:21

@Freezzz | 05-09-21 | 10:21: Ja klopt, daarom kijk ik ook al een jaar of tien geen 8-uurjournaal meer.
GeenStijl is heel verfrissend, nog steeds.

Papa Jones | 05-09-21 | 10:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zou Mw. Mesman gaarne willen uitnodigen om het leesvoer dat sommige ‘ Nederlandse’ kindertjes tijdens het zaterdagse koranonderwijs in hun islamitische mikjes geschoven krijgen tot zich te nemen. Aan de abjecte waanzin die daarin staat ten aanzien van hun ‘onreine’ kaaskop-leeftijdgenootjes, waarin l e t t e r l i j k staat dat ze er niet te dicht bij in de buurt moeten komen, zouden zelfs de makers van de film ‘ der ewige Jude’ (jawel: daar is de Godwin!) nog een puntjekunnen zuigen.
-
Maar het opmerkelijke is: daar hoor je mevrouw Mesman niet over - want dat wil ze helemaal niet weten ( islam blijft per definitie buiten schot in dit land).
-
Jammer dat Baruch de Spinoza niet meer onder ons is. Ik ben er van overtuigd, dat hij zijn naam niet zou verlenen aan modieuze flutwetenschap - en opportunistische leug... eeeeh: onderzoekers.

bisbisbis | 05-09-21 | 09:51 | 7

@Roos | 05-09-21 | 10:38: Wat ís dat toch voor rare gedachtengang van zo'n man he... bang dat zijn vrouw er met een vrouw vandoor gaat?

Papa Jones | 05-09-21 | 10:43

@Papa Jones | 05-09-21 | 10:43: Zijn vrouw heeft tenminste een snor... Dat hebben die potten dan weer niet.

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 11:10

In welk land?

dedwarsligger | 05-09-21 | 11:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar de (generieke?) olifant in de kamer wordt niet benoemd. Het was vroeger niet alleen geen probleem naast Surinamers of Indonesiërs te zitten, het waren ook nog eens vaak toffe kinderen in mijn ervaring. Hadden zat vriendjes. Surinamers speelden ook in mijn familie een rol, ik was kleurenblind. Maar dat was ver voor er een boodschap via de media, films, boeken kwam dat er een groot probleem met "de kleur" zou zijn. En er waren problemen maar niet met kleur of afkomst (of dat waren extreme geïsoleerde cases). De problemen kwamen met culturen die niet aansloten, die ook als gemeenschap of als integratie faalden. Net als de Afro-Amerikaanse gemeenschap faalde, gewoon een broeiplek van falen en blame werd. En dus ook een ramp bedacht door "witjes" met al hun s̶c̶h̶a̶a̶m̶t̶e̶ faalprojecten rond integratie, immigratie waarvan nog steeds niet erkend wordt dat het puur blindheid was. De macht van bepaalde culturen en subculturen die niet "bewaard" hoeven te worden of gesteund. Faalculturen die eigen falen en domheid in stand houden. En de westerse cultuur faalt door te denken dat het altijd en in alle gevallen inclusief moet zijn. Maar nee, sommige (sub)culturen -- en nee dus niet de mensen -- mogen, moeten uitsterven en mag je een handje bij helpen, door isoleren wellicht. Omdat ze minderwaardig en schadelijk zijn (geworden). Doet een beetje pijn maar dan heb je ook wat. Maar ja, wie durft ... te oordelen nog? De mythe van integratie, van gemeenschap omdat eruit gesloopt is het principe van selectie en wegwerp.

GeenAccount | 05-09-21 | 09:44 | 2

Beverly hills cop. Miami vice. Alles leek zo normaal. Hoogtepunt voor mij was de clip van 'club tropicana', met blanke en zwarte vrouw compleet gelijkwaardig. Iemand heeft een probleem gemaakt dat er niet was in 80s

small_town_dude | 05-09-21 | 09:50

@small_town_dude | 05-09-21 | 09:50|
80's kind hier. Ik herken mij volkomen in uw beeld. Voorbeeldje; M.A.S.K., een cartoon serie over een geheim team dat opkomt voor de zwakkeren met voor die tijd enorm geavanceerde (laser)technologie en vaardigheden. Het team bestond uit een blanke, Aziatische, Hispanic en zwarte meneer en een blanke dame die meer dan haar mannetje stond. Oftewel. zo divers als maar zijn kon. Geen mens die er vreemd van opkeek of die er iets van vond. Net als de films die u al opnoemde, en er waren er nog veel meer. Action Jackson, Predator met Schwarzenegger als teamleider Dutch en opnieuw een zeer divers en gemêleerd team. Predator 2 met Danny Glover in de hoofdrol. Het kon allemaal. Artiesten als Michael Jackson, the Pointer Sisters, Tina Turner en Lionel Richie werden wereldwijd aanbeden, geen mens die een punt maakte van hun huidskleur. Als je dan nu de huidige 'moderne' tijd aanschouwt, dan zou ik maar wát graag terug willen naar die 80's!

Sjefke7807 | 05-09-21 | 10:16

2.5 miljoen voor het bedenken van racistisch gedachtengoed door een niet-neutrale "wetenschapper".

Schmalz | 05-09-21 | 09:41

Die mevrouw geeft, onbewust, direct aan waar het échte probleem zit.
In haar eerste alinea schrijft ze zelf: '... en het eerste wat Judi Mesman (47) dacht was: goh, zou haar man bij ons werken?'
Judi zit zélf vol misogyne trekjes! Zij zelf heeft begeleiding nodig. Wat ze echter doet, is dit hele nare gedrag direct projecteren op elke autochtoon. Zo zal het wellicht ook met het 'kleurtjes' probleem. Zit dat niet primair bij Judi in haar hoofd en tracht ze dit (geforceerd) bij een complete bevolking neer te leggen?

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 09:40 | 5

@EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 09:40 |
Ditzelfde gedrag zie je ook terug bij Robin d'Angelo, de schrijfster van het boek "White Fragility". Daarin beschrijft ze tot in detail hoe ze zèlf zo racistisch is als de pest. Dit projecteert ze vervolgens op de gehele blanke gemeenschap die dientengevolge "heropgevoed" moet worden. Het ergste is nog dat ze er stinkend schathemeltje rijk mee is geworden en de wereld en passant opzadelde met dat hele afgrijselijke woke gedoe.

Sjefke7807 | 05-09-21 | 10:25

Van mij mag je ook gewoon zeggen dat Judo een (anti-blanke) racist is, hoor.

Laat al die police termen maar aan types zoals Judo over, dan kunnen wij weer in gewone mensentaal met elkaar discussiëren.

gaffelbaard | 05-09-21 | 10:39

@Sjefke7807 | 05-09-21 | 10:25: Het erge hieraan is, dat dit (of haar bankrekening) haar compleet racistische gedachtengoed telkens in stand blijven houden. Ze oogst wat ze zelf zaait. Of zoiets.

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 11:14
▼ 2 antwoorden verborgen

M'n familie en vriendenkring bestaat uit nogal wat verschillende tinten, we komen uit alle hoeken van de wereld. Er is nooit geen buitensporig gemekker over afkomst. Niet op school, niet op werk, nergens. Af en toe kreeg er iemand 'poepchinees' of wat anders naar zijn of haar hoofd op school, er gaat dan een bril of dik opmerking terug, soit.
Het leven is prettig wanneer je gewoon mee doet, je doet je best op school, studeert, werkt hard en laat de zeikers voor wat ze zijn, zeikers.

Ik kom uiteraard types tegen die het slachtoffer racisme geneuzel prediken, de activistische types zeg maar. Het zijn beroepsklagers en overgevoelige fanatici die over elk onderwerp een slechte mening hebben.
Soms krijg je een vermoeiende preek en daar ook ik een hekel heb aan klagers en slap gelul ga ik daar zelden op in, maak oké, soms doe ik dat.
Dan is het prettig om een beetje te gaan kietelen hier en daar. Ga je iets dieper in op de materie en vraag je drie keer waarom dan verstomd het fanatisme, dit zit nl enkel aan de bovenlaag van de tong en is dan ook erg oppervlakkig geblaat. Ze hebben geen antwoord want er is geen antwoord. Slecht onderlegt en niet in staat feitelijk te communiceren is hun gebrouwel vaak snel over.
Het aanpraten van een slachtofferschap is onzinnig. Mensen wordt dit nu aangepraat, het effect is het tegenovergestelde van wat nuttig is.
Leer mensen een schild te creëren tegen de ongein die je in het leven gaat overkomen! Geef ze geen safespace, geef ze een schop on hun hol, leer ze om te gaan met tegenslag, daar hebben ze meer baat bij.

Feiten raken ons niet op de manier waarop emoties dat doen.
Daar maakt mevrouw in het bovengenoemde stukje zich ook schuldig aan.
Woke is een contradictio in terminis.

donkieshot | 05-09-21 | 09:40

Als je niet naast een Marokkaans kind wilt zitten maar geen probleem hebt met een Vietnamees kind. Wat ben je dan?

small_town_dude | 05-09-21 | 09:36 | 6

Dan ben je iemand met een gezonde intuïtie.

wijsvinger | 05-09-21 | 10:20

Een ervaringsdeskundige?

Dr_Johnson | 05-09-21 | 10:29

Dan houd je meer van loempia dan couscous.

J.Cash | 05-09-21 | 10:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Vijfde zelfs

small_town_dude | 05-09-21 | 09:37

Begreep van mijn collega (oh, een turk, moslim als het mot... Lees je mee, Judi?) dat Badr het geld nodig heeft. Meer niet.
En als je voor een hoop geld af en toe ko wordt geslagen, da's toch ook mooi? Kan je in elk geval je schulden af betalen.

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 09:43

De eerste neger die ik daadwerkelijk sprak was in dienst. Het was een ongelofelijke eikel. Maar er waren ook blanke eikels. Zijn daarmee alle negers eikels?

RGV42 | 05-09-21 | 09:31 | 2

de bond van eikenbomen overweegt u een prijs te geven

horsteknots | 05-09-21 | 09:36

Best lastig dit. U zou alle negers moeten spreken.

squadra | 05-09-21 | 12:38

Ik weet nog dat toen ik een jaar of 10 was, zo'n donker rotjoch me bij m'n keel greep. Hij zat bij ons in de klas, maar was een stuk ouder en daarmee groter en sterker dan ik. Hij hielt me op een armlengte afstand en kneep mijn keel dicht. mijn armen waren gewoon te kort om iets terug te kunnen doen, dus uit wanhoop spuugde ik 'm in het gezicht.

Hij liet los en liep meteen naar de juf, waarna ik op het matje mocht komen en ondervraagd werd over hoe er bij ons thuis over donkere mensen gepraat werd. Ik moest ook snappen dat donkere mensen het heel moeilijk hebben en dat je daar rekening mee moet houden. Toen begreep ik dat veel volwassenen echt geen idee hebben hoe de samenleving werkt.

Over de kwaliteit van dit onderzoek ben ik dus sceptisch.

Trekhaas | 05-09-21 | 09:30 | 1

Heb ook zoiets meegemaakt op de lagere school. Die jongen zat twee klassen hoger en was twee koppen groter. Maar ik was slim. Ik glipte op een ochtend voor hem de trap op. Zo stond ik twee treden hoger. En trapte hem zo hard ik kon in zijn gezicht, Nooit meer last gehad met die gast.

squadra | 05-09-21 | 12:42

Wij keken met het hele gezin naar Webster. En naar de Huxtables. Ik vond het jammer dat er geen neger in onze klas zat want die leken mij zo cool

small_town_dude | 05-09-21 | 09:29

Ik heb nooit naast iemand van kleur gezeten, ondat er niemand van kleur in mijn klas zat. Wel iemand uit Friesland. Vond ik toen heel ver weg.

Dubbelepunthoofd | 05-09-21 | 09:07

Elke Afghaan die de Taliban doorlaat vind een plek in Europa, er is dus geen beter moment voor de Taliban om hun eigen strijders te verspreiden over west Europa . Daar gaan we nog een hoop ellende van krijgen .

Castor12 | 05-09-21 | 09:06

Boze tongen beweren dat op het moment dat nazaten van slaven aan nazaten van slavendrijvers herstelbetalingen gaan eisen op het moment dat er excuses voor worden aangeboden. Hoe noem je dat geld dan dat al decennia lang wordt betaald aan die nazaten in de vorm van subsidies en uitkeringen?

goedverstaander | 05-09-21 | 09:03 | 3

Ach. Die herstelbetalingen bestaan vooral uit projectjes in de wijk (“de wijk”, woont het gros van de Nederlanders niet in een wijk?). Emancipatie van achtergestelde groepen. Dat soort zaken. Oftewel: linkse projectjes.

Muxje | 05-09-21 | 09:21

Ik heb het altijd racistisch gevonden dat dat herstel-geld wel wordt gevraagd aan de 'opkopers' van slaven - de "blanke" westerse landen - en niet de 'verkopers' - de Afrikaanse en Arabische/ islamitische landen. En hoe zit het dan met China? Die hebben ook flink aan slavernij gedaan, maar op een of andere manier zijn die altijd buiten de herstelbetalingen-discussie gebleven.

gaffelbaard | 05-09-21 | 09:31

@gaffelbaard | 05-09-21 | 09:31: Klopt. Wist je dat Taiwan (oude naam Formosa) ooit een Nederlandse kolonie was? Totdat China het veroverde, en de Nederlandse mannen onthoofdden en de Nederlandse vrouwen als slavinnen verdeelden onder de Chinese officieren. We wachten nog steeds op herstelbetalingen.

DutchLion33 | 05-09-21 | 16:39

Bij mijn kinderen zitten er twee van kleur in de klas. Daar willen ze inderdaad niet naast zit. Niet omdat ze van kleur zijn, maar omdat het ‘toevallig’ twee kudt kinderen zijn.

Zoontzettendklaarmee | 05-09-21 | 09:02 | 4

Volgens de VK is wat u noemt een onmogelijk feit.Maar zijn die andere 28 uit de klas dus gewoon kutkinderen.Nederland anno 2021....

roberto9715 | 05-09-21 | 09:30

Wat ook kan is dat die 2 kinderen zich expres als kudtkinderen gedragen omdat ze niet willen dat een blank kind naast ze komt zitten. Het kan toch ook twee kanten opgaan? Met fat niet naast een ander kind willen zitten? Waarom denkt nou niemand eens een keer óók daaraan?

gaffelbaard | 05-09-21 | 09:35

@roberto9715 | 05-09-21 | 09:30: En dat is precies zoals de juf (eind 20, waar nu al alle aantrekkelijk uitgeneuqt is door links geslachtegoed) er in staat. Consequentie is dat deze twee lievelingetjes op 150% van hun vermogen de basisschool verlaten terwijl ik die van mij bijles laat volgen om überhaupt naar vermogen te presteren. 80% van jufs aandacht gaat immers naar 2 kudtkinderen.

Zoontzettendklaarmee | 05-09-21 | 10:51
▼ 1 antwoord verborgen

Af en toe ga je aan jezelf twijfelen... Dit zijn de volksvertegenwoordigers?
Oh, ze vertegenwoordigen zeker het volk.. het enigszins infantiele deeltje, dat zelfs voor een servetje nog een handleiding nodig heeft.

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 09:15

Men vindt hier altijd wel een reden waarom wij immigratie goed moeten vinden. In die tijd was het nog het motief dat we hen hadden gekolonialiseerd en daarom hadden we een schuld in te lossen.

Daarna hadden we ze nodig om "voor ons" te werken en kregen wij het verwijt dat we te lui waren om voor een laag loon te werken in zieltogende industrie die uiteindelijk toch het loodje ging leggen. Nieuwe gemeenschappen als Turken en Marokkanen werden toegevoegd aan de gemeenschappen uit de voormalige koloniën.

Daarna werd het multiculturalisme als iets verrijkends verkocht. Het zou onze samenleving kleur en gezelliger maken. Links had multiculturalisme als een doel op zich ontdekt.

Weer iets later werd het belangrijk om vluchtelingen op te nemen. Koloniale binding deed er niet meer toe. We namen gewoon alles op en iedereen kreeg zo snel mogelijk een Nederlands paspoort en toegang tot de verzorgingsstaat. Ongeveer tegelijk daarmee werd ook een begin gemaakt met de afbraak van de verzorgingsstaat en het verslechteren van allemaal regels die eerder waren opgebouwd. Wederom werden er grote nieuwe gemeenschappen toegevoegd zoals Ghanezen en Somaliërs.

Sinds 2007 komt het van alle kanten. We ontvingen een nieuwe golf van honderdduizenden arbeidsmigranten uit Azië en Oost-Europa. Die hebben we vooral nodig om de vergrijzing op te vangen, een nieuwe argument dat werd toegevoegd aan de toch al hele rijke argumentatie waarom wij heel erg voor migratie moeten zijn. Tegelijker namen we meer vluchtelingen als ooit te voren op.

Voor de bühne maakte de politiek het iets moeilijker om het staatsburgersschap te verkrijgen, maar op de keper genomen valt dat heel erg mee want met regels voor migranten kun je enorm aanrotzooien.

Uitzetting faalt, inburgering faalt, vluchtelingen gaan gewoon op vakantie naar het land van herkomt enzovoorts. Ondertussen blijft de NPO rondtetteren dat de sociale problematiek in ons land (jeugd die met kapmessen rondlopen, hoge schooluitval van allochtone kinderen, neergang kwaliteit onderwijs op die plekken waar dat vroeger juist het beste was, afname tolerantie grote steden, tekorten woningen, tekorten leraren op scholen in grote steden, huisartsentekorten) vooral de schuld is van anderen maar zeker niet van immigratie. Men ziet verwondert toe dat de cohesie en de saamhorigheid verdwijnt. Afgelopen week nog iemand bij NPO die zich oprecht afvroeg waar het gemeenschapsgevoel blijft en dacht dat het iets met huisjesmelkers te maken heeft (die er altijd geweest zijn). We zijn het spoor flink bijster.

jochum1980 | 05-09-21 | 08:57 | 13

@Dr_Johnson | 05-09-21 | 09:47:

in (Noord)West-Europese landen te geraken. Men verklaarde en vergoelijkte dat dan door met de term 'toekomstperspectief' te schermen. Die term kom ik de laatste jaren eigenlijk niet meer tegen. Dus daarvan is waarschijnlijk gedacht: nee, daar kunnen we het Nederlandse publiek niet mee foppen.

Maar zo zullen er dus telkens nieuwe redenen verzonnen worden die ''ons'' moeten overtuigen dat die massa- en asielmigratie 'logisch' maar ook 'goed' voor ons is.

Dr_Johnson | 05-09-21 | 09:51

Nog een 'argument dat ze erbij slepen als ieder ander argument niet meer werkt:
'We moeten van Brussel'

Kijkeensaan | 05-09-21 | 11:08

Tegenwoordig moeten we vluchtelingen verwelkomen vanwege de klimaat verandering. De klimaatvluchteling. Dat is ook al onze schuld al dus links.

echtpaul | 05-09-21 | 11:45
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik denk dat in meeste gevallen de huidskleur een bijkomstigheid is. De afwijkende cultuur en daarbij horende matige opvoeding van de donkere kinderen zorgen ervoor dat blanke kinderen liever wat afstand bewaren. Mijn zoon zit overigens naast een blank meisje waar hij ook een pleurishekel aan heeft.

intrigant | 05-09-21 | 08:55

Eraj en zijn gezin ontvluchtten Kaboel: 'Toen ik eenmaal in het vliegtuig zat, heb ik een hele poos gehuild
www.ad.nl/binnenland/eraj-en-zijn-gez...

Gezichten onherkenbaar gemaakt. Typisch achterlijk deugdelijk Nederland.

Freezzz | 05-09-21 | 08:45 | 5

Wel te begrijpen, hier naartoe meegereisde talibans zien hem als collaborateur van de westerse bezettingsmacht en zouden hem en zijn gezin wel iets aan willen doen.

2voor12 | 05-09-21 | 08:53

@2voor12 | 05-09-21 | 08:53: Wat willen ze doen? Met zn foto de mensen op straat in Nederland vragen of ze hem herkennen? Denk je niet dat zijn pasfoto van zijn Afghaanse paspoort dan ook niet voldoet?

Geen01 | 05-09-21 | 11:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Een jongetje hier uit de straat gaat naar de dovenschool. Daar hebben ze tot op de dag van vandaag nog nooit van discriminatie of racisme gehoord.

goedverstaander | 05-09-21 | 08:37 | 2

Da's dan een kwestie van niet-horen, zien en zwijgen.

Yrrab | 05-09-21 | 08:43

Blindenschool had meer voor de hand gelegen. Gewoon niks vertellen.

Lorejas | 05-09-21 | 08:44

Anno 2021 marcheert de Ku Klux Klan in racistenblaadje de Volkskrant opeens onze mooie polder binnen.

@GS redactie,

En als jullie nu eens proberen het ongelijk van die racistische onderzoekster te bewijzen?
Dat kan simpel; door precies dat te onderzoeken wat zulke onderzoekers altijd weigeren te onderzoeken. Het enige dat je hoeft te doen is de onderzoeksvragen om te draaien.
Zoals:
- hoeveel kinderen van kleur willen niet naast een blank kind zitten? Of een niet-islamitisch kind. Op school. Of op het OV. Ga met een team medewerkers de straten op, ga wat deelterreinen af, vraag het aan de jeugd. Noteer hun antwoorden. En zo heb je gelijk ook een evenwichtiger onderzoek want die ene mevrouw heeft alléén gekeken naar of blanke kindjes niet naast niet-blanke kindjes willen zitten. Dat heet Research Bias www.formpl.us/blog/research-bias

Of

- Hoeveel ondernemers met een niet-NLse achtergrond willen niet met een blanke NLer werken? Of een niet-islamitische? In je shoarmazaken. Of je belwinkels. Of je supermarkt. Ga met een team medewerkers gewoon eens de Beijerlandse laan af in 010. In 020, 030 en 070 heb je ook zulke straten. Noteer de waarneembare verschillen in personeel. Vraag eens aan een aar ondernemers waarom ze geen divers team hebben, vraag aan de ondernemers waaróm ze er niet mee samen willen werken. Vraag de mening van winkelend publiek.

Dat zou prachtige onderzoeks journalistiek op leveren!
Jullie zouden gelijk ook laten zien dat GS beter onderzoek kan leveren dan die ene mevrouw met haar research biassed onderzoek. Wie weet vinden reaguurders het leuk om aan het onderzoek mee te werken?
Whatever. Het zou prachtige journalistiek en een baanbrekend en spraakmakend onderzoeksresultaat op leveren.

gaffelbaard | 05-09-21 | 08:34 | 7

Eens!
Maar zo’n onderzoek zou dan natuurlijk weer ‘stigmatiserend’ zijn, en dus niet mogen.

laurentius | 05-09-21 | 09:54

@EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 09:30:
Ha! Kijk eens aan! De 1e twee medewerkers hebben jullie al HS.
Ik kan mysyery-shopper zijn en de waarneembare diversiteit in het aanwezige personeel noteren. Interviews wordt lastiger omdat ik geen Turks of Arabisch of Surinaams spreek.
Schizo? Welke talen spreek jij?


P.s Correctie:
deelterreinen = speelterreinen

gaffelbaard | 05-09-21 | 10:09

@gaffelbaard | 05-09-21 | 10:09: Haha, ik spreek enkel Nederlands, Frans, Duits, Engels en een klein hapje Noors (en litt!).
Voor de exotische talen hebben we collega's die als tolk fungeren. Onder de collega's onderling (in mijn team) is er nauwelijks iets van wat mevrouw Judi beweert, te constateren, maar goed, ik ben een witte racist (vlgns. Judi).
Minstens twee, drie maal per week dienen de collega's als tolk. Omdat de ouders van de leerlingen (nog steeds, na vele jaren in Nederland vertoeven) nauwelijks de Nederlandse taal machtig zijn...
Is ook nog een interessant onderzoeksonderwerp dat het slecht zal doen op de UvA...

EEnzame SchizofrEEN | 05-09-21 | 11:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik weet alleen maar af van ouders die hun kinderen expres plaatsen op "witte" scholen.
Voornamelijk in nieuwsberichten vanuit Amsterdam...

steekmug | 05-09-21 | 08:33 | 1

Heeft niet echt goed uitgepakt voor de kleine Bruno.

Lorejas | 05-09-21 | 08:45

Mijn zoon speelde met iedereen in de klas (Christelijke school, helft van de klas was moslim). Hij kreeg alleen van de moslima moeders te horen dat hij niet bij hun thuis kon spelen (want dat wilde de vader niet..)

Sneerpoets | 05-09-21 | 08:31 | 3

Maar dat ging buiten prima. Overigens had Mo wel de grootste pik van de klas. Maar hij was dan ook al 16

BLR | 05-09-21 | 08:53

Het is weer een dag voor mooie vrouwen.. Afgetrainde lichamen e.d ..

"Is voor ons te laat Robbie.."

Tja..

Robbie heeft zich er bij neergelegd...

neonreclame | 05-09-21 | 08:29

Heb het allemaal live meegemaakt. Tenten. Bier. Feest. Wat een bende. Vrouwen met blote tieten. Het kan niet meer.

Leptob | 05-09-21 | 08:43

Wat dit land gaat nekken (of allang genekt heeft) is niet racisme, is niet sexisme, is niet religie, maar is middelmaat en zieligheid....

Als je keihard werkt op school en later in de maatschappij succesvol blijkt, moet je stuk. Dan worden er racistische, sexistische en religieuze redenen aangedragen waarom jij succesvol bent geworden. Niet je talent. Niet je harde werken. Niet je discipline. Maar jij bent de reden dat anderen falen is belangrijk. Want das zielig. En zielig en "oneerlijk" is racisme! Dus belasten we jou helemaal kapotstuk. Om zielige mensen die slachtoffer zijn geworden van jouw succes en harde werken "eerlijk" graties geld te kunnen geven.

Hoe pervers wil je het hebben?

Odin | 05-09-21 | 08:18 | 9

Belastingschijf
1 tot € 68.508 37,10%
2 vanaf € 68.508 49,50%

PolderTaliban | 05-09-21 | 08:45

@PolderTaliban | 05-09-21 | 08:45: 70% komt dus goed in de buurt. Want van je netto salaris betaal je nog tal van belastingen, zoals over energie, accijnzen en BTW.

goedverstaander | 05-09-21 | 08:56

@goedverstaander | 05-09-21 | 08:56: Ja, precies. En tel daar nog even de verplichte zorgverzekering bij op die niks betaald van wat je zelf nodig hebt.

Geen01 | 05-09-21 | 11:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Sinds de zwart-wit tv van kleur is geworden is het allemaal bergafwaarts gegaan.

laurentius | 05-09-21 | 08:10

Jaja,

Toen ik 8 was (bouwjaar 1962) zat er op de hele lagere school maar 1 gekleurd (Surinaams) meisje. Van racisme hadden we nog nooit gehoord. Binnen een week hoorde ze er gewoon bij. En we leerden van elkaar. Als ze jarig was trakteerde ze geen houten stokjes met worst/kaas/augurk, maar heerlijk warme halve maiskolfjes met boter!

Wat is er fout gegaan..........

PolderTaliban | 05-09-21 | 08:05 | 4

Zelfde ervaring hier. Toen zat er nog geen verdien model achter racisme.

SpectralGuardian | 05-09-21 | 09:03

Ik herken dat. Bouwjaar '63. Er zat een indische jongen in de lagere school klas. Hij was de populairste jongen van de klas en iedereen wilde naast hem zitten.

echtpaul | 05-09-21 | 11:37
▼ 1 antwoord verborgen

"Bijna alleen maar mannelijke en witte filosofen staan in het examenprogramma. Waarom filosofieonderwijs een diversiteitsprobleem heeft."
Huilend wakker worden met de knettergekke gendertellers van de Groene. Koffie.

Mr_Miscellaneous | 05-09-21 | 08:02 | 9

@Mr_Miscellaneous | 05-09-21 | 08:53: Klopt. Huidskleur is misschien wel de minst belangrijke variabele. Lokale cultuur, economische omstandigheden en doorzettingsvermogen zijn veel belangrijker voor succes.

intrigant | 05-09-21 | 09:12

Bijna alle rapmuziek is zwart. Wat is precies het probleem??

small_town_dude | 05-09-21 | 09:23
▼ 6 antwoorden verborgen

Goedemorgen allemaal!
In mijn slaap is dat huidskleurengedoe onder mijn huid gaan zitten en ik heb het even opgezocht:

Ongeveer 9% van de wereldbevolking is blank
Ongeveer 2% van de wereldbevolking heeft net als ik blond haar
< 1% van de wereldbevolking heeft rood haar
Ongeveer 2% van de wereldbevolking heeft blauwe ogen

Over minderheden gesproken...
Dit gaat alleen maar minder worden.
In de toekomst komt rood of blond haar alleen nog maar uit een potje.

Roos | 05-09-21 | 08:01 | 4

@Lorejas | 05-09-21 | 08:03: Ginger is absoluut en zonder enige twijfel mijn favoriete haarkleur als ik bij geboorte zelf had mogen kiezen

Roos | 05-09-21 | 08:06

@Roos: ik heb het nog, het wordt wel steeds lichter en aan de zijkanten wit. Was vroeger zo'n echte mooie rooie. Zelfs sproeten op mijn ellebogen. Gingers zijn de chosen few en gelukkig hebben we no soul (Southpark); scheelt hoop nadenken.

Lorejas | 05-09-21 | 08:13

@Roos | 05-09-21 | 08:06:
Er gaat niks boven een mooie vrouw met rossig haar en groene ogen.
Niet felrood. Maar dat mijn smaak.
Zo heb ik nog nooit een mooie zwarte vrouw gezien. Als ze grijs worden is het helemaal niet om aan te zien.

J.Cash | 05-09-21 | 08:22
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft onze Badr nou weer tikkies gehad gisteravond?

Zijn tegenstander had gelijk....
"Badr heeft een lange carrière van twintig jaar achter de rug. Vroeger was hij geweldig, maar zijn tijd is voorbij."

Lorejas | 05-09-21 | 08:01 | 4

Moo slot van carrière. Denk ik.

PolderTaliban | 05-09-21 | 08:07

@neon: pak hem Robbie, kom op man, dat laat je je toch niet zeggen, pak hem.

(Van afstand he.... veilige afstand€

Lorejas | 05-09-21 | 08:15
▼ 1 antwoord verborgen

Gister dus het verjaardagsfeest van junior hier voor op het veld. Opblaasbare stormbaan en een volume muziek erbij wat nog wel wat mensen aantrok vanuit de wijk. Er was ook een jochie van kleur bij. En die kleur maakt geen flikker uit. Moslimjochie. En die pakt natuurlijk geen kipnuggets uit de schaal waar ook varkensbitterballen in liggen. Ik heb buiten het zicht, een paar kipnuggets voor hem apart op een bordje gelegd. Heb gezorgd voor lollies zonder varkensgelatine.
En doe dat een soort van met tegenzin. Maar ja, dat jochie van acht heeft er toch ook niet zelf voor gekozen?
Wat ik eigenlijk zeggen wil, is dat in mijn beleving mensen nooit anderen afrekenen op kleur. Maar wel eens moeite kunnen hebben met gewoonten van anderen. En ja, toevallig hebben die anderen ook wel eens een andere kleur.

Leptob | 05-09-21 | 07:48 | 16

@Geen01 | 05-09-21 | 11:52: Ik denk dat ik je niet begrijp. Als het draait om hoe vaak mensen een speklapje of worstje voor mij op de bbq leggen dan is dat heel vaak.

Leptob | 05-09-21 | 12:00

Nog gefeliciteerd met junior. Dat wat jij deed noem ik altijd de Nederlandse ziekte.
In het buitenland passen Nederlanders zich aan want "dat is hun cultuur."
In Nederland passen Nederlanders zich aan want "dat is hun cultuur."
Het eerste is ok het tweede komt vaak voort uit de protestants/calvinistische zonde gedachte. Ik doe daar dus niet aan mee. Ik pas mij aan in het buitenland en zij moeten zich hier maar aanpassen.

Basil Fawlty | 05-09-21 | 12:58
▼ 13 antwoorden verborgen

Wij hadden verschillende mensen van kleur in de klas. Naast enkelen zat ik graag, maar naast de rest liever niet. Dat had niets met kleur te maken, maar met hun enorme kutkarakter. Agressief, niet willen meedoen, je huiswerk overschrijven want anders sloegen ze je in elkaar, tanden niet gepoetst. Het was geen pretje. Ik weiger daarom pertinent om mezelf als racist te bestempelen.

Trekhaas | 05-09-21 | 07:46 | 2

Je was ook geen racist, je was, net als velen nog, een slachtoffer!

Foxcave | 05-09-21 | 07:56

Had meer te doen met de ouders. Ouders die geen besef hebben van hoe ze hun kinderen moeten opvoeden, daar ontstaat problemen mee.

Adriel | 05-09-21 | 09:20

Heb als kind nog deur aan deur gelopen om Unicef prullaria en postzegels te verkopen was de 2e van de klas qua omzet.
Daar heeft Unicef heel wat pakken koffie en koek voor op het kantoor van kunnen halen.

steekmug | 05-09-21 | 07:43 | 1

Kinderpostzegels..??

Hoogtepunt van het jaar..!!

neonreclame | 05-09-21 | 07:45

Fox news : Antifa clashes with anti-vaccine mandate protesters, 1 shot.
Er is een "extreme right winger" in zijn been geschoten door een Antifa.
Raar om dat busstation in het filmpje te zien. Ik woonde er letterlijk een paar straten vandaan. alleen die vierkante nieuwe glazen terminal was er toen nog niet.

Asteroid-B612 | 05-09-21 | 07:35 | 1

Ik neem aan dat Fox extreme left wingers zijn ?

Koning BongoBongo | 05-09-21 | 07:42

Is zijn straf voor onsportief gedrag tijdens stare down.

Mr_Miscellaneous | 05-09-21 | 07:56

Ah. Sorry. Ik heb er net een verse tegel aan gewijd.

Lorejas | 05-09-21 | 08:06
▼ 2 antwoorden verborgen

@van Oeffelen | 05-09-21 | 07:49:
Een NOS die opeens bezorgd is over boerenfamiliebedrijven? Schei zelf uit.

Freezzz | 05-09-21 | 07:52

@van Oeffelen | 05-09-21 | 07:49:
De NOS haat boeren. De enige reden waarom de NOS zich bezorgd voordoet over het voortbestaan van deze Britse boerenfamiliebedrijven is omdat ze het aan de Brexit willen koppelen.

Freezzz | 05-09-21 | 07:55

Rond 2005/06 onder de 1 euro

goedverstaander | 05-09-21 | 07:56
▼ 5 antwoorden verborgen

@Van Oeffelen: Nog F1 gekeken? Ik weet dat u geen fan bent, maar de kwalificatie en het uitzinnige publiek was gisteren toch wel een spektakel als ik eerlijk ben.

goedverstaander | 05-09-21 | 07:22 | 16

@gato | 05-09-21 | 07:53: naar die F1? Nog geen 5 minuten. Vuelta rit was veel interessanter.

van Oeffelen | 05-09-21 | 07:58

Landed en shuttle in.

van Oeffelen | 05-09-21 | 10:07
▼ 13 antwoorden verborgen

Dat is een wetenschapster. Da's wat anders.

kleybeuker | 05-09-21 | 07:17

Een toga.
Een djellaba.
Zoek de verschillen.

Leptob | 05-09-21 | 06:52 | 3

Jurk is jurk.

van Oeffelen | 05-09-21 | 07:08

@van Oeffelen | 05-09-21 | 07:08: kort bochtje hoor....

grapjasz | 05-09-21 | 07:20

Respect vs Disrespect

Zoelense Hobbyboer | 05-09-21 | 07:42

Ik, kind van blanke voorouders tot in het zevende geslacht, ben overtuigd tegenstander van seksuele gevoelens voor mannen (voor mezelf dan hè, vrijheid blijheid). Als kind zat ik al naast meisjes en later zat ik graag aan vrouwen. Ik heb een zwak voor vrouwen en hoewel mijn echtgenote (al meer als 40 jaar) kind is van blanke voorouders kijk ik heel graag naar vrouwen met een kleurtje. Vooral Aziatische maar ook heel wat zwarte vrouwen kunnen mij bekoren en een heleboel ook niet.

Van Asha en Ties wordt ik misselijk, Whoopie vind ik leuk maar zeker niet mooi, Sylvana vind ik niet leuk maar wel lelijk, van heel wat moslimvrouwen weet ik niet hoe ze er uit zien en dat is maar goed ook als ik alleen de helft maar zie.

Noem mij maar homofoob omdat ik voorkeur voor vrouwen heb, noem mij maar racist omdat ik bepaalde vrouwen niet mooi vind, ik heb een brede rug.

bergsbeklimmer | 05-09-21 | 06:47 | 6

Je bent overtuigd tegenstander van seksuele gevoelens voor mannen voor jezelf maar vrijheid blijheid voor anderen die daar wel van houden?
Ik kan dit niet anders lezen dan dat je jezelf verboden hebt om op mannen te vallen.

Bootsjunge | 05-09-21 | 08:36

@Bootsjunge | 05-09-21 | 08:36: Ik lust geen andijvie, het enige voedsel dat ik werkelijk niet lust, maar gun iedereen die daar wel van houdt het genot dat zij daarvan ondervinden.

bergsbeklimmer | 05-09-21 | 09:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ga zo naar mijn " kooi ",
Een nummer om heerlijk mee te slapen en volgens mij ook om mee wakker te worden ?!
Hall & Oates - Kiss On My List.
www.youtube.com/watch?v=AYUdldNzLNA
Welterusten allen.

Bad - Casey | 05-09-21 | 06:44

Mijn ervaring van vroeger is, dat de allochtonen naar knoflook stonken. Dat is niet fijn om naast te zitten nee.

Leptob | 05-09-21 | 06:40 | 4

Vooral de singalezen die gevlucht waren door de burgeroorlog met de Tamil tijgers in Sri lanka.
Nu is het een perfect vakantieland.

steekmug | 05-09-21 | 07:20

haring met uien damp is ook goor heur.

grapjasz | 05-09-21 | 07:22
▼ 1 antwoord verborgen

"Everything woke turns to shit" (Donald Trump)

Tom MacDonald - Fake Woke

youtu.be/2l6JUNFAJ9o

zegmaarwij | 05-09-21 | 06:18 | 3

@Bad - Casey | 05-09-21 | 06:35:
Jij kent de klassiekers, tijdloos nummer.

zegmaarwij | 05-09-21 | 07:14

@Bad - Casey | 05-09-21 | 06:35:

Daar maak je een blanke blij mee.!!

neonreclame | 05-09-21 | 07:28

Is het misschien niet zo dat gekleurde kinderen niet naast witte kinderen willen (of zelfs mogen) zitten. Iets met een bepaalde religie of zo ?

JeanDragage | 05-09-21 | 06:13 | 1

Dat komt niet op in het bevooroordeelde brein van zulke ‘wetenschappers’

Bootsjunge | 05-09-21 | 08:42

Een voorkeur hebben voor, betekent nog geen afkeer hebben van.
Kindertjes een foto laten zien betekent niet dat ze in werkelijkheid écht niet naast een “kleurling” willen zitten.
Pas nadat er persoonlijk contact is geweest nemen die kinderen een beslissing.
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/veel-jonge-witte-kinderen-willen-in-de-klas-niet-naast-kinderen-van-kleur-zitten~b9e034f3/
Vraag het mij.
“Wat vind je van moslims”?
“Ja, eeeuh…. best kudt”.
Maar in praktijk kan ik prima een gesprek hebben of in de winkel komen met/ van een moslim.
Als iets een gezicht krijgt ga je toch heel anders mee om.
“Onderzoek” noemen ze dat.
Beetje videootjes observeren, foto’s bekijken, aannames, speculatie en verkeerde conclusies trekken.
En er vervolgens 2,5 mio mee “winnen”.
Welke intellectueel gemankeerde “intellectuelen” zitten er in die jury?
Maar goed, voorkeur hebben voor is niet racistisch.

Verder…..
Als dat gekudt met die reclame blijft, GS, is dat voor mij reden om m’n kroontje terug te geven.
Een site vol reclame is doorgaans gratis, want reclame.
Verleden week een mailtje gehad van GS over opzeggen of doorbetalen, heb ik niet op gereageerd, hetgeen doorbetalen betekent.
Wellicht dus de laatste keer.
De keuze is aan jullie.

Tot slot wens ik iedereen een fijne Zondag.
Zal geheel in het teken staan van het ScheurSpreadEvent met Max.
Het zou leuk zijn als ie wint en dat na morgen die hysterische bende weer over is.
Dan kunnen we daarna weer rustig in een lockdown.
Xxx lief zijn allemaal!

Ruimedenker | 05-09-21 | 06:07 | 3

Ruimedenker | 05-09-21 | 06:07,
Dit kan aan mijzelf liggen ( ongetwijfeld ), ik heb een gruwelijke hekel aan Zondag.
Nou ok, vooruit dan maar, Max en Rob maken de dag als zondag enigszins nog voor mij heugelijk.
Rob de Nijs zondag.
www.youtube.com/watch?v=fH-0YKXBoLg

Bad - Casey | 05-09-21 | 06:23

Helemaal eens met uw opmerking over die hinderlijke pop-ups op GS. Ikzelf moet nog besluiten of ik deze maand ga verlengen of niet. De afspraak was dat je reclamevrij op de site zit. Als een verzekeraar de voorwaarden van mijn lopende polis verandert dan pik ik dat ook niet. Ik snap dat de kachel moet branden, maar voer de wijziging dan in op het moment van verlenging. Dan weet je waar je voor kiest.

goedverstaander | 05-09-21 | 07:19

Reclame? Ik zie nergens reclame op GS. Maar he kan ook door Pi hole komen die ik in netwerk heb hangen.

matatwork | 05-09-21 | 09:02

Valt me op dat de NOS in verhouding het maar weinig over Afghanistan heeft. Met de nadruk op "in verhouding", in verhouding, rekening houdend hoe hysterisch NOS-journalisten zich normaal gedragen.

Geen liveblog bijvoorbeeld. Over BLM in de VS en Wit-Rusland werd de NOS hysterisch gek maar over Afghanistan kan er nog geen live-blogje af.

Freezzz | 05-09-21 | 06:04 | 2

Zou dat ermee te maken kunnen hebben dat de NOS Kaag, Rutte en de rest van die bende wil beschermen?

Freezzz | 05-09-21 | 06:08

Dat wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd door het neugneuzen gehalte in het NRC met artikelen als "Afghaanse vluchtelingen weigeren in inhumaan EN een gemiste kans" en "aanzuigende werking is drogreden bij weren Afghanen".
Hierin zinsneden als "Het vluchtelingenbeleid is harteloos en visieloos, door toedoen van VVD en CDA. Het is hemeltergend dat onze eigen bewindslieden niet in staat zijn om de komst van Afghaanse vluchtelingen vanuit humaan perspectief te benaderen en te duiden in termen van humanitaire rechten en plichten." enz. enz. waarin de auteur zich beklaagd dat de politiek bang is "zich door rechts te laten aftroeven". Het verhaal dat "we die mensen hard nodig hebben" wordt ook maar weer van stal gehaald.

Asteroid-B612 | 05-09-21 | 07:46

Wat een bijzondere uitvoering en video. Prachtig, dankjewel. Voor de innerlijke rust ga ik nog maar wat moord- en doodslag kijken op ID. Alvast welterusten voor straks en je weet het. ;-)

MickeyGouda | 05-09-21 | 06:08

@MickeyGouda | 05-09-21 | 06:08,
Best wel dezelfde interesses.
" The Black Dahlia en The lipstick murders ", volgens mij is dat dezelfde moordenaar ?!

Bad - Casey | 05-09-21 | 06:18

Zo’n beetje alle jaren 80 zangers, schiet me ff geen naam te binnen.

TheOne48 | 05-09-21 | 05:29

@TheOne48 | 05-09-21 | 05:29,
Heb het al gevonden, ik blijf dan zelf zoeken.

Bad - Casey | 05-09-21 | 05:32

Ik heb me een tijdje bezig gehouden met counseling, ook van allochtonen, en uit gesprekken merkte ik dat veel allochtonen een voorkeur hebben voor hun eigen groep. Een man uit Zuid Azie bijvoorbeeld, die uitstekend Nederlands sprak, vertelde me zelfs dat hij bijna een biologische afkeer had van blanken. En alleen met blanken omging als het echt moest. Toen ik hem vroeg, waarom hij dan in Nederland woonde, want het wemelt hier van de blanken, antwoordde hij dat de economie hier beter was.
Een fors deel van de wereldbevolking heeft een voorkeur voor de eigen (etnische) groep, maar alleen bij blanken wordt dat als een probleem gezien. Waarom dat zo is, is een veel interessantere wetenschappelijke vraag.

DutchLion33 | 05-09-21 | 04:22 | 20

@MickeyGouda | 05-09-21 | 06:10,
Mickey, dit gaat nog heel zwaar worden.
Heel veel sterkte dame.

Bad - Casey | 05-09-21 | 06:14
▼ 17 antwoorden verborgen

In sommige cafe's worden schaaltjes met nootjes die niet zijn opgegeten overgegooid in andere schaaltjes om deze weer te vullen.

Brabeaulander | 05-09-21 | 04:54

@Brabeaulander | 05-09-21 | 04:54,
Ik eet daar nooit uit, " pisvingers ", gadver.

Bad - Casey | 05-09-21 | 05:07

@Bad - Casey | 05-09-21 | 04:38: Lekker met Uncle's Ben Rice.

bitterpete | 05-09-21 | 05:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Laat me die van jou ook maar even zien dan, baas...
“... So show me yours, I'll show you mine …”
Bloodhound Gang - The Bad Touch youtu.be/xat1GVnl8-k

F. von Zeikhoven | 05-09-21 | 03:45

Kijk eens Miami Vice, DVD's uit de 80's.
Crocket en Tubbs, een Latino chef. Inclusiever kan nauwelijks. Racisme was totaal geen issue. Dat hebben de linkse klagers uitgevonden.

Ray Skak | 05-09-21 | 03:44 | 1

Ras is nooit een issue geweest. Nu ook niet.
Everything woke turns to sh*t.
Woke is WEL een issue.

keestelpro | 05-09-21 | 04:13

"(...)mensen van kleur die In Nederland Door Omstandigheden waren, zoals de oma van Tante Bel en Theodor Holman.(...)"
Ohjajoh? Wist ik niet? Dus Tante Bel en Theodor Holman hebben dezelfde oma...?
* Niet kiezen kan tussen een stuk besnijden van de groene spekkoek of die spekkoek van kleur... *

F. von Zeikhoven | 05-09-21 | 03:06

Ik ga het niet eens meer lezen. Schijtziek en racistisch word ik van zulke "bet-wetenschappers".

echtpaul | 05-09-21 | 02:49

Stel ik trouw met een donkere vrouw en ik krijg een mooi donker kindje. Op mijn werk trakteer ik vervolgens trots op beschuitjes met chocoladepasta. Hoe zouden de reacties zijn?

Patje | 05-09-21 | 02:48 | 3

Dat wordt een bruine smeerboel.

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:49

Gefeliciteerd. Denkt ik.

Red shirt | 05-09-21 | 02:59

Neem chocoladeboter...

F. von Zeikhoven | 05-09-21 | 03:09

Ik ben brak.
Geef me over aan een poging tot nachtrust

Gary Moore - Surrender (Live)
youtu.be/UtDTME1btvQ

Truste allen

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:46

@Red shirt | 05-09-21 | 03:06:
Deels in Rusland. U bent een grensgeval?

F. von Zeikhoven | 05-09-21 | 03:12

@Red shirt | 05-09-21 | 03:06:
In Noord Korea schijnt het nog erger te zijn, dus kom maar op met je testmaatschappij.

TheOne48 | 05-09-21 | 03:12

@F. von Zeikhoven | 05-09-21 | 03:12: Ja. Dat is een mooie. Wij wonen deels in Nederland, Rusland en Frankrijk. Een hoop gedoe, kan ik u vertellen.

Red shirt | 05-09-21 | 03:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Van de planeet lol. Wil ik ook hebben, ik ga de Nederlandse Ace Ventura worden.

Patje | 05-09-21 | 02:37
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen neerknuppelen die zonder QR code boodschappen doen.

Heel normaal 150 KM zuidelijker.

Brabeaulander | 05-09-21 | 02:11 | 3

In Australië staat de wereld ook al op z'n kop.

Introductie van Stasipraktijken om quarantaine af te dwingen.

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:16

@Patje | 05-09-21 | 02:26:
De schapen schijnen pas te reageren op een herdershond voor ze van de plank stappen.
(in de veilige richting)

Great cartoon!

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:30

Luister net bij toebal (YouTube's choice) naar

Scorpions - We'll Burn The Sky
youtu.be/iX3eocQSpvI

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:09

Er mag iemand van kleur naast mij komen zitten.

Nodeloos Kwetsend | 05-09-21 | 02:06 | 4

Een half land heeft schaamrood op de kaken.
Dat volk is toch altijd vrijwilliger voor de goede saeck?

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:26

@Red shirt | 05-09-21 | 02:48:

Dan is ze heel knuffelbaar..
Daar kun je dus goed naast zitten.
Wel, het is je vrouw. Houden zo.

Milton_Styx | 05-09-21 | 02:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wil een otter voor mijn verjaardag.
m.youtube.com/watch?v=citnw038UQ0

(een heel YouTube kanaal over 2 otters die gehouden worden als huisdier, in Nederland is dat overigens verboden)

Patje | 05-09-21 | 02:00 | 3

@keestelpro | 05-09-21 | 02:13:
Dank maar die had ik natuurlijk al gezien. Fantastische beestjes. Ik ga morgen maar eens winkelen in de Biesbosch ;)

Patje | 05-09-21 | 02:23

Thanks! Dit heeft me toch wel een uurtje of 2 bezig gehouden.

Geen01 | 05-09-21 | 08:02

Nachthap prevelt: gwon lekkuh vlis wram maak en samba bij

wilderst | 05-09-21 | 01:56 | 4

Bijvoorbeeld chicken wings of kippendijshoarma. De riblappen uit de aanbieding zijn de vriezer ingegaan, want lekker weer op komst!

wilderst | 05-09-21 | 02:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben benieuwd hoeveel mensen er morgen(vandaag) staan te demonstreren in Amsterdam.

Patje | 05-09-21 | 01:36 | 4

3 man en een paardenkop. Vooruit, een paar duizend moet wel lukken. Maar ik verwacht dat degene die intrinsiek tegen de QR code zijn gewoon thuisblijven en F1 kijken. Je zou maar met Bep en haar biodanzadiadeem op dezelfde foto komen, of met Henk en zijn Alu-hoedje. Er zijn zoveel debielen op zo’n demonstratie dat elk weldenkend mens daar niet aangetroffen wil worden. FvD heeft ook dit kapotgemaakt.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 02:08
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Smart.Laagkamer | 05-09-21 | 01:33

Zou je afgaan op het aantal n̶e̶g̶e̶r̶t̶s̶ mensen van kleur in reclames, veronderstellen dat dit een representatieve vertegenwoordiging van de samenleving is, kom je toch aan vreemde gedachten.

Aluhoedje opzetten doet

De omvolkings p̶l̶a̶n̶n̶e̶n̶ demografische ontwikkeling moet gaan leiden tot een reductie van de hoeveelheid b̶l̶a̶n̶k̶e̶n̶ w̶i̶t̶t̶e̶n̶ mensen zonder kleur, tot deze ten hoogste 20% bedraagt.

Hoedje af.

Ik kijk geen reclame meer, want rassies

Whitesnake - Blind Man
youtu.be/5gjCUfVjsKM

Milton_Styx | 05-09-21 | 01:26 | 13

Mensen zonder kleur klinkt meer als mensen zonder mening of ruggengraad. Dat is minstens 80% van de bevolking en heeft verder niet zoveel met huidskleur te maken

Fijn_dat_je_er_bent | 05-09-21 | 02:22

Frank Lammers.

van Oeffelen | 05-09-21 | 07:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Als er geen racisme creëer je het toch dacht links met de NPO ,VK en de slijpsteen.

pejoar | 05-09-21 | 01:12

Je wakkert de discriminatie alleen maar aan door dit nonens items. Vroeger was er geen probleem met zwarte piet, negerzoenen etc. En nu??? Alles moet correct zijn, zo niet gaan we wel een k-artikeltje schrijven hierover en wakkeren we de hele non problimariek aan. Zoveel kul heb ik nog nooit in mijn leven gezien en gelezen.

Psycho3 | 05-09-21 | 01:11 | 1

En bitterkoekjes smaken ook niet bitter.

Red shirt | 05-09-21 | 01:27

Klopt, lang geleden als kind speelde ik altijd met Indonesische kinderen en kwam vaak in hun huis. Geen moment kwam hij bij me op om deze kinderen "anders" te zien.
Deze vreselijke woke en BLM hebben er voor gezorgd dat kinderen en OOK volwassenen elkaar anders zijn gaan bekijken.

meneer Q | 05-09-21 | 01:04

Inderdaad aperte bullshit wat er in de Volkskrant staat. Ik heb pleegkinderen van kleur op een behoorlijk blanke school. Het is geen enkel issue en er wordt vaak over en weer thuis gespeeld. Dus ook bij de ouders speelt het niet. Het hele issue is gewoon niet bestaand.

Allemaal | 05-09-21 | 00:59

"The myth of male power" is naast de "Cynical Race Theory" bruikbaar leesvoer. The myth is ruim twee decennia geleden verschenen, maar waar toen voor gewaarschuwd werd is nu realiteit. Leuk feitjes: rond 1920 was het verschil in levensverwachting tussen man en vrouw 1 jaar in het voordeel van de vrouw. Twintig jaar geleden was dat 7 jaar in het voordeel van de vrouw. Indachtig het gelijkheidsdenken, wat gaan we hieraan doen? Een quotum op oude vrouwtjes?
Er moeten per se vrouwen aan de top. Maar in de 1,6% rijkste personen in de VS (destijds een vermogen van 500k dollar) waren de vrouwen in de meerderheid. De vrouwen gaan dus meer belasting betalen ofzo?
Om een lang verhaal kort te maken, het gezever mag wel weer eens even in balans getrokken worden. Uiteindelijk moet het samen gedaan worden en het gekras met de nagels over het schoolbord van de heksen draagt niet bij aan een vredig samenleven.

Frau Merkel | 05-09-21 | 00:45 | 6

@Frau Merkel | 05-09-21 | 01:00: is ook wel terecht hoor, die Russin kan er wat van.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 01:06

@meneer Q | 05-09-21 | 01:06: En mooi. Ik heb een fraai uitzicht.

Red shirt | 05-09-21 | 01:21

@Red shirt | 05-09-21 | 01:21: Wat fijn.

Frau Merkel | 05-09-21 | 01:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik had gisteravond een berg Mexicaans voer en goedkoop bier op.
Ik werd vandaag wakker als Jack Woltz in The Godfather.

Transgender-Airlines | 05-09-21 | 00:33

@The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:54:
Natuurlijk! Heerlijke muziek! Ik ga volgend jaar naar een concert van Faith No More toe, tenminste als ik nog naar binnen mag..

Patje | 05-09-21 | 00:58
▼ 4 antwoorden verborgen

@nutsniet | 05-09-21 | 00:49:
Inderdaad. Leuk om te zien hoe ze de boel bij elkaar halen. Ze hebben sowieso fraaie clips.
Dank.

Nuuk | 05-09-21 | 01:05

He, Servische muziek!

Knufter | 05-09-21 | 05:22
▼ 1 antwoord verborgen

Van Engelshoven kwam vaak niet verder dat wat gestotter en dom wauwelen toen Bosma haar nader bevroeg over haar rassenleer. Nu wordt zelfs iets prestigieus als de Spinozaprijs te grabbel gegooid aan het activisme van een sleetse doos. Judi Mesman heeft ooit psychologie gestudeerd. Dat was al een zachte studie met veel meerkeuzetentamens en daarna heeft ze niet veel meer gedaan. Het is in ieder geval niet te merken aan de kwaliteit van haar gedachten. Ze is van mening dat er meer over de huidskleur gepraat moet worden, want dat zou racisme tegen gaan. Dat is het stomste dat je kunt doen. Waar de aandacht naar uitgaat groeit. Dat zou elke psycholoog moeten weten.
De overige prijswinnaar komen echter allemaal uit de juiste categorieën die ""maatschappelijk relevant"" of hip zijn. Alleen de Delfterik kan ik betrappen op zeer waarschijnlijk aanwezige vaardigheden, met de chemicus op en tweede plaats, al is het dogma 'groene energie' natuurlijk een prima vehikel om elke mogelijke vorm van onzin als subsidiesleper te gebruiken. Je zal de Spinoza-prijs gewonnen hebben en tussen dat zootje staan. Ik zou de prijs teruggeven, wat een blamage.

Frau Merkel | 05-09-21 | 00:30

Al dit soort absurde onzin is alleen bedoeld om als "bewijs" te dienen voor de "critical race theory" uit het woke gedachtengoed, waar de De Volkskrant 100 % achter staat. Boycot die kutkrant.

Asteroid-B612 | 05-09-21 | 00:27

Mooi stukje Orange VT College football.... Dank

Zwizalletju | 05-09-21 | 00:26

\m/

SterF... | 05-09-21 | 00:28

Topnummer van ze.

Graaisnaaiert | 05-09-21 | 00:42

Wanneer ik wat normie-vibe nodig heb in deze gekke tijden - en dat is met enige regelmaat - kijk ik vaak wat van Aba & Preach, twee stand-up comedians uit Montreal. Zij bespreken video’s van, laten we zeggen, zaken die hen opvallen op internet, met name op het vlak van de identiteitspolitiek. Let wel, ze zijn niet per definitie anti-woke, of tegen anti-racisme. Daarvoor hebben ze zelf te veel te maken gehad met slechte agenten, en hands-on racisme. Maar ze steken op een heerlijke manier de draak met aanstellers, jankers en opportunisten.

youtu.be/s_vXL1yGZkc

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:22 | 3

Oh ja! Die twee zijn leuk!

Nuuk | 05-09-21 | 00:34

@Nuuk | 05-09-21 | 00:34: heel leuk. Drukken me af en toe ook wel met de neus op wat feiten hoor. Die filmpjes waarin een zwart persoon staande wordt gehouden of wordt aangehouden door de pliessie zijn echt niet leuk om te kijken. Maar wel goed, het laat me zien dat er echt wel een probleem is met mijn blauwe vrindjes aan de overkant van de oceaan.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:41

Dat heb ik nou altijd als ik de slachtoffers zie van overvallen etc.

Robbie038 | 05-09-21 | 01:11

Badr tegen de grond gemept. Ik zal wel laat zijn maar dat is altijd goed nieuws.

Leviticus_ | 05-09-21 | 00:21 | 2

Hij stond rechtop maar werd gekopschopt, koekje van eigen deeg dus.

K1100 | 05-09-21 | 00:26

Heerlijk.

Patjep | 05-09-21 | 02:04

@Patje | 05-09-21 | 00:22:
Uiteraard, maar het gaat hier ergens anders over. De vrijheid om een winkelcentrum o.i.d. in te kunnen.

K1100 | 05-09-21 | 00:25

@K1100 | 05-09-21 | 00:25:
Dat begrijp ik maar ik ben bang dat zo'n actie in Nederland eindigt in rellen en plunderen.

Patje | 05-09-21 | 02:14
▼ 1 antwoord verborgen

De wetenschappen en met name de alfa- en gamma- wetenschappen hebben zichzelf uitgehold en zijn activistisch geworden. Anekdotes zijn bewijs, feiten zijn ook maar meningen en de ideologie bepaalt de uitkomst van het onderzoek. Hoeveel schade ze hiermee aanrichten beseffen ze waarschijnlijk niet eens.

Blauwpetje | 05-09-21 | 00:15 | 5

Bèta hier. Lulverhaal van Mesman, mevrouw denkt niet na en laat haar simplistische "primitieve " gevoel de overtoon voeren,

Zwizalletju | 05-09-21 | 00:33

Als je het lijstje publicaties bekijkt kan het zo bij de Grievance Studies opgenomen worden. Alleen de titels al laten een gebrek aan diepgang en originaliteit zien en etaleren bovenal haar eigen beperkingen. Ooit moest je wat kunnen om professor te worden. Nu is het genoeg om vrouw te zijn en volledig losgezongen van de werkelijkheid achterlijk te kunnen bazelen.

Frau Merkel | 05-09-21 | 00:58

@Frau Merkel | 05-09-21 | 00:58: ik vind een van de ergste dingen nog dat de vrouwen die daadwerkelijk iets kunnen ontzettend veel last hebben van dit type activisten. Hetzelfde geldt voor zwarte of anders gekleurde wetenschappers. Je zou maar een John McWorther zijn en gelijk gesteld worden met dit type mafketels. Of een coleman Hughes, en steeds te horen krijgen dat X Kendi een voorbeeld is van een zwarte topwetenschapper. De tering, wat moet je dan balen.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 01:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Sesame Street introducés Tod a white male who is to blame for everything.
youtu.be/hhSf4MBemdg

P-unit | 05-09-21 | 00:12 | 1

Nice.

Patje | 05-09-21 | 00:19

hahaha die woke activistische onderzoekers vallen steeds meer en meer door de mand. En ergens op de bodem van hun 'vakgebied' is waar ze thuishoren.

appeltjesgroeneweide | 05-09-21 | 00:11 | 1

2,5 miljoen klinkt niet als de bodem. Integendeel.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:15

Uit het katholieke kinderboek “Drie keer drie is negen” (jaren vijftig).

Missieliedje
De negertjes van Borneo
Die hebben graag een radio
Nu geven wij er tien cadeau
Aan de negertjes van Borneo

De kleuters van de Papoea’s
Die hebben graag een boekentas
Nu sparen wij met heel de klas
Voor de kleuters van de papoes’s

De Eskimootjes over zee
Die reizen met de hondenslee
Wij geven warme kleertjes mee
Voor de Eskimootjes over zee

De kindertjes van Singapore
Daar sparen wij het zilver voor
Dat geven wij meneer pastoor
Voor de kindertjes van Singapore

De kleutertjes van Pakistan
Die willen naar de mis toe gaan
Dan moet er eerst een kerkje staan
Voor de kleutertjes van Pakistan

De zwartjes met hun leuke toet
Die bidden graag het Weesgegroet
De zuster leert wel hoe het moet
Aan die zwartjes met hun leuke toet.

Jeff Hawke | 05-09-21 | 00:09 | 3

Die katholieken hebben het graag over kinderen.
Met hun leuke snoetjes.

SterF... | 05-09-21 | 00:27

Tf?

Adriel | 05-09-21 | 00:31

Simplisme ten top, die ouwe rijmpjes en versjes.
Net zo simplistisch als het hedendaagse betuttelracisme van Groen Links en X66.
Is nog steeds niets veranderd, helaas.

Graaisnaaiert | 05-09-21 | 00:46

Goeie........,
Mijn avond kan niet meer stuk. Badr met één welgemikte high kick op zijn slaap tegen het canvas. Die weet nu nog niet waar hij is. Zoals die uit zijn ogen keek toen hij probeerde op te staan. Ik lag werkelijk in een deuk en heb nu nog een grijns op mijn gezicht. Al gaf ik na de eerste ronde geen cent meer voor die Pool, gered door de bel met nog vijf seconden op de klok. Maar ijzersterk terug. Heerlijk maar ik denk wel dat er in een paar steden de pleuris uit gaat breken.

K1100 | 05-09-21 | 00:06 | 3

T zal wel meevallen. Marokkanen houden niet van losers, en BH is inmiddels een redelijke loser.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:10

@The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:10:
Heb het live gezien en de zaal scandeerde zo hard Hari dat de scheids de bel van de eerste ronde niet hoorde. Dus in het publiek genoeg aanhang en ik vermoed dat hij bij onze kutmarokkanen nog steeds een held is.

K1100 | 05-09-21 | 00:14

Ondertussen in Zandvoort,

Naast het terrein van de officiële Formule 1-camping, de ’538 Grand Prix Village’, wordt zaterdagavond volop gefeest. Naar schatting rond de tweehonderd F1-fans en vrijwilligers van de organisatie op een kluitje te dansen en te hossen bij het sportcafé naast de sporthal Cor Korverhal. Handhaving is niet aanwezig. Het campingterrein is alleen toegankelijk met een coronabewijs, maar het feestje voor de sporthal speelt zich af op vrij toegankelijk gebied.
bron: Haarlems dagblad

Gebakkenvis | 05-09-21 | 00:04 | 2

Drommels, bel de veldwachter.
Mensen die plezier maken zonder handhaving, dat moeten we niet willen.

Boeloeboe | 05-09-21 | 01:11

De handhaving is het ook wel eens een keer zat om coronaregels van hogerhand te handhaven want het zijn soms net mensen.

steekmug | 05-09-21 | 07:33

Je zit minimaal een heel jaar in een klas, dus de eerste indruk maakt niet zo veel uit, je komt er snel genoeg achter of je wel of niet naast iemand zou willen zitten. Ik kan mij alleen het voortgezet onderwijs herinneren en daar was herkomst meer zeggend dan kleur. Marokko haakte vroegtijdig af wegens nul inzet bij groepsopdrachten, dus geen cijfer, dus geen diploma. wat donkerdere tinten zaten bij de top van de klas.

W_F | 05-09-21 | 00:04

Een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar.

Reebensteeltje | 05-09-21 | 00:03 | 1

Denken ze in Australië anders over...

SterF... | 05-09-21 | 00:04

Bij ons op school gaf je geld voor de zendeling. Daar werden dan o.a. bijbels gekocht voor arme zwarte kindertjes in Afrika. Gewoon in de regio het probleem oplossen.

Schemerlamp | 05-09-21 | 00:01

Ghehe..
Dat was lachen

RickyLaRue | 05-09-21 | 00:30

Weet je wie er ook naast allochtonen zat / lag ?

„Heb ik weleens eerder met moslims gesproken? Ik ga zelfs met ze naar bed, meneer de Imam,” antwoordde Fortuyn op een vraag van imam Abdullah Haselhoef.

Gebakkenvis | 04-09-21 | 23:59 | 1

Sick burn.

De Eierbal | 05-09-21 | 00:10

Wij spaarden het zilverpapier uit ons vastentrommeltje voor de negertjes in Afrika.

Blauwpetje | 04-09-21 | 23:58 | 4

@voorbips | 05-09-21 | 00:42: Heb ooit eens een brief van ze terug gehad met de mededeling dat het erg lekker smaakte.

Sjakie | 05-09-21 | 01:21

Flesdoppen sparen. Gebeurd nog steeds in landen oostelijk van ons.

steekmug | 05-09-21 | 07:34
▼ 1 antwoord verborgen

Het logische vervolg van deze onderzoeken is onderzoeken of zwarte kinderen naast witte kinderen willen zitten. Ik zie nu racisme in haar onderzoek: het gaat bijna altijd over hoe blanken kijken naar zwarten, nauwelijks andersom. De blanke blik staat centraal.

Rest In Privacy | 04-09-21 | 23:55

Meneer, u treft mij in mijn ziel met dit topic. Want zoals u aan mijn avatar kan lezen droom ik dat ik pas volgend jaar de AOW krijg van de jaren dat ik in Suriname heb gewoond toen mijn ouders daar naartoe emigreerden in de jaren '50. Want u weet wel, de Nederlandse regering zegt, zat u tussen 1954 en 1975 in Suriname als Koninkrijksland met de Nederlandse nationaliteit dan zoekt u het maar zelf uit met uw AOW. Dus als u wilt opkomen voor ons mensen met AOW korting, in mijn geval wel zo'n 25%, dan zal ik u zeer dankbaar zijn en kan ik een keer ook meebetalen aan GeenStijl. U, redactie, loopt wel te meuren over al die slachtoffers van de toeslagenaffaires, maar hier meurt u niet over. Het riekt naar ongelijke behandeling.

VolgendjaarkrygikAOW | 04-09-21 | 23:52 | 9

Dit wordt toch binnenkort opgelost?
Meen daar onlangs iets over te hebben gelezen!

Roos | 05-09-21 | 07:37

@SterF... | 05-09-21 | 00:03: ik ook. Deze regeling is echt te bizar, en typisch Nederlands. Suriname hoorde bij Nederland en de tot 1975 in Suriname gewoonde jaren moeten.meetellen voor de AOW.

Bataafje | 05-09-21 | 11:27

@LV-225 | 05-09-21 | 00:49: Er gaat iets mank, tot 1975 was iedereen in Suriname van Nederlandse nationaliteit met een Nederlands paspoort. Wie in 1975 naar Nederland verhuisde is altijd Nederlander gebleven. Wie in Nederland woonde krijgt AOW, ook al had je niet gewerkt. Maar wie in Suriname woonde vanaf z'n 16e kreeg dat niet.

VolgendjaarkrygikAOW | 05-09-21 | 11:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Wij hadden geen getinte kindjes in de klas, ter compensatie gingen we de deuren langs om iets te verkopen om waterpompen te kunnen plaatsen in Suriname. Zo hebben we vele kindjes gered.

photto | 04-09-21 | 23:49 | 6

@meneer Q | 05-09-21 | 01:15:
Ja, en dan zijn het uiteraard de culturen die verschillen. Gooi jij een Chinees vanaf jaar 0 in Nederland zal hij zich gedragen als Nederlander met die mentaliteit en insteek. Gooi jij een Nederlander vanaf jaar 0 in een plaggenstront dorpje in Senegal, en dan zal die het ook teveel werk vinden om ff ergens een schroefje voor de waterpomp te fixen zodat ze water, landbouwgrond en olie hebben.

Ohja de struikjes in kwestie: www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen...

peterdh | 05-09-21 | 05:35

@peterdh | 05-09-21 | 05:35:
Dat ben ik toch niet met je eens. Ik heb jarenlang in landen gewerkt waar blanken, zwarten en alles wat daar tussen kan qua kleur, gewerkt.
De blanken hadden de eigenschappen om vooruit te komen en bezaten de macht en geld.
De donkere mensen lieten zich graag zeggen wat te moeten doen en waren en zijn tevreden met een bord rijst en een fles rum.
Er waren ook veel Libanezen, tweede en derde generatie. Vaklui, dokters, handelaars. Allemaal succesvol.
Met andere woorden…de genen spelen een grote rol.

J.Cash | 05-09-21 | 07:46

@J.Cash | 05-09-21 | 07:46:
Maar zou het niet zo zijn dat de blanken opgegroeid zijn in een blank gezin en in een blanke gemeenschap en de zwarten in een zwarte gemeenschap, de blanken blanke vriendjes hadden en op voornamelijk blanke scholen zaten, de zwarten op zwarte en opgegroeid zijn in een gemeenschap van voornamelijk zwarten.

Ik heb het dan even puur sec over het feit dat je een blanke baby laat opgroeien in een zwart gezin, in een zwarte gemeenschap, op een zwarte school van zwarte vriendjes en vriendinnetjes en hun normen en waarden meekrijgen van alle mensen om hun heen. En andersom met een zwarte baby.

Ik bedoel als ik hier om me heen kijk zie ik het ook. Blanke tieners die al hun hele leven midden in 020-gaza wonen, die dat complete mocro-nederlands-taaltje praten, dezelfde attitude hebben, en zich precies zo gedragen, praten, doen, laten en denken als hun mocro vriendjes, tot en met het sissen naar de "blanke hoeren die in korte rokjes voorbij lopen" aan toe.

Natuurlijk zijn er gewoon genetische verschillen. Sikkelcelanemie is een gen dat bij zwarten vaker voorkomt dan bij blanken. Dat is gewoon een feit. Zo zullen er meer genetische verschillen zijn. Alleen al het feit hoeveel pigment in je huid zit is gewoon genetisch bepaald. Dat is gewoon feitelijk waarheid.

Maar ik denk dat de manier hoe je tegen het leven aan kijkt, en in hoeverre je zelf streeft naar structurele verbeteringen in je leven, zelfontplooing en ontwikkeling, de manier hoe je denkt, meer rationeel of meer emotioneel, hoe je denkt over een overheid, vrijheid, zelfbeschikking, je positie ten opzichte van anderen, dingen als je mening en opvattingen over hoe dingen zijn en zouden moeten, en of jij de interinsieke motivatie hebt om dingen te veranderen etc. Dat dat dingen zijn die *grotendeels* meer te maken hebben met hoe en waar je opgroeid, welke normen en waarden je mee krijgt van ouders, vrienden, buurtgenoten en je gemeenschap dan dat dat genetisch bepaald is.
In feite zijn dat denk ik namelijk meer gewoon dingen van: "Monkey see, monkey do"... Je denkt, doet, laat en gedraagt je zoals je dat me hebt gekregen in de duur van je leven. Van 0 tot nu.

peterdh | 05-09-21 | 10:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben dat oorlogvoeren via de media totaal beu. Steeds worden mensen neergezet als groepen met fout gedrag. Iedere gek met z'n gebrek weet dat alleen lui met nare ideologische plannen de boel op stelten zetten in de maatschappij. Wanneer krijgt dat aandacht. De media zou de pijlen moeten richten op kinderen in de klas die zich opgejut door hun omgeving als activisten gedragen. Dat activisme komt uit diverse richtingen en verdrukt de andere kinderen. De activistjes krijgen ooit stemrecht. Zo komen die niet-radicale klasgenootjes nooit meer van dat gezeik en geram af. Dáár heeft de samenleving een probleem.

zeurmachine | 04-09-21 | 23:46

Robbie..!!
Ja..

Mag dit af..!!
Wat..

Npo Politiek..
Nee..

Lul..!!

neonreclame | 04-09-21 | 23:46

Kleur werd in sommige gevallen best wel eens benoemd, is wat ik mij herinner op school, maar alleen als daar een of andere reden voor was (als kind zijnde dus). Net zoals lang, klein, dik, dun, rode haren. Dan is de aanleiding weg en ben je gewoon weer met andere dingen bezig. In wezen werd kleur niet belangrijk gevonden, maar je zag natuurlijk het verschil.

Dat is over en weer zo. Ik denk dat qua discriminatie de meeste shit komt vanuit moslims. Die hebben een fundamenteel superioriteitsgevoel naar anders/niet gelovigen.

Ik kan mij echt niet voorstellen dat het wetenschappelijk niveau van deze vrouw iets voorstelt. Het is sociale wetenschap. Dat kàn echte wetenschap zijn, maar je moet dan wel heel zuiver in je onderzoek staan en erkennen dat sociale stripucturen erg lastig te ontleden zijn.
Ooit toen sociologie aan de UvA nog wetenschap was, heb ik daar geleerd over deze moeilijke kant van het vak. Ook dat je conclusies het onderzochte sociale veld vervolgens weer kunnen beïnvloeden naar een iets andere werkelijkheid, enzovoorts.

Nuuk | 04-09-21 | 23:43 | 9

@Nuuk | 05-09-21 | 00:15:
Geweldig linkje Nuuk! Het lijkt me alleen frustrerend om je als serieuze wetenschapper te moeten bewegen door een soort slangenkuil.

MickeyGouda | 05-09-21 | 00:25

@MickeyGouda | 05-09-21 | 00:29: is ook zo. Laat ik het anders zeggen, ik ben blij nooit gepromoveerd te zijn. Ik had de kans, werd gevraagd door mijn scriptiebegeleider of ik een voorstel wilde indienen bij hem. Maar toen had ik al door dat het een dog eat dog wereld is, en dit was nog voor alle woke-ellende. Over dog eat dog gesproken: who’s the king!?

youtu.be/w3w-3iRoy58

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:59
▼ 6 antwoorden verborgen

Naast deze man zou ik dus niet willen zitten. Is inmiddels opgepakt.

MAASTRICHT: Gezocht omg de heeg,mstr. Man met bijl , getint, krullend haar, baardje, midden 20, groot flink postuur, rood-gele rugzak. Niet zelf benaderen.

Gebakkenvis | 04-09-21 | 23:41

Maar niemand heeft het over keepers in blindenvoetbal?

Transgender-Airlines | 04-09-21 | 23:41

@neonreclame | 04-09-21 | 23:53: er zat niet echt kracht achter. Maar goed ik ben ook maar een luie stoeldeskundige. Eerst een gescheurde onderarmspier tegen rico, toen iets met zijn voet ook tegen rico en nu een schampschot op zijn slaap. Als het allemaal echt is, is het wel verbazend dat-ie zo ver is gekomen.

BobDobalina | 05-09-21 | 00:02

@BobDobalina | 05-09-21 | 00:02:

Grappig.. Vriend Robbie denkt ook aan doorgestoken kaart...

Ikzelf zie het voordeel er niet van in.. Maar goed, wij kennen elkaar, ik heb het wel vaker mis..!! ( Knipoog )

neonreclame | 05-09-21 | 00:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar als jullie er allemaal last van hebben, gaat het dan betekenen dat er een premium + account gaat komen, waar echt all adds geblockt worden? Ik doneer dat extra tientje wel hoor, maar volgens mij is er reclamevrij beloofd.
God, wat heb ik een schijthekel aan reclames.

SterF... | 04-09-21 | 23:37 | 1

Is Hugo de Jonge misschien toegetreden tot de redactie van GeenStijl?

De overeenkomst is griezelig met , “nee hoor, dat zal niet gebeuren”, naar “nou ja, toch wel. Misschien, nou ja een beetje”.

Nuuk | 04-09-21 | 23:46

Heerlijke sneer op de telegraaf site,

"Marokkaanse kickbokser verliest van Arkadiusz Wrzose en is al zes jaar zonder zege. Badr Hari keihard knock-out getrapt"

Gebakkenvis | 04-09-21 | 23:35 | 1

Je mag als Nederlander blij zijn dat hij onder marokkaanse vlag vecht. Deze gozer zou anders een schande zijn voor Nederland.

Nascardude | 04-09-21 | 23:43

Haha die flapdrol schijnt knock out te zijn.

Wil ik wel terugzien. Kan dat ergens?

Knufter | 04-09-21 | 23:35 | 5

Staat al op Youtube

Zapata10 | 04-09-21 | 23:50

Die blanke heb die marokkaan geschopt. Rassies!

Maar even serieus: heerlijk. Ook met bloed en zo. Nou maar hopen dat meneer de ongetraindenmepper daar voor de rest van zijn leven last van heeft.

Knufter | 05-09-21 | 00:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Op mijn cv staat dat ik fan van MC hammer ben.

Zodat ze weten dat ik dooooownnn met de brothers ben.

Transgender-Airlines | 04-09-21 | 23:31

Zo is het precies, “we waren acht en het kon ons niks schelen”. Toen ik acht was had ik een beste vriendinnetje dat Chinees-Indisch was, maar ik zag niks “anders” aan haar. Als kind ben je daar helemaal niet mee bezig, het speelt geen rol. Die stelling over “witte” bleekneusjes zal voornamelijk wel uit de dikke duim komen. Overigens worden tegenwoordig blanken meestal als de sukkels uitgebeeld, in reclames, documentaires of wat ook, maar daar hoor je dan weer nooit wat over.

Cassandra | 04-09-21 | 23:30 | 3

Echt Cassandra, wat een gruwelijk gejank allemaal. Helemaal als kind zag ik geen kleur, behalve dan dat het ‘anders’ was. Maar wat is anders? Slechter? Beter? Nee! Gewoon anders, een andere kleur. That’s it. Nu wordt je gedwongen om kleur te zien, omdat ‘kleur zien’ beter zou zijn dan kleurenblind pretenderen te zijn. Fuck em. Fuck em all. Dit zal ik blijven weigeren.

The-loopy-cowboy | 04-09-21 | 23:38

@The-loopy-cowboy | 04-09-21 | 23:38: mijn vriendinnetje was vrij bleek uitgevallen, hoewel van een ander continent. Qua ral scheelden we niet veel. Maar inderdaad bizar dat je wordt gedwongen in kleur te denken. Het doodt iedere ongedwongenheid.

Cassandra | 05-09-21 | 00:17

@Cassandra | 05-09-21 | 00:17: vooral dat laatste. Damn man (vrouw), laat mij gewoon lekker geinen met mijn Kaapverdische buurman! Laat mij gewoon lopen ouwehoeren met mijn halfturkse vriend. Mag ik gewoon ongedwongen kletsen met zijn 8 jarige dochter met een bos krullen waar je U tegen zegt? Da fak, het is zo frustrerend dat ik tegenwoordig bij een zwarte collega maar gewoon denk, laat maar hangen, te gevaarlijk, aangezien mijn professionele omgeving wel degelijk woke is, en bij een misstap ik hang. Word er gek van, want ik ben dus WEL nieuwsgierig naar iemands achtergrond, roots, denkbeelden en kennis. Maar een simpele vraag “ waar kom je vandaan” kan voldoende zijn voor een onderzoek wegens racisme. Ja, dan niet hoor. Dan blijven we maar vreemden. Terwijl hij en ik wellicht de beste vrienden kunnen worden.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:35

Ik ben wel een beetje bekend met Nederlands-Indische vrouwen. Zij kregen en krijgen nooit, echt nooit, te horen dat ze terug moeten naar hun eigen land. Maar mevrouw Mesman haar halve jeugd wel? Dan moet ze zich wel heel irritant hebben gedragen.

Rest In Privacy | 04-09-21 | 23:23 | 9

@wijsvinger | 04-09-21 | 23:41: heb nooit aan haar mogen ruiken. Een van de weinige blauwtjes die ik na mijn 20e nog mocht ontvangen. Damn wat was ze mooi HahA

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:08

@The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:08: Je bent nu Aziatische vrouwen aan het objectiveren, en beschouwt ze als seksueel gedienstig voor de witte man.. enz enz. (Dit soort lariekoek stond dus echt in het Parool)

Asteroid-B612 | 05-09-21 | 00:36

@Asteroid-B612 | 05-09-21 | 00:36: niet Aziatische vrouwen, maar specifiek deze. Jezus, na 15 jaar krijg ik het nog warm van haar. Verder gebruik ik het Parool om mijn kachel aan te steken, mij reet mee af te vegen en vliegen dood te slaan. Kost me een hoop laptops, maar goed, dat is het me wel waard. Het veegt overigens niet lekker, just so you know.

The-loopy-cowboy | 05-09-21 | 00:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Badr KO, vorige keren verscholen achter "blessure", maar nu echt down. Had niet eens meer het besef wat er gebeurd was.

Zoelense Hobbyboer | 04-09-21 | 23:22 | 1

Lekker voor al die mocrootjes die hem toejuichten.

HankHill | 04-09-21 | 23:33

Oja zeg ns aaa.

Nooit van bewust geweest dat daar een neger in zat. Nu pas. Ook nooit op gelet wie er allemaal man en vrouw waren. Het was gewoon ... zeg ns aaaa. Met acteurs. Allemaal een andere rol.

Ja nou. Nou zal ik het nooit meer kunnen kijken zonder te denken "oja die neger".

Knufter | 04-09-21 | 23:21 | 6

Op een of andere manier dubbel geplaatst dus zelf maar verwijderd :-)

MoonBeebe | 04-09-21 | 23:54

Volgens mij liep er in de Cosby-show ook wel eens een excuusneger rond.

gestoptmetroken | 04-09-21 | 23:57

@gestoptmetroken | 04-09-21 | 23:57: Nooit bij stil gestaan dat dit negers waren. Ook niet mbt Andersdenkend | 04-09-21 | 23:37

Het waren Amerikanen, wel wat anders dan ons, ver van mijn bed enz maar ik denk: ah zo leeft men in Amerika. Ik was nog kind/vroegvolwassene maar geen moment bij stil gestaan dat dit een 'ander ras' zou zijn.

Maar ook weer: nou dus wel. Als ik nu de Cosby Show zou zien zou ik denken "He allemaal negers die ze op manier x y of z proberen te framen".

Ik weet ook dat de meeste zwartgekleurde mensen ongetwijfeld gewoon net al u en ik hun ding doen in het leven maar ik word zoveel geconfronteerd met de Akwasi's en Quincies en Sylvana's en BLM mensen dat als ik nou een zwarte zie ik onbewust denk "he, daar loopt een probleem". Het brein blijft toch categoriseren. Dit is een heel nare ontwikkeling die deze lui voor elkaar hebben gekregen: het ongedaan maken van het vereffenen van racisme. Ze moeten er maar trots op zijn.

Knufter | 05-09-21 | 04:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie heeft er hier, ondanks een premium, ook last van reclames?

SterF... | 04-09-21 | 23:19 | 15

@Roos | 04-09-21 | 23:46:
Ik zit op mijn iPad, safari. Dat zal het dan wellicht zijn? Wat Loop Cowboy zegt,

Nuuk | 05-09-21 | 00:17

Nee, maar misschien door combo premium, maar ook ublock + ghostery + noscript (waarin ik ook gewoon een hoop shit als JS van doubleclick en andere dingen die niet *direct* met GS te maken hebben gewoon uit heb staan)

peterdh | 05-09-21 | 00:23
▼ 12 antwoorden verborgen

Badr Hari in de tweede ronde in de pan gehakt. Bloed op de vloer. Ergo: VERLOREN.

Sjakie | 04-09-21 | 23:18 | 6

Van mij mag hij knock out blijven. Het lijkt mij een naar mannetje

Roos | 04-09-21 | 23:24

Heerlijk

doortje | 04-09-21 | 23:29

Hij is een plekje vergeten bij het scheren.

Pretzel Logic | 04-09-21 | 23:31
▼ 3 antwoorden verborgen

In 1911 wilde men nog niet geloven dat een neger in staat was om een opera te spelen. Ragtime in een bordeel op een honkitonk piano kan wel het hoogste wat een neger kon bereiken. Zodoende bleef de partituur van Scott Joplin's opera Treemonisha tot 1972 in een lade liggen, totdat werd ontdekt wat voor een meesterwerk dit was.

Gunther Schuller Orkest - Aunt Dinah has blowed the horn
youtu.be/pmCG2dMqIDU

Arnold Layne | 04-09-21 | 23:18 | 3

Tja. In 1911 geloofde men ook niet dat alle mannen en vrouwen stemrecht mochten hebben. Of dat hoger onderwijs voor iedereen toegankelijk moest zijn. Of überhaupt dat mannen en vrouwen piano konden spelen. Dat gold enkel de upper upper class. Etc etc..

Bataafje | 04-09-21 | 23:51

1911 doet mij alleen denken aan de Colt's 1911.

steekmug | 05-09-21 | 08:22

Destiny's child. De live uitvoering uit 2008. Gewoon, omdat we toen nog niet helemaal tenonder gegaan waren aan politiek correct geneuzel. Een goed optreden was gewoon een goed optreden. Niks geen dubbele agenda.

LV-225 | 04-09-21 | 23:16 | 2

aanvulling: Het gaat om I'm a surviver. Zo heet dat liedje.

LV-225 | 04-09-21 | 23:18

#BadrIsOverParty

Icewallowkum | 04-09-21 | 23:16

Yessss exit baddar #TeamPoland

HankHill | 04-09-21 | 23:15

Hahahaha, Badr vrijwel gewonnen gaat vervolgens knock out

Bibop | 04-09-21 | 23:13 | 1

Mooi, klinkt als gevalletje karma.

Roos | 04-09-21 | 23:15

Stuur ME maar naar Rotterdam! Badr KO!

Vula | 04-09-21 | 23:13

Hebben ze datzelfde "onderzoek" ook uitgevoerd bij donkere en moslimkinderen ?

Asteroid-B612 | 04-09-21 | 23:13

In de jaren 70 hadden mijn broer en ik vrienden en vriendinnen met een donkere huidskleur. Zij waren gewoon welkom bij mijn ouders en andersom. Nooit gezeik over afkomst/kleur. Het enigste waar mijn moeder wel eens over klaagde was de knoflooklucht die wij uitademde als wij daar gegeten hadden, zij noemde dat " carbietlucht". Maar om eerlijk te zijn, het was beter vreten als wat zij voorschotelde.

MoonBeebe | 04-09-21 | 23:13

Ja er valt veel geld te verdienen in diversiteitsonderzoek en gendergezeur. Het is in bij beleidsmakers, het wordt de gewone mens door de strot geduwd

thanseeuwen | 04-09-21 | 23:13

Badder Harrie verliest van een amateur.

RickTheDick | 04-09-21 | 23:12

Die grote alles afpakken, maar die kleine wist het belangrijkste zelf te houden…

Het leven is zwaar | 04-09-21 | 23:10

In 1964, 4e klas basischool, vertelde de meester (die had je toen nog) dat er een nieuwe leerling bij zou komen uit Zuid-Rhodesië, een land in Afrika, aan de andere kant van de wereldbol. Alle jongens (meisjes zaten op een andere school ivb met 'vies') waren in een zekere staat van opwinding: negertjes kenden we alleen uit de boeken van de missie, maar voor het eerst konden we er een in levende lijve zien. Op een dag kwam dat joch binnen: blank en blond. Iedereen teleurgesteld.

wijsvinger | 04-09-21 | 23:08 | 3

1964, blank, Zuid Rhodesie. Dat klinkt niet als zuivere koffie.

Red shirt | 04-09-21 | 23:13

1979, vrouwtje uit Ethiophie die vertelde hoe slecht ze daar hadden. Staat ze daar in je klas.

Treurgrond | 04-09-21 | 23:18

@Red shirt | 04-09-21 | 23:13: Ik denk achteraf dat z'n ouders de bui al zagen hangen.

wijsvinger | 04-09-21 | 23:27

Parool: "Ontsnapte Schiphol aan een aanslag op de dag van de aanval op de Bataclan?"

In Frankrijk begint de rechtszaak tegen twintig verdachten die betrokken waren bij de jihadistische aanslagen in Parijs in november 2015. Komen we dan eindelijk te weten of de Groupe Schiphol van die terreurcel ook een aanslag in Nederland wilde plegen?

Het is 11.15 uur, vrijdag 13 november 2015 als Osama Krayem en Soufian Ayari op het Noordstation in Brussel instappen in de Eurolinesbus naar Amsterdam. De twee jihadisten hebben een dag eerder een kaartje gekocht: onder een valse naam, cash afgerekend en enkele reis. Ze stappen in de bus met een rugzak en een koffer. Hun bestemming: luchthaven Schiphol.

Later die vrijdag, rond half tien ’s avonds, schrikt West-Europa op door de grootste terreuraanslag in jaren.

Bibop | 04-09-21 | 23:08 | 4

Ze kwamen in Amsterdam aan. Ik zou dan ook gelijk omkeren.

Frau Merkel | 04-09-21 | 23:26

@Frau Merkel | 04-09-21 | 23:26: Doelwit bleek onder vertegenwoordigd.

Andersdenkend | 04-09-21 | 23:32

@Frau Merkel | 04-09-21 | 23:26: Schuddebuikend naar bed nu...

Zwizalletju | 05-09-21 | 00:16
▼ 1 antwoord verborgen

Hij wordt ook wel aquarium genoemd.

Reebensteeltje | 04-09-21 | 23:08

Badr nu tegen een of andere onbekende Pool. Niet een echte tegenstander.

Vula | 04-09-21 | 23:08 | 1

tuurlijk

Boeloeboe | 05-09-21 | 01:21

We hebben minder hoogleraren nodig die komen uitleggen hoe de wereld werkt. Blijf lekker in je academische ivoren toren en val ons niet lastig.

Vula | 04-09-21 | 23:06

Kiki die playboy nog gejat bij de Esso.

dhrat | 04-09-21 | 23:05

Mijn zoontje is tien jaar. Hij gaat met vriendjes en vriendinnetjes om waarmee hij om wil gaan. Afkomst of kleur doet er niet toe. Zelfs kinderen van PVV-ouders zijn welkom.

Red shirt | 04-09-21 | 23:03 | 21

@MickeyGouda | 05-09-21 | 00:11: Als het maar geen vlees is. Heil naar de vegetariërs. Weet u Wie ook ... ach laat maar....

Zwizalletju | 05-09-21 | 00:21

@MickeyGouda | 05-09-21 | 00:11:
Jezus. Wie verzint dat. Een liefelijk dorp op bijna anale wijze misbruiken om een deuggevoel te bewerkstelligen.
Hoewel het achterliggende idee mss wel hout snijdt ben ik toch nog steeds blij dat kinderen hebben in mijn app niet groen aangevinkt staat.

reservebelgië | 05-09-21 | 00:27
▼ 18 antwoorden verborgen

Typisch trol-artikel van de VK. Blanke academische mevrouw met een missie schuift kindjes naar voren als levend schild. Dapper hoor.

konjodebonjo | 04-09-21 | 23:02 | 2

Activistische vrouw

Risingson | 04-09-21 | 23:05

Dames en Heren, ik kruip er in, Ik blijf af en toe mijn bijdrages, maar ik vind het wel welletjes.

Dus bij deze, net als mijn rookverslaving, stop ik.

Waarschijnlijk hou ik het niet lang vol, maar ach, wie dan leeftl, wie dan zorgt

Beste mor weer......

GKJP | 04-09-21 | 23:01 | 2

Hee Tammo, was dit ja dan?

Roos | 04-09-21 | 23:08

Tot morgen vriend!

keestelpro | 05-09-21 | 01:08

Echt, in 1976 ging ik stappen met een Turk, naar de meest vunzige kroegen en disco's die je maar kan bedenken. Altijd samen gewerkt met mensen vanuit de hele wereld. Nigeria, China, Oekraïne, Rusland, Marokko, Indonesië, ach noem maar op. Voor mij ben je een idioot als je kijkt naar herkomst of huidskleur. Zij waren en zijn mensen net zoals ik waarmee ik gelachen heb maar ook verdrietig mee geweest ben. Nu in de nadagen van mijn loopbaan leid ik een jongen op uit Korea. Ik probeer hem mee te geven wat ik geleerd heb in de dertig jaar ICT. Hopelijk heeft hij er iets aan. Nee, godsdiensten of ideologieën daar heb ik helemaal niets mee. Maar mensen zijn mensen zoals ik ook een mens ben.

Zapata10 | 04-09-21 | 22:59 | 4

@Zwizalletju | 04-09-21 | 23:05: Eens, ik begrijp dus ook helemaal niets van de Woke cultuur. Ik heb nooit verschil gezien tussen mensen behalve dat wat ze konden en wilden presteren. Maar nu ben ik plotseling een vijand geworden.

Zapata10 | 04-09-21 | 23:07

Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt.
Nooit naar huidskleur gekeken, maar mensen op gedrag een stempel gegeven.

Het leven is zwaar | 04-09-21 | 23:20

@Het leven is zwaar | 04-09-21 | 23:20: Helaas is de praktijk dan zo dat het lijkt sls of u discrimineert.
Ik sta er ook zo in. Beoordelen op gedrag en je ziet de kleuren niet eens.

Andersdenkend | 04-09-21 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
tata570417531 | 04-09-21 | 22:58

Mooi fragment met Koeman en Jack van Gelder.
En op 40 seconden ook gewoon een supporter van kleur waar iedereen normaal naast staat.

youtu.be/woZMooj3lnQ

Papa Jones | 04-09-21 | 22:58

Zo rond 1987 was mijn beste vriendje iemand 'van kleur', geadopteerd uit Colombia.
Mijn tandarts een Jood uit Israel.
Naast mijn vriendje woonde een gezin uit Iran.
Dit alles in een dorp in Friesland.
Nooit gezeik gehad.

RickyLaRue | 04-09-21 | 22:57 | 3

Die tandarts is een Palestijn, tenminste als jou dorp met de letter M begint.

IkwilJinekwel | 04-09-21 | 23:39

Mijn eerste tandarts was een Chinees, uit Nederlands-Indië / nu Indonesië , zijn familie had daar 150 jaar gewoond, , en dat was 1960/61 o.i.d. Nu moeten we het doen met de Iraniërs . Sarc On / en Off....

Zwizalletju | 05-09-21 | 00:11

Bij mij in de buurt staat een Christelijke lagere school waar kinderen uit ook andere buurten om de plaatselijke openbare scholen te mijden. En niet omdat ze christelijk zijn. Overigens zijn er ook wat slimme allochtonen die hun kinderen op deze school plaatsen onder de mom van dan komen ze niet in een klas met (zware) achterstanden en extra aandacht.

Bibop | 04-09-21 | 22:57

Wat achterblijft is de herinnering aan het ontbreken van de "kleurenpracht".

Hupusculupus U.Dufus | 04-09-21 | 22:57

Paralympics
Koos Alberts - eenmaal kom jij terug
youtu.be/G8D_8GPna64

BrutusBosch | 04-09-21 | 22:54 | 1

Een ode aan zijn loopvermogen.

Knufter | 04-09-21 | 23:27

Hadden we die nieuwe buren niet kunnen leasen?

Hupusculupus U.Dufus | 04-09-21 | 22:52

Mevrouw de 'hoogleraar' heeft zelf last van vooroordelen, met dat toga-verhaal. Het lijkt alsof ze haar eigen vooroordelen op anderen projecteert i.p.v. gedegen onderzoek doet (Diererik Stapel 2 misschien?). Laat ik dan maar precies hetzelfde doen als zij: ik wil hier niets kwijt over mijn eigen afkomst en omgeving, maar ik mag uit decennialange ervaring spreken dat haar bewering compleet onherkenbaar is. Schande dat zo'n subsidie niet naar een neutrale wetenschapper gaat, maar naar iemand met sexistische en wellicht racistische trekjes of vergelijkbare vooroordelen. Als wetenschapper ben je ALTIJD neutraal. Je wordt als hoogleraar potverdorie betaald van met name belastingcenten, gedraag je er dan ook naar. Dit lijkt me meer een activist dan een wetenschapper.

Vader&dochter | 04-09-21 | 22:51 | 1

Dat hele toga-verhaal ligt er net effe iets te dik op: 'kijk eens, ik was ook niet geheel vrij van vooroordelen...' het zweemt net te veel naar een getuigenis van het Leger des Heils: 'vroeger was ik een theepot. Maar toen heb ik het licht gezien. Toen kwam Jezus in mijn leven. En als ik nu héél erg mijn best doe, dan wordt ik misschien wel een soeppan' De verwording van de wetenschap in dit land gaat in een verbluffend tempo.

bisbisbis | 04-09-21 | 22:59

Wat een zwetsika. Je wilt niet naast iemand zitten omdat je dat een lul vindt of omdat die stinkt. Mijn beste vriendjes op de lagere school waren een Zuid-koreaantje en een autochtone kakker. Mijn zoontje is nog steeds bevriend met een donker jongetje wat hij op de lagere school heeft leren kennen, ze maken zelfs samen muziek nu ( geloof niet dat ze zichzelf het Duo Penotti noemen ).
Ach ja, net zoals bij dat gendergezeik, je kunt overal wel wat achter zoeken.

Graaisnaaiert | 04-09-21 | 22:48 | 1

Ja, grote onzin. Niemand herkent zich hierin, er werd niet op die manier naar kleur gekeken. Ik zat ook in de klas met vijf donkere kindjes en een Chinees - en ikzelf- en eventueel getreiter had echt niets met huidskleur te maken. Zeker niet door Jan, Piet of Klaas. Dit is gewoon een lastercampagne.

letopuwzaak | 04-09-21 | 23:36

Toen al onder het bewind van Marx Rutte. Pffffff.
Wel geweldige TV!

keestelpro | 05-09-21 | 01:06

Geef mij 1975 maar!

Eminent | 04-09-21 | 22:46

Moeders mooiste begreep al dat zelfspot de beste manier is om de ander uit te lachen

Mother's Finest - Niggizz can't sing rock 'n' Roll youtu.be/xxOgPvW4M1M

Arnold Layne | 04-09-21 | 22:46 | 1

Vergeef me dat ik naar rook stink, zowaar nog kunnen BBQ-en dit jaar.

Andersdenkend | 04-09-21 | 22:44

Is Dadr Hari al geweest? Iemand een linkje naar een stream?

antagonist | 04-09-21 | 22:44 | 15

Je kan prima zelf paar woorden intypen en ga niet gebanned worden voor een link voor een ander lol

Icewallowkum | 04-09-21 | 23:06
▼ 12 antwoorden verborgen

Vergeet de Vietnamese bootvluchtelingen niet!
Die heetten toen zo .

Op mijn lagere school kwamen ook kinderen uit zo'n gezin en dat waren een soort beroemdheden. Iedereen wilde hun vriend zijn.

Roos | 04-09-21 | 22:43

Vroeger was alles beter, behalve de toekomst.

Hupusculupus U.Dufus | 04-09-21 | 22:42 | 1

De toekomst is inderdaad niet meer wat het geweest is.

BrutusBosch | 04-09-21 | 22:57

Zonder omhaal duidelijk maken waar het om gaat:

Clawfinger - Nigger
youtu.be/_ng1ovEr46c

Arnold Layne | 04-09-21 | 22:42

Hier dancen we verder!

Brabeaulander | 04-09-21 | 22:41

In Nederland Door Opa wassuttoch

Lepo | 04-09-21 | 22:40

Nee

stipjes | 04-09-21 | 22:39 | 1

Hoezo nee? Ja

Adriel | 04-09-21 | 22:41

Kijk,het maakt me niet uit, maar als het aan mij ligt zijn er meer dames die een crush hebben op mij hebben..

neonreclame | 04-09-21 | 22:38 | 20
▼ 17 antwoorden verborgen

Iedereen geplaceerd?
*Plop*

RickyLaRue | 04-09-21 | 22:38 | 2

Ik zit er helemaal klaar voor... cheers

Flow_Snake | 04-09-21 | 22:49

Ik snap niks van dat woord 'geplaceerd'.
*placebo omhoog gooit en vangt met mond*

keestelpro | 05-09-21 | 00:54

Wat een onzin. Nou, ik ben lichtgetint, wie komt er bij mij zitten? Ik heb ribbelchips en wijn...

letopuwzaak | 04-09-21 | 22:38 | 15

Wijn en pizza? Dat mag jij helemaal niet als lichtgetintiër! Da's een wit privilege! XD

keestelpro | 05-09-21 | 00:52
▼ 12 antwoorden verborgen

Iemand al een linkje naar Badr?

Ghibli | 04-09-21 | 22:38 | 4

Padum, tsss!

OverdaanDerOnderheid | 04-09-21 | 23:15

Over en uit

Tobi | 04-09-21 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen

Nederlands elftal gewonnen , nu Max morgen nog !

Plaque-doctor | 04-09-21 | 22:37 | 1

Als de start goed is dan is het vroem vroem naar P1 op het podium.
Zou leuk zijn voor de toeschouwers want er zitten ook een aantal Verstappen fans op de tribunes.

keestelpro | 05-09-21 | 00:51

Iedereen een beetje down van die discussie eerder vandaag? Mooi, heb m'n tijd rustig besteed aan het oplossen van mijn python code. 23/5 trading, here we come!

Adriel | 04-09-21 | 22:37 | 6

@FogerRederer | 04-09-21 | 23:39: ik zat te denken aan zo'n ding, het probleem is dat het platform dat ik gebruik geen module heeft voor Linux, wat best vreemd is als je ziet dat het door miljoenen gebruikt wordt. Tenzij je op een Pi Windows 64-bit kan draaien zonder problemen.

Adriel | 05-09-21 | 00:02

@VoltaireJohn | 05-09-21 | 00:02: Nee, dat kan een Pi niet. Maar EBay staat vol met business-lijn desktop pc’s voor een habbekrats. Die draaien prima als servertje thuis. Windows 10 Pro licentie zit erbij, draai je er gratis HyperV bovenop voor je Linux vm’s. Staat hier ook al jaren headless te draaien. Geen idee wat het aan stroom kost trouwens, maar daar heb je zonnecellen voor.

Ceristimo | 05-09-21 | 00:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Polp!

BrutusBosch | 04-09-21 | 22:36 | 2

Ik heb je niet bij de deur gezien Louz.

BrutusBosch | 04-09-21 | 22:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen