achtergrond

Geenstijl

Zo kwam Snollebollekes naar Sifan

Mysterie opgelost. Allemaal de schuld van Defqon 2018!

Uitstekend Tegelwaardig Pullitzer-prone stukje onderzoeksjournalistiek werk van de Volkskrant. Hoe kwam Snollebollekes Naar Rechts, Naar Links terecht in een stadion te Japan, 9.282 km verderop? 

Het feestnummer van Rob Kemps leidde bijna tot een burgeroorlog. Tot aangezwengelde golven van haat, drek en bagger op sociale media, tot een digitale heksenjacht op een AD-journalist, een brede maatschappelijke discussie over de Nederlandse populaire volkscultuur, en gefrons over het desastreuze niet-participeren van nieuwkomers in dit prachtige verzorgingsstaatje aan de Noordzee. Het antwoord: het is de schuld van Defqon.1 (2018) en de floormanager van TeamNL.

Quote

De diskjockey [in Japan red:] informeerde ’s morgens bij hem [de floormanager - red:] of Links, Rechts een ‘Dutch Party Song’ was. Op dat begrip had hij gezocht op internet. Het streven van de dj is het feestgedruis rondom de winnaars te voorzien van een passend geluidsdecor. Bij een Zweedse gouden olympiër draait hij Abba’s Dancing Queen, bij gouden Grieken is het de sirtaki uit de film Zorba The Greek.

En of Links, Rechts een feestnummer is, verzekerde Groen de dj (Hele briljante artikel in de Volkskrant)

En verdomd. Wie op internets zoekt op "Dutch Party Song" komt al snel bij deze Dutch Viral Video, met de ondertitel "The Dutch Sure Know How To Party" met bijna 3 miljoen views. Zo, ook weer opgelost, met een beetje googlen.

Hahaha. Dat wordt nog wat in Zandvoort...

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.