achtergrond

Geenstijl

BILD: 'Duitse ongevaccineerden vanaf herfst niet meer welkom in restaurants, op evenementen etc.'

Geeft toch te denken.

Bovenstaand de Google translate uit dit BILD-artikel achter een betaalmuur, gebaseerd op interne documenten die BILD heeft ingezien. Het AD vat het als volgt samen: "In de strijd tegen de vierde coronagolf wil de Duitse regering dat ongevaccineerden nergens meer binnen mogen. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen." Het beleid zou ingevoerd gaan worden om zo een drastische lockdown als tijdens de tweede en derde golf te kunnen voorkomen. Ja, nja, dat zat eraan te komen natuurlijk. Merkels stafchef liet dit plan op 24 juli al doorschemeren. Om de druk op ongevaccineerde Duitsers verder op te voeren worden coronatesten zonder medische indicatie vanaf 11 of 18 oktober voor eigen rekening. Kortom, toen Merkel op 13 juli zei dat Duitsland de Franse route niet zou volgen, had ze volkomen gelijk. In Frankrijk volstaat een negatieve test of recent herstel in de coronapas namelijk ook. Merkel gaat voor de Britse route, waarin alleen vaccinatie toegang geeft.

En dan rest nu de vraag: wat doen Mark en Hugo? Nederland heeft per capita ongeveer vijf keer zoveel besmettingen, en volgt het Duitse beleid vrij consequent zo'n een tot twee weken later. Mocht dat deze keer niet gebeuren, dan is dat een serieuze en verrassende trendbreuk. Hugo zei op 26 juli nog dat een verkapte vaccinatieplicht niet bij Nederland past en dat hij de Franse discussie graag in Frankrijk laat. Meemaken, is wat we het gaan.

En als die hele QR-infrastructuur er straks toch al ligt, met alle werkgelegenheid, vested prestige en 'praktische meerwaarde' van dien, waarom die dan niet - uiteraard vrijwillig! - koppelen aan andere individuele zonden die de nieuwe wereld verhinderen? Zonde om zo'n verfijnd systeem weer op te doeken toch.

Wat een clip he

Uw QR-code bitte danke

Uw QR-code bitte danke

technisch gezien: waar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.