Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Beelden Poelenburg vs Amstelveen dag 6

Het regent lokaal JDAMs

"—IDF Chief of Staff LTG Aviv Kohavi during his visit to an Iron Dome Aerial Defense System battery in southern Israel"

Tussenstand: 139 - 9 voor Palestina. Volgens Hamas' ministerie van Gezondheid bestaat hun dodental uit 39 kinderen, 22 vrouwen en zijn er nog eens 1000 gewonden. Eigenlijk verwachten we dat dit dodental nog sterk op zal lopen als alle slachtoffers van de IDF-misleiding die vooraf ging aan massa-bombardement van rammend volle Hamas-tunnels, maar die cijfers zien we vanzelf wel verschijnen. "“Hamas itself may not yet know” how many of its operatives were killed, the TV report said, adding that many Hamas commanders were believed to have been among the gunmen in the tunnels." Bij een specifieke luchtaanval zijn naar verluidt 10 leden - acht kinderen en twee vrouwen - van dezelfde familie Abu Hatab omgekomen, beelden van rouwende vader, nasleep en begrafenis hier. Daarbij zijn er aan de andere kant, in de West Bank, minstens 13 Palestijnen om het leven gekomen bij schermutselingen met de IDF. En dan nog die doodgeschoten Libanees die het met wat maten via de noordgrens probeerde.

In Israel lijken er sinds de 87-jarige en 50-jarige vrouw die doodvielen tijdens hun vlucht naar een bomkelder, geen nieuwe dodelijke slachtoffers meer bijgekomen. Het aantal Israelische gewonden is eigenlijk al het hele conflict onduidelijk, maar loopt waarschijnlijk ver in de tientallen.

De IDF meldde vandaag dat er sinds maandag 2300 raketten op Israel afgevuurd zijn. 380 daarvan kwamen in de Gaza strook zelf neer en zo'n 1000 werden onderschept door Iron Dome. Vaak wordt genoemd dat Iron Dome een onderscheppingspercentage van 90% heeft, maar deze ronde staat dat dus op slechts 52%. Israel telt (voor zover bekend) 10 Iron Dome-batterijen, elk met drie tot vier lanceerinstallaties die allen 20 interceptors af kunnen schieten voordat het systeem moet herladen. Fantastisch, maar dat volstaat geenszins als Hezbollah een noordfront opent. Hun arsenaal wordt geschat op zo'n 100.000 raketten en zij beschikken over platformen die veel meer raketten tegelijk af kunnen schieten. 

Hamas claimt/waarschuwt dat het de beschietingen van Tel Aviv bereid is nog 6 maanden vol te houden. Live operationele updates van de IAF zelf leest u hier. Meer beeld en geluid na de breek.

Update: IAF saneert Al-Jazeera en AP, vernietigt kantoorgebouw 1 uur na evacuatie-waarschuwing omdat het intelligence assets van Hamas zou huizen. Beelden na breek.

Must see

Social
Social

The West Bank Story

b a n g e r z

Gesaneerd. Kregen een uur om te evacueren

Social

Meer beeld

Zo'n zieke entourage, en sta je beetje laf van je iPhone te speechen. Net Appa

Lokale makker van de Al-Aqsa Martyrs Brigades te West Bank waarschuwt dat IDF Nablus vanavond niet in komt

Een vrouwelijke "hammer in the night"

Social

wowzer

Social

beng

Social
Social
Social

LOL

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
gaffelbaard | 16-05-21 | 14:18

Als je ruzie zoekt met Israel weet je van te voeren dat je een probleem hebt. Als Hamas de raketten een half jaar schiet op Israel wordt hun land weer een woestijn.
Israel mag zich en zijn bewoners beschermen met alle middelen die ter beschikking staan maar degene die tegen Israel zijn in mijn ogen terrosisten aan de kan van de Hamas. Nu zielig doen na eerst te beginnen met raketten af te vuren op Israel. Kookje van eigen deeg. Hup Israel

Limburgse-Harry | 16-05-21 | 13:39 | 1

Het gaat hamas dan ook niet om het winnen.
Het verliezen van oorlogen is het verdienmodel van hamas.
Na deze gevechtsronde komt er een wapenstilstand, en dan staan de Westerse donoren weer klaar om alle beschadigde gebouwen te herstellen. Aangezien fatah en hamas zelfs naar islamitische maatstaven extreem corrupt zijn, gaan zij daar het meeste geld aan verdienen.

Officieel streven fatah en hamas nog steeds naar een wereldwijde holocaust. Maar de landen die hen daarvoor betalen (oa Iran, Turkije, etc) betalen aanzienlijk minder dan EU, VN, VS, NL, Zweden en andere Westerse landen.
Wij houden dit spelletje van gevechtsronde - wapenstilstand - gevechtsronde - wapenstilstand - gevechtsronde etc in stand.

Dandruff | 16-05-21 | 14:10

Prachtig, die momenten van bezinning tijdens de Ramadan aldaar.
Wist overigens niet dat Noel Gallagher bij het IDF zat.

Piet Karbiet | 16-05-21 | 11:20

Er zijn eigenlijk twee hoofdzaken die deze oorlog gaande houden.
1. Arabische dictators die hele generaties met blinde haat indoctrineren.
2. Oorlog is een verdienmodel voor zowel fatah als hamas.

De blinde haat waar Arabieren mee opgevoed worden is vaak te gênant voor woorden. Het peuterprogramma "pioneers of tomorrow" dat de hele wereld tot kalifaat uitriep, had eerst een "hamas-Mickey". De jihad-muis Farfour wordt hier door joden afgemaakt. www.youtube.com/watch?v=m3vGDmdEP_0
Dus toen kwam hamas-Maya; de bij Nahoul die tot bloedvergieten en martelaarschap opriep. Helaas overleed die aan een gebrek aan medische hulp (schuld van de joden). Maar gelukkig was er gelijk een hamas-Bunny als opvolger; het joden etende konijn Assud. www.youtube.com/watch?v=0YU__vFw_0E
Hier een andere hamas-bij die kinderen aanmoedigt stenen te gooien naar joden en hun gezichten tot pulp te slaan; en een peuter die bij de politie wil om alle joden dood te schieten. www.youtube.com/watch?v=3JnAqZsNtc8

Deze stront werd dus gewoon dagelijks over kleine kinderen uitgekotst. En niemand in die contreien vindt dat raar; de Westerse donors van de PA ook niet trouwens. En dit is maar stofje op het tipje van de sluierfabriek. Er zijn letterlijk miljoenen van dit soort filmpjes. Kijkertjes die hier 24/7 in opgroeien, groeien op voor oorlogsmisdaden en martelaarschap.

En dan over dat verdienmodel; het zijn er eigenlijk meerdere.
Zowel fatah als hamas leven voornamelijk op donorgelden. Veel geld is afkomstig van antisemitische landen en organisaties die daarvoor natuurlijk antisemitisch geweld eisen, zoals Iran. Daar spelen ook strategische belangen.
Het meeste geld komt echter van de VN, EU, VS en andere Westerse landen en organisaties. Die zijn vaak wel tegen terreur, maar ze geven meer hulp naarmate er meer "hulp nodig is". Bijvoorbeeld als er door het strijdgewoel gebouwen in puin liggen. Aangezien de PA (= Palestijnse Autoriteit) zelfs naar islamitische maatstaven zeer corrupt is, komt de meeste internationale hulp bij fatah en hamas terecht. Elke schotenwisseling levert hen dus geld op.

Het gaat dan om forse bedragen. Het vermogen van wijlen Arafat werd geschat op tussen 1 tot 4 miljard dollar. Hamasleider Mashal zit rond de 2,6 miljard. Fatahleider Abbas lijkt een kleine vis met slechts 100 miljoen; maar veel geld zit bij zijn zonen. Naast dat geld trakteren de dictators zichzelf en hun omgeving graag op allerlei extra's zoals dienstauto's met chauffeur, etc. www.joods.nl/2020/02/de-donor-machine...
Ook de smokkel van goederen vanuit Egypte levert veel geld op. israelcnn.com/news/news/2019-10-27-12...
De PA heeft dus baat bij gewelddadige conflicten. Niet in de laatste plaats omdat foto's van kinderen in ruïnes meer donaties opleveren dan foto's van dictators in paleizen.

Dit conflict is verder de bestaansreden voor de UNRWA, een soort UNHCR maar dan alleen voor "Palestijnen". Hoewel er wereldwijd natuurlijk vele malen meer niet-Palestijnse dan wel-Palestijnse vluchtelingen bestaan ontlopen de budgetten elkaar niet veel. www.cidi.nl/unrwa-zeven-vragen-en-ant...
De UNRWA geldt dan ook als "de grootste sociale dienst ter wereld". Waar de UNHCR vooral noodhulp biedt aan mensen in tentenkampen; verstrekt de UNRWA al 73 jaar uitkeringen aan mensen die soms al sinds 1948 in hetzelfde stenen huis wonen en hun nakomelingen.

Er zijn teveel corrupte hufters die geld aan dit conflict verdienen.

Dandruff | 16-05-21 | 01:46 | 8

@Dandruff | 16-05-21 | 10:53: Dit soort speeches maakt mij stil, ik weet niet hoe dit jullie beiden dit vergaat.
Dit zijn dappere mensen die tegen de stroming in durven te zwemmen, met veel verlies op persoonlijk vlak. Heel veel respect.
Meer van deze verhalen zijn nodig. Aankaarten wat krom is, benoemen wat leed is.

Wat mij droevig stemt is dat er mensen zijn, in het speciaal journalisten, mensen werkend bij NGO's maar vooral ook politici, die precies weten hoe de vork in de steel zit maar stilzwijgend niets doen.
Ignorance is bliss.

donkieshot | 16-05-21 | 12:47

@donkieshot | 16-05-21 | 12:47:
Nog erger vind ik journalisten, die weten hoe de vork in de steel zit maar bewust de boel vals voorstellen.

Roadblock | 16-05-21 | 13:45

@donkieshot | 16-05-21 | 12:47:

Het maakt me soms echt een beetje boos.
De totale waanzin van een VN die extreem misogyne landen Iran en Saoedi Arabië tot voorzitter van VN-vrouwenrechtencommissies benoemt; en genocide plegende landen Pakistan en Soedan tot voorzitter van VN-mensenrechtencommissies.
De totale hypocrisie van een VN die dictaturen de gelegenheid geeft het Vrije Westen 24/7 aan te klagen. Landen met concentratiekampen klagen over Israël; landen met openlijke slavenhandel klagen over de VS; landen die minderheden letterlijk uitroeien klagen over NL.

Na de eerste Wannsee conferentie in nazi-Duitsland, organiseerde de VN soortgelijke conventies in Durban en Geneve. Die laatste werd georganiseerd door Libië, de wrede dictatuur geleid door kinderneuker Khadaffi. Tussen alle antisemitische en antiwesterse haat door sprak een van zijn slachtoffers; een arts die samen met enkele verpleegsters zwaar werd gemarteld omdat ze "buitenlands" waren. www.youtube.com/watch?v=iRv5IodA1hk

En daarna ging het weer over de gevaren van joden en democratie.
Waarom blijven we de achterlijkheid betalen?
Waarom zien we de VN nog steeds als legitiem?
Waarom horen we dit niet in de MSM?
Elke politicus of journalist kan toch UN-watch googelen?
Elke politicus of journalist met een IQ boven de 12 en meer dan 0,01% gewetensfunctie kan dit aan de kaak stellen.

Dandruff | 16-05-21 | 13:54
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Antislam | 16-05-21 | 01:02 | 2

stukje Nieuwsuur meegepakt.. het was weer objectief met de 'u' van 'uit context'.

klimaatsloper | 15-05-21 | 23:48 | 1

Bij de NOS, RTL en Buitenhof ook.

gaffelbaard | 16-05-21 | 14:24

Nu er in heel West-Europa grootschalige anti-Israel demonstraties worden gehouden - en er ook anti-Westerse leuzen worden geschreeuwd - vraag ik me voorzichtig af of het eigenlijk zo slim is in Nederland op dagelijkse basis tientallen moslims te huisvesten.

SergeantPierlala | 15-05-21 | 23:12 | 5

Het is wel een dooddoener, zeker gelet op mijn nick, maar misschien toch wat meer op het Paard van Troje letten.

Cassandra | 16-05-21 | 01:52

Verwacht niet van een cultus welke de verlichting niet heeft doorgaan dat zij zich aanpassen aan de bevolking en het politieke systeem van een democratisch land. Het boek is heilig, het is absoluut, de rest is bijzaak.

Niet alles past bij elkaar, uw tolerantie is uitgelegd als zwakte. Dit was vragen om ellende en die ellende is goed te zien.

donkieshot | 16-05-21 | 09:42

Niet, zeker als men nagaat dat de dikke vinger van Iran zo duidelijk zichtbaar is. Dit gaat van kennis en materialen voor de aanmaak van de raketten, de smokkel van grondstoffen de Gaza strook in, de coordinatie bij het afvuren tot het ophitsten van meutes in West-Europa... Zullen we eens tot de kern gaan, het uitzetten van die Palastijnse families in Jeruzalem ? Blijkt ineens heel anders in elkaar te zitten dan MSM tot zover verkondigd, iets met Joodse families die "verwijderd" zijn uit diezelfde buurt en huizen voordat de huidige families daar gingen wonen...

SGT1bd | 16-05-21 | 09:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Hup Israel!!!!

andrewdicec | 15-05-21 | 23:01

Tja, zo gaan die dingen soms, makkers. Raketten afschieten op een ander land leidt niet altijd tot de warme en empathische respons die jullie verwacht hadden.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 22:52
-weggejorist-
Greetjee | 15-05-21 | 22:39

Altijd mooi hoe IDF orde op zaken stelt.

TheBigKirth | 15-05-21 | 22:25

Wat me opvalt is dat die hoge huizen wel erg vlug omvallen, twee raketten of bommen en weg is het. Zal wel zonder staalbeton gebouwd zijn.

jan huppeldepup | 15-05-21 | 22:21 | 1

Nee, het is een complot.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 22:53

Wie heeft al die moslims eigenlijk uitgenodigd om naar hier te komen?

SergeantPierlala | 15-05-21 | 22:16 | 2

Het begon met den Uyl, volgens hem hadden we gastarbeiders nodig. Mijn pa voorspelde toen al dat ze nooit meer zouden weggaan en daar spijt van zouden krijgen. Volgens sommige familieleden was hij een racist. De man had naar mijn inziens een juist inzicht in de problematiek die dit op termijn zou geven.

MoonBeebe | 15-05-21 | 22:40

@MoonBeebe | 15-05-21 | 22:40: Was al voor den Uyl... Maar het cabinet den Uyl maakte van tijdelijke gastarbeiders vaste arbeiders. En toen kwamen er heleboel meer, en die kregen een generaal pardon, en nog een keer, en toen familie hereniging... Nou ja en nog een generatie outbreeding, en nu zijn we in 2021.

Granity | 16-05-21 | 00:43

Iedereen heeft het maar over palestijnen. Begin me steeds meer de vraag te stellen wie dat eigenlijk zijn.

Hoofdbreker | 15-05-21 | 22:09 | 3

Een uitvinding van Yasser Arafat.

BenBinnen | 15-05-21 | 22:19

Palestijnen bestaan niet en hébben nooit bestaan.

Peter Emile | 16-05-21 | 01:39

Dat zijn Arabieren die honderden jaren lang in een deel van het Ottomaanse rijk (Turken) woonden, het omvatte zowat het gehele Midden-Oosten. De Otto’s vochten in de Eerste Wereldoorlog aan de zijde van de Duitsers tegen o.a. de Russen, Britten en Fransen en verloren de oorlog en hun grondgebied. Frankrijk en Engeland kregen tijdelijke mandaatgebieden in het Midden-Oosten. Na lang onderhandelen werd het gebied opgedeeld in zelfstandige Arabische staten: Syrië, Jordanië, Libanon, Saoedi-Arabië, Irak, Egypte. Het gebied Palestina bleef mandaatgebied tot de VN het in 1947 wilde opdelen in een Joodse en een Arabische staat, echter de Arabieren waren faliekant tegen. Nadat in 1948 de staat Israël was uitgeroepen vielen de Arabische staten het land meteen binnen. De eerste oorlog was een feit. Overigens moest het Hasjemitische koninkrijk Jordanië niets van de PLO hebben. In september 1970 (black september) werden de Palestijnen van de PLO met geweld het land uitgebonjourd, richting Libanon, waar ze tot op de dag van vandaag zitten. Bij die totstandkoming van Arabische staten na de Eerste Wereldoorlog speelde een Engelse vrouw een belangrijke rol, de ontdekkingsreizigster en archeologe Gertrude Bell. Ze sprak Arabisch en onderhandelde namens de Britten met diverse sjeiks en leiders. Het schijnt dat ze haar eigen bed, badkuip en een groot aantal hutkoffers meetorste, gedragen door kamelen.

Cassandra | 16-05-21 | 01:39

Het is triest voor de Palestijnen dat ze vertrouwen hebben in Hamas, een organisatie die ook wel aangemerkt is als ontwikkeld onder Israel's leiding. Hamas speelt Israel compleet in de kaart. Raketjes die er heel angstaanjagend uit zien, maar vrijwel geen schade veroorzaken. Een man, een vrouw plus twee revolvers en een hond kunnen samen meer slachtoffers maken dan 1000 raketjes. Absurde eisen, die het eruit laten zien alsof Israel redelijk is. En ondertussen pikt Israel alles in en wordt zelfs toegejuigd door min of meer normale mensen... Triest.

Granity | 15-05-21 | 21:22 | 13
-weggejorist-
Gokmaar | 16-05-21 | 08:05

@Granity | 16-05-21 | 00:47: Het land dat de twee grootste openluchtgevangenissen ter wereld al jaren in stand houdt met miljoenen gevangenen krijgt gegarandeerd gedonder. En uiteraard zijn de gevangenen “schuldig” als ze zich verzetten.

Pleegzuster B | 16-05-21 | 09:52

@Pleegzuster B | 16-05-21 | 09:52:

Hee, een science fiction liefhebber.
Uit welke film komt het script dat je noemt?

Dandruff | 16-05-21 | 14:00
▼ 10 antwoorden verborgen

In Berlijn zeer agressie pro-Palestijnendemonstratie waarbij veel deelnemers kleine kinderen op hun schouders meedroegen ondertussen anti-semitische leuzen krijsend. Vroeg geleerd en politie-optredens moeilijker makend.

Tinie | 15-05-21 | 20:53 | 2

Hoezo? Gewoon traangas erover en de demonstratie is zo afgelopen.

Spie | 15-05-21 | 23:35

Komt ook steeds meer kritiek op de manier waarop de grote Duitse journaals (ARD/ZDF) de agressieve anti-semieten op 'bepaalde' manieren voornamelijk NIET in beeld brengen.

Tinie | 16-05-21 | 11:28
-weggejorist-
SergeantPierlala | 15-05-21 | 20:29

Hoop dat Israël nog even doorzet en Hamas totaal gaat vernietigen zijn de Palestijnse gelijk af van moordende dictatuur van Hamas. Media in Nederland is pro Hamas maar grootste deel Nedrland is pro Israel en steun Israel wordt door stomzinnige berichtgeving alleen maar groter. Propaganda van kinderlijkjes door Hamas kennen we nu wel.

WieboWW | 15-05-21 | 20:29 | 16

@P. Breidel | 15-05-21 | 21:56:

Klinkklare onzin, om heel veel redenen, en dat weet je best.

Maar laat ik eens met je mee lullen. Stel dat jij gelijk hebt dat een relatief kleine bezetting een wereldwijde genocide rechtvaardigt. En dat bijvoorbeeld Grieken, Koerden, Armenen en Cyprioten *dus* 100% gelijk hebben als ze alle Turken ter wereld uit zouden willen roeien. Willen Grieken, Koerden, Armenen en Cyprioten overigens niet; maar stel dat. Genocide als wraak voor een bezetting.
Hoe reëel is het te denken dat Turken daar mee akkoord gaan?

Zo zit de wereld niet in elkaar. Je kunt van Turken noch joden verwachten dat zij zich vrijwillig wereldwijd uit laten roeien. De PKK streeft niet eens naar een wereldwijde genocide op alle Turken, zoals fatah en hamas en 100+ islamitische organisaties dat wel doen met alle joden. Maar toch treedt Turkije regelmatig keihard op tegen de PKK, andere Koerdische milities, Koerdische politici en activisten, en Koerdische burgers; zowel in Turkije als in Syrië en Irak.
Dat is zelfs een van de redenen waarom Turkije isis en aanverwante clubjes steunde; omdat die massaal Koerden afslachtten. Hoorden we linkse deugzeugen en islamisten niet over natuurlijk, maar dat terzijde.

Israël staat tegenover een veel gevaarlijker vijand dan Turkije, maar treedt daar veel humaner en terughoudender tegen op. Ik ben benieuwd of wij dat zo doen als de islam West Europa in een puinhoop verandert. Best kans dat wij dan veel harder tegen de jihad optreden dan Israël.

Dandruff | 15-05-21 | 22:23

@P. Breidel | 15-05-21 | 21:56: Bij elke aanval van Israel raak je iets kwijt. Dat is zo simpel dat iedereen het zou kunnen begrijpen.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 23:01

@P. Breidel | 15-05-21 | 22:11:
Daar ben ik niet op in gegaan omdat over dat onderwerp een heel topic gevuld kan worden. Te lang.

gaffelbaard | 15-05-21 | 23:56
▼ 13 antwoorden verborgen

Zou Trump jaloers zijn dat hij niet ook het CNN gebouw kon opblazen?

ZureKoek | 15-05-21 | 20:02 | 2

Wat was de wereld rustig onder Trump.

WieboWW | 15-05-21 | 20:30

Maar dan wel zonder waarschuwing vooraf!

de euro middenweg | 15-05-21 | 20:55

Wellicht kan Israel nu meteen ook even alle moslims uit Jeruzalem verdrijven? Kleine moeite, gewoon ff doorpakken nu er toch al bonje is. Arabieren oppakken en afvoeren naar een plek naar keuze als libanon of jordanie.

BoerKoekoek | 15-05-21 | 19:26 | 24

@Dandruff | 15-05-21 | 21:43: Nog steeds niet nagekeken dus, u verward het met een vernietiging- of dodenkamp. Heel iets anders. Pavlov.

P. Breidel | 15-05-21 | 22:18

@P. Breidel | 15-05-21 | 20:51|
Ik koppel, heel vreemd, het woord "concentratiekamp" inderdaad aan genocide. Verder laveert u heel handig om de door mij aangeleverde onderbouwingen heen. Dat is behoorlijk veelzeggend.

Sjefke7807 | 15-05-21 | 22:31

@P. Breidel | 15-05-21 | 22:18:

Ook in een werkkamp is het niet de usance dat "gevangenen" studeren, wonen en werken; trouwen en gezinnen stichten; luxe-auto's bezitten en luxe-hotels bouwen; de wereld rondreizen; dure juweliersketens opzetten; eigen leiders kiezen; die 2,6 miljard verdienen aan corruptie; etc.

Je hebt een punt dat het de Gazanen verboden is joden uit te roeien.
Maar laat mij maar eens een definitie van "concentratiekamp" zien waar dat inderdaad als belangrijk kenmerk wordt gezien.

Los daarvan, stel dat jij gelijk hebt dat een verbod op genocide typerend is voor concentratiekampen overal ter wereld. Dan nog moet je niet raar opkijken als dat woord in de context van "joden" versus "holocaustpredikers" veel beladener wordt dan normaal.

Dandruff | 15-05-21 | 22:33
▼ 21 antwoorden verborgen

De zwijgende meerderheid staat nog steeds achter Israel. Hoe gekleurd de media het nieuws ook brengt.

Magmacarta | 15-05-21 | 19:21

Ik wil jullie alleen maar even laten weten dat ik voor de Palestijnen ben. Om het geluid hier een fractie minder eenzijdig te maken, en te laten zien dat een enkeling hier wèl verstand heeft.

Balgesjaakt | 15-05-21 | 19:17 | 21

Ow. Dus je hebt alleen maar verstand als je vóór de Palestijnen bent?
Wauw.

gaffelbaard | 15-05-21 | 22:03

Ik ben voor Ajax, om te laten zien dat een enkeling nog verstandiger is dan een gesjaakte bal.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 23:06

Dus u bent voor het afmaken van ongelovigen? Nou ik ben voor het afmaken van ahalala gelovigen.
Zonder Ahlala gelovigen is de wereld een stuk beter te leven.

Gokmaar | 16-05-21 | 08:10
▼ 18 antwoorden verborgen

Dat iron-dome kan wel uitrekenen welke raketten op gewoon gebied terecht komen en welke in een eiland gaan belanden, en kan besluiten om die laatste lekker te laten gaan. Als die 50% precies de goede 50% is dan is er niets aan de hand.

W_F | 15-05-21 | 19:04 | 1

*weiland, een soort groen eiland tussen de huizen.

W_F | 15-05-21 | 19:05

Ik heb geen sociale media, maar mijn gebroeder- en zusters worden al dagen overstelpt met haat.
Uiteraard niet tegen hèn gericht (israëlische achtergrond), want louter politiek, intussen lezen ze de meest walgelijke verwensingen. En dat terwijl zij zelf geen duidelijke mening laten horen.
Zo leer je je facebookvrienden goed kennen. Mooie tijd om er eens af te gaan, heb ik ze aangeraden.

letopuwzaak | 15-05-21 | 18:57 | 6

@letopuwzaak | 15-05-21 | 20:37: Linksisten (en daar zijn er veel van in Nederland) kiezen steevast voor onderliggende partij als deze past binnen de Wet van het Abjecte Westen en dat is vrijwel altijd zo. Zie link onderaan.

Daarbij komt ook nog dat de Joden historisch worden gezien als kapitalisten (en rijk, wat vaak niet klopt) en dat is tegen het zere been van socialisten en communisten.

Over de pure, onversneden Jodenhaat weten veel linksisten niets of ze willen het niet weten. Over dar-al-islam, dar-al-sul, dar-al-harb en de islamitische wetgeving weten ze ook niks. Ze slaapwandelen naïef naar hun eigen ondergang en nemen de rest van de wereld erin mee.

meervrijheid.nl/?pagina=1426

BenBinnen | 15-05-21 | 20:51

@letopuwzaak | 15-05-21 | 18:57 |
De hoeveelheid antisemitische drek die in Open Riool Twitter komt bovendrijven is werkelijk wanstaltig te noemen. Ik heb dan ook al diverse mensen van mijn Twitters gegooid, heb daar echt zero tolerantie voor. Kritiek op Israël is één ding, maar wat je nu ziet is onvervalste Jodenhaat.

Sjefke7807 | 15-05-21 | 21:09

Dank heren! En ik zal de link bekijken.

letopuwzaak | 15-05-21 | 21:20
▼ 3 antwoorden verborgen

"Looks like they brought a knife to a gun fight."

drs. Levi Samsonov | 15-05-21 | 18:53

@a9b2b1 | 15-05-21 | 22:04:
Gaat het nou nog om die video die hij plaatste? Ik snap jouw focus op die twitteraar niet zo.

gaffelbaard | 16-05-21 | 01:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Onder Trump's leiding waren er vredesinitiatieven tussen Israel en verschillende Arabische landen.. ben benieuwd wat daarvan overblijft..

Rest In Privacy | 15-05-21 | 18:40 | 4

Hou er rekening mee dat terwijl Israël nu een oorlog voert tegen Iran-proxys, Saudi-Arabië al die tijd een oorlog voert tegen Iran-proxys in Jemen.

quantumcollider | 15-05-21 | 19:43

@quantumcollider | 15-05-21 | 19:43: Precies, interessanter is Erdogan. Heeft ook een hekel aan Israël, naar snoept graag wat invloed af van Iran om zichzelf op te werpen als leider van de moslimwereld. Is ook lekker in Syrië aan het stoken. Denk dat die wel even een momentje pakt als iedereen druk met Israël is.

Jacques_SiConto | 15-05-21 | 21:52

Aan de reactie vanuit de UAE te zien, heel veel. Trump heeft een dynamiek gecreëerd die van buitenaf niet zomaar meer te stoppen is.

Bovendien, ondanks alle verbale steun heeft de hele Arabische wereld een pesthekel aan Palestijnen.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 23:10
▼ 1 antwoord verborgen

In de strijd tegen dat achterlijke islamitische terreur en geweld is wat mij betreft alles toegestaan, dus Israël ga lekker je gang, geen genade voor dit soort uitschot.
Veeg Hamas, Hezbollah e.d. voorgoed van de kaart. Een klein begin van een betere wereld.

Broadsquire | 15-05-21 | 18:39

Op FB zie ik berichten over dit onderwerp langskomen van onder andere RTL, en zie daar een eindeloze stroom aan ‘allochtonennamen’ klagen over de eenzijdige berichtgeving. Allemaal nemen ze het op voor de Palestijnen.

zwarte_weduwe | 15-05-21 | 18:39 | 1

Hoezo? Eenzijdig? De nationale omroep, de NOS, verdraait het nieuws zelfs voor ze!

gaffelbaard | 15-05-21 | 18:47

Demontratie op het malieveld
" Ze hadden vlaggen en spandoeken bij zich met teksten als: 'Free Palestine, end the occupation' en 'Palestine is love "
Ja hoor ,Palastine is love .
En Islam is de religie van de vrede .

Kale von Doom5748 | 15-05-21 | 18:33 | 1

Hamas neukt ze allemaal de moeder in Gaza. Dus ze hebben een punt.

Mokum Kosher | 15-05-21 | 18:44

Briljante strategische zet met die grondtroepen innuendo. Go, Israël.

Madame Poitiers | 15-05-21 | 18:07 | 2

Inderdaad een geweldige actie / misleiding om die nuttige idioten te elimineren.

Nico_the_Sparrow | 15-05-21 | 18:56

Niet zo briljant als het IDF je wil doen laten geloven. Er waren genoeg scherpe media die zich niet lieten misleiden. Natuurlijk waren dat niet de media die de Israelische propaganda hebben verspreid, maar dus ook niet de media die door de Palestijnen worden gevolgd.

Balgesjaakt | 15-05-21 | 19:13

Gek he. Ik weet van Gaza, ik weet dat er 2 miljoen mensen wonen en ik weet helemaal niets van die mensen.
Dit kwam ik tegen op de Wiki onderwerp religie.
"De overgrote meerderheid van de bevolking zijn Soennitische moslims maar er is een kleine minderheid van zo'n 2000 christenen aanwezig. Het aandeel van de christelijke gemeenschap in de Gazastrook daalt echter pijlsnel door het opkomen van de radicale islam, onder meer door de opkomst van Hamas.[6][7]"

Mr.Crowley | 15-05-21 | 17:57 | 3

Zoek maar eens op hoeveel Arabische (Palestijnse) christenen er 50 jaar geleden in Bethlehem (westelijke Jordaanoever) woonden, en hoeveel dat er nu zijn.

J.P.Drapeau | 15-05-21 | 18:14

Na de zaterdag komt de zondag, dat weten we toch allang?

Graaisnaaiert | 15-05-21 | 19:14

Wat als niet de Israëli's als enige een atoombom zouden hebben, maar de Palestijnen?
Vragen, vragen...

Professor Superhirn | 15-05-21 | 17:53 | 2

Die vraag stelt Israël zich ook al jaren, vandaar dat ze zullen voorkomen dat Iran zo'n bom kan maken, want Hamas, Hezbollah en nog een paar zijn de vooruitgeschoven posten van Iran.

Zwizalletju | 15-05-21 | 18:00

Dan zou Israel niet bestaan slimmert.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 23:12

Wat er nu dreigt te gebeuren, dat Israël van alle kanten door (uiteraard, who else...?) Moslims wordt aangevallen is eigenlijk, o ironie, precies waarom ik zoveel respect heb voor ze.

Een vd kleinste landen in die regio, omringd door veel grotere landen vol Islamitische, onontwikkelde barbaren die het liefst genocide op Israël zouden plegen (net als vele demonstranten in ons terimnaal zieke land, dat werd letterlijk gezegd op tv...) en dan toch vele malen succesvoller zijn op haast elk gebied.

En het enige verschil met die omringende shitholes is dat ze niet lijden aan Islam.
Hoe duidelijk wil je de dieperliggende oorzaak van die hele teringzooi nog hebben...

Realism Is All | 15-05-21 | 17:44 | 1

En ze hebben pas een klein aantal reservisten opgeroepen. Berg je als ze iedereen oproepen want dan is het bal (om een maar eens een populaire uitdrukking te gebruiken).
Overigens Egypte, Jordanie en Damascus houden zich buiten dit conflict want die hebben niks met de Palestijnen want die hebben op dit moment geen poiltiek wisselgeld nodig.

Basil Fawlty | 15-05-21 | 17:52
-weggejorist-
Zwizalletju | 15-05-21 | 18:25

@Basil Fawlty | 15-05-21 | 18:19: tja, identiteitspolitiek sausje over Israël-Palestina gooien..... BIJ1 wordt er vast groot mee.

Bataafje | 15-05-21 | 18:57
▼ 8 antwoorden verborgen

youtube maar eens op 'the last day ronen barany' voor een film over hoe het zou kunnen zijn in de nabije toekomst

Rest In Privacy | 15-05-21 | 17:38

Geenstijl die 52% berekening klopt niet ! De Iron Dome vuurt alleen onderscheppings raketten af op projectielen die een baan richting bewoond gebied hebben. Aangezien Hamas niet zo goed kan richten zullen er bewust bepaalde hamas raketten niet ondetschept worden en in onbewoond gebied neerkomen zonder schade aan personen of gebouwen.

MrTee | 15-05-21 | 17:36 | 1

Ah hier heb je wel een punt waarschijnlijk. Corrigeren we in topic morgen, thanks Tee

Spartacus | 15-05-21 | 22:38

Maj. E. Hallo Nederlandse verwende, parttime werkende, soja frappochino slurpende neo-feministjes letten jullie op? Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Basil Fawlty | 15-05-21 | 17:24 | 2

Had die gekke Trump toch gelijk met zijn opmerking over de volop producerende Iraanse raketfabrieken .....

voordeoorlog | 15-05-21 | 17:42

@voordeoorlog | 15-05-21 | 17:42:
Tuurlijk maar dat is al lang bekend. Zelfs voor Trump werd er al massaal geproduceerd zij het in Iran, Libanon of Gaza. Maar jij weet ook. Orange man bad dus werd dat hooghartig weggewuifd.

Basil Fawlty | 15-05-21 | 17:44

Ik lees over anti-Israël protesten in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, in Madrid, Londen, Parijs en Berlijn. Waarom zijn er nooit anti-Hamas protesten? Of anti-Palestijnen-protesten? Waarom zijn er in het westen tijdens de meest beestachtige wreedheden van de Orks van IS in Irak en Syrië, nooit grootschalige protesten geweest tegen islamitische barbarij, tegen IS, of Al-Qaida?...

Is dat soms omdat elke westerse stad zo langzamerhand vergeven is van de moesliems en de westerlingen het daarvoor ik hun broek doen en zich dus maar liever bezig houden met luxe-problemen zoals het klimaat en het muljeu en wanneer ze weer op vakantie en naar het terras mogen?

Peter Emile | 15-05-21 | 17:24 | 8

Er zijn wel eens protesten tegen islamisering ed geweest.. denk eens aan pegida die wekelijks in oa Duitsland met tienduizenden de straat opging.. vredig en zonder geweld, voornamelijk normale bezorgde burgers.. Dan volgt een voorspelbaar patroon: de paar kaalkopjes en ander neo nazi tuig dat zich er tussen begeeft worden door de media eruit gefilterd, uitvergroot en de hele de club wordt ermee geassocieerd.. gevolg: de fatsoenlijke mensen distantieren zich, vervolgens intern gekibbel, scheuring en de bende valt uiteen. Einde oefening van het zoveelste fatsoenlijk initiatief... linksom gebeurt het tegenovergestelde. Bij radicaal linkse bewegingen antifa, blm etc springt de media in de bres. Geweld en extremisme worden gebagataliseerd of zelfs bewust niet in beeld gebracht en altijd wordt er een rechtse zondebok bij opgevoerd bijv Trump.. het grote probleem van het westen is de links radicale media en social media en vooral ook de omvang ervan..

Rest In Privacy | 15-05-21 | 18:24

Waarom zijn er nooit anti-Hamas protesten? Of anti-Palestijnen-protesten?

Omdat de demonstranten dan in elkaar geslagen, gestenigd of vermoord zullen worden pro-palestina linksen, AFA-rabiaten en als demonstrant verklede islamofascisten.
Als zo'n demonstratie al mag plaatsvinden, that is. Omdat zulke demonstraties door de eerder genoemde groepen én de MSM worden beschuldigd van rechts-extremisme of islamofobie, straalt dat slecht af op een burgemeester als die zo'n demonstratie toestaat. Voor je het weet, schilderen de AFA's en de 'activisten' hakenkruizen op je woning, heb je bewaking en is je burgemeesterscarriere verpest.

gaffelbaard | 15-05-21 | 19:14

Zou te veel eer zijn voor Hamas.

dihydrogenmonoxide | 15-05-21 | 23:14
▼ 5 antwoorden verborgen

De haatopa van de joop begint ook al...

HanvanderHorst 15 mei 2021 at 16:35
Kijk lammeling, zolang je niet inziet dat dit helemaal geen anti-palestijns stukje is, zul je er niet aan bijdragen dat de Palestijnen iets bereiken.

Simon_Ketellapper | 15-05-21 | 17:23

Zijn de wappies al aan het stenen gooien in den hagistan? En is Yasser en bouchalikt al gesignaleerd bij de demonstratie?

Eddy67 | 15-05-21 | 17:21 | 2

Het was slecht weer. Regen. Kou enzo.

gaffelbaard | 15-05-21 | 19:16

Hoe laat begint het stenigen?

5611 | 15-05-21 | 23:15

Zodra Iron Dome door zijn raketten is, zal Israël moeten starten met een grondaanval om de voorraad van duizenden Iraanse raketten te kunnen vernietigen. Als dan Hezbollah ook nog mee gaat doen heeft Israël een flink probleem.

Beste_Landgenoten | 15-05-21 | 17:16 | 9

Wanneer zien we jou met pallievlag in de Schilderswijk, Landgenoot?

Graaisnaaiert | 15-05-21 | 19:22

@BoerKoekoek | 15-05-21 | 19:20:
-
Ik vrees toch eerder dat Nederland heel binnenkort één van de grootste Sinterklazen zal blijken bij de wederopbouw van Gaza, of u en ik dat nu willen, of niet.

bisbisbis | 15-05-21 | 20:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Laat dan ook maar even het grote spandoek zien op het gebouw Al-Jalaa , dat nu er niet meer is " Het Palestijnse narratief.

Zie omcirkeling: aankondiging van bombardementen (iedere avond) op Israel om 21:00 uur."

twitter.com/_unclex/status/1393540906...

Zwizalletju | 15-05-21 | 17:11 | 2

Ah! De bloedbank zat er ook volgens die tweet. Yeah right. Valt me nog mee dat er geen vondelingenschool is oid. Maar die BS zullen ze wel bewaren voor later.

Basil Fawlty | 15-05-21 | 18:05

Volgens mij zit het spandoek niet op het gebouw, maar staat het op een paal ervoor in de straat....

Knitty | 15-05-21 | 20:56

Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus stuurt boa's naar het gebied om te controleren of ze zich aan de corona regels houden en de honden aangelijnd zijn.

jitro | 15-05-21 | 17:10 | 2

Rutte heeft al gezegd dat ze in gesprek moeten (proest).

bqbq | 15-05-21 | 17:43

Yep, gelukkig draagt NL ook z'n steentje bij aan de wereldvrede zodat Ferd binnenkort een medal of Honor krijgt opgespeld. Zelfs onze moslims zullen paraderen door de straten en jubelend hun steun betuigen aan het heldhaftig optreden van onze ordebewakers.

voorbips | 15-05-21 | 17:52

"Een regen van raketten vanuit Iran, Syrië, Gaza en Zuid-Libanon. Volgens de Iraanse militaire strategen zal Iron Dome bezwijken onder zo’n rakettenaanval. Wat er momenteel gebeurt, is een test voor deze strategie. Daarom probeert Iran zo veel mogelijk raketten te vervoeren naar Syrië en via Syrië naar Libanon. Dat is ook precies waarom Israël geregeld raketopslagplaatsen van de Revolutionaire Garde in Syrië onder vuur neemt." - Afshin Ellian in Elsevier

klimaatsloper | 15-05-21 | 17:03 | 3

Ze proberen dus Iron Dome te verzwakken. Er komt een dag dat er een aantal atoombommen op Iran worden gedropt wanneer dit zo doorgaat.

Jan, Leiden | 15-05-21 | 17:13

Ik denk dat Israel donders goed weet wat zich live op ieder moment in Zuid-Libanon en Syrie bij de Golan-hoogte afspeelt. En als het nodig is zullen ook daar op spontane wijze commandanten, lanceerinstallaties en bevoorradingsvoertuigen in rook opgaan. De vraag is alleen, hoe hoog gaat Iran het spelen? Op een gegeven moment zijn ook posities van de revolutionaire garde in Libanon en Syrie een legitiem doelwit met kans op luchtaanvallen op Iran zelf. En of de ayatollahs dat aandurven? Als het wel misgaat wordt hun binnenlandse positie behoorlijk verzwakt en of ze dat ervoor over hebben...

Graaisnaaiert | 15-05-21 | 19:29

@Jan, Leiden | 15-05-21 | 17:13:
-
Al was het maar een kleintje, op het tulbandje van Khamenei - voordat wij er achter komen dat Iran tóch verder was met het ontwikkelen van die dingen dan wij dachten.

bisbisbis | 15-05-21 | 20:30

Weet iemand eigenlijk hoe het zit, wapens op dat filmpje van hamas lijken vooral westerse (oa m4?) wapens, had eerder ak varianten verwacht. Iemand een idee hoe dit daar terecht komt?

Struikrover3 | 15-05-21 | 16:59 | 2

Je kunt op de internationale wapenmarkt van alles kopen. Dus ook deze wapens. En alle AR varianten zijn populair. Maar inderdaad, viel mij op dat de typische moslim strijder niet meer altijd met de AK komt aanzetten.

Beste_Landgenoten | 15-05-21 | 17:19

Ik ben pro Israël. Pro IDF. Ik wens ze alle succes.

paridae | 15-05-21 | 16:56

De keuze tussen Hamas en Israël dan kies ik Israël , jazeker Ramsy Nasr

thanseeuwen | 15-05-21 | 16:53 | 2

Zonder enige twijfel inderdaad.

Jan, Leiden | 15-05-21 | 17:15

De keuze tussen Hamas en kies ik "en". Blind.

Graaisnaaiert | 15-05-21 | 19:59

In vredesnaam ga terug naar Camp David en los het op. Carter was zo dicht bij maar de moord op Rabin heeft het verziekt, en heeft tot deze toestand geleid. Generaties die opgroeien met deze toestand is funest. En de gedachte dat een militaire oplossing lang stand houdt is wel een illusie gebleken.

AlexanderVissers | 15-05-21 | 16:53 | 4

Het probleem is niet wel of geen bestand, maar absolute jodenhaat.
Zowel fatah als hamas streven openlijk naar een wereldwijde holocaust; vredesverdragen zijn voor hen slechts tijdelijke wapenstilstanden. Noodzakelijk om de tekorten aan wapens en munitie aan te vullen.

Dit is waar Arabische kinderen mee opgroeien. Een peuterprogramma, waarin hamas-muis Farfour wordt doodgemarteld door de joden. www.youtube.com/watch?v=m3vGDmdEP_0

Dandruff | 15-05-21 | 17:17

@Dandruff | 15-05-21 | 17:17:
Ergste is nog dat ze die kul serieus nemen. Opa voelt zijn einde naderen, sterft en dan hebben ze Israeli's hem vermoord. Jaja. En met de eiendomspapieren van Tel Al-Arabi/Tel Avib willen ze, jaja, Jerusalem bevrijden. Dafuque?
Zou er nu echt geen kind te vinden zijn die zich afvraagt hoe opa is vermoord en of de sleutel van Tel Aviv op de voordeur van Jerusalem past?
Enfin, verklaart wel de domheid op de tweets van onze arabische en islamitische medelanders. Wat moet je ermee...

Graaisnaaiert | 15-05-21 | 19:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wil de Israëlische vlag net als in Oosterijk,op het parlementsgebouw.
Nu.

De Profundus | 15-05-21 | 16:51 | 4

Graag ja.

Jan, Leiden | 15-05-21 | 17:17

Ik zeg,doen.
Ook maar even op de EU gebouwen.
Zijn ze nog ergens goed voor.

De Profundus | 15-05-21 | 17:42

Doe dan ook gelijk de Koerdische vlag, die gasten verdienen het met wat ze voor elkaar hebben gekregen in Syrië

Grzl-II | 15-05-21 | 19:52
▼ 1 antwoord verborgen

Die beelden van al die rellende opeengepakte Palestijnen doen mij ergens denken aan World War Z.

MoonBeebe | 15-05-21 | 16:50

Even voor mijn begrip: die schade aan Gaza gaat toch volledig vergoed worden uit één of ander potje van mevrouw Kaag en de haren? Tot alles weer vernietigd wordt bij het volgende 'conflict' natuurlijk, dat spreekt voor zich.

Zenzeo | 15-05-21 | 16:49 | 1

U hebt het ook over de tunnels neem ik aan?

Harry.Langezwaal | 15-05-21 | 17:18

Hoeveel geld zouden die Palestijnen daar verschoten hebben?
En de schade?

Mr.Crowley | 15-05-21 | 16:48

Uiteindelijk willen de Palestijnen (en in het verlengde daarvan de islamitische wereld) geen echte vrede met Israël. Vooral Hamas niet die zich baseert op een extreme islamitische leer. Hamas wil volgen haat statuten Israël vervangen door een (streng) islamitische samenleving.

Martelaarschap is het grootste goed voor deze organisatie.

Dus ze vinden altijd wel een excuus om Israël aan te vallen.
=========
Libanon en Syrië vuurden bij wijze van waarschuwing elk drie raketten af naar de Joodse staat

brabosh.com/2021/05/15/libanon-en-syr...

Swieberj | 15-05-21 | 16:47 | 2

goed vs kwaad, moslim vs niet-moslim. daarom gaat het nooit werken met deze ideologie.

Struikrover3 | 15-05-21 | 17:01

Kom Biden.
Doe je best eens. Laat ze daar ophouden.

Mr.Crowley | 15-05-21 | 16:46 | 1

Niet storen, hij doet net zijn middagdutje.

Toverkol | 15-05-21 | 17:06
-weggejorist-
Leptob | 15-05-21 | 16:46 | 1

Ach ja: de ontstaansgeschiedenis van Israël. De perfectie van asymmetrische oorlogsvoering 3.0 inmiddels. De slimmere Arabieren zien hetzelfde als ik. Als het goed is, omdat het mij als mens werkelijk geen malle rotkudt interesseert, vermoedelijk nog veel meer. Maar Hé een jorisje meer of minder? All in a day's work.

Er wonen ook daar mensen die er liever het beste van maken. Ondanks al die leuke beloften vooraf.

Hetkanverkeren | 15-05-21 | 16:44

"Vaak wordt genoemd dat Iron Dome een onderscheppingspercentage van 90% heeft, maar deze ronde staat dat dus op slechts 52%"
Dat komt omdat niet elke raket wordt neergeschoten. Het traject van de raket wordt berekend en als die op niet-bewoond gebied neerkomt, dat wordt die niet onderschept door de Iron Dome.

Zyprexa20mg | 15-05-21 | 16:38 | 2

Waar komen al die niet-onderschepte raketten dan terecht inderdaad? Weinig gebouwen of burgers geraakt in Israël tot nu toe volgens mij.

klimaatsloper | 15-05-21 | 16:58

@klimaatsloper | 15-05-21 | 16:58: Nee, het zijn redelijk ongeleide projectielen met een boem. Een soort Palestijnen, maar dan door de lucht. Ik vind het bij dit alles best netjes dat er een uur van tevoren wordt gebeld, en wie na een serieuze waarschuwing meer dan een uur nodig heeft om buiten te komen gaat het toch niet lang volhouden in deze wereld.

Harry.Langezwaal | 15-05-21 | 17:21

Bijzonder is dat beide volken gelijk begonnen zijn in een zandvlakte, de Palestijnen zitten nog steeds te niksen en te jammeren en de onze Joodse vrinden zijn aan de slag gegaan met het resultaat anno 2021.
Van die kuststrook alleen al hadden ze een bloeiende toerisme industrie kunnen maken.

Uw Verzekeringsadvis | 15-05-21 | 16:38 | 3

Dat was Beiruth ooit. Een prachtige stad aan de Middellandse zee kust

Mr.Crowley | 15-05-21 | 16:51

Het Monaco van de oostelijke middelandsezee toendrttijd.
Daarna verwoest door figuren die het niet eens kunnen worden over bepaalde punt/komma's in hun haatboek.

De Profundus | 15-05-21 | 16:56

Wat zijn de palestijnen toch een vreselijk naar volk. Ze willen geen vrede nu en nooit niet want dan krijgen ze geen gratie geld meer en moeten we werken wat ze nog nooit gedaan hebben. Oh ja toch, namelijk in Israël.

Eddy67 | 15-05-21 | 16:35

Het probleem van Israël is dat Hamas menselijke schilden gebruikt door hun militaire infra structuur tussen burgers te bouwen. In woonwijken, enzovoorts.

Als Israël die militaire infra structuur wil uitschakelen vallen daar dus vaak burger slachtoffers bij die Hamas dan weer voor de propaganda gebruikt.

Swieberj | 15-05-21 | 16:32

Dus je schiet een paar duizend veredelde vuurpijlen op Isreal om ze daar een lesje te leren, daarop komt een reactie waarvan je weet dat die komt: Israel stuurt bommen en granaten terug en daarop zeg je dan.... wij kunnen jullie nog heel lang het leven zuur maken hoor!

Hoe lang zal het duren voordat Isreal echt gas zal geven en die hele kutstrook de zee in buldozert?

DatInternetDingetje | 15-05-21 | 16:29

Zonde dat de, over het algemeen, zeer beschaafde en getalenteerde Joden Israël als thuisland hebben aangenomen na WO2. Wat voor super macht zouden we nu als Europa zijn geweest als we de Joden Zuid Duitsland hadden gegeven als genoegdoening voor al het leed aangericht door de nazi's?

Zou nog steeds een mooie oplossing kunnen zijn. Kunnen we alle Israël haters ruilen tegen mensen die wel iets bijdragen aan de mensheid. Ruimen we over 10 a 20 jaar de smeulende puinhopen van het elkaar uitmoordende moslim volk wel op.

Mr Ker | 15-05-21 | 16:28 | 3

Zuid-Duitsland als thuisland voor de joden? Geinig idee, maar het probleem is dat alle joodse heiligdommen zich bevinden op de plek in het Nabije Oosten die nu Israël heet. Met als belangrijkste de Tempelberg in Jeruzalem, die nog steeds - behalve de westelijke muur - beheerd wordt door moslims.

Peter Emile | 15-05-21 | 16:59

@Peter Emile | 15-05-21 | 16:59: Neem je die joodse heiligdommen toch mee naar nieuw-Israel (Baden-Württemberg en Bayern). Probleem opgelost. Bovendien dicht bij Zwitserland.

discriminazie | 15-05-21 | 20:44

het zionisme is al veel ouder dan de huidige staat Israel

Zyprexa20mg | 15-05-21 | 22:19

Trump is weg en Iran ziet nu kans om de boel in brand te steken.
==============

Iran drijft de ‘geheime’ oorlog tegen Israël verder op via zijn proxies in de Palestijnse gebieden Gaza en Ramallah

brabosh.com/2021/05/15/iran-drijft-de...

Swieberj | 15-05-21 | 16:27 | 1

En toch... de stilte van Hezbollah is oorverdovend. Waar blijft dat 2e front?

quantumcollider | 15-05-21 | 16:39

Heb net voor mij en mijn vrouw een paar ringen met stenen gekocht uit Israël, voor niet veel geld. Stenen hebben ze daar dankzij de Palestijnen genoeg.

Normpje | 15-05-21 | 16:27

Ik vindt Nederlanders af en toe behoorlijk bot en horkerig.
Maar oh wat zijn ze intelligent en beleefd en humaan en gemakkelijk in de omgang vergeleken met de israeliers en de palestijnen.

Rappierappie | 15-05-21 | 16:27 | 2

Kan meester Frank Visser er niet gewoon ff heen rijden?

ZureKoek | 15-05-21 | 16:28

Behalve als je “ik vindt’ schrijft.

Risingson | 15-05-21 | 17:00

Je zult er maar geboren en getogen zijn, in die Gaza Strook. En je dan vooral druk maken over je identiteit. En wat er dan niet juist is.

Hetkanverkeren | 15-05-21 | 16:27

Als ik die Hamas-strijders was dan zou ik niet zo dicht bij mekaar gaan staan. En al helemaal niet met zijn allen rondom de commandant gaan staan. Gratis tip van VanBukkem.

VanBukkem | 15-05-21 | 16:24 | 2

Dag commandant VanBukkem, we appen!

Acidstain | 15-05-21 | 16:40

Niemand hoort je. Misschien maar goed ook.

MoonBeebe | 15-05-21 | 16:46

Mess with the bull, you get the horns. Erg fraai is het niet allemaal maar ik heb persoonlijk toch meeste sympathie voor Israël.
Maar Israël moet wat doen aan die illegale settlements, daar moet de wereld iets gedaan krijgen. Volgens mij is iedere normale weldenkende israeli die orthodoxse mafklappers ook liever kwijt dan rijk.
Maar goed, als je verwacht dat Israël ooit zal buigen voor terreur dan ga je heel erg teleurgesteld worden. They don't fuck about

WatZalIkErvanZeggen | 15-05-21 | 16:23 | 2

1 komma nog wat miljard moslims wereldwijd.
Wiens diepe, diepe overtuiging is de genocide op Joden. Het zijn de aartsvijanden #1.
Staat in een vd heiligste heiligdommen, de Koran. En dat wordt er vanaf de geboorte met de paplepel ingegoten.

Succes met uw plan,hoe goedbedoeld ook...
Het is echt onmogelijk en veel te laat.

Realism Is All | 15-05-21 | 16:28

Als Israël wat kan doen aan de (onevenredig grote) invloed van de orthodoxen, dan hebben ze de kans om een fatsoenlijke staat te worden. Maar zelfs wat ze nu al hebben is beter dan wat er om hen heen ligt.

Muxje | 15-05-21 | 16:34

Israel is ons voorland.
Kijk naar hoeveel steun Hamas krijgt in het westen onder de noemer "palestijnen". Feitelijk zijn het allemaal pro Hamas en Pro IS demonstraties.

We zouden Israel door dik en dun moeten steunen en pro Hamas volk gewoon richting Jordanie/Egypte/Syrie/Iran moeten sturen inclusief de Kaag's van deze wereld.

We doen het niet dus het wachten is op de claims die moslims hier gaan leggen op stadswijken. In Frankrijk hebben ze de banlieus alvast weggegeven.

General McAuliffe | 15-05-21 | 16:20 | 8

Ons voorland? Die Israeli's verdedigen zichzelf. Ze houden zich nog wel in, maar als het gevaar te groot wordt dan doen ze dat ook niet meer.

Nederlanders ook zo strijdbaar? Ik kan het me niet voorstellen. Snel, waar is de witte vlag?

Rest In Privacy | 15-05-21 | 16:34

He Dathoujetoch, check je eigen post even goed voordat je mensen aanvalt op hun spelling.

quantumcollider | 15-05-21 | 16:43

@Ridde Rogter | 15-05-21 | 16:25:

U maakt zich druk om wat religieuze mensen met vlechtjes.
@General Mc Auliffe maakt zich druk om religieuze mensen die banlieus terroriseren, joodse kleuters executeren; concertzalen leegschieten en treinen en bussen opblazen.

Wie is objectief gezien het meest zwakzinnig?

Dandruff | 15-05-21 | 17:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik denk dat Moslims het ook helemaal niet meer gewend zijn klappen terug te krijgen als ze iemand aanvallen. Niemand in het westen durft ze nog een strobreed in de weg te leggen.
Want anders het R-woord. Jaja, zijn een ras, weet u. Koekoek.
Wilt u als blanke Nederlander Moslim worden? Dan kan dat gewoon. En dan bent u daarna dus een ander ras. Dubbel koekoek...

Welnu Moslims, think again. And say hello to my little friend Israël.

In Europa worden enkele Moslims opgehaald om uitgezet te worden, volledig volgens de wet, hordes moslims blokkeren het busje. Want tijdens het Suikerfeest en o, ligt gevoeluuuug!

Verantwoordelijken bukken, uitzettiërs vrijgelaten...

Realism Is All | 15-05-21 | 16:19

Deze scores zien we al 21 jaar. ifamericansknew.org/ Slachtoffers onder familie, vrienden en dienstmaten vormen eerder een motivatie om door te gaan met de gewapende strijd, dan een incentive tot vrede.

Feynman | 15-05-21 | 16:16

Vicieuze cirkel.
De Sigrid Kaags van deze wereld geven geld. Hamas koopt wapens en bouwt tunnels. Na een paar jaar is er een hele voorraad, worden de Palestijnse moslims opgezweept door Iran. Grote bek, veel woorden maar Israël verdedigt en schiet raak.
Wapenstilstand.
De Sigrid Kaags van deze wereld geven geld. Hamas koopt wapens en bouwt tunnels. Na een paar jaar is er een hele voorraad, worden de Palestijnse moslims opgezweept door Iran. Grote bek, veel woorden maar Israël verdedigt en schiet raak.
Wapenstilstand.
De Sigrid Kaags van deze wereld geven geld. Hamas koopt wapens en bouwt tunnels. Na een paar jaar is er een hele voorraad, worden de Palestijnse moslims opgezweept door Iran. Grote bek, veel woorden maar Israël verdedigt en schiet raak.
Wapenstilstand.
De Sigrid Kaags van deze wereld geven geld. Hamas koopt wapens en bouwt tunnels. Na een paar jaar is er een hele voorraad, worden de Palestijnse moslims opgezweept door Iran. Grote bek, veel woorden maar Israël verdedigt en schiet raak.
Wapenstilstand.
...

enternaar | 15-05-21 | 16:15 | 3

Het voorwerk van Kaag-propaganda-kanaal NPO66 in de periode voorafgaand aan TKV2021 moet u nog ergens in de cirkel tussenvoegen.

Dan kunnen ze zeggen dat het volk dit wil.

Realism Is All | 15-05-21 | 16:24

En uiteraard wordt er natuurlijk 'vergeten' bij te vertellen dat die joden altijd, altijd weer een stel van die provocerende kolonisten vooruitschuiven op Palestijns grondgebied. Zo lang als ik verdomme al leef flikken ze elke keer hetzelfde. Elke keer weer precies hetzelfde gezeik waar wij hier in het westen altijd weer een oogje dichtknijpen als dat gebeurt. Die mongolen van Hamas worden gek en het Palestijns volk is de lul. In al die jaren is er geen klote veranderd...

Zwezerik | 15-05-21 | 16:24

U vergeet één zinnetje ertussen: Amerika schenkt Israël wapens.

dathoujetoch | 15-05-21 | 16:26

Een volgend stukje vrijheid wat al lang verdwenen is, zonder dat je het in de gaten hebt; Israël.
Het is op diverse werkplekken al niet langer mogelijk op een redelijke manier over deze trage oorlog tussen Israël en een groep islamisten te praten, zonder voor rotte vis te worden uitgemaakt of het risico te lopen op het matje te moeten verschijnen.
Ben je echter voor palestina dan is er vrijwel zeker geen enkel probleem. De kans is groot dat er van diverse kanten mee gejoeld wordt, meegedaan wordt met het schofferen van Israël en/of joden, er geen haan naar kraait als je van relatief onschuldig aangeven dat je ze gelijk geeft tot regelrecht discrimineren van een bepaalde groep gelovigen. Als het om joden gaat, blijkt daar geen enkel probleem bij te zijn. Draai de zaak om en je hebt een serieus probleem.
Het enige dat ik me afvraag is waarom er in Israël niet eens voor eens en altijd een lijn in het zand wordt getrokken.

EEnzame SchizofrEEN | 15-05-21 | 16:15 | 2

Dat het gewoon een menselijk drama is voor beide kanten, dat is blijkbaar geen optie.

kloopindeslootjijook | 15-05-21 | 16:16

De manier van protesteren lijkt meer op propaganda dat de islam moet standhouden i.p.v. dat de Palestijnen een rustig eigen stuk land willen. De internationale gemeenschap is òf tegen Palestina vanwege de wereldwijde islamdreiging, òf juist voor omdat ze in iedere moslim een blije great reset vriend denken te vinden.
Het lijkt wel of iedere (vroegere) grootmacht daar ooit de boel bezet heeft: Egypte, Romeinen, Britten, Turken. Noem het maar. De Palestijnen halen er al die landen bij met verwijten, pressie en geweld terwijl de joodse gemeenschap zich alleen op hun eigen verhaal beroept. Dat maakt Israël sterk.

zeurmachine | 15-05-21 | 16:14 | 1

Ik vraag me regelmatig af of het echt om dat lapje grond te doen is of om op deze manier een excuus te hebben om andersdenkenden een kopje kleiner te maken en zo hun denkbeeldige mattie te plezieren. Moslims kennende het laatste.

Man-bear-pig | 15-05-21 | 16:18

Als ik die Ataf Wahdan was dan kocht ik vandaag nog een staatslot.

VanBukkem | 15-05-21 | 16:14 | 1

De 10e kan het gebeuren!

Man-bear-pig | 15-05-21 | 16:19

is giro 555 al open voor steun aan hamas, en heeft freule Sigrid k. al extra geld beschikbaar gesteld. "nu doorpakken" oh nee CDA. nieuwe leiding.

isotope 465 | 15-05-21 | 16:14

Zit je dan met je schijnveilge Green Freedom Pass in de schuilkelder te wachten op de volgende impact... Het kan verkeren.

INTP | 15-05-21 | 16:13 | 1

Wij hebben er een tafeltennis tafel, zo'n twee keer per dag speel ik 20 minuutjes met de buurman. Eigenlijk best gezellig.

Sneerpoets | 15-05-21 | 21:25

Zo is koeltoer.

Neuth | 15-05-21 | 16:11

Doet Israël mee aan het songfestival?
Pas maar op dan.

kloopindeslootjijook | 15-05-21 | 16:09 | 1

Ik voorspel een nieuw lied: Iron Dome, LIVE vanuit Tel Aviv!

Adriel | 15-05-21 | 16:11

Een vraag: Doet Israël weer mee met ESF?

TRUMP | 15-05-21 | 16:07 | 2

heee..

kloopindeslootjijook | 15-05-21 | 16:09
-weggejorist-
Hetkanverkeren | 15-05-21 | 16:06 | 1

Hup IDF !

etwaboy | 15-05-21 | 16:06

Dus door duizenden raketten op Israël te gooien denkt Hamas een conflict te beëindigen.
De logica erachter is ver te zoeken, tenzij Hamas eigenlijk liever het conflict wil verergeren. Alleen waarom zou je dat nou weer willen.

kloopindeslootjijook | 15-05-21 | 16:05 | 4

Zodat ze weer in de slachtofferrol kunnen kruipen als Israël over betere wapens blijkt te beschikken.

Man-bear-pig | 15-05-21 | 16:22

Hamas zal het geen flikker interesseren, zolang ze maar aan de macht blijven. En om aan de macht te blijven hebben ze voldoende steun onder de bevolking nodig, en die eist nu eenmaal moord, doodslag, terreur, oorlog en uitzichtloosheid.

obominotie | 15-05-21 | 16:27

@Man-bear-pig | 15-05-21 | 16:22:
Uiteraard, en dan komt de volgende wereldwijde bedelronde ( en natuurlijk boycotoproepen van Israelische producten etc. etc. ) weer op gang waarna over een jaar of 3 a 4 de volgende serie aanslagen begint. Bestaansrecht van de Palestijnse leiders en hun bondgenoten, zo triest is het wel.

Graaisnaaiert | 15-05-21 | 16:32
▼ 1 antwoord verborgen

Israël hoeft niet perse definitief met ze af te rekenen van mij.
Dan zou ik net zijn zoals de Pallies zelf en alle hersenloze Linksen en Moslims die overal nu protesteren: pleiten voor genocide.
Laat ze maar met rust, zolang ze Israël ook... nou ja, u snapt het...

En daar zit hem de crux. De ene partij valt steeds aan, zoals de meeste conflicten met Moslims (ik schat zo'n 90% van alle conflicten wereldwijd) beginnen vanuit Moslimzijde, en bakt er niets van.
De aangevallen partij slaat terug, wel vakkundig, en die hebben het dan gedaan?

Rot ff lekker op.

Realism Is All | 15-05-21 | 16:05 | 2

Zwaar gefrustreerd (altijd maar verliezen en het slachtoffer uithangen) en vanwege generaties lange inteelt (Lees Lale Gül nog maar eens) niet echt slim .

pejoar | 15-05-21 | 16:10

Sinds het zwaard een museumstuk is geworden hebben ze weinig potten kunnen breken inderdaad. Raar eigenlijk.

Joffri | 15-05-21 | 17:08

Getalenteerde vrouwen in de IDF vertrouwen mij in mijn tik-tok algoritme toe dat ik Israël moet steunen.

Zoethoudertje | 15-05-21 | 16:04

Hadden de palestijnen nou eens een vredesakkoord geaccepteerd, dan hadden ze inmiddels al een eigen land gehad. Dan hadden ze met steun van de hele wereld een mooi leven kunnen hebben. Maar Het lijkt wel of ze het ook niet echt willen en dat ze liever in hun slachtofferrol blijven.

yeps | 15-05-21 | 16:04 | 3

Mee eens. Ik bedoel, er zijn landen die heel klein zijn, maar gelukkig leven, zoals San Marino en Andorra.

Adriel | 15-05-21 | 16:06

Nee, natuurlijk willen ze geen eigen land. Het enige van deze terroristen willen is de totale vernietiging van de staat Israel. Alleen zijn ze te dom om te beseffen met wie ze te doen hebben.

jansma28542681 | 15-05-21 | 16:29

Ik heb de Franse “Opsporing Verzocht” gebeld en gezegd waar ze de onopgeloste zaken kunnen vinden.

Normpje | 15-05-21 | 16:21

Hopelijk staan er een paar Haagse agenten tussen in Parijs, zodat ze kunnen laten zien hoe je mensen helemaal lens kunt slaan.

jan huppeldepup | 15-05-21 | 16:26

@ jan huppeldepup
Dat weten ze in Parijs wel hoor, hoe dat moet, maar de pro-palestina demonstranten dragen natuurlijk geen gele hesjes.

Alfred E. Neuman | 15-05-21 | 16:40
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft de NOS Tim Hofman en Georgina Verbaan al om een reactie gevraagd?

klimaatsloper | 15-05-21 | 16:03

Waarom zou je ook maar iets geloven wat deze smerige kloteclub Hamas beweert.
Ze staan er om bekend dat ze zich verstoppen achter ziekenhuizen, scholen en meer van dat zodat ze onschendbaar zijn.
Al jaren voeren ze een terreurbewind uit waar het meeste geld dat ze voor humanitaire,educatieve of ontwikkeling ontvangen in de zak van een paar "leiders" gaat en de rest voor wapens e.d. van Iran wordt uitgegeven.
Heeft die VN ooit iets geroepen over nieuwe verkiezingen in Gaza?
Dit moet toch allemaal meer dan voldoende zijn om blinde wouzen zoals die subsidie vreter en NPO pet, Ramsey Nasr te kunnen overtuigen .

pejoar | 15-05-21 | 16:01 | 3

Yasser Arafat is er destijds ook niet armer van geworden.

ger1306 | 15-05-21 | 16:03

Ik heb helemaal geen zin om Ramsey Nasr te overtuigen.
Ik ben alleen maar blij dat hij kleur bekent.

Roadblock | 15-05-21 | 16:05

Go IDF!!

Tha Analyzer | 15-05-21 | 16:00

Stel je nou voor dat Israël Nederland gaat boycotten vanwege het toestaan van dit soort demonstraties......?

Is dit nog nieuws? | 15-05-21 | 15:59 | 1

Ik maak me meer zorgen dat rubberen politici straks Israël willen boycotten. Een stel wezels in plo-sjaaltjes op het malieveld is voor Israël geen probleem. Een handelsbotcot wel. Iron Dome raketten zijn niet goedkoop.

quantumcollider | 15-05-21 | 16:25

Toch een fijn gevoel dat we ondanks alle onzekerheden en bizarre tijden altijd terug kunnen vallen op het ouderwets nostalgische gevoel van beelden van het Palestijns-Israëlische conflict met kapotgebombardeerde gebouwen bij het journaal.

Do-na-zi | 15-05-21 | 15:59

Die Pallies zijn zo'n beetje het ADO van het MO. Volstrekt kansloos, dom, talentloos tokkievolk. Ik hoop dat Israël dit keer voor eens en altijd afrekent met die beroepsjankerts; verkassen naar Jordanië waar ze horen of de zee in. Go IDF!

PikinhetBlik | 15-05-21 | 15:58 | 2

Misschien moeten de Palestijnen maar in kampen, eregens in het Oosten, ver weg, Jordanië, ja, goed plan, laten we het b.v. eens concentratiekampen noemen.

dathoujetoch | 15-05-21 | 16:12

Fijn dat U zich zo genuanceerd uitdrukt.

Guy de Lombard | 15-05-21 | 16:12

Israël: douze points.

Sulla_Felix | 15-05-21 | 15:58

Het is allemaal diep triest wat daar gebeurt, en ik hoop dat er zo snel mogelijk een staakt-het-vuren wordt afgekondigd, en dat men overgaat tot 'overleg', 'dialoog', of bemiddeling inroept van.... wie dan ook. Elk onschuldig slachtoffer is er één teveel.

Maar op de Joop loopt men weer te hoop vanwege een tweet van Rutte, zie ik. En wat twitterde Rutte nou helemaal?

"Ik ben zeer bezorgd over het aanhoudende geweld in Israël en Gaza. Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit."

Maar nee, hoor, volgens de Jopers mag Rutte dit helemaal niet namens Nederland zeggen, want hij spreekt niet namens de Jopers. Eng volk loopt daar toch rond.

Dr_Johnson | 15-05-21 | 15:57 | 4

Er is nooit iemand gevonden die kon spreken naar alle monden. Een politicus die zegt dat wel te kunnen heet Pinokkio.

Vuurspuger | 15-05-21 | 16:03
▼ 1 antwoord verborgen

Al een reactie van Quag?

P. Breidel | 15-05-21 | 15:55 | 1

‘Hamas zielig’...

Wijze uit het Oosten | 15-05-21 | 15:58

Die gek trump, waarvan iedereen dacht dat in zijn tijd WO III uit zou breken, deed het zo gek nog niet.. Biden zit eerder en veel dichter bij een WO III...

LuNaTeeQ | 15-05-21 | 15:54

Nou, de zombie is zo wel weer even neergeslagen. Mooi.
Maar hij is nooit dood natuurlijk.
Hij zal over een jaartje weer wat aan kracht gewonnen hebben,
weer opstaan, nieuwe mensen infecteren met zombie-denken
en weer Joodse hersentjes willen eten...

hotmint | 15-05-21 | 15:53

Advies aan VS, bombardeer alle 'heiligdommen' weg inclusief tempelberg, dan hebben ze straks niets meer om ruzie over te maken en wordt het lekker rustig.

Axolotl | 15-05-21 | 15:52 | 2

Of volledig EUropeaan gaan en de hele boel annexeren. Militair industriële complex blij want permanent troepen die de orde handhaven (en goedkoper dan blijven in Afghanistan want ligt aan de kust), joden en moslims misschien wat minder maar in ruil voor veiligheid pikken de locals het misschien wel.

En daarna er een pretpark voor godsdienstigen van maken. Met heul veul Maccies en burger kings (uiteraard kosher/halal).

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-21 | 15:55

En dan lekker goedkoop met D-reizen er naar toe. Klinkt goed

Leviticus_ | 15-05-21 | 16:19

Schuld van president Biden.

RickTheDick | 15-05-21 | 15:51 | 2

Goh, en ik maar denken dat het de schuld van Hamas was.
Dank je wel.

hotmint | 15-05-21 | 15:55

Dan zal Trump wel trots zijn op Biden.

RandyBiel | 15-05-21 | 15:59

Amstelveen? Was toch een Japanse enclave, nu Indiaas?

dathoujetoch | 15-05-21 | 15:50 | 1

Noord Amstelveen is samen met aangrenzend Amsterdam buitenveldert veelal Joods.. Je ziet er zelfs veel orthodoxe Joden in het zwart compleet met hoed en pijpekrullen ed. Ik heb er gewoond. Ik vond het prima hield de religie v vrede uit de buurt. De synagoges moesten daarentegen wel door de Kmar en politie in full swat gear, incl mitrailleur, worden bewaakt op Sabbat..

Rest In Privacy | 15-05-21 | 16:03

Hoe is het met het haventje van Arafat? Liggen daar nu Hollandse schepen die zaken doen daar? Worden ze nog bedankt door de bevolking voor het groeien van de welvaart? Ach laat maar, zal ook wel vervallen en gesloopt zijn.

Normpje | 15-05-21 | 15:50
-weggejorist-
Tater salad | 15-05-21 | 15:49 | 2

Diep tragisch al die religieuze haat... Moslims, Joden, Christenen, Hindoes... van mij mogen ze allemaal de Noordzee in met hun doctrines en machtsgeile religieuze leiders...

Odin | 15-05-21 | 15:49 | 3

Nee, nee, niet de Noordzee, komen ze allemaal eerst hier, doe ze maar de Middellandse Zee in.

dathoujetoch | 15-05-21 | 15:51

@dathoujetoch | 15-05-21 | 15:51: Moslims aub niet via de Middellandse Zee, dan komen ze alsnog naar "nooit werken en gratis geld en miele" land.

Simon_Ketellapper | 15-05-21 | 16:04

Ik quote ff een andere reaguurder "Beetje generaliserend...
Er zit nogal verschil tussen hè.

De ene religie is een splintertje in de vinger, de andere de meest terminale vorm van kanker."

Smeggel | 15-05-21 | 16:19

Iran zou zich zorgen moeten gaan maken, die nuttige idioten (Hamas) van hun hebben hun hand overspeeld, eenmaal uitgeschakeld kan Israel die atoomlocaties plat gooien. of in ieder geval zwaar beschadigen.
Zou mij niks verbazen als dat gaat gebeuren.

Nico_the_Sparrow | 15-05-21 | 15:48 | 4

Er liggen nog 100.000 raketten bij de noorderburen van Hezbollah.. Iran heeft dus nog wel even een buffer, of een troef achter de hand, 't is maar hoe je 't bekijkt. Die zijn ook niet gisteren geboren hoor.

konjodebonjo | 15-05-21 | 16:30

Hmmm. We hebben ook nog hezbollah in het noorden. Dat is hamas+

quantumcollider | 15-05-21 | 16:31

It giet oan zouden ze in Friesland zeggen, nou?

Ragnar_Lodbrok | 16-05-21 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
BoerKoekoek | 15-05-21 | 15:47

Was Slochteren maar een badplaats in de Gaza strook. Qua puur zoutgehalte. Er zijn ernstigere genocides gaande as we speak.

Hetkanverkeren | 15-05-21 | 15:47

Joden, Islammisten
Chilliten, Soennieten
Katholieken, Protestanten
en zo hebben nog veel meer religies waarop mensen elkaar de tent uitvechten.
Religies zijn een pest voor de wereld.

meneer Q | 15-05-21 | 15:47 | 5

Atheïsten zijn gelukkig allemaal lieverdjes (?)

ArieR68 | 15-05-21 | 15:55

En eentje de meest erge

oldfaithfull | 15-05-21 | 16:08

Daarom geloof ik alles.

Ragnar_Lodbrok | 16-05-21 | 00:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Happy Jom Ha'atsmaoet Israël!

Toos Bevergeil | 15-05-21 | 15:46

Stel dat er geen Iron Dome was en tientallen of honderden Israelische doden. Zou er dan nog een gebouw in Gaza overeind staan?

Vula | 15-05-21 | 15:46

Als Palestijnen rechten hadden en naar een internationale rechtsorganisatie stapten, dan zouden ze Israël kunnen dwingen te veranderen. Maar blijkbaar is er geen grond(pun) voor.

Normpje | 15-05-21 | 15:45 | 2

Er is zoiets als de VN Human Rights club, gerund voor en door Arabieren, die keurig resolutie na resolutie tegen Israël uitvaardigen. Gelukkig is Israël niet onder de indruk van een overjarige en nutteloze club die geen enkele moeite heeft met de mensenrechtensituatie in de Arabische wereld.

Valse_nootjes | 15-05-21 | 15:54

Toen de Gaza-Palestijnen nog stemrecht hadden, hielpen ze Hamas aan de meerderheid. Ze krijgen dus al exact wat ze willen.

obominotie | 15-05-21 | 16:24

Dat slagingspercentage van de iron dome klopt wel, je hoeft namelijk niet alle raketten te onderscheppen. Iron dome bekijkt ook de verwachte trajactory en bij geen bedreiding gaat hij het doel niet aanvallen. Dergelijke systemene werken vrijwel volautomatisch

denkooipah | 15-05-21 | 15:43 | 5

@Graaf_Slis | 15-05-21 | 15:46:
Dit gaat wat verder.
Er wordt ook geanalyseerd of de raket dan schade aan kan richten c.q. in bewoond gebied neerkomt en dan pas wordt er een intercept afgevuurd.
Knap hoor.
We kunnen dus concluderen, dat meer dan de helft van de Gaza raketten alleen een veldje omploegt.

Roadblock | 15-05-21 | 15:52

Klopt, als grofweg 10% niet eens de gazastrook uit komt na lancering, alles wat wordt afgeschoten ziet israel als blipjes zowat direct op hun radar verschijnen

denkooipah | 15-05-21 | 15:55

Dat lage slagingspercentage is dan ook niet zo zorgelijk. Blijkt ook wel uit het aantal slachtoffers aan Israëlische zijde.

Niet alleen dat, ook het waarschuwingssysteem werkt zo. Dus als de sirene gaat, dan is er ook reden om te schuilen. Ook al oude techniek trouwens, maar het wordt nog niet heel veel toegepast.

Muxje | 15-05-21 | 16:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang er islamitische haatbaarden de jodenhaat blijven ophitsen en financieren blijft dit doorgaan.

van stampij | 15-05-21 | 15:43

Hamas zet de lanceerinstallaties doelbewust bovenop scholen en ziekenhuizen, en veranderd ze zo in martelaarfabrieken. Wat een geweldig volk dat zelf een terreurorganisatie kiest om ze naar de ondergang te leiden.

Valse_nootjes | 15-05-21 | 15:42 | 3

De verkiezingen zijn wanneer geweest?

El Rico Grande | 15-05-21 | 15:44

@El Rico Grande | 15-05-21 | 15:44: 2005 en 2006. Uiteraard zijn er , nadat Hamas en Abbas in het zadel geholpen zijn, geen presidents- of parlementsverkiezingen meer geweest. Want niet meer nodig. Beetje 1933, maar dan Gaza, zeg maar.

Valse_nootjes | 15-05-21 | 15:50

ha die hasbara met een bullshit betoog

MaarFeitelijk | 15-05-21 | 23:31

En nu doorpakken. Maak er voor eens en altijd een eind aan middels een allesomvattend grondoffensief.

Graaf_Slis | 15-05-21 | 15:42

Is dat Gaza nou nog steeds niet platgebombardeerd?

Wijze uit het Oosten | 15-05-21 | 15:42 | 2

Nee.
Fatsoen en beschaving houdt de Israëliërs tegen.
Moslims daarentegen steken synagoges in de fik.
Verschilletje…

Ruimedenker | 15-05-21 | 15:56

een vreemde hoera stemming bij het bombarderen en neutraliseren van echte collega journalisten met een eigen tv zender enz..

MaarFeitelijk | 15-05-21 | 23:30

Laat maar horen wanneer de musical komt.

antagonist | 15-05-21 | 15:40

Op welk kanaal kan ik Peter Arnett vinden?

BrutusBosch | 15-05-21 | 15:40

Een vreemde obsessie en luchtigheid terwijl er mensen dood gaan. Uiteindelijk start Israël met het uitzetten van Palestijnse gezinnen uit hun huizen. Treden op in een moskee en nu is iedereen boos dat er wat tegenstand is.

NB je kan er wel van uit dat dat Iron Dome raketje (uit USA) 10 keer meer kost dan een Quasam of ander model. Gelukkig is de Quasam gemeenschap nog niet op het idee gekomen de effectiviteit te verhogen.

MaarFeitelijk | 15-05-21 | 15:39 | 24

@dathoujetoch | 15-05-21 | 17:55:

Zonder context vrij zinloze informatie. Zoals gezegd heeft vrijwel elk land ter wereld dat ooit al eens gedaan, en sinds 1948 zijn daar ook ruim honderd voorbeelden van. Bovendien heeft Israël herhaaldelijk land voor vrede aangeboden. Maar moslims willen geen vrede.

Dandruff | 15-05-21 | 20:40
▼ 21 antwoorden verborgen

Bijzonder dat Hamas zich voor het karretje van Iran laat spannen. Tenzij Israël hier nu korte metten mee maakt, is er een groter probleem. Blinken is van mening dat Israël de aanval van Hamas maar moet laten gebeuren.

El Rico Grande | 15-05-21 | 15:38 | 3

dat is Blinken helemaal niet van mening.

MaarFeitelijk | 15-05-21 | 15:40

@MaarFeitelijk | 15-05-21 | 15:40:
Oh nee ?
https://www.wionews.com/world/blinken-says-israel-must-take-extra-burden-to-avoid-civilian-deaths-384604/amp

Montgomery Burns | 15-05-21 | 15:45

@Montgomery Burns | 15-05-21 | 15:45: Nee, dat is de tweede zin van het artikel waar je naar linkt.

konjodebonjo | 15-05-21 | 16:24

Hup Israël!!

zeefert | 15-05-21 | 15:37 | 1

Tja, hamas en fatah worden nou eenmaal niet alleen per dode jood betaald.
Ze zijn voor hun subsidies ook afhankelijk van veel dode Arabieren. Liefst kinderen natuurlijk, maar vrouwen en bejaarden is ook goed.

Dandruff | 15-05-21 | 15:37 | 5

@Dandruff | 15-05-21 | 16:02: "De Israeli's vieren het leven, wij vieren de dood". Dat zeggen Hezbolla en consorten zelf. Het is een doodscultus. Zodra er bij een terroristische aanslag onschuldige Israelische burgers (kinderen incluis) in bijv. een pizzeria zijn gedood, staan de Pallys te dansen van vreugde en op straat snoepjes uit te delen. Ik zag eens een interview met zo'n dik moslimwijf die de vurige wens uitsprak dat al haar zoons "martelaren" mochten worden. Die wenste haar eigen kinderen dus dood. Dan ben je niet helemaal goed snik wat mij betreft. En loop dan ook niet te miepen als de jongens en meiden (ow en wat een lekkertjes zitten daartussen trouwens !) van de IDF die zieke doodswens van je laten uitkomen.

Asteroid-B612 | 15-05-21 | 16:17

@Asteroid-B612 | 15-05-21 | 16:17:

Volgens mij was die uitspraak van een hamas leider die kort daarna zelf werd geliquideerd. Maar dat is dus inderdaad het essentiële verschil tussen beschaving en islam. Dat martelaarschap wordt er aan alle kanten ingestampt; moskee, TV, overheid, etc. Je kent vast wel de filmpjes van hamas-Mickey, die door joden werd doodgemarteld in een kleuterprogramma. School-toneelstukjes van peuters-met-nep-bomgordel die een jood ontvoeren en vermoorden.

Die doodscultus is echt doodziek. En dat gaan onze kinderen de komende decennia van heel dichtbij meemaken.

En Theo van Gogh waarschuwde al; wij stellen daar alleen "het recht op twijfel" tegenover. Wie offert zich nou op voor het "recht op twijfel"? Vereerd worden als martelaar en 72 maagden klinkt voor de meesten aantrekkelijker.

Dandruff | 15-05-21 | 16:47

@Dandruff | 15-05-21 | 16:47: Op de MEMRI website staan ontelbare van dergelijke misselijke filmpjes, maar ook vertalingen van brabbelpreken van imams en "schriftgeleerden" die de meest abjekte, van Jodenhaat doordrongen flauwekul verspreiden. MEMRI is gewoon een onderzoeksinstituut dat die filmpjes vertaalt, je hoort het letterlijk van de horse's mouth (of hoe zeg je dat in het Nederlands?). In tegenstelling tot in NL waar de Pally aktivisten meer het "nee, we zijn geen anti-semieten, maar wel tegen zionisme !" mantra hanteren, proberen de Pallyvrienden in het middenoosten hun Jodenhaat niet eens te verbloemen. Overigens as we speak : onlusten in Frankrijk. In elk West Europees land waar grote aantallen moslims wonen zullen we dit vaker zien, en het gaat alleen maar erger worden. Dit soort crap krijg je gegarandeerd wanneer deze groepen massaal importeert. Duitsland kent strenge wetgeving tegen anti-Semitisme, dus daar zal men toch een beetje op de tellen moeten passen met wat ze allemaal uitkramen. Die vervelende vetklep aktivist die steeds op de Dam staat met zijn Palestijnenvlaggetjes mogen ze voor mijn part ook met rolstoel en al het IJ in kieperen, maar dat terzijde.

Asteroid-B612 | 15-05-21 | 18:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Lijkt me een mooi moment om maandag Kamervragen te stellen aan Kaag of de met nederlands geld gekochte palestijnse raketten nog een beetje doeltreffend waren.

2voor12 | 15-05-21 | 15:34 | 6

@JWZ_JMK | 15-05-21 | 15:55:

Vinden jij en ik, maar D66 denkt daar anders over. Zij geloven dat alleen extreme corruptie kan leiden tot een betere wereld.
Daarom zijn zij ook zo pro-EU.

Dandruff | 15-05-21 | 15:59

Is Kaag haar baasje al afgereisd naar Gaza om zijn broeders te steunen? Gaat zijn vrouwtje dan ook binnenkort mee?

BoerKoekoek | 15-05-21 | 16:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Dank! Zoals altijd zeer goede column van hem.

Basil Fawlty | 15-05-21 | 17:16

Lekker raak verhaal over de hypocrisie van Groenlinks. Luv it!

Piet Karbiet | 16-05-21 | 11:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland