Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Zwartgelakte IC

Er overlijden nu meer mensen aan een zorgsysteem dat sinds september overbelast is, dan met of aan corona zelf.

Het kabinet besloot de notulen van de ministerraad te delen, maar daar toch nog even tot maandagavond mee te wachten. Het Kamerdebat is donderdag. Kamerleden krijgen twee dagen om het te lezen, het demissionaire kabinet heeft deze notulen al twee jaar en is sinds de publicatie afgelopen woensdag bezig met schadebeperking, wil eerst nog zes dagen mensen masseren.

E-mailen duurt sinds 1971 minder dan een minuut. Deze continue informatieongelijkheid is de kern van de Rutte-doctrine. Niet alleen in het aantal dagen extra voorbereiding, maar ook in de hoeveelheid ondersteunend personeel. Het is tijd voor een level playing field waarbij informatie standaard openbaar is, zoals in Noorwegen of Zweden. Ons belastinggeld, onze documenten.

Natuurlijk was het volkomen logisch dat 15 jaar aan ongekend onrecht alleen vanaf het hoogste niveau geregisseerd kan zijn. Eerst kwam het parlement met brakke wetgeving en de populistische oproep tot een heksenjacht toen het misging. De fiscus vertrouwde er blind op dat fouten wel bij de rechter hersteld werden, helaas loog de landsadvocaat en hamerde de Raad van State het af.

Het kabinet ging mee op de waan van de dag. De achternaam Akcay is buitenlands genoeg voor een fraudesignalering, zelfs zonder überhaupt toeslagen te ontvangen. De helft van de slachtoffers van de belastingdienst kregen geen € 30.000. Alle verkiezingsbeloften om het recht te trekken verzanden in hopeloze bureaucratie en falende ICT. De burger is inmiddels bang voor de belastingdienst.

Social

Niet alleen Mark Rutte is na de brede motie van afkeuring zwaar beschadigd, dat is Wopke Hoekstra na een poging Pieter Omtzigt te “sensibiliseren” nu ook. Deze woordkeus is veelzeggend. Pietertje moest meer rekening houden met de gevoelens van andere politici die twee ton per jaar binnenhalen, ten koste van werkende ouders die totaal verneukt werden. Dat is het nieuwe CDA.

Het was eerder D66-verkenner Kajsa Ollongren die een document lekte dat Pieter Omtzigt een positie elders nodig had. Mark Rutte besloot toen alle notulen te openbaren, toen bleek dat hij zelf keihard betrokken te zijn, iets wat hij dagenlang had ontkend. Dat belooft wat over de ministerraad notulen die we maandagavond krijgen, daar zal hij weer geen actieve herinnering aan hebben.

Ondertussen is minister De Jonge bezig uit te stralen dat de vaccinatie gelukt is. Hij reisde heel Nederland door om samen met zijn schoenen trots op de foto te gaan met iemand die zich vaccineert. Het lijkt bijna alsof hij al voorsorteert op de volgende campagne voor nieuwe verkiezingen. Kijken we naar de cijfers van afgelopen week, dan zien we geen mooi weer.

Er zijn 1278 IC bedden bezet, normaal is dat ruim 800. Erasmus MC opereert alleen patiënten die binnen twee weken moeten, waar verder uitstel gezondheidsschade oplevert. Er gebeuren geen orgaantransplantaties met levende donoren meer. Er overlijden nu meer mensen aan een zorgsysteem dat sinds september overbelast is, dan met of aan corona zelf.

Er is een nieuwe tweedeling in de maatschappij. De witte jassen draaien overuren, en de volgende groep patiënten flaneert buiten in de ontkenningsfase. 50% extra patiënten op de IC betekent voor jarenlang opgeleide medewerkers al acht maanden 50% extra productie draaien. Dat ging fout, verder opschalen gaat niet, het personeel zit uitgeput of ziek thuis.

Positieve testen stijgt sinds 9 februari, percentage positieve testen sinds 8 maart, ziekenhuisbehoefte sinds 6 maart en IC sinds 7 februari. Er is in deze grafieken geen plateau. Die laatste twee zijn geflatteerd: 600 patiënten die eigenlijk in het ziekenhuis horen, worden met kunst en vliegwerk thuis verzorgd. Om IC-ruimte vrij te houden worden hart- en oncologische zorg uitgesteld.

Ik vraag me af hoe Rutte naar deze cijfers kan kijken, inademt, daarna in de camera kijkt en versoepelingen aankondigt. Zien we hier een premier die een pandemie ontkent om aan het pluche te plakken?! Zou Mark zo gehavend zijn dat hij niet meer kan of durft te vertellen dat de cijfers van afgelopen week niet kloppen met de voorspellingen en het feest dus niet doorgaat?

De formatie is dood, de positie van de premier is onhoudbaar, hij kan zich niets meer veroorloven. Waar is de schaamte van Mark en Hugo dat met hun beleid de bodem bereikt is?! Burgers zitten er mentaal doorheen, ondernemers failliet en ziekenhuizen vol. Geen plek op de IC, maar wel op het terras. Wij mogen weer winkelen, terwijl de zorg hun meivakantie ingetrokken zag worden.

Tussen de eerste en tweede coronagolf, tijdens de zomer van 2020 is geen rust genomen, maar een poging gedaan opgelopen wachtlijsten weg te werken. De zorg werkt al dertien maanden over. De rek is er volledig uit. Dat er ministers zijn die dat bagatelliseren om een politiek besluit te nemen tegen alle adviezen in is roekeloos.

Zorgverzekeraars hadden 9,4 miljard in reserve, en dankzij corona zijn die reserves verder gegroeid. Dure reguliere zorg maakte plaats voor arbeidsintensief pappen en nathouden. Tegen die achtergrond is het onbegrijpelijk dat de zorgbonus onbetaald is, ziekenhuizen lage rendementen hebben en de zorg, vaccinfabricage en vaccinontwikkeling niet is opgeschaald.

Overvolle zorg ontkennen, het einde van de pandemie claimen en niet starten met de voorbereiding op de volgende pandemie. De realiteit bijsturen is de uitvoerende macht te moeilijk, dus pakken we de beeldvorming. “Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.” Hier gebruikt onze geschiedkundige premier 1984 van George Orwell als handleiding.

Tijdens het eindspel van Rutte III worden geen documenten gelakt, maar patiënten op de IC.

Social

Reaguursels

Inloggen

Is er al een vliegverbod voor mensen uit India die naar NL willen komen? Waarschijnlijk niet want volgens Rutte gaan ze allemaal braaf in quarantaine als hier zijn.

johnelec | 25-04-21 | 17:35

En alle schapen maar weer op het zooitje stemmen. Kijk eens hoeveel IC bedden er waren voor Rutte en consorten. 75000 man ontslagen uit de zorg. Bezuinigd bezuinigd en bezuinigd. Ondertussen wordt de marktwerkende zorg onbetaalbaar door de zorgverzekeraars die alleen maar rijker worden. Dik betaalde managers en directeuren. Buiten de zorg is alles kapot bezuinigd. Nederland is naar de k***e en wij maar blijven betalen.

benikookalgek? | 25-04-21 | 12:20

Beter hadden we Noord-Brabant en Limburg weggegeven aan België en/of Duitsland, dan was de situatie in het nieuwe Nederland van de tien provincies allang volkomen normaal geweest.

Rhenium | 25-04-21 | 12:17 | 1

Dan zou een wensdroom uitkomen. Terug naar het eigen nest.

swapper | 25-04-21 | 16:12

Iedereen heeft het hier over een kapotbezuinigde gezondheidszorg, maar als iedereen zich eens fatsoenlijk aan de adviezen zou houden dan hadden er ook vast veel minder mensen in het ziekenhuis gelegen.

Neemt niet weg dat het schandalig is dat er in de afgelopen 12 maanden niets geen actviteiten zijn ondernomen om zorg op te schalen.

Daarnaast denk ik ook dat de "maatschappij" niet werkt. Nu allerlei berichten over mensen in achterstandswijken die niet komen opdagen voor vaccinatie.
Roep om weer allerlei informatiecampagnes te gaan opstarten... nou... ik denk dat je dat dan niet op TV hoeft te doen want het merendeel heeft een schotelantenne op het balkon staan... tenzij je tijd gaat inkopen in het buitenland.

Tenenkrommend dat er veel lui niet komen opdagen voor vaccinatie. Zeker terwijl er een hoop mensen zijn die maar al te graag zo'n vaccinatie zouden hebben.
De Jonge en de GGD zijn natuurlijk ook onwijze faal. Ook laatst weer met die directeur van de GGD die in een interview zei dat hij ook liever op Pfizer zou wachten. Zoiemand moet toch gelijk ontslagen worden?

Resumerend kan gesteld worden dat de politiek door en door verrot is en je ook niet op overheidsdiensten op aan kunt. Ook dit alles veel doordrenkt met politiek - overal zie je weer allerlei oud-politici komen opdraven - en ze hebben tijdens deze pandemie goed laten zien hoe incompetent ze zijn.

lamlendig | 25-04-21 | 11:31 | 6

@Anoniemtje | 25-04-21 | 12:20:
(Dit gaat om de tweede dosis, waarvan de afspraak al maanden vast stond, en ze bellen min of meer een dag van te voren dat het allemaal niet meer kan...)

Rest In Privacy | 25-04-21 | 12:21

@lamlendig Je weet doordat jij VVD blijft stemmen het er allemaal maar slechter op wordt, uiteindelijk voor iedereen, in Nederland?
Hier een beetje afgeven op 'n ander terwijl toch echt in de basis jij het mede verpest voor de rest.
Bedankt hè, bonhomme!

Boris die Sauertopf | 25-04-21 | 12:22

Ik heb ruim van tevoren aangegeven dat ik geen vaccinatie wil, en ik vind dat iedereen die dat niet wil daar duidelijk over moet zijn. Het is inderdaad te gek voor woorden dat vaccins worden weggegooid terwijl er zat mensen zijn die ze willen.

Cammy | 25-04-21 | 14:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Die sogenannte Menschlichkeit...... ist ein Geschwätz der Schweinepfaffen. Ik heb respect voor de zorgmedewerkers... maar je wéét van tevoren dat je een beroep kiest waarin je nadrukkelijk in contact komt met menselijk lijden en menselijk leed. Erg spijtig dat de overheid de zorg kapot bezuinigd heeft en we nu met de (aan) gebakken peren zitten. Ik zelf ben niet geïnteresseerd in mensenmassa's of een (illegaal) feest. Ik blijf lekker in mijn eigen bubbel en dat bevalt mij prima.

Spoorhaas | 25-04-21 | 11:18

maurice.nl/2021/04/18/het-grote-belan...
Waarom horen we Rutte wel over handen stukwassen, maar niet over factoren die de uitgeklede zorg echt zouden kunnen ontlasten ?

RichardBandler | 25-04-21 | 10:08

Twee onderwerpen verweven in één, beetje chaotische gedachten, Feynman? ;-)
Als maandag de notulen worden vrijgegeven, dan zullen we gaan zien wat nieuw leiderschap is: Iedereen zit er vuistdiep in. Ondertussen is in de hoofden van het stomme volk geprent dat Rutte de slechterik is: Daar komt hij m.i. niet meer vanaf. Macht en tegenmacht, wat een gelul ! Macht en controle van de macht, zo moet het zijn ! Het is alleen jammer dat 75% incompetent is, en dan krijg je dus *geen* goede controle van de macht.

Maar wees nou eens eerlijk? Welk alibi heeft deze man nou echt? Hij geeft geen zak om geld en heeft het beste voor met ons land. Dit is toch wat iedereen *moet* concluderen, zeker als deze affaire afgerond is.
De dans om de macht is dit keer een hele gemene. Maar zij zal beslecht worden door het geduld van Rutte.
Ondertussen is het wel gelukt door Kaag, Marijnissen en consorten om in de hoofden van de mensen te kruipen, echt verrekte gemeen en een onderschatting van Rutte: Hij had er veel harder in moeten gaan.

Dysphemian | 25-04-21 | 08:57 | 4

Nederland is verrut. Hoge welvaart laag welzijn. Veel gelijkheid weinig waardering voor diegenen die het echt verdienen. Van onvrede tot frustratie bij wat ik zou willen noemen de ruggengraat van onze samenleving.
En dan als klap op de vuurpijl een onbetrouwbaar kabinet.
En dat allemaal dankzij Rutte en z’n VVD die verkeerde keuzes hebben gemaakt.
Oprutten!

D-Fens_1963 | 25-04-21 | 10:16

Als maandag de notulen worden vrijgegeven, zien we niets.

peterdh | 25-04-21 | 10:24

@Dysphemian Noem dan eens drie dingen op die Rutte afgelopen 10 jaar goed gedaan heeft in het belang van Nederland.
En toen bleef ook Dysphemian muisstil... VVD'er zouden ze ook aan DSM6 moeten toevoegen, net als policor.

Boris die Sauertopf | 25-04-21 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

Al die warrige clubjes die elkaar vaak tegenspreken: RIVM, OMT, LNAZ, NVIC, Redteam, Veiligheidsberaad ...

Der Schnitzeljäger | 25-04-21 | 08:46 | 2

Nog één: LCPS

Der Schnitzeljäger | 25-04-21 | 09:01

da's één probleem: heel veel ZBO's en clubjes met probleem twee: heel veel experts, probleem drie: met eigen belangen, eigen mini-hoogmoedjes/visies en eigen agenda's, probleem 4: de werkelijkheid is complexer dan de die clubjes aan willen kunnen. En ik vermoed dat ik in mijn grote onbeduidendheid en incompetentie nog een hele hoop andere items vergeten ben.
Doet me denken aan Richard Feynman die de Challenger ramp onderzocht, het werkelijke probleem was op de werkvloer al langer bekend, probleem is nooit bij het management van de NASA terecht gekomen. Dat is een nog groter probleem... speelt hier mogelijk ook. 't Zou nog erger zijn als ze het allemaal al weten maar uiteindelijk er voor kiezen om hier niks mee te doen.

nobodiesunmighty | 25-04-21 | 11:23

De zorg is kapot bezuinigd ? Eens!!¡!
De zorg moet weer op peil? Eens!!!
Er moet een ruim overschot aan bedden en personeel gecreëerd worden? Eens!!!!
Hiervoor moet de belastingbetaler accepteren dat er een hogere tax komt op alles wat ongezond is zoals roken, drinken, vette hap, vervuilende auto's, blessuregevoelige sporten,?????
Eens of oneens ????

strawdog | 25-04-21 | 08:45 | 8

Dat taxen van ongezondheid alleen gaat denk ik niet werken. Ik denk dat je veeleer een onderwijssysteem dient aan te passen, van jongs of aan, om gezondheid aan te leren, met veel meer fysieke activiteiten; voedselcorporaties dwingen om ander voedsel te produceren/verbouwen.
Het gezondheidssysteem wat we kennen is helemaal niet zo gezond en heroïsch als het lijkt. Het houdt ongezondheid in stand, want het heeft geld nodig.

nobodiesunmighty | 25-04-21 | 11:30

Als we om te beginnen zestien miljard euro niet aan Italië geven hebben we een mooie start wat betreft de kostendekking.

Rhenium | 25-04-21 | 12:00
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
grindbak | 25-04-21 | 08:45

Die notulen gaan Rutte niet nog meer beschadigen. Het is een meesterzet om Hoekstra en Kaag vleugellam te maken.

Het is gewoon House of Cards, mensen.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 08:42 | 1

Em ik denk dat dit zijn "wraak" is op het tonen van "Omtzigt, functie elders" door Ollongren. Wie denkt dat Ollongren dit per ongeluk deed, is naar mijn mening erg naïef.

discriminazie | 25-04-21 | 10:19

Rutte is wrs letterlijk en figgurlijk een politieke autist. Een pop die lacht en praat maar geen werkelijk gevoel en mores heeft. Daarom stapt hij ook niet op omdat hij geen hardware heeft voor het aanvoelen of begrijpen van menselijke interactie. Waarbij je het een en ander woordloos begrijpt of aanvoelt wat je moet doen.

appeltjesgroeneweide | 25-04-21 | 08:24 | 2

denk het ook. Herkenbaar verhaal.

nobodiesunmighty | 25-04-21 | 11:31

Autist? Ik vrees toch meer psychopaat, geen empathie, goed in manipuleren en menselijk zijn veinzen.

Cammy | 25-04-21 | 13:52

Corona was dat?

polletjepiekhaar | 25-04-21 | 08:12 | 1

Een soort bier toch? Ik kan me van de verhalen van mijn ouders over vroeger herinneren, dat ze dan 's avonds buiten mochten komen, en naar een teraas of terras ofzo konden gaan, en daar mocht je dan met vrienden gezellig zitten en dan dronken ze corona. Was wel altijd even oppassen want als je de dag erna naar je werk moest (daar konden ze vroeger schijnbaar echt *heen*) of als je wilde sporten in een zogeheette "sportschool", dan moest je niet teveel van die corona's drinken want dan kreeg je de dag erna hoofdpijn.

peterdh | 25-04-21 | 10:31

Hoeveel IC-bedden zijn er bijgekomen sinds vorig jaar maart, en hoeveel extra zorgmedewerkers? Daar hoor ik nooit wat over, en daar wil ik een antwoord op. Totdat dat eens een keer aan bod komt in de persconferenties neem ik het Coronabeleid van Rutte niet serieus.

Verder: Besmettingen zijn niet hetzelfde als ziek worden. Positieve testen zijn niet hetzelfde als besmettingen.

Braboblanke | 25-04-21 | 08:05 | 5

mee eens, iedereen roept van alles maar er niks gebeurd vanaf maart vorig jaar,als je een bedrijf runt denk je als eerst in oplossingen, maar oplossing is schijnbaar niet de oplossing.

Spychopaat | 25-04-21 | 09:02

Ik kan je die cijfers wel geven: NUL. Buiten dat staan er wel 5 door Rutte cs gesloten ziekenhuizen leeg en tienduizenden zorgmedewerkers in de WW....
Maar verder gaat het fantastisch!

Jafco | 25-04-21 | 11:18

@zwaaropdehand | 25-04-21 | 08:44:
Die kan ik ook met gelijke munt teruggeven: u bent er ook zo een die iedere kritiek op het coronobeleid meteen wappie noemt. Schaap.

Leg mij eens uit waar mijn standpunt niet klopt dan? Het is toch zo dat niet iedereen ziek wordt van corona? En dat het resultaat van een positieve test niet meteen betekent dat je corona hebt?

Braboblanke | 25-04-21 | 11:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is al zo vaak gezegd: 13 maanden de tijd gehad om de kapot bezuinigde zorg weer op sterkte op te schalen, is niet gebeurd. Ziekenhuis na ziekenhuis wordt gesloten. Ik heb hier geen begrip voor of medelijden mee. De mensen zijn het zat.

pjisonline | 25-04-21 | 07:59 | 2

De Corona-boot inclusief personeel had binnen 2 weken naar NL kunnen worden gehaald.

RichardBandler | 25-04-21 | 10:10

@richardbandler, ja maar die mensen hadden niet de goede papieren. Dus schoppen we nu mensen liever de straat op zonder enige zorg. Logisch toch?

peterdh | 25-04-21 | 10:34

Eens een ander geluid wbt belastingdienst: Ik heb sinds pakweg 2000 intensief contact gehad met de belastingdienst, voornamelijk over bijzondere ziektekosten, betreffende meerdere belastingplichtigen. Daar heb ik alleen maar lof voor, op een enkele kommaneuker -u heeft 2 Euro te veel gedeclareerd- na, coulant en behulpzaam.

bergsbeklimmer | 25-04-21 | 07:34 | 2

Geen zwartkijker hier, maar voor die twee euro kan die fijne dienst plotseling menen dat u fraudeert en uw hele hebben en houwen in beslag te nemen.

EEnzame SchizofrEEN | 25-04-21 | 07:47

Andere afdeling. Belastingdienst en Toeslagen zijn twee verschillende bedrijven. Ze versturen hun post in dezelfde enveloppen, maar verder is er geen verband.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 08:46

Ach, als je tijd gekomen is dan is het zo.
Heb 10 jaar gewoond in Afrika en daar is de dood dezelfde belevenis als een geboorte.

Dwarsdenker | 25-04-21 | 07:30 | 2

Filosofisch klopt dat. Maar het punt is dat je doodgaat, terwijl je tijd helemaal nog niet gekomen was.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 08:49

Zo is dat. Ik zeg vaak als ik in Afrika had gewoond was ik al 10 jaar dood geweest.
Dankzij onze zorg leef ik (nu) nog...

swassannuf | 25-04-21 | 10:01

misschien moeten we beginnen het geen crisis meer te noemen. In het begin wisten we niet wat corona was. Nu. 1,5 jaar later is de mortaliteit onder die van griep gezakt, dus behandel het ook zo. Dat geldt ook voor de acceptatieeisen van de vaccins: bij griep zouden we het aantal bijwerkingen nooit accepteren.
De zorg moet weer zsm terug naar normaal

Epistulae_Morales | 25-04-21 | 05:59 | 4

@ratelaar | 25-04-21 | 06:43: Marktwerking is het probleem wat heel Nederland naar de klote heeft geholpen. op alle gebieden.

woutje79 | 25-04-21 | 07:26

Onze dorpsclub heeft meer punten dan Ajax én een beter doelgemiddelde. Op naar de Champions League!

Zo redeneert u.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 08:51
▼ 1 antwoord verborgen

Zonde van de moeite Feynman. Onsamenhangend betoog dat is samengesteld uit gedachtenspinsels en opgespaarde voorbeelden. Wel jammer omdat ik telkens weer een goede intensie meen te bespeuren en ik het gevoel krijg dat best veel tijd en energie door u wordt gestoken in uw zaterdagavondgebeurtenis. Ik kijk steeds weer uit naar uw artikelen en wordt gelukkig regelmatig blij verrast maar vaak ook teleurgesteld doordat het niet af is. Houd het nu eens simpel en betrek niet meteen kernenergie, de uitvinding van de email, alfa en beta fouten in de statistiek of de spanningswetten van Kirchoff erbij. Mooi om te zien dat u daar veel moeite in steekt en trots de lezer laat zien wat u gevonden heeft maar je verkracht je eigen verhaal met misgeslagen planken en melk horen klotsen maar niet weten waar de tepel hangt.
Uw aanname (eerste regel) is dat meer mensen overlijden aan een overbelast zorgsysteem dan aan Corona. Nou, duw tegen deze aanname eens wat logica: wat is het zorgsysteem? Is het overbelast? Waarblijkt dat uit? Is het wel een systeem. Kun je overlijden aan een overbelast zorgsysteem? Hoe dan? IFR Corona is 0,15%, u stelt dus dat FR overbelast-zorgsysteem > 0,15%
Kortom als je iets mankeert, wordt de kans op sterven groter als je je laat verzorgen in dat systeem? Vervolgens gaat u over op doelredeneren, u speurt berichtgeving op die uw aanname of hypothese ondersteunen en na ettelijke alineas met steun-bewijs doet u een Hans Kazan eindspel met zwartgelakte patienten uit de IC-notulen en concludeert u een soort: "Zie je wel, zo erg is het allemaal, dat kan toch zo maar niet". Aanleiding van uw betoog lijkt een Twitter-dingens met een brief van "Brabantse Intensivisten". Als ik ziekenhuis-baas was en mijn specialisten zouden een brief schrijven van dit niveau dan zou ik ze op staande voet ontslaan, wat een ongeloofwaardige kakbrief is dat zeg! Gericht aan De Jonge en Kuipers (onlogische combinatie). Pas onderaan de brief staat hun vraag: "... met dit schrijven vragen wij aandacht voor het feit dat Nedelanders niet lijken te beseffen...". WTF, wat is hun vraag nu concreet? Is deze brief wel echt? Ik geloof er geen jota van. Feynman, je hebt je buik vol van deze Corona shit, het kabinet deugt van geen kant en Rutte heeft wellicht strafbare feiten gepleegd en de kiezers krijgen de machthebbers die ze verdienen. Dat is mijn aanname, mijn aanname is dat u helemaal klaar bent, uw woede bijna niet meer kan beheersen, vanuit frustratie alles er bij trekt om de urgentie aan te kaarten en lezers mee te krijgen. Ik waardeer dat enorm, ik ben zelf zo ongeveer aggressief aan het worden van wat imbecielen aanrichten aan wat vroeger mijn Nederland was. Ik ben voor Feynman, ik stem Feynman, ik ben net zo boos als Feynman. Maar Feynman, schrijf dat dan, vertel over hoe klote het is als je kinderen van 16, 17 en 19 thuis hebt zitten. Beschrijf wat er gebeurt met een man wanneer zijn vader overlijdt omdat het ziekenhuis vorige zomer alleen nog covid patienten toeliet en je vader liet wachten. Wat voor sfeer heerst er in een huis waar geklapt moet worden voor mensen in de zorg terwijl niet wordt geklapt voor een techneut die geen verlenging van een jaarcontract krijgt. De ruzies in huis omdat de ene helft NPO wil kijken en de andere helft koffie drinkt op het museumplein. Ik heb ontzettend zin om maandag op het Binnenhof te gaan staan en ambtenaren, ministers en vooral Rutte gewoon tegen te houden bij Algemene Zaken. "Nee Mark, het is klaar, je komt er gewoon niet meer in, deze gebouwen zijn van Nederland en haar inwoners en we hebben je niet meer nodig". We houden de deuren dicht en we sturen ze gewoon terug naar huis. "We are spirits in the material world". www.youtube.com/watch?v=BHOevX4DlGk

hetgingperongeluk | 25-04-21 | 02:35 | 7

Dank voor de moeite. De echte Feynman draait zich om in zijn graf.

laatste_waarschuwing | 25-04-21 | 08:36

Interessant dat deze tegel start met "zonde van de moeite"

Reaguurst | 25-04-21 | 10:13

Een andere kijk maar niet minder waar. Fijn dat u de moeite hebt genomen om uw gedachten op "papier" te zetten. Mij lukt het niet meer omdat als ik het zou proberen het mijn depressiviteit zou voeden. En dan nog een waarneming. Wat kan je nu reaguren op het betoog om gejorist te worden? Zal het een gebrek zijn aan begrijpend lezen van de gejoristen?

forecastle | 25-04-21 | 10:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Wil die jap wel in mijn arm en velen met mij, kunnen we even naar het terras. Even. Want Duitsland houdt vluchten uit India tegen, Nederland niet. Het is wachten op de uitbraak van de variant uit India in Nederland, onvoorstelbaar, maar waar. We zijn er nog niet, Covid muteert nog naar andere varianten.

Jan, Leiden | 25-04-21 | 01:36 | 3

economie he... vluchten uit India = belangrijk. Coronamaatregelen treffen de economie ook niet.. je mag (moet) immers wel werken, maar verder niets.

Epistulae_Morales | 25-04-21 | 06:07

De Haagse variant.

Rocedlaaw | 25-04-21 | 08:22

De Indiase variant is best gevaarlijk, maar Bruls c.s. kunnen het allemaal niet meer handhaven. Open met die handel!

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:12

De notulen van de Wannsee conferentie zijn ook openbaar gemaakt. Ze zijn zelfs gebruikt als scenario voor een film. Absoluut bindende kijktip youtu.be/3ave9RHTqkI

Arnold Layne | 25-04-21 | 01:23 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Warrig verhaal. Ik denk dat het wat simpeler ligt. De discussie rond het wel niet wel niet versoepelen, inclusief de herrie uit het OMT en de ziekenhuizen, leidt lekker af van de formatie en het gedoe rond de positie van Rutte.

Verder zijn er steeds meer aanwijzingen dat de zeer strenge maatregelen wel eens averechts zouden kunnen werken (vandaag nog een zwaar illegale lunch met een paar kennissen gehouden, die net als wij snakten naar een vleugje oude normaal). Gooi de publieke gelegenheden open zodat mensen gecontroleerd samenkomen in plaats van stiekem hutje-mutje elkaar in de bek gaan hoesten. En dan niet tot fucking 18:00. Ze durven gewoon niet, en het is hetzelfde liedje als altijd. Net als met dat laffe gedoogbeleid rond cannabisteelt, beetje vrijlaten hier, proefje daar, fieldlabje, voorzichtig met een hoop regeltjes, en dan over 6 maanden eens kijken of het gaat.

Tenslotte: de regering kijkt (terecht) ook naar het sentiment in de maatschappij. De rek begint er wel een beetje uit te raken.

Muxje | 25-04-21 | 00:42 | 1

Samengevat: we zijn verwend, dus laat verder maar zitten.

Gaaf land.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:23

Als ik zie wat voor open inrichting NL is. De verstoorde speech toen, alle wappie theorieen die op internet worden gespuit... covid legt naast het leven plat ook een heel ander probleem bloot... En het afgelopen jaar zie ik hoe dom de gemiddelde NL er is... Dan snap ik dondersgoed dat ze niet alles openbaar willen hebben en de gemiddelde NL-er wantrouwen. Helaas... wou dat het anders was

Carnage_pinata | 25-04-21 | 00:26 | 4

@Zeebonkus | 25-04-21 | 08:35: Ach ja, woonden we maar in Brazilië. Daar sterven de mensen in vrijheid.

Bij bosjes.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:25
▼ 1 antwoord verborgen

Maar denkt u dat het afschaffen van de avondklok en het ervoor zorgen dat meer mensen gecontroleerd naar buiten gaan (waar besmettingen overwegend binnen plaatsvinden) de ‘besmettingen’ gaan toenemen ?

DokterNo | 25-04-21 | 00:23 | 2

jammergenoef niet. terwijl dat wel nodig is om goede kwaliteit immuniteit te krijgen.
Wat we nu doen is iedereen zo zwak mogelijk maken voor een variant die wel gevaarlijk is..

Epistulae_Morales | 25-04-21 | 06:10

Wappiekenmerk: besmettingen tussen aanhalingstekens plaatsen.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:26

Waarom mogen de bordelen niet open?
Je mag toch ook met 1 vriend op het terras?

jaja | 25-04-21 | 00:02 | 3

De mensen in het bordeel doen alleen alsof ze je vriend zijn, dat is u bekend hoop ik?

3Xniks | 25-04-21 | 05:19

Met een opleiding Sociaal Maatschappelijk Werk schop je het tegenwoordig al toch hoofd vaccinatie bij het RIVM. Dus adviseert Jaap van Delden om de 11,7 miljoen dosissen AstraZeneca maar door de WQC te spoelen.
Mensen in de kwetsbare groepen moeten maar wachten tot ze iets anders wordt aangeboden.
En je raadt nooit wat er toen gebeurde. De huisartsen werden boos op hem.

Osdorpertje | 24-04-21 | 23:34 | 4

Rioolwater drinken. Dat is de enige manier om buiten de GGD om aan vaccin te komen.

laatste_waarschuwing | 25-04-21 | 08:40

Ik vond het juist vertrouwenwekkend dat hij op het mbo is begonnen. In elk geval geen old boy.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb vanavond wat voer laten bezorgen omdat ik zin had in een zigeunerschitzel.
Is goed gelukt.

jaja | 24-04-21 | 23:13 | 5

Bij een zigeunerschnitzel zou ik verwachten dat de bezorger je bij de voordeur even aan de praat houdt en ondertussen gaan zijn kornuiten via de achterdeur naar binnen om de sieraden die van moeders geërfd zijn te jatten.

Arnold Layne | 25-04-21 | 01:17

Oh, zigeunermuziek erbij. The Clash - Lose this skin
youtu.be/CtWdVX6LS8w

Arnold Layne | 25-04-21 | 01:19

Wat een geil verhaal.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:28
▼ 2 antwoorden verborgen

"Ik vraag me af hoe Rutte naar deze cijfers kan kijken, inademt, daarna in de camera kijkt en versoepelingen aankondigt".

Ehmm. meerderheid tweede kamer was akkoord ermee. Waarom dit op Rutte gooien? Ga toch lekker verder aan de absint. Voor coherente argumentatie hoef je op GS ook niet meer te komen, bij "Feynman" en Nijdman in ieder geval. Meer een fijn entertainment blog, The Daily Stijl! De rest is pretentieus maar eerlijk is eerlijk dat wordt ook regelmatig toegegeven.

GeenAccount | 24-04-21 | 23:10 | 1

simpel. hij presenteer beleid op cijfers van 2-4 weken terug en weet de huidige cijfers en de weersverwachting van de komende weken. Zo eenvoudig is het nl...

Epistulae_Morales | 25-04-21 | 06:13

Briljante way out; iedereen schuldig. En dan is niemand meer schuldig. In de categorie “de hele klas was te laat”

3Xniks | 24-04-21 | 23:09

Notulen van de Ministerraad moeten nooit openbaar gemaakt worden. Het is van groot belang dat de leden vrijelijk kunnen spreken en het kabinet alleen afgerekend wordt op besluiten niet op het overleg dat daaraan vooraf ging. Notulen openbaar maken van de Ministerraad waarin leden zaten die niet meer in functie zijn is hoe dan ook achterwege te laten aangezien deze leden geen goedkeuring meer kunnen geven. Deze heksenjacht is al veel te ver gegaan.

AlexanderVissers | 24-04-21 | 22:22 | 12

Geen populair standpunt nu, maar zeker het overwegen waard

3Xniks | 25-04-21 | 05:17

Gebeurt alleen maar omdat het Rutte goed uitkomt. De motie van afkeuring verliest zijn impact als Kaag en Hoekstra medeplichtig zijn.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:31

@Theodorus.Goldbach | 24-04-21 | 22:39: De slachtoffers van het toeslagenschandaal konden hun schouders er niet meer onder zetten, omdat de overheid dat onmogelijk maakte. Tot aan het hoogste rechtsorgaan!

Als je daartegen in actie komt, ben je een held. Met zeuren heeft het niks te maken.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:35
▼ 9 antwoorden verborgen

Die brief van intensivisten uit Brabant laat weinig aan de verbeelding over en zou verplicht leesvoer moeten zijn voor al die zwakzinnigen die achter onbenullen als van Haga aanlopen.

Diederik_Ezel | 24-04-21 | 22:21 | 6

Laten ze beginnen om bij de intake te graven aan 60+ers of men zich wel of niet heeft laten vaccineren. Die laatsten mogen dan nog een paar weekjes wachten.

Tjemig | 24-04-21 | 23:52

inderdaad. die brief is van een niveau waarbij Van Haga nog als ontellectueel overkomt. Ik geloof ook niet dat die beief echt is. Ik heb jarenlang lesmateriaal ontwikkeld voor mediache studenten en taalgebruik is niet hun probleem. Rekenen wel...

Epistulae_Morales | 25-04-21 | 06:16
▼ 3 antwoorden verborgen

"De helft van de slachtoffers van de belastingdienst kregen geen € 30.000. "
Correctie: "Bijna de helft van de mensen die zich als gedupeerde in de toeslagenaffaire hebben gemeld, komt vooralsnog niet in aanmerking voor de door het kabinet beloofde compensatie van 30.000 euro."

Dat zijn twee volstrekt verschillende dingen: Slachtoffers, en mensen die zich melden als slachtoffer.

fric.spec. | 24-04-21 | 22:15 | 3

Iedereen in Nederland die iets meer bezit dan een nagel om aan de reet te krabben is het slachtoffer van de belastingdienst.

Rdock | 24-04-21 | 22:18

De overheid heeft zich op meerdere punten schuldig gemaakt het aan de kant schuiven van de grondwet. De rechtsgang bellemerd en ga zo maar door. Eigenlijk is het zo dat het hele nederlandse volk slachtoffer is van deze regering..

adam76 | 24-04-21 | 22:58

@adam76 | 24-04-21 | 22:58: Rutte brengt ons geld naar Brussel,daar wordt het afgeroomd voor dure dranken, flessen van 400 eur, lonen zodat ze na 4 jaar miljodair zijn, en het eten is ook hum, de rest van ons geld gaat naar Griekenland en Spanje en nog wat van die landen.

Hoorneslaan | 24-04-21 | 23:54

De overheidsmedewerkers, onze ambtenaren, door ons betaald zijn louter en alleen met hun eigen financiële huishouding. Landelijk, provinciaal en lokaal, over europa zullen we het maar niet eens hebben. De rechterlijke macht is overduidelijk op de hand van de overheid en waarheidsvinding is men niet meer in geintereseerd. Ik heb het uit de eerste hand.
Als alle mensen die oppositie hebben gestemd geen vrijwilligerswerk meer doen, net een tandje minder productief zijn op hun werk en zoveel als mogelijk is bereid zijn om zand in de overheidswielen te strooien dan komt de individuele tegenleving die diezelfde overheid gecreëerd heeft volledig tot een stop. Krakend, piepend en uiteindelijk met een grote knal. Pas dan is er weer een main level playing field. Zie het maar als een soort van field lab, die zijn uiteindelijk ook bedoeld om menselijk gedrag te monitoren en NIET om pandemieën tegen te gaan.
Waar is Fred el Guapohaus eigenlijk? Hij zal toch niet met zijn hand in de schreddermachine vast zitten, de vermoeidheid slaat zeker toe ...

InSight | 24-04-21 | 22:05 | 5

@KBenTzoooZat | 24-04-21 | 22:08: Weekend werken, nachtdienst, pfff. Er zijn er meer die dat doen, ikzelf ook. Voor de duidelijkheid, ik scheer wel alle ambtenaren over een kam. Public bodycount is eerder hoe ik over de door ons betaalden denk. En dat heeft een reden. Dat U het niet met me eens bent is uw goed recht. Als U het niet erg vindt geloof ik U niet op uw woord. En dat we 24/7 door de public bodycount in de gaten worden gehouden zit ik ook niet op te wachten, die tijd hebben we gehad. Werk ze.

InSight | 24-04-21 | 22:21

@Rdock | 24-04-21 | 22:14: na drie jaar weer een 'betere' functie. Zodat alle inhoud verdampt en de uitvoering bepaalt. Fire at will (32 uur p.w.)

Kladderadatsch | 24-04-21 | 23:27
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Gokmaar | 24-04-21 | 21:58 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Er is geen goed functionerende samenleving die alles openbaard. Overheid of bedrijf. Het maakt niet uit. Teveel volk wat het of niet snapt of enkel wil zeuren.

Er is bijna geen vrijer land dan Nederland maar toch hebben 'een bepaald soort volk' de noodzaak gevoeld om overal over te klagen.

En niet over fundamentele zaken zoals woningen, werkgelegenheid of sociale voorzieningen he. Nope. Of alles wat ze maar kunnen bedenken.

We hebben hier een luxe-probleem. Denk niet dat er mensen in Peru of Rwanda of Pakistan lopen te zeiken over dit soort luxe-problemen.

Waarom?

Omdat we het zo goed hebben dat de fundamentele dingen er niet meer toe doen voor de meesten.

Weet je wat problemen zijn? Huisvesting? Werkgelegenheid?

Begin daar eens over.

Theodorus.Goldbach | 24-04-21 | 21:55 | 12

Ach half Nederland gaat naar de Filistijnen.

Hoorneslaan | 25-04-21 | 00:00
▼ 9 antwoorden verborgen

Tijdens het lezen van het bovenstaande artikel bleef ik een tijdje hangen bij de volgende zin; "Deze continue informatieongelijkheid is de kern van de Rutte-doctrine." Omdat ik graag mijn informatie uit allerlei bronnen van verschillende politieke keur en achtergrond vandaan haal lees ik niet alleen GeenStijl. Ik hoop dat mij dat hier vergeven wordt, ik ben ook weleens op de website VrijLlinks aan het lezen en daar is een interessant artikel verschenen dat heet;

"Actieve herinneringen en sensibiliseren - Wat de politieke taal niet zegt".

Daar staat o.a. dat als Rutte zegt "ergens geen actieve herinnering aan te hebben" dat hij dan niet zozeer zich iets niet herinnert maar dat hij vooral "plausible deniability" claimt voor als later blijkt dat hij het wél wist. Wat plausible deniability is, de m.i. de gebruikte tactiek in de Rutte-doctrine, kan je in het Wikipedia artikel "Plausibele ontkenning" lezen; nl.wikipedia.org/wiki/Plausibele_ontk....

Vuurspuger | 24-04-21 | 21:51 | 5

Ik vind dat Rutte te veel eer wordt gegeven. We kwamen het natuurlijk al veel eerder tegen: "Ik herken me hier niet in", "ik hoor het u zeggen", "met de kennis van nu", "Ik kan het ontkennen noch bevestigen" "Ich habe es nicht gewusst". Het zou mij niet eens verbazen als er een speciaal boek over omfloerst taalgebruik voor voorlichters op de markt is.

LucaBrasi | 24-04-21 | 22:15

'plausible deniability' is inderdaad bij Rutte herkenbaar.
Mbt Rutte is het begrip gaslighting ook interessant:
nl.wikipedia.org/wiki/Gaslighting

Kijkeensaan | 24-04-21 | 22:31

Maar het is al veel en veel te erg; de hele ambtenarij is met deze mentaliteit doorspekt. Informatie waarvan men niet wil dat het publiek er al te veel mee gaat doen, wordt vakkundig héél ver weg ‘verstopt’ op een site gezet.

Spreek je later zo’n instantie er op aan, dan schrijft men “Wij vinden het desondanks vervelend dat u geen kennis heeft genomen van de mogelijkheid.”
(dat hebben ze van banken e.d. overgenomen "wij hebben begrip voor UW teleurstelling" - als het over een keiharde klacht gaat).

Ik schreef terug: … u suggereert hier dat de burger (ik) ernstig in gebreke is gebleven.... dat zie ik als de standaard 'spelen met woordjes' tactiek, zodat u als ‘verheven’ ambtenaar de burger vervolgens kan bestempelen als 'digitaal minder vaardig' en dat soort termen.

Jammer. Dit maakt mensen onnodig boos. Want deze info is duidelijk bewust achtergehouden en het is juist deze werkwijze (en arrogantie) die het vertrouwen van burgers zo sterk schaadt: de keuze menu's, het alleen tegen betaling per minuut kunnen opbellen naar overheidsinstanties, de standaard/automatische mailtjes, de contactformulieren, de klachtenprocedures en alle regels, protocollen en procedures in het algemeen, het zo ver mogelijk verstoppen van bepaalde informatie, etc., etc.

Na deze reactie besloot men zowaar mij op te bellen en toch maar excuus te maken. Maar goed, zo haakt iedere rechtschapen mens op den duur volledig af en wordt ‘zo overheidsvrij mogelijk’ leven een doel op zich.
En dan denken ze ook nog te mogen verwachten dat ze kunnen rekenen op 'burgerkracht' om gratis (náást je werk) voor de overheid te gaan klussen. En zeggen ze bij alles dat je het zelf moet doen/betalen onder het mom van zelfredzaamheid - want er komen elke week allemaal mensen bij waarvoor wij een volledig financieel 'zelfredzaam' bestaan bij elkaar moeten werken. Bah!

Wering | 24-04-21 | 22:41
▼ 2 antwoorden verborgen

OT in Oostenrijk 74 hersentrombosegevallen vanwege AZ, in Duitsland 59.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-04-21 | 21:49 | 7

@W_F | 24-04-21 | 21:57:
Over veertien dagen mijn tweede prik.
Heerlijk kan dan ik weer overal naar toe.

botbot | 24-04-21 | 22:00

@LucaBrasi | 24-04-21 | 21:58: van de 1000 mensen die met Covid besmet raken, hebben er 800 geen symptomen ( merken dat dus niet eens- maar maken wel antilichamen aan), van de 200 die symptomen ontwikkelen zijn er 50 die er echt ziek van worden, de rest heeft milde klachten vergelijkbaar met griep, van de 50 met zware klachten ( koorts) komen alleen mensen met onderliggend lijden in een ziekenhuis ( kanker, COPD, diabetes, morbide obesitas, rokerslong... ) , dat zijn er zo’n 15 op dit moment.
van die onderliggend lijden groep in het ziekenhuis komt gaan er zo’n 8 naar de IC
, waarvan er nu nog zo’n 3 overlijden. 3 op 1000 van een risicogroep.
Dus vaccins die er nu zijn? Zeker, maar niet voor gezonde mensen

Epistulae_Morales | 25-04-21 | 06:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind code z.w.a.r.t. trouwens wel errug negatief afstralen op de IC-patienten

LucaBrasi | 24-04-21 | 21:45

Wordt het niet eens de hoogste tijd dat we het complete regentenclubje met "top" ambtenaren aanhang met pek en veren het land uit sodemieteren.
Vuile landverraders zijn het, dit komt nooit meer goed, mijn vertrouwen in de regering zit op 0%

tsjajaja | 24-04-21 | 21:44 | 2

Volgens de NPO is uw vertrouwen juist nu flink gestegen.

Lorejas | 24-04-21 | 21:54

Alles is mogelijk ambtenaren kunnen niet ontslagen worden. hoewel alles mogelijk is!

Hoorneslaan | 25-04-21 | 00:07

Dat de grootste jankerd hun eigen cijfers genereren wordt weer eens niet vermeld.

Er is geen onafhankelijk orgaan dat de gerapporteerde cijfers toetst.

En wij moeten het maar allemaal als de waarheid aannemen.

Er is een machtsstrijd gaande tussen de zirgbaasjes en de politici die hun hachje proberen te redden.

En in die strijd worden alle wapens ingezet. Ook desinformatie.

Daarnaast: de overbelasting van de zorg is niet het gevolg van Corona. Corona zorgt er alleen voor dat het probleem zichtbaar is.
Oorzaak is te zoeken in mismanagement en besparingen door de politiek.

Onkel Bratwurstbude | 24-04-21 | 21:32 | 5

Precies dat en daar komt bij dat we nog steeds in totale lockdown zitten en de besmettings “cijfers” nog nooit zo hoog zijn geweest.

Vlasbaard | 24-04-21 | 21:57

@Gulliver; jij hebt geen idee wat mijn punt is. Verklaar maar eens waarom een lockdown vrijwel geen effect heeft op de besmetting cijfers.

Vlasbaard | 24-04-21 | 22:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Tijdens het lezen van het bovenstaande artikel blijven mij ogen een tijdje hangen bij het tekstgedeelte <..> continue informatie ongelijkheid is de kern van de Rutte doctrine <..> Mijn informatie wil ik graag uit allerlei bronnen van verschillende politieke keur halen. Zo lees ik niet alleen van alles en nog wat hier op het rechtse GeenStijl, ik h

Vuurspuger | 24-04-21 | 21:29 | 2

ik h = ik houd van Holland? ik hoop dat ik deze tegel kan aftikken?

Lorejas | 24-04-21 | 21:44

Zou Hoekstra wel beseffen dat sensibiliseren “gevoeliger maken” betekent en zou hij dat echt op Omtzigt hebben willen laten toepassen.
Waarschijnlijk bedoelde hij neutraliseren. De s*kkel.

Alco-de-Holist | 24-04-21 | 21:29 | 5

Ik neem aan dat Hoekstra daarmee bedoelde 'gevoeliger voor hoe de omgeving van Omtzigt wil dat hij acteert'. Pieter moest kennelijk wat meer meebuigen en draaien zoals de andere partijleden c.q. de kamer van hem verlangde?

Wering | 24-04-21 | 22:02

Sensible is Engels voor redelijk, sensitief is gevoelig. Omtzigt moest 'redelijk' worden, hoe krankzinnig wil je het hebben.

Cammy | 25-04-21 | 13:18
▼ 2 antwoorden verborgen

- Avondklok: Doet weinig, wordt ook zeer matig nageleefd.
- 1 bezoeker: Nauwelijks nageleefd, 1 of 2 maakt niet uit.
- Terrassen open: Besmettingen buiten zijn nihil in die omstandigheden.
- Winkels open: Waarschijnlijk iets hogere besmettingen, maar de middenstand gaat kapot. Niet alles draait om de zorg.
Kortom, deze versoepelingen zijn heel redelijk, wat de toestand op de IC ook is. De vraag is: Waarom lopen we nog verplicht met mondkapjes? Want dat doet ook ongeveer niks (volgens Jaap van Dissel).

Upendo | 24-04-21 | 21:28 | 9
-weggejorist-
piet7003 | 24-04-21 | 22:15

@Juffrouw op de fiets | 24-04-21 | 21:43: Ik hoop het ook, al dan niet op de fiets. Maar ik heb deze crisis geleerd dat m'n vrijheid me wel wat veiligheid waard is.

Upendo | 25-04-21 | 03:04

Mondkapjes zijn niet echt verplicht, want er wordt niet gehandhaafd.

zwaaropdehand | 25-04-21 | 09:41
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Roadblock | 24-04-21 | 21:26 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

In plaats van het stapelen van bozigheden had Feynman zich beter kunnen verlustigen met wat er ten positieve geschiedt. Er waait sinds de verkiezingen een volstrekt nieuwe wind door de Nederlandse politiek, die met name wordt aangeblazen door de kamerleden Van der Plas, Simons en de fysiek afwezige maar geestelijk zeer aanwezige Pieter Omtzigt. Het is zalig om deze door Voetbal Inside uitgelachen 1-persoonspartijen zo te zien los gaan. De wijze waarop mw. Simons Minpres Rutte doorzevend mitrailleerde met "U moet eens weten hoe ik ben wanneer ik geïrriteerd ben!" laat zien hoe de lachebekkende Rutte doctrine niet meer werkt en niet meer zal werken in het huidige tijdsgewricht. Nog nooit is MinPres Rutte zo op heterdaad tijdens zijn lachebekkend verhulde machtsuitoefening gepakt. Er wordt anno 2021 geschiedenis geschreven.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-04-21 | 21:26 | 7
-weggejorist-
KBenTzoooZat | 24-04-21 | 22:15

@elco485 | 24-04-21 | 21:55: Ondanks uw tegenwerpingen zie ik 'een patroon' (>> Sigrid Kaag) ontstaan, waarbij de MinPres steeds moeilijker in zijn favoriete rol van lachebek-manipulator komt. Met name de genoemde nieuwe Kamerleden zorgen ervoor dat de Rutte doctrine binnenstebuiten wordt gekeerd. Geert Wilders staat niet meer alleen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-04-21 | 22:19

Voetbal inside stelletje klootzakken, groetjes BBB!

Hoorneslaan | 25-04-21 | 02:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind het vervelend dat in zulke brandbrieven van die debiele spelfouten staan. Vooral het willekeurig strooien van hoofdletters doet pijn aan de ogen. Als je serieus genomen wil worden, begint het bij een nette brief. Anders is het niet veel meer dan een tegel van beldewouten.

beldewouten | 24-04-21 | 21:23 | 6

@Gulliver | 24-04-21 | 22:06: dan zou mijn eerste tegel toch nergens meer op slaan? Daarnaast is het correct Nederlands.

beldewouten | 24-04-21 | 22:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Beetje flauw die goedkope vergelijking tussen terrassen versus zorg. Alsof het openen van terrassen de grote boosdoener tav besmettingen is. Ik zie daar geen enkele aanleiding voor.

Thomtidom | 24-04-21 | 21:22 | 4

@W_F | 24-04-21 | 21:49: waarom wil niemand weten waar het virus vandaan komt,de oorsprong zou heel misschien mee kunnen helpen voor een remedie

Coolcalmcollected | 24-04-21 | 21:59

@W_F | 24-04-21 | 21:49: Ik denk dat het weer een niet verwaarloosbare invloed heeft. Vlak voor pasen was het vrij warm, in de dagen daarna daalde de cijfers enorm. Daarna werd het koud en begon het weer door te stijgen. Dat zelfde plateau zie je nu met vertraging terug in de ziekenhuizen.
Daarnaast is het opvallend dat de landen om ons heen hetzelfde patroon volgen ondanks verschillende maatregelen. Als het hier stijgt, stijgt het in belgie, duitsland en frankrijk mee, als het hier daalt, daalt het ook in het buitenland.
Ik ben nog steeds van mening dat we teveel invloed aan de maatregelen toeschrijven, maar er in feite hele andere mechanismes actief zijn.
Het invoeren van de avondklok, en het sluiten van winkels heeft geen significante invloed gehad op de cijfers. De nauwkeurigheid van het bepalen van de paar procenten invloed ervan valt daarnaast totaal weg in de ruis.

elco485 | 24-04-21 | 22:04

@elco485 | 24-04-21 | 22:04: Als ik zie hoe snel één corona besmetting in een huishouden zich uitbreidt, ondanks sluiting van terrassen, winkels, scholen, noem maar op, dan weet je dat die maatregelen dit virus niet kunnen stoppen. Tel daarbij op een ramadan met iftar, elke dag ergens anders, en je ziet de cijfers verder oplopen. Straks wordt de terrassen en winkels verweten wat een ramadan heeft veroorzaakt, let maar op.

Bakkeleures | 25-04-21 | 09:56
▼ 1 antwoord verborgen

Allemaal weinig verrassend. Zijn de stembiljetten al gedrukt, of gaan we net als met vaccineren weer roepen dat er helemaal niemand rekening heeft gehouden met wat iedereen al maanden riep?

W_F | 24-04-21 | 21:20

Nee, systeem is niet overbelast door corona. Systeem is overbelast door uitval van frontline workers. De film 'Contagion' voorspelde een dergelijke scenario al.

UpdateAvailable | 24-04-21 | 21:19 | 1

Systeem is overbelast doordat de overheid alles wat concurreerde met ziekenhuizen tegenhield. Vrijwilligers (met de juiste papieren) werden niet teruggebeld, het leger is niet ingezet, er kwamen nauwelijks bedden bij, er kwam niet meer geld voor zorg, alleen miljarden voor KLM. Ik hoop wel dat we die KLM aandelen binnenkort met flinke winst kunnen verkopen want de Nederlandse bevolking heeft ze duur betaald.

W_F | 24-04-21 | 21:24

Nu moet ik zeggen dat de achternaam Akcay ook inderdaad wel een beetje verdacht klinkt. Maar dit terzijde.

VanBukkem | 24-04-21 | 21:16 | 6

@goedverstaander | 24-04-21 | 21:27:
Ook in dat geval klinkt het niet pluis. Grillroom Akcay, dan denk ik meteen aan witwaspraktijken. Zoals de meeste grillrooms en pizzeria's trouwens.

VanBukkem | 24-04-21 | 21:31

Neu hoor, vaak voorkomende naam in de kaartenbak van de sociale dienst; niks geks aan.

langelat | 25-04-21 | 10:26
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Roadblock | 24-04-21 | 21:14 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Burger kiest. Burger krijgt.

Verder nog uitleg nodig?

Knufter | 24-04-21 | 21:11

Dat is niet heel erg nieuws, de overbelasting van het zorgsysteem tijdens corona crisis was altijd al het grote probleem, covid zelf is niet mega dodelijk, iets meer dan griep, maar niet heel veel meer

Thomtidom | 24-04-21 | 21:11

Net als het socialisme ons niet socialer gemaakt heeft en bij het nuttigen van een glas rode wijn te toasten met: "Daar gaat weer een rooie", sprak men ooit in VVD-kringen over een politicus die zich net zo in de stront gemanoeuvreerd had als Rutte: "Hij is dood, maar weet het niet, want hij wil nog niet koud worden". Daar moest ik even aan denken tijdens het nuttigen van een Nexitje. Cheers!

Een vrije paling | 24-04-21 | 21:10

De eerste misschien ook wel grootste maar zeker domst knoeier bij het RIVM heeft een gezicht gekregen het is vaccinatie coördinator jaap van Delden die namelijk afraad astrazenica te gebruiken. Met dit soort lamzakken lukt t natuurlijk nooit. De "besmette kinderen" van de mensen die ingeënt hadden kunnen worden tussen 27 december en ongeveer 5 januari lopen onder ons evenals die van die 100 uur stop van Astma Zenica. Als je niet als een dolle vaccineert blijf je zitten met volle ic's en lege terrassen. Dus knal zo n lamzak onmiddellijk op straat, eigenlijk heeft die met deze opmerking, nu nog niet bewezen, een flink aantal doden op z'n naam indien er mensen zullen zijn die naar hem luisteren.

Schilder58 | 24-04-21 | 21:00 | 5

Ik ga bellen om het te proberen te vervroegen, hopelijk snel volledig beschermd.

Juffrouw op de fiets | 24-04-21 | 21:29

@Juffrouw op de fiets | 24-04-21 | 21:29: Ik ook, voordat de vaccins in de kliko verdwijnen.

Vesta | 24-04-21 | 21:34

@Schilder58,
Als we al eens begonnen waren met Mechanische oplossingen ( UV/ Ionisatie) of medicijnen, zou dat wat helpen?
Misschien dat de overheid uw werkgever is maar zou dat uw vriend ooit worden na deze leugens?
Mijn dienst tijd was een noodzakelijke 12 maanden+2 omdat ik mijn strepen heb geweigerd.
Dit was niet voor niks omdat toen al het ROT was ingezet.
Vandaag de dag ligt de Marine werkeloos aan de kade , Staat de landmacht klaar met 12 LEASE Leopards en heeft de luchtmacht een verschrikkelijk duur apparaat gekocht waarvan de gebruiksaanwijzing allang weer is verouderd voordat de in gebruikname.

Dit neemt niet weg dat we een vast budget 2%BNP , als niet meer , moeten hebben aan defensie.
Ook hier is hier jaren lang Roofbouw gepleegt in buged.
Weet je, Nu gaan ze ons vertellen , dat we elkaar de hand moeten geven en dat we het allemaal aan onszelf hebben te danken..
Het is allemaal JOUW schuld, het vingertje doet.

Datgingniegoed | 24-04-21 | 22:14
▼ 2 antwoorden verborgen

We slaan met Mark Rutte internationaal wel zo'n ontzettende pleefiguur.
Plaatsvervangende schaamte.

keestelpro | 24-04-21 | 21:03

Ik heb nooit op de VVD gestemd, ik pas voor een dergelijke soort vernedering. Heb het altijd al een 'goedkope' partij gevonden, en een partij die over de ruggen van anderen zichzelf een lachbui verkoopt. Mijn bevindingen hebben mij nimmer bedrogen; daar hoor ik niet bij. Rutte heb ik al heel vroeg in zijn functie als MP betiteld als een monster. Ik heb me regelmatig afgevraagd wat mensen in zo'n smeerlap als Rutte zien, een figuur die niet anders doet dan liegen en valse beloftes rondstrooien. Hoe kun je daar vertrouwen in hebben. Daar waar vele mensen zich ergeren aan de onbetrouwbaarheid van banken, sluiten ze een miserabel stuk vreten als Rutte in de armen. Rutte moet op zijn knieën het Nederlands volk zijn excuses aanbieden en dan ophoepelen, dan kunnen we een begin maken met de grote schoonmaak, er is nog een hoop te doen. Overigens geweldig dat de geest van Omtzigt, de voortgang van de zaken overheerst. Als Rutte sneuvelt, en dat zal m.i. gebeuren, heeft Pieter een zoete wraak op zijn conto staan. Een dag om nooit meer te vergeten.

Broadsquire | 24-04-21 | 20:53 | 8

@Een vrije paling | 24-04-21 | 21:26:
Volledig mee eens! Maar helaas zijn te veel mensen opportunistisch of gewoon te dom om in te (willen ) zien hoe het zit. Te meer als het voor hen ook nog een verdienmodel is, machtsbezit, of bevrediging van hun narcisme.

bloothommel | 25-04-21 | 08:50

@Mauritskade | 24-04-21 | 21:15: ik denk dat je onderschat hoe verdomd hard Omtzigt heeft gewerkt de afgelopen jaren. Het dan even niet meer zien zitten is mijn inziens geen teken van zwakte, eerder een teken dat ie jarenlang door is gegaan waar anderen allang gestopt zouden zijn.
De zwakte zit bij alle andere kamerleden die wel blaten maar geen fuck uitzoeken.

DePsych | 25-04-21 | 09:34

Dit is mij uit het hart gegrepen! Ik begrijp ook absoluut niet dat mensen die overduidelijk narcistische psychopaat (ja Rutte) nog vertrouwen. Het is een dictator, een doodeng mannetje, en hij hoort eigenlijk gewoon in de gevangenis te zitten. Omdat we hem nu eenmaal niet mogen ophangen.

Cammy | 25-04-21 | 12:52
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
keestelpro | 24-04-21 | 20:52 | 2

Mèh.

Ik denk dat ik binnenkort maar uit mijn winterslaap kom.

Kaas de Vies | 24-04-21 | 20:52 | 2

Is het alweer Groundhog Day?

Mr_Natural | 24-04-21 | 21:06

Ik zou nog even blijven liggen Kaas, tot dat coronagezeik voorbij is.

VanBukkem | 24-04-21 | 21:49

Ik mis, zoals zo vaak, een beetje het punt van Feynman's boosschrijverij
Het hak op de tak en allerlei niet ter zake doende dingen er bij slepen helpt ook niet
Op naar het café!

Mauritskade | 24-04-21 | 20:49 | 1

Dacht dat ik de enige was, mis het punt ook, cheers

Thomtidom | 24-04-21 | 21:16

Godverdegodver wat heb ik het druk op mijn werk. Dat was niet de bedoeling!

geen koning | 24-04-21 | 20:49 | 1

Geweldige reactie hier hebben we wat aan!

aardv@rk | 24-04-21 | 21:25

Een mooi verhaal Feynman, maar je schiet er helemaal niets mee op. Alles met betrekking tot dit onderwerp is al minimaal 19 keer gezegd en geschreven.

Onze zorg is door Rutte en zijn huftervriendjes tot op het randje gekort. En nu mag niemand meer een risico nemen om wanhopig te voorkomen dat de zorg de afgrond in gaat. Meer is het niet.

In zo'n beetje het rijkste land op de aardbol.

Quib | 24-04-21 | 20:46 | 5

@Gulliver | 24-04-21 | 20:51:
Ja maar ja, de helft van al het geld dat tegenwoordig naar de zorg gaat, gaat op aan bureaucratie. En die totaal uit de hand gelopen bureaucratie van tegenwoordig in niet alleen de zorg kun je ook op het conto van Rutte schrijven.

VanBukkem | 24-04-21 | 21:12

Uit die brief van die artsen: "Ondanks dit tekort, dat al bestond voor de Corona-pandemie, ..."

Corona maakt zichtbaar hoe de boel gesloopt is. Zorgbaasjes zijn daar overigens mede debet aan. Eerst de maatschappen en andere eigen belangen, dan de zorg. Hoe hoger in de rangen hoe minder zorg voor de ander lijkt het wel.

heavydigit | 24-04-21 | 21:18

@Gulliver | 24-04-21 | 20:51: duurder onder anderen omdat enerzijds privatisering is ingetreden en anderzijds dat 500 nieuwkomers per week per week zelf hun zorgverzekeringspremies zelf niet betalen. Dat doen de werkende mensen.

Olleke | 24-04-21 | 21:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Vakanties in de zorg in mei ingetrokken idd, toen nam mijn vrouw maar ontslag. (En velen met haar) Zo gaat het nu, veel succes

rifraf | 24-04-21 | 20:44 | 6

Mijn recept om de zorg te ontlasten:
- mensen die niet op de prikafspraak gekomen zijn, krijgen nog één kans om laat in de middag een overgebleven prik te halen. Daarna op de "niet-meer-helpen-lijst".
- Mensen op "de lijst" worden sowieso niet meer in een ziekenhuis opgenomen.
- Onder het motto "eigen schuld, dikke bult" (naar alle waarschijnlijkheid zul je de regels wel overtreden hebben), worden corona-patienten alleen in ziekenhuis / ic opgenomen, als er plek is. De andere levensreddende operaties en behandelingen gaan voor; borstkanker komt je tenslotte niet aanwaaien.

langelat | 25-04-21 | 10:34

@langelat | 25-04-21 | 10:34: Tenzij het natuurlijk een naaste of uzelf betreft. Want dan is het wat anders, buiten uw/zijn/haar schuld om. Overmacht oid.

Cammy | 25-04-21 | 12:45

@Cammy | 25-04-21 | 12:45: En als je naaste of jezelf zit te wachten op een redensreddende operatie? Toch maar voorrang geven aan iemand die uit eigenwijsheid het vaccin heeft geweigerd of als party-beest zich op het festival heeft laten aanhoesten? Is dat overmacht?

langelat | 25-04-21 | 13:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Tot dat we terugkeren in een prooi-roofdier cyclus of ons synthetisch hieraan spiegelen blijft het toch dooretteren.

Neuth | 24-04-21 | 20:44

Tja....
Nog één keer dan:
NeDDRland.

J-van-de-Bontekoe | 24-04-21 | 20:40

We moeten allemaal in quarantaine, lockdown en een avondklok omdat de zorg niet overbelast mag worden. Deze aanpak mag nooit meer terugkeren.
Ik ben gewoon fuck*ng jaloers op beroepsgroepen die WEL te werken hebben.
Wat een waanzin. Als er een pandemie is moeten we gewoon allemaal de zieken helpen en de doden bergen. Niet allemaal als angsthazen thuis gaan zitten uit angst voor een doemscenario.
Nou alsof deze krankzinnige samenleving vol faillissementen, angstpsychoses en mondkapjes geen doemscenario is.

keestelpro | 24-04-21 | 20:31 | 9

@Gulliver | 24-04-21 | 20:52: Onze dokter anders Gulliver door de bocht.
Dank u wel voor uw altijd zeer onderbouwende en vooral menselijke reacties, Burhp!

Datgingniegoed | 24-04-21 | 21:25

Hooguit twee maandjes nog kees, dan mag je weer aan de bak. Dan zijn de meeste mensen wel gevaccineerd, verwoede pogingen van Mark en Hugo om deze crisis over een langere tijd uit te smeren ten spijt.

VanBukkem | 24-04-21 | 21:28

@Roadblock | 24-04-21 | 20:48:
De Nederlandse bevolking pikt dit, omdat de Nederlandse media (alhoewel, Nederlands, 90% van de kranten is in handel van 2 activistische Belgen) zo'n hekel aan het alternatief hebben, dat ze gestopt zijn met het controleren van de macht.
Het Westen, onze regering voorop, roept altijd dat een vrije nieuwsgaring noodzakelijk is voor een werkende democratie. Maar aangezien ons nieuws gecontroleerd wordt door een heel klein groepje mensen, kun je je dus afvragen of wij nog een werkende democratie zijn.

TheEgg | 25-04-21 | 10:55
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland