Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Schermtijd voor Politieke Partijen

Zij zit al vier jaar in de Kamer, waar ze via de Partij voor de Dieren in kwam. Een zetelroof afsplitsing en een ongelukkige one night stand met de Henken Krol & Otten later is ze als Splinter voor zichzelf begonnen. Ondanks haar grillige parlementaire geschiedenis is Femke Merel van Kooten-Arissen een hardwerkende eenpitter die stevig strijdt op de meest relevante dossiers. Die zorgbonus voor de coronahelden? Haar motie!

Hij begon zijn politieke carrière ooit bij de PVV, maar bleek als lokaal oliemannetje in Den Haag beter op z'n plek: Groep de Mos werd de grootste, Richard zelf locoburgemeester. Voor Code Oranje probeert hij zijn Ombudspolitiek naar een landelijk niveau te leiden maar ook bij hem is het parlementaire pad grillig: het Openbaar Ministerie is van mening dat je 'ombudspolitiek' met de O van omkoping schrijft en heeft nog een appeltje met De Mos te schillen. Zijn kansen?

Vanavond om 21u zijn ze beiden te gast, live vanuit de Stuyvesantkamer van Café Nieuw Amsterdam in het West-Indisch Huis, onze tijdelijke fractiekamer in de aanloop naar #TK2021.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Frits_Binkestein | 13-02-21 | 12:59

Jeetje,heeft die kanarie zijn haar geverfd? Hij ziet eruit als een serial killer.

Rest In Privacy | 13-02-21 | 10:41

Mooguh. Wat een briljant uitziende dag. Al bij bakkertje geweest. En winterweer of niet: mijn snorfietsje uit 1974 pruttelde na 1 draai alsof het hartje zomer is. Mijn dag kan niet stuk. Iemand een vers croissantje?

Lorejas | 13-02-21 | 09:42

Democratie mijn hoela. Zolang partijen andere partijen uitsluiten, skijten ze de kiezers in hun bek.

Southpark | 13-02-21 | 09:34

En weer maakt Pinokkio een lange neus naar de kiezers. "Rutte: nog steeds niet met de PVV in zee." Hoe lang mag deze man nog een lachertje maken van onze democratie?

MickeyGouda | 13-02-21 | 09:12 | 2

Je moet het anders zien vrees ik. Het moment dat Geert zijn extreme ideetjes verlaat is hij het nieuwe thuis voor de mensen die Rutte te rechts vinden en de SP te links. Zowel de christenen als de socialisten snappen dat Geert er rare gedachten op na houdt die gewoon niet passen in onze democratie. Erg jammer want de PVV zou veel kunnen betekenen voor Nederland.

DeKussendeWielrenner | 13-02-21 | 09:46

@DeKussendeWielrenner | 13-02-21 | 09:46:

Noem eens voorbeelden van "extreme ideetjes" van Geert?
Pleitte Geert bijvoorbeeld voor het subsidiëren van jihadisten?
Zoals Rutte en Kaag daadwerkelijk deden in Syrië en Israël?
Pleitte Geert ooit voor schijnprocessen tegen de oppositie?
Zoals het kartel al 40 jaar stelselmatig doet?
Pleitte Geert ooit voor het "mollen, laten verdwijnen" van dissidenten?
Zoals VVD-er van Riessen deed bij Pauw aan tafel?

De VVD streeft er onder Rtte naar om de meest corrupte partij aller tijden te worden; ze staan zelfs al boven PvdA niveau. Dat betekent echter niet dat de VVD er niet dezelfde dictatoriale standbeelden kan hebben als ale linkse partijen. Dat gaat prima samen.

Dandruff | 13-02-21 | 10:17

Er moet wat veranderd worden bij het stemmen. Het moet echt weer digitaal worden. Ik zie graag dat iedereen een stem mag uitbrengen door bijvoorbeeld tien punten uit te delen. En dat kan eruit zien als:
4 punten voor Denk
3 punten voor Wilders
1 punt voor Code Oranje
2 punten voor PvdD
Maar mogen kiezen voor een enkele partij vind ik niet meer passen bij het huidige systeem van ontelbaar veel partijen.

Leptob | 13-02-21 | 09:00 | 1

We moeten naar individuele vertegenwoordigers toe. Dat ze spreken zonder last en ruggespraak. Geen 40 ja knikkers of 20 of hoeveel er bij een partij zit. Aanwezig zijn en alle 150 stemmen tellen. Na covid dan...

Rest In Privacy | 13-02-21 | 09:33

NRC:
In The Christian Science Monitor las redacteur Titia Ketelaar een interessant stuk over de VS nu het tijdperk-Trump ten einde gekomen is. De voormalige president werd regelmatig een ‘post-truth president’ genoemd. Kunnen de Amerikanen weer van objectieve feiten leren houden?

cugel | 13-02-21 | 08:47 | 5

@cugel | 13-02-21 | 10:52:

Cancel culture bewijst dat feiten worden verboden, en niet door Trump.

En ik ga jouw huiswerk niet doen. Als jij gelooft dat Trump afgelopen 4 jaar bijna half zo vaak loog als de MSM, dan moet jij daar concrete voorbeelden voor aandragen. Gewoon typen, en daarna eventueel een linkje geven. Niet gemakzuchtig linkjes plempen, dat doe ik ook niet.
Ik heb jou vele tientallen voorbeelden van structureel liegende MSM gegeven, en daarbij de linkjes. Maar ik schreef het altijd zelf op zodat jij direct kan reageren.

Trump heeft nooit opgeroepen tot overtreding van de wet, of geweld. Trump is namelijk geen "democraat", en ook geen CNN.
Wie de wet overtreedt kan verwachten dat dat bestraft wordt; in ieder geval als je Trump aanhangt. Voorstanders van raciaal geweld gingen natuurlijk vaak vrijuit, zoals je weet.
Maar goed. Met "de revolutie vreet haar eigen kinderen op" doelde ik dus niet op mensen die daadwerkelijk wetten overtreden. Ik had het over *linkse* activisten zoals Michael Moore en JK Rowling, die inmiddels zelf gecancelled zijn.
Of Weinstein, die een paar jaar gelden nog met pussy-muts tegen Trump demonstreerde en nu 23 jaar de lik in gaat. Voor een hype die mensen 20 jaar na dato via twitter beschuldigt van "ongepast gedrag"; hoewel de "slachtoffers" jaren of zelfs decennia met hun aanrander bevriend bleven. Weinstein had een maand voor de aanklacht nog bij Gwyneth Paltrow gegeten.

Dandruff | 13-02-21 | 11:27

@Dandruff | 13-02-21 | 11:27: Merriam-Webster notes that to cancel, as used in this context, means "to stop giving support to that person"[2] while Dictionary.com, in its pop-culture dictionary, defines cancel culture as "withdrawing support for (canceling) public figures and companies after they have done or said something considered objectionable or offensive." Dat is niet dat feiten worden verboden, hoe onsmakelijk de praktijk van het cancelen dus ook is.
Overigens staat iets verderop: The great myth about cancel culture, however, is that it exists only on the left. For the past 40 years, rightwing newspapers have ceaselessly fought to delegitimise and ultimately cancel our national broadcaster [the BBC], motivated by financial as well as political ambitions.
Gewoon typen en niet gemakzuchtig linkjes plempen:
edition.cnn.com/2021/01/16/politics/f...
Ik kan het bovenstaande voor je vertalen en zelf optypen, maar wat win je daarmee: dit is echt overtuigend bewijs dat Trump loog zoals nog niemand eerder ooit gelogen heeft. En als je CNN niet gelooft: je kan zelf iets anders uitzoeken, de eerste 2 pagina's van een google search geven alleen maar aan dat Trump liegt, pas op de derde pagina vindt je een link die positief is voor Trump:
Behind Trump’s lies is a hard truth about the US
And under Biden’s truths is a lie.
www.opendemocracy.net/en/behind-trump...
Maar zelfs in dat artikel beginnen ze met te zeggen: The man oozes corruption, abuses his office, casually lies, fires independent investigators and fans racism and violence.

Overigens had ik hier:
www.geenstijl.nl/5157653/schaatsenrij...
uitgebreid je argumenten weerlegd, maar werd me afgeraden om hiermee door te gaan omdat:
hij draait alles wat krom is recht met halve waarheden, hele leugens en totale onzin. Een geweldenaar op dit forum.
Hoe kan ik het met gewone waarheden ooit opnemen tegen de geweldenaar die jij overduidelijk bent.
Maar nogmaals: mijn boodschap is heel simpel: zoals hierboven gezegd: " je hebt het fout: Trump liegt, BoJo liegt en klimaatverandering is een feit en hier heb je het bewijs."

cugel | 13-02-21 | 12:04

@cugel | 13-02-21 | 12:04:

Er worden wel degelijk feiten verboden. Zo is JK Rowling gecancelled omdat ze gelooft in klassieke biologie, en niet in "genderwetenschappen". De toch vrij linkse Rowling wordt opgegeten door de revolutie, oa omdat ze vrouwen en meisjes wil beschermen tegen "vrouwen" met baard en piemel die toegang eisen tot dameskleedkamers. Rowling heeft uitgebreid opgeschreven wat haar beweegt, en daar zit geen woord van haat naar wie dan ook bij.
En zelfs al zou Rowling transgenders haten; veel linkse schrijvers, journalisten, (hoog-)leraren en politici haten toch ook openlijk christenen, democraten, joden, belastingbetalers, etc?
Waarom worden die nooit gecancelled?

Cancel culture is een links speeltje. Lezingen van bijvoorbeeld Ben Shapiro en Candace Owens worden stelselmatig met lawaai en geweld verstoord. Ook probeert links vooraf lezingen te verbieden, en vaak lukt dat ook. Links probeert mensen te laten ontslaan; hoogleraar Brett Weinstein werd in 2017 na gewelddadige protesten ontslagen aan Evergreen U. Hoogleraar Jordan Peterson werd in 2016 door Toronto U. tijdelijk op non-actief gezet. Een oproep van honderden academici hem te ontslaan werd genegeerd, maar in 2019 werd een tijdelijke baan aan Cambridge U. opgezegd. Omdat hij ooit naast iemand met een "islamofoob" T-shirt stond.

Dat zijn controleerbare feiten, geen gecopy-paste meningen.
Of kun je aangeven waarom zij terecht zijn aangepakt? Niet?
Of heb je een voorbeeld van rechtse cancel culture? Niet?

Want nee; een pleidooi voor minder BBC is iets heel anders dan cancel culture. De eventuele noodzaak van een publieke omroep is net zo onderhandelbaar als de noodzaak van publieke concertzalen, toiletten, golfbanen, etc. Maar als er gemeenschapsgeld naar een publieke omroep gaat moet die natuurlijk wel neutraal zijn.

Als een luie scholier zit je meningen van anderen te copy-pasten, maar je begrijpt de lesstof niet. Op alle namen die ik noem kan je googelen, de feiten kloppen. Jouw citaten zijn meningen van anderen zonder concrete voorbeelden.

En mooi dat een anoniem scheldende trol jou gelijk gaf.
En een andere anonieme reaguurder gaf mij gelijk. Dus?
Staan we quitte, of ben je met me eens dat meningen irrelevant zijn?

Nogmaals; focus op de feiten, niet op meningen van onbekenden.

Dandruff | 13-02-21 | 13:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ziet ik heerlijk in een droom, een reis met de vliegtuig naar mijn geboorteland Dominicaanse Republiek. Apart was, is dat de ruimte van de voorkant naar bijna de achterkant opeens in flammen ging. Rook overal, dus ieder die net achter kon ging daar, de rest bleef achter de deur. Boem. Het vliegtuig maakte een steile daling, veel turbulentie, het toestel land en de mensen zijn ongedeerd. Mooi, ik stap als laatste van het vliegtuig op weg naar de hallen, m'n familie is daar. Toen liep de droom af en werd ik wakker met het gevoel in een ander wereld te zijn.

Adriel | 13-02-21 | 08:43

Forbes:
Air pollution caused nearly 1 in 5 deaths in 2018. A Harvard study found more than 8m deaths were caused by particulate matter from burning fossil fuels. An uncomfortable truth for climate change deniers.

cugel | 13-02-21 | 08:40 | 9

@Dandruff | 13-02-21 | 11:54: He, het is prachtig weer, ik ga een eindje in het bos lopen.
Maar nog even over zeelucht: ik denk niet dat het schadelijk is, maar jij noemde het naast kou en warmte: ja, kou en warmte moet je met mate hebben anders is het zeker schadelijk, maar het maakt niet uit hoeveel zeelucht je inademt, voor zover ik weet is dat niet een probleem. Je hoeft niet na een uur bij de zee even naar het bos te gaan.

cugel | 13-02-21 | 12:47

@cugel | 13-02-21 | 12:37:

Een hoop stropoppen weer. Zijn ook drogredenen trouwens. nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden#Strop...

Het is toch vrij simpel. Het autoriteitsargument stelt niet dat wetenschappers altijd ongelijk hebben. Het autoriteitsargument stelt wel dat "ik ben een wetenschapper" roepen niks bewijst.
Dat is een essentieel verschil.
Ook een wetenschapper kan zich vergissen, kan blind anderen napraten of kan zelf keihard liegen uit politieke of economische motieven.

Dat is niet puur theoretisch. Fopwetenschapper Diederik Stapel bijvoorbeeld loog zijn "wetenschappelijke" werken bij elkaar. Dat is geen rechtse mening; dat is algemeen bekend, en heeft hij zelf inmiddels ook toegegeven.
Maar al Diederiks werken werden ge peer reviewed door andere wetenschappers. Zijn laatste werk werd door 40 anderen bekeken, en slechts één daarvan trok aan de bel. Zo veel is die titel dus ook weer niet waard.

Voor "meeste stemmen gelden" geldt hetzelfde; het bewijst niks. Om te weten wie er gelijk heeft zal je een inhoudelijke discussie moeten voeren.
Dus daarom, wederom; focus op feiten.

Dandruff | 13-02-21 | 14:08

@cugel | 13-02-21 | 12:47:

Maak je gaan zorgen over zeelucht, daar is niks mis mee. Net zo min als met vlees of gluten.
Maar in NL is het fijnstofgehalte relatief hoog vanwege het zeezout. Die hoge fijnstofgehaltes worden vervolgens gebruikt in "berekeningen" dat wij eerder doodgaan dan Duitsers in het Ruhrgebied.

In Italië bevat fijnstof bijvoorbeeld weer relatief veel Sahara-zand. Alleen zijn de Italianen zo slim geweest om daar geen milieuwetgeving aan vast te knopen. Het is immers onmogelijk om alle minuscule zand-, zout-, aarde- en stofdeeltjes uit de buitenlucht te filteren. Saharazand bereikt trouwens ook een paar keer per jaar Nederland. Daarom geloof ik niet dat dit een meetbare invloed heeft op sterftecijfers.

Veel plezier in het bos.

Dandruff | 13-02-21 | 14:19
▼ 6 antwoorden verborgen

Om even het Amsterdam bashen in perspectief te plaatsen, Blendle:
TIME liet zien hoe Amsterdam met een ‘donuteconomie’ de weg wijst naar een duurzame toekomst. En andere wereldsteden volgen nu het Nederlandse voorbeeld.

cugel | 13-02-21 | 08:34 | 3

Nederland wordt nog steeds (graag) gezien als gidsland. Maar als het om het klimaat gaat hebben we vooral een grote bek, qua daden bungelt Nederland (inclusief Amsterdam) nog steeds ergens onderin het lijstje van westerse landen.

Muxje | 13-02-21 | 09:01

@Muxje | 13-02-21 | 09:01: Maar je weet zelf dat tjoeptjoeptjoep Pritt, als het aan hem ligt, eigenhandig zal proberen om acties tegen te houden op klimaat gebied, behalve dan natuurlijk als die tjoeptjoeptjoep recht voor de deur van Femke komt, dat wil hij dan weer wel. Dus ja, allicht dat Amsterdam moeite heeft om voorop te lopen met het klimaat als binnen de eigen stadsgrenzen!!!! (waarom zitten zij niet in de provincie als Asd zo'n kutstad is?) GS is gevestigd die er alles aan zal doen om klimaatbeleid onderuit te halen. Want zelfs al zouden klimaatproblemen echt bestaan, en dat gelooft GS niet, en al zouden ze door de mens veroorzaakt zijn (wat een onzin: er was al klimaatverandering voor we SUV's hadden: pas geleden op GS) dan nog is het te duur om er iets aan te doen. Het geeft niet wat 90% van de wetenschappers zegt, internet rechts weet het uiteraard veel beter.

cugel | 13-02-21 | 09:51

@cugel | 13-02-21 | 09:51:

Iedereen kan schermen met "90% wetenschappers". Stel dat je hierin gelijk zou hebben (nee), dan is dat nog steeds een combinatie van twee drogredenen. Namelijk;
- argumentum ad verecundiam, ("autoriteitsargument");
-.argumentum ad populum ("meeste stemmen gelden").
nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden#Ad_ve...)

Volgens Time geeft Amsterdam veel geld van niet-Amsterdammers uit aan niet-werkende klimaatmaatregelen. Dat schijnt iets heel moois te zijn, omdat de extreem dure stad daardoor nòg sneller in verval kan raken. Compleet met instortende kades ("geen geld voor onderhoud, want we moeten niet-werkende windmolens opdringen aan al onze buren"). En dat is inderdaad de kern van het socialisme; andermans geld uitgeven, en dan doen alsof dat goed beleid is. Maar als iedereen dat beleid overneemt, waar moet het geld dan vandaan komen?

En hoe zinvol is klimaatbeleid eigenlijk voor, zeg, het klimaat?
Ik neem aan dat je je daar nooit in verdiept hebt. Leuke kijktip; een linkse meneer die daar samen met een milieuactivist onderzoek naar deed. www.youtube.com/watch?v=5x7UgKfSug0
Daaruit bleek dat klimaatmaatregelen onbetaalbaar zijn, niet de gewenste energie opleveren, maar bovenal behoorlijk vervuilend, en verspilling van (zeldzaam) grondstoffen..

Kortom, "extreem duur" is niet hetzelfde als "potentieel duurzaam".

Dandruff | 13-02-21 | 11:03

Blijf het wonderlijk vinden : Mensen stemmen op een politieke partij omdat het programma van die partij ze aanspreekt. Er komen verkiezingen en de zetels in de Tweede Kamer worden evenredig verdeeld. Ok. Vervolgens besluiten een aantal kamerleden plotseling om zich van hun oude partij af te splitsen en op eigen houtje voor zichzelf te beginnen. Dat is toch bullshit ? Want nu zit er opeens zit er een fractie, of nieuw minipartijtje in de Kamer, die wel mag meestemmen, maar waar helemaal niemand op gestemd heeft. Die Turkse Dracula en Nosferatu van DENK zijn toch ook binnengekomen op de ticket van PvdA ? Goed, bij latere verkiezingen hebben ze inderdaad wel hun eigen one-trick pony anti discriminash rashiesh DENK partij de Kamer in weten te loodsen, maar ze hadden daarbij natuurlijk een enorme (publicitaire) voorsprong op andere nieuwe partijen. Eigenlijk zouden fractieleden die zich niet meer kunnen verenigen met het programma van hun partij hun zetel moeten opgeven aan iemand die op de kieslijst stond. Vind ik dan. Opzouten met al die maffe eenpersoonsfrakties en lijsten waar niemand op gestemd heeft.

Asteroid-B612 | 13-02-21 | 08:09 | 8

@Blonde Nel | 13-02-21 | 08:40: Wat dat betreft mogen de kieslijsten in de huidige vorm van mij ook afgeschaft worden. Inclusief lijsttrekker. Druk de kandidaten in een op elk stembiljet andere willekeurige volgorde.

Muxje | 13-02-21 | 09:07

Als we niet meer op individuen stemmen kunnen we netzogoed een dictator aanwijzen. Binnen een partij kan 1 persoon de uiteindelijke keuze maken, juist dat we 150 individuele volksvertegenwoordigers zouden moeten hebben waakt opzichzelf voor een bestuursvorm waarin de macht bij een enkeling komt te liggen. Het gevolg nu zijn mond dode vertegenwoordigers die niet eens 3 dagen per week aanwezig zijn. Zetelroof is een begrip wat niet aansluit bij de grondwettelijke verplichting van de vertegenwoordigers. Ze dienen namelijk beslissingen te maken waarvan zijzelf denken dat het juist is. Toeslagen affaire komt niet door Rutte perse maar doordat er een gebrek aan betrokken vertegenwoordigers is. Ja knikken is gewoon niet een beroepskeuze waar waarde gedreven individuen op afkomen.

Rest In Privacy | 13-02-21 | 09:45

@Tientje | 13-02-21 | 09:45: Je mag van iemand, die zichzelf, uit vrije wil, kandidaat heeft gesteld heeft voor een politieke partij, toch wel verwachten dat deze achter de standpunten van die partij staat en blijft staan ? Als we op de poppetjes gaan stemmen zou de kiezer van iedere kanditaat afzonderlijk de mening omtrent alle onderwerpen gaan uitvogelen. Mij te veel werk. Dan stem ik wel op het lekkerste wijf (wie is dat eigenlijk ? goeie vraag ja) of iemand die grappig is. Maar doorgaans zal men stemmen op een partijprogramma. Het verschijnsel zetelroof is dan toch in zekere zin een soort kiezersbedrog. Dat hebben onze Anatolische kebab-boys van DENK wel slim gezien, moet ik ze nageven. Want ik denk (he he) niet dat die gasten in de Kamer terecht gekomen zouden zijn als ze hun nieuwe partij helemaal from scratch uit de Hollandse klei hadden moeten stampen.

Asteroid-B612 | 13-02-21 | 11:12
▼ 5 antwoorden verborgen

@MickeyGouda | 13-02-21 | 08:28: goedemorgen Mickey. Maar je hebt toch niet het idee dat deze overheid zich dat ook maar 1 tel interesseert? Het liefste zien ze deze personen iets van steun trekken, dan kun je ze sturen en controleren.

Torwart | 13-02-21 | 08:34

Ik zit dit met open muil te lezen,... wat een schoften.

horsteknots | 13-02-21 | 08:34

@Torwart | 13-02-21 | 08:34:
Môge Torwart! Ik haalde vroeger weliswaar slechte cijfers voor Economie, maar zelfs ik weet dat de boel geheid gaat instorten als je alle pijlers er onderuit trekt. Het geld heeft hier blijkbaar echt te lang tegen de plinten geklotst: ze weten niet meer waar het in origine vandaan moet komen. Boeren weg, middenstand weg, horeca weg, toeleveranciers, transportbedrijven weg... Kuddes influencers en Insta-meisjes, die moeten straks blijkbaar een leger aan werklozen gaan onderhouden.

MickeyGouda | 13-02-21 | 09:00
▼ 3 antwoorden verborgen

En Baudet wordt ook weer aangepakt ivm inkomsten uit een boek want hij heeft de te verwachte inkomsten niet opgegeven aan het 2de kamer register. En wat mij ook weer opvalt dat de VVD Erica Terpstra weer van stal heeft gehaald. Het is zo n gezellig mens. Vraag nog ff aan haar hoe ze reageerde toen een Surinaamse vertelde dat als een van haar kinderen met een blanke zou thuiskomen nooit meer binnen mocht.

dedwarsligger | 13-02-21 | 07:56

Toppers dit... nog ooit live gezien in voorprogramma van Anthrax.

MondKapper | 13-02-21 | 08:14

Goedmorgen!
*Pleegzuster bloedwijn opwarmen gaat doen voor bij de verse stroopwafels*

aflaatverkoper | 13-02-21 | 05:35

Na de film sprong de TV op Ned 2. Ha leuk, Peer Swinkels van Bavaria uit mijn gemeente op TV! Bij Nieuwzuur bleek al snel helaas.

De weldoener die met zijn familiebedrijf hier op menselijke wijze zoveel werk verschaft, de horeca redt met leningen, en zelfs in no-time gratis alcohol-gel maakte voor ziekenhuizen toen het niet voorhanden was. Die leuke commercials bedacht met Hugh en die de Bavaria-jurkjes bedacht voor het Heineken-WK.

Compleet afgezeken door die magere zure gast van Nieuwzuur die nog nooit in een commercieel bedrijf gewerkt heeft! Knap dat Peer rustig bleef! Ik had 'm over de tafel getrokken godverdomme!

wilderst | 13-02-21 | 04:46 | 3

Toen ik in de gemeentenraadscommissie financien zat hebben we ze altijd ruim baan gegeven, en terecht! Zo'n fijn familiebedrijf is een geschenk voor iedere gemeente.

wilderst | 13-02-21 | 04:55

Zo zie je maar dat niet iedereen die bij Unilever begonnen is een liegende, bedriegende en mensonterende despoot wordt.

wilderst | 13-02-21 | 05:10

@wilderst | 13-02-21 | 05:10: tja linkse media mafkezen. Ze kunnen je niet maken, wel breken. De sneeuwvlokjes.

Torwart | 13-02-21 | 08:24

Zou in 2021 de onaantastbaarheid van het linkse media bastion eindelijk teneinde komen? Het lijkt me dat het NRC zich na het riool artikel van 5 februari over Andreas Kinneging, zich nu echt gaat verslikken met dit artikel over Dion Graus: www.nrc.nl/nieuws/2021/02/12/de-werel...

Het artikel opent met een serieuze strafrechtelijke beschuldiging, het dwingen van zijn ex-vrouw om seks te hebben met anderen. Eerst worden er zeker 4 pagina's besteed aan totaal ongerelateerde onderlinge roddels en ruzies binnen de PVV, die als doel lijken te hebben om Dion Graus neer te zetten als een onbetrouwbare narcist (niet dat je mij daarvan hoeft te overtuigen). Alles geheel gestaafd met privemateriaal, waarvan het maar de vraag is of de NRC dit zomaar mag publiceren.

Vervolgens komt de NRC (roddeljournalisten van dienst Wubby Luyendijk en Joep Dohmen) eindelijk aan bij de tweede akte, de aanklacht van seksueel misbruik. Eerst wordt het stuk zorgvuldig opgebouwd met allerlei feiten gerelateerd aan het seksleven van Dion Graus en zijn ex, kort samengevat: de NRC presenteert allerlei sms berichten en delen van privegesprekken, waaruit blijkt dat Dion Graus inderdaad zijn vrouw ' deelt' met zijn beveiligers. Uit niets valt op te maken dat zijn vrouw wordt gedwongen.

Uiteindelijk loopt het artikel (voor wie na 25 minuten nog niet is afgehaakt) uit op een grote teleurstelling: er wordt buiten de eerder bekende beschuldigingen geen enkel bewijs geleverd van dwang. De motivatie van de NRC om het gehele priveleven van de heer Graus in de krant te gooien blijkt te berusten op de volgende quote: „Jij hebt mij ‘ja’ laten zeggen omdat je me ertoe gedwongen hebt. Ik ben een katholiek meisje, ik wilde niet. Maar Dion, jij zei dat het moest en Joyce deed weer haar blinddoek om. Eiwitsplitsende enzymen waren goed voor me, zei jij: wat maakte het uit even mijn benen open te doen?”

Voor de rest is er geen enkel bewijs van dwang te vinden in dit artikel, slechts een beschuldiging van dwang waarvan maar in zeer beperkte mate helder wordt wat die dwang precies inhield. En dat is precies wat dit smaad maakt, en bovendien een zware (m.i. strafbare) inbreuk op de persoonlijke levenssfeer: Geen enkel van de tientallen gepubliceerde privéfeiten dient tot het bewijzen van de aanklacht die dit artikel ten onderwerp heeft, namelijk (strafbare) seksuele dwang. De gepubliceerde privé-informatie lijkt uitsluitend te zijn bedoeld om een beeld van de heer Graus neer te zetten, al dan niet realistisch.

Dit zijn praktijken waar in de Sovjet-Unie ook uitgebreid mee geëxperimenteerd werd, en blijkbaar wil de NRC deze grens nu ook opzoeken; om zo politieke tegenstanders vlak voor de verkiezingen te saboteren. Ik denk persoonlijk dat onze wereldvreemde vakidioten van de NRC zich mis hebben gerekend, Wilders en Graus zouden gek zijn als ze dit niet tot op de bodem gaan uitbuiten.

Het NRC is heeft hier onmiskenbaar een strafrechtelijke grens overschreden, en dat in verkiezingstijd.

Panos88 | 13-02-21 | 04:13 | 8

Nrc. Wat een riooljournalistiek.

Mijn god....

Knufter | 13-02-21 | 07:30

NRC. Zolang het geen linkse promotie is blijven het lagere schoolkrant stukjes. Triest om je zo te laten kennen. Zijn de eerste verraders bij problemen.

Torwart | 13-02-21 | 08:28

Uhm, als ik het goed begrijp had Joyce haar eer en eigenwaarde kunnen veiligstellen met een simpel "Nee! Gewoon opzouten, lelijke pinguin!".

MickeyGouda | 13-02-21 | 08:39
▼ 5 antwoorden verborgen

Gelezen, dank voor de tip. Dit zijn tenminste persoonlijke verhalen van mensen. Maar ik houd ook weer hierbij het gevoel dat overheid en media meer menselijke schade aanrichten met die angstzaaierij en die DDR maatregelen, dan de ziekte zelf. HIV, Q-koorts, longontsteking kanker: ook voorbeelden van slopende ziektes met lange revalidatietijd. Corona is een nare passant in een reeks van slopende ziektes. In het artikel staat ook dat de meeste (jongere) patiënten er weer bovenop komen. Gelukkig maar.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 04:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens de laatste berichten zijn de coronacijfers: hoopvol ’Je ziet nu echt dat we goede kant opgaan’.
Is dan nú het moment daar om de middenstand en de horeca te redden?

MickeyGouda | 13-02-21 | 03:35 | 4

De Nederlandse overheid heeft geen eigen visie en volgt altijd het buitenland, met name Duitsland. Hier gaat het nog tot begin maart duren, dus pRutte zal de boel niet eerder open gooien. De avondklok was nodig om wat onrust te creëren zodat hij als sterke man kon optreden (net als tegen de turkse minister bij de vorige verkiezingen), kon voorkomen dat de oppositie in contact kan komen met de burgers want hij beheerst de media, en er een afleiding was voor het wanbeheer, de misdaden en de ambtelijke corruptie van de Belastingdienst en de aanhangende organen, inclusief de Raad van State, Ombudsman, OM en rechterlijke macht. Dat wat aangelengd met fophef over het onzinnige inspuiten van oudjes en iedereen is heel druk bezig met alles behalve de belangrijke zaken.

Frau Merkel | 13-02-21 | 03:50

@Frau Merkel | 13-02-21 | 03:50:
Had de rest van Nederland het ook maar zo scherp in beeld, FM. Ik ben bang dat Rutte het een vierde keer gaat redden. Dankzij alle propaganda en fopmaatregelen zit de angst voor corona inmiddels bij velen zo diep dat zij Rutte als hun redder beschouwen. Het is niet te bevatten.

MickeyGouda | 13-02-21 | 04:03

@MickeyGouda | 13-02-21 | 04:03:
Ook hier is Joris erg gevoelig voor coronakritiek en bronverwijzing en daar heb ik al twee bans aan te danken. Nu ben ik een zwitsal, hoe lang zou dat zijn.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 10:00
▼ 1 antwoord verborgen

@Bart / @GU zou een van jullie de tag "stamcafé" kunnen toevoegen aan dit topic? Het liefst eigenlijk onder ieder laatste topic van de avond. Soms probeer ik wat terug te vinden op die manier gaat het wat makkelijker.

Brabeaulander | 13-02-21 | 03:31 | 1

Daar hep de GU niks mee te maken.

RickyLaRue | 13-02-21 | 03:37

Beastie Boys - Amsterdam, The Melkweg / c8ctLn6kP-o

Robert Haynes | 13-02-21 | 03:19 | 1

LOL, een virtuele oorlog over een achtergebleven bestand in de Windows Registry:
Ik heb er zelf ook last van, maar dat is een minieme last:
En daar is ie het, de naam van de Registernaam, die je niet kan verwijderen van je PC.:
answers.microsoft.com/en-us/windows/f...

Jan Dribbel | 13-02-21 | 02:57

Rozen haal ik wel bij AH, parfum gebruik ik niet,
sierraden heb ik genoeg, chocola heb ik uiteraard al ingeslagen. Eigenlijk heb ik niets met dat hele Valentijnsgebeuren, het is me veel te Amerikaans zoetsappig en commercieel. Maar voorlopig duwt dat stomme feest mij elk jaar in aanloop naar 14 februari wel in een identiteitscrisis, want: wat gaat er mis bij mij? Ben ik eigenlijk wel een echte vrouw? Kan ik mij niet gewoon beter aanmelden bij de brandweer? Etcetera, etcetera. Dames, herkenbaar, of kan ik deze ronde misschien beter uitzitten aan een tafeltje voor één?

MickeyGouda | 13-02-21 | 02:48 | 9

@Frau Merkel | 13-02-21 | 03:38:
Potverdorie, zit ik net zo'n betoog te houden, komen al deze verleidingen voorbij.:-))

MickeyGouda | 13-02-21 | 03:45

@MickeyGouda | 13-02-21 | 03:45:
Ik mag toch wel aannemen dat meneer Gouda zijn beste beentje voor zal zetten! Anders kom ik hoogst persoonlijk op anderhalve meter onder het balkon een serenade brengen en kruimel daarna chips in zijn afstandsbediening. ;) Ik heb vele kwaliteiten, maar zingen hoort daar niet bij. Kruimelen wel, dus hij is gewaarschuwd!

Frau Merkel | 13-02-21 | 03:53

@Frau Merkel | 13-02-21 | 03:53:
Wat mijn wederhelft ook uit de kast zou trekken, dit scenario is niet te overtoppen. Fijn om jou en je onvolprezen kwaliteiten weer terug te hebben in de panelen, FM. Onze mede-reaguurders werden onderhand wellicht een beetje moe van mijn AMBER alerts en al die lokaasbakjes met chips. ;-) Maar goed, tijd voor de broodnodige regeneratie van lichaam en geest. Welterusten voor nu of straks!

MickeyGouda | 13-02-21 | 04:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Limp Bizkit - Nookie (Official Video) / JTMVOzPPtiw

Robert Haynes | 13-02-21 | 02:33

Anno 2021 Nieuwsuur: Woningnood neemt toe. Experts zien verhuizen van ouderen in te grote woningen als een oplossing.

Half jaren 90 vorige eeuw nadat een Haagse bejaarde weduwnaar aangaf de inmiddels veel te grote 6-kamer-eengezinswoning met daar bovenop een zolder hurend, wilde verruilen voor een 2-kamerappartementje in zijn eigen buurtje, kreeg hij als antwoord dat dit uiteraard mogelijk was, met dat verschil dat het 2-kamerappartementje ruim het dubbele aan huur moest opbrengen dan de riante woning die hij zou achterlaten.
Oh, zit dat zo. Nou, dan blijf ik lekker zitten waar ik zit. Doei!
En hij leefde er nog lang en gelukkig.

drs.Nee | 13-02-21 | 02:25 | 6

@Brabeaulander | 13-02-21 | 03:35:
Een groot huis betekent wel veel onderhoud. kudos voor mensen die dat een leven lang kunnen volhouden en opbrengen.

MickeyGouda | 13-02-21 | 03:42

@TheOne48 | 13-02-21 | 02:47: Het is de taak van de overheid om voldoende woningen te bouwen voor de burgers die daarvoor hun belastingen betalen. Veel belastingen. Het is niet de taak van de met veel van ons belastinggeld gesubsidieerde staatsmedia om de woningschaarste in de schoenen te schuiven bij ouderen die hun bijdrage al ruim geleverd hebben. You will own nothing and be happy nee ga weg.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 10:09

In de jaren 70 werd iedere arbeider en middenklasser door het ‘biefstuksocialisme’ van Den Uyl, in de jaren 90 herhaald door Paars, aangemoedigd om een auto en een huis te kopen. Na gemiddeld 30 jaar kromliggen voor de hypotheek wordt diezelfde arbeider en middenklasser nu aangemoedigd zijn huis te verkopen en tegen woekerprijzen een appartementje te betrekken, voor zover die er al zijn. Houdt men nog enig vermogen over om op de bank te zetten, dan dient hier weldra negatieve rente over te worden betaald.

Cassandra | 13-02-21 | 10:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Bob Dylan - Like a Rolling Stone (Audio) / IwOfCgkyEj0

Robert Haynes | 13-02-21 | 02:19 | 1

The Devil’s Daugthers w/ Danny B. Harvey - Whole Lotta Love (live) / BXNpzem0eI4

Robert Haynes | 13-02-21 | 02:10 | 1

Hoop publieke figuren wordt tegenwoordig de maat genomen.
Vragen ze misschien om, want publiek figuur.
Maar weet zeker als mijn leven onder een vergrootglas komt te liggen, oei!
Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen,
Ja ik wordt mild(er). Zal wel met leeftijd te maken hebben.

TheOne48 | 13-02-21 | 02:00 | 2

... met de jaren.

VP732 | 13-02-21 | 02:10

Hoop publieke figuren wordt ook niet de maat genomen. Meten met twee maten. Vast links patroon.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 10:12

Zijn er nog drummers aanwezig?
Ik wil leren drummen.

RickyLaRue | 13-02-21 | 01:56 | 5

@VP732 | 13-02-21 | 02:11:
Dat is de bedoeling inderdaad, want buren.
@ TheOne48, wat denk je. Kun je in je eentje leren drummen?
Edit: met hulp van youtube filmpjes.

RickyLaRue | 13-02-21 | 02:24

@RickyLaRue | 13-02-21 | 02:24:
Zelf nooit les gehad, meeslaan met muziek, kijken naar andere drummers, en dan maar hopen dat het jou ook lukt, een beetje.
Gaat erom dat je er lol in hebt,

TheOne48 | 13-02-21 | 02:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Hard Rain, Bob Dylan Rolling Thunder Revue Fort Collins CO 1976 / q0o_0b5abwA

Robert Haynes | 13-02-21 | 01:51

Motörhead - I Am The Sword / T7bdkelejfQ

Robert Haynes | 13-02-21 | 01:37 | 1

Rambo: First Blood - Escape from Tunnel / -yVFLk1Ctn8

Robert Haynes | 13-02-21 | 01:23

Nou een hoop naïviteit bij Femke...
ook qua bezuinigingen snappen beide niet waar je de mosterd moet halen: de tussenlaag van managers, consultants en andere “experts” . Deze groepen kosten de overheid veel en veel te veel geld. Er worden allerlei leuke projecten opgestart waarbij geld soms een ondergeschikte rol heeft. Ja het zou dan 1,5% minder zorgkosten opleveren op lange termijn bijvoorbeeld... maar het effect op lange termijn wordt nooit gemeten.

Richard was heel sterk mbt zijn bevolkingsgroei verhaal. Chapeau. Maar om nu wat te doen een totale immigratie stop Nederland is vol, basta. En we hoeven geen kansarmen meer, punt.

Wokeness moet geweerd worden uit de politiek maar vooral van de TV, het enigste punt waarop ik Femke wel zou doen.

De Hroete!

ikworstelengadouchen | 13-02-21 | 01:21 | 1

Dank voor de derde helft. Mee eensch.

VP732 | 13-02-21 | 01:41

Een ode aan IJsland, het land waar ze met goed beleid, zo schijnt, ze het coronavirus hebben uitgeroeid. Geen Hùgö de Jøngesson in Reykjavik.

Muziek! Björk was leuk toen ze bij The Sugarcubes zong.
Deus. www.youtube.com/watch?v=jYyFciKWq1o

Nuuk | 13-02-21 | 01:20 | 4

@Frau Merkel | 13-02-21 | 01:29:
Ook schoenen. Zeker op uitgaansavonden in Reykjavik horden hippe modieuze mensen daar gezien.

Nuuk | 13-02-21 | 01:36

@Frau Merkel | 13-02-21 | 01:29:
En rijden Isuzu’s, Toyota Hiluxes, en andere grote pick-ups, in plaats van Pandaatjes.

J.Cash | 13-02-21 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

Act Of Valor - We are soldiers / F1qWzyNbSoM

Robert Haynes | 13-02-21 | 01:20 | 1

Even een lichte mate van zelfkastijding. Ik zit even te kijken wat tijdens de klokdown gewoon nog in babbelsjoos mag. Bij OP1 gekwek met de mensen van het taartenbakprogramma. Ik zie Erica Terpstra zitten, geen idee waarover zij komt praten, maar zal niet belangwekkend zijn tav Corona, of de falende ongekend onrecht overheid.
Dan als klap op de vuurpijl zit daar Marco Bakker, want er is een boek over zijn leven geschreven.

Het is godgeklaagd dat mensen verplicht opgeklokt zijn na 21.00 en deze mensen krijgen dispensatie.
Bijkomende ergernis (ik lijk Jan Mulder wel) is dat Marco B mag klagen over dat ongeluk waarbij hij een jonge moeder dood reed omdat hij te veel gezopen had. Ik lees de kranten even terug en de rechtbank was overtuigd van zijn drinken en maakte gehakt van zijn talloze uitvluchten dat zijn auto technisch gestoord werd. Gruwelijk dat die man nu dit alsnog mag verdedigen en vooral zaniken hoe zwaar hij het had. Geen kritische vraag van het duo Joosten en de Leeuw.

Nuuk | 13-02-21 | 01:10 | 4

De Nederlandse pers in één woord: waardeloos

Roze_bril_drager | 13-02-21 | 01:13

Dat was weer een topshow!
Ik ga het niet kijken omdat ik denk dat je helemaal gelijk hebt.
Veranderen doen we het niet, hoe frustrerend het ook is.

HoerieHarry | 13-02-21 | 01:15

Eerder zag ik Bakker al hetzelfde doen in een ochtendshow. Hij is wat mij betreft het levende bewijs dat narcisten in hun ongebreidelde zelfzucht een leven lang wonden slaan bij anderen. Geen seconde staat hij erbij stil hoe de nabestaanden van zijn slachtoffer dat schaamteloze gejank van hem zullen ervaren.

MickeyGouda | 13-02-21 | 02:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wist het!

Nuuk | 13-02-21 | 01:14

Still on repeat: Bon Jovi - Wanted Dead Or Alive Live / Mqyrt7RCgsg

Robert Haynes | 13-02-21 | 01:04 | 3

Er l i t ie mi s te z comp

neonreclame | 13-02-21 | 01:06

Zondags 6 uur 's morgens ging het open in Tilburg, nee dan komen de grootste intellecten samen.

Roze_bril_drager | 13-02-21 | 01:10

Yellow Ledbetter / yMVZVwWLmNk

Robert Haynes | 13-02-21 | 01:00

Creedence Clearwater Revival - Green River (Official Lyric Video) / L5V9nK7-OkM

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:55

Green Day - When I Come Around [Official Music Video] / i8dh9gDzmz8

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:50 | 1

Hank Williams III- Mississippi Mud / 5KpplHsmkMo

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:47 | 1

Streets Of Bakersfield / -0v5yIw41QA

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:40

Death of a Disco Dancer / SJ7BpY7zqTg

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:35 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Even een vraagje: heeft er al iemand dezer dagen geschaatst? En over hoeveel nachten ijs bent u gegaan?

VP732 | 13-02-21 | 00:23 | 6

Telt een frigide bedpartner ook?

Binnenbaan | 13-02-21 | 00:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Queen - The Making Of "One Vision" (High Quality) / nYek9WozImI

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:21

Dion Graus; Dat de PVV die man nog niet gewipt hebben.

Nuuk | 13-02-21 | 01:15

@Jan Dribbel | 13-02-21 | 00:34: Waanzinnig verhaal.

Red shirt | 13-02-21 | 01:50
▼ 5 antwoorden verborgen

True Detective - Marty beats up / 7YBJD8PXSiE

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:14 | 1

Mississippi Burning BARBERSHOP SCENE (HD) / VRKDw2ASHcI

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:08 | 1

Koop dan ook gewoon een Philishave

Sjiek | 13-02-21 | 00:45

Femke is een leuke meid met een vlotte, beetje populistische babbel maar ze maakt niet het verschil.
Eigenlijk heb je er niks aan.

laurentius | 13-02-21 | 00:05 | 9

@Frau Merkel | 13-02-21 | 00:32: on reaguurseltopic: nog tips voor Valentijnsdag? Heb nog niets!

VP732 | 13-02-21 | 00:38

@VP732 | 13-02-21 | 00:38: Ik zou eerst met een subject moeten beginnen om iets aan te geven, dus mijn tips zijn redelijk beperkt. Ontbijt op bed wil het nog wel eens doen. De rozen zijn waarschijnlijk wat cliché. Ik heb ooit eens een hele galerij van een flat in de kaarsjes gezet. Dat geeft 's nachts een aardig effect. Let wel even op de wind..

Frau Merkel | 13-02-21 | 01:47

@Frau Merkel | 13-02-21 | 01:47: dank. Ik ga voor het ontbijt. Ik hou wel van een croissantjes met kaas. Oh, en verse jus d'orange!

VP732 | 13-02-21 | 02:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Loose Change (Studio Outtake - 1991) / a6-0mHMgnag

Robert Haynes | 13-02-21 | 00:03


Nordic Walking.
Dat doen toch de meesten hier, met die kou?

Manstein | 13-02-21 | 00:03 | 2

'Toen geen mens meer met een stok wilde lopen uit angst voor oud te worden versleten, verzonnen de stokkenfabrikanten een list: twéé stokken. De rage van het nordic walking.'
©Midas Dekkers

keestelpro | 13-02-21 | 00:10

Roommate niet kunnen spellen, typisch college niveau in de states.

Binnenbaan | 13-02-21 | 00:55

Ben vandaag even in Almere Poort geweest bij een vriend van me vanuit Leeuwarden.
Het was druk op de weg.
Ik had het rustiger verwacht in coronatijd.

HoerieHarry | 12-02-21 | 23:59 | 8

@laurentius | 13-02-21 | 00:13:
Drukte of niet maakt niet uit.
Na Max V. ben ik de beste rijder die er is.
Nee, gelul..

HoerieHarry | 13-02-21 | 00:16

Allemaal harde werkers

Roze_bril_drager | 13-02-21 | 01:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Kokend water kan toch niks mis mee gaan toch..??

neonreclame | 12-02-21 | 23:58 | 2

Calamiteit eindigt met een thee, zeg ik altijd maar in dat geval.

VP732 | 13-02-21 | 00:00

Als je het maar lang genoeg af laat koelen.

laurentius | 13-02-21 | 00:08

Netflix geeft mij tijdelijk geen verbinding, maar ik geef niet op!

MickeyGouda | 13-02-21 | 02:10

www.youtube.com/watch?v=i-dBCq6_FF0

Nu we toch die typisch britse clubsound uit het begin van de 90's van onder het stof hebben gehaald, Mag deze niet ontbreken.

Opus III - Fine Day in de mix met Orbital - Halcyon

Lt-Kol Kilgore | 12-02-21 | 23:54

The Velvet Underground - Foggy Notion (Audio) / EqmKoJ6EbUc

Robert Haynes | 12-02-21 | 23:53

De tijd gaat zo snel, het was gisteren dat we nieuw jaar vierden en nu gaan we richting Valentijnsdag.

Adriel | 12-02-21 | 23:53 | 10

Vreselijk... volgende week weer een jaar ouder. Waarom? Wat is de zin van het bestaan?

J.Cash | 13-02-21 | 01:48

@J.Cash | 13-02-21 | 01:48:
De zin geef je er zelf aan. Er is geen algemene zin, behalve het beste te worden dat je bent. Dat is bijna altijd in een sociale context.

Frau Merkel | 13-02-21 | 03:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Nodig de volgende keer Dion Graus uit,al dan niet met beveiliging. En laat ze vooral de beelden niet vergeten !

oldandwise | 12-02-21 | 23:52

Goeie keuze !

Lt-Kol Kilgore | 13-02-21 | 00:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Rip Needs a Best Man / 97rwsTSSGzM

Robert Haynes | 12-02-21 | 23:39 | 1

Zo zag links eruit in de vroege jaren 70, toen Lemmy Kilmister er nog was en Motörhead nog niet youtu.be/iD_ML4cPtyY

Arnold Layne | 12-02-21 | 23:38 | 1

De Mos heeft de zoon van Erik de Vlieger op de lijst staan?
www.wijzijncodeoranje.nl/ (website start wel traag). Heb z'n boek maar 's gekocht, ben wel benieuwd wat dat vvd-kartel weer allemaal loopt te ritselen.
.
Bij de pvv ook weer een relletje met DIon nos.nl/teletekst#118 wel opvallend dat dat net voor de verkiezingen uitkomt als de pvv het enige beetje concurrentie voor de vvd vormt in de peilingen. Maar wel een wild leven die Dion zo te zien. Dacht eerder dat hij een aquarium met schildpadden zou hebben voor de broodnodige hobby. S*x met beveiligers, zou wel vaag zijn.

Watching the Wheels | 12-02-21 | 23:32 | 1

Het is zo doorzichtig allemaal. Het komt zelden verder dan wat vage verhalen en pogingen tot karaktermoord.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:47

Ingezonden brief in het Parool waarin Bas van Vliet en Onno van Buuren (020 Fractie Méérbelangen) dmv geneuzel over woningtekort asielzoekers naar omliggende gemeenten proberen af te voeren. Een citaat:

"Ten tweede de gedwongen huisvesting van statushouders, die explosief stijgt van 500 vorig jaar naar 1100. Uiteraard moeten erkende vluchtelingen ergens worden opgevangen, en zijn ze welkom in Amsterdam, maar gezien de grote woningnood komt wel heel veel op het bordje van onze stad terecht. Het zou logischer en eerlijker zijn een groter deel op te vangen in krimpgebieden, waar de lokale economie juist gebaat is bij meer inwoners. Zo voorkom je dat het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen wordt ondermijnd."

D.Onderop | 12-02-21 | 23:30 | 7

@Papa Jones | 12-02-21 | 23:36: het was een tikfout, hij bedoelde kleptomanie.

Cassandra | 12-02-21 | 23:47

De krimpgebieden hebben alles, behalve geld voor een paar uitvreters die nooit een significante economische bijdrage gaan leveren. Amsterdam nam iedereen de maat en mag ze dus allemaal hebben. Ik begrijp niet dat niet meer gemeentes al dat tuig op de trein zetten of per bus op de Dam afzetten.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:49

CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma was duidelijk. Volgens hem moest tijdelijke opvang en terugkeer leidend zijn, wachtend opdat de burgemeesterspost vacant kwam in Leeuwarden waar z'n vader ook burgemeester was, zo snel mogelijk het Kamerlidmaatschap verruilde voor die andere felbegeerde overheidsbaan.

drs.Nee | 13-02-21 | 00:00
▼ 4 antwoorden verborgen
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik voel een liedje opkomen. Alsof het ding (het liedje) zich vanuit mijn bilspleet (of vanuit een verder inwendig gelegen lichaamsdeel daaromtrent) een weg naar buiten baant. Met gepast peristaltisch geweld deel ik u mede. Als het zover is en de klanken een feit, ik laat u weten...

Manstein | 12-02-21 | 23:26 | 3

Zorg eerst dat Keestelpro zijn sampler klaar heeft, om deze zoete gevooisde geluiden te vereeuwigen.

Lt-Kol Kilgore | 12-02-21 | 23:35

@Lt-Kol Kilgore | 12-02-21 | 23:35:
Ja. Dat zou wel mooi zijn, eerlijk gezegd. Maar wat Kees doet, goed ontmoet. Kees is, tja, is mijn held hier.

Manstein | 12-02-21 | 23:43

Dat eindigt weer in anaal geweeklaag, dat geef ik u op een toiletpapiertje.

VP732 | 12-02-21 | 23:46

Public Enemy Louder Than a Bomb / vp1W2I6uWOg

Robert Haynes | 12-02-21 | 23:24 | 1

FvD is totaal in de vernieling en nu gaat NRC los op de PVV inzake Graus.
Gaan nog een paar smakelijke weken worden.

Zapata10 | 12-02-21 | 23:23 | 3

Tijd dat ze die Graus eruit flikkeren, zweven al teveel verdenkingen om hem heen. Kun je er niet bij hebben nu, zeker niet als oppositiepartij waar elke letter onder de microscoop van de fatsoensmaffia wordt gelegd. Laat die Penguin maar het nest van die dierenterroristen van Ouwehand onderschijten.

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 23:33

Bizar, he. Gezien alle schandalen die Rutte inmiddels op zijn naam heeft, zou je verwachten dat daar wat extra aandacht aan besteed zou worden. Maar voor zover zogenaamde onafhankelijke pers.
Partijen die EU kritisch zijn, moeten geminimaliseerd worden, dat is voornaamste motief.

Bataafje | 12-02-21 | 23:37

Als je het boek van Richard de Mos leest, schijnt de NRC ook in die zaak een dubieuze rol te spelen.

drs.Nee | 13-02-21 | 00:12


Ik vind Richard de Mos de uitstraling hebben van een verongelijkte boekhouder die een ingezonden brief gaat schrijven naar de Telegraaf omdat er maar 8 zure bommen in het potje zitten tegenwoordig.

Fijne Kerel van Kooten lijkt me iemand die hoge -punten- zou scoren op relatieplanet.nl, omdat ze gewoon een lief huisvrouwtje is die met haar 24-uurs fte op de Christelijke Basisschool net genoeg financiële inbreng brengt voor een leuke stedentrip met een mooi hotelletje in Parijs, waarbij ze gewoon naakt de regendouche uitloopt met haar geschoren poes en dat geheel niet per se tot seks hoeft te leiden, maar die mogelijkheid wel open laat.

King of the Oneliner | 12-02-21 | 23:20 | 1

Goed, het was maar een dom grapje, hoor. Ik vind ze allebei sympathiek, en -heel belangrijk- een oprechte en gedreven uitstraling hebben
Maar ik zal niet op hen stemmen, omdat ze zulke kleine partijtjes zijn, die dus weinig verschil kunnen maken, en nogmaals hun standpunten zijn niet slecht.

King of the Oneliner | 12-02-21 | 23:33

Ze waren in de eerste helft jaren 70 even heel groot, met veel hits, en daarna weer snel van het toneel verdwenen. Ik vond het toen helemaal niks, zat zelf in de blues/rock, en niet veel later in de jazz.

Tot ik een jaar of 8 geleden, schat ik, ergens in de UK, in een non-descripte stad, na een druilige, echt Engelse kutdag, op mijn hotelkamer met een biertje lag, en op tv een docu over ze zag. Allemaal ca 40 jaar ouder, en praten over hun korte succesperiode, waarin al die nummers weer voorbijkwamen. Toen moest ik toch toegeven dat ze eigenlijk helemaal niet zo slecht waren als ik ze destijds vond. Deze kwam natuurlijk ook voorbij:

www.youtube.com/watch?v=-QlsqyxUkro

Dr_Johnson | 12-02-21 | 23:20 | 2

Slade was GEWELDIG. Een echte working man's rocknroll live band. Het stemgeluid van Noddy Holder was ongeevenaard. Veel rauwer had je ze eigenlijk niet destijds ne mensne waren echt geschokt ("Dat is niet zingen, dat is alleen schreeuwen !"). Check ook hun live LP (ze hebben er meerdere, ik bedoel die met die rooie hoes - waar ze de hele tent aan flarden rocken. Het dak gaat er echt af. Dave Hill was natuurlijk ook een vrij flamboyant ventje met al die glitterbende op zijn pan.

Asteroid-B612 | 13-02-21 | 08:23

Winkelen zonder zorgen.

Stuur een e-mail aan alle winkels in uw buurt en bestel het volledige assortiment van de winkels. Dan hoeven deze hardwerkende ondernemers niets voor u apart te zetten want alles staat er al.

Verstuur deze mail iedere dag voor alle tijdsloten.

In een aparte mail legt u de winkeliers uit dat er een goede kans bestaat dat u bij het afhalen van uw spullen kan besluiten dat u toch niet de gehele voorraad aanschaft. Dat is uw recht want Wet kopen op afstand.

U kunt 4 uur na de eerste mail weer als vanouds wanneer het u uitkomt, uw boodschapjes ophalen.

‘Goedemorgen sigarenboer, doet u mij alleen een kistje Balmoral. De rest van de bestelling gaat even over vandaag.’

Volkomen legaal lijkt me. Of zie ik iets over het hoofd?

Pretzel Logic | 12-02-21 | 23:18 | 6

@Pretzel Logic | 12-02-21 | 23:35: Het is de waanzin ten top. Eigenlijk zou je er twee bestellingen van moeten maken.
Het zou ook via een tegoedbon moeten kunnen. De bon koop je 's ochtends en haal je later op. Bij het ophalen wissel je de bon om voor wat je wilt hebben.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:54

@VP732 | 12-02-21 | 23:49: Die winkeliers laat je vooraf weten hoe de vork in de steel zit. Ze kunnen dan zelf bepalen of ze er brood in zien.

Pretzel Logic | 12-02-21 | 23:57

@Pretzel Logic | 12-02-21 | 23:57: ja zo kan het wel. Ik heb gelukkig een goede verstandhouding met diverse winkeliers, en die leveren gewoon meteen. Ook omdat ze het onzinnig vinden.

VP732 | 13-02-21 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Streets Of Bakersfield / -0v5yIw41QA

Robert Haynes | 12-02-21 | 23:17 | 1

@Lt-Kol Kilgore | 12-02-21 | 23:27:
Ze waren heel populair begin jaren 80.
Zelfs de wereldberoemde (?) Jonathan King coverde Luv's hitsingle 'You're The Greatest Lover'. Nou ben je een grote.
www.youtube.com/watch?v=5OxdC_sU9Js&a...

keestelpro | 12-02-21 | 23:35

Is het café begonnen? Ik zie een paar liedjes.

Adriel | 12-02-21 | 23:10 | 3

Ik zie een paar moppen tappen, dus het zal wel.

VP732 | 12-02-21 | 23:19

Ze heeft zalige tetten, daar houdt het ook wel mee op.

Porta | 12-02-21 | 23:07 | 1

Ik zou wat anders op je valentijskaartje schrijven.

VP732 | 12-02-21 | 23:55

Mooi

Roehm | 12-02-21 | 23:07

Bob

Roehm | 12-02-21 | 23:05

Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe is vrijdagmiddag door een arrestatieteam aangehouden in Amsterdam Zuidoost. Hij wordt verdacht van diefstal van een ketting.

Gestolen kettingen vormen de inzet van een conflict tussen twee groepen rappers uit Zuidoost. Aan de ene kant rapper Chivv , een rapper uit Kraaiennest. Aan de andere kant een groep rappers uit Holendrecht (Zone6, in raptermen).
bron: parool

D.Onderop | 12-02-21 | 23:01 | 8

Kettingen stelen? Vroeger ruilde hij die gewoon voor spiegeltjes.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:22

Hebben ze dat kraaiennest na de El-Al ramp weer opgebouwd? Hmmm.

Sinterbikske | 12-02-21 | 23:53
▼ 5 antwoorden verborgen

The Kinks zongen het al in 1965, Where have all the good times gone. Nou daar ben ik inmiddels wel achter.

RadioControleDienst | 12-02-21 | 22:59 | 3

@neonreclame | 12-02-21 | 23:00: Net als Waterloo Sunset... Geweldig. Thigs gettin better zongen de Kinks ook . The Kinks, iedereen was Beatles maar wij waren Kinks.

RadioControleDienst | 12-02-21 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Perfecte keuze.

Lt-Kol Kilgore | 12-02-21 | 23:03

Leen Schaap in een parool interview n.a.v. zijn boek over de Amsterdamse brandweer: 'collega’s van kleur Ger noemen, zodat je altijd kunt zeggen: Nee, Ger. Halsema moet hard om dit soort ‘Amsterdamse humor’ lachen, schrijft hij. ‘Grapjes over Joodse mensen zijn soms ook gewoon leuk, volgens haar.’

Schaap: “De voorzitter van de ondernemingsraad vertelde mij dat ze allemaal HTS hebben gehad: de Hogere ­Toneelschool. Gaat zo’n grote man in een gesprek met de burgemeester gewoon een potje zitten janken. Ze trappen er allemaal in. Met open ogen.”

D.Onderop | 12-02-21 | 22:51 | 1

Nee, Ger is gewoon verdomde grappig..!!

Kunnen die blanke brandweermannen ook om lachen...

neonreclame | 12-02-21 | 22:55

Ik ga er niet naar kijken, het is al 75 jaar dezelfde meuk. en dat blijft het ook. Zinloze tijdverspilling.

RadioControleDienst | 12-02-21 | 22:50 | 3

Waar is die goede, oude tijd gebleven? Neem een biertje, Heinrich.

beldewouten | 12-02-21 | 22:55

@beldewouten | 12-02-21 | 22:55: Die is allang voorbij en ik neem geen biertje maar een Jack Daniels en heet geen Heinrich.

RadioControleDienst | 12-02-21 | 23:01

Doe mij maar een straffe Heinrich!

Bad_Pritt | 12-02-21 | 23:09

Nog 29 uur te gaan in deze livestream vanuit Tivoli Verdenburg: twitch.tv/colinbenders
<plop>

TmC | 12-02-21 | 22:49

Kijk..

Mijn keuken, en keukentafel, staat zeg maar hier..

Mijn slaapkamer is aan de zelfde muur, maar dan niet aan de keukentafel..

De slaapkamer achter is gewoon veel warmer.. Maar daar ga ik niet slapen, want daar is geen bed...

neonreclame | 12-02-21 | 22:43 | 7

Kleedje op de koelkast, áltijd handig.

VP732 | 12-02-21 | 23:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Zie net dat die linkmiegel van Nida vandaag een petitie naar de Ridderzaal heeft gebracht met de oproep om belediging van de profeet strafbaar te stellen. Meer dan 124.000 handtekeningen. Da's alvast genoeg voor een zetel, dus die zien we in Maart waarschijnlijk terug in de kamer.

Tashtego | 12-02-21 | 22:40 | 5

Als die mensen ook allemaal op NIDA gaan stemmen....

ZOMG | 12-02-21 | 22:43

Als het er twee worden komt lachebekje Elsa er ook in.

Cassandra | 12-02-21 | 22:45

@Cassandra | 12-02-21 | 22:45:
Da's wel een mooie Centerfold voor de eerstvolgende IS-kalender voor het jaar 1443.

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 23:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Verdomme wat hoop ik toch op een hoop zetels voor Greetje. Maar lafheid troef waarschijnlijk, we tobben gewoon verder met de wegmetons mentaliteit. De massaimmigratie maakte het niet snel genoeg kapot dus is er klimaat en krona bijgekomen.

opblaasschaap | 12-02-21 | 22:40 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vond Femkes stellingen wel sterk, met hele drukkende punten. Maar er zit zo weinig sjeu achter. En Richard, ja Richard is all jseu. Het blijft allemaal zo regionaal. Het topic ' en wie gaat dit allemaal betalen'. Niemand die over de grens kijkt. We moeten zorgen dat de economie aangeslingert wordt, hogere lonen, BTW verlaging. Onze inovatie gaat ons uit deze f#cking uitzonderlijke tijd redden. We zien het, we verkopen veelbelovende tecnologische bedrijven, het Vacin huppeldepup, en worden afnemer van diensten, in plaats van aanbieder. Maar op vier van de vijf continenten gaat het net zo k#t als hier. Alle landen maken enorme schulden. Enorme bedragen worden wereldwijd in de economien gepompt om de boel draaiende en snelle jongens, zoals van Oeff, een gouden tijd te bezorgen. Mijn punt is dat de nationale schuldsanering na corona grof in verhouding zal staan met alle landen om ons heen. Men kan landen niet gaan dwingen om hun schulden zu rap mogelijk op een in 1992 vastgesteld niveau te brengen, als alle landen die zich aan die regel moeten houden aan de grond zitten.
Delen van Azie en Australie staan op de pas, en de rest doet een flinke stap achteruit.
Dan is het met zoveel faillisementen en verkoop-oppervlakte natuurlijk oppassen, dat niet grote delen van je nieuw opstartende economie opgekocht worden door de corona winners, bedrijven als Amazon en landen als China. Dat zal een heel eentonig straatbeeld opleveren, chin. ind. restaurants en €0.99 shops afgewisselt met international brands en bestelbusjes.
I ben drift een beetje geaft.
Ik wacht de volgende schermtijd af, misschien dat daar iets van mijn gading bij zit.

Bad_Pritt | 12-02-21 | 22:39 | 4

Geen hogere lonen, wel lagere belastingen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 22:44

Jezus ZOMG, dat is ironie met verouderde middelen. Niet op alle vleermuizen zout leggen.

Bad_Pritt | 12-02-21 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

Sorry Fräulein, ik herinner me weer.

Bad_Pritt | 12-02-21 | 22:49

Zojuist bij Jinek; VVD, D66, CDA en CU sluiten PVV en FvD uit. Zijn een gevaar voor de rechtsstaat aldus mevr Kaag.

Kwelbeller | 12-02-21 | 22:35 | 16

@Nuuk | 12-02-21 | 23:17: Ik ken Jinek alleen van hier uit de panelen. Wat ik uit de context kan opmaken is dat ze wat op TV doet en aankomend Parkinson heeft, waardoor ze haar kleding niet meer goed dicht kan krijgen. Als ze door de NPO betaald wordt zal ze er inderdaad niets over gezegd hebben.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:26

@frau Merkel
RTL4 geen NPO. Ging van 190 k naar 1 miljoen per jaar. Progressief toch?

Kwelbeller | 13-02-21 | 00:50
▼ 13 antwoorden verborgen

Omdat het vandaag de internationale dag van de kikker is heb ik wat leuke kikkerfragmenten opgezocht. #internationalfrogday

Een app speciaal voor je kikker. Handig!
youtu.be/Ue1_wdTVP0w?t=194

Bang voor een kikkertje? Mammie komt je wel even helpen.
youtu.be/Ue1_wdTVP0w?t=260

Deze ruimtekikker communiceert met het moederschip.
youtu.be/WCGqr3ZyAmM?t=127

keestelpro | 12-02-21 | 22:25 | 7

@Nuuk | 12-02-21 | 22:31:
De dag van de frikandel? Oh ja! Ik weet weer. Toen Senna het eerste Pfizer vaccin gezet kreeg.

keestelpro | 12-02-21 | 22:33

Geen pasfoto?

Ik roep maar wat | 12-02-21 | 22:34

Koud en nat. Zo zijn ze, kikkers.
Ik vin zomers. Zijn ze leuker. Niet nu Kees.

Manstein | 12-02-21 | 22:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Ondanks twee inbraken in Richards huis waarbij z'n boekverslag gestolen werd, is zijn boek er toch gekomen. Vraag me af welke duistere macht achter die inbraken zit.

drs.Nee | 12-02-21 | 22:24 | 4

Zijn leraar Nederlands.

beldewouten | 12-02-21 | 22:32

@Nuuk | 12-02-21 | 22:31:
Welnee, die heeft geen belangen in gemeente Den Haag, hij woont in NY.

drs.Nee | 12-02-21 | 22:33

@beldewouten | 12-02-21 | 22:32:
Die leraar zal boeken zat hebben.

Richards boek lezend zeg ik: Petje af! Schrijven kan 'ie wel. Vlotte schrijfstijl, uiteindelijk gaat het toch om de inhoud. Ontluisterend! Vooral de vele letterlijke citaten uit het recherchedossier. Als lezer val je van de ene verbazing in de andere. Je vraagt je af waarom die VVD-wethouder midden in z'n termijn onverwachts, (zoals Richard beschrijft, als een dief in de nacht) zijn wethouderschap verruilde door plotsklaps te hoppen naar een ander gesubsidieerde overheidsbaan.
Dit riekt.
En dan het verhaal over de sms van Rutte.
Verwacht dat na rehabilitatie van Richard we daar meer over gaan horen.
Door het lezen van dit boek zie ik het als burgerplicht om te stemmen op Code Oranje.
Lees dat boek, dan begrijp je wat ik bedoel.

drs.Nee | 12-02-21 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen

Sinds Esther Ouwehand het stokje heeft overgenomen van Marianne Thieme vind ik dat PvdD wel een heel erg grijze muis is geworden. Die zijn de laatste paar jaar helemaal niet uit de verf gekomen.

ZOMG | 12-02-21 | 22:22 | 2

Vind ik ook, onder Thieme waren ze non-conformistisch en verfrissend..
Deze politiek-correcte muts van nu stemt gewoon braaf met de regering mee..
Merkwaardig genoeg toch wel op +2 zetels tov 4 jaar geleden..

Frits_Binkestein | 12-02-21 | 22:30

Een man met een meervoudige beperking in een rolstoel is door z'n moeder op straat achtergelaten. Ze kon niet meer voor hem zorgen omdat ze zélf dakloos is.
Zie:
www.nieuwnieuws.nl/5153311/man-met-me...

Ik vind het een gaaf land, Nederland.

Manstein | 12-02-21 | 22:22 | 4

@R. Skickr | 12-02-21 | 22:26: oh ik zie

R. Skickr | 12-02-21 | 22:27

@R. Skickr | 12-02-21 | 22:27:
Tis nieuws, voor wat het waard is.

Manstein | 12-02-21 | 22:29

Reactie wethouder: "In principe was er noodopvang mogelijk geweest...". In principe is er dus opvang voor een korte tijd. Elke dobberneger kan een huis en uitkering voor het leven krijgen, maar de eigen bevolking kan creperen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:29
▼ 1 antwoord verborgen

Had De Mos niet even een zaaltje kunnen fixen?

wapster | 12-02-21 | 22:21

Bart zat al aan het bier, dus ik neem aan van wel.

ZOMG | 12-02-21 | 22:23

Binnenkort ook in uw eigen landje.

Manstein | 12-02-21 | 22:27

De lekkerste lijsttrekker die er ooit geweest is heeft de naam Ancilla van de Leest.

Brabeaulander | 12-02-21 | 22:18 | 5

Is dat die linker op de link van Kees?
Heb ik dibs op die daarnaast ( zit tenminste wat figuur aan en een lekker koppie ).

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 22:32

Ga naar www . bing . com en typ in "Ancilla van de Leest" om, wel even "veilig zoeken" uitzetten. Jezus van Nazareth, Halleluja.

Brabeaulander | 12-02-21 | 22:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor de eerste keer niet slecht. Misschien iets meer concurrenten tegen over elkaar zetten. Zo blijft het wel een beetje lauw. En doe iets aan de grafkelder, videoschermpje, paar lampjes, gobo'tje etc. Setting is een jaren 80 boekenprogramma

Zaphod_Beetlebrox | 12-02-21 | 22:18 | 3

Mist een beetje.. Weet je nog een beetje schwung..

Wel een leuke plek om je verhaal te vertellen, denk je niet..??

neonreclame | 12-02-21 | 22:21

Er mag wel een draaiboek komen. Wat verschillende items. Wat instartjes zoals bij CNB. En een pauzemomentje met de favoriete artiest van de gasten of zo.
Misschien ook een 1 tegen 1 debatje van 2 minuten.

keestelpro | 12-02-21 | 22:23

De roze blokjes met reaguurders vragen aan het einde. Onleesbaar. Die zijn volgende keer anders.

Bad_Pritt | 12-02-21 | 22:53

Leuk jongens, af en toe wel een beetje door elkaar heen gepraat. Had langer mogen duren wat mij betreft.

Tashtego | 12-02-21 | 22:12

Ik vond Bart een beetje stilletjes vanavond.

RickRD | 12-02-21 | 22:10 | 3

Af en toe je muil houden kan ook een kwaliteit zijn. ;-)

keestelpro | 12-02-21 | 22:19

Waarom duurt het maar een uur?

knutsel_ | 12-02-21 | 22:09

@richard de mos, naar welke kapper ga je in coronatijd? Die wil ik ook

Crematorium-de-Asbak | 12-02-21 | 22:07 | 2

Mijn vrouw hanteert de tondeuse ook alleraardigst.

Andersdenkend | 12-02-21 | 22:13

Ik zal eerlijk zijn. Ik heb Femke liever in mijn slaap- dan Tweede kamer.

Ouwe Jood | 12-02-21 | 22:02 | 1

Mijn slaapkamer is mijn tweede kamer.

Frau Merkel | 12-02-21 | 22:50

22:00...!!

neonreclame | 12-02-21 | 22:00 | 4

Tijd voor reclames

Leibniz | 12-02-21 | 22:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind Femke Merel wel erg gegroeid de laatste tijd. Ze was al sterk in de zomer in het cafe en en staat zij ook haar mannetje. Ik overweeg een stem!

SapperdeFap | 12-02-21 | 21:59

Ja ik moet mijn eigen hobby"s ook zelf betalen.

knutsel_ | 12-02-21 | 21:55

Mensen die de stemwijzer moeten invullen om te weten te komen op wat ze moeten stemmen moet het stemrecht ontnomen worden.
Als je geen moer van politiek weet moet je niet gaan stemmen.

HoerieHarry | 12-02-21 | 21:55 | 6

Een aantal jaren geleden bewees een lijstrekker van een een lokale partij nadat hij vragen had ingevuld van zijn eigen partijprogramma op de stemwijzer en uitkwam op een andere partij, dat die stemwijzer onbetrouwbaar is.

drs.Nee | 12-02-21 | 22:15

Maar waar eindigt het? Daarna enkel mensen die beladting betalen. Daarna het verder beperken tot mensen met een IQ hoger dan 100. Enz.

lekgoot | 12-02-21 | 22:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Bonus voor Merel! Dat gezeik over kleine partijen is gezeik. Er zitten Kamerleden en wel 150 stuks. Pas de Grondwet aan of handhaaf de wet. Ministers horen niet uit de partijen te komen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 21:47 | 10

@ZOMG | 12-02-21 | 23:10: Je kijkt in de toelichting, niet in de grondwet zelf. De aanstelling van de minister-president is een Koninklijk Besluit en die wordt door de Koning ondertekend. De aanstelling van de ministers en staatssecretarissen wordt door de Koning en de MP ondertekend. De eerste stap is dus door de Koning te zetten. De Koning heeft alles in de hand. Er is helemaal nergens sprake van fracties of politieke partijen (art 43-48). De Kamers hebben de geloofsbrieven van hun leden zelf te onderzoeken. Dat doen ze dus ook niet (art 58), want dat bepalen de partijen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:42

@Frau Merkel | 12-02-21 | 23:42: Ik kijk inderdaad in de toelichting, omdat die verheldert wat de bedoeling is van de wet. Daar lijkt me niets mis mee.

In de Grondwet staat inderdaad niets over partijen, dat staat allemaal in de Kieswet (zie ook artikel 59 van de Grondwet: www.denederlandsegrondwet.nl/id/vkugb... ).

Overigens onderzoeken de kamers de geloofsbrieven WEL: www.parlement.com/9353000/1/j9vvknrez...

Ook: een KB is een besluit van de regering en de Koning tekent nooit alleen.

ZOMG | 13-02-21 | 00:06

@ZOMG | 13-02-21 | 00:06: De toelichting kan vrijelijk aangepast worden en is een interpretatie door het zittende pluche hoe het voor hun het meest gunstig uitpakt. De Kieswet en de uitvoering van de wet mag niet in strijd zijn met de Grondwet of de geest van de Grondwet, waar relevant. Dat is het nu wel. De fractiediscipline is bijvoorbeeld strijdig met de onafhankelijke positie van elk Kamerlid, zoals telkens weer blijkt.
De geloofsbrieven zijn een wassen neus. Het geschenkenregister bijvoorbeeld, waar Pechtold zijn penthouse in had moeten zetten, is niet verplicht. Het zijn eigen verklaringen, niets bindend en er staat geen sanctie op.

Frau Merkel | 13-02-21 | 00:31
▼ 7 antwoorden verborgen

veel medailles heeft onze koning. het Griekse verzet tijdens de C-crisis, tango voor gevorderden, wandelvierdaagse en elfstedentocht uit het hoofd oja en watermanagement

HetOorAakel | 12-02-21 | 21:47

Wat een kakelkip aan tafel.. (waarom de kaarsjes? is er iemand dood?)

Crematorium-de-Asbak | 12-02-21 | 21:47

Grappig.
Kieswijzer ingevuld: 79% Volt, 74% Kaag.
Stemwijzer ingevuld: 63% NLbeter.
Geen PVV of FvD te bekennen.
Toch benjieuwd waar de reaguurders uitkomen.
Ik gok PVV

Beste_Landgenoten | 12-02-21 | 21:43 | 10

Ik heet red shirt, geen bruin shirt. Dus geen PVV voor mij.

Red shirt | 12-02-21 | 22:15

@Red shirt | 12-02-21 | 22:15: CPN dus? De communisten hebben meer doden op hun geweten dan de bruinhemden. Je kiest je vrienden wel moet ik zeggen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 22:55

Beide ingevuld en bij de eerste was het de PVV, bij de tweede een gelijkspel tussen PVV en FVD... Zal hier in huis dus minimaal 1 maal PVV zijn, de 2e??? Heb wel door de uitzending €10 euro aan Femke gedoneerd...

verlegenmaarlief | 12-02-21 | 23:02
▼ 7 antwoorden verborgen

Zit alleen maar naar femkes decolleté te kijken,hoor niet meer wat ze zegt, ken er niks aan doen, iets met genen

einstein brain | 12-02-21 | 21:41 | 3

Fiespeuk! Maar wel lekker.

deja_view | 12-02-21 | 21:42

Ze moet die pluk haar er dan wel ff uithalen

SapperdeFap | 12-02-21 | 21:57

Kijken doe je met je ... Dus niet met je genen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 23:43
-weggejorist-
Ragnar_Lodbrok | 12-02-21 | 21:41 | 1

Het hoeft niet terug betaald te worden. De schulden worden straks gewoon afgeschreven door over te stappen op een andere munt. De ECB is niet voor niets met crypto bezig. Eigenlijk gaan we terug naar de goudstandaard. De oplossing voor de gewone burger is heel simpel: vertrek naar het buitenland.

Frau Merkel | 12-02-21 | 21:40 | 2

maar welk buitenland, dat is de vraag.

RickRD | 12-02-21 | 22:16

@RickRD | 12-02-21 | 22:16:
De landen waar je zelfstandig en zelfvoorzienend kunt overleven. Het binnenland van de VS, Rusland, Australië, delen van Afrika, Scandinavië, Canada.

Frau Merkel | 12-02-21 | 22:57

Tsja, ach, ik weet het niet, hoor. Femke Merel van Kooten en de Bie is een sympathieke meid, zonder meer, en ze zal ongetwijfeld het beste met ons en Nederland voor hebben, maar als éénpersoonspartijtje gaat ze het niet redden.

En Ries de Mos? Die kan m.i. het beste een lijstverbintenis of hoe dat heet, aangaan met JA21. Dáár hoort hij natuurlijk thuis, daar is hij op zijn plaats met gelijkgestemden.

Zelf overweeg ik ook sterk om op Joost Eerdmans en Annabel Nanninga te gaan stemmen. Baudet maakt er een sport van om zijn eigen glazen in te gooien; de PVV van Wilders heb ik serieus overwogen, tot ik eerder deze week een docu op tv zag van Frans Bromet, waarin een ex-PVVer werd geïnterviewd die, gevraagd door Bromet waarom hij de PVV had verlaten, daar niets over wilde zeggen, maar later toch iets zei als: "Als de mensen wisten hoe het er in de PVV achter de schermen aan toe gaat, zouden de meesten er niet meer op stemmen''. Ik schrok daar toch wel van.

Dus blijft misschien wel over: JA21. Van Eerdmans heb ik altijd gevonden dat hij terug naar Den Haag zou moeten: een goede debater die zich de kaas niet van het brood laat eten. Nanninga idem dito. Ze staan in de peiling van Maurice de Hond op 3 zetels. Als mensen zoals ik er sterk over denken erop te stemmen, kon JA21 wel eens de grote verrassing van 17 maart gaan worden.

Dr_Johnson | 12-02-21 | 21:38 | 8

@Dr_Johnson | 12-02-21 | 22:20:
Nou, die jongerenafdeling van FvD toont inderdaad aan dat Geert groot gelijk had om geen energie aan die onvoldoende puberbreintjes te verspillen.
Ik zeg, kiesdrempel ophogen naar 25 jaar. Eerst een paar paychecks hebben binnenharken en je de pleuris schrikken van wat er netto na afdracht overblijft en dan gewoon rechts stemmen.

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 22:39

@Dr_Johnson | 12-02-21 | 22:20: Dat zal wel, maar om met die laatste te beginnen; Brinkman. ‘Harde werker’, maar strontvervelend, een voor de voeten lopert, een ruziemaker en zemelaar. In elke groep mensen zijn er enkelen die zichzelf belangrijk achten, teveel erkenning eisen en wanneer dat niet (genoeg) gebeurd, dwars gaan doen, zich af gaan zetten en de boel in het honderd proberen te laten lopen. En achteraf met stront gaan gooien. Nou, Hero was er zo’n eentje.

Normpje | 12-02-21 | 22:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar het was duidelijk dat het kabinet niet demissionair zou zijn mbt de coronacrisis, en de avondklok is een coronamaatregel.

Tashtego | 12-02-21 | 21:33

Druipkaarsen?

RickRD | 12-02-21 | 21:33

De problemen kunnen ze goed benoemen hoor, maar oplossingen hoor je niet. De Mos wil een staatscommissie immigratie en zonnepanelen op de huizen waar je geld op zou verdienen (natuurlijk onzin, anders zou iedereen ze al hebben) en Femke de schat komt niet verder dan we moeten containerwoningen plaatsen en statushouders niet altijd automatisch voorrang op een woning. Dat hele idee van Code Oranje om mensen met verschillende opvattingen in 1 partij te verenigen is ook vragen om ellende, zie de ouderenpartijen, daar doen ze ook links en rechts door mekaar. Zonde van al die weggegooide stemmen straks, voor deze partijen.

schoneslapert | 12-02-21 | 21:31

Richard heeft wel een heldere kijk op de huidige situatie.

Sinterbikske | 12-02-21 | 21:27

Vaak ben ik 's avonds thuis geraakt, juist dankzij een hardwerkende eenpitter.

Stennislav Heibel | 12-02-21 | 21:27

Dus Achmed en Fatima zijn nog zieliger dan ze bij de linkse partijen zijn?

knutsel_ | 12-02-21 | 21:25 | 3

Nee, die worden genaaid door de linkse partijen.

ZOMG | 12-02-21 | 21:26

het is wel zo. Hoe meer Fatima's en Ali's er binnenkomen, des te lastiger het voor de beta-versies wordt om zich uit dat moeras omhog te trekken en gewoon met ons mee te doen. Roedelmensen he, met een gemeenschappelijke doctrine die ze wel bij de les houdt or else...

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 22:35

@Graaisnaaiert | 12-02-21 | 22:35: En hoe meer ze inwisselbaar zijn "oh, deze Ali doet het niet meer, voor hem tien andere Ali's."

Voor veel Ali's aan de onderkant is het voor hun eigen positie beter als er minder immigratie is dan meer.

ZOMG | 12-02-21 | 22:39

Femke Merel zegt hele verstandige dingen.

smdyasc | 12-02-21 | 21:22 | 1

Jazeker. Ik heb het programma van Splinter doorgenomen en ben aangenaam verrast. Ze heeft de keuze er niet makkelijker op gemaakt.

ZOMG | 12-02-21 | 21:26

Meer uren maken loont niet. Daarom hebben we zoveel deeltijdwerkers. De belastingen moeten naar beneden.

Frau Merkel | 12-02-21 | 21:21 | 1

Juist, hoe meer je werkt, hoe meer belasting je betaald.

RickRD | 12-02-21 | 21:26

We hoeven niet meer statushouders. Er kunnen veel meer mensen terug. Door de geldstroom dicht te draaien gaat het drastisch naar beneden. Zie Griekenland, zie Denemarken.

Frau Merkel | 12-02-21 | 21:20

Ja ja, die oplichter Koornstra regelt het wel voor je. Precies wat er mis is met klimaatbeleid in Nederland. Louche zakenmannetjes die er een slaatje uit willen slaan en de burgers op kosten jagen. En wat zal het resultaat zijn? Dan nemen ze de telefoon niet meer op.

Rest In Privacy | 12-02-21 | 21:20

Femke is een leuke meid maar veel te naief.
Ik haak af.

HoerieHarry | 12-02-21 | 21:20 | 2

Dan ik ook, want jij hebt kijk op vrouwen.

Rest In Privacy | 12-02-21 | 21:20

Ik kijk via YouTube op de tv, heb het idee dat de beeldkwaliteit nog iets verbeterd kan worden.

Sinterbikske | 12-02-21 | 21:19 | 1

Hier zelfde. Maar GS kan hier volgens mij niet zoveel aan doen.

Normpje | 12-02-21 | 21:26

Goed decor, GS gaat erop vooruit.

Digitaal Smoelwerk | 12-02-21 | 21:19

Zonnepanelen op de daken? De panelen leveren relatief weinig op, hebben per huis een accu nodig, vreten subsidie, zijn arbeidsintensief in installatie en onderhoud en kunnen niet hergebruikt worden. Er spoelen giftige metalen uit en verbruiken zeldzame materialen. De windmolens zijn helemaal een lachertje. Lokale kernenergie heeft de toekomst.

Frau Merkel | 12-02-21 | 21:18 | 4

@ZOMG | 12-02-21 | 21:32: Voordat dit op de markt is zijn we een paar jaar verder. Het moet pas op de markt komen als de problemen opgelost zijn. Zie nu de wieken van de windmolens.

Frau Merkel | 12-02-21 | 21:38

@Frau Merkel | 12-02-21 | 21:38: Natuurlijk zijn panelen van perovskiet nu niet inzetbaar, maar die zullen er wel heel veel sneller zijn dan de thoriumcentrale van Thierry. Ik ben hoopvol dat de eerste versies van zonnepanelen met perovskiet er over een jaar of 15 zullen zijn.

ZOMG | 12-02-21 | 21:43

@ZOMG | 12-02-21 | 21:43: In Canada worden betonblokken ter grootte van een container gebouwd die 25 jaar lang een complete woonwijk van elektriciteit kunnen voorzien. Er zit een kleine kernreactor in met een hoeveelheid en type materiaal waar geen haatbaard wat mee kan beginnen. Die zijn nu al leverbaar. Daarmee kunnen alle panelen en windmolens direct in de prullenbak.

Frau Merkel | 13-02-21 | 04:01
▼ 1 antwoord verborgen

Onderwerp: De Wijk aan Zet
Geachte mevrouw/heer
Graag maak ik via deze brief gebruik van de mogelijkheid om te reageren op het eerste Stadsgesprek, en op de bouwstenen om te komen tot meer wijkdemocratie. Allereerst wil ik u laten weten dat ik de geschetste plannen toejuich. Het is belangrijk dat bewoners van Rotterdam op wijkniveau kunnen meepraten en meebeslissen. Als voormalig voorzitter van de bewonersorganisatie van onze wijk Charlois Zuidrand, heb ik de afgelopen 7 jaar het functioneren van de gebiedscommissie Charlois van dichtbij meegemaakt. Mijn ervaring is dat de gebiedscommissie toch vaak een papieren tijger is. Een soort veredelde subsidieverstrekker. (bewonersinitiatieven) Ook het gevaar van cliëntelisme ligt op de loer. Als burger kritisch zijn op bepaalde standpunten van een politieke partij, kan funest zijn bij aanvragen bewonersinitiatieven. Men mag als gebiedscommissie daarnaast nog gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan het college, maar al te vaak heb ik gemerkt dat er door het college weinig tot niets met deze adviezen wordt gedaan. Dat moet duidelijk veranderen. Ook heb ik tijdens vergaderingen menigmaal ingesproken over uiteenlopende onderwerpen, mijn ervaring is dat daar maar al vaak bar weinig mee werd gedaan. Men nam het voor kennisgeving aan. In 2014 bezocht ik in Theater Zuidplein een lezing van Jim Diers. Een inspirerend man, die heel veel ervaring heeft met het activeren van bewoners. Op uitnodiging van de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken was Jim Diers op een bijeenkomst met ambtenaren, werkers in de wijken van Rotterdam in Theater Zuidplein. Zijn manier van werken gaat dan ook veel meer uit van het gebruik maken van Burgerkracht. Niet top down naar bottom up werken. Zie in dit verband ook zijn eigen website neighborpower.org/

In plaats van verkiezingen met politieke partijen, stelt het college verkiezingen op persoonlijke titel voor. Zo wordt het voor iedereen makkelijker om mee te doen en zich verkiesbaar te stellen. Naar mijn idee een prima plan, maar dan zal er ook iets moeten veranderen aan het kiesstelsel. Zo heb ik op persoonlijke titel meegedaan aan de laatste verkiezingen voor de gebiedscommissie in 2018. (Blanco lijst) Daarbij behaalde ik als burger zonder politieke partij achter mij, meer stemmen dan menig kandidaat op de lijst van een politieke partij. Maar omdat die partij in totaal meer stemmen had gekregen dan ik alleen, men stemt meestal op de nummer 1 van de kieslijst, kregen zij wel en ik niet een zetel in de gebiedscommissie. Alleen haalde ik domweg te weinig stemmen om te worden verkozen.

In de raadsbrief ziet het college voor zich dat de wijkmanager een stevigere rol krijgt zodat hij of zij de juiste positie heeft om het verschil te kunnen maken en slagvaardig kan optreden in de wijk. Dat klinkt op zich positief, maar een wijkmanager kan men niet wegstemmen als hij/zij zijn taken niet naar behoren uitvoert. Het gevaar bestaat, dat deze ambtenaar toch weer een verlengstuk van het college wordt. Naar mijn mening horen besluiten te worden genomen door gekozen vertegenwoordigers van de wijken. Verder ben ik van mening dat er veel meer gebruik zou moeten worden gemaakt van digitale wijkraadpleging/wijkreferenda. In dit digitale tijdperk is dat de ideale manier om snel de mening van wijkbewoners te peilen. Moderne middelen kunnen ook helpen om inwoners gemakkelijk te betrekken bij besluitvorming en het uitwisselen van ideeën. Tot besluit wil ik mij graag aanmelden om deel te nemen aan de nog komende Stadsgesprekken.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd
persberichtenrotterdam.nl/blog/persbe...

RickRD | 12-02-21 | 21:18 | 2

Rick, wat doe je?

RickTheDick | 12-02-21 | 21:23
-weggejorist-
Pluisbaard | 12-02-21 | 21:18 | 2

Stel dat er heel veel kleine partijtjes de kiesdrempel overkomen, gaat Ollongron dan in een volgend kabinet de kiesdrempel verhogen? Want meer democratische geluiden in de kamer en meer spreektijd zullen ze wel niet willen? Ze vindt toch ook dat 15% helemaal niet zou mogen stemmen, die Ollongren?

Jan, Leiden | 12-02-21 | 21:14 | 1

Orwellkreng doet gelukkig niet meer mee na TK2021.

Abject | 12-02-21 | 21:22

Ik stem alleen op de partij die eindelijk eens dat België gaat annexeren.

Turbulentie? | 12-02-21 | 21:13 | 2

Alsjeblieft niet, ik hoef geen tweede Limburg erbij.

Analia von Solmsch | 12-02-21 | 21:26

Ik hoop op een partij die zich voor annexatie van Nederland door België gaat hardmaken.

Kattie | 12-02-21 | 22:42

Ben wel benieuwd in welke fase het onderzoek naar De Mos is.

HoerieHarry | 12-02-21 | 21:13 | 1

Het OM ziet geen reden tot vervolging.

RickRD | 12-02-21 | 21:36

Wat weinig reacties in dit topic. Vinden we politiek niet meer interessant?

RickRD | 12-02-21 | 21:10 | 3

Alleen als het relevant is,

beldewouten | 12-02-21 | 21:13

Splinterpartijgebrabbel.

BrutusBosch | 12-02-21 | 21:27

We liggen aandachtig te luisteren.

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 22:37

Klinkt als Forum... sorry hoor

Denkhetnjet | 12-02-21 | 21:10

Beetje waterig beeld, zal de glasvezelkabel bevroren zijn?

Jan, Leiden | 12-02-21 | 21:08

Ik moest daar ook aan denken. Tom Staal, Heer der vliegen. Zal leuk worden als ze iemand van de CU uitnodigen.

Tashtego | 12-02-21 | 21:10

Niks geen verschil met DWDD..??

neonreclame | 12-02-21 | 21:12

Een vraag voor Femke Merel.
-Vindt u ook niet een beetje dat in de politiek een gezegende voorgevel vervat in een diep decolleté nog wel eens gebruikt blijkt te worden als 'weapons of mass-distraction' ?
... Iets met KOP-verhoren mompelt...

Abject | 12-02-21 | 21:05

Vind ze alletwee niks maar ga toch kijken.
*zet chips nootjes en bier klaar*

knutsel_ | 12-02-21 | 21:01 | 1

Nou, zij peuterde wel een paar miljard voor de zorg en zat in de commissie van zorgtoeslag. En integer ook....

Jan, Leiden | 12-02-21 | 21:06

De Mos is een soort Rutte, maar dan zonder entourage om hem uit de wind te houden. Rutte regelt veel voor de Unilevers, De Mos voor de lokale horeca.
Het stinkt aan alle kanten, maar ja, het stemvee denkt dat ze aan hun kant staan, dus wat doe je er aan.
Kuifje is blij met dit soort malloten, en dat is ook niks waard als je portemonnee leeg gegraaid wordt om de gevolgschade te betalen.

Analia von Solmsch | 12-02-21 | 21:00 | 7

@Analia von Solmsch | 12-02-21 | 21:40:
Als je het boek van Richard had gelezen, dan had je geweten dat daarin staat geschreven dat (sommige) media met het OM samenwerken.
De NRC schrijft dingen op die niet op waarheid berust zijn.

drs.Nee | 12-02-21 | 21:47

@Analia von Solmsch | 12-02-21 | 21:39:
Klaarwakker. Geloof jij maar wat de NRC opschrijft. Ik weet beter.

drs.Nee | 12-02-21 | 21:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Een paar uur geleden een verwoestende modderstroom in Chunchi (Ecuador):

youtu.be/Rk2r4NTMdw8

Rest In Privacy | 12-02-21 | 20:59 | 5

@Mauguio | 12-02-21 | 21:05:

Ik ben er wel in de omgeving geweest maar ken er niemand. Er zijn ook maar twee personen vermist.
Zijn wel bijzondere beelden.
Er lijkt weinig te gebeuren tot er wat bomen om beginnen te vallen.

Rest In Privacy | 12-02-21 | 21:09

@Mauguio | 12-02-21 | 21:14:

Aan de puta madres was al te horen dat er iets serieus aan de gang was.

Rest In Privacy | 12-02-21 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Beste Richard en Femke, waar willen jullie dat NL staat over 25 jaar?
Graag geen Rutte antwoord dat visie een olifant is die het uitzicht beperkt aub.

Mauguio | 12-02-21 | 20:59

Fap fap. Ik ben er klaar voor.

RickRD | 12-02-21 | 20:56 | 2

De Mos is mijn type niet, maar als je er geil van wordt: ga je gang.

Analia von Solmsch | 12-02-21 | 21:02

@Analia von Solmsch | 12-02-21 | 21:02: Als hij dat brilletje afzet zou ik hem doen. :)

RickRD | 12-02-21 | 21:03

Vraag: Facebook/Instagram heeft de NOS-video gepost n.a.v. het overlijden van Bram v/d Vlugt verwijderd van wege social justice gezanik ( veilig en toegankelijk en welkom voor iedereen ). Vraag aan FemKoot, zijn we niet een beetje doorgeschoten met dat doodbetuttelen van de samenleving?
Vraag aan Richard, lag jij ook niet in een stuip toen je het hoorde ( karma voor de buklaven van de NOS )?

Graaisnaaiert | 12-02-21 | 20:54

Ik zie de hele tijd windmolens....

neonreclame | 12-02-21 | 20:55

Heb er zin an, is dit tevens het café? Over stemmen gesproken, ik twijfel nu tussen Martin Bosma & Femke Merel alleen ik ben bang als ik op Femke zal stemmen dat ik mijn stem verspil. Dat is namelijk al eens eerder voorgekomen toen ik op de Libertarische partij en op de piraten partij had gestempt.

Brabeaulander | 12-02-21 | 20:50 | 2

Ga daarom op zekerheid, stem gewoon nummer 1 van de PVV.

RickRD | 12-02-21 | 20:57

En dan gooi je je stem uiteindelijk niet weg? Stem gewoon op wie en wat je wil. Met 'strategisch' stemmen bereik je niets.

Mbovenka | 12-02-21 | 21:47
-weggejorist-
Rest In Privacy | 12-02-21 | 20:49 | 3

Wat als het 22:00 is..??

neonreclame | 12-02-21 | 20:48 | 1

Dan is het geen 22:01. En ook geen 22:02. Het is meer niet dan wel dus.

Frau Merkel | 13-02-21 | 00:34

Ik weet het niet hoor. Er straalt toch iets af op de namen Femke dan Famke.

grapo | 12-02-21 | 20:47 | 5

@CLoVis | 12-02-21 | 20:54: Natuurlijk heeft Femke Halsema die niet zelf gekozen. Maar ze heeft hem wel. Of bedoel je het anders?

grapo | 12-02-21 | 21:19

@grapo | 12-02-21 | 21:20:
Geeft het jou en fijn gevoel?
Dat steeds op jezelf reageren?
Zoiets wat je doet
en rijmt op reageren?

CLoVis | 12-02-21 | 21:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Femke Merel wilde blijkbaar graag in de politiek en dat is gelukt.
Maar je maakt je zelf niet geloofwaardiger door van partij naar partij te hoppen en nu partijloos te zijn.
Hoe graag ik het Femke ook gun, zij gaat op deze manier nooit iets voor elkaar krijgen in de politiek en dus voor het land.

HoerieHarry | 12-02-21 | 20:46 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Na bij Wilders opzichtig gefaald te hebben probeert het OM het nog een keer. De rot zit in het hele bestel. Ik zie het niet snel meer goed komen.

Frau Merkel | 12-02-21 | 20:41

Zet de baco maar klaar!

Tashtego | 12-02-21 | 20:40

Hoge verwachtingen, twee absolute politieke keien.

smdyasc | 12-02-21 | 20:39

Twee oude bekenden van het CNB café. Gezellig!

keestelpro | 12-02-21 | 20:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl