Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Facebookende Zeistenaren hebben helemaal kotsbeu van Ronald Camstra (GroenLinks)

Is Ronald Camstra stiekem 'Noortje van Breukelen'?

BESTAAT DIE KAT MONROE DAN OOK NIET?

Opvallende beschuldiging hedenmorgen in onze mailbox. Volgens Piet Oskam, beheerder van de altijd gezellige Facebookgroep 'Groep voor Zeist', wordt de gezelligheid van de Facebookgroep 'Groep voor Zeist' danig verstoord door Ronald Camstra, de plaatselijke fractievoorzitter van GroenLinks. Camstra zou via allerhande nepprofielen de sfeer hebben lopen verzieken.

Dat vinden wij dan weer ontzettend grappig, want wij kennen Camstra juist van een debat over online respect in Zeist. En van allemaal respectloze tweetjes over PVV'ers. En van een hele gekke mail over Camstra waarin (ja sorry het wordt nu allemaal een beetje ingewikkeld maar dat krijg je als je eenmaal de rabbithole van de Zeister online community induikt) GeenStijl er ten onrechte van wordt beschuldigd oud nepnieuws te verspreiden. 

Even wat feiten op een rij. Camstra is, naast zijn fractievoorzitterschap van GroenLinks, ook beheerder van Zeister Magazine, volgens eigen zeggen "een onafhankelijke internetkrant die Zeist belicht vanuit verrassende invalshoeken". Een van de columnisten van Zeister Magazine is ene "Noortje van Breukelen" (foto hierboven), die blijkens deze column sinds 2019 op Facebook zit. Het Facebookprofiel van Noortje van Breukelen is inmiddels verwijderd. Het lijkt erop dat ze wel actief is geweest met posts over kwesties die in Zeist spelen. 

En nu beschuldigt Piet Oskam Camstra ervan dat hij zelf achter nepprofielen van Noortje van Breukelen en Edwin de Kort op Facebook zit. Op de Facebookpagina van GroenLinks wordt de beschuldiging ontkend. "GroenLinks keurt het gebruik van fake-accounts af en de fractieleden zijn daar ook op geen enkele wijze bij betrokken. Wel gebruikt fractievoorzitter Ronald Camstra een tweede account, maar dat heeft juist als doel om zijn politieke activiteiten helder en transparant te scheiden van berichten van het Zeistermagazine (dat is dus niet "helder en transparant", GS). Bij het tweede account, genaamd John van Seyst, is duidelijk aan de profielfoto en biografie te zien dat het hier gaat om een redactie-account. Dit kan daarom ook niet worden beschouwd als fake-account." De complete open brief van Oskam plaatsen wij na de breek.

De beschuldiging van Oskam lijkt ons vrij eenvoudig te ontkrachten: Camstra kan gewoon contact opnemen met zijn eigen columniste bij het Zeister Magazine. Dus wij gaan ervan uit dat GroenLinks Zeist binnenkort een vlog publiceert waarin Camstra Noortje van Breukelen interviewt over haar plotselinge vertrek van Facebook en de vervelende insinuaties aan het adres van de fractievoorzitter van GroenLinks, die toevallig ook de beheerder is van het Zeister Magazine. Toch?
UPDATE: Camstra "reageert" bij RTV Utrecht (fijn, want bij ons neemt hij de telefoon niet op): "Dit is allemaal onzin", laat Ronald Camstra desgevraagd weten. "Ik zie ook al die verhalen en ik vind het vervelend. Het zijn insinuaties en ik heb eigenlijk geen zin om daar in detail op in te gaan. Ik ben gewoon met gemeentepolitiek bezig en wil me niet bezighouden met dit soort zaken. Dat er fake-accounts bestaan weet ik, maar ik heb daar niks mee te maken."

Op de vraag hoe het zit met Noortje van Breukelen wil Camstra niet ingaan. Volgens hem worden er gewoon verhalen verzonnen. "Ik weet niet waarom ze dat doen. Ik heb niet de behoefte om dit groter te maken dan dat het al is. Verder wil ik het graag houden bij het statement dat de fractie en het bestuur vandaag hebben gegeven.""

Open Brief aan de heer Ronald Camstra, Fractievoorzitter van GroenLinks in de Gemeenteraad van Zeist

Zeist, 2 februari 2021

Beste Ronald,

In de ontstane commotie over het gebruik van fakeprofielen in meerdere in Zeist actieve Facebookgroepen, zijn alle ogen op jou gericht. En terecht, zoals jij zelf ook weet. Graag geef ik je in welwillende overweging je te bezinnen op de nu ontstane situatie en je positie in de gemeentepolitiek te heroverwegen.

Passende en enig juiste conclusie

Dan hoop ik dat je de daarbij passende en enig juiste conclusie trekt. Het kan immers niet anders dan dat de nu ontstane schade aan de politiek en aan het debat zal blijven bestaan en allengs groter zal worden. Ik hoop dat het voor jou mogelijk is om nu te komen tot een verstandig en ongetwijfeld voor jou moeilijk besluit.

Er zijn vele confrontaties geweest vanuit door jou beheerde fakeprofielen, die werkelijk te onthutsend en te complicerend zijn om daarna zonder ingrijpende consequenties verder te gaan. Zo is door het fake-profiel Noortje van Breukelen zeer frequent gehamerd op het voor haar ‘als bewoner van een door haar van haar tante gehuurde bovenwoning boven een winkel op de Slotlaan’ belangrijke autovrij maken van de Slotlaan. Dit was duidelijk bedoeld als ondersteuning voor het in dit verband door jou ingenomen standpunt in de gemeenteraad, waarmee je radicaal ingaat tegen het belang van inwoners en winkeliers bij een goede bereikbaarheid.

Inmiddels zijn alle sporen naar de verschillende fakeprofielen uitgewist

Een overtreffende trap van nep is wel de oprichting van een afzonderlijke Facebookgroep voor vrouwen met de naam ‘Girlpower’ door deze fictieve Noortje. Noortje heeft het beheer van ’haar’ Girlpower Groep inmiddels overgedragen aan het door jou beheerde ZeisterMagazine. Inmiddels zijn in snel tempo alle sporen naar de verschillende fakeprofielen en hun veelvuldige bijdragen aan Facebookdiscussies uitgewist.

Verder werd door de fictieve facebookfiguur Edwin de Kort de integriteit van serieuze gespreksdeelnemers openlijk in twijfel getrokken, terwijl deze faker zelf niet eens bestaat. Op een erg laaghartige wijze is door jou met fake-accounts storend gewerkt op gesprekken over lokale thema’s, die vaak tegelijkertijd in de debatten in de gemeenteraad aan de orde kwamen. Op die wijze is het vertrouwen van burgers in hun volksvertegenwoordigers ernstig beschaamd.

Het is volstrekt ongeloofwaardig

Door jouw bestuur en fractie in inmiddels op 1 februari 2021 een verklaring gepubliceerd waarin wordt gesuggereerd dat de aantijgingen in de richting van door jou beheerde fakeaccounts ‘insinuaties’ zouden zijn. Dat maakt de kwestie nog erger dan deze op zichzelf al was. Kennelijk weet je deze bestuurders en fractiegenoten op deze wijze op een verkeerd spoor te zetten. Het is volstrekt ongeloofwaardig, nu opeens alle sporen van de fake-accounts van Facebook verwijderd zijn.

Ik wens je veel wijsheid en rust toe, in de hoop dat het je gegeven is om in de luwte te herstellen van deze zeer ongewenste en voor velen vervelende situatie. Nog steeds ben ik uit op goede inhoudelijke discussie op basis van argumenten, maar de aanpak met gefingeerde profielen wijkt daar nogal van af. Met fakeprofielen kom je niet tot een eerlijke uitwisseling van inzichten.

Wees ruiterlijk en sportief en bied openlijke excuses aan

Het is zondermeer een dwaze en verwerpelijke werkwijze en het mag een politicus zwaar aangerekend worden. Hij zet niet alleen zichzelf voor schut, maar doet ook de politieke discussie schade aan. Nog een welgemeend advies: wees ruiterlijk en sportief en bied openlijke excuses aan voor al hetgeen in dit verband aan personen en aan de politieke discussie en het openbare debat is aangedaan.

Veel sterkte en een hartelijke groet,

Piet Oskam, moderator Groep Voor Zeist

Bonusscreenshot: inmiddels verwijderde profielen

weird dit

Reaguursels

Inloggen

Groenlinks tuig. Onbetrouwbaar. Ze willen maar 1 ding en dat is onze manier van leven omverwerpen en 100 jaar terug brengen. Ze gebruiken alle middelen.

stramzak | 03-02-21 | 13:32

Ik denk dat Ronald Camstra aan het SimCity syndroom leidt.
Daar hebben meer locale bestuurders last van.

NatNiks | 03-02-21 | 04:05

Je weet natuurlijk niet zeker of er werkelijk een kat bestaat die Monroe is genoemd door zijn baasje, maar mocht dat zo zijn, verwittig dan meteen de dierenbescherming.

JvanDeventer | 03-02-21 | 00:27
-weggejorist-
MikeTheBull | 02-02-21 | 23:41

Mooi wonen daar. Parkje met burgers en pizza.

Pieterman | 02-02-21 | 21:20

Trouwens is het natuurlijk wel typisch GL. Drammen en valsspelen totdat het ongelijk hun gelijk wordt. Vanuit je Tesla verbaasd en geïrriteerd roepen waarom niet iedereen een tesla rijdt. Of bij je biologische slager 1 mager onsje superliefrundergehakt bestellen voor 13 euro en hardop afvragen waarom de hardwerkende Jan Modaal met drie kinderen dat niet ook gewoon doet. Of driftig door je geluidsdichte villa benen en boos zijn dat er mensen bestaan die tegen een windmolenpark zijn, omdat ze dol worden van het geluid. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

koudvuur | 02-02-21 | 20:49

Lol@36 lentes jong. Daar druipt het sarcasme al vanaf. 73 lentes jong, maar nog steeds een frisse voeg.

koudvuur | 02-02-21 | 20:36

Piet identificeert zich als Noortje (of Noortje als Piet, dat kan natuurlijk ook). Dat is heel modern. Ik zie het probleem niet. GL zijn toch niet meer dan de eerste 2 letters uit die langere afkorting: GLBITQ... UVWXYZ?

EenGoedBegin | 02-02-21 | 20:24

"Bij het tweede account, genaamd John van Seyst, is duidelijk aan de profielfoto en biografie te zien dat het hier gaat om een redactie-account" Volgens mij is fake toch bijna net echt? Daar is phishing op gebaseerd.

Rest In Privacy | 02-02-21 | 20:19

Misschien een raar idee, maar mij lijkt het wel helder en transparant als het redactie account van Zeistermagazine "redactie Zeistermagazine" zou heten, in plaats van "John van Seyst".

W_F | 02-02-21 | 18:45

Zal Ronald Camstra (GroenLinks) zijn idee voor deze internet/Facebook-trollen,
misschien geleend hebben van de DENK-internettrollen?

“Zo vraagt Denk-politicus Farid Azarkan op 30 juli 2016 bijvoorbeeld in de groepsapp om Marcouch aan te pakken nadat deze kritiek uitte op Denk. Azarkan: ‘Kan er iemand op Marcouch antwoorden: Jij bent helemaal niet geïnteresseerd in een wezenlijke bijdrage van DENK. Jij wilt alleen vaststellen dat DENK niet deugt. Erg doorzichtig en heel hypocriet.’ Daarop reageert Enes Yigit, de voorzitter van de jongerenorganisatie van Denk: ‘Zal ik het doen met een troll account?’ Azarkan: ‘Zeker.’ Yigit: ‘Ga ik doen.'”

Vreemd eigenlijk, dat ook dit weer DENK nauwelijks nog wordt nagedragen....

michelpen | 02-02-21 | 18:36

Er bestaat daadwerkelijk een "Noortje van Breukelen", maar dat is duidelijk niet de mevrouw van de profielfoto en verder is die getrouwd en heeft de naam van haar partner m/v keurig voor de hare geplakt. Mocht die hier lucht van krijgen zou ik haar toch willen aanraden vooral aangifte te doen van identiteitsdiefstal. Het zal juridisch waarschijnlijk geen stand houden, maar als het Camstra enige onaangename momenten bezorgt is mijn dag alweer goed.

Eirikur_Petursson | 02-02-21 | 16:51 | 1

Voor de memes dus, zoals de jeugd dat tegenwoordig zegt.

Rohin | 02-02-21 | 17:55

Dat deze mevrouw, overduidelijk type social media aandachtsprostituee qua beeldvorming/positionering in haar introotje, niet met een 0,5 muisklik is te vinden zegt eigenlijk al genoeg.

_pacman_ | 02-02-21 | 16:40

GroenLinks=geen interesse.

Bouwfraudeur | 02-02-21 | 15:40

Waar komt potverdepotver dit jonge mensch met platte pik nu vandaan. Uit Breukelen, Driebergen, Zeist of is ze ontmaagd door een bebaarde tachtiger die in een mooi wit huis woonde ergens in de buurt van Soest en een vrouw had die het allemaal niet meer wist en regelmatig te vinden was terwijl ze bomen aan het knuffelen waren aan een dijk.

Toch effe wachten met zuipen tot na 21:00... Maar ja #corona blijft een lekker biertje

beter-laat-dan-nooit | 02-02-21 | 15:39

Een beproefde methode van communisten en Marxisten.

Torwart | 02-02-21 | 15:34 | 3

Precies, zal mij benieuwen wie Jesse Klaver blijkt te zijn,

Uw Verzekeringsadvis | 02-02-21 | 15:58

@Uw Verzekeringsadvis | 02-02-21 | 15:58:
Wijnand Duyvendak.

Graaf_van_Hogendorp | 02-02-21 | 16:03

@Uw Verzekeringsadvis | 02-02-21 | 15:58:
Lolll.... Siegriet spreekt dat vloeiend in 'native language' uit.

MoslimMolen | 02-02-21 | 16:04

Overigens een heel oude truc om je online als vent je voor te doen als vrouw. Niemand is hierdoor te vertrouwen op het internet. Verder lijkt me die Camstra een psycho, past dus goed bij de anarchistische gewelddadige gekken van de Groen(s)Links achterban. Zou alleen als ik Geertje/Tjerry en/of een milieuambtenaar was even uitkijken dat ik niet alleen Camstra treft. Voor je het weet lig je op de grond volgepompt met lood. Wat niet biologisch afbreekbaar is.

Graaf_van_Hogendorp | 02-02-21 | 15:32 | 1

Ik weet zeker dat een groenslinkser loodvervanger gebruikt, dus no worries... wat betreft de loodvergiftiging dan...

GWBA | 02-02-21 | 15:47

Welingelichte kringen is ook zo een website die in stand wordt gehouden door fake mensen.
Je pikt ze er toch zo uit.

Mr.Crowley | 02-02-21 | 15:32

Boel bijvoeglijke naamwoorden in die brief die op GroenLinks slaan... (storend, ongeloofwaardig, radicaal... zoek ze zelf maar op)

Jos Tiebent | 02-02-21 | 15:31

Ach ja Zeist. Austerliz is pas de place to be. Op de hoogstraat speelt de lokale jeugd 'kakkertjeklap', waar 'kakkers' klapjes krijgen. Hoogstaand cultureel entertainment.

Graaf_van_Hogendorp | 02-02-21 | 15:29 | 2

Austerlitz heeft maar 15 straten en geen Hoogstraat toch?

Watching the Wheels | 02-02-21 | 16:20

Kampeerde in mijn jeugd op camping de Krakeling (Zeist) en dan gingen we op de racefiets door het bos en Austerlitz naar Maarn, erg mooi. Bij de KNVB gingen we dan zwemmen op het sportpark van Oranje. Mooie tijd. Die heuvel bij Austerlitz is ook een pittig klimmetje op de fiets. www.routeyou.com/nl-nl/location/view/... daar kun je echt hard naar beneden, wel link (zijn ook wel mensen verongelukt).

Watching the Wheels | 02-02-21 | 16:29

Fantastisch artikel.
Ik kots van alles wat weg met ons is; malverserend en onderdrukkend "GL" hoort daarbij. Met stip!
.
Hoe meer shit richting de communistische fan des te beter.
Hun Pravda-de Waarheid is altijd een etterend, kwalijk en ondermijnend bedrog gebleken.
Doortrekken die meuk.

MoslimMolen | 02-02-21 | 15:15 | 1

Nou nou nou. Is wel zo.

Hemke-Valsema | 02-02-21 | 15:21

Ronald Camstra is eigenlijk ook Enzo Knol.

Ruimedenker | 02-02-21 | 15:05

Ja, foto van meneer Ronald gezien; ziek in zijn hoofd.
Maar goed, Groen Links, dan weet je ook al genoeg.

Normpje | 02-02-21 | 15:05

Noortje spreekt alleen Tsjechisch en wil eerst geld zien.

Godsammekraken | 02-02-21 | 15:01 | 1

Ze is het waard. ;)

Hemke-Valsema | 02-02-21 | 15:22

Dan moet Noortje wel bestaan natuurlijk

Graftak | 02-02-21 | 14:59
-weggejorist-
legezak | 02-02-21 | 14:56

Meneer Oskam wil al het bos rond Zeist, (dat wat er nog is) volplempen met bouwsels.
Dat zoiets schuurt met die Groenen is begrijpelijk.

hotnot | 02-02-21 | 14:56 | 1

Zolang we 500 analfabeten per week adopteren ontkom je er niet aan bossen te kappen voor woningen, verkeer, scholen, etc.
Vraag is of je die discussie met 8 nep-accounts moet voeren.

Dandruff | 02-02-21 | 15:03

Als je moet liegen om je gelijk te halen.
Heb je dan eigenlijk wel echt gelijk?

Als je nep-accounts moet aanmaken om je gelijk te halen.
Als je moet schelden om je gelijk te halen.
Als je moet dreigen om je gelijk te halen.
Als je NAW-gegevens van opponenten moet verspreiden om je gelijk te halen.
Als je kritiek moet censureren om je gelijk te halen.
Als je een gefingeerde "Sebastiaan S" moet vragen in die vlek te wrijven.

Hoe zeker ben je dan eigenlijk van je stalinistische idealen?

Dandruff | 02-02-21 | 14:56 | 2

Helemaal niet zeker. Kan ook niemand zijn. We moeten er van uitgaan dat stalinistische idealen verwerpelijk zijn.

viejohuevon | 02-02-21 | 15:43

Het verwerpelijke aan Stalinistische idealen is inmiddels historisch overtuigend bewezen. Dat maakt de volgers van dergelijke idealen de facto dus ook verwerpelijk. Geldt dus ook evengoed voor Maoistische idealen. Samen met Pol Pot en Onkel Adolf de grootste massamoordenaars van de 20e eeuw.

Grijskijkert | 02-02-21 | 20:37

De Slotlaan in Zeist : het is daar mooi wonen in zo'n 30er jaren villa.

oldandwise | 02-02-21 | 14:48 | 4

Slotlaan, Steynlaan is een NoGo in de avond.
Nul villa’s.

Ruimedenker | 02-02-21 | 15:03

@schuilnaam.olifant | 02-02-21 | 14:51:
Ja inderdaad, bij Slot Zeist, de naam zegt het al. Misschien bedoelt hij de Verlengde Slotlaan (Lyceum kwartier)?

Watching the Wheels | 02-02-21 | 16:21
▼ 1 antwoord verborgen

Helder en transparant, lol.

ademende aarde | 02-02-21 | 14:48

Russia Collusion. Cozy Bear heeft Zeist in het vizier. Allemaal de schuld van Trump natuurlijk.

Rest In Privacy | 02-02-21 | 14:48

Noortje bestaat wel. Ze wil alleen niet gevonden worden.

goedverstaander | 02-02-21 | 14:46 | 1

Hoe weet jij dat dan?

Ohja | 02-02-21 | 19:45

Zeist, omhooggevallen kakkersdorp.
Desondanks toch jammer dat Noortje niet bestaat. Ik was nieuwsgierig geworden naar haar en haar poes

zuurtjeregen | 02-02-21 | 14:44 | 5

Huh???
'T is daar vergeven van non-valeurs die na 3 generaties het aap-noot-mies niet machtig zijn.

MoslimMolen | 02-02-21 | 15:19

Ik was ook wel nieuwsgierig naar Femke van Dijk, die en profile foto zag er wel leuk uit.

Timide_Aso | 02-02-21 | 15:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Groenlinks; en daarom zijn alle middelen geoorloofd om de eigen agenda door te drukken. Getuige ook de moslimbroederzuster op de landelijke kieslijst

de visser | 02-02-21 | 14:44

Plaatselijke querulant die zit te zieken op internet. Het is verschrikkelijk, maat om daar nu de GS-lezer mee lastig te vallen en nog wel zo lang ook?

De Geus | 02-02-21 | 14:44 | 2

Hallo Ronald Camstra.

JBKiller | 02-02-21 | 15:03

Omdat GS zo'n beetje ontstaan is met dit soort artikelen, misschien?

En wellicht is het net teveel gevraagd aan u: Zou je voor jezelf willen spreken en laat mij als andere GS-lezer er buiten, ik kan prima voor mijzelf spreken.

BadPatNL | 02-02-21 | 16:41

Ik hoop dat Noortje echt is, en dat zij een ondeugende Insta pagina heeft.

3Xniks | 02-02-21 | 14:43

Ik heb warme herinneringen aan Zeist. Heb er een kleine twee jaar gewoond i.v.m. werk. Destijds al ging ik niet eerder naar de kapper dan wanneer mijn kapsel voldeed aan een coronalook. Op een vrijdagmiddag besloot ik eens bij die ene kapsalon om de hoek naar binnen te lopen om een afspraak te maken.
'Als je even wacht, ben je zo aan de beurt. Biertje?'
Dat maakte iets los. Ik werd er bijna emotioneel van. Hij is op grote afstand de allerallerallerallerbeste kapper van de eeuw.
Eenmaal in de stoel plaatsgenomen deden we een beetje babbelen waar ik normaal een enorme hekel aan heb met die kletskutkapsters. Maar hij vertelde dat hij die kapsalon nog had voor zijn plezier. Niet zozeer voor het geld. Toen hij half op weg was met mijn hoofd zag ie dat dat mijn bier op was en bood mij er nog eentje aan uit de verstopte koelkast.

Leptob | 02-02-21 | 14:36 | 6

Tegenwoordig kan je bij iedere barbier een whisk(e)y krijgen, is een verdienmodel geworden.

_pacman_ | 02-02-21 | 14:42

Zijn zusje heeft mij geknipt. Kostte me 375 euro en een kater.

goedverstaander | 02-02-21 | 14:45

@Schoorsteenveger | 02-02-21 | 14:40:
En aangezien het bij een kapper was waarschijnlijk ook in zijn reedt genoikt.
Biertje?
Nee kapper doe maar een wijntje, van dat bier kreeg ik vorige keer zo een pijn aan mijn reet!

miko | 02-02-21 | 14:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Een soort van Beste Landgenoten, Drumpiet, oldandwise, etc.

BrutusBosch | 02-02-21 | 14:35 | 3

O vast wel en ik verdenk anderen ook van hetzelfde feit.
Misschien eens de database opschonen.

Gokmaar | 02-02-21 | 14:47

Hé,ik word genoemd,dus ik besta!

oldandwise | 02-02-21 | 14:51

Vergeet Oef niet.

BadPatNL | 02-02-21 | 16:44

Die foto van Noortje. Het moet toch te achterhalen zijn waar die vandaan komt?
Image search?

Schoorsteenveger | 02-02-21 | 14:35 | 6

Ik gok uit Zeist...

KritischeKrikker | 02-02-21 | 14:41

Misschien in spiegelbeeld?

Hadena | 02-02-21 | 14:45

Via “thispersondoesnotexist.com” kun je unieke profielfoto’s aanmaken die niet bestaan via artificial intelligence...

Der_Duutser | 02-02-21 | 15:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Misschien kan Camstra Thijs Langstraat inhuren voor wat artikeltjes?

BASinnic | 02-02-21 | 14:32

Er bestaat een machine learning manier om te bepalen of twee teksten door dezelfde auteur zijn geschreven. Het zou leuk zijn om te kijken hoe het zeistermagazine daarop scoort. Zie Koppel en Winter 2014, Determining If Two Documents Are Written by the Same Author.

mijosa | 02-02-21 | 14:31 | 1

Ze schijnen er idd profs op hebben losgelaten met zoiets :)

Ohja | 02-02-21 | 19:40

Ik stem altijd blanco bij gemeentelijke verkiezingen, gewoon: om mijn minachting te uiten voor die democratische gekozen kleuterscholen.

DeCynischeAmbtenaar | 02-02-21 | 14:31 | 2

Zij hebben maling aan uw minachting. Dus u bereikt niets. Stem liever op een lokale partij.

zwarte_weduwe | 02-02-21 | 14:39

Als je blanco stemt, dan stem je met de meute mee, dus Indirect op de grootste partij. Blanco stemmen worden naar rato verdeeld. Ik wist het ook niet, maar het is makkelijk op te zoeken. Beter op een splinterpartij te stemmen die toch niet in het pluche belandt, of toch wel, met jouw stem!

Analia von Solmsch | 02-02-21 | 20:31

Als internet psycho-autodidact zie ik meteen dat Camstra lijdt aan een Meervoudige Persoonlijkheidsstoornis. Acht om precies te zijn.
Hoeveel partijen kende de gemeenteraad van Zeist ook al weer ?

LucaBrasi | 02-02-21 | 14:29 | 1

MPD zie je wel vaker op links; de ene wil stoppen met olie, gas en kolen, maar de andere wil zijn mobiel niet wegdoen, een volgende wil niet stoppen met vliegen en reizen, een andere wil dat anderen stoppen met vliegen en reizen, weer een andere wil een warm huis met lampen in de winter, maar die eerste wil stoppen met olie, gas en kolen, enz. Ingewikkeld hoor, zo'n meervoudige persoonlijkheidsdinges.

Harry.Langezwaal | 02-02-21 | 14:38

Jammer dat Noordje niet echt is.

JanAmsterdamEnzo | 02-02-21 | 14:29 | 2

Want anders zou je har doen?

Schoorsteenveger | 02-02-21 | 14:36

Groenlinks die niet eerlijk is over bepaalde zaken? Verassend.

Kaiserrer | 02-02-21 | 14:27

Die meneer moet even langs een psychiater.

van Oeffelen | 02-02-21 | 14:26

Ik heb altijd gedacht dat Zeist een fantasie-dorpje van Ronald Camstra was. Piet Oskam is sowieso Ronald Camstra, dat weet iedereen. Oskam - Oscam - Camos - Camstra... hoe voor de hand liggend wil je het hebben?

John McClane | 02-02-21 | 14:26 | 2

interessant, heel interessant.

ikworstelengadouchen | 02-02-21 | 14:27

Ronald - Ponald - Pinald - Pienald - Pienad - Piend - Pied - Piet
Kan niet missen.

Schoorsteenveger | 02-02-21 | 14:38

ach sommige mensen heb 8 profielen, maar daar doet facebook niks aan, sommige mensen hebben 1 profiel en worden dan voor onbekende reden verwijderd ( vast iets wat ze niet leuk vonden)... iets met VVMU enzo, maar ja Muh private company....

ikworstelengadouchen | 02-02-21 | 14:25

Kan iemand die pica van Noortje reverse image searchen? Lijkt me niet heel moeilijk om dit door te prikken.

Aatstaartjes | 02-02-21 | 14:22 | 4

0 hits op tineye, google ook niet echt.

Vanilla | 02-02-21 | 14:38

Ik zoek al jaren op de Slotlaan in Zeist, ook reverse, maar nog nooit gevonden.

schuilnaam.olifant | 02-02-21 | 14:57
▼ 1 antwoord verborgen

dit keer geen Russische megatrollenfabriek in Sint Petersburg die de lokale gemeentepolitiek wil beinvloeden met eigen narratief. Maar een Groenlinkse trol. de grote vraag is waar heeft hij inspiratie en onderwijs gevolgd: een trollenworkshop bij de rode jeugd in Zuid-Jemen of bij groenlinks bootcamp Amsterdam

HetOorAakel | 02-02-21 | 14:22

Net vandaag komt mij ter ore dat ons aller Kristof Kalvo under fuhrer van Groen belgie, zijn functie als kamer fractie fuhrer neerlegd om aan ontwikkelingswerk te gaan doen. Ja hij komt de denktank van Groenlinks Nederland versterken...

Dat wordt nog lachen in de toekomst. (wij zijn allemaal blij dat we er van af zijn , zelf bij Groen hebben ze deze ochtend een dansje gedaan )

Lt-Kol Kilgore | 02-02-21 | 14:21 | 4

hij blijft wel zetel plakken.... t is gewoon de groot Nederlandse gedachte, alleen dan veel groener en gayer.

ikworstelengadouchen | 02-02-21 | 14:53

Die ecoterrorist houden we wel tegen aan de gren.... oh. Wacht...

Graaisnaaiert | 02-02-21 | 14:54

@ikworstelengadouchen | 02-02-21 | 14:53: Ja zie het als een soort levensverzekering. Je tikt elke maand het loon van een kamerlid + onkosten op je rekeningnr bij en wordt je de volgende keer niet meer verkozen , cash je nog eens 3 jaar.

Lt-Kol Kilgore | 02-02-21 | 15:35
▼ 1 antwoord verborgen

Je kunt veel over GeenStijl zeggen maar niet dat 't niet Divers genoeg is, van Camstra in de Zeister dorpspolitiek tot aan Kim Jon-Un en Biden , het komt allemaal aan bod. Ik was na twee klikken het spoor in Zeist al bijster, en dat is misschien wel beter zo.

Zwizalletju | 02-02-21 | 14:21

Die stukjes over de voetbalclub, pleiten voor meer heren-urinoirs in de binnenstad, de cursus autogeen lassen voor gevorderden en het promoten van de raamprostitutie in het plaatselijke sufferdje dragen niet echt bij aan de geloofwaardigheid van het profiel Noortje van Breukelen.

goedverstaander | 02-02-21 | 14:21

Zo'n hekel aan van die nepprofielen. Wie zijn die mensen?

Prof. D.A.H. Vintik | 02-02-21 | 14:20 | 1

Dat zijn zieligerds. Geen verleden en geen toekomst.

Gokmaar | 02-02-21 | 14:53

Me got you back, Noortje.

RickTheDick | 02-02-21 | 14:19

Wappie.

GroetenVanUrk | 02-02-21 | 14:18

Camstra is al jaren bezig met zijn 8 accountjes. Behalve meneer Oskam zijn er nog vele andere Zeistenaren die gebukt gaan onder het Camstra terreur. Iedereen met een andere mening dan Camstra wordt geblokkeerd en krijgt vervolgens de volle lading van een van zijn 8 andere accountjes.
Ben blij dat GeenStijl nu in de Camstra-vlek gaat wrijven. Blijven roeren, jongens.

Broekpaling_bezitter | 02-02-21 | 14:18

Mijn grootvader zei al , boeven moet je met boeven vangen.

vranac | 02-02-21 | 14:47

Volgens LinkedIn is Camstra Directeur bij een woningstichting en heeft hij ook bij Vestia gewerkt. Dat geeft al weinig vertrouwen.

Toos Bevergeil | 02-02-21 | 14:17 | 1

Prutser,

Hij reed niet eens in een Maserati.

Wijze uit het Oosten | 02-02-21 | 14:27

Ik weet niet eens waar Zeist ligt.

Aad Teïst | 02-02-21 | 14:16 | 1

De Slotlaan, Zeist?
Zat vroeger “de Colonel”, toch wel eens gezopen, lang lang geleden.

J-van-de-Bontekoe | 02-02-21 | 19:58

Alleen chagrijnige 60+ wijven met een hond zijn nog erger.

van Oeffelen | 02-02-21 | 14:16 | 1

Daar kan dan ook weinig tegen op. Die zijn vaak zo zuur dat het lijkt of dat ze in koningswater baden.

miko | 02-02-21 | 14:41

Je verwacht het niet.

Schepvogel | 02-02-21 | 14:13
-weggejorist-
goedverstaander | 02-02-21 | 14:13

die wil zeker kinderen. best oud , 36

newray | 02-02-21 | 14:13

"Ik wens je veel wijsheid en rust toe," *Brrrrrr*

Rest In Privacy | 02-02-21 | 14:11

Schaakmat

V-styn | 02-02-21 | 14:11

Hahaha groenslinks trapt in eigen val. Hemke Valsema denkt er het hare van,

Hemke-Valsema | 02-02-21 | 14:07

Met opzet onjuiste dingen op interwebs?
Ooh Èm Géé !!!1!

Montgomery Burns | 02-02-21 | 14:07

Nagenoeg ieder kort zinnetje met 'ik' beginnen. Klinkt als een GL-er!

_pacman_ | 02-02-21 | 14:06 | 2

De schrijfstijl van Noortje doet me vermoeden dat Ronald haar gevonden heeft in zijn poëzie album van groep 8 van de lagere school.

marcoplarco | 02-02-21 | 14:44

Dacht eerder aan een GLnarcist

MoslimMolen | 02-02-21 | 16:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl