achtergrond

Geenstijl

Live vanuit Ahoy: Eén partij, één lijst, één Timmerfrans

PvdA/GroenLinks congresseert voor het eerst samen (ook over Israël/Hamas)

Ahoy, Rotterdamse tempel die eerder onderdak bood aan Lee Towers en De Toppers, herbergt vandaag de havermelkcappuccino drinkende Teslarijders van GroenLinks, de **Heineken slurpende PvdA'ers met hun tweedehands autootjes en Frans Timmermans en z'n ego die het hele cluppie samen moet houden. Historisch congres want voor het eerst één partij, één lijst, één Timmerfrans. Hele agenda hier, deo volente om 16.00 uur toespraak Timmerfrans. Deo volente omdat de nieuwe leider eerst nog Tofik Dibi (he's back, BAM!) naar buiten moet ranselen. Reden: de terreuraanval van Hamas op Israël.

Dibi cum suis vinden het maar niets dat Timmermans en Jesse Klaver van oordeel zijn dat Israël het recht heeft zichzelf te beschermen en dat de ’terreurzaaiende verrassingsaanval’ dixit Timmermans op geen enkele manier gelegitimeerd kan worden. Er wordt zelfs aangedrongen op een rectificatie. Maar die gaat er niet komen, blijkens Timmerfrans in de courant zaterdag: "Je moet wel je moraliteit op orde hebben." De vraag is nu wat het congres daarvan vindt.

Update 16:32: "Hamas wil geen vrede." Duidelijke woorden van Frans Timmermans tijdens zijn speech en impliciete uitnodiging aan de Dibianen om uit zijn partij op te rotten.
Update 15.14:
Het congres stemt vóór deze motie: tegen Hamas, solidair met slachtoffers aan beide zijden. In ander nieuws: de koning moet verdwijnen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.