achtergrond

Geenstijl

STEM PvdA! Of nou ja, alleen op deze dan:

Endorsement uit het democratische hart

We weten het, zo er op dit weblog al PvdA-stemmers komen, dan zijn het de teleurgestelden, afgehaakten en afvalligen. Het is ook niet onze club. Want wat ooit de voorhoede van de Werkende Man was, is verworden tot een zelfdienende cirkel van oudlinkse elite in grote grachtenpanden die elkaar intern de baantjes toeschuiven terwijl ze naar buiten toe allemaal policor of naargeestig woke dingen roepen, omdat ze vingerwijzende verwijten verwarren met linkse idealen. Bijna iedereen afgehaakt, single digits in de peilings. Eigen schuld.

MAAR! Dit campagneseizoen prijkt er één naam op de kandidatenlijst van de rozenpartij waar wij onze blauw/gele GeenPeil-hand voor in het democratische vuur steken. De nummer 25, Alptekin Akdogan. Een jongen van de straat in Utrecht, die het leven van onderop heeft meegemaakt maar boven zijn achtergrond uitsteeg, een dienstbaar beroep ging uitoefenen, via de taxibaan naar de spoorbaan, zich daarbinnen omhoog werkte van controleur en veiligheidsman tot lid van de ondernemingsraad bij de Nederlandse Spoorwegen, een bedrijfstak waar tienduizenden machinisten, conducteurs, stationsmedewerkers, schoonmakers en beveiligingsmensen dagelijks de reisbewegingen van miljoenen mensen verzorgen om dit land draaiende te kunnen houden. En daar is Alptekin Akdogan er eentje van. 

Alptekin was GeenPeil-strijder van het eerste uur bij het referendum. Onvermoeibaar maar altijd ontspannen. Spreekt alle talen van het sociale verkeer, van de allochtone jongere tot de oude van dagen. In de referendumtijd vormde hij een gouden duo met Niels de Swart (vzmh) om meer macht naar de burger op de begane grond te krijgen. Alpi vertegenwoordigt een stukje vaderlandse ruggengraat en is het levende bewijs dat er nog een hartslag zit in de sociaaldemocratie. Eentje van kansen voor iedereen en inspraak voor allen. Aan die paar reaguurders voor wie de PvdA toch nog een optie is bij TK2021, willen we dus even bindend stemadvies meegeven: Stem nummer 25. Stem Alpi. Want er zou geen mooiere pollfuck zijn dan om onze ouwe strijdmakker met voorkeursstemmen in de Kamer te krijgen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.