Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Waarschuwing. Hier volgt een stukje begrip voor de demonstranten van afgelopen week

Samen tegen corona!

Social

We moeten het samen doen, we horen het al een jaar. Samen, solidair, met social distance en gesloten bedrijfstakken (terwijl andere takken mogen blijven doen waar ze zin in hebben omdat ze meer geld hebben / beter lobbyen / hun eigen belang beter verkopen dan de kroeg en het restaurant). We moeten rekening houden met elkaar en een beetje op elkaar letten, hoewel het beleid op mentaal gebied hopeloos achterblijft ten opzichte van praktische geboden en verboden. 

Mensen hebben het moeilijk, mensen hebben het zwaar. We delen het leed van de eenzame ouderen, we hopen mee met chronisch zieken en zware patiënten dat hun reguliere zorg het houdt of snel weer wordt opgepakt en we hebben begrip voor de stress van ouders met jonge kinderen of de doelloze verveling van wat oudere jeugd, die hun energie nauwelijks kwijt kunnen en hun sociale leven hebben zien instorten.

Maar één ding is de norm en de eis: die solidariteit moet binnen de door ambtelijke werkgroepen ingestelde kaders vallen. Het beleid is gemaakt door mensen met 140 vierkante meter met een tuin of meer, met dubbele inkomens en vaste contracten, met "vitale" overheidsfuncties die via Zoom kunnen doorgaan. De coronamaatregelen worden niet gemaakt door kroeghouders en taxichauffeurs, noch door horecapersoneel of kapsters - van hen worden de solidariteit en de offers gevraagd terwijl de D66-stemmers via de slurf op Schiphol uitwijken naar Bonaire.

De regels worden moreel gehandhaafd door de mainstream media ('vitaal beroep' in drukke tijden: geloof ons, die negeren echt alle regels dus voelen andermans ellende ook niet) en door types als Claudia de Breij, die natuurlijk zelf ook enorm slachtoffer is van niet op de planken kunnen staan en thuis in Utrecht zit opgesloten, bovenop haar financiële reserves in een enorm huis. Zij en al die andere overheidsfuncties, vaste contracten en vitale beroepen die nog nooit een paycheck gemist hebben sinds corona, trappen iedereen die niet binnen de gestelde normen en kaders op zijn of haar eigen manier knakt, nog even met liefde dieper de put in. Uit solidariteit. Namens ons allen, uiteraard.

Niet iedereen gaat op dezelfde manier met mentale weerbaarheid of weerloosheid om. Niet iedereen kan zich even eloquent uiten. Niet al die mensen zijn per definitie "onredelijk", misschien was de avondklok gewoon de druppel en de manier waarop de politie op diverse plekken actief lijkt te escaleren de rooie lap. Maar hoe anders dan buiten op straat moet je het ongenoegen met de maatregelen kenbaar maken? Waar anders kun je een avondklok bestrijden, dan buiten ná het ingaan van de avondklok? 

De demissionaire macht is te bevreesd voor demonstranten, omdat het beleid zo achterblijft. Er is geen vaccinstrategie. Er wordt nog niet eens genoeg getest. Politieke strategie en campagnebelangen domineren het debat. Die demonstranten hebben een punt en boeroepers met een goeie reden, dat is het gevaarlijkste soort. Geweld, plunderingen en vernielingen zijn absoluut verwerpelijk. Maar politie en politiek treden regelmatig escalerend op (HOI JESSE, stomme trut) tegen mensen die de drang voelen én het volste recht hebben om tegen wanbeleid te demonstreren. Bruls. Bolle autoritair. Hou je triggerhappy cops aan een kortere lijn - die lui tonen zich óók niet echt mentaal weerbaar de afgelopen week. En demonstranten. Hou de boel dan ook een beetje heel. Geweld en vernielingen maakt je medegedupeerden nog gedupeerder.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
eilende Zebra | 26-01-21 | 12:17

Zo hoort deze situatie omschreven te worden, genuanceerd maar wel met de vinger op de zere plek.

villsass | 26-01-21 | 08:32

Beroepsrellers, “”””jongeren“””” en wappies lopen te rellen en de gemiddelde journalist heeft weer eens geen flauw benul wat er aan de hand is. En ondertussen sprokkelt Rutte zeteltjes.

kalesnor | 26-01-21 | 00:43

Dus die 1% die eerst gelooft dat levensgevaarlijke COVID ontstaat door 5G, om vervolgens te geloven dat COVID een gevaarlijk Chinees baksel is om de schadelijke effecten van 5G te maskeren, om daarna te geloven dat wereldleiders het virus gezamenlijk bedacht hebben om ons te onderdrukken om daarna weer te vinden dat het maar een ‘onschuldig griepje’ is zonder enige retrospectie dat het verhaal nu al enkele keren totaal veranderd is in totaal onverenigbare theorieën. Je bedoelt die 1% die niet gelooft in ‘mainstream media’ en dus geen krant leest en ieder tegenbericht afdoet als ‘want mainstreammedia’. Of we die 1% vooral serieus willen nemen?

MaBu | 25-01-21 | 23:33 | 1

Oeps... deze reactie hoorde bij het artikel ‘solidaire stilte’. Maar evengoed...

MaBu | 25-01-21 | 23:42

Corona beleid voor de avondklok:
"Samen krijgen we Corona enigzins redelijk onder controle"
Corona beleid na de avondklok:
"Met de inzet van duizenden agenten en het leger krijgen Corona misschien ooit weer onder controle"
Goeie maatregel jongen!

Mark zit te Dutten | 25-01-21 | 23:25

Bijna een jaar globale massahysterie, stap per stap worden we verder ontmenselijkt, uitlaatklep na uitlaatklep wordt ons verboden, vreedzaam protest wordt verboden, echt perspectief (en dan niet van het type zoethoudertjes waarmee we het al die tijd al moeten doen) ontbreekt, ...
En, oh wonder, na de zoveelste keer dat we een stukje meer van onze vrijheid moeten inleveren, slaan bij jongeren de stoppen door.
Laten we als antwoord daarop vooral de falende overheid verder aanmoedigen: tokkie tuig met bontkraagjes, sla hen de harses in! Lukt onze jongens vast wel met wapenstok, waterkanon en legertank in de hand. Maar durft er iemand zich al aan een pronostiekje wagen op welke manier het ongenoegen een volgende keer aan de oppervlakte komt?

VampyreOfTimeMemory | 25-01-21 | 22:40

Ik denk dat deze domme mensen (vrije vertaling van het bovenstaande) een beetje de pech hebben dat hun protest wordt gekaapt door relschoppers.

beldewouten | 25-01-21 | 20:50

Sjeezus GS, dit is de grootste BS die ik in lange tijd van jullie gehoord heb. Dit waren vrijwel uitsluitend hooligans die de demonstraties hebben aangewend om lekker te rellen! Niets meer en niets minder!

heppykemper | 25-01-21 | 20:49 | 1

Nee, er waren ook demonstranten maar die hebben het nieuws amper gehaald doordat Turkije - Marokko meteen na/tijdens de demonstratie gespeeld werd op het 18 septemberplein.

hustler01 | 25-01-21 | 21:12

De verheerlijking en wens tot geweld en repressie door de overheid zit inderdaad heel diep bij de Nederlanders, dit blijkt wel duidelijk in deze tijd. Jort Kelder noemde dit onlangs de wens om door de overheid ‘geknecht’ te worden.

LeBoulanger | 25-01-21 | 20:12

Ik heb dit jaar geen steun gekregen. Geen TOZO, geen JOZO, TVG, TVL, TVM, weet ik veel hoe het heet. Geen cent.
Mijn geliefde collega Claudia de Breij heeft 80.000 euro gekregen uit een of ander fonds.
Ik heb haar nog gebeld om te vragen "mag ik dan bij jou?". Toen hing ze op.

(Klein stukje uit de oudejaarsconference "Vaarwel 2020" van Sjaak Bral)

a9b2b1 | 25-01-21 | 20:05

Niet alleen Claudia. Al die woke types die dit natuurlijk weer aangrijpen om er wat van te vinden. Kijk mij eens tegen geweld zijn. Zo'n lekkere dooddoener. Want elk normaal mens is tegen geweld. Maar dat is ook zo saai op je Insta he.

sander3488 | 25-01-21 | 20:05

Hier in Ermelo nog steeds lekker rustig. Had eind van de middag alleen een reetje in de voortuin.

IJsbrekert | 25-01-21 | 19:37 | 2

En iedere zondag relireetjes langs t hel.

Pieterman | 25-01-21 | 22:21

Niet echt te tijd van het jaar om naakt te gaan zonnen in de voortuin.

p3xxx | 25-01-21 | 22:54

Dat van Rossum enig begrip toont voor rellend tuig en vervolgens denkt dat de politie erop uit is om te laten escaleren vind ik ronduit stemmingmakend.
Ik heb geen enkel begrip voor dit tuig. Als het in de fik steken van andermans winkel, het plunderen van een supermarkt en het gooien van moletovs onder motto "ik heb het zwaar" wordt geschaard en dit kan rekenen op ook maar een klein beetje begrip, dan zijn we ver van huis. Heel ver.

peuleschil | 25-01-21 | 19:13

Duitse Rechter: “Coronabeleid catastrofaal verkeerde politieke beslissing met dramatische gevolgen voor menselijk leven”
‘De vraag of de wetgever de uitbreiding van de lockdown als ‘noodzakelijk’ mocht zien om overbelasting van het gezondheidsstelsel te voorkomen, moet met duidelijke “nee” worden beantwoord’

Deze maand deed een rechtbank in Thüringen (Weimar) uitspraak na een overtreding van artikel 2 van een SARS-CoV-2 noodverordening, zoals die gold sinds 18 april 2020.

Aanleiding voor de zaak betrof iemand die in april 2020 met zeven andere mensen (van zeven verschillende huishoudens) in de achtertuin van zijn huis in Weimar zijn verjaardag vierde. De onderhavige rechtbank sprak hem van de aanklacht niet alleen vrij, maar onderbouwde haar beslissing met een uitvoerige beoordeling van de maatregelen in brede zin. De rechtbank concentreert zich daarbij op de afstandsregels: “niemand in Duitsland kon zich in januari 2020 nog voorstellen dat de staat hen zou kunnen verbieden om hun ouders bij hen thuis uit te nodigen onder dreiging van een boete. Bijna niemand kon zich voorstellen dat drie vrienden niet samen een bankje in het park mochten zitten.”

Hiermee is deze uitspraak de eerste in Duitsland (en Europa?) die een inhoudelijk oordeel geeft over het beleid van de regering-Merkel in de Corona-crisis in relatie tot de gevolgen en de (on)grondwettelijkheid. In de beoordeling wordt uitgebreid verwezen naar de (door de overheid en instituten zelf aangeleverde) cijfers, statistieken en andere openbare bronnen. De grondslag waarop alle maatregelen werden genomen in het voorjaar van 2020 berustten toen al niet op een epidemie, schrijft de rechtbank na eerste uitgebreide beoordeling van die cijfers. Zo zouden de cijfers niet te stempel ‘pandemie’ of ‘epidemie’ rechtvaardigen gebaseerd op de door het Duitse RIVM (het Robert Koch Instituut) zelf gepubliceerde data. Eerder de stempel van een zware griep, staat er te lezen.

1steafslagrechts | 25-01-21 | 18:27 | 4

@Upendo | 25-01-21 | 18:50: Ik had hier een bron vermeld in een vorig reaguursel maar die is weggejorist

1steafslagrechts | 25-01-21 | 18:55
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
eilende Zebra | 25-01-21 | 18:19

Als je toch kiest voor lockdowns, dan iedereen en alle bedrijven in lockdown. Niet de ene groep wel en de andere niet. Boodschappen inslaan, medicijnen inslaan en vanaf dat moment thuisblijven.

timmey | 25-01-21 | 18:03

In Rusland gingen ze - ondanks een verbod - demonstreren tegen Poetin.
De westerse media deden verslag met vooral de nadruk dat het om een vrijheidsstrihd ging.. Ook daar veel geweld en politie die keihard ingreep.
In Nederland werden de demonstraties van afgelopen weekend verboden.
De media deden geen verslag van de redenen van mensen om toch te demonstreren maar toonden bijna uitsluitend de geweldsbeelden...
Tsja, verschil moet er zijn in interpretatie....

Guurreader | 25-01-21 | 17:36

Was even druk vandaag, dus een late reactie.
Helemaal mee eens, en blij dat dat ik weer op 1 lijn zit met de roze generaals.
Of eigenlijk andersom, dat de roze generaals tot dit inzicht gekomen zijn.
Want zo zie ik het wel: van wappieroepers, naar bezorgde burgers die op willen komen voor hun rechten , en tegen een corrupte en nepotaire (is dat een woord?) overheid.

Nuchternederland | 25-01-21 | 17:30 | 2

Mee eens. MAAR we moeten oppassen dat het niet leidt tot demonisering van de “bezorgde burger”. Als elke bezorgde burger straks in dezelfde adem genoemd wordt met de tokkies die we op tv zien dan weet je natuurlijk hoe laat het is..

briefpapier | 25-01-21 | 18:54

@briefpapier | 25-01-21 | 18:54: uhh dat gebeurd al een hele tijd hoor... iedere kritische noot die er is (en die je héél goed moet zoeken in de 'onpartijdige media' als NOS, RTL, AD), wordt aangeduid als wappie.

kabouter prikkeprak | 25-01-21 | 19:57

De meerderheid van dit tuig komt helemaal niet om te demonstreren. Ze vervelen zich en zien dit als een welkome afleiding.

The_Black_Knight | 25-01-21 | 17:26 | 1

Dat idee heb ik ook. Gewoon puur verveling. Geen voetbal of iets anders om te rellen? Dan verzinnen we wel wat.

Fiets | 25-01-21 | 18:28

Is dit artikel een poging tot communicatie met de 'walking dead'?

SIogra | 25-01-21 | 17:15

In essentie is dit artikel ook toepasbaar op de Capitol-rel in Washington.

quantumcollider | 25-01-21 | 17:14 | 1

Al wat in de "onpartijdige en altijd kritische media" gehoord over Antifa die al 5 dagen in Seattle en Portland huishoudt? Buiten GeenStijl

kabouter prikkeprak | 25-01-21 | 19:59

Het slopen van de middenstand en rellend door de binnenstad lopen is toch meer een zwart dingetje?
Valt at dan niet onder cultural apropriation en moet Adwasi daar niet iets over roepen?

Johanvb | 25-01-21 | 17:12

Als je wil opkomen voor je rechten en je voelt je zo beperkt omdat je om 9 uur 's avonds een paar weken niet buiten mag komen (wat een held ben je dan! Drie weken niet om 9 uur buiten komen is ook zo heftig. Wel ongeschikt voor het leger, maar je was sowieso al overal ongeschikt voor); ga dan lekker de straat op na 9 uur of ga vreedzaam protesteren of bezoek een verzorgingstehuis van je oma en blaf haar onder de corona. Allemaal prima. Maar een GGD straat slopen of een ziekenhuis of een winkel... Dan ben je echt flink van het padje.

Armin Langbaard | 25-01-21 | 16:53 | 7

Was het je opgevallen dat het geweld van de ME/politie bij daglicht was? En dus tegen een andere groep dan de relschoppers?

Nuchternederland | 25-01-21 | 17:32

@Dampende_aardappel | 25-01-21 | 17:19: tegen die tijd zijn zeker een groot deel van de risico groepen gevaccineerd (vaccin werkt ook bij andere corona varianten), op dit moment zijn er al ruim 2 miljoen mensen met antistoffen en het voorjaar/zomer komt er dan weer aan dus je ziet toch ook wel wat progressie en perspectief? Uiteindelijk zullen we in de toekomst altijd voorbereid moeten zijn op nieuwe virussen, wat dit betreft is het een eye opener waardoor we er eigenlijk nooit meer vanaf komen.

Sil@Moonshine.com | 25-01-21 | 18:38

@Care | 25-01-21 | 16:53: Ja, ikzelf trek dit hooguit drie dagen. En Mark is ook niet helemaal wappie. Maar als ik het niet eens ben met Mark, dan steek ik geen GGD straat in de fik waar je hardwerkende zus probeert mensen in te enten. En ga ik niet met stenen gooien naar oom agent die voor een hongerloontje ook maar z'n plicht vervult.

Armin Langbaard | 25-01-21 | 19:12
▼ 4 antwoorden verborgen

HAHAHA: Bruls: "niet gelijk alles verbieden", HAHAHA!

Nohara | 25-01-21 | 16:51

Nu heb ik een dilemma, ik snap namelijk wat Claudia om de hete Brei zegt, maarja... Ik wil nooit, maar dan echt nooit aan dezelfde kant staan als dat mens! Dilemma!

KritischeKrikker | 25-01-21 | 16:47 | 1

Herkenbaar. Maar kwam toch tot de conclusie dat ik het met haar eens ben.

Spring Bruissteen | 25-01-21 | 16:49

"Wat bezielt die mensen?" is géén retorische vraag, meneer Rutte, maar hopelijk het begin van flinke krapbeurt achter uw oren.

Dampende_aardappel | 25-01-21 | 16:41

Dame in kwestie begaf zich op een plek waar ze niet moest zijn. Net als knaap die rustig op museumplein zit en stokslagen krijgt geldt: je begeeft je in een soort arena waarin risico's gelden. Dat weet je van te voren en ook ten tijde van het gebeuren. Die risico's loop je niet als je thuis op de bank zit. Als je je zelf dan een groot vrijheidsstrijder vindt, prima, maar besef wel dat je zelf het risico nam. Natuurlijk had de agent ook op benen kunnen mikken. Is niet gelukt, tough shit.

StiekemeBunzing | 25-01-21 | 16:37 | 4

@Johanvb | 25-01-21 | 17:24: Heb je een beetje moeite met autoriteit of zo? Die spuitwagen verschijnt niet zomaar op straat in een flits. Die komt aanrijden en als je even oplet zie je die aankomen. Op het moment dat jij tussen de M.E.belandt en niet kunt incasseren, dan is dat op zijn zachtst gezegd naïef. Bovendien zien wij maar een deel van het filmpje, en dan liggen interpretaties op de loer. Net zoals het filmpje van Floyd: daar ging ook wel iets aan vooraf.

peuleschil | 25-01-21 | 19:19

@Johanvb | 25-01-21 | 17:24: wat mevrouw er niet bij heeft gezegd is dat zij en man regelmatig demo’s bezoeken, om te filmen, ze zocht dit dus bewust op. Vreemde hobby, maar goed. Ze zocht het dus op, ondanks noodverordening, ondanks waarschuwende popo, ondanks allerlei materiaal wat nogal duidelijk in beeld was. Alles voor de likes en views.

Aan de andere kant hebben de relschoppers een autootje van een 78-jarige in elkaar gebeukt, en een auto gemolesteerd waar twee zussen met babies in zaten.

Zo krijg je meer burgers met onbegrip voor.... ? Juist; achterlijke rellers van 16 die de jumbo leegroven omdat ze zoooo tegen corona maatregelen zijn.

BenDeLier | 25-01-21 | 20:19

@peuleschil | 25-01-21 | 19:19: Inderdaad een beetje moeite met autoriteit. Maar iemand op zo'n afstand zo in het gezicht spuiten terwijl deze persoon 'slechts' aanwezig is. Het is niet alsof ze nou met een molotov agenten stond te bekogelen. Dit was laaghangend fruit dat geplukt is met overkill.
En als je dat als agent niet kan onderscheiden dan ben je je vak niet waard.
@BenDeLier | 25-01-21 | 20:19
En dat is wat ik bedoel. Is een 'influencer' die aan het vloggen is gevaarlijker dan hooligans die een oude van dagen of twee kinderen in een auto belaagd?
En ja die spuitwagen kan niet overal tegelijk zijn. Maar als je er voor kiest om alleen maar de gevechten aan te gaan met vloggers dan ben je altijd op de verkeerde plek.
De politie is hier fout. Hoe hard de politie fanboys ook gaan staan roepen dat dit wel zo is.

Johanvb | 25-01-21 | 22:55
▼ 1 antwoord verborgen

Incompetente politici en nog minder competente ambtenaren (Bonus €500) is geen reden om particulier eigendom te vernielen.
En ja: de NPO is schuldig, daardat ze de feiten afdekken en zich wentelen in onnozelheden.

Maanden ging het over de VS terwijl er ondertussen een politiek drama was in Italie, met ONZE MILJARDEN als inzet.

Bolhoed | 25-01-21 | 16:34

Het is zo makkelijk en zogenaamd moreel juist om relschopper te criminaliseren. Neem Rutte en Grappenwaus. Door iedereen crimineel te noemen, hoef je je eigen aandeel niet meer te verdedigen. Mensen zijn het zat om als een stel kinderen opgehokt te worden en de mond te worden gesnoerd. Ik keur geweld niet goed maar ik begrijp het maar al te goed.

Drominee | 25-01-21 | 16:30 | 4

Grapperhaus is niet geloofwaardig meer sinds zijn bruiloft. Voorbeeldgedrag begint bij de leiding.

MeppieRocks | 25-01-21 | 19:16

Ik kan begrip opbrengen voor het feit dat mensen gefrustreerd raken. Maar de manier waarop je in ons land frustratie mag uiten kent wettelijke grenzen. Wellicht dat pedofielen ook extra aandrang krijgen door frustratie en dit willen uiten. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik per definitie begrip kan opbrengen voor de wijze waarop mensen zich uiten.

peuleschil | 25-01-21 | 19:25

@peuleschil | 25-01-21 | 19:25: ik denk te begrijpen hoe dit ongenoegen ontstaan is. Er is een voedingsbodem gecreëerd. Daar heeft de overheid een groot aandeel door vrijheden in te perken en tegengeluiden en hulpkreten de mond te snoeren. Ik keur geweld en vandalisme af maar nogmaals, ik begrijp het wel.

Drominee | 25-01-21 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ook Omroep Brabant durft het 'M' -woord niet in de mond te nemen.

bisbisbis | 25-01-21 | 17:05

De regering, ze heeft geweldsmonopolie, liegen met elke ademteug en vermorzelen mensen en dat mensen dit pikken? Think again

BL!ZZ | 25-01-21 | 16:26

Na de razzia’s op zaterdagavond, kon je op je klompen aanvoelen, dat bepaalde groepen dat als een fijne uitdaging zagen om te rellen. Het feit dat het kartel daar over verbaasd is, geeft maar aan hoe ver zij van de realiteit af staan

3Xniks | 25-01-21 | 16:25

Onze regering + parlement faalt al een jaar, dus ik begrijp de frustratie ook wel.

Zorgen dat iedereen begrijpt dat dit een grote crisis is, inkomende reizigers uit risicogebieden (in den beginne China en Italie) tegenhouden of in afgedwongen quarantaine en voor het virus dat al binnen is massale testing & tracing. Oost-Aziatische landen pasten dit met succes toe. Maar onze regering deed dat allemaal niet.

Onze overheden deden eerst letterlijk niks - we mochten gaan skien in Noord-Italie en vluchten uit China werden niet eens gecontroleerd - toen deden we veel te weinig ("jongens, beetje voorzichtig tijdens de carnaval") en daarna steeds weer wisselende maatregelen - alsof ze mensen bewust willen laten doordraaien.

Alleen door waanzinnige inzet vanuit private farmabedrijven zijn er nu vaccins. Godzijdank bestaan er commercieel gedreven bedrijven. Maar die vaccins krijgt de overheid dan niet snel uitgerold. Dit alles is een schande dat een veel betere kritische reactie verdient dan rellen en plundertochten.

Voor mij zijn de gevolgen vooralsnog beperkt: hoogopgeleid, goed inkomen, fijn gezin, kan vanuit huis werken en kan de complexiteit van deze "onzichtbare vijand" - om Macron aan te halen - nog wel begrijpen. Met mij geen medelijden aub, maar wel met de vele mensen die minder geld, minder verstand, minder opvoeding en/of opleiding hebben genoten.

De belangrijkste media en ons parlement "voelen" de pijn van deze groep mensen niet, noch haken ze voldoende in op de intelligente kritiek op de crisisrespons.

drs. Levi Samsonov | 25-01-21 | 16:22 | 6

@piet7003 | 25-01-21 | 16:35: Ik denk dat dat wij van jou hier binnen de panelen niet opgaat. Op een paar uitzonderingen na dan.

Vanilla | 25-01-21 | 16:42

Topstuk!

Sinterbikske | 25-01-21 | 16:49

Hulde aan de doctorandus!

Dampende_aardappel | 25-01-21 | 17:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Het grootste deel van de plunderingen en vernielingen zoals in Den-Haag, Tilburg en Enschede, is gepleegd door exponenten van de massa-immigratie. Getuige ook de beelden en de kk-moeder- en hoeren-kreten die je hoort met uitzondering van het incest-dorp Urk, waar inteeltslachtoffers hun mede-inteeltiërs uit de Maghreb na-apen. Het gevolg is dat veel mensen die wel vreedzaam demonstreren in de hoek worden gezet van het inteelttuig met als bijkomend neveneffect de hard optredende ordehandhavers jegens de wel-fatsoenlijken zoals te zien op de beelden van de sadist in de waterkannontank.
We zullen zien waar het schip strand, maar vanavond na 2100 loop ik, net als gisteren, mijn dagelijkse ronde in de wijk. En er is niemand die mij daarvan weerhoudt.

van der g | 25-01-21 | 16:22 | 5

Dapper stoïcijns of hondje erbij?

MistaRazista | 25-01-21 | 16:45

@StiekemeBunzing | 25-01-21 | 16:35:
kijk nog maar eens goed naar de Jumbo-beelden! Enschede zelfde verhaal. En op het Museumplein in Amsterdam waren er opstootjes en wat vuurwerk werd afgestoken, maar er zijn helemaal geen grote vernielingen aangericht. Dat is een leugen.

van der g | 25-01-21 | 16:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Walking the fine line tussen appeasement van overheidshaters en appeasement van burgers die ordehandhaving prefereren. Voor elk wat wils, dit stuk. Maar sowieso een gratuite sneer richting de overheid, links en ambtenaren doet het immer goed.

Beste_Landgenoten | 25-01-21 | 16:06 | 9

@Beste_Landgenoten | 25-01-21 | 16:25: vreemd, Mark Rutte zei afgelopen week nog dat de PVV constructief heeft meegewerkt en vrijwel alle Corona maatregelen van het afgelopen jaar gesteund heeft, dus geen idee waar u het over heeft. Dat filmpje heeft volgens mij ook op GS gestaan. De PVV is alleen tegen de avondklok. Zelf ben ik het met alle maatregelen eens, het mag wat mij betreft nog wel meer zelfs. Neemt niet weg dat een deel van die maatregelen voorkomen had kunnen worden als de overheid het afgelopen jaar voortvarender te werk was gegaan.

Sinterbikske | 25-01-21 | 16:33

@Beste_Landgenoten: Goed punt wb de onverenigbaarheid van de rollen die de Overheid te vervullen heeft. Echter, nu gebeurt er iets anders. De Overheid schendt de grondwettelijke rechten van burgers zonder goed aannemelijk te maken waarom. Met als prime example de invoering van de avondklok. Dus hebben we op dit moment een situatie waarin de Overheid zelf haar eigen onverenigbaarheid heeft gecreëerd: het naleven en toezien op naleving van de grondwet en tegelijkertijd het onderuit halen van datzelfde fundament van onze samenleving op basis van educated guesses

Dampende_aardappel | 25-01-21 | 17:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Dank voor jouw antwoord op de oude VVD-truc "wij zijn tegen....". Wij zijn tegen geweld. Hahaha wie niet? Slim. Zo praat er niemand meer over de onvrede en hoe we in standje demissionair genaaid worden. .

Anno Niem facebook | 25-01-21 | 16:06

Waarom nou altijd weer dat geweld? De moffen met hun avondklok hebben we er toch ook geweldloos uit gekregen? O, wacht...

rgos | 25-01-21 | 16:04

Die relschoppers mogen ze van mij op een boot zetten in IJmuiden, dan er 10 km mee in westelijke richting varen, en dan naar huis laten zwemmen.
Ik weet het, mag niet, maar dit tuig verdient niet beter.

L.E. Raar | 25-01-21 | 16:04 | 1

Ja joh en de volgende stap is iedereen die na 9 uur een wandelingetje maakt zonder hond, standrechtelijk executeren. Krijgen ze nog wel een proces aan de broek of hoeft dat van u ook niet meer? Gelukkig leven we nog in een rechtsstaat.

soldier-of-fortuyn | 25-01-21 | 16:53

Hear hear!

humping_4_free | 25-01-21 | 16:00

Denk toch dat er nog wel wat meer achter zit.
De burger is dit zat, maar de gewone burger gaat niet op deze manier te keer.
Dit wordt opgestookt.
Onze overheid helpT ook niet echt mee en blijft die gewone burger bestoken.
Heb ik het al gehad over het amateurisme van onze overheid?

Mr.Crowley | 25-01-21 | 16:00 | 8

@Mr.Crowley | 25-01-21 | 16:19: de gewone demonstrant was er niet want de demonstratie was verboden dus waren ze per definitie al in overtreding. Dan zijn ze zo dom om opdrachten van de politie (die nu eenmaal een gewelds monopolie heeft) te negeren en wel tig keer en een grote bek en tja dan ga je problemen krijgen.

DerkArie-ut-de-Achte | 25-01-21 | 16:36

@DerkArie-ut-de-Achte | 25-01-21 | 16:36: want de gewone demonstrant demonstreert vanachter z’n toetsenbord of zo? Nee, een demonstrant demonstreert voor zijn idealen en laat zich niet tegenhouden door een verbod. Dat zie je in Moskou, in Belarus, op de Dam, op het Malieveld etc.

Sinterbikske | 25-01-21 | 16:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is best mogelijk dat heet in Eindhoven niet alleen om de avondklok, maar ook om een moslimrel ging.
Dit ging aan zondag vooraf:
" Burgemeester John Jorritsma heeft een voor zondag (24.1.2021) aangekondigde demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in Eindhoven verboden. Hij vreest dat het protest te veel onrust zal veroorzaken.
De burgemeester is bang voor ongeregeldheden omdat Pegida aankondigde een koran te zullen vernietigen of verbranden. Het Turkse consulaat heeft de gemeente laten weten om die reden een grote tegenreactie te verwachten, liet Jorritsma weten.

www.omroepbrabant.nl/nieuws/3328718/p...

Verder helemaal eens met dit stuk. Avondklok!
Hoe haal je het in je hoofd. Ga een eind fietsen, kaspers.

MistaRazista | 25-01-21 | 16:00

In Engeland willen ze de lockdown verlengen tot september. De kans is zeer aanwezig dat dit ook voor Nederland gaat gebeuren. De enige winkels die dan nog overeind staan zijn de multinationals. Wil dan nog wel eens zien hoeveel mensen achter al deze maatregelen staan.

barrypaffert | 25-01-21 | 15:58

Het feit dat Claudia de Breij zich er over uit laat vind ik verdacht. Wordt zij ingezet als "model kritische cabaretier die zich kritisch uitlaat over antisociale elementen die heropvoeding dienen te krijgen" ?

Zorc | 25-01-21 | 15:56

Wederom een sterk stuk Bart, het beschrijft exact hoe ik er over denk.

Vanilla | 25-01-21 | 15:56 | 7

@Spring Bruissteen | 25-01-21 | 16:31: De vergelijking met Charlie Hebdo vind ik wel een hele ruimte interpretatie maar dat is nu net het mooie aan de vrijheid van meningsuiting dat je dat mag vinden.

Vanilla | 25-01-21 | 16:42

Een sterk stuk want: u denkt er ook zo over? Ja ik vind elk commentaar wat in mijn straatje past ook geweldig.

ijstijger | 25-01-21 | 21:00

Ik denk er anders over. Een slecht stuk is het.
Ook vind ik relschoppers nogal een milde term. Een nitraat of een Moletov die doel raakt kan ernstige gevolgen hebben. Ben benieuwd er ook begrip was geweest wanneer agenten met zware brandwonden zouden zijn afgevoerd.

peuleschil | 25-01-21 | 21:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Zolang ik geen zwaar kritische geluiden van de gevestigde pers hoor over de misdadig trage en rommelige vaccinatiecampagne ga ik er voor de zekerheid vanuit dat de rellen en de berichtgeving deel uitmaken van een zorgvuldig gepland propagandaplan.

Zorc | 25-01-21 | 15:53

Tja, waar demonstreer je tegen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en Covid is ruk.

Maar help elkaar dan even, en ga niet in zo'n wappie event staan. Je hebt de schijn tegen.... en pakt de politie eindelijk weer eens flink door, is het weer niet goed....

V-styn | 25-01-21 | 15:50 | 2

Ze demonstreren dus tegen het schuitje waar ze inzitten, daar willen ze namelijk van af. Geen lockdown geen avondklok etc. Waarschijnlijk met als redenatie dat ze liever alleen de ouderen en/of zwakken afschermen, of de dood een natuurlijk onderdeel van het leven vinden.
Je hoeft dus niet het probleem te hebben dat ze ervaren, daarom demonstreren ze, wanneer de situatie niet gewijzigd kon worden stond daar waarschijnlijk niemand.

mmx | 25-01-21 | 15:57

Het leken mij echt niet de demonstranten die daar stonden te rellen, maar in meerderheid mensen die sensatie zochten. Tegen mensen die gaan rellen mag geweld gebruikt worden, en een vrouw die van de demonstratie wegwandelt spuit je niet vol in haar bakkes met een waterkanon.

Sinterbikske | 25-01-21 | 16:03

Sta ik verbaasd te kijken?
De onvrede onder het Nederlandse volk heerste al veel langer dan dat de corona crisis ons in zijn greep heeft gehouden.
Dat gras op het Mali veld was al ruimschoots vertrapt door ontevreden bedrijfssectoren tegen de huidige gang van zaken, voordat de Corona crisis überhaupt begonnen was.

Na het zoveelste schandaal binnen het kabinet was het dan eindelijk zover, Het kabinet was gevallen. Men slaakte een zucht van verlichting, de rust was weder gekeerd maar niets was minder waar.
Zelfs in decommisionaire toestand vond men het nodig om op dat knopje "Auto distruct" ( avondklok) te drukken en overweegt "onze" MP misschien wel om het leger in te zetten tegen ongehoorzame burgers.
Blijkbaar moet en zal alles kapot en is dit wat ze met het nieuwe normaal bedoelen?

Maar dit was slechts de amuse werd ons in eind 2019 verteld en hierna werd ons het voorgerecht , de Vleermuissoep, opgediend uit het 17 gangen tellende sustainable verrassing menu.
Ondertussen loopt de woestijnvos zich al warm om op 17 Maart; to Build back better.
Ik krijg nou al geen hap meer door m'n strot.

Datgingniegoed | 25-01-21 | 15:49

Mijn eerste indruk is dat als je binnen de straal van een waterkanon belandt je toch ergens een verkeerde afslag hebt genomen in je leven. Dat schijnt nu de verkeerde mening te zijn, hoe moet ik het dan wel zien?

Zuurteregelaar | 25-01-21 | 15:48

Stierenstront.
Als je georganiseerd oproept om te gaan rellen om het rellen,
en daarbij zorg infra aanvalt en plundert ben je gewoon tokkie tuig.
.
Ja, iedereen heeft het in mindere of meerdere mate moeilijk.
Maar gelukkig zijn we in meerderheid geen tokkie tuig.
.
Aanpak voor vanavond:
Vooral veel filmen en oppakken en verbaal opmaken.
Dan falende ouders betrekken plus scholen betrekken.

hotmint | 25-01-21 | 15:48 | 2

School? Dat is zo 2020.

Torwart | 25-01-21 | 15:52

De mogelijkheid om normaal te demonstreren tegen coronamaatregelen is nagenoeg onmogelijk.
Het wordt óf door de politie om zeep geholpen met inzet van romeo teams, door de driehoek door een noodverordening uit te vaardigen of door tuig wat kans ziet om te rellen. Het loopt gewoon altijd uit de hand.
En na de inmiddels welbekende afloop wordt het gebeuren gepolitiseerd.
Standaard de partijen met een kritische houding tegenover de coronamaatregelen, en dan met name natuurlijk de PVV en de FvD, de schuld in de schoenen proberen te schuiven door ze te betichten van opruiing waaraan door de MSM actief wordt meegedaan.
Walgelijke praktijken die op hun beurt weer een tegenreactie uit zullen lokken.
Zijn dit nu scheten van Rutte? Het stinkt in ieder geval behoorlijk.

Eppo | 25-01-21 | 15:48 | 1

Helemaal eens.

Lupuslupus | 25-01-21 | 16:37

Helemaal mee eens, Bart!

Pieter Breydel | 25-01-21 | 15:48

Rutte gaat nooit toegeven dat het toch niet zo'n goed idee was die avondklok.

sprietatoom | 25-01-21 | 15:46 | 3

Hij heeft er inmiddels geen actieve herinnering meer aan dat hij hem heeft ingesteld.

kunstliefhebber | 25-01-21 | 15:50

Is die spuitgast al opgepakt?

revolte | 25-01-21 | 15:53

Nee. Nu niet, nooit niet, never niet en ook niet als dat zijn kunstgebit laat barsten.

MistaRazista | 25-01-21 | 16:25
-weggejorist-
dackus | 25-01-21 | 15:43

Wat bezielt de overheid om jarenlang levens te verwoesten van toeslagaffaireslachtoffers.

Koonkluk Huis | 25-01-21 | 15:43

Ik ben het hele zooitje gewoon spuugzat. Punt.

MoonBeebe | 25-01-21 | 15:40

Wat gaan we doen vanavond? Talkshows kijken waar de heersende elite het bekende riedeltje verkondigt, of in Eindhoven een kopje koffie drinken?

de euro middenweg | 25-01-21 | 15:38 | 3

Nu'h, lekker een pandemie filmpje kijken op Netflix

MoonBeebe | 25-01-21 | 15:41

Dat zijn inderdaad de enige twee opties.

Spring Bruissteen | 25-01-21 | 15:46

Ring om Eindhoven leggen en tuig eruit roken

V-styn | 25-01-21 | 15:52

Sorry, not sorry, maar dit stukje is n geforceerde kruising tussen Baudet's / Engel's / Wilder's apologetie ("Ze beperken onze rechten!1!") met 70-ger jaren geitenwollensokkenpraat ("We moeten begrip hebben voor de kwestbaren en minder weerbaren") en lijkt projectie van puberende auteur's met gezagsproblematiek. Verklaring is van de categorie politieke wegduikreflex die persoonlijk falen zo snel mogelijk wijdt aan 'het systeem!', 'de staat!' of desnoods 'de computer!' om zo persoonlijke aansprakelijkheid of karakterfalen af te wentelen. Wel grappig als trolstukje (hence tegel) voor wat minder grappige aanleidingen.

HarmFS | 25-01-21 | 15:36

Goed gezegd Bart! En alle tokkie, Wappie en onrendabelen schreeuwers maken het probleem alleen maar groter door mensen in hokjes op te delen, die hebben waarschijnlijk al een klap van een linkse molenwiek gehad.

Sinterbikske | 25-01-21 | 15:36 | 1

Denk eerder dat ze niet doorhebben dan hun beschermde RAL nummers ook staan te muiten.

Graaf_van_Hogendorp | 25-01-21 | 15:39

Ik sta bekend de meest domme opmerkingen te maken dus wie geeft er poep. Om uitzicht te bieden zou ik als tweede groep de jongeren vaccineren. Kunnen de kroegen weer open, festivals, bios, whatever. Dat gezegd hebbende hadden de kroegen, restaurants, winkels en whatever een sticker op de deur kunnen hebben met de toegelaten leeftijdscategorie. 16-30 30-50 50-~. Ze bedienen toch een bepaalde doelgroep. Besmet elkaar binnen je leeftijdsgroep. Die jongeren hebben er het minste last van, de middengroep en ouderen zijn wat voorzichtiger en houden zich best wel aan de maatregelen. Had gekend, kans gemist.

Snertjong | 25-01-21 | 15:36 | 1

Dat zegt onze Ab Osterhaus ook. Werkelijk zoden aan de dijk zet het pas als je jongeren vaccineert. Vanmorgen nog op wnl.
Geen domme opmerking

HetIsWatAllemaal | 25-01-21 | 15:38

In zowat elke alinea zit het woord kroeg, wat de indruk wekt dat de mond overloopt waar het hart vol van is. Je hebt niet veel fantasie nodig om aan te nemen dat de 'protesten tegen de totalitaire staat in wording' amper zouden bestaan als er nog groepsgewijs zou mogen worden gezopen of aan waterpijpen gelurkt in de binnensteden. Het vergt dan ook weinig voorspellend vermogen om te profeteren dat de 'diepgewortelde aversie jegens het hardvochtige gezag' als een snowflake voor de zon verdwijnt zodra het weer mag. Dat er de hele tijd volop drank en drugs te krijgen zijn geweest doet er niet toe. Het gaat er blijkbaar om dat het per se in groepen geconsumeerd moet worden, anders krijg je rellen, plunderingen en vernielingen van straatmeubilair.

Schulzie | 25-01-21 | 15:35

Als je een pandemie hebt en je wilt tegelijkertijd een plan doorvoeren waar je op voorhand weet dat het op weinig draagkracht van het volk kan rekenen dan krijg je rare toestanden. Gelukkig hebben we de blauwe tijger waar de SDG doelen keurig een voor een worden uitgelegd.

revolte | 25-01-21 | 15:34

Ja... eens.. maar toch niet.
In de afgelopen week twee gevallen voorbij zien komen van tokkievolk wat stug is doorgegaan met hun sociale contacten. Mini feestjes, alles bij iedereen op visite, knuffelen etc.
Twee gevallen waarbij mensen die positief getest waren toch lekker bij kennissen op bezoek gingen. In beide gevallen zijn er minimaal zes extra personen besmet geraakt en twee personen op de IC terecht gekomen.
De tokkies die positief getest waren dachten dat het toch allemaal wel mee viel, ze waren een beetje verkouden tenslotte..
Eén van die gevallen gaat het niet overleven.

Ik kan me toch niet onttrekken dat het dit soort domvolk is waarvoor de avondklok is bedacht... Misschien is de volgende stap dat je dit soort totaalidioten dood door schuld ten laste legt.

DatInternetDingetje | 25-01-21 | 15:34

Meh, nobel streven om het op te nemen voor de minderbedeelden, maar ik zie bij dit soort demonstraties toch vooral 2 type mensen.
1 - De wappies: mensen die Corona bagitaliseren of het bestaan ontkennen en daarmee dus niet serieus te nemen zijn
2 - Tokkies/hooligans/tuig die vooral komen voor de sensatie en om dingen te slopen

De groep mensen die bezwaar maakt tegen het coronabeleid en daar argumenten voor aandraagt of met een goed tegenvoorstel komt zie ik niet.

jawor36 | 25-01-21 | 15:33 | 1

Gek, ze waren er wel, die mensen met goede argumenten. Gingen weg toen het hommeles werd.
Alleen MSM gekeken zeker?

Sjiek | 25-01-21 | 15:34
-weggejorist-
Knorpel | 25-01-21 | 15:29

De mensen die de boel staan af te breken het jeukt ze gewoon. Niet dat ze buiten in de avond op straat zouden staan als de avondklok er niet was maar gewoon omdat het ze jeukt dat iemand zegt dat ze iets niet mogen voor een paar weken. Dan zitten ze thuis op de bank alsof er miljoenen beestjes over ze heen kruipen: onrustig en explosief. Volk dat zich niet kan vermaken.

Blauwe Wafel | 25-01-21 | 15:24 | 1

Ah, daar is de GeenStijl-psycholoog.

Snoess | 25-01-21 | 15:27

Van Rossem, bedankt hiervoor!

Wolgertje | 25-01-21 | 15:23

Nou nou @nostyle volgens mij zijn er gewoon een hoop lieden die een smash&grab wilden doen. En blm/antifa en nu dit als excuus gebruiken. De gemiddelde relnicht weet niet eens waar het over gaat maar ze willen wel de winkelruit stukslaan en evt wat jatten. Of gewoon baldadig iets in de fik zetten.

Maw je kan prima tegen rellen zijn en geen begrip ervoor opbrengen. En tegelijkertijd de VvMU en demonstratierecht steunen. Want voor oprechte demonstranten zou ruimte moeten zijn, net zoals toen bij blm/antifa.

Mbt de geknakte burgert... nou dat valt volgens mij wel mee heur als je naar de aantallen demonstranten kijkt. Het gros in dit land heeft de buikjes nog vol en de cv's in hun woningen staan te loeien. En wacht (tevergeefs en heel naïef) tot ze van de zomer weer naar de all inclusive kunnen.

Graaf_van_Hogendorp | 25-01-21 | 15:23

Tot voor kort in de zorg gewerkt, gestopt om deze achterlijke regeltjes. Kreeg nog een telefoontje van mijn oud werkgever of ik alsjeblieft niet terug wilde komen. Uitgelachen. Je denkt toch niet serieus dat ik met een briefje rond ga lopen zodat ik buiten mag komen? Compleet gestoord.

Ik wordt na maanden van netjes regeltjes volgen onder dreiging van geweld gedwongen om in huis te blijven op bepaalde tijden. Dat is tirannie van een groep die nu al oproept tot verbod van demonstratie, met scherp schieten en opsluiting in kampen. Maar ik mag ze niet zien als onderdrukkers of tirannen die een hele generatie de vernieling in helpen, dat is fout en zie ik verkeerd ook al moet ik zwaar gestraft worden als het gore lef heb om na 2100 naar buiten te gaan.

Ik ga me de komende jaren helemaal kapot lachen om de domme schapen die denken dat de jeugd hun schulden gaat dragen. Hoe ontzettend dom en naïef moet je zijn om nog te denken dat de jeugd straks nog maar iets geeft om de oudere generatie door wie ze werden opgesloten om een virus waarbij meer 99% van hen amper klachten heeft?

Dit wordt echt hilarisch.

Rusrs | 25-01-21 | 15:18 | 6

@JayJay | 25-01-21 | 16:01:
Wat is dat dan voor dom verhaal? Je vind dat ik moet helpen een gemeenschap overeind te houden die mij onder dwang van geweld beperkt in mijn bewegingsvrijheid? Compleet gestoord.

Bijzondere uitspraak. Uit een dergelijk bericht opmaken dat ik niks voor mijn ouders over heb, heel erg knap van je! Wat voor briljante conclusies heb je nog meer getrokken in je fantasie?

Jammer knul, een is er dood en voor de ander ben ik al 10 jaar 2 uur per dag mantelzorger. Gelukkig ook voor gezorgd dat zij nooit financieel iets te kort zal komen. Ik ga er echt totaal vanuit dat jij meer voor je medemens over hebt dan ik. Proest.

Rusrs | 25-01-21 | 16:50

@JayJay | 25-01-21 | 16:01:
Bijna vergeten. Waar was je trouwens toen wij als personeel klaagden over de tijd die werd afgenomen van patiënten? Waar was je toen er iemand van de overheid met een stopwatch achter mij stond te timen? Waar was je toen de afbraak van de zorg begon?

Waar waren de oordeeltjes toen? Oh, toen had je er nog geen last van dus boeide het je net als zovelen helemaal niks. Nu je zelf weleens de vruchten ervan kunt gaan plukken moeten anderen solidair zijn.

Get fucked.

Rusrs | 25-01-21 | 16:55

@Rusrs | 25-01-21 | 16:50: kan je wel een beetje sneu doen, maar jij schrijft zelf: “ Hoe ontzettend dom en naïef moet je zijn om nog te denken dat de jeugd straks nog maar iets geeft om de oudere generatie .....” En daar reageer ik op. En wat je van mij vindt interesseert me verder niet echt.

JayJay | 25-01-21 | 19:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Gaan we voortaan ook begrip hebben voor rellende voetbalsupporters omdat ze gefrustreerd zijn dat hun clubje heeft verloren?
Het was gewoon TUIG wat er liep te rellen.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 15:16

Een significant deel van de Nederlandse bevolking zijn gewoon simpele zielen. Zij werden vroeger het leger in gestuurd of monsterden aan bij de VOC of we lieten ze kanalen graven of spoorlijnen aanleggen. Dit lichamelijke zware werk met veel discipline is allemaal verdwenen. Zelfs op het land werken is verdwenen. Ook in de tuinbouw werken enkel Oost Europeanen. Daarbovenop zijn er ook nog eens honderduizenden simpelen geïmporteerd uit barbaarse landen met een gewelddadige cultuur.
Al deze lieden kunnen niet meer meekomen met de kenniseconomie en vervallen in criminaliteit of sluiten zich aan bij groepen hooligans. In deze regionen kunnen ze zich met hun beperkte intelligentie aardig handhaven.
Het onderwijs en maatschappelijk werk wordt tegenwoordig geregeerd door linkse softies die denken dat ze deze groep kunnen bijsturen met een zachte aanpak van theedrinken en gesprekjes met loopbaanbegeleiders.

omwenteling | 25-01-21 | 15:12 | 4

sukkeltje ben je , laat me raden met geld van pappie en mammie een kekke hbo studie gedaan en nu voel je je de intellectuele topboy met je geile linkedin een beetje neerkijkend op lager geschoolden

gelachewoar | 25-01-21 | 16:28

@gelachewoar | 25-01-21 | 16:28: Gevoelige snaar geraakt?
Het gaat natuurlijk om de uitwassen. Er is helemaal niks mis met mensen die hun school afmaken en lekker aan het werk gaan. Het gaat juist om de lieden die helemaal niet kunnen meekomen en dan de boel maar afbreken om zich te laten gelden.

omwenteling | 25-01-21 | 16:50
▼ 1 antwoord verborgen

Op Urk begon de demonstratie ludiek: zoals de hele week al werd aangekondigd, verzamelden burgers in bolides zich rond 20:45 op het haventerrein en claxonneerden hun ongenoegen. Wat je op je blote klompen kan aanvoelen is dat jonge blagen de kans waarnemen om de boel te verstieren, immers, waar anders dan op het haventerrein kunnen ze keten? - de keten zijn dicht, de filmzaal is gesloten, rummikuppen met vrienden is verboden.

Helaas op het verkeerde tijdstip en de verkeerde plaats stond daar, midden op het haventerrein, een GGD-teststraat.

Van Urk | 25-01-21 | 15:12 | 1

Die teststraat was misschien nog goed te gebruiken als zuipkeet. Dan was dat ding tenminste nog ergens goed voor geweest!

kunstliefhebber | 25-01-21 | 15:18

Nee, sorry, onzin. Tegen het establishment schoppen is prima en er is geen beleid, maar je weet van tevoren dat op dit moment demonstreren allerlei tyfusvolk aantrekt.
Op dat gajes moet trouwens gewoon met scherp worden geschoten. En niet op de benen.

zuiderduin | 25-01-21 | 15:11 | 2

En de ziekenhuizen ZIJN al overbelast. Lekker idee! Oh, u wilt ze helemaal niet in een ziekenhuis hebben? Nou, vooruit.

JvanDeventer | 25-01-21 | 15:13

Als elke demonstratie uitelkaar wordt geslagen, komt er vanzelf wel reltuig op af die wel van een verzetje houden. Vreedzame demonstraties zijn ze niet in geïnteresseerd.

Wim Venijn | 25-01-21 | 15:19

Het vuurtje is al overgeslagen naar Maasmechelen(B). Jongeren roepen op tot corona-opstand in Maasmechelen, politie start onderzoek: “We nemen dit heel serieus”

www.hln.be/maasmechelen/jongeren-roep...

Normpje | 25-01-21 | 15:09 | 1

Toevallig net het artikeltje daarover gevonden. De verschillen in hoe de Belgen hierop zullen gaan reageren en wat hier gebeurt is, zullen groot zijn. Heel groot.

starbuck280 | 25-01-21 | 15:14

"hoe anders dan buiten op straat moet je het ongenoegen met de maatregelen kenbaar maken?"
1 met demonstratie vóór 21:00
2 stukje op GS of in de T.
3 door verstandig te kiezen op 17 maart

paycheck --> loonbetaling
triggerhappy cops --> schietgrage agenten (bedoeld is echter "hardhandig")
Eigen taal eerst!

JvanDeventer | 25-01-21 | 15:07

"Geweld, plunderingen en vernielingen zijn absoluut verwerpelijk." Punt. Geen maar.

Spring Bruissteen | 25-01-21 | 15:06

heb zijdelings vernomen dat er in Deventer op de Brink ook wat staat te gebeuren...... weet niet zeker of het waar is... maar in Deventer zijn ook Hooligans van Go Ahead . Wij zullen het zien.

gebochelde | 25-01-21 | 15:05 | 1

Spannend hé?
Ik kan niet wachten....

Normpje | 25-01-21 | 15:11

BLM in Usa, antifa, de zomer rellen hier in NL, de avondklokrellen nu. Het is een klasse strijd van onrendabelen onaangepasten veelal drugs gebruikende respectloze gasten tegen de maatschappij waarin ze niets te verliezen hebben. Ze kapen elke demonstratie met agressief gedrag. Alleen de boeren laten hun protesten niet kapen door dit tuig.

wie zal het zeggen | 25-01-21 | 15:05 | 1

Zou het niet opgestookt zijn door Romeo's zodat Rutte met zijn bende kan zeggen ' zie je wel' en ze daadkracht kunnen faken voor de verkiezingen?

revolte | 25-01-21 | 15:48

TL;DR
Nul begrip. Helemaal kapotknuppelen die klootzakken.

Koekje-dr-bij? | 25-01-21 | 15:04 | 2

Demonstreren=Prima. Maar VERNIEL je eigen spullen eens een keer.Maar gezien het GAJES dat de Jumbo plunderde........... Hoop dat ze op de foto herkenbaar zullen zijn......

gebochelde | 25-01-21 | 15:08

Mensen die demonstreren? Misschien wat grondrechten afnemen, het recht op demonstratie. Werkt ook goed.

Wim Venijn | 25-01-21 | 15:09

Dat meisje dat omver werd gespoten had groen haar en die kerel die erbij hoorde had zo’n sjaaltje. Waarschijnlijk ANTIFA’tjes en ze waren op de juiste plaats op het juiste moment. Sorry, maar ik heb er geen medelijden mee. Twee paracetamolletjes en een weekje rust met waarschijnlijk een uitkering en volgend weekend kunnen ze weer ‘rellen’.

Dr.Platypus | 25-01-21 | 15:04 | 14

@BenDeLier | 25-01-21 | 15:21: Weet je nog van die vrouw waarvan haar schedel krak zei toen met dat uit de hand gelopen protest tegen een AZC in Geldermalsen? Die gewoon bij haar voordeur wilde komen. Het heeft er alle schijn van dat deze mensen bewust daar waren voor een verboden protest maar lul gewoon niet zo stom tot je alles weet joh.

Stairway to hell | 25-01-21 | 15:37

Gebroken schedel en 18 hechtingen, bewusteloos en jij komt met twee paracemolletjes?

MistaRazista | 25-01-21 | 16:35
▼ 11 antwoorden verborgen

Claudia de Breij kan er beter 'de brui' aan geven, dit is ook niks zo met dit meisje..
Op deze manier staat ze alleen maar in de weg met haar Suske en Wiske filosofie.

Enemy of the State | 25-01-21 | 15:03 | 1

Elke kat jegens Claudia de B. is natuurlijk meegenomen, maar het zou mij niet verbazen als ook zij de gevolgen van de pandemie behoorlijk merkt (hoe groot zou haar publiek gewoonlijk zijn?).

JvanDeventer | 25-01-21 | 15:20

En dus?
Het zijn die arme kappers en horeca-ondernemers die de zwaaste ellende voelen en die zijn er klaar mee. Taxi-chaufeurs, contactberoepen en winkeliers, iedereen begrijpt dat die de zwaarste klappen opvangen. Dat is sneu. Dat is hard, dat is naar.

Gelukkig is er steun vanuit de overheid, er wordt geld betaald. Maar misschien niet voldoende om alles te kunnen behouden. Dat is naar. Dat is vervelend en dat is sneu. Maar het is niet de overheid die de garantie dient te bieden dat iedereen gevrijwaard wordt van onvoorziene ellende en het is ook niet de overheid die dit virus verspreidt.

Het is uitermate simpel. Doen we niets tegen dit virus, dan is ook de economische schade uiteindelijk nog groter. Weliswaar misschien "eerlijker" verdeeld, maar groter. En daarbij zullen we dan ongeveer 1% van onze burgers zien sterven aan deze ziekte. Dat zijn er dan best veel, zo'n 170.000. Een behoorlijke prijs.

De mensen die nu rellen zijn volgens mij geen kappers, horecabazen en contactberoepers, maar gewoon verwend tuig dat zin heeft om te rellen en hun "vrijheid" op te eisen. Omdat het kan, omdat ze daar zin in hebben, maar het helpt zeker niet in het oplossen van de problemen.

Beste_Landgenoten | 25-01-21 | 15:02 | 4

Ik denk dat van Rossem wel wil bemiddelen tussen de zeer kwetsbare relschoppers en het OMT. Lol.

Rdock | 25-01-21 | 15:06

Ziet U? U kunt best een prima comment in elkaar flansen als U Uw best doet. Chapeau!

Montgomery Burns | 25-01-21 | 15:08

“Het is niet de overheid die garantie dient te bieden dat iedereen gevrijwaard wordt van onvoorziene ellende”

Inderdaad! Rot op met die avondklok

Turbulentie? | 25-01-21 | 15:09
▼ 1 antwoord verborgen

'En demonstranten, Houd dan ook de boel een beetje heel'.
Wat een machteloosheid spreekt hieruit! De leraar die zijn rellende leerlingen halfhuilend toespreekt met een beroep op aanwezig veronderstelde redelijkheid. Nee Van Rossem, nee. In dit soort gevallen is keiharde repressie geboden zolang het nodig is. Daarna mogen de 'gogen' hun zalvende woorden heel zachtjes uit de kast halen.

xavier | 25-01-21 | 15:02

van Rossem, je lult uit je nekharen.

langzullenweleven | 25-01-21 | 15:01 | 2

CDB zegt in haar veel kortere tweet meer zinnige dingen.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 15:03

@Gulliver | 25-01-21 | 15:03:
Inderdaad. Had niet gedacht dat ik het ooit zo met Claudia eens zou zijn.

Spring Bruissteen | 25-01-21 | 15:15

Ik heb zin in ramadan, lijkt me interessant... een avondklok tijdens ramadan.

ploppy | 25-01-21 | 15:01

Dit stuk zou niet misstaan op de voorpagina van onze msn.
Goed verwoord, genuanceerde en redelijk.

Rohin | 25-01-21 | 15:00

De rellen die je van mijlenver aan zag komen.

Je sluit testosteron een jaartje op en voedt het met uitzichtloosheid, verveling en nog wat extra beperkende maatregelen.

En toen dat overkookte waren dat ineens criminelen. Tja...

Als je een land bestuurt, dan moet je daar rekening mee houden. Als je maatregelen bedenkt dan moeten ze een wetenschappelijke basis hebben om precies die reden.

Wij worden zo verschrikkelijk slecht bestuurd.

van heinde en verre | 25-01-21 | 14:58

En argumenten van burgemeesters als "Dit is misbruik van het demonstratierecht door geweld te gebruiken".
Nee, dit is geen misbruik van het demonstratierecht. Het demonstratierecht wordt namelijk voortdurend afgenomen. Geweld is een trieste resultante als je mensen verbiedt om te demonstreren.
Of argumenten van Arie Slob als "Maar dit is ook het werk van ophitsers die totaal misplaatste WO2-vergelijkingen maken".
Nee Arie, als het geen misplaatste vergelijking is. Dan is de avondklok als middel ook een misplaatst en ophitserig besluit geweest. Het heeft de maatschappij gedestabiliseerd. Je besluit werkt averecht.
Dieptepunt is Jesse Klaver. Maar aan hem wil ik geen woorden meer vuil maken.

rectormagnificus | 25-01-21 | 14:58 | 1

Spreek als links: 'we keuren het af, maar we begrijpen het wel'

van heinde en verre | 25-01-21 | 15:00

Als de politie dezelfde voortvarendheid hanteert in de prachtwijken, dan komen we nog ergens.
Maar die vormen groepen, en treden gezamenlijk op tegen de politie. Dan is het opeens de-escaleren. Laat de auto's maar fikken.
Wappies / mensen die hun mening willen uiten zijn ook veel makkelijker neer te knuppelen.
Laf politie. Heel Laf.

Wim Venijn | 25-01-21 | 14:56

Als thuisblijver hoop ik wel dat toekomstige rellen live worden uitgezonden. Die voetbalverslagen vanuit lege stadions zijn nogal sfeerloos. Een schakelprogramma tussen de diverse relsteden lijkt me wel aardig.

HeerVanStand | 25-01-21 | 14:56 | 1

Ook graag de veroordelingen live op prime time. Zonder gezichtsbedekking en met naam en toenaam. Een soort rijdende rechter voor plunderaars.

Der Schnitzeljäger | 25-01-21 | 15:12

Uitstekend stuk. Demonstreren mag in dit land alleen nog als je de juiste mening hebt. Als je klimaatactie wil, dan geldt de leerplicht niet. Als je Thierry dood wil schieten mag je paf zeggen. Als je als BLM supporter een mening leent uit de VS, dan mag je op de Dam oproepen tot geweld en gelden de coronaregels niet voor jou.
Maar als je tegen immigratie bent, Nederland uit de EU wilt of de coronaregels niet ziet zitten, hoef je dan, want wapenstok, waterkanon en strafblad zijn je deel.

Stijlicoon | 25-01-21 | 14:55 | 5

Daar ben ik het op zich gevoelsmatig wel mee eens, maar de manier om dat te veranderen, loopt via het stemhokje en de ingezonden stukken in de krant, en niet via de aansteker in de teststraat.

konjodebonjo | 25-01-21 | 15:09

Er zit ook behoorlijk verschil in manier van optreden door politie en ME in kanaaleiland en Overvecht tov demo"s op het Museumplein .

zoalsikhetzeg | 25-01-21 | 15:09

Het is inderdaad wel opvallend hoe verschillen (of niet) er opgetreden werd tegen de Halsema demo en die laatste.

Der Schnitzeljäger | 25-01-21 | 15:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb respect voor de mensen die nu lopen te kloten mits ze uit hun bek kunnen krijgen, herkenbaar voor de camera, dat het laten afsterven van de ouderentak van onze samenleving, een prima offer is om het de rest naar de zin te maken.

Leptob | 25-01-21 | 14:55 | 2

Mensen gaan dood! Get over it

Turbulentie? | 25-01-21 | 14:57

Jouw vrijheid dank je aan een hele generatie Amerikanen, Britten, Polen etc die een strand oprenden om daar hun offer te brengen om het jou naar de zin te maken.
Get over it, het leven is niet maakbaar, soms zijn keuzes pijnlijk en uiteindelijk is maar één ding zeker.

Johan C. | 25-01-21 | 15:02

@ van rossem: dus volgens u is de politie eigenlijk de aanstichter van het feit dat het uit de hand loopt? Blijkbaar bent u het eens met Femke Halsema die de boel ook niet wilde laten escaleren op het museumplein door maar niet te handhaven. Echter toen was u het er blijkbaar niet mee eens. Dus graag legt u mij het verschil uit, of bent u zo inconsistent als de pest.
Daarnaast: Doe lekker demonstreren als je dat wilt, echter zie je steeds meer dat de relschoppers worden gedekt door de "slachtoffers" zoals u die beschrijft. Ja, inderdaad lopen er mensen tussen die niks doen, echter dat maakt het werk voor de politie des te moeilijker om de raddraaiers te onderscheiden van de bijstanders, omdat deze de raddraaiers dus anonimiteit verschaffen en kunnen opgaan in de groep van "welwillenden". Als ik zie dat mensen beginnen met stenen gooien en rellen, en ik zou demonstreren, dan zou ik weg gaan uit het gebied ipv erbij staan en vervolgens gaan janken als je klappen krijgt omdat je toch niets deed.......

wolfjemidas | 25-01-21 | 14:54 | 2

u was er bij?

van heinde en verre | 25-01-21 | 15:02

@van heinde en verre | 25-01-21 | 15:02: Niet dus. Hij is weggegaan toen de eerste steen geworpen werd.

grapo | 25-01-21 | 15:10

Ik heb geen begrip voor de demonstranten. En nee, ook niet voor het kabinet of het het OMT. Ze maken er wat mij betreft allemaal een potje van.
Ik hou me gewoon koest. Als iedereen doet wat ie zou kúnnen doen in plaats van dwarsliggen, waren nu al die stomme maatregelen niet nodig geweest.
Ik herhaal mezelf nog maar een keer:
Een intelligente lockdown konden we niet aan, daarom krijgen we nu een idiote.
(diep zucht)

Gewone_mevrouw | 25-01-21 | 14:54 | 4

Die idiote lockdown is ook niet nodig, er is geen enkele onderbouwing met feiten dat alle maatregelen helpen. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat de lockdown helemaal niets uitmaakt! Wat wel moet gebeuren is de kwetsbare groepen zo snel mogelijk te vaccineren (de rest van de bevolking hoeft niet, voor hen is het virus onschuldig). Maar daar laat de regering het afweten. Net zoals er het afgelopen jaar totaal niets is gedaan om de capaciteit van de Corona-zorg op te schalen. Mogen we dan alsjeblieft een beetje boos zijn op deze regering en zeggen waar ze die lockdown en avondklok mogen steken?

kunstliefhebber | 25-01-21 | 15:05

Nee niet het juiste moment...

niv01 | 25-01-21 | 15:10

@kunstliefhebber | 25-01-21 | 15:05: toevallig ken ik een aantal jonge mensen bij wie het virus niet bepaald onschuldig is gebleken. Voor alle duidelijkheid: mensen zonder obesitas, kleurtje of onderliggend lijden. Klagen nog over brain fog, smaak- en reukverlies en moeheid.
En die eerste lockdown was geen lockdown.
En ja, ze moeten opschieten met vaccineren - zijn we het toch nog ergens eens.

Gewone_mevrouw | 25-01-21 | 15:40
▼ 1 antwoord verborgen

En nu even to. the point hoeveel besmettingen zijn er de door de demonstraties en de rellen nu bij gekomen in Urk, Eindhoven, Amsterdam, Schilderswijk, RIVM graag even de cijfers en wat doet met druk op de IC dhr Gommers? Graag cijfers. Zijn er meer demonstranten besmet of juist relschoppers?

franck7020 | 25-01-21 | 14:53 | 2

Geeneen natuurlijk. Na de BLM demo, tijdens het corona hoogtepunt, is er 1 persoon positief getest.
conclusie: In de buitenlucht loop je het niet op.

jantjeuitnederland | 25-01-21 | 14:55

Uw laatste vraag is deels te beantwoorden.
Iedereen die opgepakt wordt in die rellerij verplicht 14 dagen quarantaine, in de cel. En verplicht testen laten. En pas heenzenden bij 2 keer negatief testresultaat.

grapo | 25-01-21 | 15:15

Allemaal gevoelsargumenten. Als ditzelfde stukkie was getikt op de Joop, maar de hoolies uit Urk erin waren vervangen door asielkrakers van We Are Here die weer eens iets hadden uitgespookt maar dat kon ze eigenlijk niet worden verweten, dan was Geenstijl te klein. Eigen verantwoordelijkheid eerst en de Nederlandse popo is echt de redelijkheid zelve. Niet voor niets krijgen we vaak het argument dat je -iets - in Spanje / Marokko / Saoedie niet moet proberen want dan pakken ze je wel aan, anders dan in ons softe Nederlandje. En nu gaan die wouten opeens te draconisch te werk zeker?

konjodebonjo | 25-01-21 | 14:53 | 2

Op De Witte Onderbroek een verhaal van opa van der Horst dat in mijn ogen meer nuance vertoont dan dat van van Rossem.

Schoorsteenveger | 25-01-21 | 15:01

Ja, dat is opmerkelijk. De popo is nu niet de redelijkheid zelve, en gaat draconisch te werk. Dat is wel eens anders geweest.

De politiemensen moeten onredelijk beleid handhaven: iedereen ophokken en enorm beperken, en dan mag je ook nog niet eens demonstreren. En de politie is geïnstrueerd om direct en keihard te handhaven. Dat hoor je Bruls en al die burgemeesters zeggen.

Ik zou de politiemens willen voorhouden: sta je hier nou echt achter? Zwengel de discussie aan. Praat erover met je collega's.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 15:14

@van Rossem Ik begrijp dat de achterban ook met afwijkende meningen moet worden geconfronteerd, prima.

Maar Claudia de Breij? Dat is wel heel wreed.

Joffri | 25-01-21 | 14:52

Door deze "vrijheidsstrijders" moet ik mn vrijheid weer langer opgeven. dankjewel ratjes. Enkeltje pieterbaan SVP

Gappie333 | 25-01-21 | 14:52 | 2

Dit is het, ze begrijpen niet wat ze aanrichten met die demostraties. Elke keer dat ze zo een event hebben, is dat minstens 2 weken lockdown extra.

Lt-Kol Kilgore | 25-01-21 | 15:02

Juuistt.. zonder de rellen was corona binnen 2 weken verdwenen.
Koekkoek

Turbulentie? | 25-01-21 | 15:17

hear hear! top stuk! Geenstijl zou een politieke partij moeten oprichten...

Marius | 25-01-21 | 14:52 | 3

Geenpeil al weer vergeten?

letterzetter | 25-01-21 | 14:56

Geenstijlland, wereldheerschappij
*wegdromen doet*

Stijlicoon | 25-01-21 | 16:12

@letterzetter | 25-01-21 | 14:56: eerlijk gezegd wel ja... glad vergeten. Zocht meer naar een superlatief om dit stuk op te hemelen!

Marius | 25-01-21 | 16:24

De rellen beginnen altijd bij het eerst bij het reltuig, niets bijzonders, maar eens zal ook het brave getergde volk doorslaan. Zie gele hesjes in Frankrijk. En dan kan Rutte piepen wat hij wil maar eens zal hij dan onder de voet worden gelopen door de horden die op hem afstormen.

Koonkluk Huis | 25-01-21 | 14:52
-weggejorist-
eilende Zebra | 25-01-21 | 14:51 | 1

Trut is toch vrouwelijk?

5gninja | 25-01-21 | 14:51 | 2

Trut is een wijf

gnidegna | 25-01-21 | 15:01

Had iemand om haar mening gevraagd?

Schriever | 25-01-21 | 14:51

Een kleine rectificatie: De simpele Ambtenaar (80%) is mischien wel vrij baan zeker (doch zitten de meeste op project basis), de overheid is absoluut geen topbetaler. Een ontwikkelaar kan een factor 2 verdienen bij de commerciele partijen. Tot zo ver de 140m2 en enorme tuin.

Boerkina | 25-01-21 | 14:49 | 1

Waarom doen die talenten dat dan niet?

Où est Charlie? | 25-01-21 | 15:00

Toch wel apart dat de meeste reaguurders de demonstranten en reltuig door elkaar halen in de panelen.

Wim Venijn | 25-01-21 | 14:49 | 3

Nee, je hebt vreedzame demonstranten en mensen die wel zin hebben om te rellen. Maar ja, als de politie het nodig vindt om de vreedzame demonstranten weg te knuppelen en disproportionele maatregelen worden genomen, dan krijgen de anderen de overhand. Wie wind zaait zal storm oogsten!

kunstliefhebber | 25-01-21 | 14:53

Van het VVD web care team en het witte onderbroek agitprop team valt dat te verwachten.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:54

Dat denk ik niet eerlijk gezegd. Maar het zijn wel de relschoppers die het best in beeld komen natuurlijk.

Lt-Kol Kilgore | 25-01-21 | 15:00

Ik ben geen jurist, maar/dus wat ik niet begrijp: in hoeverre verschillen godsdienstbelijding en betogingen van elkaar in grondwettelijke zin? Zijn dit niet allebei grondrechten? Waarom het een gedogen en het andere verbieden?

Frits_Binkestein | 25-01-21 | 14:48 | 2

Omdat Christenen niet de ruiten van de Jumbo ingooien en de boel leegroven

Turbulentie? | 25-01-21 | 14:50

Het leren omgaan met tegenslagen is " Het Leven " .
Als je bij iedere scheet die dwars zit gaat gillen
om je moeder en alcohol en drugs als "oplossing"
ziet , dan is een viruspandemie een te hoge drempel.
Een goede raad is : GROW SOME BALLS !!!

Minus Richels | 25-01-21 | 14:48 | 3

*Wijntje pakt*

zwenkwieltje | 25-01-21 | 14:51

Het is één groot tokkie zooitje. Wegvegen die wappies, en als ze nog agressiever worden gewoon een kogel in hun harses jagen, zoals Frits Huffnagel al opperde.

woestecentrist | 25-01-21 | 14:48 | 8

@woestecentrist | 25-01-21 | 15:07:
'Jamaar zij doen het ook'.
Het doet niets af aan het feit dat u suggereerd gewoon en kogel door hun harses te jagen. Vind u dat nou zelf ook niet een beetje een enge uitspraak in de vorm van tokkie taalgebruik?

zwenkwieltje | 25-01-21 | 15:15

@zwenkwieltje | 25-01-21 | 15:15:

*proest* zelf nog wat moeite met de werkwoordspelling? Nu smoel houden over andersman taal a.j.b.

En nee, de tokkies staan aan de kant van de relschoppers.

woestecentrist | 25-01-21 | 16:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Helemaal mee eens.
Alleen als ik mijn mening over het vaccin geef dan wordt het weggejorist.
Da's dan weer jammer.

jantjeuitnederland | 25-01-21 | 14:48

Ik pleit voor verzet ala Gé en Arie Temmes.

Prieelvogel | 25-01-21 | 14:48

Claudia de Breij is dat niet die mevrouw die vindt dat we allemaal asielzoekers kost en inwoning moeten geven? Laat ze zich daarmee nu bezig houden, ze heeft tenslotte nu tijd genoeg.

pa_niek | 25-01-21 | 14:47 | 4

Misschien dat piepkuiken (Marc Marie H) ze even wil ophalen met zijn BMW X6? En Matthijs "de Kassa draait door" kan er wel een paar kwijt in zijn vakantiehuis, net als clowntje Youp. Praatjes vullen geen gaatjes zij mijn oma altijd

Ad1617 | 25-01-21 | 14:50

Alsjeblieft niet zeg! Laat ze gaan breien.

zwenkwieltje | 25-01-21 | 14:52

Waarschijnlijk stond ze vooraan om uit de subsidie/steunpot te mogen snoepen... Zo kennen we onze linkschpoten inmiddels, lekker links tegen rechts aantrappen en ondertussen de poet in de zakken laten verdwijnen.

Ommezwaai | 25-01-21 | 14:53
▼ 1 antwoord verborgen

wat een slap stuk. dat een groep mensen die ze opstellen zelf niet of nauwelijks voelen is absoluut waar. Maar wat we gisteren en eergisteren zagen (rellen en plunderen) heeft daar weinig mee te maken. het rellen en vernielen is gewoon rellen om te rellen. jochies die onherkenbaar in beeld vrijheid roepen. en op social media als telegram worden in groepen mensen letterlijk opgehitst en opgeroepen om te rellen en verzocht wapens mee te nemen. Dit is te vergelijken met de plunderingen die tijdens de BLM protesten in de VS, maar nu nog op kleine schaal.
Daar waar een groep zogenaamd burgerlijke ongehoorzaamheid toont en claim koffie te drinken en het recht op te demonstreren geschonden worden. er zijn rechten en plichten. Demonstraties kunnen aangevraagd worden, en eventueel bij de rechter aangevochten. binnen twee maanden kunnen we naar de stembus, dus als het beleid je niet bevalt dan zijn dat de instrumenten die je in een democratie tot je beschikking hebt. Maar het negeren van verordeningen hoort daar niet bij. Want als je je niet aan deze regels houdt waarom zou je je dan aan andere regels houden? Waarom zou je je dan uberhaupt aan welke wet dan ook houden? dat is een hellend vlak. Het is verder triest om te zien dat meerdere politici en partijen dit verder op de spits drijven.

oh nee he | 25-01-21 | 14:47 | 8

@mmx | 25-01-21 | 14:59: Nou, nou zielig hoor, kreeg je als klein kind ook altijd wat je wilde als je ging janken en schreeuwen? Of de middelbare scholier die als bullebak altijd zijn zin door wilde drijven?
Er zijn heel veel dingen waar ik ontevreden over ben, dat geeft mij niet het recht om me als een hersenloze hooligan te gaan gedragen.

oh nee he | 25-01-21 | 15:33

@oh nee he | 25-01-21 | 15:33:
Ik zeg alleen dat het geen nut heeft om vreedzaam ergens op een veld te gaan staan waar je niemand in de weg staat.
Dan kun je net zo goed je facebook afbeelding wijzigen als support.

mmx | 25-01-21 | 15:49

@mmx | 25-01-21 | 15:49: als het geen zin heeft dan is wellicht het gros van de Nederlanders het er niet mee eens? over twee maanden mag je stemmen. Gebruik je stem goed zou ik zeggen. De vraag die ik mijzelf hierin stel is ; welke politicus is echt bezig met het land en met de inwoners, wie behartigt echt en oprecht onze belangen. En wie roeptoetert er vooral, maar wil alleen maar macht. er blijven mijn inziens dan helaas zeer weinig kandidaten over. Al die partij programmas komt door de versnippering van al die partijen toch niets van terecht. dus dan maar een integer persoon.
En als je het daar niet eens bent met de partijen en verandering wil zien, overweeg dan eens om je politiek in te zetten, ook dat is een optie om verandering teweeg te brengen.

oh nee he | 25-01-21 | 16:11
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
pibasso | 25-01-21 | 14:46

De angstmachine draait op volle toeren in ons land. De niet briljante wetenschappers in overheidsdienst verdedigen met kracht hun Melkertbaantjes, en bezetten massaal praatprogramma's. Nu kijken ze beteuterd op hun neus, nu er een kritische massa ontstaat die weerstand biedt en ontwaakt uit de hypnose.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:46

Hear hear. Helemaal eensch. Er stonden ruim voldoende fatsoenlijke mensen op het Museumplein. Het is niet verboden om samen een kopje koffie te nuttigen. Anders wil ik niemand meer horen over het Plein van de Hemelse Vrede in Peking.

Piet Karbiet | 25-01-21 | 14:46

Demonstranten? Dit zijn gewoon terroristen. 0 begrip, 0 respect ervoor. Enige wat ze verdienen is een lange celstraf.

Valruin | 25-01-21 | 14:46 | 11

@zwenkwieltje | 25-01-21 | 15:08: Ik ontken ook niet dat er een heleboel mensen 'gewoon' hebben gedemonstreerd. Daar heb ik ook niets op tegen, zolang de wet maar wordt gerespecteerd. Naar mijn mening worden in dit artikel echter de acties van de relschoppers die alles vernielen en lak hebben aan de wet gebagatelliseerd.

Het feit dat vredige demonstranten de dupe zijn geworden komt niet door het politieoptreden, maar door de acties van deze terroristen. De goeden hebben wel vaker onder de kwaaien te lijden. Als politie kan je, als je met stoeptegels en molotovcocktails wordt bekogeld, niet voorzichtig één voor één iedereen bij langsgaan en navraag doen of zij ook iets hebben gegooid. In een dergelijke situatie treed je op, en ja, als je dan op het verkeerde moment op de verkeerde plek staat kan het zijn dat je dan ook een knuppel tegen je benen krijgt als je niets hebt gegooid.

Daaraan toevoegend, vraag ik me wel af wat je als vredige demonstrant in zo'n meute te zoeken hebt.

Valruin | 25-01-21 | 15:18

@Valruin | 25-01-21 | 15:18:
U heeft hier goede punten waarmee ik het alleen maar eens kan zijn, Valruin.
Maar jeetje, een knuppel tegen je benen laat wat meer ruimte voor debat dan een kogel door je harses, toch?
Dank voor uw reacties, ik ga nu weer aan de slag hoor. Werk aan de winkel.
Deze dame wenst u een prettige middag.

zwenkwieltje | 25-01-21 | 15:26

@zwenkwieltje | 25-01-21 | 15:26:
Excuses, Valruin. Ik maakte een fout in mijn reaguursel. Kogel harses was niet voor u bedoeld.
Dank nogmaals voor uw uiteenzettingen.

zwenkwieltje | 25-01-21 | 15:36
▼ 8 antwoorden verborgen

Weet je wat de mensen ook zat worden? Al die politiek correcte moralistisch praatjes die uit die lelijke paardenbek komen. Meestal gefinancierd door belastinggeld via die BNNVARA staatsroeptoetervereniging.

Tronald_dump | 25-01-21 | 14:44

Dat reltuig denkt juist niet aan anderen. Daar zit het verschil met de viruswappies. Die laatste kan zich alleen niet zo goed uitdrukken maar doen het een stuk beter dan idioten die stoeptegels uit de grond trekken.
Het is politiek nu erg aantrekkelijk en opportunistisch om alles op een grote hoop te gooien terwijl in de hele discussie die nu al een jaar duurt de overheid zelf heel wat steken heeft laten vallen.
Mensen die driftig andersmans fietsen of spullen over straat slingeren, knuppel ze naar het ziekenhuis maar laat ze maar even voor de ingang wachten omdat het personeel het al zwaar genoeg heeft. Dan leert dat reltuig het dan een keer. Maar het geveeg wat men nu doet verschilt niets van de methode die al een jaar over het land wordt uitgestort. En het helpt niets. Gerichte maatregelen, gerichte acties. Maatwerk. Is men dat verleert in Den Haag? Maken ze er alleen een persoonlijke klus van als je het lef hebt geld aan te vragen van de belastingdienst? Is dat wat waar de overheid nu voor staat? Blijkbaar wel.

Deflatiemonster | 25-01-21 | 14:44 | 4

@Ommezwaai | 25-01-21 | 14:52:
Nee eigenlijk niet, er is geen een partij welke ook maar de potentie heeft om dit beleid te wijzigen. Zelfs al zou elke bekende kop in de politiek morgen overlijden dan nog krijgt geen oppositie partij die tegen de lockdown/coronamaatregeln is de meerderheid in de tweedekamer.
Nog niet te spreken over de eerste kamer en de tegenwerking die zullen volgen uit het ambtenaren apparaat.

mmx | 25-01-21 | 15:07
▼ 1 antwoord verborgen

Rossem en de Breij hebben gelijk. Sommige Rossems wat meer dan andere Breijdagen.

Rellen en stoken benadeelt elkaar.
Samenscholen stookt misschien de kerona aan;
blijf in je hok.

Knellende pet is niet je beste vriend is duidelijk, die zijn dienstbaar aan de ongegronden die de opgelegde geitenpaadjes nog zelfs te buiten gaan. Slapende kamers en knellende petten.
De hele voorstelling vindt niet plaats uit eigen beweging.
Site van emmestiepunt nl:
plakkaat-van-verlatinghe-en-de-mensenrechten

hallevvezool | 25-01-21 | 14:44

Macht door kracht i.p.v. gezag. Dictatoriaal. Er zijn genoeg beargumenteerbare alternatieven en initiatieven beschikbaar. Glade aal en trawanten kiezen de weg vd minste weerstand voor zichzelf. Plane and simple!

PIS-Alchimis | 25-01-21 | 14:44

Goed stukje dit, uitstekend verwoord.

zegmaarwij | 25-01-21 | 14:42

Ze hebben begrip voor u. Nu kop dicht en volg de instructies.
Groetjes
Overheid.

Wim Venijn | 25-01-21 | 14:41

Alleen samen met corona krijgen we u onder controle.

Plaktong | 25-01-21 | 14:41 | 2

Mooie variant.

zwarte_weduwe | 25-01-21 | 14:48

Hij is mooi.
En toch; kerken en mosketen worden opengehouden/tegemoet gekomen.
En waar is de ellende en door wie? In sprookjesgebied door gelovigen.

Normpje | 25-01-21 | 14:59

Ik blijf het ook wel raar vinden dat je met 400 mens in een vliegtuig mag zitten maar niet met 40 op een terras. Hebben "we" die vleermuiseters eigenlijk al om een schadevergoeding gevraagd?

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:41 | 1

Schiphol is een heilig huisje voor dit kabinet.. "Ja maar vracht dan?" horen we continu... Gelul natuurlijk, 80 procent is gewoon ordinair personen transport. Rutte en zijn vazallen weten het, maar weigeren in te grijpen.
Voor het vrachtvervoer van het vaccin hoeven we het ook al niet de doen. Met dit tempo van prikken is één vrachtvliegtuig vaccins per jaar ruimschoots voldoende.

Ommezwaai | 25-01-21 | 14:51

Begrip hebben is niet het zelfde als goedkeuren of meehelpen de boel kort en klein te slaan. Die nuance lijkt verloren. Of je bent voor, of je bent tegen. Wie niet met de maatregelen eens is is een wappie, wie het wel mee eens is, is een schaap.
Terwijl er genoeg ruimte is om het er niet mee eens te zijn maar je wel aan de maatregelen te houden. Wel je muilkorf te dragen in winkels. Wel afstand houden. Wel de avondklok aan te houden. Of om te demonstreren zonder te slopen. Om gewoon, als de politie aangeeft dat 't nu wel welletjes is, de aftocht te blazen, maar toch je ongerief geuit te hebben.

ReyNemaattori | 25-01-21 | 14:39 | 2

1 minuut lang. Dan is het geduld alweer op, en spuit het kanon je tegen een muur aan. Je hebt het recht om te gehoorzamen en om je bek te houden. Daar komt je domme betoogje op neer.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:50

Begrip hebben is ook wat anders dan begrijpen (of proberen te begrijpen).

Schoorsteenveger | 25-01-21 | 14:52
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 25-01-21 | 14:39 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Rondje mildheid en genade voor de hele zaak.

RickTheDick | 25-01-21 | 14:39

Chapeau Bart!
Rellen is natuurlijk niet goed te praten maar ik verbaas me wel over de als maar groter wordende drang van groepen mensen om fundamentele rechten "even" opzij te schuiven. Ja het is heel moeilijk om demonstranten te onderscheiden van relschoppers maar we moeten dat wel doen.
We kunnen niet "even" het demonstratierecht opschorten. En komt niet aan dat er vergunningen moeten worden afgegeven.
Wat hebben die mensen nog voor manier om zich hoorbaar te maken?

mlmn | 25-01-21 | 14:38 | 2

We kunnen altijd nog Reaguren

Fijn_dat_je_er_bent | 25-01-21 | 14:43

@Fijn_dat_je_er_bent | 25-01-21 | 14:43: Dat is ook precies het enige dat is overgebleven. Leuk om je gedachten te kunnen uiten maar daar houdt het gewoon op, het komt nooit verder dan dat.

Lupuslupus | 25-01-21 | 14:47

Nee Bart, je vergeet een heel belangrijk element in deze. Want dit krijg je als je jong testosteron niet een richting en discipline en zelfbeheersing aanleert, met de DIENSTPLICHT.

SaintNick | 25-01-21 | 14:38 | 1

Hmm je brengt me op een idee, al die lui oppakken en tegen bijv IS laten knokken? Perfecte annihilatie

skoftig | 25-01-21 | 14:44

De reflex van GS lijkt, om steeds weer de reuma van de Breij te faciliteren.

koperbij | 25-01-21 | 14:38

- Vaccinatie snelheid belabberd
- Lockdown/avondklok hersenloze idioten die moeten rellen, omdat....?
- Kabinet afgetreden wegens incompetentie
Ons eens zo fijne landje haalt de laatste tijd regelmatig de buitenlandse nieuwsberichten, Claudia de B. vindt dat een prima manier om ons landje te promoten. Dat mens is werkelijk 100% van de pot gerukt, van de ratten besnuffeld (alhoewel een verstandige rat haar zou overslaan).

Penus Decoratus | 25-01-21 | 14:37

Iemand enig idee of dat tuig wat bv. de teststraat in Urk in de fik heeft gezet al is opgepakt? Zou mooi zijn als die een paar weken de bak in draaien

Diederik_Ezel | 25-01-21 | 14:37 | 2

Makker we wonen in Nederland, daar wordt niet (zwaar) gestraft.

Blonde Nel | 25-01-21 | 14:39

Die hebben al een standje en straf van de dominee gekregen. Zoiets als "foei jongen, je weet toch wat er in Romeinen 13 vers 1 t/m 5 geschreven staat? Dat wordt dus 10 weesgegroetjes en 1 onze vader bidden met je knieën in de klompen.

Vuurspuger | 25-01-21 | 15:51

Wat moet je in januari na 21.00 op straat zoeken.... Zip nada donker koud enz

niv01 | 25-01-21 | 14:36 | 3

u mist het punt dat ergens naar toe gaan (waardoor je buiten bent) ook niet mag.

General Dripple | 25-01-21 | 14:39

Jaja, befehl ist befehl.
Waarom niet na 9en? Houdt dat het virus tegen? Komt u zoveel mensen na 9en tegen? De maatregel is onzinnig, en effectiviteit onbekend.

Wim Venijn | 25-01-21 | 14:40

@Wim Venijn | 25-01-21 | 14:40: Helemaal met u eens. Het is niet alleen onzinnig maar gaat alle perken te buiten. Het is dictatuur wanneer de overheid mensen in hun huis opsluit .

Lupuslupus | 25-01-21 | 14:49

Claudia de Breij? Die is sowieso af

Michelle_zuilen | 25-01-21 | 14:36

Demonstraties moeten inderdaad doorgang kunnen vinden.

Niet luisteren naar aanwijzingen politie en zeker geweld, mag, nee moet, met gepaste middelen door de politie aangepakt worden.

Die vrouw die door het waterkanon tegen dat muurtje wordt geblazen, heeft gemerkt dat niet luisteren naar de politie consequenties heeft.

Wees blij dat de politie een keer handhaaft. Zouden ze vaker moeten doen.

SamV | 25-01-21 | 14:36 | 4

Politie volgt bevelen op van de burgemeester. Burgemeester heeft besloten: mag niet demonstreren want geen blm. Geeft opdracht om demonstratie te stoppen.
Politie slaat demonstranten uiteen.
Reaguurders zonder hersenen: Goedzo! moet je maar naar de politie luisteren!

Wim Venijn | 25-01-21 | 14:44

De volgende keer dat je verkeerd parkeert steek ik je direct in je nek okay?
Is er iig gehandhaafd.
Het valt je niet op dat er voor de rest helemaal niemand staat en de boete voor het delict 95,- euro is? Naast 390 euro voor het negeren van een vordering.
Wanneer je die vrouw wil straffen dan arresteer je haar maar, en dan kan een rechter haar veroordelen, niet een agent die van dichtbij met een water kanon snelrecht toepast.

mmx | 25-01-21 | 14:47

@mmx | 25-01-21 | 14:47:
Wanneer je die vrouw wil straffen dan arresteer je haar maar, en dan kan een rechter haar veroordelen, niet een agent die van dichtbij met een water kanon snelrecht toepast.

Zeer juist.

De Briemusketier | 25-01-21 | 15:01
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte sprak weer over 'hooligans' en 'een poepie laten ruiken'. Hoe komt deze kortzichtigheid tot stand?

Zo gaat dat bij de Rutte's thuis:
Mark kiest zijn gekozen worden doordacht vanuit zijn werkkamer in zijn mooie Haagse Penthouse. Achter een sterke man staat natuurlijk een sterke vrouw en bespreekt zijn afdronk, slim als hij is, voor het slapen gaan nog even met zijn vrouw. De volgende dag bij het smeren van het brood voor zijn kinderen kijkt hij nog is extra aandachtig hoe de kleinste worstelt met zijn sokken aandoen. Hij realiseert zich opeens dat, wat voor de één makkelijk is voor een ander een aardige opgave kan zijn. Hierdoor brengt hij nog wat nuances aan voordat hij de pers te woord gaat staan.

Helaas is bovenstaande fictie en is er weinig menselijke maat te bespeuren bij de beste man.

Remi A. | 25-01-21 | 14:36 | 2

Zijn vrouw? Jij hebt nieuw nieuws ?

Inderdaad kiest hij zijn woorden zorgvuldig. Hij zei : alle agenten staan hun mannetje én hun vrouwtje..

Die laatste toevoeging is alleszeggend.

Is die dan echt bang dat de politie een klacht indient ? Ik weet niet wat triester is en dat zeg ik als vrouw. Dat je zelfs uitdrukkingen gaat aanpassen..

Er wordt nu druk overlegd over het woord: eenmanszaak

Eenvrouwszaak klinkt voor geen meter maargoed je doet wel goed mee.

Wij bieden steun aan alle eenmans- & eenvrouwszaken

Michelle_zuilen | 25-01-21 | 14:47

Hooligans en een poepie laten ruiken, doe zelf normaal en natuurlijk ook pleur op! Aldus een niet bevoegde leraar maatschappijleer op een vmbo school in de Haagse Schilderswijk. Waarmee je omgaat daarmee wordt je een klein beetje besmet. Maar zijn leerlingen hem een grappige beetje strenge leraar, dus Mark Rutte mag blijven ;)

Vuurspuger | 25-01-21 | 17:03

Claudia de Breij is sinds jaar en dag in cateringsdienst bij de NPO en aanverwante subsidieverstrekkende instanties en weet daarom wat men in deze kringen graag eet en drinkt. En heurt.

De Briemusketier | 25-01-21 | 14:35

Haha, duidelijk, v. Rossem trekt het het hele weekend met z'n wijf opgesloten zitten en niet meer in de kroeg hangen duidelijk ook nauwelijks meer, ja, het is wat, niet meer na negenen s avonds naar buiten mogen, het grenst bijna aan ondragelijk lijden, "we" pikken het niet meer.

zwellevertje | 25-01-21 | 14:35 | 2

Niet 'we'. Er zijn voldoende conformisten die zich iedere maatregel laten aanleunen. Trek een uniform of witte jas aan en je kan de meeste mensen de gekste dingen laten doen.
Er zijn echter ook mensen die grondwettelijke vrijheden niet zomaar, om onduidelijke en niet door cijfers gestaafde redenen, laten wegnemen.

Plaktong | 25-01-21 | 14:51

nog maals. 3 jaar cel in marokko. tuig van de richel.

newray | 25-01-21 | 14:35 | 3

ja maar ik ben turk. pech joh.

newray | 25-01-21 | 14:50

ja maar ik ben antifa. goeie advocaat. 2 jaar cel in marokko.

newray | 25-01-21 | 14:53

cellen in marokko, kost wat maar dan hebben ze ook geen xbox.

newray | 25-01-21 | 14:58

Dank voor de waarschuwing, begrip voor demonstranten. Fijn Bart, alleen succes met het onderscheiden van demonstranten en randdebielen.

Quantum Suicide | 25-01-21 | 14:34 | 1

Het zijn echter niet alleen maar demonstranddebielen. Het moet niet allemaal op dezelfde hoop.

Glasgow Argus | 25-01-21 | 14:44

Ik vind wel dat er weinig aandacht is voor de diversiteit van de demonstranten. Urkers, mocros, wappies, hoolies en gewone bezorgde burgers. Wat in jaren diversiteitsbeleid niet lukt, doet een avondklok in 2 dagen. Links Nederland zou moeten jubelen om deze afspiegeling van de samenleving!! Valt me een beetje tegen van ze

MeppieRocks | 25-01-21 | 14:34 | 2

Een gezamenlijke vijand (de overheid in dit geval) verbroederd. Misschien is dit dan nog de grootste verdienste van Rutte!

kunstliefhebber | 25-01-21 | 14:36

Viel me ook al op
Rellen verbroedert, broeders en zusters!

laurentius | 25-01-21 | 14:53

Tegenover de mening van een Claudia de Breij staat Theodor Holman:
' Dat jeugd zich tegen de avondklok verzet, is het verzet tegen een leven als gevangene. Het is verzet tegen eenzaamheid. Verzet tegen saaiheid, verzet tegen ouders, het is het verzet van jong tegen oud. Verzet tegen overheid. Als ze rellen, hebben ze het gevoel dat ze leven vanwege de spanning om gepakt te worden, de solidariteit die je met de anderen voelt, met de alfawolven die zelfs ‘een teststraat’ in de hens durven steken; ze léven omdat ze spelen met de dood. Daarom ook een aanval op een ziekenhuis. Even de macht voelen waarvan ze denken dat de overheid die heeft.

Strijd geeft testosteron. Een avondklok maakt impotent. '
www.parool.nl/columns-opinie/als-ze-r...

leo de pejo | 25-01-21 | 14:34

ach Claudia, krijg toch de Kerona.

isotope 465 | 25-01-21 | 14:34

De avondklok had nog wel even achterwege kunnen blijven. Eerst kerken/mosketen dicht, Schiphol dichter, grenzen voor asielzoekers dicht.
Maar rellen zoals gisteravond zijn nooit maar dan ook nooit goed te praten. Verwende nesten, verwend land.

Normpje | 25-01-21 | 14:34 | 1

Je kan nog 100 regels in maken maar als je ze niet handhaaft heeft het totaal geen zin.

Plaktong | 25-01-21 | 14:44

Eens met dit stuk. Mensen zien de samenleving tegenwoordig zo zwart-wit. Je bent voor of je bent tegen en ruimte voor nuance is er totaal niet meer.

Jonkerman | 25-01-21 | 14:33 | 1

ik zie het grijs niet in het vernielen van prive eigendom en plunderingen. In vreedzaam demonstreren wel.

Lt-Kol Kilgore | 25-01-21 | 14:53

Minister de Jonge" vaccinatietempo gaat nog verder omlaag doordat AstraZeneca minder levert".
Het licht altijd aan de ander...

steekmug | 25-01-21 | 14:32 | 5

Nog lager betekent dus zoiets als ermee stoppen. We worden ingehaald......

Choco Chanel | 25-01-21 | 14:35

Het ligt dan toch altijd aan de ander.

Glasgow Argus | 25-01-21 | 14:38

@Choco Chanel | 25-01-21 | 14:35: Met dit tempo is met Pasen bijna iedereen gevactineerd. 2030.

bitterpete | 25-01-21 | 14:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Prima stuk van Rossem.

Van Urk | 25-01-21 | 14:32 | 1

Helemaal mee eens.

Lupuslupus | 25-01-21 | 14:56

Als ik partij zou moeten kiezen, dan toch liever tegen deze Denisa Šťastná en haar Van Rossem.

Vosch | 25-01-21 | 14:30

@ van Rossum,
Goed stukkie, Helemaal mee eens.

Datgingniegoed | 25-01-21 | 14:30

Blijkbaar is het weer de periode waarin alles 'stuk' gemaakt moet worden om hun frustratie kwijt te raken en de politie als boksbal gebruikt moet worden om hun 'lading' te ontladen. Al sinds eind jaren zeventig, met als hoogtepunt de kroning van Beatrix is het gangbaar geworden om te rellen, te vernielen en er nog mee weg te komen ook. Lachend aanvaarden ze hun straf (een boete of parkje schoffelen) om hierna weer verder te gaan met hun dagelijkse werkzaamheden. Blijkbaar hebben ze een hekel aan de overheid en aan de staat in zijn geheel. Hoelang vult de maatschappij nog dit gedrag en wijzen we deze 'non-burgers' niet uit naar een stukje natte grond (bijv. de Markerwaard) wat ze in zijn geheel mogen ontginnen en hun eigen voedsel mogen verbouwen. Waarom moet ik last hebben van hun gedrag en hoelang nog. Waarom moeten wij meebetalen aan hun opleiding, uitkering en wat zij vernield hebben. Ze hebben schijt aan ons, dan moeten wij dus ook eens schijt hebben aan hen.

PWelp | 25-01-21 | 14:29 | 2

Omdat de "hen" in kwestie niet steeds een en dezelfde is. Ook U kunt ooit eens bij de "hen" behoren en uw burgerlijke rechten op onder meer demonstratie en vrije meningsuiting willen hanteren.

Glasgow Argus | 25-01-21 | 14:32

Dit vindt u dus van relschoppers. Wat vindt u van demonstranten?

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:43

Het waterkanon en de demonstrante, volledig doorgeslagen disproportioneel geweld tegen een burger op een moment dat er geen enkele aanleiding voor is, maar de doorgesnoven triggerhappy waterkanon-ME-er even de leukste denkt te zijn, iemand onnodig tot bloedens toe verwond en het imago van zijn hele organisatie onder de ME-bus gooit.

De Briemusketier | 25-01-21 | 14:28 | 13

@Blonde Nel | 25-01-21 | 14:44:
Geef de cocaine en de amfetamine alvast even door, kan ik in de juiste stemming komen.

De Briemusketier | 25-01-21 | 14:47

@De Briemusketier | 25-01-21 | 14:45: Vrouwen meppen, ... je rukt hier een beeld uit het hele ranzige geweldfeest van dit weekend en gebruikt dat om de politie, in een slecht daglicht te stellen. Ze zijn nog heel braaf geweest. Je moet eens komen kijken wat ze in Brussel doen als er een rechtse demonstratie (die vreedzaam verloopt) uit elkaar geklopt wordt door Luikse SturmTroopers. Ik denk dat er heel wat aan vooraf is gegaan van waarschuwingen, aanmaningen etc. Luister je niet, ja dan lap he. Dat weet je als je daar gaat rondlopen.

Lt-Kol Kilgore | 25-01-21 | 14:51

@Lt-Kol Kilgore | 25-01-21 | 14:51:
Het is een bepalend moment inderdaad, en valt in het nadeel van de ME uit, omdat het duidelijk maakt dat de ME uit hooligans bestaat.
Daarnaast is België een apart land waarvoor We onze voorouders voor eeuwig dankbaar moeten zijn, dus ik blijf even uit Brussel weg als u het niet erg vind.

De Briemusketier | 25-01-21 | 14:56
▼ 10 antwoorden verborgen

Waarom zou ik begrip voor dit tuig moeten hebben

Diederik_Ezel | 25-01-21 | 14:28 | 4

De politie bedoel je? Of de regering?

kunstliefhebber | 25-01-21 | 14:30

Iets met de andere wang toekeren?

Louter Leuter | 25-01-21 | 14:31

Precies.
Iedereen die begrip heeft voor relzoekers en plunderaars heeft een tic.
In kleine kring je gedachten ventileren is heel wat anders dan de straat op gaan in deze tijden.
Als er opgetreden moet worden geeft onze overheid nooit thuis.
Ja, auto's controleren en in dorpjes bonnetjes uitdelen.
Maar groepjes witte Urkers of getinte klootzaken uit de Schilderswijk oppakken en lang vastzetten ho maar.
Als het straks 2024 is en we zitten nog steeds in de shit dan weet je ook waarom.

pejo | 25-01-21 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Na 21:00 in een minuutje een vuilniszak in een ondergrondse container gooien mag niet maar urenlang de hond uitlaten is geen probleem.

Schiet mij maar lek.

De totale incompetentie van het kabinet klinkt door in dergelijke maatregelen.

aapbroodje | 25-01-21 | 14:28 | 1

U zou die vuilniszak ook een minuutje vóór 21.00 uur kunnen dumpen, maar ik begrijp uw verbazing.

ploppy | 25-01-21 | 14:57

Avondklok heeft nauwelijks een praktische waarde in de strijd tegen het virus en de mensen zien dat. Het is vooral een symbolische maatregel om de urgentie van de strijd tegen het coronavirus te onderstrepen. Ben trouwens benieuwd of Rutte het aandurft om het leger in te zetten wanneer hij over twee weken aankondigt dat het helaas nodig is dat de avondklok, samen met de andere maatregelen, wordt verlengd tot 1 maart.

Lomo | 25-01-21 | 14:28 | 2

Ik zie die gek ervoor aan. Dan hebben we pas echt een burgeroorlog.

kunstliefhebber | 25-01-21 | 14:31

Ergens wel een voordeel dat dit in de winter gebeurt. Stel je de rellen voor als er een avondklok is op de zwoele zomerse avonden in de zomer. <bibbers>

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:25 | 2

Die avondklok-gedachte zou zo maar eens waarheid kunnen worden.

Charred_Metal | 25-01-21 | 14:35

Ze weten dat er dan de shit uitbreekt. Daarom alleen in de winter.

Zbrodj | 25-01-21 | 14:39

Helemaal eens met Van Rossem.
Het verschil tussen fatsoen en hufterigheid is maar flinterdun. Vaak is het niet meer dan een facade. 'Samen' roepen is lekker makkelijk roepen als je amper de gevolgen ondervindt. Het enige wat telt is eigen belang.
Deze crisis stelt echt nog niets voor vergeleken met wat er gaat komen. Dit is slechts een voorproefje. When the shit hits the fan veranderen fatsoenlijke burgers ook in losgeslagen beesten.

Lafayette | 25-01-21 | 14:25 | 3

Vertel.... ik wil me graag voorbereiden..

daytripper | 25-01-21 | 14:26

@daytripper | 25-01-21 | 14:26:
- Mutatie van het virus waardoor maatregelen langer van kracht blijven.
- Een zwaardere economische depressie dan in 2008. Economische meltdown.
- Massamigratie loopt volledig uit de klauwen
- Oorlog met China. Begint in ZuidOost Azie.

Iedereen weet dat het een keer gaat gebeuren. Zo lang het niet gebeurt is het allemaal prima. Dansen op de vulkaan.

Lafayette | 25-01-21 | 14:33

Nee gelul van v Rossem.
Hij probeert iets recht te lullen wat krom is.
In een samenleving zijn regels en niet alles is vrijblijvend.
Als klootzakken bewust vernielingen aanrichten en gewelddadig zijn is er maar 1 remedie.
Ik ken genoeg mensen die boos zijn op de maatregelen maar nooit zullen ze doen wat dit tuig deed.

pejo | 25-01-21 | 14:39

Naar mijn bescheiden mening is de Nederlandse bevolking voor wat betreft hoe men omgaat met Covid-19 op te delen in acht groepen:

1. De kabinet die-hards. Doen alles wat de leiding zegt, stellen geen vragen, steunen en verdedigen het beleid van Rutte door dik en dun. Hier bekend als het vvd-webcare-team onder de bezielende leiding van Gulliver, Beste Landgenoten, Papa Jones en de huidige mutatie van Kuifje.
2. De gelatenen. Laten alles kritiekloos over zich heen komen. Zijn voorzichtig. Uiten geen kritiek. Gedragen zich volgens de regels. Je hoort ze niet. De natte droom van elke regering.
3. De Criticasters. Ontkennen het bestaan van corona beslist niet maar hebben grote moeite met de in hun ogen stortvloed aan onzinnige maatregelen die al een jaar lang over de bevolking worden uitgestort. Kunnen dit goed beargumenteren. Worden door de MSM geweerd. Een deel van hen gaat op zondag 'koffie drinken' in Amsterdam en Eindhoven. Voor velen van hen is de avondklok de bekende druppel.
4. De Corona-Ontkenners. Ook wappies genoemd. Willem Engel en consorten. Sommige ontkenners bestrijden of ontkennen zelfs het aantal ziekenhuis- en ic-opnames. Mondkapjesweigeraars. Het is maar een griepje.
5. De volgjongeren. Deze jongeren houden zich overwegend aan de regels ook al valt het hen zwaar. Veel studenten zijn afgelopen zomer terug naar het ouderlijk huis terug verhuisd, wachtend op betere tijden. Bevinden zich niet zelden in geestelijke nood.
6. De feestjongeren. Nemen een loopje met de regels, verschijnen regelmatig op illegale feestjes en zitten in groepjes bijeen om te drinken (of nog erger).
7. De toetsenbordkrijgers. Loonslaven, kleine ondernemers, zzp-ers en werklozen die zich overwegend aan de regels houden maar het er (gedeeltelijk) niet mee eens zijn. Ze komen bijeen op fora om elkaar op hun verschil van inzicht te bestrijden danwel te overtuigen tot andere stellingen.
8. De relschoppers. Al dan niet gepigmenteerde personen die er behagen in scheppen om spullen van de overheid of particulieren aan gort te slaan en te knokken met ME/politie. Begrijpen niet wat er speelt omdat ook spullen van reeds getroffen ondernemers er aan moeten geloven. De fiets die op een hoop wordt gegooid kan best van hun zus zijn. Ze weten het niet.

Personen uit de groepen 1, 3, 4, 6 en 7 vinden we terug in de panelen van Geenstijl. Dus geen wonder dat het tijdens de corona-topics een drukte van belang is. Maar goed dat je er geen corona van kunt krijgen.

Misschien ben ik nog een groep vergeten, dan hoor ik dat graag.

goedverstaander | 25-01-21 | 14:25 | 17

U bent niet "misschien" een groep vergeten. U bent een overgroot deel van de Nederlandse bevolking "vergeten". Met dat ik uw tegel in de panelen van GeenStijl terugvind, schaart u zichzelf dus ook onder de personen van de door u weggezette groepen. Dat zegt iets over u, maar dat ter zijde. Zelf en met mij waarschijnlijk vele anderen van totaal verschillende pluimage, opvoeding en ontwikkeling, professie of politieke voorkeur etc. etc. voelen hetzelfde. Er broeit iets onder ons en het is daarom maar goed dat die geest (nog) in de fles zit, want berg je als die ontsnapt. Dat zijn niet de gelatenen uit uw nr.2 die alles kritiekloos over zich heen laten komen en daarom de natte droom van elke regering. Dit kunt u en deze regering subiet uit het hoofd zetten. Daarom is geschiedkunde zo interessant. Probeer het de volgende keer nog eens, maar dan beter. Cheers!

Een vrije paling | 25-01-21 | 15:29
▼ 14 antwoorden verborgen

Ik ben niet mordicus tegen de inzet van een waterkanon. Maar dit was toch wel een ongewapende en weglopende "vijand" in de rug schieten.

Joffri | 25-01-21 | 14:24 | 9

@Joffri | 25-01-21 | 14:47: dat denk ik uiteindelijk ook, en daarnaast "eigen schuld, dikke bult" ze hadden niet langs die spuitwagen moeten proberen te lopen maar 180 graden de andere kant op. Of al veel eerder weg wezen.

CynicalBastard | 25-01-21 | 14:59

@CynicalBastard | 25-01-21 | 14:59: en daarnaast - ben zelf ook wel eens op minder dan 20m door zo'n straal geraakt. Het is een klap. Maar loop er dan niet naar toe of langs, maar van weg?

CynicalBastard | 25-01-21 | 15:02

@CynicalBastard | 25-01-21 | 14:59: Met het risico dat dit een saai draadje wordt; veel eerder wegwezen klopt, alleen is dat (denk ik) niet de beste manier om een punt te maken of "change" te verwezenlijken.

180 graden keren was geen optie want achter het kanon komt de cavalerie en daarachter de voetsoldaten, eventueel met goed afgerichte honden. Het was duidelijk welke kant er op werd gedreven.

Joffri | 25-01-21 | 15:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Wanneer je onwelgezinde meningen wegzet als populisme achter een cordon sanitaire en anderzijds de statelijke incompetentie inzet voor het nastreven van de globalistische idealen van sustainable development goals, is het zaaien en oogsten.

Glasgow Argus | 25-01-21 | 14:24 | 1

Precies dat.

Lupuslupus | 25-01-21 | 15:02

Twee maten van Rossem. Dat is hoe u meet. Zo’n zelfde column is ook over BLM geschreven maar dat was stom. Er is gewoon geen ‘maar’ achter plunderingen en straatterreur. Goed dat er geprobeerd wordt om types als De Brey te fileren maar niet op deze manier.

Tiscali-2 | 25-01-21 | 14:24 | 2

Er is ook geen 'maar' na staatsterreur. Dus 1-1.

tipo | 25-01-21 | 14:25

Dat ging toch over de politie die met twee maten aan het meten was omdat zij toen z.g.n. een 'dikke huid' moesten hebben richting BLM demonstranten?

Reebensteeltje | 25-01-21 | 14:27

Er zit een hele grote steek los bij Claudia , haar Breij-werkje pleurt uit elkaar . Gewoon nog even volhouden , meer kan je niet doen . Als je wil rellen dan doe je
dat maar in een computerspel. Dat lucht op en het geeft niet zoveel teringzooi .

Minus Richels | 25-01-21 | 14:23

"... Er wordt niet niet eens genoeg getest"

Dat testen gebeurt voor de bühne. Het beleid is er niet op gebaseerd. Het enige waar het voor dient is de dagelijkse getallen-toto waaruit ten alle tijden moet blijken dat we bang, en vooral ook gehoorzaam moeten zijn.

Ik ga de straat nog niet op om de boel te slopen. Maar alles in mij schreeuwt dat deze afgetreden kliek, zonder mandaat en zonder visie, misdadig bezig is. Dat voor minder geciviliseerde types in minder fortuinlijke mstandigheden de laatste druppel gekomen is, dat kan ik me heel goed voorstellen.

marcoplarco | 25-01-21 | 14:23

Hahahahaaha
Jaar geleden stond heel stads-Nederland saamhorig te blèren op het balkon.
Nu na 11 ego maandjes is de saamhorigheid verdwenen en maken ze elkaar voor rotte vis uit.
Met huilstemmetje komt de ongeloof eruit van de bedreigende situatie van ramen ingooien, plunderen.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:23 | 3

Dat heeft Rutte inderdaad maar mooi voor elkaar gekregen, fundamentele vrijheden afgepakt en het land in chaos gestort! Wie verlost ons van deze gevaarlijke gek?

kunstliefhebber | 25-01-21 | 14:28

Mijn vrouw werkt in de zorg, Dat hele applaus en zo vonden zij en haar collega's maar hypocriet. Zolang die klappende mensen blijven stemmen op partijen die geen loonsverhoging willen valt het met de geponeerde heldenstatus van zorgwerkers wel mee... Dat applausje is gewoon een door rmarketingbureaus bedacht feelgood massa hysteriemomentje. Zoiets als wanneer we met zijn allen een liedje zingen voor het Nederlands elftal. Kost niks. Lekker gratuit. Wel gezellig. Meer niet.
Put your money where your mouth is.

DeJemelscheet | 25-01-21 | 14:29

@DeJemelscheet | 25-01-21 | 14:29: ik dacht dat al op de avond van dat applaus, na welgeteld 1 week "Kerona in Nederland":
"eens zien of jullie over 4 tot 6 maanden nog staan te klappen, lutsers, you know nothing!"
As usual had ik gelijk.

CynicalBastard | 25-01-21 | 14:44

Nou ja dat dus. Prima stuk van Rossum.

DeJemelscheet | 25-01-21 | 14:23

Met al die aardige sterke en redelijke mensen waren we nog steeds slaaf. Dus gewoon doen wat je altijd al deed. Bek houden en wachten op het geen jou wordt gegunt. Maar er zijn dus ook mensen die rotte vis zijn omdat ze voor hun rechten opkomen. Gewoon tegenaan blijven trappen, maar daarna ook gewoon meegenieten van de vrijgevochten rechten. Zo kennen wij al die aardige sterke en redelijke mensen.

Kaan78 | 25-01-21 | 14:22 | 3

Hear hear

Mart6037 | 25-01-21 | 14:23

Stel je eens niet zo aan. Je lijkt wel een klein kind. Ga je dadelijk ook een vergelijking maken met de tweede wereldoorlog?

Jeespar | 25-01-21 | 14:25

Wat was haar commentaar op de BLM rellen in Amerika? Plunderingen, brandstichting, moord, etc. Of had ze daar stiekem wel begrip voor?

Ron_Paul | 25-01-21 | 14:22 | 1

Dat vond ze ok.

Astroturfer | 26-01-21 | 04:32

Wat een verademing om dit te lezen. Helemaal mee eens, top stuk.

Soenil | 25-01-21 | 14:21 | 1

Inderdaad een verademing na het lezen van al die commentaren zoals 'met scherp schieten' enz.

Lupuslupus | 25-01-21 | 15:05

Ik ben Claudia ook zat. Mag ik een waterkanon lenen? Dan spuit ik haar zo van de tv af.

DeAapUitDeMouw | 25-01-21 | 14:21

Waar Van Rossem hier een beroep op doet, zijn de Nederlandse waarden van weleer. Hoewel ik mij volledig in zijn betoog kan vinden, zie ik de haalbaarheid ervan somber in. Empathie, solidariteit, redelijkheid, proportionaliteit, kom er in deze tijd maar eens om.

MickeyGouda | 25-01-21 | 14:20 | 3

Hear hear!

LoesjeP | 25-01-21 | 14:27

Inderdaad. Voeg er wat mij betreft 'zelfdiscipline' aan toe.

Der Schnitzeljäger | 25-01-21 | 14:52

Solidariteit bestaat zéker niet meer na 10 jaar Rutte maar ook daarvoor al niet meer. Dat is opzettelijk gedaan want een verdeeld volk is een makkelijk te hanteren volk, dat kun je alle kanten op schoppen. Hebben ze gedacht. Maar er is een klein groepje van de 17 miljoen dat de tirannie zat is. En terecht. Dat zijn niet de raddraaiers - die liften alleen maar mee - maar de mensen die het er niet mee eens zijn dat al hun rechten worden/zijn afgenomen. Wiens keurige demonstraties uit elkaar zijn geslagen (dat begon al op het mailieveld maanden geleden) èn hun sympathisanten die daar niet aanwezig konden zijn. Degenen die het uit elkaar slaan van vreedzame mensen op een grasveld (Malieveld, Amsterdam) toejuichen zijn gewetenloze zombies, net als die spuitgast in zijn waterkanon. Staatsterreur.

Lupuslupus | 25-01-21 | 15:15

De ironie is dat met name de relschoppers onder de demonstranten (c.q. iedereen die na politie sommatie nog steeds de PVO negeert, ter plaatse),
op deze manier Rutte in de kaart hebben gespeeld. Hoppa plus 2 zetels.
Hoe voelt dat nou, 'useful idiot' te zijn, relschoppertjes?

CynicalBastard | 25-01-21 | 14:20 | 2

Net wat ik een paar uur eerder ook al gezegd heb. Zoals Rutte ooit gezegd heeft: wij zijn met meer, en daarmee bedoelde hij niet de relschoppers. Ben het niet gauw eens met Claudia de Breij, maar hier heeft ze volkomen gelijk.

Synecdoche | 25-01-21 | 14:33

@Synecdoche | 25-01-21 | 14:33: een heel cynisch iemand zou denken dat Rutte dit heeft uiteglokt, met z'n avondklok, net als met de Turken rellen 4 jaar geleden ... maar zo cynisch ben ik nie... oh wacht.

CynicalBastard | 25-01-21 | 14:45

waarom zijn verkiezingen niet naar voor gehaald (midden februari bijvoorbeeld)?

MaximusAurelius | 25-01-21 | 14:19 | 2

Misschien wordt het wel midden februari. 2022 of 2023, kan zo maar.

Charred_Metal | 25-01-21 | 14:49

Is organisatie gewijs bijna niet te doen, hoe demissionair ze nu ook zijn. Partijen zouden gedwongen worden om versneld hun kieslijsten vast te leggen, allerlei andere verplichte procedures te volgen etc. etc. etc. Terwijl ze daar met hun planning juist nu al middenin zitten, het is dus niet een geval van de bestaande planning een paar maanden naar voren halen, als bvb. Rutte III in juli al ontslag genomen zou hebben.

CynicalBastard | 25-01-21 | 16:28

samen voor ons eige van GRIP 4 naar GRIP Rijk of NCTV DTN 5

HetOorAakel | 25-01-21 | 14:19

"Geweld, plunderingen en vernielingen zijn absoluut verwerpelijk. Maarrrrr...."
Van Rossem toch. Die rellen, zijn die uit frustratie? Hoe weet je dat zo zeker? Je schept een al te romantisch beeld van wat je ziet en hoort.
Ik denk dat je gelijk hebt als je zegt dat we in deze situatie zijn beland doordat we worden onderworpen aan zwalkend beleid, ingegeven door partijpolitieke overwegingen. Maar wat eveneens meespeelt is de dag in dag uit verder uitgebouwde sfeer van polderen, van iedereen om zijn meninkje vragen en dat meninkje even belangrijk vinden als alle andere meninkjes, of die nou van deskundigen zijn, politici, handhavers, of volidioten, krentenkakkers, zeurkousen en potsenmakers.
Frustratie? Eerder sensatiezucht.

Schoorsteenveger | 25-01-21 | 14:18 | 1

Rellen bij BLM zijn uit frustratie. Deze rellen zijn crimineel. Zegt onze klokkenluider jager whahahahaha.

Mart6037 | 25-01-21 | 14:22

Als ik zo kijk naar de foto's van de rellen dan zie ik daar weinig aandeel radeloze mensen tussen (ze zijn er vast wel, maar ik kan me niet voorstellen dat zij zich enorm vereenzelvigen met wat er gebeurd is).

Wat ik wel zie, is professioneel reltuig die inderdaad mentaal niet opgewassen zijn tegen deze enorme opgave en zich als BEESTEN gedragen.

Denk dat we inderdaad goed moeten luisteren naar de argumenten van de radelozen, maar deze worden, wederom, ondergesneeuwd door de 'kleine' groep die het voor de echte gedupeerden vergallen.

Piet Pielemuis | 25-01-21 | 14:18 | 2

Oh, ik voel me aangesproken, als kwetsbaar persoon. Lijstje protips geweldloos crisis overleven:
- Ga wandelen, en als je boos wordt, nog een keer. Ook door de regen/sneeuw.
- Luister muziek, burenruzie is te overzien meestal (en oordopjes zijn niet duur)
- Heb seks met je fuckbuddy (en als je die niet hebt bedoel ik je handjes)
- Eet gezond eten, dat aandacht vereist om te bereiden. Ik vond het ook kul, tot ik het ging doen, koken - in plaats van in de magnetron. Geweldige afleiding. Verspakketjes zijn voordelig.
- Matig met alle consumptie gewoon, je weet tog, met een kater slaat het nieuws harder op je neer.
- Zet het nieuws uit! Ja het is spectaculair, spannend en soms leedvermaak of ophef, nee het is niet vereist dat je Overal kennis van neemt.
- Schrijf 10 dingen op die je gaat doen na de pandemie
- Praat met mensen, veel. Bellen, chatten whatever, veel en veel verschillende mensen.
Nou dat was mijn toplijstje met coping waardoor ik net niet verzuip. Bij twijfel over verzuipen: Bel MIND-Korrelatie, deLuisterlijn etc.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:27

@Digikluizenaar | 25-01-21 | 14:27: Voel je niet zo aangesproken joh... enige wat ik probeer te zeggen is dat er vele kanten aan een verhaal zijn (ook jouw kant) maar dat dit nu weer niet naar boven komt omdat bepaald gajes de discussie weer bepaalt

Piet Pielemuis | 25-01-21 | 15:07

Het lijkt alsof ik in herhaling kan blijven vallen maar het enige waar ik begrip voor heb in deze tekst is het stuk waar vanRossem zegt : "Geweld, plunderingen en vernielingen zijn absoluut verwerpelijk". Ja, ik heb de tekst gelezen. Ja ik vind het prima dat die hier staat. Nee, van mij valt niet te verwachten dat ik mijn empathische vermogens oprek tot de baksteen-mentaliteit van amoeben die het voor iedereen slechter maakt. Net zo min als ik begrip heb voor (vul de stereotypen maar in je weet zelf) en Claudia de Breij.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:17 | 1
-weggejorist-
CynicalBastard | 25-01-21 | 14:22

Laten we nou niet 'normale demonstranten' en relschoppers op één hoop gooien. Deze mensen verdienen niet dezelfde nuancering. Echt niet.

Jimmydepimmy | 25-01-21 | 14:17

Tja, met die plotselinge avondklok heeft de regering de kikker iets te snel opgewarmd, waardoor de kikker nu uit de pan springt. Verdorie, en het volk was juist zo gedwee en volgzaam.

Snoess | 25-01-21 | 14:16 | 2

Na het opschroeven van de AOW leeftijd en het uitblijven van protesten dacht de kliek het volk alles te kunnen maken.

Mart6037 | 25-01-21 | 14:19

Goed verwoord.

Datgingniegoed | 25-01-21 | 14:26

Ton Jan Meeus: Schuld van PVV en Wilders de rellen op Urk.

Neem nog een thee in je elitaire bubbel Ton-Jan.

sprietatoom | 25-01-21 | 14:16

Elk woord klopt, van Rossem, en elk woord is relevant. Ik word er bijna emotioneel van. Dankjewel.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:16

Prima betoog Van Rossem!

hatsaflats! | 25-01-21 | 14:16

Ik ben Claudia de Breij zat. Maar dat heeft niet zo veel met het Corona-beleid te maken...

PS. Klik logo van GS ff aan voor Hans Teeuwen-remix.

DeBlijeGeit | 25-01-21 | 14:16

Jesse de mafklapper vergeet even om de Schilderswijk te noemen. Hij was al af maar nu helemaal.

professorinopleiding | 25-01-21 | 14:14 | 1

Woont zijn familie?

Mart6037 | 25-01-21 | 14:16

We moeten het samen doen? KLM wordt doodgegooid met miljarden aan steun, cultuur krijgt honderden miljoenen extra voor (ja waarvoor?), ambtenaren krijgen opslag want ze hebben het zooooo zwaar. En dan het mkb en de spaarders doodleuk extra belasten en de grote bedrijven lastenverlichting geven. En dan loopt die natte dweil van een Rutte alles blind te veroordelen. Doei.

Mart6037 | 25-01-21 | 14:14 | 3

Samen bestaat helaas niet meer. Ik lees voorlopig geen twitter reacties meer want mensen (van beide kanten) zijn totaal de weg kwijt en kunnen niets anders dan kort door de bocht en kwetsend reageren. De overheid probeert de moed er in te houden. Jorritsma gooit nog even olie op het vuur met zijn macho gedrag. Ik weet niet waar dit heen moet.

professorinopleiding | 25-01-21 | 14:16

@professorinopleiding | 25-01-21 | 14:16: De overheid probeert de moed er in te houden door een idiote, niets toevoegende avondklok? De overheid is het probleem, niet de mensen die daar netjes(!) tegen in opstand kwamen door op een grasveldje te gaan staan. Maar uit elkaar werden geranseld door de hulpjes van diezelfde overheid. Elk protest - hoe onschuldig het ook was - is afgepakt. Het is de overheid die de bevolking treitert door parkeerplaatsen af te sluiten als mensen een wandeling in de natuur willen maken. En op nog talloze andere manieren. Ik zit al 10 maanden thuis en heb 1x 1 persoon op bezoek gehad. De overheid kan vorstelijk de boom in met haar tiranny. #Ik doe niet meer mee, genoeg is genoeg.

Lupuslupus | 25-01-21 | 15:25

@Lupuslupus | 25-01-21 | 15:25: Ben het volledig met je eens en hier idem dito. Werk aan huis en komt niet meer buiten. Al maanden niet. Kan niet sporten etc. Lees net dat de import vorige week weer 400 was. Gehoorzaamheid moet je verdienen. Dit gaat fout.

professorinopleiding | 25-01-21 | 16:30

D66 was tegen de avondklok maar na een week draaide ze als een blad om de boom om en door een "het half uurtje" erbij te vragen, was D66 om, alleen al om de lieve vrede te bewaren in de coalitie. Als zij hun poot stijf hadden gehouden was de avondklok er niet gekomen. Vervolgens zit die kakmadam Sigrid Kaag van D 66 in het programma Goedemorgen Nederland met haar uitgestreken gezicht te pleiten voor harde straffen, strenger optreden (overigens ben ik daar ook wel voor). Zal niet makkelijk worden Kaag met al die D66 rechters !

johnyl | 25-01-21 | 14:12 | 2

Referendum was zo foetsie. Het volk moet eronder en uitgeleverd aan de EU. Dus vraag me af waar die D voor staat.

Mart6037 | 25-01-21 | 14:15

Het leek mij vooral op een combo van voetbalhooligans en 14-18 jarigen afgelopen weekend

O.H.Dennenboom | 25-01-21 | 14:12 | 2

ik kreeg bij de beelden ook ineens een andere indruk van "horeca-ondernemers" dan wat ik voor de rellen in Amsterdam en eindhoven had.
Zwarte hoodies en doc Martens achtig schoeisel zijn duidelijk aan een wederopmars bezig onder de NL horeca.

CynicalBastard | 25-01-21 | 14:18

Er zijn geruchten dat vanavond in 024 antifafiguren de boel kort en klein willen slaan en dat NEC-supporters het stadscentrum gaan verdedigen. Dus ja, (mogelijk) ook weer voetbalhooligans maar misschien doen ze nu iets goeds.

Trump_heeft_verloren | 25-01-21 | 14:21

"Never underestimate the power of stupid people in large groups" - George Carlin

usb stok | 25-01-21 | 14:12 | 2

... in ministeries. Ja, klopt.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:19

De man met het grootste woord over het samen doen is nou net de man die niets samen doet met het Nederlandse volk . De man is totaal gefixeerd op de EU en spendeert daar het gros van zijn tijd aan samen met zijn platonische vriendin Angela.

Koning BongoBongo | 25-01-21 | 14:12 | 1

Trouwens sterk stuk van R.

Koning BongoBongo | 25-01-21 | 14:14

Leo Lucassen :

Twitter :

"Voor de goede orde: dit is ordinaire ophitsing en uitlokking door politici van FvD en PVV"

twitter.com/Leolucassen/status/135346...

Kijk : extreem-linkse Lucassen geeft de FVD en PVV de schuld.

Thoth | 25-01-21 | 14:11 | 8

De tekst: "Dit is de 2e avond dat Rutte Nederland opsluit. #FVD blijft zich verzetten. Wij blijven iedere dag stilstaan bij deze onacceptabele inperking van onze #vrijheid.

Steeds meer mensen keren zich tegen de #avondklok. Alleen samen krijgen we onze vrijheid terug. Stem 17 maart FVD!"

Is een oproep om op 17 maart op FVD te stemmen tegenwoordig ook al "ophitsing en uitlokking"?

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:31

Ik denk dat de heer Lucassen toch eens wat fecaliën uit zijn ogen moet wrijven. Ik zie toch duidelijk op een aantal locaties een hoop naffertjes en gepigmenteerden rondrennen. Kan mij toch niet voorstellen dat dit allahmaal aanhangers van Tjierrie en Greet zijn.

Ommezwaai | 25-01-21 | 14:46
▼ 5 antwoorden verborgen

Elkaar overschreeuwen. Korte lonten. Middelvingers. Pfff, zoek het even uit zeg. Van Oef gaat aan de lunch.

van Oeffelen | 25-01-21 | 14:11

Dit is het gevolg van ruim 10 jaar lang bezuinigen op een belangrijke pijler van een moderne samenleving. De zorg! Ook op de politie is zwaar bezuinigd en ook daarvan gaan we in de toekomst de rotte vruchten plukken. Gezien de peilingen vinden veel Nederlanders dit nog goed ook.

Jeespar | 25-01-21 | 14:11 | 5

@Jeespar | 25-01-21 | 14:21: Jazeker, 17 miljoen beademingsapparaten hadden er moeten zijn. Slechte regering!

Normpje | 25-01-21 | 14:25

@Normpje | 25-01-21 | 14:25: Pfff, hoeveel procent van de besmette mensen komt in het ziekenhuis terecht? Denk voortaan even na voordat je iets zegt.

Jeespar | 25-01-21 | 14:31

@Normpje | 25-01-21 | 14:25: Ga je nou ook nog zeggen dat Rutte tenminste een van zijn verliezingsbeloftes heeft waargemaakt ?Wakker worden Norm ! Rutte doet alles voor de EU ,maar niets ,echt helemaal niets voor Nederland.... al heel lang niet.

Koning BongoBongo | 25-01-21 | 15:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Zojuist de petitie getekend voor het in je luie stoel live meekijken met het waterkanon van de politie.
Lijkt me erg leuk.

SNAFU | 25-01-21 | 14:10 | 2

Maar mogen we zelf dan ook even aan de controls zitten? Vakantieman gevoel, omhoog omhoog links links links...

Binnenbaan | 25-01-21 | 14:13

Jammer dat het geen petitie is van Claudia de B

KlaagGraag | 25-01-21 | 14:38

Het komt Mark wel goed uit. Lekker blaten over rellen. Terwijl de bron van de ellende bij hem en zn vrienden ligt. Nul beleid, nul uitzicht. Ga vaccineren lul. Alleen Bulgarije is langzamer.

dyslexieman | 25-01-21 | 14:10 | 5

@Capt. Iglo | 25-01-21 | 14:12: Nou.... de regering faalt al een decennium , dus onvrede was aan het broeien bij veel mensen. Maar bij deze onlusten waren het veelal relschoppers en vernielers.

Koning BongoBongo | 25-01-21 | 14:20

@Capt. Iglo | 25-01-21 | 14:12: Dan hebben die "idioten" nog veel geduld gehad na een jaar aankloten door ons falend kabinet.

PhallusObesitas | 25-01-21 | 14:41

@Capt. Iglo | 25-01-21 | 14:12: Ik heb het niet over de rellen. Dat is ruis op de lijn. Vervelend maar meer niet. Maar het stuntellende beleid, dat we nu achteraan lopen met zicht op een oplossing, ja is idd niet naar mijn zin, en dat ligt idd bij de regering. Dit is afleiding, meer niet.

dyslexieman | 25-01-21 | 14:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zal hier toch eens een echte ramp, dan zijn we reddeloos verloren. Als je ziet hoe al die verwende idioten al in de war raken als ze een jaartje niet naar de kroeg kunnen, dan heb je gewoon geen echte problemen.

Capt. Iglo | 25-01-21 | 14:10 | 5

@_Zweevers_ | 25-01-21 | 14:13: tja de overheid kan een datum noemen maar daar heeft dat virus geen boodschap aan, dit soort dingen laat zich niet voorspellen en doen niet aan deadlines, je moet het gewoon nemen zoals het komt en hopen dat het zo snel mogelijk voorbij is en dat de maatregelen daar aan bijdragen. Tegenwerken werkt dan sowieso alleen maar averechts.

Capt. Iglo | 25-01-21 | 14:23

De indoctrinatie heeft goed gewerkt lees ik wel.

PhallusObesitas | 25-01-21 | 14:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen sportschool, geen cafebezoek, geen chillen met je matties.
Geen ventiel. Geen uitlaatklep.
Boys will be boys.
Alleen meisjes van 11 jaar oud snappen dit niet. En zelfs die snappen het eigenlijk ook wel.

tipo | 25-01-21 | 14:09 | 10

@tipo | 25-01-21 | 14:36:
Dus omdat een beperkte groep jongens zich niet kan gedragen, moeten we alle voorzieningen maar open houden?
Ik zou zeggen: geef die jongens een pak slaag (alleen vaak is er geen vader aanwezig die dat fysiek kan)

kapotte_stofzuiger | 25-01-21 | 15:08

@kapotte_stofzuiger 15:08: Om die laatste 10% gedwongen mee te laten werken is evenveel moeite nodig dan om de eerste 90% vrijwillig te laten meewerken. En die jongeren overspoelen de IC's en ziekenhuizen niet. Dus why bother?

tipo | 25-01-21 | 15:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat is een Claudia de Breij en waarom is haar mening relevant?

The Green*Machine | 25-01-21 | 14:09 | 2

Omdat u zo wordt ondergespoten

Continuum | 25-01-21 | 14:13

Claudia is een extreemlinkse lesbo en haar mening is zoals die van alle BN-ers niet relevant.

Koning BongoBongo | 25-01-21 | 14:22

Ik heb gezien:
- vreedzame demonstranten
- rellende demonstranten
- tuig dat z'n kans schoonziet om te rellen en plunderen.

Je moet ze inderdaad niet allemaal op één hoop gooien. Maar het merendeel kan van mij ongezien de tyfus genieten.

grep | 25-01-21 | 14:08

Ondertussen mag ivermectine van het amerikaanse National Institute of Health eindelijk toegepast worden. Maar onze overheid heeft geen medicatiestrategie, alleen een vaccinatiestrategie. En een geweldsmonopolie. If all you have is a hammer, every problem looks like a nail.
covid19criticalcare.com/

Binnenbaan | 25-01-21 | 14:08 | 2

Based on these data, however, doses much higher than the maximum approved or safely achievable for use in humans would be required for an antiviral effect.[73] Aside from practical difficulties, such high doses are not covered by current human-use approvals of the drug and would be toxic, as the antiviral mechanism of action is considered to operate via the suppression of a host cellular process,[73] specifically the inhibition of nuclear transport by importin α/β1.[74]

Kan je niet gebruiken, want je hebt zo'n grote dosis nodig, dat het toxisch wordt voor de host.

Ivermectin is not approved by the FDA for anti-viral use.[77]
www.covid19treatmentguidelines.nih.go...

Some clinical studies showed no benefits or worsening of disease after ivermectin us

Bald_Gefkens | 25-01-21 | 14:50

Er is 2 in dagen tijd een vaccin geproduceerd met een bizar hoge beschermingsgraad dankzij de bioinformatica wat letterlijk miljarden en jaren van onderzoek heeft gekost en het wordt aan de kant geschoven voor dit soort fabeltjes door jan met de pet en een spanningsboog van 3 seconden.

Bald_Gefkens | 25-01-21 | 14:57

Mag ik dan even bij jou.

ptrck | 25-01-21 | 14:07

Ik vind onderscheid tussen viruswappies (kan je het mee eens zijn of niet), meelopers, relschoppers en tuig belangrijk. Die eerste groep geef je, net als racisme- of klimaatwappies, de mogelijkheid hun mening te uiten.
De tweede isoleer je, voor groep 3 en 4 zijn er waterkanon en rubberen kogel.

Echter, voor politiek is juist die eerste groep het gevaarlijkst, terwijl die relschoppers en ander tuig alleen maar voor de lokale ondernemer gevaarlijk zijn.

kapotte_stofzuiger | 25-01-21 | 14:05 | 3

Samenvatting van de dag, wat mij betreft.

andalucia | 25-01-21 | 14:21

Hear hear!

Metaalenzo | 25-01-21 | 14:29

De relschoppers zijn een geschenk voor de overheid.

Merkwaardeloos | 25-01-21 | 14:33

Zowaar een stukkie op Geenstijl dat daadwerkelijk de situatie weet te duiden.

Deviand | 25-01-21 | 14:05

Van rossem is het met thierry eens!

sjuul69 | 25-01-21 | 14:05 | 3

Dat zou iedereen met gezond verstand moeten zijn!

Sosti | 25-01-21 | 14:06

@Sosti | 25-01-21 | 14:06: Soms heeft gezond verstand ook een beetje hulp nodig. Professionele hulp. Kuch.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 14:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl