Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Handig overzicht van lokale coronacampagnes!

SAMEN STAAN WE STERK MENSUH!

Limburg. "Goed dat je de regels volgt!"
Laten we in godsnaam beginnen met een campagne met hartverwarmende leus en geef Myriam van het marketingbureau in godsnaam een dikke vette vlaai. De campagne heet namelijk 'Goed dat je de regels volgt' en klootviool André Rieu doet ook mee. Nu hebben we zin om Andrés viool te bespelen, en om de regels te volgen natuurlijk.

Gouda. "Gouda, geef elkaar de ruimte."
Het is fijn dat Gouda helpt herinneren dat we uit elkaars buurt moeten blijven want het is lang geleden dat we bij elkaar op schoot zijn gesprongen. Hoofdrolspelers in de campagne zijn Dushi en Cor, zij koken afhaalmaaltijden voor de buurt in buurthuis de Walvis, maar natuurlijk ook Gerben Roskam en Rianne van den Broek.

Friesland. "Doch it gewoan."
De Veiligheidsregio Fryslân moedigt jongeren aan een hobby op te pakken. Sheila bijvoorbeeld, ze was 'allesbehalve een keukenprinses', maar nu 'heeft ze de skills van een meesterbakker'. Heren sla (haha) uw slag want misschien is Sheila wel vrijgezel, maar misschien ook wel niet, weten wij veel. Johan doet aan snoeken van 1,5 meter JONGE, Noah rijdt op een trekker, Pier 'aka 3000 panna' doet iets met voetbal en Kayleigh doet ook iets. Genoeg ruimte om uw eigen dromen te verwezenlijken natuurlijk!

Den Hagistan. "Den Haag tegen corona."
Ook in Den Haag hebben een paar lagen managers tussen van het stijven van de paarse broeken door een leus gevonden: Den Haag tegen corona. En er steeg een oorverdovend applaus op, van het stadhuis tot aan de vreugdevuren in Scheveningen, voor zo'n ambitieuze doch treffende leus. Burgemeester Jan van Zanen, jongerenwerker Umit Colgecen en sociaal ondernemer Petra Brekelmans zijn gezichten van de campagne. OH NEE TOCH NIET PETRA BREKELMANS! De informatieplaatjes zijn er in alle soorten, maten en talen. Derhalve hierboven een poster in de taal van de onvoorwaardelijke liefde, namelijk het Marokkaans.

Barendrecht. "Geef elkaar de ruimte, want corona is er ook."
We herhalen de leus wel gewoon: Geef elkaar de ruimte, want corona is er ook. Om mensen te wijzen op het feit dat corona er ook is krijgen Barendrechters van die afgrijselijke zadelhoesjes op hun fiets geplakt met de tekst: "Goede reis. Geef elkaar de ruimte want corona is ook onderweg." GroenLinks doet dat ook altijd, van die vieze zadelhoesjes. Donder eens op man!

Bodegraven-Reeuwijk. "#booodahcheese!"
De campagne van Bodegraven-Reeuwijk alias 'het Gallië van het Groene Hart' is verreweg onze favoriet, ook omdat het een inzicht geeft in hoe zo'n campagne nou precies tot stand komt. "Het team Communicatie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft hierover nagedacht en heeft een concept bedacht om de verschillende basisregels voor corona op een andere manier onder de aandacht te brengen." En wat heeft het TEAM COMMUNICATIE precies bedacht? Twee knakkertjes, te weten Asselies en Osselies, hebben kazen om hun lichaam en zo blijven ze 1,5 meter weg van andere mensen die kazen om hun lichaam gedrapeerd hebben. Want dan ruik je de KAAS OP HUN KOP wauwwww. Of niet, maar we zijn even controleren of onze microdosering paddo's vanochtend niet te hoog was. O ja, de campagne kost trouwens 15.000 tot 20.000 euro.

Rotterdam.
"Niet lullen maar testen."
Nou doe ons die lullen maar!

Drenthe. "Drenten voor elkaar."
In Drenthe delen ze liever paraplu's uit dan boetes en daar is goed over nagedacht: de paraplu’s moeten voorkomen dat mensen bij regen dicht op elkaar gaan staan bij een schuilplek. Ook is er een nummer van Daniel Lohues maar we luisteren nooit naar muziek van buitenlanders.

Groningen. "Groningen voor elkaar."
De campagne 'Drenten voor elkaar' is precies hetzelfde als 'Groningen voor elkaar', maar dan gekopieerd en veel later. Wat dat betreft is Drenthe niets mee dan de jongere broer van Groningen, zoals Groningen de jongere broer van de rest van het land is. Zo spelen ze op Drentse schoolpleinen nog met Flippo's, terwijl in Groningen het bomberjack helemaal in de mode is. Weet u wat ook in de mode is? Corona!

Maastricht. "Haw pin."
"Je hoort het heel Maastricht zeggen: "haw pin, hè?!" Waar komt deze uitdrukking uit het Maastrichtse dialect vandaan? De zin 'pin hawwe' komt uit de militaire traditie. De pin was het stuk ijzer dat in een kanon werd geslagen om het wapen uit te schakelen. Als, na een beleg, de kostbare kanonnen dreigden in vijandelijke handen te vallen, was dit de taak van de laatste terugtrekkende soldaat. Hij moest tot het laatste moment pin hawwe. Uiteraard moest hij wel wat moed hiervoor hebben, want hij moest deze missie volbrengen met de vijand bijna in zijn nek." En nu u dat weet snapt u ook dat de lokale campagne om corona te bestrijden de naam Haw Pin heeft gekregen.

Eindhoven. "Hou onze stad sterk."
We zijn medium allergisch voor het woord 'sterk'. Zoals in de Eindhovense campagne 'hou onze stad sterk'. Was Eindhoven altijd al sterk? Indien nee, wanneer is Eindhoven sterk geworden? Is Knegsel ook sterk? En als corona heel veel Eindhovenaren uitschakelt, is Eindhoven dan slap? In Eindhoven schuiven ze deze campagne onder de noemer 'verantwoordelijkheid nemen' en daar zijn we óók al allergisch voor verdomme.

Urk. "Slimmer chillen is corona killen."
Weet u waar coronacampagnes geen nut hebben, behalve in heel Nederland? Op Urk. Daar bepalen ze hun eigen regels. Dat 'slimmer chillen is corona killen' is er heel leuk doorheen gepaarsebroekt maar ondertussen staat de jeugd vanaf viskotters in de territoriale wateren van Urk het land te bekogelen met Cobrae, terwijl de inwoners bij elkaar op schoot de vrome lange rok uithangen in de kerk. Dat werkt dus niet hè.

Heusden. "Alleen samen."
Hahaha ja leuk alleen samen dat is een soort contradictio in terminis maar ook weer niet want het is alleen samen snapt u wel echt supergoed bedacht Heusden je bent geweldig

Katwijk. "Samen strijden tegen corona."
De laatste keer dat we iets hoorden over Richtingenstrijd aan Zee sloegen de inwoners elkaar de kop in en dat doen ze niet alleen als het voetballen is. Strijden tegen corona doen ze ineens wél samen, maar daar geloven (lol) we geen zak van. Gezichten van de campagne zijn de trouwambtenaar en nog een paar mensen die niemand kent. Prachtig!

Twente. "Samen zorgen voor Twente."
De paarse verf klotst weer eens tegen de plinten met de ondergekotste leus Samen zorgen voor Twente. HOE kun je zorgen voor een regio. Zorgen voor Twente. Zorgen, voor, Twente. En de gekoppelde leus is "nul bier voor tafel vier" en dat is helemaal niet grappig, dat is gewoon heel erg verdrietig. De campagne van de regio Twente zorgt niet voor bewustwording, het zorgt voor meer intakegesprekken bij de psycholoog. Gezichten van de campagne zijn onder anderen Geert en Annet, Claudia Patacca, Hanneke Borkent en Bert van Losser. We willen dit niet meer.

Alphen. "Ik vecht voor (of tegen)..."
Hee leuk, een activatie, want deze campagne is niet eens af. U moet het gewoon zelf invullen. Waar u voor vecht, of waartegen u vecht en het is vooral gericht op jongeren. "Volgens de Alphense burgemeester Liesbeth Spies gaf de meerderheid van ruim 300 mensen uit deze leeftijdscategorie die meededen aan een enquête aan dat ze graag de coronaregels naleven." Regels naleven ja, tot er op een of andere illegale rave gratis pillen worden uitgedeeld, dan verdwijnen de regels heel gauw IN JE BROEKJE.

Reaguursels

Inloggen

Bij het CBR staan de examenregels voor de theorie-examens in de Nederlandse taal (!) ook in het Arabisch. Helemaal inclusief, zodat ook kandidaten die Arabisch spreken hun total 360-identity niet hoeven los te laten. Maar op deze manier vrees ik toch dat ook de 3e golf een donker tintje gaat krijgen.

Magna Carta | 22-12-20 | 14:33

Toch mooi dat Den Haag dit in alle nationale landstalen publiceert: Turks, Arabisch, Pools en Nederlands.
Ik mis alleen nog het Algemeen Onbeschaafd Haagseharryhaags.

WalterSobchack | 22-12-20 | 09:18

Het is natuurlijk razend gezellig en leuk als half Nederland zich bondscoach van Oranje waant of jurylid op het Eurovisie songfestival. Echt. Charmant is dat.

Maar dat heden ten dagen zelfs de meest onnozele idioten zich viroloog wanen terwijl er mensen doodziek thuis liggen of in het ziekenhuis. Terwijl er links en rechts doden vallen. Terwijl het virus vrij en blij de ene na de andere aansteekt om virusfabriekje te worden. Tsja dan gaat de lol er wel vanaf.

Ik ben virusmoe, ik vooral ben viruswappiemoe, ik ben de discussie ook zat.

Is het echt zo'n slecht idee om deze mensen een stuk provincie te geven, in Drenthe ofzo en dat ze daar kunnen feesten en beesten?

Gaan we gewoon over een maandje of 6 kijken hoe het ervoor staat. Het goede hieraan is dat - als het goed is - de overlevenden allemaal tegen die tijd resistent zijn tegen het virus. Voor de rest lijkt me er weinig verloren gegaan.

Theodorus.Goldbach | 21-12-20 | 22:12 | 3

Heden ten dage bedoel je?

Ali Bundii | 21-12-20 | 23:09

Uitstekend idee, maar ik dacht meer aan het Groene hart of het Westland. Mag dat ook ?

van_Heutsz | 22-12-20 | 05:23

De rest, hè? Het is altijd de rest die uit zijn nek kletst. Heb jij dat nou ook?

Sans Comique | 22-12-20 | 06:58

Zit net te kijken naar Nieuwsuur. Engeland wel alles potdicht i.v.m. mutatievariant Covid, maar Zuid-Afrika niet met ook een mutatievirus van Covid? Wat is dit dan: Macron die Engeland mag pesten alvast met Brexit? Hoezo zouden vluchten uit Zuid Afrika met het veel besmettelijker mutatievariant wel mogen blijven komen? Zijn we nu echt elk greintje verstand of fatsoen verloren in Europa? Bahbahbah!

En waarom zouden chauffeurs niet gewoon de verse groenten mogen verspreiden in Engeland. Het stinkt en het is volgens mij de as Frankrijk/Duitsland?

Jan, Leiden | 21-12-20 | 21:50 | 3

Hear, hear! Spijker op zijn kop.

MoonBeebe | 21-12-20 | 21:58

Ach dat gewauwel over een mutatie. In april waren er al een stuk of 30 varianten. En nu is er in ene een probleem.

haddem | 22-12-20 | 08:00

Haw pin, schoev'm der in.

joepiedepeopie | 21-12-20 | 21:13

Oooh motherfuckers , ik dacht , hmm Sheila , mss wel een leuke blonde met dikke tieten .. krijg je iets te zien wat nog lelijker is dan de Venus van Willendorf. Bedankt jongens , bedankt.

Kim-Jung-Un | 21-12-20 | 20:54

Ik zeg het maar recht voor zijn raap
met een mondkapje loop je totaal voor aap.

kunstliefhebber | 21-12-20 | 20:44 | 4

@jpm77 | 21-12-20 | 22:32: Man onderhand heeft iedereen het wel gehad hé naar een jaar. Dit vreselijk dodelijk virus met een ifr van 0.2%

endofdays | 21-12-20 | 23:42

@jpm77 | 21-12-20 | 22:32: Best case: je bent niet herkenbaar (zet ook nog een petje op of zo) en dus maakt het niet uit.

5611 | 22-12-20 | 06:03
▼ 1 antwoord verborgen

Nutteloos krokodillentranen gezeik dit. Kom gewoon met een helder verhaal. Jip en Janneke op basis van feiten zonder kleuter beeldspraak en pak de regie. Echt, meer is het niet.

alisdeWnogzoS | 21-12-20 | 20:41

Stikken in het snot is geen straf van god.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 20:37

Andre Rieu voert campagne voor Limburg en niet voor Maastricht?
Is hij nog steeds boos omdat hij zijn wijntje op de vrijthof net als ieder ander zelf moest betalen?

Veepert | 21-12-20 | 20:14 | 2

Komen er ook bekende Limburgers uit Helmond?

Rest In Privacy | 21-12-20 | 20:35

Nonchalant met Covid-19? Grote kans dat we je op de IC gaan zien.

Lorejas | 21-12-20 | 20:13 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Dieptriest dit natuurlijk. De boodschap van 'wil je niet ziek worden of doodgaan of andere mensen ziek of doodmaken, blijf thuis' is klaarblijkelijk niet duidelijk genoeg voor teveel mensen. Er is maar 25-30% van de mensen nodig om tot in de vergetelheid de gevolgen van dit kutvirus te blijven voelen. Ik heb geen zin in weer een lockdown rond maart, wie wel? Nu lijkt het erop dat 'best case scenario' we ons leven pas na het derde kwartaal 2021 volledig terugkrijgen.

Theodorus.Goldbach | 21-12-20 | 20:13 | 6

Kom eens met het bewijs dat de maatregelen werken. De laatste onderzoeken die ik heb doorgenomen zeggen iets anders. Maar misschien wil je graag dat ze werken zodat jouw geloof dat je bijdraagt aan het redden van mensenheid niet misplaatst is...

Emilioot | 21-12-20 | 22:43

Waarom denk je dat we in Q3 2021 ons leven volledig terugkrijgen?

De geest is uit de fles, in het najaar 2021 volgt na wederom een geframede massahysterie de grote campagne om alle griepdoden te gaan voorkomen.
Bewaar je zelfgebreide mondkapjes maar, die ga je dan nog nodig hebben.

Sjiek | 22-12-20 | 00:24

Jammerplank. Zodra de 60/70+ers gevaccineerd zijn lopen de ziekenhuizen leeg en gaat de beer los. Zelfs Hugo moet dit voor Pasen kunnen lukken.

5611 | 22-12-20 | 06:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Van Corona wordt Flappie helemaal Wappie. Heeft iemand die al?

Dubbelepunthoofd | 21-12-20 | 20:11

Als er één schaap over de dam is, volgt de rest op 1.5m afstand.

letopuwzaak | 21-12-20 | 20:11 | 5

@Gulliver | 21-12-20 | 20:33: Alles beter dan die makke schapen die blind achter rattenvanger Mark Rutte aan lopen, voortdurend 'wappie' blatend.

5611 | 22-12-20 | 06:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog zo'n dingetje, enthousiaste nieuwe aanmeldingen in de zorg geweigerd omdat ze niet over de juiste papieren zouden beschikken. Klopt, ook een vriendin van mij werd ontslagen in de thuiszorg (waar ze al jaren in werkte) omdat ze " iets" niet had. Echt, compleet van de zotte.

MoonBeebe | 21-12-20 | 19:35 | 7

@Lupuslupus | 21-12-20 | 19:40:
Wilde u niet het papiertje halen? U lijkt me uitermate geschikt voor het werk. (Voor destijds).

letopuwzaak | 21-12-20 | 20:13

Tijdens een oorlog heb je ook niets aan soldaten die geen geweer kunnen gebruiken.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 20:34

Ik heb zo'n juist papiertje, en verdien daarom 20% dan mijn collega die hetzelfde werk doet. Lang leve het salarishuis.

Sjiek | 22-12-20 | 00:26
▼ 4 antwoorden verborgen

6 miljoen mensen krijgen jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik en toch gaan er minimaal 6000 mensen dood per jaar aan de griep. Hoeveel mensen mogen er, als De Prik er is, dood gaan aan corona per jaar zonder dat we extra maatregelen krijgen?

Patje | 21-12-20 | 19:35 | 3

Die getallen zijn altijd wel lastig. Niet iedereen gaat op die uitnodiging in. Vallen de doden vooral onder de mensen die een vaccinatie hebben laten zetten of onder de mensen die niet op de uitnodiging zijn ingegaan?

Mijn vader is 75. Er is een fraai Chinees gezegde wat vrij vertaald zegt: "Vrouwen slaan met een veer." Uiteindelijk is hij gezwicht voor mijn moeders wens om een griepprik te laten zetten.

De man is nog nooit ziek geweest. Direct na die prik een hele zware griep, je kon er niets meer mee worden. Hij heeft beloofd nooit weer naar mijn moeder te luisteren.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 19:48

Urk: "De wet is voor mensen die niet zelf na kunnen denken!"

W_F | 21-12-20 | 19:32 | 7

@Lupus: je hebt gelijk, dat zegt de Imam ook altijd.

Veepert | 21-12-20 | 20:21

@Quib | 21-12-20 | 19:50: Op Urk kun je volgens mij wel prima de hele dag blowen dus dat zou best wel eens mee kunnen vallen.

5611 | 22-12-20 | 06:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Konden ze geen inclusiever rolmodel vinden dan deze succesvolle, talentvolle, rijke, boomergeneratie witte man?

De Pilsvogel | 21-12-20 | 19:30 | 2

Wat is er mis met een pratende vlaai?
Limburgser goat ‘t nie worre hè.

Ruimedenker | 21-12-20 | 19:33

Snap niet dat Corona een campagne nodig heeft. Het verspreidt zich prima zonder campagne.

Garry_de_Graaf | 21-12-20 | 19:29

Corona interesseert mij geen reedt
Jippie, minder mensen op de planeet!

Patje | 21-12-20 | 19:28 | 1

Hahaha

oldskoolhollander | 21-12-20 | 20:05

Hou je aan de corona-maatregelen in Den Bosch
Anders slaan wij met de kerstgedachte je tanden los

Is toch een andere toon zeg maar.

Patje | 21-12-20 | 19:27 | 2

Al muteert die Corona nog zo snel, met Bosche Bollen vang je ‘m wel.

Agressieve draak!

Ruimedenker | 21-12-20 | 19:36

@Ruimedenker | 21-12-20 | 19:36:
Draag een mondkapje van Den Helder, via Utrecht naar Den Bosch
Anders laat deze draak de bijtgrage Hond van GeenStijl los!

Pak ze Ruimedenkert!

Patje | 21-12-20 | 19:50

Duitsland: Die fahnen hoch, die reihen geschäffte fest geschlossen!

grapo | 21-12-20 | 19:26

hoe meer regels hoe meer er gebroken worden, dit is pure indroctinatie wat hier gebeurt.virussen komen en gaan, deal whit it.

Spychopaat | 21-12-20 | 19:24 | 5

Een mooie uit de Tao Te Tjing, tekst 57.

Hoe meer wetten en beperkingen er zijn, des te armer we worden.
Hoe scherper onze wapens, des te meer oorlog er zal zijn.
Hoe slimmer de mensen, des te vreemdere dingen gebeuren er.
Hoe meer regels, des te meer overtreders.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 19:56
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Publilius | 21-12-20 | 19:20 | 16
▼ 16 antwoorden verborgen

Regio's Drechtsteden, Rotterdam en Amsterdam: Alleen samen krijgen we corona.

grapo | 21-12-20 | 19:19

Viool kan ook behoorlijk besmettelijk zijn, André.

Eric Newby | 21-12-20 | 19:18

"Visit Zuid-Limburg".
Nee hoor. Blijf lekker allemaal weg.
Wat wel mag is die kitschkoning ophalen en niet meer terugbrengen.

Leipniz | 21-12-20 | 19:18

'Je bent een rund als je met corona stunt!' Wordt 'ie dit jaar toch nog benut.

MickeyGouda | 21-12-20 | 19:18 | 2

“Al is ie nog zo kudt, wordt ie dit jaar toch nog benut.”

..... stiekem moest wel lachen ;-) goed gevonden!

Ruimedenker | 21-12-20 | 19:20

Tjee Mickey, briljant!
Kusjes uit Friesland.

zwenkwieltje | 21-12-20 | 19:21

Corona kost sommigen de kop. Dat ruimt wel lekker op. Plop.

Leptob | 21-12-20 | 19:16

Ik mis in de lijst prachtsteden als Helmond, Purmerend en Zoetermeer.

Schwanzeleber | 21-12-20 | 19:10 | 1

U noemt wel drie oorden op waar ik nog niet deaud gevonden wens te worden...

Wijze uit het Oosten | 21-12-20 | 19:20

Noord-Holland staat er niet bij? Oké. ''Tief 's 'n end op van m'n erf met je corona, kutjong!'' Zo. Geregeld.

VBO_B_Niveau | 21-12-20 | 19:09

Corona zal nooit bestreden kunnen worden met woorden, stem het kabinet der incapabelen weg met een stem op het fatsoenlijke alternatief. De PVV is de enige partij die de juiste keuzes maakt.

smdyasc | 21-12-20 | 19:09 | 2

Klopt inderdaad, van Haga van Forum is ook erg sterk.

Spychopaat | 21-12-20 | 19:19

Hoe is het eigenlijk met onze nationale kanarie, Willem. Is die nog in het land of zit ie al in Argentinië?

swapper | 21-12-20 | 19:06

Het kakkineuze kuddevolk uit Reeuwijk neerzetten als de Galliërs van Nederland, dan heb je humor. Alle heren een rode broek, alle dames uit dezelfde mal, met een Porsche Macan als boodschappenautootje.

MickeyGouda | 21-12-20 | 19:05 | 4

@Ruimedenker | 21-12-20 | 19:08:
Twee gescheiden gemeenten en leefwerelden, met de kanttekening dat er ook 'normale' Reeuwijkers zijn (lees: niet rijk).

MickeyGouda | 21-12-20 | 19:11

Plus een Hummer om de kleinkids van school af te halen. Met ingebouwde Labradoodle.

Eric Newby | 21-12-20 | 19:21

@Eric Newby | 21-12-20 | 19:21:
Yup. Vergeet de sloep niet!

MickeyGouda | 21-12-20 | 19:28
▼ 1 antwoord verborgen

Regen in maart en rijp op de daken, hebben geen reet met elkaar te maken. En ook niets met covid.

Red shirt | 21-12-20 | 19:03 | 6

@Red shirt | 21-12-20 | 19:10: Red shirt had a wet skirt. Dat rijmt wel.

VBO_B_Niveau | 21-12-20 | 19:19

Red shirt is een nerd. Dat rijmt prima. Het is Red shirt die zo ontzettend meurt. Rijmt ook prima.

Lorejas | 21-12-20 | 19:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is toch meer iets voor een landelijke campagne. Nu weet ik waarom ik zoveel ozb moet betalen.

lekgoot | 21-12-20 | 19:02 | 1

Nee dat is voor Italië en zo.

Eric Newby | 21-12-20 | 19:22

“Niets is zo irritant, als een lullige slogan aan de wand.”

DeBlijeGeit | 21-12-20 | 19:00 | 1

"Vrouwen met spreuken moet je niet neu..."
Ach laat ook maar.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 19:03

Wees geen Wappie draag een Kappie!

" deze slogan wordt u gratis aangeboden door Gulliver.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:56 | 1

“Wees geen Gullie, doe m’ om je lu..”
Ach laat ook maar.

Ruimedenker | 21-12-20 | 19:00

Het spreukenGilde heeft ‘t er maar druk mee.
De één nog fantasielozer dan de ander.
Ik zou zeggen : “Laat Corry de kolere krijgen.”
Alstublieft, gratis en voor niks.

Ruimedenker | 21-12-20 | 18:55

Een beetje hier zeuren is ook recalcitrant zijn

...

Is dit nog nieuws? | 21-12-20 | 18:54

In Nederland is alles samen. Samen dit, samen zo.

Poesman | 21-12-20 | 18:54 | 2

Alles met iedereen, behalve met Geert natuurlijk.
Stelletje Komedianten.

Ruimedenker | 21-12-20 | 18:58

Kijk maar eens hoeveel verbindende coaches op LinkedIn staan. Alles samen!

Rest In Privacy | 21-12-20 | 19:05

Decentralisatie is dé vloek van Nederland.

zwaaropdehand | 21-12-20 | 18:53

Dit is niet mijn Den Haag broerrr.

bixiers | 21-12-20 | 18:51

Hoeveel posters hangen er in Nador, in het Nederlands?

Ruimedenker | 21-12-20 | 18:50 | 1

1 tegel iig nu.

Sinterbikske | 21-12-20 | 18:59

Welkom vluchten uit Zuid-Afrika. Welkom.

Is dit nog nieuws? | 21-12-20 | 18:49

Voor Friese standaarden is Sheila best te doen. De neusring heeft ze al.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:46
-weggejorist-
Bolder | 21-12-20 | 18:46 | 3

Als ik openlijk uitkom voor mijn PVV voorkeur ben ik mijn baan en een aantal vrienden kwijt. Je kunt als openlijk PVVer bijv. geen rechter, burgemeester of leraar worden. Je wordt heel gewoon van alles uitgesloten. En nu moeten we het ineens allemaal samen doen en hebben ze me nodig? Dacht het niet

Axolotl | 21-12-20 | 18:43 | 6

Dat gevoel hebben homo's ook. Praat eens met ze. U zult ontdekken dat uit de kast komen reuze meevalt.

Red shirt | 21-12-20 | 19:05

Zo is het! Ik hou ook uitsluitend afstand tot PVV-ers, de rest kan de tering krijgen. Oh wacht, stop. Andersom. Nee ook niet.
Laat maar.
Hup PVV.

Lochos | 21-12-20 | 19:21

@Red shirt | 21-12-20 | 19:05: Serieus, als ik dat doe ben ik mijn baan in het onderwijs kwijt. Ik heb het bij een collega gezien. Paste ineens niet meer in het team. Nee, je bent als heaumeau een stuk beter af dan als PVVer.

Axolotl | 21-12-20 | 19:21
▼ 3 antwoorden verborgen

En als dan geheel onverwacht blijkt dat zo'n campagne geen reet uitmaakt, denken dat het aan de slogan ligt.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:43

Coronapatiënt van Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid overgeplaatst naar Duitsland. Door de toename van het aantal besmettingen naderen de IC's hun maximale capaciteit weer. Daarom is het nodig om tot verplaatsing naar Duitsland over te gaan.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/DMF2020122...

D.Onderop | 21-12-20 | 18:39 | 9

@HdJ | 21-12-20 | 19:05:

Link naar het verhaal over dat ziekenhuisschip of is dat een wappieverzinsel?

Rest In Privacy | 21-12-20 | 19:29
▼ 6 antwoorden verborgen

Welkom in rubber-tegel-land. Dat de aardbeitjes maar geen beurs plekje krijgen.

Klapsigaar | 21-12-20 | 18:37

Het maakt vrijwel niet uit welk programma ik aanzet op die treurbuis, of ik wordt weer voor m'n bakkes geslagen met campagnes. Als het geen corona is, dan wel een of ander 'zielige mensen of dieren' doel, of het klimaat, en anders wel iets met gender, of sneakers, dan wel vuurwerk of Zwarte Piet.
Stapelgek wordt ik van dat belerende deugdrammende vingertje.
Fokking domineesland.

Abject | 21-12-20 | 18:29 | 4

Hey er zit een knop op je TV die helpt je zo uit de puree.

keestelpro | 21-12-20 | 18:31

@keestelpro | 21-12-20 | 18:31: Ja ik begrijp dat ook niet hoor, gooi dat ding het raam uit als het je alleen maar ergert. Kijk al vele jaren geen t.v. meer en dat bevalt uitstekend.

Lupuslupus | 21-12-20 | 19:06

@Lupuslupus | 21-12-20 | 19:06: Zit wat in, maar qua film/serie heb ik het zo'n beetje wel weer gezien, weinig soeps de laatste tijd, dagen aaneen stilte is ook maar niks en muziek is ook weer zo stemmingbepalend. Dat geneuzel op tv is voor mij een vorm van achtergrond-geroezemoes en de willekeurige gesprekken met voorbijgangers&kroeghangers die je vroeger nog wel eens had toen er nog zoiets bestond als een 'leven'.

Abject | 21-12-20 | 20:27
▼ 1 antwoord verborgen

"Als je dit niet kunt lezen, moet je terug naar waar je wel dingen kunt lezen."

Vuurwezel | 21-12-20 | 18:28 | 1

Terug naar vermicelliletterstan.

zwenkwieltje | 21-12-20 | 18:31

Eigenlijk had Ruud de beste....... ‘ff lekker knuffelen jonguuhh’

emwee | 21-12-20 | 18:27

Laat ze in Den Haag eens duidelijk maken aan die hoofddoekies dat alleen winkelen en een mondkapje dragen ook gewenst is voor hen, en dat ze hun eigen kutbuurt leeghamsteren ipv de mijne? O en dat Nederlands leren echt geen schande is.

Eric Newby | 21-12-20 | 18:26

Ach woonde ik maar op een berg in Zwitserland. Dan ging ik iedere dag een bakkie doen bij de Van Oefs, tot het punt dat zij zouden zeggen dat dit ook weer niet de bedoeling is.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:25 | 4

@VBO_B_Niveau | 21-12-20 | 18:51: En is meneer van oeffelen thuis??
Mevrouw Oef: Maak je niet druk, die zit toch op zijn zolderkamer,...*dikke tieten tegen Karl Hunges drukt*

miko | 21-12-20 | 19:47
▼ 1 antwoord verborgen

Nu er licht aan het eind van de tunnel in zicht is gaan mijn gedachten alvast uit naar alle virologen en farmaceuten die straks als dit allemaal voorbij is in een zwart gat vallen. Hun hele universum, het nieuwe normaal, vergaat dan als sneeuw voor de zon. Ik vind dat we voor hen een steunfonds moeten oprichten.
Of een stichting. We kunnen deze mensen die nu hun complete leven in teken van ons welzijn stellen niet straks zomaar in de kou laten staan als alles voorbij is.
Ik denk aan een 'Stichting Post Pandemie Nazorg '. En dat er dan collectanten van deur tot deur gaan om geld op te halen voor hen. Want door alleen maar applaudisseren op een balkon is nog nooit een farmaceut multimiljardair geworden.

keestelpro | 21-12-20 | 18:24 | 2

Nee joh. Ze krijgen het nog hartstikke druk met COVID-20. En daarna COVID-21. En...

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:27

'Goed dat je de regels volgt'?
Dat riekt naar een aanmatigende aanname van een deugviool.
En, zegt u maar u.

zwenkwieltje | 21-12-20 | 18:24 | 4

Marketingpsychologie. "Je doet het goed want..." verkoopt beter dan "Je doet het fout want..."

Maar het is inderdaad tenenkrommend aanmatigend.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:30

Hier hebben ze daar ook last van, dat somme wensdenken. Op de vuilniswagens bv de joepie-leus: Samen houden we de stad schoon!
Ammehoela, doen jullie dat maar, denkt de gemiddelde tokkie hiero, en flikkert het afval neer waar het hem uitkomt.

Eric Newby | 21-12-20 | 18:31

Als de mensen in Helmond het maar begrijpen.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:45
▼ 1 antwoord verborgen

Het feit dat dit nodig is, laat zien dat domheid niet weg te krijgen is met welvaart.

beldewouten | 21-12-20 | 18:22 | 1

En het laat zien dat het belastinggeld over de plinten klotst, dan is dom volk natuurlijk wel handig.

witwas | 21-12-20 | 18:44

Wat hebben al deze “spreuken” gekost?

Nummer1 | 21-12-20 | 18:22

Dit kabinet is trouwens net als corona... Uiteindelijk reuk -en smaakloos.

Ommezwaai | 21-12-20 | 18:22 | 1

Ah! Zie je wel. Corona bestaat al jarenlang. Ze hebben het nu alleen ontdekt en het een naam gegeven.

keestelpro | 21-12-20 | 18:33

Het is weer ouderwets tenenkrommend op z'n Nederlands. Ben trouwens wel benieuwd naar die cursus winkelen die Den Haag blijkbaar ook biedt.

Muxje | 21-12-20 | 18:20

En toch vind ik 'nul bier voor tafel vier' de beste. Gewoon alleen maar omdat ze het gore lef hebben onpolitiek correct datgene te benoemen waar alles om draait: bier. Ich bin ein Twentenaar.

Leptob | 21-12-20 | 18:15

Ik heb liever Corona dan André Rieaul.

The_Master_Bear | 21-12-20 | 18:15 | 3

Duidelijk dat je het niet hebt gehad.

Eric Newby | 21-12-20 | 18:41

@Eric Newby | 21-12-20 | 18:41:
Heeft u André Rieaul gehad dan?

zwenkwieltje | 21-12-20 | 19:07

Moeilijke. Heel moeilijk.
Doe die Rieaul dan maar... 4 minuten.
Daarna een uurtje mafkezen die met skies een schans afroetsjen.
En ineens.. alles kwam goed.
(u heeft gelijk.. wat ook nog kan.. met Corona.. een slang in de reet, ademmachine op de kop.. Rieu de hele dag in een onderbewuste meeluisteren over de mob van de mens die eens per week je kopkaas komt schrapen, de tarrels om de slang wegknipt, om je weer eens om te draaien. Denk daar mar over na... 1.5 meter is 30 te weinig!)

geen koning | 21-12-20 | 20:46

Daniel Lohues is zwaar onderschat.
Prachtige liederen maakt deze man.

Maya de Blij | 21-12-20 | 18:15 | 4

@de Voorzittert | 21-12-20 | 18:18: En Koos Alberts (ik vind het niet erg, dat ik niet meer kan lopen, want ik zit nu tóch in een rolstoel) mocht het wel?

The_Master_Bear | 21-12-20 | 18:22

@de Voorzittert | 21-12-20 | 18:18: Nu gaat u te ver.

zwaaropdehand | 21-12-20 | 19:00

Andersom klopt de stelling:
Daniel Lohues wordt ernstig overgewaardeerd.
Onthutsende schijtmuziek maakt dat mens.
Ook.

geen koning | 21-12-20 | 20:39
▼ 1 antwoord verborgen

In de Biblebelt hebben ze nu al dubbele cijfers vergeleken met de rest van ons land ik vrees dat dat de komende weken nog een keer over de kop gaat. Maar Gods wil hè.

Trumme | 21-12-20 | 18:11 | 6

apocoronalips

wijsvinger | 21-12-20 | 18:27

Hek er omheen en weer een probleem opgelost.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:46

Als je serieus in de here bent maakt een R303 gewoon geen fuuk uit.

geen koning | 21-12-20 | 20:37
▼ 3 antwoorden verborgen

For a better life beyond me, build back better...
ITM

Pimp my Voortuin | 21-12-20 | 18:10

Haags dialect wordt wel steeds ingewikkelder zo te zien

Diederik_Ezel | 21-12-20 | 18:09

Wat is dat nou? Wordt de wereldberoemde Rieu even gedecimeerd tot een provinciale bekende Limburger? Wat een belediging.

Leptob | 21-12-20 | 18:09 | 8

@Eric Newby | 21-12-20 | 18:35: Foutje in uw opvoeding.

Lupuslupus | 21-12-20 | 19:24

Ja, zoiets zou een muzikaal hoger begaafd persoon als tiesto nou nooit overkomen.
Best vreemd eigenlijk? Zelfde genre maar met een eeuwtje ertussen.

geen koning | 21-12-20 | 20:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Wel een gelukkig toeval dat het vaccin klaar is net voordat de nieuwe variant om zich heen begint te slaan.

lekgoot | 21-12-20 | 18:09 | 3

Ga eens met iemand praten, dat kan helpen.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:31

Oei wat slecht. Is er een ondergrens bij overheidscommunicate?
Für ihre Sicherheid. Vond ik beter.

Hekkie | 21-12-20 | 18:08 | 1

Er is geen ondergrens. En ik kan het weten, want ik werk samen met die mutsen. (Meestal werk ik tegen trouwens, maar ze winnen altijd.)

zwaaropdehand | 21-12-20 | 19:02

Ik gun André de centen wel, hij heeft ze hard nodig.
Maar ik ben voor groepsimmuniteit. en afstand houden werkt averechts.
Er komen nu weer mutaties aan (waarom niet in China, trouwens), dus vaccins gaan niet helpen.
Er is maar 1 manier: de bittere pil slikken.

jantjeuitnederland | 21-12-20 | 18:07 | 20

@miko | 21-12-20 | 19:38: Ja, die griepprik is me toch een daverend succes. Daarbuiten is dit dus geen griep(je), dit is een heel heftige verkoudheid.

geen koning | 21-12-20 | 20:31

@zwaaropdehand | 21-12-20 | 19:04: Voor groepsimmuniteit werkt het averechts. Net als elk ander jaar met de griep. De meeste mensen hebben een adequaat immuunsysteem, waardoor die prima met de zoveelste griepvariant om kunnen gaan.
Sommige ziekelijke en/of oudere mensen niet. Die gaan dan dood. Zo werkt de natuur al miljoenen jaren. Wij pretenderen God te zijn, maar we zijn het niet.

watergeus | 21-12-20 | 22:31

@Lupuslupus | 21-12-20 | 19:16: helemaal mee eens, maar er kleven nog wel meer bezwaren aan dit vaccin. Maar als je daarover uitgebreid vertelt, dan wordt je weggejorist.

watergeus | 21-12-20 | 22:32
▼ 17 antwoorden verborgen

Ik vind "Ik hou (afstand) van jou" veruit de mooiste. Maar de gemeente Amsterdam heeft iets van 150 communicatiemedewerkers, dus dat is niet helemaal eerlijk voor de rest van Nederland.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:03 | 8

@Pimp my Voortuin | 21-12-20 | 18:17: "Houd rekening met een verhoging van..."? Dat is inderdaad wat ze meestal schrijven.

Rest In Privacy | 21-12-20 | 18:20

Des te meer communicatiemedewerkers, des te slechter de dienstverlening.

zwaaropdehand | 21-12-20 | 19:07

@Pimp my Voortuin | 21-12-20 | 18:17: Nog liever: houdT (beleefdheidsvorm).

langelat | 22-12-20 | 10:07
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl