achtergrond

Geenstijl

LIVE! Chips. Nootjes. Bier. En Reinier Castelein

Vakbondsman die nooit werk weigert

Reinier Castelein. Die naam zegt u hoogstwaarschijnlijk weinig, maar hij is als vertegenwoordiger van het KLM-personeel een spil in het luchtvaartdebat tijdens coronatijd. Als voorzitter van Vakbond de Unie zit hij midden in de prijsvechtersstrijd tussen Air France, KLM, de Rijksoverheid, de belastingbetaler, de luchtvaartlobby, de klimaatstakers en alle klagende omwonenden van Schiphol. Een vliegtuig is een bus met vleugels en het maakt niet uit welke naam er op de zijkant staat, beweert Kees de Kort. Maar is dat wel zo? Hoe belangrijk is KLM, wat maakt hun personeel bijzonder ten opzichte van anderen en kan Nederland leven van vouchers als Schiphol haar taak als één van de belangrijkste vliegverkeersknooppunten van Europa verliest? Kortom: een grote zak chips op de bagageband, een iets te klein zakje zoute pinda's, een iets te duur blikje bier en een goed gesprek over VLIEGTUIGJES,
LIVE om 21u00 in Chips. Nootjes. Bier. op deze zender of via GSTV YouTube (en abonneer ff op ons kanaal, als je d'r toch bent?)
Podcast: Uitzending na afloop als radiocommunicatie verkrijgbaar bij Spotify | Apple | SoundCloud. Abonneer daar ook gelijk ff!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.