achtergrond

Geenstijl

Klaver trekt handjes af van plofgevaar Kauthar

Balen!

Grappig. Iedere keer als GeenStijl een nieuw feit opduikt over het Moslimbroederschaap Kauthar Plaatsdelikth, publiceert de Staatsomroep er pas over nadat GroenLinks reageert. Het is bijna alsof we gescheiden ingangen hebben naar de realiteit. 

Zo is het ongeveer gegaan: GeenStijl verherpubliceerde dinsdag een oude foto uit 2014, waarop Kauthar Bouchallikht te zien is tijdens een Haagse Hamasvergadering onder antisemitische hakenkruizen. Daar wist GroenLinks natuurlijk niets van, dus is ze op het matje geroepen. Na een boel gesoebat hebben ze iets gezegd in de trant van 'OK, we zijn het niet oneens met het doel van die demo want Israël is natuurlijk de grote satan, maar die hakenkruizen en die leuzen zijn publicitair niet zo handig. Dus je moet vanavond laat ff twitteren dat je het stom en pijnlijk vindt, en gebruik ook ff Jesse z'n signature stopwoordje "balen" ergens. Moet lukken in vier tweets of zo. Moeten we helpen opstellen?' En aldus geschiedde, dinsdagavond (te) laat.

Een GroenLinks-woordvoerder bevestigt vervolgens tegen de NOS dat de nummer 9 van hun kieslijst haar Moslimbroederschapsmening beter met de partijlijn heeft afgestemd en derhalve "ondubbelzinnig afstand" neemt van het zoveelste akkefietje uit haar eigen achtergrond. Nu de smoesjes opraken, valt ons één ding op: de voorheen zo strijdbare Jesse Klaver heeft het dossier Kauthar bij z'n voorlichters gedumpt. Die*'ve gotten* nu haar back. Zelf bladert onze Pseudotrudeau zwijgend door een boekie teneinde de omslag propagandistisch te misbruiken voor een slechte historische vergelijking (JFK, snapt u?). We F5'en. En wat vindt Laura Bromet (#4) er eigenlijk allemaal van?
HANDEN AF-UPDATE: Vandaag zegt [Jesse] niet te kunnen garanderen dat dit de laatste keer is dat Bouchallikht in opspraak komt. "Dat weet ik niet."

Ditte, wat De Witte zegt

Beter geschiedenisonderwijs wanneer?

We zien hetzelfde, Blauwe Lotus

Bonusdetail: Subsidiestop voor haar papa's club in Duitsland

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.