Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Video. Agent bezoekt Nieuwsgierige Nederlander wegens gesprek met "complotdenker"

Even voorstellen: Flavio Pasquino van "maatschapij kritisch platform" blck bx.

Flavio, een soort Mediterrane en minder passief-agressieve Tom Zwitser die heel hard kan fietsen, zit "in een zoektocht". Nou, trek een nummertje Flaav. Bovenstaand is natuurlijk een tweevoudige tragedie. Ten eerste die wijkagente, waarover Flavio schrijft dat hij "keurig is behandeld door beide dienders en dat er geen twijfel is over de goede intenties van deze personen zelf". Want zij is natuurlijk geenszins uitgerust voor zo'n discussie met een professionele vragensteller die zelfs een eigen studio heeft om vragen in te stellen.

Ze belt hem om op om haar zorgen te ventileren over Flavio's gesprek met onderstaande "complotdenker" en Jensen-aanhanger met een Jensen-aanhanger Kees Faasse (78). Op Flaavs vraag wat een complotdenker eigenlijk is, antwoordt ze: "iemand die volledig tegenovergesteld doet en denkt wat de overheid verwacht." NOU, dan heb je een goede aan het internet natuurlijk. Even verderop legt ze uit: "Het is meer dat wij willen voorkomen dat er straks, naja, in het ergste geval, dat er dingen als een aanslag gepleegd worden en dat wij denken; hey, hier is het begonnen." Kees Faasse staatsgevaarlijk!

En ze belt hem natuurlijk als een gewone Nederlandse vrouw, maar wel namens de wet. En dan kwam ze hem afgelopen weekend, ook al namens de wet, thuis opzoeken. Wat Flavio weer op vragen van bezorgde burgerburen kwam te staan. 

Daar tegenover staat dat Flavio zelf heus wel gewoon in 'een bepaald hoekje' zit. En dan kun je opvoeren dat je "ook een psycholoog hebt geïnterviewd die zelf ook op het Malieveld is geweest." Maar die psycholoog is dan wel Wendy het bloemen'meisje'. Flaav vat zijn gasten samen als "een heel breed spectrum aan mensen, die wel allemaal van mening zijn dat het handelen van de overheid momenteel disproportioneel en destructief is voor onze samenleving, en daar ben ik het roerend mee eens.

Hij erkent zijn eigen rol in de polarisatie trouwens wel gewoon kalmpjes: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar zelf ook onbewust aan mee heb gewerkt. Voor je het weet ga je natuurlijk toch dingen twitteren die polariserend zijn." Gebeurt de beste, en dat mag bovendien allemaal. En wat de politie nou eigenlijk precies aan Flavio's deur te zoeken heeft lijkt de agente tegen het einde van het gesprek ook niet meer te weten. En terecht, want daar hoort ze niet. Eind goed al goed of WORDT VERVOLGD?

Het "zorgwekkende" gesprek in kwestie met "complotdenker" Kees Faase (78)

De ingezonden brief waarmee Faassen op de radar kwam

Ook Wierd stelt alleen maar vragen

Social

Reaguursels

Inloggen

Zou je dan als politieagent, na je dienst, thuis met een voldaan gevoel op de bank ploffen?

De politie is er toch om de wet te handhaven en niet om een subtiele manier van censuur voor de overheid te bewerkstelligen?

Ze zou tijdens het gesprek aan de deur, en telefoon, ook een aangifte hebben kunnen opnemen.

BadPatNL | 11-11-20 | 18:41

over een half jaar komt de politie aan de deur. meneer wat gaat u stemmen wij maken zorgen om uw gedrag. Noord Korea aan de Noordzee

stef3094 | 11-11-20 | 17:10

Zoals rutte en de schoenenjongen indirect dus m.b.v. de intimidatie door de politie duidelijk willen maken " iedereen heeft recht op een vrije eigen mening, zolang het maar onze mening is". Ben zo blij met die stomme trut als minister die me de deur opende tot het blad " Gezond verstand". Ben het niet met alles eens maar het is niet het herkauwen wat de Pr-diktatorren aan de gewone MSM voorschrijft.

jan huppeldepup | 11-11-20 | 14:17
-weggejorist-
Drunken_Pumpkins | 11-11-20 | 11:36

Tering. De politie is dus gewoon de knokploeg van de PvdA/VVD.

Piet Karbiet | 11-11-20 | 11:29

Dit mag toch niet??? Die mevrouw moet acuut weg bij de politie. Schandalig.

pollodepiemel | 11-11-20 | 11:24

En zo wordt steeds duidelijker dat we zijn aanbeland in een land van "vrijheid van meningsuiting, zolang het maar onze mening is".

DeGoedeZaadgever | 11-11-20 | 10:22 | 2

Mij valt vaak op dat mensen die anderen het zwijgen willen opleggen veelal zelf geen goede argumenten hebben.

Harry.Langezwaal | 11-11-20 | 11:20

Ik had de helft al gezien. Vond dat die man het heel goed deed. En onthoudt mensen. Je moet dit soort dingen ook in good faith bekijken. Vroeger kwamen ze om 6 uur in de ochtend cartoonisten van hun bed lichten. Dan is dit toch een veel betere stap in de goede richting.

Uni-isme | 11-11-20 | 10:17

De laatste keer dat de Politie bij mijn familie in de tuin stond hebben ze mijn tante (toen een meisje van 5) Samen met mijn overgrootouders meegenomen en in Vught op de trein gezet om vernietigd te worden in Sobibor. Daarna heeft de gemeente zich het huis toegeëigend en verkocht.

Dat is uw overheid!

Slystar | 11-11-20 | 09:27 | 6

precies. Lering trekken. Onze genetische pakketjes zijn nogal gedreven om "de macht" te willen hebben en houden onder het mom van "het goede doen" in het kader van één of ander ideologisch sausje en gefabriceerde angst voor de andere. Is van alle eeuwen en duizenden jaren. Weet goed dat al die Duitsers, Nederlanders, Oekraïners, Polen, Hongaren, Finnen, en noem maar op, die meewerkten met de Duitsers, voor het merendeel "normale mensen" waren. Zoals wij, die evenwel in 10 tot 30 jaar goed geïndoctrineerd geraakten om afstand te nemen van mensen, op bizarre absolute en goed georganiseerde wijze.
Van harte hoop ik dat dit niet sluipend verder gaat.

nobodiesunmighty | 11-11-20 | 10:37

tinurl punt com / leerdeles
Er waren dus agenten die haar in de ogen hebben gekeken en het belang van het meisje hebben afgewogen tegen het behouden van hun baantje. De uitkomst van die afweging is helaas geschiedenis.

Aan de andere kant staan de echte helden, de boer die mijn Opa en Oma liet onderduiken en de concurerende slager die na de oorlog de helft van zijn distributiequotum aan mijn Opa gaf zodat hij zijn zaak weer kon opbouwen. Ook gewone mensen, maar niet geknecht onder het systeem en dus in staat om het juiste te doen.

De voortdurende polarisatie gaat ons dwingen een kant te kiezen.
Kies bewust!

Slystar | 11-11-20 | 11:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja, wel vrij sneu van de Nederlandse regering en ambtenarenapparaat . Een oude man, met levenservaring (goed of slecht, is niet aan mij om hier wat van te vinden) heeft een boodschap en is boos. De media podia, althans de reguliere, die in de maat lopen van de regering, voelen zich bedreigd door deze man. Te veel nieuwe (oude) geluiden. Een goed werkende democratie heeft veel diverse geluiden, ook bezorgde en vervelende geluiden.
Ik zou eens nadenken over de geluiden van oude mannen en vrouwen die nog leven, die 40-45 hebben meegemaakt. Sommigen roepen niet voor niet dat voor "vrijheid" hard gevochten moet worden. Nog steeds.
Doet me toch denken aan hoe totalitaire regimes functioneren, angst laten insluipen, onzekerheid laten insluipen, media bijwerken, surveillance systeem inzetten. Het gebeurt mooi sluipend. Ooit heb ik wel eens gezegd tegen een US WW2 piloot veteraan dat we weer een nieuwe oorlog nodig hebben, om te snappen waarvoor zij in Europa naar ons zijn gekomen. Hij gaf aan dat ie dat zeker snapte, maar gaf ook aan "dat moet je liever niet willen". Ik denk dat die ouwe man eigenlijk een zelfde soort boodschap heeft. Bij mij komt het woord "self-indulgent" naar voren daar hebben we volgens mij allemaal te veel last van.

nobodiesunmighty | 11-11-20 | 08:54

En dit is nog maar het begin.....

knalrode lippenstift | 11-11-20 | 08:22

complotwappies bestaan niet. De realiteit is gewoonweg rete-cynisch, sterker: kent geen zingeving. Zelfs vele geleerden hebben bekende boeken geschreven over deze materie. zonder complotten ook geen journalistiek. Mensen willen zeer graag in een illusie-sprookje leven, dat geeft onsterfelijkheidsgevoelens en laat je gedachten verwijderen van je eigen eindigheid en, eigenlijk, droge zinloosheid van je existentie (behalve je DNA pakketjes uitvoeren: nageslacht creëren, of, in ieder geval oefenen). En uiteraard jezelf en anderen lekker voorliegen. Kunnen we goed, gaat volautomatisch. Hoefden we niet eens voor beloond te worden als kleutertje (goed gedaan Henkie, wat heb jij schitterend gelogen! hier een PS4, ga zo door!).
(Bron: Bettina Stangneth, Lügen lesen).
Desondanks: toch wel leuk 'het leven'.... haha... met al die illusies.

nobodiesunmighty | 11-11-20 | 10:45

Ik ben benieuwd hoe vaak dit nog gaat gebeuren in Nederland.

Rest In Privacy | 11-11-20 | 07:45

Volgens mij een beproefde techniek die de politie soms op zware criminelen loslaat om hen zich geisoleerd te laten voelen. De politie plugt hier een angst aan-knop; 1 signaal verwijderd van paranoia. Dit fragment moet de 2e kamer in. Dit is zuivere terreur afgezien van de mogelijkheid dat die politiemuts op een ander lijntje zit..

Zoltan | 11-11-20 | 07:37

Let wel GS word ook als complotdenkers gecatalogiseerd.

Victorianus | 11-11-20 | 07:21

Wie bepaald wanneer iemand een complot wappie is en wanneer niet.
Ollongren heeft jaren geroepen dat de Russen de verkiezingen hebben beïnvloed, maar wat blijkt er is niets van waar.. Complotwappie ?
Tegenstanders van Trump beweerden precies hetzelfde .. Wappies ?
Amerikanen beweren dat de Chinezen alles bespioneren, de Duitsers onder steunen dat, ze waren zeker het NSA grapje vergeten waarin ook het mobieltje van Merkel was afgeluisterd door de VS .. ook wappies.
De media weet altijd een debiele tegenstander tegenover een wel bespraakte voor stander te zetten, zoals gedaan is bij Famke Louise en een viroloog, hoezo geen arts die tegenstander is, er zijn er genoeg.
Vaak zit er een kern van waarheid in een zogenaamd complot of wappie aanbreng, maar het is echt de tijd van blind volgzame schapen.
Vreemd dat iedereen schande spreekt over het thuisbezoek bij Jetten, maar dat de politie langs gaat bij een tweet of mening weer normaal vind, ook zal je ze bijv bij iemand die roept een piet of Klaas neer te schieten zodat kinderen onder de hersenen zitten niet zo snel een bezoekje krijgen, maar bijv een waxinelichtje gooien naar de gouden koets kan je 5 jaar ellende opleveren.
De politie is een politiek apparaat vergeet dat niet.
Als je echt mooie complotten wel zien kijk je alleen naar Halsema en alles wat er is gebeurd waar zij bij betrokken is.

patrick023 | 11-11-20 | 07:15

Op 22:05 hoor wat ze zegt over de reden voor het politiebezoek en haar telefoongesprek: "........ de redenen waarom u een podium biedt aan andersdenkenden". Eigenlijk zegt ze dus dat afwijkende meningen en vormen van het oneens zijn met de massa en niet meelopen in de kudde, kritiek op de regering: wij van de politie willen graag even weten hoe dat zit.

Maar voel en hoor ook hoe zorgvuldig dit gesprek is voorbereid om zoveel mogelijk de schijn weg te nemen dat ze zou interveniëren in de vvmu, maar hem ondertussen wel zit uit te horen over zijn ideeën en achtergronden om vast te kunnen stellen hoe "ernstig" hij aan "andersdenkendheid" en andere vormen van niet geoorloofde vrijdenkerij lijdt, zodat met enige zorgvuldigheid de correcte code kan worden toegekend op de schaal van verdacht-beetje verdacht-niet direct verdacht.
Dit is dus exact het centrale kenmerk van GEDACHTEN POLITIE uit Orwell's "1984", fijns verpakt in een sfeer van vriendelijkheid en wat emotionele zijpaden naar "bezorgdheid", maar in de kern intimiderend.

HansRO | 11-11-20 | 06:24 | 1

U ziet dit 100% goed,bezorgd my ass, zij is ook een pion om ,,de andersdenkenden,, in kaart te brengen,
Je reinste intimidatie van een in mijn ogen zgn modelburger.
#team flavo!!

maasdonk | 11-11-20 | 09:13

In de tijd van het beleefde huisbezoek is er waarschijnlijk 1 moord gepleegd, zijn er 35 verkeersovertredingen gemaakt, twee personen opgelicht, 3 bedreigingen geuit, en 1 miljoen verkeerde gedachten opgeborreld. Maar hé een aanslag is uiteindelijk verijdeld. Dat is ook wat waard. En je hebt eens een keer de wijkagent gezien

batvoca2 | 11-11-20 | 06:18

De NSB denkt met u mee.

LiniaalRectaal | 11-11-20 | 03:16

Zo te horen wordt het tijd dat die gast wordt opgepakt en opgesloten. Zomaar proberen het gezond verstand van mensen proberen aan te spreken. Tjjjssss....

aflaatverkoper | 11-11-20 | 03:04

Aan Wierd Duk.
Als de agent een persoon is die menstrueert, even met de rechterhand aan de voorbips frunniken en vragen, wat zit daar in dat broekje?
Dan horen we volgende week wel hoe dat is afgelopen.

Plotselinge Aandrang | 11-11-20 | 02:40

Waneer doe je het goed met politie aan de deur?
*Wat wilt u weten agent, ik heb niets te verbergen en wat ik niet weet, weten me buren wel*.
Zo beginnen met een paar wouten aan de deur of toch gewoon,
" U komt zeker voor de joodse onderduikers? Tja die zijn al zins 1945 weer naar huis.".

jan huppeldepup | 11-11-20 | 02:21 | 1
-weggejorist-
patrick023 | 11-11-20 | 07:23

Een politieagent maakt nooit zomaar een praatje maar is altijd uit op informatie of probeert te intimideren. Ik beantwoord geen vragen is de juiste grondhouding. De tijd dat ik de politie wil helpen is al lang voorbij , dat vertrouwen is verspeeld.

Drkildare | 11-11-20 | 01:44 | 3

Enige juiste reactie.

5611 | 11-11-20 | 05:38

Ik neem aan dat jij ook geen beroep meer op de politie gaat doen wanneer je ze wel nodig hebt?

usb stok | 11-11-20 | 08:51

@usb stok | 11-11-20 | 08:51:
Deze politie, die dus in je tuin gaan staan als je een mening verkondigd die onze overheid niet aanstaat, die kan ik missen als kiespijn ja. Laat die alsjeblieft wegblijven, heeeeel ver weg in china bijvoorbeeld, daar hebben ze dit soort praktijken en dat willen wij hier niet.

elfenstein | 11-11-20 | 09:33

Ik denk dat de aanleiding tot het aanleggen van een dossier eerder dit interview met een ex-militair is geweest.
"Spoedwet in strijd met de eed", zegt Koninklijke Marechaussee agent.
www.youtube.com/watch?v=kxfg0qweCVM

MistaRazista | 11-11-20 | 00:56 | 1

If you tolerate this your children wil be next. Van de Manic Street Preachers. Mooi.

Piet Karbiet | 11-11-20 | 11:38

Schrale troost dat het laatste halve uur toch nog 4 reaguurders de moeite nemen om wel te reageren op (tegen) deze vorm van staatsterrorisme. Zouden er gvd minstens 40 moeten zijn. Land vol met lemmingen.

prins_flip_da_luxe | 11-11-20 | 00:41 | 1

MIjn reactie mag u toevoegen. Dit zijn zuivere stasi praktijken, meneer flavio kan in ieder geval zijn reisbevoegdheid vergeten, geheel in lijn met de chinese methodes. Fucking eng dit.

elfenstein | 11-11-20 | 09:31

"Ja, maar ik ben nog nooit door iemand bedreigd". Agente Corleone: "Ja maar je zou wel een keer bedreigd kunnen worden, als je van deze video's blijft maken. Je weet het maar nooit, en dan ga je ons nodig hebben."
It means Flavio Pasquino will be sleeping with the fishes.

FrikandellenEdje | 11-11-20 | 00:37

Waar kan ik trouwens het PDF downloaden, waarin staat wat de overheid van mij verwacht te denken?

MistaRazista | 11-11-20 | 00:30 | 3

Dat heet de grondwet.
Maar die wordt kennelijk aangepast..

Mr.Crowley | 11-11-20 | 01:56

Zoiets heb ik Rutte wel horen zeggen, nog niet zo lang geleden.

Mr.Crowley | 11-11-20 | 02:07

Veel naar de nos kijken, dan spoelen ze het er wel in.

jan huppeldepup | 11-11-20 | 02:25

De vraag moet zijn, Wie heeft die politieagente gestuurd, wie heeft haar deze opdracht gegeven, wie heeft haar gebriefd, want gestuurd worden houdt altijd in, dat er een opdracht briefing aan vooraf is gegaan.
Eenvoudige vraag die toch beantwoord zou moeten worden.

Theo-Pim-Riv | 11-11-20 | 00:26 | 1

Er lopen genoeg doodenge linkse activisten rond bij het OM. Dat weten we ook al een tijd.

Piet Karbiet | 11-11-20 | 11:39

Politie agente uit Hengelo ?

Hebbiehemookweer | 11-11-20 | 00:09 | 2

Waarschijnlijk een aivd'er in politieuniform of misschien bestaan er wel politieagenten die aivd'er zijn, zou best kunnen in deze gekke wereld.
Een communicatie-medewerker van rutte in politieuniform of een communicatie-medewerker van rutte die aivd'er is.?
Joost mag het weten en wie is Joost eigenlijk?

Theo-Pim-Riv | 11-11-20 | 00:22

Het moet niet gekker worden. Sinds wanneer mag je geen gesprekken meer voeren met Jan en alleman?

SicSeb | 11-11-20 | 00:08

Die blckbx tv gast is dus eigenlijk een vlogkut. Who cares

brawler | 10-11-20 | 23:59

Deze agenten moeten op staande voet worden ontslagen, evenals iedere leidinggevende die hier weet van had maar niet ingreep. De politie verzaakt het normale politiewerk al stelselmatig maar gaat ondertussen wel een beetje veiligheidsdienstje spelen? Helaas hebben we een dikke meerderheid aan Nederlandse politici en bestuurders die dit helemaal prachtig vinden en ondertussen schuimbekkend staan te vingerwapperen naar Polen of Hongarije over vermeende afbraak van de rechtsstaat.

OverdaanDerOnderheid | 10-11-20 | 23:50

Ik vind wel dat mensen de morele verplichting hebben om zich op een verantwoordelijke manier te gedragen, en tot op zekere hoogte zie ik ook wel het belang van wettelijke regels om de verspreiding van het virus te remmen, maar een deel van de regelgeving die we op dit moment hebben lijkt toch echt onverenigbaar met universele mensenrechten. Bijvoorbeeld de 1,5m regel, het maximale aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen en de maximale groepsgrootte op straat. Het doel heiligt hier niet de middelen; universele mensenrechten zijn immers onvervreemdbaar en begrenzen als het ware wat de samenleving aan individuele burgers kan opleggen en wat niet.

Ook het nut en de wenselijkheid van de mogelijkheden die voor het kabinet zijn geschept om buiten het parlement om te regeren ontgaan me volledig. Corona is juist bij uitstek een virus dat zich traag verspreid. Het is geen oorlog waarbij je binnen een paar minuten beslissingen moet nemen, maar een fenomeen waarbij je als je nu aan de knoppen draait pas weken later iets ziet gebeuren. Er is dus best tijd om de normale democratische processen te volgen. Dat mensen met argwaan kijken naar de uitkleding van de democratische rechtsorde is gewoon logisch.

Dr. Vigilante | 10-11-20 | 23:38 | 2

Met de schep?

jan99 | 11-11-20 | 01:23

Daar gaat het helemaal niet om. Die politie heeft daar aan de deur niets te zoeken totdat we een wet tegen wrongthink krijgen.

5611 | 11-11-20 | 05:41

Deze agente heeft dit niet zelf bedacht. Dit komt van hogerhand. Dit roept vragen op. Wat is 'hogerhand' van plan? En worden leiders van salafistische vrijdagsscholen ook op deze manier aangesproken door de wijkagent omdat ze misschien ook wel "volledig tegenovergesteld [laten] doen en denken wat de overheid verwacht."? Of dat dan toch maar niet?

Boeser_Onkel | 10-11-20 | 23:37 | 1

Je leest ondertussen dat de politie zich zorgen begint te maken dat de pleuris uitbreekt. Bijv hier ""Een eventuele aanscherping van het vuurwerkverbod zal het maatschappelijk ongenoegen mogelijk vergroten."" www.politie.nl/nieuws/2020/november/5...

Roelke | 10-11-20 | 23:52

Zo, GS, dank je wel. Nu hebben ze de aandacht die ze verdienen. Staats-machts-misbruik aan de kaak stellen roeleert.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 23:36

Godver de godver, als je dus iets anders doet dan de overheid verwacht ben je een complotdenker.

jip_86 | 10-11-20 | 23:26 | 3

Dat ze je zo indelen is een ding, dat ze je ook komen opzoeken is iets anders..

duh! | 10-11-20 | 23:32

Gevaarlijk toch? Spread the word.

prins_flip_da_luxe | 10-11-20 | 23:37

@duh! | 10-11-20 | 23:32: speciaal voor de politie ook maar even geabonneerd. Zijn er al 10.000 meer dan in de video genoemd word.

jip_86 | 10-11-20 | 23:41

Als je normaal een beroep doet op de politie omtrent criminaliteit of overlast, roepen ze altijd : "we kunnen pas in actie komen als er iets strafbaars is gebeurd!"

papieren tijger | 10-11-20 | 23:25 | 1
-weggejorist-
Kane | 11-11-20 | 01:12

Natuurlijk gaat de politie achter zogenaamde complotdenkers aan. Die kunnen ze namelijk vinden. En intimideren.

En de overheid is bang van complotdenkers. Niet omdat ze gek zijn.
Omdat ze tenminste een stukje van de waarheid hebben en dat delen ze met de wereld. Straks kan iedereen dat zomaar weten. En dat moeten we natuurlijk niet willen.

Als de overheid onderwerpen tot verboden verklaard, zit er iets goed scheef.

Arachne | 10-11-20 | 23:21 | 2

Daar zeg je wat. Dit doet ook bij mij vele alarmbellen rinkelen. Het gaat namelijk erg ver dat deze meneer door de verlengde arm der wet thuis wordt opgezocht en het verhaal dat ze hem eigenlijk willen beschermen en wijzen op gevaren komt behoorlijk onoprecht over omdat voor zo iemand altijd de intimidatie en schrik die van zo’n bezoek uitgaat altijd veel zwaarder weegt. Dat weten ze bij de politie dondersgoed. In een gezonde democratie zou een overijverige agent - en dat was het in een dergelijke situatie - voor zoiets op de vingers worden getikt door haar superieuren. Dat dat nu niet gebeurt, althans het lijkt er eerder op dat ze zich volkomen gedekt weet, zet wel aan het denken over de staat van onze democratie..

duh! | 10-11-20 | 23:31
-weggejorist-
Theo-Pim-Riv | 11-11-20 | 00:29

Pure intimidatie. Heil Rutte, Heil Timmerfrans.

prins_flip_da_luxe | 10-11-20 | 23:07 | 1

... oeps, iemand aan de deurbel.

prins_flip_da_luxe | 10-11-20 | 23:09

En zo gaat het verder, de bemoeizucht en indoctrinatiedrang van de overheid in het huidige tijdsbeeld.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7Tbt8Cf_EJU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

ptrck | 10-11-20 | 23:00 | 1

In een paar jaar tijd is Nederland van een leuk, beetje tegendraads en vrij land veranderd in een politiestaat.

i-Wonder | 10-11-20 | 22:59

Mja, wanneer iedereen gek gemaakt wordt door media en statistieken, dan ben je al snel een "wappie" wanneer je de TV maar een weekje uit had staan en niet meerende in de paniek.

Dat is Nieuw Normaal. Dat begrijpt zelfs iemand op piposchoenen. Of een alvast nog verder vooruit gevluchte politiemevrouw.

Jan Passant mk2 | 10-11-20 | 22:49

Nu ook complot denkers bij de politie en die daar ook naar handelen door mensen lastig te vallen ?

Castor12 | 10-11-20 | 22:35

Als de overheid/politie zich nu eens druk gaan maken om de criminaliteit aan te pakken (zoals bijv al de kansloze econimische vluchtelingen welke diverse dorpen rondom opvangcentra's onveilig maken) en kritisch denkenden eens lekker met rust laten. Zolang er niet wordt opgeroepen tot geweld of iets dergelijks, dan moet de overheid gewoon zijn bek te houden en zich met andere zaken bezig te houden. Zal de DDR overheid dit nu ook doen bij al die gekkies van de zandbakreligie?... vast niet want dan beledigen ze Mo en Fatima en dan komt deugend links verhaal halen. Overheid ga eens doen waar jullie voor zijn, de economie op pijl houden, verzorgingsstaat op peil houden en criminaliteit aanpakken. Voor de rest terug je hok in en stop met die Kim Jun Un praktijken.

Waargaathetheen | 10-11-20 | 22:34

Complotdenkers zijn wel een beetje het product van mensen die beter weten maar hun mond stijf dichthouden, daarmee ruimte scheppend voor de waan

Rest In Privacy | 10-11-20 | 22:33 | 1

"Complotdenkers zijn het product van mensen die beter weten maar hun mond stijf dichthouden.". Mooi.

ChristianV | 10-11-20 | 23:15

Andersdenkenden,

Het wordt tijd voor ontzuiling 2.0.

Papualist | 10-11-20 | 22:26

Nog even en we gaan allemaal met naam en adresgegevens online, netjes op nick te sorteren. Doet de ai het uitzoekwerk en belt de dame van hierboven straks met een (of de meesten) van ons, wanneer we thuis zijn en of we dan even uit willen leggen wat we precies bedoelden met die zogenaamd anonieme reaguursels..

Alleen om het als mens te kunnen begrijpen, zonder mening want in functie. Zoveel fout aan wat hier gebeurde dat het onvoorstelbaar is dat iemand dit in werking zet, of uitvoert.

001_Mills | 10-11-20 | 22:18 | 2

Een zootje IP-nummers kunnen ze krijgen. Er zal toch echt een rechterlijk bevel aan te pas moeten komen om de NAW te krijgen. Providers, en zeker Xs4all, geven die niet zomaar. Of Kajsa moet de regels weer eens gewijzigd hebben. Komt nog bij dat een hoop reaguurders in het buitenland wonen of een VPN gebruiken.

LiniaalRectaal | 10-11-20 | 22:31

@LiniaalRectaal | 10-11-20 | 22:31: XS4All is niet meer. Ben ik ook klant van, maar bestaat inmiddels alleen nog in naam. Gewoon KPN geworden.

Personeel dat er niet lekker mee was zit nu bij Freedom.nl. Is voor mij geen alternatief, wegens uitgekleed Canal Plus TV-aanbod.

Kinkfactor | 11-11-20 | 00:33

Flavio had nog ten tijde van de eerste golf een interessant interview met Erwin Kompanje, de filmpjes die volgde waren van bijzonder merkwaardige kwaliteit en veelal voorzien van discutabele gasten. Desalniettemin zeer opmerkelijk dat deze agent zich hier tegenaan moet bemoeien, geschiedt dit op eigen initiatief of valt het monddood maken van anders denkenden nu ook onder het taken pakket van justitie?

deugallergie | 10-11-20 | 22:10 | 3

Niet op eigen initiatief.

001_Mills | 10-11-20 | 22:19

Dat was inderdaad de vraag die ik miste. Flavio had op zijn minst moeten vragen in wiens opdracht deze agente contact gezocht had. En ook of dit gesprek aan de kant van de politie in een dossier zou verschijnen waar hij later mee geconfronteerd zou kunnen worden.

marcoplarco | 10-11-20 | 22:39

@marcoplarco | 10-11-20 | 22:39: die agente gaf daar dubbelzinnig antwoord op, "wel in functie, maar op eigen initiatief". Ik kan er geen kaas van maken.

deugallergie | 10-11-20 | 22:52

Ik vraag mij af of de wijkagent zich er bewust van was dat het geheel werd opgenomen en uitgezonden op het betreffende kanaal. Het kwam op mij niet intimiderend over, maar eerder informatief.
Daarnaast was het zinnetje over "wat de overheid van deze mensen verwacht" een verspreking. Later verbeterde zij zichzelf door aan te geven dat het gaat om wat deze mensen van de overheid verwachten.
Het lijkt nu allemaal meer op een complot, maar het geeft alleen maar aan dat dat complot er dus niet is. Iets met spijkers en laag water.

LinkeLotje | 10-11-20 | 22:10 | 8

@therealbraindump | 10-11-20 | 22:39:
Ik denk dat de wet prima ruimte biedt aan een wijkagent om op verzoek van een collega informatie te verzamelen als de actualiteit daarom vraagt. Als wij willen dat zij dat alleen doen bij het begaan van strafbare feiten of een vermoeden daarvan dan was deze samenleving allang niet meer wat het nu is.

LinkeLotje | 10-11-20 | 22:43

@LinkeLotje | 10-11-20 | 22:43: ik zou niet graag in een dergelijke samenleving willen wonen waar de politie naar believen gesprekjes kan gaan voeren over een onwelgevallige mening, dan bevind je je m.i. op een hellend vlak waar willekeur regeert.

therealbraindump | 10-11-20 | 22:50
▼ 5 antwoorden verborgen

Nou moe. Ik wil ook wel eens wat aandacht krijgen van agentes die vinden dat ik héél stout ben geweest? Ik hou wel van strenge types in uniformpjes hoor! Wappie ben ik. 100%. Helemaal waus. Zelfs mijn kleding is gemaakt van aluminiumfolie. Bel me!

VBO_B_Niveau | 10-11-20 | 22:05 | 2
-weggejorist-
Beste_Plotgenoten | 10-11-20 | 22:10

@Beste_Plotgenoten | 10-11-20 | 22:10: Nee, want ik draag natuurlijk een anti-statisch polsbandje. Ik ben dan misschien wel wappie, maar niet gek natuurlijk!

VBO_B_Niveau | 11-11-20 | 01:06

Ja... Na Lubach, in basis een goeie aflevering, maar voor ons kenners net effe iets teveel uit de belangen van de lamestream en te simplistisch (en veel omissie, haakjes in de waarheid bij veel complotters (kindereters Epstein, SnuifBiden, kinderneukers justitie Demmink), die je beter kunt onthaken dan volledig belachelijk te maken in de hoop YTkijkers verdacht te maken) is dit een geinig Geenstijlesque vervolg.

Schwanzeleber | 10-11-20 | 22:00

De vraag is, wie heeft deze agente opdracht gegeven dit initiatief te tonen?

Not_again | 10-11-20 | 21:46 | 3

Denk eens na. Het is niet moeilijk.
Politiek beleid. Politie is politiek.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 22:00

Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden

001_Mills | 10-11-20 | 22:07
-weggejorist-
Beste_Plotgenoten | 10-11-20 | 22:08

Ik heb met verbazing zitten te kijken, uit nijd maar ook uit belangstelling direct volger geworden van blckbx
Kunnen ze die wijkagenten niet beter inzetten om stelende asielzoekers in de kraag te pakken, de trein uit te plukken waar ze zich misdragen en uitgeprocedeerde te begeleiden naar de grens, ik denk dat de Dienst Terugkeer & Vertrek van justitie best wat hulp kan gebruiken, er komen er tenslotte iedere week 500 binnen.

Mich2007 | 10-11-20 | 21:35 | 1

Of jacht maken op criminelen, fraudeurs of oplichters. Pedo's en kinderlokkers blijken ook niet moeilijk aan te pakken. De politie beter inzetten, nee ik denk niet dat dat echt gaat. Nieuwe wetten, die hebben we nodig en meer agenten als die van hierboven. Befehl ist befehl. En wij kunnen straks hooguit zeggen "wir haben est night gewunst" want iedereen ziet het gebeuren toch? We hopen alleen dat het toch goed uit zal pakken.

001_Mills | 10-11-20 | 22:13

Anyway, dit maakt mooi duidelijk hoe ze ieder moment een extreem rechtse terrorist uit de mouw kunnen schudden. Ze monitoren al honderden potentieel driegende situaties en wanneer het uitkomt (na een aanslag of zo) besluiten ze dat het wel eens tijd wordt om Willempie (fictief) van zijn bed te lichten. Je hoort toch nooit het vervolg, als er maar een tegenhanger voor 'the obvious' in de media de kop opsteekt is het goed.
Nogmaals, de grootste prijs die we in het westen betalen voor de absoluut niet gevaarlijke, nooit terroristische, nimmer dreigende, altijd aangepaste, westers gezinde MultiCult zijn onze vrijheid en privacy. Voor hun ook niet leuk.

nsfl | 10-11-20 | 21:33

Knullig. Maar (dus) ook:
Op de mindere goden qua complotbewegingen zetten ze idioten,
Dus... op de serieuze antipolen van het gezag moeten meer heldere lichten zitten.

Alstu, een staaltje complotbedenken.

Organische evolutie | 10-11-20 | 21:23

Een soort DDR light...
En dan nog 'dreigen' met de mogelijkheid dat er tegenstanders zijn die hem zouden kunnen gaan bedreigen... ik vind het een zeer verontrustend signaal dit belletje.

Halal gehaktbal | 10-11-20 | 21:22 | 1

Ja maar Flavio zit wel "in een bepaald hoekje" he.

Pieter_Auper | 10-11-20 | 21:45

Ik vind het heel raar wat die wijkagent hier doet en vooral heel vervelend voor mensen die echt iets is overkomen maar waarvan hun zaak niet behandeld wordt omdat er te weinig capaciteit is.

Conifeer | 10-11-20 | 21:15 | 2

Ze kan wel achter Wilders bedreigers aan gaan

oldskoolhollander | 10-11-20 | 21:35

Inderdaad als je ze belt hebben ze geen tijd, want druk druk druk.

laatjenietkisten | 10-11-20 | 22:05

Wacht, zijn die gesprekjes ter voorbereiding op het sociale puntensysteem waar we straks allemaal de App voor moeten downloaden?

RickRD | 10-11-20 | 21:15 | 3

Yes ! Gelijk 10 punten gescoord. Nu voor de koelkast:
Waarom denkt u dat we 5G door de strot geperst krijgen ?
nou....? *met automatisch ontdooien en zo; een toppertje, echt waar*

Bakschuif | 10-11-20 | 21:27

@RickRD | 10-11-20 | 21:39: eeeeeeeennn we hebben een winnaarrrrrrr!
Uw koelkast komt er aan! Jawel!
Hij past maar net achterin de politiewagen, maar we gaan ons best doen. Hmm... kon voor u ook 'nog wel een 's gelden de andere kant op.

Bakschuif | 10-11-20 | 22:04

Met welk mandaat belt deze wijkagent???

bisbisbis | 10-11-20 | 21:12

een politie agent van de regionale inlichtingendienst (RID) kan vanuit een inlichtingenfunctie iemand bezoeken ipv vanuit een politiefunctie. Daar kan onderscheid gemaakt worden in staatsveiligheid en openbare orde. echt waar staat op wiki. Bezoekjes aan de moskee kunnen derhalve natuurlijk ook vanuit een inlichtingenfunctie worden bezocht

HetOorAakel | 10-11-20 | 21:10 | 2

Het liefst in iftar-tijd, zo mogen wij wel aannemen.

bisbisbis | 10-11-20 | 21:14

denk eerder dat ze daar hun opdrachten krijgen

Bakschuif | 10-11-20 | 21:28

Ik heb een lange dag gehad en dit stuk van Spartacus is te stroperig voor mijn brein nu, maar wil dit graag begrijpen. De politie heeft iemand bezocht omdat die iemand contact met een ander die weinig fiducie heeft in de overheid? Vat ik het zo goed samen? En dat vinden we eng of horen we eng te vinden.

Als dat klopt, vind ik het ook wel eng.

Magna Carta | 10-11-20 | 21:10 | 2

Ja eng he, maar wat doen we er aan als ze bij ons ook aan de deur komen, en je vrouw is thuis. Weet ze gelijk dat je de hele dag op GS zit.

RickRD | 10-11-20 | 21:17

De politie heeft iemand bezocht, omdat hij niet zo denkt als de overheid verwacht.

de honden blaffen... | 10-11-20 | 22:10

Mijn vraag is: hoeveel uur moet je schoffelen voor thoughtcrime?
Ik hoef helemaal geen verklaring te geven voor mijn gedachten of opinie of inzichten, en zeker niet aan een wijkagent.

Het moet echt niet gekker worden in dit land.

Ga eens eventjes al die moskeeën bezoeken, daar schuilt het echte gevaar.

King of the Oneliner | 10-11-20 | 21:07

En binnenkort Chips Wybren van Haga bij Chips Nootjes Bier?

Rest In Privacy | 10-11-20 | 21:03

Leest de politie ook mee op Geen Stijl? Ik vraag dit voor iedereen die vindt dat dit gedrag van de politie normaal is.

Sinterbikske | 10-11-20 | 21:02 | 3

Ik hoop van wel.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 21:04

Hoi Kees. Ja, we lezen mee. Morgen even een gesprekje?

BenBinnen | 10-11-20 | 21:05

Kan dat mens niet netjes U zeggen?

Grachus | 10-11-20 | 20:48 | 1

Later in de video schakelde ze over naar U

RickRD | 10-11-20 | 21:13

Compleetdenkers. Compliment. Denkers.

Sjiek | 10-11-20 | 20:46

Hierna belde ze ook met de imam van de plaatselijke moskee? Over zijn preken en zo? En over wat hij en zijn gelovigen eigenlijk van plan zijn?

Schoorsteenveger | 10-11-20 | 20:45 | 1

Goeie.

Kim-Jung-Un | 10-11-20 | 20:55

Dit soort politie-taken wordt binnenkort overgedragen aan BOA's

HaveXS | 10-11-20 | 20:44 | 2

Met de wapenstok worden dit soort gesprekken flink ingekort.

Sjiek | 10-11-20 | 20:47

Leuk he, mensen die het volledig met de regering eens zijn zouden u wat aan kunnen doen... Denk daar maar eens even over na. Dus er is een gestoorde VVD stemmer, die een pistool koopt het Flavio gaat neerschieten omdat hij onwelgevallige uitlatingen doet. Zo is Pim ook aan zijn einde gekomen dacht ik.

RickRD | 10-11-20 | 20:43

Tunnelvisie zit in de genen bij de politie. Useful idiots.
Dat ze hier tijd voor hebben.

Sjiek | 10-11-20 | 20:43

Mevrouw de agent moet nog veel leren en net als iedereen door schade en schande

frisenfruitig | 10-11-20 | 20:43 | 3

De maatschappij is niet bedoeld als proeftuin voor incompetente, slecht opgeleide agenten.

BenBinnen | 10-11-20 | 20:47

Dit. Ben Binnen! Frisenfruitig moet ook nog veel leren.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 21:32

Die leert niks meer, die doet wat de baas zegt.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 23:37

Wanneer ik hier iets schrijf is het indirect ook altijd aan de meelezende autoriteiten gericht, misschien steken ze er nog iets van op. Je kan er vanuit gaan dat er van ieder opvallende of uitgesproken mening een profiel wordt gemaakt.
Mevrouw Good Cop waarschuwt voor van alles maar vooral voor zichzelf. Ze toont zich erg geïnteresseerd en meelevend maar het is een keihard kruisverhoor. Beangstigend en zodoende een goed resultaat in haar ogen.

Ze is benieuwd en gaat het zeker volgen.

nsfl | 10-11-20 | 20:42 | 3

Jij denkt dat ze hier niet meelezen ? En niet alle reaguurders allang op een lijstje hebben gezet ? En dat 'zij' zich hier niet onder ons gemengd hebben ? ( Hé Kuifje )

Kim-Jung-Un | 10-11-20 | 20:57

@Kim-Jung-Un
Ik denk juist van wel. Ik sta sowieso op de hit list van de NU redactie.

nsfl | 10-11-20 | 21:21

Wow, een half jaar geleden lagen er nog 40.000 aangiften op de plank stof te vergaren. Allemaal tot tevredenheid van de slachtoffers afgehandeld blijkbaar. Als ik nog geen complotdenker was zou ik het nu zijn geworden.

witwas | 10-11-20 | 20:42

De wijkagente (Edapieeepmvopieelendpieeam) in kwestie heeft hier een mutatie van gemaakt.
Ofwel, aan Flavio's bsn gekoppeld dossier, is nu een verslag van dit gesprek toegevoegd.
Door elke algemeen opsporingsambtenaar in te zien. En door een aantal andere diensten.
De KGB had het minder goed geregeld.

koolteer | 10-11-20 | 20:39

Adam Crigler kreeg de FBI en lokale popo op bezoek. Vanwege een ironische tweet en dat hij openlijk Twamp had gestemd. Toevallig nadat AOC tot proscriptions had opgeroepen. We gaan een Brave New World tegemoet.

Graaf_van_Hogendorp | 10-11-20 | 20:35 | 33

@Kuifje-naar-Brussel | 10-11-20 | 23:15:
In mijn jeugd was er een programma wat op intelligente wijze mensen voor de gek hield. Ben de naam vergeten. In een van de afleveringen was er een man in een net pak, die met een betonschaar een fietsslot aan het doorknippen was. De meeste volwassenen dachten er niets van, alleen kinderen en mensen met een niet-vertroebelde blik spraken de dief aan op zijn gedrag. Daar moest ik aan denken toen jij zei dat je beschaafd en netjes was.

LiniaalRectaal | 10-11-20 | 23:20

Kuifmans. Praten? Niet voordat jij mij vertelt wat Trump heeft gedaan in zijn regeerperiode wat voor de wereld catastrofaal uitgepakt heeft. Opzij leggende de persoonlijke afkeer die niet ter zake doet.

Rest In Privacy | 11-11-20 | 09:29
▼ 30 antwoorden verborgen

Dit soort mensen is het zelfde type als wat tien jaar geleden achter David Icke aan liep en ook twijfelt of de Bushes nou reptielen zijn of gewoon marsmannetjes, niks mis met een wijk agent die eens informeert naar mijnheer z'n mentale welzijn, kijk anders eens hoe die vent tekeer gaat in die YT die Parsons al in de fipo postte, dit heeft niks met staatsterreur te maken maar meer met GGZ werkzaamheden.

zwellevertje | 10-11-20 | 20:35 | 5

In de Sovjet-Unie noemden ze iedereen die niet conform de staatsideologie dacht gek. De interviews van Flavio Pasquino zijn juist zeer verhelderend en integer. Misschien mag hij af en toe wat kritischer zijn, maar hij probeert ze niet te framen. Hij(Flavio Pasquino) lijkt me juist een uiterst stabiel persoon. De wijkagent heeft het over iemand een platform bieden. Het was dus wel degelijk de bedoeling om hem te ontmoedigen om bepaalde mensen een platform te bieden. Dit is duidelijk intimidatie. Als de maffia beschermingsgeld komt aftroggelen dan zeggen ze ook niet dat je moet betalen anders slaan we je zaak kort en klein. Nee, ze zeggen; "Het zou toch jammer zijn als er iets met je zaak zou gebeuren." Hier zegt de wijkagent; ".. mensen die uw berichten niet leuk vinden .. (zouden wat kunnen doen)" Ik raad iedereen aan om te kijken naar de interviews van Flavio Pasquino. Daaruit blijkt dat de "complotgekkies" gewonen mensen zijn met angsten. Die kan je wegnemen door op een normale manier in gesprek te gaan met ze. Of je kan die angsten vergroten door ze als gek weg te zetten en proberen te isoleren. Op laatst bewegen ze alleen nog in hun eigen bubble. Maar ook jij (zwellevertje) bent ook gevangen in je eigen bubble. Je hebt ideeen over mensen die totaal niet zijn gestaafd op feiten. Je kent die mensen niet eens.

mikes43357369 | 10-11-20 | 21:09

Jammer genoeg voor u, krijgt David Icke keer op keer gelijk, reptielen en marsmannetjes daargelaten.

Hoe kan deze agente het mentale welzijn inschatten?
U heeft een groot vertrouwen in de overheid in al haar facetten.

Arachne | 10-11-20 | 23:03

@zwellevertje | 10-11-20 | 20:58: U bent niet bereid om te overwegen dat de overheid of een zeer machtige organisatie (denk organisatietype maffia), in staat is een gevaar of te creëren of te misbruiken voor het toe-eigenen van macht en middelen.

Alleen deze eeuw zijn de amerikanen 3x een oorlog begonnen met een false flag operation. Oftewel een incident verzinnen, de media uitgebreid laten berichten en dan de actie.

Over die microchip. Tijdens Vietnam, gebruikte de CIA speciale verf zodat men (infrarood) de Vietnamezen kon volgen. En dat is dus 40 jaar geleden. Het is in Israël publiek geheim dat hun overheid van iedere Israëli het DNA/genetica heeft opgeslagen.

Henry Kissinger 1992:

Today, America would be outraged if U.N. troops entered Los Angeles to restore order. Tomorrow they will be grateful! This is especially true if they were told that there were an outside threat from beyond, whether real or promulgated, that threatened our very existence. It is then that all peoples of the world will plead to deliver them from this evil. The one thing every man fears is the unknown. When presented with this scenario, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well-being granted to them by the World Government

Tegenwoordig zou Amerika woedend zijn als VN-troepen Los Angeles binnen zouden trekken om de orde te herstellen. Morgen zullen ze dankbaar zijn! Dit geldt vooral als hen werd verteld dat er een bedreiging van buitenaf van buitenaf was, of deze nu reëel of verkondigd was, die ons bestaan bedreigde. Het is dan dat alle volkeren van de wereld zullen smeken om hen van dit kwaad te verlossen. Het enige waar elke man bang voor is, is het onbekende. Wanneer dit scenario wordt gepresenteerd, zullen individuele rechten vrijwillig worden opgegeven voor de garantie van hun welzijn die hen wordt verleend door de Wereldregering

Arachne | 10-11-20 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Dank voor het plaatsen @redactie
Bizar dit toch?
Je suis Complotdenkers

RickRD | 10-11-20 | 20:34 | 1

Je bent met meer of geregeld weer iemand anders?
Morgen weer Napoleon?
Man, man, man

jaimelavie | 10-11-20 | 20:38

Wederom mooi dat GS dit soort zaken aan de kaak stelt. Ik zie steeds meer kritische geluiden onder de reaguurders.

Daar waar je een maand geleden erop kon rekenen dat je voor complotwappie werd uitgemaakt schrijft GS nu zelf dit soort artikelen. Goed bezig!

Krijgen we binnenkort een kritisch artikel over Hugo de Jonge over zijn idee om ongevaccineerden minder rechten te geven?

nuchterland | 10-11-20 | 20:33 | 3

Dat was een grappig artikel in de AD. Mijnheer De Jonge vindt het stigmatiserend dat mensen met overgewicht uitgesloten zouden moeten worden van de eerste vaccinatierondes.

In hetzelfde artikel wil hij mensen die gevaccineerd zijn meer rechten geven.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:37

@Quib | 10-11-20 | 20:37: Dan moet je ook mensen met anti-lichamen hebben, die extra rechten geven. Waarom wachten tot het vaccin. Hier met de extra rechten.

mikes43357369 | 10-11-20 | 21:29

Echt te bizar voor woorden..! Reken maar dat kritische mensen met een eigen, afwijkende mening, waar dan ook (ook hier..) gevolgd worden door de overheid. Nog maar een stap verwijderd van 1984..!

duh! | 10-11-20 | 20:32

Weet je wie dit eerder dan GS ook interessant vond?

Balgesjaakt | 10-11-20 | 20:32 | 2

Bobby Pensen.

Graaf_van_Hogendorp | 10-11-20 | 20:33

Moi.
Is ook Gronings voor hallo.

koolteer | 10-11-20 | 20:43

?.?

newray | 10-11-20 | 20:31

Prima dat de Hermandad daar aandacht aan besteedt.

ChipsNootjesBier | 10-11-20 | 20:29 | 2

Je bent je stukje duiding vergeten toe te voegen.

BenBinnen | 10-11-20 | 20:31

Dus verkrachting zaken, zware misdrijven oplossen, komt de politie niet aan toe maar hier hebben ze wel tijd voor. Precies dat de politie DIT belangrijker vind, maakt mij zeer achterdochtig.

Gandalph | 10-11-20 | 20:28

De inval door politie bij die witlofkwekster vandaag maakte de dag weer wat mooier.

dhrat | 10-11-20 | 20:26 | 1

Ja, briljant, alleen de witlof laten zien als ze binnen komen.

Harry.Langezwaal | 10-11-20 | 20:29

( .. ) een complotdenker ( .. ): "iemand die volledig tegenovergesteld doet en denkt wat de overheid verwacht."
Hé, dat is interessant, ik dacht dat een complotdenker iemand is die ten onrechte allerlei strategieën en plannen toeschrijft aan b.v. de regering,
maar eigenlijk is dat dus (volgens de Nederlandse overheid) iemand die iets anders doet en denkt dan de regering verwacht?
China lijkt ineens veel dichterbij dan gisteren.

Harry.Langezwaal | 10-11-20 | 20:26

ze komt in ieder geval naar voren.
In de jaren tachtig zaten er ook veel stille in de punk/krakerscene.
En dat was niet voor niets. dit soort groepjes kunnen snel radicaliseren en enge dingen gaan doen. En we hebben in NL geen huisgemaakte terroristen nodig zoals Tim Mc veigh

miko | 10-11-20 | 20:25

Als men aanslagen wil voorkomen dan kunnen ze liever alle Salafisten oppakken. Er lopen hier duizenden van die gekken vrij rond en er hoeft er maar 1 de daad bij het woord te voegen om weer opnieuw veel ellende te veroorzaken. Genoeg werk aan de winkel dus.

kunstliefhebber | 10-11-20 | 20:25 | 2

Op het moment dat types als Slappe lans gaan filosiferen over het vermoorden van mensen dan dien je ze in de gaten te houden, misschien iets eerder al.
het maakt me namelijk geen reet uit of ik opgeblazen word door een jurk met baard of iemand van het Gelres bevrijdingsfront

miko | 10-11-20 | 20:28

@miko | 10-11-20 | 20:28: Daar zit wat in; met het afbouwen van de GGZ lopen er steeds meer los waar je terechte twijfels bij kan hebben.

Harry.Langezwaal | 10-11-20 | 21:46

Dat dat vrouwmens zich hier voor leent. Ze is omhooggekomen door de nieuwe politieke stroming binnen de politie.
Waarschijnlijk al snel opgevallen en omhoog gepusht.
De nuttige idioten op hun beurt door de eerste lichting nuttige idioten van de nieuwe stroming binnen de politietop gepusht. Dit soort kwam kwam zo ongeveer vanaf de jaren 80 bovendrijven.
Een wijkagent met het bijbehorende abstractieniveau die ze zulke telefoontjes laten plegen. Droevig.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:25 | 3

Mij interesseert vooral wie er achter die 'ze' schuil gaat. Wie geeft de opdracht die duidelijk boven de pet van de uitvoerder gaat ?

Tinie | 10-11-20 | 20:51

Dat schets ik zonet Tinie. Vanaf de 80-er jaren bewoog de politietop richting politiek correct. Carrière technisch voordelig. Zie hier de politie anno 2020. Eerder was de politie min of meer zelfstandig en gaf het gezonde tegenwicht aan de politiek. Hadden de korpchefs op de nieuwjaarsreceptie nog wat te vertellen. Nu is het een grauwsluier. Talenten worden gesmoord, de verkeerden komen boven boven drijven. Want nuttige idioten. Nu is de politie de loopjongen vandaag de politiek..

Rest In Privacy | 10-11-20 | 21:59

Ik heb vandaag door de Minister van Veiligheid een verzegelde envelop aangereikt gekregen met daarin de link om via Teams mee te doen aan de Bilderbergconferentie. Zijn er nog zaken die ik op de agenda moet laten zetten?

Leptob | 10-11-20 | 20:25 | 6

Teams ?! Da’s toch zo’n soort chatroulette met mensen die je ook soms op je werk tegenkomt.

cheops | 10-11-20 | 20:42

Het puntje Verslaglegging. Geef even aan dat je van elke bijeenkomst een woordelijk verslag wilt hebben, zodat je het kunt aanbieden aan GS.

Graaier | 10-11-20 | 20:46

Of de kwaliteit van het supermarktbrood kan worden verbeterd.

impy | 10-11-20 | 20:48
▼ 3 antwoorden verborgen

dit is iets wat ik als zeer verontrustend ervaar, gedachtenpolitie ??? dit kan toch niet waar zijn in ons land, toch????

Tasmaneiland | 10-11-20 | 20:24 | 2

"Het Nieuwe Normaal"?

BenBinnen | 10-11-20 | 20:25

Het is waar! Met Biden als eerste man daar aan de overkant van de plas gaat het in de versnelling.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:36

Waar zou dat wantrouwen richting de overheid toch vandaan komen? Negeren van referenda, vervolgen van politieke tegenstanders, een vrijhandelszone verkopen en een niet-democratische superstaat implementeren, dividend belasting willen afschaffen en andere zaken die nooit in een verkiezingsprogramma hebben gestaan, enorme immigratie aantallen waar de bevolking nooit om heeft gevraagd, staatstelevisie die politiek bedrijft, etc. etc., de lijst is lang..... heel lang

FrikandellenEdje | 10-11-20 | 20:22 | 1

En wat er nu tijdens 'kerona' allemaal gebeurt. Wereldwijd. En als je daar vraagtekens bij zet krijg je allemaal naampjes naar je hoofd maar nooit gaan ze op die vraagtekens in. Twee mogelijkheden: ze zitten diep met hun kop in het zand òf ze zijn deel van het probleem. De nuttige idioten zeg maar.

Lupuslupus | 10-11-20 | 20:27

We zijn in oorlog met het virus en de complotwappies heulen met de vijand.
Laat ze blij zijn dat het bij een vriendelijk gesprekje blijft.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:21 | 14

Kleine correctie:
we zijn in oorlog met laagbegaafde idioten die denken dat Pinokkio Rutte en trawanten betrouwbaar zijn en die als brave schapen hun NSB-mentaliteit ten volke etaleren omdat het niet tot hun mistig brein door zal dringen dat ze goedgelovige, bang gemaakte, deugende, laagbegaafde idioten zijn.
Voor hen is de desastreus uitwerkende vaccinatie door een fabrikant, die geen enkele verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn vergif, een heilzame verlossing zijn van het schrikbeeld ooit zelf tot een coherente gedachte te moeten komen over hoe ze belazerd zijn..

Bakschuif | 10-11-20 | 21:43

@Kuifje-naar-Brussel | 10-11-20 | 20:34: Er wordt iemand geintimideerd. Hier zegt de wijkagent; ".. mensen die uw berichten niet leuk vinden .. (zouden je wat kunnen aandoen)"

mikes43357369 | 10-11-20 | 21:47
▼ 11 antwoorden verborgen

Ach, vroeger toen ik nog wel eens los ging op nuclear burden sharing. Tringtring. Hoi, wij zijn van de recherche (met verkeerde ID) en we zoeken een gestolen MacIntosh. Twee leuke jongens, maar toen ik zei dat al die apple meuk bij mij er niet in komt, ontging de grap ze volledig. Geeft allemaal niks, 't is weer eens wat ander dan een iftar. Compleet ongevaarlijk ook, om niet te zeggen ouderwets beleefd. De AIVD kan nog een paar truukjes van de Mossad leren, zal ik maar stiekem denken. Zolang ze maar niet weten waar mijn IP adres woont.

Like tears in the rain: www.youtube.com/watch?v=y9KgEs3Zksg

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:21

Coronatijd hè? Razzia's mogen niet meer.

Mr_Natural | 10-11-20 | 20:21 | 1

Kinderfeestjes vallen ze nog wel binnen.

voldemort | 10-11-20 | 21:34

Ik zou eerder een dokter sturen. Het lijkt me goed om dit probleem bij de bron aan te pakken. Ze uitlachen werkt sowieso averechts. Net als met ze in discussie gaan.

ZureKoek | 10-11-20 | 20:20

Jeetje. Is dat de taak van de politie? Het lijkt wel een gewetens of gedachten politie zo.

Drunken_Pumpkins | 10-11-20 | 20:17 | 1

Lijkt?

Lupuslupus | 10-11-20 | 20:28

Complotkneusjes moeten niet zo huillie huillie doen.

Je mag alles zeggen wat je wil. Niet oproepen tot alles wat je wil.

Nederland80 | 10-11-20 | 20:17 | 1

Waar roept hij dan toe op?

BenBinnen | 10-11-20 | 20:24

Dan moet de politie toch ook wel een dagtaak hebben aan het bezoeken van de bedreigers van dhr. Wilders? Oh wacht, die komen uit een ander kamp.....

AdPatat1960 | 10-11-20 | 20:17 | 1

Ja, pas als er op z’n beeltenis geschoten wordt spreken ook de linksen er schande van. Maar 90% van zijn bedreigingen gebeurt nauwelijks iets mee. Laat ze daar eens een blik rechercheurs op zetten..!

duh! | 10-11-20 | 20:37

Wauw, wat is dit dan weer?
Niveau van de argumentatie door de diender doet me vermoeden dat hier gewoon een paar agenten op eigen initiatief handelen. "Een complotdenker is iemand die anders denkt dan de overheid verwacht." Als ze hetzelfde analytisch vermogen gebruiken in de omgang met online gegevens van burgers dan ga ik me toch zorgen maken. Wat een treurig laag niveau en wat een schande voor het ambt zeg... Als het allemaal echt is natuurlijk.

Zendavesta | 10-11-20 | 20:17 | 1

Ze is getipt door een collega in het 'oosten van het land' om bij Flavio langs te gaan.

Lupuslupus | 10-11-20 | 20:29

Hé, Tom Zwitser van de Blauwe Tijger wordt eens een keer genoemd op GS. In een bijzin. Passief-agressief? Ik weet het niet. Nostalgisch, traditioneel, romantisch, zou ik zeggen. De invasie van het 19e eeuwse schooltafeltje in het IKEA-interieur van zijn ouders legde de kiem. Deus vult.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:16

Ik had gisteren 25 militairen voor de deur staan omdat ze dachten dat ik wapens en munitie in huis had. Ik moest ze teleurstellen maar ik heb ze wel een goed adresje gegeven.

Mr_Natural | 10-11-20 | 20:15 | 1

Lol! Heeft Mo nog steeds die business aan huis?

Bakschuif | 10-11-20 | 21:47

Eeeehehe uh uh. Snapt U ?

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:15

Ik zag een achternaam voorbij komen die ik niet kan tikken zonder dat mijn computer op hol slaat.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:15 | 2

Welke achternaam is dat?

thanseeuwen | 10-11-20 | 20:21

Toch wel een overreactie op kritiek op het overheidsbeleid voor corona.

lekgoot | 10-11-20 | 20:12 | 3

VvMU. Of geldt dat ook al niet meer? Het is toch werkelijk schandalig dat zo'n politiemiep gewoon bij deze man in zijn tuin stond (buren gluren want 'mevr' was uiteraard in uniform anders maakt ze geen indruk) en dan dat draaien in het gesprek. Afschuwelijk gewoon. Dat de man zo beheerst bleef is m.i. zéér professioneel. Had toevallig gisteren zijn filmpje al gezien en meteen volger geworden. Zag vanmiddag trouwens ook een filmpje van iemand die het id van een agent wilde zien en door hem tegen de grond werd geslagen.

Lupuslupus | 10-11-20 | 20:21

@Lupuslupus | 10-11-20 | 20:21: Die meneer verveelde zich tijdens het gesprek met de miep maar hij stond haar geduldig te woord. Geen partij voor die meneer. Treurig.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 22:21

De gedachtenpolitie. Wij moeten uitsluitend wenselijke taal spreken, wenselijk handelen, en wenselijk denken.
Met de corona maatregelen komt de overheid aardig dicht in de buurt van de totale controle over uw denken, doen, en laten. Een geschenk uit de hemel, dat corona. Vandaar dat ze die toestand ook zo lang mogelijk willen rekken.

Tuinhekje | 10-11-20 | 20:12 | 2

Hier in Frankrijk precies zo. En je houdt in één moeite door lastige demonstranten van de straat. Te bizar dit.

De Droit | 10-11-20 | 20:21

@De Droit | 10-11-20 | 20:21: Inderdaad bizar. Als hongerwinterkind zóveel verhalen van mijn ouders gehoord maar nooit gedacht dat ik wat nu gebeurt nog zou meemaken.

Lupuslupus | 10-11-20 | 20:23

Dat de politie hier, naast al dat moskeebezoek, nog tijd voor heeft.

miss error | 10-11-20 | 20:11 | 1

Dat is alleen op vrijdag, als de containers in de haven aankomen.

Mr_Natural | 10-11-20 | 20:12

Dit complot is te diepgravend voor mij. Snap er geen hol van. Generatiekloof met Spartacus, denk ik.

beldewouten | 10-11-20 | 20:10 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Die familie wipt wat af dan.

Mr_Natural | 10-11-20 | 20:10

Overigens wel dubieus dat "een complotdenker" iemand is die anders dan de overheid denkt.

Oef.

CommandeurBroekhuis | 10-11-20 | 20:09 | 1

Ja, primitief. Nogal antidemocratisch.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:27

Ik zeg het vaak tegen mijzelf: "Ik ga mijzelf niet meer verbazen over het gedrag van de mens." Morgen maar weer eens proberen.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:08

Streisand effect, inmiddels van 5000 naar 12000 volgers.

am*dam | 10-11-20 | 20:08 | 1

14k op youtuoep ondertussen.

Hemke-Valsema | 10-11-20 | 20:14

Via legio slinkse wegen dendert de technocratische dictatuur in een sneltreinvaart op ons af. Het gepeupel heeft hier blijkbaar vrede mee!?

FlipMaster | 10-11-20 | 20:07 | 1

Net als toen, zullen we maar zeggen he? Als mensen zich afvragen hoe het toch ooit zover kon komen... nou, zo dus. Ze willen het zelf, ik denk dan aan die ene scene uit starwars "so this is how liberty dies, with thundering applause"

elfenstein | 10-11-20 | 20:36

Ik hou van Mark Rutte, de politie en justitie. Beste kabinet sinds jaren overigens.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:07 | 11

@grietmetgroenefiets, ik kan het niet meer aanzien. Erger dan de Joop. Bent u nu tevreden?

Canis.bonus.es | 10-11-20 | 20:29

@Canis.bonus.es | 10-11-20 | 20:29: De Joop en de Nu beginnen ook al behoorlijk te zwabberen. Gekkenhuis. We hebben er een dagtaak aan.

grietmetgroenefiets | 10-11-20 | 20:43

Man man man ... kijk dan toch; verkeerde paddo's en zuip er 's niet zo bij.....
Straks roep je weer wat anders en dan heb je de politie aan de deur.

Bakschuif | 10-11-20 | 21:54
▼ 8 antwoorden verborgen

Standje 1937-1939 Soviet-style. Heel erg zorgelijk dit.

kapoerewiet | 10-11-20 | 20:07

ik vind dit een complot . foei, geld. gekkigheid.

newray | 10-11-20 | 20:06 | 2

maar goed . het werkt wel. gaan ze deze kennis nu ook toepassen op antifa en mohammeddanen ?

newray | 10-11-20 | 20:10

Dit topic is gepost op 19:33.
Ook best wel verdacht.

Vuurwezel | 10-11-20 | 20:06

De gedachtenpolitie is verschrikkelijk, vorige week 3 bekeuringen gekregen omdat ik te snel dacht.

Mr_Natural | 10-11-20 | 20:05 | 4

@Mr_Natural | 10-11-20 | 20:10:
Da's hoogst ongewenst, binnenkort mag u een gesprekje verwachten met de lokale afdeling van de foutegedachtencorrectieunit.

elfenstein | 10-11-20 | 20:38

Wauw ! Kreeg er maar eentje omdat ik niet opschoot

Bakschuif | 10-11-20 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is het grootste compliment voor meneer Pasquino dat hij maar krijgen kan. 'Hij biedt een podium aan ...' Oftewel meneer Pasquino is enorm relevant ook al heb ik nooit van hem gehoord.
Wellicht geeft nu juist de politie een podium aan die complotdenker door Pasquino met zijn veronderstelde podium, zelf op een podium te tillen.

Leptob | 10-11-20 | 20:03 | 1

Ongeveer 10.000 extra volgers in 1 dag.

BenBinnen | 10-11-20 | 20:07

De embedded filmpjes doen het niet in de player. Iemand de directe linkjes? Bluhell, Adblock en Ghostery hebben daar niets mee van doen.

Frau Merkel | 10-11-20 | 20:03 | 2

Ik zie ze niet eens, heb al die domeinen geblokkeerd.
Browser wordt er anders zo traag als dikke stront door.
Met VLC kan je eventuele youtube/vimeo filmpjes bekijken.

Vuurwezel | 10-11-20 | 20:08

Joepie. De gedachtenpolitie. Dit soort gedrag zou moeten leiden tot vervolging van alle betrokken politieambtenaren. Indien instructies hiervoor van bovenaf kunnen worden aangetoond moet de verantwoordelijk minister worden vervolgd.

The2Amendment | 10-11-20 | 20:01

Tja, het narratief is nu eenmaal (net als in de VS) dat er erg selectief gehandeld wordt door de politie. Of dat terecht is kan ik moeilijk beoordelen, maar mede dankzij de disproportionele aandacht van de media voor allerlei "ontevreden klanten" leeft het nu enorm in bepaalde kringen.

We hebben teveel verongelijkte minderheden in dit land. Op termijn gaat dat uit de hand lopen.

threeheadedmonkey | 10-11-20 | 20:01

Bij 'M' gaan ze natuurlijk weer helemaal los op Arie Slob, neem ik tenminste aan want ik heb het geluid uit maar zie o.a. Rob Jetten zitten, die laat zich dit buitenkansje niet ontglippen, homo-vijandigheid van een 'witte man', even vol op het orgel na al dat zitten verbijten bij islamitisch geïnspireerde homofobie.

Zenzeo | 10-11-20 | 20:00

Ik kom als gewapende agent alleen even checken of wij met elkaar een probleem hebben. No pressure.

Blasfemie | 10-11-20 | 20:00 | 4

"En ik doe het voor uw veiligheid. U kunt ons altijd bellen. Als u ons nodig hebt staan we in uw voortuin."

BenBinnen | 10-11-20 | 20:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, praatje maken kan geen kwaad. Zolang hij niet als Nekschot wordt meegenomen. Dat ging wel alle perken te buiten.

hustler01 | 10-11-20 | 19:58 | 1

U herkent intimidatie nog niet al zou u er over struikelen. Word eens wakker.

Lupuslupus | 10-11-20 | 20:32

Dus als je blauw nodig hebt en ze willen niet komen, dan roep je gewoon op Twatter of Faecesbook dat Bill Gates de 5G chips gaat vaccineren. Handig, graag meer van dit soort handige system fucks.

Nivelleermarionet | 10-11-20 | 19:58 | 1

Als je zegt dat je het met een paar vrienden wel oplost staan ze ook zo aan de deur.

DMaN | 10-11-20 | 20:58

KudtZooi

DredgeAlot | 10-11-20 | 19:58

Mensenkinderen, nou van Oef kijkt liever naar Excelsior-Top Oss dan naar deze meuk.

van Oeffelen | 10-11-20 | 19:58 | 4

@van Oeffelen | 10-11-20 | 20:11:
Ik zie het nu, 2-0 achter. Dat komt omdat TOP zijn legioen mist dit seizoen ;)

Rest In Privacy | 10-11-20 | 20:15
▼ 1 antwoord verborgen

Oh, en er staan hier op dit moment 4 busjes in de straat.
Die glazenwasser vertrouw ik sowieso niet.

Vuurwezel | 10-11-20 | 19:56 | 1

Of de schoorsteenveger...

Canis.bonus.es | 10-11-20 | 19:58

Gelukkig zijn alle misdaden opgelost, worden er geen verdachten meer gezocht. Tijd genoeg daar zelfs de laatste fiets terug is bij de rechtmatige eigenaar. Leve de popo!

Lorejas | 10-11-20 | 19:56

Het is dat ik een goede broekriem heb, want anders zou - ie zijn afgezakt .

Dit is DDR 2.0.

Kenijne... Te absurd voor woorden

De Droit | 10-11-20 | 19:54 | 4

De Droit. Voor u geen verrassing toch deze ontwikkeling?

Rest In Privacy | 10-11-20 | 19:59

@CalamityJane | 10-11-20 | 19:59: nou, wél de snelheid waarmee het wordt ingevoerd.
Corona is blijkbaar de dekmantel om even de dictatuur uit te rollen.
1984, ik heb dat al eerder gezegd, is een roman; geen handleiding

De Droit | 10-11-20 | 20:24

@De Droit | 10-11-20 | 20:24: Hetzelfde hier De Droit. Maar het is geen verrassing gelukkig. Liever op de hoogte dan overvallen te worden. Het gros gaat dat meemaken.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

De echte complotdenkers hier zijn diegenen die de politie op deze man af sturen.

de honden blaffen... | 10-11-20 | 19:53

Ja, we zijn de laatste jaren flink opgeschoten met deze regering. Vrijheid. Samen de schouders eronder. Vooruit. Eerlijker. Alles is beter. Hup wij.

Normpje | 10-11-20 | 19:53

Ook hier weer de vraag wie de opdracht geeft hiervoor. We worden een mening opgedrongen, alles wat we zien en horen via de msm is subjectief, geregisseerd. Wijk je af, dan heb je een probleem.

BozePaarseMan | 10-11-20 | 19:52

Dus ook als je niet hebt gestemd voor de partijen in deze coalitie moet je het wél met ze eens zijn want anders komt de politie, die burgers zou moeten beschermen, uit naam van 'hun' overheid, verhaal halen en intimideren met als doel niet-gelijkgestemden in de kiem te smoren en monddood te maken.
Aan die politie-agenten: ga je ogen uit jullie kop schamen dat jullie je hiervoor lenen.

De waard zijn gast | 10-11-20 | 19:51

Ik ben benieuwd of er van reaguurders dossiers worden bijgehouden. Zo ja: bij deze sta ik dat niet toe en beroep ik mij op de wet persoonsgegevens.

De tyfus.

Knufter | 10-11-20 | 19:51 | 7

Ik ben politie-agent en infiltrant binnen GS. Ik kan geen 'Knufter' vinden in onze burger-administratie. Zou u zo vriendelijk willen zijn uw NAW-gegevens met ons te delen?

U kunt deze gegevens via de mail versturen aan:
mailto:karel.lerelijer@korps-volksintimidatie.nl

Wij zullen vertrouwelijk met uw gegevens omgaan maar niet met u.
Onze vriendelijke dank.

De waard zijn gast | 10-11-20 | 19:57

Natuurlijk lezen de diensten mee en terecht

jaimelavie | 10-11-20 | 20:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind het ontluisterend dat een ambtenaar in functie zonder duidelijke gegronde redenen (want die draagt ze niet aan) de stap maakt om bij iemand aan te bellen en (telefonisch) contact te willen met zowel de boodschap dat zij een en ander over Flavio weet en hem dan vervolgens uit gaat horen, zonder dat op enig moment concreet wordt gemaakt waarom ze hem wil spreken. Ze wil daarnaast weten wat hij van plan is en hint ernaar of hij er niet mee wil stoppen. Haar opmerking over andersdenkenden gaat alle perken te buiten. Alsof we vooral alleen maar voorspelbaar en goedgekeurd gedrag moeten vertonen om niet verdacht te worden.

Petje af voor de koelbloedigheid en welbespraaktheid. Ik twijfel er niet aan dat er vele mensen zullen zijn die minder helder blijven en/of een gesprek af zullen wijzen, met achteraf de onuitwisbare indruk geïntimideerd te zijn.

Zonder concreet gemaakte aanleiding als ambtenaar een burger bevragen over niet strafbare activiteiten past in het boekje van de DDR. De enige uitweg hieruit is dat de agent incompetent is, maar laat ik aannemen dat ze dat niet is. En met die aanname is de conclusie ernstig.

BenBinnen | 10-11-20 | 19:50 | 5

@Knufter | 10-11-20 | 19:53:
Wees dan wel specifiek in je vraagstelling: laat ze zich in haar dienst-ster penetreren of penetreert ze een ander met een voorbind-gummiknuppel? Is beide anale seks.
Een vinger in je eigen reet stoppen ook trouwens.

De waard zijn gast | 10-11-20 | 20:03

Had hij niet op zijn rechten moeten worden gewezen om niet te antwoorden. (U bent niet tot antwoorden verplicht) want dit lijkt toch erg op een verhoor.

RickRD | 10-11-20 | 20:51

@De waard zijn gast | 10-11-20 | 20:03: dan mag u de "s" in uw nick wel schrappen....

Bakschuif | 10-11-20 | 21:58
▼ 2 antwoorden verborgen

"U heeft 5000 volgers op YouTube, wat voor volgers zijn dat? "

Rest In Privacy | 10-11-20 | 19:50 | 6

@Patje2011 | 10-11-20 | 19:55: Ik heb morgen een gesprek op het bureau, hoorde ik net. Maar mijn advocaat gaat overtuigend aantonen dat ik Brabeaulander helemaal niet ken.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 21:35
▼ 3 antwoorden verborgen

@GS: tiefstraal effe op met die autostart. Ik heb gedoneerd.

Lepo | 10-11-20 | 19:50 | 1

Gebruik eens een echte browser. Dat scheelt.

BrutusBosch | 10-11-20 | 19:52

Een andere mening dan De Enige Juiste Van de NPO, dat moet natuurlijk niet kunnen...

Graftak | 10-11-20 | 19:50 | 1

Nederlandse Politie Omroep.

Mr_Natural | 10-11-20 | 19:51

Het subversieve gedachtegoed van dit soort lieden is wel een bezoekje waard.

Graaf_Slis | 10-11-20 | 19:48 | 2

Precies, topprioriteit want Nederland heeft verder helemaal geen criminele elementen die de aandacht van politie behoeven.

Canis.bonus.es | 10-11-20 | 19:50

@Canis.bonus.es | 10-11-20 | 19:50:
Die laffe takken gaan liever lieve mensen intimideren dan dat ze klappen krijgen van echte fouterikken. Na het werk willen ze ook allemaal weer gezond en wel naar huis. Niks ten nadele van agenten die echt risico's nemen, maar er zitten teveel slampampers bij.

De waard zijn gast | 10-11-20 | 20:08

Zouden ze akwasi ook bellen? Of die 500 mogelijke jihadisten per week?

Of claudia de breij. Die ruit pas op!

Deze politiedoos moet gewoon gaan koken.

Wacht de bel gaat...

Knufter | 10-11-20 | 19:48

Er ziin wel meer mensen die het niet op hebben met de Nederlandse overheid. Daar gaan ze gewoon op de thee.

padbuffel | 10-11-20 | 19:48

Wat er moet wel niet door zo'n kop van zijn wijkagent gaan om dit soort gesprekken aan te gaan? Het lijkt gvd wel de Stasi returns zeg.

appeltjesgroeneweide | 10-11-20 | 19:48

Bij mij op de bank ligt er ook een complot.

Poesman | 10-11-20 | 19:48 | 1

Dan moet je toch iets eerder naar het toilet gaan.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 19:55

Stel je nou voor dat je echt een levensgevaarlijke terrorist bent en je krijgt zo'n dame aan de deur.

Mr_Natural | 10-11-20 | 19:47 | 2

Misschien zou ik haar wel willen doen .... wie weet.

Fi-Bu-Bla | 10-11-20 | 19:48

Daan wordt je een verwarde man en we weten allemal waar verwarde mannen toe in staat zijn.

De waard zijn gast | 10-11-20 | 20:10

"iemand die volledig tegenovergesteld doet en denkt wat de overheid verwacht."
Dus dit is al voldoende om bij de rOverheid een vinkje te krijgen?

Zijn wij reaguurders ongetwijfeld al een reeks aantekeningen rijker.

Abject | 10-11-20 | 19:46 | 4

@serieusgenomen, ik ga voor Bob Ross?

Canis.bonus.es | 10-11-20 | 20:25
▼ 1 antwoord verborgen

Ze zij toch wel helemaal van het pad af. Als ze zich al zorgen maken om complotdenkers dan is deze route de manier om elke vorm van discussie definitief onmogelijk te maken. Er is dan helemaal niemand meer die twijfelt aan de intenties en competenties van de overheid. Na de orgaanroofwet van Pia Dijkstra is dit de volgende stap.

Frau Merkel | 10-11-20 | 19:59

Ik neem aan dat een vaccinatie dan gelijk staat aan alle mensen die al corona gehad hebben toch?

Want herinfecties bij alle 51 miljoen geinfecteerden zijn tot dusver nog zeldzamer dan de 10% niet-werkzaamheid van het experimentele vaccin dat op een fractie (43.000) van de mensheid is getest.

sir Ockels | 10-11-20 | 23:04

Ik kreeg laatst ook politie aan de deur, ze waren bang dat ik zonder licht zou gaan fietsen. Gelukkig zagen ze direct wat een licht ik ben.

Mr_Natural | 10-11-20 | 19:45

Ein zwei...

xtree | 10-11-20 | 19:44

Let wel, "andersdenkenden" zijn verdacht...

Thoughtcrime ?

M13 | 10-11-20 | 19:44

Is dat de officiële definitie van complotdenker?

Muxje | 10-11-20 | 19:43

De gedachtenpolitie.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 19:42 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind deze mensen ongeloofwaardig en zien waarschijnlijk alles door een bril van gevaar. De politie krijgt waarschijnlijk signalen van bezorgde mensen dat het niet goed meer gaat met deze man, (wat klopt) en maakt zich ongerust.
Ze hebben het over oorlog met de overheid, dus wordt er vroegtijdig ingegrepen. Ik zie oprecht het probleem niet.

Moskovitz v.d.Duivel | 10-11-20 | 19:41 | 3

Politie is al overvraagd door het gedrag van verwarde mensen en er is geen prioriteit om die proactief op te zoeken. Dit bezoek lijkt me niet in het belang van de man zelf.

Joris Beltsin | 10-11-20 | 20:00

Exact dat dus. 100% mee eens.

Parsons | 10-11-20 | 20:05

U ziet het probleem niet. Dat is nou net het probleem.

Scepticus | 10-11-20 | 20:14

Die dragen dan een gele V op hun jasje. Inclusief batchnummer van het vaccin

Canis.bonus.es | 10-11-20 | 20:01

@Muxje | 10-11-20 | 19:45:
Uit het AD artikel waar de Jonge het had over maatregelen voor mensen die niet gevaccineerd zijn kwam ook deze quote ;
“Een professor van de universiteit van Oxford opperde om mensen die het vaccin nemen een geldbedrag te geven, om ze te belonen voor hun bijdrage aan de maatschappij. Een ander mogelijk ‘cadeau’ voor gevaccineerden: de vrijheid om weer op vakantie te gaan.”

cheops | 10-11-20 | 20:20

@cheops daar zijn we dan. Dat alleen al is voldoende reden om er van af te zien.

Canis.bonus.es | 10-11-20 | 20:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Protocollen van de wappies van Sion.

Ad Hominem | 10-11-20 | 19:40

Rot toch op met je wappie. Waarom zou je er niet anders over mogen denken. Tussen compleet aluhoedje en overheid-volgschaap zit nog heel erg veel hoor.

doskabouter | 10-11-20 | 19:40 | 13

@Gulliver | 10-11-20 | 20:08: komt door de manier van rapporteren. In België gooit men alle doden op een grote hoop: die buiten het ziekenhuis, en ook die van wie men een vaag vermoeden heeft dat de oorzaak corona is geweest. Er is niet getest. Betrouwbare vergelijkingen vallen niet te maken: www.hln.be/binnenland/waarom-heeft-be...

kapoerewiet | 10-11-20 | 20:16
-weggejorist-
wateenwereld | 10-11-20 | 20:22

@Fatwabuster | 10-11-20 | 20:15: Nee joh. Dat schrijven ze toch altijd als je een tegenwerping geeft? Wacht maar. Over twee weken. Dan liggen de IC's vol. Of dan liggen de sportvelden vol met lijkzakken. Rijden de lijkwagens door de straten.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 21:07
▼ 10 antwoorden verborgen

"iemand die volledig tegenovergesteld doet en denkt wat de overheid verwacht."
Tsja, dat kunnen we niet hebben natuurlijk.

de honden blaffen... | 10-11-20 | 19:40

Ik heb het zelf ook meegemaakt. Mijn huisgenoot was naar een vrijheidsviering in Warschau geweest, brief van de wijkagent in de bus, of 'ie even een bakkie wilde drinken.

Mastermattie | 10-11-20 | 19:39 | 1

Ja, maar dat was in 1963.

Mr_Natural | 10-11-20 | 19:48

Zonder overdrijven; in Noord Korea verwacht je zoiets maar toch niet hier? En dan het gedraai van die agente. Laten we hopen dat dit niet "normaal" wordt. Na het zien van deze video ben ik complot denker geworden.

doskabouter | 10-11-20 | 19:37 | 2

De politie agente heeft zelf niet door dat ze in het complot zit.

Maar ja lekker veel aandacht voor Flavio. Het is je meer dan gegund.

lalalilo | 10-11-20 | 19:40

Proberen jullie nou neutraal te duiden? Als de politie dit gaat doen bij iedere tegengestelde mening, zijn we toch wel het padje kwijt. Wat je ook van deze wielrenner kunt vinden.
Dit is gewoon zeer zorgwekkend, al denk je dat ze niet op de maan hebben gestaan.

Titia Heidekonijn | 10-11-20 | 19:37

-edit- gaat bril doen kopen.

Rest In Privacy | 10-11-20 | 19:36

Ik vind het wel goed dat de wijkagent dit soort wappies een beetje in de gaten houdt. Ook voor hun eigen veiligheid zegt ze er nog bij. Niks mis mee dat wijkagenten een beetje de vinger aan de pols houden in hun wijk. Daar betalen we ze voor.

Of moeten we lijdzaam toezien dat er weer 5G masten in de fik worden gestoken, teststraten worden vernield, of ziekenhuispersoneel wordt lastig gevallen?

Parsons | 10-11-20 | 19:36 | 29

@MoonBeebe | 10-11-20 | 19:47: Iedereen die anders denkt dan @Parsons is een wappie. Daar hebben ze een woord voor bedacht. Dat woord begint met een "F".

The7thGuest | 11-11-20 | 09:33
▼ 26 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland