achtergrond

Geenstijl

Duitse politie valt huizen van Hamas-aanhangers in vier deelstaten met honderden agenten binnen, AfD peilt met 21% als tweede partij

Zo dan. MinBin Nancy Faeser: "Islamisten en antisemieten moeten zich nergens veilig voelen". (Dat citaat lees je overigens niet bij de NOS).

Actie ontmoet reactie

Hier zien we het belangrijkste Europese instituut van deze eeuw namelijk Afdeling 6 van Duitslands Federale Bureau ter Bescherming van de Grondwet - de enige Westerse inlichtingendienst met specifiek zo'n naam - opnieuw in actie. In navolging van vorige week nog tientallen, natie-brede politie-invallen in een onderzoek naar het vermeende Hezbollah-netwerk Islamitisch Centrum Hamburg zijn nu ook de soennitische evenknieën Hamas en Samidoun aan de beurt. Samidoun is overigens ook de organisatie achter anti-Israëlische demonstraties afgelopen zondag in Rotterdam en aanstaande zondag in Amsterdam

In vier deelstaten zijn er met honderden agenten in voornamelijk Berlijn maar ook in **Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Sleeswijk-Holstein tientallen huizen binnen gevallen. Naast de bovenstaande, eigenlijk ongekende felle Duitse taal, zei MinBin Nancy Faeser ook nog: "We ondernemen actie tegen radicale islamisten. Met de verboden tegen Hamas en Samidoun in Duitsland hebben we een duidelijk signaal afgegeven dat we geen enkele verheerlijking of steun van de barbaarse terreur van Hamas tegen Israël zullen tolereren." Ook wordt de leus "From the river to the sea, Palestine will be free" in Duitsland waarschijnlijk een strafbaar feit.

In ander volstrekt ongerelateerd nieuws peilt Alternative für Deutschland aldaar op 17 november met 21% op de tweede plaats, achter CDU/CSU met 29%.

Als Duitsland dit écht meent, moet het probleem in vid hierboven worden opgelost

The centre can hold!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Goh, Europese Commissie maakt volgende week 50 miljoen euro over naar UNRWA

Ursula von der Leyen heeft geen zin om onderzoek naar Hamas-banden af te wachten

@Bas Paternotte | 01-03-24 | 13:59 | 266 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.