achtergrond

Geenstijl

Mitchell Esajas: ‘Het is de Schuld van GeenStijl’

Altijd een lekker begin van de week.

Op Facebook is een suggestieve lap tekst (spiegeltje) opgedoken van Mitchell Esajas, waarin feiten weer zo duchtig onderschikt worden gemaakt aan fictie, dat je denkt dat je het Sinterklaasverhaal zit te lezen. Hierboven een gedeelte van zijn lange, van taalfouten en emoticons vergeven 'verklaring', die meteen al begint met FAKE NEWS: GeenStijl heeft op 12 september om 11u21 helemaal niks gepost. Kijk maar. Altijd al geweten dat Esajas in een ander tijdcontinuüm opereert alsdan wij. Volgens Esajas is ook de NOS-kop 'Officier die zaak-Akwasi seponeerde zat met KOZP-voorman in bestuur' "suggestief", terwijl het een bewezen feit is dat Vreekamp de voorvrouw was van een doorgeschoten subsidieclubje dat in demonstraties meeloopt waarin Annabel Nanninga voor "fascist" werd uitgemaakt, dat samenwerkt met de militante baretjes van KOZP, en waarin Esajas ook een bestuursfunctie vervulde.

De originele bron van sepot + link naar nevenfunctie ligt bij @VizierOpLinks, een twitteraccount dat verdacht wordt gemaakt door Esajas terwijl de inhoud van de GEWRAAKTE TWEET door het OM is bevestigd. Ook heeft het OM zondagavond besloten om Vreekamp van een andere zaak te halen, tegen 25 shitposters die onfris & onaardig deden op Facebook tegen Clarice "Misschien met semi automaticrifle proberen" Gargard, wat je toch best als schuldbekentenis van dubbelepetterij kunt lezen. (Pssst, Sidney Sleets. Gewoon 25 sorry-briefjes laten schrijven, probleem opgelost.)

Ook Wierd Duk heeft het natuurlijk weer eens gedaan, terwijl die nog letterlijk twitterde dat het moeilijk zal zijn om "verwevenheid en bias" aan te tonen tussen OvJ Vreekamp en het Akwasi-sepot. Enfin, goedemorgen, u bent weer bij, óf u bent nu helemaal de zwarte rode draad kwijt. Maar volgens Esajas doen wij van de GeenStijl alles toch alleen maar "om clicks (dus geld) te krijgen en rechtse frames te verspreiden", en u heeft in ieder geval weer geklikt die tendentieuze beschuldigingen beschouwen we als ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Herstelbetalingen kunnen hier worden gedeponeerd.

En verder wat Paul Jansen zegt

En verder wat Paul Jansen zegt

Fun Fact: Esajas bedient New Urban Collective-account zelf

Fun Fact: Esajas bedient New Urban Collective-account zelf

Esajas schrijft in eerste persoon op @theNUC1. Daarmee is Esajas dus hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het delen van deze geweldsaankondiging tegen Zwarte Piet, kunnen we dat zo concluderen? Joehoe, Jacobien, lief dubbel blinddoekje petje van ons, wat gaan we daar mee doen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.