achtergrond

Geenstijl

WokeWatch. Radboud UMC gaat voor kleurenzorg

Knip & plak mailbox-alertje.

Beste redactie van GeenStijl,

Momenteel ben ik bezig met het lezen van Cynical Theories. Pittige materie, maar ontzettend interessant. Temeer omdat het mijns inziens de kernwaarden van het Westen raakt.

Nu was ik op mijn dooie gemakje mijn Instagram Stories aan het doorklikken en wat schetst mijn verbazing: een oproep (zie afbeelding boven) van een (woke-)meisje om het onderwijs van de studie Geneeskunde aan het RadboudUMC inclusiever en diverser te maken (?). Ze poneert de stelling dat "...(culturele) achtergrond van grote invloed is op de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg." Ten eerste vraag ik mij dan af of dat wel zo is en ten tweede, waarom dan? - Dit wordt niet onderbouwd. (Bij schooladvies is het sowieso niet zo - red.)

De nieuwe top van de academische wereld zou de nieuwe top van de academische wereld niet zijn als ze hier geen gehoor aan zouden geven. En zo geschiedde (zie afbeelding onder). Ze ondersteunen de oproep en er wordt gevraagd van artsen/patiënt/student met verhalen/kennis of een idee op dit gebied een mail te sturen naar inclusievere.zorg@gmail.com

Zo wordt er, voordat er überhaupt degelijk onderzoek wordt gepresenteerd / gedaan naar de premisse, een doelstelling nagejaagd op basis van raciale verschillen. Uiterst bedenkelijk.

Het ziet ernaar uit dat het nog in een vroeg stadium zit en misschien loop ik wel te hard van stapel of zit ik er gewoon naast. Wellicht blijft het bij een hartenkreet van een sociaal geëngageerd (woke-)meisje, maar misschien interessant om in de gaten te houden, mocht het zich verder ontwikkelen (met name van de zijde van de decaan van het RadboudUMC)

Met vriendelijke groet,
[NAW bij redactie bekend]

PS: Terwijl ik dit schreef, zag ik dat er een nieuw artikel was verschenen op jullie website: "Onderzoek geeft GeenStijl gelijk. Etnische achtergrond speelt GEEN rol bij schooladvies." Nou, wellicht dat hieruit dezelfde conclusie rolt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.