achtergrond

Geenstijl

Noodklok van de dag: onbetaalbare zorg

Agendapuntje voor de programmaschrijvers

Eerst even het nieuws. 'Één op de vijf kan niet naar ‘te dure’ arts' kopt het AD ietwat misleidend. Het gaat hier tenslotte niet om de gewone arts (die zit in uw basispakket), maar om extra en onverzekerde zorg zoals tandartsen en fysiotherapeuten. Daarnaast is het onderzoek gedaan onder zo'n 9.200 leden van het zorgpanel van de Patiëntenfederatie, waardoor 90 procent van de respondenten een aandoening heeft. Heel vervelend, maar verre van representatief voor de gehele bevolking. Dat betekent uiteraard niet dat we deze mensen aan hun lot over moeten laten, maar het is goed om het probleem duidelijker te definiëren. Zeker omdat dit niet de laatste belangengroep zal zijn die de komende tijd met alarmerende berichten de media bestormt. De verkiezingen staan voor de deur en momenteel zijn partijen druk bezig met het samenstellen van de verkiezingsprogramma's en campagnestrategieën: het moment om uw onderwerp op de agenda te lobbyen voordat het enkel over het asielbeleid en dat opstootje in Oekraïne gaat. Nu moet u moord en brand schreeuwen, bij voorkeur onderbouwd door cijfers uit een eigen discutabel onderzoekje en met een pakkende kop, om een plaatsje in de spotlights te bemachtigen. Het moment om als belangenvereniging uw meerwaarde te tonen. En als Den Haag alsnog niet luistert, kunt u altijd nog een eigen partij oprichten.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.