Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UWV: Kroniek van een faalfabriek, deel 43 – De UWV-topman en de arrogantie van de onmacht

Dit is deel 43 van het feitenfeuilleton UWV: Kroniek van een faalfabriek. Hierin beschrijft database doctor @René Veldwijk van binnenuit zijn ervaringen met het UWV. Lees HIER de introductie, inclusief een lijst met afleveringen en personages.

Mei 2010

Op 3 mei 2010 verschijnt de directie van softwarebeheerbedrijf Corduroy op de bestuurskamer van het UWV-hoofdkantoor, daartoe gesommeerd door UWV-topbestuurder David Jongen. Het onderwerp van gesprek hoeft niemand uit te leggen. Het UWV is zwaar misnoegd dat meneer Veldwijk de wetgeving voor de Eenduidige Loonaangifte heeft getorpedeerd. Meneer Veldwijk zelf is niet welkom. Het UWV doet immers alleen nog zaken met Corduroy. Meneer Veldwijk is slechts parttime inhuurkracht via Corduroy (en grootaandeelhouder van Corduroy). Natuurlijk is dat meteen het probleem: de directie van Corduroy heeft uiteindelijk weinig te zeggen over meneer Veldwijk. De twee Corduroy-directeuren maken zich op voor een raar gesprek. 

De directeuren zitten er onderling heel anders in. Operationeel directeur Bevers baalt ervan dat de relatie met het UWV onder druk staat. Zijn collega, algemeen directeur Frans Kleipool, is juist verheugd. Na anderhalf jaar smachten komt hij nu dan eindelijk aan tafel met de UWV-bestuurstop, zijn natuurlijke habitat, zijn niveau, een plek om echte zaken te doen. Eerder, bij de afronding van de onderhandelingen over de verkoop van onze software aan het UWV, had ik dat op het nippertje voorkomen, maar nu gaat het alsnog gebeuren. Kleipool stuurt mij nog net geen bedankmailtje.

Het gesprek duurt een half uur. Het is alleen geen gesprek. Wat zich ontvouwt is een tirade zonder onderbreking door David Jongen. UWV-divisiedirecteur Dirix zit er zwijgend naast. Directeur Kleipool probeert enkele keren iets te zeggen en krijgt elke keer van bestuurder Jongen toegesnauwd dat hij aanwezig is om te luisteren en niet om te spreken. Na afronding van de schreeuwpartij kunnen de mannen vertrekken. Ze zijn confuus. Topman Jongen heeft van alles over ze uitgestort; een coherent verhaal was het niet. In zijn opwinding en woede is David Jongen soms totaal off-topic gegaan. De boodschap die de mannen mee hebben gekregen is in elk geval dat de handelwijze van meneer Veldwijk 'repercussies' gaat krijgen. Corduroy gaat een officieel schrijven van het UWV ontvangen waarin die repercussies worden medegedeeld.

Nadat ik het verslag van het "gesprek" aanhoor ben ik net als de arme Corduroy-directeuren in staat van verwarring. Wat bezielt David Jongen? Wat wil hij bereiken? Waarom niet gewoon die repercussiebrief via zijn onderdaan-directeur Dirix gedropt of staande het 'gesprek' overhandigd? Waarom als topbestuurder met een jaarbudget van anderhalf miljard euro los gaan op twee directeurtjes van een minibedrijf, mannen die niets hebben misdaan en geen greep hebben op degene op wie de woede zich richt? 

En het ergste: waarom een half uur schreeuwen vloeken en tieren tegen deze arme mensen? Een bestuurder op dit niveau doet zoiets niet. Op topniveau is er maar een handelwijze: speak softly and carry a big stick. Bij deze topman is het omgekeerd: yell loudly and swing a tiny dick. Want wat ik hoor is onmacht. Wat moeten die 'repercussies' van het UWV gaan inhouden? Ze kunnen mij permanent de deur wijzen. Soit. Juridisch kunnen ze iets proberen met schending van geheimhouding. Maar de white paper waarmee het UWV is gevloerd, is door de Tweede Kamer omarmd en bevat geen vertrouwelijke informatie. Politiek en juridisch is deze route totaal kansloos. Natuurlijk zijn er mijn lobbyactiviteiten, maar daar heeft het UWV voor zover ik weet nooit lucht van gekregen. En als dat toch zo is, willen ze dan dat ik voor de rechter ga betogen dat ik als burger het niet kan laten gebeuren dat het UWV en de Belastingdienst de politiek aantoonbaar bedriegen? Make my day, meneer Jongen.

Corduroy kunnen ze ook weinig maken. Het UWV heeft tegen heug en meug afscheid van Capgemini genomen en Corduroy wordt zodra het kan weer ingeruild. Daarvan ben ik overtuigd. De conclusie is onontkoombaar: David Jongen is nog erger dan een nitwit met foute vrienden. Deze man snapt niet wat macht en onmacht zijn en hoe dicht die begrippen in een asymmetrische relatie bij elkaar liggen. Dat David Jongen ooit op deze toppositie is terechtgekomen is bijna nog raadselachtiger dan dat hij er na een half miljard aan verspild belastinggeld nog zit.

Na het grote hoofdschudden begint het lange wachten op de aangekondigde 'repercussiebrief'. Corduroy-directeur Bevers stuurt ons een schrijven waarin hij ons op het hart drukt ons jegens het UWV te gedragen. Zo hoort dat natuurlijk. Corduroy moet buiten het gewoel blijven. De 'repercussiebrief' laat ondertussen lang op zich wachten, zo lang dat ik begin te geloven dat er geen brief meer komt. Het versterkt mijn gevoel dat de ratio bij David Jongen zoek is. Maar nee, na bijna drie weken ontvangt Corduroy een officieel schrijven van bestuurder Jongen. Het resultaat bestaat uit iets dat alleen kan worden omschreven als twee A4'tjes onmacht. De brief bevat slechts één repercussie: Corduroy moet ervoor zorgen dat wij alle verwijzingen op onze website naar het UWV en de polisadministratie verwijderen.

De repercussiebrief is het definitieve bewijs dat wat David Jongen doet ondoordachte bluf is. De eis dat wij de referenties naar ons UWV-werk wegpoetsen van onze website is totaal niet afdwingbaar. Natuurlijk doen we het niet en eveneens natuurlijk gebeurt er vanuit het UWV niets. Het is zo ongeveer het domste wat je kunt doen vanuit een positie van macht: dreigen en eisen en vervolgens niets doen. Uiteraard zorg ik er via lobbyist Marcel Kummel voor dat de Tweede Kamerleden weten wat er gebeurt. Ook dat had een eerstejaars student politicologie kunnen bedenken. En ook dat is weer informatief: de UWV-top heeft een uitgebreide staf die perfect snapt hoe het spel moet worden gespeeld. Kennelijk maakt David Jongen geen gebruik van die expertise. Zoiets is waardevol om te weten. Niemand gaat deze bestuurder weerhouden van een misstap.

Uiteindelijk ben ik natuurlijk wel opgelucht maar niet blij. De overlevingskansen van Corduroy zijn er niet beter op geworden nu naast ketenmanager Cor Franke ook UWV-topbestuurder David Jongen op oorlogspad is. Welbeschouwd is er maar één weg die perspectief biedt op een goede afloop voor ons: beide mannen moeten uit beeld verdwijnen. (Dat Franke na het wetgevingsfiasco al op weg is naar de uitgang is nog onbekend.) Ik concludeer dat David Jongen kwetsbaar is. De man mag dan honderden miljoenen belastinggeld wegpissen zonder dat het iemand in Den Haag boeit, maar voor een minister is dit ongeleide projectiel een politiek risico. Mijn taak is ervoor te zorgen dat dit duidelijk wordt. Ik moet de bananenschil vinden waarover David Jongen kan uitglijden. Ik kan meteen aan de slag, want onbewust heeft UWV-topman David Jongen tijdens zijn tirade richting Corduroy de eerste spijker al in zijn doodskist geslagen.

Reaguursels

Inloggen

Ondertussen geloof ik er niets meer van.
De heer Veldwijk overschat zichzelf schromelijk en maakt zich belangrijker dan hij daadwerkelijk is. Een loopjongen van het UWV die het niet kan hebben dat hij niet bij de grote jongens zit , wiens falen als een rode draad door alle afleveringen heenloopt maar die lekker blijft zitten omdat het zo lekker zijn zakken vult.

Pieterse | 10-08-20 | 13:07

David Jongen, nog altijd actief als bestuurder in de publieke sector (Zuyderland). Kan allemaal maar in de PvdA kringen.

Rest In Privacy | 10-08-20 | 12:37

Wat ik niet snap is hoe dit verhaal tot nu toe zonder gevolgen kan blijven. Wachten ze bij het kabinet eh, regering tot het verhaal eindigt of wordt dit, zoals in de hele kroniek de rode draad is, weer een gevalletje glas, plas, was?

Ik bedoel: miljarden gaan door het afvoerputje en (bijna) niemand die dit boeit... Schiet mij maar lek.

Ridocar | 10-08-20 | 11:29

Lees elke week met belangstelling, heb zelf ook zulke ervaringen maar niet zo heftig. Er moet meer controlle komen maar de tweede kamer is door onze regering buitenspel gezet.

jan huppeldepup | 10-08-20 | 10:10

Is 'Ockham' (uit het gespreksverslag) een codenaam voor Veldwijk? Zo nee, wie is die Ockham (sorry heb niet alle afleveringen gelezen).

EnNouJijWeer | 10-08-20 | 03:46 | 1

Laat maar, Ockham is het bedrijf van Veldwijk.

EnNouJijWeer | 10-08-20 | 04:13

Ik kijk al uit naar volgende week!

De Droit | 10-08-20 | 02:45

Elke week komt er een maand verhaal bij. Dus de tijd gaat daar 4x zo snel als in het echt. Nog tien verhaaljaar te gaan. Dus in 2060 zijn we van deze serie af.

marcoplarco | 09-08-20 | 21:03 | 1

Waar heb jij leren rekenen? Met nog 120 weken te gaan zijn we over ruim 2 jaar met deze serie klaar.

Mubbenschonster | 10-08-20 | 11:52

Blijft boeiend, weer dank voor het delen.

Eppo | 09-08-20 | 20:44

Er komt een giga Old Spice damp op uit dit verhaal. Je zult maar belasting betalen en ontdekken dat het naar deze gasjes gaat.

koperbij | 09-08-20 | 20:09

Ambtenaren moeten aansprakelijk gehouden kunnen worden bij grove nalatigheid of falen. Zelfs van de Belastingdienst hoor je niets meer. Dat had minimaal een parlementaire enquete moeten zijn. Pas na de verkiezing gaat het volledig onafhankelijke OM wat doen. Had ik al gezegd dat het onafhankelijke OM onafhankelijk is?

Frau Merkel | 09-08-20 | 20:06

Het aantal UWV medewerkers in de panelen is schrikbarend hoog. Maar ik blijf het erg boeiend vinden

Continuum | 09-08-20 | 19:57

Ik snap de reacties van sommige reaguurders niet. Iemand doet verslag van een incompetentie, desinteresse, en misschien wel corruptie op een schaal die ik mij niet kan voorstellen. We praten hier over miljarden. Iedereen huilt over miljarden die naar Zuid-Europa vloeien en hier gaat het over vergelijkbare bedragen waar men niet de ernst van inziet. Dit geld is weg en dat had niet gehoeven.

de-emigrant | 09-08-20 | 19:37 | 2

Als er miljarden worden verbrand, dan maar in Nederland en niet over de grens. Hoe triest het ook is.

McCracken | 09-08-20 | 21:01

@McCracken | 09-08-20 | 21:01: Ehh, nee! Als er miljarden verbrand worden dan gaan er koppen rollen, dat is de correcte attitude! Die zwijgende lijdzaamheid, dat is waar we als land aan kapot gaan...

Opslag Medium | 10-08-20 | 12:19

Het gaat om incapabele bestuurders en topmedewerkers, vriendjespolitiek, een ondoorzichtige organisatie, een zwijg- en intimidatiecultuur en omdat het overheidsgeld ( aka ons geld ) bij die organisatie tegen de plinten aan klotst boeit het niemand ene reedt en hoeft niemand er ook verantwoording over af te leggen. Hoogstens maakt iemand het te bont en die wordt dan met een vette oprotpremie horizontaal weggepromoveerd naar een andere (semi)-publieke organisatie om daat precies hetzelfde te doen.
Kan even tricky zijn om eraan te beginnen maar het loont wel de moeite. Gewoon even een middagje voor gaan zitten, verhaal vanaf deel 1 t/m nu herlezen inclusief het checken van de linkjes en u stempt nooit meer VVD. Nou, als dat de moeite niet waard is :)

Graaisnaaiert | 09-08-20 | 19:26

Er zitten weer een hoop trollen en haters tussen de guurders. Vind het interessant waar het failliet van de BV Nederland vandaan komt en dit soort verhalen vertelt redelijk hoe het er aan toe gaat, in ieder geval vanuit het oog van de schrijver. Je begint steeds meer te begrijpen waarom het gemiddelde ICT project bij de overheid een overrun kent en de oplevering gewoonweg kudt is. Kan niet wachten op dergelijke feuilletons. Iemand nog een kennis bij RDW of soortgelijke organisatie?

kyriaap | 09-08-20 | 19:04 | 4

@Ridde Rogter | 09-08-20 | 19:23: Voordat Pechtold kwam dan. Die huisjesmelker sloopt alles op zijn pad.

Frau Merkel | 09-08-20 | 19:47

@Frau Merkel | 09-08-20 | 19:47: Pechtold zit bij het CBR, niet bij de RDW.

Ridde Rogter | 09-08-20 | 19:49

Rdw zit in veendam he. Noorden, doen ze normaal.

feiten_en _cijfers | 09-08-20 | 21:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ach weet je hier vallen geen doden bij. Ik zou wel eens zo'n zelfde kroniek willen lezen van een medewerker van Boeing en dan die medewerker die deze geniale quote met betrekking tot de Boeing 737 Max op zijn naam heeft staan: “This airplane is designed by clowns who in turn are supervised by monkeys.” Boeing wist dus al ruim van tevoren dat die 737 Max een vliegende doodskist zou zijn. en ja daarna storten er inderdaad twee loodrecht naar beneden omdat dat vliegtuig verkeerd ontworpen is in de basis zoek maar op YouTube "Boeing 737 Max Vox" dan krijg je een werkelijk ontluisterend filmpje te zien en snap je de uitspraak voor de volle 200 procent.

Wetenschapper | 09-08-20 | 19:03 | 1


https://m.youtube.com/watch?v=H2tuKiiznsY
Boeing is een onderdeel in het geheel. Meer inkijk in het systeem: https://m.youtube.com/watch?v=0jTN0JD4I5M
Dit soort dingen zal blijven voorkomen. In Nederland hadden we de Stint, maar zo hebben we nog veel meer gevallen die minder bekend zijn.
Systeemveiligheid is geen onderwerp dat veel bedrijven goed onder de knie hebben.

Frau Merkel | 09-08-20 | 20:02

Deel 43 alweer van een reeks die alleen dient om mede te delen dat er weer een paar hoge ambtenaren niet functioneren en karrenvrachten geld verbranden. De rest is voor de glorie en heldenrol van de briljante auteur die wel erg lang blijft hangen in vervelende, uitgeholde relaties.

Maar verder heeft het wel amusementswaarde. Zou graag een echte onderzoeksdocumentaire willen zien waar alle spelers iets kunnen zeggen erover.

GeenAccount | 09-08-20 | 18:47 | 2

U bedoelt een door de overheid geregisseerd onderzoek naar falende delen in het systeem?
Bovendien dat onderzoek komt niet en ik hoop dat u begrijpt waarom niet.
U zult het moeten doen met wat u krijgt.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:55

Bovendien denk ik dat de andere spelers hier ook mogen reageren als ze dat zouden willen.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:57

Mensen dit was een episode uit 2010 en de serie loopt in werkelijkheid nog steeds door. Dus we hoeven ons de komde 10 jaar op zondagmiddag niet te vervelen.

De heer Veldwijk is al die tussenliggende jaren doorgekomen met het leggen van mijnvelden voor de UVW top, innen van de Corduroy winstdelingen en het herbeleggen hiervan.

Op het moment van schrijven ligt hij met z'n jacht in St-Tropez en overpeinst of hij z'n penthouse aan de Nederlandse kust zal vasthouden of in de verkoop doet.

Ervaringsdeskundige | 09-08-20 | 18:40 | 2

Maar daarna krijgen we dan wel vele episodes over de falende(?) aanpak van de coronacrisis vanaf 2019/2020.

kweethetooknietbeter | 09-08-20 | 18:50
-weggejorist-
Toverkol | 09-08-20 | 18:38 | 2

Het probleem bij falende overheidsorganisaties is dat het gezeik erover na verloop van tijd altijd verstomt, waardoor ze hun ging kunnen blijven gaan. Daarom heb je politici nodig die zich erin vastbijten, nooit loslaten en als hinderlijke horzels steeds weer de publiciteit zoeken. Types als Omtzigt, maar dan wel een graadje lastiger..

Ridde Rogter | 09-08-20 | 18:36

Overigens vraag ik me wel af hoeveel overheidstrollen hier reageren.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:28 | 4

hahah lol, zie boven 'toverkol'

Kim-Jung-Un | 09-08-20 | 18:41

@Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:30: Maar ook heel veel die blij zijn dat dit eens uitgebreid bekend wordt. Dacht je echt dat het UWV de enige overheidsinstantie is. Zoek eens uit waar al die droefneuzen terecht zijn gekomen....
Juist bij weer andere overheidsinstellingen, waar het voetvolk weer moet accepteren wat de boven hen gestelden nu weer aan onzin uitkramen. Echt dat is op veel meer plekken bij de overheid het geval.

Willem van D | 09-08-20 | 21:16
▼ 1 antwoord verborgen

" speak softly and carry a big stick "

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:25 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Een clifhanger. Ik kijk nu al uit naar de aflevering van volgende week.
Wat ik geleerd heb in grote organisaties is dat geen enkele manager problemen wil aanpakken. Die laten ze liever dooretteren dan dat ze er mee geassocieerd willen worden.
En zo is het ook met de politiek verantwoordelijken. Die willen ook niet besmet worden met het falen van het UWV.
Dan wordt het "Dat is de schuld van mijn voorganger en het probleem van mijn opvolger".

Osdorpertje | 09-08-20 | 18:22

En nu stoppen. Anders kom ik met een 831 delig feuilleton over mijn tijd bij de PCM kranten. Op rijm wel te verstaan. Zeikrijm. Dus past allen maar op.

Lorejas | 09-08-20 | 18:20 | 2

Houd je aan je woord.

laatste_waarschuwing | 09-08-20 | 20:21

Kom maar op, mag ook zonder rijm. Ik beloof dat ik iedere aflevering zal lezen

Willem van D | 09-08-20 | 21:17

Volgt iemand deze zelfbevrediging nog?

UncleAlbert | 09-08-20 | 18:14 | 3

U had mijn aandacht al bij het woord zelfbevrediging. Oef.

Lorejas | 09-08-20 | 18:21

Ja, ik. En met mij velen. Dit feuilleton (en de ruimte die GeenStijl hiervoor biedt) zijn belangrijke documentatie en een goed voorbeeld van onafhankelijke journalistiek.

ole guapa | 09-08-20 | 19:02

Jazeker, maar ik ben dan ook van de generatie, die een spanningsboog heeft, die langer is dan een paar regels.

Willem van D | 09-08-20 | 21:19

Dit noemen ze 'unabridged', volgens mij.

beldewouten | 09-08-20 | 18:09

Misschien wat te makkelijk, maar ik sluit me aan bij de eerdere reacties. Het is genoeg geweest. Het duurt te lang en bevat totaal geen nieuwe inzichten meer. De kern van het verhaal, namelijk dat het UWV op veel vlakken zwaar disfunctioneert, is duidelijk en onomstreden. Blijft over: een tamelijk zwak en vlak gebed zonder einde, dat vooral verbittering cultiveert. Brei er een end aan.

De echte Stolwijker | 09-08-20 | 18:09 | 3

Nee, zo werkt het bij de Nederlandse overheid en dat gaat gewoon door. Ook als u de andere kant uitkijkt.
Maar dan niet mopperen op die overheid als uw koopkracht instort. De economie implodeert, belasting verhoogt of zoiets.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:16

Bovendien, lees het dan niet.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:19

Neejoh, ik lees ze graag. Troost je, er komt vast wel weer een onderwerp wat je beter ligt

Mark van Leeuwen | 09-08-20 | 21:48

Wederom bedankt heer Veldwijk.
Uitermate boeiend.

Gokmaar | 09-08-20 | 18:00 | 2

Het blijft leuk. Een inkijkje in het management van de BV Nederland.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:07

Ik lees het ook met open mond en een ongelofelijke berg ergernis.

Ergernis dat zo’n organisatie honderden met miljoenen van uw en mijn belastinggeld gewoon kan wegpissen...

Wijze uit het Oosten | 09-08-20 | 18:41
-weggejorist-
aamert | 09-08-20 | 17:56 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is té warm om door die lap tekst heen te gaan
en de airco staat hier vol te blazen!!
In de herfst vallen er teveel bruine blaadjes van de boom
om door zo'n lap tekst heen te gaan!!
Winters koud enzo en dan is het weer lente enz enz...

TijdelijkOptimist | 09-08-20 | 17:55

Aan het hoofd van iedere piramide: een rat.

lulleficatie | 09-08-20 | 17:52
-weggejorist-
overVecht | 09-08-20 | 17:51 | 1

Rutte gooit 21 miljard in 1 x het raam uit.
De roverheid let niet goed op het geld van de belastingbetaler.

watergeus | 09-08-20 | 17:50 | 2

Het is wel een gewoonte aan het worden.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 17:55

De belastingbetaler vind het allemaal best!

vluchtelingallergie | 09-08-20 | 18:17

whoeoeoe, spannend...
een cliffhanger

HA BIER!1! | 09-08-20 | 17:47

Don Vito Corleone: Revenge is a dish best served cold.

isitsoornot | 09-08-20 | 17:47

Het is hier veel te warm voor.

oldandwise | 09-08-20 | 17:47

Net zo langdradig als die van Feynman. En ze voegen niks toe. Hele tijd interessant en op de detail in gaan van irrelevante bijzaken.

azijnseikerT | 09-08-20 | 17:45 | 4

Zeikerds.

A.I. van Dee | 09-08-20 | 19:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb gewerkt bij een organisatie zoals Corduroy met een klant die lijkt op het UWV. Verder zal ik er geen woorden vuil aan maken want het stinkt. Ik was daar in dienst 1. om zoveel mogelijk uren te maken bij de klant 2. zoveel mogelijk collega's binnen te sluizen 3. software te maken.
Vooral dat laatste daar was (ben) ik goed in dus 1 en 2 boeide me geen reedt. Dat ik na 3 maanden klaar was werd me in dank afgenomen door de klant maar niet door m'n werkgever. Dat werd dus ex werkgever.
Essentie van het verhaal.
Er liggen zoveel aasgieren klaar om hun prooi te grijpen met name bij (semi) overheid. Als die prooi nou ook nog een beetje enig besef heeft dat ze gepakt (kunnen) worden. Maar nee. Mijn ervaring.

ruudvangeelen | 09-08-20 | 17:44

Fijn,weer een aflevering dichter bij het einde.

miko | 09-08-20 | 17:38 | 5

@miko | 09-08-20 | 17:47:

De haters nog een stukje hoger op de kast jagen was veel leuker.

Gulliver | 09-08-20 | 17:48

@Gulliver | 09-08-20 | 17:48:

Even leuk maar ik ben bang dat Feynman en René er nog geld voor krijgen ook... waar wij aan mee betalen...

overVecht | 09-08-20 | 17:54

@overVecht | 09-08-20 | 17:54:
Voor bepaalde mensen wordt er toch echt heel interessante informatie doorgespeeld.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 17:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ongelofelijk hoe zo’n organisatie honderden miljoenen kan wegpissen zonder dat een controlerende instantie vragen gaat stellen, laat staan maatregelen nemen.

Bizar.

Wijze uit het Oosten | 09-08-20 | 17:38 | 3

Weird.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 17:58

Wat je met die honderden miljoenen had kunnen doen.....

Mr.Crowley | 09-08-20 | 18:12

Omdat de lui bij de conttolerende instantie net zo erg is.
Macht corrumpeert.

frickY | 09-08-20 | 18:13

Het UWV is je ergste vijand.

piet7003 | 09-08-20 | 17:37

Je zal als werkgever maar zo'n nutteloos figuur die de hele dag in zijn dagboek zit te schrijven hebben aangenomen....

Gulliver | 09-08-20 | 17:32 | 3

Begint wel een beetje langdradig te worden. En we weten al hoe het afloopt: hij gaat werken bij de patatzaak van zijn pa.

threeheadedmonkey | 09-08-20 | 17:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino