Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Thierry een uur lang in gesprek met Niemöller

Ongehoord Nederland, daar vinden wij af en toe wat van en dat is wederzijds. Maar dat hoeft niet perse af te doen aan het bovenstaande gesprek. Het gewoon even zonder stopwatch en zonder op de hoede te zijn hebben over dat nieuwe boek, wat trouwens vooral een verzameling van eerder geschreven werk is. Beetje over Spengler die de renaissance als een pseudomorfose zag, James Burnham die in 1941 in zijn boek The Managerial Revolution de macht van de ambtenaar en een EU-achtige schijndemocratie voorspelde en natuurlijk de vaker aangesneden rol van de 'rechtse media'. 

Dat laatste ditmaal op 56:03. "Ik denk dat als wij niet een team bouwen (...) dat we niet sterk genoeg staan tegenover de krachten die proberen die radicale agenda te laten slagen. (...) Ik vind dat helemaal geen echokamer in de zin van, alleen maar ja-knikkers, dat is een totale karikatuur daarvan. Maar je hebt mensen nodig die elkaars rug dekken. We moeten dit met  elkaar doen (...). Daarom ben ik ook zo teleurgesteld in clubs als The Post Online, GeenStijl, maar ook WNL tot op een zekere hoogte, PowNed vind ik toch ook niet serieus genoeg (...). Maar je kunt er ook voor kiezen om samen iets op te bouwen. Misschien moeten we op een gegeven moment ook wel een kunstgalerie gaan beginnen (...). 

GeenStijl dekt helemaal niemands rug. Maar er liggen twee premises aan de grondslag van Baudets opvatting dat we dit wel zouden moeten doen: 1) er is een cultuurstrijd op leven en dood gaande, 2) Baudet is in Nederland de enige die deze strijd kan winnen en om die reden zouden we een team moeten vormen. Discuss.

Draadje

Social

FvD –3

Reaguursels

Inloggen

GS moet vooral onafhankelijk blijven. Als rechts zich wil organiseren moeten ze op eigen kracht een beweging beginnen. Dat begint bij conservatief onderwijs, en een conservatieve denktank, maar ook zichtbaarheid op straat middels vrijwilligerswerk. Werk dat de gemeente laat liggen en waarin jij je kunt onderscheiden om zo de hearts and minds van de bevolking te winnen. Buurten schoonmaken of boodschappen doen voor ouderen om maar wat te noemen. Zorg voor veiligheid in de buurt door zichtbaar aanwezig te zijn en film/fotografeer de misstanden (George Floyd's moord werd alleen zichtbaar doordat het vastgelegd werd). Maak je nuttig door de boeren en tuinders te helpen met de oogst binnen te halen als de personeelsnood het hoogst is. En laat vooral zien waar je mee bezig bent. Niet op social media maar op eigen kanalen waarbij de afhankelijkheid van adverteerders vermeden moet worden. Aan de beweging de taak om dit en nog vele andere taken te coördineren. Met keybord warriers alleen red je het niet. Handen uit de mouwen en wie dan niet kan kan wellicht financieel bijdragen. Ter rechter zijde zijn genoeg capabele mensen te vinden die een blauwdruk van deze brede conservatieve beweging (waarin geen plek is voor racisten, holocaust ontkenners en andere extremisten) kunnen maken denk ik.

de euro middenweg | 01-07-20 | 13:32

Ik ben het helemaal met Nijman eens. Baudet is natuurlijk met zijn denktank en zijn PhD studie vooral in de EU gedoken en wijst daar perfect aan wat er mis gaat. Hij heeft ook heel juist gezien dat er in het landsbestuur een banen roulette wordt gespeeld met de top-functies. Faal je op de ene positie, staat de volgende al voor je klaar, als je maar voor de juiste partij hielenlikker bent geweest.

Maar het probleem van Baudet is dat hij filosoof is. Filosofie is de truc van dwarsdenken, niets voor waar aannemen, en alternatieve verklaringen zoeken. Het is een heel goed gereedschap in de wetenschap, om je resultaten, hypotheses en conclusies critisch te beschouwen en de zwakke punten te identificeren. Maar de fout die pure filosofen nogal eens maken, is dat ze hun eigen semantische kronkel nogal eens gaan zien als De Waarheid.

Zo gaat Baudet nogal eens mank en vergeet nog even terug te landen in de werkelijkheid, voordat hij zijn spinsel de wereld in werpt als de nieuwe waarheid.

Ik hoop dat FvD mooi en solide op 3-4 zetels in de kamer komt en blijft. Mooie luis in de pels, leuke momenten in de debatten met Baudet, Hiddema, graag ook een Nanninga en Remautarsing erbij. Dat houdt de boel levendig en is genoeg om de pijnpunten in de gevestigde politiek blijvend aan te wijzen. Maar niet zoveel dat het elke mogelijke coalitievorming teveel beperkt.

Qippie | 01-07-20 | 10:21

Oke, ik heb het geprobeerd.. maar na 5 minuten was ik mijn geduld kwijt. Het gaat wat mij betreft iets te vaak over Thierry zelf en hoe intellectueel hij wel niet is.

Nicolas Arcissus | 01-07-20 | 09:41 | 1

De eerste ~15 minuten was moeilijk door te komen, inderdaad.

Mijn advies:
Probeer het eens vanaf minuut 47. Daar wordt het interessant. Vanaf daar (bijna tot bijna het einde) krijgt u echt een goed beeld hoe Baudet over dit onderwerp denkt.

Rest In Privacy | 01-07-20 | 09:49

Moskou of Berlijn

naxapinu | 01-07-20 | 09:22

Alleen samen.
Of niets..
Simpel as that.

Ben Adam | 01-07-20 | 09:08

Wanneer ik de reaguursels hier probeer samen te vatten, dan komt er bij mij het beeld dat, buiten inbreng van de trollen, er inhoudelijk behoorlijk consensus over waar FVD (partijprogramma) en Baudet voor staan en dat het vooral gaat om de dringende en wellicht wanhopige boodschap/advies aan Baudet: "think big, speak small".

Guiseppe | 01-07-20 | 09:08

Niemöller de poser journalist tegenover Baudet de poseerfilosoof. Beiden kleunen direct al mis over Spengler en ook Nietzsche blijken ze slechts twee pagina's van te herinneren (die wederkeer wordt door Nietzsche vluchtig genoemd en gaat absoluut niet over culturen of beschavingen). Maar voor de varkens aan de trog, het beoogde publiek, maakt het allemaal niets uit. Wat een zwaargewichten, kijk ze eens, volgegeten met topics waar het sentiment vanaf druipt maar juist zo lichtgewicht op de content. Niemöller doet zijn journalistieke of onderzoekende taak niet en wil maar al te graag voorzetjes geven. En Baudet kan niet overtuigen als denker noch als politicus hier door media op te roepen meer achter hem te staan. In welke bananenrepubliek zou dat gewenst zijn dan? Eentje met nepjournalisten die partijleiders interviewen? Zeg dan dat je gewoon autoritair rechts wilt zijn en Poetin's populariteit en de Russische loyaliteit aan de natie bewondert. Dan is er tenminste consistentie maar kost je een boel stemmen.

GeenAccount | 01-07-20 | 07:49

Die overbodige Hiddema kan er ook niets van. Hij waant zich belangrijk, iets wat hij beslist niet is.

ron9129 | 01-07-20 | 07:46

Zelfs een PvdA kiezer moet nu toch wel inzien hoe belachelijk Job Cohen optrad.

ron9129 | 01-07-20 | 07:39
-weggejorist-
a4p | 01-07-20 | 07:13

Dus maandag wordt door geenstijl een essay geschreven met de volgende boodschap : “En dat alles komt vooral van bovenaf, van een elite in de politiek, de media en de culturele sector, waar mensen in bewegen die platforms, bereik, een goed inkomen, subsidie en/of aanzien hebben……” “Wie alleen de kranten en de televisie volgt, wordt nooit wijzer”
Blijkbaar zijn jullie het voor een groot deel met Baudet eens dat er een elite bestaat die elkaar kent en dekt, waar kritische geluiden niet of zeer beperkt naar buiten worden gebracht. Wat Baudet bedoelt is dat je niet ieder woordje hoeft te ontleden, zoals ook de MSM dat niet met het partijkartel doet, maar wat hier wel met alles wat Baudet doet, gebeurt. Kritiek is goed, maar leg niet op alle slakken zout en maak niet ieder stapje van Baudet belachelijk.

yacoda | 01-07-20 | 06:56

G*dT, prachtig accentloos Duits van onze roerganger in bange tijden!
De vertaling van Oswald Spengler is niet om door te komen maar ik was er misschien nog niet klaar voor.
De dras-delta is een paradijs voor netto-ontvangers en koopslaven;-)
*CcMed*

kapitein oosterlng | 01-07-20 | 06:45
-weggejorist en opgerot-
Mijnbescheidenmening | 01-07-20 | 06:32

Baudet zegt hier heel zinnige dingen.

1 van de grote problemen op rechts: Het is los zand.

Aan de andere kant vormt links een blok en kijkt star de andere kant op als iemand aan hun zijde een fout maakt. Die snappen dat je een ally niet moet schoppen als hij op de grond ligt. Dat schijnt aan de rechterzijde gewoon niet te begrijpen.

Politiek is simpel, eigenlijk:
Je moet het altijd hebben over die onderwerpen waarover je tegenstander verdeeld is.
Je moet altijd de onderwerpen vermijden waar je eigen kamp over verdeeld is.

Als het gaat om het veranderen van zaken in de samenleving is rechts de verliezende parij. Al decennia lang. Daar is een goede reden voor: ze zijn hier heel slecht is.

Daar zijn verschillende redenen voor.
1. Het idee dat uit discussie de beste ideeen voorkomen. Helaas, geeft discussie op het verkeerde moment het beeld van een chaos.
2. Het idee dat het individu centraal staat en niet het collectief, altijd en overal. Het laten gelden van eigenbelang boven het gedeelde belang als er 2 kampen tegenover elkaar staan, kan helaas door de andere kant heel makkelijk worden gebruikt om wiggen te drijven.

Daarnaast zijn er nog een aantal natuurlijke ontwikkelingen die niet bepaald helpen:

Verliezende partijen zoals rechts, ondergaan een natuurlijke verandering: het gebrek aan praktijk in beoefening van de macht maakt ze tot debating clubs: geen doeners, maar lullers - en scherpslijpende mierenneukers bovendien. Van die lui die zelfs zijn ze het eens met wat er staat, nog publiekelijk over de spellingsfouten gaan oreren. Op die manier wordt je een zootje dat heel makkelijk uit elkaar te spelen is.

Daarnaast is er de neiging tot deugen. Stel er zijn 10 onderwerpen, en je bent het een rechtse club over 9 uit de 10 eens. Over 1 niet. Dan mag je natuurlijk aanschuiven bij de tafel bij Pauw en gaat het alleen over dat ene onderwerp. De overige 9 daarover wensen ze je niet te spreken.

De remedie is niet moeilijk.
Lof voor allies? Zet het op de voorpagina.
Kritiek op allies? Vertel het aan de persoon, zet het niet op de voorpagina.
Onderwerp dat de achterban verdeelt? Niet doen, in eerste insteek.
Onderwerp dat het andere kamp verdeelt? Bovenop springen.
Gaat een ally te ver? Hou je mond eerst. Wachten totdat links in hun kritiek erop nog veel verder gaat in toon en hypocrisie, en maak die vervolgens belachelijk.

Rest In Privacy | 01-07-20 | 04:02

Niemöller is sowieso al af. Zoals hij overal complotten ziet is het vanaf zijn mh17 miskleun helemaal de verkeerde kant op gegaan. Zo hij al niet eerder van het padje is geraakt. Een dingetje dat je meer ziet bij uitgerangeerde journalisten op leeftijd. Vrouwen gaan zweven op drie leeftijd, mannen gaan in complotten geloven. Karel van Wolferen, Arnold Karskens. Die types.

Beste_Landgenoten | 01-07-20 | 01:32

Waar gaat dit over? Aan de toon van beide heren kun je horen dat het allemaal heel diepzinnig en belangrijk is en vooral ook erg intellectueel. Met dit gezwatel stevent FvD op de nul zetels aan, want die paar FvD habitués op deze website zijn niet genoeg om een zetel te garanderen.

bdn01 | 01-07-20 | 01:17 | 1

Mijn cup of tea ook niet, maar zolang Baudet naar de kermis gaat mag-ie dit ook doen, wat mij betreft. De kermis spreekt sommigen aan, dit weer anderen. It takes all sorts. Hij heeft ze allemaal nodig.

Rest In Privacy | 01-07-20 | 04:14
-weggejorist-
dzbfw | 01-07-20 | 01:00 | 2

Als Thierry wil dat rechts één blok vormt, dan moet hij zijn achterban oproepen om straks op Wilders te stemmen. Die maakt meer kans dan Thierry om een grote partij te worden. Dan kan je lopen roeptoeteren dat je partij 60000 leden heeft, maar dat is driekwart zetel. Wat moet je daar dan mee? De PVV heeft 1 lid en die partij heeft toch echt meer zetels, ook in de peilingen.

Dus, Thierry, doe je plicht en Twitter dat je volgers bij de volgende verkiezingen het best op Wilders kunnen stemmen.

GeenHeil | 01-07-20 | 00:27 | 2

Onzin. Op links proberen ze het ook iedere keer in aanloop naar de verkiezingen maar lukt samenwerking ook nooit. Forum en PVV kunnen prima naast elkaar met dank aan de VVD.

Trumme | 01-07-20 | 01:37

Een FvD is broodnodig. Een substantiële groep kiezers omarmt het gedachtegoed van PVV maar wil onder geen beding met Henk, Ingrid, hooligans en lombroso's geassocieerd worden. Zonde om die groep weer richting VVD te sturen...

A.S. Perien | 01-07-20 | 08:22

Tip voor Spartacus: Je bent samen met Feynman de meest eigengereide auteur op GS, laat je niet voor het karretje spannen van de hoofdredacteur des blogs. Het Baudet Bashen is een beetje triest aan het worden

Joostmochtnietsweten | 01-07-20 | 00:24

Het jammere van Baudet en ook Wilders is, dat ze zo plat of dom uit de hoek denken te moeten komen. Laatst vond Baudet nog dat al het gas wel uit de Groninger bodem moet en dat Groningers zich aanstellen, want geen genocide. Tjonge, hij heeft het over een culturele woestenij maar wil wel het meest ongeschonden cultuurlandschap van Nederland en haar bewoners opofferen aan het grote geld. Een onbetaalbare fout, vind ik.

DeEchteWaarheid | 01-07-20 | 00:15 | 4

Gek... Volgens mij zei hij dat er zoveel geld uit de grond kwam bij Groningen dat de schade van omwonende gewoon snel en zonder moeilijk te doen gedekt had moeten worden. Dan had gaswinning door kunnen gaan en zouden omwonenden enigszins tevreden blijven.

a4p | 01-07-20 | 07:05

Daar heeft ie volgens mij een punt, want:

1. Dat gasveld houdt niet op bij de grens. Als Nederland de kraan dicht draait, denk ik zomaar dat Duitsland dankbaar de honneurs gaat waarnemen. Terwijl wij van het gas gaan, worden onze buren juist gestimuleerd om aan het gas te gaan.

2. Die aardbevingen blijven voorlopig, of je nou doorgaat of stopt met oppompen. Symboolpolitiek dus. Dan maar beter blijven oppompen. Maar dan wel met het voortschrijdend inzicht dat de baten anders aangewend moeten worden. Zoals bijvoorbeeld Noorwegen doet.

Hoe dan ook staat uiteraard buiten kijf dat alle gedupeerden op een billijke manier gecompenseerd worden. Dat had al lang geregeld moeten zijn.

De houding van Den Haag en Wiebes voorop in dit verhaal is natuurlijk van de ratten besnuffeld!

Pompebledbole | 01-07-20 | 07:55

Hij geeft het wel degelijk zo gesteld. Inclusief vergelijking met genocide.
Overigens staan er niet alleen huizen in Groningen maar ook veel zeer waardevolle andere gebouwen.
Op zich eens dat deze regering zich de ogen uit de kop moet schamen voor het wanvertoon qua het regelen van deze zooi.

DeEchteWaarheid | 01-07-20 | 13:26
▼ 1 antwoord verborgen

Anders? 1?

Rest In Privacy | 30-06-20 | 23:27

Peilingen Een Vandaag,
Wat een nep nieuws.

Datgingniegoed | 30-06-20 | 23:26

Ga zitten met Baudet, zonder camera's en microfoons en voer een grote mannen gesprek. Spreek gewoon af waar je als redactie altijd steun aan kan geven en waar die steun ophoudt. Spreek af wanneer hij te ver gaat in zijn uitspraken of als het heel ridicuul wordt, je er ook iets mee doet omdat je als objectief blog ook jezelf in de spiegel moet kunnen aankijken. Thierry wil samenwerken? Prima dan moet je de verwachtingen afstemmen. As simple as it is. Hij zou ook vooraf heel even kunnen pingpongen met bepaalde standpunten: wat doe je Geenstijl als ik de holocaust ontken? Wat doe je Geenstijl als ik vertel dat witte slavernij heel groot is geweest en geen zwart privilege is? Wat doe je Geenstijl als ik ... dan weet je vrij snel wat je aan elkaar hebt. Noem het een gentlemen agreement.

zevensprong | 30-06-20 | 22:48 | 9

Ok, 2 zaken te onderbouwing. Enerzijds zeg ik niet dat je je koers moet veranderen als journalist maar je kan wel je visie op tafel leggen zodat je beter begrijpt van elkaar waarom je wat doet. Anderzijds, en dat is uit noodzaak of zwakte desnoods, moet je als rationele en zelfbewuste groep beter de arena betreden dan nu wordt gedaan. Er zal een vorm van samenwerking noodzakelijk zijn met gelijken om niet op alle fronten uitgespeeld te worden. Dan kan je stoer doen dat je overal tegen bent maar je bereikt met die versplintering helemaal niets. Samenwerking in de zin, 1x in de maand koppen bij elkaar. Sigaar aansteken, een goed glas bier of wijn en vertellen aan elkaar wat je doet en wat je ambities zijn. Die foto van Thierry met Geert, dat was veelzeggend.

zevensprong | 01-07-20 | 09:43

@GeenHeil | 30-06-20 | 23:01: Ik zou zeggen doe eens een poging. Volgens mij is dat heel nuttig om in de achterban te peilen waar we tegenaan lopen. De andere kant van het spectrum speelt op dit moment een andere league. Ik pleit niet voor dichttimmeren, exclusiviteit en ondergeschiktheid van een journalist maar voor meer open kaart. Ik begrijp nu weinig van je reactie maar kan ook wel 10 redenen bedenken waarom je redeneert zoals je doet. Ik kan makkelijk een heel boek wijden met alle nuances over dit fenomeen. En of je nu aan internationale vredesonderhandelingen doet of met vrienden over een moeilijke relatie praat, wederzijds begrip en openheid brengt je ver zonder jezelf te hoeven verloochenen.

zevensprong | 01-07-20 | 09:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Zo, toch nog 41 zetels voor De Lachende Naaier, hij doet kennelijk toch wat goeds.

scorpios | 30-06-20 | 22:38 | 6

@Zapata10 | 30-06-20 | 22:47:

Wellicht geeft aanstaande Prinsjesdag een wake up call. Maar te vrezen valt dat de snoeiharde bezuinigingen pas nadat Rutte de buit binnen heeft bekend worden.

sprietatoom | 30-06-20 | 23:12

@Gulliver | 30-06-20 | 23:09: Nu met een paar virtuele zetels, straks met een snoeiharde parlementaire enquête en daaropvolgende rechtszaak wegens veelvuldige meineed. Geniet er nog even van, Mark.

piloot47 | 30-06-20 | 23:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je niet op de een of andere manier de rangen sluit kun je dit soort stukjes wel blijven tikken: www.geenstijl.nl/5154164/vanavond-een...
Maar misschien is dat ook de bedoeling wel.

zwarte_weduwe | 30-06-20 | 22:32

Ik zie ook hier al dat uien vanuit het jooofront proberen verwarring te zaaien. Daar trapt deze jongen niet in. Zeiken om te zeiken biedt geen alternatief Thierry wel.

BozePaarseMan | 30-06-20 | 22:05

Thierry is een erudiete jong heerschap, maar jammer genoeg in hoofdlijnen niet consequent qua politiekvoering en te vaak opererend vanuit zijn onderbuikgevoel (leve twitter). Dit maakt hem als politicus voor mij onbetrouwbaar. Zijn flirts op mondiaal niveau met ongure elementen sieren Thierry niet.

zijvanhiernaast | 30-06-20 | 21:59 | 1

* erudiet

zijvanhiernaast | 30-06-20 | 22:02

GeenStijl dekt helemaal niemands rug. Maar er liggen twee premises aan de grondslag van Baudets opvatting dat we dit wel zouden moeten doen: 1) er is een cultuurstrijd op leven en dood gaande, 2) Baudet is in Nederland de enige die deze strijd kan winnen en om die reden zouden we een team moeten vormen. Discuss.
/
Eens. De mainstream media dekt de rug van links, waarom zou rechts door de alternatieve media niet een handje geholpen mogen worden? Even the playingfield.

Old_Spice | 30-06-20 | 21:58 | 2

Omdat je dan dus geen systeemkritiek hebt maar gewoon het systeem jouw kant op wil buigen. Dus dan is de inhoudelijke kritiek niks meer waard.

De Eierbal | 30-06-20 | 21:59

Als het spel zelf niet goed is moet je niet proberen te winnen. Beter is het om een nieuw spel te introduceren.

etwaboy | 30-06-20 | 22:58

Die vent denkt echt alleen maar in complotten. Wat een paranoid.

RandyBiel | 30-06-20 | 21:56 | 4

Goede Nick. Dekt de lading.

ja,diedus! | 30-06-20 | 22:28

Geconditioneerde reflex. Zeg Baudet en RandyBiel kwijlt 'complotten'. En natuurlijk racist, fascist, narcist, maar die druppelen vast nog wel na, vanavond.
Voordeel van een reflex is dat je er niet bij na hoeft te denken - laat staan te lezen en te luisteren. Dat maakt het leven voor de Randybielen (hé Joris, zo noemt hij zich zelf hoor) onder ons een stuk eenvoudiger.

piloot47 | 30-06-20 | 22:37

Voor dit soort comments kom ik graag op geenstijl, wat een armoe..

therealbraindump | 30-06-20 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

Rechts, gewoon-rechts, gematigd-rechts, eerlijk-rechts, oprecht-rechts, volks-rechts en hardwerkend-rechts heeft zich in het pak laten naaien door zijn eigen woke bitch: wel met noeste arbeid de geld bulk binnenhalen, maar achter de rug om ligt z'n ega met allerlei activistische figuren in bed te rollebollen. Tevens heeft rechts zichzelf in de hoek geverfd, nl. zodra de noeste werker a.d. bitch vraagt waarom het telkens zo’n teringzooi in de slaapkamer-, huis, tuin en op straat is, krijgt hij het extreme stigma op z’n voorhoofd en tevens de ‘jij vieze nazie’ scheldkanonnade over zich heen. Voor zover de aforistische feiten.

Dan hebben sommige het hier over ‘terrein terugwinnen’ en zo. Welnu, de rechts georiënteerde partijen zijn veel te zachtaardig, ze worden tot op het bot beledigd en in listige valkuilen gelokt. Echter, rechts staat met z’n handen in z’n zakken te dreigen: als ik het voor het zeggen heb dan halveer ik de MSM! (whow), the bitch en haar activistische trawanten meppen per direct z’n beide ogen dicht, rechts druipt af. En dit is hoe de situatie momenteel is.

Zelf had ik het anders gedaan: smeer je opponenten stroop om de mond en haal genadeloos hard uit zodra ze het niet zien aankomen. Enkel zo gaat het werken (helaas). Rechts is te goedaardig naïef en heeft nog steeds niet door hoe gehaaid z’n tegenstanders zijn: the woke bitch is religieus fanatisch en compleet schizofreen.

Sw.Dwaallicht | 30-06-20 | 21:49 | 1

Yup. Veel van dat deugvolk heeft echt een vijfdubbele agenda Vol smiechtenstreken.

DooieKapotte | 01-07-20 | 08:55

Grutjes een schedelmeter en een Neo-Facist die een uur lang brallen over dit en over dat over zus en over zo.
Dat zie je niet vaak.

oeribedoerie | 30-06-20 | 21:47 | 4

Jeetje, heeft de gemiddelde columnist van de azijnbode hier ook een account?

Zapata10 | 30-06-20 | 22:01

Er is net een ‘CheckMate’ test gedaan met het gematigde linkse MSM onderbroekje, er zitten zaadsporen in van activisten en terroristen. Wat nu..?

Sw.Dwaallicht | 30-06-20 | 22:05

Facist? Gebruik niet van die moeilijke woorden joh, dat staat zo dom.

obominotie | 30-06-20 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

"Abraham Kuyper en Theodor Herzl zijn mijn helden", aldus Thierry Baudet. Abraham Kuyper is de stichter van de Vrije Universiteit en de bedenker van het concept 'souvereiniteit in eigen kring', een concept dat defensief opgebouwd wordt met 'levenskringen'. Het stelt zich teweer tegen het goddeloze liberalisme en de liberale nachtwakerstaat die overal zich wil laten gelden. Aan de Vrije Universiteit werd deze neocalvinistische leer ongedronken door Afrikaanse theologiestudenten en vervolgens gemodificeerd toegepast in de Zuid-Afrikaanse context. nl.wikipedia.org/wiki/Soevereiniteit_...
Theodor Herzl nl.wikipedia.org/wiki/Theodor_Herzl is de uitvinder van het politieke zionisme. Overal in Europa gistte vanaf 1848 het nationalisme en Herzl bepleitte op grond van de nationalistische gedachte het recht op een Joods nationale staat tussen al die andere Westerse nationalismen.
Baudet's pleiten voor een eigen FvD zuil, met FvD scholen en eigen FvD media enz. toont aan hoe gering zijn vertrouwen geworden is in de Nederlandse praktijk van kleinschalig polderen. Het probleem van Baudet lijkt me filosofisch: hij denkt te grootschalig en ziet te veel duivels vanwege die drone-achtige ontstijging aan de kleinschalige concreetheid. Pieter Omtzigt kent dat probleem niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-06-20 | 21:43

Ze kunnen echt heel goed met elkaar praten. Een beetje te romantisch af en toe, voor mij. Maar ik zou echt uren naar ze kunnen luisteren. Hun vorige gesprek was ook aangenaam. Meer van dit.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 21:37

Tante bel als lijsttrekker. Nu!

Omebert | 30-06-20 | 21:36 | 2

Dan gaat FvD naar de 0 zetels ja.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 21:38

Geweldige vrouw, maar gaat als landelijk lijsttrekker net zoveel stemmen trekken als Jan Dijkgraaf op 15 maart 2017. Wees maar zuinig op Thierry, er komt geen ander.

Pithoigia | 30-06-20 | 22:51

Thierry heeft gelijk wat betreft samenwerking op bepaalde thema’s omdat anders het einde zoek is. Als we blijven kibbelen op rechts gaat woke links er vandoor. Mijn stem gaat naar Thierry omdat FvD het enige geluid is wat concreet iets wil doen aan het kapotmaken van ons land en onze cultuur ( voor wat er nog van over is).

BozePaarseMan | 30-06-20 | 21:36 | 1

Inderdaad. En het is inderdaad een binaire keuze. Je wilt of pro EU/Klimaatwaanzin of anders. Rationalistisch. Wat hebben wij/wat kunnen wij/ wat willen wij. En "wij" als Nederlanders onderschatten onszelf, dat wij best wel in staat zijn om *in samenwerking met anderen* gewoon zelf onze eigen boontjes kunnen doppen. Daar is geen megalomane EU natiestaat voor nodig. Dat kan gewoon vanuit onszelf. Maar dat is een keuze die je moet maken. En mensen zijn bang daarvoor. Maar dat hoeft niet. Want dat gaat wel lukken. Samenwerken.

peterdh | 30-06-20 | 22:02

Baudet had al vaker vage momenten maar nu is ie verworden tot een wauwelend ei. Een hoogbejaarde filosoof drukt zich nog makkelijker uit.

overhetrandje | 30-06-20 | 21:29 | 1

Ja? .... Je snapt neem ik aan dat dit geen Telegraaf of Volkskrant interview was. Dit was en gesprek. Een diepgaand gesprek. Zonder scoops en headlines en chocoletters om te citeren. Dus als je het niet helemaal kon volgen is het helemaal niet erg hoor...

peterdh | 30-06-20 | 22:08

Prima interview, Baudet is gewoon geen archetype politicus. Denk dat veel mensen (ook hier) dat niet kunnen handelen.

Kralle | 30-06-20 | 21:29 | 2

Vervang kunnen voor willen en u heeft gelijk.

overhetrandje | 30-06-20 | 21:30

Baudet z'n filosofie is prachtig, en sluit aan bij wat miljoenen mensen vinden.
Maar uitéindelijk moet een parlementslid wetten maken, en dát kan een populist als Baudet niet.

Waarom niet? Omdat je dan moet zeggen wat je PRECIES wilt, en dan moet je opeens KIEZEN. En dan niet kiezen tussen de uitersten, dát is heel makkelijk en kan Baudet heel goed ('alle andere partijen leiden naar de afgrond, ik leid naar wederopstanding'). Nee, je moet ergens een harde grens leggen op een schaal met ontelbare grijswaarden. En dán blijkt opeens dat er helemaal geen 'volkswil' bestaat, zoals mensen als Wilders en Baudet suggereren. Er is een hele bonte verzameling burgers met ontelbare en zeer verschillende waarden en belangen die leiden tot meerderheden met TEGENSTRIJDIGE wensen.

Een heel goed voorbeeld is het asielbeleid. Bijna alle Nederlanders zijn tegen criminele en/of uitkeringstrekkende asielzoekers. Hier op GeenStijl lijkt het dan wel eens een invuloefening: ‘Als íedereen dat vindt, waarom REGELEN ze het dan niet gewoon? Dat MOET wel onwil zijn! Zie je wel, het zijn eigenlijk volkshaters!’ Maar dat is onzin. TEGELIJK vindt een meerderheid van de Nederlanders namelijk dat iemand die zich meldt op Nederlands grondgebied en gevaar loopt te worden gedood of gevangen gezet vanwege z'n geloof/politieke overtuiging/geaardheid niet moet worden teruggestuurd naar z'n eigen land.

En nu komt het moeilijke: ga nou maar eens een wet maken die er PRECIES voor zorgt dat je alleen de mensen BINNENLAAT die de meerderheid van Nederland wél wil hebben en de mensen tegenhoudt die de meerderheid van Nederland níet wil hebben. Dat is vre-se-lijk moeilijk. Bijvoorbeeld omdat je niet van tevoren weet wie crimineel wordt en wie uitkeringstrekker. En omdat er soms minderjarige kinderen in het spel zijn. En omdat SOMMIGE (of misschien wel de meeste) mensen LIEGEN dat ze christen geworden zijn maar ANDEREN de waarheid spreken.

Dit soort ingewikkeldheden passen niet in de Grote Wereldvisie van Baudet. Hij heeft in een interview wel eens expliciet gezegd dat hij over dit soort dingen niet wil praten, dat het hem om het grote verhaal gaat.
Punt is: Baudet wéét dat dat grote verhaal van hem geen stand houdt als hij in een wet dit soort nuances moet gaan maken (wat dus onontkoombaar is in een wet). Het grote verhaal is immers dat hij opkomt voor het volk tegen een elite die het volk juist haat. Maar als Baudet wetten moet gaan maken, zal onvermijdelijk blijken dat óók Baudet er niet in zal slagen om alle tegenstrijdige wensen van de meerderheid in te willigen. Niet omdat Baudet een elitaire volkshater is, maar omdat die wensen niet tegelijk te verenigen ZIJN. En dan blijkt dus dat ook de VVD, het CDA en al die andere partijen geen elitaire volkshaters zijn, maar gewoon politici die doen waarvoor ze gekozen zijn: verschillende belangen afwegen op basis van de waarden die passen bij hun partij en hun kiezers. VVD dus een beetje strenger tegen migranten, CDA gemiddeld, D66 minder streng. De uitkomst van al die afwegingen wordt bepaald door handopsteken door de volksvertegenwoordigers, hartstikke democratisch. En daar sta je dan met je verhalen over dat de partijen en de media en de universiteiten alleen maar tot doel hebben Nederland te gronde te richten!

Diewijfvandielange | 30-06-20 | 21:29 | 4

Nou inderdaad. En daarom wordt het ook nooit waar met die populisten want als ze moeten gaan besturen komen ze meteen tegen de grenzen van van hun extreme standpunten. Dat blijkt dan niet uitvoerbaar of te verenigen met coalitiegenoten of gewoon luchtfietserij omdat geen rekening is gehouden met bestaande wetgeving, de grondwet of bepaalde vastgelegde rechten. En dan gaat de kont tegen de krib, wordt de slachtofferkaart getrokken en dan ligt het dan het kartel of de media of de deep state.

Beste_Landgenoten | 01-07-20 | 01:38

VVD dus een beetje strenger tegen migranten
---
Grapjas, De VVD bestaat onder Rutte niet. Het is groen links en D66 beleid wat Rutte uitvoert, als poedel van Merkel. Streng tegen migranten?? hahahaha... Ooglogsmisdadigers en al het gespuis wat er verder nog is lopen frank en vrij ons land binnen zonder enige controle... Dit land is knettergek en tot op de kern verrot.

dijkbewaker | 01-07-20 | 01:46

Het probleem is dat we IEDER zielig persoon ter wereld willen helpen door hem/haar hier binnen te laten. Liever 1000 onterecht helpen dan 1 ontcht niet helpen.

DooieKapotte | 01-07-20 | 09:02
▼ 1 antwoord verborgen

Het is trouwens niet waar dat links altijd als één blok opereert. Wel heeft Thierry er gelijk in dat ze op de terreinen EU, immigratie en klimaat niet van elkaar verschillen, maar op andere punten zijn ze het heus nog wel eens oneens. Naar mijn idee is dat met de linkse en MSM media ook wel zo. In de Volkskrant heb je ook (nog wel) Martin Sommer en bij Trouw (nog wel) Ephimenco.

JvanDeventer | 30-06-20 | 21:25 | 3

Kom nu toch, de SP is EU sceptisch, ze durven alleen niet zo ver te gaan om die hele EU als een club van overbodige oplichters te zien.

Zapata10 | 30-06-20 | 21:29

@Zapata10 | 30-06-20 | 21:29:
SP heurt niet bij de (s)linkse partijkartel kliek van PvdA, D66 en GL.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 21:36

@Zapata10 | 30-06-20 | 21:29:
Dat is geen wezenlijk verschil met de VVD of het CDA of D66.
Thierry is de enige die wil inzien dat het DOEL van de EU het opheffen van de deelnemende staten is en dat je daar dus uit moet als je Nederland wilt behouden. De SP ziet dat niet in. Die denken dat de EU hervormbaar is.

JvanDeventer | 30-06-20 | 21:36

Baudet is Forum voor Democratie doelbewust aan het marginaliseren. Vandaag weer door het op te nemen voor iemands youtube-account, die die verloren was door de holocaust een overreactie op Joods Communisme (sic) te noemen.
.
Zijn klaagzangen over verloren youtube-accounts van antisemieten nu in het grootste belang van Nederland? Hoeveel Nederlandse harten denkt Baudet hiermee te winnen en te verliezen, door pal voor het verdwijnen van antisemitisme op youtube te staan? Hij wil weer terug naar de marge, terwijl Forum een paar jaar geleden de potentie had in het midden van de democatie te staan. Echt iedereen trekt zijn handen nu van hem af op wat zwervers na, die toch al in de goot lagen. Baudet is er naast gaan liggen en Forum ligt er straks ook. Erg teleurstellend en dom ook.

tipo | 30-06-20 | 21:18 | 2

Ook weer typisch Baudet, voorbeelden van slachtoffers van de cancelculture liggen overal op straat, en welke pakt hij op?
Zo maak je het je tegenstanders ook wel erg makkelijk.

ZonderNaam | 30-06-20 | 21:29
-weggejorist-
DooieKapotte | 01-07-20 | 09:05

De kracht van GeenStijl is juist dat ze overal tegenaan schoppen. Het gebeurt wel eens dat bepaalde groepen te weinig schoppen krijgen terwijl ze die wel verdienen maar over de gehele linie is GeenStijl de Tijl Uilenspiegel van deze tijd. Pim Fortuyn begreep dat tenminste en hij vatte het over het algemeen sportief op als hij bespot werd if terechte kritiek kreeg. Thierry Bidet is verdronken in zijn eigen ego. Een verwaande kwal, die nooit boven zichzelf zal uitstijgen. Hij heeft de essentie van een vrije pers niet juist ingeschat en ook niet de waarde van de rol van de nar.
In de tijd van Wim Kan was het voor een policus erger om niet genoemd te worden door de Grote Meester dan uitgemaakt te worden voor Gladde Tekkel.
Wat Kan kon kan GeenStijl ook.

Arnold Layne | 30-06-20 | 21:18 | 1

Maar met alles wat je hier zegt, veranderd het niets aan het feit dat we moeten gaan kiezen voor of een pro megalomaan EU project wat gedoemd is te mislukken. Of een andere richting. Die misschien niet heel helder over komt bij mensen door Thierry's ego. Maar ik geloof wel dat we het redden als we die kant kiezen. We onderschatten onszelf teveel als Nederland.

peterdh | 30-06-20 | 22:17

Thierry moet een beetje tot inkeer komen en zijn hoofd uit zijn elitaire kont halen.
Praat de taal van het volk, verdedig je standpunten en laat jezelf niet verleiden tot uitlokking. Qua nuchterheid kan hij nog wat leren van Hiddema.
Krijg de Boeren en het MKB mee en je vreet de VVD en CDA helemaal leeg.
Pak oude linkse standpunten, die nu tot 'extreem rechts' zijn gemaakt en de oudgediende van PVDA zullen zich er in kunnen vinden....

kees1386 | 30-06-20 | 21:14

Ik ben conservatief liberaal, ex-vvd, en nu actief lid van FvD. Ik ben fan van Thierry én GeenStijl (haha). Trouwens ook betalend lid van GS, TPO, DDS, ON, WNL, en dat zal ik waarschijnlijk ook blijven.

TBZM | 30-06-20 | 21:11 | 4

U heeft geen hobbies om doekoe aan uit te geven? Want buiten @nostyle en onze Tjer zie ik weinig redenen om te dokken.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 21:33

je hebt gelijk kees, tis wel een beetje rechts-deugen.
reaguren is ook een kunst he.

TBZM | 30-06-20 | 21:48

@TBZM | 30-06-20 | 21:48:
achja... worden we nu deugmensen? Je zou het ook kunnen zien als een rechte rug ;)

peterdh | 30-06-20 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begrijp de teleurstelling van Baudet best.. Te weten hoe de heersende kliek elkaar de handen boven het hoofd houdt, elkaar uit de wind houdt en tegelijkertijd ons land moreel maar ook economisch de vernieling in helpt en verkwanseld aan de EU.
Het is nogal stoer onafhankelijk pretenderen te zijn, en tegelijkertijd in staat zijn een prachtig essay (!) in elkaar te steken, (hoi @Van Rossem), maar daar win je de staat van de oorlog waarin we verkeren, die van volgens Rutte een tegen een virus niet mee, maar wat later nog wel zal blijken en zich inmiddels al ontvouwt, , een physop te zijn met een 'hoger' doel. Een gegeven dat zich in vergelijkbare vorm en lijnen zich internationaal afspeelt en dat wereldwijd !
Vervolgens even onafhankelijk een bepaalde groep mensen als wappies en mafketels weg te zetten als in eerdere twee topics betekent eigenlijk dat Geen Stijl mensen die dat werkelijk perfecte essay waarschijnlijk voluit ondersteunen tegen elkaar uitspeelt en het kartel lacht zich rot. Ondersteuning in gebundelde vereniging van visie hoeft onafhankelijkheid niet echt te schaden.

Icar | 30-06-20 | 21:11 | 2

Als je er niet mee kan leven dat mensen die in veel zaken het grotendeels met je eens zijn het niet in alles absoluut met eens zijn, dan kan je misschien beter een social justice warrior gaan worden.

ZonderNaam | 30-06-20 | 21:21

@ZonderNaam | 30-06-20 | 21:21:
"There are not more than five musical notes, yet the combinations of these five give rise to more melodies than can ever be heard. There are not more than five primary colors, yet in combination they produce more hues than can ever been seen. There are not more than five cardinal tastes, yet combinations of them yield more flavors than can ever be tasted. " ~Sun Tzu~

Icar | 30-06-20 | 21:44

Het ging de goede kant op met Forum voor Democratie en Baudet. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn mening over hem tijdens de afgelopen Corona-maanden compleet is veranderd. Hij is hard aan het schoppen en schreeuwen tegen alle besluiten, wat het besluit ook is. Zo help je niemand een stap verder, hij heeft geen plan. Hetzelfde met de zieltjeswinners van Groen Links/SP/PvdA die nu opeens het zorgpersoneel meer loon willen geven (er komen verkiezingen aan!!). Politiek is verschrikkelijk en bij Baudet prik ik daar nu toch ook doorheen.

Harrymetnuance | 30-06-20 | 21:07 | 2

Jij hebt wel een heel kort geheugen, lang voor de Corona crisis wilde de SP meer loon voor zorgpersoneel. PvdA niet overigens.

Zapata10 | 30-06-20 | 21:23

Als de SP echt anti europa en echt immigratie
kritisch wordt stem ik weer op ze. Maar ja...

DooieKapotte | 01-07-20 | 09:26

Ik hoop van harte dat hij/TB dit allemaal niet met zijn leven moet bekopen. Ik heb daar geen goed gevoel over. Hij wordt gedemoniseerd tot op het bot en moet kapot

frisenfruitig | 30-06-20 | 21:06

Waar ik het van harte met hem eens ben is de totale debiliteit van de kiezer die denkt dat het ook maar iets uitmaakt of je nu VVD/CDA/D66/PvdA/CU/GL stemt. Dat is lood om oud ijzer.
Wel vind ik dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen cultuur historisch links wat VVD/CDA/D66/PvdA/CU/GL allemaal zijn en sociaal economisch links. Want dat zijn ze niet.
Als ze je laatste cent kunnen jatten en je laten doorwerken tot 80 jaar zullen ze dat niet nalaten.

Zapata10 | 30-06-20 | 21:02

Baudet is sinds ik de politiek volg de ENIGE die liefde toont voor Nederland en vindt dat het Nederlands belang in de politiek voorop zou moeten staan; iets wat tot 1960 een volstrekte vanzelfsprekendheid was, zoals het NU een vanzelfsprekendheid is om Nederland k*t te vinden, om onszelf klein, waardeloos, machteloos en onbeduidend te vinden, onze geschiedenis te vergeten en om onze eigen taal te minachten. Hij is de enige politicus die dat bewust wil omkeren en daar kan hij wat mij betreft niet genoeg voor geprezen worden.

JvanDeventer | 30-06-20 | 21:00 | 1

De enige was Fortuyn... Als Thierry iedereen, die eigenlijk voor hetzelfde strijd, als vijand wilt beschouwen in plaats van kritiek te aanvaarden, en voornamelijk met zichzelf bezig is, dan zal hij uiteindelijk alleen staan.

Grachus | 30-06-20 | 21:34

Je kunt er wel allemaal flauwe grapjes over gaan maken, zoals in dit blogje, maar het is gewoon een heel goed serieus interview dat Joost Niemöller heeft met Thierry Baudet. Ik steek van dit interview tien keer zoveel van op dan van een willekeurig flutinterviewtje bij de NPO, waarbij men helemaal niet geïnteresseerd is in een goed verhaal, maar slechts in irritant drammen en goedkoop effectbejag. Top, Thierry! Ga zo door!

Lauwe Koffie | 30-06-20 | 21:00 | 1

Eens een goed interview

frisenfruitig | 30-06-20 | 22:00

Vind 't wel lastig hoor. Aan ene kant een goed medium als geenstijl, waar nog wat dwars geluid is, waar gereaguurd mag worden. Een Bart Nijman die vaak met hele goede stukjes komt, echt rechtstreeks uit m'n hart lijkt het dan wel. En dan de volgende dag een Bart Nijman die ik dan weer een ontzettende flapdrol vind. Ongeveer datzelfde heb ik met Thierry trouwens. Vaak heel goed, soms heel matig. En toch mag ik ze allebei en heb ze 100x liever dan 99,9% van alle Nederlandse politici. Zou fijn als ze samen weer vriendjes werden. Kom op Bart, open je hart. Dat rijmt, dus je moet nu wel.

nicknamee85 | 30-06-20 | 20:54 | 4

Zonder dalen geen pieken en laat een journalist of blogger nou a.u.b. nooit hechte vriendjes worden met een fractievoorzitter van een politieke partij. Dan krijg je wat die Genee heeft. Het ene moment zit Willy te appen, het volgende moment Klaas Dijkhoff. Je moet onafhankelijk blijven denken. Het zou wel erg toevallig zijn als dat altijd ook precies gelijk is aan jouw mening. Juist mooi al die verschillende invalshoeken. Je hoeft het niet overal mee eens te zijn.

Watching the Wheels | 30-06-20 | 21:21

@Watching the Wheels | 30-06-20 | 21:21: Probleem is dat 99% van de MSM wel vriendjes is met bepaalde politieke partijen en die partijen dan ook zien als de enige partijen die er toe doen binnen het politieke landschap. En dat is verdomd effectief, gezien hoe eenvoudig de mindset van electoraat te manipuleren is.

Zapata10 | 30-06-20 | 21:27

@jan huppeldepup | 30-06-20 | 21:07: Genee had geen slechte dag, maar had niet verwacht dat het showproces op hem terug zou slaan. Strategisch foutje van een geboren doortrapteling.

Grachus | 30-06-20 | 21:37
▼ 1 antwoord verborgen

Eens met Baudet. De linkse kliek heeft ook allerlei subkliekjes, maar werken wel samen in de publiciteit/media. Dus Geenstijl; ik zou het waarderen als jullie Baudet wat meer steunen (en iedereen met common sense)

suikerbiet | 30-06-20 | 20:51 | 4

@ZonderNaam | 30-06-20 | 20:57:
Daar heb je zeker een punt, maar er is tegenwicht nodig tegen een klein clubje dat het grootste deel van het publieke leven dicteert

suikerbiet | 30-06-20 | 21:13

@ZonderNaam | 30-06-20 | 20:57: Bovendien moet jezelf blijven nadenken ipv net als links als een mak schaap alles nablaten dat door het deugleger is geaccordeerd.

Grachus | 30-06-20 | 21:38

Zo´n samenwerking kun je -- net als de liefde -- niet dwingen. Als Terry makkelijker met kritiek om had kunnen gaan, dan zou er vanzelf een soort synergie ontstaan. En ja, het is jammer en zonde dat dat niet gebeurt.

Camo | 30-06-20 | 22:17
▼ 1 antwoord verborgen

Politiek is een gestolde mening die als ideaal door eenieders strot geduwd dient te worden.

Hiram | 30-06-20 | 20:50 | 1

Da's best wel een rake samenvatting.

Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:51

Vond het een leuk en nuttig interview.
Jammer dat dit soort geluiden niet meer op de NPO te horen zijn.

OudeNederlander | 30-06-20 | 20:45 | 3

Deed me een beetje denken aan die boekbespreking van die cowboy-roman bij Jiskefet ... "een mooi uitzicht op de door bisons bespikkelde prairie ...".

Watching the Wheels | 30-06-20 | 20:51

@Watching the Wheels | 30-06-20 | 20:51: Is het dan nog doodstil vraag ik mij af.

Grachus | 30-06-20 | 21:39

Ze zouden Nanninga naar voren moeten schuiven als lijsttrekker voor de komende verkiezing.

Buster89 | 30-06-20 | 20:44 | 10

@therealbraindump : Mijn reactie betrof de koekwous die het over Nanninga's "pluspunten " had.

oldandwise | 30-06-20 | 21:33
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik hoor bijna alleen maar verstandige taal van Thierry. Het is ook terecht dat hij het zoveel heeft over een strategie. Het enige waar hij wat overdrijft is zijn allergische reactie op kritiek uit deze hoek en van TPO.
Ik denk dat je zakelijke kritiek moet kunnen incasseren, maar ik denk ook dat die kritiek dan óók zakelijk moet zijn. Ik snap de Tjer wel, want hij zoekt natuurlijk naar zoveel mogelijk kansen om zijn evangelie uit te dragen en dat kan op deze site nu eenmaal niet en ik denk ook niet bij TPO.
Het enige waar hij beter niet over kan beginnen is humor. Wat hij erover zegt klopt als een bus, maar toevallig heeft hij zelf nu eenmaal niet vreselijk veel humor. Dat is helemaal niet erg. Thatcher had ook nauwelijks humor en die heeft het toch ver gebracht.

JvanDeventer | 30-06-20 | 20:43 | 3

@elfenstein | 30-06-20 | 20:53:
Dat zijn grapjes die vooraf door anderen voor haar bedacht zijn.
Humor zie je terug in de "delivery", de voordracht en vooral in gevatheid tijdens een debat. Dingen die je bij onze eigen Fortuyn wel zag. Maar nogmaals, ik heb het diepste respect voor Thatcher.

JvanDeventer | 30-06-20 | 21:09

Weet je wat vaak het probleem is met mensen die geen humor hebben? Dat het voortkomt uit een gebrek aan zelfrelativering. En dat is dodelijk voor een politicus, zeker in het mediatijdperk.

ZonderNaam | 30-06-20 | 21:13

Ik raak erg Thierry moe. Sinds dat betrouwbare Omtzigt zei dat Thierry op GeenStijl café zei dat hij samenwerking met CDA niet zag zitten. Thierry dat geen enkele keer heeft weersproken. Hij vanmiddag niet in de tweede kamer was, maar liever EU filmpjes maakte. Kortom ik ben erg Thierry moe.
Hiddema is prima, Eppink is prima. Maar het totaal bij FvD is het constante bestrooien van PR. Dat is niet waar het om gaat.

Moestuinier | 30-06-20 | 20:35 | 12

@Watching the Wheels | 30-06-20 | 20:54:
Ja snap ik maar Soof in 't Geld zat ook te oreren in de plenaire zaal, da's toch ook een Euro Orwelliaanse varken? Dat terwijl DDR666 veel meer zetels heeft dan FvD nu.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 21:35

@Watching the Wheels | 30-06-20 | 21:05: Klopt. Het lange termijn denken en handelen. Hij mag blij zijn wanneer hij drie zetels krijgt in 2021.

Moestuinier | 30-06-20 | 21:36

@Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 21:35:
Een keer per jaar komen de Nederlandse Europarlementariërs naar de Nationale Vergaderzaal om met Tweede Kamerleden te debatteren over de staat van de Europese Unie. Dan kun je het niet maken om daar niemand van FvD te hebben zitten in de Tweede Kamer. Eppink is EP'er en die gaan dus in debat met Kamerleden die niet komen opdagen. tpo.nl/2020/06/29/livestream-epers-en...

Watching the Wheels | 30-06-20 | 22:13
▼ 9 antwoorden verborgen

Baudet is iemand die zich boven elke vorm van kritiek verheven voelt. Presteert het om in z'n pas verschenen boek z'n belangrijkste compagnon weg te jorissen (oftewel een damnatio memoriae in Baudet's wereld). Dat wordt genieten als zo een labiele en narcistische persoonlijkheid op bestuurdersniveau verantwoordelijkheid gaat dragen! Andere partijen hebben dat inmiddels wel in de gaten. De kiezers ook. ik denk dat Baudet blij mag zijn als hij bij TK in maart 2021 nog zetels gaat scoren. Het gaan nog 9 zeer lange maanden worden voor ons Grachtengordel genie.

UpdateAvailable | 30-06-20 | 20:31 | 3

Ik zou maar gauw op D66 stemmen straks, daar zit je waarschijnlijk waar je hoort!

lanexx | 30-06-20 | 20:56

Tot 20 zetels kan hij wel halen, maar als je dan niet kunt samenwerken dan is alle energie voor niets.

Watching the Wheels | 30-06-20 | 21:09

Als ik ergens niet op zit te wachten dan is dat media die elkaars rug dekken. Daarom juist heeft GeenStijl heel veel vertrouwen bij mij gewonnen.
Ik vind het ook mooi dat bijvoorbeeld zo'n Chris Aalbrechs content schrijft voor TPO. Prima toch, zo'n dwarse mening ertussendoor? Kan geen kwaad ook een andere mening te lezen.
Maar ieder moet kritisch blijven waar dat nodig is. Ik wil juist objectieve artikelen lezen. Niks rug dekken.

Gerf | 30-06-20 | 20:30 | 4

Foto van 3 tegen 5G protesterende mensen die er anders uitzien dan de gemiddelde grijze muis uit Nederland. En dan een stukkie op GS dat iedereen die tegen 5G is een wappie is. Dat soort objectiviteit?

OudeNederlander | 30-06-20 | 20:49

Chris is wel lachen op z'n tijd, maar verdenk hem van een latent oogje op Tjer zo geobsedeerd dat ie is.

Harry Turtle | 30-06-20 | 20:55

Aalberts heeft niet alleen een andere mening, de man haat Baudet tot in de tenen, heeft nooit een samenhangende artikel geschreven, alleen maar haat vanuit een extreem linkse brein.

lanexx | 30-06-20 | 20:58
▼ 1 antwoord verborgen

Als we met Baudet de strijd moeten winnen kan de witte vlag maar beter gelijk worden gehesen.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:29 | 2

Uw witte medelanders hebben de witte vlag al sinds 1968 gehesen.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 20:31

Dan zijn we verloren er is niemand anders

Oromis | 30-06-20 | 21:36

Sinds Terry zo verongelijkt doet denk ik dat FvD beter af is zonder Terry. Mijn stem krijgt hij niet, maar misschien toch wel iemand anders op de lijst. Ik heb dat wat betreft meer vertrouwen dat er slimme mensen op de achtergrond binnen de FvD bezig zijn. Bij PVV is alles beperkt tot Geert Wilders en zijn kliek, geen grote ondersteunend apparaat. Dat benauwd mij meer dan wat er bij FvD gebeurd. Hans Otten is trouwens een rat.

Zuma | 30-06-20 | 20:27 | 5

Henk ? Henk die met de andere Henk (Krol) een nieuwe partij begint ?

Nee dan kun je beter op Baudet stemmen.

sprietatoom | 30-06-20 | 20:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Had Baudet maar 10% van de heldere en duidelijke uitspraken van Pim, dan was er al veel geholpen. Hij is nog een beetje onervaren dat zie je bij de vraag van Niemöller, (Die overigens een zeer goede interviewer was!) " Waarom denk je dat mensen je zo haten". Daar moest Baudet lang over nadenken, te lang. Zulke vragen is je huiswerk maken. Hij had zulke vragen die kunnen komen, al is moeten opschrijven en er over nadenken, dan komen deze uitspraken een beetje vlotter en komt hij niet zo onzeker over.

jan huppeldepup | 30-06-20 | 20:26 | 1

Lang nagedacht? Onzin, de man is zichzelf, een beetje moeilijk tussen de rest van het calvinistische volk om hem op waarde te schatten. Voor mij is het een hoofd boven het maaiveld, maar die moet eraf, blijft over typetjes met delfts blauwe schoentjes en geen inhoud!

lanexx | 30-06-20 | 21:02

Heb het al eerder gevraagd hier; tot een jaar op twee was er een "rechtse" opiniesite genaamd valkyries. Daar schreven o.a. oud-legerofficieren zeer boeiende stukken over geo-politieke thema's. Met dwarsverbanden tussen macht, geld, olie, islam, conflicten, proxy-oorlogen etc. Die site was opeens weg. Te onthullend?

Piet Karbiet | 30-06-20 | 20:25 | 2

Het is vaak een financiële kwestie. Of, dat kan ook: er was 1 iemand die de kar trok en die had er geen zin meer in, of geen tijd meer voor.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:27

Die Walkùren zijn weer achter de Nibelungen-Ring aan gegaan...

Camo | 30-06-20 | 22:27

Niemoller kwam op mij over als iemand die in de nadagen van zijn carriere nu eindelijk op de TV zijn (boeken)programma mag presenteren. "Ik zou je willen vragen om een stukje voor te lezen uit je boek".

UpdateAvailable | 30-06-20 | 20:22

Onvrede is dat mensen op en rond het minimum loon weinig verdienen, weinig overhouden aan het einde van de maand, geen huurhut kunnen vinden, bij elke betalingsachterstand 40 euro administratiekosten moeten betalen, mensen in de UWV bak geen baan kunnen vinden, geen opleiding kunnen betalen om toch hogerop te komen, geen uitzicht op verbetering hebben, niet meer mee kunnen komen. En daar hoor je die hele FVD clan nooit over. Of alleen schimmig dat het komt omdat wij ons geld aan verkeerde zaken uitgeven zoals asielzoekers die gratis Mieles krijgen waardoor hun elecoraat dat als belangrijk onderwerp gaat beschouwen. Het is best wel triest, vooral dat linkse partijen het ook wel goed vinden zo, zij kunnen tenslotte hun verantwoordelijkheden wel makkelijk laten liggen.

LinkeLotje | 30-06-20 | 20:19 | 7

@jan huppeldepup | 30-06-20 | 20:30: Je wordt niet de grootste partij van Nederland zonder een brede basis.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:33

@Kuifje-naar-Brussel | 30-06-20 | 20:33:
Misschien kent u nog wel een partij met niet al te veel principes die ook nog wat naar rechts wil - als het zo uitkomt?

Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Op het NOS Journaal vindt een Congolese dama dat heel Congo een verblijfsvergunning voor België (en dus NL) verdient. Heb even gekeken. Dat land heeft 84 miljoen inwoners...

Reaganmania | 30-06-20 | 20:14 | 3

De meest opvallende take away vond ik dat sorry zeggen niet genoeg was, er moest pecunia geschoven worden. Oh ja en er was ook nog een neg uh zwarte vrouw met blauwe lippenstift.

UpdateAvailable | 30-06-20 | 20:17

Aparte conclusie, tata's hebben Congo nooit bezet of zelfs een factorij bezit.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 20:25

Bijna 80 miljoen, nou dat valt nog mee. Ga alvast mijn schuurtje leegmaken.

jan huppeldepup | 30-06-20 | 20:31

Als Thierry de tijd en ruimte krijgt om te praten is het gewoon een hele fijne, intelligente, eloquente vent die zo moedig is om zijn hoofd op het linksfascistische hakblok te leggen voor veel idealen die ons hier lief zijn, veilig vanachter ons toetsenbordje.

paulis | 30-06-20 | 20:08 | 19

vind ik ook en ook voor Joost heb ik respect. Hij timmert al jaren met politiek ongewenste meningen aan de weg. Daar heb je moed voor nodig en GeenStijl

frisenfruitig | 30-06-20 | 21:00
▼ 16 antwoorden verborgen

Jammer, het artikel begon hoopgevend maar gaat dan toch weer in die zeik-modus waar Baudet het over heeft. In het gesprek kwamen allerlei zaken ter sprake waar je (ook als Baudet-'criticus') over na kan denken en normaal over kan discussiëren.

De punten die Geenstijl aanstipt:
"1) er is een cultuurstrijd op leven en dood gaande,
2) Baudet is in Nederland de enige die deze strijd kan winnen en om die reden zouden we een team moeten vormen. Discuss."

1) Dat er een cultuurstrijd gaande is dat is evident, dat daar nu al dood en verderf mee gepaard gaat is een feit, dat een paar stappen verder daar een 'strijd op leven en dood' mee gepaard gaat is ook steeds reëler aan het worden. Veel GS artikelen en gelinkte interviews (Bret Weinstein) hebben ook die visie, gisteren dacht ik nog een GS artikel te lezen met iets over een burgeroorlog in Amerika als het zo doorgaat.
2) Baudet is niet de enige in Nederland die deze strijd kan winnen, dat moeten we samen doen en daarvoor moet men in beweging komen. Dat is Baudet zijn hele punt met het worden van een brede beweging die in de haarvaten van de instituties zit, zoals 'links' nu, en dat er bijvoorbeeld mensen in de mediawereld, kunstwereld, en op Universiteiten komen die niet buigen voor cancel-culture en eisen voor de terreur van woke-activisten.

Baudet maakte ook het punt dat hij probeerde te snappen hoe mensen politieke partijen als 'spectrum' zien zo van PVV te extreem, FVD net té, VVD iets te links, nou dan stemmen we een beetje in het midden op het CDA terwijl die partijen fundamentele verschillen hebben en het een binaire keuze is of je voor of tegen de EU bent, meer of minder migratie wil, meer of minder klimaatplannen wil, etc. en dat je in die 'cultuurstrijd' dus ook moet kiezen of je staat voor je land / cultuur / historie of dat je bukt voor de EU / beeldenstormers / de tijdsgeest van woke.

Maar ja, dit is nu al geloof ik het tiende artikel met dezelfde strekking over 'rechtse media verenigt u' en wat 'wij daar dan van vinden' als een verhaal zonder eind. Ondertussen winnen ze op 'links' door met z'n allen solidair te zijn over het neerhalen van beelden (waren toch foute mensen) het verbieden van kunst (want de tijdsgeest) het cancelen en deplatformen van andersdenkenden (toch maar Nazi's) het censureren van meningen op het internet (zijn private bedrijven immers) en ga zo maar door. Op een gegeven moment moet er toch een belletje gaan rinkelen (zoals Baudet wil) dat de gebalde vuist van links harder aankomt dan de vijf losse vingers van rechts.

GroetenVanUrk | 30-06-20 | 20:07 | 4

@Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:12:
Eensch. En da's dan ook gelijk de zwakte, rechts, individueel en zelfnadenkend tegenover een eensgezinde kudde zelfversterkend links.

elfenstein | 30-06-20 | 20:17

@Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:12: Je kunt twee kanten op met dit interview. Je kunt ipv afzeiken van wat je negatief vindt, ook zaken er uit pakken die positief zijn en daar een stukje over tikken.
GS moet helemaal zelf weten hoe of wat, maar dan kun je de bal terecht ook terugverwachten als je er voor kiest alleen maar aandacht aan de man te besteden als er wat te zeuren valt.
Het valt inmiddels op, en dat lees je terug in de panelen.

OudeNederlander | 30-06-20 | 20:18

Goed verwoord, ongeveer als mijn tegel van 19:09. volgens GS moeten we verdeeld blijven en ook "rechtse mensen" met negatieve kritiek overspoelen, nogmaals de vraag, waar is GS zo bang voor geworden ? scontent.ffra1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...

jan huppeldepup | 30-06-20 | 20:44
▼ 1 antwoord verborgen

Sinds @Van Rossem verliefd is op Omtzigt en als nieuw lid van het cda zondag ochtend in de kerk zit is er niks meer positiefs bij voor Thierry. O god weer extra huil zwitsal baby erbij.

r_leeuwenhart | 30-06-20 | 20:06 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb nooit begrepen waarom fvd en PVV precies het omgekeerde van de VVD doet. Ze zeggen best wel extreme dingen het hele jaar door op Twitter en zo en na de verkiezingen blijkt dat ze prima meedoen met andere oppositiepartijen, moties, debatten.. allemaal volgens de regels. Kun je niet beter je standpunten tijdens verkiezingen matigen zodat je 40 zetels krijgt en daarna stiekem proberen het land naar rechts te trekken?

Middensteun | 30-06-20 | 20:01 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Links is ruk, rechts is kut. Het midden is om te huilen. Ik wil een dictatuur of zoiets.

Zack Hooi | 30-06-20 | 20:00 | 3

Dat kan. Verhuis naar Hongkong één groot feest daar.

Piraatbas | 30-06-20 | 20:06

Kajsa: riep iemand mij?

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:07

U bent hard op weg om in een dictatuur te leven, wat heeft u dan te klagen?

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 20:23

Thierry ziet de zaken redelijk helder. Hij heeft slechts 1 grote fout..... en dat is het mee slepen van die oude clown.

ron9129 | 30-06-20 | 20:00 | 1

En vergeet Hiddema niet.

Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:01

Twee paranoïde mannen bij elkaar. Mooi koppel, maar ik zou ze niet al te serieus nemen.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:59 | 5

Kan nog altijd een tandje meer, 25.000 paranoïden bij elkaar en je noemt jezelf VVd, dat is veel erger.

dathoujetoch | 30-06-20 | 20:03

@OudeNederlander | 30-06-20 | 20:03: Het was vandaag een paar keer een nogal toepasselijke term. En hier Baudet die overal vijanden ziet, en Joost N. die het woord achterdocht een nieuwe dimensie heeft gegeven.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:04

Welke niet? Oh Joost en die andere! Ja hahaha.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-06-20 | 20:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Baudet nu wel of niet ook in Oxford gestudeerd zoals Niemoller zegt ? Overigens een indrukwekkend CV van Baudet zoals doctoraat in de rechten verder op Wikipedia.

sprietatoom | 30-06-20 | 19:56 | 3

Nou, nou, nou. Geschiedenis en rechten indrukwekkend?

Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:01

@Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:01:

Een doctoraat na je doctoraal, er zijn mensen die het niet hebben.

sprietatoom | 30-06-20 | 20:11

@Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:01:
Vergeleken met de Jessias heeft onze Tjer een mega cv.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-20 | 20:24

Er zijn teveel ego's in het spel. En ze hebben allemaal een Twitteraccount. Zo gaat het eigenlijk altijd.

beldewouten | 30-06-20 | 19:55 | 4

@Kuifje
Zo en GS ook!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-06-20 | 20:01

De jouwe is nog steeds afgesloten, hè?

LiniaalRectaal | 30-06-20 | 20:42
▼ 1 antwoord verborgen

Natuurlijk schrijft Baudet geen beleid. Hij is oppositie, geen regering.

Het is ook heel niet erg dat hij filosofie neerlegt ipv beleid. Ik las pas ergens: een wetswijziging is de bevestiging van een maatschappelijke verandering die al plaatsgevonden heeft, niet de stuurder van de verandering. Als maar genoeg mensen boos zijn met bepaalde ideeën of zaken, volgt het beleid vanzelf.

Dus ik zou zeggen: moedig hem aan onvrede te bespreken, en als hij het niet makkelijk verwoordt, speel daar dan een constructieve rol in als mediaplatform. Ipv puberaal te mekkeren dat hij eigenlijk wel gelijk heeft maar je niks moet.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:55 | 16

@einStina | 30-06-20 | 21:02: Ik denk dat het voor GS erg lastig is om twee stijlen te combineren. Aan de ene kant ben je een soort van nar, die met alles en iedereen de spot drijft. Vind ik persoonlijk erg grappig. Echter, aan de andere kant moet je blijkbaar ook serieus en inhoudelijk kunnen zijn. Gaan die twee extremen goed samen? Lijkt me een lastige kwestie. En natuurlijk: er zijn andere sites waar je inhoudelijk en serieus kunt discussiëren. Je hoeft niet alles op 1 vaste plek te vinden.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 21:56

@Kuifje Vroeger ging die combi beter, maar ja nu moeten er clicks verdiend worden he, kwantiteit over kwaliteit, en daarmee publieksverandering. En idd het mediaaanbod is oneindig, dus elders meer naar mijn smaak. Maar je kan het hier prima zonder mij af!

Rest In Privacy | 30-06-20 | 22:13
▼ 13 antwoorden verborgen

Thierry Baudet, samen werken met PVV, Baudet voorzitter van FVD maken en Martin Bosma op zijn plek.
Dat heet samenwerken.

Hét vrije woord | 30-06-20 | 19:54

Geenstijl hekelt vaak de hypocrisie van links en de uitwassen van links beleid. Hiermee zaait Geenstijl. En het is aan FvD om te oogsten. Maar als dat oogsten niet goed lukt ligt dat aan FvD en m.n. Baudet zelf. Daar moet hij niet GS de schuld van geven.

Barend Braakbal | 30-06-20 | 19:53

Als Baudet nou gewoon normaal zou doen, zou er vanzelf samenwerking ontstaan. Veel standpunten zijn ok, maar soms kraamt ie complete onzin uit.

Hadena | 30-06-20 | 19:53 | 1

De kwestie is dat hij zelf het verschil niet weet?

Joris Beltsin | 30-06-20 | 20:05

Goed, deze Wuttburger gaat maar eens uitloggen. Want ik wordt hier reddeloos, redeloos en radeloos van. *schuim*

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:52

Stel FVD maakt mevr. Nanninga lijstrekker zo vlak voor de verkiezingen. Is vrouw dus progressief bezig. Plus zij kan niet aangevallen worden op zijn fouten en moet het dus echt over het partij programma gaan. Win. Baudet blijft verantwoordelijk voor de vergezichten.

Jasper293 | 30-06-20 | 19:52 | 9

@Jasper293 | 30-06-20 | 20:00: Toch raar dat zij zich er voor zou moeten verantwoorden terwijl de context waarin die opmerkingen gemaakt zijn, zo te vinden is. Alleen sneue mensen zullen de valse beschuldigingen over die joden grappen blijven rondspuien.

Deflatiemonster | 30-06-20 | 20:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Volgde Niemöller een tijdje op Twitter maar ben er mee gestopt.
Werkelijk nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar wat een karikatuur is deze man geworden, volledig doorgeslagen in het complot denken.

Wat dat betreft past hij natuurlijk weer prima bij Baudet, ik ga er zo maar vanuit dat ze samen een leuk uurtje gehad hebben maar heb 0 behoefte om dit te gaan bekijken.
Ik schat zo in dat ze het volledig met elkaar eens zijn?

En krijgt Thierry tegenwoordig nog wel eens een beetje weerwoord binnen het FvD of heeft hij nu eindelijk wat hij bereikt heeft door Otten eruit te jassen, (waar blijft die aangifte toch...?) totale zeggenschap?
Beetje dictatoriaal eigenlijk..

Maya de Blij | 30-06-20 | 19:52 | 4

@Maya de Blij | 30-06-20 | 20:29: Otto begint nu toch een bejaarden partij "De korte toekomst" of zoiets?

jan huppeldepup | 30-06-20 | 20:55

@Maya de Blij
Ach, die Pieter Omtzigt gelooft ook in complotten en beschuldigt de belastingdienst onterecht van etnisch profileren. Ieder zijn ding.

van der g | 30-06-20 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

Er is inderdaad een cultuurstrijd op leven en dood gaande. De Nederlandse cultuur en mentaliteit worden vernietigd en geglobaliseerd.

Wie verdedigt ons het beste? Geenstijl? Het bolwerk van het vrije woord. Misschien toch wel. Of anders TPO.

Thierry doet ook aardig mee. Maar moet duidelijk nog wel een hoop leren. Onderwerp je aan GS!

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:51 | 1

Kijk eens naar de analyses en betogen op saltmines, opiniez en verenoflood punt nl.

Piet Karbiet | 30-06-20 | 20:01

Ik krijg gewoon echt een totale brain meltdown bij 41 zetels voor de VVD. Seriously...

Lood om oud ijzer | 30-06-20 | 19:51 | 5

In de regering mag de VVD steviger de liberale waarden naar voren laten komen en doen wat ze zeggen. Gewoon doen dus. Maar zoveel steun voor de rechterflank geeft toch hoop dat het woketivisme toch in toom kan worden gehouden.

ratelaar | 30-06-20 | 20:10

Als je wat zelfkastijding wil dan raad ik je aan om op Dumpert naar de comments onder videos met Rutte te kijken. Het is een parallel universum met hoe 'wij' de politiek volgen en hoe de 'gemiddelde Nederlander' het volgt.

GroetenVanUrk | 30-06-20 | 20:19

Bij Maurice zijn dat er maar 33 he? Er zitten grote verschillen tussen de verschillende peilstokken.

elfenstein | 30-06-20 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien moeten Bart en den Thierry eens een stevig glas drinken, en het oudzeer uitpraten?

RickRD | 30-06-20 | 19:51 | 3

Een onder de druk bezweken filosoof met narcistische trekjes versus iemand die ook vooral graag zelf het woord heeft..... Zal niet echt een leuk gesprek worden denk ik... Overigens, voor de volledigheid ben ik team Bart op dit moment. Thierry heeft een afkoelperiode of hulp nodig.

Lood om oud ijzer | 30-06-20 | 19:54

@Lood om oud ijzer | 30-06-20 | 19:54: En zo is het.

Normpje | 30-06-20 | 20:37

@Lood om oud ijzer | 30-06-20 | 19:54: Narcisme is niet te genezen....

Koning BongoBongo | 30-06-20 | 20:55

Als Baudet stopt om van die mooie voorzetten te geven kan GeenStijl ze niet meer inkoppen. Hij kleunt helaas te vaak mis en krijgt daar terecht slechte pers door. Als hij gewoon de nadruk blijft leggen op wat er allemaal mis is in Nederland en hoe het FVD programma daar antwoorden op heeft kan het nog best goedkomen.

witwas | 30-06-20 | 19:49

Als je dan een stukje M vanavond hebt gekeken waarin door een roomblank SJW meisje wordt opgeroepen om een nationale ‘heeling’ dag te organiseren dan weet je hoe belangrijk het is om ten strijde te trekken tegen deze ‘culture war’ die nu gaande is in de wereld. Dus samenwerken zou ik zeggen.

Tiscali-2 | 30-06-20 | 19:49

Laat het toch een keer, Terry. GS is de luis in de pels van de MSM. Niet de propagandamachine van FvD.

Mahatma | 30-06-20 | 19:48

Baudet, je snapt het echt hè.
Kritiek van geenstijl is juist een compliment omdat je de babyfase ontgroeid bent en nu langs de lat van de groten jongens ligt.

Joris Beltsin | 30-06-20 | 19:44 | 1

Nee, hij heeft de babyfase overgeslagen. Hij heeft er jarenlang aan geroken vóór hij de politiek in ging. Alle complimenten die hij kreeg, ook die van GeenStijl, die had hij helemaal verdiend. Dat had er niets mee te maken dat hij in zijn wittebroodsweken zat.

En de kritiek die hij nu krijgt, die is net zo oprecht en eerlijk als alle lof die hij eerder kreeg.

GeenHeil | 30-06-20 | 19:50

De redactie van GeenStijl, de tpo, wnl e.d. moeten vooral een eigen onafhankelijke koers varen. Elkaar steunen doe je op punten waar je het roerend met elkaar eens bent. Maar dat is niet onvoorwaardelijk.
FvD en haar achterban, zouden op hun beurt er op kunnen letten dat ze niet al te radicaal worden.
GeenStijl is een blog, een kindje van de redactie en een bastion van vrijheid. Dat laatste is wat de redactie het best tot de laatste snik moet verdedigen. Al het andere is bijzaak.
Ik zou zeggen, FvD zorg ervoor dat je een partij bent waar GeenStijl graag reclame voor maakt.

ratelaar | 30-06-20 | 19:43 | 2

Amen

EmilioEsteves | 30-06-20 | 19:44

Ja, amen. Dit is wat ik hieronder probeerde te zeggen.

GeenHeil | 30-06-20 | 19:48

Dus de enige manier om individualisme te redden is door op rechts ook een collectief blok te vormen waar alleen de juiste meningen zijn toegestaan?
Dan zijn we hoe dan ook verloren.

ZonderNaam | 30-06-20 | 19:39 | 4

Een kartel dus.
Oh was Tjerrie daar niet op tegen?
Of toch niet.

Beste_Landgenoten | 30-06-20 | 19:43

Het individu bestaat niet volgens Baudet, maar is een onderdeel van een groter metafysisch lichaam, liefst een nationaal of boreaal lichaam. Dat is hij met Oswald Spengler eens.
.
"We've fixed the coin. Heads - collectivism. Tails - collectivism. Give up your soul to a (communist) council or give it up to a (fascist) leader. But give it up, give it up, give it up." Ellsworth Toohey, speaking to Peter Keating, written bij Ayn Rand in Fountainhead, 1943) bron: youtu.be/-iiueEro_s8?t=1386

tipo | 30-06-20 | 19:49
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag-effect +4 (waarschijnlijk enkel het 'Jetten weg'-effect)
De Jonge/Keijzer/Omtzigt-effect +2 (waarschijnlijk enkel het Omtzigt-effect)

Schoorsteenveger | 30-06-20 | 19:38 | 3

Heb jij dat boek van Spengler gelezen?

RickTheDick | 30-06-20 | 19:51

Bedenk je wel dat FvD de enige rechtste partij is in Nederland, samen met SGP.
Als de SGP religie niet als uitgangspunt had, zou deze partij voor mij een kanshebber zijn.
Jammer dat Baudet zichzelf te vaak negatief in het nieuws brengt.
Hij zal écht een stuk volwassener en gewiekster moeten worden, wil hij slagen in de politiek.
Voor mij zou een ideale combi zijn: FvD, CDA(Pieter) en de VVD van vroeger.
Het uitsluiten van FvD, door de VVD vind ik echt een schande.
Zou zo het niet moeten zijn.
Partijen zijn per keer verplicht om te kijken of een formatie mogelijk is.
Uitsluiten is discriminatie. Toch?

Ruimedenker | 30-06-20 | 19:34 | 8

@oldandwise 19:41: Weet Baudet dat indien hij meer dan 30% van zijn gage bijverdient, hij de oververdiensten dan terug moet storten in de Staatskas?

tipo | 30-06-20 | 19:53

@Turbulentie? | 30-06-20 | 19:54:
Ja. Dwz, het CDA van Pieter en de VVD van, laten we zeggen Bolkestein.
Zo’n feest zal het niet worden, maar ik mag er wel over dromen.

Ruimedenker | 30-06-20 | 20:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Eerlijk is eerlijk, Baudet heeft wel een tijdje in vrijwel ieder artikel een duw gekregen van GS. Ik kan me die teleurstelling wel voorstellen. Iedere keer tijd voor GS maken en dan toch weer keer op keer een sneer over boreaal of een ander niet zo gangbare opmerking of actie. Dat is ook in de panelen niet onopgemerkt gebleven en daar is zelfs getegeld dat het blijkbaar persoonlijk is geworden voor GS. Niet bij iedere redacteur van dienst. maar toch.

eastender | 30-06-20 | 19:33 | 5

Het versterkt elkaar ook. GS schrijft iets over Thierry, die twittert weer over GS, GS voelt zich dan weer verplicht te antwoorden, etc. Toch ben ik geneigd het probleem eerder bij Thierry te leggen. Als hij gewoon zou accepteren dat hij zo nu en dan ook een veeg uit de pan krijgt (en ja, hoe vaker je gek doet, hoe vaker je zo'n reactie krijgt), dan zou hij aan GS over het algemeen een medestander hebben. Denk aan dat lovende stuk hier toen Baudet met dat militaire vest aan de kamer toesprak over de wantoestanden bij defensie. Toen werd hij hier terecht geprezen.

Wat dat betreft kan hij iets leren van Wilders. Die heeft in GS best een medium dat hem over het algemeen goed gezind is. Begaat hij een vergissing, zoals toen met die Géza Hegedüs in Rotterdam, dan zegt GS daar iets van. Itt tot Baudet begrijpt Wilders dan dat 'ie daar niet verbolgen over moet doen, en dan is de kous ook af.

Tashtego | 30-06-20 | 19:46

@Tashtego | 30-06-20 | 19:46: Zo werkt het natuurlijk wel. Met zeiken en zeuren tegen en over de pers bereik je erg weinig.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:09

@Kuifje-naar-Brussel | 30-06-20 | 20:09: Tja, als de MSM schrijft wat je wilt zoals bij rutte omdat een journalist anders met consequenties moet rekenen, hoef je niet te zeuren.

jan huppeldepup | 30-06-20 | 20:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Akelig vooruitzicht maar ja, zou kunnen. Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat er een rassenstrijd/chaos/bml zou ontstaan zoals tegenwoordig het geval is, ook in ons land. Wel in mindere mate, maar toch. Dus ja, het kan waar zijn.
Jaren geleden al filmpjes van Fema kampen gezien met enorme stapels doodskisten, prikkeldraad aan de binnenkant van de kampen - dus om mensen binnen te houden - enz. Ze zullen nog wel op YT te zien zijn neem ik maar aan.

Lupuslupus | 30-06-20 | 19:54

@Lupuslupus | 30-06-20 | 19:54: Wat ik heb gehoord is dat Trump effectief FEMA de macht heeft gegeven. En blijkbaar staat er in die wet dat Trump die macht niet terug kan nemen, maar terug moet krijgen.
Zou wel eens een bevestiging willen horen van een wetsgeleerde uit de USA over dit verhaal, want het voelt als een staatsgreep.

OudeNederlander | 30-06-20 | 20:08

kijk GS. Jullie hoeven niet een team te vormen met Baudet, dat is helemaal niet nodig.

Maar stop gewoon met het af en toe krampachtig zwart maken van Terry, omdat je zo nodig je onafhankelijkheid wil bewijzen.

Ir. Wilhelmus | 30-06-20 | 19:32 | 5

Exact! TB wordt wel in de MSM zwartgemaakt. Het zou om NL moeten gaan, en dan ga je niet een van de twee pro-NL partijen zwartmaken om je onafhankelijkheid en blablabla te willen waarborgen. Pro-FvD offensief, voor NL!

afikoman | 30-06-20 | 19:41

GS zou totaal ongeloofwaardig worden als ze zijn lulkoek zouden rechtpraten

klimaatsloper | 30-06-20 | 19:42

Mee eens, af en toe te krampachtige kritiek omdat het moet.

Harry Turtle | 30-06-20 | 19:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Als de Jonge partijleider van het CDA wordt, dan stem ik FvD. Wordt Omtzigt het, dan CDA.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:31 | 2

Dan wordt het FVD voor jou, goed bezig.

sprietatoom | 30-06-20 | 19:33

Want de partijen lijken inhoudelijk zo op elkaar?

Mahatma | 30-06-20 | 19:51

Ik ben politici-moe.
Stelletje autoverkopers.

Turbulentie? | 30-06-20 | 19:30 | 1

Toch koop ik een auto bij voorkeur van Pieter. Hij oogt betrouwbaarder. Hugo is te glad. Zegt mijn onderbuik.

padbuffel | 30-06-20 | 19:38

Cultuurstrijd op leven en dood lijkt me ietwat overtrokken, maar feit is wel dat de klassieke partijen vanuit het kennelijke idee om de multiculturaliteit met alle geweld te laten slagen een iets te gewillig oor hebben naar kritiek waar zelfs maar de hint van een geur van buitenlandse origine aan hangt. De absurditeit is dat onder de bezielende leiding van juist deze zelfde partijen de multiculturaliteit uitsluitend meer verzuiling heeft opgeleverd, nota bene veelal zelfs expliciet gefaciliteerd door bijvoorbeeld ieder splintergroepje zijn eigen moskee te geven omdat ze kennelijk elkaars (sokken)lucht nog niet kunnen inademen. Partijen die niet vergeten zijn waarvoor zij dienen te staan mogen best wel wat meer aandacht krijgen, zeker ook nu de klassieke partijen het voornemen hebben om (opnieuw) een wijziging in de Grondwet er stiekempjes doorheen te moffelen.

Pierre Tombal | 30-06-20 | 19:29

Op rechts zijn best veel mensen actief, maar het is hopeloos versnipperd.

Abu Bachouca | 30-06-20 | 19:29 | 2

Er zijn te veel analyses en te weinig expliciete kerndoelen

Abu Bachouca | 30-06-20 | 19:31

Ik heb liever versnippering dan totale gehoorzaamheid aan de ideologie.

Turbulentie? | 30-06-20 | 20:01

ON gaat samenwerken met Cafe Weltschmerz. Dat is al een winstpuntje. Niemoller was overigens in de jaren '80 hoofdredacteur van het alternatieve popblad Vinyl. Een soort brutaal broertje van OOR. Ik kocht het vaak om de gratis flexi single van weer een of ander obscuur Engels bandje. Die werden er door de redactie handmatig ingestopt, in de kelder van Paradiso. Heeft mijn muzikale wereld enorm verbreed. Ik mag die Joost wel. Zo, en nu verder kijken.

Piet Karbiet | 30-06-20 | 19:29 | 2

Goed verhaal, kocht het blad ook om dezelfde reden.

Roehm | 30-06-20 | 19:44

@Roehm | 30-06-20 | 19:44: Yep, en vaak daarna de NME of de Q voor de gratis CD. Dan wist je in de pre-internet jaren wat er voor keuze was uit nieuwe muziek.

Piet Karbiet | 30-06-20 | 20:13

Niemoller en Baudet kunnen elkaar wel dekken. Gaat prima met die twee denk ik zo.

Beste_Landgenoten | 30-06-20 | 19:25 | 1

Nou wat jij denkt zeg! Staat 'ie al overeind?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-06-20 | 19:30

Ik ben het met Thierry eens, als hij zegt dat er idealiter een groot rechts blok moet komen. Maar dat blok moet en mag niet ontstaan bij wijze van (stilgezwegen) kartelafspraken. En dat is precies waar Thierry wél een voorstander van is.

Als er een rechts blok ontstaat, dan moet en mag dat alleen ontstaan, omdat nagenoeg iedereen op rechts het een keertje met elkaar eens is. Dat is tot op de dag van vandaag niet zo en dus ontstaat er geen groot rechts blok. Als Thierry een rechts blok wil, dan moet hij ervoor zorgen dat hij de rechtse - en ook de potentieel rechtse - kiezers op eigen kracht weet te overtuigen, op inhoud én ook op vorm. Want je kan een geweldig partijprogramma hebben en een geweldige filosofie, maar die moet je wel kunnen implementeren. Helaas, Thierry, je kan wel blijven roepen dat de mensen niet met je op vakantie hoeven te gaan en dat ze je niet aardig hoeven te vinden, maar zo werkt het niet in praktijksituaties op een werkvloer. Dat werkt niet zo bij een bank, het werkt niet zo in een restaurant of kroeg en het werkt ook niet zo in de politiek. De mensen moeten je wel degelijk zien zitten als mens.

Verdiep je eens echt in waar je je zo tegen verzet, Thierry. Het is nogal schrijnend dat iemand die zich de belangrijkste intellectueel van Nederland noemt, zich tot een paar maanden geleden nooit had verdiept in het fascisme. Het is ook schrijnend dat je helemaal niets weet van de popcultuur. Kan je lacherig over doen, maar dat is wel de cultuur van vandaag de dag. Die cultuur komt niet uit de lucht gevallen. Je kan doen alsof dat allemaal heel kitsch is, maar verdiep je er eens echt in. Misschien kom je erachter dat daar heel wat meer achter en onder zit. De negentiende eeuw - Thierry`s favoriete tijdperk - ken ik op mijn duim. Ik snap heel goed waarom Thierry in dat tijdperk had willen leven. Maar ik ga iemand die zo unzeitgemäß is niet de sleutel van dit prachtige land geven. Politiek heeft alles te maken met in je eigen tijd leven, zonder daarbij losgezongen te raken van het verleden en ook niet van het zicht op de toekomst. Een Nederlandse premier moet kennis hebben van het verleden. Heel veel kennis zelfs. Maar hij moet ook een bepaalde hedendaagse know how hebben, een bepaalde leepheid, speelsheid en hij moet binnen zijn kaders streetwise zijn. Daar ontbreekt het Thierry totaal aan. Zelfs Grapperhaus heeft meer know how en is leper en speelser en sociaal slimmer dan Thierry.

GeenHeil | 30-06-20 | 19:24 | 9

@Snoorderlag | 30-06-20 | 19:49:

Waarom noem je allemaal linkse mensen? Ik heb het erover dat ik rechts ben. Dat ik Thierry heb afgeschreven, voor nu, dat wil niet zeggen dat ik rechts heb afgeschreven. Ik waai niet met politieke winden mee.

GeenHeil | 30-06-20 | 19:55

@OudeNederlander | 30-06-20 | 19:47: FvD en PVV werken al heel goed samen. SGP stemt ook vaak met hen mee maar dan heb je het op rechts ook wel gehad. Want ja, de PVV is gewoon rechts met wat sociale onderdelen.

Lupuslupus | 30-06-20 | 20:01

@OudeNederlander | 30-06-20 | 19:47:

Ik ben niet gek, hé. Denk jij dat ik denk dat we de problemen waar we mee kampen (nog) op een (louter) politieke manier kunnen oplossen? Ik denk van wel. Maar ik heb misschien een ander gebruik van het woord "politiek" dan anderen.

Thierry is ongeschikt voor die taak. Dat is mijn taxatie. Ik vertrouw hem niet in die cirkel. En geloof me maar dat ik heel goed weet wat jij bedoelt. We zitten op dezelfde lijn. Alleen jij hebt een andere leider voor ogen. Mijn leider is geen messias, maar ik denk dat jij min of meer dezelfde uitkomsten voor ogen hebt als ik.

GeenHeil | 30-06-20 | 21:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Linkse mensen zijn honden. Werken in groepen. Laten zich leiden door een grote leider. Als die zijn tanden in een slachtoffer zet doen alle honden mee. Als er één gaat janken, janken ze allemaal mee. Kunnen soms domme kunstjes met een stok of een bal of zo.

Rechtse mensen zijn katten. Zijn niet als groep aan te spreken, allemaal handige individuen, doen rare dingen, gaan vaak op de bek gaat alle kanten op. Maar organisatie lukt alleen als het oorlog is. En dan zijn ze er gelukkig ook goed in. Doen geen kunstjes.

Knufter | 30-06-20 | 19:24 | 2

Zoveel reacties zonder gekeken te hebben.
Het land dat mijn ouders en ik, na de 2e wereldoorlog hadden opgebouwd, is een groot laboratorium geworden. Kan je het Flikken bij de Hollanders dan werkt het overal.
Vrijheid van meningsuiting, beperking bewegingsvrijheid voedselbronnen uitdunnen.
We accepteren het allemaal.
De eu-un bepalen wat er achter onze voordeur plaatsvind. Afgenomen vrijheden komen niet terug.

H0lland | 30-06-20 | 19:24 | 6

@Graaier | 30-06-20 | 19:32: Laat maar. Zie dat hij een Nederlandse moeder heeft. Kan me voorstellen dat je daardoor op een bijzondere en moeilijke manier naar het leven en jezelf als halve Marokkaan kijkt. Verder heeft hij 6 koffiebars. Tja dat leverde ook stress op. En dan als gespannen veertje boven je niveau willen mee lullen, dat gaat dus fout. Onder andere zich uitend in overdrijving over de opofferingsgezindheid en inspanning van je vader. Houd het bij de koffiekopjes vullen Dries.

Graaier | 30-06-20 | 19:48
▼ 3 antwoorden verborgen

En de PVV op 18.

Lupuslupus | 30-06-20 | 19:40

Maurice zit er nogal eens naast.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:10

Lid worden van ON is wel een stuk goedkoper dan hiero :-)

padbuffel | 30-06-20 | 19:23 | 2

Hier is de kwaliteit ook veel beter. Betalen joh.

OuweOuweLekkerMauwe | 30-06-20 | 19:24

De standpunten op een rijtje.
https://www.fvd.nl/standpunten
Kan ik bijna 100% in mee.
Ondanks Baudet misschien tóch maar FvD stemmen.

Ruimedenker | 30-06-20 | 19:22 | 2

Laat je toch niet zo opfokken door deze site. Denk zelf na , Jezus.....

Zwizalletju | 30-06-20 | 19:24

Hier ook. Denk dat Baudet ook voor 100% er in meegaat. Alleen kan hij het er niet bij houden en wil hij confronteren en bevechten. Waarom nou er een schepje bovenop willen doen. Je raakt de meerderheid van het CDA kwijt voor een coalitie en verliest de verdubbeling van je zetels en daarmee echte macht. Kortom, dimmen. De programmapunten zijn al explosief genoeg.

Graaier | 30-06-20 | 19:30

(Extreem) links heeft een doel de oppositie bestaat slechts uit allemaal individuen die zich verenigen in losse groepen en groepjes. De oppositie in de cultuur oorlog loopt 40 jaar achter. Wil ze wat bereiken zal ze toch echt aan gedegen lang termijn planning moeten doen. Politieke partijen heb je in dat geval niks aan die denken slechts op korte termijn en maximaal een verkiezing vooruit.

ultraman | 30-06-20 | 19:21 | 1

Rechts gelooft in je eigen geld verdienen en Links gelooft in "herverdelen". Daarom is Links zo actief in de politiek.

petersteenkamp | 30-06-20 | 19:34

Hehehe, als alleen Niemöller nog je vriendje wil zijn. Ten onder aan grootheidswaan. Samen met het klapvee.

beldewouten | 30-06-20 | 19:21 | 7

@OuweOuweLekkerMauwe | 30-06-20 | 19:30:
Ik heb dagen genoten van het essay van Thierry. Lekker over vergezichten mijmeren. Moet ie vooral blijven doen. Maar daarnaast graag een beetje redelijkheid, humor, relativering en snufje pragmatisme. Scherpe oppositie op inhoud. Niet een heel nieuw wereldbeeld van bovenaf proberen te forceren. Beweging van onderop. En blijf weg van de wappies. Echt.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:35

@OuweOuweLekkerMauwe | 30-06-20 | 19:30:

Er zijn zoveel mensen in Nederland die gehele oeuvres hebben gelezen en die met filosofen omgaan. Onder die mensen zijn er een handjevol die die oeuvres daadwerkelijk hebben begrepen. Thierry hoort niet bij die laatste groep mensen. Ik betwijfel zeer of hij het wel echt heeft gelezen. Hij heeft het in ieder geval niet in de oorspronkelijke talen gelezen en hij heeft zijn eigen denkbeelden nooit echt geconfronteerd met andere denkbeelden. Hij heeft sommige dingen misschien ter kennisgeving aangenomen en dat is dan dat.

Maar dat kan iedereen hoor. Ik heb liever iemand die één pagina heel goed leest en heel goed begrijpt dan iemand die gehele oeuvres heeft gelezen en die na het lezen van die oeuvres geen spat veranderd is.

GeenHeil | 30-06-20 | 22:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Heb het interview bekeken. Prima te volgen. Ook het deel over Geenstijl is gewoon logisch. In een ideale wereld zou het niet nodig moeten zijn dat GS de FvD rugdekking geeft, maar als de Staatsmedia en volledige MSM deze partij probeert te vernietigen, dan zou je er óók voor kunnen kiezen om die dekking wél iets meer te geven.

Hoe dan ook: mijn stem heeft 'ie!

De mooie man | 30-06-20 | 19:20

Dit wat ijdele gedrag gaat me ergeren. Realiteitsbesef zakt steeds verder weg.

dathoujetoch | 30-06-20 | 19:20

Gezwatel over architectuur en recalcitrante tweets ipv leiderschap tonen. Terrie en Arie Boomsma vonden elkaar eens voor een NPO programmatje. Hun karakters liggen niet zo ver van elkaar.

klimaatsloper | 30-06-20 | 19:19

Ughh... Baudet gaat 'em niet worden.
Bosma dan maar weer?

Eduardo- | 30-06-20 | 19:19 | 1

Lijkt me een uitstekend plan.

JohnLocke | 30-06-20 | 19:47

Uhhh, D66 4 zetels erbij??????

Gomezlopez | 30-06-20 | 19:17 | 3

Kaag. Nog geen twee procent van Nederland is blij dat Jetten vervangen wordt en ruilt daarom van partij. Dat het een heks is maakt blijkbaar niet uit.

Graaier | 30-06-20 | 19:24

En de VVD op 41? ???? Nou ja, het zijn maar peilingen, nog een lange weg te gaan tot maart volgend jaar. Er kan nog heel veel gebeuren.

Lupuslupus | 30-06-20 | 19:26

Kom op Thierry, Coronacafé was een thuiswedstrijd. Wat jij daarmee deed is verongelijkt kritiekloze gehoorzaamheid eisen. Flapdrol. Jij en je partij zijn nu meer nodig dan ooit. Word wakker man! Trek weer een scherfvest aan dat van Ruttige zuinigheid nog net niet uit elkaar valt, trek de veters van de combatboots strak en ga daar gewoon weer staan, met de rede als je wapen. Godverdomme Thierry, dit is groter dan jou en je idealen! Wake the fuck up man. De potentie om de grootste te worden is er. Ga daar niet tussen staan. *pufjes neemt*

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:17 | 5

Niemand mag meer fouten maken tegenwoordig. Ik noem het zelf altijd de ‘no room for error disease’. 1 strike and your out. Een mens leert, door fouten te maken. Alsjeblieft maak fouten. Wanneer men geen fouten meer mag maken krijg je dit hedendaagse Haagse circus waarbij we alleen nog maar naar ingestudeerde stukjes kijken, en alles vtv al beklonken is. Daar wordt de wereld echt niet beter van.

OuweOuweLekkerMauwe | 30-06-20 | 19:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor mij persoonlijk een reden om dit keer geen FvD te stemmen wat ik de afgelopen keren wel gedaan heb. Thierry als boegbeeld gaat m voor mij niet worden.

Wilt Geerders | 30-06-20 | 19:17

Thierry exit, Hiddema lijsttrekker.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:15 | 5

Gaat niet want Theo is aan de leeftijd. Pieter, Fleur en Renske zijn dat nog niet. Misschien dat het 'ns tijd wordt voor een soort van monsterverbond tegen Frans, Mark en dier vuile maten?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-06-20 | 19:21

Thierry is een lavendelsnuivende narcist.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee. Bosma en Hiddema zijn de enigen die de cultuurstrijd kunnen winnen. Baudet zou een flamboyante sympathisant moeten zijn.

omanders | 30-06-20 | 19:14 | 3

Wat een onzin. Baudets boeken gaan hard over de toonbank en deze vorm van beïnvloeding is geen klein pionnetje op een schaakbord. Hij is ook keihard aan t knokken. Net als Bosma en Hiddema. ;)

OuweOuweLekkerMauwe | 30-06-20 | 19:22

Nog bedankt voor dat stuk over de klokbekers, paar weken terug.

RickTheDick | 30-06-20 | 19:23

Baudet in gesprek met iemand. De sjeik van Tjotpoer is ook met iemand in gesprek. Wat is de nieuwswaarde?

Ridde Rogter | 30-06-20 | 19:13 | 3

De Sjeik van Tjotp... wat!? XD

keestelpro | 30-06-20 | 19:16

Weinig nieuwswaarde. Twee mannen in de marge.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:00

Nee dank, beetje Terry Berdet-moe.

Binnenbaan | 30-06-20 | 19:12 | 1

Wie niet.

Rest In Privacy | 30-06-20 | 20:01

Was er niet een soort debat waar hij gemist werd vandaag??

J-van-de-Bontekoe | 30-06-20 | 19:12

baudet veroorfeeld. nu nog visie.

newray | 30-06-20 | 19:11

Ik zou B*TCHF*GHT willen zeggen, maar daar heb je er twee voor nodig.

Moeki de Meeuw | 30-06-20 | 19:10

Het draadje van Bart dekt de lading volledig. Scheelt je een uur naar het wazige gezever van die narcist te luisteren.

Parsons | 30-06-20 | 19:09 | 3

Ga zo meteen het verhaal beluisteren, maar vwb het draadje van Bart. GS wil er maar niet aan dat we al in oorlog zijn. Met heel enge mensen aan de top, die hun twitter- en BLM soldaten aansturen.
We zijn zeer naief in dit land, geloven nog in boerenkool en stemmen, in luisteren naar een overheid en respect tonen voor politie. En dat als we maar nuchter blijven nadenken het allemaal wel los loopt. Zo-win-je-niet. En dan kun je daar nog duizenden draadjes aan vast plakken, en je telkens weer verbazen over wat er allemaal in NL gebeurt, maar helpen doet het niet meer.
Daarom zeg ik ook altijd: je kunt alleen maar zaken oplossen als je weet wat het echte probleem is.
Baudet kan een onderdeel van de oplossing zijn, maar als je hem net als zijn opponenten continu aanvalt is ie alleen nog maar bezig met de verdediging, en niet met de aanval.
Overigens geloof ik allang niet meer in een politieke oplossing maar dat terzijde.

OudeNederlander | 30-06-20 | 19:18

@OudeNederlander | 30-06-20 | 19:18: Helemaal mee eens. Aan de andere kant wat sterk is hoeft niet verdedigd te worden dat begrijp de andere kant beter dan Baudet.

ultraman | 30-06-20 | 19:28

Ja in principe heeft Baudet gelijk, je kunt ook met opbouwende kritiek helpen. GS is niet helemaal neutraal meer, de laatste afleveringen zijn ze meer aan het afgeven en negatieve kritiek uiten op Baudet, wat onnodig is. Waar is GS bang voor??

jan huppeldepup | 30-06-20 | 19:09 | 5

jan huppeldepup@19:09
GST is misschien bang voor BVD, MSM, BLM, NSS, D66, OMA, TBC en andere misschien ook vreselijke afkortingen! Waar te beginnen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-06-20 | 19:29

@JohnLocke | 30-06-20 | 19:12: Veel mensen stemmen nu eenmaal op poppetjes. De meesten zouden helemaal niet mogen stemmen. Het is natuurlijk ook raar dat iedereen zomaar kan gaan stemmen. Mensen die niet werken of niet gewerkt hebben bijvoorbeeld. Of mensen die echt geen idee hebben waar ze voor of tegen stemmen en makkelijk beïnvloedbaar zijn. Daarom is het ook zo kwalijk dat we geen vrije MSM meer hebben. Niet iedereen 'vergaart' nieuws, maar hele volksstammen zetten alleen de TV aan. 'Ja, hij is best leuk he die Beau'.

WhiteShark | 30-06-20 | 19:30
▼ 2 antwoorden verborgen

D66 plus vier, kaagbonus. Zal ik dan toch maar SGP stemmen?

Rest In Privacy | 30-06-20 | 19:09 | 4

Heb van huis uit altijd SGP gestemd maar ze zijn te klein om iets voor elkaar te krijgen dus overgestapt naar PVV. En nee, die krijgen ook (nog) niets voor elkaar vanwege het schandalige cordon. Wellicht als FvD en PVV samen hoge ogen gooien dat het wat wordt want die willen wel samenwerken. Wil D.V. a.s. verkiezingen nog 1x PVV (Martin Bosma) stemmen en als het niets wordt, toch maar terug naar de SGP.

Lupuslupus | 30-06-20 | 19:14

@Lupuslupus | 30-06-20 | 19:14: PVV en FVD samen lijkt mij een uitstekend plan. Geert met welverdiend pensioen in Hongarije en een nieuwe leider met wat meer relativeringsvermogen en zelfkennis.

JohnLocke | 30-06-20 | 19:48
▼ 1 antwoord verborgen

Pas op joris-topic.

LiniaalRectaal | 30-06-20 | 19:09 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen