Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De fiscus fraudeert

Het is een paar kabinetten niet gelukt grip te krijgen op de belastingdienst. Het toeslagencircus is sinds de invoering een gemakkelijk doelwit voor Europees uitkeringstoerisme. Dat leidde tot Kamerbrede populistische oproepen tot strenge controles tot achter de voordeur. De automatisering is een clusterfuckup waarmee je boeken kunt vullen, ze weten oprecht niet meer hoe het zit. Het evenwicht is zoek, privacy is weg, het sociale vangnet is stuk en de schatkist staat wagenwijd open.

Het systeem voor een alleenstaande parttime werkende ouder is zo complex dat er jaarlijks ruim tien formulieren worden ingevuld om tot tachtig betalingen te komen. Als dat hele kaartenhuis optimaal verloopt eindigt moeder & kind net boven het sociale minimum, beetje zand in de motor en er staat geen eten meer op tafel. Achteraf kijken of het klopt is moeilijker dan kwantummechanica.

Mensen in een woningbouwcomplex zien de stress bij iemand die voor een appel en een ei gaat werken. Het mantra van sommige niet-werkenden, is kiezen voor “de veiligheid van een uitkering.” Geen ongedekte verborgen arbeidskosten zoals extra voedsel, vervoer of representatieve kleding, simpelere en minder formulieren voor hogere koopkracht, die je kunt aanvullen met zwartwerken.

TRING

Het sociale contract dat werken voor iedereen loont is weg. Deze week moest de minister beloven de € 1000 voor zorgpersoneel buiten de belastingdienst om netto te verstrekken, om te voorkomen dat de ene helft verdwijnt naar de inkomstenbelasting en de andere helft naar misgelopen toeslagen. In uitzonderingsgevallen zou er verplegend personeel bestaan dat er op achteruit ging.

Ouders met kinderen vanwege hun achternaam selecteren voor een extra controle is al onzuiver en verwerpelijk, maar de belastingdienst ging in deze CAF-zaken nog veel verder. Er werd zonder die arbeidsintensieve tussenstap besloten alle ouders tot fraudeur te bestempelen en jaren van toeslagen in 1 keer terug te halen. Voor echte minima zijn dat meerdere jaarinkomens.

De belastingdienst heeft zelfs 8500 gezinnen als fraudeur aangemerkt zonder onderzoek, bewijs of administratie, dat ze nu aangeven dat ze niet meer hun fouten kunnen herstellen, omdat ze niet meer weten in welke gevallen dat zonder enig vermoeden of bewijs is gebeurd. Ze kunnen de groep opzettelijk onterecht gesloopte ouders niet duidelijk omkaderen, dus krijgt niemand zijn geld terug.

Sociale diensten van gemeenten hanteren net zoals de belastingdienst het piepsysteem. Volledig geautomatiseerd rücksichtslos beslissingen nemen, burgers als afvalvlees tot gehakt vermalen, fouten worden vast wel hersteld door de rechtbank. Alleen dat is een sprookje. Kinderen groeien hun hele jeugd onder de armoedegrens, dankzij onterechte belastingschulden van hun ouders.

De rechter gaat volledig mee in de proza van de fiscus. Bij fiscale zaken is het aan de burger om aan te tonen dat de inschatting van de fiscus niet deugt. Als iemand als fraudeur wordt aangemerkt vanwege een exotische achternaam of extra nationaliteit, moet die persoon maar aantonen netjes te zijn, zonder handleiding of idee wat de fiscus of rechter als bewijs wenst.

De meeste zaken bij de gesubsidieerde rechtsbijstand zijn tegen de overheid. Als de staat wil bezuinigen op deze “gratis” advocaat voor (werkende) minima, zou het ook zorgvuldiger beslissingen kunnen nemen, en daarmee de gehele showproces voorkomen. Steeds meer zaken krijgen sociale advocaten geen of minder uren voor. Verdien je te veel? Dan krijg je helemaal geen hulp.

Er wordt steeds meer verwacht dat mensen zelfstandig en succesvol beroep kunnen aantekenen tegen foutieve beslissingen van de overheid. Dit zijn mensen die een gezin runnen, voor een laag loon werken, maar zijn volgens de ambtenarij en politici in staat ongeschoold na een dag werken de amateur-jurist uit te hangen. Gelooft u het zelf?!

Ik hoop dat Vrouwe Justitia kennis genomen heeft van ambtenaren die de commissie Donner saboteren door regelmatig explosieve informatie niet te delen. Ik hoop dat Vrouwe Justitia gezien heeft dat de belastingdienst ongefundeerde beslissingen neemt, bewijs niet tijdig kan vinden of niet deelt en daarmee burgers, advocaten, politici en rechters passief en actief misleidt.

Deze bom legde de ombudsman: Het is tijd de bewijsopdracht weg te halen bij de burger, en terug te geven aan de eisende partij, de fiscus. Dat wordt een intens dure en arbeidsintensieve puinhoop bij de belastingdienst, maar zoals nu mensen zonder eerlijk proces een kruisje achter hun naam krijgen en daarmee hun baan, huis, gezin, partner, geld en kinderen kwijtraken moet vandaag stoppen.

Het is tijd dat de fiscus iemand pas als fraudeur in haar systemen mag aanmerken na een onherroepelijke strafrechtelijke veroordeling. Het is tijd dat de rechter pas instemt met loonbeslag en executieverkopen als de schuldenaar lijfelijk in de rechtszaal is geweest en zijn of haar verhaal heeft kunnen doen. Tijd dat de rechter eerst naar het bewijs kijkt, voordat het met de hamer slaat.

Het is de uitvoerende macht niet gelukt om grip te krijgen op de fiscus. De wetgevende macht is eerst met complexe, onuitvoerbare wetgeving gekomen, en krijgt daarna niet alle informatie om haar controletaak te doen. De rechtsprekende macht behandelt de belastingdienst als een onafhankelijke partij, terwijl ambtenaren carrière maken op basis van behaalde targets.

Het tijdperk dat je de fiscus op haar blauwe ogen kan geloven, is voorbij.

Reaguursels

Inloggen

En schaf daarna de wet Mulder af.

Frau Merkel | 28-06-20 | 19:12

Als dat mens in de spiegel kijkt is deze gelijk aan gruzelementen.

poisonivy | 28-06-20 | 17:14 | 1

Jij zegt het, ik dacht 'vrouwe Dracula'

LostSandWich | 28-06-20 | 17:24

Wat een naar mens is die staatsie toch. En elke x net als de "Joker" witgeschminkt met onpasselijk rode lippon. Wat zullen de mensen blij zijn met die brief. De vlag kan uit!

bart2653 | 28-06-20 | 13:13 | 1

Ik vind haar toch wel dapper dat ze deze onmogelijke klus heeft aangepakt

Diederik_Ezel | 28-06-20 | 15:49

Als het om geld gaat is niemand te vertrouwen. Ook de Overheid niet. Of bijvoorbeeld onze specialisten. Want iemand van 70 heeft na 48 jaar werken 1,3 miljoen zorgpremie opgebracht. Maar op het moment dat hij de zorg nodig zou hebben en er een zwarte periode is in de zorgsector, gaat een 20 jarige voor want die kan nog 1,3 miljoen opbrengen!! Dus niks etisch of sociaal, maar simpele economie.

Godderwrake | 28-06-20 | 13:09

De overheid heeft zichzelf tot een hautaine elite gebombardeerd. Onaantastbaar, met kwezelijke ambtenaren als Asscher en Wiebes aan de top.

Piet Karbiet | 28-06-20 | 12:57

Greep. Greep krijgen.

JvanDeventer | 28-06-20 | 12:31 | 1

Nee

djs | 28-06-20 | 12:35

Die laatste zin klopt niet. Die tijd is nooit geweest.

Mr Dixit | 28-06-20 | 12:28

De enige oplossing is toeslagen niet naar de burger maar naar de partij waar de toeslag voor geldt, dus naar een BSO, een een zorgverlener, of een verhuurder.
Dat maakt het voor burgers veel eenvoudiger en de fraude zal minder vaak bij de burger liggen.

yokiamy | 28-06-20 | 12:22

Het overgrote deel van de mensen die nu in ellende verkeert komt niet eens voor in digitale systemen omdat het voor hen onmogelijk is geworden structureel te beschikken over de digitale middelen, of de vaardigheden die nodig zijn om mee te komen in de huidige maatschappij. Wat wij zijn is een topje van de ijsberg.

LinkeLotje | 28-06-20 | 11:55

iets te veel make up en plamuur, is er geen pers voorlichter of is dit juist geadviseerd

HetOorAakel | 28-06-20 | 11:30

Alle toeslagen en subsidies afschaffen en dat anders regelen. Bijvoorbeeld, als je kunt aantonen dat je kind op een of meer dagen op de opvang is, dan krijg je extra een vast extra bedrag kinderbijslag. Is je loon laag en heb je een huurhuis, dan ontvang je door minder loonbelasting (je valt gewoon in een andere schaal). Dan moet iedereen nog bij drie overheden (overheid, provincie, gemeente) belastingen betalen. Kunnen ze niet één keer gewoon uitrekenen wat ik moet betalen en daarvoor 1X per jaar een rekening sturen?

HoniSoit | 28-06-20 | 11:19

Wat een eng wijf is dat. Doe maar een kapseltje!
Kapper zoekt inspiratie en ziet een dukkie liggen in de leesmap met op de cover "cruella de vil". Het kan niet anders gegaan zijn.

Dirk III | 28-06-20 | 10:37 | 2

Ze is wel een beetje uitgeschoten met de verfkwast ook ja.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 11:03

In den beginne, 15 jaar geleden, had ook ik recht op zorgtoeslag. Fijn, het hele jaar maandelijks een extraatje. Maar toen kwam anderhalf jaar later de afrekening. Het overgrote deel mocht ik terugbetalen. In één keer. Dat was schrikken, want het was op. Hoe het gelukt is, weet ik niet meer precies, maar ik heb het geld bij elkaar weten te schrapen. Ondertussen kwam er nog steeds evenveel toeslag binnen elke maand. Vanaf dat moment ben ik de toeslag op een aparte rekening gaan zetten. Dat zou me niet nog een keer gebeuren. En ja hoor, het jaar erop hetzelfde liedje. Weer stress, maar gelukkig had ik dat spaarpotje. Grootste deel had ik dus al bij elkaar.
Ik bellen met de belastingdienst, hoe het zat. Waarom ik het überhaupt nog kreeg als ik het toch telkens terug moest betalen. Konden ze me niet uitleggen.
Toen heb ik gevraagd of ik het niet gewoon niet kon krijgen. Die paar euro per jaar die ik mocht houden waren de stress niet waard. Mocht ik er recht op hebben, dan verrekenden ze het maar met m'n IB. Kostte wat moeite, begrepen ze niets van. Maar ik heb hier nooit meer stress om gehad.
Triest te horen dat het nu, 15 jaar later, nog steeds een chaos is.

J. Jarig | 28-06-20 | 10:22 | 1

Toeslagen kan (en kon) je met een paar muisklikken stopzetten, dus ik snap je verhaal niet zo. En dat je die toeslag moest terugbetalen komt omdat je kennelijk een hoger verzamelinkomen had gekregen in de loop van de tijd, wat natuurlijk óók niet zo'n verrassing had moeten zijn, want je ontving toch ook iedere maand een hoger netto salaris dan aan het begin?
Het aanpassen van je geschatte jaarinkomen wanneer dat verandert is toch echt je eigen verantwoordelijkheid, en niet dat van de belastingdienst.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 11:05

Toch ontroerend te zien hoe GeenStijl opkomt voor alle Neerlandiërs en deze grove pogingen van onze belastingdienst om het uitkeringstoerisme, het Grote Uitmelken van de Staat, de kop in te drukken nu weer demoniseert, samen met alle andere Goede Mensen die hun Mening uiten.

Je krijgt het gevoel dat bepaalde schrijvers genieten van het schreeuwen tegen het misbruik van ons systeem en dan vlot doorschakelen naar het schreeuwen tegen pogingen het misbruik te straffen. Is dat een politiek of financieel winstmodel of zo? Of voelt het gewoon goed? Gevoel verkoopt en niks ander bepaalt de prijs uiteindelijk.

De arm van de overheid, hier als Belastingdienst, is een grof instrument. En misschien is de afschrik oproepende werking ervan wel nodig. Want hoeveel in de groep slachtoffers waren nu echt slachtoffers? Hoeveel en hoe vaak accepteren we het dat een paar slechte appels het verpesten voor de fruitschaal. Als het gaat om immigratieperikelen wijst GeenStijl maar al te graag naar een paar procent slecht gedrag en roept op om grenzen te sluiten en hulpzoekenden buiten te sluiten en levens daarmee op het spel zetten. Dat zijn dan niet onze eigen burgers nog maar de logica lijkt toch hetzelfde. Het gaat over echte mensen.

GeenAccount | 28-06-20 | 10:21 | 4

deels met je eens. al die verhalen over hoe mensen totaal aan de grond kwamen. Hier moet meer aan ten grondslag liggen dan alleen die toeslagen verhaal.

Maar het belangrijkste feit is dat het systeem VEEL te ingewikkeld is. Voor de mensen. En voor de belastingambtenaar.

Ir. Wilhelmus | 28-06-20 | 11:07

@wim wilders | 28-06-20 | 10:52:
Het ligt aan die jonko, want ik begrijp het relaas van GeenAccount wel degelijk, hoewel toegegeven, warrig opgeschreven.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 11:08
-weggejorist-
Jankvogel | 28-06-20 | 19:07
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom zwaait deze vrouw zo met haar handen ? Geleerd op cursus ?

Het leven is zwaar | 28-06-20 | 10:10

Het lastige in deze discussie blijft dat er een aanmerkelijke groep, al dan niet met behulp van bureautjes, daadwerkelijk grof gefraudeerd heeft met de kinderopvangtoeslag. Mijn advies als schuldhulpverlener voor de groep die een enorme schuld heeft bij de belastingdienst die ouder is dan 5 jaar: meldt u bij de maatschappelijke dienstverlener in de buurt. Wachten tot de belastingdienst zelf de stront heeft opgeruimd kan nog jaren duren.

Weerduivel | 28-06-20 | 09:59

ijn vrouw heeft het huis van haar overleden ouders verleden jaar verkocht. Dat geld staat nu op een 'spaarrekening', okee, niet handig, maar wij mochten daar afgelopen jaar welgeteld € 52,51 rente op vangen. De belastingdienst echter slaat on aan voor het 10-voudige: € 5.200,= als inkomsten. In gesprek met de belastingdienst wordt het afgedaan met: "Zij zien dat u die inkomsten had kunnen realiseren." Hoe dan? "Virtueele inkomsten zien wij als belastingdienst reëele inkomsten". OK, dusdan vul ik volgend jaar in dat ik 'virtueel' geen spaargeld heb. "Dan maakt u zich schuldig aan fraude en zult u hard aangepakt worden." Pfff.

Satertje | 28-06-20 | 09:44 | 8

@EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 10:15: tip: betaal in één keer de jaarpremie voor je zorgverzekering tussen kerst en oud en nieuw. Daar betaal je dan geen vermogensbelasting over en je krijgt nog korting ook. Spaar het bedrag elke maand op een spaarrekening en doe dat het jaar erop weer.
Zorg dat al je automatische overschrijvingen voor de eerste van de maand afgeschreven worden. Neem het restant van je salaris voor 1 januari contant op.

J. Jarig | 28-06-20 | 10:32

@J. Jarig | 28-06-20 | 10:32:
Haha, die ken ik hoor! Doe ik al jaren. Betalen moet je immers toch, dus ik doe dit niet alleen met de premie zorgverzekering, maar ook met veel andere vaste lasten, voor zover mogelijk uiteraard.
En ja, zo rond 28 december trek ik mijn betaalrekeningen ook nog even leeg, en gooi ik mijn OV-chipkaart maximaal vol.

Jaja, ook contant geld moet je officieel aangeven. Maar je bent toch echt Gekke Henkie als je het daadwerkelijk doet.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 11:11

wel eens #btc overwogen?

leef!! | 28-06-20 | 13:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben voor extreme versimpeling van het belastingstelsel i.c.m. het afschaffen van alle toeslagen.

Timide_Aso | 28-06-20 | 09:11 | 6

Dit is de oplossing. Alleen de wilskracht ontbreekt.

Ron_Paul | 28-06-20 | 09:47

Ja dat is een goed idee.

van Oeffelen | 28-06-20 | 09:57

@allesofniks | 28-06-20 | 09:40: Die ambtenaren hoeven niet werkloos te raken. Je kunt ze gaan inzetten als accountants/boekhouders door de wettelijke betalingstermijn naar 14 dagen te zetten ipv. de huidige 30.

Een ander groot probleem dat Nederland namelijk heeft zijn ontzettend lange betalingstermijnen voor facturen. Was al zo voor de coronacrisis en is nu alleen maar versterkt. Dat kan een gigantische economische implosie tot gevolg hebben als de voorfinancierders van deze lange betalingstermijnen, het mkb, die als leverancier of onderaannemer in de ketens van grote bedrijven zitten, failliet gaan, omdat de banken het vinden dat ze te weinig liquide middelen hebben om nog voort te kunnen bestaan.

Extra boekhouders in dienst nemen om de toegenomen administratieve druk aan te kunnen is natuurlijk geen goedkope oplossing om al die mensen aan het werk te houden, maar ik denk dat het alternatief, een extreem overgecompliceerd belastingapparaat, nog veel duurder is.

Alexander des Burgus | 28-06-20 | 13:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Een staatssecretaris met een hanenkam lijkt mij ook wel leuk.

aflaatverkoper | 28-06-20 | 09:08 | 1

Of 1 als clown Pierrot.

swassannuf | 28-06-20 | 10:13

Denk dat het met deze D66 mevrouw helemaal goed gaat komen. Proest

Rest In Privacy | 28-06-20 | 08:52 | 1

Pipo koeien.

swassannuf | 28-06-20 | 09:51

Nederland. Het land die alles en iedereen de maat neemt t.a.v. mensenrechten etc. Vorige week nog steeds leugens etc. in dit dossier. Ik neem het die hele club in Den Haag kwalijk.

DrachiR | 28-06-20 | 08:08

Goed stuk Feynman. Het zijn een stel griezels daar bij de belastingdienst.

Joostmochtnietsweten | 28-06-20 | 08:04

Al eerder hier geopperd, bij een goed en vooral rechtvaardig belastingstelsel zijn al die toeslagen plus een hele kudde ambtenaren helemaal niet nodig. Ik vraag me nu echt af waar de wetgevende, uitvoerende en rechtelijke macht geen puinhoop van maken. Een Corona wet maken vindt men bijvoorbeeld veel belangrijker dan het oplossen van echte problemen zoals bij de fiscus. De tweede kamer heeft nu lekker reces en laat de burgers in de kou staan wellicht letterlijk. Reces intrekken en oplossen die problemen.

salembot | 28-06-20 | 07:25

Ff iets anders.

Bij de Toeslagenaffaire zijn ouders waar het geld toch al niet over de plinten loopt de klos. En dat is heel triest. Maar, heel langzaam (veel te langzaam) wordt daar nu iets aan gedaan.

Aan de andere kant heb je mensen die het geluk hebben (veel) geld te kunnen sparen. Die betalen sinds 2001 belasting over spaargeld waarover (dus) al belasting is geheven. Uitgaand van een fictief rendement (meer san 5 %) dat niemand die zijn geld niet op de beurs wil vergokken kan maken. Spaargeld is dus niet veilig in Nederland.

Dit grapje kost mij nu al jaren zo’n twee netto maandsalarissen per jaar. Ja, ik heb veel geluk gehad in mijn leven. En ik heb geld gespaard, in plaats van het over de balk te gooien. Maar geeft dit de overheid het recht om het dan maar te roven?

De overheid heeft al verschillende rechtszaken tegen dit onrecht verloren. Maar blijft de zaak traineren.

Bijdrage van de Belastingdienst? Ook hier leugens. Het zou te moeilijk zijn om het werkelijk rendement over vermogens te belasten (waar ik vrede mee zou hebben). Een keiharde leugen. De Belastingdienst hoeft het alleen maar aan de banken te vragen, zoals ze nu al doen met ons saldo. En het aanpassen van de systemen kost echt geen jaren.

Een voorbeeld van een stelende overheid die zich verschuilt achter een liegende Belastingdienst.

En ze komen er mee weg, omdat de de publieke opinie is dat het hier om rijke graaiers gaat die hun vermogen makkelijk laten groeien op de beurs. In plaats van hardwerkende mensen zoals ik, die ieder jaar weer de klos zijn. Ben ik zielig? Nee. Maar ik ben wel pisnijdig over dit onrecht.

Wat een rotland. Nog een paar jaar en dan ga ik met pensioen. En ga ik mijn spaargeld in een ander land uitgeven.

Ton-de-Lange | 28-06-20 | 05:55 | 18

@EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 11:22:
Maar (en daarom niet voor niets in dit topic wat percentages genoemd):

Is het fair (of fraude?) om op grote schaal hoogbejaarden te importeren en dan te gaan roepen dat we allemaal zoveel ouder worden en wij 'dus' als autochtoon minimaal twee jaar langer door moeten werken om 'alle ouderen' die in NL wonen te kunnen onderhouden?

En wij maar betalen gedurende 50 jaar werken. Kijk eens naar het verschil in percentage van (nu) 85-jarige Nederlanders t.o.v. 65-jarige NL 20 jaar geleden in het jaar 2000,
en vergelijk dat met het percentage 87-jarige NL-ers t.o.v 67-jarigen twintig jaar geleden. Dat scheelt heel veel!

iemand met geboortejaar 1931 werkte plm. van 1951 (20 jr) tot en met 1996 (65 jr) - maar als je al 83-88 jaar oud bent wanneer je in NL arriveert, dan heb je in elk geval niet in NL bijgedragen aan het systeem.

Wering | 28-06-20 | 13:17

@Wering | 28-06-20 | 13:17: Ik volg jouw getalletjes niet helemaal. Ik zie daar in ieder geval geen bewijs van import van ouderen in. Wat ik vooral frappant vind is het nogal hoge sterftecijfer onder vrouwen, gegeven dat ruim tien procent de AOW niet meer haalde vanaf de overgang. Kan Rutte nog eens komen vertellen dat we toch echt met z'n allen minstens 120 jaar oud gaan worden?

Pierre Tombal | 28-06-20 | 16:45
▼ 15 antwoorden verborgen

Laten we de overheid vooral nog meer data geven en beslissingen laten maken op basis van ondoorzichtige algoritmes en AI. Vooral leuk om dit bij opsporingsinstanties toe te passen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen inmiddels al (onbewust) slachtoffer geworden zijn van systemen zoals bijv. de sleepwet. Ik vrees dat dit in de toekomst als maar meer gaat worden

elco485 | 28-06-20 | 05:10

Mediatraining voor politici is ook niet meer wat het geweest is.

Draaischijf | 28-06-20 | 03:34

De toeslagen zijn bedacht door de politiek (CDA, ja meneer Omtzicht) en ik weet nog (2004-2006) dat het ministerie van financiën dit zeer afraadde. Maar de politiek wist het weer beter dan de deskundigen en wilde "eigen verantwoordelijkheid van de burger". Het was natuurlijk een gratis pinautomaat: je hoefde maar wat vinkjes te zetten en je kreeg zomaar geld. Controle achteraf. Maar je moest wel je bonnetjes bewaren: namelijk eigen verantwoordelijkheid. Vanaf het begin was het toeslagensysteem onuitvoerbaar en zoals voorspeld extreem fraudegevoelig. Bedacht door naïeve politici die maar blijven geloven in de maakbaarheid van de samenleving. Belastingdienst kreeg een onuitvoerbare taak van de politiek. Intussen was en is er sinds de tachtiger jaren continu bezuinigd op aantallen ambtenaren bij de ministeries, waardoor wel weer heel veel adviesbureaus ontstonden met vooral een prikkel om zoveel mogelijk geld te verdienen, kwaliteit hoefde niet, want daar werd toch geen enkele manager op afgerekend. Wat wel groeide en nog steeds bestaat, bij alle ministeries, is een enorme klont aan managers die niet van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. Als het niet goed gaat dan heeft het adviesbureau het gedaan, maar ook daar stikt het van de managers die naar elkaar wijzen. Buitengewoon hypocriet en vals van politici om hier uitvoerende organisaties als belastingdienst af te branden. Balkenende, kom eens terug van je 5x Balkenendenormbaan en leg verantwoording af. Omtzicht, leg eens uit waar je toen stond in 2004. Schijnheilig circus.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:13 | 6

Helemaal waar.
Vergeet overigens niet dat er helemaal geen 'fraude' in het spel hoeft te zijn als mensen toch teveel toeslagen hebben ontvangen en dat terug moeten betalen: het is voor velen gewoon verrekte moeilijk om het bruto verzamelinkomen voor het komende / nog lopende jaar in te schatten, en daar gaat het dus maar al te vaak fout.

HET probleem is dat dit soort nageboortes van wetgevingen doorgaans bedacht worden door mensen die er zelf nooit gebruik van hoeven te maken.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 09:49

@DolfWeerwolf | 28-06-20 | 04:53: Subsidies zijn inderdaad bron van corruptie. Maar omdat het succesvolle machtsmiddelen zijn, zullen ze altijd blijven. De macht koopt daarmee zijn supporters. Wil je bijvoorbeeld meer klimaatgekte, dan subsidieer je Milieudefensie, Greenpeace, Urgenda, en je kunt de schuld ook nog eens op hun schuiven. Wil je meer massaimmigratie, dan subsidieer je Vluchtelingenwerk en Amnesty.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 10:14
▼ 3 antwoorden verborgen

CBS publicatie Overheidsinkomsten 1995-2019
opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...

1995 – belasting 59.94 % van d totale inkomsten
2019 – belasting 65.32 % van de totale inkomsten
BTW inkomsten: was 16.37 % (1995), is in 2019: 18.45 %

OverheidsUITGAVEN:
opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...
Bijv: AOW uitgaven in 2019: 24.19 % van totale uitgaven
In 1995: AOW 22.95 % + 'bejaardenoorden' 2.30 % = totaal 25.26 %
Grappig toch, in relatie tot de eeuwige klacht dat de ouderen nu 'met teveel' en dus te duur zouden zijn?
De uitgaven voor jeugdzorg, kinderopvang en voorschoolse educatie zijn dan juist weer enorm toegenomen.

Wering | 28-06-20 | 00:34

Is dit nu echt een staatssecretaris in de regering van ons land, of is het zo’n enge, over de top creep uit het bewind in The Hunger Games?

Nuuk | 28-06-20 | 00:13 | 2

Baantjes carrousel. Was eerst directeur van GVB. En ineens staatssecretaris. Het kan verkeren.

Kwelbeller | 28-06-20 | 04:57

@Kwelbeller | 28-06-20 | 04:57: Alexander, Alexandra, D66, lijkt allemaal wel veel op elkaar. Deze mevrouw Alexandra van Hufteren kan straks mooi de handjes ophouden zonder last te krijgen van haar vrindjes bij den belastingdienst. En dat alles in ruil voor haar volledig disfunctioneren. Zo gaat dat.

Kopieerapparaat | 28-06-20 | 11:33

Goed punt in het verhaal.
De zorgeloosheid als je "slechts" een bijstandsuitkering geniet.
Je kunt praktisch risicoloos bijklussen. Lekker op de koopjes lopen.
Voor je huishuur van € 619.- betaal je € 251.- Voor zorg kosten betaal je € 50.-
Gemeentelijke heffingen worden mogelijk kwijtgescholden geen vervoers en file gedoe.
En wij maar kijken naar paginagrote zieligheidsgevallen in de krant en aan de gesprektafels van de NPO. Alles maar aanhoren en meeknikken zonder de getallen in beeld te krijgen.
Zorgpersoneel rust maar eens een jaartje uit.

G.M.I.M. Pet | 27-06-20 | 23:50 | 3

Burnout cijfers in de zorg gaan al erg hard.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:15

Mensen met een bijstanduitkering zijn niet half zo 'sielug' als mensen die voor een mager loontje van net boven het minimum 40 u/w mogen stoempen als productiemedewerker o.i.d.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 09:53

@EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 09:53:
Nope. Daar is dus de uitkering. De langdurigheidstoeslag. Kwijtschelding gemeentelijke belastingen en aanslag waterschap. Komen alle toeslagen nog bovenop. Geen stress. Geen gezeik en heerlijk genieten van het leven.

RickVogelschrick | 28-06-20 | 12:26

Als voormalige ambtenaar bij de Sociale Dienst in een grote gemeente in het zuiden des lands kan ik u in alle eerlijkheid mededelen dat de fraude met uitkeringen zeer omvangrijk is. Slechts een fractie van de werkelijke fraude wordt opgespoord en vastgesteld. Oorzaak is de hoge bewijslast om fraude aan te tonen en het geringe aantal rechercheurs. Van de opgespoorde en vastgestelde fraude wordt maar een klein gedeelte werkelijk terugbetaald. M.a.w. fraude loont. Los van bovenstaande kan ik u (zelfs in deze tijd) mededelen dat veruit de meeste fraudeurs exotische namen hebben en veelal een dubbel paspoort.

Stratum | 27-06-20 | 23:46 | 7

Natuurlijk komt fraude het meest voor bij dubbele paspoorten:
Maart 2020, totaal aantal bijstandsuitkeringen (tot AOW leeftijd): 413.000

Nederlands - 163.000 uitkeringen
(39.47 % van alle verstrekte bijstandsuitkeringen tbv 73.78 % bevolking),
ofwel 2.15 % van de NL bevolking heeft een bijstandsuitkering

Westers - 39.500 uitkeringen
(9.56 % van verstrekte uitkeringen tbv 11.30 % bevolking),
ofwel 3.47 % van de Westerse bevolking heeft een bijstandsuitkering

Niet-westers - 211.000 uitkeingen
( 51.09 % van verstrekte uitkeringen tbv 14.92 % bevolking)
ofwel 14.16 % van de Niet-Westerse bevolking heeft een bijstandsuitkering

opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/8201...

Wering | 28-06-20 | 00:42

Stel je hebt een dubbel paspoort en familie in het buitenland, je hoeft in NL maar een vinkje te zetten en je krijgt gratis geld. Je houdt geld over. Wat doe je: 1) je zet het op je NL bankrekening. 2) je koopt er vastgoed voor in je buitenland. Gewoon praktische logica (en niks met etnisch profileren te maken)

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:20

De grap is dat àls er al een vordering tot terugbetaling komt, deze doorgaans niet betaald gaat worden, want sielug laag inkomen, 6-7-8 kiddo's, kannie betalen niet ... en dan wordt de vordering nog kwijtgescholden ook.

Geloof het of niet, ik heb zelfs al een keer meegemaakt dat er bijzondere bijstand werd verstrekt t.b.v. het voldoen van een fraudeboete!

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 09:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Fijn om te weten dat tijdens de lockdown gelukkig alle ambtenaren verzekerd zijn van hun inkomen terwijl de kleine ondernemer moet worstelen om het hoofd boven water te houden. Ook blij dat de massale goudgerande vertrekregeling van de belastingdienst zo goed terecht is gekomen. Een overheid die het over normen en waarden heeft en vertrouwen eist, en burgers standaard als criminelen behandelt. Daklozen, psychiatrische patiënten, voedselbanken, kinderen zonder ontbijt in de schoolbanken, wat hebben we het toch goed voor elkaar in dit welvarende land. Denk vooral aan de toon als je je ongenoegen kenbaar maakt.

Finn | 27-06-20 | 23:10

Het enkele feit dat je aangesteld bent als minister geeft geen enkele kwalitatieve garantie. Het is de politiek die de belastingdienst haar ongebreidelde macht toegestaan heeft. Controle vanuit de 2e Kamer is er niet want de regeringspartijen dekken alles af met de mantel der liefde. En de minister? Die krijgt desinformatie vanuit het machtscentrum dat de politiek zelf gecreëerd heeft.

Pummetje | 27-06-20 | 22:43

Die Van Huffelen ziet er ook uit alsof ze net is afgewezen bij de casting van The Witches (Roald Dahl).

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:34

Hugo de Jonge is een clown, maar als ik het hoofd van deze mevrouw bekijk...

MAD1950 | 27-06-20 | 22:33

Wanneer een overheid zich tegen de belangen van burgers keert dan verkeert het land in gevaar. En wie heeft de sociale advocatuur wegbezuinigd? Juist. De rechtse politiek met hun compleet mislukte neoliberalisme. Wat een fiasco is dat.

Red shirt | 27-06-20 | 22:15 | 4

@Red shirt | 27-06-20 | 23:33: VVD is links: is voor onbeperkte immigratie, ook illegalen; immigratiepakt getekend; is voor klimaatgekte; verhoogt elk jaar alle belastingen; is tegen zwarte piet en voor blm; is voor opheffen van NL en opgaan in de EU.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:25

@Red shirt | 27-06-20 | 23:33:
Er is weinig rechts en liberaal meer aan de VVD.

Ze als zodanig bestempelen is net zo dom als met het modewoordje "neoliberaal" strooien.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 03:27
▼ 1 antwoord verborgen

Heb nog nooit een issue met de DB gehad. Wanneer er eens wat was, dan was even zelf (dus niet je accountant) bellen, en vriendelijk zijn (heeeel belngrijk!)... meer dan genoeg. Sorry, maar kan buiten de hoogte van de Belastingen in NL niets negatiefs zeggen over mijn eigen ervaringen met de BD. Ben dan ook maar een kleine ondernemert, maar toch. Dus heb een keer niets te zeiken....

Mark_D_NL | 27-06-20 | 21:48 | 2

Dat is ook mijn ervaring, zowel persoonlijk als professioneel. Uitermate vriendelijke medewerkers die de tijd nemen om e.e.a goed uit te leggen.
Het probleem is echter dat de regelgeving zodanig ingewikkeld is, dat ik vrees dat velen de op zich correcte uitleg niet kunnen volgen en dat er daardoor nogal eens woede ontstaat. Zeker als er sprake is van verrekeningen, want zoals hopelijk bekend mag worden gesteld, mag de belastingdienst iedere uit-/
dan wel terugbetaling direct verrekenen met nog openstaande rekeningen.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 10:00

@EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 10:00: Klopt, ook goede ervaringen, maar er zitten ook enkele verschrikkelijk authoritaire hufters tussen, die ondanks dat ze zelf hartstikke fout zitten (overschrijding met weken van tijdslimiet) je toch een grote bek geven !

A333aan | 28-06-20 | 13:23

Wat Brown zegt > "Psychopaat ‘D66-Menno-Snel Moordenaar’ vervangen door Psychopaat ex GVB ‘Mega–Fraudeur-D66-Zakkenvuller- Lady Alexander van Huffelen’." stevenbrownsblog.wordpress.com/2020/0...

HdJ | 27-06-20 | 21:44 | 1

Zijn we zo diep gezonken dat Steve Brown nu als serieuze bron opgeven?

beldewouten | 27-06-20 | 22:08

de belastingdienst maakte jaren ge leden een fout in mijn nadeel en stuurde zelfs een deurwaarder uit naam van de koningin op mij af. Na drie jaar terugvechten met hulp van de ombudsman kreeg ik eindelijk gelijk en werd de fout hersteld. (met rente betaling). Helaas moest ik gedurende enkele jaren een meneer, werkzaam bij de belastingdienst bellen of hij het vinkje aan wilde zetten bij teruggaves omdat de computer nog steeds " No" zei

MoonBeebe | 27-06-20 | 21:40

Zelf heb gelukkig met al deze ellende (nog) nooit te maken. Maar het kan heel simpel fout gaan. Ik koop nooit kleren voor mijn zoon want dat gaat gewoon nooit goed. Ik laat dat over aan de smaak van mijn ex. Zoon blij, zij blij, ik blij. Dus ik maak haar €75 over en app haar met het verzoek kleding te halen.
Zij heeft bijstand. Bij de periodieke controle van haar bankafschriften ging het meteen mis. Ze heeft een forse en meteen eerste en allerlaatste waarschuwing gekregen, dat dit de volgende keer gewoon gekort wordt. Dan maar cash. Ook prima. Maar dat willen ze langzaam afschaffen. Lekker allemaal.

Leptob | 27-06-20 | 21:37 | 5

Ja, dat had je van tevoren ook kunnen bedenken. Zorg dat je zoon z'n eigen rekening heeft en klaar.

robbie103 | 28-06-20 | 00:35

@Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:45: Dat mag dus niet van linkse rechters: is racisme en etnisch profileren.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:28

Ondertussen kneep mijn zus een rijke vent uit die haar en dr kids weekelijks mee uiteten en shoppen nam en wie haar een vakantie in Italië voorschoot met haar conclusie; ik kan je niet terug bwtalen want als ik meer als 20 uur per week werk ben ik al mijn toeslagen kwijt en zonder wil ik niet leven want het is gratis geld en dan moet ik er meer voor doen. Hij is er daarna snwl vandoor gegaan en nu neukt ze iemand in een cabrio.

Blauwe Wafel | 28-06-20 | 09:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze zit continu met haar handen op tiethoogte te wrijven en krijgt daardoor harde nippels. Ik kan dit niet meer ontzien..... bah.....

Godnondejusdorange | 27-06-20 | 21:37

Ooit een poging gedaan om van een ge-exporteerde auto de BPM terug te vangen, net zoals de verwijderingsbijdrage, ergens in 2005... Na 3 keer een fax sturen, staat gelijk aan “aangetekend”, kreeg ik een telefoontje van zo’n KUT-ambtenaar. Ik had mijn tel-nummer niet gegeven, en stond niet in de gids. Die KUT-ambtenaar vertelde mij dat “ze niet aan teruggave deden...” En hij verdomde het om dit op papier te zetten. Dus nog een keer 3 faxen, zonder enig resultaat.

Het zijn Ratten, daarom:..... DEFUND THE TAXES !!!

M13 | 27-06-20 | 21:35 | 2

Kreeg na emigratie de resterende BPM ongevraagd terug. Zelfs een net briefje op welke rekening. Was €1.600, erg welkom na dure verhuizing. Dit kan ik dus niet beamen.

H. Drievuldigheid | 28-06-20 | 00:54

@H. Drievuldigheid | 28-06-20 | 00:54: Woow, er zijn dus ook nog “goede” ambtenaren ?/!

M13 | 28-06-20 | 07:55

Van Huffelen heeft een missie. Het is wel goed om het CAF van het koren te scheiden.

Nehemia | 27-06-20 | 21:35

De rechterlijke macht kan er weinig aan doen, want zijn speelruimte is bepaald door de wetgever. De omgekeerde bewijslast bij belastingzaken is wettelijk bepaald. De moloch is door onszelf geschapen...

beldewouten | 27-06-20 | 21:35

Supertof dat Spitting Image weer terug is!
(Of is dit echt een door ons betaalde politica? Nee toch?)

koolteer | 27-06-20 | 21:34

Al die potjes en regeltjes kun je ook best vervangen door 1 variabel basisinkomen.
Die kan af en toe op 0 euro staan, maar je heb dan geen 80 formulieren meer nodig. Het wordt gewoon 1 enkele checklist.
Op basis van inkomen ouders of eigen inkomen. Kan er veel gedoe weg.
Daarmee vervang je de

kinderbijslag
maak opvang gewoon gratis, maak het over naar opvang. Heb je ook geen fraude.
leerplichtige periode, schaf schoolgeld af
studiefinanciering, schaf college geld af
zorgtoeslag
huurtoeslag
bijstand
ww
AOW

kloopindeslootjijook | 27-06-20 | 21:33 | 2

Basisinkomen wil niet zeggen dat je geen sollicitatieplicht hebt.

kloopindeslootjijook | 27-06-20 | 21:44

Als je wat gaat rekenen met die kinderopvangtoeslag dan kom je op krankzinnige bedragen uit. Bij een laag inkomen krijg je meer dan 90% vergoed over maximaal 230 uur maximaal ruim € 8,00 per opvanguur per kind. Met huur- en zorgtoeslag en kindgebonden budget voor 2 kinderen kom ik met de rekentool bij een inkomen van € 20.000, 38 uur per week uit op een totaal aan toeslagen van bijna € 4.500 per maand! Het overgrote deel hiervan is kinderopvangtoeslag. Krankzinnig!

Kinderopvang moet gewoon door de overheid verzorgd worden en toegankelijk voor het aantal uren dat je werkt plus 10 per week.

5611 | 27-06-20 | 21:44

Blauwe ogen. LOL.

Dubbelepunthoofd | 27-06-20 | 21:32

We hebben als inwoners een overheid gekozen die voor ons bepaalde zaken met verzorgen, veiligheid, gezondheid, infrastructuur en wat meer dingen voor het algemene nut. Dat kost geld en de overheid int daarom belasting van de inwoners. Als ze een mooi tarief kiezen als inkomstenbelasting dan moet het daarmee gedaan worden. Alleen dan schijnen we sommige mensen te hebben die niet rond kunnen komen en die gaan we dan toeslagen geven. Dus eigenlijk in je teveel belasting en dat geef je terug. Pak de bron aan; die de belasting eenvoudiger. Want als je een toeslag kunt claimen dan zijn daar mensen die dat willen misbruiken, dus dat geeft extra controle en werk. Doe die grote stap eens om alles te reorganiseren, dan is het ook veel duidelijker voor iedereen. En als je meer geld overhoud als burger, dan gaat dat geld rollen en dat is goed voor de middenstand. Hoe moeilijk kan het zijn.
En die mevrouw in dat eerste filmpje zou zo een juffrouw kunnen zijn die je toespreekt over je zoontje op een ouderavond van de kleuterschool, wat een debiel niveau.

Gele Beer | 27-06-20 | 21:30 | 4

Daarom is die huurverhoging van die Zweedse heks zo'n slecht idee. In 80% van de gevallen leidt dit slechts tot hogere toeslagen waarmee a) de afhankelijkheid van toeslagen weer vergroot wordt en b) de marginale lastendruk bij lage inkomens weer dichter bij de 100% komt.

We moeten af van het omhoog jagen van de vaste lasten om dat vervolgens bij wijze van loonpolituek dat te compenseren voor de lagere inkomens. Je houdt hiermee mensen alleen maar gevangen in armoede en afhankelijkheid van de overheid.

5611 | 27-06-20 | 21:50

@koolteer | 27-06-20 | 21:36:
Er is nog best veel werk waarvoor je niet veel hoeft te kunnen. Kijk wat een gemiddelde Oost-Europeaan komt doen. Aardbeien plukken en asperges steken.

Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:50

@5611 | 27-06-20 | 21:50: En dat laatste is precies de bedoeling van de linkse partijen.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:31
▼ 1 antwoord verborgen

Inhoudelijk geen kritiek al was het een etude in open deuren intrappen. Er staat niets nieuws in. Een herhaling van zetten. Neen, als ik dan toch kritiek zou moeten leveren wanneer mij dat gevraagd werd zou ik zeggen dat dit epistel niet gebruikt kan worden voor een middelbare schoolse tekstverklaring (doen ze dat nog?) behalve voor de test "haal hier de taalkundige fouten uit".
"de gehele showproces..." bijvoorbeeld maar ook kreupele op twee gedachten hinkende zinnen als "De belastingdienst heeft zelfs 8500 gezinnen als fraudeur aangemerkt zonder onderzoek, bewijs of administratie, DAT ZE NU AANGEVEN?? dat ze niet meer hun fouten kunnen herstellen, omdat ze niet meer weten in welke gevallen dat zonder enig vermoeden of bewijs is gebeurd."

Je merkt; ook vanavond is het me niet gelukt zin aan mijn leven te geven.

Sans Comique | 27-06-20 | 21:27 | 2

Klop ook wel. Heb ook op de tekst hard moeten kauwen en dan ook nog voor een uitgekauwd onderwerp. Toch moet het zin hebben, anders waren wij hier niet.

Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:38

Als je toeslagen claimt dan moet je bonnetjes hebben. Dat is je bewijs. Gratis geld pinnen van de overheid en dan moet de overheid ook nog bewijzen dat je daar geen recht op had tien jaar geleden?

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:33

Voor de 2de keer gekroond. Leve Geenstijl!

Robert Haynes | 27-06-20 | 21:26

Was vroegah al: nét met je loon boven de ziekenfondsgrens komen en dan de particuliere verzekering in (en dokken) dus minder netto overhouwen na je promotie.
OK, de zusters op de particuliere ziekenzaal liepen topless, dat weer wel.

Vesta | 27-06-20 | 21:23 | 1

Ik zou graag weer de particuliere ziektekosten betalen in plaats van de huidige ziektekosten.

ole guapa | 28-06-20 | 08:37

Die van huffelelen, die heeft een ketting van biljartballen om der hals. Een beetje driebander is er jaloers op...

Mark_D_NL | 27-06-20 | 21:23 | 4

Zou Raymond Ceulemans ook zo een ketting aan zijn vrouw geschonken hebben?

Nehemia | 27-06-20 | 21:39

@eerstneukendanpraten | 27-06-20 | 21:29: IK heb ooit eens een biljarttoernooi gewonnen, Libre. Puur geluk moet ik zeggen, maar ik heb de beker nog. Vandaag was de karper mij goed gezind, wat hondenbrokjes, hertenhaar vliegje en 2x raak.

Mark_D_NL | 27-06-20 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Maar goed,
ik vertrouw die belastingdienst al niet meer sinds 1989,
toen ze telefonisch mijn moeder bedreigden haar via een deurwaarder haar huis leeg te halen, waarbij de kosten van een geforceerde voordeur bij haar zouden liggen.

Voor 350 gulden, terwijl ik nog 900 van hen tegoed had (ook zoiets, bedragen eerst tegen elkaar wegstrepen kan niet, eerst lappen, dan terugbetalen, middeleeuwsch gelul)

Terwijl al een paar jaar de deur uit was, ouder dan 21 etc.

Jaren later nog eens een totale hufter aan de telefoon gehad en jaren lopen schermen over fokking jaaropgaves.

Eens geoormerkt in het systeem, altijd een vinkje,
maffia praktijken.

vander F | 27-06-20 | 21:20 | 5

Lieg ik dan lieg ik in commissie: Ooit op vakantie in Lesbos (toen kon dat nog) met een belastingmedewerker in gesprek geraakt over maffia praktijken. Long story short, ze kwamen niet graag op bezoek bij de Chinese zakenlieden en als ze er al waren was vragen om de doos met bonnetjes 'not done'. Zal nu met bepaalde groeperingen niet anders zijn schat ik zo.

Vesta | 27-06-20 | 21:29

@EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 21:25:
Echt wel lieverd,
het was overigens mijn schuld tegenover mijn teruggave,
had mijn moeder helemaal niets mee te maken.
Ik zat toen echter een half jaar in het het buitenland, zonder adres.
Dus vond men ergens mijn moeders adres in hun systeem, je kunt altijd proberen.

Mijn oom in Lisse werd ook gebeld, daar werd gedreigd dat ik zou worden aangehouden als ik terugkwam in het land.
Ik had het jaar ervoor een maand of vier bij hun gewoond, ingeschreven en al, om daar te werken.
Hij, register accountant bij Moret en Limpberg (nóg vettere verhalen over corruptie) moest lachen en vertelde hem dat hij vooral z'n gang moest gaan.

vander F | 27-06-20 | 21:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen belasting betalen tot een inkomen van 20.000 p.j .Geen toeslagen meer , geen kans op fraude, geen rondpomp organisatie dus minder personeel , minder kosten. Wat is hier nu zo moeilijk aan ? O, ja , nog een voordeel , werken gaat weer lonen. Dat dus. Maar ja , dan maak je mensen wel ( minder ) afhankelijk van de overheid.

ja,diedus! | 27-06-20 | 21:19 | 1

Kan niet,
gaat ten koste van het Staatsorganisme,
en die kent alleen meer en alomvattende groei.
En verdedigt zich hard en gemeen tegen inkrimpen.

Heeft weinig met de daar toevallig werkende mensen te maken,
it's alive..

vander F | 27-06-20 | 21:24

Wat heeft ze nou? Een paar grove kutsteentjes met een lullig touwtje erdoor?

Waarschuwt je man daar nou echt niet voor? Lieverd, je hebt ook nog een andere ketting.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:18 | 1

Als de fotograaf weg is stopt ze ze weer terug.

Vesta | 27-06-20 | 21:25

Loonbelasting afschaffen, je word gestraft als je iemand salaris geeft.

dhrat | 27-06-20 | 21:18 | 1

Loonbelasting is de smeerolie van de economie. Dat is het doel. Naar school en dan je diploma behalen en vervolgens in het werkzame leven loonbelasting afdragen.

Nehemia | 27-06-20 | 21:44

De kiezer zet een kruisje en dan wordt er een regering gevormd uit een stuk of vijf kleine partijtjes. Die zijn dan niet van plan bestaande wetgeving te vereenvoudigen, wat ze zouden moeten doen, maar om deze complexer te maken dan hij al is, want clientelisme. Dan is het aan instanties als de belastingdienst om het gedrocht uit te voeren. Er volgen duizenden rechtszaken, met rechterlijke uitspraken waarop de uitvoering moet worden aangepast en weer ingewikkelder wordt. Daarbovenop komt de politiek met de wens dat er ferm moet worden opgetreden, vijf jaar later dan weer coulant, en vijf jaar later weer ferm. Zolang er geen regerende meerderheid gevormd kan worden met de wil om de belasting- en toeslagenwetgeving fatsoenlijk te saneren, en die wil ontbreekt bij de partijen die doorgaans regeren, want wat kopen ze zelf voor de moeite, blijven we dit meemaken en blijven mensen vermalen worden.

JP Balkenbrij | 27-06-20 | 21:15 | 1

Regeltjes bedenken zit in onze genen.
Zet 3 Nederlanders bij elkaar en ze maken een vereniging of stichting met statuten enzo. Kijk naar de uitwerking van het corona beleid door de veilgheidsregio's om maar een dwarsstraat te noemen.
Het is ons lot.

Vesta | 27-06-20 | 21:33

#defund the tax authority.
Wat dat betreft misschien hetzelfde argument als tegen de politieafdelingen in de Amerikaanse steden: om dit te fixen is een belofte van beterschap niet voldoende, en een gemotiveerde minister evenmin. De bezem moet er doorheen, en misschien moet de boel vanaf de grond worden opgebouwd. De rot zit namelijk in alle lagen van het gebouw.

Muxje | 27-06-20 | 21:12 | 2

Waar ga je zo snel nieuwe mensen met die specifieke kennis vandaan halen?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:16

@Dikke_Tammo | 27-06-20 | 21:16: De mensen kunnen grotendeels terugkomen, de leiding grotendeels niet. Waar het om gaat is dat je de structuren en processen opnieuw opzet, en daarmee als het goed is ook de cultuur. Niet gemakkelijk, maar het kan.

Muxje | 27-06-20 | 21:19

Ons land telt heel wat lachwekkende instanties, maar de Belastingdienst gaat al jarenlang met een straatlengte op kop.

Cor Netto | 27-06-20 | 21:11

Een land waar 60% van alle huishoudens minimaal 1 of meer toeslagen krijgt is de weg kwijt. Misschien kunnen we het daar eens over hebben?

Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:10 | 11

@Muxje | 27-06-20 | 21:14: Plus het is een weliswaar ingewikkeld middel tot inkomensherverdeling. Je jaagt het niveau van vaste lasten op tot een krankzinnig niveau en gaat dan de lagere inkomens compenseren met toeslag. De middeninkomens betalen het gelag want zij vallen buiten de toeslagen maar mogen wel alles betalen. Voor hogere inkomens is het aandeel van vaste lasten kleiner. Bovendien kunnen zij de huizenkoopmarkt op waarbij ze met de huidige rentestand sowieso spekkoper zijn ten opzichte van een 'midden'huur van € 1.000 waarvoor je geen huurtoeslag krijgt.

5611 | 27-06-20 | 22:00

@5611 | 27-06-20 | 22:00:
Nou ja, spekkoper misschien volgens de maandelijkse lasten. De koopprijs is geen kattenpis in deze tijd.

Joris Beltsin | 27-06-20 | 22:19

@5611 | 27-06-20 | 22:00:
"Nivelleren is een feestje", toch?
klopt als een bus: de middeninkomens betalen het gelag.

EefjeWentelteefje | 28-06-20 | 10:07
▼ 8 antwoorden verborgen

Om na alle ophef verkleed te gaan als opmaak-piet gaat mij te ver.

dhrat | 27-06-20 | 21:10

Vrouwe Justitia is al jaren een vazal van de politiek. De Trias Politica is al een tijdje niet meer aanwezig. Je mag hopen dat je als burger ver weg blijft van jusitie, belastingdienst, UWV etc.

EmilioEsteves | 27-06-20 | 21:07 | 1

Mee eens. Raad van State is ook een politieke kliek.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 21:08

wij, als 2 verdieners, hebben godzijdank geen recht meer op toeslagen ( in het verleden wel, destijds met maar 1 inkomen, maar uiteindelijk niks dan ellende gehad en elke keer geld terug moeten betalen )
Wij werken liever hard, dan te moeten profiteren van de staat!

Kamikazepiloot | 27-06-20 | 21:07 | 6

@EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 21:14: Daarom is de FvD-gedachte van pas belasting gaan betalen vanaf € 20.000 met afschaffing van de toeslagen geen gek idee. Voor de kinderopvang denk ik dat je dat net als bij scholen door de overheid moet laten regelen.

5611 | 27-06-20 | 22:02

@5611 | 27-06-20 | 22:02:
De politiek kiest ook steeds voor de duurste oplossing. In alle landen om ons heen vind kinderopvang gewoon in/bij de school plaats; je hebt het gebouw, professionals die met kinderen om kunnen gaan, de hele infrastructuur is er al.
Maar nee, wij moeten weer buiten de school een "buitenschoolse opvang" crëeren, met extra gebouwen, extra personeel, die tijdens de schooluren duimen zitten te draaien. Duur, inefficiënt, en je creëert óók nog een vervoersprobleem van/naar de scholen.

libertat | 28-06-20 | 12:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Tsja deze mevrouw doet ook maar wat natuurlijk. Even een jaartje volhouden, met beetje mazzel die toeslagen enigszins rechtgetrokken en dan hopen op een leukere post in een volgend kabinet.

de Voorzittert | 27-06-20 | 21:05

Paar dagen terug nog een troela van de belastingtelefoon gesproken. Wat een juridisch houwdegen was dat. Totaal geen menselijkheid. En dan belde ik omdat onterecht geld aan mij is overgemaakt. Nee, dat was logisch en mijn schuld. Nou, OK.

Afgelopen winter nog oriënterend gesprek met Belastingdienst gehad op een beurs. Blij dat ik daar niet terecht ben gekomen. Wat een vreselijk instituut.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:03 | 1

Dat is mij, en naar bleek toen ik dit verhaal al eens op het werk vertelde, een collega ook een paar jaar overkomen met zorgtoeslag. Iets van 3 jaar achter elkaar onterecht overgemaakt, en dan aan het eind van het jaar een brief met de mededeling dat het onterecht is overgemaakt en dat ik het direct moet terugbetalen, dat netjes gedaan, volgende keer weer opnieuw. Verschillende keren over gebeld destijds. Na iets van 3-4 jaar hield het op.

germ | 27-06-20 | 22:11

Door op de link te klikken kunt u precies zien hoe de belastingdienst, van ouds her, mensen het vel over de oren trekt.
www.bdmuseum.nl/digitale-reis-door-de...
Blijf nog wel met de wel zéér actuele vraag zitten; welke rol speelde de toenmalige belastingdienst m.b.t. de veelbesproken slavenhandel??

RickVogelschrick | 27-06-20 | 21:02 | 3

Is een historische vraag en allerminst actueel.

Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:08

@Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:08:
Aha. Historisch en niet actueel.
Totdat huilnegers ons met een schuldcomplex op willen zadelen; dan mogen alle registers open. Huidige jankers hebben nooit katoen geplukt en de huidige roomblanke autochtoon heeft nooit een slaaf gehad. Vind dit allemaal erg selectieve historie.

RickVogelschrick | 27-06-20 | 21:16

Mooi hè al die toeslagen en "sociale" voorzieningen, zo krijg je dus verpleegkundigen met een marginale belastingdruk van >100% (!) En er dus op achteruitgaan na 1000 euro erbij. Werken loont niet in dit land

Diederik_Ezel | 27-06-20 | 21:00

Bij het afstellen van een dergelijk systeem is een tweetal typen fouten onvermijdelijk:
1. Mensen krijgen ten onrechte een toeslag, uitkering, of
2. Mensen krijgen ten onrechte geen toeslag, uitkering.
Ik beschik niet over de cijfers (als ze er al zijn) maar ik ben ervan overtuigd dat 1 een veel groter probleem voor Nederland is dan 2. Dit wat betreft de financiële omvang en ondermijning van de solidariteit. Het gepruts dat we nu hier zien is onvergeeflijk, maar doe mij maar een overheid die 1 weet te minimaliseren ook al zal dat wel wat meer collateral damage in 2 geven. Zolang dat laatste vlot gecorrigeerd kan worden, lijkt mij dat de beste afstelling met het oog op de houdbaarheid van onze verzorgingsstaat.

Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:00 | 9

@EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 21:21: Vlaktaks heeft nauwelijks iets met toeslagen te maken. Sowieso valt het leeuwendeel van de tieskagontvangers in de eerste schijf van de inkomstenbelasting. Toeslagen hebben vooral te maken met te hoog opgejaagde kosten.

5611 | 27-06-20 | 22:05

@5611 | 27-06-20 | 22:05:
Gedeeltelijk, er zijn ook toeslagen met een politieke component, zoals alles wat met het bevorderen van het maken en vervolgens extern uitbesteden van kinderen te maken heeft.

Joris Beltsin | 27-06-20 | 22:23

@Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:54: Om het koopkrachtverlies van de ouderen te compenseren.

Nehemia | 27-06-20 | 22:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Mijn vrouw werkt erbij als mantelzorger/zorgverlener naast haar vaste baan.
Daarvoor krijgt ze geld van Menzis.
De fiscus/het rijk steekt zich daar maar liefst 55% van in de zak.
Dus de zorgpremie, daar profiteren ze ook grootschalig van !

A333aan | 27-06-20 | 20:58 | 5

@A333aan | 27-06-20 | 21:19: Dit lijkt mij een mooi stukje rechtsongelijkheid opleveren. Van iedere andere werknemer wordt een bonus van € 1.000 meegenomen bij de berekening van eventuele toeslagen. Ik ben benieuwd naar het eerste proces hierover.

5611 | 27-06-20 | 22:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik schreef het hieronder iets soortgelijks als antwoord op een tegel, maar waarom is het allemaal zo ingewikkeld? Waarom niet iedereen, zeg maar 35% van het inkomen als belasting. Als je 4.500 euro per jaar verdient betaal je 1.575 euro belasting, als je 190.000 euro per jaar verdient betaal je 66.500 euro belasting. En dan belastingen weg. Wegenbelasting, btw, toeristenbelasting en ga zo maar door. En alle toeslagen ook weg. Kinderbijslag, huurtoeslag, hypotheekrente-aftrek enzovoort enzovoort. Waarom kan dat niet?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:57 | 13

@Joris Beltsin | 27-06-20 | 21:25:
Ik zou er ook niet tegen zijn, maar er zou onvoldoende geld zijn voor al die hobby's van die gasten. Met hoeveel % gaan ze de belasting verhogen, daar ben ik wel benieuwd naar. 70 miljard over de balk gesmeten in een kwartaal tijd.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 21:34

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 21:34: Het probleem zit niet aan de bovenkant van het loongebouw. Daar is de lastendruk afgerond de helft dus van iedere euro extra houd je de helft over.

Het probleem zit veel meer aan de onderkant van het loongebouw. Daar is de heffing slechts 37% maar schiet je door de afbouw van toeslagen netto amper iets op als je meer gaat verdienen. De discussie rond die bonus voor de verzorgende sector maakt dat nog eens duidelijk.

5611 | 27-06-20 | 22:15

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 21:16:
Die "premies volksverzekeringen" leveren soms teveel, en soms te weinig op om uit te betalen. Dat wordt dan blind aangevuld / gestort in de algemene middelen. Bovendien zijn het verplichte premies, u heeft geen keuze eraan deel te nemen of niet, net als bij de rest van de belastingen.
Daarmee maken de premies volksverzekeringen feitelijk gewoon onderdeel uit van de algemene middelen, en is onderscheid maken slechts voor de bühne....

libertat | 28-06-20 | 12:07
▼ 10 antwoorden verborgen

Op 1:16 gratis belastingadvies en op 2.46 een rente percentage waar je wat aanhebt:
youtu.be/SA3GmB9Bxfc

smdyasc | 27-06-20 | 20:56

Toch moet er wat gebeuren. Er is veel fraude en het is moeilijk om het aan te tonen. Als de overheid bewijslast krijgt, is het nog nauwelijks te doen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen per ongeluk of expres het verkeerde aangevinkt te hebben

Abu Bachouca | 27-06-20 | 20:54 | 3

In het tweede geval is er opzet in het spel, in het eerste niet.

Zenzeo | 27-06-20 | 21:06

Ondanks alle commotie rond die zielige ouders blijft natuurlijk staan dat die constructie met gastouders uiterst fraudegevoelig is. Per kind kun je als ouder bijna € 2.000 per maand krijgen, dat is voor veel mensen een volledig netto inkomen.

5611 | 27-06-20 | 22:19

Het mantra van sommige niet-werkenden, is kiezen voor “de veiligheid van een uitkering.”
mooi verhaal, maar geef ze eens ongelijk, zeker in deze tijd.

ptrck | 27-06-20 | 20:54

Het is de zus van The Joker. Een getormenteerde ziel, verscheurd door emoties. Als staatssecretaris van belastingzaken bijzonder gecast, denk ik zo.

We hebben we een bijzondere collectie stassen op dat departement gehad. maarten van Rooijen was volgens mij de laatste die kennis van fiscaliteit had. Daarna hebben we hoogvliegers als Joop Wijn gehad ( die de toeslagen invoerde ), Frans Weekers en ook Wibes staan me nog zo bij.

En nu vrouwtje Van Huffelen. Dat zal wel een groot succes worden, op dat ministerie. Ze hebben daar al een hele collectie bewindslieden voor hun ontbijt gebruikt.

Glasgow Argus | 27-06-20 | 20:53

Laat ik er maar van uitgaan dat de overheid, en belastingen, ooit zijn bedacht vanuit nobele overwegingen.
Inmiddels zorgen ze voor onze ondergang, met onze arbeid en onze geldstromen als hulpmiddelen.
De enige manier om zaken te veranderen is om niet meer mee te doen.
Elke euro die u teveel betaalt aan de belastingdienst is een euro in de oorlogskas van de globalisten, en hun hulptroepen zoals airfreyer en co.

OudeNederlander | 27-06-20 | 20:50

Demense begrijpen het systeem niet. Misschien zou het helpen als de ambtenaren wat meer ingeburgerde begrippen zouden hanteren. Het mooiste voorbeeld (doordenkertje): "ontmoediging niet-gebruiken voorzieningen". Echt waar. Alleen een ambtenaar kan zulke totale waanzin bedenken.

Nivelleermarionet | 27-06-20 | 20:48

Hoe zal ' k het zeggen.
Belastingdienst en ik zijn geen vrinden.
Het zit achter mij aan als een cowboy met getrokken revolver op een galopperen paard.
Maar ik ben die indiaan, gelijk een Pawnee, en weet die tering ambtenaartjes te ontwijken.
Ugh!
Big Pow wow!
/*KLOK*!

chicago river | 27-06-20 | 20:41

De duizenden oost-Europese gast-arbeiders zijn hier nodig omdat een laagopgeleide Nederlander meer overhoudt in een uitkering mét toeslagen dan dat hij met een jaarcontract aan de slag gaat. Er is totaal geen prikkel om te gaan werken.

Trumme | 27-06-20 | 20:39 | 2

Die laagopgeleide Nederlander kunnen ze niet genoeg aan verdienen door huisvesting. Bovendien zijn die op de werkvloer ook niet bang en gedwee genoeg. Zijn vaak aparte uitzendbureaus die hier de arbeidsmarkt hebben verstoord.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:43

Is dat niet de bedoeling; bij wijze van verkapte subsidie aan MOE-landers c.q. Nederland armer maken en andere EU landen rijker.
Het "allemaal gelijk"?

Die MOE lander werkt hier drie maanden en krijgt dankzij EU regels aansluitend 6 maanden WW naar NL maatstaven. Waarvan hij dus vele, vele maanden kan leven in zijn thuisland + in diezelfde tijd kan werken...

Wering | 28-06-20 | 00:21

Als het geld uit de ECB geldpers een beetje eerlijk verdeeld zou worden tussen noord en zuid Europa dan kon Nederland _ALLE_ belastingen afschaffen.

W_F | 27-06-20 | 20:37

Toch even over haar gezicht, wat zonde dat ze zich niet heeft opgemaakt, maar dat ze zichzelf heeft geschminkt. Ze komt daardoor niet op mij over als iemand die veel zelfvertrouwen heeft. Maar goed, uiterlijk is bijzaak, het gaat om het innerlijk.

Verder zou de Belastingdienst wat meer handwerk moeten verrichten waardoor er wat meer menselijkheid ontstaat. Niet domweg een filter (er is een ander woord voor wat mij op het puntje van de tong ligt maar wat mij waarschijnlijk vannacht pas te binnen wil schieten) laten draaien en de resultaten van dat filter als criminelen behandelen. Eerst even de afzonderlijke situatie bekijken voordat de brief op de post gaat. Ja. Dat kost tijd. En is niet efficiënt. Maar dan werk je wel wat meer vóór de bevolking en niet tegen.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:37

Uw aangifte omzetbelasting over het 2e kwartaal 2020

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 20:36 | 4

Je bent er vroeg bij!

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:37
▼ 1 antwoord verborgen

Kern van het probleem is, m.i., de armoedeval. Te hoge uitkeringen (zodat werken niet loont), bizar ingewikkeld stelsel van inkomenssubsidies dat zeer fraudegevoelig blijkt. Keer op keer.
Kan niet anders concluderen dan dat het lerend vermogen bij onze wetgevers best laag is.

DebraCadabra | 27-06-20 | 20:36 | 4

Denk eerder het minimumloon omhoog naar €14. Het loont nog steeds niet om uit een uitkering of bijstand te gaan werken.

IWatch | 27-06-20 | 20:55

@Trumme | 27-06-20 | 20:41: Dat komt ook door verplichte nering. De migrant is verplicht om de faciliteiten van de werkgever/uitzendbureau/huisjesmelker af te nemen tegen een flinke prijs.

Heiner | 27-06-20 | 20:55

Hogere uitkeringen betekent ook dat er meer geld in de economie wordt gepompt, alhoewel er veel van dat geld wordt overgemaakt naar familie in het buitenland.

Nehemia | 27-06-20 | 21:31
▼ 1 antwoord verborgen

Kom vanavond thuis en vind een 'fijne' brief van het CJIB op de deurmat. Heb een gruwelijke overtreding begaan, 54 km/u (na correctie) gereden op een weg waar op sommige stukken 50 en 80 gereden mag worden. Daaaag 37 euro.

AntonJansen | 27-06-20 | 20:36 | 10

@W_F | 27-06-20 | 20:43:...'stapvoets-rijden'...? Waar dan? Volgens mij is het gansche Nederlandsche wegennet als racebaan in gebruik...

Zenzeo | 27-06-20 | 20:55

Dat is toch echt een spontane belastingheffing die u eenvoudig zou kunnen vermijden.

EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 21:00
▼ 7 antwoorden verborgen

De bedoeling is altijd al geweest dat de belastingdienst een vorm zou zijn van gelegaliseerde diefstal van brave hardwerkende burgers, maar door gebrek aan politieke en bestuurlijk leiderschap hebben ze hun terrein verzet en is nu illegale diefstal ook geen enkel probleem voor een moreel failliete en de facto criminele organisatie.

smdyasc | 27-06-20 | 20:36

Dit geldt voor meer overheidszaken. Wat dacht u van die ongecontroleerde meldingen. Mensen worden beschuldigt op basis van niets (zie corona), maar de gemeente (overheid) gaat wel als een gek tekeer op basis van zo'n anonieme melding.

Ook daar is een oplossing voor: De schade verhalen op degene die een onterechte melding doet. Laat dat nou net niet mogelijk zijn!

Wetgeving moet dus ook daar snel verandert worden, als burger moet je schade bij melders en overheidsinstantie kunnen verhalen met daarboven op een fikse schadeloosstelling.
Dan houdt het meldingscircus vanzelf op.

ja-ja-nee-nee | 27-06-20 | 20:33 | 2

Zelf mee te maken gehad, terwijl ik en mijn vrouw werken. De sociale dienst langs bij mij terwijl vrouw over de vloer was(we wonen noodgedwongen niet samen). Zeer intimiderende lui.

Zoon van Boer | 27-06-20 | 20:37

@Zoon van Boer | 27-06-20 | 20:37: Als je mensen met beperkte intellectuele capaciteiten macht in handen geeft komt vanzelf de 'kampcommandant' in hen naar boven.

Zenzeo | 27-06-20 | 20:57

Belastingdienst heeft zich al lang geleden ontpopt tot een "staat" binnen de staat. Doen en laten wat zij willen!!

RickVogelschrick | 27-06-20 | 20:33

Afgezien van het feit dat ik de belastingdienst nog nooit op enige vorm van dienstverlening heb kunnen betrappen stel ik vast dat ze wel geweldige rovers zijn. Hoe leg je iemand het fenomeen "inkomstenbelasting" uit? Ik werk en wil dus de vruchten van mijn arbeid, maar nee, dat gaat zomaar niet, ik mag een fors gedeelte afstaan aan de rovers van de fiscus. Vervolgens ga ik met de rest naar winkels en mag daar nog eens 19 procent btw afdragen aan de roverheid. Om van brandstof maar te zwijgen. Ik ga tegenwoordig niet meer tanken, ik ga belasting betalen. Ik heb echt geen idee hoe dit perverse systeem tot stand is gekomen, maar het zou een feest zijn als we met elkaar een flat taks van 20 procent zouden willen invoeren. Moet voldoende zijn om de meeste noodzakelijke burgerzaken te financieren denk ik zo.

de Jager59 | 27-06-20 | 20:33 | 10

@de Jager59 | 27-06-20 | 21:24: U doet hier voorkomen alsof er en loonheffing en inkomstenbelasting betaald moet worden. De loonheffing is echter een voorheffing van de inkomstenbelasting, beide te betalen uit het brutoloon van werknemer.

5611 | 27-06-20 | 22:37

@5611 | 27-06-20 | 22:37: Ik doel op het werkgeversdeel m'n waarde. Van het bruto loon gaat LB naar de fiscus, de werkgever mag echter ook een premiedeel afdragen.

de Jager59 | 28-06-20 | 07:04

@de Jager59 | 28-06-20 | 07:04:
Het voordeel van dat werkgeversdeel, voor de overheid, is dat alleen mensen die zelf werkgever zijn dat zien. Het overgrote deel van de bevolking denkt dat ze "slechts" 38%-49% IB betalen, en 21% BTW. In werkelijkheid komt daar nog 15-25% werkgeversdeel bij.

Je zou kunnen stellen dat een vrij man degene moet zijn die het grootste deel van de vruchten van zijn eigen arbeid mag plukken. Dan kom je dus op IB + BTW max. 50% ....

libertat | 28-06-20 | 11:52
▼ 7 antwoorden verborgen

De belastingdienst staat model voor alle ministeries, de ambtenaren doen zoals ze zelf goeddunken en hebben schijt aan de politiek en al helemaal aan de burgers.

WachTMeesteR | 27-06-20 | 20:29 | 3

Op ieder ministerie hebben ze schijt aan de ministers.
Ministers komen en ministers gaan. Worden nooit insider.
Het zijn de directeuren-generaal en top ambtenaren die het (wan-)beleid uitstippelen. Dit proces is als een mammoettanker; moeilijk te stoppen en lastig bij te sturen. Zeker niet in de schamele 4 jaartjes dat, een dom gehouden, minister daar de "baas" is.

RickVogelschrick | 27-06-20 | 20:46

Maar ook: 'Mensen met rood haar zijn niet te vertrouwen'

Zenzeo | 27-06-20 | 21:00

Als deze tragi-komedie iets aantoont is het de gapende kloof tussen Bestuur en Bevolking. Deze kloof is inmiddels groot genoeg om voor zichzelf te zorgen, met kans op buitenaards leven op de bodem er van, en bestaat bij de gratie van een partijkartel, die sommige spelers bij voorbaat selecteert, en andere spelers bij voorbaat uitsluit van de selectie, hetgeen de kwaliteit van de selectie niet bevorderd.

In dat licht bezien zijn de huidige anti-"racisme" geluiden vanuit het Catshuis dan ook vrij kansloos en voor de buhne, net als het functioneren van de belastingdienst. Wat en hoe je bestuurd, dat ben je zelf.

De Briemusketier | 27-06-20 | 20:27

De belastingdienst zou eigenlijk de eerlijkste overheidsinstantie moeten zijn van Nederland, mensen die veel verdienen, betalen veel, mensen die weinig verdienen betalen weinig.
Maar het zijn een stelletje Hyena's die je proberen te naaien, omdat ze er gewoon maar van uitgaan dat je toch niet eerlijk bent.

tsjajaja | 27-06-20 | 20:24 | 2

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 20:25

Is de Belastingdienst op verzoek zeer streng geworden, is het te veel doorgeslagen. Met als gevolg dat de fraude-deur nog meer openstaat want geen belastingambtenaar wil beschuldigd worden van het 'profileren' van wie dan ook.

gestoptmetroken | 27-06-20 | 20:22

https://www.geenstijl.nl/3793121/frans_weekers_is_ook_in_2014_een_totaal_incompetente_lul/
Wat is er veel veranderd....

Is dit nog nieuws? | 27-06-20 | 20:20 | 2

Hij is nu adjunct-secretaris-generaal van de Benelux Unie. Blijkbaar kom je als totale mislukkeling nog redelijk terecht.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:02

Er is niets veranderd. Zie deze zaak toch echt anders, vele ouders zijn onterecht als fraudeur aangemerkt en keihard aangepakt. De Bulgaren zijn ze nog steeds naar op zoek. Daar zit het probleem.

stekkerinjeoor | 27-06-20 | 22:08

"Het is tijd dat de fiscus iemand pas als fraudeur in haar systemen mag aanmerken na een onherroepelijke strafrechtelijke veroordeling."
Voor die tijd is de betreffende fraudeur met jaren aan ten onrechte ontvangen uitkeringen al vertrokken richting thuisland Turkije of Marokko. Landen die de betreffende fraudeur met groot gelach weer thuis welkom heten dat ze die domme kaaskoppen toch mooi enkele tonnen afhandig hebben weten te maken.

2voor12 | 27-06-20 | 20:20 | 2

Als ze stoppen met vooruit betalingen doen stopt dat probleem ook. Laat mensen toch ook een keer vooruit plannen.

Zoon van Boer | 27-06-20 | 20:45

@Zoon van Boer | 27-06-20 | 20:45: Precies, daar had je vroeger een T-formulier voor waarop je aan kon geven waarom je teveel belasting had betaald.
Nog gemakkelijker is om kinderopvang standaard en rechtstreeks door de overheid te laten betalen of sponsoren en niet-werkenden er geen toegang toe te verschaffen. Idem voor collegegeld en stufi, dat is ook geld rondpompen.

Busverhuur | 28-06-20 | 09:42

Iemand die haar zou doen? Ik zou er mijn hond....

eerstneukendanpraten | 27-06-20 | 20:19 | 2

Off with your head!

Bigi Bana Boy | 27-06-20 | 20:21

@Bigi Bana Boy | 27-06-20 | 20:21: Inderdaad, ze lijkt op Helena Bonham Carter in Alice in Wonderland..

plaspop | 27-06-20 | 20:47

Volgens mij kan je bij kwantummechanica wel een trend ontdekken in de schijnbaar willekeurig optredende verschijnselen en daarop anticiperen @Feynman. Bij de Belastingdienst zou dat ook zo moeten zijn, maar in plaats van te anticiperen op trends in de onregelmatigheden heeft men ervoor gekozen om het ontdekken van fouten te saboteren.
#plattestrontkarrenenhooivorken

Nivelleermarionet | 27-06-20 | 20:19 | 1

Goed verhaal! Don't quit your day job, want die kwantummechanica heb je nog niet helemaal onder de knie!

libertat | 28-06-20 | 11:40

Gek vrouwtje die Alexandra. Doet mij erg denken aan de hartenkoninging van Alice in Wonderland.

Bigi Bana Boy | 27-06-20 | 20:17 | 3

Ze bakt cakes, geen brood, en ze heeft een rekenmachine op de plek waar bij een normaal mens een hart zit.

De Briemusketier | 27-06-20 | 20:31

@De Briemusketier | 27-06-20 | 20:31:
Die mensen met 'het hart op de goede plaats' moet je ver van beleid houden.

miko | 27-06-20 | 20:54

Het is niet alleen een gek vrouwtje, het is ook de bedoeling dat ze gek dóet. Zij haalt de kastanjes uit het vuur voor de minister die volledig buiten schot blijft en door een beetje onhandig en lief te kijken rekt ze dat al enige tijd.
Vrouwen in de politiek hebben zelden iets bijgedragen en ik zie ze dat ook in de toekomst niet doen.
Ze zijn lief, die vrouwen, maar verwacht er niet teveel van.

Busverhuur | 28-06-20 | 09:40

Het is ook best een leuk ngwikkeld systeem in Nederland met al die toeslagen, bijtelling, etc. Gewoon simpeler maken. Inkomsten? Dan een percentage belasting heffen ( mag best hoger zijn voor hogere inkomens). En kinderopvang gewoon direct door overheid laten betalen. Het model in Scandinavië zeg maar.

Hadena | 27-06-20 | 20:12 | 8

@Zeiss | 27-06-20 | 20:31: Wou jij beweren dat een fokpremie in een van de dichtstbevolkte landen ter wereld *niet* achterlijk is dan?

Mbovenka | 27-06-20 | 20:42

@Mbovenka | 27-06-20 | 20:42: het was een stimulans om de Nederlandse populatie in stand te houden. Het wordt echter misbruikt door ideologie uit een ander gedeelte van de wereld. Dat maakt het idee niet slecht, het misbruik wel.

Zeiss | 27-06-20 | 20:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Check al die molenstenen om haar nek dan.

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 20:10 | 2

Lol, ik dacht dat die stenen een dingetje als bijgeloof voor zwangere vrouwen zijn.

Reebensteeltje | 27-06-20 | 20:27

Dat kinderen onder de armoedegrens opgroeien is toch vooral de schuld van de ouders. Waarom nemen mensen kinderen als ze nauwelijks geld hebben om ze op te voeden? Of een netwerk?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:10 | 12

@Zenzeo | 27-06-20 | 21:04: Je zal ze de kost geven.... Nee, serieus, dat hadden die ouders van dat meisje goed gedaan.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:23
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Hemmenaar7 | 27-06-20 | 20:05

Geld. Zodat het kan worden besteed aan de maatschappij. In Italië. Of Afrika. Zolang het maar niet hier uitgegeven wordt.

Is dit nog nieuws? | 27-06-20 | 20:03 | 3

Ook in Nederland wordt met geld gestrooid.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:10

Sorry, dubbel op.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:11

Als pepernoten...

Is dit nog nieuws? | 27-06-20 | 20:12

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl