Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BAM! Een Revolutionair Essay, in het CoronaCafé

WANNEER GAAN WE WEER NORMAAL DOEN? “Er ligt nog een patiënt op de IC heel slecht, en dat is de Nederlandse samenleving en de Nederlandse economie.”

Wanneer gaan we weer normaal doen? Die anderhalve meter is onzin. Terrassen met enorme tussenafstand is onzin. Stranden afsluiten is debiel. Het stilleggen van onderwijs en complete industrieën is onzin. Op een paar plekken heeft corona kort en hevig toegeslagen, soms vernietigend. China heeft ons waarschijnlijk maandenlang in het duister gehouden over hun uitbraak, andere landen zijn overvallen door het virus, en met de kennis van nu was het onderschatten van (de komst van) corona in januari niet slim.

Maar overal neemt de pandemie af. 5 miljoen bekende besmettingen wereldwijd (in werkelijkheid ongetwijfeld veel meer, want de meeste mensen hebben helemaal nergens last van), en er zijn amper 330.000 doden. Griep doet 450k tot een miljoen doden per jaar en ja die vergelijking kun je prima maken. Ondertussen vertellen de rampzalige economische cijfers dat de werkelijke tol van corona nog geheven moet worden, terwijl mensen door het weer én van de weeromstuit vanzelf weer normaler gaan doen - """intelligente""" lockdown of geen """intelligente""" lockdown: gewone Nederlanders voelen de financiële depressie-bui al lang hangen.

Nederland is de ziekenboeg in gegaan door wintersporters en carnavalsvierders, waar te laat en te lankmoedig op gereageerd is door de regering Rutte (hallo Hugo en je slecht beschermde verpleeghuizen, dag Jaap en je eeuwige ontkenning van mondkapjes, de tiefus voor je, Onvermijdelijke Ab Osterhaus en je mediageile met alle griepwinden mee-gewaai). Daarna is er volle bak opgeschaald, maar nu durft niemand de versoepeling te versnellen.

Dat we in het begin schrokken, heftig reageerden, niet wisten wat te doen en niet doorzagen wat corona is en doet, dat is begrijpelijk. Inmiddels weten we dat coronadoden gemiddeld 82 zijn, en/of onderliggend lijden hadden en dat voor het overoverovergrote deel van de mensen (gezond én besmet) corona volstrekt ongevaarlijk is gebleken. Het aantal IC-bedden is ruim onder de kritieke grens. Het aantal dagelijkse nieuwe gevallen nadert de nul. Maar Rutte peilt 43 zetels, en ambtenaren nemen nou eenmaal nooit risico's. ZZP'ers en MKB'ers beginnen om te vallen. Jongeren - de minst kwetsbare groep voor corona - betalen de hoogste financiële tol. Als de steunmaatregelen van de overheid straks stoppen, zullen alle verdiepingen van kantoorpand Nederland waar de bullshitbanen zich bewegen, ongetwijfeld ook worden ontruimd. Werkloosheid wordt de nieuwe pandemie.

In februari/maart kon je zeggen: better safe than sorry. Eind mei moet je constateren: als je nu zó krampachtig blijft doen over een virus waarvan je weet dat het zich onder normale, goed geventileerde omstandigheden nauwelijks verspreidt onder gezonde, jonge mensen, en zich buiten zelfs helemáál nauwelijks verspreidt, eten we met kerstmis massaal bij de gaarkeukens. Stop de lockdown, wacht nog even met concerten, festivals en volle stadions, bescherm de verpleeghuizen maximaal, maar heropen het land. Corona is een naar virus, maar risicoloos politiek gepolder is op de langere duur veel dodelijker. We lazen zelfs een stuk waarin simpelweg de claim gemaakt wordt dat een lockdown een luxekeuze voor rijke(re) landen is - maar wel eentje met enorme risico’s.

Reaguursels

Inloggen

De Belgische viroloog Marc Van Ranst zei aan het begin van de crisis: coronavirussen doven in de tweede helft van mei uit, nog ongeacht of en welk beleid we voeren. Een dergelijk virus maakt dan pas een comeback ergens in de herfst, waarschijnlijk oktober of november. Daarom ben ik er vanuit gegaan dat we zo begin tot half juni wel weer normaal kunnen doen tot aan de herfst.

Nu ben ik geen epidemioloog, maar Van Ranst wel en als het virus uitdooft in de warme, zonnige maanden is er toch geen echte noodzaak tot het afsluiten van stranden, grenzen, vakantieparken, scholen, speeltuinen (in BE dan) en terrassen... zeker niet als studies aantonen dat het virus in de buitenlucht en bij jonge kinderen nauwelijks tot niet verspreidt.

In de herfst weten we normaliter veel meer van het virus (medicijnen) en kunnen we het 'Koreaanse' of 'Taiwanese' tracking- en tracingbeleid voeren zodra er weer een brandhaard ontstaat, zodat we niet opnieuw in een lockdown hoeven. Misschien begin volgend jaar: een vaccin. Covid-19 niet als het 'nieuwe normaal' maar als een tijdelijk ongemak.

Eerst verkloot de EU de preventie... dan loopt de eerste respons (helemaal niks doen) uit de klauwen en nu lijken we nog een halfjaar tot een jaar veel te draconisch beleid te voeren?

drs. Levi Samsonov | 22-05-20 | 16:05
-weggejorist-
levensgenieter | 22-05-20 | 14:05 | 1

Ik werk in de thuiszorg, vaak in kleine ruimten op nog geen halve meter afstand van de cliënt. Zonder mondkap, zonder beschermend materiaal. Geheel volgens de voorschriften van RIVM! Dus waar is het probleem als mensen gewoon gezellig met elkaar buiten zitten, waar het toch overal flink tocht en er genoeg frisse buitenlucht is?

jochum1980 | 22-05-20 | 13:04

Weltzschmertz;
Als je nou weer zo'n interview doet, zet er dan iemand van het RIVM bij. Niet dat ze perse gelijk hebben maar dan krijg je een vergelijking van beweringen. En omdat je bij Weltzschmertz niet in een paar losse soundbites en na 7 minuten door je je tijd heen bent, kun je dingen goed afhandelen.
Nu hebben we alleen een andere opvatting kunnen aanhoren.
Maar waar komt nu de vergelijking?
Die komt er nu niet. Dus blijft dit rondzweven.
Waarschijnlijk zou Maurice de Hond dat ook prima vinden.

kloopindeslootjijook | 22-05-20 | 12:30 | 2

Wetenschap gaat nooit over zekerheid, maar altijd over waarschijnlijkheid. Zo is er direct bewijs (experimenteel) en indirect bewijs (observationeel). Experimenteel bewijs is het sterkst, maar dat is zelden aanwezig. Het beste wat volgt zijn consistente observaties met veel plausibele mechanismen (sterk), gevolgd door plausibele mechanismen met enige observaties (enig). Op basis daarvan mogen we het volgende veronderstellen.

1. De virale lading bepaalt de grootste kans op besmetting (sterk bewijs)
2. Besmetting kan op korte afstand via de lucht plaatsvinden (sterk bewijs)
3. Gesloten ruimtes vergroten kans op besmetting (sterk bewijs)
4. Veel mensen in een gesloten ruimte vergroot risico flink (sterk bewijs)
5. Gesloten luchtcirculatie vergroot de kans op besmetting (enig bewijs)
6. Airco's vergroten de kans op besmetting (enig bewijs)

Circulatie is hier dus een belangrijke factor en je moet wel een hele goede reden hebben om uren opgesloten in een vliegtuig te willen zitten. Opbouw van het aantal virusdeeltjes vergroot niet alleen de kans op besmetting, maar zorgt er ook voor dat de virusdeeltjes dieper in de longen terechtkomen. Hoe dieper, hoe heftiger de symptomen.

1. Afstand is belangrijk bij langer durende fysieke nabijheid (sterk bewijs)
2. Zorg voor open circulatie door bijvoorbeeld open ramen (sterk bewijs)
3. Airco's uit of airco's met HEPA/koolstof filters (enig bewijs)
4. Ver

Rest In Privacy | 22-05-20 | 12:45
-weggejorist-
Capo-dei-capi | 22-05-20 | 13:55

Er beginnen ook steeds meer twijfels over de effectiviteit van lockdowns te ontstaan.
www.foxbusiness.com/markets/coronavir...
Gouveneur Cuomo gaf al aan dat het meerendeel van de mensen in huis wordt besmet, niet buiten in de zon en wind.

mikes43357369 | 22-05-20 | 11:10 | 2

Door de mensen op te sluiten is er JUIST een slachting aangericht. Het is de sowieso de pest voor je immuunsysteem. Besmette lucht is in veel verzorgingscentra door de airco in alle vertrekken rondgepompt. De buitenlucht is juist gezond. Goed voor de resistentie. Binnen opgesloten blijven zitten maakt de mensen zwakker en zwakker en zwakker met alle gevolgen van dien. Daarnaast werden alternatieve behandelingen tegen Covid-19 stelselmatig geweigerd door hogerhand.

Nehemia | 22-05-20 | 11:21

@Nehemia | 22-05-20 | 11:21: Precies dat. Vandaar dat het virus ook op cruiseschepen, marineschepen, in kroegen (Ischgl, Brabant) en kerken voor grootschalige besmetting zorgde. Afgesloten ruimtes waarin de aerosolen bleven hangen of circuleerden.

Gezonde_Roker | 22-05-20 | 12:12

Wanneer komen er nu eens maatregelen tegen obesitas? Om de IC´s in het najaar nog een beetje te ontlasten moeten dikke mensen NU gaan afvallen.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 10:17 | 1

Dan raken de voedingsindustrie en farma hun beste klanten kwijt. Chronische eters en chronisch zieken.

Gezonde_Roker | 22-05-20 | 12:15

Vasthouden aan foute aannames om daarmee consistentie en zekerheid te veinzen bij het volk is je reinste volksmennerij.

En nogal dodelijk op termijn.

Maar ja, de geestelijke immobiliteit van deze Nederlandse meute vind ik verschrikkelijk om te zien en werkt niet mee aan nieuwe inzichten want de zucht naar zekerheid is groot, nog liever vals dan geen.

Overnijd | 22-05-20 | 09:31 | 4

@Ben5570 | 22-05-20 | 10:02: De beste manier om stemmen binnen te halen is een probleem te creëren en te doen alsof je dat oplost. Let wel: je moet het vooral níet oplossen, maar zolang mogelijk proberen te rekken en de illusie in stand houden dat je er alles aan doet. Een oorlog of iets dat erop lijkt is een beproefd concept. Een oorlogspresident in de VS werd vrijwel zonder uitzondering herkozen.

Gezonde_Roker | 22-05-20 | 12:21
▼ 1 antwoord verborgen

"Dat we in het begin schrokken, heftig reageerden, niet wisten wat te doen en niet doorzagen wat corona is en doet, dat is begrijpelijk."

Exact. Europa kreeg te maken met iets wat zich nog nooit eerder hier heeft voorgedaan (ja, de Spaanse griep van 1918, maar wie heeft die nog bewust meegemaakt?), en de tekenen waren dat dit wel eens echt heel groot en erg zou kunnen worden.

Althans, dat waren de tekenen halverwege maart. Je had al eerder kunnen zien dat het iets ernstigs was, in Wuhan uiteraard, maar ook in Lombardije. Maar iedereen, ikzelf incluis, onderschatte het virus toen nog; Sars 1 en Mers, dat was toch iets Aziatisch? Die Mexicaanse griep, liep toch ook af met een enorme sisser? Ja, je kon verwachten dat er wat besmettingen zouden zijn van mensen die in die gebieden waren geweest: een paar besmettingen op cruise-schepen en hotels die in quarantaine moesten, veel meer zou het toch niet worden?

"Nederland is de ziekenboeg in gegaan door wintersporters en carnavalsvierders, waar te laat en te lankmoedig op gereageerd is door de regering Rutte"

Maar dit vind ik nu typisch terugkijken ''met de kennis van nu''. Knap zou ik het vinden van Van Rossem of wie dan ook, indien hij mailtjes/aanbevelingen zou kunnen laten zien, daterend van vóór carnaval, waarin wordt geadviseerd om carnaval te schrappen vanwege het corona-besmettingsgevaar. Die zijn er niet. En als Rutte zo'n visionair was gebleken om carnaval tóch te verbieden, dan was in Brabant en Limburg de pleuris uitgebroken, en had überhaupt niemand zich van enig verbod of 'social distancing' ook maar iets aangetrokken.

Een goed artikel over maatregelen staat vandaag in de Volkskrant, waarin betoogd wordt dat alle landen min of meer dezelfde maatregelen hebben getroffen, en je niet zo makkelijk kunt zeggen welke landen het nou geweldig goed, en welke het slecht hebben gedaan. Dat kun je pas in een veel later stadium - wanneer de hele corona-ellende echt achter de rug is - gaan evalueren. Toeval speelde een grote rol.

Ook ik zie reikhalzend uit naar versoepeling, en ik hoop dat na 1 september - wanneer ook de sauna's weer open mogen, alles weer snel 'business as usual' wordt en hopelijk ook de ernstig getroffen economie zich kan herstellen. En natuurlijk dat een tweede ernstige golf uitblijft.

Maar mocht die tweede golf wel komen, dan zullen dezelfde schreeuwers die nu beweren dat alle maatregelen belachelijk waren, de eersten zijn om Rutte verontwaardigd aan te vallen dat hij véél te vroeg versoepeld heeft.

Dr_Johnson | 22-05-20 | 09:27 | 3

Per jaar sterven er gemiddeld 2000 tot 3000 mensen-uitschieter 2018 10.000
doden-aan de griep,hoor je niets over in de staatsmedia.In welke statistiek worden deze doden verwerkt.

linus | 22-05-20 | 12:20

@linus | 22-05-20 | 12:20:

Ja. En wat is precies je punt?

Griep kennen we, dat is een ongeveer jaarlijks terugkerend verschijnsel, waaraan met name bejaarden het loodje leggen. Kun je, 'met de kennis van nu', zeggen: ja, maar het gros dat aan corona sterft is ook ca 80 jaar oud, en had in de meeste gevallen al iets onder de leden.

Maar dat was in het begin allemaal niet zo duidelijk als nu, hoor. En corona is geen, ik herhaal GEEN griep; het kan zich ontwikkelen tot een uiterst virulente longaandoening, waaraan je dus kunt overlijden.

Dr_Johnson | 22-05-20 | 12:54

Volkskrant artikel vond ik ook een goed verhaal. We moeten inderdaad niet te snel conclusies trekken, want we weten nog veel te weinig.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 17:32

Maurice. Goed bezig door het gesprek gaande te houden en nieuwe inzichten te delen.

Wensbaar Denken | 22-05-20 | 09:14 | 2

Ik vind Maurice de Hond en Kees de Kort hele nuttige dingen zeggen inderdaad

Waakvlam | 22-05-20 | 10:04

@Waakvlam | 22-05-20 | 10:04: Absoluut, maar zij worden angstvallig gemeden. Waarom? Ze kunnen hun kritiek niet pareren. Het slaat nergens op wat er gaande is. Dat is rationeel niet te verklaren. Dit heeft alles met een globale systeemreset te maken die ze aan het doorvoeren zijn onder het excuus van Covid-19.

Nehemia | 22-05-20 | 11:08

Het programmatitel "De Wereld Draait Door" heeft nu betrekking op de huidige situatie van ons blauwe planeetje. DWDD op de buis is dan wel historie, maar nu begint het dus in de echte wereld en dan om precies te zijn, tussen de oren van goedgelovige, brave en bij in voortdurend in angst levende burgers.

hoogvlieger | 22-05-20 | 08:46

Maurice de Hond heeft een puntje over dat je buiten bijna niet wordt besmet maar binnen veel groter gevaar loopt. Verder heb ik het niet zo op zijn wetenschappelijke onderbouwing. Hij shopt, zoals destijds ook bij de Deventer moordzaak, heel selectief in de publicaties en kennis om zijn punt maar te maken. De man heeft me zelfs een keer bij hem thuis uitgenodigd om mij te overtuigen van zijn gelijk in de Deventer moordzaak, en één of andere rijke geldschieter van hem heeft me nog eens telefonisch bedreigd in die tijd omdat ik me iets te sceptisch opstelde in de publiciteit rond die moordzaak. Maar goed hij heeft deze keer een punt, in de buitenlucht is de kans op besmetting vrijwel nul.

Beste_Landgenoten | 22-05-20 | 08:42 | 9

Ik vraag me sowieso af wanneer hij is overgegaan van opinie peilen naar opinie maken en waarom. Zijn talent ligt duidelijk niet hier.

MickeyGouda | 22-05-20 | 09:17

Gode. Je geeft hem op het punt dat de kans op besmetting in de buitenlucht nihil is gelijk. Gelukkig ben je vatbaar voor de wet van het voortschrijdend inzicht. Ik zou me als ik u was wat vaker wenden tot kanalen als Blue Tiger Studio en Café Weltschmerz voor zinnige geluiden en niet prat te gaan op de voortdurende leugens uit de mainstream die de gelederen angtsvallig gesloten houden en iedereen op uiterst manupulatieve wijze zo bang mogelijk probeert te houden. Let er maar eens op en dingen vallen op zijn plaats.

Nehemia | 22-05-20 | 11:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Memo aan: Mark
Betreft: Corona project

Mark,

Het gaat helemaal mis met ons Corona project.
Maandenlang heb je het domme volk voorgehouden om thuis te blijven.
De complete economie stil gelegd.
Mensen doodsbang gemaakt.
Want als wij geen gehoor zouden geven aan jouw maatregelen, zouden we te maken krijgen met een ongekende pandemie.
Tienduizenden doden, vergelijkbaar met de hockeystick van Klimaatleugenaar Michael Mann.
De resultaten zijn tot nu toe zeer teleurstellend.
Slechts een beperkt aantal dodelijke slachtoffers, voornamelijk dikke, zieke bejaarden zijn een halfjaar eerder doodgegaan.
Wat blijkt, de mensen gaan massaal naar buiten, de winkels stromen vol, de parken en bossen stromen vol.
Het blijkt geen enkele invloed op het aantal Corona slachtoffers te hebben, integendeel, het aantal Corona IC patiënten en dodelijke slachtoffers daalt nog steeds.
Ondanks dat de virologen en het RIVM hun uiterste best doen om iedere keer weer een nieuwe smoes te verzinnen: er komt een tweede golf, het kan een veenbrand worden, dieren en kinderen kunnen het ook overdragen, blijkt dat het domme volk niet meer wil luisteren.
Wat nu te doen.

Hartelijke groet,

Het lagere kader

Bolder | 22-05-20 | 08:40 | 4

@Gulliver | 22-05-20 | 08:55: Daar heb jij wel een handje van hè, mensen achterlijk noemen. Heb een fijne dag!

Usumani | 22-05-20 | 09:52

Om """"groeps""""-imuniteit te creéren zou zo,n 60 a70% van de bevolking geinfecteert moeten worden.Hier van zou pakweg 1 á 2 procent overlijden.Dan praat je dus over 40000 tot 80000 doden he?Maarja, what the fuck is groeps-imuniteit?

Ben5570 | 22-05-20 | 10:11

Prima tegel. Ze zitten voortdurend op dat angstorgel en ze negeren alle bevindingen die niet in hun straatje passen. Het nieuwe abnormaal is waarschijnlijk een (monetaire) systeemreset die ze willen doorvoeren. Daar wordt het virus voor misbruikt en ook om allerlei wetgeving te implementeren. Ook op technocratisch vlak zijn ze met van alles bezig zodat we steeds meer naar dat Chinese model van controle gaan.

Nehemia | 22-05-20 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen

Geen Stijl was in het begin de grootste paniekzaaier van allemaal. Daar was niks mis mee in principe, maar "you reap what you sow". Geen ambtenaar brandt zich aan risico's om meer doden. Het is hun morele taak om mensenlevens boven financieel gewin te zetten (ja lach maar, daar komt het nu op neer). Als ze iets anders doen en het gaat wel fout dan staat er weer een breek op de front.

menage | 22-05-20 | 08:35 | 4

@Bolder | 22-05-20 | 08:48: Ik sta nergens van te kijken, ga maar op Twitter kijken bij de Qanon meute.

menage | 22-05-20 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Pathos der distantie. ......

"Everywhere the masses gather, stench occurs."

Heerlijk, die anderhalve mtr afst.
Also kan men bvb iemands volledig lichaamstalig scannen.

Niet communiceren bestaat niet.

Ooit een wijze raad meegekregen:
-werken
-bidden &
-geven

En altijd minimaal 2 van deze zaken uitoefenen. Men kan bvb tijdelijk arbeidsongeschikt zijn......

Hevvlan Demuru | 22-05-20 | 07:49

Mensen die verdrinken in hun eigen longen omdat Corona de longblaasjes een voor een opblaast, zeker ook onzin?

Rest In Privacy | 22-05-20 | 07:46 | 12

Doet mij denken aan de kruisdood van Jezus van Nazarth.

Bij ophanging aan het kruis, stikt men langzaam door het bloed en water dat door deze houding naar de longen gaat.

Hij is gestorven voor al onze zonden, mind you, en dat zijn er veeeeel......

"Jezus bedankt" - Hans Teeuwen

Hevvlan Demuru | 22-05-20 | 09:43

De behandeing op de IC's met de ventilatoren heeft meer kwaad dan goed gedaan. Juist de mensen die zich niet kunstmatig lieten beademen hebben het vaka overleefd.

Nehemia | 22-05-20 | 11:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Rutte laat het niet na om steeds weer te zeggen dat de maatregelen werken. Veel te laat ingezet, maar dat zegt hij er nooit bij. Iedereen zou kunnen weten dat (ook zonder maatregelen) elk virus uit zichzelf uitdooft. Denk dat we in die fase zitten.

jochum1980 | 22-05-20 | 06:47 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Sorry J e n s e n ze jatten je tekst hier opeens..

David000000007 | 22-05-20 | 06:35

De VOC-mentaliteit is ver te zoeken bij onze leiders. Een stelletjes angsthazen zijn het.
Afijn, na deze week nog 1 weekje en dan kan ik me ook melden bij het UWV, dankzij Marks vermaledijde coronamaatregelen. Maar goed, als we daar het leven van een paar 80+ers een paar maandjes mee kunnen rekken, hee, dan moeten we het er maar voor over hebben.
#wezijnknettergekgewordenmetzijnallen

VanBukkem | 22-05-20 | 06:11 | 8

Mijn eigen faut ook een beetje natuurlijk. Ik had -met de kennis van nu- nooooit ontslag moeten nemen bij mijn vorige baas.

VanBukkem | 22-05-20 | 06:42

@VanBukkem | 22-05-20 | 06:42:

Dit kon niemand voorzien, je deed wat op dat moment de beste optie was.

Bekijk het positief, de yankees (Trump) pompen heel veel geld in het werken aan de oplossing. Een vaccin/medicijn. Het zou er sneller kunnen zijn dan verwacht en dan draaien de dingen.

sprietatoom | 22-05-20 | 07:05

"It Is Not the Strongest of the Species that Survives But the Most Adaptable" volgens Darwin. Je kunt als ondernemer zielig in een hoekje gaan zitten huilen en afwachten of je grijpt de nieuwe situatie aan om een nieuw verdienmodel te genereren. Er zijn zat bedrijven die hun omzet nog (enigszins) in stand kunnen houden of juist verdienen aan de crisis. Kwestie van creatief ondernemerschap.

Willy_Wuiles | 22-05-20 | 08:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Mooi cowboy ! Gebruikesrnaam had het niet beter gekund.

sprietatoom | 22-05-20 | 06:18

Sid Vicious--My way

Rest In Privacy | 22-05-20 | 09:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Bijna iedereen is weg, dus ik ga gewoon nu mijn favoriete song opzetten,
Dit is het echt....... echie.
www.youtube.com/watch?v=oqr-_CBFw10
;)))

Bad - Casey | 22-05-20 | 05:11 | 4

@Pieter_Auper | 22-05-20 | 05:25,
Ik ben af, ik zwijmel helemaal weg nu...... sorry.

Bad - Casey | 22-05-20 | 05:28
▼ 1 antwoord verborgen

@Pieter_Auper | 22-05-20 | 05:10,
Zeker te weten.

Bad - Casey | 22-05-20 | 05:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Vandaag voor het eerst mijn kleinzoontje van drie maanden geknuffeld, hij viel in slaap op mijn schouder. Ben blij dat mijn zoon en schoondochter niet zo paniekerig zijn.

TheOne48 | 22-05-20 | 04:10 | 13

@TheOne48 | 22-05-20 | 04:43:
We zitten wel allemaal al even aan het bier he.
Maar ik ben er bijna zeker dat ik er morgen nog zo over denk.
Geniet van je kleinzoon! Ik ga naar huis. Ik ben er bijna zeker van dat ik nog wel kan rijden.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 05:02
▼ 10 antwoorden verborgen

Biertje?

Moeki de Meeuw | 22-05-20 | 04:06 | 7

@Bad - Casey | 22-05-20 | 04:10:

Die Vanessa is ook niet lelijk ook al heeft ze geen dikke tieten..

sprietatoom | 22-05-20 | 04:26

@Kuifje-naar-Brussel | 22-05-20 | 04:24:

Ja op de ambassade vast wel ergens nog, lekker decadent zuipen op kosten van al die bierdrinkende tokkies. Probeer eerst eens die 1000 magnifieke bieren in Brussel.

sprietatoom | 22-05-20 | 04:29

@sprietatoom | 22-05-20 | 04:29: Je hebt in kroeg in Brussel met meer dan duizend soorten bier. Maar ik ben nooit verder dan 15 gekomen. Wijn daarentegen....

Rest In Privacy | 22-05-20 | 05:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Bedtijd. Trusten.

K1100 | 22-05-20 | 03:58 | 4

K1100 | 22-05-20 | 03:58,
Slaap lief....;)

Bad - Casey | 22-05-20 | 04:00

Truste.

sprietatoom | 22-05-20 | 04:01

Nu al?

Rest In Privacy | 22-05-20 | 04:24
▼ 1 antwoord verborgen

Gisteren ging ik naar de winkel, was de winkel dicht.

Brabeaulander | 22-05-20 | 03:56 | 1

Achterlijk hè, heb ik ook wel eens gehad.

ploppy | 22-05-20 | 05:07
▼ 1 antwoord verborgen

Okee dan. Wie heeft er zin in Eindje in haar beste tijdperk?
Ik ken bijna iedereen in deze video. Ashwin, rapper van AK74 die dit filmt was toen één van mijn maten.
Dit filmpje, vrijdagmiddag midden op het Stratumseind is echt een document. Een tijdscapsule.

Part 1
www.youtube.com/watch?v=O1G4gTYL8HQ

Part 2
www.youtube.com/watch?v=MjcH7g3fEjs

Pieter_Auper | 22-05-20 | 03:36 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Zeker kun je met griep vergelijken.
Echter ga je al fout door een heel jaar aan griepdoden te vergelijken met kwartaal wereldwijd coronavirus.
Ook is het goed om mee te nemen dat griep losgelaten wordt op de bevolking en dit virus een wereldwijde lockdown om het in te dammen heeft (gehad).

Ik neem aan dat statistici zich aan het buigen zijn over de werkzaamheid van de lockdown.

einz | 22-05-20 | 03:13

Toen sterf heel jong was vond ik platenzaken ingaan om hoezen te kijken het spannendste wat er was in het suffe stadje waar ik opgegroeid ben...
Toen ik er eindelijk eentje uit mocht zoeken koos ik deze:
www.youtube.com/watch?v=3pZ3rxcq180

SterF... | 22-05-20 | 03:08 | 11

SterF... | 22-05-20 | 03:08,
3e persoons-enkelvoud.... gadver.

Bad - Casey | 22-05-20 | 03:59

@Bad - Casey | 22-05-20 | 03:59:

Van Oef kan het beter, zou van Oef zeggen.

sprietatoom | 22-05-20 | 04:22
▼ 8 antwoorden verborgen

wel grappig hoor, rusland test inmiddels 7,5 miljoen mensen per dag, en dan wordt via . nl overheidskanalen geschreven dat cijfers niet betrouwbaar zijn, een grote farce. Als je dat in .nl zou doen staan we binnen een dag op meer besmettingen dan rusland. 3000 testen per dag in .nl wat een lachertje.

Mehmet_Pamuk | 22-05-20 | 03:02 | 1

Mehmet_Pamuk | 22-05-20 | 03:02.....
Uhhhh, Nederland staat bovenaan hoor.

Bad - Casey | 22-05-20 | 03:14
▼ 14 antwoorden verborgen

''Het virus zich buiten zelfs helemáál nauwelijks verspreidt''. Dit vind ik nogal voorbarig om te zeggen, zeker omdat het slechts één onderzoek is, en we bovendien kijken naar wat Nederlandse media zeggen (elkaar napraten) over een medisch onderzoeksverslag wat ze never te nooit hebben gelezen (waarschijnlijk baseren zij zich op buitenlandse kranten). Kans is best aanwezig dat het ofwel een stuk genuanceerder ligt of zelfs helemaal verkeerd begrepen is.

tuttifrutti25 | 22-05-20 | 02:52 | 3

Gebruik je eigen gezonde verstand eens, wat zou je zelf denken in die onmetelijke buitenlucht en zon ?

Kan best zijn dat je een beetje binnenkrijgt maar aangezien de hoeveelheid een grote rol speelt ga je dat meestal overleven aangezien het sterk verdund en verwaaid is.

sprietatoom | 22-05-20 | 03:03
-weggejorist en opgerot-
levensgenieter | 22-05-20 | 08:07

Oh jullie gaan allemaal naar bed? Hey slaap lekker joh!

keestelpro | 22-05-20 | 02:51 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Was leuk.
Tot de volgende keer.

HoerieHarry | 22-05-20 | 02:44 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 22-05-20 | 03:30:

Overigens is wat Harry zei wel waar, er is geen we. We zijn een verzameling individuele dolende zielen die toevallig graag hier rondhangen.

sprietatoom | 22-05-20 | 03:36
▼ 7 antwoorden verborgen

Trouwens, ik lees nu eens dit topic en idd... kappen met dat geouwehoer wat corona heet. We zijn er in middels wel uit dat het totale nonsens is. Pak gewoon de draad op en leef godverdomme. Vandaag ook bij de Appie... spastisch gedoe met ontsmetten van karretjes enzo... donder toch op man.. geef me gewoon een karretje met de bacillen van de vorige klant... lekker boeiuh zeg pfffffft. Als het mijn tijd is is het mijn tijd... en anders maar niet.

De groeten

Yzord | 22-05-20 | 02:42 | 4

@Kwelbeller | 22-05-20 | 02:43:
Maar Yzord nam er nog eentje om zich moed in te drinken voor de kleine dood (=slaap)
Welterusten...

SterF... | 22-05-20 | 02:49

@Yzord | 22-05-20 | 02:47:
Ja en in 1936 is er ook van alles beloofd, vergeet dat de volgende keer niet.

Jan Dribbel | 22-05-20 | 03:00
▼ 1 antwoord verborgen

Klinkt ijskoud als de beste, gave muziek. Opgeslagen.

K1100 | 22-05-20 | 02:48

Het is ongelooflijk. En dat op donderdag...

Rest In Privacy | 22-05-20 | 03:31
▼ 12 antwoorden verborgen

Er zijn ‘amper’ 330.000 doden gevallen door de maatregelen die meeste, verstandige, landen genomen hebben. Als je dat nog niet begrijpt ben je een grote sukkel. En de teller staat nog niet stil, nog lang niet..

deoudererijperevrouw | 22-05-20 | 02:13 | 4

Kan je dat bewijzen?

Mark_D_NL | 22-05-20 | 02:32

Ik zeg niet dat we niets moeten doen maar 330.000 op de wereldbevolking rechtvaardigt de maatregelen niet.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 02:53
▼ 1 antwoord verborgen

Ik drink er nog een op de koning en z’n nieuwe interieur: proost jongen, eerlijk verdiend!

duh! | 22-05-20 | 02:12 | 3

Aarhrrg, dat was weer mijn 'haren staan overeind' nieuws van afgelopen dag...

SterF... | 22-05-20 | 02:16

Deze koning zou met pek en veren het land uitgetrapt moeten worden voor zijn diefstal. En maar zwaaien met een vlaggetje.

stille willie:
www.youtube.com/watch?v=0HgNaS7pFzw

sprietatoom | 22-05-20 | 02:22

Mooie Ikea-spulletjes. En zelf in elkaar geschroefd.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 03:32

Mooi sax geluid. En een prachtig nummer.

sprietatoom | 22-05-20 | 02:29

Ik herinner me dit nummer vooral omdat het onder een clipje in Veronica's Pin-Up club zat dat ik als 16-jarige of zo stiekem had opgenomen op VHS.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 03:01

Een vrouw?

Rest In Privacy | 22-05-20 | 03:05

Is dat niet die ex van Adam Curry?
O nee dat is Patricia Paay.
Plessen... Plassen... Het lijkt ook zo op elkaar.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 04:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Kunnen jullie nu Jen sen whitelisten, nu jullie toch weer wakker zijn?

Kane | 22-05-20 | 02:07

Er zitten best wel " intelligente" mensen hier.
E=mc2.
Kom op, tijd is relatief.
Volgens mij, tijd bestaat niet.

Bad - Casey | 22-05-20 | 02:05 | 10

@Bad - Casey | 22-05-20 | 02:14:
Of als een lijntje om een basketbal. Dat je weer bij hetzelfde punt uitkomt...
In de zin van het uitdijen en weer inkrimpen van het universum...

SterF... | 22-05-20 | 02:18

Geen enkel experiment is zuiver reproduceerbaar, want de tijd is anders.

Gele Beer | 22-05-20 | 02:40
▼ 7 antwoorden verborgen

Ook al politiek: overstromingen in Michigan na zware regenval, USA.
Trump zegt het is de schuld van de Democraten.

Jan Dribbel | 22-05-20 | 02:03 | 1

In Florida schijnt de zon. Verdienste van de Republikeinen.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 03:06

"Maar overal neemt de pandemie af."
Nou niet echt, je kan wel als een klein kind gaan drammen maar dat verandert niks aan de feiten...

First Contact | 22-05-20 | 02:02

Hey, grappig. Dr. Bill Warner heeft zojuist een nieuwe video gepost over moskeeën die de laatste tijd versterkte oproepen tot gebed doen in meerdere Europese landen.
Een must-watch van nog geen 4 minuten zou ik zo zeggen.

www.youtube.com/watch?v=i6ZPjV-ZUBI

Pieter_Auper | 22-05-20 | 01:55 | 4

@K1100 | 22-05-20 | 02:07:
Dat helpt niet. De helft van dit kabinet beheerst de Engelse taal niet of nauwelijks en de andere helft vindt het kennelijk allemaal prachtig.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 02:22

Vandaag alleen op vrijdag, morgen mogen ze hun waangedachten iedere dag verspreiden.

Jan Dribbel | 22-05-20 | 02:24

@Jan Dribbel | 22-05-20 | 02:24: Inchallah!

Rest In Privacy | 22-05-20 | 05:05
▼ 1 antwoord verborgen

Not too bad !

sprietatoom | 22-05-20 | 02:08

Ik heb ook Komplete en een DAW en zo maar ik doe het je niet na.
Je wil me vooral niet horen zingen.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 02:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Mensen zijn echt episch! Ik ben blij dat ik geen *pak 'm beet* cavia ben.
www.youtube.com/watch?v=7kJQ_H2G-ro
Even ter relativering: stel dat wij als mensen ons zouden focussen op alles wat goed is ipv alle negativiteit dan zou de wereld er heel anders uitzien.
Het nieuws = alleen maar rampspoed, dood & verderf!
Al het goed wordt genegeerd. Fok dat!

keestelpro | 22-05-20 | 01:39 | 1

Maar cavia staan erom bekend dat ze zo positief ingesteld zijn! Kom op, heb jij een cavia ooit iets negatiefs horen zeggen?
(misschien in Peru... ooit geweest?)

SterF... | 22-05-20 | 01:46

Spuit 11.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 01:40

Nog ff en Harry staat op 1 met muziek posten, goed bezig !

sprietatoom | 22-05-20 | 01:46

@HoerieHarry | 22-05-20 | 02:15:

Een ondeugende vrouw, beetje zigeunerachtig maar wel spannend. Beviel het daar in Roemenië ?

sprietatoom | 22-05-20 | 02:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Twas gezellie, maar duik me nest in.. heb nog een halve liter Koekie staan ergens... zuup maar op

Mzzlima

Yzord | 22-05-20 | 01:35 | 4

@SterF... | 22-05-20 | 01:37: dude, waarom zou ik niet wakker worruh dan? Nu durf ik niet meer te slapen nonde....

Yzord | 22-05-20 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

nice slaapmutsje thanks...

Yzord | 22-05-20 | 01:47

Het is heel eenvoudig - we roeien het virus uit, zoals Nieuw Zeeland, of ik (en velen met mij) gaan niet 'normaal' doen, wel of geen lockdown. Besmet raken is nu eenmaal grootteorden gevaarlijker dan willekeurig welke 'gevaarlijke sport'.

jan99 | 22-05-20 | 01:30

Veel versies in omloop, maar dit is de beste: youtu.be/1yOSszfVS9c
Rita Pavone - Solo Tu

Welterusten.

beldewouten | 22-05-20 | 01:28

Maurice heeft gelijk Het ligt aan de parasols.

blisterverpakking | 22-05-20 | 01:16 | 4

Roflol @keestelpro

Kwelbeller | 22-05-20 | 01:26

Ja, en neem nog een paracetamol, uit zo’n blisterverpakking.

duh! | 22-05-20 | 01:26

Haha, melig.

sprietatoom | 22-05-20 | 01:30
▼ 1 antwoord verborgen

De Volkskrant linkt naar een artikel van 4 april en doet net alsof het splinternieuw nieuws is. Godnogantoe. Je zou er bijna kwade wil achter gaan vermoeden. Op diverse andere plekken is dit onderzoek al zo vaak aangehaald. Het risico op besmetting in de buitenlucht is miniem. Maar ik zie hier vanmiddag wel weer een kade ontruimd worden door wouten wegens te druk. Waar mensen heerlijk vitamine D aan het tanken waren en een beetje plezier hadden. Manmanman.

Gen. Maximus | 22-05-20 | 01:16

Ik ga het nog een keer zeggen/vragen.
Als wij ( mensheid ) in staat zullen zijn om tijd te reizen/manipuleren.
Is het dan toekomst of naar het verleden.
?!

Bad - Casey | 22-05-20 | 01:09 | 28

@dijkbewaker | 22-05-20 | 01:48: Er zijn nu wel natuurkundigen die serieus onderzoek doen naar het bestaan van retrocausaliteit. Hierbij beïnvloedt het heden het verleden en wordt terug in de tijd gereisd. Niet op macroschaal, maar toch interessant.

Bab01 | 22-05-20 | 02:08

@dijkbewaker | 22-05-20 | 01:48: Tijd bestaat niet. Het is een afgeleide van de afstand tussen twee punten. Een rekenkundig handigheidje om ruimte te kunnen bepalen.
Maar in de werkelijkheid is er helemaal geen ruimte.
Zo heb ik eens moeten rekenen met dimensies die tot de vierde macht gingen, om tenslotte op ruimtelijke afmetingen uit te komen.
Rekenwerk van hier tot Tokyo. En dan te bedenken dat ze het vroeger met een rekenlineaal deden.

Oprisp | 22-05-20 | 02:13

@Bab01 | 22-05-20 | 02:08: De natuurkunde houdt zich niet bezig met dit soort esoterisch gezwatel.

bdn01 | 22-05-20 | 02:32
▼ 25 antwoorden verborgen

De ergste econonomische crisis in de geschiedenis van de mensheid is zich nu aan het voltrekken. Bedrijven vallen massaal om, werkeloosheid naar ongekende hoogten. Onze vrijheden ontnomen. En wat doen wij in de panelen ? Domme YouTube linkjes plaatsen (die bijna niemand aanklikt) en gedichten/grapjes posten. Ik vind daar wat van.

Kwelbeller | 22-05-20 | 01:08 | 26

@kuifje
Srry geen ambtenaar.... maakte een beetje uit uw reactie op dat uw kostje wel gekocht was iedere maand. Neem mij niet kwalijk.

Kwelbeller | 22-05-20 | 03:24
▼ 23 antwoorden verborgen

@VanRossem, dit is niet een "revolutionair essay" hè? Dit wisten we bijna vanaf het begin wel allemaal.

breakingnews | 22-05-20 | 01:06 | 1

uiteraard niet. MdH is heel goed in het voelen van de temperatuur in de samenleving en gaat dan een quasi-wetenschappelijke analyse geven met als uitkomst dat wat mensen willen horen.

skoftig | 22-05-20 | 01:23

Rustig maar, de staat gaat dit allemaal opvangen. Totdat al ons geld een keer op en uitgegeven is door het kabinet Rutte, dan gaan we naar de kleauten (zo om en nabij de verkiezingen, wat het kabinet betreft een eindje erna).

duh! | 22-05-20 | 01:29

Het nieuwe normaal, de anderhalve meter samenleving.
De waanzin regeert.

de honden blaffen... | 22-05-20 | 01:44

Heeft dit nog gevolgen? Behalve dat er meer subsidie naar dat onderzoek moet natuurlijk.

skoftig | 22-05-20 | 01:05

Dus de zuidpool is straks de noordpool en andersom. Verhuizen de pinguïns dan mee of zijn die ineens hun huis kwijt?

Moeki de Meeuw | 22-05-20 | 04:23

Hé, heeft er iemand hier een wurgslang van anderhalve meter gezien?

beldewouten | 22-05-20 | 00:58 | 4

beldewouten | 22-05-20 | 00:58,
Toen ik net ging plassen wel.

Bad - Casey | 22-05-20 | 01:03

@Bad - Casey | 22-05-20 | 01:03: Zat Rick weer stennis te schoppen op de plee?

beldewouten | 22-05-20 | 01:08

In de duinen liggen tegenwoordig wurgslangen van 2 meter omdat een of andere stom stuk nageboorte het een paar jaar geleden een goed idee vond daar zijn hobby op te geven.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 01:23
▼ 1 antwoord verborgen

Per jaar overlijden er ongeveer 150 mensen aan een kokosnoot op het hoofd.

Mark_D_NL | 22-05-20 | 00:58 | 3

Haha, iedereen buiten verplicht een helm op.

sprietatoom | 22-05-20 | 01:03

Nog veel meer aan ijspegels, lockdown dus?

Kane | 22-05-20 | 01:54

Vooral op de Noord- en Zuidpool.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 04:29

Ik kende ooit een Pauline die gek werd van dit liedje.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 01:31

Tell me a fable...

HoerieHarry | 22-05-20 | 01:07

Bob Sinclair - Save Our Soul

Hevvlan Demuru | 22-05-20 | 07:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Prachtig, dank voor het posten en goede nacht!

duh! | 22-05-20 | 01:24
▼ 1 antwoord verborgen

En zo is het. We moeten zelfs zo leren omgaan met kanker en pakjes sigaretten.
Stop het deauds-fascisme!

keestelpro | 22-05-20 | 01:17

Als ik alle muziek moet plempen die ik goed vind hoop ik dat het corona-café nog zes jaar open blijft...
Wie heeft het wel eens met een zwarte griet gedaan?
www.youtube.com/watch?v=9bDz5JTImIg

SterF... | 22-05-20 | 00:48 | 5

@GeenHeil | 22-05-20 | 00:51:
Wat een goed nummer, om daar in de sneeuw even te denken aan een felroze binnenvoering...

SterF... | 22-05-20 | 01:03

@SterF... | 22-05-20 | 01:03:

Dank je. Ik heb dat nummer van jou onder mijn favorieten opgeslagen. Ik kan dat soort gekkigheid wel waarderen.

GeenHeil | 22-05-20 | 01:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik gooi wat gedichten erin, voor de liefhebbers, en de haters...
DE STAD
de vrachtwagen met werksoldaten start de machines
valt luidruchtig
de ochtendrust aan met actie
actie en lawaai

ah, leven!
vecht er niet tegen
het leven is een regenachtig trottoir
waar een bloem groeit door het beton
de natuur vergeet niet haar eigen wet
leef, ondanks alle weerstand

leven, actie en liefde
de bedauwde bloem verlangt stilletjes naar een kus van de zon
of het eind van de zomer
jongens rennen als honden in de regen

verlaten ramen, waar weduwen en gekken
vermoedelijk vegeteren

een drukke, stinkende straat
advertenties gillen als luidruchtige meiden
voor fastfoodketens, tijdelijke baantjes, geld
langs de trottoirs wachten groezelige, stoffige taxi's

vecht nooit met een zwerver
iedereen is een zwerver
kijk langs zijn fles
kijk naar zijn pijn
het leven is een grimmige jongen
die onlogisch wandelt,
als een gekke monnik in de nacht

werk, dood en rekeningen
dat is het min, of meer
een piepkleine, puntige kiezel rammelt van binnen

daarom,
daarom kun je niet springen
------------------------------------------------
GROEI (Fibonaccigedicht : 1-1-2-3-5-8-13- enz.)

Ik
leef
op de
grens van de
toekomstige tijd
die me steeds een stapje voor blijft
terwijl het verleden vergeten wordt als een droom.
------------------------------------------------
HET VROLIJKSTE GEDICHT OOIT GEMAAKT

APK, BMW, AOW
kleine penis, hangtieten
werk, dood en rekeningen
dat is het min of meer

NSB DDR KKK
oma's door de schoorsteen
puppy's door de shredder
Graf te Blauwhuis

ABBA BZN CDA
je verdrinken in een gierput
of met een beetje luck
lopen onder een truck

UWV ABP POV
Mein Kampf, Koran, Das Kapital
anale fistel kunstgebit
de pest, de pleuris en de tering

zie je, ik zei toch:
een vrolijk gedicht!

King of the Oneliner | 22-05-20 | 00:45 | 8

Heel mooi King!. Je bent meer een koning van de mand-liner. :-)
(Hoewel sommige oneliners ook echt alles zeggen)
Plemp een link naar je bundel en ik beloof dat ik jouw klant ben.

keestelpro | 22-05-20 | 01:32

@keestelpro | 22-05-20 | 01:32: bedankt, kasteelpro. Die bundel, genaamd: De honger van het hunkerende hart, is in de running, maar nog niet helemaal klaar. Ik wou het voor eind december publiceren, en ik denk dat ik het e-book dan gratis geef voor de fans, zoals jij. Dank u voor de feedback. Hier is nog een zeer goed klinkende Sade op vinyl:
www.youtube.com/watch?v=TEeciEYlK00&a...

King of the Oneliner | 22-05-20 | 01:41
▼ 5 antwoorden verborgen

@HoerieHarry | 22-05-20 | 02:06: Klinkt als goede omzet. Een man in bonis. Maar dan hoef je waarschijnlijk ook helemaal niet meer te werken.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 03:11
▼ 11 antwoorden verborgen

@Cheffff | 22-05-20 | 01:07:
Ik had ook de powercartridge!
Vond hem veel fijner dan Final cartridge persoonlijk.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 01:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Speciaal voor " Lezerin", ik zocht idd ... wat jij benoemde, toegezonde nummers.
Maar dit is voor Lezerin en voor anderen, zij die van muziek houden.
www.youtube.com/watch?v=1vrEljMfXYo

Bad - Casey | 22-05-20 | 00:42 | 2

Blijft een mooi nummer.

GeenHeil | 22-05-20 | 00:46

Ah. Vergelijkingen maken. Goed.
Iets meer dan 2 doden per 100.000 wereldburgers per jaar.
Mexico 23.000 doden door drugsgeweld, zonder oorlog.
Maar ja, oorlog en zwart drugsgeld stort de economie niet van in. Integendeel.
8 miljoen doden door kanker per jaar wereldwijd. Griep valt dus nog wel mee.
Mag ik een cuba libre en een loempiedel aub.
Ik snap het niet meer. They must have taken my marbles awaaay.
Hier Wintergatan's marble machine m.youtube.com/watch?v=IvUU8joBb1Q
*proost*

grapo | 22-05-20 | 00:41 | 3

Haha de loempiedel, zou iemand hem ooit gegeten hebben ?

70.000 doden per jaar door de Opiod crises in USA, gemiddelde leeftijd de helft van de Corona doden. CNN heeft er nooit een tv item aan gewijd.

sprietatoom | 22-05-20 | 00:48

Iets meer dan 2 oorlogsdoden per 100.000 mensen*

grapo | 22-05-20 | 00:56

@Wintergatan's marble machine:
Wat een ingewikkelde manier om te verbloemen dat jouw compositie toch niet echt van wereldniveau is! XD

keestelpro | 22-05-20 | 00:57

Over and over!

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:48

De tering, het aantal doden is 1 ding, maar we weten nog altijd geen reet over de blijvende/lange termijn schade aan longfunctie etc. Beetje voorzichtig zijn kan geen kwaad, al ben ik ook voor versnelde versoepeling. Gewoon beetje gezond nadenken is niet zoveel gevraagd toch?

kratjuh | 22-05-20 | 00:40 | 2

Nee hoor op zich niet...
Maar een regering kan het nooit goed doen, ook al doen ze het goed. En dat er altijd kritiek is ook goed!
We blijven een beetje bezig met zijn allen...

SterF... | 22-05-20 | 01:07

Je bedoelt de blijvende longschade van die ventilators waar men te pas en te onpas aangelegd wordt?

paulis | 22-05-20 | 01:39

Wanneer er een groepje gigantisch belang bij de gevolgen van wanbeleid heeft. Waarom blijven mensen dan maar denken dat het allemaal ongelukjes zijn. Is het de wens dat de overheid om je geeft? Of het beperkte inzicht dat jou leven helemaal niet boeit? Er zijn honderden miljoenen mensen die hier heen willen komen om in luxe te leven. Je leven is niks waard en je onvrede ook niet. Je pensioen geld en de woning die je bezit dan weer wel. Continue wordt er publiek geld gestolen om gaten te dichten en zogenaamde problemen op te lossen. Om in grote regelmaat vervolgens het verkwiste geld zelf terug te vangen in riante salarissen en bestuursfuncties. En aangezien toch helemaal niemand bereid is er tegen op te staan blijft het ook gewoon zo. Je vrijheden verdwijnen en zodra de controle opgevoerd wordt kan je niet meer anders dan meebewegen.

mmx | 22-05-20 | 00:39

Rutte was bang dat als het weer drukker zou worden op straat mensen tegen elkaar op zouden botsen. Ongeveer het denkniveau van de Nederlandse politiek.

Analia von Solmsch | 22-05-20 | 00:36

Harry, stond jij aan de kant of op de dansvloer?

letopuwzaak | 22-05-20 | 01:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Peter en Frank, ze blijven populair.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:39

Bedankt! De laatste keer dat ik dit hoorde moest internet nog worden uitgevonden.

TonieKolonie | 22-05-20 | 00:55

Van deze band kun je eigenlijk alles linken maar deze vind ik vooral zo mooi...

Portishead - It's a Fire
www.youtube.com/watch?v=7Y26KpgZknY

Gewoon hard zetten. Uw buren vinden dit ook mooi.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 00:33 | 2

Wanna hear a good corona joke? Ah you probably won't get it.

Claude_Vieaul | 22-05-20 | 00:32 | 1

Haha.

sprietatoom | 22-05-20 | 00:34

Met het prachtige nummer van SterF in mijn oren neem ik even afscheid voor vanavond. Nog heel veel plezier medereaguurders. Tot morgen X

lezeres | 22-05-20 | 00:32 | 3

xs

SterF... | 22-05-20 | 00:34

Slaap lekker.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:40

Fijn dat je er was lezeresje. x

keestelpro | 22-05-20 | 00:53

Nog een kusje voor jou K1100. Tot morgen.

lezeres | 22-05-20 | 00:40

#teamblackmetal

SterF... | 22-05-20 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Yeah, I got three women
Red, blonde hair, and brunette
I got three women
Red, blonde, and brunette
It took a digital photograph to pick which one I like
Well, I'm lonely at night, but I stay up until the break of day
www.youtube.com/watch?v=vuCfe1kL_I4

SterF... | 22-05-20 | 00:27

Eindelijk ontstaat er een beetje tegengas, na wekenlang als schapen mee te zijn gegaan met de massahysterie omtrent dit zwaar overschatte virusje.

paulis | 22-05-20 | 00:26 | 4

en zwaar overschatte autoriteiten die weer naar zwaar overschatte autoriteiten kijken..

Claude_Vieaul | 22-05-20 | 00:41

Het follow the leader principe is beperkt houdbaar. Zodra mensen sociaal en financieel naar de kloten gaan, gaan ze gelukkig voor zichzelf denken en afwegingen maken. Als de boel niet snel versoepeld wordt gaat de pleuris uitbreken. Mensen pikken en geloven het niet meer. Er zal binnenkort een reconstructie plaatsvinden, en van de uitkomsten zullen de honden geen brood lusten. Het gefaal dat wij zelfs ontwaren is het topje van de bekende ijsberg. VVD moet nog maar even genieten van de bizarre peilingen, want het tij zal keihard keren. Rutte weggepromoveerd naar Brussel, Minister van clownschoenen de nieuwe lijsttrekker. En Jaap en zijn mensen frontaal onder de bus.

Kwelbeller | 22-05-20 | 00:57

Als het noro virus heerst ligt een kwart van het verpleeghuis lam en sterft maar dit virus is zo vreselijk besmettelijk?

Ollie2 | 22-05-20 | 01:07
▼ 1 antwoord verborgen

Door de neus ademen in plaats van door de mond draagt bij aan de bescherming tegen virussen, toonden wetenschappers in 2005 aan. Dat zal bij het Corona-virus niet anders zijn, stelt ademhalingsexpert Patrick McKeown. De neus heeft het vermogen om lucht te filteren wanneer dat het lichaam binnendringt. Zo maken de neusholten tijdens het neusademen stikstofmonoxide (NO) aan. Dit gas heeft een antiviraal effect, dat onder meer de replicatiecyclus van het destijds actuele SARS CoV in de vroege stadia van infectie remt (Åkerström, 2005). De resultaten van dit onderzoek uit 2005 komen overeen met een paper uit 1999, die de effecten van stikstofmonoxide op de groei van virussen beschrijft. Aangenomen wordt dat stikstofmonoxide van vitaal belang is voor de beschermende rol die de witte bloedcellen hebben bij het doden van ongewenste micro-organismen. Het van nature hoge niveau van stikstofmonoxide in de neusluchtwegen ondersteunt de theorie dat het gas fungeert als de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infecties (Lundberg en Weitzberg, 1999).

Kijkeensaan | 22-05-20 | 00:29

Hallo,
Het was een slechte dag. Mensen luisteren amper naar mijn Bleib zu Hause.

RickTheDick | 22-05-20 | 00:23 | 4

Jammer Rick. Hoe bevalt je nieuwe stas-woning?

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:42
▼ 1 antwoord verborgen

Steeds weer alarmerende berichten als er mensen besmet zijn.
Ik dacht dat het juist de bedoeling was om groeps-immuniteit op te bouwen.
Het zou wel eens kunnen dat er veel meer mensen besmet zijn of geweest dan men ons wil doen geloven:

www.youtube.com/watch?v=DKh6kJ-RSMI

Kijkeensaan | 22-05-20 | 00:21

Het nieuwe meisje in de stad.

letopuwzaak | 22-05-20 | 00:29
▼ 1 antwoord verborgen

Wie in Januari goed de situatie volgde in China zag als leek dat er een paar varianten waren. Het heeft er schijn van dat die beelden zijn vergeten van spartelende Chinezen en Iraniers.

De lichte 'longontstekingvariant' lijkt hier huis te hebben gehouden en dat heeft hoogstens 'dor hout' gekost, en dat is tot nu toe een meevaller.

Alleen mag momenteel het nederlandse virus hier onder 'controle' lijken, maar zolang er geen vacin is zal het terug komen, links of rechts, zwart of wit van plekken waar geen of bijzonder slechte gezondheidszorg is zoals Afrika of kijk nu naar zuid amerika. Met de hoge temperaturen daar is al bij voorbaat uitgesloten dat dit een 'seizoensgriep-je' betreft die deze zomer in europa dooft als een nachtkaars.

Brazilié in 1 dag bijna 5000 besmettingen, en dan nog te denken dat ze daar, net als hier in NL niet iedereen 'kunnen' testen en het nog veel hoger is.

FLP_du_Stok | 22-05-20 | 00:19 | 9

"spartelende Chinezen en Iraniers."
Pic / vids or it didn't happen.
*spoiler alert* Als je ze vindt ga ik ze allemaal weerleggen angstaanjager!

keestelpro | 22-05-20 | 00:51

@keestelpro | 22-05-20 | 00:51: kijk zelf maar even in de archieven van geenstijl pannenkoek. Wat ik zei, collectief vergeten ... Ze vielen gestrekt tegen de grond waarna ze spartelden als vissen op t droge. Zelfs in ziekenhuis bedden kwamen er hier op GS filmpjes voorbij in Januari.

FLP_du_Stok | 22-05-20 | 09:42

@Dommelsch | 22-05-20 | 00:44Met de hoge temperaturen daar is al bij voorbaat uitgesloten dat dit een 'seizoensgriep-je' betreft die deze zomer in europa dooft als een nachtkaars.

Lezen chef, ik zei dat het uitgesloten was dat het een seizoensgriepje was..

FLP_du_Stok | 22-05-20 | 09:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Maurice de Hond heeft een zeer plausibel verhaal. Het rivm loopt echt achter de feiten aan. Typisch gevalletje van “not invented by us” en vooral niet toegeven dat ze op het verkeerde spoor zitten.
Het erge is dat Facebook de berichten van Smart Exit (waarin de theorie van Maurice de Hond ondersteund en uitgelegd wordt) simpelweg zonder enige onderbouwing afdoet als “nepnieuws”.
Schande!

Gravin v Kippenbouth | 22-05-20 | 00:18 | 1

Facebook heeft nog een president te vloeren...

sprietatoom | 22-05-20 | 00:21

Kadyrov, de beul van Tsjetsjenië, met corona opgenomen in een ziekenhuis in Moskou. God hebbe zijn ziel.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:17 | 2

Kuifje-naar-Brussel | 22-05-20 | 00:17,
Best wel Russisch zo.
Check....

Bad - Casey | 22-05-20 | 00:25

'En wel zo snel mogelijk', zou Lebbis erbij zeggen.

letopuwzaak | 22-05-20 | 00:31

Told you so, and you too, and your mother.

Kane | 22-05-20 | 00:17

Keestelpro, mixmaster van het cafe... zijn de Cuban Heels eigenlijk weleens langsgekomen hier? Swamp blues uit Twente. Erg mooi: youtu.be/OKq2k-Nbg6I

beldewouten | 22-05-20 | 00:16 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Dank je! Voor deze en voor Beck en voor de andere goede nummers die je tot nu toe hebt gepost.

GeenHeil | 22-05-20 | 00:17

@arlen | 22-05-20 | 00:50:
Ja, daar heb je eigenlijk gelijk in. Het is een term die soms ook in de rock muziek gebruikt wordt, als het gaat om een gruizig, niet afgemixt geluid...

SterF... | 22-05-20 | 00:55

“Doordat reguliere zorg is afgezegd of uitgesteld zijn naar schatting 100.000 tot 400.000 gezonde levensjaren verloren gegaan”. Het zou daar bijvoorbeeld om patiënten met hartfalen en kanker gaan.

En: “Door zorg te bieden aan mensen met Covid-19 zijn een geschatte 13.000 tot 21.000 gezonde levensjaren gered”.

Ook: “mede door de opgelopen kosten van de reguliere zorg kost de zorg voor coronapatienten volgens Gupta 100.000 tot 250.000 euro per gewonnen levensjaar. Normaal houdt Nederland een bovengrens van 80.000 euro per gezond levensjaar aan bij de keuze om zorg te verlenen”.

Aldus het in ‘t NRC aangehaalde rapport van Gupta Strategists.

Even afwachten dus of het Nederlandse volk in maart 2021 nog steeds zo gecharmeerd is van de aanpak van Rutte c.s., zodra men dan bekend is geworden met veel meer van dit soort feiten en het nieuwe-normaal van de recessie, massa-ontslagen en miljardenrekeningen die ons dan om de oren worden geslagen.

Kompromat | 22-05-20 | 00:10 | 4

Het ziekenhuis was dé plek om besmet te raken.
Ga maar na, een kwart van het personeel besmet.
Hopelijk gaan ze daar iets op vinden, dit najaar.

Papa Jones | 22-05-20 | 00:14

@Papa Jones | 22-05-20 | 00:14:
Verpleeghuizen nog een graadje erger.

de honden blaffen... | 22-05-20 | 00:18

@de honden blaffen... | 22-05-20 | 00:18:
Ja klopt, maar die mensen werden hoe dan ook al afgeschreven door het kabinet.

Papa Jones | 22-05-20 | 00:24
▼ 1 antwoord verborgen

Apart. Alles in lockdown om de ouderen te beschermen. Maar dit kabinet wilde gewoon in het begin geen extra beschermingsmiddelen inslaan ter bescherming van, ... jawel, de ouderen. Waardoor het land dus bijna ten gronde gaat door het ontbreken en in beginsel niet zelf kunnen produceren van mondkapjes. Wat een idioten. Maar wel zich druk maken om stikstof. Wat is hier aan de gang?

Mart6037 | 22-05-20 | 00:09 | 3

Jostis gekozen. Door jostis.

anti-fatwa | 22-05-20 | 00:13

Ze willen nog steeds geen extra beschermingsmiddelen inslaan en voeren de strijd over de ruggen van de ondernemers en hun personeel.
We zijn druk druk druk met het beschermen van Italiaanse mede-EUers.

Pieter_Auper | 22-05-20 | 00:26

Vooral geen vragen stellen, want dan ben je een aluhoedje volgens de goegemeente!

paulis | 22-05-20 | 00:32

@SterF... | 22-05-20 | 00:19: Bedankt voor het prachtige nummer weer SterF. Echt een heerlijk nummer! Tot morgen.

lezeres | 22-05-20 | 00:35
▼ 2 antwoorden verborgen

@keestelpro | 22-05-20 | 00:11: ik denk dat Rutte in een zwart gat belandt als hij op een dag geen Mark Rutte meer is. Gun ik hem niet.

beldewouten | 22-05-20 | 00:17

@beldewouten | 22-05-20 | 00:17:
Ik hoop oprecht dat hij privé het geluk ook vindt dat hij in zijn politieke carrière heeft gevonden. Je kan het ene niet compenseren met het andere.

keestelpro | 22-05-20 | 00:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Prachtig, een van de beste LP's ooit.

de honden blaffen... | 22-05-20 | 00:21
-weggejorist en opgerot-
Achenwee | 21-05-20 | 23:59 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Zo vreselijk mooi
Calum Scott - Dancing On My Own

lezeres | 21-05-20 | 23:59 | 7

@Bad - Casey | 22-05-20 | 00:15: Super blij nummer dit Casey. (Heb je geluisterd naar de 2 nummers die ik je heb gestuurd Casey? Doe dit maar lieverd).

lezeres | 22-05-20 | 00:25
▼ 4 antwoorden verborgen

het grootste gedeelte van de bevolking heeft ook al door dat zij niet tot de doelgroep behoren en willen er weer lekker op uit. Maar de regering en virologen zijn verslaafd geraakt aan de controle en macht en willen graag de angst erin houden. Vandaag hoorde ik alweer de dreigement over een 2e golf. Ik heb mijn schouders opgehaald en ben lekker op stap geweest.

yeps | 21-05-20 | 23:55

@Bad - Casey | 22-05-20 | 00:11:
Ja erg he... een beetje stampvoeten in die prachtige attractie...

Papa Jones | 22-05-20 | 00:19

Wat mij betreft een van de beste nummers aller tijden en ook nog in de juiste versie.

De versie van Bad - Casey.

GeenHeil | 22-05-20 | 00:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Deze crisis heeft vele variabelen.

Wie te geloven; een man die alles met cijfers wetenschappelijk kan onderbouwen of een liegende geschiedenisleraar.

sprietatoom | 21-05-20 | 23:51 | 5

Weet je wie ook van alles eruit flapt en dat met cijfers onderbouwt?

Papa Jones | 22-05-20 | 00:06

@Papa Jones | 22-05-20 | 00:06:

Nee, maar hij/zij heeft wel gelijk.

Tenzij je van Dissel bedoelt....

sprietatoom | 22-05-20 | 00:11

@Papa Jones | 22-05-20 | 00:06:
De pinautomaat?

zwenkwieltje | 22-05-20 | 09:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo voor ik mn bak in rol nog even een fijn plaatje draaien:

The Prodigy - Poison

Computer_says_no | 21-05-20 | 23:50

kroonprins Hugo de Jonge zegt dat het dashboard met alle metertjes en wijzers met alle sleepnetdata DE oplossing is voor de pandemie ... heb vertrouwen in loze beloftes van ministers, CDA en de overheid in het algemeen

HetOorAakel | 21-05-20 | 23:50 | 1

Dat Dashboard is er nu al, men kijkt al naar de fopcijfers van het rivm.
Straks gaat men echt meten (zal ergens in augustus zijn dat de ggd’s een beetje ingewerkt zijn) en zul je zien dat een groot gedeelte al besmet is (geweest).
Precies wat al gemeten is in het buitenland waar wel getest wordt, mondkapjes zijn en voldoende IC bedden.

Analia von Solmsch | 22-05-20 | 00:33

Beetje revolutionair gaan doen zonder Rage Against the Machine... Kan niet, hè? Ik zet de Guerilla Radio even op 11.
youtu.be/Rm1nCYOZB-s

beldewouten | 21-05-20 | 23:50

Ok, ik kom ook ff neuzen hier... pitch deze er meteen in

youtu .be/DqZZJ0dKkeo

Yzord | 21-05-20 | 23:49

Je mag zijn naam niet noemen maar ik moet toegeven dat die dikke toch wel iets van gelijk gaat krijgen.

Miezerig | 21-05-20 | 23:40 | 4

Nee joh...
Zon en heerlijk buitenzitweer doen rare dingen met mensen.

Papa Jones | 21-05-20 | 23:48

Als je alles opeet en daarna uitkotst, schampt je braaksel soms ook de waarheid.

beldewouten | 21-05-20 | 23:53

Franske?

yeps | 21-05-20 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

Stonden er echt files van mensen die op de vlucht sloegen?

letopuwzaak | 21-05-20 | 23:52

@Bad - Casey | 22-05-20 | 00:07:
Zijn er mensen overleden?

letopuwzaak | 22-05-20 | 00:33
▼ 1 antwoord verborgen

Corona gaat met pensioen, maar de economische schade zal hersteld moeten worden. Hoe? Dat gaan wij doen. Nu dat laatste beetje sap wat we nog in onze lijven hebben, dat gaan die bloed zuigende elites uitpersen.

hoogvlieger | 21-05-20 | 23:39 | 2

Behorend tot de elite kan ik u meedelen dat het voor mij niet handig is om alle simpele zielen zoals u uit te schudden en te knijpen. Veel handiger is het, u met een redelijk hoog loon te betalen en tegelijkertijd hele hoge financiële verplichtingen op te zadelen. Als die betalingen vanwege uw verplichtingen komen via mijn bedrijven en bezittingen uiteindelijk in mijn portemonnaie terecht. Daar betaal ik dan mijn werknemers weer een meer dan redelijk loon van. Kortom, een win-win situatie voor u en mij, maar wel het meest voor mij.

bdn01 | 22-05-20 | 00:09

Oh jullie zitten allemaal binnen in het café. Ik dacht u allen buiten op het terras aan te treffen.

Morgen wacht het werk dus ga slapen. Morgenavond weer van de partij.
Veel plezier allemaal.

Nuuk | 21-05-20 | 23:39

You'll Always Find Me In The Kitchen At Parties - Jona Lewie

youtu.be/b9zdilFwHxY

Roehm | 21-05-20 | 23:38

Ik heb het idee dat dat de kwaliteit van de groenten in de supermarkt de laatste weken nogal achteruit gegaan is.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:37 | 2

Sorry maar dat heeft niets met Corona te maken

'Dat komt door 5G.

ZomaarEen | 21-05-20 | 23:56

Dat is altijd zo in de lente. Nieuwe, verse oogst is er nog niet (op wat spinazie, asperges en andijvie na) en wat er nu in de winkel ligt komt of uit Afrika, of is van vorig jaar uit de opslag. Dus dat is niks nieuws. Nog een maandje geduld dan komt het eerste verse spul van de grond.

Stormageddon | 22-05-20 | 00:19

Kees de Kort, altijd goed.

CarelJan7937 | 21-05-20 | 23:35

Wat ik dus te zeggen had, paste precies in het roken van een sigaret...

Ik ben kapot..!!

Fijne avond en tot laters...

neonreclame | 21-05-20 | 23:32 | 2

Dat vind ik trouwens een hele mooie tekst.

letopuwzaak | 21-05-20 | 23:54

Blijf maar voorzichtig. Mijn vriendin (van het type zelf aan je auto sleutelen/ik ben nooit ziek) is al zes weken geveld na een bevestigde corona infectie.
-Gezond, jong en niet dik voor wie het wil weten-.
Blijvend pijn in de longen en geen energie om een werkdag vol te houden, ze is momenteel een schim van wat ze was en ik hoop maar dat ze er helemaal bovenop komt.

letopuwzaak | 21-05-20 | 23:31 | 13

Uit dit blijkt dat het totaal onvoorspelbaar is.
Goed dat je dit zei om ook de ontkenners wakker te schudden.

HoerieHarry | 22-05-20 | 00:11

@HoerieHarry | 22-05-20 | 00:11:
Voorzichtigheid blijft geboden, ook voor mensen die er (te) makkelijk over denken.

@Kuifje. Kom je niet meer achter.

letopuwzaak | 22-05-20 | 00:37
▼ 10 antwoorden verborgen

In dat vleesverwerkingsbedrijf hebben ze normaal gedaan. Daar is nu zo'n grote uitbraak dat de hele toko op slot zit.
Maar goed, ze zullen het wel verkeerd zien..

RandyBiel | 21-05-20 | 23:29 | 1

Afgezien van 25% zieken is boel echt dicht gegaan door het feit dat de ambtenaren van de NVWA niet meer durven te komen.....

Cheffff | 21-05-20 | 23:40

Wat heb jij toch met dikke vrouwen?

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:29

Warme voeten..

Gewoon, m'n voeten zijn warm..

Ja, lastig...

neonreclame | 21-05-20 | 23:24 | 1

Voetenkoorts?

HoerieHarry | 21-05-20 | 23:27

Conclusie: in Jan en feb maakt Rutte de fout om niet naar Baudet en geenstijls chinacoronatopics te luisteren dat corona hier naartoe ging komen. Grenzen gingen niet dicht en noord brabant werd niet geïsoleerd.
In maart deed hij het juist goed door met slappe maatregelen te komen zoals 1.5 meter advies en geen handen schudden. Maar toen kwamen al die Baudet fans met Italie vs NL grafieken en scholen dicht eisen, smekend om een totale lockdown. En nu smeken ze om helemaal geen lockdown. De enige weg hieruit is accepteren dat mensen dood gaan. Dat is de natuur. 500 coronadoden per week, dat moet het nieuwe normaal worden. Zo niet dan gaan de jongeren merken dat hun leven word verpest en zijn ze vatbaarder voor kwaadaardige religies of extreme politieke partijen die beterschap beloven.

Middensteun | 21-05-20 | 23:18 | 1

Iets met hak, tak, springen, bomen, bos, klok en klepel.

Frau Merkel | 21-05-20 | 23:58

Gisteren op de bank, vandaag gewoon weer in bed...

Wat kan je zo'n ding missen hè...!!??

neonreclame | 21-05-20 | 23:15

Maurice heeft gelijk. It's better to burn out than fade away. We hebben geen eeuwig leven. En corona is geen masskiller, maar een erg kieskeurige serialkiller gebleken. Dit alles is een hysterie. Hoe dan ook, het was een geweldige dag voor de 1,5 meter regel handhavers in Nederland. Een vitaal beroep, boa. Pfffrrrt. Later als de strijd is gestreden, krijgen ze allemaal een lintje van Will.

suscrofa | 21-05-20 | 23:14 | 4

Mensen stemmen met hun voeten. Rutte en de Jonge kunnen lullen wat ze willen. Mensen gaan gewoon hun gang.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:19

@Trumme | 21-05-20 | 23:18: Volgende week gaan we s’avonds om 20.00 de boa’s massaal klappen?

Slipsnifter | 21-05-20 | 23:39
▼ 1 antwoord verborgen

Dat je het belang van het uit het slop trekken van de economie wilt onderstrepen, primadeluxe, nodig, en terecht. Maar ongefundeerd (oh ja wacht zoiets stond in de disclaimer) wat feiten verdraaien over een aantal zaken om je punt te maken, is ronduit een miezerig zwaktebod.

Om een aantal hallucinante missers aan te stippen:
- "Maar overal neemt de pandemie af”; jammer, probeer het nog eens, je weet zelf de weg te vinden naar de grafiekjes die het wereldwijd allemaal keurig bijhouden.
- "meeste mensen hebben helemaal nergens last van"; schattingen van asymptomatische dragers lopen nogal uiteen tussen studies, weinig studies schatten dat het asymptomatische deel de absolute overgrote meerderheid vormt, en zélfs als dat klopt: het gaat bij de impact van een epidemie niét om het asymptomatische deel, de impact wordt bepaald door de hospitalisatiegraad, de kans op complicaties en restschade, en die zijn onmiskenbaar anders bij griep... ”en ja die vergelijking kun je prima maken" - oh mooi @vanRossem, fijn dat je dat nog even aanstipt, zijn we het daar over eens
- "amper 330.000 doden" - geregistreerde doden, onderrapportage waarschijnlijk, dus maak de vergelijking met de griep na week 52 nog eens, op basis van ofwel officiëel geregistreerde doden, ofwel oversterfte toegeschreven aan x of y, maar geen appels met peren vergelijken halverwege het kalenderjaar. En doe me een lol en zet dan na dat jaar ook even het aantal hospitalisaties, ic-opnames, en oh ja arbeidsverzuim naast elkaar voor beide infectieziekten.
- "dat voor het overoverovergrote deel van de mensen (gezond én besmet) corona volstrekt ongevaarlijk is gebleken"; knap van infectioloog-epidemioloog @vanRossem om dit retrospectief al te concluderen wanneer de grote cohortstudies nog aangezwengeld moeten worden om de frequentie van cardiologische, nefrologische, neurologische, etc. restschade na maanden en jaren in kaart te brengen, ook bij ogenschijnlijk mild verlopen infecties onder fitte, jonge mensen
- "Het aantal dagelijkse nieuwe gevallen nadert de nul". 253 vandaag, met de welbekende onderraportage. Een dalende trend? Zeker. Maar bijna nul? Proest.

Zó zonde dat een valide punt over het reanimeren van de economie zó schreeuwerig onderbouwd moet worden met halve of hele leugens over de pandemie. Je kunt nog steeds de ernst van de ziekte erkennen, en toch pleiten voor het zo snel mogelijk aanzwengelen van de economie door het nemen van betere maatregelen dan de Ruttes, de Jonges en van Dissels nu bekokstoofd hebben.

Wetenschopper | 21-05-20 | 23:13 | 5

@iustus | 21-05-20 | 23:25: Denk, kan, mogelijk. De argumenten van Maurice lijken mij meer steekhoudend dan wat het RIVM aan kan dragen.
De andere punten over de verspreiding van het virus en de verdeling over de wereldbol lijken mij duidelijk. Hij zegt niet dat het niet erg is, hij stelt dat de nu voorgestelde maatregelen ineffectief zijn, hij komt met een beter voorstel en hij trekt het iets breder dan de paniek van het RIVM en Jaap en zijn groupies.

Frau Merkel | 22-05-20 | 00:03

@Frau Merkel | 22-05-20 | 00:03: Maurice zit er echt heel vaak naast, maar dat belet hem er nooit van om overtuigd te zijn van z'n eigen gelijk.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een dom gezwets. Door met de griep te vergelijken lijkt het even erg, maar het is even erg omdat er zoveel maatregelen zijn genomen. Met de maatregelen alsnog een bomvolle ic. Mensen in Ecuador die dood op de straat liggen, doet de griep dat ook? Helaas moesten we dicht. Nu is het onder controle, dus moet je ook snel open durven om de economie te redden. Maar wie weet laait het weer op en kan je alles weer sluiten. Volgens mij geen model die dat kan voorspellen, we gaan het zien.

TheManiac | 21-05-20 | 23:13 | 5

En achteraf blijkt dat de IC in redelijk wat gevallen niet het antwoord is; dat het meer schade geeft. En de IC's in Nederland zelf hebben nooit vol gelegen.

Hoe vaak krijgen we nieuws uit Equador? Wat was er nu precies te zien?
Uit diverse landen komen de berichten dat men de sterftecijfers bij moet stellen omdat corona doden NIET AAN corona zijn overleden. De politiek en de media hebben paniekvoetbal gespeeld. Beide hebben hun macht en invloed laten gelden en uitgebreid, daarmee hun bases verstevigd en hun positie veiliggesteld.

Arachne | 21-05-20 | 23:23

@Trumme | 21-05-20 | 23:22:,
Oh Ironie, ik was hier 1 van de 1e die verkondigde dat het in de lucht ook kan zitten ( gezien de Chinese filmpjes )
Mompelt onderwijl iets van.... sukkel.

Bad - Casey | 21-05-20 | 23:26

@Arachne | 21-05-20 | 23:23:
De IC's hebben niet volgelegen, maar de Covidafdelingen wel.
Hele afdelingen zijn daarna ook nog eens verbouwd tot Covid afdelingen en de verpleegkundigen draaiden extra diensten om alle patienten te verzorgen. Hierdoor moest andere belangrijke zorg uitgesteld worden.
De patienten hadden zorg en zuurstof nodig, dat kan je moeilijk niét geven.

letopuwzaak | 21-05-20 | 23:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Juweeltje. Onbegrijpelijk dat ze daarna zo veel shit hebben gemaakt.

spanarchist | 21-05-20 | 23:16

Donald Trump houdt een toespraak op een grote conventie. Terwijl hij alleen staat bij de lessenaar, kijken de mannen van de geheime dienst rond om de plaats te controleren. Een van hen ziet een eenzame schutter op het balkon en begint in zijn walkietalkie te roepen: 'Mickey Mouse, Mickey Mouse, Mickey Mouse!'

Een schot klinkt en neer gaat de president.

Bij de debriefing vragen ze de geheime dienst man: 'Waarom begon je verdomme "Mickey Mouse" te roepen?'

"Nou" antwoordde hij "Ik raakte helemaal in de war toen ik wilde schreeuwen: "Donald duck!, Donald duck!, Donald duck!"

[duck = duiken]

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 23:11 | 1

Hahaha! RIP Donald.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:18

N-Trance - Set you free.

Fijne avond mensen!

Mastiff | 21-05-20 | 23:11 | 3

The Outhere Brothers - Boom Boom Boom

Mastiff | 21-05-20 | 23:21

Het is krankzinnig. We worden belazerd en bedonderd. Dit land is verloren. Met dank aan het euofiele politieke establishment. We leven in een gekkenhuis.

frisenfruitig | 21-05-20 | 23:09 | 6

Ben je vandaag door zes negers in je nauwste gaatje genomen?
Het land is verloren zegt hij, haha
Waar ga je heen dan?

SterF... | 21-05-20 | 23:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb slechts het begin gezien van dit filmpje, want ik kan dat zelfingenomen toontje van Maurice de Hond niet uitstaan.
Overal waar hij wel eens iets over gelezen heeft, is hij gelijk de expert in.
Vreemd genoeg spreekt hij zichzelf wel heel erg tegen.
'Het virus is alleen overdraagbaar door direct contact, OF als iemand van dichtbij in je gezicht hoest'.
Maar de anderhalf meter maatregelen vind hij dan weer STOM!
Terwijl anderhalve meter ongeveer de afstand is van je handen als je je armen strekt.
Met anderhalve meter afstand KAN je elkaar dus (vrijwel) niet aanraken (en dat is het doel).

Het probleem zit hem erin dat de mens in het algemeen en de Nederlander in het bijzonder zo nodig overal een discussie over aangaat.
Een vage omschrijving als 'je moet afstand houden', daar kan de gemiddelde Nederlander geen ene klote mee.
Sowieso hebben we blijkbaar moeite met regeltjes, vandaar het typische Nederlandse gedogen en de 'dat maak ik zelf nog wel uit!' mentaliteit.

Als je dus vaag gaat omschrijven wat wel of niet mag, is dat vragen om problemen.
De ene vind dan 5 meter nog te weinig en de ander zit bijkans met zijn snikkel in je hol als je in de kassarij staat.
Waardoor je dus alleen maar meer discussies krijgt.
"Ik hou wel afstand, je houdt geen afstand, ik hou wel afstand, je houdt geen..."
Anderhalve meter is dan gewoon 'tastbaar'.
De meeste mensen weten wel wat anderhalve meter is dus dat geeft gewoon veel minder kans op discussies en dus confrontaties.

Tarmac | 21-05-20 | 23:09 | 13

@oh no | 22-05-20 | 00:22:

Die man leest zich wel in en eerlijk gezegd schat ik hem hoger in dan het fossiel van Dissel. De hond is namelijk wel leergierig.

sprietatoom | 22-05-20 | 00:41

Lekker stom om een mening te gaan posten over iets wat je nog niet half hebt gezien. Verhaal van De Hond is echt goed onderbouwd en hij stelt: overdracht vooral via aerosols/aerosolen (en die gaan veel verder dan 1,5 meter) in slecht geventileerde en droge ruimtes. Buiten dus nauwelijks gevaar. En eenzijdige nadruk op 1,5 meter - ook buiten - is dus onzin. Geen speld tussen te krijgen!

duh! | 22-05-20 | 00:43

@duh! | 22-05-20 | 00:43:
Nog niet half? Dan geef in dit geval nog teveel credits aan de Hond, na 5 minuten haakte ik al af hoor.
En het is niet ongebruikelijk om alleen samenvattingen te lezen om voldoende informatie binnen te halen.
Of wou jij zeggen dat jij altijd de algemene beschouwingen aan gaat zitten kijken om een politiek oordeel te vormen?
Of als jij je mening wil geven over de Taibah-moskee, ga je ook niet eerst Arabisch leren en een aantal lezingen van het opperhoofd aanhoren.
Of om de muziek van rapper Boef zwaar KUT te vinden, heb je nog geen minuut nodig, hoef je niet het hele repertoire af te luisteren.
En als Ajax van Feyenoord wint, kan je daar anderhalf uur over doen, maar dat past ook in een samenvatting van 3 minuten.
Kan je mij even aangeven welke Godheid Maurice de Hond is, om die op zo'n voetstuk te zetten dat hij en Hij alleen beoordeeld mag worden, nadat hij volledig aangehoord is?

Tarmac | 22-05-20 | 01:28
▼ 10 antwoorden verborgen

Links of rechtsom, het blijft de schuld van China.

Brabeaulander | 21-05-20 | 23:09

Is de schubkarper al los? Ik vraag dit voor een vriend uit Friesland...

eerstneukendanpraten | 21-05-20 | 23:08

Ik heb ernstig het vermoeden dat er hier een x-aantal trollen aanwezig zijn die betaald worden voor hun plempsels

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:08 | 12

@beldewouten | 21-05-20 | 23:39: The Russians Are Coming, the Russians Are Coming was in 1966 grappig. Gezien Corona kunnen wij eventueel "Het gele gevaar" weer herintroduceren? Of gaan wij toch voor het CCP virus?

China is ook een communistisch regime, dus met een geitenpaadje valt dat wel te koppelen aan de Russen, mocht het echt een harde eis zijn dat de Russen het deden.

Diepstrotje | 21-05-20 | 23:50

@Papa Jones | 21-05-20 | 23:45:
Heeft ook op Geenstijl gestaan, in de NRC, de Volkscourant etc.etc.

de honden blaffen... | 22-05-20 | 00:42
▼ 9 antwoorden verborgen

Nog eentje om het af te leren, omdat het zo gezellig is tijdens dit christelijk feest:
youtu.be/o1dRWKmyX04
!

SterF... | 21-05-20 | 23:07
-weggejorist-
frank4444 | 21-05-20 | 23:07 | 3

Lijkt wel een gastcolumn van ene J. Ensen.
Zegt exact hetzelfde

Dommelsch | 21-05-20 | 23:06 | 4

Nou, het punt is niet dat J. Ensen hetzelfde zegt, maar hij zegt ook nog wel heel wat meer, vind je niet? Maurice de Hond probeert relaties en verhoudingen vast te stellen op basis van statistische modellen, en op basis van die vaststellingen, geeft hij aan wat volgens hem de beste oplossingen zijn.

J. Ensen probeert vooral relaties en verhoudingen vast te leggen tussen dit virus en allerlei complottheorieën. Ik zie daar een groot verschil in.

GeenHeil | 21-05-20 | 23:23

@GeenHeil | 21-05-20 | 23:23: je moet gewoon alle verhalen met een korreltje zout nemen, Maurice, Hensen, Blauwe Tijger, RIVM, WHO, China in focus. Maar neem zoveel mogelijk informatie op en vorm je eigen mening, je kan gewoon je eigen gekkie zijn.

Baseer daarop of je binnen wil blijven of op Zandvoort tussen de drukte wil staan, laat een ander ook vrij in die keuze.

Diepstrotje | 21-05-20 | 23:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ken je de nieuwe single van André Hazes al? Ik ga deaud zonder jouw, wolla!

eerstneukendanpraten | 21-05-20 | 23:11

De griepprik is om 60+ers en mensen met onderliggend lijden te beschermen en deze griepprik wordt ook massaal toegepast (meer dan 50%). Tel daarbij een groot deel van de zorg medewerkers op en je hebt een flink deel van bevolking die niet meer naar de IC hoeft vanwege griep of een ander besmet. Dat zou deels kunnen verklaren waarom Corona nu een hoge IC-bezetting heeft gehad.

kovariant | 21-05-20 | 23:05 | 7

@Gravin v Kippenbouth | 22-05-20 | 00:09: En de ene prik werkt beter dan de andere. Vaak een kwestie van geluk.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:25

Wat ik zie in verpleeghuis waar ik werk zelfs in meerdere juist na griepvaccin sterven veel bejaarden .
Elk jaar zie ik dat.

Ollie2 | 22-05-20 | 00:32

@Ollie2 | 22-05-20 | 00:32:
Omdat het ook de tijd van het jaar is waarin andere factoren meespelen.
Dat komt niet van de griepprik.

letopuwzaak | 22-05-20 | 01:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Uitstekende samenvatting van de stand van zaken. Met als kers op de taart het gesprek met Kees de Kort.

van heinde en verre | 21-05-20 | 23:04

Jij bent op dreef vanavond qua muziek, @De Briemusketier. Lekker bezig.

GeenHeil | 21-05-20 | 23:12

Bowie is geweldig.

Mars moet nog steeds zijn oude naam terug krijgen namelijk Planeet Bowie. Daar heb ik ooit nog eens een petitie voor getekend. De leukste ooit.

Nuuk | 21-05-20 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Maurice, onze homo universalis. Maurice is wetenschapper, ondernemer, rechter, astronaut, advocaat, journalist, viroloog en apotheker. U noemt het en Maurice kan het. Peter R. kan zijn spullen pakken.

Bab01 | 21-05-20 | 23:02 | 11

@GeenHeil | 21-05-20 | 23:58: Maar is hij een echte wetenschapper? Drs in de Geografie, maar geen proefschrift. Meer een handige ondernemer en opinieleiler.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:21

@GeenHeil | 21-05-20 | 23:58: Hij is sociaal geograaf, geen econometrist of wiskundige. Zo geniaal met modellen is hij echt niet. Neemt niet weg dat hij zelfverzekerd, stellig, intelligent, en overtuigend is. Dat zijn eigenschappen waarmee hij met onder andere opiniepeilingen een goede boterham heeft verdiend.

Bab01 | 22-05-20 | 00:22

@Bab01 | 22-05-20 | 00:22: In die Deventer moordzaak was hij ook erg stellig en overtuigend, maar hij zat er wel goed naast.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:26
▼ 8 antwoorden verborgen

Heeft iemand al een Engels-ondertitelde versie van dit interview (en het vorige, bij ON) naar Trump gestuurd? Die zal het dan in zijn eerstvolgende persconferentie meenemen.

piloot47 | 21-05-20 | 23:01

Vader: "Zoon, je bent geadopteerd."

Zoon: "Wat ?! Ik wist het! Ik wist het! Ik wil mijn biologische ouders ontmoeten! '

Vader: “Wij zijn je biologische ouders. Pak nu je spullen, de nieuwe halen je over 20 minuten op. '

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 23:00 | 5

Ha ha geweldig.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:11

Klinkt als een vervelend ventje.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:20

Een van de leukste die u gepost hebt.
De naam Peter r de Vries is al een paar maal in de reaguursel gevallen zie ik. Kan het zijn dat........?

Nuuk | 21-05-20 | 23:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Nuchter stuk van Nijman, zoals altijd. Dank daarvoor.
Toch wil ik die ziekte nog steeds niet krijgen. Net als alle ziektes. Ik kom veel in het bos waar steeds meer teken zitten die Lyme kunnen veroorzaken. Dat wil je niet. Goede voorzorgsmaatregelen nemen maar wel normaal doen.
Ik heb dit al eerder gezegd, maar blijkbaar moet mensen nu ineens uitgelegd worden dat je met griepverschijnselen gewoon afstand moet houden of thuis moet blijven. Ook klassieke griep wil je niet verspreiden, dan ben je gewoon een lul. En je bent niet onmisbaar op je werk, dus blijf lekker thuis ipv iedereen te besmetten. En was je handen als je aan je neus gezeten hebt, en kom niet naar je werk als je buikgriep hebt, en verwarm je kip goed, en was je handen goed ipv een keer onder de kraan te houden voor de vorm. Dit klinkt kleuterschoolniveau maar in mijn kantoor waar iedereen gestudeerd heeft betrap ik een hoop mensen op het niet naleven van basishygieneregels. Nederlanders wassen hun handen niet na het schijten en Indiërs en Chinezen schijten en zeiken de bril en de rest onder. En de rest smeert het over het koffiemachine uit.
Het is net of je met een stel gehandicapten van doen hebt.
Er zijn een aantal echte risico plekken en dat is discotheken, feestkroegen en het ov. En ik denk eerlijk gezegd zonder voorzorgsmaatregelen ook fitnessscholen, helaas.
Die aanpassen of gesloten houden. En verder gewoon je handen wassen en gepaste afstand. En hypothetisch gezien zou het sociaal acceptabel maken van corrigerend in elkaar meppen van coronahoesters en mensen die met opzet de regels aan hun reet afgeven ons ook kunnen helpen.

Draak uit Brabant | 21-05-20 | 23:00 | 4

Maar, nuchter stuk van Nijman zei je... Jij klinkt alleen een beetje waar Bart dus tegen ageert.

Super Vaagstra | 21-05-20 | 23:11

@Super Vaagstra | 21-05-20 | 23:11: nee hoor, economie moet weer opgestart worden. Volgens mij zeg ik niks geks met het wassen van je handen als je gescheten hebt, of begrijp je dat nog niet?

Draak uit Brabant | 21-05-20 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

@Spring Bruissteen | 21-05-20 | 23:18:

Die tijd vind ik ook heel erg goed en ik hou ook van de albums die tussen de periode met Peter Green en de periode met Buckingham/Nicks zijn gemaakt, zoals Bare Trees.

Ik durf niet te zeggen welke samenstelling ik "beter" vind. Als het erop aankomt, dan luister ik vaker naar de nummers uit de periode met Buckingham/Nicks.

GeenHeil | 21-05-20 | 23:27

@GeenHeil | 21-05-20 | 23:27:
Zal met mijn voorliefde voor (echte) blues te maken hebben, Muddy Waters, Howlin' Wolf en natuurlijk Elmore James, de grote inspirator voor Peter Green.

Spring Bruissteen | 22-05-20 | 00:07

@Spring Bruissteen | 22-05-20 | 00:07:

Dat kan ik me goed voorstellen. Ik hou van blues, soms ook van de echte blues van de muzikanten die jij noemt, maar ik heb dan liever Cream of Derek & The Dominos of de blues van The Rolling Stones, of dus de blues van Peter Green`s Fleetwood Mac.

GeenHeil | 22-05-20 | 00:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Verdrijf de corona angst met stevige motown.
I Feel Free - Cream

youtu.be/prnbF8Eagdg

Roehm | 21-05-20 | 22:58

Lijkt op je Roemeense ex.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:07

Crosby, Stills, & Nash - Suite: Judy Blue Eyes

Voor Judy en voor Lezeres.

GeenHeil | 21-05-20 | 22:57 | 15

@lezeres | 21-05-20 | 23:56:

Ja, zo gaat dat vaak. Mijn moeder hield van Queen en mijn vader van Neil Diamond. Ik heb niet zoveel met Queen en Neil Diamond, wel met sommige nummers. Je hoeft niet onder de tafel te duiken hoor. Ik heb jou al talloze liedjes zien posten waar ik niet kapot van ben!

GeenHeil | 22-05-20 | 00:04

@GeenHeil | 22-05-20 | 00:04: Wablief? Mijn nummers? Onmogelijk! Ik plemp alleen maar kwalitatief hoogwaardige muziek. LOL

lezeres | 22-05-20 | 00:19
▼ 12 antwoorden verborgen

Vandaag een speciale dag, we herdenken dat Timmermans-zoon en Sociale Stijger Jezus van Nazareth ten Hemel voer. Daarom speciaal voor Eshter, die inmiddels thuis gekomen is na een vroege dienst, Unit Gloria met The Last Seven Days.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:57 | 30

@Kuifje-naar-Brussel | 22-05-20 | 02:00:
Hij heeft er immers voor gezorgd dat iemand jou zo'n lief nachtelijk berichtje stuurt, zou m'n oma zeggen.
(Jouw vrije wil ten spijt, is dat een lieve gedachte) Goeiemorgen!
Een mooie dag en tot gauw.

letopuwzaak | 22-05-20 | 05:36
▼ 27 antwoorden verborgen

Het aantal coronadoden is vergelijkbaar met griep, omdat de hele wereld tot stilstand is gebracht. Anders waren er in Nederland al 20.000 doden geweest, doordat er voor hen geen IC-plek was.

Ik erger me kapot aan kroeghouders en sportschoolhouders die nu plotseling medisch specialist zijn en roeptoeteren dat vooral hun branche weer open kan.

Het grote probleem is dat als we iedere branche tegemoet komen en we weer massaal gaan samenkomen, we over drie weken weer alles moeten sluiten.

Ik begrijp kroeghouders, vanuit hun financiele situatie, maar corona is een griepje maal 100, waar vele jongeren ook maanden van moeten revalideren. Het is serieus en het is op een haar na serieus uit de klauwen gelopen in Nederland. Al verdienen we met 5000 doden ook niet dr schoonheidsprijs.

Samengevat: Corona is kut, Rutte is kut, maar het is nu eenmaal even zo. Het gaat om meer dan het eigen belang.

prullie | 21-05-20 | 22:56 | 4

Voor een griepje is inderdaad nog nooit een lock-down ingesteld. Raar eigenlijk dat dat consequent buiten de vergelijking wordt gehouden door barkrukvirologen.

Schulzie | 21-05-20 | 23:03

Ik vind het wel jammer dat ze die koffiesjops direct heropend hebben, zo hadden ze namelijk al die straatratjes makkelijk kunnen oppakken. Mmm, al zou het waarschijnlijk bij een foei gesprek blijven.

Brabeaulander | 21-05-20 | 23:07

@Brabeaulander | 21-05-20 | 23:07: mwah, ik ben wel blij met de naaihouding van BOA's en politie, jarenlang hadden wij last van dealertjes op scooters. Gebeurde niks mee, nu met het mooie weer gaan buurtbewoners op hetzelfde grasveld met basketbal veld zitten. In massa komen ze langs om de 1.5 m te handhaven. Bijkomend voordeel de dealscootertjes zijn weg, net als het vandalisme.

Diepstrotje | 21-05-20 | 23:33
▼ 1 antwoord verborgen

Als na vandaag, een dag waarop overal in het land grote groepen mensen samenkwamen, geen stijging van het aantal besmettingen te zien is, kunnen de "maatregelen" gestopt worden en kan men weer normaal gaan doen.

de honden blaffen... | 21-05-20 | 22:56 | 1

Natuurlijk nauwelijks extra besmettingen buiten, door die fijne zon en de snelle verdunning.

sprietatoom | 22-05-20 | 00:20

Gauw weer normaal gaan doen, want de onderbetaalde Roemenen in Nederlandse slachterijen hebben bijna allemaal corona en dan is er straks alleen nog maar een vegaburger te krijgen in Van Rossem's favoriete hipstertent op 1 juno. Over luxekeuzes gesproken, die uitbeners hebben ze niet.

Schulzie | 21-05-20 | 22:55

Vanavond was ik was een eindje gaan fietsen en ik kwam in het bos een nostalgisch kapelletje tegen dat langs een beekje gebouwd is, daar stonden 7 vrouwen zachtjes "Maria liedjes" te zingen. Ik kon het niet laten, heb toch 10 minuten staan luisteren.

En dan moet ik nu denken aan Amsterdam waar 5 keer per dag minuten lang ALLAH AKBAR door de speakers galmt & dramt. Maar gelukkig is de gebruikte elektriciteit klimaat neutraal opgewekt. Dat dan weer wel.

Oh ja, een goedenavond aan jullie allen.

Brabeaulander | 21-05-20 | 22:55 | 6

@Gulliver | 21-05-20 | 23:15: Jahaaaa.... maar is weer populair geworden door de serie. Vandaar mijn linkje naar het fragment uit la casa...

piloot47 | 21-05-20 | 23:26

Kut Christenen ook altijd. Zelfs in het bos maken ze lawaai.

beldewouten | 21-05-20 | 23:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Sympathiek.

gebruikesrnaam | 21-05-20 | 23:00

@Bad - Casey | 21-05-20 | 23:01:

Geen grap..

Ik dacht Bryin Cranston..!!

www.google.com/imgres?imgurl=https%3A..... i&docid=pUOQ3xZm8YrTcM&w=675&h=900&q=bryan%20cranston%20foto&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwintY6a7sXpAhXHtKQKHS3oBS4QMygAegUIARDrAQ

neonreclame | 21-05-20 | 23:07

Geen gitaarkabels.

Knufter | 21-05-20 | 23:09

@Roehm | 21-05-20 | 23:05,
Dat dacht ik eerst ook, Bev zit aan de drums.... neen, dit is geen Jeff, zijn schedel klopt niet.... zeg ik nu wat verkeerds ?!

Bad - Casey | 21-05-20 | 23:11
▼ 6 antwoorden verborgen

- De dokter komt naar de patiënt en laat hem de röngten-foto zien.
- Nou, dat is jammer; de röngtenfoto laat zien dat u een gebroken rug heeft.
- Maar niet getreurd, we hebben het gerepareerd ... door middel van Photoshop.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 22:52

Mooi als dit in Nederland ook zou kunnen.

Knufter | 21-05-20 | 23:12

@lezeres | 21-05-20 | 23:09:

Humor inderdaad.
Zou mij weinig verbazen overigens als dit geen aanval was maar een foutje.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Won't you come out to play
Dear Prudence - The Beatles

youtu.be/wQA59IkCF5I

Roehm | 21-05-20 | 22:43

Misschien is de vergelijking met griep wel te maken, maar waarom moest dan plotseling de IC capaciteit zo ver omhoog met maar een paar procent besmetting onder de bevolking? Dat is met griep nog nooit gebeurd en toen waren er veel meer mensen besmet. Dus, als je het laat gaan heb ik kans dat ik niet geholpen kan worden als ik ziek wordt, blijkbaar vind u dat niet erg. Ik ben overigens wel voor minder starre regels. Ik denk niet dat iemand aan het strand ziek wordt, ondanks dat er veel mensen zijn. Het is ook belangrijk om er even lekker uit te zijn, is gezond.

mok | 21-05-20 | 22:40 | 14

@Gulliver | 21-05-20 | 23:06: Niet beter dan Nederland, als ik de internationale vergelijkingen moet geloven.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:47
▼ 11 antwoorden verborgen

"Is de hel exotherm (geeft warmte af) of endotherm (neemt warmte op)?"
De meeste studenten schreven hun rationele overwegingen op met behulp van de wet van Boyle (gas koelt af wanneer het uitzet en verwarmt wanneer het wordt samengedrukt) of een andere variant.
Een student schreef echter het volgende:

Ten eerste moeten we weten hoe de massa van de hel in de tijd verandert.
We moeten dus weten hoeveel zielen de hel ingaan en hoeveel eruit vertrekken, wat onwaarschijnlijk is. Ik denk dat we er gerust van kunnen uitgaan dat als een ziel eenmaal in de hel komt, ze niet meer eruit vertrekt.
Daarom mogen we rationeel vaststellen: er vertrekken geen zielen uit de hel.
Laten we eens kijken naar de verschillende religies die tegenwoordig in de wereld bestaan, over hoeveel zielen de hel binnengaan.
De meeste van deze religies stellen dat als je niet hun religie toegedaan bent, dat je naar de hel gaat.
Aangezien er meer dan één van deze religies is en aangezien mensen niet tot meer dan één religie behoren, kunnen we hieruit de projectie voltrekken dat alle zielen naar de hel gaan.
Met de geboorte- en sterftecijfers zoals ze zijn, kunnen we verwachten dat het aantal zielen in de hel exponentieel zal toenemen.
Nu kijken we naar de snelheid waarmee het volume in de hel verandert, omdat
de wet van Boyle stelt dat om de temperatuur en druk in
de hel hetzelfde te laten blijven, moet het volume van de hel proportioneel toenemen als er zielen worden toegevoegd.
Dit resulteert in twee mogelijkheden:
1. Als de hel langzamer uitbreidt dan de snelheid waarmee zielen de hel binnengaan, zullen de temperatuur en druk in de hel toenemen totdat de hel los barst.
2. Als de hel sneller uitdijt dan de toename van zielen in de hel, dan zullen de temperatuur en druk dalen totdat de hel bevriest.
Dus wat is het geval?
Als we het postulaat accepteren dat Teresa mij tijdens mijn eerstejaars jaar heeft gegeven: 'Het zal een koude dag in de hel zijn voordat ik met je naar bed ga', en rekening houden met het feit dat ik gisteravond met haar heb geslapen, dan moet nummer twee waar zijn, en dus ben ik er zeker van dat de hel exotherm is en reeds bevroren is.
Het gevolg van deze theorie is dat aangezien de hel is bevroren, daaruit volgt dat de hel geen zielen meer kan opnemen en daarom is uitgestorven, waardoor alleen de hemel overblijft, waardoor tegelijk ook het bestaan ​​van een goddelijk wezen wordt bewezen, wat verklaart waarom Teresa gisteravond onafgebroken bleef doorgaan met gillen: 'Oh my God, Oh my God!.'

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 22:39

Go Maurice! Stop de lockdown.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:38

Opiniemaker Maurice de Hond publiceert komende maanden een multimediaal project over de Deventer moordzaak. Heilig gelooft hij in de onschuld van Ernest Louwes, die is veroordeeld voor de brute moord op weduwe Wittenberg. De echte dader is volgens De Hond haar klusjesman. Hoewel hij daarom is veroordeeld voor smaad, blijft hij strijden voor Louwes’ onschuld.
www.destentor.nl/deventer/veroordeeld...

AntonJansen | 21-05-20 | 22:37 | 8

@Kuifje-naar-Brussel | 21-05-20 | 23:48: Dat denk ik ook. Maar, wat voor hem pleit: hij is overtuigd van zijn gelijk, want narcist. Hij weet zeker dat er een moord is gepleegd, een onschuldige is veroordeeld en de dader de dans ontspringt. Dat pikt hij niet, want een moordenaar laat je niet lopen. Samengevat: hij bedoelt het niet verkeerd.

beldewouten | 22-05-20 | 00:23

@beldewouten | 22-05-20 | 00:23: Ik heb slechte ervaringen met mensen die het niet verkeerd bedoelen. Als het even kan, mijd ik ze.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Gedrag van de regering is wat je in het bedrijfsleven ook schering en inslag is. Niemand is bereid om maar enig risico te nemen / buiten de gebaande paden te gaan.

Bang dat bij minste of geringste problemen of iemand voor de kop stoten het einde verhaal voor hen is.

Get a life, the perfect world doesn't exist.

Middel is inmiddels erger dan de kwaal. Maar dat heeft 80% nog niet door. Alles gaat toch gewoon door is de gedachte. Het is stilte voor de storm.

Mensen

Cheffff | 21-05-20 | 22:37 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 21-05-20 | 22:41

Verantwoordelijkheid nemen valt ook niet meer risicoloos te doen met een leger aan advocaten als mevr. Zegveld die de staat voor vanalles en nogwat aanklagen. Nu er zelfs topambtenaren vd belastingdienst aangeklaagd worden durven de RIVMers helemaal niets meer.

Trumme | 21-05-20 | 23:06

Als dit geen feestje wordt!

Speciaal huiskamerconcert van Knower, want die hebben ook geen optredens nu.
www.youtube.com/watch?v=atBO6e7k5Wo

The government knows when you masturbate!

Pieter_Auper | 21-05-20 | 22:37 | 1

Super band!
Ik heb een woman crush op die zangeres.
En ik ben nog wel een man. #raar
KNOWER - Hanging On
www.youtube.com/watch?v=kLZJ-0IP9bY

keestelpro | 21-05-20 | 23:21

Ik vind maar één ding belangrijk: het motief! Dit is zijn geen corona maatregelen dit is een draaiboek. Als je ziet hoe de media en zelfs de reclame makers er al op in haken. Net zag ik die engnek van Zuckenberg die thuiswerken gaat invoeren als het nieuwe normaal. Het zit mij niet lekker.

doskabouter | 21-05-20 | 22:37 | 3

Reclamemakers haken overal op in. Dat is hun draaiboek.

Pieter_Auper | 21-05-20 | 22:38

Vriend Robbie had laatst iets..!!

Heb het linkje gedeeld, al weet ik niet meer hoe het heet..

Een simpel stappenplan, hoe om te gaan met...

Ik probeer er op te komen...

neonreclame | 21-05-20 | 22:42

Vandaag het goede nieuws gekregen dat een vriend na 8 weken op intensive care ein-de-lijk naar een normale afdeling mag. Of hij ooit weer de oude wordt valt te bezien.

Hopelijk kunnen we snel doorstarten en de economische impact opvangen. Wachten op een vaccin zit er echt niet in.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:35 | 1

Gister het nieuws gekregen dat het bedrijf van m’n vrouw 35 mensen gaat ontslaan. In heel Nederland verdwijnen de komende maanden honderdduizenden banen.
Maar fijn voor Uw vriend en wens hem een spoedig herstel.

Trumme | 21-05-20 | 23:08

Enige reden dat het zich niet verspreid is door de social distancing. Zelfs in het tropische Brazilie zitten ze nu met een grote uitbraak. GS roept nu lafjes om versoepelingen nu de regering die al heeft aangekondigd.

Blasfemie | 21-05-20 | 22:35 | 1

Als je het filmpje had gekeken van Maurice de hond had je het antwoord geweten. Het is nu de periode dat er normaal gesproken griep is. Dus niks social distancing. Verdiep je in de materie voor je lafjes gaat roeptoeteren.

zuurtjeregen | 21-05-20 | 22:52

"If I Had A Boat", Lyle Lovett

If I had a boat
I'd go out on the ocean
And if I had a pony
I'd ride him on my boat
And we could all together
Go out on the ocean
Me upon my pony on my boat

www.youtube.com/watch?v=hpM8FjO4Vko

De Briemusketier | 21-05-20 | 22:34

“We” schrokken in het begin helemaal niet. Het was immers maar een griepje. Niks aan de hand. Vindicat kon best gaan skiën in Noord-Italië. “Wintersport” (lees après ski) in Ischgl kon ook best. Geen probleem. Carnaval? Ja hoor eens, het is speciaal krokusvakantie in carnavalstijd, dus dat gaat gewoon door.

En volgens het RIVM zou het virus niet naar Nederland kunnen komen want er waren geen rechtstreekse vluchten vanuit Wuhan op Schiphol. En als het wel kwam dan was het heus niet besmettelijk. Want je was pas besmettelijk als je symptomen had. En zelfs dan was er niks aan de hand. Thuis uitzieken. En iedereen die uit China of Italië kwam moest thuis maar in zelf-isolatie. En verder was Nederland helemaal prima uitstekend pico-de-luxe voorbereid op een pandemie, volgens Jaap en zijn mensen.

Dus hoezo “we” zijn in het begin best geschrokken? Helemaal niet. In het begin werd alles door vrijwel iedereen weggebagatelliseerd. Ook gij, Van Rossem. Het zou allemaal zo’n vaart niet lopen. Spoeddebat om het er eventjes over te hebben in de kamer? Was niet nodig, vond de kamermeerderheid van de coalitie, dat kon als agendapuntje wel toegevoegd worden aan een of ander vaag AO, een week later.

Maar enfin. Elke ramp krijgt de geschiedvervalsing die het verdient. En iedereen heeft achteraf gelijk, als je maar in de vervalsing gaat geloven.

Stormageddon | 21-05-20 | 22:33 | 4

Nou, het zwakke optreden in het begin gaat Rutte en het rivm nog wel nagedragen worden. Maar een ding: carnaval vond plaats voordat er ook maar één besmetting was gemeld in Nederland. Denk je dat het aflasten van carnaval opgelegd had kunnen worden zonder een massale volksopstand? Uiteraard was het wel de juiste beslissing geweest, maar dat is achteraf.

GekkeLorrie | 21-05-20 | 23:20

@GekkeLorrie | 21-05-20 | 23:20: Frankrijk had in december al besmettingen rondom Parijs. Maar niemand die toen aan Corona dacht.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 00:09

We is niet het volk het volk was wel geschrokken in het begin .
Het RIVM en het kabinet deden in het begin laconiek en kwamen continu met tegenstrijdige berichtgeving.

Ollie2 | 22-05-20 | 00:15
▼ 1 antwoord verborgen

Heaven is a secret.

van Oeffelen | 21-05-20 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Zeau.. Eerst even Spartacus' "De VN zit er weer bovenop"rant gelezen en nu dit. De lockdown begint zelfs onze geliefde redactie parten te spelen. Was ook kudt vandaag, om 11:00 bleken de Galderse meren afgesloten, sta je daar op de fiets met een ijswater-lekkende backpack met tig bier een beetje teruggestuurd te worden. Fokking hell!

Abject | 21-05-20 | 22:32 | 1

Echt sneu... :-S Het is zelfs gezond om bij deze temperaturen verkoeling te zoeken bij het water. Nee de overheid zegt: blijf thuis! En dan de airco aanzetten ter verkoeling: energieverspilling en circulerende binnenlucht. Laat Maurice de Hond het niet horen.
Oh ja en de zon draait om de aarde.

keestelpro | 21-05-20 | 23:11

Het is ook gewoon heel irritant als het badkamerlampje flikkert..!!

Het is zo'n bol weet je, een bol.. Van glas ja..

Mij theorie is, dat het bolletje, niet te verwarren met die bol, los getrildT is door de wasmachine...

neonreclame | 21-05-20 | 22:31 | 4

Het lampje van de koelkast is ook zo geniepig. Ik heb sterk het vermoeden dat hij uit gaat als ik de koelkastdeur dicht doe waardoor mijn biertjes angstig in het donker en in de kou zitten.

keestelpro | 21-05-20 | 22:41

@keestelpro | 21-05-20 | 22:41:

Mijn biertjes zijn bang in het donker...

Ik doe er alles aan om ze dat leed te besparen....

neonreclame | 21-05-20 | 22:48
▼ 1 antwoord verborgen

Wist het eigenlijk al, maar werd bevestigd onderaan. Een topic van Van Rossem.
Diepe buiging maakt voor wederom een toppertje !

Kwelbeller | 21-05-20 | 22:31

Ja leuk en aardig maar dan moeten we naast versoepelen ook een keiharde afspraak maken.
Kijk, het enige waar we op sturen met die lockdown is, uiteindelijk, zorg en metvnamevIC capaciteit. Daar is ruimte voor 400-500 extra mensen met Corona bovenop op de gebruikelijke vraag van ongelukken, zware operaties en andere ziekten etc. Bon.

Dus versoepelen is dan ok, maar vol is vol voor Corona patiënten. Keihard. Dus we hebben dan ook geen app voor contactonderzoek nodig, maar een codicil app waarin je aangeeft.. ik wil doen wat ik wil, maar ik maak geen gebruik van de IC of zorgcapaciteit als ik ziek wordt. Ik blijf dus thuis en als ik pech heb, sterf ik daar.
En die vastgelegde status is dis leidend voor toegang tot het normale leven, en andersom is het niet hebben van die status en bij controle strafbaar. Of ook.. die status wordt automatisch bepaald als je het normale leven weer gaat oppakken.

Epistulae_Morales | 21-05-20 | 22:29 | 3

Er zijn gewoon mensen die her gehad hebben met een gesloten cafés. Iets met vrijheidsberoving of zo. IC's interesseert ze niks. Tot ze zelf in het ziekenhuis liggen.

Papa Jones | 21-05-20 | 22:35
-weggejorist-
frank4444 | 21-05-20 | 22:39

Klinkt praktisch, maar lijkt me politiek onhaalbaar.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:41

Even heel nuchter: de mortaliteit ligt waarschijnlijk tussen de 0,1 en 0,2 procent. Stel dat 60 procent van de bevolking besmet raakt. Dan heb je het wel over de 100 tot 200 duizend sterfgevallen.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:29 | 17

@maakjepunt | 21-05-20 | 23:23: Wel veel minder dan boven de 70. Maar relatief een grote groep - die 30 procent- die overlijdt zonder bekende gezondheidsklachten.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:28
▼ 14 antwoorden verborgen

Wanneer we weer normaal gaan doen? Simpel voorlopig niet, met niks niet.. Hoezo een dubbele moraal man o man....

niv01 | 21-05-20 | 22:29

Loop ik hier al een maand mensen te vervelen dat de pandemie over is.

azijnseikerT | 21-05-20 | 22:28

Rutte is op den duur niet te benijden.
Het ene deel gaat het te langzaam, het andere deel te snel.
Dan komt er ook een recessie aan van heb ik jou daar.

En dan sta je op 43 zetels in de peilingen, voor een groot gedeelte bestaand uit gebakken lucht die er straks zo weer uit loopt.

Mijn voorspelling voor de Tweede Kamerverkiezingen:

CDA de grootste, Wopke premier.

Gajus | 21-05-20 | 22:28

Maurice de Hond met z'n onbewezen aerosolen. Het virus is niet het probleem; mensen die zich niet kunnen inhouden is het probleem.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:27 | 7

Volgens Van Dissel is carnaval ook niet bewezen. Wie heeft een linkje naar een peer reviewed bewijs van carnaval in Uden/Úje?

TonieKolonie | 21-05-20 | 22:47

@Epistulae_Morales | 21-05-20 | 22:35: jeetje ja ik ben meteen overtuigd. Goh heeft u wellicht nog meer van die intelligente overwegingen? Misschien dat u ze dan voor u kan houden. Net als zo n rochel.

azijnseikerT | 21-05-20 | 22:59

@azijnseikerT | 21-05-20 | 22:59: nou het liefst niet, dit land gaat ten onder aan domheid en middelmaat..
maar ja. We hebben nu eenmaal afgesproken dat we dat in leven houden.

Epistulae_Morales | 21-05-20 | 23:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Maurice de Hond heeft helemaal gelijk.
Verkoudheidsvirussen verspreiden zich vooral door de lucht.
Verkoudheidsvirussen hopen zich op in afgesloten ruimtes.
Ik heb zelfs een vermoeden dat virussen zich al vermenigvuldigen IN afgesloten ruimtes. Dus in dampende feesttenten tijdens carnaval waar BEWUST geen frisse lucht naar binnen gelaten wordt om de drankconsumptie te bevorderen en in reisbussen, vliegtuigen etc...

keestelpro | 21-05-20 | 22:26 | 15
▼ 12 antwoorden verborgen

Welke economie? Die bubbel die alles duurder maakt? Troep kopen die we niet echt nodig hebben? Al die bullshitbanen? Vliegreizen die nu overbodig blijken? Moeten we weer naar kantoor voor al die onzinnige tijdrovende vergaderingen? zullen we soms van de honger omkomen in NL? Ja, de horeca mag voor mij wel open, maar Corona is te weinig aangegrepen om een einde te maken aan de structurele bullshit in de maatschappij.

Diotima | 21-05-20 | 22:24 | 10

@Bigi Bana Boy | 21-05-20 | 22:43: Ik heb geen bullshit baan!

Rest In Privacy | 21-05-20 | 23:00

@Diotima | 21-05-20 | 22:43: Dus horeca is ook een bullshit baan, want totaal overbodige luxe.
Zelfde geldt voor toerisme..
Dus samengevat is er dan geen crisis.
Nou ook weer opgelost

Epistulae_Morales | 21-05-20 | 23:32

@Diotima | 21-05-20 | 22:43: elke baan levert in loon bijna 100% belasting op. Dat niet alles productie voor voedsel is, omdat dat de enige noodzakelijke productie is, is niet van belang.

Dus wat u doet maakt geen zak uit en is sowieso het gevolg van een arbeidsMARKT.. weet je wel.. VRAAG en AANBOD?

Epistulae_Morales | 21-05-20 | 23:36
▼ 7 antwoorden verborgen

Een gouwe ouwe: "Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug
wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben. Man kann die
Lüge so lange behaupten, wie es dem Staat gelingt, die Menschen von
den politischen, wirtschaftlichen und militärischen Konsequenzen der
Lüge abzuschirmen. Deshalb ist es von lebenswichtiger Bedeutung für
den Staat, seine gesamte Macht für die Unterdrückung abweichender
Meinungen einzusetzen. Die Wahrheit ist der Todfeind der Lüge, und
daher ist die Wahrheit der größte Feind des Staates."

Der alte Fritz | 21-05-20 | 22:24 | 4

Dat is er een in Duitsland - niet hier!
Flikker op met je Duits.
* Zangeres zonder naam opzetten doet over iemand met een kleurtje *

aflaatverkoper | 21-05-20 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Judy Collins - Both Sides Now (Official Audio)
Joni Mitchell - Both Sides Now (Official Audio)

Geef de voorkeur aan de bovenste. Lief, klein nummer, maar doet me echt wat.
Heel mooie tekst!

lezeres | 21-05-20 | 22:22 | 5

Die bovenste ... echt?

Ik vind de onderste meer recht doen aan de atmosfeer van de tekst.

Knufter | 21-05-20 | 22:56

@lezeres | 21-05-20 | 22:27:

De uitvoering van Judy Collins kende ik nog helemaal niet. Inderdaad een prachtige versie!

GeenHeil | 21-05-20 | 22:56

@Knufter | 21-05-20 | 22:56: Het bovenste nummer hoorde ik in een goede horrorfilm. Juist de tegenstelling maakte het zo sterk. Misschien vandaar. Maar vindt ze allebei mooi!

lezeres | 21-05-20 | 23:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Vandaag rondje gelopen in mijn stad. Niemand was in paniek en nergens te druk... langzaam weer open gaan is prima... we kijken na de zomer wel weer verder...
Maar de gedachtegang het aantal besmettingen/doden daalt, dus de lockdown is onzin (of nog erger: het virus neemt in 'kracht' af) is een hersenspinsel die ik niet zo begrijp. Testcase Brazilië; gaat lekker daar...
Dus, stapje voor stapje mijn inziens...

SterF... | 21-05-20 | 22:22 | 1

Juist. Een beetje sneller weer open mag ook.
En als het na de zomer terug komt weten we zoveel beter wat we wel en niet moeten doen.

Pieter_Auper | 21-05-20 | 22:33

Is dat normaal doen dan met of zonder mondkapje?

RandyBiel | 21-05-20 | 22:22 | 2

niet medisch mondkapje, anders boete

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:24

Wat ook zo ergerlijk is van pers en politici: hydroxychloroquine is een pilletje wat werkt om een besmetting te VOORKOMEN als preventie. Dus geen medicijn om te BEHANDELEN. Hoe moeilijk kan het zijn... De helft van alle medicijnen is ter voorkoming van, niet als behandeling. Maar de meeste " journalisten" en politici, en virologen schijnen dit niet te kunnen ( willen??) begrijpen.

ceesreis | 21-05-20 | 22:22 | 4

Niet waar. Het is geen vaccin maar een medicijn. Het voorkomt niets bij Cocid19 en kan alleen effect hebben bij mensen die al ziek zijn. Maar dat effect is niet bewezen en kan alleen werken door het lichaam zo te vergiften dat het virus wordt uitgeschakeld. Een beetje zoals bestraling bij kanker ook wordt toegepast. Een paardenmiddel dus.
Maar de bijeffecten van hydrochloroquine zijn a) zwaar en b) gaan effectief in tegen wat je nodig hebt mocht je wel besmet raken: een goed werkend immuunsysteem, goed werkende nieren en geen extra koorts.
Dus daarom is dit middelmaat te raden, zeker preventief.. als je Covid 19 krijgt zul je juist zwaarder ziek worden.

Het virus achter COVID19 is geen plasmodium zoals de veroorzaker van malaria wel is. Dat plasmodium wordt gedood door hydroxychloroquine, maar dat is een parasiet.. een levend organisme. Virisssen leven niet..

Epistulae_Morales | 21-05-20 | 22:57

Het is een zwaar middel met nog al wat bijwerkingen. Amerikaanse soldaten kregen als anti-malaria middel. Zeer levendige dromen en paranoia. Na een week werd het minder.

Arachne | 21-05-20 | 23:16

@Arachne | 21-05-20 | 23:16: Echt niet alleen Amer.soldaten hoor, zo'n 15 a 20 jaar geleden kreeg je het ook tegen malaria als je naar Aziatische gebieden ging.
En ja er werd gewaarschuwd voor bijwerkingen, maar welk medicijn heeft dat niet?

watmagjenogwel | 22-05-20 | 09:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ah, toevallig, ik zat net naar Maurice te kijken. Eerst bij Weltschmerz, nu bij ON.

GeenHeil | 21-05-20 | 22:21

Dacht U dat op de uiterst hygienische markt in Wuhan ziektes konden uitbreken. Gezien onderstaande beelden natuurlijk niet,
www.youtube.com/watch?v=XtJWvYLXvUo

AntonJansen | 21-05-20 | 22:19 | 6

@zijvanhiernaast | 21-05-20 | 22:27: omdat we dat zo nodig laten doen door Oost Europese arbeidsmigranten die opgepropt bij elkaar wonen, samen reizen, en kennelijk dicht op elkaar werken.

oh no | 21-05-20 | 22:55

Het is volkomen geloofwaardig dat het virus is ontstaan op een markt en niet uit het laboratorium in dezelfde plaats waar 1500 Corona virussen zijn opgeslagen is ontsnapt. Ook het toeval dat een van de meest vooraanstaande wetenschapster van deze virussen daar werkt doet daar niets aan af, desondanks dat de eerste besmettingen ook niet allemaal leiden naar die markt, maar wel tot aan het laboratorium.

Hetzelfde laboratorium wat in november ontruimd was en meerdere malen was gewezen op problemen met de veiligheid en het daardoor niet voldeed aan de eisen die gesteld waren.

Nee, het was gewoon vleermuizen poep wat op een dier gekomen was of opgegeten.

Diepstrotje | 21-05-20 | 23:17

Dit is 100% zeker geen China.

watmagjenogwel | 22-05-20 | 09:02
▼ 3 antwoorden verborgen

De pers is ook vrij manipulatief, wat me opvalt is dat je op tv altijd beelden ziet hoe druk het wel niet is. Altijd zijn de beelden met een telelens genomen zodat het lijkt alsof iedereen op elkaar zit. Ook vandaag weer, strand leek hutjemutje op tv, iedereen weer op achterste poten. Ik was ook op een vrij druk strand, maar iedereen op goede afstand. In de gemiddelde supermarkt zit je met mee mensen op elkaar (en daar vallen de besmettingen ook mee gezien de positieve recente cijfers). Hele pers en politiek schiet weer in een kramp van die nep-hutjemutje beelden.

Thomtidom | 21-05-20 | 22:18 | 2

Eens. RTL nieuws meldde dat het zwart zag met recreanten op het water. Ernstig overdreven, sensatiezucht.

TonieKolonie | 21-05-20 | 22:23

@TonieKolonie | 21-05-20 | 22:23: het was erg druk op de Friese meren. Maar iedereen lekker in een eigen bootje.. niets mis mee.

Epistulae_Morales | 21-05-20 | 23:01

Hét probleem in deze wereld is overbevolking. Dus ga lekker naar buiten, laat je niks vertellen (je bent immers rechtse Nederlander), krijg de Chinese blafhoest en sterph. Doe mij een plezier.

Bigi Bana Boy | 21-05-20 | 22:18 | 4

Dan maar...

neonreclame | 21-05-20 | 22:26

Jeetje!
Met je vinger door het wc-papiertje gegaan?

Ruimedenker | 21-05-20 | 22:29

Gezien de reactie is die Bana niet bigi

Diepstrotje | 21-05-20 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

Zonet gelezen op een Russische website: een filosofische bespiegeling. "Waar vind je nog een gewoon mens? Meestal zijn het ofwel Narcissen ofwel Orchideeën." [>> Ofwel vervuld van narcisme, fixatie op zichzelf, ofwel vervuld van orgie-ideeën á la Dionysus].

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 22:17 | 2

Of Diogenes... waar vind je nog een eerlijk mens?

Diotima | 21-05-20 | 22:34

Zal wel niet op de Russen zelf van toepassing zijn.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:48

Het verhaal van Maurice de hond is zo ongelofelijk plausibel. Schokkend dat de complete Nederlandse media het blijft negeren en ontkennen

zuurtjeregen | 21-05-20 | 22:17 | 4

Veel vervelende mensen op vervelende nieuwssites (vooral reaguurders op die ene, tegenwoordig punt ennel) roepen dat ze niet willen luisteren, want het is Maurice de Hond maar, en die weet er niets van, zeggen zij.

Terwijl De Hond vrijwel niets anders doet dan wetenschappers aanhalen.

Gajus | 21-05-20 | 22:34

Inderdaad, daarom ook de smartexit.nu website van hem. Helaas doet alle media hem een soort van doodzwijgen. Zo bizar dat je kennelijk niet een andere mening mag laten horen die bovendien onderbouwt wordt.

oh no | 21-05-20 | 22:59

Hij zat bij Op 1, weer een sterk verhaal.

Hij leest zich goed in en roept niet zomaar wat.

sprietatoom | 21-05-20 | 23:02
▼ 1 antwoord verborgen

La casa de papel - Bella Ciao
Niet te verwarren met een zekere oproep tot gebed! lol

lezeres | 21-05-20 | 22:17 | 2

@keestelpro | 21-05-20 | 23:35: Haha, blij dat jij hem opmerkt Kees. Vond hem zo leuk gevonden van mezelf! (Is een mooie uitvoering trouwens), Bedankt.

lezeres | 21-05-20 | 23:40

Kuifje in Brussel had dus toch gelijk! En die Koreaanse slet ook.

sjuul69 | 21-05-20 | 22:17 | 1

Ik had het mortaliteitscijfer redelijk goed. We moeten nog wel af wachten hoe goed iedereen herstelt.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:23

Stop de lockdown? Er is in Nederland nooit een lockdown geweest.

JTKDM | 21-05-20 | 22:17 | 2

Jij komt niet vaak in de sportschool, horeca en op evenementen he?

maakjepunt | 21-05-20 | 23:32

Je denkt niet echt internationaal he?

keestelpro | 21-05-20 | 23:34

Maar laten we wel wezen.
Op het piekmoment was er reden om te vrezen voor IC-plekken in de ziekenhuizen.
We hebben de lijken opgestapeld zien liggen in Ecuador.
Italië was een grote chaos.
Gebrek aan tests
Gebrek aan beademingsapparatuur
Gebrek aan mondkapjes
Gebrek aan bedden
Gebrek aan kennis
Groepsimmuniteit?
Een App?
Er is met miljarden gesmeten.
Achteraf is mooi wonen of kijk je een koe in d’r kont.
Maar met de kennis die we nu al ong. een maand hebben, kunnen we gerust stellen dat de dreiging over is.
Wat over blijft is een bewuste paniekzaaierij en het aanpraten van schuldgevoel bij de mensen.
Een geheel nieuw vocabulaire, wat blijkbaar blijvende woorden moeten blijven.
1,5 meter samenleving? Ammenooitniet.
Het nieuwe normaal? Nee hoor, terug naar wat normaal was.
2 Juno....... Juno, tering zeg. 2 Juni weer fijn naar m’n favoriete restauranttje.
Kappen met die onzin.
Sterkte voor degene die een dierbare verloren is, maar vraag je eens af of die dierbare het evengoed wel gered had.
Nou, dat wilde ik even kwijt.
Verder blijf ik niet hangen vanaaf, ik sta dubbelgeparkeerd.

Ruimedenker | 21-05-20 | 22:17 | 3

Zinnige tegel!

SterF... | 21-05-20 | 22:29

Inderdaad, het huidige abnormaal had nooit het nieuwe normaal genoemd mogen worden. Het impliceert dat alle getroffen maatregelen blijvend gaan zijn...

oh no | 21-05-20 | 23:02

Ik ben blij dat je ruim bent blijven denken want dit is precies zoals de steel in vork steekt. Eerste stap: volkomen terecht. Maar per 1 juni echt alles uit de lockdown en terug naar het oude normaal. Kom op zeg!

keestelpro | 21-05-20 | 23:32

Dit soort commentaar is van het kaliber hoe de wind waait, waait rokje. Eerste ontploffen de panelen om de roep om een totale lockdown. Scholen moesten sluiten louter om maatschappelijk geschreeuw, niet om dat de wetenschap uitwees dat het moest. En toen kwam het besef dat de maatregelen die geëist werden ook consequenties hebben. Verdomme man, geen terrasjes. Daarom zijn degenen die ze opleggen nu stom, ondanks dat ze slechts deden waarom werd gevraagd. Men lult in het eigen straatje.
Thuiswerken (geen OV), geen grote bijeenkomst (festivals), zwakkeren beschermen en geen ransbak zijn: dat zijn de voornaamste maatregelen die effectief blijken.

beldewouten | 21-05-20 | 22:16 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 21-05-20 | 22:45: Natuurlijk zijn mensen weinig meer gewend. De staat regelt toch alles voor ze. Dat heeft de staat ze zelf geleerd. Ieder probleem en vermeend probleem moet door de staat worden opgelost. Dat doet de staat niet, want dan is ze niet meer nodig.
Zelfredzaamheid wordt ontmoedigd en gestraft, want je moet de staat nodig hebben.

Arachne | 21-05-20 | 23:01

@beldewouten | 21-05-20 | 22:40: Mensen kijken vooruit en zien dat de werkeloosheid verder toe zal nemen. En wie is er dan solidair met de diverse groepen zonder werk EN zonder inkomen.

Arachne | 21-05-20 | 23:02

@Kuifje-naar-Brussel | 21-05-20 | 22:45: over twee weken weten wij het. Ondertussen houdt niemand je tegen om binnen te blijven. Maar laat mensen hun eigen keuze maken, de zogenaamde bescherming van mensen heeft ook zijn grenzen.

Diepstrotje | 21-05-20 | 23:03
▼ 7 antwoorden verborgen

Ja, ik was het in den beginne eens. Maar met een zeer kwetsbaar kind dat zijn conditie aan het lot te danken heeft ben ik van de voorzichtige geworden. Dus nu iedereen zich nergens iets van aantrekt gaan wij nog langer in de schulp. Al die mensen denken niets te verliezen te hebben en vergeten hun oma/opa/tante/oom etc.
Eens hoor, dat dit voor het gros van de mensen niets doet, maar je zou maar een kwetsbare dierbare omleggen. Gaat mij niet gebeuren. En dit is wat mensen die zich onaantastbaar achten vergeten.

Juffrouw op de fiets | 21-05-20 | 22:14 | 4

@pielemuisje | 21-05-20 | 22:21: en voor een goed draaiende economie heb je mensen nodig die kunnen denken. Geen mensen die uit verveling op een strand gaan zitten. Die zijn er morgen niet als er wolken zijn.
Het kan prima allemaal, maar met verstand en het grotere doel in het achterhoofd.

Juffrouw op de fiets | 21-05-20 | 22:28

@Juffrouw op de fiets | 21-05-20 | 22:28: We zijn nu eenmaal een dichtbevolkte postzegel. Ik kom niet graag op drukbevolkte plekken, maar ik heb dan ook de ruimte.
Dan moet je mensen gaan managen. Chinese stijl. Ook niet aantrekkelijk.

pielemuisje | 21-05-20 | 22:32

@pielemuisje | 21-05-20 | 22:32: same here. Ze kunnen mij de moeder managen maar dan heb ik nog steeds de ruimte. We zijn bevoorrecht. Zorgen worden er niet minder om.

Juffrouw op de fiets | 21-05-20 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

En we zijn onze vrijheid kwijt.

WachTMeesteR | 21-05-20 | 22:14

De nazi-sympathiserende filosoof Carl Schmitt wees in de jaren twintig reeds op de typische roesverwekkende werking van de 'staat van beleg'. (Het eerste wapenfeit van AH was: het uitroepen van de noodtoestand). Diverse ministers van het Rutte III kabinet vergeleken de strijd met het coronavirus als het voeren van een oorlog. Zo krijg je heel snel een sfeer van noodtoestand waarin democratische vrijheden worden opgeschort zonder argumentatie, zonder exit-strategie, omdat er een oorlog gaande zou zijn. Die oorlog is echter vooral gaande binnenin de hoofden van regerende politici. Carl Schmitt was een conservatieve theoretische denker. Hij analyseerde hoe een democratie omslaat in een dictatuur (= een permanent uitgeroepen noodtoestand / staat van beleg) en hoe zwaar het politici valt om de macht die ze tijdens de noodtoestand zich hebben toegeëigend weer op te geven. In de geschiedenis van de mensheid is democratie de uitzondering en dictatuur de regel. Inmiddels in Nederland toe aan een exit uit de 'corona-oorlog'. Maar er is geen exit-strategie.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 22:13 | 4

@Diotima | 21-05-20 | 22:37: Mee eens. Maar hoe komt het dan dat minister Hugo met de mond belijdt: 'We staan als een beschermend schild heen om de ''''meest kwetsbare'''' mensen' maar niet feitelijk zorgt voor beschermende middelen (mondkapjes enz.) in verpleeghuizen? Minister Hugo reageert niet als een gewoon mens, maar als machtspoliticus, iemand die doet wat hij doet en daarvan geen verantwoording aflegt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-20 | 22:47

Ik snap deze mop niet.

keestelpro | 21-05-20 | 22:49
▼ 1 antwoord verborgen

Gaat echt niet lukken die anderhalve metersamenleving, omdat het tegennatuurlijk is. Dat is vandaag wel gebleken. Nu kunnen de regelneefjes twee kanten op:
-zich erbij neerleggen of
-nog strenger gaan handhaven omdat ze niet kunnen toegeven dat hun idee niet werkt.
Ik ben benieuwd.

serieuzegast | 21-05-20 | 22:12 | 1

Een dagje mooi weer en we zien wat er gebeurt.
Die 1.5 m is tegennatuurlijk.
Wat je zegt, gaat niet lukken dit.

HoerieHarry | 21-05-20 | 22:16

Nee, het zit zo; Van Rossem moet weer aan het werk, dus de rest van Nederland mag ook weer op appèl... afgunstig mannetje.

Normpje | 21-05-20 | 22:12 | 3

Jij zit graag nog twee jaar thuis met voedselbonnen?

TonieKolonie | 21-05-20 | 22:19

@TonieKolonie | 21-05-20 | 22:19: Tonie, ik ben blij dat de vakantiedagen van Bart op zijn.
Sommigen typen dat letterlijk, ik zeg het iets anders.

Normpje | 21-05-20 | 22:25

OK, die was een gelukstreffer van Bobbie Jaensen. Vooral geen waarde aan zijn andere uitlatingen toekennen.

Egerius | 21-05-20 | 22:09

Ik denk dat de lockfown wél geholpen heeft bij 'flattening the curve'.
En wanneer alle scholen weer open zijn en we weer allemaal met het OV gaan, grijpt het virus weer zijn kans.
En wat doen we dan? Wéér 'flattening the curve'? Of zeggen we: stik maar met je zorgpersoneel?

Papa Jones | 21-05-20 | 22:07 | 6

@pielemuisje | 21-05-20 | 22:24:
Precies. Ik mis een kabinet dat zegt: die mondkapjes produceren we zelf gvd want dit virus is een blijvertje. Ja ok, buiten in de zomer heeft het virus geen kans. Maar hoe doen we dat straks in de herfst? Weer lekker massaal binnen zitten in de restaurants? Echt, hier gaat iets mis.

Papa Jones | 21-05-20 | 22:32

@Papa Jones | 21-05-20 | 22:17: Je moet beginnen met identificeren welke groepen hard geraakt kunnen worden door het virus. Dat zijn 70-plussers, obese mensen, mensen met hart en vaatlijden, hoge bloeddruk, kankerpatiënten, zware rokers, diabeten en bepaalde etnische minderheden. Die moet je dus goed beschermen. Mondkapjes, vaak testen et cetera.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:33

@Papa Jones | 21-05-20 | 22:32: Klopt, virus is waarschijnlijk een blijvertje. Dus moet je kwetsbare groepen beschermen. Verder hopen en wachten op vaccin en meer data. Uiteindelijk hopelijk weer een weg terug naar normaal. Desnoods met een paar aanpassingen.

pielemuisje | 21-05-20 | 22:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?

GKJP | 21-05-20 | 22:05 | 4

Beestjes, beeeestjes!

Kapitein Sjaak Mus | 21-05-20 | 22:13

Een leeg glas?

Ruimedenker | 21-05-20 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

LOL.. ik heb overal een tennisbal!

MondKapper | 21-05-20 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

haha, zie je wel dat die Robbert Janssen of hoe heet die gek met dat stomme bloggie, ongelijk heeft? de regering(en) doen alles fout wat ze fout kunnen doen! opzet of dommigheid?

thepinkpainter | 21-05-20 | 22:01 | 6

@pielemuisje | 21-05-20 | 22:16: Eens. Maar de fouten die gemaakt worden geven ook een indicatie van het niveau. En dat is structureel laag. Maar de wijsheid "Als je pinda's betaalt...." gaat ook in Corona tijd op.

MondKapper | 21-05-20 | 22:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed stuk... 1 opmerking. Plaats hierbij of NU of 1 JUNO... .
Stop de lockdown, wacht nog even met concerten, festivals en volle stadions, bescherm de verpleeghuizen maximaal, maar heropen het land.

MondKapper | 21-05-20 | 21:59

Aantal zelfmoorden niet gestegen door de crisis, aldus de NOS. Ja, bekijk die cijfers over een half jaartje nog eens.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 21:59 | 4

De omroepen spelen ook een belangrijke rol bij de paniek. Constant berichten van de ic, dan kun je altijd doen. Die huilebalk van eie Gonmers elke keer en constant verhalen over hoe ziek de mensen zijn geweest. Een of twee keer, prima, maar er stond geen maat op.

Ruud5 | 21-05-20 | 22:09
-weggejorist-
Zeikerd | 21-05-20 | 22:13

@Ruud5 | 21-05-20 | 22:09: Precies. Hij werkt als hoog specialist op de intensief care en zit te huilen op televisie en hoe erg het allemaal niet is.
Hij is of een drama queen of niet geschikt voor zijn werk of beiden.
Persoonlijk vermoed ik dat hij extra budget aan binnenhalen is.

Arachne | 21-05-20 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

We zijn gegijzeld door politieke opportunisten en protocollen fetisjisten. De macht die de angst geeft aan de politieke kaste , de +15 voor Rutte. De bevel is bevel cultuur van de boa’s. De politie die in de plooi valt nu er eindelijk weer eens gewone burgers gepakt kunnen worden, wel zo fijn werken. Nee, we moeten oppassen dat er nu niet teveel partijen voordeel halen uit de ‘crisis’, dan gaat het nog heel lang duren en moeten we nog maar eens zien hoe we ooit onze maatschappij weer terug krijgen.

P-unit | 21-05-20 | 21:59 | 1

Ja.. Eens, waarde P-unit. Let op die partijen. Maar draai het ook eens om. Onze maatschappij terugkrijgen zou fijn zijn. En helemaal zonder bijvoorbeeld een klimaatakkooord. En met een spreekverbod voor Grunberg... En geen subsidie voor de NPO.... Kansen te over!

MondKapper | 21-05-20 | 22:10

Krijgt Osterhaus weer een karaf wijn vanavond ? Bon, de van Oefs hebben 6.5 uur gelopen tot aan de Septimerpass over het oud Romeinse pad. Steenbokken in de verte. Zodadelijk de Band of Brothers, deel 4.

van Oeffelen | 21-05-20 | 21:58 | 3

Goed bezig daar in Graubunden, jullie overleven het wel.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:48

@van Oeffelen | 21-05-20 | 22:58: Dat zegt het al, dat stelt weinig voor.

Rest In Privacy | 22-05-20 | 11:59

We hoeven het niet perfect te doen. We moeten het alleen beter doen dan de rest.
Het klinkt allemaal als een verstandig plan. De Nederlandse overheid gaat het dus niet doen.

Frau Merkel | 21-05-20 | 21:58

Vervelende boomers zijn doodgegaan en criminele horeca-ondernemers met een tintje gaan failliet. Dit is toch een droomscenario voor de meeste reaguurders.
Wilt u meer of minder coronavirus?

kapotte_stofzuiger | 21-05-20 | 21:57 | 4

Hoera! Pensioenleeftijd terug naar 65!

marcoplarco | 21-05-20 | 22:03
-weggejorist-
Zeikerd | 21-05-20 | 22:07

@Zeikerd | 21-05-20 | 22:07:
Economie is niets anders dan psychologie van de koude grond, zolang u en anderen blijven zeiken dat het slecht gaat, gaat het slecht. Iets met vertrouwen

kapotte_stofzuiger | 21-05-20 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

In tegenstelling tot de griep richt Corona bij een deel van de patiënten - ook bij degenen die daarvoor gezond waren - blijvende schade aan aan de longen en het hart. Wat mij betreft houden we die anderhalve meter er veiligheidshalve nog maar even in, maar goed, als ik buiten zo om mij heen kijk weet ik dat het kansloos is

MickeyGouda | 21-05-20 | 21:57 | 11

@Frau Merkel | 21-05-20 | 22:12:

Al is het met mijn laatste ademstoot.;-) Voorts ben ik "team ventileren". Het binnenklimaat in veel gebouwen, met name ook in verpleeg- en zorginstellingen, is niet te doen. Op het gevaar af dat ik klink als hoofdzuster Helga van een Zwitsers hersteloord: de heilzame werking van frisse lucht moet nooit worden onderschat!

MickeyGouda | 21-05-20 | 22:46

@MickeyGouda | 21-05-20 | 22:46: Dan hou ik de moed er in; hoop doet leven! :) Om de Trump-trollen op de kast te jagen voeg ik daar graag aan toe dat frisse lucht in combinatie met zonlicht wonderen doet!

Frau Merkel | 21-05-20 | 23:03

@Frau Merkel | 21-05-20 | 23:03:

Lol. Volgens mij zouden wij als hardloopteam in ieder geval verbaal niet te verslaan zijn.

MickeyGouda | 22-05-20 | 06:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Stranden waren gewoon open vandaag en in de stad en parken was het ook hartstikke druk. Ik ben benieuwd of we hier over 3 weken iets van gaan zien.

Vula | 21-05-20 | 21:56 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Beurskoersen stijgen, huizenprijzen stijgen, mensen die nuttig werk doen, al dan niet als loonslaaf, krijgen meer inkomen.
Welke economische crisis? Die van de abstracte werkelijkheid van Eurobonds? Of die van, blijkbaar toch al verzwakte ZZP-ers en horeca-ondernemers die nu failliet gaan?

kapotte_stofzuiger | 21-05-20 | 21:55 | 7

@Spring Bruissteen | 21-05-20 | 22:09: Plus 92 miljard economische schade.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:14
-weggejorist-
Zeikerd | 21-05-20 | 22:21

@Spring Bruissteen | 21-05-20 | 22:09:
Want bedrijven betalen geen belasting?

kapotte_stofzuiger | 21-05-20 | 22:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Je hoort allerlei tegengestelden berichten.
De ene zegt dit en de andere dat maar niemand weet echt hoe het zit.
Lijkt mij dat je dan beter te voorzichtig kunt zijn dan omgekeerd.
Maar ja, wie ben ik.

HoerieHarry | 21-05-20 | 21:54 | 5

Een verstandig iemand Harry. Ben het met je eens.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:49

Je kunt beter te voorzichtig zijn? Wat betekent dat? Nul IC opnames? Nul besmettingen?
De angst regeert.

We moeten ons nu richten op wat wél mogelijk is.
Risicovrij leven bestaat niet.

Maytheforcebewithyou | 22-05-20 | 00:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Eindelijk krijgt Maurice de Hond eens een podium! Hij werd behandeld als een melaatse verdorie. Wat een eerzuchtige virologen op een kluitje.
Kan me voorstellen dat de gebarentolk afhaakt.
Mijd de aerosols en geniet van de 1,5 cm samenleving! Ga lekker op elkaar liggen op het strand, we hebben wat in te halen tenslotte!!

Rest In Privacy | 21-05-20 | 21:54

Maar waar is de gewone griep gebleven?

Schietmijmaarlek | 21-05-20 | 21:54 | 2

Dit *IS* de gewone griep. Maar dan uit een reageerbuisje in Wuhan.

marcoplarco | 21-05-20 | 21:59

Die is SM gegaan.

aflaatverkoper | 21-05-20 | 22:24

Heeft J E n S e N dan toch gelijk?

FredKlep | 21-05-20 | 21:54 | 4

Lastig Fred. Lastig.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 21:57

Ben het vaak met hem eens, maar als je jezelf 'Je**BaBa' gaat noemen en hysterische muziekjes en stiltes gebruikt om je punt te maken en dan ook nog eens je kijkers voor schut zetten door slechts een deel van hun ingezonden brief eruit te pikken, om de schrijver daarna gewoon af te fikken, dan ben je bij mij gewoon af.

Schietmijmaarlek | 21-05-20 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

Hèhè Geenstijl is wakker. En alle mensen die beweerden dat het niet erger is dan een zware griep hebben gelijk gekregen. Ik wist dat al begin maart, hoe ik dat wist? Diamond Princes. 3000 passagiers, 1000 bemanning, 7 bejaarde doden en nul bemanningsleden.
Maandenlang tegen de angst en paniek in gereageerd, mag ik nu een beetje genoegdoening? Graag gedaan!

vansuyle.com | 21-05-20 | 21:51 | 9

@chris197199 | 22-05-20 | 11:51: Op cruiseschepen gaan zo vaak mensen dood. Meestal worden ze van boord gehaald als ze ziek zijn, soms komt het te laat. Is toch logisch met zoveel bejaarden aan boord. Ik heb als hotel eigenaar ook eens een dode gast gehad. Was geen pretje en ik ben nog steed boos op hem dat hij niet een dag later sterven wilde. Hij was overigens 62, dronk veel en was veel te dik. Hartinfarct.

vansuyle.com | 22-05-20 | 12:42

@jan huppeldepup | 21-05-20 | 22:02: Ik wist dat het niet mis zou gaan omdat er niemand van de bemanning overleden was. Dat was de clue waardoor ik dus begin maart wist dat het niet erger was dan een zware vorm van griep. En dat hadden epidimologen ook kunnen weten. Er was geen reden tot paniek, en nu al helemaal niet meer.

vansuyle.com | 22-05-20 | 12:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Klimaathype, stikstofhype, coronahype... Ik ben benieuwd welke hype uiteindelijk ons op onze knieën brengt.

Wasbakplasser | 21-05-20 | 21:51 | 2

Eurobonds. En bukken.

gestoptmetroken | 21-05-20 | 22:14

De islamhype, 5 keer per dag op je knieën welteverstaan!

Binkoo | 22-05-20 | 00:36

Wat van Rossem zegt.
Middel begint erger te worden dan de kwaal.

Wim Venijn | 21-05-20 | 21:51 | 4

Het middel was vanaf het begin erger dan de kwaal!

Bolder | 21-05-20 | 21:54

Het middel is erger dan het kwaal.

Wasbakplasser | 21-05-20 | 22:09

Verdomd jammer dat ik geen kwalen heb EN geen middelen. Verloren - dat ben ik!

aflaatverkoper | 21-05-20 | 22:22
▼ 1 antwoord verborgen

En Maurice is onze nieuwe goeroe en the almighty?
Hij mag denken van zichzelf van wel.

HoerieHarry | 21-05-20 | 21:50 | 3

Vroeger, in de jaren 80, was ik ooit eens geabonneerd op een computerblaadje van deze meneer. Heette NCM ofzoiets. Hij schreef daarin altijd een voorwoord en de arrogantie droop er toen al van af.

Der alte Fritz | 21-05-20 | 21:53

Hij heeft het ook heel vaak mis gehad, en daar hoor je hem dan later nooit meer over.

Rest In Privacy | 21-05-20 | 22:50

@Kuifje-naar-Brussel | 21-05-20 | 22:50:
Dat is niet helemaal waar. Zie embedded filmpje uit dit topic. Daarin geeft hij o.a. aan dat hij er nu anders inzit dan een aantal maanden geleden. Hij geeft ook aan dat juist het RIVM (nog steeds) star doorzet met "het nieuwe 1,5 mtr normaal" (en dat met de kennis van nu).

FredKlep | 22-05-20 | 00:02

Een meneer die de Deense versie van de naam Jansen draagt had het dus vanaf begin goed geschoten. Dank u meneer met de Deense versie van de naam Jansen!

Der alte Fritz | 21-05-20 | 21:50 | 2

Dane of Deen?

sjef-van-iekel | 21-05-20 | 21:52

J&sen? Even een test..

Binkoo | 22-05-20 | 00:35

Na een toespraak van rutte loopt hij van het podium, gelijk komt er een journalist en vraagt wat zijn uw plannen. Rutte antwoord" Ik ga verder met duizenden bejaarde te laten sterven door geen beschermende spullen te geven en sla twee zweden op hun gezicht." Journalist vraagt waarom twee Zweden? Rutte zegt " Om die duizenden doden bejaarde te camoufleren, en het werkt want u vroeg er ook niets over".

jan huppeldepup | 21-05-20 | 21:49

Inderdaad! De tyfus voor je, Jaap! Halve tamme..

BRR76 | 21-05-20 | 21:49

Het zou fijn zijn als we door veel te testen en te monitoren nu ook harde data zouden hebben hoeveel besmettingen er zijn, en hoeveel daarvan ziek worden en in welke mate.
Maar het kapsel van hugo, de app van Hugo, de filmpjes van Hugo en een presidentiële minister president is ook almaal mooi. Ja toch.

pielemuisje | 21-05-20 | 21:49 | 4

Testen moeten we niet willen met zijn allen. Dan zou uit de data kunnen blijken dat de politici falen.

koolteer | 21-05-20 | 21:51

@koolteer | 21-05-20 | 21:51: Die politici wacht de bestuurdershemel. Zorgverzekeraars, woningcoörporaties, grote (klein niet hoor) zorginstellingen. Commissietje hier, raad van bestuurtje daar. Lekker netwerken en beetje bitterballen happen.

pielemuisje | 21-05-20 | 21:55

Vergeet je niet de schoenen van Hugo...

R30 | 21-05-20 | 22:42
▼ 1 antwoord verborgen

@Frau Merkel | 21-05-20 | 22:01: Daarentegen lijkt mij orale sex met een mondkapje vrij ingewikkeld. Ben wel gek op rollenspellen, dat dan weer wel.

AntonJansen | 21-05-20 | 22:04

@AntonJansen | 21-05-20 | 22:04: Daarom dus geen orale seks. Er blijft niet veel meer over dan iets dat makkelijk met een kipfilet opgelost kan worden. Je moet er van houden.

Frau Merkel | 21-05-20 | 22:15

"... en seks alleen wordt aangeboden in posities waar men met het gezicht van elkaar wegkijkt."
.
Net als thuis dus. Kan ik me die 50 piek ook wel besparen.

Graaisnaaiert | 21-05-20 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

Offtopic, maar kunnen jullie niet ook een stukje wijden aan aan Said Zankoua? Wellicht niet helemaal aan jullie besteed omdat het ook de reguliere kranten haalt, maar past hier wel.

Dit verhaal verdient alle aandacht, alleen al omdat zijn 'familie' dat vooral niet wil.

C1O2 | 21-05-20 | 21:46 | 4

Het is een buitengewoon triest gebeuren. Heeft LaHalsema al een vlaggetje gekleurd? Dan komt het vast allemaal goed.

Frau Merkel | 21-05-20 | 21:56

Ja het ook niet makkelijk voor de mocro familie als je een zoon hebt die openlijk homeua is. Ze zijn gewend dat de meeste mocro's het ook doen maar hun kop er over houden. Nog een geluk dat hij niet van een flat gegooid is. De arme jongen is jammer genoeg in de foute familie geboren.

jan huppeldepup | 21-05-20 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Kijk..

2 kilo Nectarines is gewoon te veel voor een man alleen..!!

Zijn nog niet rijp ook...

neonreclame | 21-05-20 | 21:45 | 5