Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De KNVB heeft het voetbal compleet verkracht

Eric Gudde, aftreden

Het is de KNVB weer gelukt hoor, door SC Cambuur en De Graafschap op meer dan driekwart van de competitie niet te laten promoveren naar de Eredivisie, ondanks een cabareteske stemming peiling onder clubs die compleet de andere kant op wees. Voetbalsupporters nóg harder en nóg dieper van achteren nemen dan ze OOIT hebben gedaan. Iedereen staat erbij, iedereen kijkt ernaar, iedereen in het wereldje (*, *, *, *, *, enz.) lacht besmuikt om de totaalchaos waarin de KNVB het Nederlandse voetbal heeft gestort, maar het is onbestaanbaar dat je geen prijs betaalt als je Periodekampioen Wanbeleid bent geworden. Het gaat bij de KNVB allang niet meer om het voetbal, om de clubs, om het gras en om de wedstrijden. Het gaat erom wat er in de bestuurskamer gebeurt, wie wie kent, wie een mooi pak heeft, waar de bitterballen het best smaken en wie de meeste centjes heeft. Het is schrijnend te zien hoe directeur Eric Gudde, een omhooggevallen belastinginspecteur die keer op keer heeft aangetoond te licht te zijn voor een bepalende functie in een publieke sector, er niet in is geslaagd de rijen te sluiten, maar alleen maar méér rijen te creëren. Maar het is goed Gudde, want die rijen sluiten vanzelf: onder de supporters.

Neem die hijgerig door de KNVB erin gepijpte introductie van tweede elftallen in het profvoetbal. Zogenaamd goed voor de competitie en zogenaamd goed voor het Nederlandse voetbal en zogenaamd wilden de clubs het, maar die clubs wilden dat NIET. Iedereen ging onder protest akkoord. En dan de drogreden dat er meer supporters naar Jong-teams zouden komen. Dat is gewoon niet waar: die vier beloftenploegen bungelen jaar in jaar uit troosteloos onderaan het toeschouwersklassement. Minder toeschouwers dan TOP Oss, dan doe je het dus niet goed. En we geven het de supporters en voetballers ook te doen, op een winderige woensdagavond op het fucking AFAS Trainingscomplex op een onmogelijke tijd aftrappen tegen een stel zestienjarige druiven uit de B1 van AZ, met zes bejaarden en een paardenkop op de tribune en ondertussen behandeld worden als een hond met combiregelingen, hekken, omwisselbiljetten en allerlei mensenhatende restricties uit de bossen van Pyongyang. En als zo'n Jong-team verliest, dan is dat helemaal niet erg, want het hoort bij de ontwikkeling. Dat is geen profvoetbal, dat is triest. En ondertussen vragen we ons in Nederland maar af hoe het toch kan dat we de aansluiting met de top verliezen.

Komt bij: het is je reinste competitievervalsing en je zal maar net de pech hebben of Ajax op maandag wel een paar aankopen laat meehobbelen in het tweede, want op vrijdag doen ze sowieso niet mee. Dat is geen eerlijke, volwaardige competitie tussen clubs die aan het begin van een seizoen met zorg een selectie hebben samengesteld, dat is pure WILLEKEUR. De introductie van Jong-teams is alleen goed voor de KNVB, voor Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. Lekker de talenten laten rijpen in wedstrijden die je zelf kiest en die talenten daarna weer verkopen voor je eigen portemonnee. Daar hebben Cambuur, Den Bosch, NEC, Roda JC en al die andere volksclubs helemaal geen zak aan. Het is alleen goed voor de KNVB en voor een paar idioten met een gouden lepel in hun bek, zoals toenmalig Jong Ajax-coach Michael Reiziger: "Wij van Ajax zijn een bedrijf." Nee pik, je bent een voetbalclub. Het was een knappe eerste stap naar de totale diskwalificatie van die Keukenkneuzenliga, een competitie die net zo goed helemaal opgedoekt kan worden, want het boeit die pinguïnpakmanagers van de KNVB toch allemaal geen fluit.

Eric Gudde, een belastinginspecteur die op een blauwe maandag iets deed bij Excelsior Maassluis, toen Feyenoord zogenaamd uit de schulden hielp door een wurgverbond te tekenen met Pim Blokland cs, en het stadiondossier is nog steeds een graframp. Willen jullie A Feyenoord City of B een vernieuwde Kuip, iedereen wil B, dan doen we maar A - een handelwijze die we inmiddels goed kennen van Gudde. Jean-Paul Decossaux, pluk willekeurig 99 mensen van straat, zet ze naast Decossaux op een rij en hij is degene die het minste van voetbal weet. Trots koketteert de KNVB met de prestaties van deze knakker: "Blabla na een paar jaar besloot Decossaux zich te richten op marketingtechnieken, distributiemodellen en co-branding principes, met name binnen de bank- en verzekeringsmarkt (...) Decossaux heeft tot zijn zeventiende actief gevoetbald bij KHFC In Haarlem." Dat zegt álles. Decossaux is geen voetbalman, Decossaux is een wandelende zeilboot die in het weekend niet in het stadion zit, maar met zijn Gaastra-jas achtvormige knopen aan het maken is op zijn jacht. Nico-Jan Hoogma, die nog nooit iets zinnigs heeft gezegd, Art Langeler, van wie zelfs Voetbal International geen idee heeft wat hij nou eigenlijk doet, een financieel directeur die ooit kopjes mocht geven aan de corrupte UEFA-clown Platini en als 'directeur operations' een huismoeder wiens hoogtepunt op voetbalgebied was: "Ze is 7 jaar coach van het elftal van haar jongste zoon geweest, heeft in het jeugdbestuur gezeten en jeugdindelingen gemaakt."

Het zou grappig zijn, als het niet zo sneu was.

Deze giftige cocktail van beroepsbestuurders en weggooiers; ze zijn verantwoordelijk voor het beleid dat gaat over voetbal, van de sport zelf snappen ze de ballen en bestuurlijk zijn ze nog te incapabel een werkende voetbalpiramide in te voeren. Het lukt bestuurders in de meest achterlijke voetbalcompetities van de planeet, maar in Nederland stuiten we van de weeromstuit en keer op keer met de kop tegen het glazen plafond. Óveral kunnen ambitieuze clubs omhoog en moeten slecht presterende clubs omlaag. Dat is ook de hele essentie van sport: winnen, verliezen. En het levert ook nog eens prachtige televisie op: Sunderland 'Til I Die, nu op Netflix, en de iconische documentaire That Final Day van Tom Egbers.

Wat boeien in ons land die laatste wedstrijden nou voor een club als Helmond Sport, die na 29 wedstrijden stijf onderaan staat? Niks. Waar voetballen ze nog voor? Ze voetballen nérgens voor. Als een waardeloze bokser in een boksring, je krijgt een paar klappen, maar je weet dat je toch niet neer kan gaan, want volgend jaar sta je er gewoon weer. Boksen zonder dat je kan verliezen. Dat is geen topsport, dat is vrijblijvend vrijdagavondvoetbal (en zelfs dat heeft de KNVB niet in de vingers, gezien de populariteit van Powerleague in de grote steden). Door de wirwar aan regels en de starheid van de KNVB zien amateurclubs er helemaal niets in om te promoveren, over topsportmentaliteit gesproken, en de clubs die de sprong wél wagen worden door het onbuigzame KNVB-beleid (boarding zus, ballenjongens zo, uitvak zus, aanvangstijden zo, begrotingcijfers zo) aan hun lot overgelaten en zonder uitzondering gaan ze kapot. Denk AGOVV, denk Achilles'29. Ja, bij het introduceren van een racismeplan, dan staat de KNVB met de bek vooraan.

Dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de voortdurende flagrante supportershaat. De achterlijke aanvangstijden, zodat fans uit Groningen zich in alle bochten moeten wringen om bij een wedstrijd in het zuiden aanwezig kunnen zijn. De onmogelijke bus- en treincombi's omdat een stel boeren uit Doetinchem een gevaar voor de volksgezondheid van Volendam zouden zorgen, kom nou toch. De torenhoge boetes als er ergens een supporter op een trap staat. De strafexercities die clubs moeten lopen als er ergens een fakkeltje wordt afgestoken. De gele kaart voor een speler als hij juicht met de fans. Het gekonkel met belachelijke scheidsrechters en wazige beslissingen van de videoscheidsrechter. En ondertussen twittert Michael van Praag een foto van een leeg stadion in Azerbeidzjan: indrukwekkend. Helemaal vastgeroest op de schoot van nóg ergere en door en door verrotte kliekjes bij de FIFA en de UEFA, die WK's hebben verkocht aan boutlanden als Rusland en Qatar. Ze zijn bij de KNVB te laf een keertje stelling te nemen, omdat bondsvoorzitter Just Spee een mooie functie in Europa moet krijgen.

En dan is het corona, moeten er knopen doorgehakt worden over promotie en degradatie, over twee clubs die al het hele seizoen te goed zijn voor de rest (Cambuur en De Graafschap) en twee clubs die het hele seizoen in blinde paniek alle ballen het stadion uitrossen (ADO en RKC). Voetbalgrootmacht Ajax opperde een noodplan met eenmalig twintig clubs in de Eredivisie. Vrijwel iedereen ongezien akkoord, rijen gesloten en geen schade voor Cambuur en De Graafschap, clubs die al een heel jaar hun beleid, aankopen, visie en begroting hebben ingesteld op promotie. Tot Eric Gudde hoogstpersoonlijk en om onbegrijpelijke redenen (als een lobby uit Den Haag onbegrijpelijk genoemd kan worden) voor het plan ging liggen en als enige bond in Europa koos voor een afwijkend plan, met overal wanorde, chaos, ellende, verdriet, haat, onbegrip en een almaar uitdijende wig tussen de KNVB en mensen die wel van voetbal houden als gevolg.

Vrienden, die hebben ze nu niet meer bij de KNVB, alleen Valentijn Driessen, de nuttige idioot van De Telegraaf, die met een dildo in de clubkleuren van ADO Den Haag op z'n zolderkamer precies doet wat ze in Zeist aan hem vragen. Na de uitspraak op 24 april dook Eric Gudde weg, veilig, achter het stuur van zijn gesponsorde Volkswagen, die hij bij de stadions mag parkeren op speciale plekken voor heel erg belangrijke mensen.

Reaguursels

Inloggen

Amen!

Gen. Maximus | 16-05-20 | 00:16

De voetballerij is een soort land in compact formaat. Met de (top)sporters als duurbetaalde slaven en de top strookt met de doelstellingen van een politiek systeem. Behoeft verder geen uitleg, dacht ik.

Rech_Tvoorzenraap | 15-05-20 | 22:32

Spijker op z'n kop! Ik snap niet wie die man ooit aangesteld heeft ?

kapitein_welvaart | 15-05-20 | 19:52

Man man nog nooit zo'n boeiend stuk gelezen. Genieten hoor. Poeh. Dankje.

Kabila de stijlloze | 15-05-20 | 19:51

Het zit je hoog, hè.

Von Knarrenstein | 15-05-20 | 19:12

Ja ik ben de eerste:
Voetbal: altijd -1

geenjagergeenneeger | 15-05-20 | 19:08

Zeur niet! De competitie kan gewoon niet uitgespeeld worden, dus er is geen winnaar. Er is een ongelijk aantal wedstrijden gespeeld. Appels, peren. Een momentopname maakt nog geen zomer, dat Cambuur(!) best wel hoog geëindigd zou zijn Dat mogen ze mooi in 2021 bewijzen... Zul je zien, wordt niets.
en anders waren de gedegradeerde clubs wel gaan huilstruiken bij de rechter...
Oja: voetbal=overgewaardeerde tokkie sport

Analia von Solmsch | 15-05-20 | 18:49

Zolang de sponsors het er maar mee eens zijn.

Hadena | 15-05-20 | 18:35 | 1

Juist, het enige wat telt is geld, niets anders. Wie anders beweert, liegt of leeft in een bubbel.

Ed Bever | 16-05-20 | 21:26

"De KNVB heeft het voetbal compleet verkracht". Tja, iemand moet het doen. Tijd om een vak te gaan leren als de laaste daar het licht uit doet.

Mark van Leeuwen | 15-05-20 | 17:48

Het is maar een spelletje. Helaas hangen heel veel huren en hypotheken vast aan dit spelletje. En dan heb ik het niet over die overbetaalde arrogante spelers.

dubbeltjeopznkant | 15-05-20 | 17:44 | 2

Verkeerd gegokt dus. De UWV is er voor iedereen.

Mark van Leeuwen | 15-05-20 | 17:50

Vergeet niet: gemeenten spekken dit volksvermaak uit uw zak! OZB en zo. Uw portemonnee.

Analia von Solmsch | 15-05-20 | 20:58
-weggejorist-
bart2653 | 15-05-20 | 17:21

Voor de Ajax-kijkers: Bruno Varela zal volgend seizoen geen speler van Ajax zijn.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 17:11 | 3

Daar ben ik blij om. Zet die jongen die ze van Emmen gekocht hebben er maar neer.

Nuuk | 15-05-20 | 18:11

Shocking. Echt verrassend.

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 18:22

Zat er aan te komen. Waar gaat Ryan heen??

Rest In Privacy | 16-05-20 | 05:45

Voetbalnieuws; een van de dingen die ik komma nul het gemist. Dus het verhaal interesseert me geen hol, tenzij ik kan lezen dat Rutte een voetbal in zijn Anus heeft gestopt gekregen

bart2653 | 15-05-20 | 16:49 | 2

anus gewoon zonder hoofdletter;Rutte heeft geen specifiek benoembare anus, anders zou het wel met hoofdletter zijn.

Troumoetblijcken | 15-05-20 | 16:51

@Troumoetblijcken Rutte IS toch een specifiek benoembare Anus?

KoningKrat | 15-05-20 | 18:05

KNVB? Zat al fout in de tijd dat men vond dat Johan zonder de vereiste diploma 's geen bondscoach kon worden

Troumoetblijcken | 15-05-20 | 16:46 | 1

Mooi voorbeeld idd dat men papiertjes boven ongeevenaarde prestaties stelt

Mark van Leeuwen | 15-05-20 | 17:52
-weggejorist-
WahedPissebed | 15-05-20 | 16:36

Laat dit onderwerp nou gewoon waar het hoort, bij Derksen en Gijp

poldergeiz | 15-05-20 | 16:29 | 2

Ik vind dat mosterd het beter vertaald.

Trumme | 15-05-20 | 16:41

En dat ben ik met Trumme eens.

harrievanzanten | 15-05-20 | 16:45

Erg weinig reacties. Het interesseert bijna niemand. Dat is nog minder dan normaal.

MaarFeitelijk | 15-05-20 | 16:25 | 2

Zou de grootste ná oorlogse crisis die eraan komt de mensen niet meer boeien? Alleen die voetbalwereld die compleet van de werkelijkheid af staan hebben dit nog niet door.

Trumme | 15-05-20 | 16:43

@Trumme | 15-05-20 | 16:43: Helemaal mee eens. Al die mensen van Cambuur en de Graafschap vreten straks mee uit de uitkeringspot en nog vele vele anderen die er een beroep op gaan doen. De grote vraag is wie gaat dat allemaal betalen want bij die paar werkenden is straks ook niets meer te halen.
Voetbal Boeie

Therapietje | 15-05-20 | 16:51

Verstandige beslissing van de bekwame Eric Gudde. Hij kon niets anders want burgemeesters lagen dwars.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 16:23 | 1

Onzin alleen die uit Eindhoven en die had zoals het zijn familie betaamt een dubbele agenda.

Trumme | 15-05-20 | 16:44

Dit is toch een geweldige mogelijkheid helemaal te stoppen met de onzin? Het kost jaarlijks bakken met geld aan soepsidie, eerste hulp, politiebescherming, vandalisme en wat niet al. De politie kan zijn tijd wel beter gebruiken. Als je voetbal wilt kijken, kijk je maar een buitenlandse zender. Er zijn er genoeg en nog beter ook.
/trollmodus

Frau Merkel | 15-05-20 | 16:09 | 5

@Frau Merkel | 15-05-20 | 16:19: Stoppen is geen optie. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Er kijken meer mensen naar voetbal dan het nationale ballet

Rest In Privacy | 15-05-20 | 16:25

Al die miljoenen die erin omgaan leveren ook veel btw en overige belastingen op dus hou op met die open deuren intrappen.

Trumme | 15-05-20 | 16:45

geef de mensen brood en spelen.

Beide krijgen we niet meer.

ptrck | 15-05-20 | 16:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Toen het woord league werd geïntroduceerd in allerlei takken van sport, werd het een soort marketing dingetje. Je doet niet aan voetbal, handbal, korfbal of zo, nee je speelt in een (naam sponsor) league.

Broadsquire | 15-05-20 | 16:05

Het was nu een ideaal moment geweest om de Kuip te verbouwen. Ruim een jaar zonder bezoekers.

arlen | 15-05-20 | 16:00 | 2

Daar zeg je wat

SterF... | 15-05-20 | 16:00

Ze willen een nieuwe neerzetten dat is het probleem (en naar mijn mening een grote fout, gewoon de oude verbouwen idd).

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 16:01

Ach, zo gaat het van wijk tegen wijk, dan van stad tegen stad, land tegen land en dan tegen andere continenten. En maar proberen één Europa te bouwen. Er hoeft maar één virusje uit China over te waaien en het is weer ieder voor zich. Voetbal is tijdvulling ten koste van teveel geld.

Jos Tiebent | 15-05-20 | 15:57

Tis maar een spelletje!

zuurtjeregen | 15-05-20 | 15:56

Wat een boosheid weer. Het lijkt hier tegenwoordig dat online blaadje van Bert Brussen wel.

Super Vaagstra | 15-05-20 | 15:51 | 2

Nou als Bertje het stukkie had geschreven dan was het geëindigd met een scheldkanonnade richting onze Tjer dus nee zo erg is het hier nog niet.

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 15:52

Bert deed hier gisteren nog een oproep aan GS om wat meer humor te brengen. Uit zijn zure mond was dat wel weer humor op zich moet ik zeggen.

DrumPiet | 15-05-20 | 15:55

Gudde was een ambtenaartje bij de gemeente Rotjeknor. Feyenoord haalde hem ooit binnen omdat ze dachten dat hij met zijn contacten wel ff HNS zou hosselen. Tot op de dag vandaag speelt Feyenoord in HOS. De HCS tijd (pre GKL tijdperk voor de kids die te jong zijn) staat dichterbij dan Feyenoord city.

Verder miste Knudde als directeur de boot toen Ajax, PSV en AZ (en Utrecht) zich inschreven voor de eerste divisie. Meneertje vond dat niet nodig en duur. Toen kwamen ze erachter dat het toch wel handig was zo'n belofte elftal want in tataland betekent dit dat je spelers mits jong genoeg en niet goed genoeg voor het eerste elftal kan laten spelen in een prof competitie en ervaring opdoen.
Dus bedacht Knudde laatst, als directeur van de 'knjb', weet je wat we maken een O23 competitie bij de KNVB. Alleen zeiden Ajax, AZ, PSV en utreg nou nee we zien er het nut niet van in want we hebben al zo'n ploeg... op profniveau.

Maar goed zure en frustie Feyenoorders zullen ongetwijfeld heel blij zijn met hun man in Zeist...

Graaf_van_Hogendorp | 15-05-20 | 15:50

FC Utrecht was het stevigste genaaid. Gaan die nog wat doen ? Speel desnoods de bekerfinale net over de grens bij de Pruis.

van Oeffelen | 15-05-20 | 15:48 | 1

FC Utrecht had en heeft echt he-le-maal nergens recht op.

WahedPissebed | 15-05-20 | 16:37

Voetbal en stropdassen gaan nou eenmaal niet samen.

Ruimedenker | 15-05-20 | 15:44 | 1

Uhh... "een bal op de stropdas leggen"

Rest In Privacy | 15-05-20 | 15:46

Tokkiesport, was al jaren verneukt

TDB | 15-05-20 | 15:44

Wat is de voornaam van Mosterd?
Franse?

HoerieHarry | 15-05-20 | 15:39 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat ik niet begrijp is waarom die 2 clubs niet gewoon gepromoveerd zijn. Die paar wedstrijden meer spelen zou toch het punt niet moeten zijn.
Wordt nu net gedaan of profvoetballers elke week 50 uur moeten werken.

Profvoetballers in Nederland hebben nou niet echt zwaar als je de competitie ziet van Engeland, Spanje en Duitsland. Daar lopen met 22 jaar kerels over het veld terwijl het hier nog jochies zijn met een luier om.

Rotterdammert1965 | 15-05-20 | 15:38 | 1

Onder ander de burgermeester waren tegen nog meer wedstrijden in de eredivisie.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 15:40

Prima stuk Mosterd, je hebt meer verstand van voetbal dan van 5G.

van heinde en verre | 15-05-20 | 15:37

Nederland is de aansluiting met iedere top aan het missen.
Gewoon omdat wij een middelmatig (k*t)landje willen zijn.

Mr.Crowley | 15-05-20 | 15:34 | 1

Omdat in Nederland niet dezelfde salarissen kunnen worden betaald als in de toplanden. Prima, de eredivisie is bijna elk jaar spannend en geeft een hoop supportersvermaak. Daar moet het ook om draaien, plezier voor de supporters zonder megalomane uitgavepatronen van clubs die ze nooit kunnen terugverdienen.

Fijn_dat_je_er_bent | 15-05-20 | 16:05

Het gaat al weken over de voetbalcompetitie maar who cares?! Er kwam een virus, overmacht, lullig maar dit seizoen kun je als niet gespeeld zien, volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wat dit stukje eigenlijk vooral aangeeft is dat voetbal nauwelijks bestaansrecht heeft, in de eerste divisie zijn driekwart van de stadions altijd leeg en in de eredivisie houdt het ook niet over, kijk alleen al naar Vitesse en Groningen. Fox loopt ook niet bepaald storm. Het voetbal vindt zichzelf vooral heel belangrijk maar ondertussen wel steeds hun handje ophouden bij de overheid.

Capt. Iglo | 15-05-20 | 15:32

Goed stuk @Mosterd. Hoop dat de rechter die het Hoger Beroep straks voorzit meeleest.

Dwarsdenker | 15-05-20 | 15:31

Gaat dit over sport of over geld?

DasNouJammer | 15-05-20 | 15:30 | 2

Geld

Rotterdammert1965 | 15-05-20 | 15:39

Is dat niet hetzelfde?

Mr.Crowley | 15-05-20 | 15:46

Verder is corona een mooie aanleiding om de salarissen weer terug te brengen naar het niveau van het getoonde spel.

DrumPiet | 15-05-20 | 15:30 | 1

Spelers gaan geld meebrengen bedoelt u?

Rotterdammert1965 | 15-05-20 | 15:39

huh, die jong teams is juist wel een aanwinst. De stadions zitten vol bij elke uitwedstrijd, zeker als ajax komt. Hou op hoor...

V-styn | 15-05-20 | 15:29 | 1

Dat is dan één positief punt. De negatieve punten wegen een stuk zwaarder.

nietoftochwel | 15-05-20 | 15:51

Cambuur en De Graafschap, en vooral Cambuurtrainer Henk de Jong, de ultieme gespeelde sympathieke kerel, moeten niet zo zeiken. De KNVB mocht deze beslissing nemen en heeft dat gedaan. Deal with it. Als je begroot hebt op promotie, dan heb je gegokt. En als je gokt kun je verliezen.
Verder alles wat het Orakel uit Grolloo hierover zegt.
Niet zo janken dus.

DrumPiet | 15-05-20 | 15:28 | 1

Die peiling was een grove fout. De beslissing goed uit te leggen. Net als bij de amateurs, we beginnen opnieuw.

nietoftochwel | 15-05-20 | 15:53

als ik dit zo lees, het is net zoals het bestuur van Nederland. (bijna) allemaal boekhouders (of accountants zo je wil) in kamer, senaat en regering, en geen kip die verstand heeft van waar ze mee bezig zijn. wat een tijd leven we toch.

isotope 465 | 15-05-20 | 15:28 | 2

En allemaal witte mannen!

nietoftochwel | 15-05-20 | 15:54

De opvolger van Johan Derksen is in ieder geval gevonden.

Selassie | 15-05-20 | 15:22

Voetbal moet op eigen benen leren staan. Geen stiekeme subsidies van de gemeenten meer.

Schadenfreude | 15-05-20 | 15:20

Aardig , maar van een publieke sectoris geen sprake. Het is een groep bedrijven en verenigingen.

MaarFeitelijk | 15-05-20 | 15:18

Voetbal. Tsja, ik ben er achter gekomen dat ik totnutoe zonder kan. Ben benieuwd of en wanneer de afkickverschijnselen komen.

squadra | 15-05-20 | 15:16

Als de clubs het allemaal écht zo erg vinden moeten ze een eigen competitie starten.

overVecht | 15-05-20 | 15:11 | 3

Precies dat. Ff een stichting of zo oprichten bij de notaris, het een en ander in de notulen vastleggen, deelnemende clubs stemrecht geven, inkomsten onder elkaar verdelen en een middelvinger opsteken naar de knvb.

Jacques_SiConto | 15-05-20 | 15:26

Regels voor beloftenploegen zijn veel strenger geworden dan sinds dat artikel van 2017, dus slap stukje.
Zonder Jong Ajax stelt de Eerste Divisie helemaal geen zak voor en kijkt er bijkans geen mens meer. Als Jong Ajax langskomt dan zit het ook voller.

343 | 15-05-20 | 15:10 | 1

Toen Nederland nog bij de top hoorde, was er een regionale jeugdcompetitie. En drie betaalde divisies waarin de echte talenten konden rijpen. Uit de eerste divisie werden soms zelfs spelers geselecteerd voor het Nederlands elftal. Maar ja, dat voetbal is toch helemaal verziekt. Er is geen wedstrijd in geen enkele competitie die het aankijken nog waard is. Risicoloos getik. Bah. En voor de toeschouwersaantallen in de jupiler league zorgt NAC natuurlijk weer. Ook in uitwedstrijden. Het beste publiek met voorsprong al decennia. Helaas niet de beste voetballers, maar dat komt wel weer een keer. Echte supporters steunen hun club in goede en minder goede tijden. Dat is beter dan die huilebalken als hun 'topclub' eens een keer achter staat.

SlimmeBelg | 15-05-20 | 15:22

Ik kan mij in deze tijden niet zo druk maken over voetbal, maar inderdaad, wat een gepruts en gestuntel...
De graafschap en Cambuur promoveren. Volgend jaar geen bekertoernooi, dan komen die speeldata vrij. En de bekerfinale van dit jaar speel je volgend jaar...

SterF... | 15-05-20 | 15:10 | 3

En het jaar daarna degraderen de onderste drie direct uit de eredivisie. De kampioen van de eerste divisie promoveert. De nummer 17 uit de eredivisie speelt een play off tegen de nummer twee van de eerste divisie...
Klaar, hoe moeilijk kan het zijn?

SterF... | 15-05-20 | 15:14

@SterF... | 15-05-20 | 15:14:
Burgemeesters schijnen geen trek te hebben in een agenda van 19 thuiswedstrijden.

Graaisnaaiert | 15-05-20 | 15:46

Moge corona dat hele voetbal weer naar het amateurisme schoppen. Voetballen voor een tientje en een kalkoen. Dan zal het misschien weer leuk worden.

Mark_D_NL | 15-05-20 | 15:06 | 3

Geld verkloot alles!

vluchtelingallergie | 15-05-20 | 15:14

Ik ga altijd een amateurwedstrijd kijken. Koffie voor een euro. Balletje gehakt in de rust. De vrijwilliger. Toch nog even het gras ruiken. Geweldig. Voetbal niet om aan te zien.

azijnseikerT | 15-05-20 | 15:25

Op een slof en een oude voetbalschoen....

Rest In Privacy | 16-05-20 | 05:43

Nee nee, de NOS is nog niet helemaal plat gedrukt, die KNVB kan nog wel even wachten!

John McClane | 15-05-20 | 15:05 | 1

Die KNVB is totaal niet interessant.

2voor12 | 15-05-20 | 15:08

Voetbal.
De plek waar VVD'ers en PvdA'ers de baantjes verdelen.

Lafayette | 15-05-20 | 15:05 | 1

Ja, en?

Rest In Privacy | 16-05-20 | 05:42

Mensen die carrière hebben gemaakt bij de Belastingdienst, het OM of Justitie moet men per definitie wantrouwen. Die lui gaan over lijken, warm en/of koud.

Ommezwaai | 15-05-20 | 15:04

voetbal tokki sport.

wanneer de clubs eens zelf alles gaan betalen ipv alles met publieksgeld dan mogen ze weer mee praten.

Henk P | 15-05-20 | 15:03

Haha voetbal. Losers.

De vries, Henk. | 15-05-20 | 15:03

Wel de rechtzaak gewonnen tegen Cambuur. Dus zo slecht doen ze het nu ook weer niet.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 15:02 | 6

@Henk P | 15-05-20 | 15:05: Mevrouw Kuif houdt niet van voetbal.

Rest In Privacy | 15-05-20 | 15:50

@DrumPiet | 15-05-20 | 15:24:
Ah, u bent ook zo'n figuur die denkt dat een rechter geen fouten kan maken... Zoek de jurisprudentie er maar eens op na. Een rechtenstudie staat niet garant voor alles wetend.

Ommezwaai | 15-05-20 | 16:31
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen