achtergrond

Geenstijl

LIVE. Burgerdoden Bijltjesdag Bijleveld in Kamer

Politiek bombardement met anderhalve meter afstand

Hallo allemaal. Hebben we weer zin in coronaloze politiek? Dan krijgen we coronaloze politiek! In Den Haag begint nu het eerste serieuze debat sinds het ANNO COVIDI 0. Minister Bijleveld, bekend van het liegen tegen de Kamer over Hawija, mag weer eens met de Kamer praten over Hawija. Technische briefing terugkijken kan HIER, burgerdodelijk draadje voor minister Bijleveld DAAR. Laat het targeting proces maar beginnen. Onze Collateral Damage Estimate van het debat van vandaag is 1 minister van Defensie die het veld moet ruimen alsook 1 minister-president die er ondanks een hele hoop secundaire explosies toch weer zonder politieke kleerscheuren vanaf komt. Maar het kan natuurlijk altijd dat er een Red Card Holder van de coalitie een stokje voor steekt en Ank Bijleveld vrolijk verder marcheert. En dat allemaal precies 80 jaar na het bombardement op Rotterdam. Sjipsbiernootje op 70BURGERDODEN24.
UPDATE: Inleidende beschietingen voorbij. Sergeant Belhaj en korporaal Voordewind lijken bereid weer een hele grote meloen door te slikken. Schorsing tot 14u.
UPDATE: Coalitie lijkt het wel best te vinden dat de Kamer stelselmatig onvolledig wordt geïnformeerd en Bijleveld zelf staat vooral veel te zuchten en te steunen. Kort schorsinkje tot 17u.
UPDATE: Tweede termijn begint. Belhaj (D66) dient een paar lulmeiermoties in. Coalitie wil geen slachtoffers.
UPDATE: Motie van wantrouwen van SP, GroenLinks, PvdA, DENK, PvdD, Groep Krol/Dinges, PVV en 50Plus. Oftewel de gehele oppositie op de SGP, FvD en Sjopperdepop BV na. Een herhaling van zetten.
UPDATE: Baudet steunt motie van wantrouwen niet. Neemt genoegen met antwoorden minister.
UPDATE: Dat was tweede termijn Kamer. Zo nog even Bijleveld, stemmen over een motie die het niet gaat halen en daarna kunnen we naar huis.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.