achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

TWEEDE CORONAPATIËNT NEDERLAND IN DIEMEN

Daar gaan we

En daar is de tweede besmetting. Een vrouw uit Diemen zit thuis in isolatie omdat ook bij haar het coronavirus is vastgesteld. Ze heeft ook onlangs Lombardije bezocht (STOP DAAR TOCH EENS MEE) en volgens het RIVM is er geen verband tussen haar en de man uit Loon op Zand die in Tilburg ligt. Later meer. 
UPDATE: Er is enige verwarring over de woonplaats van de vrouw. Volgens het RIVM is ze een inwoner van Amsterdam, maar zit ze in thuisisolatie in Diemen. Het kan natuurlijk dat ze bij iemand anders thuis is, maar het kan ook dat ze bij het RIVM Diemen voor het gemak bij Amsterdam rekenen. Anyway. *"De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Amsterdam brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek."
*UPDATE: Carnaval in Diemen is gelukkig een vrij sneue bedoening.
UPDATE: De patiënt uit Loon op Zand was volgens bekenden 'al een paar dagen niet lekker'.
UPDATE: Volgens de burgemeester van Tilburg was de patiënt uit Loon op Zand nog niet besmettelijk toen hij carnaval vierde.
UPDATE: Patiënt uit Diemen is medewerker van het UMC Amsterdam.
UPDATE: De tweede patiënt is normaal inwoonster van Amsterdam, maar woont nu tijdelijk in Diemen, waar ze in thuisisolatie zit. Volgens de GGD heeft ze milde klachten. Ze doet bij het UMC Amsterdam 'geen patiëntgebonden werkzaamheden'.
UPDATE: Kinderdagverblijf van zoontje Amsterdamse patiënt in Zuid-Oost gaat voorlopig dicht. Zoontje was donderdag 'een beetje ziek'.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.