Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Handhaving crasht

Het lukt nu al niet illegaal vuurwerk of drugs van de straat te houden, vandaag 2500 kg in Hendrik-Ido-Ambacht, 4327 kg in Ochten en eerder al 2500 kg in IJsselmuiden.

Al jaren wordt illegaal vuurwerk misbruikt bij vele vernielingen en geweld tegen hulpverlening. Met een kabinet dat zich op vele dossiers tegen haar eigen bevolking heeft gekeerd, hou ik mijn hart vast voor deze jaarwisseling. Slachtoffers van beleid rekenen af via de helden van de nooddiensten.

Het kabinet komt niet met een oplossing, de minister van Justitie komt met een grotesk dreigement van een totaal vuurwerkverbod. Weer een traditie weg, weer iets afgepakt, weer tegen de burger. Meer vuurwerk illegaal maken, zorgt alleen voor een grotere voorraad, meer munitie. Als je dan toch met een crimineel in zee moet en de hoofdprijs betaalt, dan liever het echte werk.

Een loos dreigement, dat hij nooit waar kan maken. Het lukt nu al niet illegaal vuurwerk of drugs van de straat te houden, vandaag 2500 kg in Hendrik-Ido-Ambacht, 4327 kg in Ochten en eerder al 2500 kg in IJsselmuiden. Dit zijn de topjes van de ijsberg, er wordt veel meer gevonden, en veel meer ontsnapt aan de politie. Binnen een EU met open grenzen iets lokaal proberen te verbieden is vooral schattig idealisme. Letterlijk dweilen met de kraan open.

Dit is een kabinet dat niets heeft geleerd van de Amerikaanse drooglegging. De verboden op drugs en vuurwerk leggen een enorm beslag op de handhaving en vormen een goudmijn voor criminelen. Het geeft een wapenwedloop met beperkte middelen voor de politie, terwijl criminelen de halve winst kunnen investeren. Met Oud en Nieuw draait de brandweer en politie al jaren met een volledige bezetting. Er zijn geen reserves meer, de koek is op.

Vanaf de kansel oreert Ferd Grappenhuis een proefballonnetje dat goed valt bij dierenliefhebbers en milieuactivisten, maar het is op geen enkele manier te vertalen naar de praktijk. Zo koop je stemmen. Remkes probeerde dezelfde stoere taal in Den Haag, sinds het verbod op vreugdevuren zijn er iedere nacht autobranden. De ME loopt nu al rondjes in Scheveningen, vandaag een aanslag op een politieauto, zoals al eerder misging.

Honderden miljoenen aan vuurwerkverkoop verbieden, is ook het kleine broertje van de 18,9 miljard aan drugs die ons landje verhandelde. Die war on drugs gaat echt splendid. Vorig jaar moest Ferd nog toegeven dat een huurmoord in Nederland goedkoop is, en werd vergismoord een nieuw woord in de Nederlandse taal.

Die nieuwe woorden tekenen de Nederlandse reactie op harde criminaliteit. Geen daden, maar nieuwe woorden. Voor de show werd Ridouan Taghi nog opgepakt in Dubai. Een man die zonder strafblad een compleet moordend drugskartel opgericht zou hebben. Het OM beweerde dat hij al die jaren de dans ontsprong, en heeft daarmee hoofdzakelijk een aanklacht tegen zichzelf.

Het gebrek aan politie en recherche maakt het OM een papieren tijger met lege handen. De meest ernstige dossiers leiden om die reden niet, of te laat tot een vervolging. Turkije en Syrië zetten Europese en Marokkaanse Syriëgangers moeiteloos uit naar onder andere Nederland. Helaas zonder vervolging, veroordeling of strafdossier, zodat het OM ze alleen maar kan laten lopen.

#geenNPOvoormij

Syriëgangster Laura werd op de Staatsomroep nog witgewassen tot jihadbruidje. De harde religieuze oorlog werd tot in het oneindige geromantiseerd, waar vrouwelijke terroristen hun zwarte boerka verruilen voor een witte trouwjurk. Ze worden neergezet als slachtoffers van oplichting, alsof in dit informatietijdperk niets bekend was. Alsof terrorisme voorbehouden is aan mannen.

Wij krijgen daarmee een steeds verknipter beeld over de zandbak. Assad gebruikte gifgas tegen het eigen volk, tegengeluid werd door geen enkele krant gepubliceerd. Nu blijkt dankzij Wikileaks zelfs het opperhoofd van de OPCW zijn eigen onderzoekers te mailen een rapport in de doofpot te stoppen en doodsoorzaken niet te onderzoeken. Eerder bedreigde VS-diplomaat John Bolton de kinderen van de directie van de OPCW om de oorlog in Irak te fixen, de OPCW was niet negatief genoeg over Saddam Hoessein.

We worden de ene oorlog na de andere ingerommeld, waardoor de handhaving van internationaal recht faalt. We zullen nooit meer in die casus weten wie vrijheidsstrijder is, en wie terrorist. We moeten het doen met de lezing van het kabinet en mainstream nieuws, pure propaganda. Een goed geïnformeerde kiezer is de basis van onze democratie en de enige beteugeling van onze krijgsmacht.

Maar ook de reputatie van protesterende boeren wordt zorgvuldig afgebroken. Vandaag afgeserveerd als subsidiesponzen, gisteren als alcoholisten op de trekker, daarvoor spookrijders, rupsje-nooit-genoeg en wekenlang ANP nieuws over een kapotgereden Malieveld. De reputatie van de demonstranten wordt zorgvuldig gesloopt. Dit is een mediacampagne tegen de boeren.

Terwijl de boeren een simpele vraag hebben, als hun producten zonder stikstof, fosfaat en koolstofdioxide moeten, of dan alle andere producten op de Nederlandse markt ook aan die nieuwe regels moeten voldoen. Zodat er weer een gelijk speelveld komt. Nu moeten Nederlandse boeren nog jaren vechten tegen bijvoorbeeld Oekraïens kippenvlees dat regelloos de EU binnenkomt.

Nu leven boeren al jaren in totale onzekerheid, onmogelijke bureaucratie en ieder jaar nieuwe milieumaatregelen die oude milieu-investeringen waardeloos maken. Het is niet een Europees samenhangend pakket, waar boeren met hard werken hun familiebedrijf kunnen redden. Het OM gaf deze week toe hun massale protesten niet te kunnen keren.

“People push you to your limits, but when you finally explode and fight back, you are the bad one”

Reaguursels

Inloggen

Kom op jongens, laten we illegaal vuurwerk verbieden.

Mozes Langebroek | 29-12-19 | 16:37 | 2

Ja als we illegaal vuurwerk eens verbieden in combinatie met legalisering van Hard drugs en doorgaan met on ons succesvol gedoogbeleid dan hebben we in het vervolg een rustige Oud&Nieuw aldus D66 (als de media een beetje mee werken)

JanP999 | 29-12-19 | 16:54

Dadelijk gaan we illegalen nog illegaal verklaren.

echtpaul | 29-12-19 | 19:29

Het is wel een stuk makkelijker om alle vuurwerk te verbieden. Nu moet je nog denken, misschien is die vuurwerk terrorist wel met legaal vuurwerk bezig de buurt op te blazen en te terroriseren. Bij een totaal verbod weet je dat de bushok illegaal is opgeblazen. Wel zo makkelijk. Dat scheelt een hoop forensisch onderzoek aan de restanten.

echtpaul | 29-12-19 | 14:26 | 3

Ja joh, 364 dagen lang is elke Vuurwerknal al verboden. En ondertussen lees ik je reactie nog eens rustig en snap je hilarische commentaar.
We moeten ten alle tijde nu eens gaan verbieden dat bushokjes legaal worden gesloopt!

willem n | 29-12-19 | 15:01

Ik daag je uit om met een astronaut of kanonslag een bushokje op te blazen zelfs met een heel pakje maak je nog geen kras op het glas.

fryskenvry | 29-12-19 | 16:28

@fryskenvry | 29-12-19 | 16:28: nee een astronaut past weer beter in de aars van een kat heb ik begrepen. Ook gezellig hoor, daar niet van.

echtpaul | 29-12-19 | 19:21

NL crasht,maar dat ziet u al jaren aankomen.....

hertogvanzottegem | 29-12-19 | 14:23

Opmerkelijk.
De Linkse drammers reageren hysterisch op de jaarlijkse vuurwerk soap, die slechts een paar dagen duurt.
Daarentegen hebben ze er geen enkele moeite mee dat de jeugd massaal aan de drugs gaat. Want vrijgeven is hun ideaal.

Bolder | 29-12-19 | 13:38

In Nederland worden wetten niet gehandhaafd - tenzij het snelheidsovertredingen betreft. In dit licht bezien heeft een vuurwerkverbod geen enkele nut, want deze zal net zo gehandhaafd worden als het burkaverbod.
Om dan maar de vergelijking met drugs te maken onder het motto 'wadoejederan' is een zwaktebod en feitelijk een pleidooi voor anarchie, en dat is wat we nu al hebben. Dit plus een mentaliteit van 'ikke ikke ikke en de rest kan stikke' zorgt ervoor dat als een bejaarde man iets zegt over vuurwerk, hij halfdood getrapt kan worden. 'Van de daders ontbreekt elk spoor'. En zelfs al worden ze gepakt, wat dan? Taakstraf? 200 uur schoffelen? Nederland is een en al tegenstrijdigheden. De rechtspraak is gebaseerd op de leefwereld van een kleuter, de wetsovertreder een genadeloos product van de keiharde leefomgeving. Iets zegt me dat deze combinatie dodelijk is. Lachend trappen ze in op het weerloze slachtoffer, de rechtspraak zoekt dan naar verzachtende omstandigheden die kunnen verklaren waarom deze lieve bloedjes van kinderen zo konden ontsporen. Aai over de bol en toedeloe.
Wetshandhaving is een lachertje en men lacht ons keihard in het gezicht uit. Men weet dat men de macht feitelijk in handen heeft en de burger niet beschermd wordt. Het is een unicum als tuig een keer daadwerkelijk in het gevang beland, maar zelfs dan is het meer een hotel met vrije sex, drugs en ander entertainment. Een maatschappij zonder zelfrespect hoeft niet op respect te rekenen van anderen.
Dit probleem ettert al meer dan 30 jaar door en de politiek heeft de ballen niet om er iets aan te doen. Ook na 10 jaar Rutte heeft onze nationale grootleugenaar nog geen vinger opgestoken om echte problemen effectief aan te pakken. En dan komt Grapperjas even naar voren en roept iets van een 'vuurwerkverbod'. Waar zijn de kritische journalisten die hem aan zijn oren trekken en vragen 'hoe ben je van plan dat te handhaven, G?'
Antwoord is simpel: niet. Net zo min als met de drugscriminaliteit, illegalen, fraude met sociale zekerheid, misdaad, inbraken, autodiefstallen, geweld. Dit.kabinet,doet.niks.

Datsun_Cherry | 29-12-19 | 13:10
-weggejorist-
Schulzie | 29-12-19 | 12:11 | 1

Feynman, feilloos zet u alles weer eens op een rijtje, hetgeen ook wij uit de media hebben kunnen vernemen en waarover een gelijkluidende mening zoals de uwe kan worden gevormd. Toch wil ik het geen open deur intrappen noemen. Eerder een hartenkreet. Wat betreft het vuurwerk, zou het onverzekerd zijn bij het eigenhandig afsteken hiervan, zodat de eigen letselschade geheel voor eigen risico is, een oplossing kunnen zijn. Dit analoog aan het niet wettelijk dragen van een autogordel. Ook toeschouwers begeven zich bewust in een verhoogd risico en dienen dus voorzorgsmaatregelen te nemen door ten minste een vuurwerkbril als protectie te dragen. Het persoonlijk treffen in iemands portemonnee, zal bij velen toch het afwegen van het risico oproepen. Geloof mij, zelfs een kale kip valt te plukken. Een overweging waard.

Een vrije paling | 29-12-19 | 11:44 | 2

Ja, die hinnikende onnozelaars die op straat rondhangend vuurwerk in de rondte smijten gaan vast twee keer nadenken als blijkt dat Univé niet alles vergoedt.

Datsun_Cherry | 29-12-19 | 12:59

vertel je me nu dat elk sportongeluk, bewuste letselschade letsel aan jezelf of derden, ongedekt gaat worden, analoog aan die autogordel van jou. Eigenlijk wil je geld geven aan een verzekering en niks terugverwachten.

willem n | 29-12-19 | 15:11

'Weer iets afgepakt, weer iets tegen de burger'? Wat een slap slachtoffergezeik zeg! Gewoon compleet verbieden die nutteloze klerezooi en degene die zich daar niet aan houdt een vette boete laten betalen!

BaldEagle | 29-12-19 | 11:37 | 2

Weer zo’n compleetverbieden-fantast. je woont niet op een eiland en de illegale handel is een andere dan de consumententvuurwerkhandel. Er wordt jaar na jaar niet gehandhaaft, met nog eens 8 uur extra verbieden per jaar hou je de overlast niet tegen.

willem n | 29-12-19 | 12:07

Vuurwapens zijn ook al afgepakt van de burger. En zie hoe dat wordt gehandhaafd.

echtpaul | 29-12-19 | 14:33

Poking the bear, poking the bear... vooral doen, altijd een goed idee.

Deksmaat | 29-12-19 | 11:01

Dit is ons land. Het land waar Laura IS, een podium krijgt. Een oorlogsmisdadiger die een podium krijgt. Gelijk aan Adolf H. bij Nieuwsuur met als insteek eigenlijk was het zo een slechte vent nog niet. Bij nader inzien is het het slachtoffer van zijn jeugd. Ja, mensen die land is ziek doodziek. Dit geldt voor alle west Europese landen. Softe, slappe leiders, maakt barre tijden. Wen er maar aan die gaan in een rap tempo komen.

De Evangelist | 29-12-19 | 10:58

Hoezo vermeldenswaardig? Zulke explosies hoor ik al drie dagen in Tilburg.

onesizefitsall | 29-12-19 | 10:21

Wat een hoop zure mensen zeg. Is dit mijn site nog wel!? Ik hoor ook bij de kroontjes maar heb mijn fles azijn nooit ontvangen.

Nouwske | 29-12-19 | 10:18 | 1

Ben je er een paar jaar tussenuit geweest?

beldewouten | 29-12-19 | 10:28

Ma, man man, ik wil gewoon als burgertje een meter-pakketje er door jagen. paar bloempotten erbij en klaar.

Maar dit, dit kost normaal consumenten vuurwerk de kop. En dat is het hele droevige.

Merlanni | 29-12-19 | 10:05 | 2

Doe al jaren geen vuurwerk meer, maar als het verboden wordt, dan weer wel een meterpakketje

Canis.bonus.es | 29-12-19 | 10:47

Same hier, haal het nu gewoon in NL. terwijl ik op 30 minuten rijden zit van verschillende grote belgische winkels die vuurwerk verkopen. Gaan ze het verbieden ga ik weer de grens over

Nouwske | 29-12-19 | 12:41

Ik heb niks tegen vuurwerk hoor, prachtig met oudjaarsdag op de afgesproken tijdstippen, maar door het gedrag van die lamlullen mogen ze het van mij afschaffen.
Die hebben er alleen maar plezier in om anderen het leven zuur te maken.
Wat is er nou voor lolligs aan om bijvoorbeeld hulphonden te bekogelen met vuurwerk zodat die dieren niet meer geschikt zijn om hun baasjes, die al geen tof leven hebben meer kunnen helpen, wat voor een droeftoeter ben je dan?
Of andermans spullen te vernielen?
Veelal zijn het van die sneue eikels die zelf het hele jaar geen zak uitvreten en dan als het knalseizoen weer begint een of andere hersenkronkel krijgen en dan ineens actief worden en de boel voor een ander verkloten.

jufrouw theelepeltje | 29-12-19 | 10:01 | 3

Hier weer zo iemand die anderen verbied om auto te rijden omdat er mensen zijn die te hard rijden en fout parkeren, om iedereen aan dezelfde regels te laten houden heb je handhaving nodig en dat doen ze met verkeer wel en vuurwerk niet. Het illegale vuurwerk is een hele andere logistieke stroom dan het legale vuurwerk, dus Legaal vuurwerk verbieden ? Het illegale gaat gewoon door, harder zelfs

willem n | 29-12-19 | 11:03

@willem n | 29-12-19 | 11:03: Klopt helemaal. Het illegale vuurwerk is het probleem en met een verbod komt er alleen maar meer illegaal vuurwerk. Handhaving is er niet pakkans is nagenoeg nihil.

EmilioEsteves | 29-12-19 | 11:20

@EmilioEsteves | 29-12-19 | 11:20: Klopt helemaal. Het illegale wapens zijn het probleem en met een verbod komt er alleen maar meer illegaale wapens. Handhaving is er niet pakkans is nagenoeg nihil.

echtpaul | 29-12-19 | 14:37
-weggejorist-
ArjenZH | 29-12-19 | 09:58

Is roetveeg vuurwerk misschien iets?

_pacman_ | 29-12-19 | 09:46

Verbiedt het gewoon lekker. De "traditie" om kinderen explosieven in handen te geven en elk jaar tientallen mensen te laten verminken kan me gestolen worden; doe lekker een centraal vuurwerk per gemeente en laat het verder daarbij.

"Maar ze lopen al dagenlang met vuurwerk!" Ja, omdat het geimporteerd en verkocht mag worden. Als je daarmee stopt, en de verkoop aan banden legt, dan houdt het snel op.

Opslag Medium | 29-12-19 | 09:12 | 2

Je snapt het niet echt he? Vuurwerk mag je niet importeren, dat is illegaal. Gebeurd toch en daarom ga je al het vuurwerk verbieden. Politie moet handhaven, kan politie niet, want te veel wegbezuinigd. Dan de rest ook maar verbieden. Zo kun je op dezelfde manier alcohol ook verbieden, want word nog steeds mee gereden.

Gandalph | 29-12-19 | 10:33

Primitieve reactie op een gecompliceerd probleem, en dat is het antivuurwerkprobleem in een notendop. Het zijn twee op zichzelf staande logistieke lijnen. Dus degene die zie zich binnen de wet beweegt alles verbieden lost het echte probleem niet op maar vergroot het zelfs.

willem n | 29-12-19 | 11:08

Interessant voor terroristen en criminelen ook, al die weetjes van de politie en vuurwerkexperts over wat 2500kg of > zware vuurwerkbommen uit Polen zou aanrichten met een auto of gebouw (laat staan een Geldmaat). Dat als er een gaat, ze allemaal gaan bijvoorbeeld. Of dat ze bij de grens opletten of er niet steeds dezelfde auto's over de grens gaan. Leve de open grenzen, Nederland is weer een stukje veiliger.

Schulzie | 29-12-19 | 08:59

Verhaal dat verbod niet kan slagen omdat handhaving nu faalt is natuurlijk totale onzin.
Er zijn dingen die moeilijk te handhaven zijn omdat je die stiekem kan doen. Thuis blowen bijvoorbeeld. Omdat het anderen nauwelijks lastig valt kan daarom zulke drugs het best gelegaliseerd worden.
Je piemel op straat aan anderen laten zien op straat is verboden. Het is niet leuk voor anderen, en is makkelijk te handhaven, omdat het ’duidelijk‘ zichtbaar is - wat natuurlijk niet zegt dat het nooit gebeurd.
Vuurwerk valt in de tweede categorie. Vuurwerk is duidelijk hoorbaar als het afgestoken wordt, en daardoor een algeheel verbod is makkelijk te handhaven.

Wilhelm Tell | 29-12-19 | 08:46 | 8

@brie Een nachtje voorarrest kan sowieso voor de hele groep. De goeden, voor zover aanwezig, houden het dan wel voor gezien.

witwas | 29-12-19 | 10:39

Dus het is al 364 en 2/3 dag prima te handhaven, lekker gewerkt pik!

willem n | 29-12-19 | 11:09

@ArjenZH | 29-12-19 | 10:02: het scheelt toch niet veel, hier en daar is er vast eentje geen crimineel. Maar ik ken ze helaas niet

Nouwske | 29-12-19 | 12:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Elk jaar zelfde liedje. Vlak voor oud en nieuw spierballentaal van de minister en daarna oorverdovend stil. Behalve die oogarts uit Rotterdam. En volgend jaar herhaalt zich weer hetzelfde spektakelstuk.

Carlos_I | 29-12-19 | 08:25 | 1

Klopt. Maar toch denk ik dat er volgend jaar een verbod komt. Dat vinden de cultuurmarxisten in het Haagse Kartel alleen maar mooi weer een NL traditie slopen. Niet optreden tegen de uitwassen van vuurwerk maar generiek verbieden.

HaatbaardKnipper | 29-12-19 | 09:02

Goed stuk Feynman, +1.

de uitbater | 29-12-19 | 07:41

Volgens mij is er al lang een vuurwerkverbod buiten nieuwjaarsnacht.

Helpt dus niet. Handhaven wel. Arresteren voorarrest lekker lang en duur vervolgen strafblad.

Handhaving. Gewoon handhaving. Zoals de tiltel van het stuk al aan geeft.

Maar ja te druk met wilders en blokkeerfriezen.

Knufter | 29-12-19 | 06:40 | 1

Juist, gewoon handhaven en er flinke consequenties tegenover zetten zoals een forse celstraf. Nu is (met alles) de pakkans te laag.

Risingson | 29-12-19 | 10:05

Een ‘traditie’ is het op deze manier allang niet meer. Ronduit gevaarlijk wat er tegenwoordig aan de hand is. De politiek is de regie allang kwijt, kwijtgeraakt door soft beleid en open grenzen. Dit is wat we kennelijk wilden met z’n allen.

BozePaarseMan | 29-12-19 | 06:34 | 4

@BozePaarseMan | 29-12-19 | 06:34 |
Nou, "we" wilden het helemaal niet. "We" stemden, te samen met de Fransen, overtuigend tégen een Europese Grondwet en kregen die via de achterdeur als het Verdrag van Lissabon tòch in onze mik geduwd. En nu hebben we zelfs een X'66-er (Kees Verhoeven) die ons EU lidmaatschap wil laten vastleggen in onze Nederlandse Grondwet! Wat theoretisch gezien een strafzaak onder Artikel 93 uit het WBvSR(!) zou kunnen worden.

"We" stemden overtuigend tégen het toelaten van de Oekraïne en werden er met een inlegvelletje tòch in gerommeld.

"We" stemden duidelijk tégen de Sleepwet. Het resultaat mag u genoegzaam bekend zijn.

De Politiek is niet alleen de regie volledig kwijt, ze heeft openlijk schijt aan de burger wanneer deze niet stemt zoals zíj het graag zien. Vandaar ook het afschaffen van het referendum. Wij 'domme' nukubu's stemden niet wat men graag zag, dus namen ze ons hèt democratisch middel bij uitstek af. Dat zou heel zwaar te denken moeten geven.

Sjefke7807 | 29-12-19 | 10:32

@Sjefke7807 | 29-12-19 | 10:32: kan wel wezen maar dat is wel gebeurd door de mensen die door een meerderheid is gekozen. Dus door ‘ons’...

BozePaarseMan | 29-12-19 | 13:31
▼ 1 antwoord verborgen

Samenvattend:
Verbieden van het knal vuurwerk betekent
het verergeren van het knal vuurwerk want het mag niet, dus extra leuk. En makkelijk om aan te komen over de grens natuurlijk. Dus wordt het erger komende jaren

deugnietmee | 29-12-19 | 06:00 | 1

En illegaal vuurwerk is goedkoper, mind you.
De gezagstrouwe liefhebber is weer de lul met al die verbodsdrammers

willem n | 29-12-19 | 11:11

5 minuten geleden ook zo'n explosie, ff gevraagd aan mijn nichtje en die hoorde het ook keihard een kilometer verderop. Ook de pittoreske dorpjes zijn niet meer gevrijwaard van mortiergranaten.

sprietatoom | 29-12-19 | 03:13 | 3

Pak je kanon en verklein ze Savantas.

miko | 29-12-19 | 04:28

Vannacht 04:30 in stad Overijssel; circa 5 minuten durende reeks klappen. Heel het centrum kon wakker meegenieten. Oppakken en standrechtelijk excuseren. U snapt mij wel.

Normpje | 29-12-19 | 09:06
-weggejorist-
HaatbaardKnipper | 29-12-19 | 09:07

Mmmkay. Ik woon al lang in hartje/centrum Amsterdam zoals ik menigeen hier in den treure mee heb lastiggevallen. En rond deze tijd is het ieder jaar 24/7 bingo. Ongelooflijk zwaar vuurwerk. En dan niet van die nichterige "rotjes" waar de MSM het steeds over heeft maar het echte zware werk, zelfs karbiet gekloot is een lachtertje in Amsterdam, dat is voor prutsers in de "provincie." Ik heb het dus over knallen die je normaal alleen hoort als er weer een geldautomaat wordt opgeblazen diep in de nacht. Nu ben ik absoluut niet van het verbieden. Ook ik heb toen ik nog "Jung, Schön und Knusprig" was dozen met strijkers verknald, maar dat is niet meer vergelijkbaar met het huidige spul.
En dan dreigt Grapperhaus met een verbod. Dat gaat dus niet werken. Ik ben zelf opgegroeid 5 kilometer van de Belgische grens. En wat deden mijn maten en ik? Op de fiets, brommer of de solex (later met auto) effe over de grens en inkopen. 24/7/365. Niks siervuurwerk. Nope, de knallers. Daar ging het om. Tegenwoordig koopt men het spul via Telegram groepen. Easy peasy.
Maw verbieden werkt niet. Het gaat om de mentaliteit van mensen. En zolang die niet verandert kun je 100 wetten maken maar men blijft knallen.

Basil Fawlty | 29-12-19 | 01:31 | 32

@Basil Fawlty | 29-12-19 | 04:47: Een splijtzwam is het binnen de Navo, een Trojaanse schimmel in Europa.
En wij maar lappen voor de democratische ontwikkeling, daaro.

En dat we nog lang bij onze dure ballen mogen worden genomen door de rest van het volk rondom de Middellandse Zee.

Oprisp | 29-12-19 | 05:15

@Basil Fawlty | 29-12-19 | 03:32:
Yep, Saddam was een gevaarlijke mafkees, maar als ik die wiki doorlees blijkt dus dat half Europa maar al te graag onderdelen leverde aan een gevaarlijke mafkees. Geld stinkt niet en eventuele doden zijn van de catagorie “ver van mijn bed show”....

the namster | 29-12-19 | 12:01

@the namster | 29-12-19 | 12:01:
Inderdaad. Nog wat meer info: "The tragic tale of Saddam Hussein's 'supergun'" www.bbc.com/future/article/20160317-t...
Ian Flemming, John le Carre, Ludlum of Clancy hadden het niet beter kunnen bedenken. Of misschien hebben ze wel inspiratie gekregen door dit verhaal. Wie weet.

Basil Fawlty | 29-12-19 | 12:23
▼ 29 antwoorden verborgen

De waanzin regeert. De mensen hebben het te goed die deze luxe en naïeve plannetjes verzinnen en totaal niet zien wat er in de echte wereld speelt. Klimaat en milieu als het belangrijkst zien. Totaal de kop in het zand, terwijl er totale anarchie heerst in het land en het land en de wereld in brand staat. Defensie is zo goed als opgedoekt. Terwijl Turkije, Rusland en China machtiger en agressiever worden. Ik vrees dat we aan de vooravond van oorlogen staan.

papieren tijger | 29-12-19 | 01:29

wat een wijsheid weer Feijnman, maar gaan daar mensen ook slimmer van worden?

INH.30CL | 29-12-19 | 01:14
-weggejorist-
de honden blaffen... | 29-12-19 | 01:06

Laten we vooral de overheid beschuldigen van slechte handhaving. Voor je het weet dwingen we zelf de overheid tot het ultieme handhavingsmiddel: in het hele land om de tien meter gezichtherkenningscamera's die elke zwartgelddealtje, elke kilometer per uur te hard, elke peuk die je op straat gooit, elk verkeersfoutje, elk plasje tegen een struik, elke belediging, alles maar dan ook alles vastleggen en automatisch daarvan een bericht naar het CJIB stuurt, dat geautomatiseerd incasseert van je rekening.

Leptob | 29-12-19 | 01:01 | 3

Dat automatiseren en het grootschalige procesdenken is een van de grootste problemen. De menselijke maat is volledig zoek. De overheid hoort een dienstverlener naar de burger te zijn, de noodzakelijke dingen tegen minimale kosten te regelen en verder zo ver mogelijk bij de burgers weg te blijven. De EU doet precies het tegenovergestelde en pRutte verkoopt ons aan die kliek.
De gevolgen van de uitverkoop zijn dusdanig dat het vertrouwen van de burger in de overheid volledig zoek is. Alles wat nu nog van de overheid komt wordt met de grootste argwaan bekeken. De reactie, enige tijd terug, van een oudere dame op straat was tekenend: "Als Pechtold voor is, ben ik tegen." Het vuurwerkverbod kan zinnig zijn, maar is het stomste dat je nu kunt doen. De overheid moet het vertrouwen van de burger terug zien te krijgen. Een van de eerste stappen is het vervolgen van de ambtenaren van de Belastingdienst, het Pikmeerarrest buiten werking zetten, import heel drastisch inperken, fuck Brussel, lasten verlagen, deugsocialisme inperken en de wet handhaven. Er is dringend een harde aanpak van georganiseerde criminaliteit nodig, waarbij het hele rechtssysteem aangepakt moet worden. Linkse rechters kunnen met pensioen, versnellen van de rechtsgang, afschaffen van vervroegde invrijheidstelling en uitzetten van crimineel tuig, ongeacht of er meegewerkt wordt of niet door een of andere zandbaknatie.

Frau Merkel | 29-12-19 | 01:16

Breng ze nou niet op ideeën ! Wees gerust datgene wat je beschrijft is al bijna werkelijkheid. De overheid is er om u te dienen.

sprietatoom | 29-12-19 | 02:26

Je beschrijft hier de ultieme droom van elke EUrofiel. Controle naar Chinees model.

HaatbaardKnipper | 29-12-19 | 09:11

@Redactie, als extra functie zou het toch wel buitengewoon wenselijk zijn als alle reacties gewoon uitgeklapt waren. Zet dat als optie bij de voorkeuren, net als de sortering (oudste/nieuwste om on topic te blijven). Je klikt je helemaal suf en zoeken gaat niet.

Frau Merkel | 29-12-19 | 00:59 | 7

Ik heb ook nooit de zin van die "ingeklapte" reacties begrepen. Je ziet allemaal antwoorden op onzichtbare bijdragen, die je dus eerst weer moet uitklappen om de samenhang te kunnen begrijpen. Is moeizaam gedoe, kost meer tijd dan gewoon scrollen en inderdaad werkt zoeken ook niet meer goed. Of maak er een optie van, naar smaak wel of niet inklappen, zoals bij veel softwaremenu's. Is er een programmeur in de GS-zaal? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Voor deze keer steun ik van harte Frau Merkel in haar wens.

Argyronauta | 29-12-19 | 02:01

Als dat zou kunnen! Word hemelaal deaudzieck van elke keer dat "verborgen" gezeik.

Kinkfactor | 29-12-19 | 02:28
▼ 4 antwoorden verborgen

@Patje2011 | 29-12-19 | 01:09: Die heb ik geprobeerd, maar op de twee of andere manieren deed ie het niet. Zal hem nog eens proberen. Heb trouwens net mijn verrekijker gemold. Buiten laten liggen en de zoomknop afgebroken. Lompe boerj.

Oprisp | 29-12-19 | 01:22
▼ 1 antwoord verborgen

Briljant stuk. Verplicht lezen van a tot z.

Fi-Bu-Bla | 29-12-19 | 00:39 | 1

Ik had je wijze raad opgevolgd. To the bone... perfect geschreven! Goh, en ik maar denken dat ik gek was...

Mr_Pikibelly | 29-12-19 | 00:49

Ze moeten gewoon stoppen met domme waarschuwingen en de wet gaan uitvoeren. Illegaal vuurwerk is geen belletjetrek. Via een democratisch proces is besloten dat het een zwaar misdrijf is. Zo'n ambtenaar moet dan niet opeens zelf gaan bedenken dat hij die wet niet hoeft uit te voeren.

Want natuurlijk kun je zo'n verbod (ook zoals nu bestaat) wel uitvoeren als je zou willen. Sensoren voor localisatie van knallen (zoals die al in verschillende gemeentes staan) meer uitrollen en in de paar weken rond de jaarwisseling wat extra BOA's op straat die de kiddos arresteren en door politie laten ophalen (kost geen flikker op gemeentebudget en mag burgemeester zelfstandig doen). Dan gewoon maximaal in voorarrest houden (mag voor misdrijf) en de recherche en het OM het laten uitzoeken (Zijn ze verplicht, doen ze nu gewoon niet). Bezit van illegaal vuurwerk is nu al een 'zwaar misdrijf' waar maximaal 6 jaar cel op staat (rechter geeft taakstraf, maar maakt niet uit, proces, strafblad en afwachten is straf op zich voor hele familie van zo'n joch). Recherche kan omdat het in zware categorie valt zonder problemen een huiszoeking doen naar meer vuurwerk (en dus meer strafbare feiten). Dit kan (en moet grotendeels) vanuit huidige wetgeving allemaal.

Blasfemie | 29-12-19 | 00:32 | 3

Het lokaliseren van de knallen gaat bijna niet. Er zijn teveel echo's. Je zou een sluipschutter detectie systeem kunnen aanpassen of onder een drone hangen voor lawinepijlen, die ontploffen hoog.

Frau Merkel | 29-12-19 | 01:02

@Frau Merkel | 29-12-19 | 01:02: zin detectie systeem werkt al en wordt gebruikt voor vuurwapens. Maar gewoon wat politie in burger de wijken in en 10% oppakken geeft al heel wat ontmoediging

Epistulae_Morales | 29-12-19 | 02:04

@Frau Merkel | 29-12-19 | 01:02: munisense.nl/vuurwerk-detectie

Dit is geen science fiction, het is een bestaand systeem dat al bij verschillende gemeentes werkt.

Blasfemie | 29-12-19 | 08:02

Prima artikel. De illusie c.q. het paaien van electoraat met verboden links en rechts versus realisme.

MaisonDuCrabe | 29-12-19 | 00:29

Ik vind het prima, een vuurwerkverbod.
Maar dan ook voortaan gelijk een arrestatieteam eropaf sturen wanneer er vuurwerk wordt afgestoken.

Papa Jones | 29-12-19 | 00:27 | 6

Slaat nergens op. Ik ben persoonlijk niet eens een vuuwerkliefhebber ofzo, maar een totaalverbod is klinkklare onzin. We hebben het over een paar uurtjes op jaarbasis. Jaja, dagen ervoor begint het al. Ik weet het, maar dat is al illegaal. Illegaal vuurwerk, de naam zegt het al. Het is gewoon een kwestie van handhaving. Een loze kreet van de minister om het eigen falen te verdoezelen.

Kopieerapparaat | 29-12-19 | 00:57

Waarschijnlijk wat pubertjes die opgepakt worden met mazzel een halt verwijzing en anders een kul straf maar wel een aantekening. Kutjochies die hun daden nog niet kunnen overzien en de handelaren die vrijuit gaan.

miko | 29-12-19 | 04:19

Zullen we eerst andere problemen oplossen voordat we het over zoiets kleins als vuurwerk hebben? Problemen waar we het hele jaar last van hebben en niet enkel een halve maand.

BubbelWater | 29-12-19 | 08:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedenacht en sorry, niet helemaal gelezen. Maar in lichtelijk beschonken toestand zag ik titel, EU, terroristen en nog wat van die ellende en ik zeg: ja, gaaf land!
Geen enkele handhaving inderdaad, maar ik ben ggelukkig goed thuisgekomen en het was gezellig!

A.U.EnLeven | 29-12-19 | 00:24 | 3

Nou, proost dan maar!

Mr_Pikibelly | 29-12-19 | 00:39

Proost dan maar enne... beuk m niet te hard in de panty.

Kopieerapparaat | 29-12-19 | 00:59

Loop ik net het bekende laatste rondje met de hond, een kruising tussen twee nobele vuilnisbak-rassen, gaat er opeens een vuurwerk-bom af die de ruiten doet trillen en de glazen doet rinkelen.
Alle alarmen van de auto's en scooters slaan op tilt, net als het hondje, die met de staart tussen de benen het hazenpad kiest.
Hond is kwijt, zij is ervan door met onbekende bestemming.
Na lang zoeken en roepen en fluiten ga ik maar naar huis.

Zit zij pontificaal op de driezitsbank, een fles whiskey (Jack Russel Daniels) binnen pootbereik, onderuitgezakt naar oude afleveringen van commissaris Rex te kijken.
Zij valt op sterke fascistische Duitse herdershonden, omdat die de twijfel wegnemen.
Blijkbaar had de buurvrouw het trillend diertje toegang tot de flat verschaft, en had ze zelf de weg terug gevonden naar de veilige haven.
Zo zie je maar weer, dieren hebben ook gevoel, en december is een hele stressvolle maand voor hun gevoelige zintuigen.
Het arme dier zat er helemaal doorheen, en zelfs als ik zei: "Jij moet een douche!", reageerde ze niet.
Normaal gesproken verstopt ze zich dan razendsnel onder het bed.

Ik hoop maar dat er snel een vuurwerkverbod komt

King of the Oneliner | 29-12-19 | 00:24 | 7

@King of the Oneliner | 29-12-19 | 00:37: Haha.. Nein, nein, nein

Oprisp | 29-12-19 | 00:42

oh je hond loopt zomaar los ?schijt zeker ook overal ?enz enz

bowlfabriek | 29-12-19 | 00:55

Ik hoop dat met u! Ben er zo langzamerhand ook klaar mee! Vuurwerk is voor losers!

BaldEagle | 29-12-19 | 11:42
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 29-12-19 | 00:11 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Onze Poolse vrienden houden wel van een knalletje. Mortiergranaten ipv cobra's. Zwaar, zwaarder zwaarst. Bij de juiste inzet nog welkom ook.

sprietatoom | 29-12-19 | 00:10 | 3

Zie het helemaal voor me. Zwaar bezopen van de Poolse spiritus en Roeskie wodka over die explosieven heen hangen met een brandende peuk in de wauwelende snufferd. Fun man. Gezellig.

suscrofa | 29-12-19 | 01:05

@suscrofa | 29-12-19 | 01:05:

Als het maar knalt, onze nieuwe vrienden zouden we wel eens hard nodig kunnen hebben. Alleen de dreiging van hun aanwezigheid heeft me een keer mijn leven gered in Brussel. Een camper met Pools kenteken, toet toet en weg was mijn Marokkaanse gijzelnemer. Autodeur op slot en vol gas weg... het Marokkaans tuig schopte wel nog even de rechterspiegel eraf toen ik wegreed. Hij ging voor de auto staan en dacht dat dat mij zou stoppen nadat ik gegijzeld was, dus niet.

sprietatoom | 29-12-19 | 01:19

@sprietatoom | 29-12-19 | 01:19:

Op zo'n moment neemt het reptielenbrein het over, lijfsbehoud. En de wetenschap dat je nooit meer in zo'n benarde situatie zult komen alleen door wat teveel mannelijke hormonen.

sprietatoom | 29-12-19 | 01:37

Je vergeet Holleeder bij college tour.
De overheid moedigt misdaad aan.

watergeus | 29-12-19 | 00:07 | 6

@Kuifje-in-de-EU | 29-12-19 | 00:32: Dat is een samenwerkingsverband.
De NPO doet het erom.
Er gaan daar miljoenen doorheen, dus er wordt over nagedacht (mag ik hopen).
En dan gaan ze Islamitische Staat goedpraten, Holleeder een podium geven, Fortuyn de grond in boren, KOZP steunen. Noem maar op.
Degene die riep dat de antifascisten de nieuwe fascisten zijn, die had gelijk.

watergeus | 29-12-19 | 01:08

Kijk maar naar het koningshuis, wat een boevennest.

BubbelWater | 29-12-19 | 08:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Tjah... Meer heb ik er niet over te zeggen eigenlijk want Feynman met wel of niet feiten legt wel doodleuk het probleem bloot. Benoemt de olifant in de kamer. Fuckinjg regelneukers. Heb je niets aan zonder handhaving. Nee nog meer regelneukers. Waanzin! En dat spat lekker uit in dit artikel. Je maintiendra?. Ik wil een ander paspoort! Zet er maar ik ben een EU Bitch hoertje op. Dekt de lading wel.

Vageling | 29-12-19 | 00:06

Lang leve open grenzen. Succes ermee, het zou zaligmakend zijn voor ons allemaal.

Bill Cosby | 29-12-19 | 00:03

Toch valt een vuurwerkverbod is het zelfde satirische rijtje als:
Aanslagen met kerst? kerstmarkten verbieden.
Ramkraken op pinautomaten? Auto's verbieden. etc.
Politie of legeroptreden wordt door de huidige machthebbers (dat zijn niet politici, maar die zitten in het ambtelijk apparaat) als fascistisch gezien, dus optreden tegen met bommen (eufemistisch vuurwerk genoemd) smijtende bendes daar kunnen we natuurlijk niet aan beginnen.
De grootste teloorgang van normaal met elkaar omgaan is te zien op oudejaarsdag. Ik heb het nog even bij mijn opa nagevraagd maar die kon zich niet herinneren dat met cobra's naar ambulancepersoneel gooien bij de nieuwjaarstradities hoorde, vroegah.
Maar we treden niet op, want dat is fout.

skoftig | 29-12-19 | 00:00

Vandaag nog het vileine 1Vandaag gekeken met hun ingekleurd nieuws, niet te pruimen. Tegen objectief aan, maar intussen alarmerend over de klimaatverandering. Het gaat Nederland te goed t.o.v. andere landen dus moet het inleveren dacht ik ondertussen. Terwijl 10% van onze enige onafhankelijke economie, de landbouw, wordt ondermijnd ten gunste van de buurlanden en de grotere bedrijvenmacht in Europa door regels vanuit Brussel die de boeren tonnen Euro's zou kosten die de boeren niet durven te investeren.

En intussen is zorg, onderwijs etc. door managementlagen, zorgverzekeraars totaal uitgehold en kapot gemaakt met eveneens regels, gewoon uit Den Haag.

Het wordt hoog tijd dat Rutte, kartelpartijen en bijhorende ambtenarenkliek uit Den Haag vertrekt voor vers voor Nederland opkomende vertegenwoordigers met een zakenkabinet.

Jan, Leiden | 28-12-19 | 23:53 | 7

@Vageling | 29-12-19 | 00:26:
Ik denk dat dat nog wel meevalt,maar selecteer gerust uw zenders zodat u enkel maar hoort en ziet wat u horen en zien wil.

botbot | 29-12-19 | 00:38

@botbot | 29-12-19 | 00:38: beetje gedurfde uitspraak nadat ik je eerder in deze topic al de oren gewassen dat je de moeite niet neemt om je te verdiepen maar wel obligaat reageert. Of selecteer je je zenders soms zelf wat te strak ?

Moresnetunited | 29-12-19 | 01:09

Dat klimaatventje vanavond ook in Nieuwsuur. Wat een wijsneusje. Stuitend en typerend.

Reaganmania | 29-12-19 | 07:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Ze kunnen buiten oud en nieuw om niet eens handhaven, dus waarom zou het tijdens oud en nieuw wel lukken?

Continuum | 28-12-19 | 23:52 | 1

vrouwenlogica.

Vageling | 29-12-19 | 00:19

Sorry Feynman, Normaal ben ik een fan van je stukkies. En grootste deel van deze is ook prima. Maar het vuurwerk ff niet.
Ja, die kl**thommels van het kabinep maken er een soepzooi van. En ja, de politie heeft geen mankracht om alles op te rollen.

Maar ho effe. Ik wordt hier al dagen dol van de groepen puberalen (10 tot 40+ die de ballen niet hebben om gewoon tot ouwejaar te wachten. Ooit mocht je knallen van 12 tot 2 's nachts. Als kind was daar die zinderende spanning van voor het eerst op mogen blijven, de hele avond niks, en dan om 12 uur ging alles, iedereen en zijn moeder los. Ja, ook toen was er een incidentele knal hier of daar, maar dat was niet zoveel dat het storend was.

Nu is het al dagen vooraf oorlogsgebied buiten. groepen pubers lopen rond en gaan los met knallen waar de ruiten van trllen. De beesten zetten nu al geen stap meer buiten de deur. Wat er met het enkele beest wat nog wel buitenkomt gebeurt hebben we ook hier op GS kunnen lezen. En niet alleen poubers hé? Ook zwaar vuurwerk gaat de lucht in. meerderjarige pikkies die te slap zijn om tegen zichzelf te zeggen 'ff wachte, nog 3 nachies slapen'.

Ik hou van vuurwerk, prachtig spul, altijd gedaan. maar ik kots van de moraal van mijn medelanders. De traditie wordt niet vernield door Grapperhaus, maar is jaren geleden al vermoord sinds steeds meer mensen niet tot ouwejaar kunnen en willen wachten.

Dus kom maar op met dat verbod. Jammer voor de verkoop, maar de overlast is te groot. En dan gewoon elke gemeente een mooie show laten regelen. Op ouwejaar. Zoals de traditie was. Om 12 uur.

Alles wat je dan buiten die tijd hoort is per definitie illegaal en valt wat mij betreft onder de wapen wet. Vet straffen.

Sorry Nederland, je hebt het er zelf naar gemaakt... mietjes.

Teeweetwee | 28-12-19 | 23:46 | 5

Helemaal met u eens.

Papa Jones | 28-12-19 | 23:54

Je mist de point.
Als het onze overheid niet lukt om het cocaïneverbod te handhaven...
Heeft het dan zin om ter compensatie alcohol, koffie en thee te verbieden?
Of leidt dat burgertje-pesten alleen maar tot extra werk, en dus minder pakkans van echte criminelen?

Het zijn die illegale kanonslagen waar je ruiten van trillen, niet de legale babyscheetjes van de fietsenwinkel. Zolang illegaal vuurwerk niet kan worden tegengegaan heeft het geen zin al het andere vuurwerk te verbieden. En nee, ik heb niks met vuurwerk; heb dat al 30 jaar niet meer gekocht. Maar ik ben wel praktisch ingesteld; laat de politie eerst maar eens de verboden op roof en geweld handhaven. Als dat lukt praten we verder.

Dandruff | 29-12-19 | 00:10

@tweetybird | 28-12-19 | 23:53: de mensen gaan steeds meer op elkaar zeiken in vergelijking met vroeger, heb ik het idee.

WitteGrunneger | 29-12-19 | 02:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Vuurwerk hoort er gewoon bij 1 dag in het jaar. Of je er van geniet of het haat moet ieder voor zich weten. Maar de heer Grapperhaus wil dus een totaal verbod op vuurwerk omdat in bepaalde no-go area's in Nederland hulpverleners belaagd worden.

Ik volg de problematiek m.b.t. de agressie ten aanzien van hulpverleners rond de jaarwisseling al een aantal jaar, en zie in het vele beeld materiaal veel 'nieuwe Nederlanders' en maar weinig echte Hollanders.

Waarom pakken we het middel (wat al illegaal is want het zijn geen kanonslag waar die fijne jongens en meisjes mee gooien) waar hulpverleners rond de jaarwisseling mee belaagd worden aan? Het is gewoon we slapbeleid van de kantoorpikkies uit Den Haag, aanpakken dat tuig! Gebeurt niet, kijk maar naar vlogje van die politievlogger van de vorige jaarwisseling. Ik haal de carbidbus morgen weer lekker van de zolder.

Cherrybouwdet | 28-12-19 | 23:42

@Zwizalletju | 28-12-19 | 22:31:
1 - omdat het dan verzuipt in de andere tiepsels. Tiep het tenslotte niet voor niets.

2a- Bij skieen vindt u het normaal dat er Nederlanders bij omkomen door onzorgvuldig danwel roekeloos gedrag? Ik wacht nog steeds op artsen die de skiers er eens op televisie gaan wijzen hoe enorm gevaarlikjk skien kan zijn, zeker bij roekloos (dronken) gedrag

2b - En natuurlijk heb je er last van, om bent u werkelijk zo naief om te denken dat de verzekeringspremie die de skitokkies betalen voldoende is om die 15.000 aan ziekenhuis, transport en revallidatie kosten te betalen?

3 - Vuurwerk zorgt er voor dat katten minimaal 1 dag niet bij anderen in de tuin schijten

litebyte | 28-12-19 | 23:41 | 8

@A.U.EnLeven | 29-12-19 | 01:24: ik scrol want ctrl f bestaat niet op mijn devices. Zo ook voor deze reactie. Maar dan alleen omdat ik weet waar die staat. Zodra ik verder dan 2 scrolls moet is het oud nieuws wat ik niet hoef, danwel sowieso niet de moeite waard want who dafuck leest onsamenhangende shit. Verder, een aantal veel gebruikte (en veelal afgeserveerde) GS termen gebruiken terwijl u zwitsal bent maakt u nog geen reaguurder om serieus genomen te worden in het bepalen wie af is of niet. Daar hebben we hier joris voor. Zelfs kaas of berber of drumpiet zijn nog serieuzer te nemen ALSDAN u. Zo, en dan nu eerst eens even het hele stuk van Feynman lezen, en de hele draad want OT een beetje beschonken hier reaguren op reaguurders maakt ook van u nog steeds geen reaguurder om verder mee te praten. Ik wacht wel tot u linkjes kunt plaatsen.
www.geenstijl.nl/5151214/feynman-en-o...
www.control-f.nl/

grapo | 29-12-19 | 01:57

@grapo | 29-12-19 | 01:57: Ferme taal voor een kroonloze reaguurder. Het kroontje zou uw naam echt sieren.

WitteGrunneger | 29-12-19 | 02:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Zwaar vuurwerk gewoon onder de wapenwet laten vallen en straffen gelijk stellen aan het bezit van explosieven.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 23:30 | 6

@Gulliver | 28-12-19 | 23:44:

Nope afschaffen en de kans zit er wel eens in dat we ook een vuurwerk maffia krijgen. Tenslotte kun je er ook veel aan verdienen. Gaat het ook gewoon per kilootje!

tweetybird | 28-12-19 | 23:56

@litebyte | 28-12-19 | 23:51: maar dat is toch een logisch gevolg? Als het volk niet een beetje normaal kan omgaan met vrijheid, dan wordt die vrijheid terecht ingeperkt.

Aangezien vuurwerk toch een beetje het domein van tokkies is, volstaat zelfregulering schijnbaar niet. Eigen schuld dikke bult, mede dankzij de verheerlijking om filmpjes op sites als Dumpert te plaatsen..

Epistulae_Morales | 29-12-19 | 00:26
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
InSight | 28-12-19 | 23:26 | 3

Vroegâh toen ik klein was en nog wel in een straal uit kon pissen wisten de lokale bromsnorren waar ik woonde. Ze wisten ook dat strijkers had. (voor de jonkies; dat waren een soort mini-baby-nitraatjes. Ik had altijd maar een kleine voorraad bij me omdat ze me zonder motivatie fouilleerden en leeg maakten. Een kat en muisspel waarmee het allemaal hanteerbaar bleef.
Er is te weinig politie om te handhaven, dus loopt het uit de klauw.
Een wijze zei er ooit over;
Als je het niet ziet, zie je het niet.

Openbaar Mysterie | 28-12-19 | 23:25 | 2

Tegenwoordig draag je een luier?

Rest In Privacy | 28-12-19 | 23:27

@Gulliver | 28-12-19 | 23:27: je moet je even over de schroom heen zetten, maar dan besef je je dat het veel praktischer is dan al dat wc-bezoek.

beldewouten | 29-12-19 | 00:18

Iedereen wil een Europa waarin je vrij kan reizen, vrije handel, geen grenscontroles... Leuk en fijn hoor, maar DIT is ook een gevolg: vuurwapens en handgranaten uit Oost-Europa, zakkenrollers, rovers en stelers uit Roemenië en rond deze tijd Illegaal vuurwerk uit Polen en Tsjechië...
De grenzen blijven (helaas) nog wel even open. Daar doet Nederland voorlopig niets aan met dit soort regeringen elke 4 jaar, dus dan maar een totaalverbod op vuurwerk..., let maar op.

Muskatnuss!!! | 28-12-19 | 23:19 | 8

@Berbaar | 28-12-19 | 23:24: je kwam niet zo vaak over de grens zeker? En ik bedoel niet die van de Vogelwijk lampie.

Moresnetunited | 29-12-19 | 00:20

Zo’n onzin weer. Toenmalig de grenzen er nog waren kon je echt alles Nederland binnenkrijgen. Het enige wat echt verschilde was dat het Oostblok nog bestond en er gewoon geen mogelijkheid was om even naar Polen op en neer te gaan.

Epistulae_Morales | 29-12-19 | 00:30

@kweethetooknietbeter | 28-12-19 | 23:31: yeah sure.. ik fietste tien de Duits Nederlandse grens nog bestond gewoon met Oud en nieuw naar Duitskand en er was gewoon geen eens een grenspost op die weg

Epistulae_Morales | 29-12-19 | 00:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Grapperhaus kan zich beter hard maken voor verruiming van de geweldsinstructie. Wie met zwaar, levensgevaarlijk vuurwerk op politie-, brandweer- of ambulancepersoneel schiet of gooit met oudjaar, zou tijdelijk zijn grondrechten moeten verliezen en met gelijke munt mogen worden terugbetaald. Gericht terugschieten dus, met scherp.

Schulzie | 28-12-19 | 23:17 | 6

@Berbaar | 28-12-19 | 23:51: We gaan het beleven, hoe geëvolueerd we zijn. Voorlopig levert de overheid een achterhoedegevecht. Don't bring a knife to a gunfight, zeggen de Amerikanen. Dat filmpje van die politie-auto die laatst zowat een meter van de grond af kwam na bestookt te zijn met 'vuurwerk' staat nog vers op het netvlies. Moet je er dan met je wapenstok, je zaklantaarn en je handboeien op af?

Schulzie | 29-12-19 | 00:04

Eens. Wat mij betreft mag de politie veel feller worden naar tuig wat bewust loopt te k*tten. Maar er mag ook gewoon structureel harder worden opgetreden in gebieden als dat duidorp en zo. Stuur er een paar ploegen mariniers op af en leg dat tuig plat op de grond. Idem dito met dat gekllot rond die azc's

Teeweetwee | 29-12-19 | 00:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Kabinetsbeleid is geen verklaring waarom mensen vuurwerk naar hulpverleners gooien.
Ontbreken van enig verstand wel.
Zulke mensen zijn kansloos bij élk beleid.

Papa Jones | 28-12-19 | 23:15 | 8

@Papa Jones | 28-12-19 | 23:51:

Eens.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 23:53

@Gulliver | 28-12-19 | 23:48: Goede vraag, maar lastig om te beantwoorden. Viel me wel op dat het een soort volkssport is - in Parijs- om met een grote groep de politie aan te vallen.

Rest In Privacy | 29-12-19 | 00:00

@Papa Jones | 28-12-19 | 23:51: het lijkt bijna of Feynman ze een excuus wil geven.

Epistulae_Morales | 29-12-19 | 00:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een onzinverhaal. 1. Vuurwerk is iets anders dan drugs. Als we het verbieden en het illegale vuurwerk onder de wet wapens en munitie laten vallen is het snel afgelopen met het smokkelen.

ECLP | 28-12-19 | 23:13 | 4

2. (Ik drukte te snel de reageerknop) hoe de f*** is Erik de boer. Hij noemt zichzelf journalist maar ik heb nog nooit iets van hem gelezen.journalist is geen beschermd beroep dus dit kan net zo goed een idioot op zijn zolderkamertje zijn. 3.

ECLP | 28-12-19 | 23:15

@ECLP | 28-12-19 | 23:15: over de boeren. het kan best kloppen dat er via de Europese Unie €500 per jaar naar de Europese boeren gaat. Maar dat zijn dus alle boeren tussen Finland en Spanje en tot in Polen. Om daarmee te zeggen dat de Nederlandse boeren stelselmatig €500 per jaar (erg veel is dat overigens niet, de gemiddelde Teslascootmobiel rijder krijgt meer subsidie) is nogal overtrokken. En ja er worden nog steeds wapens en munitie gesmokkeld.echter niet door normale huisvaders die geen probleem zien om vuurwerk in België te halen. Ik denk dat ze daar anders over denken als er enkele jaren celstraf, een strafblad en het verlies van een verklaring omtrent gedrag aan vast zitten. dan zullen er nog steeds idioten zijn die vuurwerk smokkelen maar ik denk wel een heel stuk minder. En we hebben eerder dingen verboden. voor de eerste wereldoorlog was wapenbezit in Nederland vrij net zoals het gebruik van cocaïne. Dat is allebei verboden en de meeste mensen hebben beide niet in huis.

ECLP | 28-12-19 | 23:21

Onzin, de winsten worden alleen groter.

Roadblock | 29-12-19 | 00:10
▼ 1 antwoord verborgen

Aleksandr Solzhenitsyn zei, na jaren in de Goelags te hebben gezeten en te hebben gevochten tegen nazi-Duitsland, dat het goede doen en het kwade doen in ons eigen hart plaatsvindt. Het wijzen naar anderen heeft geen zin, wanneer jezelf het kwade toestaat. Spreek de Waarheid.

Jesaja | 28-12-19 | 23:12 | 1

Dalai Lama en Nelson Mandela zeiden het zelfde maar wat heeft dat met vuurwerk te maken?

Rest In Privacy | 28-12-19 | 23:21

Weer een beetje onzin stuk van Feynman. Omdat de overheid illegaal vuurwerk niet kan tegengaan kan je geen verboden afdwingen.

Dat het wél kan bewijst België waar een algemeen verbod geldt voor zwaarder vuurwerk (F3 klasse). In Frankrijk en Engeland mag het alleen op eigen grond (bv tuin) afsteken. In Oostenrijk mag je het vuurwerk alleen buiten de steden afsteken.

Helaas als zo vaak weer een beetje warrig stuk van Feynman,

UncleAlbert | 28-12-19 | 23:08 | 2

Even los van de vraag of er in België of Frankrijk wel of geen overlast is door illegaal vuurwerk (juiste antwoord; wel).

Feynman had het echter niet over België of Frankrijk, maar over Nederland.
Waar zelfs (seksueel) geweld vaak met foei-gesprekken wordt afgedaan.
Waar aftuigen van een agent een taakstraf oplevert.
Waar iemand zonder strafblad een moordsyndicaat kan leiden.
Dus.
Zolang echte delicten (inclusief handel in zwaar vuurwerk) niet kunnen worden aangepakt, heeft het geen zin de politie met extra werk op te zadelen. Begin alsjeblieft eerst eens met handhaving van het huidige verbod op (seksueel) geweld. Breid handhaving van onze wetgeving steeds verder uit. En pas als ook illegaal vuurwerk zeldzaam wordt heeft het zin om over een totaalverbod te praten.
Merk overigens op dat dat totaalverbod tegen die tijd overbodig is.

Dandruff | 28-12-19 | 23:27

Kost geld.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 23:31

de rubbertegeljeugd heeft geen idee . verbieden dus.

newray | 28-12-19 | 23:03 | 1

Verbieden IS een rubbertegel. Een geschaafde knie is het leer moment. Of een afgeknalde vinger.

Knufter | 28-12-19 | 23:06

En we hebben er weer een Syriëgangster bij. Is al in 2013 afgereisd dus heeft alle in en outs bij is meegemaakt. Vanavond op Schiphol gearresteerd maar zit volgende week zomaar in een deugend kwebbel interview. Bij onze zuiderburen kregen onlangs twee van dat soort wijven meteen 5 jaar lik.

AntonJensen | 28-12-19 | 22:58 | 15

@MickeyGouda | 29-12-19 | 00:21: Ik probeer je structuur bij te brengen, maar avontuur is natuurlijk veel spannender. Ken jij het Bikkelspel?

Rest In Privacy | 29-12-19 | 00:24

@Kuifje-in-de-EU | 29-12-19 | 00:24:
Je weet hoe vrouwen over mannen denken, die hun leven 'een beetje structuur bij willen brengen'.
Of heb je niet opgelet de laatste 10 jaar?
Oh, Ja, je zat in het buitenland.

Roadblock | 29-12-19 | 00:36
▼ 12 antwoorden verborgen


De overheid is een onbetrouwbare partner.

Ervaringsdeskundige | 28-12-19 | 22:56 | 2

Krek.

DebraCadabra | 28-12-19 | 23:18

Die mening ben ik inmiddels ook toegedaan.

RickRD | 29-12-19 | 00:20

Gotver... ik kon net op de Televaag een filmpje kijken met als titel "Konijn met hok en al op vuurstapel gegooid."
Ik heb maar weggeklikt. Dierenleed kan ik niet aanzien.
De daders even in een tuinhuisje op de brandstapel graag.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 22:45 | 4

Oh, er zijn ook films waar mannen aan kettingen het vuur op zich af zien komen.
Wat zou u met die daders willen doen?
Een leuk interview met de Kerst over hun jeugd?

Roadblock | 29-12-19 | 00:21
▼ 1 antwoord verborgen

Handhaving... Er kan tegenwoordig niks meer gehandhaafd worden. Zet gewoon het leger in, hoe ingewikkeld kan het zijn?

Rest In Privacy | 28-12-19 | 22:39 | 13
-weggejorist-
Dandruff | 28-12-19 | 23:13
-weggejorist-
Berbaar | 28-12-19 | 23:18
-weggejorist-
Roadblock | 29-12-19 | 00:24
▼ 10 antwoorden verborgen

"weer een traditie weg" en "slachtoffers van beleid rekenen af via de helden van de nooddiensten", lees ik hierboven.
Wat is dat voor flauwekul? "slachtoffers" die "afrekenen" via mensen van nooddiensten? Schei toch uit! Klootzakken die mensen van nooddiensten aanvallen, met of zonder vuurwerk, moeten naar een heropvoedingskamp. Tuig van de richel is het, geen slachtoffers. Laat me toch niet lachen, zeg!
Meestal kan ik de stukkies van Feynman wel waarderen, maar dit schiet me goed in het verkeerde keelgat.

KeesBruin | 28-12-19 | 22:39 | 1

Jongeren die opeens van alles niet meer mogen worden daar nogal gefrustreerd van en doen dan wel eens de stomste dingen. druppeltjes in de emmer ofzo.

Gijsbert | 28-12-19 | 23:03

Kudt traditie, kan niet snel genoeg afgeschaft worden, en als je smokkel van verboden goederen beloont met een (on)voorwaardelijke celstraf gaan mensen wel beter nadenken of een weekje knallen dat risico waard is.

Binnenbaan | 28-12-19 | 22:38

De vuurwerkuitgaven per inwoner dalen al jaren. Het is de toenemende bevolkingsomvang die zorgt voor de extra (over)last. Verder is de politie geen hulpverlener, en wel om de doodsimpele reden dat de politie geen hulp verleent.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 22:38 | 6

@Dandruff | 28-12-19 | 23:52: Als kind gedroomd van de popo en geëindigd bij de BHV, wat een frustratie. Maar laat mij maar in vrede sterven hoor, ik hoef je hulp niet.

Rest In Privacy | 29-12-19 | 00:12

@Man-Van-De-Rekening | 29-12-19 | 00:12:

Ik heb nooit gedroomd van de popo en ben niet geëindigd in de BHV.
Je weet precies niks van me af.
Maar dat sluit mooi aan bij jouw algemene ontwikkeling van 0.

Je zou mijn hulp goed kunnen gebruiken als je ooit zou besluiten je tot een redelijk denkende volwassene te willen ontwikkelen. Niemand is zo extreem dom als jij zegt te zijn, dus ook jij niet. Maar je zou dat wel echt moeten willen, en daarvan is nu geen sprake.

Dandruff | 29-12-19 | 00:27

Zelden zo'n dom commentaar gelezen.
U heeft er duidelijk geen notie van wat een agent dagelijks doet.
En dat 'laat mij maar in vrede sterven' lijkt me een geval van goed nadenken wat u wenst, en ook het juiste codicil op zak hebben.
Misschien is het morgen al zover.
Maar dan ook de 'Popo' vertellen dat u niet gereanimeerd wilt worden.

Roadblock | 29-12-19 | 00:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Eventjes behoorlijk off-topic maar toch:
Zit net een documentaire te bekijken over de duivelse onderneming Purdue in de USA, gerund door de familie Sackler, de uitvinder van Valium en OxiCotin, die heeft gezorgd voor duizenden en duizenden doden in de USA doordat mensen verslaafd werden aan de sterk verslavende opiaten in OxyContin, die met royale hand (onnodig) voorgeschreven werden door hun huisartsen, die daarvoor ruime voordeeltjes kon ontvangen.
Op die manier werd een groot deel van Amerika verslaafd, kon niet meer zonder opiaten, en ging heroïne of zelfs fentanyl gebruiken.
Ook Prince, Tom Petty, en de acteur Philip Seymour Hoffman zijn het slachtoffer geworden.
www.youtube.com/watch?v=zGcKURD_osM&a...

King of the Oneliner | 28-12-19 | 22:37 | 22

@King of the Oneliner | 28-12-19 | 23:47:

Door de bezuinigingen op de gezondheidszorg (?) zie ik hier de laatste tijd wel meer verslaafden in het straatbeeld, al dan niet met een blikje Schultenbrau in de hand. Maar ja, wie ben ik om hierover te oordelen? Tenslotte ben ik - net als jij, begrijp ik - verslaafd aan reaguren. In het nieuwe jaar ga ik afkicken (nou ja, minderen, misschien).

MickeyGouda | 29-12-19 | 00:03
▼ 19 antwoorden verborgen

De politiek doet niet aan oorzaken oplossen, ze doen alleen aan symptoon bestrijding. En dan ga je idd alle activiteiten verbieden waar evt onvrede geuit kan worden.

Een samenleving zoals nederland is stervende.....

Tee Of Cup | 28-12-19 | 22:35

Nu toch even jouw hele artikel gelezen. Ookal is het een van de hak op de tak verhaal, een rode draad zie ik ook. Onze overheid bereikt overal waar ze iets probeert te voorkomen het tegenovergestelde. Hilarisch eigenlijk. Lachwekkend. Kost voor een geweldige oudejaarsconference .. als we nog een goede conferencier zouden hebben.

suscrofa | 28-12-19 | 22:34

Wilders gooit alvast wat olie op het vuur

"Op Twitter roept Wilders zijn volgers zaterdagavond opnieuw op om cartoons in te sturen. Reden is volgens de politicus dat de Pakistaanse regering de prediker Khadim Hussain Rizvi „weigert te arresteren.” Rizvi dreigde Wilders op Twitter te onthoofden"
bron: tekegraaf

AntonJensen | 28-12-19 | 22:34 | 1

Ik deel de mening van Teeuwen dat er gewoon en masse gecartooneerd moet worden. Een jaarlijkse 'dag van de cartoon' of desnoods 'dag van de wansmaak', maar het is van belang dat iedereen meedoet.

Gaat alleen niet gebeuren.

Knufter | 28-12-19 | 22:42

Tuig keihard aanpakken en zwaar straffen is een optie. Niet in luxe staatshotels maar door mariniers geleide werkkampen waar elke luxe ontbreekt. Wie dan nog niet genezen is behoort de rest van z'n leven in een zwaar beveiligde kliniek.

AntonJensen | 28-12-19 | 22:32
-weggejorist-
koperbij | 28-12-19 | 22:31

Wij worden afgeschaft... rip

ik2! | 28-12-19 | 22:29

Al sinds jaar en dag is bekend dat linkse politiek zich sterk ingespannen heeft om de politie lam te leggen. Als het aan Groen Links had gelegen hadden we helemaal geen politie en leger meer, het ontwrichten van een samenleving hun grote doel. Politie optreden was meer dan vaak een reden van links tot klagen in de 2e kamer (politie geweld/politie staat enz.).
Thans zit Groen LInks in de top van de politie opleidingen, zodat ze via die weg hun doel kunnen benaderen. Hoe zou de politie anders aan het iftarren zijn geraakt. De-escaleren, het nieuwe woord om geen poot uit te steken. Allemaal aangeleerd. Tel daarbij op dat ze het OM en de AIVD ook in hun macht hebben, dan blijft er weinig te raden over. De willekeur van het OM is er niet voor niets.
En de andere kartel partijen, ze zien het, ze weten het, ze kijken er naar en doen geen stap om er een halt aan toe te roepen. Het op die manier onder de duim houden van een samenleving past hun wel, dat leidt af, dat houdt het kopje gebogen en geeft ruimte om hun spelletjes te spelen in de achterkamers. Politie en justitie zijn een lachertje geworden; tandloze zoogdieren.

Broadsquire | 28-12-19 | 22:29 | 5

@Zapata10 | 28-12-19 | 22:35:
Dat ze niet in een regering hebben gezeten, weten we en is ook niet het onderwerp van deze tegel. Je kunt het tegenspreken tot je een ons weegt, maar GL zit vuistdiep in de politie opleidingen, de top van de AIVD en ook binnen het OM wordt 'gestuurd'. De buitenparlementaire invloed van links is vele malen groter dan je denkt. En hun namen zijn bekend. Maar ga door het te onderschatten, de voorbeelden vliegen om je oren............ en toch.

Broadsquire | 28-12-19 | 22:44

Het maakt niet uit of op dit moment GL, PvdA or whatever in de regering zit. De macht van politieke partijen wordt zwaar overschat. Dit is gewoon Gramsci aan het werk.

skoftig | 28-12-19 | 23:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Klopt weer als een bus, Feynman.
Als het huidige verbod op zwaar vuurwerk niet gehandhaafd kan worden, dan kan een totaal vuurwerkverbod zeker niet gehandhaafd worden. Ça simple comme bonjour. Daar gaan criminelen veel geld aan verdienen.
En aangezien zware criminaliteit min of meer gedoogd wordt gaat dat de samenleving veel meer last opleveren dan het huidige legale vuurwerk.

Ter aanvulling.
Wij hebben dus een gesubsidieerde MSM die racisme, criminaliteit, (seksueel) geweld en terrorisme vanuit bepaalde bevolkingsgroepen negeert, bagatelliseert en zelfs goedpraat. Om de reden duurt het vaak maanden voor er een duidelijk signalement van een gewelddadige crimineel wordt gegeven. Zelfs isis-hoertjes die vanwege brute executie-video's naar Irak reisden worden met compassie behandeld.

Maar een andere bevolkingsgroep die 24/7 werkt om 8% van ons BNP te verdienen wordt door diezelfde MSM kwaadaardig belasterd. Met nepnieuws over spookrijden en dronkenschap, zonder enige vorm van bewijs.
De dubbele standaard is stuitend.

Dandruff | 28-12-19 | 22:28

Vuurwerk. Vanavond mijn herdershond 5 kalmeringspillen moeten geven. Elke dierenliefhebber die haar zojuist zag steekt nooit meer vuurwerk af. En als iemand mij kan overtuigen met argumenten waarom een luide knal mooi is dan verander ik misschien van mening dat vuurwerk verboden moet worden. Met handhaving.

FordPrefect | 28-12-19 | 22:25 | 10

@miko | 28-12-19 | 23:57:
U was mij voor.
Opgeslagen vuurwerk in huis, wil nog wel eens spontaan ontbranden na een aantal jaren.

Roadblock | 29-12-19 | 00:39

@miko | 28-12-19 | 23:57: Doet me trouwens wel denken... zou die oude Engelse 16 pounder granaat die ik bij de Somme gevonden heb in 1988 ook instabiel kunnen worden?

Zapata10 | 29-12-19 | 01:11
▼ 7 antwoorden verborgen

Goed stuk @Feynman +1

RickRD | 28-12-19 | 22:17

"Slachtoffers van beleid rekenen af via de helden van de nooddiensten". Hier ben ik het pertinent mee oneens. Alleen als je een roomtemperature-IQ hebt doe je dat. Weldenkende mensen kunnen ook slachtoffer worden van onze falende overheid maar deze mensen gaan dan echt geen vuurwerkbommen naar de politie of ambulancebroeders gooien.

Dirk III | 28-12-19 | 22:13 | 3

Vergist u zich niet.
Dat kan echt.

Rammstein | 28-12-19 | 22:22

"Roomtemperature-IQ", hij is leuk.

MickeyGouda | 28-12-19 | 22:26

het is dan ook geen standpunt; slechts een observatie. Één waar ik helaas een kern van waarheid in zie.
we mogen/moeten dit land delen met wat roomtemp-IQ-volk. die willen onder druk hun woede wel eens richting de verkeerde uiten

eekeek | 28-12-19 | 22:45

De politiek probeert het eigen falen te verbloemen door regeltje op regeltje te stapelen. Het zou de burgers het valse idee moeten geven dat er wel iets met beleid gebeurd en dat ze in Den Haag ook nog iets meer doen dan uit hun neus boren. Nergens is meer toezicht op, aangezien werkelijk elke dienst is wegbezuinigd of ingekrompen. Daarbij maakt de Nederlandse overheid vaak gebruik van de truc om het eigen falen naar de achtergrond proberen te werken door groepen tegen elkaar op te zetten en zelfs leugens via diverse kanalen de wereld in te helpen. Alles met de gedachte "waar rook is, is vuur". Laat het OM onzin verklaren over alcoholgebruik door de boeren tijdens hun protesten en ergens landt dat gerucht wel en dan gaat zoiets wel rondzingen. Uiteraard hoopt de overheid dat de publieke opinie zich zal keren tegen de boeren. Vieze spelletjes om de incompetentie van de kabinetten Rutte van de afgelopen te verbloemen. Het begint onderhand gewoon sneu te worden met de Nederlandse volksvertegenwoordiging.

Ruikbaard | 28-12-19 | 22:12 | 1

Yepp

tweetybird | 28-12-19 | 22:23

Zo'n John Bolton, als dat waar is van dat dreigement ("We know where your kids live"), dat is echt puur mafia. Ongelooflijk, als hij dat werkelijk heeft gezegd. Ik kan het me nauwelijks voorstellen, het is gewoon te plat en te grof voor woorden, en zeker op dat niveau, maar het zou zomaar kunnen. We worden gefopt, belogen, bedrogen en gemanipuleerd door tuig. Tuig van de richel. Ook zo'n Rutte, met zijn uitspraak iets aan de massa immigratie te zullen doen in 2020... Dat is een pure oplichter. Ik hoop dat mensen dat nu eindelijk eens gaan zien. Mark Rutte deugt niet, het is geen oprecht, eerlijk en integer mens. Verre van. Hij zegt wat hem een media adviseur hem influistert, en wat hem op dat moment politiek het beste uitkomt. Puur opportunisme, om maar aan de macht te kunnen blijven. Het landsbelang en het belang van het Nederlandse volk, daar ligt Rutte niet wakker van. Bij Mark Rutte draait alles om Mark Rutte. Verder niks.

Motleycrew | 28-12-19 | 22:08 | 18
-weggejorist-
Roadblock | 29-12-19 | 00:42
▼ 15 antwoorden verborgen

De EU is meer en meer een vehikel dat met name voor bedrijven gunstig is maar voor de burger een drama. Peperdure milieumaatregelen, ongebreidelde immigratie van kanslozen die de verzorgingsstaat onbetaalbaar maken en zorgen voor een niet op te lossen woningnood, invloed op onze pensioenpotten, verplichte open grenzen met alle ellende die daar bij hoort, de euro die ons de afgrond in dreigt te trekken, bankenunie etc. etc.
We raken de grip op alles totaal kwijt en kunnen steeds minder zelf bepalen waardoor we vooral nog de negatieve kanten van de EU ondervinden. Samenwerken prima maar de soevereiniteit moet veel meer terug naar de lidstaten. We worden nu geleefd door de EU en dat werkt vooral in ons nadeel......

JP1973 | 28-12-19 | 22:07

Over 10 jaar is Nederland een stad in Europa. Wij zijn dan veranderd in een groot windmolen park en op de rest van de grond een grote haven. Nederlanders wonen dan in micro woningen zo groot als een kleine caravan mogen niets meer en hebben niets meer. Alleen maar werken en belasting betalen. *wakker schrikt*

doskabouter | 28-12-19 | 21:55

www.femina.se/det-innebar-de-nya-laga...

In Zweden is het afsteken van veel vuurwerk al verboden. Mede omdat raketten (peilen) gebruikt werden tegen hulpdiensten. Wetgeving is per 1 juni 2019 aangescherpt, boven op wetgeving uit 2010. Vroeger knalden de zweden er ook op los (ik weet het, ik ben een halve zweed). Dit gaan we in Nederland ook krijgen.

ballenkraker | 28-12-19 | 21:55 | 15

@ristretto | 28-12-19 | 22:52:
Met vreugde vuren voor miljoenen aan schade aanrichten, daarna de geslagen hond spelen als het verboden wordt.

botbot | 28-12-19 | 23:08

@botbot | 28-12-19 | 23:08: misschien moet je je eens verdiepen in de materie voordat je als een VVD'er zonder visie reageert. Zal wel teveel moeite zijn . Oorzaak - gevolg . Eerst was er miljoenen schade, toen kwam er beleid en 2 vuren aan zee , vervolgens was er geen beleid, geen toezicht, geen visie (VVD burgemeester ) . Dan een totaalverbod door een visieloze interim burgemeester (VVD) en nu stevenen we back to the future af op alweer miljoenen schade. Kan je aandachtsspanne het nog aan of wil je het niet begrijpen ?

Moresnetunited | 28-12-19 | 23:54

@Moresnetunited | 28-12-19 | 23:54:
Klets toch niet,er is veel onderzocht en adviezen gegeven hoe het verder moet.
Maar u als burgemeester zou de verantwoording op u nemen en alle adviezen hoe dringend ook in de wind slaan.

botbot | 29-12-19 | 09:57
▼ 12 antwoorden verborgen

Vuurwerk vergelijken met drugs is wel een beetje raar. Het gebruiken van drugs kan stilletjes binnen. Hoeft niemand te merken. Bij vuurwerk is dat toch echt lastiger. Indien totaalverbod, is elk gebruik een zichtbare overtreding.

Ongetwijfeld zal niet iedereen gepakt worden, maar stiekem gebruik is wel wat lastiger.

SamV | 28-12-19 | 21:54 | 6

De grens is minder groot dan je denkt. Sommigen worden letterlijk high van vuurwerkdamp.

suscrofa | 28-12-19 | 22:13

Het gaat om de open grenzen. Of het nu drugs of vuurwerk is blijft het zelfde. Tel daarbij op de capaciteitsproblemen bij opsporing en vervolging.

RickRD | 28-12-19 | 22:16

Er werd ongetwijfeld meer tussenuit gefilterd dan nu het geval is.

keistad | 28-12-19 | 22:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Het volk is vogelvrij en overgeleverd aan tuig

frisenfruitig | 28-12-19 | 21:50

Ik zou bijna wensen dat de politieke schijnelite geteisterd gaat worden door vuurwerk diefstal en inbraak

frisenfruitig | 28-12-19 | 21:49 | 1

U denkt dat zij oud en nieuw in Nederland vieren ?

Rammstein | 28-12-19 | 22:19

Die minister is niet van onze planeet. Wat denkt die wel? Ik lach me nu al een bult in mijn broek nu ze geen mooie vuurtjes mogen maken in Kijkduin/Scheveningen. Kerstbomen rausen heb ik in levende lijve meegemaakt en dankzij die vuren op het strand werd het houdbaarder. Nu is dat weg, dus laat zich raden wat we kunnen verwachten. Verder wat vuurwerk aangaat kunnen ze zoals hierboven beschreven door @Feynman hun borst nat maken. oorlogsmateriaal kan eenvoudig de grenzen over, dus vuurwerk ook. Al zou die een totaal verbod verzinnen, dan zul je elk jaar de bekende knallen blijven horen. Verder de geregelde vuurwerk shows kun je niet op rekenen. Een dikke woei en ze blazen het af. Nou, daar zit je dan met je familie of vrienden aan de oliebollen en de drank op oud/nieuwjaarsdag het nieuwe jaar in te luiden. En dan heb je de dorpen nog. Die krijgen nooit hun georganiseerde vuurwerk te zien.

Mr_Pikibelly | 28-12-19 | 21:43

@Feynman. Mooi stuk, proost.

keistad | 28-12-19 | 21:40

Nee Feynman, dit is nu FIGUURLIJK dweilen met de kraan open. Stel je even voor wat 'letterlijk' betekent ...

jezouermoevanworden | 28-12-19 | 21:37 | 4

Geldt overigens ook 'per definitie'. Een cirkel definieert zich bij door een ronde vorm en is dus per definitie rond. Maar, bijvoorbeeld, een politicus is niet 'per definitie' een leugenaar. Dat komt er alleen bij kijken.

Knufter | 28-12-19 | 22:45
▼ 1 antwoord verborgen

Heb nog maar ff flink wat vuurwerk gekocht voor oudjaar, Het kan wel eens de laatste keer worden dat we particulier/ legaal gaan afsteken.
In iedergeval een goeie verontschuldiging en ik denk dat de vuurwerk verkoop dit jaar ook als een vuurpijl omhoog schiet.

Datgingniegoed | 28-12-19 | 21:31 | 3

Ik heb voor de zekerheid vandaag ook maar een pakket afgehaald. Kon wel eens de laatste keer zijn. Heeft mijn zoontje het toch nog één keer meegemaakt. Viel me wel op dat ik in de rij stond met alleen maar figuren die zo in "New kids" hadden kunnen meespelen....

knutsel_ | 28-12-19 | 21:56

Goed te lezen dat men ook hier doordrongen is van het feit dat het wel eens afgelopen gaat zijn met die onzin.

Berbaar | 28-12-19 | 22:32

@Berbaar | 28-12-19 | 22:32:
Met dit kabinet. Yep de onzin daarvan heeft wat mij betreft lang genoeg geduurt.

tweetybird | 28-12-19 | 23:17

@Ridde Rogter | 28-12-19 | 20:46

Skieen, gemiddeld per seizoen (alleen al in oostenrijk) 35 doden. Aantal zwaargewonden ongeveer 3000, van het totale aantal gewonden van 60.000 waarvan ongeveer 15.000 door toedoen van een ander.
Afgelopen jaar 4 Nederlandse doden en meer dan 300 zwaargewonden.

Het kost de Nederlandse verzekerings/belastingbetaler veel te veel. Onverantwoord tokkievolk moet je beschermen tegen zichzelf, Skieen, verbieden dus!

Wie nog wel verder mag afglijden is minister Grapperhaus. Als meest incapabele populistische laffe ... ehm 'bestuurder'

litebyte | 28-12-19 | 21:31 | 4

1) Waarom reageert u niet daar waar het hoort ?
2) Complete flauwekul om het skieën er bij te halen. Dat speelt zich af op 1.000 km van hier, niemand heeft er last van , alleen de mensen die zich van een berg af storten en zich zelf verwonden.

Het punt dat het hier urenlang een oorlogsgebied is waar geen zinnig mens zich meer in laat zien anders dan degenen die hun shit moeten afsteken laat u onbenoemd.

Zwizalletju | 28-12-19 | 22:31

Dode burgers kosten de BV Nederland niets hoor.

Binnenbaan | 28-12-19 | 22:41

@Zwizalletju | 28-12-19 | 22:31: 1: litebyte wil alleen gelezen worden de context om het te begrijpen(of interessant te vinden) is blijkbaar niet belangrijk. Best wel narci eigenlijk. Hoewel de kans ook groot is dat zijn reaguurknop niet werkt want te oud device/software. Hoe dan ook, best well irri.

grapo | 29-12-19 | 00:23
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien dat ik voor het eerst in jaren nog wat sier haal omdat mijn zoontje het mooi vind. Maar daarbuiten kan dat hele vuurwerk mij gestolen worden, lijkt wel oorlog hier buiten momenteel.

Pluisbaard | 28-12-19 | 21:27 | 3

+t.

Pluisbaard | 28-12-19 | 21:28

Tja, daarbuitten hè

Quatzimodo | 28-12-19 | 21:38

-t

Quatzimodo | 28-12-19 | 21:38

Is het geen moslim die het verziekt,
Dan is het een christen die het verbiedt.

Problemen met vuurwerk en hulpverleners zijn hoofdzakelijk in gebieden waar ze buiten oud en nieuw ook niet zonder problemen hun werk kunnen doen. Algeheel verbod zal niets uitmaken. Nu durven ze daar niet bikkelhard handhaven, dan ook niet.

der Schmutz | 28-12-19 | 21:23

Top 2000 ook zoiets. Op zich prima programma maar de afgelopen 2 dagen alweer Ronald Giphart, Sigrid Kaag, een Syrische zanger en Heleen van Rooijen gezien plus een portie Trump en Bush jr. bashen tussen de regels door en in reportages.

Reaganmania | 28-12-19 | 21:16 | 1

Er is een uitstekend alternatief voor de deug2000. Luister naar pinguinradio. De snob 2000. pinguinradio.com/
De muziek deugt tenminste.

ristretto | 28-12-19 | 21:52

Alles wat illegaal is moet verboden worden. Vuurwerk, immigranten, noem maar op.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 21:16 | 1

Geen rotje is illegaal.

Reaganmania | 28-12-19 | 21:17

Waarom wordt de politie eigenlijk niet in één klap opgeheven en kiest de overheid voor een dure sterfhuisconstructie waarbij de politie langzaam steeds meer wordt afgeknepen?

MAD1950 | 28-12-19 | 21:15

Zet de onverantwoordelijke imbecielen die dat soort hoeveelheden vuurwerk in hun schuur hebben liggen op een brandstapel van hun eigen vuurwerk en blaas ze op. Als mijn buurman dat durfde te flikken kon hij naar de plastische chirurg om zijn neus recht te laten zetten. Echt wel dat ik die boeler even tegen het muurtje zou zetten.

Bigi Bana Boy | 28-12-19 | 21:11 | 5

@suscrofa | 28-12-19 | 21:20: Dan moet je dus misschien gewoon beginnen met verbieden, volgen de straffen vanzelf.

Binnenbaan | 28-12-19 | 22:50

@Binnenbaan | 28-12-19 | 22:50:
Precies.. maar daar komen we bij het punt van heel het betoog van Feynman. Wat .. als je dan na zo'n verbod niet handhaaft ? Bereik je dan in onze 'onvolprezen' en door ons 'gekoesterde' anti-autotitaire samenleving nu juist niet datgene wat je juist niet wilt ?

suscrofa | 28-12-19 | 23:03

@suscrofa | 28-12-19 | 23:03:
Erratum; anti-autoritaire. Uiteindelijk is het een mentaliteitskwestie. Iedereen meent dat het alleen om zijn of haar geluksbeleving gaat. De vvd is een partij die Nederlanders geen saamhorigheid zal leren. Eigengewin is daar het credo. Dat straalt uit.

suscrofa | 28-12-19 | 23:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk Feynman. Niet omdat ik een ouwe geit aan het worden ben die met het jaar banger voor vuurwerk aan het worden is. Ik hoor het de laatste 5 jaar steeds harder knallen buiten. Zo hard dat het gevaar van een ernstig ongeluk (dus niet 'zomaar' iemand die de rest van zijn leven halfblind en halfdoof verder mag gaan met een grote teen als duim) een heel simpel rekensommetje is geworden. Het is waar ik woon volstrekt onveilig om je tussen 0:00 - 2:00 op straat te begeven. Ik mis alleen de blinden nog voor onze ramen. Warzone !

suscrofa | 28-12-19 | 21:10 | 6

@Bigi Bana Boy | 28-12-19 | 21:32:
Integendeel. Je gaf een beknopte samenvatting van de traditie nieuwjaarsviering anno nu. Als je dat ironie wilt noemen, dan heet mijn reet Albert Einstein.

suscrofa | 28-12-19 | 21:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat leuk, op wereldreis met zijn allen. Van Hendrik-Ido-Ambacht naar Dubai en dan naar Syrië op de trekker en weer terug naar Scheveningen.

beldewouten | 28-12-19 | 21:03 | 1

Scheveningen is leuk..!!

Hebben ze vuur enzo.::

neonreclame | 28-12-19 | 21:09

Voor een ommekeer is het nodig dat iedereen binnen het OM voor zichzelf het feit aanvaardt dat ze al jaren tegen de bierkaai vechten.. Maar dat zou persoonlijk falen kunnen impliceren en zolang hun collega's hun steeds geruststellen zoals iedereen elkaar geruststelt in die tent, zal het er nooit van komen.

Sans Comique | 28-12-19 | 20:59 | 1

En het is helemaal niet aan de politie en OM om een demonstratie te keren. Want daar is recht op. In goede banen leiden, is al wat er wordt gevraagd.

Sans Comique | 28-12-19 | 21:02

Godver Feynman, wilt u deze zware, deprimerende kost niet meer op een zaterdag schrijven. Was net gestopt met bier, begin nu weer. En nee, ik heb geen trekker. Niet meer.

GKJP | 28-12-19 | 20:58 | 5

GKJP | 28-12-19 | 20:58
Wat jij met bier doet moet jij weten, virtuele kleinzoon, maar let erop.
En dan niet per se op de trekkerT.

chicago river | 28-12-19 | 21:34

Een echte kerel opent zijn pijpje met zijn (kunst)gebit

suscrofa | 28-12-19 | 22:00

@suscrofa | 28-12-19 | 22:00:

Als u deze zin enigszins wijzigt, en een glazen oog toevoegt, is de uitkomst vrij ranzig.

GKJP | 28-12-19 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Mooi stuk Feynman! Complimenten. Alles raak.

Antikwaar | 28-12-19 | 20:58 | 10

@Berbaar | 28-12-19 | 21:58: Toch knap dat je dan zelf nog nooit een rake opmerking geplaatst hebt, je probeert het toch vaak genoeg.

LesPaul | 28-12-19 | 22:46

Berbaar, volgens wat ik denk houdt u van witte en niet van gele uien . En dan gaat u maar iets zeggen om van het predicaat racist verschoond ye blijven. Foei.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 23:04
▼ 7 antwoorden verborgen

het Is gewoon een kosten plaatje. Dit kabinet spendeert liever miljarden aan de asielindustrie dan aan de veiligheid en beperken criminaliteit. Oplossing is handhaven en wat echt noodzakelijk is het gaan hanteren van minimale straffen. Wat kan helpen is bijvoorbeeld een dealer van explosieven zoals cobra’s gewoon een minimale straf te geven van 1 jaar cel. En diegene die die rommel afsteekt in een woonwijk in nabijheid van mensen gewoon een half jaar de cel in... maar ook voor alle andere delicten minimale straffen uitdelen... en bij herhaling gewoon verdubbelen. Ik zie liever honderden miljoenen euro’s verdwijnen in meer blauw en grote pakkans ,veel veroordelingen en veel meer cellen dan dat dit gespendeerd word voor azc’s , noodopvang en huisvesting /zorg van toestroom immigranten.

Hollandse_blauwe | 28-12-19 | 20:58 | 1

Helemaal eens. En de MINIMUM straffen moeten fors omhoog zodat die linkse D666 rechters wel hoger MOETEN straffen.... Bdit linkse flut VVD kabinet is zielloos en visieloos. Lamzakken die nog niet 1 probleem hebben opgelost...

FrankOngerust | 28-12-19 | 21:09

Je kunt ook wetten afschaffen, alles toestaan en de mensen zelf laten rommelen. Is er ook gezeur over de buurman.

Same difference.

Polarisator | 28-12-19 | 20:56

Vroegah had je de kerstbomenjacht en ging de lantaarnpaal op de kruising van onze supergezellige straat voor de sloot er altijd aan. Traditie heette dat. Werd je gepakt met voortijdig vuurwerk afsteken dan was je alles kwijt maar ja behalve de Strijker en de Double Voice en de Long Tom hadden we helemaal geen harde knallers. En als je alles kwijt was dan jankte je niet dat was gewoon het spel. Traditie heette dat. Maar ook op alle andere gebieden was het eigenlijk net zo. Bijvoorbeeld brommers opvoeren, Kreidler + Super Breitwand, Zündapp met 80cc setje, Mobylette met eigenbouw opvoerset die 80-100 km/u reden. En als je er vandoor ging en ze kwamen naast je rijden dan ging het portier van de politieauto op en en lag je op je plaat. Brommer kwam als samengeperst pakketje weer thuis. Uithuilen en opnieuw beginnen. Traditie heette dat. Aardappels piepen was in die tijd er populair. Was je fikkie aan het stoken op een graslandje en kwam de politie dan bleef je gewoon zitten. De politieauto reed op ons af maar had door het hoge gras een diepe sleuf over het hoofd gezien en daarna was het kedeng en moest de politieauto afgesleept worden. Eén van de aardappelpiepers was de zoon van een rechercheur dus dat was lachen geblazen. Traditie heette dat. In de bouw klommen we langs de steigers omhoog naar soms wel 4-6 hoog en jatten we PVC-buizen om pijltjes mee te schieten. Of we klommen in een hijskraan van 40 meter hoog als 10 jarige jochies. Nu zou alles en iedereen uitrukken maar toen niet dat deed je gewoon en vond iedereen heel normaal niemand belde de politie of brandweer. Traditie heette dat. Mooie tijden waren dat, hard tegen hard maar wel fair want er werd niemand mishandeld, dood gestoken, bekogeld, ingebroken of noem het maar op.

Roadsurfer | 28-12-19 | 20:54 | 18

Spijker op zijn kop slaan. In Rdam beverwaard met knikken knieën bij de kampers een doos strijkers halen voor 2 tientjes.. Zgn om oud en nieuw in te knallen, voordat je thuis was, was al 70% vh doosje al leeg.. Strijkers van toen zijn nu babyrotjes vergeleken met de Cobra onzin van tegenwoordig.. Ik lees hier veel over Honda MB en Kreidlers.. Maar praktisch niemand heeft het over de Honda MT of de Yamaha DT.. Maar boven alles wie herinnert zich nog die kleurrijke op hoge poten Gileras nog?

staples | 29-12-19 | 08:01

KS50 met 80cc cilinder waterkoeling. Gekocht bij onze vriend Johan Vlemmix in Tivoli. Had ook mooie geïmporteerde Duitse brommers. De goeie ouwe tijd

Southpark | 29-12-19 | 13:39

Of de Fantic choppers

Southpark | 29-12-19 | 13:40
▼ 15 antwoorden verborgen

Minimumstraffen instellen 2 of 3 jaar cel om te beginnen.

Zeiss | 28-12-19 | 20:49 | 3

Prima idee, de rechter eens uit zijn comfortzone halen en hem dwingen om recht te spreken ipv zijn slap geouwehoer om populair te blijven in zijn rechteloosheidsbubbel, m/v.

smdyasc | 28-12-19 | 20:56

Gaat niet gebeuren de rechters vinden dat veel te streng en niet werkbaar ze willen maatwerk leveren en dus rekening houden met de omstandigheden want ste je voor dat de verdachte zijn baan kwijt raakt dat kan echt niet hoor.

Roadsurfer | 28-12-19 | 21:04

Heeft geen zin,ze willen juist niemand opsluiten,kost namelijk geld ... veel geld.
Waarom denk je anders dat de percentage zo laag is !!

Roger-Rabbit | 28-12-19 | 21:14

Denken in oplossingen. Hervorm de politie en legermacht om in de richting van Spanje. Daar heb je een duidelijk zwaarbewapende para-militaire politie en een toeristvriendelijke verkeerspolitie. Handhaving krijgt zo een gezicht. Wat heeft NL aan de F35 of aan een duikboot? Helpen die mee om de werkelijke problemen aan te pakken? Zo, nee, weg ermee. Zo, ja, wat betekent de inzet van zulke pronkbabies bij de oorlog tegen drugs. Topadvocaat Christian Flokstra zegt dat er een totaalaanpak + overzicht ontbreekt in NL. Daar kan je over klagen, maar het kan ook zo zijn dat de drugsbaronnen reeds over politieke invloed beschikken. Waarom wil D66 juist geen handhaving bij drugs meer? Hoeveel wordt er door deze lui gesnoven? Waarom lijkt het alsof een daadkrachtige aanpak systematisch getraineerd wordt? Daarom, zorg voor een top of the bill para-militaire politie waar iedereen in binnen- en buitenland respekt voor heeft, schaf defensie onderdelen zoals F35 en duikboten af. Zorg voor doortastend optreden, niet voor oeverloos lummelende linkse kerkdienst-vergaderingen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-12-19 | 20:47 | 3

Ho,ho, Spanje heeft wel een vliegdekschip (soort van), hoor.....

the namster | 28-12-19 | 20:54

Oh die drugsbaronnen hebben allang politieke invloed al heel erg lang. Maar ja ga het maar eens bewijzen. IRT-affaire en Maarten van Traa dan zeg ik meer dan genoeg denk ik.

Roadsurfer | 28-12-19 | 21:07

Helemaal eens hoor. De politie moet een ordedienst worden. Geen hulpverlening en eigenlijk alleen maar bonnen uitschrijven om hun bonussen te halen.

FrankOngerust | 28-12-19 | 21:13

Vorig jaar 645 vuurwerkgewonden, waarvan 27% oogletsel, waarvan diverse “amputaties”. Statistisch gezien eten we nu al dat het ongeveer evenveel zullen zijn. Daarvoor worden hele regimenten artsen en verpleegkundigen in gevechtstand klaargezet en beroofd van een gezellige oudejaarsviering.
Als we van te voren weten dat er 645 (zwaar)gewonden zullen vallen bij carnaval of een soortgelijk volksfeest dan wordt het onmiddellijk verboden. Maar niet als het om vuurwerk gaat. Dat het niet of moeilijk te handhaven is, is een lulkoekargument om het niet te verbieden. Inbreken is ook nauwelijks te handhaven, maar zal om die reden niet vrijgegeven worden.

Ridde Rogter | 28-12-19 | 20:46 | 10

@The6001 | 28-12-19 | 21:07: Als ze klaar zijn met Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar, komt carnaval aan de beurt. Alcohol, spotten met autoriteiten, mensen in cultural appropationed pakjes, de gemiddelde kwezelige SJWer heeft hier geen moeite mee om iets te bedenken. En de politiek gaat altijd mee.

5611 | 28-12-19 | 21:34

Weet u hoeveel gevallen van SOA ieder jaar worden vastgesteld? En van "woops" zwanger "hoe kan dat nou? En daar betalen we met zijn allen al enkele decennia voor want sex is een recht en een onmisbaar recht.

Arachne | 28-12-19 | 22:08

@Arachne | 28-12-19 | 22:08: camera met pistool in deslaapkamer ? Of toch maar die kuisheidsgordel. Sleutel ligt op het politiebureau. Bij terugbrengen meteen de morningafter Pil erin.

Nichtsneues | 29-12-19 | 07:25
▼ 7 antwoorden verborgen

Een klein land dat voor z'n wetten kijkt naar Brussel, de VN of naar D66+GroenLinks; zonder kritische pers, zonder grenzen zodat alles en iedereen vrije doorgang heeft; dat miljarden verkwanselt aan de lopende band; met te weinig wetshandhavers. Zo'n land gaat richting schijtgatstatus.

Fijnstoffer | 28-12-19 | 20:46 | 1

Ook al ben ik het niet altijd eens met geenstij, om die reden heb ik wel een kroontje. Omdat kritische pers die hun vinger in een zwerende wond durven te steken om vele redenen belangrijk is. Laten we maar niet beginnen over de macht van "De Persgroep Nederland".

Brabeaulander | 28-12-19 | 21:02

De enige handhaving die lukt, is die door de belastingdienst en die op de automobilist, dat moet toch echt tot wat bespiegeling leiden, vooral van de kiezer.

smdyasc | 28-12-19 | 20:41 | 1

Nee hoor. Die belastingdienst haalt wel maar is ook 1 faal. Fraude gebruiken om mensen fraude in de schoenen te schuiven. Zelfs dat is een mislukking. Zo hebben we alle kunnen zien.

tweetybird | 28-12-19 | 20:47

Wat een fucking hoop VVD en D66 vingerwijzers zijn hier opeens zeg!
Allemaal ingehuurd om te downplayen en te jijbakken om oplossingen los te krijgen?... Gaat een effe lekker bij die falers in vak K je oplossingen halen tegen de feiten die Feynman keurig naast elkaar opsomt.

Welles! Nietes! | 28-12-19 | 20:41 | 2

Dat verdomde vak K is al 10 jaar het probleem. En nog wel langer ook.

Zapata10 | 28-12-19 | 20:45

@Zapata10 | 28-12-19 | 20:45:
Voor wat mij betreft begon dat bij het demoniseren en de moord op Pim en Theo.,waarna de natie wel boos maar niet furieus werd,en ze daarna steeds sneller de boel hebben overgedaan aan Brussel met alle gevolgen van dien. Sinds de instroom van 2015 versnelde ook de afbraak van onze eigen cultuur en identiteit. Tegenwoordig weet je niet meer of er een "welkom in ons land" zangeres of een verkrachte vergeef deuger voor de klas staat.

Welles! Nietes! | 28-12-19 | 20:55

Nederland lijkt op een bijstandsgezin, waarbij de moeder 5 kinderen heeft van 4 verschillende vaders, waarvan er één ADHD heeft, en de ander autisme.
Wat zo'n gezin nodig heeft is een sterke vader, die eens een keertje met zijn vuist op de keukentafel slaat, en de kinderen een pets om de oren geeft.
LOL

King of the Oneliner | 28-12-19 | 20:39 | 3

Heb ik gedaan , ging ze vreemd met buurman.
Ben maar zelf vertrokken, ze zoekt het maar uit met haar zooitje ongeregeld.

joppo0 | 28-12-19 | 20:46

@joppo0 | 28-12-19 | 20:46: LOL nou, succes in uw nieuwe vaderland. U mist wel een hoop multiculterele kruisbestuiving. LOL

King of the Oneliner | 28-12-19 | 20:53

Ze had vijf abortussen nodig. Een goede reden om kinderbijslag af te schaffen.

miko | 28-12-19 | 21:12

Voor mij is de oorlog in Syrië wel een groot kantelpunt geweest. Ik was altijd al sceptisch over de MSM en de mainstream poiitiek, maar de oorlog in Syrië heeft me overtuigd van de diepgaande pure kwaadaardigheid van de mensen die zich binnen deze instituties begeven. De openlijke steun aan Al Qaeda en de meest radicale moslims, het totaal slopen van een land, de eindeloze stroom makkelijk te controleren flagrante leugens omtrent gifgasaanvallen, etc. etc. etc. Simpelweg naïeviteit kan het niet meer zijn. Het is doelbewust kwaadaardig beleid...

Antiquerulant | 28-12-19 | 20:38 | 8

Ik was wel klaar na de slachting in Rwanda,pre internet en toch wist je dat er niks maar dan ook niks klopte van de berichtgeving.
% doden in de Gaza en de hele VN stond op zijn kop. Honderden lichamen in de rivieren van Tanzania en er werd gedebatteerd of het eigenlijk wel genocide was.
www.usatoday.com/picture-gallery/news...
En laten we dan de leugens niet vergeten tijdens golfoorlog een en twee. Man-o-man .

miko | 28-12-19 | 21:10

@gestoptmetroken | 28-12-19 | 21:12: ja ik ken wel de verhalen maar heb dat zelf niet bewust meegemaakt. Die vrouw is haar hele leven mank geweest en er werd gedaan of ze het over zichzelf had afgeroepen.

hustler01 | 28-12-19 | 21:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Release the cracker!!
The firecracker!

miko | 28-12-19 | 20:36

Sinds enkele jaren, vanaf het moment dat het drie dagen voor oudjaar verkocht mag worden en alleen op oudjaarsdag aangestoken mag worden ,is het al mega veel stiller en rustiger geworden. Nu nog zwaarder straffen bij overtreding. Vuurwerkverbod met mega boete is nog beter, elke gek en ouder denkt dan nog wel eens goed na. Ik gun ieder mens zijn lolletje maar zo gaat het niet meer. Ieder mens en iedere hulpverlener die bekogeld wordt met die bommen is teveel. Goeden/slechten, ja het is niet anders.

Normpje | 28-12-19 | 20:35 | 2

Op het platteland in Twente wordt echt geen hulpverlener aangevallen hoor. Zal wel een etnisch dingetje zijn.

Reaganmania | 28-12-19 | 21:09

Een heleboel problemen die Feynman aanstipt kunnen prima opgelost worden als we weer de controle over onze eigen grenzen krijgen.
Schengen is mislukt.
Dat is voor veel mensen die nog geloven in de wonderen van de open grenzen niet te bevatten maar de realiteit dwingt ook die mensen hun ogen eindelijk eens te openen.
O ja dat economische voordeel van de open grenzen.
Het is waar dat in 10 jaar Rutte de economie per hoofd van de bevolking 10% is gegroeid. Daarvan is per hoofd van de bevolking slechts 1% terechtgekomen. De rest is die open grenzen weer overgegaan naar grote corporaties.
Nederland wordt steeds onleefbaarder, de criminaliteit is niet meer in de hand te houden, de woningnood begint desastreus te worden. Een enorm verkeersinfarct.
De afgelopen 30 jaar is het besteedbaar inkomen van het gemiddelde Nederlandse huishouden nauwelijks gestegen door de gestegen lastendruk.
Schengen is mislukt, open grenzen zijn een vloek en de economische voordelen een leugen.

Zapata10 | 28-12-19 | 20:34 | 8

@Dauthi | 28-12-19 | 21:45: Pakkans wordt groter. Oorlog tegen drugs is bijna onbegonnen werk maar je hoeft het ze nu ook weer niet heel erg gemakkelijk te maken.

Zapata10 | 28-12-19 | 22:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Nederland lijkt op een bar rond sluitingstijd: iedereen pakt wat hij pakken kan, en de losers moeten uitkijken dat ze niet geslagen worden.

King of the Oneliner | 28-12-19 | 20:33

Verbieden van illegaal vuurwerk wat nu al verboden is.
Rond november zijn ze al bezig met knallen.
En op de zomeravond zie ik regelmatig boxen vuurwerk afgaan ter ering van een of ander bakvisje wat net 16 jaar is geworden.
Vandaag in het nieuws, monsterfiles op weg naar de Duitse Lidl's (niet Liedels), Aldi's en bouwmarkten.
Overheid zegt dat mag maar max 25kg.

Johan_Voorhaar | 28-12-19 | 20:31

de enige reden dat je 3 dagen voor oud en nieuw vuurwerk kan kopen is ergenis kweken onder de bevolking om het algemene vuurwerkverbod te forceren. waarom anders niet gewoon pas op 31 december de verkoop starten.

De_Helderse_Kaaskop | 28-12-19 | 20:31

Ik hoor steeds dat pakketten uit China door douane gecontroleerd worden.
Zag van de week op nos grote dozen illegaal vuurwerk met made in China erop, vol met mortierbommen.
Wat klopt of werkt hier niet?

joppo0 | 28-12-19 | 20:28 | 1

Geitenpaadjes, joppo0, geitenpaadjes vallen nu eenmaal buiten het gezichts/handhavings veld....

the namster | 28-12-19 | 21:00

Mensen hebben nu eenmaal de drang om iets te doen. En de overheid zorgt ervoor dat er iets te doen is. Aan beide kanten van de wet.

Polarisator | 28-12-19 | 20:28

Vuurwerk COMPLEET verbieden. Ik ben voor!
-huisdieren worden compleet gek
-heel december 's nachts enorme knallen op straat
-vervuiling van lucht en straat
-schade aan ogen, oren, vingers en brievenbussen en auto's
-bedreigingen van ouderen enz.
-Wat is er nu precies leuk aan?
En ook niet als compensatie een door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow, dat is hetzelfde principe als: Ja, maar echte vluchtelingen mogen wel asiel krijgen.
Zo krijg je nooit een duidelijke lijn en/of principe.
#ouwelullenmodus on#

King of the Oneliner | 28-12-19 | 20:25 | 2

Vond het nou niet echt een oneliner. Sterker nog. Zie deze pagina voor de tweede keer langskomen.

tweetybird | 28-12-19 | 20:39

@tweetybird | 28-12-19 | 20:39: LOL dit is de tweede versie. klad-1e versie, 2e versie, klaar om te pubben. LOL

King of the Oneliner | 28-12-19 | 20:42

"Slachtoffers van beleid rekenen af via de helden van de nooddiensten." Nou, nee. Het klopt dat mensen die getergd zijn door een gevoelloze overheid wel eens hun frustratie bot vieren op een vertegenwoordiger van die overheid, maar bij het vele (vuurwerk-)geweld tegen hulpverleners is er toch echt wel wat anders aan de hand dan boze burgers.

Muxje | 28-12-19 | 20:25 | 2

Helemaal eensch. De oorzaken zijn dank en/of drugs, dan wel tribaal/religieus geïnspireerde haat tegen alles wat Nederlands is. Of een combinatie van beiden. Wat een zootje.

noordwal | 28-12-19 | 22:12

Het gaat weer overal over, van illegaal vuurwerk, via jihad naar boeren. Schrijf dan 3 columns, reaguren is nu net zo zinloos. Alhoewel die Grappenjas wel een weggelachen zou mogen worden ondertussen.

Jos Tiebent | 28-12-19 | 20:25 | 4

Een = eens

Jos Tiebent | 28-12-19 | 20:31

Eens, je kunt het beter tot 1 onderwerp beperken. Het niveau is ervoor.

5611 | 28-12-19 | 21:41

Ach Jos een typisch Feynman stukkie.
Van de hak op de tak ipv iets in de kern te raken.
Hij kan niet anders vrees ik.

Berbaar | 28-12-19 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn poes staat in de brand. Wat nu, G. Rapperhaus?

Poesman | 28-12-19 | 20:16 | 1

Blussen en niet meer in de oven zetten als ie naar thuiskomt.

Ignatius J Reilly | 28-12-19 | 20:27

Als je stopt met vuurwerk krijg je dan ook vuur-WW?

Rest In Privacy | 28-12-19 | 20:16

Leuk, een opsomming van alle treurnis en rottigheid. Kom eens met een oplossing! Het simpel voor lezen van alles wat geweest is, kan ik ook. Dat noemen wij nakaarten.

deja_view | 28-12-19 | 20:16 | 8

@Kuifje-in-de-EU | 28-12-19 | 20:30:

Ik denk in ieder geval dat de maatschappelijke kosten en baten van het Schengen-akkoord eens goed tegen elkaar moeten worden afgewogen.

MickeyGouda | 28-12-19 | 20:48

Hebben we daar niet een regering voor om oplossingen te verzinnen ? Zijn die alleen gekozen om voor grote maatschappelijke problemen te zorgen ? Nou dan !

Koning BongoBongo | 28-12-19 | 20:54

@mok69 | 28-12-19 | 20:32: houden ze die bril op dan ? Of lopen ze nu nog niet buiten gezichtsveld weg?

Nichtsneues | 29-12-19 | 07:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Feynman beschrijft de berg stront altijd heel gedetailleerd. Ik betrap hem nooit op zelfs maar een hint naar een oplossing. Iets minder janken, gele hesjes aan de kapstok en eens iets gaan doen om het in dit land leuker, veiliger en prettiger te maken. En daar hoort de revolutie prediken niet bij.

Ignatius J Reilly | 28-12-19 | 20:16 | 39
-weggejorist-
henk2899 | 29-12-19 | 00:21

@henk2899 | 29-12-19 | 00:21: Zo belerend vind ik hem niet. En zijn kritiek op Feynman vind ik grotendeels terecht. Feynman schrijft nogal alarmistische betogen, waarin hij de forse overdrijving niet schuwt en de boel ontzettend opnaait. Daar ageert Ignatius tegen en terecht. Waarbij zijn toon vriendelijker is dan die van jou.

Rest In Privacy | 29-12-19 | 00:46
-weggejorist-
Ignatius J Reilly | 29-12-19 | 09:39
▼ 36 antwoorden verborgen

Een van de zegeningen van de EU is vrij verkeer van personen en goederen. Dus heerlijk deze week legaal vuurwerk gehaald in Belgie en Duitsland. Bommen en granaten, ze kunnen me wat. #palingoproer1886

Piet Karbiet | 28-12-19 | 20:15 | 8

@canis lupus | 28-12-19 | 20:21: Zeker, hou van tradities. Ga jij maar lekker andere culturen verheerlijken. Die in China bijvoorbeeld, moehaa. Boem!!

Piet Karbiet | 28-12-19 | 22:39

@Piet Karbiet | 28-12-19 | 22:39: Andere culturen kunnen de tering krijgen, Karbieten incluis!

canis lupus | 28-12-19 | 23:57

Je achternaam voorspelde al niet veel goeds. Ik mag je Piet maar ik ben blij dat ik je buur(t)man niet ben. [huilendelachemoji]

keestelpro | 29-12-19 | 00:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Er wordt tegenwoordig meer kilogram cocaine in beslag genomen dan illegaal vuurwerk. Een totaal verbod op vuurwerk zal ervoor zorgen dat er weer meer illegaal vuurwerk in beslag genomen wordt, dan kan Grapperhaus toch claimen dat door zijn doen er betere cijfers zijn gekomen.

Westheimer | 28-12-19 | 20:15 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een goed stukje tekst: helder en begrijpelijk. Hoe kan het zijn dat de meesten dit niet zien? Is dat hersenspoeling of wegkijken?

Vanbonkenaayen | 28-12-19 | 20:14 | 1

Of VVD stemmen, zie hier boven.

J-van-de-Bontekoe | 28-12-19 | 21:30

Of het om Groningse aardbevingen gaat, de economische groei in Nederland of het beleid van de EU, Feynman toont zich altijd een pessimist en een zwartkijker. Er is maar weinig dat deugt en de toekomst is immer gehuld in zwarte, onheilspellende nevelen. Dat maakt zijn betogen wel een tikkeltje voorspelbaar. Gemiste kans, vriend Feynman.

Rest In Privacy | 28-12-19 | 20:13 | 30

Als je een vertekend beeld van de werkelijkheid wilt lezen, dan kun je met Joop prima uit de voeten.
Echter, als je een realistisch beeld wilt van de huidige staat van onze maatschappij, dan kun je Feynman niet betrappen op enige onwaarheid. Misschien een nuance maar geen onwaarheden. Wel heel veel spel- en stijlfouten maar dat zijn we inmiddels gewend.

Busverhuur | 29-12-19 | 09:52

@Kuifje-in-de-EU | 29-12-19 | 00:56: Ach, dus economische groei gaat spontaan naar collectieve uitgaven? Maar het ging dus even om de vraag of we er op vooruit waren gegaan. Wij dus nauwelijks in verhouding tot de groei die er was. Je wilde de onderbouwing. Die heb je nu, maar kennelijk past die niet in jouw straatje en dus reageer je niet op inhoud, maar zoals gebruikelijk.

Buerman | 29-12-19 | 11:59
▼ 27 antwoorden verborgen

Handhaven gaat prima als er ook dan maar echte straffen op volgen. Niet een vrijblijvend gesprekje bij een HALT-bureau maar gewoon duizenden euro's boete.
Zal je zien dat die ongein snel afgelopen is.

2voor12 | 28-12-19 | 20:12 | 7

@botbot | 28-12-19 | 20:42:
Uhh we hebben hier D666/vvd hoor. Keep on dreaming.maar ja dan evenredig ook zwaar straffen op bepaalde verkeersovertredingen door automobilisten. Zeg maar wel het gelijke monniken en kappen principe. Zeg maar ook naar witteboorden criminaliteit toe. Dus niet meer belonen met een nog mooiere baan!!

tweetybird | 28-12-19 | 21:27

Het massale gebruik van illegaal vuurwerk komt uitsluitend voor bij mensen die de hele dag geen reet te doen hebben. Uitkeringstrekkers, laaggeschoolde debielen die de hele dag sigaretten zitten te maken, speciaal voer voor hun honden kopen en zich bezighouden met schimmige zaakjes maar bovenal NIETS positiefs bijdragen aan de maatschappij. Hun larven Jairo, Melissa, Keanu en Samantha groeien net zo op, voor galg en rad.
Dát soort volk heeft de tijd (en blijkbaar het geld, maar daar kom ik zo op terug) om zich bezig te houden met de inkoop en verkoop van zwaar illegaal vuurwerk. Kennelijk zit er toch nog wat ondernemersgeest in dat volk.
Wil je overlast van dit soort vuurwerk beperken, dan moet je de bron eens gaan aanpakken, dan zul je zien dat het op steeds meer plekken een positief effect sorteert.
"Oh, u kunt handelen in vuurwerk? Dan heeft u dus (a) voldoende geld en (b) kunt u dus blijkbaar werken. Wij beëindigen uw uitkering en vorderen onderstaand bedrag wegens het verzwijgen van spaartegoeden."
Direct en repressief dat volk aanpakken en terug in het hok stoppen. Maar zo lang we in Nederland het toestaan dat een groot deel van de mensen langs de kant staat te lachen naar de werkende en bijdragende klasse, wordt het niks en blijft het dweilen met de kraan open.

Busverhuur | 29-12-19 | 09:49

Helemaal dit. Deze manier van handhaving gaat prima werken.

hotmint | 29-12-19 | 12:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Zoals ik al zei vanochtend. Gewoon lekker een vuurwerkshow per stad.

Of desnoods vuurwerkzones inrichten waar je lekker met je Unox-muts en je aansteeklont je rotjes af kan steken. Op een industrieterrein of weiland. Maar val de gewone mens niet lastig met je irritante gedoe.

En zoals ik al zei: waarom kunnen we gewoon niet als elk ander (normaal) land lekker aan tafel zitten eten en drinken en om 12 uur een paar felicitaties en een dansje en dan om 3 uur gewoon naar bed. Maar neeee alles moet kapot en exploderen.

Nacho_Vidal | 28-12-19 | 20:11 | 9

Ik blijf gewoon binnen...

Geen last van vuurwerk...

Verbieden heeft geen nut.. Het gebeurt toch.:.

neonreclame | 28-12-19 | 20:54

Zout op met je 'per stad', Nacho. Ik woon in een dorp wat 20 jaar geleden ongewild en ongevraagd is opgeveegd door een stad(je) 10km verderop. Die zijn te beroerd om hier nog de meest basale infrastructuur in stand te houden. Voor de simpelste zaken moeten we naar dat kudtgat 10km verderop. En dat zou dan ook nog moeten voor een 'mooie vuurwerkshow', eveneens 10km verderop, georganiseerd door een stel armoedzaaiers uit een failliet bestuur?

Dacht ut niet. Dus.

marcoplarco | 28-12-19 | 23:02
▼ 6 antwoorden verborgen

.. het lijkt beleid om zoveel en zo groot mogelijke kranen continu open te houden, terwijl de niet echt gesteunde hulpverleners mogen dweilen met heel kleine en aan regels gebonden doekjes.
Klimaatneutrale doekjes, dat zeker wel. Sommige dingen zijn WEL belangrijk.

Jan Passant mk2 | 28-12-19 | 20:10 | 1

Dat is nodig om de roep om een Europees leger te ondersteunen,want die nazie's in Brussel willen per se dat leger om het volk verder te knoeten.

Welles! Nietes! | 28-12-19 | 20:28

Gewoon op het Binnenhof Italiaanse Cobra 6 ritjes naar de ministers gooien en dan komt dat vuurwerkverbod er wel.

Osdorpertje | 28-12-19 | 20:09 | 3

Gooi gelijk een 'vluchteling'd'r achteraan als je wilt.

Koning BongoBongo | 28-12-19 | 21:00

Of CO2.

Piet Karbiet | 28-12-19 | 22:31

Het binnenhof wordt over een tijdje gerenoveerd, dus je doet je best maar.

BubbelWater | 29-12-19 | 08:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl