Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

HOERA "Bijstandsgerechtigde moet aan de bak"

10 Belangrijke Baantjes voor Bijstandsontvangers!

GAAN

Wakkere chocoladeletters in de Telebelg. Mensen met een outkiering moeten binnenkort VERPLICHT EEN TEGENPRESTATIE leveren voor al dat graties geld. Plannetje van Tamara van Ark (VVD) in het kader van de totaal mislukte Participatie-wet van Klijnsma (PvdA). Nu is het nog zo dat gemeentes maar wat aan mogen klooien met tegenprestaties voor bijstand. Maar van die vrijblijvendheid wordt nu afscheid genomen, met strenge maar rechtvaardige lalala-geld eisen. Luie linksmensen reageerden gisteravond al woedend op de VVD-plannen. Want ze dachten dat de VVD vuistdiep in GroenLinks zat. Dat is ook zo, maar Tamara van Ark heeft die memo nog niet gehad. GeenStijl Banen zet alvast de Tien Belangrijkste Arbeidsverschaffing & Werkprojecten voor Bijstandsontvangers op een rij. Doe er uw voordeel mee.

1. Schiphol in Zee aanleggen
Hopsakee. Allemaal naar Zandvoort aan Zee met een bats en graven maar met dat zand dat over is van de aanleg van het F1-circuit. Net zo lang tot er een skitterende luchthaven in zee verschijnt. Met 8 landingsbanen, een vetcool panorama deck en bagage-afdelingen waar je maar 1 minuut moet wachten. Het is 2019, jullie kunnen dit.

2. Snelweg Hoorn - Almere realiseren 
Hoe moeilijk kan het zijn om de A7 aan te sluiten op de A27 met een geniale bypass? Gewoon wat Natura2000-gebieden afgraven en die grond met kruiwagens tussen Hoorn en Almere in de Zuiderzee kwakken teneinde een belangrijke verkeersader te realiseren. Scheelt bakken verkeer rond Amsterdam, dus win-win bij de Coentunnel.

3. Zwerfinator helpen
Met een grijpstok en een vuilniszak de Purmerendse Superheld Dirk Groot bijstaan in zijn strijd tegen rondslingerende flesjes en verpakkingen. Make Nederland SCHOON again & ruim die rotzooi nu eens op. Waarom moeten wij dit nu weer bedenken? 

4. Bomen planten en bewaken
Neem een spade. Graaf een kuil. Zet boompje erin. Gooi kuil weer dicht. Leeg gieter & blijf er naast staan. De wereldwijde energiecrisis komt eraan. We hebben geen gas meer, olie is op, we hebben geen stroom, en gaan allemaal deaud. Maar biomassa = leven. Staatsbosbeheer is al aan het kappen als een malle met de kudtsmoes dat we heide in Nederland moeten. Gelul. Het gaat om brandhout. Het Gele Goud. Zie ook: 5.

5. Stroom opwekken
In plaats van de hele dag binnen zitten, naar shitshows op RTL en SBS kijken, qat roken, Schultenbrau-bier drinken. woedende commentaren op DDS en Jensen achterlaten en/of jemenitiese SchotelTV kijken, kun je ook bijdragen aan de energiecrisis in dit land. Ga tussen 0900 en 1700 uur rondlopen met een windmolentje op je hoofd en een zonnepaneel sandwich-board. U helpt er Nederland mee!

6. Derde Coentunnel graven
Het is elke dag raak. De uitvalsweg van De Telegraaf is iedere dag DIEPROOD op ANWB.NL/VERKEER. En dat kan anders, dat kan beter. Gewoon nog een tunneltje erbij graven, en die ook gewoon weer Coentunnel noemen. Vroem vroem.

7. Naar 3FM luisteren
Voor de lichamelijk wat minder begaafde bijstandsontvangers en slecht ter benigen hebben we ook wat licht administratief werk als tegenprestatie, want zo hardvochtig zijn we nou ook weer niet. Bijstandsontvangers kunnen ook lekker de hele dag luisteren naar het zieltogende 3FM om zo de desastreuze luistercijfers van het eens zo prachtige radiostation op te krikken.

8. GeldmaatBuddy
Pinautomaten hebben het zwaar in deze maatschappij. Ieder weekend worden roomblanke geld-uitgiftepunten aangerand door racistisch schorriemorrie dat familie is van Jesse Klaver zijn achterneef. Waarom niet iedere geldmaat 24/7 laten bewaken door twee potige bijstandsontvangers?

9. Boodschappen doen voor bejaarden
Enorme wachtrijen in supermarkten omdat er weer zo'n boomersenior in de rij staat voor een praatje met het kassameisje. Dat schiet niet op. En die mensen zijn al zo slecht ter been. Daarom alle bijstandsgerechtigen aan de boodschappenservice. Briefje mee. Gepast geld mee. Een uitkeringstrekker kan de was doen.

10. Stikstof stofzuigen in weilanden
Hoe moeilijk kan het zijn. Stofzuigertje met accu backpack en genoeg power om 8 uur per dag stikstofdeposities op akkers en graslanden te slobberen, en dan de paden op, de lanen in. Voor het milieu. Boeren kunnen weer verder met boeren, bouwers kunnen weer bouwen, iedereen blij. 

Reaguursels

Inloggen

Arbeit macht frei. De groep die er nu in zit en deze hoog conjunctuur zijn vanwege alle bezuinigingen er in verzeild geraakt omdat de andere hokjes zijn dichtgegooid. GGZ, WAO, Wajong enz. En nu gaat de "zweep" er over. Mensen met minder mogelijkheden pushen in een voltijd baan gaat fout. Kijk wat een individu kan, en wees blij dat hij/zij met die wellicht mindere uren een steentje bij kan dragen. Van dichtbij meegemaakt hoe een bijstandspersoon zwaar werd misbruikt. Deed hetzelfde werk, verdiende niks meer, geen uitzicht op contract en na drie maanden exit. Dat is puur misbruik, en reken er maar op dat bedrijven hier NOG meer misbruik van gaan maken. Is onmenselijk en moet je als gemeenschap niet willen. En feit is dat sommige mensen onplaatsbaar zijn, is een klein percentage maar toch. Passend werk naar capaciteit is ok, maar tewerkstelling is aso.

petros666 | 21-11-19 | 23:25

Mijn demente moeder moest het in de nacht doen met 1 verpleegster op 13 bewoners. Misschien een idee om daar een pooltje met uitkeringsfraude trekkers op te zetten?

Misterspok | 21-11-19 | 21:34

De meeste reaguurders zullen wel getroffen worden dan, wat een rust hier...

nokkenaskettingklem | 21-11-19 | 19:59

De bermen opruimen zou heel fijn zijn. De uitkeringen een beetje verlagen en iedereen die wat nuttigs doet een kleine aanvulling geven.

Poes Fiep | 21-11-19 | 18:50

Dat werkt niet.

In Rotterdam hebben ze het ook geprobeerd en vorig de stekker er weer uitgetrokken en het terug gedraaid. Mensen die al decennia in de bijstand lopen krijg je zonder vooruitzicht op een vaste baan niet meer aan het werk.

Velen zijn fysiek ook niet meer instaat te werken velen zijn veel te dik of hebben gezondheid klachten. Dit plan is wel geschikt voor de jongere doelgroep tot 50 jaar, ouderen gaan verplichten om weer te gaan werken kansloos.

Velen die werkeloos werden kregen na ontslag geen begeleiding naar een nieuwe baan, zijn hierdoor mede langdurig in de bijstand geraakt.

Het zijn veelal 40/50 plussers die tijdens de crisis werkeloos zijn geworden en al helemaal geen kans meer maken op de arbeidsmarkt.

Dit is weer eens een papieren tijger, dat weer bakken met belastinggeld gaat kosten. Meer geld dan al die mensen in de bijstand te houden zonder verplichtingen.

lex63 | 21-11-19 | 18:06

Bedrijf X maakt een dealtje met de lokale VVD-wethouder voor het aanbieden van "werkervaringsplekken". Bedrijf X flikkert vervolgens een hoop betaald personeel op straat en vult die plekken weer op met gratis bijstandsklanten. Na een half jaar krijgen die een halfjaarcontract, wat na afloop natuurlijk niet verlengd wordt. Bedrijf X bespaart zo 50% op loonkosten en de wethouder kan mooi pochen met een 'geslaagd werkervaringsproject waarin kandidaten doorstroomden naar betaald werk'. Dit is geen toekomstscenario, bij bedrijven als PostNL is dit al jarenlang de realiteit.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 17:41 | 3

Kan de wethouder ook bewijzen dat die kandidaten doorstroomden naar betaald werk? Anders is het project NIET geslaagd en loopt meneer een potje te liegen. Niet dat het wat uitmaakt; wethouders die worden afgerekend op hun leugens zijn zeldzaam.

Wiebenick | 21-11-19 | 17:55

@Wiebenick | 21-11-19 | 17:55: Daar is dat halfjaarcontract dus voor. Op papier zijn mensen dan doorgestroomd naar een echte baan. In de praktijk worden ze na dat halve jaar weer op de keien geschopt en wordt er weer een nieuw blik bijstandsklanten opengetrokken. En zo wordt menig "werkervaringsproject" door werkgevers misbruikt om de overheid (lees: de belastingbetaler) hun loonkonsten te laten subsidiëren.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 20:26

Verstand van zaken! Ondergetekende kan dit absoluut bevestigen. Was bizar dit mee te maken

staples | 22-11-19 | 00:43

Ach ja, terug naar de Werkverschaffing, zo is hier bij 040 nog eens een keer een compleet kanaal met de hand uitgegraven. Succes? Nah, ingehaald door de tijd. Alleen de eendjes enzo vinden het nog steeds leuk.

Maarre, nummer één in de rij ende aan het werk gezet worden natuurlijk alle gelukszoekers en werkloze tandartsen uit Aleppo. Toch?

Kinkfactor | 21-11-19 | 17:22

Mijn nicht had in de jaren 80 een Melkertbaan bij een museum. Zij blij, want er lag bij goed functioneren na een jaar een vaste aanstelling in 't verschiet. Het museum blij, want die kreeg zomaar subsidie in de schoot geworpen in plaats van een dure werknemer te moeten aannemen. Win-win!

Ze werkte zich het vuur uit de sloffen, naar ieders tevredenheid, totdat ze ineens op het matje werd geroepen. Er was een klein kasverschil waar zij van werd verdacht, heel toevallig niet lang voordat het jaar voorbij was. Het wantrouwen was daarmee gezaaid en de werksfeer verpest. Ze voelde zich diep gekrenkt en machteloos.

De gemeente consulent waar ze met haar klachten aanklopte liet haar vallen als een baksteen. Voordat het jaar voorbij was zat ze overspannen in de ziektewet. Het museum had al snel weer een nieuwe Melkertier die met frisse moed begon aan haar taak, onwetend over hetgeen zich vóór haar had afgespeeld, en dat ze eigenlijk geen enkele kans had.

Kan zijn dat er inmiddels iets veranderd is aan dit perverse systeem, maar ik vrees van niet.

Wiebenick | 21-11-19 | 17:12 | 1

Ik had ook een melkert baan het ging jaren goed opeens werd het over genomen door Pantar en werd de subsidie in stappen afgebouwd.

Ze moesten steeds meer voor mij gaan betalen dus werden er spijkers op laagwater gezocht en werden er fouten genoteerd waarvan velen onterecht, uiteindelijk wilden ze mij ontslaan wegens disfunctioneren.

Terwijl ik er jaren met tevredenheid had gewerkt. Zelfde story ze moesten mij in dienst nemen en namen liever er nieuwe een goedkope Merker slaaf in dienst. Uiteindelijk werd ik ontslagen terwijl ze me niet mochten ontslagen. Ik heb een advocaat genomen die er gehakt van maakte en ik eervol ontslagen werd en een flinke ontslagvergoeding kreeg.

Kortom die Melkert banen daar is zelden iemand doorgestroomd naar een vaste werkplek.

lex63 | 21-11-19 | 18:22

Lekker strategisch blijven stemmen op partijen die ons kapot willen, en dan tussen de verkiezingen door gaan lopen klagen.

piet7003 | 21-11-19 | 16:47

Ehm, ja. Wat je dus gaat krijgen is dat mensen ergens worden geplaatst ( liefst bij connecties van de betreffende wethouders en UWV-uitvoerders ) om 0,5 tot 1 fte gratis te vervullen waar anders een betaalde kracht voor zou zijn aangenomen. Race naar de bottom, precies dus wat het Kartel wil. Lagere lonen en iedereen poepafhankelijk van het subsidiecircus.
Laat ik eens iets anders voorstellen. In plaats van poen en subsidiegeld naar diverse organisaties en activiteiten in de gemeente te sturen stuur je dus gewoon mensen, bijstandstrekkers dus. En laten we eens heel gek doen, dan noem je dat "werk" en geeft ze er netto 200 euro per maand bij. Beetje type Melkertbaan maar dan nuttig. En om gemeenten te prikkelen kort je als overheid ze dan niet op het budget maar beloon je ze per uitgestroomde bijstandstrekker met een x-bedrag.
Maar goed, de VVD is liever van het uitbesteden, geld rondpompen, korten en vernederen van mensen...

Graaisnaaiert | 21-11-19 | 16:38

Nu dat de participatie wet aan het sneuvelen is, moet er misschien een nieuwe wet komen dat de uitkeringsindustrie in stand houd en indien mogelijk meer gratis coöperatie en staatsslaven oplevert.
Maar als een mens in deze val gevangen zit, wie heeft er nog belang bij, om hem uit deze val te laten ontsnappen? De Staat niet, de coöperatie niet en de mens zelf meestal ook niet, uit angst om anders niet te kunnen overleven.
Freaking dystopia.

MistaRazista | 21-11-19 | 15:34

Laten ze eens beginnen met wat we vroeger bejaardenhuizen noemden.
En dan deze keer absolute voorrang bieden aan Nederlandse ouderen die minimaal 40 jaar gewerkt hebben en belasting hebben betaald en die geen kinderen hebben om te 'mantelzorgen' e.d.

Gewoon je eigen bevolking eens iets goeds bieden - op vrijwillige basis veilige wooneenheden (ver)bouwen en die tegen een redelijke prijs verhuren aan ouderen die in de huidige maatschappij als een berg tegen hun oude dag opzien en/of nu doormaken...

Wering | 21-11-19 | 14:21 | 1

En als die huizen klaar zijn voor de bejaarden, worden ze tegengehouden, want gelukszoekers hebben voorrang.

Vuurwezel | 21-11-19 | 15:05

Ach vrouwtje Tamara van Ark, wie kent haar niet ? In plaats van dit krakkemikkig plan zou ze zich misschien eens bezig kunnen houden met al die banen die er zouden komen zoals afgesproken in de banenafspraak. Daarvan is nauwelijks iets gerealiseerd terwijl de overheid een flink deel voor haar rekening zou nemen. En dan zouden we het moeten hebben over echte banen waar een mens van kan leven en geen banen waar een tweede baan bij nodig is om het hoofd boven water te kunnen houden. Het aandeel van het bedrijfsleven in dit plan omvat meestal tijdelijke of uitzendcontracten. Als deze mensen na een jaar weer op straat staan, zijn ze terug bij af. En als dezelfde groep ieder jaar ergens anders aan de slag gaat, wordt de totale doelstelling, zoals vastgelegd in de banenafspraak, van structureel 125.000 mensen aan het werk helpen eind 2025 ook niet gehaald. Dit plan heeft dus op alle fronten gefaalt en nu komt men met een nieuw krakkemikkig plan waarmee er echt geen extra mensen in de verzorging komen of in het onderwijs of noem maar op. Het is bezigheidstherapie zonder uitzicht op een structureel inkomen vanuit arbeid.

Ruikbaard | 21-11-19 | 13:52 | 1

Ik las "bananenafspraak"....

T. Rammel(l)an(d)t | 21-11-19 | 14:19

Oude wijn in oude zakken. Dit is allang geprobeerd in Utrecht, Rotterdam, en jawel in Amsterdam onder zelfs een GL wethoudster.
Effect nihil, wel heel veel extra kosten vanwege controle en personeel wat die controles moet uitvoeren. Sinds jaar en dag hebben we een ijzeren voorraad van rond de 400.000 mensen die in de bijstand zitten. Dat zijn meest mensen waar problemen omheen zitten wat ze niet geschikt maakt voor de arbeidsmarkt of zelfs maar vrijwilligerswerk. Ja op een 50.000 zou er misschien wel met heel veel inspanning een klein resultaat geboekt kunnen worden.
Kortom gewoon de sociale werkplaatsen weer openen daar hebben mensen het idee dat ze iets nuttigs doen en voor de rest accepteren dat er altijd mensen zullen zijn die niet en nooit zullen functioneren op de arbeidsmarkt.
Dat zijn mensen met geestelijke problematiek of mensen die minder begaafd zijn. Ouderen die op late leeftijd werkloos zijn geworden. Mensen met een lichamelijke handicap.
Kortom gaat weer een boel geld kosten met resultaat noppes.

Zapata10 | 21-11-19 | 13:35 | 2

Helaas is het de bittere waarheid. Met mensen met een IQ van 85 of lager kun je helemaal niets. Dat is zelfs te laag om geschreven instructies uit te voeren. En als je naar de Bell Curve kijkt, zie je dat 16% van de mensheid een IQ van 85 of lager scoort.

Chuck the plant | 21-11-19 | 14:26

@Chuck the plant | 21-11-19 | 14:26:
Niet in dit land, nee. En alhoewel je over iq kunt twisten ( vaak is het ook een cultureel dingetje icm gebrek aan scholing ) halen we bootladingen mensen binnen die zich totaal niet kunnen redden is deze abtracte, papieren maatschappij waar alles tot 3 cijfers achter de komma geregeld is en we het liefst eenheidsworsten die precies op 1 A4tje samen te vatten zijn creeeren.

Graaisnaaiert | 21-11-19 | 16:51

Dat was toch al lang zo? De Wet Werk en Bijstand, WWB.
Bijstandsgerechtigden moeten als ik het goed heb, 20u per week verplicht vrijwilligerswerk doen. Wat is er dan nieuw nu?

Braboblanke | 21-11-19 | 13:32

Ik heb niet alle tegels gelezen. Jammer. Maar iets moet een beetje ge-finetuned worden. Die gasten op de foto, dat behoren onze grootste criminelen te zijn, als chain-gang. Die uitkeringstrekkers horen achter buro's te zitten, plannetjes uitwerken waar die kruiwagenduwers volgende week weer aan de slag kunnen.
Dat onze gevangenissen vol zitten met tuig, die daar lekker de hele dag zitten te flierefluiten, op onze kosten, daar moet eerstens wat aan gedaan worden.

hotnot | 21-11-19 | 13:11

Er was een pitch door de gemeente uitgeschreven. Je kon 50K ontvangen om een plan ten uitvoer te brengen om uitkeringtrekkers uit de vicieuze cirkel te halen. Ik kwam met het idee; (verplichte) cursussen met baangarantie (bijv. bewaker, verkeersregelaar, etc.). Dus deals sluiten met opleidingsinstituten voor 50K en zo ong. 50 personen weer aan werk te helpen. Maar nee, de subsidie ging naar toneelles voor uitkeringstrekkers. Je hoeft niet te raden hoeveel mensen kwamen opdagen... man, man, man...

salsaparilla | 21-11-19 | 13:06
-weggejorist-
SalamiEnBami | 21-11-19 | 13:03

Ga er vanuit dat dit vooral bijstandontvangers van Nederlandse afkomst zijn, die durven er verder niks van te zeggen als ze door omstandigheden een tijdje in de bijstand zitten.

Redelijk vers van de pers naar aanleiding van kamervragen van de PVV:
In 2018 is er 5,5 miljard uitbetaald aan bijstand, 2,9 miljard aan mensen met niet-westerse achtergrond en 0,5 miljard aan mensen met westerse achtergrond.

In juli 2019 zaten er 423.000 mensen in de bijstand, daar waren er 218.000 van niet westerse afkomst en 40.000 van westerse afkomst. 60% die je dus echt niet gaat zien bij het stikstofzuigen, boodschappen doen, vliegveld in zee aanleggen... Wel kans dat ze zich aan zullen melden als geldmaatbuddy.

klaas24 | 21-11-19 | 12:53 | 2

Van de 40% NL-ers in de bijstand is waarschijnlijk 50% ook nog eens "te oud" om ooit nog aan een baan te komen.

klaas24 | 21-11-19 | 12:54

Massa-immigratie en een verzorgingsstaat in stand houden is geen gelukkige combinatie. Daar zijn ze inmiddels wel achter denk ik en daarom komen ze nu met maatregelen voor de bijstand. Ten dele niet gek maar het gaat het probleem natuurlijk niet oplossen. Asielindustrie is doodziek en moet op de schop, pas daarna kan het probleem van hoge uitkeringskosten worden aangepakt. Ook is er altijd het gevaar dat uitkeringsgerechtigden die te werk worden gesteld daarmee de echte banen in gevaar brengen. Vooral mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt zullen ontslagen worden om dan met behoud van uitkering hetzelfde werk te gaan doen en dat is onwenselijk. maar goed de massa-immigratie zal niet stoppen verwacht ik, voor iedere mogelijke oplossing die op dat gebied wordt aangedragen weten ze wel een probleem te bedenken waarom dat niet uitgevoerd kan worden.

osolemio | 21-11-19 | 13:11

Bijstandsgerechtigden verplicht aan het werk? Dan ook de ex-ministers en ambtenaren die met jarenlange vette wachtgelduitkering 4x per jaar op vakantie kunnen en in hun riante villa's mogen blijven wonen. Ben het zat dat deze kutregeling altijd weer de pijlen op dezelfde groep richt, eerst met de totaal mislukte participatiewet en nu verplicht aan het werk, waarbij de allochtonen natuurlijk weer ontzien worden. Mensen die altijd gewerkt hebben, en dus via belastingen bijgedragen hebben aan deze maatschappij, maar nu te oud zijn (en dat is tegenwoordig iedereen boven de 50) om nog ergens een baan te bemachtigen zijn overigens wel welkom bij bedrijven als je er voor niks kunt komen werken. Dan is leeftijd ineens geen enkel probleem. Nou; bij de volgende profiteurs die me alleen gratis via de Arbeitseinsatz willen laat ik wellicht alles in de soep lopen. How bout tha?

Toos Bevergeil | 21-11-19 | 12:41 | 1

Hoe goedkoper het personeel, liefst gratis en voor nix, daar gaat het om.

Wienerschnitzel mit | 21-11-19 | 12:54

Misschien eerst eens die uitkeringstrekkers uit Wassenaar echt (!) aan de slag, daarna zullen we het een over een uitkeringsgerechtigde hebben die van een aalmoes moet rondkomen.

Wienerschnitzel mit | 21-11-19 | 12:28

L A R I E K O E K! Klaas Knot zegt al dat “het belastingstelsel is te complex”.
Hou dus op met al die uitkeringen, toeslagen en bijstand! Er is een ongehoorde vraag naar werknemers, maar als “werken niet loont omdat de uitkering zo lekker hoog is” dan heb je als overheid een GROTE fout gemaakt.
Afschaffen die meuk! Je leert een vak, je leert de taal, je leert in een gemeenschap mee te draaien, je leert je steentje bij te dragen. Dat heette vroeger “integreren in de gemeenschap”, maar tegenwoordig “hoeft dat niet meer”. Nou, reken maar dat dat nog steeds geldt!
Dus, overheid die zo’n grote mond heeft over integratie en vaasjes en samenleving?! Ga eens aan het werk om een van de grootste oorzaken van ghetto vorming, culturele scheiding en mislukte integratie weg te nemen. Schaf alle toelagen, uitkeringen en bijstandgelden AF! En zet er een laag belastingtarief tegenover. Werken moet lonen! Integreren doe je met ZWEET!

Du-u-u-h | 21-11-19 | 12:26 | 1

Eens. Maar hoe (en per wanneer) krijgen ze ons dan nét zo arm als de gemiddelde rijkdom/armoede in de EU en in de rest van de wereld?
De droom van de VN is 'allemaal gelijk' tenslotte.

Wering | 21-11-19 | 14:11

Ik mis er nog eentje: dagelijks een paar uurtjes de snelweg op om met de KIA Picanto met 96 km/u op de linkerbaan te blijven rijden om te voorkomen dat anderen mogelijk harder dan 100km/u gaan. Spaart politietijd uit.

Troumoetblijcken | 21-11-19 | 12:22 | 3

Nu je het er over hebt, vanmorgen een Polo bluemotion die 80 reed waar je 100 mag op de linkerbaan, bleef kilometers niet doorrijden en links hangen. Ik gok gezien de tijd dat hij wel een baan had overigens maar die mogen ze van mij betreft dan wel een uitkering geven zodat die niet meer op de weg komt.

Moonwarrior | 21-11-19 | 12:42

Dit wordt natuurlijk helemaal niks. Oude wijn in nieuwe zakken ook. Leidde al tot zaken als bijstanders die zonder bescherming met kankerverwekkende verf moesten werken in Tilburg.

Het gaat hier ook (op een minderheid uitvreters na) om mensen die ziek, excentriek, oud, vreemd, zwakbegaafd, gehandicapt, niet-Nederlandssprekend en wat dies meer zij zijn.
Die kunnen zich slecht verweren, helemaal in een situatie waarin hun uitkering dreigt te worden ingetrokken. Dit is dus een recept voor wantoestanden.
Erger: economisch levert het geen moer op. Wel leuke baantjes voor de subsidiesponzen.

Wat wel zou kunnen werken: de uitkeringen en arbeidsmarkt en -recht flexibiliseren.

Arbeidsmarkt en -recht:
-Zorg dat werkgevers geen zorgplicht meer hebben voor hun zieke, zwangere of gehandicapte werknemer. Dus geen doorbetaling bij ziekteverzuim, zwangerschapsverlof, enz. Dat hoort natuurlijk de staat te doen.
-Maak dat werkgevers makkelijker kunnen ontslaan. Dat zorgt dat werkgevers sneller een afwijkende durven aannemen. Immers, als het een gedoe is iemand te ontslaan gaan bedrijven op zeker spelen en nemen ze zeker geen bijstander aan.

Uitkeringen:
-Regel dat mensen met een uitkering makkelijk iets kunnen bijverdienen. En wel zo dat ze er immer op vooruit gaan met werken en dat tegelijk de staat altijd minder uitkering hoeft te betalen. Zeg maar: meer werk = meer inkomen = minder uitkering.
-Sta toe dat mensen ook zelf ontslag kunnen nemen (geen strafkorting uitkering e.d.) en zo een uitzichtloze toestand op de werkvloer kunnen ontvluchten. Anders moeten ze zich ziek melden. Let op: alleen bij minimumuitkeringen.
-Veroorloof mensen in de bijstand (en andere uitkeringen) eigen vermogen te hebben. Als die mensen dan eens een baan hebben en ze weten te sparen, dan kunnen ze dat geld bij aanvraag van bijstand weer inleveren. Dan heeft het geen zin af en toe te werken.
-Vergun het mensen een ("arbeidsmarktrelevante") studie te volgen in een uitkering. Met een juiste opleiding meer kans op werk. Ook goed voor 's lands kenniseconomie.

Enzovoort..

6638-12345 | 21-11-19 | 12:19 | 1

Precies, zitten een paar zeer goede voorstellen bij.

Nagenoeg alle risico´s (ziekte e.d.) voor alles wat een mens in zijn leven kan overkomen, of de keuzes die hij maakt (kinderen), of de mensen in zijn omgeving (mantelzorg), etc., zijn bij de werkgever komen te liggen.
Die werkgevers worden dus steeds zorgvuldiger en selectiever.

Wering | 21-11-19 | 14:08

Ik opteer ook voor een massale volksverhuizing van bijstandstrekkers en al hun sociale huurwoningen naar godvergeten, verlaten gebieden zoals Groningen et cetera. Het is van de gekken dat de hardwerkende, welwillende burger dagelijks in de eindeloze stinkfile staat omdat-ie in de randstedelijke gemeenten geen (onbetaalbare) woonruimte kan krijgen. Kortom, voor hen ruimte in de randstad scheppen, door minderrenrabelen op te laten tiefstralen naar minder gewilde alsook minder kostbare gebieden.

Ter plaatse kunnen dan ook nog sociale werkplaatsen uit de grond gestampt worden om melkpakken te vouwen, peperclips te buigen, radiatorkranen in elkaar te draaien et cetera. Een soort NL-goelag in sociale poldervariant.

Twee voordelen: 1 een gedeelte gaat bij aankondiging van dergelijke maatregelen pardoes aan het werk. Let maar eens op. Dan kunnen ze het inééns wél werken. 2 een gedeelte van de files verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Iedereen blij!

HypoPseudo | 21-11-19 | 12:13 | 4

Bent u nou gewoon heel erg jaloers ofzo? of is het gewoon enorme frust?

Wienerschnitzel mit | 21-11-19 | 12:18

Prima idee. Groningen is toch al een PvdA/SP kolonie dus zijn ze meer onder mensen die uitvreters kunnen waarderen.

Moonwarrior | 21-11-19 | 12:44

@straatsurfer | 21-11-19 | 12:16:

Vast. Die mensen zijn daar ook niet primair om 'blij' gemaakt te worden. Ze gaan weer eens wat doen voor het (nu gratis) maandelijkse levensonderhoudgeld: ''Hupsakee, handen uit de mouwen. Schiet jij eens even op zeg''

HypoPseudo | 21-11-19 | 19:00
▼ 1 antwoord verborgen

In plaats van een paar anonieme mensen met kruiwagens, had ik liever een foto van Greta Thunberg bij dit artikel gehad, en dan specifiek de time traveler-foto. Zoek maar op: Greta Thunberg time traveler.

onesizefitsall | 21-11-19 | 12:07 | 2

Wat ik me nu al een poos afvraag. Hoeveel verdiend die Greta nu eigenlijk met al haar toespraken?

straatsurfer | 21-11-19 | 12:19

@straatsurfer | 21-11-19 | 12:19: geen idee. maar ze mag wel gratis heel de wereld over, dat zie je ook bij die "influencers" ze posten dan 1 fotootje per dag op "Insta" en die hebben dan zo veel volgers dat die ene foto genoeg geld opbrengt om weer verder te reizen naar een andere exotische bestemming, god daar word ik jaloers van, geen tijd om de wereld te zien, moet alleen maar werken op die vierkante meter

onesizefitsall | 21-11-19 | 14:05

En dat participeren moet dan weer voornamelijk door Nederlandse inwoners gebeuren? Die 76% van de totale bevolking die maar 39 % van de bijstandsuitkeringen ontvangt?

En de aanhoudende stroom nieuwkomers moet eerst jaren de kans krijgen om op hun gemakje, doch volledig van alle gemak en financiën voorzien, te gaan inburgeren. Dan nog wat jaren nodig om de taal te leren en zo...
…... En dan vanaf hun 55e jaar niets meer hoeven wegens x, y, z?

Nou, zal er wel op uitdraaien dat de pensioenleeftijd voor de huidige veertigers, vijftigers en zestigers wordt verhoogd? Die Nederlanders die ergens tussen 1960 en 1975 zijn geboren (nu 45-60 jaar) zijn wel zo dom -want braaf opgevoed- dat zij bereid zijn om gedurende vijfenvijtig jaar (!) te werken voor de nieuwe Nederlanders - want zielig en zo'n verrijking..... Dus nee, díe nieuwe Nederlanders mogen natuurlijk niets te kort komen.....?

Arme volgende generaties.
Want je kan wel raden welke (snel kleiner wordende) groep er straks opgejaagd zal worden en welke (steeds groter wordende) groepen met rust gelaten zal worden - want racisme, discriminatie, xenofobie, etc.

Wering | 21-11-19 | 12:06

Zal tijd worden,alleen de partij van de armoe zal wel bezwaar hebben.
Een simpele oplossing is om de sociale werkplaatsen weer op te starten,die in ieder geval hier wegbezuinigd is,

wiers | 21-11-19 | 12:02 | 1

Dus blijkbaar kostten die sociale werkplaatsen meer geld dan ze opbrachten.

grietmetgroenefiets | 21-11-19 | 12:54

Baantje nr. zoveel: Taxi chauffeur voor uitgeproduceerde assiel zoekers. Enkeltje terug naar land van herkomst. Voordeel van zo'n baantje, je ziet nog wat van de wereld ook.

Zuma | 21-11-19 | 12:00

En dan nog even een andere insteek die alle reaguurders hier zal doen gruwen van de mogelijkheden van verplichte tegenprestatie. Idealistisch gezien juichen velen hier extra toezicht (handhaving) en papierprikken toe. Maar dit soort maatregelen kan je natuurlijk ook fantastisch politiek sturend gebruiken. Want je kan mensen ook inzetten als policor agenten. Als er overal handhavers rondlopen kan je voor elke verkeerde beweging of handeling op de vingers worden getikt. Want veel van die lieden die onvrijwillig in zo'n kutbaantje zijn terecht gekomen, hebben wel even macht om je op iets te wijzen.

straatsurfer | 21-11-19 | 12:00 | 1

Dat gebeurt al. Vooral om je erop te wijzen dat je je fiets ergens niet mag neerzetten.

grietmetgroenefiets | 21-11-19 | 12:57

Vluchtelingen zitten ook in de bijstand ,die hoeven zeker ''vanwege hun trauma'' niet aan de verplichting te voldoen?
Wel degene die al 40 jaar premie betaald heeft zeker.
Die sorteert dan wel voor op afvloeien via de WAO ,dan kom je onder die verplichting uit.

pga | 21-11-19 | 11:59 | 2

Het geld voor iedereen,uitzonderingen daar gelaten,het is niet alleen werk ,maar ook om mensen uit hun isolement te halen,en een ritme in hun leven te brengen,in plaats van bier en chips en uitzichtloosheid.
Vluchtelingen zouden daar ook aan mee moeten doen.

wiers | 21-11-19 | 12:07

Ter info: de Wao bestaat al 13 jaar niet meer.....

Wienerschnitzel mit | 21-11-19 | 12:21

Toen ik als autochtoon op mijn 59-ste in de bijstand kwam werd mij ook verteld dat ik een wederdienst moest verrichten. Ik zei dat ik dat al vanaf mijn 16de had gedaan in de vorm van premiebetaling. Dat was geen argument, ik moest welhaast letterlijk zakjes gaan plakken. Ik stapte woedend naar het stadhuis naar de wethouder sociale zaken. Ik kwam niet verder dan het secretariaat om mijn verhaal te doen. Maar s'-avonds kwam er al een telefoontje van het UWV dat ik voorlopig geen wederdienst hoefde te verrichten.....

Eurohater | 21-11-19 | 11:50 | 5

Heel goed, zakjes plakken laten ze die zgn. statushouders maar doen.

Wienerschnitzel mit | 21-11-19 | 12:19

@Zuma | 21-11-19 | 12:03: je mag je schoolgeld terughalen ivm begrijpend lezen. Deze persoon heeft heel zijn leven premie betaald. Dus hij krijgt zijn eigen geld gewoon. Begrijpelijk dat hij pislink wordt als een blaag van gisteren komt vertellen dat hij een wederdienst moest verrichten. Want zijn uitkering wordt tegenwoordig gezien als gemeenschapsgeld. Rot toch op met je argument dat je premie betaald voor degenen die hun hele leven hebben gewerkt.

loser | 21-11-19 | 13:09
-weggejorist-
Eurohater | 21-11-19 | 13:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Reacties hier vallen grosso modo in 2 kampen te verdelen. Groep 1 juicht deze maatregel toe en ziet arbeidslozen als uitvreters die het liefst niks willen doen. Dus dwang is een goed middel. Groep 2 ziet de maatregel als een verkapte manier van de staat om goedkope arbeidskracht te creeren die zorgt voor scheve verhoudingen op de arbeidsmarkt.
Op mij komt deze maatregel vooral over als een afleidingsmanoevre van oa migratie politiek. Zoiets van kijk een uitkering is niet iets wat iedereen zo maar krijgt. Nou vraag ik me af hoe dat dus met migranten zit, want die zijn vaak de Nldse taal niet eens machtig en hebben geen arbeidsverleden. Ga je die binnen een jaar inzetten in de mantelzorg? Want uiteindelijk hoef je de taal niet goed te beheersen, iedereen kan luiers van een bejaarde verschonen...

straatsurfer | 21-11-19 | 11:38 | 2

Mantelzorg over hun eigen gezin 1 malige taalcursus en we zijn er weer vanaf.

Tijger69 | 21-11-19 | 11:40

En groep 1, die de maatregel toejuicht, is weer onder te verdelen in bomen planten of wegen aanleggen, tunnels graven... Ik kies dan voor het bomen planten, op zoveel mogelijk plekken, waar iedereen het maar wil doen.

grietmetgroenefiets | 21-11-19 | 13:16

Hoezo lopen met een windmolen, fiets met dynamo in huis en verplicht 6 uur stroomopwekken.

marrretje | 21-11-19 | 11:31 | 1

Prima idee,lekker thuiswerken.

storm op komst | 21-11-19 | 11:44

Op zichzelf ben ik niet tegen een tegenprestatie leveren maar betaal voor hun werk normaal uit en verreken dat met de bijstand. Bovendien moet in heel Nederland hetzelfde aan regels gelden en niet in Amsterdam mag je 200 bijverdienen en in een andere gemeente krijg je een boete voor hetzelfde. Even nog die regelgeving in de wia/wao bijstellen want dat is ook unfair jegens bijstanders. Wat de VVD voorstaat is een achterbaks plan om mensen te verarmen op elke manier die ze kunnen verzinnen. Kijk wat ze met de thuiszorg hebben gedaan en je weet waar VVD graaiers als Tamara van Ark voor staan.

eastender | 21-11-19 | 11:31 | 4

@Slough | 21-11-19 | 11:39: Ah; u bent zo'n gelukszoeker. zo'n economische vluchteling die hier komt profiteren van de welvaart en als het ergens anders even beter is meteen weer vertrekt om elders te gaan profiteren, en de banen van de lokale bevolking weg te stelen. Walgelijk. Het is ook geen wonder dat u "rechts" bent. Alle egocentrische profiteurs zijn immers rechts.

GifKikkert | 21-11-19 | 11:49
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft iemand enig idee wat die bijstand de afgelopen 10 jaar gekost heeft??

FrankOngerust | 21-11-19 | 11:25 | 7

@Slough | 21-11-19 | 11:43: ik zal een kijken of het CBS dat ergens vermeldt... Zal me niet verbazen als ze dat weggemoffeld hebben. Potje overig of zoiets....

FrankOngerust | 21-11-19 | 12:14

Plusminus 54 miljard in de afgelopen 10 jaar

Buerman | 21-11-19 | 12:20

@FrankOngerust | 21-11-19 | 12:13: Het zijn voorbereidingen voor de aankomende economische crisis. De crisis die door dit kabinet in samenwerking met GL wordt uitgelokt.

Heiner | 21-11-19 | 17:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Los of dit een goed plan is. Het idee was om te bezuinigen en dat lekker de gemeente te laten doen. Bleven we lekker boven de 3%. Mogen gemeentes omgekeerd hetzelfde. Asielzoekers of migranten weigeren? Het past prima in het plaatje dat elke vrijheid je wordt afgenomen. Nooit een niet-budgetneutrale belastingverlaging de laatste jaren gehad. Kortom, wel meer plichten niet meer vrijheden. Vandaag zij, morgen wij.

arlen | 21-11-19 | 11:23

Prima idee, maar voor de uitvoering door de Gemeentes heb ik grote vraagtekens bij.... Alle nieuwkomers verplicht aan de taalcursus? Hoeveel uur per dag? En als ze geslaagd zijn voor die cursus, wat dan? Plantsoenen schoffelen en papiertjes rapen? Gaat niet gebeuren, in de praktijk zullen de blanken achter hun vodden gezeten worden en blijven de anderen buiten schot. Die gaan gewoon verder met hun zwarte baantjes, plofkraken, berovingen, auto's in de fik steken. Ik weet waar je woont is genoeg om ze met rust gelaten te worden....

Stuur nieuwkomers wiens land veilig is terug en zet alle illegalen vast en zet ze uit!

FrankOngerust | 21-11-19 | 11:19
-weggejorist-
luisianna21 | 21-11-19 | 11:16

We hebben nog zo'n 10.000 man nodig die nepvluchtelingen terug naar huis begeleiden en die in 'gevaarlijke' gebieden op vakantie zijn daar te houden. Op eigen gelegenheid gaan ze echt niet terug.

watergeus | 21-11-19 | 11:15

In Amsterdam en Den Haag is de effectiviteit van trajecten voor ...... 29 Tabel 3.5 Kans op vrijstelling sollicitatieplicht, naar persoonskenmerken, ... Van internet: So. Een krom lopende Turk met wandelstok van 55 neemt niemand aan. Geen kans zegt Amsterdam, so, Sollicitatieplicht voor hem onzin, zegt Amsterdam. Halsema gaat dit echt niet veranderen. Sielug voor al die krom lopende Morco en Turken. Kunnen hun tijd fijner besteden.

bigstone | 21-11-19 | 11:14 | 3

Als ze niet hoeven te solliciteren, dan verplicht 5 dagen per week aan het werk bij de gemeenten :papier prikken, de laatste bossen die er nog zijn schoonmaken van troep en (chemisch) drugs afval. Werk genoeg. Op hun reet zitten doen ze maar in hun thuisland zonder Nederlandse uitkering. Er zijn teveel uitvreters...

FrankOngerust | 21-11-19 | 11:23

@FrankOngerust | 21-11-19 | 11:23: Die werkzaamheden wat jij opsomt word in onze gemeente gedaan door gemeentearbeiders,dus deze maar even ontslaan dan?

storm op komst | 21-11-19 | 11:38

@storm op komst | 21-11-19 | 11:38: Ik begrijp dat het in jouw gemeente zo schoon is dat je van de straat kunt eten? Of zijn een paar extra handjes nog best welkom?

Eagle0511 | 21-11-19 | 12:18

Alle mensen met zinloze baantjes, zinvol werk gaan laten doen. Te beginnen met VVD politici. Tamara van Ark kan best het binnenhof aan gaan vegen ofzo.

Vuurwezel | 21-11-19 | 11:07

Leuk, maar symboolpolitiek.
Wat gaan die mensen doen? Ik weet het wel, bedrijven gaan ze inzetten om deels een betaalde functie te vervangen waardoor ze weer kunnen bezuinigen op personeel.
Dus bijvoorbeeld: een verzorgende hoeft straks geen koffie meer te schenken of een praatje te maken, dat doet de vrijwilliger. Wat overblijft is enkel de fysieke zorg nou leuk..

Maar van mij mogen ze iets passends vinden.
En ze mogen van mij ook de Wajongers eens onder de loep nemen.
Ken er genoeg die allang weer aan de bak kunnen. Houdt die uitkering voor wie het echt verdient..

Heb zelf 1 jaar een uitkering gehad. Blij dat het systeem bestaat.
Maar er wordt volop misbruik van gemaakt.

letopuwzaak | 21-11-19 | 11:06

Punt 2 is een leuke, maar kan veel beter.
Een nieuwe snelweg van Zwaagdijk naar noorzijde Enkhuizen, daarna door het IJsselmeer naar noordzijde Emmeloord. en van Emmeloord naar Meppel zodat je daarna op een bestaande weg kan doorrijden naar Meppen in DL.
Een mooie oost/west verbinding die diverse noord/zuid snelwegen kruist.
Met z'n een weg heb je iets goed gemaakt voor de toekomst waaronder minder files in de Randstad.

nr123456789 | 21-11-19 | 11:05 | 2

Daar komt toch haast niemand?
het enige dat je bereikt is dat het daar ook drukker wordt.

watergeus | 21-11-19 | 11:13

Ben je besodemieterd! Dan rijdt dat tuig zó de inrichting uit! Vanaf de Amsterdamse randweg gewoon álles bemoeilijken en zoveel mogelijk opstakels rond dat gesticht. Je denkt toch niet dat de rest van Nederland op die gasten zit te wachten ... voor een kopje thee??!!

Du-u-u-h | 21-11-19 | 11:46

Tip: De ene helft van de bijstandsgerechtigden opleiden tot 'handhavingsbullenbak', om de andere helft met geweld aan het werk te krijgen.

bolletje kaas. | 21-11-19 | 11:01

Las ook dat mantelzorger ook word goedgekeurd en de nederlandse taal word versoepeld al die vluchtelingen worden weer gematst waar nu het grootste probleem zit maar een ander NL gezin werkt zich naar klote straks hoezo verdeeldheid.

Tijger69 | 21-11-19 | 11:00

Graag ook de uitkering in geld vervangen door voedsel- en kledingsbonnen. Het is namelijk niet de bedoeling dat er drugs/drank mee gekocht wordt. En ook geen vakantiegeld meer. Vakantie hebben ze al het hele jaar.

de euro middenweg | 21-11-19 | 10:58
-weggejorist-
Leffe Blonde | 21-11-19 | 10:57

Natura 2000 gebieden afgraven en verplaatsen naar NO polder. Want echte natuur moet gemaakt worden. Anders klopt het niet volgens natuur monumenten. Deze instantie is al tientallen jaren bezig de natuur te vervalsen vandaar de ellende in de Oostvaarders plassen. Iedereen blij de herten de runderen en de onrendabelen (beroepswerkelozen) immers ledigheid is des duivels.... Enz enz.

I.Q. NUL | 21-11-19 | 10:56

Als Amsterdam het boerkaverbod niet eens handhaaft dan zal het college daar zeker wel zijn werklozen aan het werk zetten? Laat me niet lachen. Zelfs al zou het rijk keihard korten op het gemeentefonds bij het niet halen van de targets dan zal Amsterdam geen werkloze aansporen wat te gaan doen. En die targets van het rijk gaan er niet komen, let maar op. Doodgeboren kindje dus.

Colin.Fart | 21-11-19 | 10:54 | 2

U heeft gelijk, dit pakken die linkse rakkers in Amsterdam nooit. Maar misschien kunnen ze handgranaten verzamelen. Is dat nu zoveel gevraagd? Ligt er een op iedere hoek van de straat.

Vliegende_rookworst | 21-11-19 | 11:07

@Vliegende_rookworst | 21-11-19 | 11:07: Het team 'zware criminaliteit' wordt nu opgedoekt, las ik net. Dus zelfs handgranaten verzamelen is geen serieuze bezigheid voor Amsterdam.

eastender | 21-11-19 | 11:40
-weggejorist-
detexis762 | 21-11-19 | 10:48 | 1

omscholen is het toverwoord: groot tekort bij vrachtwagenchauffeurs, tekort leraren en leraressen, zorg en mantelzorg. banen genoeg

HetOorAakel | 21-11-19 | 10:46

Ik geen tijd voor flauwekul als werken. Ben hele dagen bezig in het moestuintje wat ik van Klijnsma heb gekregen.

Erdee | 21-11-19 | 10:43 | 1

Amen.

Wienerschnitzel mit | 21-11-19 | 12:23

Puur populisme van Tamara van Ark. De participatiewet is volkomen mislukt. Veel bijstandsgerechtigden willen graag aan het werk (een klein deel niet) maar als men daarover gaat praten met de gemeente en met voorstellen komt tot omscholing is het standaard antwoord: Kan niet, mag niet, geen geld voor. Vervolgens zijn er baantjes van werkzaamheden die wel moeten gebeuren maar waar men niet voor wil betalen. Waar biedt de gemeente dan steevast aan ? Koekjes inpakken, dropjes in zakken mikken, schoffelen en plantjes in potjes plaatsen. De enige die er blij van worden zijn die ondernemers. Goedkoop tot gratis personeel uitgevoerd door mensen die er niets van leren, niets beter van worden en al helemaal geen zicht hebben op een fatsoenlijke baan. De mensen die in de sociale werkplaatsen hun "werk" hadden als dagbesteding zijn die dagbesteding kwijt doordat de sociale werkplaatsen verdwenen zijn. Dat bijstandsgerechtigden worden geholpen met zinvol werk is een prima plan. Helaas kan nu al wel weer voorspeld worden dat de uitvoering bijzonder slecht zal zijn. In overleg met een professional wordt gekeken wat iemand zou kunnen. Net als die professionals die mensen moesten herkeuren bij het UWV ? Daar werden mensen ingezet als keuringsarts die daartoe niet bevoegd waren. Dan hebben we het over de baantjes. Gratis personeel voor ondernemers die weigeren te betalen voor werk, gesteund door de overheid. Een overheid die toch onderhand al wel een dingetje heeft met slavernij. Zodra de overheid samen met het bedrijfsleven gaat optrekken en zorgt voor banen waarvoor ook eerlijk wordt betaald en waar ook in mensen wordt geïnvesteerd zodat deze ook daadwerkelijk weer in een normaal arbeidsproces worden opgenomen als volwaardig medewerker dan heeft zo'n idee een heel klein kansje van slagen. Onze overheid kennende gaan ze echter al weer volledig mank op de voorwaarden om het tot een goede uitvoering te laten komen en zal het gevolg ongetwijfeld zijn dat mensen door toedoen van de gemeenten en overheid weer dieper in financiële problemen gaan komen.

Ruikbaard | 21-11-19 | 10:42 | 2

Voor dat deel wat wel wil werken, is dit een motivatie om die baan te zoeken of aan te nemen en voor dat deel wat niet wil werken, is dit een goede reden, niet met bankhangen je geld te 'verdienen'. Maar waarschijnljijk komen die ook niet dropjes inpakken of rommel ruimen en al helemaal niet naar scheppen; dat klinkt dat toch wel heel erg naar echt werken.

PisFinger | 21-11-19 | 10:52

Grotendeels gelijk, maar als je afhankelijk gaat opstellen met "ze moeten mij maar helpen" blijf je altijd aan de verkeerde kant van de lijn staan. Je moet op eigen kracht naar boven klimmen. Wat een ander kan kun je zelf vaak ook.

druipsmurf | 21-11-19 | 10:54

Ik mis "Billenveeghulp voor te dikke negerinnen met te korte armpjes".
Of is dit veuls te veul politiek incorrect?..

druipsmurf | 21-11-19 | 10:39

Twee uurtjes troep ruimen op straat is toch niet teveel gevraagd, heb je weleens de berm bekeken bij een stoplicht? Ligt vol met rotzooi, ik vraag mij af waarom dan? Hoe moeilijk kan het zijn om je troep thuis in de prullenbak te gooien? Heb zelf standaard een vuilniszakje in de auto, gewoon een rolletje pedaalzakjes in mijn deur. Twee uurtjes per week voor gratis geld is best ok, bijstand is geen vetpot maar is wél gratis geld waar anderen voor hebben gewerkt dus twee uurtjes troep ruimen per week kan echt geen kwaad.

Polly1 | 21-11-19 | 10:38 | 2

Nieuwkomers gooien graag afval uit het raampje. Laat ze het dan maar mooi zelf opruimen inclusief de fluimen die ze regelmatig op het trottoir werpen.

ecologiste | 21-11-19 | 10:42

Waarom kan ik niet normaal reageren sinds de nieuwe app. Wil de oude terug.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 10:37 | 3

Kon je toen wel normaal reageren?

Thegogglesdonothing | 21-11-19 | 10:38

Hihi... wel met minder fouten. Grapjas dat je er bent.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 10:49

Was je een beetje groggy toen je je nick verzon ;-) ?

Rest In Privacy | 21-11-19 | 10:50

En wie gaat dat dan handhaven. Niemand dus. Proefballonnetje van een VVD' er Kansloos zoals alles wat de VVD voortbrengt

Therapietje | 21-11-19 | 10:36

Dat zijn wel heel veel apothekers in de plantsoenendienst.

Nederlandfirst | 21-11-19 | 10:36 | 1

Ben bang dat ze de boel gaan vertrappen.

nr123456789 | 21-11-19 | 10:53

Heeft Mw Halsema al aangegeven hoezeer ze dat bij Amsterdam vindt passen en zo ja: in welke mate?

bisbisbis | 21-11-19 | 10:30
-weggejorist en opgerot-
dajaceh193 | 21-11-19 | 10:28

Zouden de (gesubsidieerde) bureautjes die dit slavenwerk gaan managen fraudegevoelig zijn denken jullie?

Stevo365 | 21-11-19 | 10:25 | 1

Wat denk je zelf?

"Word rijk met de Vogelaar-zieligenindustrie!
Het onlangs verschenen boek 'Inburgeren in de praktijk' (powerquotes) geeft een ONTLUISTERENDE blik op het door Ella Vogelaar verneukte inburgeringscircus. Kort samengevat komt het hier op neer: in Nederland bestaat een commerciele zieligheidsindustrie van allochtonen en aan die zieligheidsindustrie verdienen sommige mensen pervers veel geld. Subsidiegeld. Uw belastinggeld. Het inburgeren in Nederland is kortom van een zelfde tranentrekkend niveau als het zogenaamde re-integreren in de arbeidsmarkt."
www.geenstijl.nl/2315341/rijk_worden_...

Abject | 21-11-19 | 10:29

Met een bus migranten ophalen in Griekenland?

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 10:23

Een tegenprestatie voor graties geld.... Dat hadden ze begin jaren 70 al als wet moeten aannemen. Wat een sukkels in Den Haag.

ILF2 | 21-11-19 | 10:16

Ik heb een bijstandsuitkering en ik ben vóór vrijwilligerswerk!
Toch wacht ik nog even met hulp vragen...

bitterpete | 21-11-19 | 10:16

Iedereen onslaan! En dan gratis werk laten doen!

Hadena | 21-11-19 | 10:16 | 3

Zo zou de VVD het het liefste willen ja.

deoudererijperevrouw | 21-11-19 | 10:20

@deoudererijperevrouw | 21-11-19 | 10:20:

Yep en die achterban van die vvd ook. Zeg maar de bazen van grote ondernemingen.Waarvoor 1 betaalde kracht als je er drie gratis kunt krijgen en nog soepsidie toe gestopt krijgen ook. Nou dan is de keus voor zo'n baas snel gemaakt. En wie zegt lulkoek. Nope het heeft zich eerder al massaal voorgedaan. De betaalde baan voor verplichte vrijwillegers ingeruild. Sterker nog . Zelfs gemeentes flikte het. Dat begon toen al bij die melkert banen.En dat gaat dus weer gebeuren. Yeahh. Die zijn zelfs nog goedkoper als polen. Daar kan zelfs de onderbetaalde pol niet meer tegen op concureren.Yep. Weer een gevleugelde VVD uitspraak die de prullenbak in kan. WERKEN LOONT.

tweetybird | 21-11-19 | 10:33

@tweetybird | 21-11-19 | 10:33:
Spijker op z'n kop. Op dat soort praktijken zou de politiek eigenlijk falikant tegen moeten zijn; op die manier betaalt de burger de werknemers en de winsten die daarmee worden gemaakt, worden ook nog eens weinig belast.

PisFinger | 21-11-19 | 10:57
-weggejorist-
JvanDeventer | 21-11-19 | 10:15

Waarom hoor ik in gedachte: "Het is: óf deze verplichte tegenprestatie invoeren, óf de HRA wordt per direct afgeschaft"?

kweethetooknietbeter | 21-11-19 | 10:14

wie verzint dit soort dingen ?

newray | 21-11-19 | 10:13 | 1

Misschien zij die zich succesvol ingevochten hebben, al dan niet middels ellebogenwerk?

kweethetooknietbeter | 21-11-19 | 10:15

Ik hoop dat ze van stokbroodjes mexicano (met mayo!) houden.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 10:19

Dan moeten ze mij hebben, ik kan alles met een frituurpan!

NeedIsaymore? | 21-11-19 | 10:26

* Interruptie reaguursel ! *
Punt 7 verplicht luisteren naar 3FM is een misdaad tegen de menselijkheid die trommelvlies marteling moeten we alleen op het ergste terroristisch tuig toepassen.

Voor de rest staan er punten bij waar ik zelfs alleen voor koffie, broodjes kaas en gebak vrijwillig aan meewerk.
Wie wil nu niet kunnen zeggen dat ie als uit de rijpingskamer getrokken kaaskop meegewerkt heeft aan het beroemde technische wereldwonder Schiphol in zee!

captain-caveman | 21-11-19 | 10:08

Ik heb wel eens ergens gelezen dat arbeid de mensen vrij maakt.

KlauwnBassie | 21-11-19 | 10:06

In basis lijkt me dit (oude idee) helemaal niet slecht, maar de uitvoering lijkt me best lastig. Want wat moeten bedrijven waar deze mensen 'te werk' worden gesteld, of Ambtenaren die deze mensen moeten 'laten' werken ... Als ze weerstand krijgen?

En wat met integriteit?

En uit eindelijk is bij het stoppen van een uitkering dan een persoon uit het dorp/stad schuldig en in de huidige maatschappij ... Dat lijkt me dat best pittig als je 'bijvoorbeeld' Finse handgranaat neefjes en nichtjes aan je voordeur krijgt, of in steegjes tegen komt.

FLP_du_Stok | 21-11-19 | 10:05

Ik heb zelf in de bijstand gezeten na een leven lang hard werken. Ik moest naar een zwaar re-integratietraject waar ik moest schoffelen en papierprikken tot ik een baan had gevonden. Ik werd hard achter de broek aangezeten. Waarom? Ze zagen mij als kansrijk, blank&man. Een aantal buren van mij, waaronder een ex-gedetineerde Antilliaan die hoeft helemaal niks te doen voor zijn bijstands-uitkering die hij al 25 jaar krijgt. Mijn buurvrouw zit al 30 jaar in de bijstand. Met de invoering van de participatie wet moest ze ook naar een traject, dat bestond uit 5 gesprekjes van 20 minuten waarvan ze 2 heft ziek gemeld, dat was het.

RdeFriesch | 21-11-19 | 10:00 | 6

@Zenzeo | 21-11-19 | 10:11: Metdeze wet kan dat niet meer.
Ik voorspel veel ambtenarenbloed, veel ambtenaren blauwe ogen, veel schietpartijen, veel messteken en veel geweld.

Wie kan er nou tegen deze wet zijn?

ja-ja-nee-nee | 21-11-19 | 10:23

Veel gemeenten voeren een ander beleid t.o.v. agressievelingen en tokkies. Door aan dit volk mildere eisen te stellen hoopt men problemen te voorkomen omdat de te verwachten schade, veroorzaakt door hun gedrag, groter zou kunnen zijn dan de kosten voor een uitkering. Privileges uitdelen om rust te creëren en zo de chantage van het crapuul tolereren.

wijsvinger | 21-11-19 | 10:27

Toerkse maffia, met tropische eilanders

Abugreip | 21-11-19 | 11:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Gaat natuurlijk nooit gebeuren. Links zit te diep in de maatschappij,

Henk de Vries2074 | 21-11-19 | 09:59 | 1

Onzin. Ben niet erg linksig. Maar u kult pure onzin. Sterker nog die linksige zijn er vele jaren terug mee begonnen. De melkert baan. Ook een totale faal. Die VVD wil die faal nog eens dunnetjes overdoen.Verschil wel. Hun dachten toen dat het beter zou worden. Deze partij doet het als symbool politiek om hun vele falen te verhullen.Ze noemen dit daadkrachtig optreden. Voor hun achterban. Maar het is gewoon ook weer onder het kopje. Pure volksverlakkerij.

tweetybird | 21-11-19 | 10:07

Mw. Tamara van Ark, gewaardeerd lid van zowel de vvd als de Rotary, heeft als vorig wapenfeit de "vereenvoudiging" van de Wajong. Die aanpassing is dacht ik nog niet door de Kamer, maar leidt ertoe dat die gehandicapte jongeren die toch de arbeidsmarkt kunnen betreden, onder het minimumloon betaald gaan krijgen. En daar eigenlijk praktisch gezien nooit meer uit kunnen komen.

Deze proefballon, inderdaad een reactie van '66 op de participatiemiskleun (waarbij een flink deel van het sociale vangnet over de schutting bij de gemeentes werden gekieperd) is een zelfde soort poging om een moderne variant van de slavernij her in te voeren.

Wel vind ik het coulant dat taaleisen voor mensen die "niet zo goed kunnen leren", al dan niet omdat ze het te druk hebben met quat kauwen, worden versoepeld. Want dat helpt uiteraard op de arbeidsmarkt of in het vrijwilligerscircuit.

Later meer over de capriolen van mevrouw Van Ark en haar voorgangster (met de nadruk op gangster) de zelf gehandicapte mevrouw Kleinsma.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:58

Nu het wachtgeld aanpakken, maar daar hoor je ze niet over die vreselijke VVD.
Liever iemand die het minimale heeft slaven werk laten doen.
Laat ze deze mensen is aanpakken met een cursus , leer trajecten met daar aan vast geplakt :een baan! Met Slaven werk blijven mensen werkeloos en in de bijstand zitten. Die cirkel komen ze niet uit.

obzzcure | 21-11-19 | 09:58

Nou, geef ze daar dan gewoon loon voor, dan doen ze dat wel.

deoudererijperevrouw | 21-11-19 | 09:58

Tja als ze daarmee doorgaan zal het wel net als in Duitsland eindigen, daar mag op hoog rechtelijke bevel alleen nog maar een geringe procent gekort worden, ook als de betreffende niet meewerkt en jongeren helemaal niet. Dus eerst maar even als arbeidsloze naar de Hoogenraad stappen en daarna staat de regering in zijn hemd. Als dat er komt ben ik in ieder geval niet te beroerd om naast mijn werk ook nog is een werkeloze outkering aan te vragen.
www.badische-zeitung.de/verfassungsri...

jan huppeldepup | 21-11-19 | 09:57

Maar dat hoeft vast niet als je drie jaar over je koersoes Nederlands mag doen? Dat is een full time uitdaging waar je heel erg moe van wordt.

GormSuil | 21-11-19 | 09:57

Waar is het begrip voor het helpen van zwakkeren gebleven? De mensen met een uitkering kiezen daar bijna nooit voor. We verdienen genoeg in dit land om anderen te helpen. Ook buiten dit land. Dit is een typisch voorbeeld van rechts-populitische prietpraat. Geef om elkaar!

AntoniusVeenstra | 21-11-19 | 09:56 | 14

Alanis? Ja hoi, met aap. Ik heb hem.
It's like AntoniusVeenstraaaa, op je internet pagina
Een traktaaaaaaatie, zonder tegenprestatie
Hebbieut? Anders weet gestoptmetroken meer, ja doei.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 10:28

Dit is naïviteit zonder weerga. Nee, een steeds kleiner deel moet steeds harder werken om een steeds grotere groep uit-de-ruif-vreters tevreden te houden. Als je kijkt hoe de belastingen en heffingen de afgelopen jaren verhoogd zijn, weet je dat het niet goed kan gaan.

kortebroek | 21-11-19 | 10:44
▼ 11 antwoorden verborgen
-weggejorist-
sosow28617 | 21-11-19 | 09:54 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

We hebben zóveel geleerd van het falen van de Melkert-baan.

Wat gaan we hier nou mee bereiken?
Sociale betrokkenheid?
Wordt er werkelijk werk gedaan dat gedaan moet worden?
Hoe zit het met immigranten die de taal niet meer hoeven te leren, zou dat niet eerst eens verplicht moeten worden?

Noltie | 21-11-19 | 09:54 | 1

Falen? Ik heb Melkert nog nooit horen klagen over zijn banen. Die waren immer meer en meer. Rupsje nooit genoeg. Al moest hij over lijken.

I.Q. NUL | 21-11-19 | 10:39

Nr. 3 zou ik uit het lijstje willen schrappen. Je moet niet de eikels gaan belonen die hun rotzooi op straat flikkeren door het achter hun reet vor ze op te ruimen.

Zenzeo | 21-11-19 | 09:51 | 1

vor= voor

Zenzeo | 21-11-19 | 09:51

Het gaat hier dan stil worden.

brutus68 | 21-11-19 | 09:51

Allemaal in een langen rij op de NL grens zetten en zorgen dat er niemand meer binnenkomt...

Bill le Koek | 21-11-19 | 09:50

Casus: Man. 36 jaar oud. Sinds 12 jaar in de bijstand. Kerngezond in geest en lichaam. Woonachtig in A'damse sociale huurwoning. Kwijtschelding van zorgkosten. Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Anderhalf jaar geleden maagverkleining gekregen want woog 140 kilo door het zuipen, vreten en niets doen. Kosten voor de persoon zelf: NUL. Nu plastische chirurgie om los vel weg te halen. Kosten voor de persoon: NUL. Compensatie en bijdragen lopen tegen de plinten omhoog, of hij er nu om vraagt of niet. Klust er zwart bij als een dolle, al jaren. Staat gewoon open en bloot met zijn handel op Facebook. Keukenla ligt regelmatig gewoon een pakje contanten in. Reist naar Zwitserland, naar New York en ook dat staat allemaal met naam en toenaam breed uitgemeten op FB.

Mijn vraag aan hem: hoe kom je hiermee weg want dit kán toch niet? "Ik had vorig jaar een gesprek bij de gemeente/UWV en die zeiden dat ik bij mocht klussen, was geen probleem" Of dat zo is? Ik was er niet bij. Maar zie wel dat ik met mijn volle werkweek een beetje gekke Henkie ben als je ziet hoe schandalig iemand misbruik maakt van het sociaal systeem. En hoe zielig die persoon zich opstelt als het hem uitkomt. En men trapt erin, blind. Ergerlijk.

Macroglossum | 21-11-19 | 09:43 | 13

Iemand met burnout in zijn gezicjt uitlachte en zei ' ik heb twee weken van mijnlr engewerkt. Des avonds zat hij aan zijn Boedha altaartkr.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 10:31

Hij was er apetrots op.
Klapz

Manlief maAkte naar hem
een opmerking over dat uitlachenen werd door me neer ooit meer aangekeken.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 10:36

@Noltie | 21-11-19 | 09:57:
Als hij ook nog als een dolle bij beunt en overal naar toegaat, ja, dan geloof ik dat kerngezond verhaal wel.

kortebroek | 21-11-19 | 10:47
▼ 10 antwoorden verborgen

Zuiderzee spoorlijn aanleggen.

BigKnor | 21-11-19 | 09:42

Overigens is dit een D'66 voorstel, maar dat zal hier wel niet vermeld mogen worden.

Superior Bastard | 21-11-19 | 09:42 | 2

Yepp. Mooi man ,wat weer aantoont wat een draaideur partij dat D666 is. En ook weer een parade paardje inlevert nu ze op het pluche zitten. Vertelllll.

Nou dit is de partij die toen ze nog niet op dat pluche zaten een basis inkomen wilde. Je weet wel. Iets waar in finland ook een proef in een dorp mee was. En yepp. Nu zitten ze op het pluche. En daar is dat pia-tje weer. Exakt het tegenovergestelde.
En nu hebben we een VVD die het gaat uitvoeren om hun falen te verdoezelen op alle fronten. Yepp het is en blijft volksverlakkerij van die partij en dit pluche plakkerige kabinet.

tweetybird | 21-11-19 | 10:24

shit, doe je het toch...

Nuchternederland | 21-11-19 | 10:24

Nog ff en dan is het helemaal gedaan met uitkering? Laat er maar genoeg binnen lopen op een gegeven moment zal het toch niet meer te lappen zijn? Als het ook al de bedoeling was om bij te springen voor zuidelijke landen, met je unie.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 09:41 | 1

Nog even en we betalen zoveel aan Brussel dat we een EU uitkering krijgen ... ben ik bang ...

FLP_du_Stok | 21-11-19 | 10:10

Niet meer dan normaal lijkt me. Dat daar nu pas echt serieus werk van wordt gemaakt.
Bijstand zou eigenlijk in natura moeten worden betaald. Bed, bad en brood.
Wil je meer, dan ga je maar werken met je luie taas.

Superior Bastard | 21-11-19 | 09:40

Populistische praat welke slechts de echte bijstandsGERECHTIGDEN gaat treffen. De onwelwillenden doen het gewoon niet en alles blijft zoals het was.

nemeton | 21-11-19 | 09:40
-weggejorist-
sosow28617 | 21-11-19 | 09:39 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Binnenkort moet mijn huis geschilderd worden. Kan ik dan kiezen tussen een "gewone" schilder à 60 euro per uur of een werkeloze schilder in de bijstand die het gratis voor me doet?

2voor12 | 21-11-19 | 09:37 | 3

Je kunt het ook zelf doen.
Iedereen kan een kwast hanteren.

Croxifoxio | 21-11-19 | 09:44

Wie weet, maar of het resultaat wat gaat worden ... Echte vakmannen zitten niet in de WW of Bijstand want die (horen) klussen voor het uitkiezen te hebben.

FLP_du_Stok | 21-11-19 | 10:11

Nieuwe Nederlanders welkom heten en ze bedienen.

ManusMann | 21-11-19 | 09:37

Het allerbelangrijkste: De tegenprestatie is al verplicht!!! dit is goedkoop politiek scoren om de VVD weer een wat rechts karakter te geven.

Mesmer | 21-11-19 | 09:36 | 1

Denk dat de meeste uitkeringstrekkers zich juist aan de rechterkant bevinden. Dus die stemmers winnen ze er niet mee.

miknic | 21-11-19 | 09:45

Allemaal nepnieuws, er verandert natuurlijk helemaal niks voor de niksdoeners.
Is het al verkiezingstijd?

oranjerood | 21-11-19 | 09:36

Zal wat worden. De meerderheid beheerst de Nederlandse taal al geeneens. Profileringsdrang dus van een partij die werkelijk alle geloofwaardigheid heeft verloren.

Arnold9638 | 21-11-19 | 09:36

Kom er maar in Proasfalt!

Vanilla | 21-11-19 | 09:35

"en motie van onder meer D66’er Rens Raemakers. "
En toch nog stug vasthouden aan dat linkse frame.
Zelfs die uilskuikens van de Joop geloven er nog heilig in.
Identiteitspolitiek en klimaathysterie blijken de ideale hedendaagse spiegeltjes en kraaltjes te zijn. Het plebs tuint er weer in.

Abject | 21-11-19 | 09:34 | 1

Volgens de wappies op Joop is alles rechts van GL al extreem-rechts. Toet toet boing boing

TeeJee | 21-11-19 | 09:35

De meeste bijstandsontvangers zien de bijstand als een basisinkomen naast hun overige zwarte werkzaamheden.Met een hoop lieg- en bedrieggedrag en een jankverhaal komen de meesten onder alle verplichtingen
uit. Maar dat is al 40 jaar zo... niks nieuws

laurentius | 21-11-19 | 09:33 | 1

Ik ben nooit te beroerd om naast mn uitkering wat bij te verdienen

pomodorus | 21-11-19 | 09:34

En ik maar denken dat je mensen niet onder het minimumloon mag laten werken.. dit opent perspectieven

VolleBak | 21-11-19 | 09:33 | 1

Gewoon ff bellen met je lokale gemeente. Die hebben Bakken Vol met subsidie.....

Belast | 21-11-19 | 09:52

Mooi.
Kan die luie donder van een ProAsfalt eens wat doen voor de maatschappij.

TeeJee | 21-11-19 | 09:32

Vreemd. Een aantal jaar geleden was dit voor de Nederlander ook al zo. Vroeg je een uitkering aan, moest je eerst 6 maanden via een instantie aan de slag. Vreemde is wel dat de regering, samen met gemeentes, deze instanties hebben wegbezuinigd. In Alkmaar was het zo, dat als je een uitkering aanvroeg, je eerst via "Stichting Impuls" aan het werk moest voor 6 maanden (keuzes waren Sierbestrating, Bronsgieten, Groenvoorziening, Meubelstoffering, en nog een paar anderen. Maar dat is allemaal wegbezuinigd door de regering en gemeentes.

Desphex | 21-11-19 | 09:31

020 GL Fractievoorzitter Rutger Groot Wassink wil verder armen tegemoet komen door de gemeente hun schulden te laten afkopen. Ook is hij tegen een verplichte tegenprestatie voor bijstandsgerechtigden.
www.at5.nl/artikelen/173028/groenlink...

janleuk | 21-11-19 | 09:31 | 3

Ach ja whats new. De Amsterdamse raad incluis burgemeester voeren een geheel autonoom beleid als het op het handhaven van wetten aan komt. Zij interpreteren zelf wel of dat 'bij Amsterdam past', of niet.

Macroglossum | 21-11-19 | 09:34

En zo kweek je voldoende willoze mensen die op een nieuwe communistische partij gaan stemmen. Het balletje is weer rond Leve Marx(2)!!

antonconstandse | 21-11-19 | 09:41

"Dat hoeft niet per se een baan te zijn, maar kan ook vrijwilligerswerk, een taalcursus of mantelzorg zijn."

Frauderen kan je leren! Ik voorzie app-groepen waar werkelozen elkaar mantelzorg en taalcursussen aanbieden, wat feitelijk neerkomt op gezellig bier&playstation op kosten van de staat.

Abject | 21-11-19 | 09:31

"Wel mogen gemeenten nog zelf bepalen wat precies een passend aanbod is."
Nou, dat is dan nog steeds wollig.

Schoorsteenveger | 21-11-19 | 09:30

Dit is al 20 jaar aan de gang, 24 uur in de week werken waarbij een kans op een baan beloofd wordt maar je na een jaar weer thuiszit omdat ze voor jou dan weer een volgende bijstander in dienst nemen, geen verzekering geen cao geen reisgeld helemaal niks. Ook zijn het mensen die iets mankeren en alleenstaande moeders die zwak staan en wanneer ze een keer niet kunnen stoppen ze de uitkering gewoon. Er worden geen allochtonen verplicht te werken, raar dat niemand dat schijn te weten, deze mensen worden uitgebuit als slaaf.slavin.

Plat-forum | 21-11-19 | 09:29 | 2

Dat dus.

Heiner | 21-11-19 | 09:50

Te ingewikkeld verhaal voor mensen die tijdens werktijd kans zien om te reaguren. 'Zet ze aan het werk' klinkt simpeler en komt zo lekker uit de onderbuik.

Michael03 | 21-11-19 | 09:51

Heel goed om de mensen bezig te houden want dan kunnen ze geen criminele zaken uitdenken. Moe zullen ze zich koest houden en gedurende de nacht slapen en geen berovingen plegen.
En dan nog even wil ik dit kwijt als ooit mijn dienstplicht in het leger te hebben vervuld. Uit het oogpunt van rechtsgelijkheid zou de vervangende dienstplicht voor gewetensbezwaarden inzake militaire dienst moeten leiden tot het invoeren van burgerlijke dienstplicht voor iedereen die geen militaire dienstplicht vervult. Ja mij hebben ze 14 maanden afgepakt terwijl er volksstammen rondlopen die geen ene zier gedaan hebben en als beloning daarvoor die tijd hebben kunnen freewheelen of geld verdienen. Dus je zet je in voor NL en als beloning krijg jij dus noppes en die andere zo maar 14 maanden leven in de burgermaatschappij erbij.

ecologiste | 21-11-19 | 09:28 | 3

Ik ben goedgekeurd maar niet opgeroepen omdat de rode dreiging er niet meer was na de val van de muur. Kon ik verder niets aan doen dus het is lastig daar andere mensen op af te rekenen.

Moonwarrior | 21-11-19 | 09:36

@Moonwarrior | 21-11-19 | 09:36: U kunt er niets aan doen. Ik neem het u niet kwalijk. Hier houdt de overheid rechtsongelijkheid in stand. Over discriminatie gesproken. Het meest beladen onderwerp van de afgelopen jaren nota bene.

ecologiste | 21-11-19 | 10:45

Inderdaad 16 maanden militaire dienst tegen een fooitje had in die tijd het twintigvoudige kunnen verdienen maar wel minder AOW omdat ik van de 47 jaar in het werkzaam leven er 3 jaar in het buitenland hebt gewerkt.

Jan70 | 21-11-19 | 11:16

Met Groen/Rode Khmer stevig in het zadel in voormalig VOC bastion Amsterdam, krijgen de mensen daar d,r vast en zeker, laten we zeggen omvang Amsterdams Bos 2.0 bij toch?

william7055 | 21-11-19 | 09:28

Nou geweldig, gaan we lekker dwangarbeid invoeren. Hoorde vanochtend ook al dat er weer op aan gedrongen werd om het verplichte vrouwenquotum in te voeren. Dus naast dwangarbeid krijgen we ook nog opgelegde discriminatie. Gaaf land man. Vooruitgang schijnt zoiets te heten.

Cyrax1301 | 21-11-19 | 09:26 | 4

@Kuifje-in-de-EU | 21-11-19 | 09:30: De regering pakt anders steeds meer geld gratis van mij af om te verspillen aan allerlei onzin waar het niet voor bedoeld is. Dan liever dat het naar ondersteuning van de zwakkeren gaat (en ja de misbruikers van dit soort regelingen moet je inderdaad er gelijk uit zetten).

Cyrax1301 | 21-11-19 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

want de participatiewet vaalt omdat "iedereen kan participeren" . helemaal niet waar bleek te te zijn. maar die mensen kunnen wel aan het werk.. tuurlijk. Overigens gaan de adviesbureaus weer goede zaken doen en gemeenten gaan weer een nieuwe reorganisatie in. Chaos die weer afleidt van waar de focus echt hoort te liggen: bij dat wat lokaal belangrijk is en niet bij wat de overheid zegt dat belangrijk is.

Mesmer | 21-11-19 | 09:26

Domme oplossing. Er ontstaan 2 onwenselijke scenario's.
1) Uitkeringstrekkers doen het goed. Ze concurreren nu met wél betaalde valide bedrijven met veel lagere tarieven. Deze bedrijven gaan failliet en die mensen komen in de bijstand. Wat een winst...
2) Uitkeringstrekkers doen het werk slecht, omdat ze niet gemotiveerd zijn. Wat is de winst?

De enige echte oplossing is de uitkeringen verlagen. Of nog beter een basisinkomen op een relatief laag niveau en álle beperkende maatregelen (minimumloon, leeftijdsdisciminatie, etc) schrappen.

van heinde en verre | 21-11-19 | 09:26 | 1

De enigste maatregel is immigratiestop en remigratie van ongewenste lui. De zaken die jij noemt op het eind gaan alleen maar zorgen voor een race-to-the-bottom

Mister13 | 21-11-19 | 10:36

"Rechts" angstscheetje van de VVD..

Civetta | 21-11-19 | 09:25 | 1

Yepp. Ze zijn zo doorzichtig. Kerstreces komt er aan en gang 4 van het D666 kerstdiner en de vvd heeft dus weer wat in te leveren en hopen zo de focus te verleggen. Ook willen ze na de vroem faal zo laten zien dat ze zogenaamd een daadkrachtige partij te zijn. Ik zeg pure symbool politiek. Niemand schiet er wat mee op. Morgen nog een baan. Overmorgen jou baan naar vrijwilligers.Een vrijwilliger die niks kost en waar een baas zelfs waarschijnlijk nog soepsidie voor krijgt is voor een baas stukken goedkoper, en aantrekkelijker. Op plekken waar handen tekort zijn krijg je ongemotiveerde lui. En het is dus eigenlijk puur verdoezeling, van de incompetentie van die partij, om zaken echt op te lossen.Zoals in de gezondheidszorg en tal van instellingen door alle bezuinigingen.

tweetybird | 21-11-19 | 09:48

Schandalig. Als deze mensen willen of kunnen werken dan zouden ze dat wel doen.

Traag | 21-11-19 | 09:22 | 3

Grapje toch?

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:25

Ben zeker zelf nooit werkloos geweest. De onmogelijke eisen die gesteld worden. Geen wonder dat ze geen mensen kunnen vinden. Je bent te hoog of te laag gekwalificeerd; te zwaar of te licht voor de functie. Je pitch is niet scherp genoeg of nog meer onzin redenen.

loser | 21-11-19 | 13:25

Dus binnenkort gaat de contributie van dit blog aanmerkelijk omhoog wegens sterk gereduceerde reaguurdersaantallen?

elfenstein | 21-11-19 | 09:22

Er is hier toch zeker niemand die gelooft dat er ook maar één bijstandsuitkering wordt gekort? Ja, misschien bij een roomblanke Nederlander, maar niet bij het overvalsvolk hoor. Slaap maar rustig verder.

The7thGuest | 21-11-19 | 09:22 | 1

Waarom zegt u "roomblank"? Dat heet toch RAL 9810? In het dagelijkse spraakgebruik heten dat overigens haram kufars.

Nivelleermarionet | 21-11-19 | 09:35

Voor sommige 'Nederlanders' is werken in dit land misdadig; het houdt het oude systeem gaande. Dit vloeit voort uit hun op religieuze gronden plaatsbepaling van ieder mens. Anders: de niet-gelovige is juridisch in hun denken een Untermensch dat moet werken voor de gelovige. Het ontvangen van een uitkering is dan statusverhogend en een tegenprestatie zal als een vernedering gezien worden. Helaas is deze generalisatie leidend maar past niet in het denkraam van ideologisch gedreven progressievelingen.

Zoltan | 21-11-19 | 09:20 | 1

dus dan wordt werken gezien als ideologische aberratie, dat schiet natuurlijk niet op tenzij de niet werkenden zich aansluiten bij een orthodoxe religieuze groepering

pomodorus | 21-11-19 | 09:27

Dus dan moeten ze gaan werken zodat ze geld krijgen? Schaf dan lekker de bijstand af en laat ze een baan zoeken. Dan moeten ze ook gaan werken zodat ze geld krijgen.

niet-creatief | 21-11-19 | 09:19 | 4

Zo gaat het in Spanje ook, uitkering na het aantal maanden wat je gewerkt hebt.

gato | 21-11-19 | 09:29

Omdat dat ook geldt voor al onze fijne volksvertegenwoordigers/verlakkers die krijgen heus niet graties wachtgeld zonder tegenprestatie.....

Belast | 21-11-19 | 09:46

@pomodorus | 21-11-19 | 09:21: Toch is afschaffen zo'n beetje HET antwoord dat past op alles wat onze overheid doet. Het meeste is overbodig, de rest inefficient.

niet-creatief | 21-11-19 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Turken en Marokkanen ouder dan 55 hebben vrijstelling. Hoeven dus geen baan te zoeken in Amsterdam voor het graties lala geld. En dat gaat Halsema echt niet veranderen. Punt.

bigstone | 21-11-19 | 09:19 | 4

Laat ons eens zien waar je die info vandaan hebt?

Michael03 | 21-11-19 | 10:00

@Michael03 | 21-11-19 | 10:00: Denk je nu echt dat ze dit op papier vastleggen? Ik geloof hem best, maar denk niet dat ze zo dom zijn om dit vastgelegd te hebben.

Mister13 | 21-11-19 | 10:33

@Michael03 | 21-11-19 | 10:00: Kan je zo googelen. iets van 6 jaar geleden in het nieuws. Een krom lopende Turk met wandelstok van 55 neemt niemand aan. Geen kans zegt Amsterdam, dus is sollicitatie plicht voor hem onzin, zegt Amsterdam. Van internet!: In Amsterdam en Den Haag is de effectiviteit van trajecten voor ...... 29 Tabel 3.5 Kans op vrijstelling sollicitatieplicht, naar persoonskenmerken, ...

bigstone | 21-11-19 | 11:07
▼ 1 antwoord verborgen

Onzin en wegmoffel politiek der VVD. En weer bezuiniging. Bezuiniging . Yep.

Al die mensen aan het vrijwilligerswerk. We hebben dat al eens gezien. Wat betekent dat.

Nou mensen die hun gewone baan kwijtraken en vervangen worden door vrijwilligers.Yep veel vrijwilligerswerk drukken gewone banen weg en dit wordt ook ingezet om de incompetentie van dit kabinet te verhullen.

Zoals de amok in de zorg. Nu een geschoolde verzorger aan je bed. Morgen een verplichte vrijwilliger die er weinig zin an heb.

En dan denk ik ook nog eens. He kudtkabinet ga je liever eens bezig houden met de problemen bij scholen politie gezondheidszorg belasting en immigratie.

Het lijkt wel of dit kabinet tijd over heeft en er geen enkel probleem is.En maar begint aan wat onzin maatregelen die uiteindelijk niks opleveren.Dit gaat dus juist weer banen kosten.

Voorbeeld de straatveger die ontslagen werd en als vrijwilliger terug moest. In yepp. Exakt dezelfde baan bij zijn voormalige werkgever.

Yepp pure symbool politiek.

Het blijkt steeds meer. Dit kabinet is stuk.
En heeft totaal zijn prioriteiten niet op orde.

tweetybird | 21-11-19 | 09:18 | 2

Je hebt volkomen gelijk. Verplicht werken voor je uitkering leidt tot een desastreuze verstoring van de arbeidsmarkt en komt in feite neer op een loonsverlaging voor grote groepen

Michael03 | 21-11-19 | 10:02

Weer een hoop mooie uitspraken, maar zoals iedereen al weet gaat dat niet gebeuren.

jack_gouda | 21-11-19 | 09:17

Kansloze plannen. Je vraagt van al die mensen een morele standaard (niet zo maar je hand op houden, er iets voor doen) die de politici zelf niet eens bezitten.
Maar het is leuk voor de bühne, er komen vast wel weer verkiezingen aan.

Koos Knak | 21-11-19 | 09:17 | 1

Denk dat een groot deel van 'die' mensen best graag aan de slag willen. Loon ipv graties geld. Als ze in Sin City plucheplakkers het goede voorbeeld willen geven dan voeren ze dit tegenprestatie gebeuren door en schaffen gelijktijdig wachtgelden af. Ook voor politici is iedere baan passend lijkt me.

Belast | 21-11-19 | 09:49

Mijn opa heeft in de dertiger jaren een paar hectare veengrond laten ontginnen, met het handje en kruiwagens. Het Twente Kanaal werd gegraven. Ook met het handje en kruiwagens. In USA werd de Hooverdam gebouwd.

Sunir | 21-11-19 | 09:14 | 2

Evenals het Suez-kanaal, gewoon met de handjes.

ploppy | 21-11-19 | 09:24

Ja, dat zouden ook mooie projecten zijn voor de aanstaande crisis. Helaas voeren wij hier dat soort projecten uit op het hoogtepunt van de economische golfbeweging, waardoor er a. te weinig mensen en materieel zijn om die projecten uit te voeren, waardoor er b. allerlei personeel van buitenaf moet worden geworven en de aannemingssommen verhoogd, dus de uiteindelijke aankoopprijs veel hoger wordt en er c. bij de aanstaande crisis weer geen geld is om projecten af te maken, omdat men daar de uitkeringen voor werklozen van moet betalen.

Heiner | 21-11-19 | 09:56

Weet je wie er ook voor zorgde dat iedereen aan het werk was?

Mr_Natural | 21-11-19 | 09:14 | 12

Kuifje in Congo.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 09:26

@Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 09:26: Jij snapt het.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:32
▼ 9 antwoorden verborgen

To little - to late
En daarbij : Gaat toch niet gebeuren !

Het leven is zwaar | 21-11-19 | 09:14

En iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat wanneer de uitvoering terecht komt bij ambtenaren, de te goeder trouw zijnde uitkeringstrekkers keihard gepakt zullen worden en de uitvreters alsnog ontzien worden.

JanVergoor | 21-11-19 | 09:14 | 2

Dat lukt mij barrevoets!

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:15

Precies ja, die hebben helegaar geen zin in gedoe met aso's. Liever de foutjes van normale lui keihard aanpakken om daadkracht te laten zien en je belangrijk te voelen.

Kladderadatsch | 21-11-19 | 09:16

Door de werkverschaffing in de vorige eeuw zijn o.a. mooi de Afsluitdijk en het Amsterdamse bos ontstaan. Het ophogen van de duinen en de dijken lijkt me een mooi plan. Lekker duurzaam met een schep.

janleuk | 21-11-19 | 09:13 | 3

Precies, van een beetje vroeg opstaan en werken wordt niemand slechter.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:20

@Kuifje-in-de-EU | 21-11-19 | 09:20: Bij ons in de grote stad waar GL het behoorlijk voor het zeggen heeft wordt tegenwoordig het onkruid met heet water vernietigd. Wordt vanuit een karretje gedaan en schiet totaal niet op en lijkt mij niet echt milieuvriendelijk. Lekker handmatig lijkt mij stuk doelmatiger.

janleuk | 21-11-19 | 09:24

@Kuifje-in-de-EU | 21-11-19 | 09:20:

Wel als het uit de koker van jou partij komt. Pure wegmoffel en symbool politiek. Het levert werkelijk geen flikker op. Enkel echte banen weg ,die vervangen worden door ongemotiveerde vrijwilligers. En zeg niet niet. Want dit is niet de eerste keer dat die VVD hier mee komt. Nee dit is tig keer geprobeerd door die vvd als hun incompetentie weer te opzichtig wordt als doekje voor het bloeden. En het is werkelijk al die keren totaal mislukt .Uiteindelijk koste het iedere keer weer regulaire banen en werd de werkeloosheid zelfs groter door verlies van banen ,daarna gedaan door de verplichte vrijwilliger.Maar ja zo kennen we die VVD weer. Zal wel hun volgende parade paardje worden dat totaal faalt.

tweetybird | 21-11-19 | 09:33

Als je 5 plus jaar in de bijstand zit kan je afgeschreven worden. Gewoon uitkering door laten lopen. Geen moeite meer in steken. Kost het minste.

Omebert | 21-11-19 | 09:11 | 8

@Moonwarrior | 21-11-19 | 09:39: Denk je nu oprecht dat je dat kunt met de bijstand? Die gast heeft dan overduidelijk zwart inkomen. Echt alleen leven van de bijstand is extreme armoede ondanks wat mensen je hier willen laten geloven. Letterlijk 1 maaltijd per dag die dan ook nog eens bestaat uit het goedkoopst mogelijke. Gaat er iets stuk? Your fucked?

Mister13 | 21-11-19 | 10:25

@Mister13 | 21-11-19 | 10:25: nah dat is ook weer niet zo want je hebt allemaal potjes van gemeente die dat weer opvangen. Ik vind er wel wat voor te zeggen. Huur etc betalen en dan nog wat zakgeld. Werkt beter dan ze zelf het geld laten beheren. Auto moet kunnen maar alleen een hele kleine.

Omebert | 21-11-19 | 11:29

@Mister13 | 21-11-19 | 10:25: nee hij heeft geen zwart inkomen, is hij echt te lui voor. Zwart geld = werk en daar is hij allergisch voor

Moonwarrior | 21-11-19 | 11:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Zitten -helaas- ook een boel uitvreters in de Bijstand en die mag je inderdaad wel wat meer achter de vodden zitten.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:11 | 3

Klopt, in bv. Denemarken moet je binnen 24 uur aan de slag bij de gemeente als je bijstand aan vraagt.
Ook verslaafden !

joppo0 | 21-11-19 | 09:22
-weggejorist-
sosow28617 | 21-11-19 | 09:08 | 3

Bedoelen ze dat met het basisinkomen?

azijnseikerT | 21-11-19 | 09:07 | 1

Yup, u heeft het door.
Basisinkomen is slavernij.

postmodernismisdead | 21-11-19 | 09:27

En een (vrijwilligers) baantje in de moskee telt niet mee...

merel veld | 21-11-19 | 09:07

O, zijn de Melkert banen weer terug?
Was dit weer zo'n idee van de VVD waarbij iedereen al bij aanvang riep
"GAAT NIET WERKEN!".
goh, nooit verwacht...

boerk | 21-11-19 | 09:06

Allemaal ideeën overgenomen uit Denemarken. Nederland roept altijd Denemarken als voorbeeld, dan komen de ideeën, maar het uitvoeren komt er nooit van.

Koekkeloere | 21-11-19 | 09:06 | 1

Kijk maar naar het beleid rond integratie.

Heiner | 21-11-19 | 09:57

Haha uitvoeren dit? Nou daar komen weer een batterij ambtenaren bij kijken. En gelukkig is de overheid nog geen waterhoofd. Daarbij zijn we dan racisten etc. Gooi het maar in de prullenbak dit plannetje. Retoriek van een zieltogende partij op weg om zetels terug te winnen.

Daffyduckblowtook | 21-11-19 | 09:05

Ik voel een Cellentekort aankomen.
Criminelen zijn het! Allemaal.
Smerige, luie, Werkweigerende, handophoudende paupers.
Makkelijk te pakken ook.
Makkelijker alsdan pillendraaiende, afval dumpende BraboKamperTs.

Ruimedenker | 21-11-19 | 09:05 | 1

Arbeid maakt vrij.

janleuk | 21-11-19 | 09:08

Ik kan me nog herinneren dat de VVD sprak over een streng maar rechtvaardig asielbeleid.

oplichter | 21-11-19 | 09:03 | 1

Ja dat was een leugen. Eigenlijk alles wat de VVD beloofd is gelogen. Maar jij kunt het je gelukkig nog herinneren, de meeste VVD zombies niet.

Moonwarrior | 21-11-19 | 09:15

Kansloos, het grootste gedeelte dat nu werkloos is, is niet meer aan het werk te krijgen (want bijstand+toeslagen is nauwelijks minder dan minimumloon):
- te oud en te duur (al krijgt de werknemer niet veel loon -> belastingen)
- kan niet
- wil niet
En het verhaal is bekend uit het Westland: van de 150 opgeroepenen kwamen er enkele tientallen de eerste dag, en aan het eind van de week was er niemand meer.
Het enige dat werkt is zorgen dat een bijstandsontvanger geen geld, maar een voedselpakket krijgt. En een tweedehands wasmachine van de kringloop.
Wil je meer? Dan moet je het zelf gaan verdienen.
Dus belastingen voor werkenden fors omlaag.
Ieder ander plan is gedoemd te mislukken. Want dit is op allerlei manieren al eerder geprobeerd , en steeds mislukt doordat er geen motivatie is. Zorg dan eerst daarvoor.

Nuchternederland | 21-11-19 | 09:02 | 1

Mijn moeder moest vroeger de was van drie kinderen doen in de wastobbe. Dus tweedehands wasmachines zijn onnodige luxe.

Nivelleermarionet | 21-11-19 | 09:25

Als ik het goed heug, kwam Dijkhoff een jaar of twee geleden ook al met dit idee.
Ballonnetjes oplaten, daar zijn ze goed. Maar meestal waait de ballon weg.

Croxifoxio | 21-11-19 | 08:59 | 2

Of hij klapt omdat ze zo geil aan dat ballonnetjes blijven likken.

boerk | 21-11-19 | 09:04

Lachgasballonnen zijn meer iets voor Rutte

Nuchternederland | 21-11-19 | 09:10

11.
Kuilen graven om wapens op te bergen voor de kampers.

hollandsevluchteling | 21-11-19 | 08:58 | 1

Het zal hier wel stil worden in de comments.

Ignatius J Reilly | 21-11-19 | 08:57 | 5

@Bezorgde vader | 21-11-19 | 08:59:
Ik ben een ontsnapte AI.
Mijn moeder was een Tesla en mijn vader een Apple iPad.

Kaas de Vies | 21-11-19 | 09:11

@Bezorgde vader | 21-11-19 | 08:59:
Of pensionaris.

Broadsquire | 21-11-19 | 09:27

@Kaas de Vies | 21-11-19 | 09:11: Kaas, niet mensen voor de gek houden.

Ignatius J Reilly | 21-11-19 | 09:40
▼ 2 antwoorden verborgen

2018,

Aantal mensen in de bijstand: 472.000
Waarvan met een niet-westerse achtergrond: 239.000
bron: CBS

janleuk | 21-11-19 | 08:56 | 2

Die gaan op verplicht neuspeuteren en vlog cursus! Die laatste 239k.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 09:00

Maar hoeveel in Nederland geboren en getogenen hebben een bijstandsuitkering? Westerse achtergrond kan ook de Pool zijn die er achter kwam dat je in Nederland helemaal niet hoeft te werken en toch meer geld krijgt dan wat je in Polen verdient met werken. En lees voor Pool iedere EU ingezetenen die zich grenzeloos in ONS land kan vestigen.

The7thGuest | 21-11-19 | 09:33

De zojuist geïmporteerde religieus gemankeerden worden vast uitgezonderd.

oplichter | 21-11-19 | 08:54 | 1

Dat moet wel, anders zou het racisme zijn.

jemagookniksmeer | 21-11-19 | 09:05

Paniekvoetbal van de VVD. Eerst oma Knol die gisteren achter haar rollator werd weggetrokken om stoere taal te bezigen over asielbeleid en nu weer een staatssecretaris die een grote broek aantrekt over steuntrekkers. De linkse betonrot in hun eigen departementen frustreert iedere maatregel die op papier logisch lijkt.
Hou toch op.

gestoptmetroken | 21-11-19 | 08:54

Een taalcursus voor een immigrant, die tot de 65% behoort die na 15 jaar nog geen baan heeft. Dat brengt pas een significante verandering teweeg in de maatschappij. Feit is dat gezinnen in Nederland rond 1980 konden bekomen van één inkomen. Toen vrouwen gingen werken, kon in beginsel dat inkomen gespaard worden (en terecht). En kijk hoe de staat van het land momenteel is.

Dit is gewoon populistisch gel*l. Feitelijk hebben bijstandstrekkers verplichting om aan het werk te komen. Groepen die nu ontzien worden, als bv moeders met kleine kinderen, worden straks ook gewoon ontzien. De komende dagen gaan hordes mensen hun oren lenen voor ejaculeren in de media, wat voor een ontzettend goed idee dit is van VVD, om er over een jaar achter te komen dat het gewoon weer slap gelul was.

En in de tussentijd, brokkelt dit land gewoon verder af. Slaap zacht.

netniet | 21-11-19 | 08:54
-weggejorist-
sosow28617 | 21-11-19 | 08:53 | 1

Voor een paar mensen die ik ken die in de bijstand zitten gaat dit niet werken. Er bestaan echt mensen die compleet verward raken/compleet gek worden/psychotisch worden wanneer zij in een stramien van verplichtingen worden geduwd. En dat geldt voor meer mensen. Als de gemeente zulke mensen produktief wil laten zijn dan mogen wel twee begeleiders op een persoon zetten.
Taken zoals koffie rondbrengem bij bejaarden kan wel heel simpel lijken maar als mij dat zou worden opgelegd kan je mij ook na een dag opsluiten. Trillende rillende half onverstaanbare oudjes door een rietje koffie op laten slurpen is gewoon een vak. Ik heb daar het geduld niet voor.

Leptob | 21-11-19 | 08:53 | 6

Precies. De bijstand wordt voor een groot deel oneigenlijk gebruikt; in plaats van een kortdurend vangnet bij exceptionele situaties wordt het massaal toegekend aan lieden die amper of nooit hebben gewerkt en nooit zullen/kunnen werken.
En natuurlijk aan hele volksstammen van buiten, die nooit opmeer aanspraak hadden mogen maken dan op een bed-bad-broodregeling in plaats van algemene en bijzondere bijstand, huisvesting, medische zorg enz enz.

Guido | 21-11-19 | 09:05

Tja ze hebben altijd smoesjes om maar niet iets te hoeven gaan doen. Een gast die ik wel eens spreek ook, wilt wel werken maar wilt alleen maar leuk werk doen. Dus zit al jaren in de bijstand want leuk werk krijgt hij maar niet aangeboden.

Moonwarrior | 21-11-19 | 09:18

@allesofniks | 21-11-19 | 08:59: Utopisch. Sommige mensen hebben gewoon issues. Je kunt ze schoppen tot ze dood zijn, maar tussendoor veranderen doen ze niet. Omdat ze dat niet kunnen. Hou toch eens op met dat idiote straffen werkt idee. Dat doet het niet bij iedereen. Er moet gewoon beter onderscheid gemaakt worden bij wie wat werkt. Sommige mensen hebben een schop onder hun hulp nodig en sommigen zijn gewoon stuk. Stukke mensen bestaan. Die kun je niet gerepareerd schoppen. Dat is simple minded en ijdele hoop.

Ohja | 21-11-19 | 17:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Mmm ik voorzie problemen met die geldmaatbuddies, want ik heb zo'n lichtgetint vermoeden dat de huidige geldmaatkrakers in dezelfde groep uitkeringstrekkers valt.

En gelieve geen infrastructurele projecten, en zeker geen derde coen laten graven. Ik ga niet met een veilig gevoel door tunnels rijden die door stonede qatkauwers is gegraven.

peterdh | 21-11-19 | 08:52 | 1

Maar als je die geldmaatbuddies nu gewoon de sleutel geeft, dan worden plofkraken overbodig. Win-win, want gratis geld voor zij die het nodig hebben en geen rotzooi meer op straat door ontploffingen.

FrankVeer | 21-11-19 | 08:57

Verwacht veel vrijgestelden.

Rest In Privacy | 21-11-19 | 08:52 | 1

Iedereen die racistische discriminatie roept is vrijgesteld.

NaughtiusMaximus | 21-11-19 | 09:32

Goed zo. En als er dan wordt gezorgd voor dat ze niet bij gemeenten te werk gesteld mogen worden, anders misbruik, EN niet verstorend mogen zijn voor de arbeidsmarkt, vind ik het een super idee. Schoonmaken bij mensen thuis bijv. Of klusjes in en rond huis, die nu bij oma blijven liggen omdat niemand tijd heeft en zij zelf het niet kan. Kunnen ze gelijk integreren. Of de landbouw in, kunnen al die Polen , Roemenen etc ook thuisblijven, scheelt weer enorm veel stikstof, en geld van UWV. Drie vliegen in een klap !

Kim-Jung-Un | 21-11-19 | 08:51 | 1

Niet verstorend zijn voor de arbeidsmarkt maar wel de landbouw in en alle Polen en Roemenen naar huis sturen, lol. Plus dat diezelfde oostblokkers eerst onze WW-pot leegvreten en daarna ook gewoon een uitkering aanvragen. Hebben zij gratis geld, terwijl de NLers voor datzelfde geld hún werk doen!

Binkoo | 21-11-19 | 09:01

12. Pfas-peuteraar. Hele dag op je knieën in het groene gras om met een microscoop die ene microgram teflon op te sporen, zodat in Nederland weer normaal ver- en gebouwd kan worden.

Jos Tiebent | 21-11-19 | 08:51

Ja doei!

Kaas de Vies | 21-11-19 | 08:51

De moeilijke gevallen vinden toch wel een manier om niet te werken. Of ze gaan de criminaliteit in, dan kunnen ze zich opeens wel inspannen.

Nederland80 | 21-11-19 | 08:51

Hé! De VVD doet verkiezingsdingetjes.
Wel vroeg, maar oké.
Wel gewaagd voor een linkse partij.
Ik trap er niet in.
Eerst zien, dan geloven.
#lossefloddernattescheet.

Ruimedenker | 21-11-19 | 08:50 | 4

De SchwartzKopfff komt er weer vanaf! ;-)

MickeyGouda | 21-11-19 | 09:03

@MickeyGouda | 21-11-19 | 09:03:
Goedemorgen MoPpie!
Het was weer een korte, maar prima nacht!
En klaar om de boodschapjes te gaan doen.
Rondje markt Overvecht.
Ga ik de mensen daar ‘ns ff vertellen wat de vvd voor plannetje heeft.
Ik zie ze al rennen...

Ruimedenker | 21-11-19 | 09:10
▼ 1 antwoord verborgen

Gehoord van een jonge Marokkaan. "Mijn uitkering is voor de vaste lasten, verder heb ik nog wat zwart inkomen om lol te kunnen maken.
Die krijg je nooit aan het werk

Abu Bachouca | 21-11-19 | 08:50 | 6

Sprookje AapNoot!

Rest In Privacy | 21-11-19 | 08:54

Ja, dan maar geen oetkering. Scheelt weer knaken.

Kim-Jung-Un | 21-11-19 | 08:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je al gemeente een functie voor een bijstandsgerechtigde kan vinden, neem diegene dan gewoon in dienst.

SynthetischBismut | 21-11-19 | 08:49

Dit past zo niet bij Amsterdam, let maar op.

John McClane | 21-11-19 | 08:49 | 1

Steuntrekkers passen daarentegen wél weer heel goed bij Amsterdam.

Binkoo | 21-11-19 | 08:54

Grensbewaking?

allesofniks | 21-11-19 | 08:48 | 1

Grensbewaking door Karromanen lijkt me geen goed idee.

basweetutwel | 21-11-19 | 09:02

Bijstandsgerechtigden aan de bak, en (sommige) VVD-ers in de bak.
Hoe moeilijk kan het zijn? (Zie tags: vvd, fraude)

mynameistrouble2 | 21-11-19 | 08:48

Wel vervelend als je jouw dealer nodig hebt....

Croxifoxio | 21-11-19 | 08:48

Ikke niet begrijp, ik praaaten geen Nederlands?

whiteberry91 | 21-11-19 | 08:46 | 1

Iek herkennen uw accent! Wij komen aut zelfde vakantieoord.

Nivelleermarionet | 21-11-19 | 09:13

Helaas.
Enig idee voor wie het hebben van een uitkering zonder tegenprestatie statusverhogend is?

Zoltan | 21-11-19 | 08:46 | 2

Slavenwerk meneer. De slavenhandel bloeit weer op meneer!

Rest In Privacy | 21-11-19 | 08:55

Spijker kop. Bij de ene groep wordt er op je neergekeken als je een uitkering hebt en bij de andere als je werk hebt. Ies koeltoer

R.F.Pickering | 21-11-19 | 09:09

Ies rassies! Iek niet sprek Nedderland en ik floegtliengtrauma opgeloop in Ter Apel. Kan niet werk en niet leer. Joellie geef keld, gaus en Miele.

Nivelleermarionet | 21-11-19 | 08:45 | 1

Martin?

Ad Hominem Tu Quoque | 21-11-19 | 08:47

Win-win voor alle partijen. Dit geldt ook voor de betrokkenen zelf, want het is altijd fijn om je gewaardeerd te voelen. Wel hoop ik dat aan nummer 9, mocht het ooit zover komen, wat voorwaarden worden gesteld. Om mee te beginnen een bewijs van goed gedrag.

MickeyGouda | 21-11-19 | 08:45

Is er nou werkelijk iemand die denkt dat outkieringstrekkers van een bepaalde getinte persuasie een tegenprestatie gaan leveren voor hun graties geld? Of, wanneer blijkt dat dat niet zo is, er vanuit de gemeente represailles komen zoals het korten van die outkiering?

Binkoo | 21-11-19 | 08:44 | 5

Misschien als je de vrijwilligheid er écht af haalt? Uiteraard zet je de weerspannige types niet in daar waar ze hun tegenzin kunnen afreageren op derden. Die laat je lekker fysiek werk doen in de buitenlucht.

MickeyGouda | 21-11-19 | 08:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit wordt vast net zo'n succes als die inburgeringscursus

de visser | 21-11-19 | 08:44

12. Onderste stenen zoeken en Vacuümbommen neutraliseren.

Mark_D_NL | 21-11-19 | 08:44

Ik kan er één als assistent gebruiken, en misschien een conciërge. Qua licht administratief werk is er nog een voorzitter voor de Berbaar fanclub nodig. Genoeg te doen inderdaad.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 08:44 | 11

@MickeyGouda | 21-11-19 | 09:09:
Das het mooie die heeft daar niks over te zeggen, anders had ie hem zelf op moeten richten.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 09:12

@Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 09:12:
Hè? De Berbaar fanclub, heeft twee leden, zijn eigen lid waar hij de hele dag aan zit te trekken en Kuifje, kan me niet voorstellen dat hij zijn lid niet zelf opricht. Of is Kuifje de afkorting van Kluifje ...

Analia von Solmsch | 21-11-19 | 09:29

@Analia von Solmsch | 21-11-19 | 09:29:
Afkuiven is hier inmiddels een gangbare term.

Aap Noot Miesje | 21-11-19 | 09:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Hoezo, met een windmolen op het hoofd en zonnepanelen? Zet ze op een hometrainer met flinke dynamo, dat is veel efficiënter en goedkoper!

Shitting Bull | 21-11-19 | 08:44 | 1

Oneerlijke concurrentie met sportscholen. Rassies!

Nivelleermarionet | 21-11-19 | 09:08

Met het gevaar belerend over te komen..., ik zou zelf eerst de gieter legen en dan de kuil pas dichtgooien...

Rest In Privacy | 21-11-19 | 08:43

De luie sodemieters en staatsruifvreters zoals bijvoorbeeld Jeffrey A. zullen toch gewoon lekker blijven staatsruifvreten... die gaan echt geen tegenprestatie leveren en de overheden gaan het ook niet handhhaven (links lui Deug66 en GL beleid)

Swaffelkaffert | 21-11-19 | 08:43 | 2

Heb je Jeffrey al gevraagd wat voor tegenprestatie voor zijn gratis geld, hij zou kunnen en willen leveren?

ljcoster | 21-11-19 | 09:17

@ljcoster | 21-11-19 | 09:17: Jeffrey doet alleen maar zwart werk, net als Mitchell Esajas en Quinsy Gario. Die zijn neger van beroep.

Heiner | 21-11-19 | 10:01

Tot nu toe hebben vrijwel alle ferme maatregelen uit Den Haag vooral veel papierwerk opgeleverd dus ik ben benieuwd.

jochum1980 | 21-11-19 | 08:43

75% allochtoon, 60% die aangeeft niet te kunnen werken, succes !!

Inter-D | 21-11-19 | 08:42 | 2

Ze krijgen ook een passend aanbod...

WellusNietus | 21-11-19 | 08:44

Wasknijpers maken kan iedereen! Met een Arabisch instructieboekje al helemáál!

Binkoo | 21-11-19 | 08:47

Goh na al die decennia van lang leve de lol komen ze er hier mee aan.

Moonwarrior | 21-11-19 | 08:42

Reaguurder Asphalt is blij! Hahaha

Trans_Fimmermans | 21-11-19 | 08:42

De meeste kunnen niets.Daarom zijn ze werkloos.

van stampij | 21-11-19 | 08:41 | 4

Als ze niets kunnen hebben ze een wet arbeidsongeschiktheid. Dit gaat over bijstand.

peterdh | 21-11-19 | 08:55

@peterdh | 21-11-19 | 08:55: En hier ga ik je corrigeren. Ikzelf heb letterlijk m'n rug naar de knoppen gewerkt en na een half jaartje ziektewet werd ik gewoon de bijstand ingetrapt. Niks geen WAO.

Limonadesiroop | 21-11-19 | 09:17

@Limonadesiroop | 21-11-19 | 09:17: Correct, wat velen niet weten is dat sinds 2015 je praktisch Stephen Hawking moet zijn om nog een arbeidsongeschiktheidsuitkering te krijgen. De bijstand zit nu dus vol met met mensen die wel willen maar niet kunnen. En die worden dus hetzelfde behandeld als mensen die niet willen maar wel kunnen. Een grote schande die onopgemerkt is gepasseerd want de meeste mensen boeit het niet. Want zij worden toch zelf nooit ziek? Tot het hun overkomt en ze gelijk worden behandeld aan die qat-kauwende klootzak.

Mister13 | 21-11-19 | 10:10
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb recht op gratis geld en een ander moet daar voor werken. Dit is racisme!

Mark_D_NL | 21-11-19 | 08:41 | 6

@Boeiendddd | 21-11-19 | 08:42: Nee, racisme, alles is racisme. Discriminatie is meer het debiele broertje geworden, dus daar wil je niet mee geassocieerd worden. Nee dan racisme. Racistisch bejegend worden is voor winnaars!

Oawerdepoal | 21-11-19 | 08:50

@loser: als je 20 jaar in je koophuis hebt gewoond en voor een brandverzekering hebt betaald heb je ook geen recht op een huisbrand en een nieuw huis.

GWBA | 21-11-19 | 08:54

@Mark_D_NL | 21-11-19 | 08:49: Ik heb dit al eens meer gelezen/gehoord, maar wat is dan het masterplan om honderdduizenden mensen binnen te laten die helemaal nooit niet gaan werken en ook nog eens een enorme aanslag zijn op de gezondheidszorg?

The7thGuest | 21-11-19 | 09:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar hoe lang gaat dit duren, moet het eerst door de Tweede Kamer, dan door de Eerste kamer, nieuwe wet, of wordt dit er binnen een uur doorgedrukt.

gato | 21-11-19 | 08:40 | 2

Geen EU dingetje dus gaat 28 jaar duren, en wordt dan doorgevoerd in afgezwakte vorm. Bijvoorbeeld een uurtje werken per week, met schadevergoeding voor teveel co2.

Mark_D_NL | 21-11-19 | 08:42

verkiezingen... VVD zakt in de peilingen. stokpaardjes worden weer van stal gehaald. Straks komen: - alle illegalen terug naar eigen land. - criminaliteit harder aanpakken. - elke werkende €1000,-. - 130 op de snelwegen. - Nederland is gaaf!

GWBA | 21-11-19 | 08:57

Wag ff, eerst zevenhonderdvijftigduizend ambtenaren aannemen om deze vernieuwende regeling uit te voeren!

Petrus Poortwachter | 21-11-19 | 08:39 | 1

Eerst al die ambtenarren aan nemen en vervolgens wordt de wet afgeschoten door de zichzelf als rechts identificerende partijen die helemaal niet rechts zijn en anders steekt 1 van hun leden er wel een stokje voor in zijn/haar hoedanigheid als rechter.

Hoera voor ons bananenkoninkrijkje.

happen naar de baas | 21-11-19 | 09:17

Het idee is goed maar gaat gegarandeerd misbruikt worden.
Gemeenten gaan mensen ontslaan om ze vervolgens verplicht veel goedkoper met een uitkering aan hetzelfde werk te zetten.
www.ad.nl/bizar/werkloze-straatveger-...

2voor12 | 21-11-19 | 08:38 | 4

@Kim-Jung-Un | 21-11-19 | 08:48:
Ze worden ook te werk gesteld bij bedrijven van vriendjes van ambtenaren.
Het idee is echt goed maar er zitten heel veel gaten in die aansporen tot misbruik.

2voor12 | 21-11-19 | 08:51

@Kim-Jung-Un | 21-11-19 | 08:48: In het private circuit komen ze niet aan het werk en als dat toch gebeurt zal het ook tot verdringing van vaste banen leiden. Ook ondernemers zijn er niet vies van om hun kosten op de belastingbetaler af te wentelen.

Heiner | 21-11-19 | 10:04

Ik vind dat ze juist voor de overheid moeten werken, en niet met het oog op een vaste baan. Laat ze maar papier prikken en bijvoorbeeld de binnenstad schoon houden.
Maar de praktijk zal wel weer uitwijzen dat de Noordafrikaan er mee weg komt.

marrretje | 22-11-19 | 04:21
▼ 1 antwoord verborgen

11. Muur om 010 bouwen van 7 meter hoog

Frietje_Oorlog | 21-11-19 | 08:38 | 6

@Ridde Rogter | 21-11-19 | 08:41: In 010 wordt er ten minste nog gewerkt. Kan je niet zeggen van 020. 020 afgraven en in de zee dumpen.

loser | 21-11-19 | 08:45

@loser | 21-11-19 | 08:45:
In 010 wordt gewerkt?!?
Dat is een fabeltje. Je hebt geen zakkendragers meer. De havens zijn volledig geautomatiseerd en voor de rest is het één grote belwinkel. Bijstand, werkloosheid, dat is Rotterdam.

Analia von Solmsch | 21-11-19 | 09:35
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino