achtergrond

Geenstijl

Oslo: Gewapende man steelt ambulance en rijdt op publiek in, politie nog op zoek naar vrouw

Daders gearresteerd

Gedoe in Oslo, waar een in camouflagebroek en (vermoedelijk) scherfvest gehuld kaalkopje een ambulance heeft gestolen en op voetgangers is ingereden. De man zou gewapend geweest zijn en is door de politie gearresteerd (zie video hierboven). De politie meldt dat hij lichtgewond is en dat ze nog op zoek zijn naar een vrouw in verband met het stelen van de ambulance. Onder de slachtoffers zou een baby in een kinderwagen zijn, maar hoe het daarmee is, is nog niet bekend. Net zoals we nog niet weten hoeveel gewonden (of erger) er zijn gevallen. Later meer dus. 
UPDATE 14u12: De ambulance is volgens de politie om 12u30 gestolen, de dader is om 12u45 gearresteerd. Hij zou zijn ingereden op een vrouw met meerdere kinderen in een kinderwagen en een ouder echtpaar. De vrouw en de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
UPDATE 14u15: Volgens NRK zijn de kinderen in de kinderwagen een tweeling van 7 maanden. Een van hen is lichtgewond, de toestand van het andere kind is onbekend. De drie ambulancemedewerkers zijn niet gewond geraakt.
UPDATE 14u22: Nieuwe video via Aftenposten van de arrestatie en afvoeren via ambulance van de dader hierboven.
UPDATE 14u25: Politie geeft signalement van de vrouw: "Lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut". Volgens onze vertaalmachine betekent dat: 'lichte huid, 1m65, licht krullen bruin jaar, draagt een zwart jak en ziet er dronken uit'.
UPDATE 14u32: De foto hieronder is volgens NRK ook van de dader, maar dan voor de diefstal van de ambulance. De broek en de schoenen komen overeen. Het lijkt er dus op dat hij iets van head gear op had (of hij heeft in de tussentijd zijn kop kaalgeschoren).
UPDATE 14u50: Nieuwe video van arrestatie hierboven, vorige video staat nu na de break.
UPDATE 15u02: Politie meldt: 'we hebben nog geen aanwijzingen dat het om terreur gaat'.
UPDATE 15u26: De tweeling is licht gewond geraakt, meldt NRK. De gearresteerde man is een bekende van de politie (en de vrouw waar ze naar op zoek zijn ook).
UPDATE 16u26: Politie houdt nu een persconferentie. De vrouw is inmiddels ook gearresteerd. De daders zijn afkomstig uit de regio Østlandet en komen uit een 'extreemrechts milieu'. De politie heeft een jachtgeweer en een machinegeweer in beslag genomen. De man is 32, de vrouw 25, beide zijn afkomstig uit Noorwegen.
UPDATE 17u49: Hierrr een Google-translate linkje met meer info over de dader. NRK heeft uit verschillende bronnen vernomen dat de dader banden heeft met nazi-club 'The Nordic Resistance Movement'. De politie onderzoekt die banden.

Arrestatie van boven

Da's een scherfvest toch?

Da's een scherfvest toch?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.