achtergrond

Geenstijl

Vrouwelijke premier van NL? Roept u maar!

EenVandaag Opiniepanel tipt Khadija Arib (prima) en Kajsa Ollongren (brrr) als vrouwelijke premier. Maar wij weten wel beter.

En met wij bedoelen we u, want u mag het zeggen. Willen we de leidende hand van een vlijmscherpe kritische geest die begrijpt welke culturele en demografische uitdagingen ons te wachten staan, of liever de soft touch van een zoete nimf die een filter van zorgeloze verfijning over ons land kan leggen? Het sportieve doorzettingsvermogen van een toegewijde hardloper, of de humanistische nuchterheid van een koene Friezin? Of toch Heleen Mees, die haar eigen kleine bagagebandleed als katalysator zal inzetten om de werkloosheid te bestrijden en het aantal uitkeringen terug te dringen (en misschien ook nog je ballen likt)? Er is zo veel keus uit competente vrouwen. En we zijn nog steeds een democratie, dus hieronder de poll (en na de breek ook nog eentje met de EenVandaag-opties).

Piemelloze Premier Poll

Wie zou je kiezen als premier zonder piemel?

EenVandaag Premier Poll

De Top 10 van het 1V Opiniepanel. Wie zou je zelf kiezen?

Huiskamerbonusvraag bij de EenVandaag-poll: is deze top 10 gekozen omdat mensen er echt zelf mee kwamen, of had 1V zelf een lijstje opgesteld waar mensen uit konden kiezen, en/of zijn deze tien namen het gevolg van bekendheidsbias?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.