Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC: 'Een antisemiet is beter dan Ayaan'

Onder de valse vlag van "progressie" sluipt het gif van diepreligieuze culturen de vrije samenleving in.

Een kopvod als symbool van vrijheid - schiet ons maar meteen lek hoor

Boel media over "the squad" dit weekend, waarin er hoofdzakelijk eenzijdig wordt gejuicht over hoe deze vier Democraten van kleur het opnemen tegen blanke boeman Trump. Maar zelfs bij de NOS zijn ze nog zo fair om aan te halen dat de in Somalië geboren moslima Ilhan Omar in het (recente) verleden nogal wat twijfelachtige dingen gezegd heeft over joden, Israël en 9/11 en dat ze voor enkele van die uitspraken zelfs haar verontschuldigingen moest aanbieden. Maakt bij NRC allemaal niet uit: Lotfi el Hamidi noemt Omar, een conservatieve islamitische gelovige met antisemitische trekjes die een strijd tegen westerse vrijheden verwart met een strijd voor gelijkheid, een "nieuwe en betere Ayaan". Daarmee vat hij de tijdsgeest, waarin het policor spook steeds meer terrein claimt, wel aardig samen: een vrouw die zich ontworstelde aan haar geloof (en daarbij behorende dogma's) en zich ondanks het permanente gevaar voor religieuze vergelding ontwikkelde tot een vrijheidsstrijder die wereldwijd ogen opent tegen islamitische onderdrukking, wordt in een voorheen serieuze (en liberale) krant "conservatiever" en minder goed geacht dan een vrouw met een hijab die binnen haar eigen religie als tweederangs onderdaan gezien wordt, maar die wel lekker haar huidskleur in de strijd weet te werpen om HeT wItTe PaTrIaRcHaAt uit te schelden. En zo glijden we steeds verder af.
Wél een Nuttige Leestip: Ayaan over Ilhan.

Dikke vette populistische leugen

maar als je """links""" bent, mag dat

Reaguursels

Inloggen

Interessant te zien hoe dit soort columnisten (is dus opinie, geen journalistiek) toch weer door de mand vallen. Het volledige artikel staat trouwens hier:
www.nrc.nl/nieuws/2019/07/22/ilhan-om...

Vraag de gemiddelde Marokkaan hoe hij/zij tegenover Israël staan en het antwoord laat zich raden.
Vraag de gemiddelde moslim hoe hij/zij tegenover Ayaan Hirsi Ali staat - ondanks jaren van afwezigheid in Nederland - en ook dat antwoord laat zich raden.

De haat jegens Hirsi Ali is onder veel moslims nog steeds springlevend in Nederland. Want tegen haar steekhoudende argumenten (en vastberadenheid) kunnen zij zowel inhoudelijk als verbaal niet op. En dat doet vanwege het “eergevoel” nogal pijn, nietwaar meneer El Hamidi?

Zelf heb ik die openlijke haat ook in gesprekken regelmatig meegemaakt. Dan wordt er door “inclusieve” mensen gewoon letterlijk openlijk gezegd hoeveel zij haar haten.

Wat in het hoofd van deze columnist om ging toen hij het schreef weet ik uiteraard niet, maar uit de manier waarop hij alles heeft geschreven “proef” ik een zekere vorm van rancune richting Hirsi Ali. Haar Somalische achtergrond wordt er gewoon bij de haren bijgetrokken.

Dit riekt dus gewoon naar de zoveelste poging tot afrekening, een afrekening met iemand die deze columnist op argumenten niet kan verslaan, noch ooit zal kunnen verslaan.

Dus meneer El Hamidi, blijft u naar lekker rancuneuze, slecht onderbouwde stukjes schrijven om uw gesubsidieerde inkomen een beetje mee aan te kunnen vullen.

Ayaan Hirsi Ali heeft het op maatschappelijk en intellectueel gebied tot hoogten die u nooit van uw leven zult bereiken. En een wereldwijd podium, waar zij haar opvattingen met succes weet te brengen.

Geniet u dus maar even van uw tijdelijke podium op GS, uiteraard tijdens komkommertijd. Met uw beperkt intellectueel vermogen zult u altijd in Hirsi Ali’s schaduw staan, vanuit een gemarginaliseerde positie.

Kompromat | 23-07-19 | 11:20

Vreemd dat er zoveel belangstelling is voor die islam. Een totaal oninteressante "religie" gebezigd door nog oninteressantere mensen. Van Oef heeft geen enkele omgang met islamiers en houdt dat zo.

van Oeffelen | 23-07-19 | 09:16 | 1

Misschien heeft het er iets mee te maken dat ze oorlog tegen ons voeren en wegkijken een soort capituleren is

hellothere | 23-07-19 | 11:58

Volgens die korangod gaat de zon onder in "a muddy spring of water". Volgens die god gooit die god een ster naar demonen die het paradijs in proberen te glippen als we een vallende ster zien. Volgens die god bepaalt wie als eerste klaarkomt tijdens de sex het geslacht van een kind. Volgens die god heeft 1 vleugel van een vlieg een ziekte en de andere vleugel het geneesmiddel. Zal ik verder gaan met het benoemen van de achterlijkheid van de islam, of ben ik al een racist?

Michiel85 | 23-07-19 | 08:06 | 1

@Michiel85 | 23-07-19 | 08:06 ben je blank dan ben je rascist dus ga maar door met je verhaal.

kwartjes | 23-07-19 | 11:13

D'n Trumpert heeft de democraten keihard bij de ballen en knijpt er nog eens even goed in...

Nemo_Tenetur | 23-07-19 | 00:35

Trump geeft links van katoen.
En helemaal niets kan men er tegenin brengen.

Lieveschat | 22-07-19 | 23:21

Mooie clash of civilizations overal.
Althans, overal waar de islam de kop op steekt.

UHeeftGelijk | 22-07-19 | 22:42

De nogal lange, maar accuratere omschrijving van het verschijnsel dat sommigen Islamofobie noemen, is het telkens weer vaststellen dat er iets creepy’s, iets stiekems dat je geest vertroebeld, in de Islam steekt, of in elk geval in de manier waarop de volgelingen handelen en spreken.

very_bad_poet | 22-07-19 | 22:18

Tot voor kort stond "Lofty" telkens bovenaan mijn Twitter Highlights mail die ik elke dag krijg. Geen idee hoe dat kwam. Ik volg hem niet, nooit op iets van hem gereageerd. Je zou bijna aan een Soros-complot denken.
"Hoe krijg ik hem daar weg"? Dacht ik. De oplossing was eenvoudig. Gewoon "Lofty" blocken in je Twitter settings

BASinnic | 22-07-19 | 21:43

Trump is gek, die 4 dames zijn gek. Soms denk ik dat 90% van de mensheid niet gek is, soms twijfel ik. Ik ben gek dat ik me er druk over maak.

captainobvious | 22-07-19 | 20:47

De AOC-squad maakt van de politiek in de VS een nog grote stront- en moddergooiend circus. En wat heeft elk circus nodig? Een oranje clown. Eentje die als dompteur dat stel keffertjes symbolisch mag temmen voor de bühne.

Deze hysterische wijven zonder greintje gezond verstand zijn inderdaad een zegen voor Trump. Ze kunnen niks, weten niks, ontberen elke basale kennis op gebied van economie, wetenschap, of zelfs maar logisch nadenken. Dan mag hetzelfde Trump verweten worden, t.o.v. die troep komt hij over als gematigd, kundig en intelligent. Je zou bijna denken dat hij ze zelf hiervoor betaalt... Mevrouw AOC schijnt letterlijk te denken dat binnen enkele tientallen jaren de wereld vergaat door klimaatverandering als niet nu stante pede de hele wereldeconomie wordt opgeblazen. Of dat hordes Latino's zonder opleiding die Amerikanen uit de laagstbetaalde banen wegconcurreren of komen parasiteren op "gratis" peperdure zorg zullen zorgen voor welvaart en geen enkel probleem opleveren. En dan hebben ze daar nog de luxe dát ze vaak illegaal gaan werken.

Op deze manier gaan sowieso de Republikeinen de verkiezingen in 2020 winnen, als voor die tijd geen voorgekookte oorlog is uitgebroken met Iran. Hoop van niet, maar daarbij sluiten de rijen zich meestal ook in een land tegen de "vijand" van buiten. Of de economie in een crisis terecht is gekomen. De Fed is idioot genoeg nu al aan het buigen naar politieke druk van Trump om "preventief" de rente te gaan verlagen, dus het is de vraag of een omvallende Deutsche Bank roet in zijn eten gaat gooien of hij lachend met een (op papier) "amazing" economie de verkiezingen wint. Of de Republikeinen moeten ineens een betere en kansrijker kandidaat naar voren schuiven, maar of ze dat risico willen nemen dat Trump voor zichzelf campagne gaat voeren als independent...

Ondertussen blijven deze dames zich verschuilen achter de racisme-kaart. Die hand en truc raakt een keer uitgespeeld. Roep duizend maal wolf en op een gegeven moment is de reactie nihil. Vervang die gezichten en genders nu eens met dat van een blanke cisgendered heteroman. Als die dezelfde uitspraken zou doen, 9/11 bagatelliseren, uitzetcentra voor illegale immigranten (niet eens asielzoekers in naam nota bene) die zijn opgericht door Obama vergelijkt met concentratiekampen, welke normale doorsnee Amerikaanse kiezer of Nederlander zou dat voor zoete koek slikken?

Wol | 22-07-19 | 20:39 | 7

@UHeeftGelijk | 22-07-19 | 22:43:

Neuh dankzij een paar rednecks. Hij is dermate onpopulair dat hij het van elke Democraat qua populaire stem zal verliezen. Maar hij kan wel winnen. Het is een reële mogelijkheid. Zolang hij Florida houdt en de 3 swingstates met enkele duizenden kan winnen. Ja het kan.

Andrew Deen | 23-07-19 | 00:00

@andrew deen: “luister” en “let maar op” noemen in een enkele post op GeenStijl? Dan ben je ver heen en wel heel erg zeker van je gelijk wat eigenlijk ongelijk is. Je zult het nog wel begrijpen. Let maar op!

borgmonster | 23-07-19 | 00:31

@Andrew Deen | 22-07-19 | 22:29:
M.a.w. hij is gewoon een politicus, net als alle andere. Veel beloven, weinig geven, doe de kiezer in vreugde leven. Maar een rechtse, liberale of centrum Amerikaan moet wel op hem stemmen als het alternatief een Hillary, laat staan AOC-typetjes is.

Maar ik feliciteer je maar alvast met nog 4 jaar ergernis en moddergooierij. Want je snapt het gewoonweg niet. Ik ben niet bijzonder links, maar als links Amerika een kans wil maken moeten de Democraten een uiterst gematigde, op punten als immigratie zelfs "rechtse" kandidaat vinden, zoals de socialisten in Denemarken ook eindelijk weer eens de macht mochten proeven. Anders, fat chance, zoals men daar zegt.

Jij noemt het populisme of volksmennen, maar de Democraten en politici in het algemeen doen niets anders. Alleen partijen of politici met een principeprogramma zoals de SGP (maar dat zijn mijn principes niet) wijken daarvan af. Verschil met Trump en de Republikeinen is dat Democraten zo verschrikkelijk slecht zijn geworden in hun retoriek, die een gewone Amerikaan te weinig aanspreekt. Open grenzen voor iedere armoedzaaier zonder opleiding uit Centraal Amerika, meer regels, meer overheid, meer "gratis" troep als sigaar uit eigen doos doet het daar niet bijster goed. En al helemaal niet de je de meerderheid van blanke Amerikanen uitmaakt voor racist of fascist of nazi of een groot deel van het electoraat wegzet als "deplorables", zoals die misstap van Hillary "Marie Antoinette" Clinton.

En één van de grootste redenen waarom ik destijds als ik Amerikaan was Trump had gekozen, was omdat Hillary geen afstand nam van Amerikaans interventionisme in Syrië en confrontatie zoeken met Rusland bijvoorbeeld. Ze wilde dezelfde shit als Obama en Bush. Het zou me bijzonder tegenvallen als hij dan wel een nog groter bloedbad of chaos zou aanstichten in Iran. Mocht het daar wel van komen, is het duidelijk dat ongeacht of er een D of een R in het Witte Huis huist, iemand anders aan de touwtjes trekt en er op dat vlak feitelijk geen keus is.

Wol | 23-07-19 | 09:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Ayaan over Ilhan doet meteen denken aan onze Metro-Umar: haar "ik" stijl is veel te zwaar aangezet; ze lijdt onder een 'ik' dictatuur van eigen makelij. Verder weet ze niet uit te stijgen boven het bitch-fight niveau van de ene Somalische tegen een andere Somalische. Daarmee maakt het dure lettertype van de Wallstreet Journal kop een lachwekkend contrast.
Die NRC-columnist plaatst zijn stukje onder 'Lux et Libertas' logo, ook zo'n deftig relikwie uit een vooroorlogs verleden. Lotfi el Hamidi gebruikt de Trump vs. Squad controverse als rookgordijn om zijn eigen Stuka onverwachts boven Israel naar beneden te laten gieren. Nou mag je het best niet eens zijn met de wijze waarop Israel bezig is om de West Bank zich toe te heiligen (het is per slot van rekening Heilig Land in Joodse ogen), maar doe dat met open vizier. Niet zo achterbaks. Over Heilig Land gesproken: The Squad is voor president Trump een geschenk uit de hemel. Hij heeft een tegenstander nodig, die zoveel afkeer genereert bij zijn Evangelicale WASP achterban, dat ze wederom Trump gaan herverkiezen voor God's Own Country. The Squad wordt als sitting duck bedolven onder sneren van dat het hun aan vaderlandsliefde ontbreekt. President Trump mag niet zoveel onder de geblondeerde kuif verborgen hebben, wat betreft vaderlandsliefde is hij een echte Held. Dat is wat telt in The States.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-07-19 | 19:50 | 1

Blijf maar op vakantie. Ayaan’s artikel is van diepe introspectie en grote overtuigingskracht. En de stijlfiguur maakt het mogelijk de grootste tekortkoming van de Islam indringend aan de kaak te stellen: het ondergeschikt maken van de individu aan de ideologie.
Prettige vakantie.

Klapsigaar | 23-07-19 | 00:46

Nou, tijd voor een ontmoeting met Ayaan dus. Even de zaak op een rijtje zetten.
Maar misschien wil ze dat niet, want dan moet je dialoog aangaan. En dan kan je tegengeluiden krijgen die je zelf niet had kunnen verzinnen.

kloopindeslootjijook | 22-07-19 | 19:15

Lekker zelf iets invullen, niet checken of het klopt, en dan tekeer gaan.
Zucht.
Maar deze mevrouw zal dan ook niet uitblinken in zelfreflectie en zich afvragen waarom ze gelooft, hoe dat zo in haar gekomen is, en wat er van haar geworden was als ze toevallig in een andere tijd en/of op een andere plaats en andere familie was geboren.

kloopindeslootjijook | 22-07-19 | 19:13

Ik lees het NRC nooit. Al jaren niet meer. En het is me nu weer geheel duidelijk waarom.

Het NRC lezen is als naar een gemeentelijk zwembad gaan om door de pis van anderen te zwemmen terwijl je bespuugt wordt door onvolwassen moslims.

Croisantneuf | 22-07-19 | 18:53 | 2

Bespuugd. Verder: eens.

Cor Netto | 22-07-19 | 18:55

Zo af en toe bel ik NRC wel eens om zeker te stellen dat ik geen abo meer heb. Gewoon omdat het kan.

Frau Merkel | 22-07-19 | 23:10

Verwaande diversiteitstrutjes worden nu eenmaal opgehemeld door journalisten. Voor hen die niet meelopen met de mode en hun nek uitsteken, wacht de mestkar.

Rest In Privacy | 22-07-19 | 18:33 | 5

@lingo star | 22-07-19 | 18:59: Minder stemmen in 020 dan Mokum Mobiel, maar wel alle aandacht.

Rest In Privacy | 22-07-19 | 19:07

@lingo star | 22-07-19 | 18:59: waarom? Omdat hun boodschap uiteindelijk positiever is dan die van Trump en consorten. Ik kan er niks anders van maken: de wereld wordt door die clown er niet beter op, verre van dat. De man zendt enkel haat, achterdocht en tweespalt uit. Deze vrouwen daarentegen proberen mensen dichterbij elkaar te brengen. Dat kun je misschien heel stoer ‘deugen’ noemen maar in the end heeft een samenleving helemaal niks aan achterdocht en buitensluiting.

Titaantje | 22-07-19 | 20:35

@Titaantje | 22-07-19 | 20:35: Nou ben ik bepaald geen fan van Trump, maar de deugdames proberen mensen helemaal niet dichterbij elkaar te brengen. Ze barsten van de haat tegen de witte man en verkopen dat als verbinding. Trap er niet in! Wie wel verbinding bracht was iemand als Martin Luther King, blank en zwart zagen in dat wij hij zei hout snijdt.

Rest In Privacy | 22-07-19 | 21:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Lotfi el Hamidi schrijft wekelijks een tenenkrommend slecht stukje in de NRC. Hij krijgt hiervoor een stagevergoeding van de Persgroep, en daarvoor krijgt de Persgroep heel veel diversiteitsdeugpunten. Hiernaast ontvangt hij aanvullend salaris van Salafisten International om het Islam gif of subtiele wijze in de Nederlandse deugmensgemeente te injecteren.

Holein1 | 22-07-19 | 18:31 | 5

@Holein1 | 22-07-19 | 18:58:
Ik lees hem niet regelmatig maar heb genoeg van hem gelezen om te weten dat het geen gebroddel is.
Wat een manco is aan zijn column is het beperkte aantal letters waardoor zijn meningen noodgedwongen miniem onderbouwd kunnen worden.
Maar op Islam knuffelen of Oslam propaganda heb ik hem werkelijk nog nooit kunnen betrappen, sterker nog, ik weet niet eens of hij wel praktizerend moslim is.
Je riedel is mij dus teveel ad hominem en je geeft er blijk van enkel de (veronderstelde) moslim in die man te willen zien. Is wat beperkt: mensen reduceren tot enkel hun (vermeende) religie.

Titaantje | 22-07-19 | 20:30

@Titaantje | 22-07-19 | 20:30: je kunt niet lezen helaas, maar blijf het proberen. Enige uitleg met betrekking tot jouw mening ontbreekt wel volkomen, raar dat je mij dat verwijt..

Holein1 | 22-07-19 | 23:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen idee of iemand al zo vriendelijk was om een directe link naar het artikel te plaatsen, maar hier gaat ie dan: t.co/9VbpH817E6

Oawerdepoal | 22-07-19 | 18:22

Gelukkig voor haar speelt pigment een rol. Anders was dit kansloos. O, wacht.

threeheadedmonkey | 22-07-19 | 18:18

Grappig dat ze hier tot held wordt uitgeroepen en zelfs de demoncraten niet blij zijn met zoveel domheid.

marrretje | 22-07-19 | 18:18 | 1

demonen pfff

marrretje | 22-07-19 | 18:19

Stay away from islam!

Go_Vegan2.0 | 22-07-19 | 18:12

Het goede nieuws:
Met deze tegenstanders gaat Trump gewoon winnen.
Logisch.
Als je tegenstander zich hysterisch opstelt.
Wat dat betreft was dat reptiel van Hillary Clinton veel moeilijker te verslaan.
Maar in 2020 wordt het veel makkelijker om die Democraten te verslaan.
Kijk maar.
*Amerikanen zijn graag trots op hun land (af en toe -beetje veel- de baas spelen)
*Amerikanen houden van hun land (graag winnen: overal de beste in zijn)
*Amerikanen willen niet die hele slechte kritiek (over antisemitisme/immigratie).
Die echt veel te hoge toon van verontwaardiging; (wie denkt ze wel dat ze is)
die veel te schelle overdrijving van waar de kritiek over gaat; (kijk naar jezelf)
de associatie bij Omar te maken te hebben met 'n primitief viswijf'.
En wat Trump heeft gedaan is heel handig voorsorteren op zijn herverkiezing; hij heeft veroorzaakt, dat de Democratische partij loyaal verbonden moet blijven aan dat 'quad' ; die vier viswijven. Zo degradeer je de tegenstander met hun extremen. Het is 'n manier van gevoelsmatig straatvechten, maar uiterst effectief.
Trump wordt herverkozen.
Omdat de Democraten hysterisch doen.

Der Paulie | 22-07-19 | 18:02 | 40

@Der Paulie | 22-07-19 | 23:55:

Ik ben niet verdrietig. Hoe kom je erbij. Het raakt mij totaal niet. Maar het is natuurlijk wel zo dat sommige senatoren enkele honderdduizenden mensen vertegenwoordigen en anderen miljoenen. Is dat eerlijk volgens jou?

Of ga je weer dramatisch en hysterisch doen?

Andrew Deen | 23-07-19 | 00:04

@Der Paulie | 22-07-19 | 23:55:

En wat heeft Corbyn hier mee te maken? Ben je wel helemaal fris in je bovenkamer?

Het gaat erom dat Trump kan winnen zonder de democratische stem te winnen. Dat lijkt me best een onderwerp.

Overigens is het "HET VERENIGD KONINKRIJK" De Schotten en Ieren hebben ook wat in de melk te brokkelen.

Andrew Deen | 23-07-19 | 00:07

@Andrew Deen | 23-07-19 | 00:07:
Merk je nou niet (?), dat je de grote lijn mist als je op 'details' zit te hakkepuffen?
Wat ik stelde is, dat in een strijd tussen politieke partijen de negatieve beeldvorming (van antisemitisme) gebruikt wordt als onderdeel van de verkiezingsstrijd.
Daar kreeg FvD ook mee te maken, en 'dus' wordt iemand van racisme beschuldigd, als die dingen zegt over IQ en bevolkingsgroepen.
Het ging mij erom die strategische keuze-mechanismen te duiden, die meespelen bij de te winnen gunst van de kiezer. (los van de waarheid kan 'n leugen dus ook grote invloed hebben, als die leugen aannemelijk blijft lijken, ondanks weerlegging met 'de waarheid')
Overigens de leider van de socialisten in Engeland (juist niet in Schotland en Noord-Ierland) is sta-in-de-weg, door het niet goed wegwerken van de beschuldiging 'n antisemiet te zijn. (ik weet echt niet of hij antisemiet is, maar dat weegt niet mee)
Maar ik zie, en met mij velen, dat negatieve beeldvorming snel beslissende sympathie, of antipathie kan opwekken.
Daarom was de schade van Hillary Clinten zo groot, toen zij sprak over 'deplorables'; de denigrerende bijsmaak bleef haar aangekleefd achtervolgen; met fatale gevolgen voor haar.

Der Paulie | 23-07-19 | 00:37
▼ 37 antwoorden verborgen

like lemmings massive political suïcides of the left and it's affiliaties in real-time en we hoeven helemaal NIETS te doen. Zij vliegen vanzelf in hun eigen gecreëerde afgrond

idopane | 22-07-19 | 17:56

heks + brandstapel

Tasmaneiland | 22-07-19 | 17:51

"Lotfi el Hamidi" klinkt als een islamitisch-verwarde WC-eend die de islam aanprijst vanaf de zeepkist van NSB-handelsblad.

Jan Passant mk2 | 22-07-19 | 17:27 | 7

@Titaantje | 22-07-19 | 18:38: Sorry hoor, maar die mevrouw maakt meer kans om mensen te binden als ze een verbanddoos koopt - of voor mijn part een avondje naar een BDSM club gaat. Verbinding en politiek ... steevast een dekmantel voor het cliëntelisme waarin allochtone politici grossieren: zie enge clubjes als DENK en Bij1.

Pierke Pierlala | 22-07-19 | 19:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Loftie is volgens de rechter ontoerekeningsvatbaar. Neem het hem niet kwalijk.

Eddy67 | 22-07-19 | 17:14

Ilhan Omar schijnt met haar broer getrouwd tezijn, om een greencard te krijgen voor haar broer. Dat terwijl ze is getrouwd.

kwartjes | 22-07-19 | 16:54 | 5

@Roadblock | 22-07-19 | 17:18:

Klopt. Er zijn echt vragen. Alles lijkt op een driehoeksverhouding. Maar het hoe en waarom is onduidelijk. Vooral omdat er geen doel bereikt is. Ik ben echter niet zo'n roddelneefje. Dus ik ga er vanuit dat dit in de privésfeer licht. Mevrouw Omar had een verhouding met 1 man. Kwam daar later op terug. En besloot later weer dat haar originele liefde toch de man van haar leven was.

Ik kan er geen kwade opzet in vinden. Vooral omdat er niets bereikt is. De man in kwestie heeft geen verblijfsvergunning of staatsburgerschap. Dit terwijl hij dit als de broer zijnde gewoon kon krijgen zonder al die onnodige onzin. Bij twijfel had een DNA test voldaan en kon hij gewoon via "chain migration" een verblijfsvergunning en later paspoort krijgen. Een onnodige complexe idioterie dus. Mijn conclusie is dat het onzin is. Dit hoewel er wel vragen openblijven.

Andrew Deen | 22-07-19 | 17:28

mevrouw de Al-Qaeda-fan bevestigt dit niet - en opmerkelijk genoeg ontkent zij het ook niet. Overigens mag bekend zijn dat geen leugen den moslim te ver gaat om in het westen te komen wonen.
Dat zegt wel wat over de erbarmelijke staat van hun poepgatland van afkomst. Jammer dat zij diezelfde oorzakelijke cultuur hier met alle geweld willen implementeren.

Jan Passant mk2 | 22-07-19 | 17:29

Birther leaps to mind.
En zo lekker inhoudelijk ook jongen!!

Titaantje | 22-07-19 | 18:42
▼ 2 antwoorden verborgen

"Trump says if you don't love America, leave it."

Dat zou ook voor Nederland moeten gelden. Hoeveel mensen hier kotsen over alles waar Nederland voor staat, maar wel hier blijven.

Peter_K | 22-07-19 | 16:53 | 6

@Andrew Deen | 22-07-19 | 17:00:
Hm, ik heb toch de indruk dat u nu vanuit uw bubble praat:
"Negatieve reaguurders moeten maar vertrekken",
en Peter_K vanuit zijn invalshoek: "Lieden die onze beschaving, cultuur etc haten moeten maar vertrekken".

Roadblock | 22-07-19 | 17:22

@Roadblock | 22-07-19 | 17:22:

Ik denk dat lieden die de vrije westerse rechtsstaat en democratie verwerpen moeten vertrekken. Dat lijkt me een goed begin voor iedereen.

Je kan een fiks aantal van de reaguurders scharen onder het volk dat onze liberale rechtsstaat en democratie verwerpen. Ik hoorde laatst dat de huizen in Hongarije erg goedkoop zijn. Daar is Orban druk bezig om de rechtsstaat te slopen. Wellicht een mooie plek voor reaguurders. Voor moslims die onze rechtsstaat verwerpen raad ik ze aan om lekker naar Syrië of Saoedi-Arabië te gaan. Afhankelijk van welke islam sekte ze aanhangen.

Andrew Deen | 22-07-19 | 17:32

@Roadblock | 22-07-19 | 17:22 |:
De nieuwe fascisten vinden unaniem dat Nederlanders Nederland moeten verlaten wanneer zij het niet eens zijn met de veranderingen die genoemde fascisten hier op anti-democratische wijze doorvoeren.
"Witte mannen" noemen zij genoemde Nederlanders ook nog eens, de vuile racisten.

Jan Passant mk2 | 22-07-19 | 17:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Wanneer wordt NRC gewoon tot SJW omgedoopt? Wel ja zo eerlijk.

Madame Poitiers | 22-07-19 | 16:50

Lotfi El Hamidi is gefrustreerd, misplaatst trots, dom en hij haat het Westen. De gebruikelijke oosterse cocktail.

Madame Poitiers | 22-07-19 | 16:49 | 1

Het zou mij verbaasd hebben als het besneden ventje anders had gereageerd. Islam eerst, je weet toch. Dat het een domme, racistische, leugenachtige vagina op pootjes is maakt hem dan voor de gelegenheid niet uit.

BenPakdee | 22-07-19 | 16:52

Er zijn helaas maar heel weinig mensen, die de kracht van Ayaan hebben om boven de gekte van hun achtergrond uit te stijgen. Als moslima is dat nog extra moeilijk omdat je weet dat de islam geen vrije denkers duldt. Hypocriete idioten als zo'n Lotfi geval sterken alleen mijn bewondering voor Ayaan.

Blauwpetje | 22-07-19 | 16:47 | 6

@Andrew Deen | 22-07-19 | 16:52:
Volgens mij wordt er geen fatwa over een ex-roker afgeroepen, zou dat mss helpen?

marrretje | 22-07-19 | 19:55

@marrretje | 22-07-19 | 19:55:

Och ik ken genoeg moslims. Sommigen zijn religieus. De meesten enkel qua afkomst. Ik zit regelmatig met ze in de kroeg een biertje te drinken. Mag niet doen ze wel. Er zijn fanatieke moslims. En fanatieke joden. En fanatieke christenen. Maar de meesten mensen willen gewoon een leven leven met een beetje plezier. Wel zie je altijd twee extremen. Diegenen die het afgezworen hebben en afkeuren. Die het nodig vinden om je daar mee lastig te vallen. En die anderen die het omarmen en het nodig vinden om je daar mee lastig te vallen. Nu wil het feit wel dat ik nog nooit ben lastig gevallen door joden of moslims in mijn huis. Christenen aan de andere kant... Die komen nog wel eens langs om het "woord" te verspreiden. Hou toch op man. We zijn allemaal mensen en ja, er zijn extremistische moslims en zo ook nazi's en extremistische joden (die jou trouwens ook haten voor jouw zonden) en ga zo maar door. Flikker op met die extremisten.

Andrew Deen | 22-07-19 | 20:04

@Andrew Deen | 22-07-19 | 20:04: Nou waar blijft die enorm lange lijst met ex-moslim fanatici?

Mazzelstof | 23-07-19 | 06:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Scherp trouwens Erdal!

Einde van de Domheid | 22-07-19 | 16:43

De islam en het nazisme gingen al hand in hand, dat is nooit veranderd.

Ko Ranzig | 22-07-19 | 16:36 | 22

@Andrew Deen | 22-07-19 | 23:30: Nu zijn de christenen het meest vervolgd op deze aardbol. In het MO zijn ze bijna verdwenen, uitgemoord of verdreven. De verdrevenen zijn naar of Europa of de US.
Degenen die naar Europa zijn gegaan, die zullen daar worden aangepakt.
Linksom of rechtsom.

Arachne | 22-07-19 | 23:40

@Arachne | 22-07-19 | 23:40:

Wanstaltig zelfmedelijden. Er zijn veel meer christenen in de wereld dan moslims en ze hebben veel meer geld en macht over het geheel gezien. Je kan niet zeggen dat een miljard moslims onderdrukt worden. Je kan zeker niet zeggen dat meer dan een miljard moslims onderdrukt worden. Want ja. Zoveel zijn er.

Andrew Deen | 23-07-19 | 00:02

@Andrew Deen | 23-07-19 | 00:02:
In deze wereld staat in 13 landen de doodstraf op ongelovigheid. Allemaal islamitisch.
Schijt met je moslims worden onderdrukt. Wie er werkelijk onderdrukt worden, door islamitische horden afgetuigd, uit elkaar getrokken en in de brand gestoken, in gevangenissen worden gegooid en gemarteld of soms ongestraft gewoon met hakmessen worden geslacht in hun eigen woning vanwege niet geloven in islamitische bullshit zijn ongelovigen in moslimlanden. En christenen. En hindoes. En boeddhisten. En iedereen die geen moslim. En iedereen die een verkeerde soort moslim is.

En met die islamitische waarden waardoor moslims zo worden geinspireerd tot medemenselijkheid en warmte staan ze hier in asielzoekerscentra nog steeds ongelovigen uit hun landen naar het leven. Maar dat vind kennelijk precies in de tegenovergestelde richting plaats als waar jij wegkijkt.

Om die linkse neiging om als advocaat en islamapologeet op te treden vraagt echt helemaal niemand en helemaal niemand schiet er iets mee op. Doe eens wat nuttigs man.

Mazzelstof | 23-07-19 | 06:43
▼ 19 antwoorden verborgen

30 jaar lang ben ik abonnee geweest van het NRC, dat inmiddels is verworden door een haat verspreidend blaadje met columnisten
die racisme prediken en intolerante Islam verheerlijken.
Het is dan ook verdraaid gemakkelijk om daar je stompzinnige artikeltjes te slijten. Een kritische redactie is al lang verdwenen.

Bolhoed | 22-07-19 | 16:36 | 1

Ook ik was lang abonnee van NRC. Wat is die krant laag gezonken. In de jaren tachtig en negentig was het nog de Slijpsteen van de geest, nu is de "courant" verworden tot een haatspuiend en totaal niet kritisch blad dat volgens mij reddeloos verloren is.

Bij NRC viert de islam en haar haat spuiende aanhang heden ten dage hoogtij. Wat een verschrikkelijke afgang van de eens zo trotse en kritische courant.

Wat is er toch gevaren in de redactie? Totale waanzin blijkbaar. Islam pleasen is nu de teneur. Walgelijk !

aamert | 22-07-19 | 17:10

Wat nou als Einde van de Domheid had gezegd wat Ilhan had gezegd???
Nou????
Trump: 'EvdD je komt uit een besluiteloos links land, ga daar eerst mee leren omgaan en kom dan terug....'
Was dat racisme geweest?

Einde van de Domheid | 22-07-19 | 16:34

@AdPatat1960 | 22-07-19 | 18:25:

Verklaar jezelf. Ik vind dat altijd zo typerend. Grote waffel.

Jij: "JE PRAAT POEP!!!"
Ik: "oké want precies?"
Jij: *krekels*

Hou toch op. Kom met argumenten als je wilt praten.

Andrew Deen | 22-07-19 | 20:19

@Andrew Deen | 22-07-19 | 17:20: De Koch broertjes van 1) joods en 2) uiterst links/liberaal.

Alle politici hebben constant geld nodig voor verkiezingen en voor de partij. Wie veel geld inzamelt, krijgt baantjes in commissie. Het geheel is corrupt tot op het bot.

Arachne | 22-07-19 | 23:33
▼ 7 antwoorden verborgen

"Zeg tegen de vrouw dit ...". "Zeg tegen de vrouw dat ..."
Het lijkt wel alsof die godsdienst verzonnen is door mannen om de vrouwen te kunnen overheersen.

Fijnstoffer | 22-07-19 | 16:26 | 1

Joh?!

zijvanhiernaast | 22-07-19 | 17:04

Wat ons overkomen is, en wat ons overkomt, en wat ons tot Armageddon zal overkomen, helemaal tot de macht 10, met ons 17 mljn, en binnen no-time 25 mljn personages, steeds vaker van het jodenhatende, islam-propagerende, Nieuwe Rotte Courant/Wandelwegblad signatuur type Lotfi El Hamidi, komt omdat:
Nederlanders van oorsprong geen vechters zijn.
Nederlanders zijn onderhandelaars en missionarissen, kennen hun talen, en kennen hun *plek* in de wereld.
Net even iets te goed naar mijn smaak. Want je kunt niet ontkennen, dat wat er al jaren onder ons neus plaatsvindt, dat dit to-taal uit de klauwen giert.
Om het op z'n ironisch-fout NY-Dutch te zeggen:
"It's walking completely out of the hand".
.
En de enkeling, die ook ik ken, die WEL vechtersmentaliteit bezit, weet dit net zo goed als ik. Die zien ook de gang van zaken met lede ogen aan.
.
Maar laten we niet gaan doen of het niet zo is. We zijn, net als GB en FR aan het ondergaan, onder onze eigen doodgemoedereerde rubberentegel-mentaliteit.
.
Hell, er zijn buitenlanders (Koreanen, Amerikanen, Japanners, Hongaren, hell, zelfs Polen, die ONS beloeren als ware wij aliens zijn, met onze politiekvoering.
.
Wilders kan het korter: *knettergek*.

chicago river | 22-07-19 | 16:26 | 2

Duitsers zijn latent genocidaal, ff te ver doordrukken en ze slaan terug.

Uw Verzekeringsadvis | 22-07-19 | 16:28

@Uw Verzekeringsadvis | 22-07-19 | 16:28:
Moest goed glimlachen.
Heb er jaren gewerkt/gewoond/op vakantie gewees, en mijn conclusie was, dat ze met al zgn. keurigheid, en stiptheid, en ook weltschmerz, en hun fingerspitzengefuhl, vooral heel erg passief-agressief zijn.
Duitse meiden heb/had ik, ten opzichte van dat spruiterige maar wannabe-mondige en veeels te lange(!) Nederlandse vrouwvolk, wel een zwak voor.
Breek de dag, tik een eitje - streep - neem eens een Duitse.

chicago river | 22-07-19 | 16:35

Kan de vuilnisman met spoed, voordat hij op zijn welverdiende vakantie gaat, op het Rokin de redactie van het NRC en Loftiel HamvandeLidl ophalen en naar de AEB Amsterdam transporteren, 2 afvallijnen draaien nu nog.
Effe off topic:
Google de berichtgeving over AEB Amsterdam de volgende megafaal van Bestuurlijk Amsterdam, Asscher was destijds verantwoordelijk wethouder, vond o.a. testen te duur, Gemeentelijk " bedrijf" had gezien de technische staat, de werkomstandigheden, het management, opleidingsniveau, gedrag van de enig aandeelhouder allang stilgelegd moeten zijn door de verantwoordelijke instanties.
Schade kan oplopen tot pak um beet 600 miljoen.
Zal het wel gaan merken aan de precario.

bwanabanjo | 22-07-19 | 16:25

Ach die goede oude tijd: Pim als premier & Ayaan vice.

am*dam | 22-07-19 | 16:22 | 3

Ach nee ik droomde maar.

am*dam | 22-07-19 | 16:23

dat vind ik toch wel wat teveel eer voor Ayaan.
Daar zitten namelijk wel wat Somalische rafelrandjes aan.

watergeus | 22-07-19 | 16:26

zou links echt niet door hebben dat socialisme en anti Semitische hand in hand lopen. Ook bij de Labourpartij in Engeland hebben al tal van prominenten de partij verlaten ivm het semitisme. Men verwijst al snel naar de zwarte periode van Duitsland maar men vergeet daarbij dat de naam van Hitler's partij de nationaal socialistische arbeiderspartij was.

Jeroen65 | 22-07-19 | 16:20 | 2

Misschien ligt het er meer/ook aan dat wat er onder anti-semitisme valt maar opgerekt blijft worden.
Kom je met iets wat bwvs. 5 jaar geleden geen probleem was door die schuivende doelpalen buitenspel te staan (voor de semietenstrijders).

Gazzerop | 22-07-19 | 16:50

En diezelfde geldschieters hebben decennia de afbraak van het GB gefinancierd.

Arachne | 22-07-19 | 23:30

Heel goed dat de NRC duidelijk maakt dat Lotfi El Hamidi een vieze antisemiet is. Je zou maar om een schuilplaats verlegen zitten en hem tegenkomen.

tipo | 22-07-19 | 16:18

Als weeramateur houdt mij maar 1 ding bezig> wordt het Donderdag plus 40?
Heb nu al medelijden met de zwarte tentjes, zwart dus, het verhoogt het lijden, de witte luchtige lakens zijn voor de mannen.

snapal | 22-07-19 | 16:17 | 3

las zwarte titjes, zal wel een vorm van deformatie zijn

bwanabanjo | 22-07-19 | 16:27

Zwart werkt echt beter. In woestijnlanden dragen de mensen bij voorkeur zwart.

watergeus | 22-07-19 | 16:28

Nieuwe Radicale Courant, de eigen bubbel bij NRC wordt steeds extremer totdat hij uit elkaar spat.

sprietatoom | 22-07-19 | 16:16

Waar inteelt al niet toe leidt.

Nelis SplitBloes | 22-07-19 | 16:15

Trump is eigenlijk dol op Ilhan Omar; zij garandeert zijn herverkiezing.

quantumcollider | 22-07-19 | 16:15

-'een vrouw die zich ontworstelde aan haar geloof (en daarbij behorende dogma's'
Dat ze dat deed wil nog niet zeggen dat moslims even maakbaar zijn als niet-moslims. Genetisch verschil t.a.v. maakbaarheid is na 1400 jaar islam niet uit te sluiten.

HogeNood | 22-07-19 | 16:13 | 2

Na drie generaties is daar nog maar 12,5% van over. Ik denk niet dat er dan nog veel van over is.

Rest In Privacy | 22-07-19 | 16:19

Gemiddeld iq in Somalië rond de 60, dat betekent dat ongeveer 60% zwakbegaafd of zelfs nog minder begaafd is. Dat valt niet te maken, dat volk wordt nooit wat.

rode peper | 22-07-19 | 17:06

Nou ben je tegenwoordig al een antisemiet natuurlijk.

Superior Bastard | 22-07-19 | 16:11 | 4

@uisge baugh | 22-07-19 | 16:13: Yep.

kwark001 | 22-07-19 | 16:14

@uisge baugh | 22-07-19 | 16:13:
Ja. Dank je.

Superior Bastard | 22-07-19 | 16:15

@Superior Bastard | 22-07-19 | 16:15: Graag gedaan.

uisge baugh | 22-07-19 | 16:19
▼ 1 antwoord verborgen

Moslims zullen altijd de politiek misbruiken voor hun eigen stink godje.
De sharia zouden ze het liefst democratisch invoeren, dat gaat beter met een meerderheid, daarom wordt er ook flink gefokt.
Islam is tekenen voor eigen ondergang.

snapal | 22-07-19 | 16:10

Laten we ons nu niet ongeruster maken dan nodig is. Het is altijd mooi als je een weekje niets van Sylvana S. verneemt. Moeten we dan gaan opletten wat de Sylvana's in de Verenigde Staten allemaal roepen? Vult zoiets een leegte?
Laten we toch van die wond afblijven. Je kunt ook teveel aan een korstje peuteren.

JvanDeventer | 22-07-19 | 16:09

In Axios staat een artikel over de veranderde demografie in de VS door massa migratie.

Daardoor zullen in de toekomst vooral de Democraten profiteren en zal het voor Republikeinen steeds moeilijker worden om een verkiezing te winnen.

Kortom, massa migratie heeft op termijn grote en onomkeerbare gevolgen.
--------------
"The single biggest threat to Republicans’ long-term viability is demographics.

The numbers simply do not lie. America, as a whole, and swing states, in particular, are growing more diverse, more quickly. There is no way Republicans can change birth rates or curb this trend — and there’s not a single demographic megatrend that favors Republicans"

Swieberj | 22-07-19 | 16:04 | 7

Google eens Karl Rove. Deze politiek adviseur slaagde erin om de staat Texas te laten stemmen voor George DoubleU Bush. Het is helemaal niet zeker dat demografische veranderingen (lees: meer Hispanics) automatisch meer stemmen voor de democraten opleveren.

theo-is-dood | 22-07-19 | 19:03
▼ 4 antwoorden verborgen

NRC gooit met het grootste gemak Ayaan onder de trein, ten faveure van een antisemiet........ het kan daar allemaal!

Fatwabuster | 22-07-19 | 16:04 | 7

@Superior Bastard | 22-07-19 | 16:10: Het wordt verdoeme steeds gekker in dat linkse bolwerk......... wanneer zou de laatste abonnee gaan opzeggen?

Fatwabuster | 22-07-19 | 16:25

@Bin Bash | 22-07-19 | 16:15: ah sorry, maar her was toch ons aller Femke die vol voor haar op de bres sprong. In die tijd won ze nog prijzen voor haar liberale gedachtengoed. Helaas voor ons is ze bij GL vertrokken en nu burgemeester van een een of ander dorp.

Dlareg | 22-07-19 | 16:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Hamvraag is hier wie de "nieuwe, en betere", Lotfi El Hamidi kaan zijn, binnen islamland.
Met z'n er met de haren bijgesleepte zwart/wit-jaren 30 opmerkingkjes.
Kan er dan niet 1 (een!) dag niks over dat kuDtgeloof in de MSM verschijnen?
.
Geen 1 dag, gewoon, fijn, easy eighties, geen WOORD over Mo met z'n ramkraak, Kamir en z'n AK 47, Ahmed met z'n homohaat, kufars, zwembadterreur, iftar, wahabisme, "in elke moslim schuilt een salafist", type scholen a la Haga lycea(?)
.
Gewoon even niks met dat opdringerige gedrag van de medemens de mohammedaan.
Joh, ga je islam maar promoten in de moskeet hoor, buurthuis, mag allemaal, maar dat je dag in, dag uit, met je jankverhaal in nota de bene de grootste kranten van NL moet staan, al dan niet via een zielig klein naargeestig haatdragend mohammed ophemelend Ayaan-bashend columnpje, Lotfi. Seriously?

chicago river | 22-07-19 | 16:04 | 1

Het gejank en gejammer is voor vele verongelijkte moslims gewoon een verdienmodel. Als blanke autochtoon was hij kansloos geweest de kranten te mogen vullen wegens totaal ongeschikt.

2voor12 | 22-07-19 | 16:08

Ik zeg het niet vaak maar Lotfi el Hamidi is een redelijke mongool. Nu ik er zo over denk ga ik het heel vaak zeggen

DavidleeRoth | 22-07-19 | 16:03 | 2

Ik doe mee maar ga nu eerst Tobacco Road van u opzetten.

uisge baugh | 22-07-19 | 16:12

@uisge baugh | 22-07-19 | 16:12: eigenlijk niet van mij, maar wel goed gecoverd

DavidleeRoth | 22-07-19 | 16:38

In het bedrijfsleven zeg je tegen de assistente ook "wil jij tegen de CEO zeggen...."

Skunk57 | 22-07-19 | 16:01

Zucht...
Nee laat ook maar. teveel mis, te mooi weer, teveel kater van het weekend.

Rest In Privacy | 22-07-19 | 16:01

The Four Sylvanas, erger (veel erger) dan Sylvana Simons.
Ach, die kwaliteitskranten toch. De Volkskrant is de weg al langer kwijt. Die ziet bij monde van Emma Curvers in Sylvana Simons met haar 'plechtige self-empowerment' de nieuwe Oprah Winfrey...
www.volkskrant.nl/cultuur-media/sylva...

Schoorsteenveger | 22-07-19 | 16:01 | 2

Wat een zwetsartikel.... Ik dacht dat NRC het ergste was maar ik twijfel nu weer.

Gajus | 22-07-19 | 16:08

Is 'door de staat gedwongen samenleven' eigenlijk wel overeenkomstig de voor Nederland van toepassing zijnde Mensenrechten?

HogeNood | 22-07-19 | 15:58

Dit tweet klopt helemaal, de God van Ilhan Omar spreekt in de Koran inderdaad nooit direct tot haar, met uitzondering van twee verzen gericht op vrouwen van de profeet spreekt de Koran nooit rechtstreeks tot vrouwen, in tegenstelling tot de Bijbel. Vrouwen worden slechts genoemd in de derde persoon in de Koran. Ze worden ofwel geadresseerd via 'mannen en vrouwen' of 'je vrouwen, je dochters, je moeders', etc. Dit zijn de enige verzen in de Koran die vrouwen rechtstreeks aanspreken, en deze spreken alleen tot de vrouwen van de profeet. En dan gaat het er ook nog eens om om ze te waarschuwen om zijn leven niet moeilijk te maken (of hij kan ze vervangen door betere vrouwen) en hen adviseren weg te blijven van mannen met wie ze niet verwant zijn om seksuele spanning te voorkomen. Er zijn ontelbare verzen die rechtstreeks tot vrouwen spreken, maar alleen als bezit van een man. Maar wat is die blanke westerse man toch een seksist he?

JackStick | 22-07-19 | 15:56

Hou ze in de gaten die verradelijke snollen, hun doel zal onder andere altijd de vernietiging van Israel zijn.

snapal | 22-07-19 | 15:55

Wat een lef om dat creatuur te vergelijken met Ayaan.

deugfoob | 22-07-19 | 15:53

Die astro-shit werkt met hezelfde recept> nooit krijgt diegene die erom vraagt zelf antwoord van iemand die altijd wordt geacht dood te zijn.

snapal | 22-07-19 | 15:52

"Progressie", klots.

HogeNood | 22-07-19 | 15:51

Tunahan Kuzu, de betere Lotfi el Hamidi. Maar als het NRC Handelsblad liever NSB Halalblad wil zijn, moeten ze vooral het gezeur van El Hamidi blijven publiceren.

Diotima | 22-07-19 | 15:49

Het zijn niet alleen de antisemitische uitspraken van Rashida Tlaib en Omar; het zijn ook de contacten en dingen als fundraising die ze hebben gedaan voor twijfelachtige organisaties met banden in het Midden-Oosten.

Neem nu de antisemitische Farakan die Joden met ratten vergelijkt. De dames weigeren Farakan te veroordelen voor zijn uitspraken.

Nog op te merken is dat Trump bijna nooit over ras/kleur spreekt maar over de ideeën en uitspraken van de de vier congresleden.

Het zijn de media en de dames zelf die ras/kleur injecteren in het verhaal en er racisme van maken.

Natuurlijk kiezen de media partij voor de dames; iedereen die Trump bekritiseerd word door de media op handen en voeten gedragen. Zelfs als het het personen zijn met een antisemitisch gedrag.

Swieberj | 22-07-19 | 15:48

Hm, als ik de artikeltjes van meneer Lotfi-El-Hamidi bekijk, dan weet ik eigenlijk wel genoeg.
www.nrc.nl/rubriek/lotfi-el-hamidi/
De mevrouw is een moslim, en is aantoonbaar anti-semitisch, leugenachtig, en heeft zich bezig gehouden met huwelijksfraude om haar broer Amerika in te krijgen.
Daar moet je als mede-moslim toch wel voor zijn?

Roadblock | 22-07-19 | 15:48 | 2

Lotfi is het type dat een gebalanceerd artikel wil schrijven over de scheve verdeling van rijkdom in de wereld terwijl hij een slok neemt van zijn Starbucks koffie en een hap van zijn Nestlé KitKat gedipt in Nutella, allemaal tot stand gekomen met slaven, oplichting en belastingontwijking. Dus typisch een randstedelijke bubbelaar, werkzaam in de MSM.

Deflatiemonster | 22-07-19 | 15:57

Dankzij de wegkijkers laten deze islam politici hun ware aard zien. Op zich wel handig.

heldheino | 22-07-19 | 15:47

Moslims in de politiek betekent alleen maar ellende, geldt trouwens ook voor 99% van alle Afrikanen> politiek is enkel een middel om jezelf te verrijken. Het land interesseert ze geen ene moer.

snapal | 22-07-19 | 15:45 | 7

@kwark001 | 22-07-19 | 15:46:
Geloof best wel dat er veel kaf onder het koren zit, maar ook dat sommigen hun best doen om er wat van te maken.
Rutte bijvoorbeeld doet het niet voor het geld, het is een drijfveer die hem in staat stelt om het zolang vol te houden.

snapal | 22-07-19 | 15:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Hirsi Ali trok zich terug uit de tweede kamer toen uitkwam dat ze niet de volle waarheid had gesproken bij haar asielaanvraag.

Ilhan Omar verzweeg dat ze getrouwd was met haar broer om hem aan een verblijfsstatus te helpen, terwijl ze nog met een ander was getrouwd. In haar belastingaangiftes heeft ze erover gefraudeerd.

De misdrijven stapelen zich op: polygamie, belastingfraude, “mail fraud”. En dat nog los van haar aangetoonde leugenachtigheid, haar anti-semitisme. Trump zal erg blij zijn met de vier dames op de extreme linkerflank.

Glasgow Argus | 22-07-19 | 15:42 | 2

Dat trouwen met broer is toch gewoon koeltoer?

eerstneukendanpraten | 22-07-19 | 15:50

Dit keer geef ik Trump gelijk> ophoeren met je achtelijke praatjes, ga je eigen land maar "opbouwen" als je het allemaal zo goed weet.

snapal | 22-07-19 | 15:39

Merkwaardig hoe men aan de overkant komkommert..
Maar vervolgens zijn dat toch ook gewoon politici? En dan iets over politici roepen, of zeggen dat je de ene "beter vindt dan" je de ander al vond, dat is prima. Men kiest of segregeert maar. Daar weer op in gaan, zoals dit topic toont, geeft vaak een achterhoede gevecht. Stipt aan wat Donald er -backhome- mee probeert te bereiken?

Shareholder II | 22-07-19 | 15:37 | 2

Zat effe fout.

kwark001 | 22-07-19 | 15:38

@kwark001: cool zo'n kroontje..
Zijn ze er ook met ingebouwde solar fan en alu coating ?

Shareholder II | 22-07-19 | 15:48

Tsja, als zelfs in de VS onpatriottisch gewauwel van Moslims meer gewaardeerd lijkt te worden dan gelijkheid en vrijheid, dan gaat het niet echt de goede kant op.

Ik vrees dat dit echter een achterhoedegevecht wordt, voor het slinkende keurkorps verlichte zielen die nog wel eens hun particuliere belang op het spel willen zetten voor de greater cause.
Alleen al je mond open trekken bij al teveel gelul, kan positief werken, I.i.g. voor jezelf.

LJBrinkhorst | 22-07-19 | 15:36

Best wel goede tip om mijn vrouw van alles te laten doen dat ik wil maar zijzelf niet.
"God zei tegen mij dat jij vanavond de afwas moet doen".

2voor12 | 22-07-19 | 15:34 | 12

@uisge baugh | 22-07-19 | 15:42:
Elke sharia rechtbank zal mij gelijk geven. En feministen ook om een hele rare reden.

2voor12 | 22-07-19 | 15:48

@frank4444 | 22-07-19 | 15:45:
Hehehe, als u zich in de geschiedenis van Mohammed verdiept, zal u Hadiths tegenkomen, waarbij zelfs zijn vrouw Aisha, (Ja die jonge), een paar keer verzucht dat Allah het wel heel goed met het sex-leven van zijn profeet voorheeft, gezien de openbaringen van Gabriel.

Roadblock | 22-07-19 | 15:55

@2voor12 | 22-07-19 | 15:48: Dat dan weer wel, hoewel, als je een gewone blanke hollander bent is het nog niet zeker.

uisge baugh | 22-07-19 | 16:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Een PoC (daar bedoelen die correcte figuren 'kleurling' mee) met een hoofddoek is gewenster dan een PoC met onbedekte haren. Verrijking enz.

solcama | 22-07-19 | 15:33

Iemand met de naam Lotfi El Hamidi vindt Ilhan Omar beter dan Ayaan Hirshi Ali en dat is nieuws omdat het komkommertijd is? Zijn er geen serieuze zaken gaande?

Godwint | 22-07-19 | 15:33 | 2

Om met Hans Teeuwen te spreken, neeueee!

uisge baugh | 22-07-19 | 15:38

Daar zit vanalles achter, voor wie wil :o) Of.. lees een boek in je strandstoel, duik de zee in, ga een ijsje halen met je kinderen, wijs een duitser op het kuilenbeleid. Het zomert lekker door.

Shareholder II | 22-07-19 | 15:46

De vijanden van mijn vijand zijn mijn vrienden en ineens ben je antisemiet en anti-democratisch. Ja, zo snel kan dat.

flashforward | 22-07-19 | 15:32 | 1

In Engeland is Labour daar langzaam aan het achterkomen.

Roadblock | 22-07-19 | 15:56

Oké.

9/11: Ze zei iets van 'omdat een paar moslims iets deden kan je niet alle moslims daarvoor verantwoordelijk houden'. Dat is toch ook gewoon zo?

Israël lobby: Dat is wel zo. Er is een enorme Israël lobby die vooral gerund wordt door invloedrijke en schatrijke Amerikaanse joden. Dat is gewoon zo.

BDS: Ze vindt dat je producten moet boycotten uit de bezette gebieden. Ja. Ik vind dat onzin. Waarom mag ze dat niet zeggen?

Want het meest belangrijke, ze maakt gebruik van haar "1st amendement" rechten zoals die zijn vastgelegd in de grondwet. Ze is tevens democratisch gekozen door haar district.

Kan je helemaal apeshit op gaan. Ik begrijp de ophef niet. Zeker niet als je naar een bijvoorbeeld Steve King of Louis Gomert of noem er nog maar een zooitje. Maar waarom horen we niet over "White nationalist" en racist Steve King (niet de schrijver het congreslid). Nou? Waarom geen ophef over deze racist?

Die heeft me toch best veel ernstigere uitspraken die ik veel erger vind dan wat Ilhan Omar tot dusver heeft gepresteerd. Zoek maar op.

Andrew Deen | 22-07-19 | 15:32 | 34

@Andrew Deen | 22-07-19 | 17:59:

Daar hebben we Andrew weer. Geweld goedpraten door ander geweld aan te halen en BDS een clubje noemen dat gewoon maar een beetje minder joodse productjes wil kopen. Koekoek

ScottMcBeanie | 22-07-19 | 19:21

@ScottMcBeanie | 22-07-19 | 19:21:

Goed punt Scott. Lekker onderbouwd ook. Maar feitelijk gaat het daar wel over. Ooit meer dan drie zinnen kunnen lezen?

en.wikipedia.org/wiki/Boycott,_Divest...

Het gaat totaal niet over Jodenhaat. Het gaat over land, apartheid en een oplossing.

Ik ben het er niet mee eens. Ik vind het onzin. Ik vind dat je jouw wonden moet likken en doorgaan. Maar dat vind ik.

Het is niet antisemitisch. Absoluut niet.

Andrew Deen | 22-07-19 | 20:47
▼ 31 antwoorden verborgen

Wat de krantjes doen met dit soort opinies, ik kan het niet anders dan het regelrechte en zeer bewuste leugens noemen, is een patstelling mede-creëren die maar tot 1 uitkomst kan leiden. Steeds maar weer toont men over geen greintje - maar dan ook echt geen greintje - aan realiteitszin te beschikken. Discussiëren is onmogelijk, een heilige nietsontziende en destructieve overtuiging is alles wat dit soort figuren met zich meebrengt. En waar het samen praten stopt volgt uiteindelijk altijd wapengekletter. De vraag is, streeft Lotfi dit bewust na?

Lood om oud ijzer | 22-07-19 | 15:28

Hirsi Ali was toch echt heel duidelijk over Omar en haar valse tong. Typisch weer dat ze bij het NRC dit niet willen snappen. Of eigenlijk, ze weten het donders goed maar vinden het geweldig.

Deflatiemonster | 22-07-19 | 15:26

Deze vrouw is een politieke bomgordel, wil schade toebrengen met haar verderfelijke filosofie. Trump heeft dat door en zegt terecht dat deze vijand van het "vrije" westen terug moet gaan. You're either with us, or against us.

Volgers van deze filosofie zijn nog erger dan de Borgs:
We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.”

Painauchocolat | 22-07-19 | 15:25

betere Ayaan? die gast kan net zo goed naast Fostek op de longstay.

en Trump blijf vooral dit soort totaal malloten in spotlight zetten, daylight is the best disinfectant.

ikworstelengadouchen | 22-07-19 | 15:24

En... vinden we dit allemaal weer erg vandaag, zo achter ons toetsenbordje? (mezelf inclusief).'t Is tenslotte nu te heet om te demonstreren tegen al deze ongein he?

inderdaad geen stijl | 22-07-19 | 15:24

Nw Ayaan link naar imgur is dood als een papegaai

Hemmenaar7 | 22-07-19 | 15:22

Jammergenoeg achter betaalmuur. Copy-paste mogelijk?

De Bredaonaar | 23-07-19 | 11:55

Nice one Erdal!
En aan die ILLhan, unseen the thyphus!

Cobalt bomb | 22-07-19 | 15:22

Wat een ongelofelijke wappie is die Lotfi el Hamidi...

Wijze uit het Oosten | 22-07-19 | 15:20 | 1

Klinkt als iets onduidelijks in een potje uit een moslim toko
want bij de ingrediënten staat niets waar je wijzer van wordt

Tobi | 22-07-19 | 17:55

De Squad is een creatie, de dames zijn gescout en hebben auditie gedaan voor een politieke in plaats van een acteercarriere.

Vervolgens hebben ze in kleine kieskringen met weinig opkomst maar wel een trouwe aanhang van de DNC hun slag geslagen.

De DNC is hard links gegaan, maar vervreemdt de basis van zich. Een merkwaardige zekfmoordcampagne.

Glasgow Argus | 22-07-19 | 15:20 | 9

Het is op zijn minst raar te noemen, de frontlinie wordt door “the squad” namelijk door zowel de DNC zelf en de rest van de Amerikaanse samenleving getrokken. Genoeg democraten die diepgewortelde verbintenissen hebben met de joodse identiteit of AIPAC (waar je niks over mag zeggen, want anti-Semitisch). Het lijkt er vooral op dat de nieuwe garde de oude garde uit het zadel probeert te lichten en hierbij de domste en meest onbehouwen strategie adviseurs en spindokters in armen hebben genomen welke ze konden vinden.
.
Heel het “the squad” verhaal klinkt als een achterhaalde en extreem domme facebook-miem. Een stel niet blanke congres-vrouwen die vooral moeten uitdragen dat ze niet blank zijn en extra hard racisme en discriminatie roepen. Het is alleen jammer dat wanneer de teleprompters uitgeschakeld zijn ze dommer klinken dan menig apolitieke middelbare scholier.

HaatAth3ist | 22-07-19 | 16:22

@HaatAth3ist | 22-07-19 | 16:22:
Goede samenvatting, het interview op Aljazeera waar ik in een andere reactie naar verwees bevestigt dat beeld. "Unscripted" lopen de dames tegen flink wat beperkingen op, ze hebben nog veel werk te doen.

kindapaas | 22-07-19 | 17:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Als je groot gebracht bent met islam kun je vaak niet anders dan domme dingen zeggen. Ik Heb medelijden met de moslims.

Eddy67 | 22-07-19 | 15:20 | 3

Toch wel een wereldwijd dingetje onder die moslims,
de gezamenlijke geloofsachterlijkheid, domme inteelt en vooral het wegmoffelen daarvan(ooit wel eens een loslopend moslim mongooltje gezien? ze betaan echt maar zien nog geen zuchtje daglicht, logisch want de "normale" vrouwelijke moslims zien dat bijna ook niet. En dan vooral het 14 eeuwse islamitische morale besef van een fruitvliegje dat overal in de wereld waar de islam woekerd er ellende, verderf en algehele armoede is en dat dit dan het beste geloof is wat een mens te bieden heeft.

Halul gebakken | 22-07-19 | 16:28

@Halul gebakken | 22-07-19 | 16:28: Voor mijn beroep kom ik wel eens in tehuizen waar mensen met het downsyndroom zitten, en die in 020 zitten dus bijna helemaal vol met ze, en bezoek heb ik nooit gezien, lekker wegstoppen want allah maakt geen fouten.

AntiGod | 22-07-19 | 18:31

@AntiGod | 22-07-19 | 18:31: Precies. De zorg voor hun gehandicapte kinderen overlaten aan de infidels maar wel alle toeslagen en financiële ondersteuning in eigen zak steken terwijl hun kinderen het moeten doen met achtergebleven kleding van ex-bewoners.

Han-Xi | 22-07-19 | 18:42

Poep in je hoofd
poep in je hoofd
wat maakt het uit
als je maar gelooft

TDB | 22-07-19 | 15:17 | 4

Naar zoiets zocht ik.

horsteknots | 22-07-19 | 16:00

Ik vind de eerste regel eigenlijk het beste;
mijn -denkbeeldige- eerste reactie als ik door een linksidioot aangesproken wordt.

CLoVis | 22-07-19 | 16:34
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland