achtergrond

Geenstijl

Garagebrand-moordenaar is wéér een TBS-type

Janie Hoekstra heeft zichzelf gemeld als verdachte in de Bredase garagemoord van dinsdag. Maar dat is dan ook het enige goeie nieuws over deze wandelende tijdbom

Vier jaar cel voor het neerschieten van "een rivaal", eerder al opgepakt omdat hij met granaten, kogels en blikken benzine bij voormalig zakenpartner Ger van Zundert voor de deur stond, en een lang leven vol - naar eigen zeggen - gebrek aan hulp en begeleiding door de GGZ: Janie Hoekstra schreef zijn eigen tragische verhaal allemaal op in het boek "Jongen van de Straat". En nu is het te laat voor Van Zundert, die in de nacht van maandag op dinsdag in zijn eigen garagebedrijf met benzine werd overgoten en in brand werd gestoken terwijl Janie H., zoals we hem nu dan dus moeten noemen, er een pilsje bij dronk. Hij heeft nog niet bekend, want de "wanhopige man met boze gedachten" moet eerst even "tot rust komen". De spookschrijfster van zijn boek is in ieder geval "niet verrast" dat dit kon gebeuren. Wij ook niet, als je vijf minuten inleest weet je weer genoeg. Maar we hebben wel 1 prangende vraag die maar niet beantwoord schijnt te kunnen worden: Nederlandse rechtsstaat, waarom faal je toch zo bunkerhard in het van de straat houden van tikkende tijdbommen. (Video via dit artikel uit 2016 op Omroep Brabant)
Instant Update: Haagse jihadprikker Malek Fostok is ook "ontoerekeningsvatbaar" verklaard, dus die zal binnenkort ook wel met opendeur-privileges in Den Dolder zitten.

En het is altijd de schuld van een ander...

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.