Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europees Parlement besteedt 33 miljoen aan pro-EU campagne, kijkt af van Trump en Brexit

Fascinerend inkijkje in de PR-machine van de EU. Directeur Communicatie van het Europees Parlement Stephen Clarke in een interview over hoe hij z'n 33 miljoen inzet voor een hogere opkomst én pro-EU-campagne.

In 2014 nog uitbesteed aan reclame-bobo's, nu gewoon helemaal in-house, zoals dat heet. Resultaat: de campagne This time i'm voting, in Nederland onder de diep resonante noemer Deze keer stem ik. Het opkomstpercentage van EU-verkiezingen is vanaf de eerste keer in 1933 van ongeveer 62% alleen maar afgenomen, en staat nu op met 42,6% op het laagste punt ooit. En wij hebben zo'n vermoeden dat mocht de opkomst ditmaal toenemen, dit vooral is omdat men zin heeft om eens lekker op populistische anti-EU-partijen te stemmen.

Dat denkt Clarke eigenlijk ook, en doet er zijn voordeel mee: "We hebben gekeken naar succesvolle campagnes, die van Trump, ­Macron, Brexit: hoe werken die? Die zijn niet opgebouwd rond een partij, instituut of programma maar gebaseerd op een beweging. Met pakkende slogans: ‘Take back control’, ‘Make America great again’, ‘La République en Marche’."

Maar ja, werkt dat wel? "‘Daarom zijn we begonnen met de ground game, zeg maar het ‘strijdperk’ waar je mensen mobiliseert. Daarvoor hebben we de website ­ikstemdezekeer.eu gelanceerd, in alle talen van de EU. Mensen kunnen zich registreren en vrienden uitnodigen dat ook te doen. Ruim 214 duizend hebben dat al gedaan." Een verdienste in Nederland lijkt in ieder geval trio 'De Kiesmannen'. Net 1000 volgers op Facebook en Instagram, maar verkopen wel de grote zaal Paradiso uit. Dat geeft toch te denken. 

Op de vraag of 33 miljoen euro belastinggeld uitgeven aan een pro-EU campagne de populisten niet in de kaart speelt, stelt Clarke: "Mijn mandaat komt van het parlementsbestuur. Dat heeft gezegd: de campagne moet het belang van de EU benadrukken, wat ze doet voor de burger. Dus ja, het is een pro-Europese campagne, maar we maken er geen halleluja-Europa-vooruitverhaal van. Geen propaganda maar feiten: als u effectief beleid wilt voor klimaat, migratie en duurzaamheid, ga dan stemmen. Ik daag iedereen uit aan te wijzen waar we liegen. Dat doen we niet."

Ah, feiten.

Reaguursels

Inloggen

Jullie moeten echt gaan stemmen... heb gehoord iedereen die gaat stemmen krijgt een EU-lot.
Daar staat een landcode op... plus 5 letters en 5 cijfers.
Bijvoorbeeld: NL RUTTE12345

Vanaf 1 juni kun je dit intoetsen op je computer bij Stemlot EU.
Hierbij maak je kans op een geldbedrag van 1000 euro.

sociaal_econoom | 04-04-19 | 01:07

Ik ga zeker stemmen en wel op FvD.

tsjajaja | 03-04-19 | 23:41

Zal dan nu na de agent-provocateur ook de politicus-provocateur zijn intrede doen? Embedded bij de tegenpartij?

mozaard | 03-04-19 | 23:24

Het blijft toch apart in wat voor bochten EU'ers zich moeten wringen om het bestaan van de EU te rechtvaardigen. Defending the indefensible om het maar even op z'n Internationaals te zeggen.

De EU is niet nodig, niet nuttig en zelfs ronduit gevaarlijk:

-Monopoliseren van macht is niet in het belang van de meeste mensen. Dat is nota bene een goed EU standpunt, wat ze toepassen op alles behalve zichzelf en overheidsmacht in het algemeen. Alleen (bepaalde) bedrijven krijgen op hun vingers getikt. Het is ook niet nodig de macht in één hand te leggen, want je kunt ook een vrijwillig samenwerkend verband van soevereine, onafhankelijke en vrije staten zijn.

-Klimaat, net als elke vorm van gezamenlijke regelgeving of harmonisering, nog afgezien dat er best discussie mogelijk is over hoe urgent of nuttig dat wel of niet is, kan ook worden opgelost door samen vrijwillig afspraken te maken hierover via Richtlijnen die ook echt niet meer zijn dan dat: richtlijnen, geen wetten. De wetten maken lidstaten zelf en ze mogen import- en eventueel exportheffingen leggen op lidstaten die zich niet aan dezelfde wetten houden als hun eigen interne wetgeving.

-Vrijhandel kan dus ook prima met zo'n model. Landen X, Y en Z hebben hun eigen wetten. Landen X en Y hebben wet A, land Z heeft wet B. Willen X en Y met Z handelen moeten die bedrijven zich aan B houden. Wil Z met X en Y handelen, moeten die bedrijven zich in dat geval aan A houden. Wanneer ze zich op hun interne markt richten geldt alleen de lokale wet. Bedrijven of producten die niet aan de binnenlandse wet voldoen, mogen worden belast met importheffingen. Harmoniseren met z'n allen naar wetgeving C mag, maar het is altijd terug te draaien, individueel, zonder toestemming van een centrale dictator of meerderheid. Anders blijft de macht zich steeds verder centraliseren en dat kan onmogelijk altijd betere "one size fits all" wetgeving zijn. Laat landen lokaal experimenteren met wetten en rol dat vrijwillig uit over de rest indien gewenst.

-Verdedigen tegen andere supermachten. Prima, maar dan als een Europees soort NAVO, niet als een Vierde Rijk van "Vrede" dat de VS , Rusland en China gewoonweg gaat naäpen. Je onderwerpen aan een centrale, buitenlandse Machthebber, omdat je bang bent voor een buitenlandse Machthebber is een beetje dom. Het is nu ook niet bepaald een Groot Zwitserland met neutrale politiek, maar een machtsblok dat actief probeert in te mengen in Oekraïne en het Midden Oosten. Precies hetgeen waarvan ze Rusland beschuldigt. Deels terecht, maar dat lijkt eerder reactief dan offensief. Een "alternatief" voor die machtspolitiek biedt ze dus niet. Gewoon meer van dezelfde ellende.

-De Euro. Is nou niet bepaald een groot succes gebleken en we hebben met het excuus van die gezamenlijke munt bakken met geld moeten geven aan andere landen of banken aldaar. Ook wordt de munt om de Zuidelijke staten en potverterende schuldenaren te behagen expres verzwakt en de rente laag gehouden, met alle gevolgen van dien. Maak er gewoon een mandje van nationale munten van, meer niet. Ieder land voert zijn eigen harde of zachte muntbeleid en de sterkte van de Euro is niet meer dan de optelsom van die democratische lokale keuzes.

-Vrijheid in het algemeen. Vrijheid van meningsuiting lijkt niet bepaald in goede handen bij mensen die iedereen te pas en te onpas beschuldigen van "nepnieuws" en het internet veilig willen maken voor censuur en de belangen van intellectueel eigendom monopolisten. Vrijheid van verkeer van personen blijkt ook zo z'n schaduwkanten te hebben. Ik heb toch liever dat elk land voor zich mag bepalen wie we binnenlaten en hoeveel. Kunnen we altijd nog lokaal discussiëren over welke criteria daarbij moeten gelden. De meerderheid bepaalt, niet omdat ze per se gelijk heeft maar omdat iedereen met het gevolg van die keus zal moeten leven en niet alleen een kleine elite. Sterker nog, die heeft doorgaans nergens last van.

We hebben Brussel niet nodig. Niet voor vrede, niet voor vrijheid en vrijhandel, niet voor harmoniseren van wetten of internationale samenwerking. Integendeel zelfs. Ze zijn een overbodig kartel van overheden bovenop al te grote overheden en bureaucratieën. Ik ga deze keer zeker stemmen als het kan, maar dan wel FvD in de hoop dat de EU kan worden hervormd of desnoods afgebroken om opnieuw te beginnen als een vrijwillige, neutrale Confederatie van vrije landen en niet als arrogant op de lidstaten en hun vulgus neerkijkend Kartel.

Wol | 03-04-19 | 21:35

Deze omkoop actie van jongeren dan .. www.youdiscover.eu/ .. EU zuigt via de belasting mijn zak leeg om een kadootje aan mijn kinderen te geven. Lijkt Sinterklaas wel.

dugo | 03-04-19 | 20:47

Ik vind die website van de EU doodeng:

"Schrijf je in en dan nemen wij contact met je op om te zien hoe we elkaar kunnen helpen."

Je moet al je gegevens invoeren. Het zijn net Jehova's getuigen.

Badr Haary | 03-04-19 | 20:18 | 1

Die EU doet me eerder denken aan die Scientology sekte! Als je daar eenmaal in zit kom je er ook niet meer uit!

BaldEagle | 03-04-19 | 23:04

Ik heb me aangemeld bij die website [ikstemdezekeer.eu] , zal me niet gebeuren dat ik op de verkeerde partij stem straks. Ga me zeer uitgebreid inlezen. Nexit!

Helaas word je tegenwoordig overal aangesproken alsof je een kleuter bent. Maar het is niet anders:

"Dank je wel voor je steun aan Ik stem deze keer voor de Europese verkiezingen op 23 mei 2019!
We hebben een persoonlijk profiel voor je aangemaakt op ikstemdezekeer.eu.
Op jouw profiel kun je zien hoeveel mensen zich door jou hebben ingeschreven via de website. Je hoeft enkel je account te activeren.
Via onderstaande link kun je een wachtwoord instellen "

severalminutes | 03-04-19 | 18:46

Een "effectiever migratiebeleid". Welk effect willen ze bereiken?

petersteenkamp | 03-04-19 | 18:38 | 2

Zoals ze zeggen...actiever migratiebeleid.
Ze hebben het niet over een actiever anti migratie beleid.

Oepsie1234 | 03-04-19 | 19:27

Meer, meer, meer profiteurs naar Europa?

BaldEagle | 03-04-19 | 22:50

Het probleem genaamd EU los je niet op door er voor te stemmen. Ambtenaren die daar zogenaamd voor je zitten a 15.000 per maand + onkostenvergoeding + dik pensioen + bijna geen belasting + inklinken en naar huis gaan gaan zichzelf NOOIT ontbinden/opheffen. In het bedrijfsleven verdiend dat soort volk een keer 3500 bruto + 19cent per kilometer.

Oepsie1234 | 03-04-19 | 18:35

Ik geloof niet in EU of EU-democratie en toch ga ik (boos) stemmen. PVV dus.

Shareholder II | 03-04-19 | 18:12 | 1

Of doet onze grote Uilentemmer ook mee? Ik moet me es orienteren..

Shareholder II | 03-04-19 | 18:25

Deze keer
Dit keer
Deze keer, dit keer
Huh?

Canis.bonus.es | 03-04-19 | 18:03

Ik ben EU ambtenaar, verdien EUR 14300 per maand. Daarnaast krijg ik nog een aantal toeslagen, zoals gratis onderwijs voor mijn kinderen. Mijn probleem is dat ik al lang niet meer geloof in het Europese project (net zoals menig collega van mij). Ik zou eigenlijk moeten vertrekken, maar ja wat moet je dan?

Mentor | 03-04-19 | 17:49 | 3

Met thuiswerken?
Daar zien wij wel vaker iets over hier
Kopieer dit en dat niet mee...

Canis.bonus.es | 03-04-19 | 18:41

Het modale salaris inclusief diverse aantrekkelijke toelagen is in Brussel ongeveer 6.500 euro. Belasting betaal je daar niet al te veel. Denk dat 5000 schoon voor Jean Modaal wordt gestort. Niet slecht voor het werken in een trage politieke bureaucratie. Verder wordt je verwend. Je werkt in de duurste gebouwen, eet in de beste bedrijfsrestaurants, je kinderen gaan voor bijna niets naar school, je kunt allerlei belastingvoordeeltjes gebruiken en niemand merkt er iets van als je in een week of jaar vrijwel niets uitvreet.

Graaier | 03-04-19 | 19:06

Lekker graaien dus.

Xaffier | 04-04-19 | 21:19

Hitler zei ook voor de burger te werken, zoals het een echte socialist betaamt. Typisch dat de spreekpop gelijk naar het parlementsbestuur verwijst. Hij snapt dus zelf ook wel dat het aan alle kanten stinkt.

Frau Merkel | 03-04-19 | 17:32

En ik maar de hele tijd denken dat Brexit betekent : BrusselExit.
Ik wil de Europa terug van die EU lui.

NatNiks | 03-04-19 | 17:27

Hou maar op allemaal, mensen. Ik heb de beste leus al: "Wobble on with Juncker!"

MAD1950 | 03-04-19 | 17:27

In 2016 heeft de EU wetgeving voorbereid om partijen die de EU niet welgezind zijn te verbieden. Dat stond in het inmiddels verdwenen persbericht MEX-14-0416 waarbij duidelijk werd dat daarmee SP, PVV, Vlaams Belang en dan nu de FvD geen licentie zouden krijgen om mee te doen aan de EU verkiezingen. Er is nu een drempel van 2 procent opgeworpen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eu-landen-willen-kiesdrempel-om-extremistische-splinterpartijen-in-te-perken~bdf28448/ en https://www.socialistsanddemocrats.eu/newsroom/parliament-backs-new-rules-make-eu-political-parties-truly-european De ware Europeanen zijn verplicht de eu vlag te dragen. EU kritiek ongewenst en stemmen in de dictatuur zal nog wel wat voeten in aarde hebben.

eastender | 03-04-19 | 17:06 | 2

Ik blijf hopen dat die fascistoïde EU implodeert. Het is geen democratie.

Shareholder II | 03-04-19 | 18:19

Nou, ongezien de tyfus voor ze!

BaldEagle | 03-04-19 | 22:52

Waar hij liegt? dat je voor een effectief migratiebeleid EU moet stemmen. De EU kan helemaal niet een effectief migratiebeleid voeren.

M.egafoon | 03-04-19 | 16:47

"Geen memes maar memmen, ga stemmen" [foto grote borsten bijvoegen. Daar kunnen reaguurders wat mee. Wie bedenkt de beste slogan voor de EU?

dr Rechts | 03-04-19 | 16:33

"Deze keer stem ik" verwijst direct naar alle keren dat ik niet stemde. Geheugentechnisch gezien helemaal fout.

dr Rechts | 03-04-19 | 16:31 | 1

Er zit niets bij dat door de burgers gedragen wordt. Het komt niet verder dan marketing lingo en is even leeg als alle EU praatjes. Alleen een idioot trapt er nog in. Helaas hebben we daar nog te veel van.

Frau Merkel | 03-04-19 | 17:34

42,6% is een behoorlijk hoge opkomst. Voor de grap moet je de opkomst cijfers in de Oost-Europese landen eens bekijken. Daar is voor eurokritische partijen heel wat winst te halen.

klaas24 | 03-04-19 | 16:28

Macron zit al tegen een burn-out aan,
www.welingelichtekringen.nl/politiek/...
Merkel zit tegen het einde van haar Sisyfus-mythe aan te hikken.
Juncker neemt er het ervan want zijn tijd loopt ook af in de EC.
De voorzitter van de Europeese Raad, Tusk denkt dat de duivel achter de problemen zit.
Terwijl de Hebreeuwse bijbel toch echt zegt dat God het licht alsook het duister is( Jesaja 45:6,7).
De Brexit en dealmakerij erover word uitgesteld tot in 2021.
EU verkiezingen,Duitse verkiezingen,Nederlandse verkiezingen,Franse verkiezingen ja echt,natuurlijk de Amerikaanse verkiezingen en dat alles tot in 2021.
Een magisch jaar word 2021 en zeer waarschijnlijk een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid.
En dan de zomer/wintertijd stemming in 2021.
En als laatste, al die end of time voorspellingen voor 2021 welke versie het word mag je zelf zoeken...
Ik vraag me het af of ze het met 33 miljoen euro redden...
Frenna weet het al welke cijfers positief zijn voor de toekomst,
www.puna.nl/frenna-geeft-zijn-hele-te...

steekmug | 03-04-19 | 16:17 | 5

@Ce ca! | 03-04-19 | 16:27: Is dat nou die uil van Minerva die ons strak aankijkt in de trailer still?,
m.imdb.com/title/tt4230078/
Dan zitten we goed opweg!

steekmug | 03-04-19 | 16:55

@steekmug | 03-04-19 | 16:55 |
Ha! Niet eens gezien.
Ik 1 keer zie je overal uilen nietwaar?

Rest In Privacy | 03-04-19 | 18:40

@Ce ca! | 03-04-19 | 18:40: Oehoe!

steekmug | 03-04-19 | 20:21
▼ 2 antwoorden verborgen

De beste EU reclamefilmpjes zijn een kussende, bezopen Juncker die, al dan niet door Rutte ondersteund, een schuimbekkende Verhofstadt die pleit voor macht aan de EU, een snerende Timmermans die aan de andere kant van zijn gender spectrum Farage de les leest, een leugenaar als Dijsselbloem die met onze miljoenen zijn kostje heeft gekocht. Prima reclame ook zijn de Verdragen van Straatsburg, Maastricht en Lissabon, maar ook Marrakesj dat ze graag lieten passeren via RvEU en VN, hun financiële trackrecord, hun obcessie met de palestijnen en hun drang naar Eurabië. Ik zeg stem Forum voor Democratie met lijsttrekker Derk Jan Epping of het alternatief, de PVV.

eastender | 03-04-19 | 16:12 | 3

#EUKickThemOut

eastender | 03-04-19 | 16:13

Ben daardoor uitermate goed gemotiveerd, dus anti EU, comme toujours.

corbiere | 03-04-19 | 16:57

Ik twijfel nog tussen Timmerfrans en Thierry........ echt niet! Thierry you have my vote !

Blonde Nel | 03-04-19 | 17:48

Les 1: registreer voor de hand liggende domeinen die tegen je campagne gebruikt kunnen worden.

ikstemdezekeergeen.eu -> AVAILABLE
ikstemdezekeertegen.eu -> AVAILABLE.
ikstemzekergeen.eu -> AVAILABLE

(En nu geregistreerd. Beschikbaar voor wie met een goed idee komt.)

Faalhazen.

guru_meditation | 03-04-19 | 16:11 | 2

Kopie van de pro site trekken en de tegenargumenten erop? Alleen de content aanpassen.

Frau Merkel | 03-04-19 | 17:36

top! :-)

severalminutes | 03-04-19 | 19:06

Helemaal EU geil, en dan vervolgens je eigen land helemaal naar de klote helpen. EU & Macron combinatie = ongeschikt [x] Who's next?

‘Macron op punt van burn-out’

Het gaat niet goed met de Franse president volgens zijn naasten. Ze getuigen aan de Franse krant Le Parisien dat Emmanuel Macron helemaal uitgeput is door de ,,eenzame” manier waarop hij de macht uitoefent. Hij wil zelf zo veel mogelijk de touwtjes in handen houden, maar dat blijft niet zonder gevolgen.

born2killn00bs | 03-04-19 | 16:10

Sinds de komst van de EU (niet europa) is er geen een oorlog gestopt, zijn de migratie en vluchtelingen stromen nog steeds volop bezig en is het klimaat er nog steeds.

Dus: EU (niet Europa) is nog steeds een overbodig en geld slurpende instituut.
Ohja, en niet democratisch. Dat is nog het ergste.

Het Licht | 03-04-19 | 16:08

Gewoon om te trollen, een paar linkjes: overeconomie.nl/2019/01/de-eu-wordt-e... ; zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-3... ; zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-3... En voor de broodnodige hilariteit (ik tuinde er kort geleden zelf ook keihard in) : www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...

Overigens, zie de recente berichtgeving rond de nieuwe Rico Verhoeven van het cda: www.cda.nl/wopke-hoekstra/

En dan te bedenken dat die laatste partij een heuse Marcus Aurelius in de gelederen heeft. Maar ik snap dan ook geen hol van politiek.

Hetkanverkeren | 03-04-19 | 16:05

de EU heeft in een maand tijd onze vissers geruïneerd, onze auto's volgedouwd met volgkastjes en peperdure betuttelcrap, onze WW naar het buitenland geexporteerd en het vrije internet gesloopt. THIS TIME I'M VOTING.

superjan | 03-04-19 | 15:56 | 2

Hier dus precies ook de gedachte. De EU maakt ons kapot.

2voor12 | 03-04-19 | 16:03

That's the Spirit! Door de plee ermee! Heerlijk, EU-bashen, daar knap ik op m'n ouwe dag toch echt zooo van op. EU-bashen en niet deugen, hmmmmmmmm.

Kinkfactor | 03-04-19 | 16:06

Ik word een beetje lacherig van die campagnes van de EU. Ze zijn vaak zo wereldvreemd en de tegenreacties op Twitter vind ik heerlijk. Dat neemt niet weg dat de EU belangrijk is en stemmen er toe doet. Ik begrijp ook niet waarom je niet rechts en pro-Europa zou kunnen zijn. Eigenlijk zou ik het wel interessant vinden als er meer pan-Europese partijen komen. Volt bijvoorbeeld.

Diotima | 03-04-19 | 15:55 | 7

@Van Urk | 03-04-19 | 16:04:
Hoezo doei zelfbeschikking? Er is bestuur op zoveel niveaus dat besluiten neemt.

Diotima | 03-04-19 | 16:22

@loser | 03-04-19 | 16:16:
Interne markt, versterking democratie/mensenrechten, consumentenbescherming, eigen voedselvoorziening, handelsverdragen.

Diotima | 03-04-19 | 16:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Kijk, als het bij die 33 miljoen blijf kan ik er nog mee leven, maar ik weet namelijk dat de achter deze PR-machine, een hele delegatie bezig is met deze campagne.

Ik zelf denk zo 100.000 mensen verdeeld over de hele EU, 27 lidstaten, kosten die er bij komen +/- zo drie miljard Euro, daar is 1 miljard Euro, de reis kosten en nog eens een miljard Euro voor de gemaakte onkosten en de andere miljard Euro is voor de salarissen die ze niet hebben kunnen op voeren, als gemaakte kosten.

Kijk, daar hoor ik die criminele zakkenvullende dictators uit de EU niet over!!!

Niet links | 03-04-19 | 15:54

Ja die 33.000.000 Euro's zijn meteen weer naar de klote als iemand daarna 1 keer die kutkop van Verhofstad op tv ziet....

surffee11 | 03-04-19 | 15:51

Ik een referendum,daarmee Nexit.
Terug naar de oude Europese Economische Gemeenschap.

De Profundus | 03-04-19 | 15:50 | 2

Yesss... Dat was een prima concept.

Mr_Pikibelly | 03-04-19 | 15:52

Maar dan zijn alle zuidelijke landen failliet en zijn deze gelijk met een derde wereld land. Dat kan toch niet, denken ze in Brussel, daarom mogen wij, nu ze weten dat we een overschot van 11 miljard hebben, daarvan nog eens 8,5 miljard aan de EU afdragen!!! Dan krijg die Pipo de Clown (Rutte onze lache bekkie) wel een schouder klopje van de EU en mag hij in het midden bij de groep graaiers komen staan, van de hele EU!!!

Niet links | 03-04-19 | 16:02

Wat is de meest populistische anti-EU-partij? En kan ik daar op stemmen als nederlander?

ParanoidAndroid | 03-04-19 | 15:49 | 2

PVV. Ja.

Diotima | 03-04-19 | 15:57

Je bedoelt de meest realistische anti-EU partij? De PVV! En ook meteen de enige!

BaldEagle | 03-04-19 | 22:57

Nou, in dat geval … dan letten we even maar niet op de corruptie, het giga democratische tekort, de SJW-politiek en de open grenzen die onze landen vernietigen.

Fijnstoffer | 03-04-19 | 15:48

Maarre... met dat godsgeschenk dat de EU is stemt iedereen toch vóór? Oh, wacht...

Goldfinger | 03-04-19 | 15:41

Wow, 6 cent per inwoner! Stop de persen!

Superior Bastard | 03-04-19 | 15:33 | 4

@2voor12 | 03-04-19 | 15:38:
"Mijn mandaat komt van het parlementsbestuur. Dat heeft gezegd: de campagne moet het belang van de EU benadrukken, wat ze doet voor de burger. Dus ja, het is een pro-Europese campagne, maar we maken er geen halleluja-Europa-vooruitverhaal van. Geen propaganda maar feiten: als u effectief beleid wilt voor klimaat, migratie en duurzaamheid, ga dan stemmen. Ik daag iedereen uit aan te wijzen waar we liegen. Dat doen we niet."

Superior Bastard | 03-04-19 | 15:53

u bedoelt de geldpersen??

surffee11 | 03-04-19 | 15:58

@Superior Bastard | 03-04-19 | 15:53:
Ze verzwijgen maar even de afbraak van de lokale democratie. Alles word vanuit Brussel opgelegd.

2voor12 | 03-04-19 | 16:01
▼ 1 antwoord verborgen

Pro-Europese campagne?
Het gelijkstellen van de EU met Europa is het grootste en wijdst verspreide nepnieuws van de laatste decennia.

Ben-Bataaf | 03-04-19 | 15:33 | 2

Het klopt helemaal. De EU zal z'n expansiedrift niet beteugelen alvorens geheel Europa is ingelijfd. Het liefst een stuk daar buiten ook nog.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 15:48

Ik zou wel eens een kosten / baten analyse willen zien.

Natuurlijk "nationalisten" zoals Baudet en Wilders roepen keihard dat het allemaal te duur is - tussentijds komen ze met plannetjes die gaan om minder belasting maar met meer zorg - je bent gewoon een rund als je die onzin gelooft. Maar kan niemand een echt kosten/baten papiertje tonen? We weten inmiddels dat Brexit erg duur is enzo. Niet betaalde rekeningen, boeren in Wales die nu niet meer kunnen rond komen en ja ja ja allemaal niet mijn of ons probleem. Maar wat levert de EU op, want het kost iets van 1% BNP en volgens mij krijgen we minder subsidies dan we aan contributie betalen maar dat maakt vrij weinig uit als bijvoorbeeld 70% BNP mede mogelijk is gemaakt door lidmaatschap.

Ik zou graag de amateurs, de kenners en experts en zeker een Baudet hier wat uitleg over zien willen geven.

DeKussendeWielrenner | 03-04-19 | 15:31 | 17

@CleanUpTime | 03-04-19 | 17:50: in nederland zouden er maar een paar bedrijven zijn die dan niet mee kunnen concureren en over de kop gaan, hebben we wel wat extra grond beschikbaar voor het bouwen van huizen of bebossing en een kleinere veestapel dus minder co2/methaan uitstoot.

CleanUpTime | 03-04-19 | 17:55

@CleanUpTime | 03-04-19 | 17:55: bekijk even het grafiekje bij dit artikel en je zult zien dat er boeren in de EU zijn die eigelijk enkel op subsidie leven en zelf geen brood op de plank kunnen leggen.

CleanUpTime | 03-04-19 | 17:59
▼ 14 antwoorden verborgen

.. een pakkende campagne voor de EU.

Handige reclamejongen die van die drol een taartje maakt. Dat gaat nog niet lukken voor het dubbele van dat bedrag.

Jan Passant mk2 | 03-04-19 | 15:30

Dus ze roepen niet opper-alaaf Frenske uit tot homo borealis?
Da's toch mooi weer een stap vooruit!

Einde van de Domheid | 03-04-19 | 15:28

Kansloos, wat een amateurs. Dat zie je alleen al hoe ze die (op zich) prima pay off. "This time i'm voting" hebben vertaald. "Deze keer stem ik" is een witte onderbroek zonder elastiek. Ik ben intussen wel razend benieuwd naar het bemmende en bindende stemadvies voor de komende verkiezingen. Oftewel is er al wat meer bekend over Bannon, FVD-EU, Orban (nog steeds bij de Christen Democraten?), PVV of een andere manier om zo anti EU mogelijk te stemmen? Iemand? Bart?

superjan | 03-04-19 | 15:28 | 1

Ja GS, het bovenstaande lijkt me inderdaad wel een topicje waard. Anti-EUerder als *moi* komen ze niet, maar waar stem je dan het meest tactisch op?

Ik bedoel, ik ben FvD-lid maar de vraag is voor hoe lang, aangezien Thierry de door mij zo aanbeden Nexit ook al rap bij het grof vuil heeft gezet.

Kinkfactor | 03-04-19 | 15:40

LOL, ze weten bij de EU echt niet meer waar ze ons geld aan moeten uitgeven ....

Ik stem Forum. Ben benieuwd naar hun programma en bij welke groep zij zich zullen aansluiten.

FrankOngerust | 03-04-19 | 15:27 | 2

Ik ook ,al was het alleen maar om de rest dwars te zitten

gerrie de perrie | 03-04-19 | 15:44

Wij hier ook .

onfray | 03-04-19 | 15:56

Directeur Communicatie van het Europees Parlement = EU Minister van Propaganda

Gloweye | 03-04-19 | 15:27

Grass roots. En het dan zogenaamd niet kunnen begrijpen want subsidie: nl.wikipedia.org/wiki/Sociaal_contrac... Dat het geld in de samenleving verkeerd verdeeld is snapt elke Europeaan. Dat we het as we speak niet van de politiek, laat staan de EU, moeten hebben om dat recht te zetten, ook.

Behalve een handjevol verwarde conservatieven. Het echte probleem in deze wereld: nl.wikipedia.org/wiki/Liberalisme Het einde van een tijdperk.

Maar niet heus.

Hetkanverkeren | 03-04-19 | 15:25

"Geen propaganda maar feiten: als u effectief beleid wilt voor klimaat, migratie en duurzaamheid..."
Dus dat is beleid voor de klimaathoax. En meer migranten. Dat gaat u als belasting behoorlijk meer kosten en mag u dat vrolijk ophoesten.
Wie is daar nou niet voor. Dus stem pro-EU om je nog harder te laten naaien. Goed verhaal. En er zijn zelfs ook mensen die erop stemmen.

Wim Venijn | 03-04-19 | 15:24

Ze kunnen de tering krijgen, zo lekker genuanceerd.

lacucaracha | 03-04-19 | 15:24

Zijn we (de EU) al geplaatst voor het EK?
En wie vertegenwoordigd de provincie Nederland?

Croxifoxio | 03-04-19 | 15:23

En hoeveel ze hebben gereserveerd voor de anti-eu campagne staat er dus weer niet bij. De boeven.

pa_niek | 03-04-19 | 15:21

Wie controleert deze pro-EU campagne op nepnieuws?

Dat werd nou net de voorbeeld populisten verweten. Gaat de EU nu ook actief nepnieuws de wereld inslingeren? En wie controleert daar dan op?

Wat een gelul. De EU is een bureaucratische dictatuur. Kan dat aub dan ook gewoon zo benoemd worden ihkv anti nepnieuws?

van heinde en verre | 03-04-19 | 15:20

Hij heeft wel gelijk. Als u effectief beleid wilt voor klimaat, migratie en duurzaamheid, ga dan stemmen. Op een anti EU partij.

obominotie | 03-04-19 | 15:19

Zal eens kijken op welke uilskuiken ik ga stemmen.

Rest In Privacy | 03-04-19 | 15:19

Gaaf, nog een keer op Terry stemmen!

supah | 03-04-19 | 15:18

Ik ben een brave burgerman van middelbare leeftijd. Als er een verkiezing is dan stem ik. Ongeacht waarvoor.

koeberg | 03-04-19 | 15:17

Ik neem aan dat die 33 miljoen Euro's afkomstig zijn van de Nederlandse belastingbetaler. De Nederlandse belastingbetaler die elk jaar meer moet betalen. De belastingbetaler die binnenkort maandelijks € 500.000.000 extra aan de EU mag overmaken omdat die EU ons zoveel voordelen biedt.

Meneer Clark, kom er maar in. En welke voordelen biedt de EU Nederland? Behalve dan het voordeel dat de belastingbetaler niet hoeft na te denken waaraan hij zijn zuurverdiende geldt gaat uitgeven....

El Rico Grande | 03-04-19 | 15:16

EU en feiten in één zin. Dat botst.

van heinde en verre | 03-04-19 | 15:15

Waarom zou je uberhaupt willen horen bij een club dat als primaire taak heeft jouw geld uit te geven op de manier die zij willen. Dat is gewoon krankzinnig.

Mesmer | 03-04-19 | 15:15 | 2

Denk je zo ook over Nederland?

* Il Principe * | 03-04-19 | 15:19

@* Il Principe * | 03-04-19 | 15:19:
Nederland IS de EU! Dus ja!

BaldEagle | 03-04-19 | 23:00

Is al bekend hoeveel Soros en Karin O. er tegenaan smijten in de komende pro-EU campagnes? Qua buitenlandse beinvloeding.

Mammeloe | 03-04-19 | 15:15 | 1

Onzinnig opmerking. Alleen Poetin geeft geld, zo hoor ik constant.

El Rico Grande | 03-04-19 | 15:17

En wat zou het broodnodige "tegengeluid" vangen aan miljoenen subsidie?
Een eerlijk gebalanceerde beslissing is toch het belangrijkste?
Toch?

Rest In Privacy | 03-04-19 | 15:14 | 3

tuurlijk niet joh. doe niet zo gek.

Mesmer | 03-04-19 | 15:16

Doodeng, al die zogenaamde jongerenclubs met neutrale namen als Youth for Peace of whatever, die allemaal door de EU gesubsidieerde propaganda blijkt te zijn.

Mammeloe | 03-04-19 | 15:24

@ Mammeloe | 03-04-19 | 15:24
Ik ga even kijken hoeveel subsidie ik van ome Soros kan krijgen.
Samenlevingen splijten is toch zijn hobby?

Rest In Privacy | 03-04-19 | 15:38

We kunnen via democratische middelen nog geeneens onze politici en bestuurlijk apparaat in het gareel houden, hoe denkt de simpele ziel in de straat dit dan wel via Brussel te kunnen bewerkstelligen?

Kaas de Vies | 03-04-19 | 15:14

Is slechts 2 miljoen meer dan de naamswijziging van het ministerie van justitie en veiligheid. Voor het EP is dit klein pils, want het EP is kampioen geld verbrassen.

pibasso | 03-04-19 | 15:13

Ik wilde nog een leuke pro-EU meme maken. Maar helaas. Verboten!
Dus laten ze er maar lekker erin zakken. KudtEU.

Wim Venijn | 03-04-19 | 15:12

Alleen al het feit dat ze genoodzaakt zijn dit te doen bewijst het failliet van de EU, als het al ooit iets bereikt heeft (ik heb werkelijk geen enkel idee)

Mesmer | 03-04-19 | 15:11

50.000 EU ambtenaren ontstaan en de eigen grenzen bewaken, dat zet pas zoden aan de dijk voor duurzaamheid, klimaat en migratie #feit

witwas | 03-04-19 | 15:11 | 1

De EU is een open dEUr.

El Rico Grande | 03-04-19 | 15:18

Wir von WC Ente empfehlen WC Ente

bisbisbis | 03-04-19 | 15:10 | 1

Wir von WC Eule nicht.

Mammeloe | 03-04-19 | 15:21

Bij die verkiezing in 33 mocht je nog een Rijkskanselier kiezen zeker he ?

Lt-Kol Kilgore | 03-04-19 | 15:09 | 1

Nee, je kon alleen maar op partijen stemmen. Maar met een stemaandeel van 43.9 procent (de NSDAP verkreeg NIET de meerderheid in de Reichstag) mocht je er wel van uitgaan dat die Oostrenrijkse korporaal met dat rare snorretje...( en toen een paar weken later het 'Ermächtigungsgesetz' in werking trad, deed het er ook niets meer toe)

bisbisbis | 03-04-19 | 15:18

Brussel is het grote kwaad.
De zelfpijpers en verrijkers die daar zitten, zijn een gevaar voor ons westerse systeem.
De EU is uit op oorlog, en totale controle.

Ze willen zelfs een eigen leger optuigen. Om hun onderdanen onder controle te houden.
Dood eng vind ik het.

Het leven is zwaar | 03-04-19 | 15:09 | 4

@Kaas de Vies | 03-04-19 | 15:12: "Fransen, Duitsers, Belgen en Italianen handhaven in Nederland". Toch weer eens wat anders dan die Spanjaarden. Maar de Duitser komen terug, hun karwei afmaken?

El Rico Grande | 03-04-19 | 15:19

@Kaas de Vies | 03-04-19 | 15:12: Wij hebben geen leger?? Wat te denken van Het leger des Heils .

gerrie de perrie | 03-04-19 | 15:50

Nee joh, zo sophisticated zijn die lui niet daar. Die ambtenaren willen centraal de inkopen doen voor de legers zodat ze de enorme smeergelden die in de wapen industrie omgaan in hun eigen zak kunnen steken.

dugo | 03-04-19 | 20:41
▼ 1 antwoord verborgen

Sinds 1933. lol

Mammeloe | 03-04-19 | 15:09

Daar kun je hier in Nederland nog nét de naamsverandering van drie ministeries mee veranderen...

bisbisbis | 03-04-19 | 15:09

Goed dat hier een artikeltje aan wordt besteed. Ik ga stemmen en ik stem Frans Timmermans van de PvdA WEG. Ik ga op de PVV stemmen, zij zitten ook in het parlement.

Badr Haary | 03-04-19 | 15:08

Ik ben pro EU.
EU is de beste!
HUP EU!!!

Kaas de Vies | 03-04-19 | 15:06 | 2

Deze boodschap is mede mogelijk gemaakt door Poetin en Timmermans.

Kaas de Vies | 03-04-19 | 15:07

@Kaas de Vies | 03-04-19 | 15:07:
-
Nu nog even de bijbehorende subsidie vangen...

bisbisbis | 03-04-19 | 15:11

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken