achtergrond

Geenstijl

Straatnaambord: "Colijn was ook geen lieverdje"

Gaat u maar rustig slapen...

Foto uit de mail. Tekst ook: *"Na het gesodemieter met de straatnamen voor een nieuwe wijk op IJburg, waarbij de strenge doch rechtvaardige burgemeesteres Halsema haar opvattingen over inclusiviteit er doorheen dramde, nu een nieuw staaltje van 'historische feitjes cherry picking'. Opgezet door een links bestuur in stadsdeel Nieuw West en bedoeld om de staatsman Hendrik Colijn met terugwerkende kracht even in de hoek te zetten. *

De feiten an sich zijn niet onwaar maar overwegend negatief. En wel zo negatief dat mensen die de historische context niet kennen zich af zullen vragen waarom er een straat naar deze houwdegen is genoemd. En wie kent er tegenwoordig nog enige context? Het is één groot feitenvrij en waardeoordelenrijk meningencircus. En dat is precies waar een partij als GL op uit is.

Veel negatieve onderbordjes bij personen die GL beschuldigd van het hebben van een grauw verleden. Dan komen de protesten van bewoners vanzelf en heeft GL argumenten om de straatnaam te veranderen. Dit staat namelijk gewoon in het partijprogramma van GL Amsterdam. Het doet mij denken aan Stalin die oude foto's liet retoucheren door mensen te laten verdwijnen van die foto's. Hiermee herschreef hij eigenhandig de geschiedenis. GL heeft het goed af gekeken van hun oude idool."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.