achtergrond

Geenstijl

Wat zuigt meer? 40 minuten parkeren voor 16 euro of uit-en-weer-in-checken bij overstap?

Schriktarief, kent u die uitdrukking?

Hi joost, in het gebied waar je hebt geparkeerd wordt een standaard schriktarief gehanteerd van €16,- met een maximale duur van 4 uur. Dit is ook te lezen op de vele bordjes in het gebied rondom het stadshart en in de parkeer-apps. ^NB

0
Reply

Met het OV gaan is irritant want stel je wilt overstappen van de bus op de tram moet je uitchecken en weer inchecken terwijl je gewoon naar je podcast wilt luisteren zonder de snoertjes van je oordopjes in de war te maken omdat je weer aan het zoeken bent in welke zak je je OV-kaart ook alweer had gestopt. En dat blijft zo want staatssecretaris Stientje van Veldhoven handhaaft het soepele check-uit-en-check-weer-in-systeem. Maar met de auto gaan is ook irritant want als je bijvoorbeeld gaat parkeren in Amstelveen en je parkeert ergens waar het schriktarief (bestaat blijkbaar al sinds 2013, wij schrikken er vooral van dat mensen in Amstelveen willen parkeren) geldt dan kost 40 minuten parkeren de lieve som van zestien euro. Zestien euro! Dat is meer dan 35 gulden ja. 

Of... Moeten OV-overstappers niet zo zeiken en blij zijn dat de overheid geen NEGENTIG MILJOEN EXTRA uitgeeft aan een systeem wat alleen een paar bejaarden en gelegenheidsreizigers niet snappen? En moeten mensen die schrikken van het schriktarief niet zo zeiken en blij zijn dat er in Amstelveen tenminste nog íéts gebeurt waar je van kunt schrikken? En moeten wij als mensheid en dat met name Nederlandheid sowieso eens stoppen met zeiken op systemen die gewoon werken en alleen af en toe voor sommige mensen niet helemaal perfect maar hee niemand is perfect toch? Nou dan.

"Hier" = dit:

"Hier" = dit:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.