Gekke Brabo's hebben wacke vlaai bedacht

DE BOERENKOOLMETWORSTVLAAI.
Je kan de vlaai uit Limburg halen, maar je haalt Limburg niet uit de vlaai godnondeju. Vanwege carnaval zit er wat volk uit Schijndel zich tegen de edele kunst van de vlaaienfabricage aan te bemoeien. Brabo's. Vlaaien maken. Iemand uit Doetinchem die gaat zitten prutsen aan de receptuur van een Bossche Bol. Nee, hè? Of een man uit Almere Haven die de Groningers wel effe komt uitleggen hoe ze het beste een Aaierbal kunnen maken. Maar he: met 200 bier in de mik hebben wij ook weleens rare dingen in onze mond gestopt. Huhwat? Zeg het maar. De boerenkoolmetworstvlaai. JA DOE INLEVEREN / NEE GA WEG MET JE MALLE VLAAI.
Social
Reaguursels
InloggenKeilekker jonguh!
Salami-kaas-tomaten-vlaai .
Chocoladevla met slagroom vlaai .
Gelul van een dronken aardbei vlaai.
Boerenkoolvlaai lijkt me verrekes lekker, maar dan wel met een goei stukske spek.
Mag ik eenmaal een Trump muur rondom schijndel aub?
Nee
Hmm
youtu.be/DIGDTq8WmFA
Kon in mijn dienstijd een paar brabo’s en die vraten die kadi wagen helemaal leeg. Waren vreemde snuiters....
En ze wilden ook allemaal een bakske koffie....
Alleen maar proemevlaai!!
Die mij maar gewoon een goeie punt échte abrikozenvlaai !
Wat een rommel wordt er verzonnen voor goedkope pr
Vlaai is zwaar "overrated". Geldt ook voor dat volk daar beneden (BraboNegert uitgezonderd). En heel Limbabwië spoort al helemaal niet.
Hup Schijndel. t skônste plekske.
skijndel
Flikker toch op met jullie kut-glazen Boerderij
"as ge uit skendel komt, dan bende un homo, ga gewôn trug naor oe ège kutdorp en nim da homoteam van oe mee"
Zo is het dan ook wel weer, groetjes de New Kids
Skelle en vloeke mar. Tjonge jonge.
Mar t bleft t skônste plekske. Ge wut r mar wa gêre wone.
Ammal vor de skene skuppe die skoiers uit Skendel!
In skendul skètte zu skuim tigguh du skol.
Ach, gullie wit niks
Is geen vlaai maar een quiche in vlaaivorm. Telt niet dus.
Inderdaad! In de requirements staat goddomme dat het een zoete taart is!
Dat is het mooie aan Brabo's. Flikker op met je 'gevoeligheden' of 'dat kun je niet maken want je komt niet uit .....(vul maar een durp in)', de Brabo doet het toch.
Overigens, de Frikandellenvlaai van Lidl is ook steevast in no time uitverkocht dus dit zal best lopen.
De meeste nederlanders vreten alles. Als het maar gratis en/of veel is.
Inderdaad als het maar naar niets smaakt niet te hachelen boerenkool.
@Jello dan eet je toch soep. Soup is good food.
Sorry, de firefox update van gisteren lijkt niet echt een verbetering.
tov wat? Netscape navigator?
Dat doet overigens denken aan "aardappelpannenkoeken". Dat zijn eigenlijk meer hamburgers, gebaseerd op geraspte vastkokende aardappelen, ei en bloem. Dat "beslag" kun je voor het bakken mengen met boerenkool, maar, bijvoorbeeld roergebakken met wat knoflook, worst naar keuze en een scheutje sojasaus en/of azijn, als topping gebruiken.
Een alternatief is een Britse pie op basis van de klassieke stamppotingredienten.
Maar dit gedrocht op een bodem van gesuikerd deeg is abominabel.
En wie mag de kots opruimen?
Bier met boerenkoolvlaai?
Brabants braaksel. Werelderfgoed.
U wordt verzocht in de vlaaien niet te graaien.
Je eet zeker tulpenbollen ;-)
Pizza Ranzig Zwijnenejaculaat™
Ik als rasechte Brabo distantieer mijzelf hier ten zeerste van! het enige wat ik over Schijndel kan zeggen: www.youtube.com/watch?v=thfZdTZ7CTo
Rasechte Brabo, betreft Maaskant, gemeente Sint Michielsgestel :-) Compliment voor de creatieve ondernemer.
Vuile homo!
mja, niet alles wat nieuw is, is goed. Zie hier een uitstekend voorbeeld
Stormageddon | 30-01-19 | 16:00
Denk niet dat ik daar aan begin.
Bij deze alvast vastgelegd als ©️:
Bami Pizza (alle bami varianten)
Nasi Pizza (idem)
Babi Pangang Pizza
Foe Yong Hai Pizza
Sashimi Pizza
Rendang Pizza
Ko Lo Yuk Pizza
Teriyaki Pizza
Chicken Tikka Masala Pizza
Vindaloo Pizza
Patatje Joppie Pizza
Patatje oorlog Pizza
Hamburger Speciaal Pizza
KFC Pizza
Bitterbal Pizza
IKEA Swedish meatball Pizza
En waar “Pizza” staat, gelieve ook “vlaai”, “quiche” of “hartige taart” te lezen.
Let op, Unilevers en fastfoodketens, ik kom achter jullie aan, als ik deze ideeën na deze datum (30-1-2019) in de schappen of reclame-uitingen tegenkom.
De roti pannenkoek vergeet je nog
Roti is al met pannekoek. Nou ja, plat brood in de pan gebakken. Same difference.
Kapsalon Pizza
De vietnamees-chinese snackbar vroeger had Patat Pangang.
Dát is de klapper, het wordt alleen knap lastig om dat halal te krijgen en als dat niet kan mag je het vergeten bij de grote jongens. Geldt voor je hele lijstje, zit er varken in dan hoef je je geen zorgen te maken dat een grote naam er mee aan de haal gaat.
Oh, de aardappelen-groente-vlees pizza.
Er is vast een mafkees die dat gaat bedenken. Oh ja, ik dus. ©️
@Zwezerik | 30-01-19 | 15:55
Geloof het of niet, maar die bestaat al. Serieus waar, het heeft zelfs Drenthe al bereikt. Zo’n shoarmagrill/pizzeria combinatie, afhaal/brengrestaurant heeft dat op de kaart staan, naast de lahmacun en shoarmapizza’s.
Dus daar is geen eer meer aan te halen.
Roti pizza = broodje tomaat?
@Stormageddon
Met IKEA kom je in de problemen want hun naam is beschermd. Wat wel mag is de Big Mac pizza want MacDonalds heeft die naamzaak verloren 2 weken geleden. www.telegraaf.nl/financieel/3029192/m...
*blurk*
Vlaai met vlaai. Dan kun je vlaai eten terwijl je vlaai aan het eten bent. En, je mag de mijne ook hebben.
Zwezerik-vlaai. Je brengt me op een idee.
Gebakken zwezerik dan toch.
Schijndel. Daar komt nog geen fatsoenlijk varken vandaan. Het zijn Brabanders, dus van mij mogen ze, maar ik vreet het niet. Trouwens, in een echt Brabantse vlaai zit frikandel, geen boerenkool. Ze kennen hun klassiekers niet. Ik schaam me. Maar geloof me, niet alle Brabanders zijn zo.
Kom anders in verzet.
Ik ben al in verzet. In de kelder hou ik nou een Hollander. Af en toe por ik met een riek tussen de tralies door, om hem wakker te houden. Hij kwam voor een enquête, zei hij. Ik zei, dat is goed. Kom maar even binnen. Het was een enquête over criminaliteit in Brabant. Nou, en toen werd ik me toch kwaad.
Goed bezig
Ja, zo heb ik zelf een paar jaar een Brabo in de schuur gehouden. Hij zei dat ie van Philips was, maar ik geloofde er niks van. Zo'n licht was het namelijk niet.
in een echte brabantse vlaai zit geen frikandel maar eerder balkenbrij, zult of eventueel beuling... maar geen frikandel!
Ik ging wel eens naar Reusel, maar dat doe ik niet meer.
Met een Bossche bol gaat het licht weer schijnen.
Ons varken is toch heel netjes opgevoedt. Eet netjes zn trog helemaal leeg.
@ Glasgow Argus | 30-01-19 | 16:15
Ach
Nu je toch zo schijtlollig over Philips en licht enzo zit te doen: Weet je waar Moore's Law eigenlijk *gemaakt* wordt. Google ze!
Wat de boer niet kent..
Hier heeft men nou wat aan. Normaal is het gezondste voedsel tijdens de carnaval denk ik toch wel de ui op mijn frikandel speciaal. Denk dat ik door deze vlaai toch een kwartier langer kan blijven bier kappen!
geen ervaringdeskundige van carnaval, zo te lezen.. Snert met worst of zuurkool meejj spek jonguh! Da's de goeie bojem voor 3 dagen doordweilen..
Heerlijk!
die reacties onder dit topic..
Smakelijk gelachen een half uurtje..
Ik ook. Die Brabanders maken het wel bont :-)
JohnWalker,
Brabants bont
Gatverdamme!
Laat ze die troep lekker onder de rivieren houden.
Smerige linkse gerechten
Uhm... best knap hier een politieke overtuiging bij weten te verzinnen.
Waar laat je je kuiltje sju op zo'n ding?
in t midden
Gatverdamme, net als zuurkool of shoarma pizza's, frikandellen tosti of andere smerige combinaties omdat het ingredient bij enkele groepen lui enorm populair is..
binnenkort snertpatat?
nasi pannenkoek
visdrop
vanille ijs-chips
Pannekoek vanille ijs is wel lekker
@Glasgow
The Scottish contribution to culinairy culture; deep fried Mars bar,
Ya bamstick!
De frituur is de redding van menig gerecht, Ab. Kan ook een Scottish Egg aanbevelen, al zal Eierbal-is-fijn het wel approriation noemen.
Ik vind Haggis ook lekker. Kan er ook niks aan doen...
Ya cannie deep fry stovies.
But I ken a braw chippie doon Paisley Road West between Ibrox and Penilee.
Next tae a pub called ye Argussie, with a sign behin' ra bar readin' ''Nae boakin' oan ra fler.''
Is niet lekker en is ook niet leuk.
Ik zie het verschil niet met een broodje poep van Ome Willem.
Ben van de eenvoudige, doch voedzame maaltijden.
Dus culi-cultuur zegt mij niks.
Ze kunnen mij geen groter plezier doen qua eten dan;
Stamppot zuurkool met rookworst.
Rode kool met aardappels en speklappies.
Bami met babi pangang van de Chinees.
Of een bordje patat met mayo en een frikandel speciaal erbij.
Het zal wel niet trendy wezen, en ook niet politiek correct vegetarisch/vega, noch halal.
Maar maling aan.
kan ik een keer komen eten? Allemaal top.
Je komt maar.
Met 4 kinderen en 5 kleinkinderen met aanhang is het op sommige dagen volle bak in huize Ab. Dus er kan er altijd wel eentje bij.
Maar hou rekening met bidden en Bijbel lezen aan tafel,
Ja, God heeft het mondje in de 1e plaats geschapen om lekker te kauwen, bedankt daarvoor en natuurlijk voor al dat genoemde lekkers. Iedere dag opnieuw. Oh, ook al 5 kleinkinderen, daar zal het niet bij blijven, zo te zien. Nu al 2 frietpannetjes nodig.
Jammer joh, je loopt het een ander mis aan eenvoudig doch voedzaam voer van ver over de grenzen. Ik heb het dus niet over macrobiotisch biodynamisch post-hipster deugvoer maar wel over Vietnamees, Thai, voer uit andere delen van Europa of de wereld, of gewoon grote stukken dood beest van de barbeknoei en/of braaj. Het voer wat jij opnoemt wordt in huize Grijs hooguit 1x per week (En vaak halen we dàt nog niet eens..) op tafel getoverd. Niks mis met Hollandse pot hoor, maar aardappels-groente-vlees + bordje gortepap na ? Ubersaai.
Komkommertijd, Pruimentijd, Boerenkoolmetworstvlaaitijd.
Is er niet al weer een of andere ontplofte mossel te melden?
aha.. de realist!
De vorige keer dat ik zoiets plempte was het binnen 5 minuten raak, gek genoeg weet ik al niet meer welke boem dat ook alweer was. En dat is, als ik er zo over nadenk, heel erg treurig.
Maargoed, de tijd gaat nu in.....
Ik heb liever een worstenbroodje.
maar dan wel eentje gevuld met boerenkool-en-rookworst?
Deze dus. www.google.com/url?sa=i&source=we...
Hema broodje rookworst, ook in de top 10.
De pizza boerenkool met worst is (c.q. was) al sinds okt-2018 te krijgen bij de Domino's. Blijkbaar eet niemand pizza hier.
Domino's is geen pizza. Amerikaans gedrocht net zoals de big mac niks met een hamburger van doen heeft.
Domino's is een dikke lap deeg met kwakdrmaarwatop.
pass.
Heerlijk! En een kabeljauwijsje na
met dropsaus
Oh, ik neem altijd augurk met chocoladesaus toe. Een 'zure druiper' heet dat bij ons.
Ook lekker:- (diepvries)boerekool in nasi/bami.
Die verse pinda's van de Spar
Een wangerecht heet zoiets.
een product van Susy Wan?
Susy Wan bestaat niet meer, wordt tegenwoordig verkocht als Kung-Fu. Geen probleem, het zijn nog steeds precies dezelfde rantsoenblikken met versteende nasi en drabberige bami erin. Hmmmmm, lekker met een eitje.
Susy Wan Beheer is failliet gegaan. Hmmm, was te verwachten.
mooi! op de nominatie van het woord van het jaar 2019 wat mij betreft..
Het is een traditie in Slot Elfenstein dat er altijd minstens 1 blik nasi paraat staat voor noodgevallen. Het blijft tot in de eeuwigheid goed, is van alle blikvoer nog het best te hachelen en heeft al meermalen goede diensten bewezen tijdens sneeuwstormen, horrorwinters-des-doods en het regenseizoen. Of gewoon als je te brak bent om nog naar de suup te kruipen en barst van de honger. Suzi-Wan kan levens redden!
@elfenstein
-
Sla alvast een tweede blik in, qua Brexit.... je weet maar nooit...
Zo, da's weer genoeg internet voor vandaag, nu wat nuttigs doen..
Zonde van een goeie pot stamppot.
Iemand schreef eens de tekst. (it was not me!)
Boerenkool met worst,
om van te kotsen 3x
Boerenkool met worst,
en van dat kotsen krijg je dorst!
Er gaat niets boven een patat met en Groningen
Pardon?
Wel eens van Borkum gehoord?
Ja, honger
Cool. Een Quiche.
Quiche is voor mij een soort van jeugdtrauma.
Als je als kind denkt dat je een appeltaart eet en hij smaakt naar quiche ga je over je nek. Men had mij moeten informeren.
na jouw recept voor paella, Kees, staat mij ook het kotsen nader dan het lachen.
Ik geef toe: ik lust geen paella. Heb alleen omschreven wat ik denk dat er in zit. Garnalen zien er uit als reuze insecten. Als gepantserde embryo's. Bah!
Worden dit soort dingen nou echt onderzocht of er vraag naar is?
Ik krijg bij dit soort vlaaienvariaties vooral het idee dat er op z'n minst iets geestverruimends bij gebruikt is toen het bedacht werd.
Zo kreeg ik laatst een PizzaVlaai kado. Nou sorry, maar daar doe je me geen plezier mee.
Dat is gewoon gek doen om het gek doen als je het mij vraagt.
voor de carnaval hadden ze beter de kapsalon-vlaai kunnen maken. Lekker met patat (of friet, zo u wilt), shoarma, sla en gesmolten kaas. Hapt heerlijk weg met een liter knoflooksaus.
Als je nou het vlaai aspect weglaat wordt het misschien nog wat.
Bedankt, nou heb ik zin in popcorn.
Als het hartig is, dan is het een pizza, is het zoet dat is het een vlaai.
Frikandellenvlaai? Een pizza!
Annanaspizza? Een vlaai!
LOL
Nou maken de kruiden natuurlijk wel wat uit (en een vlaai heeft een zoete bodem) maar verder 10 punten voor je tegel.
Dit doet denken aan de oud-Amsterdamse vogeldefinitie: het is een sijssie of een drijfsijs
sorry frank4444. De kaas is op.
En spekpannekoek met stroop? Koe Loe Joek?
Sorry, we hebben alleen nog broodjes zonder ham.
HogeNood | 30-01-19 | 15:30
Koe Joe Loeking at me?
Je kunt van alles op een pizzabodem klappen en je kunt van alles op een vlaaibodem smijten natuurlijk. Om nog maar te zwijgen over pannenkoeken.
Ik heb al de meest gekke producten in het schap zien liggen. Zelfs pizza chili con carne. Of pannenkoek satésaus.
En dan te bedenken dat zoete smurrie op een taartbodem donderen niet eens typische Limburgs is, of dat het er zelfs maar vandaan komt. En er bestaan toch écht Amsterdamse banketbakkers die een heule christelijke Bossche bol fabrieken.
Kan niet.
Bossche Bollen zijn katholiek.
Sjaak Mus, Amsterdam was niet voor niets fout in de oorlog...
Bijna de hele 80 jaar lang
dat zijn moorkoppen en niet DE Bosse bol van bakkerij de Groot! ...( voor het C.S. station vooruit kijken en achteraan sluiten in de rij)
@hemmenaar
_
Och... die andere vijf jaar waren ze nu ook niet écht bijzonder standvastig, vastberaden of barmhartig...
@fikkieblijf
-
Nee, dat zijn gelukkig niet de Bossche bollen van de Groot - maar wél die van
(bij voorbeeld) van Ave****h en/of H***kamp. (en er zijn er meer die hun vak verstaan)
@Kapitein Sjaak Mus / 15:10
-
Komt dát even goed uit! Zo'n zeventigduizend Amsterdammers zijn dat óók!
Zoals de Bosschenaren zelf zeggen, het zijn geen 'Bossche bollen' het zijn chocolade bollen, met helemaal chocolade bedekt en echte slagroom van binnen. En de beste zijn -inderdaad- van bakkerij de Groot bij C.S.
Die melige dingen van boven de rivieren met half chocolade fondant, liefst zo dun mogelijk kennelijk, en iets van bakkersroom oid, dat zijn moorkoppen. Goedkoper en een halfslachtige imitatie. Iedere fatsoenlijke banketbakker kàn het, maar velen doen het niet. Penning 16
Niet van van de Groot is t geen Bossche bol.
De Romeinen gebruikten al platte broden als bord, heden ten dage wordt de pannenkoek al als zodanig gebruikt (met uitwassen als de pannenkoek met saté of de pannenkoek met shoarma), nu gaat de vlaai ook die kant op.
Heb vijf jaar geleden soep gegeten, die werd geserveerd in een bolvormig brood. Erg lekker!
Lekker met Jonker Fris' kersen op zware siroop en slagroom!
Dat maakte mijn oma vroeger altijd. Van die slijkerige drap uit blik zo op de kant en klaar uit de supermarkt taartbodem en dan de spuitslagroom.
We vraten onze vingers erbij op.
Dit komt wel heel dicht bij een koeienvlaai.
Gniffel. En getver.
't Is gewoon kut met peren.
Inderdaad.
www.youtube.com/watch?v=cJRosXwsvdE
Yummie, die lust ik allebij wel
Haal de onderkant weg, doe het in een grote pan, vervang de boerenkool en worst met gele rijst, groente en zeevruchten en je hebt een paella. Duh!
... wilt u ons alstublieft plechtig beloven dat u nooit - maar dan ook echthelemaalnevernóóít- een restaurant begint??
Bis bis!
Al is het een vlaai met kutsmaak, ik vind vlaai sowieso niet te vreten...
U bent mogelijk meer in de markt voor het alom bekende puddingbroodje:
de vlagina.
Goed om als ludieke actie bij de heren van Denk in het gezicht te klappen.
Kom maar door... Mijn vrouw maakt dit al jaren, alleen heet het dan hartige taart...
Nou hoop ik voor je dat zie die zoete vlaaienbodem 'gewoon' achterwege laat?
*ze
Past je vrouw nog door de deur?
BrabantsVerzet eet vanavond stamppot met nasikruiden en sambal.
Het zal wel èrpel meej juin meej ei worden.
Vergeet de slaoj nie!
Brabanders bourgondisch? My ass, perverts
Petaosie is geen nasi
Het is gewoon een stamppotpizza met een te dikke bodem.
REAGEER OOK